Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt.

Mozza, remélem ne lett magas láza a picinek, ha alszik, ne éberszd, fogd meg a kezét vagy a lábát, azon érzed, mikor megy feljebb a hője. ha netán hűtőfürdő kell, írj, segítek pár tippel. még valami fontos: a felsikításokat mondd el a gyerekorvosnak, ez oltás után fontos infó lehet neki.
zili
 
 


joreggelt!

mozza
mar elore felek mi lesz,Boro is hamarosan kapja a szurikat :oops:
total ki leszek bukva ha hoemelkedese lesz, biztos jobban fogok sirni mint a gyerek. ahh bele gondolni is szornyu :cry:
remelem Lilike jol van es mar nyoma sincs a hoemelkedesnek!!!
lefekves elott nem adtal neki akkor lazcsillapitot?


Annus
Izus mennyiket eszik mostanaban? 6x esztek meg?

Anita
lanykak nagyon szepek mint mindig :wink:

nalunk ejjel volt egy kis gond, tegnap napkozben probalkoztunk h 5x egyen.. de rajottem h nem eroltetem en ezt nala.
nem eszik szivesen 120nal tobbet es ha igen bukik vegig.
ha viszont csak ennyiket eszik 5x az keves es ejjel felkel.
bealudt mondjuk cicin en meg hagytam neki,igy hajnali kettot kihuztam 5ig,akkor meg kapott enni. de amugy 6korul szokott hammizni! ugyhogy remelem elhagyja vegre az ejszakali anya hianyt is egyszercsak.... es marad a 6 kaja.

Netti
Kép
maumau
 
 


panndi

jo szorakozast, pihenjetek sokat meg minden :wink:
masszasra irigy irigy :D

Netti
Kép
maumau
 
 

 
 

Hali!

Csak gyorsan: Lilinek lejjebb ment a láza. Most figyelni kell, mert azt mondták, hogy délkörül felszökhet megint...akkor jöhet a másik fele a kúpnak.
(jaj, szegénykém, nagyon nem szerette, kikerekedett a szeme és jajdult egyet amikor betoltam a popójába...pedig egy rakat popókrémet raktam rá, hogy könnyen csússzon.....többször kinyomta....így amíg fel nem olvadt, addig összezárt lábbakkal és a kisujjammal a popójában szuszogott....drágám.....úgy tűnik mimóza a kislányom....pont mint én.....én sem bírtam ezeket gyerekként....)Na, megyek menézem mizujs (kb. 10 percenként csekkolom)
Étvágya nem rossz.....remélem nem megy fel megint...ha igen, akkor hívom a dokit (aki mától szabin ugyan, de nem érdekel!).

Zili!
Leírnád a tippeket.....ha esetleg gyorsan kell akcióznom, tudjam mire figyeljek.
Meg az állottvizes borogatáshoz is jól jönne pár tanács!

Kép
mozza
 
 


mozza
biztos jo jel h jo az etvagya Lilinek!!!
remeljuk nemszokik fel a laza. total kiraz a hideg, nemtudom mi lesz ha Boronak lesz hoemelkedese :shock:
sztem tok mindegy h szabin van a doki..... penzert ugyis kimegy.
meg nem talalkoztam olyannal aki nem :roll:

borogatasrol meg hutofurdohoz tippek engem is erdekelnenek. hatha szukseg lesz ra..

Netti
Kép
maumau
 
 


Mozza, örülök, hogy jobban van, nem lesz gond, nyugi, első gyereknél első láznál természetes, hogy az anyu rosszul lesz....


Borogatás: Állott vízbe textilpelust, vagy lepedőt teszünk. Ágyra kiterítünk egy törölközőt.A vizes textilt kicsavarjuk, rátesszük a törcsire. Erre fektetjük a babát- nagyon fog sírni, gyorsak legyünk, szívszaggató hallani, de mondogasd neki és magadnak is, hogy jobb lesz utána...most a lepedő egyik oldalát ráhajtjuk a baba hasára, mellkasára lábaira, lábai közé egy kicsit begyömöszöljük, hogy oldalt is érje a combokat, lábszárt.A karja a babának "magastartásban" legyen. Ha áthajtottuk az egyik oldalt, baba karjait a mellkasa mellé "lehajtjuk", a lepedő másik oldali lebernyegét is áthajtjuk rajta, ostmár a karjait is bebugyoláljuk. Addig maradjon rajta, míg a ruha átforrósodik, utána cseréljük. Én kb 3* szoktam cserélni, legalább 1 fokkal leviszi a lázat. Ezt úgy popsiban mért 39, 5-nél csináld, de adj neki lázcsillapírtót is. Fontos, hogy ne csak a kezét, lábát, csuklóját, hanem az egész testet borogasd.
Fontos, hogy mielőtt a babát a vizes textilre teszed, övszerűen egy száraz textilpelust hajtogass össze, és tekedr a derekára- a vesét védi a hidegtől.

