Új privát üzeneted érkezett!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

vicger
 
 


Babcika
mondom hát akkor 4-es főút, mentünk is vagy 70km-t mikor már feltűnt,hogy amit jobbra mondtak az nincs ott stb. Hát kiderült, hogy a 33-as-on kellett volna menni.

Azért jó érzés, hogy nem vagyunk egyedül, még ha csak kicsiben is nyomjátok :D :D :D

Lenne jó oldala, pénz, szabad hétvége, éjszaka otthon, és hátránya is, 24-48 megszűnne, és nem vonulhatna... nehéz döntés.


Na, hát ez az.. az ember /általában/ nem azért megy tűzoltónak, hogy az irodában engedélyezzen tűzvédelmi terveket stb...

de ő ezt nem érti, nekem kell új ruci is...

A férjedet ne vidd magaddal egyik vásárlási körútkor, s így majd nem fog ellenkezni :D Persze ez messze nem a legjobb megoldása a dolognak, ugyanakkor nagyon hatékony ;) ;)

vicger
 
 


Nagyon jók a képek Kriszti! Ati egy tünemény! és a lányod is !!!

Kép
babcika
 
 

 
 

"A férjedet ne vidd magaddal egyik vásárlási körútkor, s így majd nem fog ellenkezni Very Happy Persze ez messze nem a legjobb megoldása a dolognak, ugyanakkor nagyon hatékony Wink Wink"

Igen, ez jó megoldás lenne, csak már annyira megszoktuk,hogy ugymond " engedélyt" kérünk minden vásárlásra, és 11 éve szinte mindíg mindent együtt veszünk, adunk stb, hogy fura lenne csak úgy. :oops:

Kép
babcika
 
 


Nem is mondtam, én voltam a keszthelyi strandon a helyi látványosság :lol: :lol: :lol: :lol: 4 gyerek + egy gigahas

vicger
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Bibi
3 rugi, 2 romper, 7 hosszúujjú, 5 rövidujjú body, cérnasapi, 3 kis zokni, kis kesztyű, és 2 elölcipzáras

Mi az a romper? :oops:

50est én sem veszek. bodyból szerencsére van sok, rövid ujjú és hosszú is 56-ból kb 5, 62-esből kb 10-10, meg kell számolnom újra, mert elfelejtettem :oops: .. még csak szortírozva van, mosva vasalva nincs.
Az őszi overáll nagyon jó dolog, bár mostanában nem láttam /kb 2 éve/


Romper: olyan, mint a rövidujjas body (csak a mienk kicsit vastagabb anyagból van), és van egy kis szára is ... ez még Lilláról maradt, lehet, nem lesz rá szükség. de rugi alá rá lehet adni ezt is, vagy ha még kánikula lenne, akkor kis zoknival magában is jó :)

overall: ebay-en fogok nézelődni ezt is :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Babcika, köszönöm :oops: Tényleg szépek mindannyian :)

Férjeduradnak esetleg beszélgess arról, hogy mennyire fontos lenne Neked, hogy Blankának a kishercegnőnek is legyen legalább egy olyan ruhácskája, ami csak az övé :) Mondjuk a hazahozós, vagy pluszba egy orvoshoz menős ;) ;) Remélhetőleg meggyőzhető s elfogadja az érveidet :) Szerintem ez működhet, pláne, ha ahogy írtad, mindent együtt vesztek, s adtok /ahogyan mi is :) :) /

vicger
 
 


Bibi jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, olyan Atinak is van, pizsinek használom :) :oops: romper....... nahát.... mindig van új a Nap alatt, ebből is látszik :)

vicger
 
 


Én nem akarom borzolni a hasakat további képekkel, de olyan finom sonkás-paradicsomos-ketchupos-mustáros-sajtos batyut csináltam vacsorára, hogy csak na! Már egyet azért teszteltem. :wink: Mégsem lehet Apának valami borzalommal előállni este.

Madar: Megnéztem a képeiteket! Nagyon szépek vagytok mindketten! :lol: Julcsi már tényleg kész kis hölgy, és annyira tetszik, hogy az a vagány fajta. Ha egyszer lesz lányom, remélem ilyen csodaszép csodavagány kiscsajszi lesz. Bár én egész kislánykoromban 3 fiúgyerekes anyukának készültem (ugye ebből 2 már bejött), így nem tudom mennyire reménykedhetnék egy csajsziban. Mindig is mondogattam, hogy nekem 3 fiam lesz és punktum. :wink: Azért lehet ennek ellenére néhány év múlva próbálkozunk majd egy harmadikkal...

