Új privát üzeneted érkezett!

na jó,hát akkor majd beszélek az anesztessel aztán meglátjuk.

sutimano76

Igen Scooper.Gratulálok,de hogy hogy nem jöttél eddig,hisz te is szeptemberi kismami leszel.Hol fogsz szülni?
nekem laknak Albertirsán rokonok,illetve férjem rokonai!!!

sutimano76

Süti,neked ma jó kis soppingolóds napod volt.Tök jó!!!

Mabe, Imola nem aprózza el :lol: Nagyon csinik vagytok.

Eda: erről pont azt gondolom,mint Vicger.Inkább szülök 10 gyereket eda nélkül,mint h buzerálják tűvel a gerincemet.Daninál nem volt,és most sem tervezem.Mivel egyeske elég gyorsan jött,most fele annyira gyúrok időben :lol: ,így biztos nem kell EDA 8) :wink: :lol:

Én is úgy tudom,lehet dinnyét enni,csak nem mindegy mennyit,és mikor.Célszerű uzsira,de semmiképpen sem este vacsira.

A mai cukros lötyi tiszteletére most 8kor bevágtam egy negyedet Kép Kép

Kép
v.andi

Hát én ilyenkor este szoktam enni ,de mindenképp csak 18 óra után jutok oda hogy egyek dinnyét.Szerencsére lemegy mire lefekszem,mert még nem kell éjszakánként a wc-t látogatni,a legkorábbi felkelésem kb 7 körül van.Előbb csak ritkán kelek pisire.

Na ja első gyerek 8-10 órás vajúdás,azt már nem ,én megtervezetm a terhességet--összejött--,hát most megtervezem a szülést is,rövid lesz így elég lesz a 2 órás eda is.A nővérem példáját követem majd,bár napközben már érezte a fájásokat,de azt hitte csak jóslók,mert még volt 1 hét szülésig,sőt valószínű a nyákdugó is elment,de ezt nem tudja behatárolni,mert szte a wc-be landolt pisikor.délután még ágyneműt varrt otthon,majd éjjel 1 körül érezte,hogy valószínűleg tényleg szülni kéne.mire elkészült és a férjét is kiverte az ágyból,addigra már 2 körül lehetett,fél 4 körül meglátogatta a doki megvizsgálta,mondta hogy iszik egy kávét a korai risztás örömére és utána jön szülni.5-re meglett a baba.Szóval ezt én is így tervezem és fűt-fát ígérek Berninek,ha hamar kijön,bármit megkaphat!!!!!Neki könnyű vajúdása volt ezek szerint és rövid szülése,első babás létére.Ezért reménykedek én is egy ilyen sima szülésben.

sutimano76

Na akkor a dinnye teljesen korrekt holmi :) Bibi köszi :)

Süti a bútor majdnem verte a 90-et :? De azt mondom megérte az árát. tömör fa az egész, totál masszív holmi, simán kibírja ha Ati fel le rohangál majd rajta, mert hogy fog, ebben biztos vagyok. :D Ráadásul tetszés szerint bővíthető, szóval teljes a profizmus.

scooper nem hülye kérdés :)

Eda:

Bibi, na így az Eda pláne nem szimpi. Olyan, mintha hideg vízzel hirtelen nyakon öntenének :? Azt nem mondom, hogy séta galopp egy szülés, mert tényleg fáj, de laza mensis görcsökből indul, az erősödik. Szóval fel lehet rá készülni, /ez kimaradt az előbb :) /S ha az ember hagyja hogy fájjon, nem áll ellen, akkor simán kibírható mindenféle érzéstelenítés nélkül. Erre akár mérget is lehet venni. Ha ellenáll az ember a fájdalomnak, akkor az csak jobban felerősödik, hagyni kell, had menjen át rajtunk akadálytalanul. Ennyi a titok.
Süti nekem is volt lapar, 3 éve de megmondom őszintén csak akkor kaptam fájdalomcsillapítót, mikor a nővér leb@szott, hogy nem kértem /megkérdezte reggel, hogy aludtam, én meg mondtam, h alig, mert fájt is és a szomszéd még horkolt is :D/ Na, aztán kaptam az infúzióba az algopyrint vénásan, :D :D :D hűűűűűűű az aztán jó kis holmi :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicger 2009.07.09 21:02-kor.

vicger

[quote="sutimano76"]I írta:sutimano76gen Scooper.Gratulálok,de hogy hogy nem jöttél eddig,hisz te is szeptemberi kismami leszel.Hol fogsz szülni?
nekem laknak Albertirsán rokonok,illetve férjem rokonai!!!

:) Most nem rég találtam ezt a fórumot.
Én Cegléden fogok szülni, ha minden igaz, bár nem túl sok jót hallottam a ceglédi kórház szülészetéről. Félek is ám rendesen! :S Még azt sem tudom, mit vigyek. Pl.: Valaki szerint saját ruhába szülhetünk, más szerint adnak egy kötős köppenyt, és csak abba lehet. Mondták már azt is, hogy vigyek pelenkát, mert nem adnak. Más szerint meg kötelesek adni. Mondjuk szerintem is kell, hogy adjanak, mert aki nem akarja kihasználni a "roming in" szolgáltatást, vagy mit, azoknak a babáját a nővérek látják el a szoptatáson kívül.
Hallottam már olyat is, hogy ruhát is kell vinni, mert nem minden kórházban adnak a picire kórházit.
Szóval nagyon jól jön, hogy rátaláltam erre a fórumra, sokat számít, hogy más kismamákkal tudok csevegni.
Irsa melyik részén laknak azok a rokonok? Lehet, még ismerem is őket, bár én eredetileg pesti vagyok, csak tavaly júniusba költöztem ide.