A nedves textilbe csavart babát a ne tekerd át a törcsivel, vagy talkaróval.

Sírbni fog, de ki kell bírbni... Utána nyugodt lesz, elalszik...

Hűtőfürdő- testhővel azonos hőmérsékletű vizet a kádba- sokat, hogy jól ellepje a babát- majd a zuhannyal a baba lába felől lassan hideg vízzel keverjük a meleget, addig húűtsűk és hagyjuk benne a babát, míg libabőrös nem lesz- néhány perc

Nekünk a borogatás jött be...
zili
 
 


Netti
belinkelnéd a fa tornáztatót? Lemaradtam róla és úy megnézném.

Mozza
para az ilyen egyedül, tényleg jó, hogy anyud ott van. Maja akkor volt lázas először, 8 hónaposan, amikor férjem céges karácsonyi bulin volt. De az láz volt, 38 felett, Lilinek ez csak kis hőemelkedés, reméljük nem is lesz láz belőle.

Ja, ma volt először, hogy Kolos a 8-as szopi után 5-kor evett, cicik ki akartak durranni. :-)
pumuklii
 
 


Helló!

Na, mi 11-től f6-ig aludtunk. De nyűgi van, gonosz pukimanók nem akarnak távozni... Most apa itat vele egy kis édeskömény csodaszert! :wink:

Mozza, relax, nyugalom!!! Minden jó lesz! Szerintem ennyivel meg is úsztátok, ha van étvágya! Figyeld szépen, és gyere beszámolózni.

Anita, haálra röhögtem magam Gréti beszólásán!!!

Zili, köszönjük a hasznos infókat!

Netti, szerintem se erőltesd még az 5-öt! Főleg, ha ilyen szépen beállt a 6x120-ra, észre fogod venni, ha majd többet eszik, és átalussza a 6szori időpontokat, akkor próbáld újra. Amúgy még mi is 6szor eszünk!

Pumukli! Nálatok az a rendszer, hogy 8-kor van az utcsó szopi, aztán alszik, ameddig alszik?
Azért kérdezem, mert én fordítva csinálom valahogy... Szóval a cél, hogy 5-6 ig aludjon, és ehhez először 11-kor szoptattam, majd f11-kor, majd 10-kor és most két napja f10-kor... Próbálom lefelé vinni, de ez talán nehezebb, mint elaltatni...

Pusza lányok, kellemes hétvégét!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Bocs, tök hülye vagyok. 10-től aludt f6-ig. Csak javítok, mert Pumukli azonnal észreveszi az ellentmondást! :lol: :lol: :lol:

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


sziasztok!

mozza legközelebb esti lefekvés előtt adj egy fél kúpot neki, ha nincs hője akkor sem árt, nálunk bevállt :)

borogatást útálom, soha nem is csináltam, illetve egyszer mikor 1 évesen kórházban hörgőgyulladást kapott és magas láza lett, amúgy mi a hűtőfürdőt szoktuk, közben lehet pancsikálni, észre sem veszi, nem olyan borzasztó neki és nekünk sem :)

kúpot ha benyomod neki, ja én azt most hosszában próbáltam kettévágni, hogy vékonyabb legyen, ha nagyobb már keresztben vágom, ha felnyomod neki a popóját szorítsd össze kb egy percig úgy nem tudja kinyomni :)

Anita nagyon édesek a csajok :)

Estére kibuktam a fáradtságtól, de végre reggelre kipihentem magam, igaz Lara utoljára fél 8-kor evett aztán még pancsi és kaja nélkül aludt el, de negyed 6-kor kelt csak én meg utána fejtem és 9-ig aludtam, Lara csak háromnegyed 10-kor kelt újra, most meg megint alszik, Édua meg apa boltoznak, nekem meg vasalnom kellene már, főzni nem főzök, megyünk anyóshoz falura :)

panndi jó utat!

Szép napot!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


hehe
8-kor vagy 9-kor szopizik utoljára. Mostanában inkább 8-kor és fél 9-kor már alszik, Maja meg 9-kor. Kolos nem bírná tovább, beájul. Meg jó így nekünk, hogy 9-ig mindkét gyerek letudva. Kicsit kettesben is lehetünk, míg ki nem dőlök.

