Új privát üzeneted érkezett!

Sarmi! Vera! Szerintem az első gyereknél azért mi is jobban aggódtunk azon mi a jó és mi nem, csak talán annyival könnyebb volt, hogy nem volt ennyi információ pro és kontra.
Én Gergő előtt már nem is tudok enni, mert remeg minden kajáért, amit nem kap meg. Szóval, ha olyat eszek amiből nem akarok neki adni, akkor azt jobb, ha nem is látja.
De tényleg sokszor én is úgy vagyok vele, hogy le sem írok dolgokat, mert tuti mindenki kiakadna.
Egyébként én védőnénim azt mondta, hogy 8 hótól glutén nyugodtan mehet, mert nincs rá bizonyíték, hogy ha előbb kapja nagyobb esély van az alergia kialakulására. Sőt ezt én is olvastam valahol.

Kép
Kép
Kép
erika26

hahó

hát lenne mit irnom. de nem is tom.

allergiárol meg ezt nemadok azt nemadokról csak ennyit:

megjártuk a bőrgyógyászt és a homeopatát is..
Többféle ekcémája is van, ami az oldalán van (most már nagyon csúnya,piros pöttyök egyre nagyobb kiterjedésben(nem száraz egyelőre) az atópiás, ami az arcán van meg állitolag seborreás.
Mindegyikre külön cuccot adott plusz testápoló mindenhova meg fürdetőkrém. Plusz egy cucc ami a hajlatokra ha azokra is kiterjedne(köszi :?
Ha 2 hét alatt nem javul esetleg romlik vissza kell menni akkor durvább cuccot kap (szteroidot) v nemtom.

A homeopata is adott egy alkati szert ha eltaláltuk akkor féken tarthaja a folyamatot és akár az asztam is megelőzhető.

vera: nem attól nem lesz vki allergiás mert már félévesen kap mindent. ez alkat kérdése. öröklött. hajlam. látod velünk is mi van:(

BÉBIC!

nekem is bűntudatom van mert az utóbbi időben sokat panaszkodtam és biztos rám is céloztál mikor irtad h sok a negativum. én is azt mondom h ne menj! v legalább ha nem is irsz olvass! fontos a társaság még akkor is ha csak virtuális. én is tom h a depresszió komoly dolog anyummal is megjártuk már többx de remélem neked nem az van és hamar felvidulsz ujra! téged nagyon vidám és pozitiv embernek ismertelek meg!

cili édes a kis golyócska:) nekem is hasal éjjel és ezért nem tud visszaaludni többx mostanában:)

amugy sztem durván jön a foga annyi nyálat még életemben nem láttam ami ma kijött belőle :shock:

Andy

Kép
andy30

Zsiráf: neked akartam még írni, hogy az esti elalvással nálunk nincs gond, mert gyakorlatilag már a vacsiba belealszik mostanában. Viszont ez azért van, mert jobb esetben 4 körül ébred a délutáni alvásból, és utána már vagy nem alszik vagy csak mondjuk a hordozóban kb. 20 percet, ha megyünk csavarogni.
Kb. egy hete a napközbeni altatások a nem egyszerűek. Főleg a délutáni. Sokatsírós kevesetalvós.

Kép

Kép
gabilany79

több gyerekesként én is Sarmival és Verával értek egyet. Másodjára vagy többedjére az ember már tapasztaltabb. Ez nem azt jelenti, hogy kevésbé féltjük a gyerekeinket, de már tudjuk, hogy mi tartozik az alaptalan félelembe, és mi jogos.
Nincs semmi gond a féltéssel, Annával én is az agyonféltő kategóriába tartoztam. Ezért nem is akarom senkinek sem osztani az észt, ha óvatos akar lenni bárki is, akkor legyen :) Ettől függeltenül nem kell megkövezni, ha valaki máshogy csinálja.
Egyébként ez annyira topicfüggő is :) Itt nagyon erős egyéniségek verődtek össze, mindenki a saját módszerét tartja a követendő példának, pedig olyan nincs, hogy valaki jól csinálja, vagy rosszul. MÁSKÉNT csináljuk. Mert mások vagyunk,mások a gyerekeink.