KépKép
Kép
scooper

Scooper, üdv nálunk! Gyere gyakran :)

vicger

Húúúúúúú...na én nem fogok Eda-t kérni. Már attól rosszul vagyok, ha látom, hogyan lumbálnak a House-ban :S

KépKép
Kép
scooper

[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Scooper, üdv nálunk! Gyere gyakran :)

köszi :D majd igyekszem sokat lenni

KépKép
Kép
scooper

Csak hallomásból tudom, szóval pletyka szintű infó, s majd Mabe vagy cáfol, vagy megerősít, de azt mondják, hogy a tolófájásokba is bekeverhet az eda, tehát az anyuka nem tudja mikor s hogyan nyomjon.
Ha viszont ugye a tolók előtt jóval lekapcsolják, s addigra ki is megy a hatása az tényleg elég gázos, mert a tolók előtt szinte egybefüggőek a fájások, s így egybe megkapva az elég khm... szóval az már nagyon szájösszeszorítós lesz...

vicger

Scooper,őőőőőőőőőőő hát azt így nem tudom pontosan hogy milyen részei vannak irsának,de Lévai és Czira vezetéknevűek.
Hát én ajánlanám,hogy menj be a kórházba még mostanság,néz körül és érdeklődd meg hogy mit kell vinni,így legalább kapsz egy képet is a szülészetről.Általában sok helyen még a szülőszobát is meg lehet nézni!!

Kriszti,hála az égnek nekem az infuzió kimaradt,de a branülbe(remélem jól írtam) kaptam,az is jó volt,jobb mint a tabletták.
Szóval ebből is látszik hogy nem szeretek szenvedni,én amint lehtett tömettem magamba a gyógyót,hát ez van.Azzal már megbékéltem hogy fájni fog,de a mennyirével még nem,így bebiztosítom magam.Én azóta nem rettegek a gerincemnél bizergálnaktól,amióta egy nőgyógyász elmondta a reggeliben hogy hogyan működik,hova is adják pontosan,stb.

sutimano76

Scooper,dolgozol még vagy már táppénzen vagy otthon?????

sutimano76

[quote="vicger"]C írta:vicgersak hallomásból tudom, szóval pletyka szintű infó, s majd Mabe vagy cáfol, vagy megerősít, de azt mondják, hogy a tolófájásokba is bekeverhet az eda, tehát az anyuka nem tudja mikor s hogyan nyomjon.
Ha viszont ugye a tolók előtt jóval lekapcsolják, s addigra ki is megy a hatása az tényleg elég gázos, mert a tolók előtt szinte egybefüggőek a fájások, s így egybe megkapva az elég khm... szóval az már nagyon szájösszeszorítós lesz...

Igen erről én is hallottam,de programozok ezerrel hogy kitartson az eda és Berni is siessen!!!!Anyám most megint tiszta para lettem!!!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!Tudom több millióan túlélték,de ahogy a "nicsak ki beszél"-be mondja a csaj "nekem kétszer annyira fáj mint másoknak,kétszer annyi fájdalomcsillapító kell!!!"

sutimano76

[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76cooper,dolgozol még vagy már táppénzen vagy otthon?????

Sajnos nem ismerem őket. Viszont a kórházba lehet bemegyek megérdeklődni, úgy is aktuális a 32. heti uh-m.
Ááá, nem dolgozom már április 14.-e óta, bár még egy fillér táppénzt nem kaptam, bár amúgy se lenne túl sok. 4 órás minimálra ha 20-at adnak, sztem még az is sok :S

KépKép
Kép
scooper

[quote]d írta:e ahogy a "nicsak ki beszél"-be mondja a csaj "nekem kétszer annyira fáj mint másoknak,kétszer annyi fájdalomcsillapító kell!!!"

ez aranyos volt :D:D:D

KépKép
Kép
scooper

Süti ne parázz :) :) Úgy is minden úgy lesz, ahogy lennie kell! :) Figyeld meg, ahogy a kezedben lesz Berni, már mondod is, h jöhet a következő :) :) :) :)

Egyébként a 9-10 óra vajúdás minden szülésnél ott van, csak az első fele nem annyira intenzív, hogy "feltűnjön" :) Jó esetben :D :D :D

Már én is várom a nagy napot... de most ez a várandósság elég gyorsan elrepült, talán a tudat miatt, h több nem lesz /legalábbis most így áll a helyzet, aztán Nagyfőnök majd dönt, de a dolgát valszeg megnehezítem :) / Viszont Vicával, első babásként bizony bizony nagyon siettettem volna az időt :D
azért Süti a vége még lassabban fog múlni, erre készülj ;) kb az uccsó 3 hét...

Anna merre vagy?

vicger

Kata! Gratulálok a tesódnak és sok boldogságot és jó egészséget neki és a babának!