Netti
miért akarod, hogy csak 5x egyen?
pumuklii
 
 


mozza Boldog névnapot Lilinek!

pumuklii fa tornáztató: http://www.teszvesz.hu/item685057150_wu ... oz_uj.html

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Köszi Ildi!
tetszik nekem is :-)
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Mozza: Remélem már jobban van Lili. Ez még nem vészes, csak hőemelkedés. Szerintem ébreszteni nem kell a lázméréshez, úgyis sír, ha lázas. Boldog névnapot Lilinek!

Meg a Nóriknak is boldog névnapot :D És holnapra Izának is!

Most Mi sem leszünk egy hétig. Anyuék telkére megyünk, ott nem tudok netezni. Lesz mit visszaolvasni, ha visszajöttünk :)

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


pumukli

http://www.vatera.hu/wuddinio_fa_babato ... 48280.html

hat enm en akartam h 5x egyen igazabol,hanem csomoszor ugy tunt h at akar allni :roll:
4 orankent evett stb... probaltam h legalabb egyen tobbet,de bukik akkor.. most meg vissza allt a 3orakentira!
vagy inkabb 3 es fel.. de gondoltam ha 5x akar enni egyen 5x.. de legalabb tobbet,de azt bezzeg nem akarja, igy felkel ejjel is. ejjel viszont en nemakarom h kelljen, egyen napkozben 6x. na ezt jol el magyaraztam :D :roll:

egyebkent azt vettem eszre, h ha hamarabb eszik este,tovabb alszik. ha csuszunk vmiert akkor nyugosebb es rosszabbul alszik :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


jaj mar belinkeltek a tornaztatot :D
nagyon jo fej volt a csaj aki arulja, mert mi beugrottunk erte, es oda adta 2500ert :shock: mert h a postat levonta..

hu en adni fogok neki lefekves elott kupot,szuri utan tuti.

Netti
Kép
maumau
 
 


Ildi: Még azt akartam írni, hogy ha itthon van Patrik, Én is egész nap azt hallgatom, hogy Anya, Anya ... És ha pedig egyedül játszik, akkor: Anya, gyere nézd meg :roll: Sajnálom szegényt: unatkozik is, féltékeny is.... Jövő héten, Anyuék telkén jó lesz, mert ott együtt lesz velem, de mégse bezárva a lakásba, és ott lesz Anyukám, hogy Nórira figyeljen, amíg én Patrikozom. Szeptemberig remélem megszokja Nórit, utána jön az óvoda.

Amúgy oviba angolos csoportba szerettük volna íratni Patrikot, de nem vették fel. Nem tudom mi alapján megy a kiválasztás, de a névsort megnéztem, akiket felvettek, és hát egy név azonnal kibökte a szememet: Gesztesi Panka Sára :? Őt persze felvették. Na mindegy... Csak kicsit kipanaszkodtam magam. Bocs.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sissy
kis hátszéllel könnyű. De mind1 szerintem. Én is énekeltem németül az oviban, meg tanultunk mondókákat, de nem ott tanultam meg :-)

Netti
értem már. Akkor egyen 3.5 óránkénrt :-)

Én bizti csak akkor kúpozok majd, ha belázasodik. Maját nem nagyon hatották meg a szurik, remélem őt se fogják.
pumuklii
 
 


Reny!
Igen,ketten voltunk Izával!Örülök h zöld utat kaptatok ti is!!!

Anita!
Nagyon helyesek a csajok és a férfi :lol: :lol: Hanna pedig nagyon ügyes!!!Szépen alszik ő is!

Netti!
Én se értem mért kéne 5ször ennie...a 6 is teljesen jó!!!!Szerintem ne eröltesd!ha kész arra h 5ször egyen akkor csak annyiszor fog!!!
Mi 5 v 6szor eszünk,ez attól függ h nappal van e hosszabb alvása....kb 160körül eszik,a múltkor megmértem 2szeris és ennyiket evett.

Sissy!

Nektek is kellemes pihenést!!!Úgy irigylek mindenkit aki picit lazíthat....Bár úgyse bírnám sokáig a semmittevést :wink: :lol: :lol: Ovi....mindenhol ez van!


na elmentem a westendbe uyge...hát egyetlen egy hosszú ujjú bodyt vettem...semmi mást nem találtam,ami meg jó lett volna,meg méretben is volt az drága volt.Legalábbis én sajnáltam 3 ezret egy napozóra...és kb 1 hónap alatt kinövi :roll: Lehet én vagyok a smucig...de ezt értelmesebb dologra is el tudom költeni....Aztán a nyugatitól a blaháig sétáltam Izussal,nézelődtem.Onnan már muszáj volt villamossal azt a 3 megállót,mert a hülye metró építés miatt nagy ott a felfordulás....Szóval kész csalódás volt a túrám...

