Új privát üzeneted érkezett!

bellerreni, a neten körbenéztem és elég sokan javasolják a gyömbért.Tea vagy vízben oldodó por formájában. Van aki a háztartási kekszre + jéghideg ital, citromfagyi, zöldalmás savanyú cukorka...
Nekem a jéghideg citromos jana vált be. A magneB6-ot reggeli után veszed be? Én először éhgyomorra vettem be és elég rosszul voltam tőle. Most mindig eszem vmit és csak utána.Így jobb.

Kép
csipike09
 
 


Ronci, Juci Köszönöm a jótanácsokat.
Babuska újabb kellemetlen tüneteket produkál. Éjjel arra ébredtem, hogy szörnyű hányingerem van. Ki kellet menjek egy kis vajas sós kenyeret enni. Utána is egyfolytában piszkált az ágynemű öblítő illata. Eddig szerettem, most felfordul tőle a gyomrom. Meg mindenféle más szagtól is. Aztán hajnalban meg arra ébredtem, hogy szédülök. Ágyban fekve!!
Van itt valahol egy hányingeres topik. Hajdan nekem segített a gyömbéres tea (pár szeletke gyömbérgyökér leforrázva). Lehet megint kipróbálom, mert én is padlón vagyok. A 3 gyerekkel vagyok szabin, könnyebb mint munkába járni, de azért őket is el kell látni.
pammut
 
 


Csipike. Próbáltam már így is és úgy is. Egyik sem jobb a másiknál. Ma reggel próbáltam, hogy még ágyban ettem egy kis pirítóst. Amíg fekszem semmi gond, de ha fel kell kelni. Az halálom :cry: A gyömbért még kipróbálom, csak az a baj, hogy mivel ugye dolgozom így elég korlátozottak a lehetőségeim sajnos. Csak ebédidőben tudok majd menni valahova. Azt bioboltban találom vagy gyógyszertárban? Az a baj, hogy inni sem tudok semmit, mert rögtön ki akar fordulni belőlem :cry: Totál le vagyok gyengülve és kétségbe vagyok esve, hogy nem tudok mit csinálni... Ráadásul a kedvem sem a legjobb ma. Már 2x is elsírtam ma magam, csak úgy... Olyan elesettnek érzem magam...

bellerreni
Eger
 
 

 
 

Sziasztok lányok!

Sajnos a hányinger nálam is egész nap jelen van, de rájöttem hogy a citromfagyi jót tesz ! Ahogy Csipike is irta. Most a dobozból kanalazgatom.. :roll:
Bellerreni: : szegény..a hormonoktól vagyunk szomorúak és érzékenyek vagy roppant boldogok, mikor hogy..Próbálj vigjátékot nézni, vicceseket olvasni, hátha jobb lesz a kedved !
Andi

KépKép
andee73
 
 


Reni!

A hangulatingadozás teljesen normális dolog. És a sírósság is benne van a pakliban. Próbáld meg megerőszakolni magad. Apránként, kis kortyokban igyál sok folyadékot. Akár úgy is, hogy negyed óránként pár kortyot. Muszáj - bár tudom, nem könnyű! :?
Nekem a krumplipüré bevált. Tök jól vagyok, mióta bekajáltam belőle! :)

A vörösáfonyáról annyit:
- lehet kapni aszalt vörösáfonyát a bioboltokban és a hipermarketekben is. Az is nagyon egészséges. Pár szemet kell csak elrágcsálni.
- kapszulában pedig a Cran-C, BioCran vagy Walurinal nevűeket keressétek.
(gyógynövényboltban dolgoztam egy évig, ezért vágom csak ennyire :))

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Nagyon aranyosak vagytok lányok. Köszönöm a sok tanácsot. Elszalasztottam a férjemet egy bioboltba és hoz nekem valami gyömbérest, hátha az segít. Bocsánat, hogy ennyit panaszkodom, de tényleg nagyon sz.rul vagyok :cry: Remélem ez végre segít majd...

bellerreni
Eger
 
 


Sziasztok!!! Én ma reggel dinnyével meg öszibarackkal nyitottam...hát most nem is vagyok túl jól.. elkezdtem főzni, de mindennek a szagától rosszúl vagyk.Most elég erős a hányingerem.. :cry: :cry: Pedig mostanában egész jól viseltem, azaz a különböző módszerekre, főleg a rendes evésre elmúlt.. Tegnap beszéltem a védőnővel, mondta, hogy majd augusztus elején menjek már, mert addig Ő szabin van és Ő akarja megcsinálni a könyvemet..szóval ne máshoz menjek címszóval..Mondtam, hogy vérvétel, ilyesmi nem lesz késében??? :cry: Mondta, hogy nem , van aki csak 12.hét után megy először..ugyhogy...