Üdv Scooper! Jobb későn, mint soha ránktalálni! :wink: Ez azért nagyon dúúúúrva, hogy április óta nem kaptál táppénzt! Talán júlira megkapod!!! Mert én júni. 23-tól vagyok táppénzen, azt mondták 2-3 hónap, mire megjön az első adag pénz, ehhez képest a háziorvos mellett dolgozó idióta asszisztens, elbaltázta az első két heti táppénzes papíromat, most kijavította, de még mindig le vagyok maradva, mert már 4 hetit kellett volna odaadnia, ehelyett most tartunk a 3. hétnél, és csak most tudtam beküldeni a melóhelyre... nem elég, h. állandóan elír valamit a táppénzes papíron, a címemet, a nevemet pl. (utána a címemet pl. átfirkálta, hogy végképp olvashatatlanná válik), de még figyelmetlenségből a kezdő táppénzes papírt sem adta oda... Úgyhogy totál kikészített!!

Ez érdekes, én is pont ma kezdtem foglalkozni a szülés témával itthon, a könyvemből, és nagyon-nagyon be vagyok tojva!! :cry: Hogy lesz erőm? Eddig még nem is tornáztam, mostanában kezdem el, lehet, h. már késő?? Lesz így is erőm megszülni a bébit??
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.07.09 21:38-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Scooper, azért a táppénz jár, akár mennyi is. Tessék kiverni a hepajt, odacsapni az asztalra. :)
sok csinovnyik... mennyire azt gondolják, hogy persze, aztán általában kiderül, hogy pedig dehogy :D :D :D :D

Erről jut eszembe. Gyerkőceim ugye Anyunál, s oda szoktunk járni fogorvoshoz /hiszen ott laktunk egészen 2 évvel ezelőttig s a doki szuper/, na most kiderült, h nem tudja vállalni a srácokat, mert nem tudja elszámolni a tb felé, mivel miskolci lakcímmel rendelkezünk, ezért, csak úgy tudja betömni a fogakat, mint a 3at /2 gyerekre/, ha ideiglenes, tartózkodási címre bejelentkeznek az anyuékhoz. Ez az államnak megint több 10ezer forintjába kerül, mert
1: új lakcímkártya, kincstári papír, plusz fólia
2: legalább 3 csinovnyik munkadíja
3. tb járuléka
s többi járulékos marhaság.
Hát csoda hogy itt tart ez az ország??????????

vicger

[quote="scooper"]H írta:scooperúúúúúúú...na én nem fogok Eda-t kérni. Már attól rosszul vagyok, ha látom, hogyan lumbálnak a House-ban :S

Szia Scooper, üdv itt :) ...

húúúú, hát én is majd szörnyet haltam közben, főleg miután nem is talált bele elsőre, és kihúzta és újra szúrta :shock: :shock: :shock: ... komolyan a félelemtől majdnem rosszul lettem ... de fájni az EDA egyáltalán nem fájt ... és én előző éjjelt is egy szülőszobában töltöttem, akkor sem aludtam semmit, nekem nagyon jól esett a kis idő, amikor piehnni tudtam ... és közben a testem dolgozott !!!: 4 cm nél kaptam meg az EDA-t, kb éjjel fél10 kor, és éjfél körül ment ki a hatása, addigra 8,5 cm voltam ... és közben alig éreztem fájdalmat ... nekem megérte, most is fogok kérni, ha úgy alakul, hogy van értelme... bár a hideg is kiráz a gondolattól már most ... de a császárral ugyan így vagyok: a fájdalomtól nem félek, mert egyszer már kibírtam, most is menni fog ... de attól, hogy 20 cm hosszan szétnyitják a hasamat, hááááááát, ez nem kellemes gondolat ... lehet, egyedül vagyok a véleményemmel, de így egy félig meddig szüléssel a hátam mögött, ami császárral végződött azt mondom, aki alapból császárral akar szülni, az vagy nem tudja mit is akar, vagy nem normális :shock: :shock: :shock: ... rettegek most is, és akkor is, hogy közben megvágják a gyereket, vagy engem belül, ahol nem kellenne ... na, és azt a 2-3 hetet, császár után, hm, azt sem kívánnám, ha lenne más megoldás ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="scooper"] írta:scooper
[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76cooper,dolgozol még vagy már táppénzen vagy otthon?????

Sajnos nem ismerem őket. Viszont a kórházba lehet bemegyek megérdeklődni, úgy is aktuális a 32. heti uh-m.
Ááá, nem dolgozom már április 14.-e óta, bár még egy fillér táppénzt nem kaptam, bár amúgy se lenne túl sok. 4 órás minimálra ha 20-at adnak, sztem még az is sok :S

a helyedbe bemennék ceglédre az oep-hez,mert én se voltam egyszerű eset,de azért katam valami pénzt.Fél évig van esélyed fellebezgetni,meg reklamálni aztán elhajtanak.Szerintem ne halogasd,mert lehet nem kapták meg a szükséges papírokat,aztán meg 20 is 20ezer.

sutimano76

peppino
Hogy lesz erőm? Eddig még nem is tornáztam, mostanában kezdem el, lehet, h. már késő?? Lesz így is erőm megszülni a bébit??

ne aggódj a szülés miatt. Erőd annyi lesz, amennyi kell, plusz még egy jó nagy adag adrenalin s egy kis Őserő az égiektől. Ezt mind megkapjuk szüléskor, majd meglátod. ;)
Aztán majd mikor meséled, hogy micsoda fantasztikus élmény volt a szülés, s mutatod a képeket a csöppödről, majd jól azt fogom mondani, hogy ugye, hogy megmondtaaaaaaaaaaam ????? :D :D :D :D

vicger

Pár hozzászólással ezelőtt gondoltam én is hogy ma nem volt Anna.de gondolom most leköti a férje ápolása.Azért remélem már jobban van

sutimano76

Bibi:

lehet, egyedül vagyok a véleményemmel, de így egy félig meddig szüléssel a hátam mögött, ami császárral végződött azt mondom, aki alapból császárral akar szülni, az vagy nem tudja mit is akar, vagy nem normális Shocked Shocked Shocked ... rettegek most is, és akkor is, hogy közben megvágják a gyereket, vagy engem belül, ahol nem kellenne ... na, és azt a 2-3 hetet, császár után, hm, azt sem kívánnám, ha lenne más megoldás ...