Viszont odafelé összefutottam a szomszéddal aki az 5.en lakik,mondtam h szóljon ha kell tejci,nagyon szívesen odaadom neki!De sajna tejcukor érzékeny a baba...szóval nem tudom neki odaadni,pedig esténként jól jönne neki....úgy sajnáltam :(

Ja és közben leszart egy madár is....szóval lottóznom kéne még..... :)

annus11
 
 


Amúgy ezt az angol csoportot...szóval nem nagyon értem h mért kell szegény gyereknek rögtön ilyeneket tanulnia...persze lehet megvannak az előnyei,ezt nem tudom,de nekem olyan furcsa h szegény gyerkőcök már úgy mennek iskolába h írnak,olvasnak,angolul beszélnek stb....pedig nekik most van a gyerekkor,soha többet nem lesz ilyen gondtalan az életük....ennek ellenére tudom h sok gyerek szereti tanulni....de jelenleg úgy gondolom h az angol órák helyett inkább mozogjon meg játszon!Ráér az iskolában tanulni 15-20 évig....
Hát kíváncsi vagyok megváltozike ezzel kapcsolatban a véleményem...

Sissy!
Ti mért akartátok angol csoportba iratni?Érdekelne amúgy! :wink:

annus11
 
 


csajok,

főleg Netti (akinek nagyon teccik a haja :lol: ) a ti pihiszéketek FP?

Én gyerekem 12 órát aludt éjjel, persze enni felkelt! 8)

Szerencsére nem lázasodott be az oltások után (azt mondta a dokinéni, hogy 2 napig esélyes -na már az is letelt szerencsére...) és ő 38,5 felett javasolt lázcsillapítást, úgyhogy Mozza nyugi, hamarosan túllesztek rajta! Én is úgy sajnáltam szegényt! :( Még jó, hogy anya jött velem... De megígértem neki, hogy legközelebb csak 5 hét múlva fog kapni... :?

Anita, szuperek a képek! Gréti mondása :D

Panndi jó pihenést!

Pumukli, Kolos még a végén este 8-tól reggel 8-ig fog aludni, úgy belejön! :D

És Szofi, ti mikor fürdettek, ha Csani fél 10, 10 körül alszik el? Mert Marci is akkor és mi 9 körül fürdetjük. (azért, mert a kaja így jön ki. Valahogy előrébb kéne hozni a fürdetést elalvást, de hogy? :roll: )

Kép

Kép
adraci
 
 


Mindjárt indulunk kerti partyzni.
Lilinek,Nóriknak és holnapra Izának sok boldog névnapot!
Köszönjük a kép dicsiket.Grétike mostanában olyanokat mond...köpni nyelni nem tok...majd mesélek párat,de most még hajat kéne szárítanom,meg vasalni.Ja!Mindenkinek tök szép a haja.Most én sem tom mit is kezdjek vele,mert mindig felkötöm.Olyan vagyok úgy mint egy lenyalt tehén.Ha bekreppelem szupi,de nincs rá 2 órám.Gondoltam fufrut vágatni,de nem tom.Na mindegy.
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Adraci
az jó lenne!
Nekem az utsó szopi közt 2 óra telik el, amúgy napközben 3 szokott. De este nem is tudnám kihúzni a 3 órát, már fáradt. Biztos azért, mert kb 6 után ő már nem alszik csak nézelődik.
Marcinál ez hogy van? Lehet ha ébren lenne estefelé többet, akkor hamarabb kidőlne...
pumuklii
 
 


ANNUS, MI IS MEGYÜNK A wESTENDBE.. aZT MONDOD NINCS ÉRTELMES BABA capslock off:) ruha a c&a-ban??Kár. Hűtűt veszünk, tönkrement a régi...
H@M-ben nagy leárazások vannak!!!