Babcika: Örülök, hogy már jobban vagy! Férjem sem akar vásárolni, szerinte is van elég holmink. Ő sem érti, hogy a lelkemnek kell az érzés. :oops: :lol:

Vicger: Jó kis kalandban volt részetek! :lol: A képek nagyon jók, Ati annyira helyes! Nehéz kérdés a munka: Férjem világéletében tipikus irodista volt. Mostanra annyira megutálta, hogy minden nap rettentő kifacsartan és fáradtan és fásultan ér haza. És nem azért mert rengeteg a munka, hanem mert olyan monoton a npi rutin, fáj a térde az üléstől, a szeme a monitortól, ugyanazt a 3 embert nézi egész nap, két éve. Vágyik valami olyanra, ami tevékeny, látható eredményt hoz, mégha több munkával is jár. Csak nagyon nehéz már váltania, hiszen nincs más irányú tapasztalata. Szóval, nehéz döntés. Ezért is döntöttünk amellett, hogy itthon marad a gyerekekkel tél végétől, feltöltődik kicsit és kitalálja merre tovább, még mielőtt teljesen belefásulna ebbe a mostani létbe. Én pedig kiélhetem a 4 éve hiányzó "felnőtt" létemet napi 4-5 órában. A kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad. :lol:

Köszi a válaszokat a ruhákkal kapcsolatban. Csak azért szeretnék venni valamit (bár vannak 50-es és 56-os ruháink is), mert Andrisnak is eltettem a hazahozós ruháját emléknek, Máténak is szeretném. :) Akkor körbenézek a Kenguruban vagy a H&M-ben, és szerintem veszek egy 50-es és egy 56-os rugit és egy-egy bodyt is. Valamelyik csak jó lesz. Andris 47 centisen elveszett az 50-es cuccokban. A Tesco newborn is olyan nagynak tűnt, azért agyalok rajta.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Kriszti :):):)

Csatlakozom Madarhoz: jó olvasni az irományaidat :)

Lilla most vágott be 3 őszibarackot, émot még bébiételt kért :shock: :shock: :shock: ... hová fér egy ilyen kicsi lányba ennyi étel ???? :lol: .... ja, és a barackot CSAK magról eszi, ha összevágom, akkor nem kell neki ... ő akarja harapni :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Rita,
Mostanra annyira megutálta, hogy minden nap rettentő kifacsartan és fáradtan és fásultan ér haza.

Na ez a nem mindegy. S szerintem ez nem ér 40ezer ft-t. pedig vitathatatlanul jól jönne a törlesztő mellé plusz bevétel. De az nem mindegy, hogy milyen áron.

Szerintem a h&m-ben jobban jársz, nálunk a kenguru horribilis árakkal dolgozik, lassan brendon stílust vesz fel. Pedig Vicám idejében szuper normális és reális árakkal dolgoztak.



További képek jönnek, vigyázat :)

vicger
 
 


Bibi
Lilla most vágott be 3 őszibarackot, émot még bébiételt kért Shocked Shocked Shocked ... hová fér egy ilyen kicsi lányba ennyi étel ???? Laughing .... ja, és a barackot CSAK magról eszi, ha összevágom, akkor nem kell neki ... ő akarja harapni Smile

Teljesen igaza van Lillának :D Barackot csak Hofisan érdemes enni :) Igaz én jobban szeretem ha keményebb a barack, utálom ha folyik a fülemen is. Pláne most :?

vicger
 
 


Kép
Otthon, Anyuéknál. Ati Hellával, aki majd megveszik a vízért :D :D :D

Kép
Plusz még egy gyerek. Így már 5 kint lévő kiskorú randalírozott... Csak az egyik nem látszik :D

Kép
Azért a meleg víz jobban esett neki, mint a medencés kút víz :) :)

Kép
Kép
Kép
Hella komfortérzetével is törődni kell, vagy mi :lol: :lol:

Ja, a dátum rosszul van beállítva Apu gépén, én pedig hal voltam hozzá :oops: Viszont januári klímának nem rossz :D

vicger
 
 


Hello Mindenki!

Kata: Gratula a tesódnak és miden jót!

Csunyeszka: Jó, hogy újra vagy, vigyázz magatokra!

Brumi: Gratula a jó eredményekhez.

Süti: Ez a krokettes kép kész merénylet!! Én ma egész nap sült krumplira vágyom, de tök lusta vagyok elkészíteni. Szigorú pihenőre fogtam magam, úgyhogy apának fogok sms-t küldeni, hogy munkából jövet hozzon a mc doniból sült krumplit. :lol:

Bex: Jó, hogy végre pihenni mész.