Nem vagy egyedül.

vicger

[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Bibi:

lehet, egyedül vagyok a véleményemmel, de így egy félig meddig szüléssel a hátam mögött, ami császárral végződött azt mondom, aki alapból császárral akar szülni, az vagy nem tudja mit is akar, vagy nem normális Shocked Shocked Shocked ... rettegek most is, és akkor is, hogy közben megvágják a gyereket, vagy engem belül, ahol nem kellenne ... na, és azt a 2-3 hetet, császár után, hm, azt sem kívánnám, ha lenne más megoldás ...

Nem vagy egyedül.

Részemről ez is csak megközelítés kérdése,illetve a tapasztalatlanság beszél belőlem!!!!De én sokáig azt gondoltam,hogy csaszival akarok szülni,és igazából az érvek ,inkább a pocim a vágják,mint a gátam.Bár azóta tudom,hogy a gát hamarabb gyógyul,na de mégis.Sőt azóta azt is tudom hogy a has jobban fáj,na ez már kissé tántorító.na meg még ha kicsit korábban lenne és nem álmosodnék még több hüleséget fel tudnék sorolni pro és kontra.De nekem valami teljesen más világnézetem van,ezt sokszor a fejemhez vágta a nővérem is.

sutimano76

[quote="peppino"][ írta:peppinob]Kata! Gratulálok a tesódnak és sok boldogságot és jó egészséget neki és a babának!

Üdv Scooper! Jobb későn, mint soha ránktalálni! :wink: Ez azért nagyon dúúúúrva, hogy április óta nem kaptál táppénzt! Talán júlira megkapod!!! Mert én júni. 23-tól vagyok táppénzen, azt mondták 2-3 hónap, mire megjön az első adag pénz, ehhez képest a háziorvos mellett dolgozó idióta asszisztens, elbaltázta az első két heti táppénzes papíromat, most kijavította, de még mindig le vagyok maradva, mert már 4 hetit kellett volna odaadnia, ehelyett most tartunk a 3. hétnél, és csak most tudtam beküldeni a melóhelyre... nem elég, h. állandóan elír valamit a táppénzes papíron, a címemet, a nevemet pl. (utána a címemet pl. átfirkálta, hogy végképp olvashatatlanná válik), de még figyelmetlenségből a kezdő táppénzes papírt sem adta oda... Úgyhogy totál kikészített!!

Ez érdekes, én is pont ma kezdtem foglalkozni a szülés témával itthon, a könyvemből, és nagyon-nagyon be vagyok tojva!! :cry: Hogy lesz erőm? Eddig még nem is tornáztam, mostanában kezdem el, lehet, h. már késő?? Lesz így is erőm megszülni a bébit??

Peppino: szerinted közülünk hányan tornáznak rendszeresen ??? :shock: :shock: :shock: ... persze, az nagyon jó, ha karban van tartva a tested, de nem hiszem, hogy bármi is múlna azon, mennyit és hogy tornáztál ... :lol: ... szerintem a dolgok nagy része FEJBEN dől el ... nem szabad parázni: menni fog, mert ez így megy az idők kezdete óta ... és ha az őserdőben, segítség nélkül megy, neked miért ne menne ???? ... ha meg gond van, kórházban vagy :segítenek ... de nem lesz gond :lol: ... és igen, fájni fog ... de én mindig azt gondoltam: max egy nap, és végre ott lesz velünk Ő!, akit annyi ideje várunk !!!!! :) ... azt a pár órát ki kell bírni, mert nőből vagyunk, és erősek vagyunk ... ha meg nem érzed mindig erősnek magad, az sem baj ... majd utána nagyon büszke leszel magatokra: a kicsire is, és saját magadra is :) ... én pozitívan álltam a kérdéshez, mégis császár lett a vége ... mert így kellett lennie ... nekünk akkor és ott ez volt megírva ... de arra a 14 óra vajúdásra végtelenül büszke vagyok: tudom, ha csak egy kicsit kisebb baba lett volna, simán megszültem volna ... de mit akar egy 160 cm-s nő egy 58 cm hosszú, 4kg-os babával ??? ... de van akinek ez is sikerülhet :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

A gáz az, hogy anyám a főnököm, vállalkozáson belül melóztam, és hát sztem még le se adta a könyvelője a papíromat. Állítólag le vagyok jelentve a tb-nél, de nem hiszek én már a csodákban. Hiába hívogatom sűrűn, meg kérdezgetem, csak anyit tud kinyögni, hogy ő leadta a könyvelőnek :S Na mind1. Családon belül sose dolgozz :S
Köszönöm a gratulációkat, én is gratulálok minden kismamának, és szurkolok a gyors szülésért :D Azt hiszem, most már elteszem magam holnapra, meg apa is már vakarja a plafont, hogy másszak már be mellé, mert ha nem teszem meg fél percen belül, kivágja a gépet az ablakon :D:D:D Jó éjszakát minden kismamának és pocaklakónak!