Ha legközelebb erre jársz a Westend felé, ide nézz be:)
http://www.bebibolt.hu/bababolt/index.php
Westend Lehel felőli bejáratától a Balzac utcán kell a Duna felé sétálni 2 saroknyit, a Balzac-Visegrádi sarkán van az üzlet, babakocsival be lehet menni, olyan pincerendszer féle bót:)

Kép
Kép
zili
 
 


Zili!
Hát én nem találtam semmit ami kellett volna....pedig általában szoktam!Meg olyan nagy méretekben olt minden....Nextbe is bementem de ott még akciót se láttam :shock: :)
Aha,azt hiszem tudom melyik ez a bolt...tesómék arra felé laknak,1 utcával feljebb kb :lol: Na majd ha arra járok benézek!

annus11
 
 


mostmar nem is eroltetem a napi 5x kajat! csak hat ugy ereztem o akarja,de meg gondolta magat jo gyorsan :roll:
meg ahoz tul keveset eszik egy alkalommal..

adraci, koszi :D
mi csak most vesszuk meg a pihiszeket,de fp-t igen!
ilyet:
http://bolthely.hu/nikicabababolt/id/00 ... pihenoszek

nalunk is volt az oviban nyelv tanulas.. de nem emlekszem ra.
azt tudom h alap dolgokat tudtam mar elsoben nemetul, szamolni bemutatkozni,csaladrol beszelni meg ilyesmiii.
De gondolom azert volt igy mert nemet tagozatos volt az osztalyom,dupla szamba tanultuk.
En nem gondolkodtam meg azon,hogy Boroka "tanuljon e" oviban vmit.
De sztem jatekosan adjak elo a dolgokat, en elveztem anyumek szerint!

Netti
Kép
maumau
 
 


ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!!!!!!!! Lilinek ismét hőemelkedése van.....37.6 (ez már a fél fokkal levont érték, popóban mérem).
Megkapta a kúp másik felét.....mostmár meg sem nyekkent....ismerős volt az érzés....bár azért szorítottam a popóját,mert tolta ki.....de végül győzött a kúp kis segítséggel!Most anyukám segít altatni, mert én kvázi összeesem...3 óta nyomom....remélem sikerül kicsit alukálnia, mert most estig 2en leszünk......
Miért nem megy le a hőemelkedése???????????????
Miért nem tud most visszaaludni, amikor tök fári???????
Kövi mérés után, ha helyzet változatlan hívom a dokit.....

Csajok!
Ezt senki nem mondta, hogy ilyen lesz? Totál kibuktam......tudom, hogy első ilyennél ez természetes....de akkoris...... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Köszönjük a névnapi köszöntéseket.
Nóriknak és Izának is viszont!!!!!!! :)

Na, majd jövök beszámolni....rohanok, mert sír.....ölben is..... :? :cry:

Kép
mozza
 
 


kaja:

mi is 9 korul furdetjuk,a kaja miatt.. elorebb hoznam de borulna minden.
nemtudom h lenne jo :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


ki milyen homerot hasznal?
en most jottem ra h meg nem vettunk,de megyunk mindjart vasarolni!!

Netti
Kép
maumau
 
 


Es persze mielott elfelejtenem, Boldog Nevnapot minden kisbabonak akinek ma holnap lesz :oops:

Netti
Kép
maumau
 
 


Mozza!!!
Nyugi!!!És ha elalszik próbálj te is piheni!!!Nem lesz baja Lilinek!!!!
Bár tudom h milyen érzés...a nátha miatt én is ki voltam bukva....úgy sajnáltam szegényt.....Remélem hamar elalszik és kipiheni a kis hőemelkedést :wink:

Maumau!
Nekünk sincs még hőmérőnk....egy digitlist használok....még gondolkozom h fülhőmérőt vegyek vagy csak olyat aminek rugalmas a vége....


JA azt elfelejtettem,hogy közben eszembe jutott h a férjem munkatársáéknál is jönnek a babák,mert hogy ikrek!Pont most hozták át a csajt ide a sotéra ahol én is szültem!Magas a vérnyomása stb stb.Szept elejére van kiírva ha jól tudom,szóval lehet h elöbb ki kell venni őket,és gondoltam megvárom,hátha nekik kell majd tejci!Így az apukák munkatársak,a gyerkőcök meg tejtestvérek lennének :lol: :lol: Szóval megvárom míg megszületnek,hátah szükség lesz a tejcimre :wink:

De addig is ha kell itt vkinek szóljon!!!!Ingyé adnám :wink: :lol:

annus11
 
 


Ja és köszönjük a köszöntéseket! :wink:
Izus mindenkinek egy nagy nyálas puszit küld :lol: Mostanában sokszor csak úgy bugyborékol ki a nyála....

annus11
 
 


Boldog névnapot minden Lilinek, Nórának!