Vicger: Nagyon jók a képek! Az élménybeszámoló se semmi!

Képzeljétek, nagyimmal minden rendben, új gyógyszert kapott, a doktornő szerint se áttét, semmi egyéb!!!!!!!!!
De a szövettan még mindig nincs készen. Kaptunk tőle anyagi támogatást Marci matracára, meg még a szükséges dolgokra. Azt mondta, hogy megfogadta, ha nincs semmi baj, akkor azt a pénzt a negyedik dédunokájára költi.
Végre egy kicsit fellélegezhetünk!
Nagy ölelés mindenkinek!!!
:D :D :D :lol: :lol:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Ja, Peppino: Köszi az infót. Akkor a te dokid is olyan mint az enyém. Csak bejárós orvos.
Remélem a következő két hétben nem lesz semmi amíg a dokim távol lesz, nem ismerek senkit a kórházban.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Taranee: Örülök, hogy Nagyiddal minden rendben!

Kata: Gratulálok unokahugidhoz! :lol:

Vicger: Akkor már a kutyust is megdícsérem, milyen édes!

Kép

Kép
hgrita
 
 


Vicger: Utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok Vicának! Isten éltesse a nagylányt! :lol:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Taranee

Képzeljétek, nagyimmal minden rendben, új gyógyszert kapott, a doktornő szerint se áttét, semmi egyéb!!!!!!!!!
De a szövettan még mindig nincs készen. Kaptunk tőle anyagi támogatást Marci matracára, meg még a szükséges dolgokra. Azt mondta, hogy megfogadta, ha nincs semmi baj, akkor azt a pénzt a negyedik dédunokájára költi.
Végre egy kicsit fellélegezhetünk!


Fantasztikusan jó hírek!!!!!!!!!!!!!!!! nagyon örülök, hogy minden rendben van!!!!!!!! :) :) :) :) Nagyon szuper dédije van Marcellnek, innen üzenem, hogy vigyázzon magára, mert a 4. dédunokának is kell a dédimamás extrakényeztetés mint pl a meggyes piskóta sütése, meg társai :) :) :)

vicger
 
 


Romper= Napozó akkor nálam. Nekem valahogy a body az a fehérnemű a babán, és ha mondjuk kivittem nyáron akkor ebben vittem ki, mert így nincs kint a pelus cucc. Lehet hülye vagyok ( sőt tuti) de nekem egy szál body-ban pucér a gyerek.

Taranee!! Nagyon örülök a nagymaidnak, sajnos az enyém nem járt ilyen jól , ma 4 hónapja,hogy meghalt, kicsit meg is hatódtam a mamid dédunokás kijelentésén, bele gondoltam,hogy valószínű az enyém is mindent odaadott volna, csak még láthassa őket. Csak Janót ismerte, és már azóta megvan +3 és 1 a pocimban.

Munkába fásulás! Annak sosincs jó vége. Az én férjem egyszerű, mezei karosszéria lakatos, még érettségije sincs, de minden új munkának úgy áll neki,hogy ebből vajon mit lehet kihozni. Néha itthon is dolgozik, és csodálkozok, hogy ebből-ezt??? Ez legalább kreatív, alkotó munka. Már mondtam neki,hogy azt a régi Peugeot reklámot is megcsinálhatná ( emlékeztek rá, egy rossz kocsi, meg elefánt és lett új Peugeot), de abba még nem mert belevágni, azt mondja előbb vegyek elefántot :D

Na ne kezdjétek a mc donald's-ot mert meghalok :D éhen. Egy Big -ért ölni tudnék.

Kép
babcika
 
 


Rita, nagyon köszi :)

Taranee
, ma pont sült krumplit ettünk Atival "ebédre" De nem kínozlak a részletekkel :wink:

vicger
 
 


Sziasztok!

Bekukk, hogy el ne felejtsetek teljesen. :wink:

Vicger! Tök jó képeket tettél fel! Milyen jó, hogy kertes házatok van! Üdítő volt nézni a medencét meg a sok zöldet. :) Gyönyörű gyermekeid vannak és Te is nagyon jól nézel ki. :)

Floranan-nal tegnap beszéltem, mondta, hogy itt mindenki rendben van, úgyhogy örülök. :D

Nálunk is minden oké, hétfőn megyünk 4D-re, majd akkor is jövök Anyuékhoz és teszek fel képeket, meg az adatokat.