Kép
Kép
ronci
 
 


Bellerin, it 1 oldal a gyömbérről leírással,

http://www.gazlap.hu/modules.php?name=N ... le&sid=227

így néz ki frissen, néha lehet kapni a zöldséges pultoknál a hiper/super marketekben is.
Kép

A hangulatingadozás miatt ne izguljál, jól mondják a lányok ez velejárója a terhességnek. Lesz még olyan is, hogy felváltve sírsz és nevetsz akár uazon :roll: a hormonok bolondoznak velünk :D

Kép
csipike09
 
 


ronci, elvileg a vérvétel stb-re a dokid fog küldeni és nem a védőnő. Legalább is nekem ezt mondta akit tegnap felhívtam. Az én védőnőm most van szabin, így közölték, hogy jövőhéten csüt menjek és vigyem a leleteimet: teljes vérkép, vizelet stb. Mivel szerdán megyek dokihoz és csak akkor kapom meg a beutalókat , így lehet, hogy a végönőt csusztatom 1 héttel. Vagy lehet, hog a korházban rögtön meg is csinálják a vizsgálatokat? Ki, mit tud erről, hogy megy ez a Jánosban?

Kép
csipike09
 
 


Pffff. Csajok! Hozott a párom gyömbérport. Na de jó gondoltam magamba végre hátha jó lesz. Megittam! 2 percig tök jó volt, kicsit elmúlt a hányingerem, majd az is kikívánkozott belőlem... Komolyan mondom, hogy most legalább jó. Igaz, hogy marja a torkomat a sav, de legalább nincs hányingerem :roll:

bellerreni
Eger
 
 


Sziasztok lányok!

Úgy látom, hogy ti inkább estefelé írtok.
Én is szörnyen szenvedek a hányingertől, meg a rosszullétektől. Mindenfélét kipróbáltam én is, amiket itt írtok, de nekem eddig a kaukázusi kefír segített a legtöbbet, habár én nem szeretem, úgyhogy egy negyed kortyot iszok belőle kb. :wink:
Van valaki, aki az ÁEK-be jár dokihoz?
zsizell
 
 


A kaukázusi kefírt én is utáltam mindig. De aztán rákaptam. És nem most. már hónapokkal ezelőtt.
Pl. a kedvencem: sós kifli + kaukázusi kefír Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Én a natúr joghurttal voltam így, de egy jó ideje daruval sem lehetne elszakítani tőle. :lol:
zsizell
 
 


Nekem a hányinger ellen a legjobb, ha hányok. :oops: Bocs, de utána tényleg jobban leszek.

Csipike! Nálunk a védőnő írja meg a papírokat, ő küld el vérvételre. Lehet, hogy Pesten ez másképp van.

Pammut! Légyszi segíts! Ti milyen autóba fértek el? Nekünk most 1-es puntonk van, s em hiszem, hogy a 3 gyerek ülés elférne egymás mellett. Le szeretnénk cserélni nagyobb. Talán a Ford C-max(?), Galaxy(?).
Akik a 3. v. 4. babát várjátok, ti milyen autót ajánlanátok? Előre is köszi.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Na végre felkészítettem az ebédet. 10kor még nem gondoltam volna, hogy lesz belőle valami!!! :lol: :lol: De elég is lenne nekem ennyi mára. Holnap dolgozom, hát nem tudom, hogy fogom kibirni!!Ha ilyen lesz mint ma, akkor élvezet lesz kocsizni! :cry: :cry:
A sós kifli nekem is bejön nagyon, csak én zalaival eszem. Pedig vagy ezer éve nem ettem, de most nagyon bejön, ha éppen olyan kedvem van!

Kép
Kép
ronci
 
 


Ronci, mi tényleg egy idősek vagyunk, ez tök jó. Te hova való vagy? hol fogsz szülni?
Kép
zsizell
 
 


nmarya, nekem seat altea xl van. Tavaly év végén vettük, gondolva a növekvő családra :D. Remélem elfognak benne férni a gyerekek. A páromnak oktáviája. Ezzel mentünk nyarali és meglepő módon minden csomagunk bőven elfért a csomiban. A hátsó ülésről már ez nem mondható el... a két gyerek kitöltötte a rendelkezésre álló teret :D
Szerintem a ford C-max elég nagy. Családi autó még a citroen picasso, mazda 5, a kia carnival v carens... elég sok van.

Kép
csipike09
 
 


nmarya, nekünk seat cordoba van, de még csak most jön az első gyerek. Viszont egy ismerősöméknek citroen picasso van 3 bébire, és panaszkodik, habár azt is mondja, hogy akkora kocsit még nem találtak fel, ami 3 gyereknek elég lenne :lol: - hát én nem tudom. A bátyáméknak Ford Focus van, két gyerekük van, abban bőven elférnek.
zsizell
 
 


Csipi, Zsizell! Köszi szépen.
Persze az is fontos, hogy hátul nagy legyen a csomagtartó. Kisbuszt azért nem vennénk. :D
Citroen szerinte ki van lőve, mert apa a citroenekkel nincs megbarátozva.
Még a Kia seed sw-t is nézegettük.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Ez a Kia carens is szép.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok,
megjöttem a dokitól, minden rendben találta a babával, már 15,3mm-es, és látszódtak a végtagbimbói is... egésze emberi formája van már... :) A haematóma viszont 1-ről 3-ra osztódott, úgyhogy jövőhét péntekig karantén, és fekvés... akkor kell visszamenni... persze délelőtt és délután 1-1 félórás séta megengedett, de ne vigyem túlzásba.
Hát nagyjából ennyi... szerencsére a rosszullétek és a többi elkerül... legalább ennyi könyebbség van. :)
Puszi

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


Sziasztok lányok,
meglepődve látom, de örülök is neki, hogy már van 2009. februári babás topik is. :)
Még vonalzót nem tudtam készíteni, de valamikor február végén várom a második babát. A nagyobb 3 éves lesz augusztusban.
És hát a terhesség tünetei... látom mindannyian egyformán szenvedünk... :) Én el is jöttem táppénzre, mert az első két-három hétben délig egy élő halott voltam, nem tudtam felkelni sem annyira alacsony lehetett a vérnyomásom. A hányinger, cicifájás semmiségnek tűnt mellette. Most már lassan kezdek javulgatni. Ti hogy bírjátok ezt a nagy meleget és a változékony időt?
Sz.
szilvij
 
 


hbarbi, de jó neked, hogy te már túl vagy a vizsgálaton. Én már alig bírom kivárni a jövő hétfőt.

szilvij, én abszolút nem bírom a meleget. Pedig normál esetben imádom a nyarat, én még 40 fokos hőségben a tűző napon ugrabugráltam, meg bicajoztam, és kint voltam. Mostmeg, nemhogy a nap, de már a meleg sem a barátom. Viszont mikor elkezd esni, akkor nagyon jól érzem magam. Jó neked, hogy a második baba jön, legalább te már tudod mire számíthatsz, én meg bármit érzek, ráparázok, hogy ez vajon normális e. :wink:
zsizell
 
 


Zsizell teljesen egy cipőben járunk. Én most pénteken megyek dokihoz és én is alig bírom kivárni, a meleggel kapcsolatban is ugyanúgy vagyok mint te és az érzéseim is hasonlóak. Mondjuk én még el vagyok azzal foglalva, hogy hányjak vagy se, de ha jól vagyok és valamit érzek tuti elkezdek parázni, hogy ez most normális-e vagy mi ez...

Nmarya a hányingerrel kapcsolatban neked adok igazat. Tényleg akkor lett jobb, ha hánytam :oops:

Hbarbi pihenj sokat!

Mindenkinek jobbulást és további szép napot :lol:

bellerreni
Eger
 
 


Sziasztok Csajok!
Autó téma: nekünk Toyota Corolla Versonk van, 1 hónapja cseréltük a Corolla kombinkat erre. Apával ez volt az alku része. Vagyishogy mióta konkrét terv volt a gyerkőc, azóta nézegette az autókat.

Zsizell, ne izgulj. Nekem a 18 éves fiam után ugyanúgy szinte első terhességnek tűnik. :D

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Hbarbi, gratula a méretekhez. Pihenj sokat! Mit mondott a doki, felszívódhatnak ezek a vérömlenyek?

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


nmarya, a kia ceed sw-t mi is néztük, aztán ár , kényelem és méret szempontjából győzőtt a seat.
Szerintem még nem jött ki igazi családi autó, mert ugye az nagy, kényelmes, praktikus, együtt nő a családdal és kedvező árú :D

hbarbi, gratula a szép nagy babához és próbálj meg sokat pihenni. Minden rendben lesz.

Szia szilvij, a meleggel még nem is lenne baj, de ez a magas páratartalom...

Kép
csipike09
 
 


Csuppancs, húú, neked már olyan nagy fiad van, akkor nem csodálom, hogy elfelejtetted a "szenvedéseket". :D

A hányingeres nyavalyákról jutott eszembe, hogy nektek is vannak emésztési gondjaitok? Én már egy ideje székrekedéssel küzdök :( Van esetleg valakinek ez ellen jó módszere?

bellerreni, kíváncsian várom a dokis élményeidet. aztán majd én is beszámolok hétfőn a fejleményekről. Addig is próbáljunk meg nem parázni :wink:
zsizell
 
 


zsizell, a székrekedés ellen jó: tejeskávé, aszaltszilva, sok-sok gyümölcs. Nekem a tejeskávé vált be. Reggel 1 nagy bögével (sok tej kevés kávé) és már mehetek is. De a székrekedéssel jó lesz vigyázni, mert kijöhet az aranyér. Nekem a szülések után mindig kijött. Sajnos a második után meg is kellett műtetnem :cry: nagyon kellemetlen.
Úgy látszi a köv hét mindenkinek doki látogatós lesz?

Kép
csipike09
 
 


Engem az előbb anyucikám kicsit megnyugtatott. Azon voltam legjobban beparázva, hogy ha sem enni sem inni nem tudok akkor mi lesz a babával, de mondta anyukám, hogy ne foglalkozzak vele, mert ő elveszi ami neki kell. Inni azért nagyon kellene, de a kaja nem baj, ha ki-ki marad :roll: Székrekedésre a legjobb a sok sok gyümölcs és zöldség, és nekem bevált, hogy összeeszem a tejes dolgokat a gyümölccsel :lol: tuti hatás... Én is nagyon várom már a doktorbácsit. Délután 5-re megyek, ígérem utána írok majd nektek, hogy mi volt. Remélem nem kínoz meg nagyon... :shock:

bellerreni
Eger
 
 


Köszi a tippeket. Sok gyümölcsöt és zöldséget eszek és natúr joghurtot, az nem segített, de akkor úgy tűnik a tej hiányzik még a palettáról. Kipróbálom ma a tejeskávét, mert a tejet önmagában nem nagyon kívánom. Muszáj már valamit tennem, mert mióta nincs rendben ez a dolog, azóta csak eszek és eszek, és hízok és hízok... :lol:
zsizell
 
 


Sziasztok!

Autó-témával kapcsolatban: nekünk Renault Kangoo 2 van mióta megszületett babóca. Vettünk hozzá tetöcsomagtartót is, szuper tágas. Májusban lementünk Franciaországba 4 felnött + baba és a sok -sok csomagot (gyerekágy, babakocsi, etc) mind be tudtuk rakni :D

KépKép
andee73
 
 


Sziasztok!
Bocsánat a zavarásért, de kismama ruháimat szeretném eladni (2008. novemberben szültem). Teszek fel pár képet, ha vkit érdekel priviben jelentkezhet.
Köszi
Bea Kép
kumpibogar
 
 


Kép
kumpibogar
 
 


Kép
kumpibogar
 
 


Kép
kumpibogar
 
 


Kép
kumpibogar
 
 


Elfelejtettem írni, hogy s-es méretű ruhákról van szó. Kép
kumpibogar
 
 


Köszi kumpibogár, de nekem xl vagy xxl-re lenne szükségem. Nem vagyok az az elöl deszka, hátul léc típus. De köszi.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Kumpibogár, köszi az ajánlatot, de szintén xl v xxl méretre lesz szükségem.

nmarya, :D

Kép
csipike09
 
 


Csipi!

Mekkorák neked a gyerekeid? Lehet, hogy már írtad, de nem emlékszem.
Kinek van s-es mérete?? :D :D Én csak szeretnék! :lol: :D
Bár én így is nagyon jól érzem magam...

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Szépek a ruháid... Kár, hogy nekem is csak fél combomra lenne elég egy ilyen gatyó... :lol:

Viszont lányok!
Az Örsön, a Sugár és a HÉV között lévő bódésoron tök jó kis felsőket lehet kapni. Ma reggel én is lőttem egyet 1800 pénzért. Majd lefotózom, és megmutatom - ha érdekel vkit! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Hát Lányok, úgy tűnik, ez egy gyötrős hét. Én ma olyan rosszul lettem ebéd után, hogy le kellett feküldöm kicsit. Azt olvastam, hogy a banán is jó a gyomornak hányinger ellen, de nem próbáltam, mert nem igazán szeretem. Hát valakinek segít :)
juci-77
 
 


nmarya, a fiam 14, a lányom 9. Most újra kezdek mindent :D
S-es méret? Nem is emlékszem mikor volt nekem olyan.
Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem már akkora a hasam mint másnak 5 hónaposan! Pedig még nem is híztam! :roll: A hétvégén én is körbenézek kismamis ruhák ügyében.

Kép
csipike09
 
 


Csipi, akkor neked lesz segítséged.
Még én se híztam, de nekem is van hasam. Sőt én néha úgy érzem, mintha mozogna. :D

Juci! A 77 a szül. éved? Én is 77-es vagyok.

Kakti! Nyugodtan fotózd le a felsőd, én kiváncsi vagyok rá.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


nmarya: Úgy van, anyukám 77-ben élte át azt, amit most én :)

Tényleg lányok, talákozó ügyben volt sok vélemény, de nem született döntés. Azt már tudjuk, hogy a Westend sokaknak ideálisabb a XI. ker-nél, illetve hogy vannak, akiknek csak a hétvége jó. (ellenvélemény hétvégével szemben nem volt, vélelmezzük, hogy nem akadály) Mit szólnátok akkor jövő szombat kora du. Westendhez? Utána még lehet esti családi program. Hmmm :?:
juci-77
 
 


nmarya, a lányom biztos segít. Első reakciói: remélem lány lesz. Hány hetes korban mondja meg a doki pontosan milyen nemű? :D
9 éves ellenére rendkívül tájékozott (persze abban, ami érdekli).

Juci, nekem ok

Kép
csipike09
 
 


Lányok!

Ma meglett a rejtély kulcsa!
Vagyis:
Kisgyerekkorom óta nem volt székrekedésem, sőt! Inkább azt mondanám, általánosságban véve lazább tipusúakat „szobrászkodok”. :lol: Nem vagyok hasmenéses, de szorulásom is nagyon-nagyon ritkán van. Kivéve az utóbbi két napban. Igaz, elkövettem egy hibát: tegnap banánt ettem, ami meg szorulást tud okozni. Na, szó, mi szó, ma hazajöttem, és megkívántam egy kis bundáskenyeret. Szépen meg is sütöttem magamnak, kiöntöttem hozzá egy nagy pohár hideg tejecskét és megvacsiztam. Aztán kivittem a kutyákat sétálni, de igazából nem is volt nagy séta, mert rohanni kellett haza. Úgy meghajtott, mint a szél! :) Így kutyák most mennek randalírozni a kertbe!
Nem garantálom, hogy másnak is beválik, de hátha!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Csipi! Szerintem a 18. heti uh-on már lehet látni, persze, ha ő is meg akarja mutatni magát. Te is kislányt szeretnél?

Kakti! :D :D :D :D Nagyon meghajtott?? Hazának kergetted a kutyákat, hogy nehogy késő legyen??? :D :D :lol: :lol: :D :D
Olyan lehetett, mintha téged futtattak volna? Bocs, csak elképzeltem. :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


sziasztok!
A férjem hozott délután egy liter tejet munkából jövet, és hát... nem részletezném, de a javasolt tejeskávé csodákat tett :lol: tettem még hozzá egy kis jeget is, így a meleg ellen is jó volt.
Nekem fogalmam sincs, hogy mekkora a kismamaruha méretem. Azt ugyanúgy mérik, mint normál esetben, csak kismamásban? Egyébként M-es méret vagyok, de a minap láttam a C&A-ban S-es kismamaruhákat, hááát mind hatalmas volt rám...
zsizell
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?