Jaj, de hülye vagyok. Most jutott eszembe, hogy van homeos bogyó, amit di-per-te oltások előtt kell bevenni. A bogyó neve is dpt. Előtte egyet kell bevenni, majd még 2x. Az immunrendszer könnyebben megbírkózik így az oltóanyagból kapott gyenge fertőzéssel.
Bocs, Mozza, mondhattam volna előbb is... Lehet Majának ezért nem volt soha semmi baja. Szerintem vegyél, mert ilyen oltást még kap 2x Lili.
pumuklii
 
 


"Az oltási reakciók

A DPT oltás helyi és általános reakciót egyaránt kiválthat. Gyakorisága és súlyossága függ az oltóanyagtól, a beadott mennyiségtől, az injekciós technikától és természetesen az oltott reakciókészségétől is. A különböző gyárak által előállított készítm ények, de - ritkán - ugyanazon készítmény gyártási szériái között is lehetnek különbségek. A szenzibilizálódás miatt az újraoltások során allergiás reakciókra inkább kell számítani.

Csaknem minden oltás után jelentkezik különböző mérvű fájdalom az oltás helyén; ez egy-két nap alatt elmúlik. Néha csak mozgáskor érzi a gyermek, ezért oltott végtagját nem szívesen mozgatja. Im. alkalmazás után bőrpír duzzanat igen rit ka, de az oltás helyén az izomban sokszor lehet hónapokig cseresznye- vagy szilvamagnyi tömött, fájdalmatlan csomót tapintani.

Általános reakciók az oltottak 20-50%-ában jelentkeznek az oltást követő 24-48 órán belül: láz (38 oC körüli), étvágytalanság, kedélytelenség, csecsemőkön néha átmeneti enyhe diszpepszia formájában.
A pertussis komponens már fél órával az oltás után lázat okozhat, ezért egyesek javasolják az oltással egyidejűleg lázcsillapító adását. A láz csillapításának az esetleges lázas eclampsia elkerülése szempontjából is nagy jelentősége van. A szülő figye lmét fel kell hívni arra, hogy az oltástól számított két napon át naponta háromszor mérje a gyermek hőmérsékletét és 37,5o felett adjon lázcsillapítót."

Mozza, azért másoltam be, hogy kicsit nyugodtabb legyél, nem szokatlan, hogy 1-2 napig lázas, bágyadt, nyugtalan....
tudom, most nagyon rossz érzés ez egy anyának.Ez az aggódás sosem fog alábbhagyni, majd amikor először hagyod oviban idegenekre, amikor először megy osztálykirándulásra, amikor először megy a Szigetre, Balcsira.... :wink: :wink: :wink:
zili
 
 


sissy Boldog Névnapot Nórának! :), ma reggel már lányom hagyott aludni, az apja is itthon van így csak 9-kor kelt, bezzeg mikor férjem hamarabb elmegy, akkor 7-kor ébreszt :(

annus Izának is Boldog Névnapot! bár holnap is megírhattam volna, de legyen mindenki ma is boldog :)
annus Lara is bugyborékoltat és előszeretettel büfizés alkalmából a vállamon :)

Kicsim felébredt aztán nyafi nézelődés nagy fényképeszkedés után bealudt a nagyágyon, ha felkel gondolom csak eszik már, hiszen utoljára 10-kor evett :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


mai képek

Kép Kép Kép Kép

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Annus: Ez az angolos csoport nem olyan, hogy angol órák vannak, annak Én nem látom értelmét. Hanem az egyik óvónő (vagy pasi) angol anyanyelvű, nem is tud magyarul, és így a gyerek személyhez köti a másik nyelvet és szinte észrevétlenül tanul meg angolul. És ez a gondozó is egész nap foglalkozik a gyerekekkel. Én ezt így szerettem volna, mert ebben a korban még minden csak úgy ragad rájuk. Patrik 30 oldalas meséket tud kívülről elmondani, amit már többször meséltünk neki, és egyáltalán nem erőlteti meg magát.
De ez csak az én véleményem. Remélem érthetően írtam le :D

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Ildi: nagyon aranyosak és szépek a csajok! Jók a képek.

Mozza: ne aggódj! Ez még bőven belefér.

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Ildi! Édesek a lányok!

Gondolom, ez a nyelvtanás nem úgy van, hogy tanulni kell, ha tetszik-ha nem, hanem a gyerek szintjének megfelelően, játékosan, ahogy Szilvi írja, szinte észrevétlenül tanulnak meg idegen nyelv(ek)et.
Nekünk az ismerőseink között vannak olyanok, akikhez az egyik szülő csak angol beszél és a gyerek a magyarral együtt anyanyelveként tanulja meg a másik nyelvet is (mi is ezt szeretnénk, ezért apa angolul beszél vele...) Meg ugye vannak különböző anyanyelvű párok, ahol egyértelmű, hogy a gyerek mindkét szülő anyanyelvét megtanulja, szerintem ezzel nincsen semmi gond. Minél hamarabb kezdi, minél hamarabb beépül a mindennapjaiba, annál jobb.