Találkozót nem szerveztek? Merthogy ugye elmaradt a múltkori. Ja, a vizsgám nem sikerült, de most már teszek rá. Megpróbálok majd halasztani, de meglátjuk, itt a Bankárképzőn mit engednek és mit nem, a tanulmányi szabályzatot nincs kedvem böngészni, majd valamikor felmegyek személyesen.

Babaszobával még sehogy nem állunk, Apuci "ej ráérünk" alapon csinálja a dolgokat. :D Illetve hétköznap este 10-nél előbb soha nem ér haza, hétvégén meg a fél szombatot átalussza, marad másfél nap MINDENT csinálni... Háááát, még van majdnem 3 hónap. :)

KépKép
aranynap
 
 


Babcika

mezeinek s egyszerűnek még véletlenül sem nevezném a Párodat. Fantasztikus, hogy ilyen ügyes! Figyu, én azért lehet, h bepróbálkoznék egy elefánttal :D :D :D :D

Már mondtam Atesznak, ha én újra születek, bútorasztalos leszek, az fix. Vagy/és kőműves :) Micsoda klassz, ha az ember saját magának készíti el a bútorokat, vagy a házat, ahol a kiccsalád éli rózsaszín napjait :) :) :) :) Ezerszer többet ér szerintem, mint egy semmi tartalmat magában nem rejtő humbug főtanácsosi poszt ;)

vicger
 
 


Kriszti!

Igen a mezeit igazából " mezei" így értettem, mert sajnos sokszor már engem sem vesznek ember számba, mert nincs diplomám.

De erről eszembe is jutott valami, és muszáj elmesélnem.

Elmentünk egyszer a főnökömékhez egy kerti partira, a főnök orvos, de ő nem az a lenézős, legalábbis ezért nem. Na mindegy volt ott egy koleganőm is diplomával, meg a férjecskéje is diplomával. Szóba került az érettségi, erre megszólal a fiatalember : " Hát én az Ember és tragédiáját utáltam a legjobban" Mire az én férjem, a "mezei", az jó, csak a címe nem Ember és tragédiája, hanem Az ember targédiája, ha jól tudom" Na volt nagy égés, szegény gyerek ha csendben marad okosabb marad. :D

Nem akarom egyébként fényezni, de ha tudnék képet feltetnni megláthatnátok,hogy milyen kerti hintát, fedett étkező padot, homokozót stb csinált már nekem. Imádom érte. :D :oops:

Kép
babcika
 
 


Babcika

" Hát én az Ember és tragédiáját utáltam a legjobban"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ez bizony égés a javából!!!

nagy kár, hogy nem tudsz képeket mutatni! Tényleg, miért is? Nekem Apu vasas, neki sincs diplomája de ő is mindent megcsinál. Most pl valami high-tech kazán gyártási projektet indít, tavalyelőtt pedig napkollektort készített, most onnan van nyáron a meleg víz. Szóval én meghajlok a mester emberek előtt.

Mindezzel együtt én is csak azért nem törölhetem ki a diplomámmal /ami igazából nincs is meg, mert a nyelvvizsgám még hiányzik/ a sejhajomat, mert sajnos egyre több hátrányos helyzetű gyerek, család van, itt Miskolcon meg főleg, szóval nagy valószínűség szerint lesz munkám 2-3 év múlva. De egyébként totál feleslegesnek tartok ennyi diplomás emberkét, csak a munkanélküliek számát növelik.. pl mi a fenének 5-7 ezer művelődésszervező? vagy akár a saját szakmámat nézve szociálpedagógus? jobbára csak a papír miatt mennek oda a népek...
Az a baj, - szerintem - , hogy az a bizonyos szakmunka egyáltalán nincsen azon a szinten megbecsülve sem társadalmilag, sem anyagilag, ahogy azt kellene...

vicger
 
 


Kriszti egyet értek!

Képet azért nem tudok feltenni, mert a mi gépünkön ahol van normális usb kimenet ott nincs net, a céges gépemen van net, de nincs usb-benne, szóval áááááááááááááááá!!!

Kép
babcika
 
 


Vicger! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Kalandos volt az a nap, bizony!! :)

Taranee! Nagyon örülök, hogy a nagyid jól, jobban van!

Bibi! Ez a tök nagyon de nagyon íncsinklandó! Ma úgy látszik a szadi nap van! :lol:

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Csak gyorsan és röviden, de bekukkantottam. Esti program lesz. :wink:

Taranee: nagyon-nagyon jó hírek a nagyiról :) :) :)

Kriszti: bocsánat, bocsánat, bocsánat, :oops: :oops: :oops: a stb. lemaradt, a közeliekkel akartam kezdeni, de ugye a mindenki az Mindenkit jelent? :) :wink:
Nagyon hangulatos, jó képek, kicsit ott lehettünk Veletek. :)
Az utókornak ez a dátumozás azért fog okozni egy kis gondolkodást. :lol: :wink:
Húúú, tényleg, Vica szülinapja 3 napja volt. Nagyon sok boldogságot kívánunk Neki. :)

hgrita: egy harmadik fiúval? :lol: :wink: mi meg egy harmadik lánnyal ... aztán néha cserélhetünk. :wink:

Aranynap: várom a fotót, úgy szeretem nézni ezeket a manókat.
Vizsga: ne bánkódj miatta, most nem ez a legfontosabb dolog az életben. :wink: Majd meglesz, amikor meg kell lennie.

KépKép
KépKép
madar
 
 


Hallottátok, hogy jövő szerdától újra kánikula, 34-35 fokkal? :roll: Hogy fogjuk bírni? Én annyira kiegyeznék ilyennel, mint a mai nap is volt.

KépKép
KépKép
madar
 
 


Hgrita
Nekem a tesóm az 56-os cuccokat ajánlotta. Szerinte kisebb ruha akkor kell, ha az átlagosnál kisebb a baba.
Az intenzíven csak éppen körülnézni voltam... :wink:

Kata
Gratulálok a tesódnak!

Bibi
fruktozamin: 198
haemoglobin A1c: 5.0
vércukor 4.6
Ezek jók!
inzulin:22.5 Ez határon van.
c-peptid: 4.2Ez milyen mértékegységben van?
Hálózsákot én egyenlőre nem veszek, nem mindegyik gyerek szereti...
Töltött tök jól néz ki... de...tök :oops: :cry:
Barackot úgy jó enni... hogy csorogjon a leve könyékig :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vicger
Kalandos volt a kirándulás! :lol:
Jók a képek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Taranee
Nagyid :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Diploma
Nekem alapfizetésben +33000Ft-t jelent az, hogy főiskolát végeztem és nem csak az OKJ-s ápolóképzőt. :wink:
Babcika
Én nem kértem apától engedélyt, hogy vásároljak Imolának. Csak otthon bemutatót tartottam :oops: :lol: :wink:

Madar
Itt folyamatosan kánikula van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


A kánikula mondjon le. Most. Én addig is kilátásba helyezek egy sztrájkot.

Két variáció van. illetve 3.
1.: a lakásban pihenünk levegőt alig kapva 4es fokozatú ventillátorba kapaszkodva
2. elmegyünk Lillafüredre sétálni az erdőbe, hűs forrásvizet iszunk tenyérből, illetve csak Atesz, én pedig, mivel a lehajolás meglehetősen nehézkesen kivitelezhető a forrás pedig ugye nem szájmagasságban ered, szóval én maradok a pohárnál...
3. fogjuk az úszógumit és az úszópelust /most úgy is van egy csomó/ s keresünk valami strandot /ha zárt a méhszájam, de az meg 2 hét múlva lesz meglesve../

vicger
 
 


Még nincs is igazi kánikula :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Akkor mondhatjuk, hogy kánikula van, ha én bekapcsolom a légkondit :oops: :wink:
Vendég
 


Mabe: köszi !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka
 
 


Mabe, benned biztosan valami afrikai vér csörgedezik :) Nekem már 30 °C -nál létezési problémáim vannak, 35-nél pedig már csak vegetálok. Szóval tőlem mondhatod, h nincs kánikula :D :D :D :D

Egyébként a békesség kedvéért hívhatjuk qrva melegnek is :)

vicger
 
 


Vicger,üdv újra itthon.Imádlak olvasni ;)

Mabe,köszönjük a székesegyház nevében.Majd szólj,ha már megy a klímátok :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én írtó elviselhetetlen vagyok 30 fok felett.Klímánk nincs.Huzatot tudok csinálni,de ha nincs légmozgás,megette a fene.

Kép
v.andi
 
 


Rita,köszi de a főzőtudományon,sokszor csak kísérletezések,nem vagyok akkora szakács!!!
Hazahozós babyruha,majd meglátjuk mekkora lesz a babó és a nővérem majd behozza amire szükségünk lesz.

Manó, rösztit még nem csináltam,de felrakhatnád a receptjét a picasara,mert mi is szeretjük,sőt talán már a hétvégén kipróbálnám,ha addig felraknád.Így már meg is van a hétvégi kaja:szombat :Andi újhagymás cs.mellje,vasárnap rántott pipimell,rántott patiszon és röszti,jó higed ubi salival.Jajjjjjjj folyik a nyálam!!!

Gratulálok Kata a húgodnak,nemsokára mi is követjük!!

Brumi,tényleg jó lenne egy ilyen szűk tali is!!!!!akkor már viszem a cuccokat,már nekifogtunk.Brumi ez a tök NAGYON JÓL NÉZ KI!!!!!!receptet kérünk!!!!

Kriszti,lefáradtam attól a sok rohangálástól amit írtál,van benned szufla rendesen!!!!Lesárgultam a vizes képektől!!!!!De jó lehetett!!!Legközelebb vigyetek magatokkal!!!!!!!!!!

Hmmmmmmmmmm,Rita,ez nagyon jól hangzik,ezt a receptet is kérném a picasara felrakni,köszönöm!!!!

Taranee,de jó hogy maminak jók lettek az eredményei,de a maradékhoz még megy a drukk!!!!

Aranynap,mi nem felejtettünk el,hiányoltunk is,de hogy te hogy bírod ilyen sokáig nélkülünk ??????? 8) :wink: :D


Na szóval talán csak ennyi a hozzáfűznivalóm.

sutimano76
 
 


Aranynap :) most én úgy szégyellem magam, nem vettem észre a hsz-edet :oops: :oops: :oops: Nézd el nekem lécci, sík hülye vagyok mostanában :oops: :oops: Köszönöm a dícséretet :)
Sajnos a kertes ház tőlünk 400km-re van az Anyuéknál, nekünk elvileg majd lesz, most beérjük egy 80 nm-es lakással aminek kb 8 nm -es erkélye van.... ;)

Andi, köszi :) örültem is,h itthon vagyunk, meg nem is. Azért a gyerekeim 2/3-ad része, illetve a fele :lol: távol van, ezt nem szeretem :(
Látom a 30°C-ot egyformán csípjük :)

vicger
 
 


Voltam a páskom utcai bababoltban,beváltottam a kupont acsomagra,vettem vízhőmérőt,újjszülöttkesztyűt,meg hajkefét(amennyit ég a belem tuti hajasbaba lesz), a gyógyitárban megvettem a tenabugyit (2 db 320 ft).Auchanba newborn pelus Pampers (hátha tescos nem lesz jó).ja és auchanba vettem spagettipántos háló inget,illetve pizsit(spagettipántos felsővel egy rövidgatya)--mert a pánt engedi,hogy lehúzva tudjak majd szoptatni,mindkettő 1200.-volt.Mostmár van 4 ruci a kórházba!!!
Holnap reggel még folytatom.Vasárnap meg apával megyünk ikeázni.

Madar,Hozzád is megyek,már megskubiztam neten,hogy merre is van az utcátok!!! :?

Miért is nem jó nekünk várandósoknak a dinnye????????????

sutimano76
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Madar, valóban egy élmény volt :D :D :D

madar
de örülünk a vendégeknek is. Ez mindenkire vonatkozik (Andi, Süti).

Szerintem én most felülkerekedek az egoizmusomon és dafke sem sértődöm meg :lol: :lol:


Hát gyere te is!!!!!!!!!!!!

De ez tényleg csak azért mert mi 4-en csak egy köpésre lakunk egymástól!!!

sutimano76
 
 


Kép
Vendég
 


Mabe: szép nagy poci,most mintha nőtt volna egy nagyot!!!!!

sutimano76
 
 


Holnap megyek dokihoz,megbeszélem vele az EDÁT,megmondom őszintén én nem szeretnék szenvedni meg fájásokat. :oops: Remélem elfelejtette,hogy a múltkor csinált uh-t és most nem akar,csak majd a kövinél.Elvileg most lenne a kötelező!!!Drukkoljatok.

sutimano76
 
 


Süti

Jó majd megyek :lol: :lol: :lol: :lol:
Jól bevásároltál :)
én kis kesztyűt nem veszek, számomra annyira idegen egy újszülöttön, hogy na...

dinnye: a sárgadinnye a cukrosoknak nem a legjobb. Igaz a görögnek is magas a GI-je, ha jól tudom, hamar megdobja a cukrot. Egyébként teljesen jó, sok káliumot tartalmaz, vízhajt is :) Szóval általánosságban klasszisokkal jobb a dinnye várandósan, mint mondjuk egy nagy tányér mákos guba :D

fájások és EDA
: jobban félek attól, h pisztergálják tűvel a gerincemet, minthogy mennyire fájnak a fájások. Egyébként tényleg nem vészesek, mert ez az egyetlen fájdalom, aminek értelme van. S ez már maga egy lórúgásnyi fájdalomcsillapító ;)

vicger
 
 


Mabe nagyon csinik vagytok, pocak és Te ! :) :)




Nem akarom elkiabálni, de Ati mostanában magától alszik el a saját ágyában, s ha csak nincs front, vagy pocakfájás, akkor reggelig megy a szunya! :) :) :) :) Igaz, ezt még a mi szobánkban teszi. Olyan érdekes, Apja és én is csak úgy tudunk aludni, ha be vagyunk takarózva, akár a legnagyobb melegben is. Ati pedig utálja a takarót :shock: Kire ütött ez a gyerek? :) :)
Kép

ha már kép, akkor megmutatom a trofastot is :) Egyszerűen imádom, s Atinak is bejön nagyon :) :)
Kép
Kép

A falra még terveim szerint kerül pár festés, most a Micimackó és Tigris a sláger Atinál, úgyhogy valszeg azok... Viszont akkor Gergő is jogosan kéri számon a megrendelt dínós falat, szóval pingálhatok, már csak neki kell állnom.

vicger
 
 


Na gyere,de tényleg,már most is beugorhattatok volna ,sztem még pont lett volna vagy 2 másodpercetek rá :lol: :lol: :lol: .
Nekem is furinak tűnt és a babák 97%-a túl is éli enélkül is,de elsőbabásként én megvettem ,elviszem oszt meglátom,ha nem karmolássza magát az első nap akkor megmarad emléknek,ha igen megkapja a kesztyűt.
Dinnye,természetesen csak görög,a sárgának még az illatától is rosszul vagyok(nem csak a terhesség miatt),örülök hogy én ehetek,nagyon szeretem.
Sajna én a lapar után is többet és tovább kértem az fájdalom csillapítót,mint mások(legalább is a nővérek egy idő után már nem nagyon akartak adni)Ebből kiindulva nem túl nagy a fájdalomküszöböm.Gyerekkorom óta ettől rettegek a legjobban.Inkább nekimegyek egy hústoronynak és üssön le,mint a szülési fájdalom.tehát lebeszélem az edát,azt ha bírom legfeljebb nem adatom be!!!

sutimano76
 
 


Kriszti nagyon tecc a babaszoba,mennyibe is fájt végül a bútor,mert nagyon tetszik,de az ára lehetne barátibb!!!

KisAti nagyon édin alszik,olyan kis zabálnivaló.

Mondtam én is Berninek,merthát dumálok ám neki eleget,hogy készüljön fel,mertha kijön folyamatosan puszilgatni fogom.Hát lehet én vagyok az egyetlen várandós,de nekem irtó hosszúnak tűnik ez a 9 hónap.Én már nagyon a kezeimbe tartanám a kislányom.Azért a szept.21 még mindig a kitűzött időpont!!!Bár igaza lehet a nővéremnek,hogy én apukám szülinapján,a lányom meg anyukámén lenne jó ha születne,bár 14 helyett 25 azért az sok,sztem!!!

sutimano76
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Süti

Jó majd megyek :lol: :lol: :lol: :lol:
Jól bevásároltál :)
én kis kesztyűt nem veszek, számomra annyira idegen egy újszülöttön, hogy na...

dinnye: a sárgadinnye a cukrosoknak nem a legjobb. Igaz a görögnek is magas a GI-je, ha jól tudom, hamar megdobja a cukrot. Egyébként teljesen jó, sok káliumot tartalmaz, vízhajt is :) Szóval általánosságban klasszisokkal jobb a dinnye várandósan, mint mondjuk egy nagy tányér mákos guba :D

fájások és EDA
: jobban félek attól, h pisztergálják tűvel a gerincemet, minthogy mennyire fájnak a fájások. Egyébként tényleg nem vészesek, mert ez az egyetlen fájdalom, aminek értelme van. S ez már maga egy lórúgásnyi fájdalomcsillapító ;)


Csajok: az én cukros kiskönyvem szerint (amit a kórházban a belgyón kaptam!) a görögdinnye és a sárgadinnye EGY KATEGORIÁBA esik GI alapján szinte az összes gyümölccsel : ez pedig azajánlott kategória, elsősorban ezek az élelmiszerek fogyaszthatóak !!! ... a görögdinnye CH tartalma hasonló a grapefruithoz (6-7), a sárgadinnyének kicsit nagyobb (10), de pl a nektarinnak 11, tehát a sárgadinnye (10) sem vészes !!! pl vörös ribiszke, meggy 11, a görögdinnye ennek majdnem fele !!! ... én nyugodtan eszem ... körte is ez a kategoria (12), őszibarack (9), ananász((12),cseresznye (12) ... de ez mond alacsony GI-s táplálék!

MÉRTÉKKEL fogyasztható: banán, füge, kókuszreszelék, szilva
KIS MÉRTÉKBEN, RITKÁN: diétás dzsemek
TILTOTT: szőlő !!!, aszalt-szárított gyümölcsök, mazsola

Tehát a szőlő, és a szilva kivételével mindent lehet, csak a cukrosoknak ki kell mérni a CH tartalom miatt a mennyiséget ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Zöldségek-, gyümölcsfélék: alacsony GI-jű táplálékok, mivel sav-, rosttartalmuk magas. A gyümölcsök általában három (fruktóz, szacharóz, glükóz) cukorkeveréket tartalmaznak. Minél magasabb egy gyümölcs fruktóz tartalma, annál alacsonyabb a GI-értéke. Kivételt képeznek a feldolgozott (mélyhűtött, szörpök, gyümölcslé) gyümölcsök, mert a feldolgozás során a rostszálak fellazulnak, ezért könnyebben emészthetővé válnak, emelkedik a GI-értékük. A zöldségek kiválasztásánál kerülendők a magas keményítő tartalmúak, mert minél magasabb a keményítőtartalmuk, annál magasabb a GI-jük is. Főzés során is változik a zöldségek GI-értéke, de nem kiemelkedően, sőt bizonyos zöldségfélék főzve táplálóbbak, mert főzés során a sejtfalak fellazulnak, így könnyebben jutunk az értékes tápanyagokhoz

http://www.macosz.hu/gi-dieta.html
Vendég
 


[quote="sutimano76"]N írta:sutimano76a gyere,de tényleg,már most is beugorhattatok volna ,sztem még pont lett volna vagy 2 másodpercetek rá :lol: :lol: :lol: .
Nekem is furinak tűnt és a babák 97%-a túl is éli enélkül is,de elsőbabásként én megvettem ,elviszem oszt meglátom,ha nem karmolássza magát az első nap akkor megmarad emléknek,ha igen megkapja a kesztyűt.
Dinnye,természetesen csak görög,a sárgának még az illatától is rosszul vagyok(nem csak a terhesség miatt),örülök hogy én ehetek,nagyon szeretem.
Sajna én a lapar után is többet és tovább kértem az fájdalom csillapítót,mint mások(legalább is a nővérek egy idő után már nem nagyon akartak adni)Ebből kiindulva nem túl nagy a fájdalomküszöböm.Gyerekkorom óta ettől rettegek a legjobban.Inkább nekimegyek egy hústoronynak és üssön le,mint a szülési fájdalom.tehát lebeszélem az edát,azt ha bírom legfeljebb nem adatom be!!!


Süti: az EDA max 2-3 órára csillapítja a fájdalmat ... előtte-utána minden úgy lesz, mint nélküle, abból a jobb esetben 10-14 órából, ami az első szülőkre vár (bár van több olyan ismerősöm, aki 2-3 óra alatt kipottyantotta az első babót, na, ott szó se lehetett EDA-ról) ....szóval, csak azért írom ezt, nehogy meglepetés érjen: az EDA arra jó, hogy összeszedd az erődet, és pihenni tudj közben kicsit ...

EDA-t már kapott mamik: ti mit gondoltok erről a kérdésről ??? ... én ezt tapasztaltam:nekem volt másfél-2 órám pihenni, 2 adagot kaptam, a másodiknál már "átjött" fájdalom, és úgy jött vissza, amikor kiment a hatása, mintha a villanyt felkapcsolnád: nem volt átmenet, nem fokozatosan, hanem hirtelen nagyon kezdett fájni újra ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok!
Nem akarok közbe kotyogni, de olvastam a bejegyzéseket, és kérdeznék valamit. Lehet, sőt, biztos :D hülye kérdés, de ez az EDA az epidurális érzéstelenítés akar lenni? Sok helyen megemlítették már, de nem volt számomra egyértelmű, hogy mit is jelent valójában.

KépKép
Kép
scooper
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?