KépKép
Kép
scooper

Nem vagy egyedül.

Kriszti :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Vicger írta: azért Süti a vége még lassabban fog múlni, erre készülj kb az uccsó 3 hét...

Hát abba bele fogok őrülni,már most nem tudok mit kezdeni itthon magammal,akkor még ennyire se leszek mobil.A tv nem köt le,az olvasáshoz most nincs türelmem,egész nap a gép előtt ülök,de itt se mindig van nagy élet.A lakástakarításhoz semmi kedvem.Hát szóval kezdek nyűglődni,amit nem szeretek.Oké,terveket kell csinálnom (jesszus,de fárasztó vagyok).hétvégén apa segítségével takarítás,jövő héten meg előveszem a szalvétatechnikát és elkezdek dekort csinálni a picinek.Sőt régen tervbe vettem hogy festek a hálóba egy szép képet.Na majd meglátjuk mi lesz belőle. :wink:

sutimano76

Süti a csaszinál a komlett hasizmot vágják át :? Az azért nem kis dolog, plusz a méhfalat is, ami meg pláne nem kis dolog. Na ott aztán valóban jól jön az algopyrin injekció :? :? Hüvelyi szülésnél most már az sem feltétlen szükséges, h vágják a gátat, ami egyébként nem fáj, s max 1-2 centit tesz a vágás, ha mégis szükséges. Mindezt ugye fájás alatt, úgyhogy meg sem érzed. Ami kellemetlenebb az a varrása, de ott van érzéstelenítés, tehát inkább a tudat ellenkezik, nem a test. S innentől kezdve pedig lényegesen könnyebb, s kevésbé fájdalmasabb egy hüvelyi úton szült nőnek, mint egy császárral szült anyukának, mert az utóbbinak minden mozdulat maga a pokol. A gátsebes anyuka pedig tud hajolni, emelni, fordulni, ülve szoptatni, pelenkázni stb. A császár talán csak egy dologban veri a gátsebet, ez pedig a leülés. De ennyi, s nem több.

Unokanővérem császárral szülte második gyerkőcét, s valamit elrontottak, b@szkuráltak valami ideget, mert fél arca lebénult, s hosszú hónapokba telt, mire szimmetrikus volt a mosolya. S nem mellesleg kegyetlen sokáig kínlódott a hasi sebével.
Barátnőm kisfia fél éves, a csaj a mai napig fájlalja a sebét, főleg frontok alatt. szóval inkább ellenérvek vannak, mint mellette.
S most az életmentő császárt s muszáj társait hagyjuk, a választás elvi lehetőségéről beszéltem :)

vicger

Scooper,vidd be magad a papírokat!!!!Vagy látogasd meg a könyvelőt és vigyél pár szlát,hogy akkor ezeket most ő fogja kifizetni,ha nem adta le a papírjaid,ha meg nem ő a ludas,akkor az oep-nek vidd be.Amúgy az oep honlapján van telószám,hívd fel őket és kérdezd meg hogy bent van-e a papírod már,tudnak-e rólad.Sztem ott tök segítőskészek,engem akkor is meghalgattak és igyekeztek segíteni ,mikor kiderült hogy a pestiek foglalkoznak az ügyemmel,és nekik közük sincs hozzám.

sutimano76

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76

Nem vagy egyedül.

Részemről ez is csak megközelítés kérdése,illetve a tapasztalatlanság beszél belőlem!!!!De én sokáig azt gondoltam,hogy csaszival akarok szülni,és igazából az érvek ,inkább a pocim a vágják,mint a gátam.Bár azóta tudom,hogy a gát hamarabb gyógyul,na de mégis.Sőt azóta azt is tudom hogy a has jobban fáj,na ez már kissé tántorító.na meg még ha kicsit korábban lenne és nem álmosodnék még több hüleséget fel tudnék sorolni pro és kontra.De nekem valami teljesen más világnézetem van,ezt sokszor a fejemhez vágta a nővérem is.

Súti: még az is lehet, hogy gátvédelemmel szülhetsz és nem is vágnak !!! ... a császár egy nagy hasi műtétnek számít, ezer lehetséges szövődménnyel, amibe nem is szabad belegondolni sem !!! ... sehogy nem sétagalopp a szülés, de a babának ott kellene kijönnie, ahol bement, nekem ez a véleményem ... tudod, elég szar érzés volt 10cm-re nyitva, végigszenvedve a vajudást azzal a tudattal lenni, hogy most még meg is műtenek !!! .... alapból meg nem csinálnak ok nélkül császárt, mert az nem egy veszélytelen dolog ... csak elsőre tűnik a könnyebb megoldásnak, de hidd el, nem az ...

Az ismerősöm egyébként, aki 2.5 óra alatt megszült, egy alapból 45 kilós csajszi, 9.hónap végén se kezdődött a súlya 6ossal ... és otthon kipottyant belőle a baba :shock: :shock: :shock: .... délben még beszélt vele a barátnőm ( ő a legjobb barátnőm huga), és fél3kor azzal hívta a huga férje, hogy megszült otthon és várják a mentőket ... délben még semmi gyanusat nem érzett :):):) .... JA ÉS PEPPINO: egyszer sem tornázott !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Süti :) :) még ne nyűglődj :) vagy tudod mit, majd jövünk mi is nyűglődni a gép elé, s akkor még élet is lesz :D :D :D

vicger

Jó jó,Kriszti ezeket már hallottam én is,de ez van ijeszt az ismeretlen és valószínű míg nem éltem át ez így is marad.

Na bocsi,megyek csinálok még reggelit azuramnak aztán alszok,mert holnap még fut velem a nővérem egy kört erre arra!!!

Jóccakát!!!

sutimano76

Bibi:

JA ÉS PEPPINO: egyszer sem tornázott !!! Smile
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Azért nem semmi szülés lehetett! :) Ilyet kérek én is :) leszámítva a helyszínt, nem szeretnék az egész család előtt szülni. :?

Ha már szülés:
Nekem még olyan szülésem nem volt, h elfolyjon a magzatvíz, egészen tegnapig azt gondoltam, h most rendelek egy ilyet, de aztán mindenféle variációk jutottak eszembe előreesett köldökzsinórról, s inkább maradok a jó öreg fájásoknál :) Az oxitocint most passzolom, nem kérek, szépen elvajúdgatok itthon 5 percesekig, aztán toló fájásokra besétálunk a szülőszobára :D :D :D

vicger

Jóccakát Süti :) én is robogok csobbani :)

vicger

[quote="vicger"]S írta:vicgerüti a csaszinál a komlett hasizmot vágják át :? Az azért nem kis dolog, plusz a méhfalat is, ami meg pláne nem kis dolog. Na ott aztán valóban jól jön az algopyrin injekció :? :? Hüvelyi szülésnél most már az sem feltétlen szükséges, h vágják a gátat, ami egyébként nem fáj, s max 1-2 centit tesz a vágás, ha mégis szükséges. Mindezt ugye fájás alatt, úgyhogy meg sem érzed. Ami kellemetlenebb az a varrása, de ott van érzéstelenítés, tehát inkább a tudat ellenkezik, nem a test. S innentől kezdve pedig lényegesen könnyebb, s kevésbé fájdalmasabb egy hüvelyi úton szült nőnek, mint egy császárral szült anyukának, mert az utóbbinak minden mozdulat maga a pokol. A gátsebes anyuka pedig tud hajolni, emelni, fordulni, ülve szoptatni, pelenkázni stb. A császár talán csak egy dologban veri a gátsebet, ez pedig a leülés. De ennyi, s nem több.

Unokanővérem császárral szülte második gyerkőcét, s valamit elrontottak, b@szkuráltak valami ideget, mert fél arca lebénult, s hosszú hónapokba telt, mire szimmetrikus volt a mosolya. S nem mellesleg kegyetlen sokáig kínlódott a hasi sebével.
Barátnőm kisfia fél éves, a csaj a mai napig fájlalja a sebét, főleg frontok alatt. szóval inkább ellenérvek vannak, mint mellette.
S most az életmentő császárt s muszáj társait hagyjuk, a választás elvi lehetőségéről beszéltem :)

Nekem is fájt kb 8 hónapig és vöös volt a heg, de utána jobb lett, látszani alig látszik ... viszont a frontokat érzem rendesen ... jobb vagyok, mint egy levelibéka :)

Leülés: na, igen, abban jobb a csasz, de ha lefekszel, akkor kb 5 perc, mire fel tudsz kellni, mert ugye nincs hasizmod, a seb meg egy nagyobb lélegzetvételnél is fáj ... oldalra fordulsz, mint egy beteg lajhár, leereszted az egyik lábad, aztán kézzel valahogy felhúzod magad, és már ülsz is az ágy szélén ... röpke 5 perc ... és onnan már csak egy nagy elhatározás, és fel is álltál ... NA pont ezt nem tudom, hogy lesz Lillával, amikor ő nemhogy 5 percet, de felet sem tud várni ... most majd kénytelen lesz :?

Kép

Kép
bibiesbrumi

Jóéjt, én is megyek aludni :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Scooper, üdv itt :) Gratula a bébihez:)

Szerintem is menj be az oep-hez, most már ideje lenne kapnod pénzt. Vagy legalább hívd fel őket.

Taranee, nagyon örülök a nagyikádnak
:wink:

Kriszti, csúcs szuperek a képek :wink:

Nagylányodnak pedig boldog szülinapot kívánok :)

Bibi, én is mostanában kezdtem el egy kicsit parázni a csaszitól, tavaly ugyi semmi választási lehetőségem nem volt, most sem lesz, de így, hogy bemegyek előző nap és tudom, hogy másnap egy komoly műtét vár rám, már kicsit parásabb a dolog.

De az egyetlen, ami feldob, megnyugtat, és erővel tölt fel, az az, hogy megéri szenvedni, mert annál hamarabb itt lesz Nikim :)

Kismami agy nálam is bejátszik, úgyhogy bizti kihagytam valamit még.