Pumukli, Marci gyakorlatilag alig alszik nap közben, ha összesen 3 órát alszik, akkor nagyon nagy az öröm. És ez az esti elalvás előtti gyakrabb etetés bevált? Vagy enélkül is aludna sokat?

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok!

A ti babáitok hogy viselik ezt az időt? Bogi most talán alszik egy fél órácskát, ma ez lenne az első alvása reggel 7 óta....

Adraci,
mi is kb. 8-fél9 körül fürcsizünk, utána kaja, majd 3-4 körül kel enni a bébim. Az esti kaja előtt 5-6 körül eszünk még, de volt olyan, hcsak 4 kor evett előtte, meg olyan is hogy7-kor - én nem vettem észre, hogy tovább aludna az esti sűrübb kajcsik miatt.
(elelaudni meg vagy belaszik szopi küzben, vagy csak fél óra nyüglődés után - de volt már, hogy 1 órát sírdogált, felvettem, folytatta, de aztán bealudt végül...)

Mozza,
remélem Lili már jobban van!!

Minden babunak boldog névnapot kívánunk!

Sissy,
sajnálom az angol csoportot. Szerintem is jó dolog, ilyen korban nagyon fogékonyak még, játékosan sok mindent meg lehet tanítani nekik!

emese1979
 
 


Hali!

Na, Lili ma eg.nap ölben van....sajnos még úgy is nyügizik....Na ebből érzem igazán, hogy nincs minden rendben vele...az én ölbebabámnak már ott sem jó! :cry:
Most másfél órás ringatás után leraktam aludni....kb. 20 perce szundizik....nem fűzök nagy reményeket....sztem nem fog sokat alukálni most sem.
Szopizni is fári, lusti kiszívni a nehezebben jövő tejcsit...így most többet kell pótolnom is.... :(
Fejni totál nincs időm (mivel ölben alszik ált.)....Ugye ettől még nem lesz kevesebb tejem, nem fog apadni????????????????????????????????

Én is hulla vk., de nem tudok aludni az izgalomtól....lesem 10 percenként.
Na, azt hiszem még mindig benne vagyok a top 3 paramamiban!
:?

Annus!
Iza milyen volt, amikor beteg volt?

Csajok van valakinek valami trükkje, hogy segíthetek még rajta....annyira szar látni, hogy az én is kacagós lánykámnak most nonstop sírásra görbül a szája.... :cry:
Ma még rám sem vigyorgott!!!!!!!!!!!!Ilyen még nem volt!!!!!!!!!!!!!!
Biztos haragszik rám! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
mozza
 
 


Ja, még akartam. Visszaolvastam most.
Sissy!
Hol keresel angol ovit????Hanyadik kerület?
Magánban?
Tudod, Anyum oktatásügyis, hátha tud segíteni.

Adraci!
Nálunk a párom anyanyelvi szinten beszél angolul. Nekem felsőfokúm van és összesen kb. 3 évet éltem angol nyelvterületen, így mi is lassan elkezdünk angolul is játszani Lilivel.
Csak nálunk dilemma, hogy mind2en tanítsuk e?Nem zavarná e meg. +én szeretném még ha az olaszt is gyerekként megtanulná tőlem (nagymamim olasz)....nem tudom hogy kéne.
Van egy ismerősünk...ott mind2 szülő 2ős állampolgár, így magyarul és angolul is mind2en dumáltak a gyereknek....aki 3!!!!éves koráig nem beszélt!!!! Aztán egyik napról a másikra mind2 nyelven folyékonyan elkezdte mondani.....
Nem tudom mi lenne a jó....
Azért én pánikolnék, ha 3 évesen még nem szólalna meg....

Kép
mozza
 
 


Halihó!
Sok puszi minden Nórinak és Lininek!!!!
Mozza, akkor nálatok nem lesz baj a nyelvtanulással!!! :wink:
Én idegennyelvi analfabéta vagyok.Elmondom én amit akarok,csak ne válaszoljanak rá,mert nem értem meg. :oops: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Adraci
nem alszik tőle tovább. Nem minden nap jön úgy ki, hogy 2 órára kap utoljára. Most épp szopik, next time 8-kor. Aztán alvás.