De a panaszkodást minden esetben hasznosnak tartom, van, aki csak itt, nekünk tudja megosztani a bajait, és már ez sokat lendíthet rajta.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Természetesen az más tészta,ha a családban van lisztérzékeny,tojás vagy tejallergiás stb.Nálunk nincs hálaisten,és természetesen minden új dolgot előbb én is 1-2 napig tesztelek,mielőtt komolyan adom neki.
Írisz ma pár kanál joghurtot is kapott,ha nem pöttyösödik ki,vagy nem megy a hasa tőle,néha kapni fog egy keveset már.De nagyon ízlett neki.
Én is rettentő aggódós és idegeskedős vagyok egyébként.Nálam ez gyomorfájással mutatkozik meg.
Tegnap hogy dilinyós volt Írisz,annyira begörcsölt a gyomrom,már majdnem hívnom kellett valakit.Kibőgtem magam jól,bevettem 2 renéét,aztán valamenyire elmúlt.
No meg rémálmokkal küszködök folyton.Este mikor mindenki lefekszik,folyton a halál gondolata foglalkoztat.Megőrülök ettől.Mindíg azon gondolkodom ,mi lesz ha reggelre meghal valamelyik gyerek...elalszik és nem kel fel többet.
Ugye milyen hülye vagyok.28szor bemegyek éjjel és hallgatom szuszognak e.
Gondolhatjátok mennyit alszok!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Mági,jaja épp ezt is akartam írni,hogy egy másik topicban is írogatok,és el sem hiszitek miket adnak már enni inni az ekkora babáknak minta mienk.Kiakadnátok rendesen. :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

mági hogy van Anna?

sarmi

[quote]b írta:evettem 2 renéét

mit? :roll:

Kép
andy30

Andy:
köszönöm jól van, mintha nem is lenne "beteg".. A gyógszert úgy tudom beletuszkolni, ha befogom az orrát, hogy kitátsa a száját, annyira nem akarja bevenni... :cry: pedig finom... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: jobbulást Annának!!!

Andy: remélem minden rendben lesz Reginél!!!!

Dinnye: hát felbuzdulok és majd megkóstoltatom vele!!! Vettem sárgadinnyét is! Bár dettó úgy vagyok mint Zsebi, hogy a szagát sem bírom, de a gyerekért bármire képes vagyok!!!!! :lol: :lol:

Többgyerekes anyukák
: szerintem nyugodtan írjátok le mit adtok!!! Én tuti nem szedem le senki fejét!!! :wink: :wink: :lol: :lol: Ez egy nyilvános fórum, többféle emberkével, nézettel, tapasztalattal!!! Én örömmel venném ha más irányt is látnánk!!! :lol: :lol:
Vendég

mági jobbulást neki! és remélem nem kapjátok el.

na lépek lassan mert ko vagyok ez a mai nap megviselt holnap meg korán kell mennem a krémekért utána meg méricskézünk (kiv vok igy csak szopival hizott-e már látványosan véknyul :roll:

andy

Kép
andy30

hahó!

Mági:
[quote]c írta:sak azért írtam, hogy kicsit próbáljátok megérteni

Szted van itt olyan ember aki nem próbálja megérteni?Gondolom ha reagálunk rá,próbáljuk vígasztalni,megérteni,jobb kedvre deríteni.De látom ez sem jó :?

[quote]S írta:zóval ilyenkor nem segít a nekem is rossz,lazíts,stb..

Ezen kívül mit tudunk tenni?Az empátián kívül nem sokat!

Vera:
[quote]V írta:issza olvastam és sejtem hogy kire mire értetted

Szerintem nem kellene célozgatni mert azt utálom!!!!!!!Ha valakinek valakivel vmi baja van azt mondja meg,nem az hogy lassan az egész topic bocsánatot kér,mert vmit hozzászólt a témához :?

KépKép
lyndee

Egyébként meg még annyit,hogy nem kell bocsánatot kérni mindig ha valaki leírja a problémáját!!!!!!!!!
Komolyan mondom,már ez az örökös bocsánatkérés megy az agyamra!
Elolvassuk,aki akar reagál,aki nem az nem!slussz-passzzz

KépKép
lyndee

[quote]h írta:ahó!

Mági:Idézet:
csak azért írtam, hogy kicsit próbáljátok megérteni

Szted van itt olyan ember aki nem próbálja megérteni?Gondolom ha reagálunk rá,próbáljuk vígasztalni,megérteni,jobb kedvre deríteni.De látom ez sem jó

Idézet:
Szóval ilyenkor nem segít a nekem is rossz,lazíts,stb..

Ezen kívül mit tudunk tenni?Az empátián kívül nem sokat!

Vera:Idézet:
Vissza olvastam és sejtem hogy kire mire értetted

Szerintem nem kellene célozgatni mert azt utálom!!!!!!!Ha valakinek valakivel vmi baja van azt mondja meg,nem az hogy lassan az egész topic bocsánatot kér,mert vmit hozzászólt a témához

Istenem, ha tudom, hogy ez lesz....meg sem szólalok...csak nem akartam búcsú nélkül lelépni....ne haragudjatok, ha ilyen félreérthetőre sikerült!
Nem céloztam senkire sem, nem akartam megbántani senkit sem, kellően fosul érzem magam így is, nem hiányzott még ez is....

Bocsánatot kérek mindannyiótoktól és kérlek benneteket, felejtsétek el ezt az egészet!
bébic

bébic

én tudtam/od h nem céloztál senkire! ah irtam is nem ilyennek ismertelek meg hanem épp ellenkezőleg! emléxel h már mondtam h taliznunk kéne :wink: jó lenne ha maradnál!

és lyndeet osztom annyiban h tegyünk már pontot ennek a végére lehet jobb lenne..

na téleg mentem nagyon fáj a hátam jóét mindenkinek!

bébic:puszikák neked!!szeretünk hidd el!

andy

Kép
andy30

egyet értek azzal hogy hajlam meg gén meg öröklés dolog az hogy ki mire allergiás stb. de pont erre értettem hogy ha nem adja pl a tejterméket 1-2 éves kora előtt és utána kezdi el akkor azon a babón akkor is kijön. Nah mindegy ezt tényleg lehet ragozni. :))) és viszont az tényleg igaz hoyg ma már szinte minden mérgező minden szintetikus vagy káros de ezek sajnos kivédhetetlenek.

lyndee
én a sejtettemet arra értettem ahogy írta bébic és visszaolvasva esetleg ki írt úgy hogy ő ezt rosszra vette. És nem célozgattam senkire sem hanem csak arra hogy melyik írás fájt neki akkor. és én is azt osztom hogy ha valaki nem akar reagálni egy olvasmányra az úgy sem fog és ne reagáljon. (most összezavarodtam de remélem érthető:)))
Pl bevallom akkor én elvoltam foglalva a saját gondommal és sehogy nem reagáltam semmire sem.
bébic jó tanács.
ne menj el!!! hidd el ez csak terápiaként is jót tesz ha írsz ide. kiírod a bánatodat. és tényleg jó nekünk is ha olvasunk olyanról ami pl velünk is van és akkor nyugtázzuk Mi hogy nahh nem csak a mi életünk van elbaszva. sztem pont erről szól egy topik. hogy kiírjuk a bánatunkat ha van és esetleg megbeszéljük a gondjainkat megosztjuk az örömünket bánatunkat is.

Én pl sok topikba megfordultam már de ilyen összetartó társaságot nem tapasztaltam sehol sem. amennyit taliztunk pl terhesen mi:)))

jó lenne összehozni egy nagy talit..
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára harivera 2009.07.08 22:07-kor.

harivera
Budapest XXI. kerület

Ajjajjj!!!
Na majd jön Zöldi-anyu,és megmondja a frankót! :lol: :lol: :lol:

Bébic ne hagyj el bennünket. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Andy:Reniee

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Szép estét és nyugodt éjszakát mindenkinek! Én mindig csak ilyenkor jutok idáig, amikor kidőlt a család... :D

Huha, zajlik az élet a topicban...

Bébic, hiányozni fogsz, várunk vissza :roll:

Gabi, köszi az alvásos kommentet, hát kezdek tanácstalan lenni altatás ügyben....dobálja magát jobbra balra, közben nyöszörög... :(

Lányok ha valakinek van jó elaltatás tippje, nagyon megköszönném... Jelenleg este fürdés után próbálom altalni, tejjel alszik el a mi ágyunkban, utána onnan teszem a kiságyba... Általában magával az éjjeli alvással nincs gond, csak az elalvás keserves kb egy hónapja...

Nappal van hogy nagyon álmos, hozom az ágyunkba alatni, de csak dobálja magát, sir. ha felveszem meg vigyorog... Ilyenkor öltözünk és viszem sétálni, akkor elalszik... :?

Jelen helyzet, hogy az én álom fiam ahogy leteszem a habtapira vagy járókába, azonnal sir... Fel kell venni és szórakoztatni. Az a gyanium, unja a fekvést, mert imádja ha ültetem(kitámasztva persze), vagy ha felhuzza magát a kezemmel állásba... na ettől vigyorog...
Nem tom min szenved, két fogunk alul már kijött, jönne még? Ez miért viseli meg ha az előző kettő nem tette? :roll:

Sarmi, Vera. Mági, én örülnék ha irnátok miket adtok, tényleg.
Én első babás vagyok, de igyexrm lazán venni a dolgokat, kenyeret már én is adok a kezébe, édesen elrágcsálja, :D Tejes cuccot csak azért nem merek, mert Apa extra allergiás :roll:
Szóval én meritek belőle ha megosztjátok :D

Ja, Andy, jelentem nekünk is van ekcéma. Popsin nagyon csunya. Szerencsére csak volt... Dokinéni hétfőn, krém, ma meg már alig látszik :D Szóval nyugi, elmulik... A dokinéni szerint Apa allergiája itt látszik már, valszeg a pellusváltás miatt, szoval Libero kilőve, allergizálhatja Mini popóját...

Teszek én is pár képet.

Kép
Kép Ez is még nyaralás Kép mosoly Kép Virgonc

Kép
Kép
zsiraf8

Iokka,
Ez aranyos volt, hogy anyudékat is behozod a képbe. Én kis naív nekem is volt pár dolgom ami egyszer csak egyik napról a másikra eltűnt, hmmmm soha nem gondolkoztam rajta hogy hogyan és hogy és miért. Asszem el kell velük beszélgetnem. :?

Orsi,
Jelentem van olyan h ébren van, két fénykép között…. Hihi. Viccet félretéve ma pl. reggel felkelt és este 8-ig pörgött, titokban már imádkoztam hogy nyomjon már egy vízszintest. Lehet egyébként hogy kétszer állt sorba amikor az alvókát osztották.
Egy fogunk van, (múltkor írtam h tök ciki, valamiért én felül vártam h kibújjon az a fog, közben alul már rég kint volt).
Telszámot megkaptam, apamentes jövő héten mindenképpen jelentkezem és jól megdumáljuk hogy mi is lesz nekem a jó.
Főzés: általában egy adagot készítek, de ma pl a buri-sárgarépa-cukkini-almából annyi készült hogy simán holnapra is marad (persze almát csak kieg raktam, abból holnap újra frisset kap).

Mági,
Nehogy már, tüdőgyuszi ? Annának gyógyulást de gyorsan.

Lyndee,
De jó hogy jöttél. Drukk hogy az elkövetkező 3 hétben sikerüljön a terv.
[size=9](anyu azt gondolja hogy nincs más dolgom csak h magammal foglalkozzak és csak akaraterőhiányos vagyok h nem tudok lefogyni, hát ha az, akkor ez van)[/size]

Zöldi,
Ööö izé, még most is kell telószám ? Ma döbbentem rá hogy Lelle nincs is olyan messze :lol:

Vera,
Írtam priviben, megkaphatom én is a sztorit pls ?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Bébic,
Na ne már, léccci.
Biztos írtam én is sok hülyeséget, meg panaszkodtam a szüleimről, (csak zárójelben ha nem tettem volna meg már összeroppantam volna, így is sokat, persze már sokkal kevesebbet szúr a mellkasom…)
Völgyből ki, gyere mielőbb....

Boci,
Wow ez aztán a hiperszupper szaktanácsadás.

Szeles,
Dolgozóba mentél ??? Nem szabin vagy a héten ?? :roll:

Gabi,
Párolás, akkor simán megtehetem h belerakom a többféle cuccot a pároló (külön fakkokba ?) és tulajdonképpen egyszerre elkészítek egy csomó zöldséget ?

Cili,
Golyófejkép nagyon jóóóóóóóóóó.

Sarmi,
Hét éve ??? – asztapaszta Szerethetnek a munkahelyeden :lol:
Nagyon tüneményes, szupi, édik a képek.

Erika,
Csapj az asztalra, ezek tiszta hülyék. Már bocsi.

Habe,
Igazad van, de nekem sincs családom a közelben, (de ha anyám itt lenne én már felkötöttem volna magam), nincs rugi barát aki tudna gyerekre vigyázni stb. Mondjuk én nem szoptatok sajnos, ez kezdetektől így van, ezért apa könnyen tud segíteni az étkezésekben, mondjuk ő nagyon igényli hogy munka után babázhasson, és örül ha tehermentesíthet. Meglátjuk ketteskénél, hármaskánál (esetleg) ez hogy változik.

Zsiráf,
Nálunk elalvás: nem részletezném miket énekelek neki, mosolyog rajta, pocisimi és fél órás danolászás van… néha segít.
Megzabálom Minit.

kubuspace

Bencus boldog félévest
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.07.09 01:41-kor.

kubuspace

Manemalvós Marci délelőtt bevágott 300 alma-banán mixet, utána elmentünk hekkezni na ebből ő kimaradt – ja tényleg akkor aludt az étteremben – szóval délután kapott 200 buri-srépa-cukkini-almát, huh nagy siker volt, evett volna ő többet is csak nem adtam.

Ma jött mama, vártam siófokon vettünk gyorsan egy-két dolgot, aztán irány földvár, apa már előkészítette a pörialkatrészeket, azt mama felrakta, megfőzte. Majd léptünk szárszóra hekket enni. Nyami-nyami. 5-kor kikísértük mamát a buszhoz ment haza. Furi de amikor elindult a busz elkezdtem sírni, olyan jó volt ez a nap. Sok szeretettel, mosolygással..

Ha apa nem hagyja abba a horkolást és megőrülök. Nem bírom, kikészít.
Na beszippantom a söröm és irány az ágy.

holnap ha nem jönnék lecsuktak mert kinyírtam a horkolót :twisted: :twisted: :twisted:

kubuspace

Boldog hófordulót Reginek, Gerinek,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kubuspace 2009.07.09 01:44-kor.

kubuspace

és a ma képekben

nyami-nyami

Kép

oooo nem csak ez az egy felsőm van

Kép

sokkal jobb mint kibontva

Kép

kubuspace

[quote]e írta:gyet értek azzal hogy hajlam meg gén meg öröklés dolog az hogy ki mire allergiás stb. de pont erre értettem hogy ha nem adja pl a tejterméket 1-2 éves kora előtt és utána kezdi el akkor azon a babón akkor is kijön. Nah mindegy ezt tényleg lehet ragozni. )) és viszont az tényleg igaz hoyg ma már szinte minden mérgező minden szintetikus vagy káros de ezek sajnos kivédhetetlenek.

Ez gondolom rám vonatkozik, mert én írtam ezt..... szóval én az allergián túl (mert a férjem rengeteg mindenre allergiás és ez 20 éves kora után jött elő, tehát az semmit nem jelent, hogy 10 évesen semmi bajuk a gyerkőcöknek) azért sem adok tehéntejet, mert abban szinte semmi nincs, amire a szervezetének a fejlődéshez szüksége van, míg ezek a tápszerek úgy vannak kialakítva, hogy a korának megfeleleően szükséges vitaminokat, fehérjéket, stb megkapja és árban még jobban is jövünk ki és mindig frissen kapja. Na meg a mai "tejekben" szintén nem tudjuk mi van, persze a tápszerben sem, de legalább az életkorának megfelelő tápanyagokhoz jut!
A többi kajákkal kapcsolatban -biót én sem adok, mert nem tudok hinni benne, hogy tényleg olyan módon termelték, állították elő, annyi ma már a kapzsi ember, aki még a sz....t is eladná jó pénzért, ráadásul, ha tényleg bió termelésű annak is megvannak a hátrányai, amit ma még nem is nagyon ismerünk, mert elég gyrekcipőben jár itt a bió őrület.
A HA-s dolgokat, ill. az allergén kerülését viszont hasznosnak tartom, mert nagyon sokan kerülték el így az allergia kialakulását és az mindenképpen megéri, mert gyógyszerre többet kellene később költeni!

Zsiráf! Nagyon édes Minid! Tetszett neki a tengerpart úgy látom!
Sajnálom az elalvásgonokat! Milán az utóbbi időben magától elalszik, amikor látom fáradt besötétítek, ajtót becsukom és többnyire elalszik.

Kubu! Örülök a szeretetel, mosolygással teli napotoknak! A kaják guszták, én is imádom. Marci meg tünemény! :lol:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

lyndee:
Azt, hogy próbáljátok megérteni, nem arra értettem, hogy konkrétan bébicet, hanem arra, hogya viselkedését, reakcióját értsétek meg.
Ha elolvastad figyelmesen amit írtam, azt is olvashattad, hogy természetesen nem tudunk weben keresztül mást tenni!
Lehet felháborodni, meg megsértődni, én egyáltalán nem kiosztásnak szántam, amit írtam, csak ismerem ezt a helyzetet. Azért írtam, hogy ne sértődjetek meg bébic reakcióján!

Kép
Kép
Kép
mágnes

és az hiszem lyndee, a hozzászólásommal nem sértettem,nem bánottam meg senkit (ellenben a te hossászólásod kicsit másként sikeredett :? )

Kép
Kép
Kép
mágnes

jó reggelt!

jelentem csodás éjszakán vagyunk túl.Úgy látszik hat a leszoktatós módszer!Egyszer ébredt 4kor,de egy kis hátsimi után gyorsan visszaaludt. :lol:
Remélem ez most nem csak véletlen hanem a módszer hatása :roll:

Vera:
[quote]n írta:e menj el!!! hidd el ez csak terápiaként is jót tesz ha írsz ide. kiírod a bánatodat. és tényleg jó nekünk is ha olvasunk olyanról ami pl velünk is van és akkor nyugtázzuk Mi hogy nahh nem csak a mi életünk van elbaszva. sztem pont erről szól egy topik. hogy kiírjuk a bánatunkat ha van és esetleg megbeszéljük a gondjainkat megosztjuk az örömünket bánatunkat is.

Én ugyan ezt írtam!De pl hozok egy példát!
nekem az utóbbi időben az éjjeli alvással volt/van gondom.Sokat írtam róla,lehet hogy valakit zavart ,van akit nem,nem is ez a lényeg.DE pl engem az megnyugtatott amikor Berni írta hogy ők is éjjel-hajnalban kűzdenek.(bocs Berni :lol: )

Zsiráf:mindjárt megy egy privi!Édes Laja!

Kubu:nyami hekk,gonosz!!!!!!!!!!!!!! :D
Szerintem nincs semmi baj veled!Egyébként olyan relatív kinek mi a kövér.........

KépKép
lyndee

Mági:azt gondolom,hogy én sem írtam semmi sértőt!!!!!!!!!!!
Sajnálom,ha valaki ezt annak veszi!

KépKép
lyndee

[quote]L írta:ehet felháborodni, meg megsértődni, én egyáltalán nem kiosztásnak szántam, amit írtam, csak ismerem ezt a helyzetet. Azért írtam, hogy ne sértődjetek meg bébic reakcióján!

NEM SÉRTŐDTEM MEG! Nem vagyok az a tipus :P

KépKép
lyndee

lyndee:
a hangvétele az írásodnak kicsit nekem annak tűnt..persze lehet, hogy a reggeli ébredésemnek tudható be... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

nem állt szándékomban megsérteni senkit!Sajnálom,ha valakit sikerült!

Le kellene már zárni ezt az egész ügyet sztem!Ha nem reagálhat az ember a saját belátása szerint dolgokra/témákra akkor felesleges hozzászólnia!

Bébic:Ahogy már írtam,VÁRUNK VISSZA! :wink:

KépKép
lyndee

Zsiráf:
nálunk az etetésnél nincs semmi extra. :) Én nem tartom már annyira szilárdan azt, hogy melyik gyümölcs hány hós kortól adható. Ezt úgy értem, hogy pl. a 7 hónapos kortól adható zöldségekkel nem várom meg, hogy napra pontosan betöltse a 7 hót.. :) Ha látom, hogy az előtte lévőket már ismeri,elfogadja,akkor jöhet az új íz. Azt sem tartottam Bencénél, hogy 2-3 kanállal adjak,és fokozatosan növeljem az adagot. Látom, hogy mi az a pont, ameddig jólesik neki a hami, és így ő emelte saját magának az adagot.
A tej nálunk 1 éves korig tabu, de a tejtermékek már 8 hós kortól adhatóak (natúr joghurt,amit te beízesítesz, sovány sajt,túró főzelékbe.) A szomszédunk pl. 3 éves korig semmilyen tejterméket nem ad a gyereknek, mert az káros szerinte, de én ezt túlzásnak tartom...
A glutén féléket 6-7 hós kortól el lehet kezdeni bevezetni, én annak idején a Milupa 7 gabonás gabonapépjével kezdtem, ezt bárm,ive lehet keverni, joghurt,gyümi,főzelék.
Aztán jött a kölesgolyó :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Nos, akkor a Bocika és Zsiráf kedvéért én leírom, hogy én hogy csinálom. Azt hiszem, én az arany középutat járom, elolvasom azt is, hogy mi a "tudomány mai állása", de inkább hagyatkozom arra, hogy Bogival és Gergővel hogy csináltam, mert mindketten makkegészséges jó étvágyú gyerekek (annak ellenére, hogy Gergő egyáltalán nem szopott). Szóval először is, mivel nekem mindhárom gyerekkel nehézségeim voltak a szoptatással, először is mindent megtettem a szopcsiért, de az első naptól kezdve kapott pótlást (tápszert), méghozzá cumisüvegből. Ennek ellenére nem lett cumizavaros, még ma is szopik. 4 hónaposan kezdtem a hozzátápit gyümölccsel, majd jött a krumpli, répa, szép fokozatosan, kb 6 hónapos korára váltottuk ki az ebédet főzelékre, az uzsonnát pedig gyümölcs-gabona (rizs vagy tejpép) keverékre. 2-3 hete vezettem be a husit, amit hetnte 4-5 alkalommal kap. Kétszer kapott eddig babapiskótát kóstolóba (kb egy felet), és 8 hónaposan akarom elkezdeni az egyéb, gluténtartalmú gabonákat. Utána 9-10 hónap körül a sajtot, túrót, a tejet pedig 1 évesen. Nekem az ilyen gyümölcsjoghurt, krémtúró féle dolgokkal nem elsősorban azért van bajom, mert tejtermék, hanem azért, mert nagyon mű. Ez kicsit szakmai ártalom is (mint élelmiszeranalitikus vegyész), de nem szívesen adom az ilyen műkajákat a nagyoknak sem. Persze nincs kitiltva, nem vagyunk bio-mániásak, de lehetőség szerint kevesebb alkalommal eszünk ilyen műkajákat. Én így csináltam a két naggyal is és így csinálom most is. Közben a "tudomány" változik :wink:

zsebi_baba

[quote] írta:n nem tartom már annyira szilárdan azt, hogy melyik gyümölcs hány hós kortól adható.

Ezt én sem, kivéve az aprómagvas gyümölcsöket, azt nem adok. De már egész hamar adtam karfiolt, brokkolit, spenótot.

zsebi_baba

Zsebi:
igen, az aprómagvasok nálunk is tiltólistán...:)
hehe,te vagy az én emberem, kb. egyformán csináljuk :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Azt hiszem, kezd valami változás kerekedni a napirendünkben, eddig nem tudtam, miért olyan nyügi délelőtt, most leraktam több, mint egy órával hamarabb, és húzza a lóbőrt... Mondjuk éjszaka úgy felsírt, hogy emlékeim szerint mélyrepülésben (és durván félálomban) tettem meg a 3 métert szobájáig, de mire odaértem, már így is újra aludt.

Zsiráf:
[quote]J írta:elen helyzet, hogy az én álom fiam ahogy leteszem a habtapira vagy járókába, azonnal sir... Fel kell venni és szórakoztatni. Az a gyanium, unja a fekvést, mert imádja ha ültetem(kitámasztva persze), vagy ha felhuzza magát a kezemmel állásba... na ettől vigyorog...

dettódettódettódettó!!!
hát, akkor a "statisztika" alapján vagy normális ez ilyen idős korban, vagy a mi gyerekeink titokban összebeszélnek (csak jöjjek rá, hogy csinálják :twisted:)
Nappali altatásnál vagy lefárasztom, mint az őrült (standlabdára nagyon pörög) vagy végső esetben cumi, amit ritkán kap, mert nem igényli, viszont gyorsan megnyugtatja.

Most azt találtam ki, hogy van neki fa építőkocka, abból tornyot építek nem elérhető távolságban, ahhoz odaküzdi magát (mondjuk ő még nehezen változtat helyet), leborítja, én újraépítem, és ezzel is tök jól elvan.
Vagy ölembe ültetem, cipősdobozba apró bizbaszok, és azokkal csörög, pakolássza őket...

Kubu:
[quote]e írta:gyszerre elkészítek egy csomó zöldséget ?

Persze, ez így sokkal egyszerűbb (legalábbis nekem :oops:). Aztán külön turmixolod, és teszed bébiételes üvegbe, és így pár napig lehet variálni vagy mondjuk csak egyfélét kell főznöd, amihez a többit tudod a hűtőből tenni.
Látom, te is nagy hekkhal-fan vagy. Balcsin minden nap meg tudom enni :lol:
Sőt, Dunakeszin a Duna-parton is van egy tök jó büfé, ahol nagyon finom, sokat sétálunk arra családostól :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Verzso:jó jó!Hol?Mikor? :lol: :lol: :lol:

KépKép
lyndee

Verzsó: az én kocsim ollyan de ollllyan koszos! Egy nap kevés rá, hogy letakarítsák :lol:

Csajok!
Az aug. 8.-ával kapcsolatban szeretném kérni, hogy aki jönne, írjon lécci privit, amiben benne van a mélcíme és hogy hányan jönne (topikbabák evidensek, őket nem kell számolni :lol:).

Írok majd mindenkinek körímélt a megközelíthetőséggel és a menüvel kapcsolatban (hogy lesz, kell-e hozni valamit, ilyenek) :lol:

Kép

Kép
gabilany79

gaby:ne fájdítsd a szívem a talival :cry: :cry: :cry:
ejnye bejnye,csak apa meg ne tudja :lol:

KépKép
lyndee

Helló Csajok!

Na látom, megint tomboltak a hormonok, de már elül a vihar. :-D

Bébic!
Sajnálom, hogy elbúcsúztál, remélem csak kis időre. És kívánom, hogy minél előbb legyél túl ezen a krízisen!

Mindenkinek:
Azt hittem, ha az első hónapokon túl van az ember, akkor már csak jobb jöhet, de lássuk be, most néha sz*rabb lelkileg, mint az elején.

Zsiráf!
Altatás nálunk is katasztrófa kb. 1 hete. Zsófi még mindig ölben alszik el, de mióta egyre inkább gyúr hasizomra, nem hagyja, hogy vízszintesbe fektessem a karomban, állandóan felhúzza magát. Azt meg hogy magától elaludjon kizártnak tartom. Tegnap este is 10-kor még pörgött, pedig már hulla fáradt volt. Egyszer ki kéne próbálnom, meddig bírja nem alvás nélkül... Szerintem apja meg én előbb kidőlnénk. :lol:

Kubu!
Fotó alapján külsőddel semmi gond nincs! Teljesen jól nézel ki! És a hekk is! Imádom!!! Augusztusban leszabadulunk a Balcsira 2 hétre és akkor jöhet a hekk, meg a sajtos-tejfölös-fokhagymás lángos!!!

Zsebi!
Az áfonya aprómagvasnak számít??? A Hippnek van alma-áfonyája, 4 hós kortól adható, Zsófi imádja.

Zsófival van egy kis gond, amit baromira nem tudok hova tenni. Néhány hete kezdődött. Bizonyos tárgyak látványától hunyorogni kezdett, de nem láttam rendszert a tárgyak között, meg aztán hamar el is múlt. Dokinéninek említettem, adott beutalót szemészetre. Tegnap meg... Vettem az Auchan-ban zsiráfos pancsolót 8egy ezres volt), felfújtam a hozzá tartózó átlátszó zörgős gömböket és megmutiztam Zsófinak. Megint hunyorogni kezdett és mintha öklendezett volna hozzá. Elég rémísztő volt, de mihelyst elvettem előle a gömböt, abbamaradt és azóta sem jött elő. Ma beszéltem a szemészettel, azt mondták, az öklendezés tuti nem a szemétől van. Tanácstalan vagyok...

Kép
Kép
lbernuska

Na, ma újból bepróbálkoztam a gömbbel, most meg vigyorogva rázta... fene se érti ezt. Na megyünk zöccségesbe.

Kép
Kép
lbernuska

Jó reggelt!
Hú lányok, ne vitatkozzatok! Remélem mindenki jobban van, aki maga alatt volt, különösen Te Bébic!

Egyébként én is szívesen venném, ha látnám, hogy hogyan csinálják a nálam tapasztaltabbak. Próbálom lazán venni én is a dolgokat, de tényleg túl sok az infó, ráadásul az szinte mind azt sugallja, hogy nem féltheted eléggé a gyereket, mert minden veszélyes. Jó lenne látni a másik oldalt is.

Más: A védőnő nem jelentkezett Peti 2 hónapos kora óta, még féléves státuszra sem hívott. Kell nekem jelentkeznem? A gyerekorvos persze rendszeresen látja, ma is viszem hozzá, de ilyenkor a védőnő nincs ott.

Mági: Tüdőgyulladás? :shock: Jobbulást Annának! Pöttyök még mindig nincsenek ugye?

Kubu: Örülök, hogy volt egy jó napod. Lehet én is csinálok hekket, nagyon szeretem, de amíg terhes voltam nem tudtam halat enni. Peti mindig visszaküldte. :)

Lyndee. Ügyes vagy!

Kép
iokka

mindjárt ebéd, de ezt a sztorit muszáj.

az előbb beszéltem a szomszéd bácsival, és szóba került a fogzás (mert kobi keze folyton a szájában matat - sajátban, nem szomszédbácsiéban :lol:)
na, szóval mesélte, hogy régen azt csinálták fogzásra hogy volt az a parázsos vasaló, abból a parazsat forrón vízbe áztatták, és azt a vizez itatták a gyerkőccel :shock: :shock: :shock: :shock:
Ez mennyire komoly!

Berni : áfonyáról régebben volt "vita", asszem, arra jutottak, hogy aprómagvas, de ezekben a bébikajákban átszűrik, és csak a mag allergizál, ami ebben nincs. Zöldi mintha vmi olyasmit mondott volna, hogy jól átszűrt aprómagvast elméletileg lehet adni, csak ne kerüljön bele mag. Remélem, hogy jól emlékszem :oops: :D

sajtos-teffölös-fokhagymás lángos másik kedvenc!!! Nyammmmmi!

Kép

Kép
gabilany79

Gabi!
Vinzent alvási ritmusa is megváltozott olyan 2 hete. Nem tudom miért amúgy!
Eddig délután aludt átlag 2órát egyben,most meg napi háromszor is alszik olyan egy órákat,van hogy csak felet. Már délelött,aztán délután és késö délután! :roll: :roll:
susy75

[quote]J írta:elen helyzet, hogy az én álom fiam ahogy leteszem a habtapira vagy járókába, azonnal sir... Fel kell venni és szórakoztatni. Az a gyanium, unja a fekvést, mert imádja ha ültetem(kitámasztva persze), vagy ha felhuzza magát a kezemmel állásba... na ettől vigyorog...

Na megelöztél Gabi! Èn is ezt akartam írni,hogy dettóóó!!!!
Néha elvan 10 percekre a hasán,olyankor játszik valamivel,de általában nem csippantja ha leteszem vizszinbe. Meg állandoóan menne a tárgyak után, ami tetszik neki! Csak még nem tud!!! :lol: :lol:

Lyndee!
Örülök,hogy alakul az éjszakátok. Remélhetöleg nem csak egyszeri alkalom volt! :lol: :wink:
susy75

Sziasztok!
Márton egy órán át üvöltött! Kész vagyok! Most egy órája alszik!!! Ez már jó!!! :lol:

Zsebi: köszi!!!! :lol: :lol:

Gabi: Márton alvási szokása is lassan két hete megváltozott. Sajna a rosszabb irányba. Olvastam hogy ilyenkor nagyobb a mozgásigényük és mindig "menni" akarnak, ezért is alszanak el nehezebben. Egy-két nap kivételével éjjel jól alszik. Most pl. kitűnően, nem "zavarta meg" az ősöket!!! :oops: :lol: Nem ér sajtos-tejfölös-foghagymás lángost emlegetni!!!! IMÁDOM!!!!

Lyndee: hajrá éjszakák!! Mi a titok??? :wink:

Bernuska: nem lehet hogy először megijedt tőle??? Vagy nagyon megtetszett esetleg neki? Márton ha valami újat és nagyon tetszetőst lát néha beleremeg, hogy megfoghassa!!! :P Márton kapott áfonyás almát, csak nagyon keményet kakilt tőle így hanyagoljuk!!! :lol:
Vendég

Bébic: Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?