Ja, Süti még annyit, hogy nekem két barátnőm is szült extrém gyorsan, szóval van remény, hogy Berni is ügyi és gyors lesz, drukkolok nektek :wink:

Kislányom ma rácáfolt a hidegfrontra, egész nap mocorgott :)
Mondjuk ma megadtam a módját, egész nap nem csináltam semmit, csak pihentem :lol:

Jóccakát kismamik :)
Vendég

Kép
Vendég

EDA=epidurális érzéstelenítés
Én kérnifogok!
Nem szülésznőt választottam, hanem az éppen szabadon levő anesztes asszisztens kolléganőm lesz mellettem. :wink: (plusz a műszakban levő szülésznő)

Bibi
EDA-nal a fájdalom egy idő után persze, hogy visszatér, a gyógyszer lebomlik a szervezetben.
Okosan kell adagolni a gyógyszert. Éppen azért vezetik be a kanült, hogy lehessen újabb adag gyógyszert adni. És ha figyelnek a mamira, akkor a fájdalom visszatérése előtt új adagot kap. (más érzések előbb visszatérnek, mint a fájdalom)

Vicger
Tolófájások...adagolástól függ. Sokszor éppen amiatt javasolt az EDA, hogy a kitolási szakaszt kissé elnyújtja, több ideje van a babának normálisan helyezkedni, elvégezni az élettani forgásokat.
Annyira viszont nem lassítja, hogy abból baj legyen!
Egyébként a modern szülészet arra felé tendál, hogy a kitolási szakaszt is rá kell bízni a természetre! A "nyomatás" és egyéb beavatkozások mindig a sérülés veszélyével járhatnak! (persze, a kivárni dolog, csak a normál, problémamentes esetekre vonatkozik)
Miskolcon ismerek nagyon jó fogorvos-szájsebészt :lol: :lol: :lol: :wink:
Császár és az arc lebénulása :roll: :roll: :roll: (beidegzés szempontjából teljesen különböző területek)
Vendég

A gmail-on a dokumentumok között vannak írások az EDA-ról!
És kérdezzetek nyugodtan!
Vendég

Sziasztok.

Egy gyors bekukk így a reggeli órákban. Háááát jó sokat írtatok tegnap is. :) :)

Nap közben igyekszem bepótolni a lemaradásomat. (képek, ...stb)
Feljött Anyukám kicsit, így most bőven lesz idő mindenre (remélem). :D :D :D

Most viszont megyek ekg-ra. Anno elmaradt :oops: :oops: . A háziorvos viszont ragaszkodik hozzá. (én viszont szeretném, ha kiírna táppénzre, mert lejárt a gyed).

Most viszont megyek készülni.

Ja, és beléptünk a 30. hétbe!!! :lol: :lol: :lol:

spickey

Sziasztok!

Tesóm nevében köszönöm a gratulációkat! Gyönyörű baba tegnap estig bent voltam nála(próbáltam magamba szívni a kórházi levegőt, mert a hideg is kiráz tőle :( ) Aki kiváncsi rá a fogamzás-hőmérőzős topikban van kép.

EDA- Péterfyben mindenkinek automatikusan felajánlják, mondván ha nem muszáj, ne szenvedjen a kismama. És az eda-t ugyis adagolják, h a tolófájásokat már érezze a kismama. Én biztos kérni fogok, mert nagyon alacsony a fájdalom tűrő képességem, ez van!!!! És szerintem is orvosfüggő h jól adagolják.

Mabe, pesti kórházak wc állapota hagy némi kivánni valót sajnos. kevés olyat láttam ami kulturált. :(

Taranee, örülök h nagyiddal minden rendben, én is meghatódtam azon amit mondott.

Vicger, nagyon jók a képek! Slagos különösen tetszik!

Mabe, szép poci, gömbölyödsz! :D

Én lábaim mamut méretűek, reggelre se megy le. Vérnyomim még tökéletes. Kedden megyek dokihoz kiváncsi vagyok mit mond.
Férjem édesanyja felajánlotta h megveszi a kiságyat, nagyon örültünk, így a felújításnál jól jött.

Kép
kata05

Jó reggelt!

Milyen jó kis értekezés folyt itt iccaka?! Ti hogy bírjátok ilyen sokáig? 8)

Scooper, soha jobbkor.Üdv itt.Remélem látunk sűrűn :wink:

Süti,ne izgulj,minden rendben megy majd.Ki vagyunk találva.Majd szülünk együtt :wink: Én is izgulok,h mi lesz,de biztos megoldjuk.Azt tudom,hogy k...vára fáj,de abban a pillanatban,hogy Berni a kezedben lesz,már nem is emlékszel mennyire fájt.

Peppino,sztem sincs semmi köze a tornának és a szülésnek egymáshoz.Én világ életemben egy lusta állatfaj voltam,soha nem tornáztam,és Dani minden gond nélkül hipp hopp megszületett.Se eda,se infúzió,se oxi,pont mint az őskorban :lol:

Taranee,örülök a nagyidnak.Sok sok gyógyító enerdzsit küldök neki.

Alvásom ma már 3-as.Pont mire jó lenne,jön megint a meleg :twisted: A dinnye hatott,3szor keltem pisilni.

Kép
v.andi

[quote="vicger"]C írta:vicgersak hallomásból tudom, szóval pletyka szintű infó, s majd Mabe vagy cáfol, vagy megerősít, de azt mondják, hogy a tolófájásokba is bekeverhet az eda, tehát az anyuka nem tudja mikor s hogyan nyomjon.

Nekem pont így volt ... vagyis lett volna, ha tolófájás lett volna ... tolófájásra kiment, kb 8.5 cm-nél "kapcsolt" vissza a fájdalom ... és igen, be tud kavarni, ezért nem adják bizonyos szakaszban már az EDA-t (én így tudom) ... mert ugye kell minimum 20 perc, mire lemegy egy infuzió előtte, meg hát az anesztes sem ugrik rögtön hozzád, amikor szólsz, hogy EDA-t szeretnél: szóval, onnan, hogy jelzed a kérésed kb 40 perc eltelik, mire odajut az anesztes, hogy egyáltalán be tudja kötni, mert elő vagy készítve... és hát majd egy óra alatt sok minden történhet közben :):):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Jó reggelt, vagy inkább szép délelőttöt!

Olyan jó dolgom van, Janókám felkelt 8 körül, és bekapcsolta tv-t ,elment pisi kaka, és engem nem keltett fel, csak mindíg hallottam ,hogy mondja,hogy megyek pisilni , kakilni stb. Na ezért nem kellet volna enyit várni a 2. -kal, most milyen nehezemre fog esni felkelni.

EDA! Nekem volt, mert úgy mentem szülni (indíttották, semmi fájás semmi),reggel 8-kor, hogy előző éjjel nem aludtam,mert férjem foga nagyon fájt, és én is virrasztottam. Na így indították fél 9-kor a szülést, és hát este 20-kor már kértem. Tuti jó, nekem csak azért nem jött be, mert kicsit félre ment valszínüleg, ehhez nem értek, tehát eleve csökkentett hatással csillapított, + azzal a mozdulattal,hogy az anesztes beadta az adagomat, a nőgyógyi meg duplájára csavarta az oxitocint, mert ment volna már haza, pont lejárt az ügyelete. Én 2 adagot kaptam, a tolófájást nem éreztem, csak ha mondták próbáltam nyomni, és 2 szülésznő fogta a hátam, egy meg nyomta Janót ki belőlem alkarra. Én most nem biztos,hogy fogok kérni.

Első baba nem feltétlenül hosszú vajúdás, lásd tesóm, 4 óra, és megvolt Zsófi, mondjuk tesóm közel 1.8 m , a baba kb. 48cm és 2900gramm volt. Ez is számít nagyban.

Imola! Szerintem abban egyet értünk,hogy Te azért más tészta leszel. Meg is kérnélek,hogy esetleg pár nappal hord már túl , és pár nappal én szülök előbb és akkor a "személyzetedet " kölcsön tudod adni amikor éppen nincs rájuk szükséged.

Veled tuti másképpen fognak bánni, ami nem is baj, hiszen mindenhol így van, hivatalban, sőt én is teszek kivételet a kolegákkal, vagy rokonaikkal.

Tényleg hintsük már el a klinikán,hogy rokonok vagyunk, bírnám :D

Kriszti, Ati nagyon cukin alszik. Janó sem bírja a takarót, soha télen sem.

Kép
babcika

Csajok,bocsánat az OFF-ért,de hátha tudunk segíteni:

Segítséget kérek!

Judicának leukémia miatt csontvelő transzplantációja volt, és most napi szinten vérre van szüksége, méghozzá egy ritka vércsoportra: AB Rh-.

A kislánynak célzottan, nevesítve adhattok vért, amivel az életét menthetitek meg. Véradáskor kérjük, jelezzétek, hogy Asztalos Juditnak (született: 2001.10.04, taj: 118-918-642, anyja neve: Sigér Judit, kezelőorvosa: Dr. Simon Réka) szeretnétek segíteni, akit a miskolci GYEK Transzplantációs osztályon gyógyítanak.

A célzott véradások helyszínei Hajdú-Bihar megyében, júliusban a következők:

júl.10. Hajdúsámson 08.00-13.00 Általános Iskola

júl.13. Hajdúszoboszló 08.00-12.00 Tigáz Zrt.

júl.14. Hortobágy 09.00-15.00 Közösségi Ház

júl.16. Hajdúnánás 09.00-15.00 Művelődési Ház

júl.17. Téglás 08.00-15.00 Ifjusági Klub

júl.22. Debrecen 14.00-18.00 Cora Parkoló

júl.23. Debrecen 11.00-17.00 Campusz Fesztivál

júl.24. Debrecen 11.00-17.00 Campusz Fesztivál

júl.24. Balmazújváros 10.00-17.30 Orvosi Rendelő

júl.25. Debrecen 11.00-17.00 Campusz Fesztivál

júl.29. Tiszagyulaháza 11.00-15.00 Művelődési Ház

júl.30. Mikepércs 08.00-12.00 Művelődési Ház

júl.31. Hajdúszoboszló 08.30-17.30 Művelődési Ház

Természetesen, az ország más területein is van lehetőség a névre szóló véradásra, az erre vonatkozó információkat megtaláljátok itt!

További információt itt találhattok: http://judica.freeblog.hu,.

Aki tud, kérem segítsen!

Kép
v.andi

Andi!

Én RH - vagyok, de csak A, és nem tudom,hogy kismamák egyáltalán adhatnak e, mert ugye az RH- miatt lehet ellenanyag is a vérben.

Kép
babcika

Babcika,nem kimondottan magunkra gondoltam,mert sztem sem adhatunk ,mi vért.Család,barátok,hátha.

Kép
v.andi

Üdv csajok, jó sokat írtatok :lol:

Vicger: Én is a hagyományos szülés híve vagyok de ne paráztass a csaszival, mert ha 35. hét előtt jönnek, akkor nincs választásom :cry: :cry: :cry:
És bizti, hogy előbb szül meg az anyuka EDA nélkül,(magánvélemény) mert akár irányíthatod is a fájásaid.

Fogytam 2 kilót egy hét alatt a kórházban :cry: , alig van hasam, azt nem tudom, hogy a két egykilós baba és a többi alkatrészt még elképzelem, de a saját töltelékem hova fér?

Amúgy Annáról is rég olvastam, remélem nincs semmi komoly!

Nyaralóknak meg minden részvétem, idén a rozsdától leszünk barnák :wink:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?