Mozza
Akárhogy döntötök, Lili úgyis pik-pak megtanul angolul, előbb vagy utóbb. Nekem nagyon furi lenne németül beszélni hozzájuk, nekem abból van felsőm.
Olasz nagymama? Tök jó. Akkor sok olasz kaját ellestél tőle, gondolom.
pumuklii
 
 


Mozza!
Nálam nem volt semmi gond mikor beteg volt...csak annyi h szürcsögött és szívtam az orrát.De ugyan úgy vigyorgott,evett,aludt stb.Pont akkor állt át arra h átalussza az éjszakákat.Szóval nem fájt neki semmi,meg nem volt lázas vagy ilyesmi.
Amúgy Lilinek fáj esetleg az oltás helye?Azt borogattad kicsit?Én borogattam neki aznap!,mondjuk ő nem is igen sírt...felvettem és szinte el is hallgatott,mondom a mérlegeléskor jobban üvöltött....

Igen,ha több nyelven beszélsz hozzá akkor később kezd el beszélni,de utána viszont mindkét nyelven!A szomszédaink kinn éltek Tunéziában,de nyáron hazajöttek.Kinn arabul meg franciául beszéltek ugye az oviban hozzá,a szülei meg magyarul.Későn kezdett el beszélni ő is de aztán mind3 nyelven...

Én értem h ez nem olyan kényszer tanulás még...de mért kéne egy 3 évesnek angolul beszélnie???Az persze más ha az egyik szülő külföldi.De ő egy magyar gyerkőc,beszéljen magyarul szépen értelmesen,helyesen.Aztán az iskolában majd megtanulja....
Az is igaz h ilyenkor fogékonyabbak....de hova sietünk?Szóval vhogy ez nálam nem szerepel a mit kell tudnia egy 3 évesnek listán :) :lol:
De pl az h verseket,meséket,dalokat,mondókákat tud fejből az tök jó!Annak van értelme.D ez az én meglátásom :wink:

Tesóméknál is tanultak a gyerkőcök angolul,a pici is járt ilyen bébi angolra....de vhogy én még nem győztem meg magamat h ez szükséges.... :lol: :lol:

annus11
 
 


Edua!
Annyira szépek a lányok abban az egyen felsőben!!!!Edua meg mennyit nőtt!!!!Tök más most az arca!Olyan nagylányos már :lol:

annus11
 
 


Na megvettem azt a baby björn-t,amit kinéztem.Remélem jó tényleg,nincs hibája,és ki is tudjuk használni. :roll:
Kicsit kreatívkodtam. Feltettem manó játszószőnyegére még kabalákat.Olyan édesen csodálkozva figyelgeti őket.Meg kell zabálni,és magyaráz az egyiknek éppen. :lol: Majd teszek fel fotót milyen lett.
Ja és tegnap kész is lett az értesítő,arról is teszek fel képet,ha Dani feltölti a gépéről. Nekem spec nagyon tetszik.És emiatt maradtak ott túlórázni.Égett a bőr a képemről.Viszek is hétfőn nekik bon-bont köszönetképpen. Annyira aranyosak voltak. És mindenestől kijött 6e-ből és nem volt vele meló.Hétfőn feladom,kedd-szerdán már meg is kapják. Jobb későn,mint soha. :lol: :wink:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Jajj tényleg!Edua és Lara gyönyörűek.Imádom ezt a nevet!!!! :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ildi!
nagyon szepek a lanyok, Lara milyen kis husi, olyan zabalni valo :D :roll:

Remelem Lili is mar nyugodtabb!!

nyelvtanulas nalunk nem tudom hogy lesz, en nemtudnek hozza mas nyelven beszelni,mert furcsa lenne. pedig lenne lehetoseg, egyik oldalrol a nemet, masik oldalrol az angol.
en nagyszuleim kanadaiak apum reszerol. tehat akar..
de hat nemtudom mi lesz meg.
Oviba viszont nem lennek ellene,ha ot is tanitanak jatekosan. Bar meg nem dontottuk ebben a kerdesben, de kis letszamu magan ovi tetszene.. :roll: csak figyeljenek ra rendesen.

Netti
Kép
maumau
 
 


:) Na, úgy néz ki javul a helyzet-koppkopp- Lilinek nincs hőemelkedése..és vihog rám...játszunk, meg dumcsizunk...meg nézegeti az állatkáit....keze, lába össze-vissza jár! VÉGRE!!!!!!
Annyira látszott rajta, hogy nincs jól! Most kezd visszatérni az én huncut kissajtim! :D

Édua és Lara olyan kis cukik együtt!
Jó az egyencucc!!!!!
Na, megyek...lassan fürcsi....

Kép
mozza
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: