Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Francestz! Ádám olyan nagyfiús a képeken. Neki is kezd eltűnni az az újszülött kifejezés, és kialakulnak az igazi vonásai. Tündéri kiskrapek!

Igyekszem vigyázni magunkra! Tegnap eléggé megijedtünk, mert késő délután eléggé fájt a hasam. Meg olyan megjön érzés volt, hanem a medencecsontom mögött fájt. Gyorsan vettem még egy tesztet, de az is pozitív lett, így biztos "csak" a változások miatt fájt. Már nagyon várom, hogy a doki visszajöjjön a szabijáról, mert jó lenne, ha a méhen kívülit gyorsan ki lehetne zárni.

Alexával szerdán 3-ra megyünk a kórházba. Lekopogom, de egy kicsit alakulnak a dolgok. Elfogadja a tápszert, igaz, annyi Nesquick-et teszek bele, hogy enyhe túlzással megáll benne a kanál. És tegnap a szüleimnél voltunk, hatalmas családi ebéden (kilenc felnőtt + Alexa) és nagyon bejött neki az együtt evés. Összeturmixoltam neki a húslevesből a zöldségeket, meg pici húst és elég szépen ette, igaz, csak az ölemből, az etetőszékben nem akart megmaradni, csak később. Utána még egy baba joghurtot is eltűntetett. A délután húzósabb volt, de szerintem csak mert a hugom próbálta megetetni, mert amikor átvettem, akkor evett. És este is megitta a kakaót.

Dóri! Hogy van Máté? Elmúlt az az izé a fütyijéről?

Gabi! Te hogy vagy? Bírod még?

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty:
Annyira megható érzés volt észrevenni, hogy még egy vonalzó felkerült a profilodra. :)
Biztosan nincs semmi baj, rendeződnek a dolgok. BÁr tudom, mivel Alexával nehéz volt az "eleje", ijesztő lehet minden, ami picit is fáj, görcsöl, fura érzés...A megjön érzés nekem szinte végig megvolt mindhárom gyermeknél.
Sőt, a végén kiderült, hogy amiket éreztem a 18. héttől szinte naponta elég sűrűn, az keményedés volt.
Na, olyanok nem voltak a lányaimmal.
Nem azt írta Gabi, hogy hétfőn már lesz a dokitok? Vagy felületesen jegyeztem meg valamit? :oops:
Én is alig vártam, hogy a méhen kívüli terhességet kizárják.
Azért az már megnyugtató. És persze Neked a gyógyszer is kell ezek szerint.

Igen, olvastam a szerda 3 órát, nagyon drukkolok, és rettentő kíváncsi is vagyok, vajon hogyan "vizsgálják" meg Alexát, mondanak-e valami támpontot addig is, míg valamit "ki nem találnak", hogy rendeződjön a helyzet?
Ezek szerint a társaságot kedveli a nagylány!:)
El tudom képzelni, mit érezhettél, hogy végre eszeget, még akkor is, ha csak az öledből. Az úgyis elmúlnik majd, ha még "nagyobb lányka" lesz.
Ja, és kakaót mióta raksz a tápszerbe? Nem fogja meg a kakit?
Amúgy jókedvű a lányka mostanában?

Teszel majd fel képet Alexáról? És Magadról? 8)

Dóra:
Én is kérdezni akartam, de ezek szerint kiment a fejemből. :oops:
Mi is volt az a pici vérzés Máténál?
Nekem a nagyon fiús témák éppen olyan újak, mint akár Neked, hiszen Ádám az első fiú a családban. :D

Kép Vadasparkban-kenguruban

KépKép
francestz
 
 


Naja! Kérdezem Dórát, Ők pedig a Balatonnál..
Nagyon jó pihenést Nekik!
Azért kíváncsi lennék az új gyakorlatokra.
És Máténál miben áll a "javulás" a neurológus szerint?
Anyósmentes 2 hét! :D

Nálunk ilyen probléma nincs.
Hozzánk nem járnak nagyszülők. Illetve 3-4 hetente 1-2 órát.
Anyósom vigyázott már Ádámra 2 alkalommal, ennyi volt.
Azért picit jó lenne 2esben a férjemmel. Az este annyira rövid... :oops: A motorozás is hiányzik, az igazi kikapcsolódás arra az 1 órára is, vagy csak egy hosszú séta kettesben...

KépKép
francestz
 
 

 
 

Ádám nagyon helyes!!!!Én ma veszek kengurut...Úgy döntöttem h elég a 9kg-ig!Remélem h utána már nem kell cipelni...na meg ha igen,akkor max veszünk egy olyan háti hordozót,talán az amit most veszek kelleni fog a kistesónak :lol: :lol:

jajja,pálinkás kenyér :lol: imádja 8) Amúgy semmit nem csinálok vele....ő ilyen,ennyi!Sose keltettem,akkor kel amikor akar,annyit eszik amennyit akar :lol: Ez az éjszaka átalvás is teljesen magától ment!Igazság szerint azt csinál amit akar 8) remélem nem lesz elkényeztetve :lol: :lol: :lol: csak akkor szoktam felemelni a hangomat,ha pelusozás közben össze vissza jár a lába!Azt csinálja h felemeli a fenekét és a lábával elrugja magát...persze így alig érem el,húzhatom lejjebb a pelenkázon stb :lol:



nagyon kíváncsi vagyok én is h mit mondanak szerdán....kistesóra eg vigyázz!!!!!

annus11
 
 


Sziasztok!!

Olyan gyönyörúek a babák!!! Egyre szebbek, ahogy már kezd kirajzolódni a kis személyiségük is.

Nekünk elég érdekes hétvégénk volt. Pénteken este 10-kor megszólalt a légzésfigyeló... :shock: bementem..látom hogy a picur mocorog..tiszta remegés jött rám..ott aludtam vele..végigbőgtem az éjszakát..hogy mi történhetett...máig nem tudom..nem fordult le róla..elem is rendben van..nem tudom.

Másnap mentünk neurológiára..minden rendben van hál istennek Vilivel..mondtam ezt a légzésfigyelós esetet a dokinéninek..aki azt mondta, hogy utálja ezeket a szarokat. ő biztos nem vesz majd az unokájának, mert ez csak arra való, hogy a boldog szülőket rémisztgesse. Azt mondta, hogy koraszülőtteknél és kis súllyal szülötteknél van értelme..de a Vilivel nem lesz semmi baj.

Én azért bekapcsolom..meg a neten azt olvastam, hogy 3-6 hónapos korig a leggyakoribb a bölcsőhalál..erre is csak legyintett...érdekes..
Mi a véleményetek?

Újdonság..hogy vége van az aranyéletnek..Vili elkezdett hisztizni..minden második órában..eljön a sirás ideje..egész nap nem alszik..csak eszik.. aztán kb fél-egy órát nézelódik aztán sir..járkálni kell vele, vagy megetetni..nektek hogy van ez?
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Francestz: jó felőletek hallani! Ádám iszonyú helyes! Én is gondolkodom a kengurun sokkal mobilabb lennék!
Szerintetek nem túl meleg nyáron?
Nálunki is ez van, apa akarja mindig tolni a babakocsit :)

Annus: Kata dettó pelenkázás közben, jókat homorít aztán elrugja magát!

Bea: légzésfigyelő: nekünk is azt mondta a dokinéni, hogy nem kell (csak azoknál, akik koraszülöttek és kissúllyal születtek, fiúk és téli babák).
Egyébként mi azért nem használtuk, mert túl keménynek találtam, és nem voltam hajlandó deszkán altatni a leányzót, persze később derült ki számomra, hogy a matrac alá kell tenni a légzésfigyelőt, és nem a lepedő alá :lol: :lol: :oops:
Hihi üdv a klubban :lol: Én ezt játszom 3 hónapja :) Altatni én zenére tudok gyorsan! Persze akkor is a kezemben van!

Orelle, Bea: mikor kaptok oltást? Mi holnap, szegénykét előre sajnálom, a legrosszabb, hogy nekem kell lefogni (bár Detti gyomorszondázásához képest ez semmi).

És boldog hófordulót Julosnak, és Vilinek, utólag meg Hellának, és Ádámnak!!
Hella husijai imádnivalóak :)

Orelle: bevált nektek a Baby Björn? Elég borsos az ára, de használtan is lehet kapni, és nagyon gondolkodom rajta!

Ambrob???? Merre vagy?

Detti: nagyon szorítok Nektek, én is kíváncsi vagyok a szerdára nagyon! Iszonyú helyes az új vonalzód!!!

Képzeljétek egy barátnőmnek ma született meg a kislánya! Pont 3 hónap van a lányaink között! :D

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!


Tulajdonképpen nem tűntem el, csak a múlt hét eleji hányós- hasmenéses dolog némi javulás után átment szurkálós gyomorfájásba. Elmentem a dokihoz, aki jól leszúrt, mondván ez valami undok vírus és egyáltalán nem múlik el magától! Felírt 6 féle gyógyszert... :? Mostanra már teljesen rendeződött a gyomrom, szerencsére. Ezen kívül unokatesóm megkért, hogy az üzleti vállalkozásához készítsek egy weboldalt. Szívesen csináltam, mert ez jó gyakorlás nekem és már régen csináltam. Csak az jelentett némi nehézséget, hogy összesen 5 napom volt rá és az egész "site" orosz nyelvű! :shock: Kicsit nehéz volt beazonosítani a felrakandó szövegeket, de sikerült!

Az összes baba GYÖNYÖRŰ!!!!!!!


Detti: Nagyon nagy örömmel tapasztaltam, hogy most már egy vonalzó helyett KÉT(!) vonalzó látható nálad. Gratulálok! Remélhetőleg Alexával is rendeződnek a dolgok és nagyon boldog idők következnek az életetekben.

Bea: Marci sem szeretett hason lenni, éppen ezért az átfordulás is egy kicsit később ment neki, de ez nem tragikus dolog. Azt csináltam, hogy minden nap egy picivel (1-2 perc) többet tettem hasra Marcit, végül amikor előszörre sikerült magától, tudatosan az átfordulás, már nem tiltakozott tovább a hason fekvés ellen.

Csipike, Claracroft: Remélem, hogy tudok azzal segíteni, hogy a parkolást a klinikánál mi a Természettudományi Múzeumnál oldottuk meg (a klinika mellett, a parkban). A klinika előtti homokos/füves részen NE parkoljon senki! Időnként megjelennek a közterület felügyelők és BÜNTETNEK! (30000 Ft)

Mindenkinek szép napot kívánok!

ambrob
ambrob
 
 


Képzeljétek micsoda vásárt csináltam!
Legalábbis remélem h tényleg akciós ár volt,és nem került alapból ennyivel többe mint máshol!

Szóval vettem egy kengurut!Újszülött kortól jó 9 kilóig.Ha nehezebb lesz én úgyse cipelem,max majd veszünk akkor vmi háti hordozót amiben az apja viszi(én meg ugye majd kistesót vihetem ebben)Ez egy chicco go baby kenguru,5990 volt.Igaz h júniusban volt náluk akcióban,de mivel elfelejtették leszedni az árat a weblapról így mondta a csaj h oda adja még akcióban!Aztán vettem egy tornáztatót!Szőnyeg nélkülit mert az van alá!Szintén akciós volt :oops: egy chicco happy jungel gym.11ezer helyett 6990ér :lol: :lol: annyira boldog vagyok!!!Úgy látszik h ölembe hullanak az akciók! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Bea! Én is jártam hasonlóan, bejelzett a bébiőr, de csak csippant egyet, majd még egyet.... Végül kiderült, hogy merülgetett az elem és így jelzi. Mikor cserélned kell, másodpercenként fog csipogni egyet! Sőt, talán egyfolytában is...Szóval, ne parázz...cserélj elemet.

Szerintem is jó dolog a kenguru, pláne 2 gyerekkel. Én rendszeresen úgy viszem őket vásárolni, hogy Hella a kenguruban van.

Annus! Jó vásárt csináltál, mert én csak 'Újszerű-t' vettem féláron 7ooo-ért a vaterán... (chicco soft and go) és örültem neki :roll:

Azoknak írom, akik pocakosak, hogy megmaradt 2 teljes ampulla Caulophyllum 5Ch-m (bontatlan) szívesen odaadom vkinek, aki ír postacímet nekem! (ez a tágulást segíti elő, 36. héttől szedhető)

chanel_28
 
 


Pár kép tegnapról és máról! :oops:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

annus11
 
 


Sziasztok!

Ok, akkor próbálgatjuk a hason létet..

Chanel, tudom hogy nem az elem volt..úgy csipogott, mint amikor kiveszed az ágyból és elfelejted kikapcsolni a kütyüt..és azóta is mindig bakapcsolom..és működik...azóta nem csipogott..

Maszatmama: ma megyünk oltásra...délután...mi is. Én is már előre félek!!! A múltkorit nagyon szépen viselte, nem volt semmi baj.

Nekünk is van kengurunk...de eddig Vilmos mindig elaludt benne. Ahogy valami izgalmas történt vele, gyorsan elaludt :-) De mostmár nem igy van!!! 180 fokos fordulatot vett a fiam!!
Ja meg még annyi hogy szerintem is elég a 9 kilósig..én a 6 kilós gyerekemmel már majd meg szakadok egy nagyobb séta után!!

Tegnap azt olvastam, hogy a 3. hónap elején is van egy növekedési ugrás a babáknál, úgy mint a 6. hétnél...és ez általában jobban megviseli az anyákat..Vilinél is ez lehet, hogy többet akar enni...kevés neki már..amennyit eddig evett.

Annus! Nagyon édi Iza! Micsoda játéka van!!! :-))) Meg tetszik a cumija :-)


Szép napot mindenkinek!!!
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Bea! Ne izgulj az oltás miatt, nem lesz semmi baj. Alexának egyikkel sem lett baja, még csak nem is kellett borogatni a lábát, kivéve egyszer, amikor a doki rosszul adta be az oltást.
És Maszatmamának igaza van: a gyomorszondához képest (meg az infúzióhoz, vérvételhez képest) az oltás egy pillanatnyi rossz.

És IGEN, 3 hónaposan szintén van egy ugrás, amit jobban megérez az anyuka, mert ott már tényleg mennyiséget kell produkálni, de nyugi, ez is rendeződik pár nap alatt.
És hát lassan alakul ki a baba személyisége, úgyhogy mostantól nagyon sokat fognak változni, vége a nyugalomnak (Alexa épp pakolja ki a férjem iratos fiókját - még nem volt időnk fiók zárat venni - és szedi le az angol szótáromat a polcról, pedig az tényleg vastag).

Annus! Nagyon jó dolgokat vettél Izának, és tényleg jó áron. Mi ugyan nagyon olcsón vettük a kengurut a Coraban (3990.-) de nagyon szar. Ezért is vettük a kendőt. Most viszont a kenguru és a kendő is dög meleg, a babakocsiban meg Alexa nincs el, így marad a cipelés.

Megyek, beveszek egy Algopirint, mert szétrobban a fejem. Iszonyat melegem van, hőhullámok, minden, és reggel a tirkom is fájt egy kicsit. Remélem, nem kaptam el valami nyavalyát!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Nos,még mindig egyben,holnap doki,abból már bármi lehet(ne).Ma éjjel telihold,hátha... :D
Vendég
 


Detty!!

Teljesen igazad van, én is átéltem ezt, csak amikor Vili megszületett. Tőle is állandóan vért vettek, és kb 5 napig infúzión volt a kék fény alatt utána a kis fejében volt az a bigyó aminek nem tudom a nevét..amibe adták az antibiotikumot. 10 napig voltam vele benn..nem akart enni csak aludt...talán ezért félek ennyire mostmár mindentől. És még annyi minden jöhet én tudom, és nagyon csodállak azért, amiért ilyen jól birod..

Orelle, 3 hónapos kortól lehet adni a Panadolt, és a Nurofen suspenziót...én vettem...most a patikából jöttem. Mintha Chanel azt mondta volna, hogy nem tudta beadni a kúpot, mert mind a ketten sirtak..Hellával..
Mostmár nyalogathatják babák az epres finomságot..de nem hiszem hogy belázasodnak...
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Jó dolog a Nurofen, Olinak használ, a Panadol gyengébb, az nem jött be.... De én csak lázas állapotban szoktam adni..... (sok szarral vannak tele ezek)
Amíg nincs láz, Chamomilla vulgaris 15CH-t adok 1x 5 golyót. Megnyugtatja a babákat és bealszanak... Ha nagyon nyűgi, akkor 3x5 golyót...

chanel_28
 
 


sziasztok!

Bea!
Ádámnak sem volt egyik oltással se gondja, a 3 köztelezőt és a az első 2 pneumot is jól viselte, pedig volt, hogy 2-t kapott egyszerre.
A légzésfigyelő nálunk sokáig bejelzett, hónapokon át.
Végül felhívtam a magyarországi forgalmazót és sok okosságot megtudtam. Nekünk Angelcare van. Nektek?
pl.: Kókuszmatracnál (nekünk az van) az érzékenységet 3 és 4 közé kell állítani, de inkább a 4 közelébe. Az ágyrácsra deszkát kell tenni és arra kell helyezni az érzékelő lapokat, mert a rácsra nem biztos, hogy felfekszenek rendesen.
+ nálam segített, hogy a gumis lepedőt lecseréltem simára, mert nekünk picit megemelte a matrac sarkát a gumis.

Remélem, segítettem.

Kép

Kép
ske
 
 


Chanel!! Azt is vettem :-)
beatrix161
 
 


Na kimentem a postára...hát tényleg jó nehéz még így a kengurúban is...Iza is azért már 5kiló felett van.....

annus11
 
 


sziasztok,
na, túlesett a ded a 3. havi oltásán. Szétszérumoztuk, kapott rota ellen és pneumokukis cuccot is. Most alszik. Bízom benne, hogy nem lesz semmi láz, azért köszi szépen a tippeket. Chanel! A Chamomilla vulgaris engem is érdekel. Fogzásnál is jól jöhet, nem?
MAszatmama! Ha gondolod írok privit a baby björnről. Nehogy valaki bértopikolónak nézzen. :)
Detty! Remélem, hogy jól vagytok.
Nekünk nincs légzésfigyelőnk. Illetve én vagyok az, amikor rohangálok a gyerekhez és tapizom a hasát.
Nagyon szép képek kerültek fel a babákról. Íme 1 Julisról és az izompolójáról (a keze kicsit bemozdult - nehéz fotózni, egy zsák bolha kutyafüle hozzá képest).
Minden jót mindenkinek!
Kép
orelle
 
 


Ske! KÖSZÖNÖM!!! Már azzal is segitettél, hogy nálatok bejelzett tévesen!!! A többi meg..húúúú :) Akkor te is kiakadtál egy párszor..
Egyébként nekünk is Angelcare van és kókuszmatrac és gumislepedő :-)
Már nem izgulok az oltás miatt :-) Nem is csak azért vettem ezeket..hanem csak hogy legyenek itthon..ne akkor kelljen szaladni ha baj van..

Annus! És mit csinált Iza a kenguruban? Nézelódött? Tetszett neki?
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Mi is megkaptuk az oltást, és Kata is alszik! Úgy kimerült szegényke az ordításban, amit hazafelé cspott (nem a oltás miatt, hanem a babakocsi miatt), hogy egy szó nélkül elaludt az ölemben. Azt hittem megzabálom!

Orelle: várom a privit, te kis bértollnok :lol: Az izompolós Julis meg haláli :lol: Csupa mosoly!

Annus: Iza is iszonyú édes!!! Nagyon kis érdeklődő! Milyen cumitok van (priviben is jöhet a márka), én most a Nukot próbálom ki hátha bejön...

Kata tegnap volt 5700 g, és majd leszakad a derekam a hurcibálástól (csak úgy hajlandó elaludni).

Detti: kineziológusnál voltatok már???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmama 2009.10.18 20:40-kor.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Bea:
Akkor Vili még nem fedezte fel magának a kengurut. Babakocsiban elnézelődik?
Nálunk a babakocsit leginkább alvásra használja Ádám, nézelődni csak akkor szokott, ha felébred, és nem sír torkaszakadtából.
Valahogy úgy hiszi, ott muszáj aludni. :(
A kenguruban pedig akár 1-1,5 órát is elnézelődik, ha álmos, elalszik.
Úgyhogy ez is gyerektől függ talán. Pl. a pihenőszéket utálja nagyon-nagyon, a hordozóban elüldögél, nézi amint teszek-veszek. Persze csak egy ideig. :) 8)
Az őrző bejelzése nagyon ijesztő lehetett. Nem csodálom, hogy sírtál egész éjjel.

Annus: És Izának hogy tetszett? Akkor most megnyugodtál, hogy kenguru elég 9 kg-ig. :D


Nekünk ez az oltás azért jobban érezhető volt. A Rota okozott egy 2 napig tartó hasfájást. Nem volt olyan durva, de nagyon nyügi volt Ádám. És az esti hőemelkedés is először volt.
De az oltások helye be sem pirosodott, nem is látszott. Sajnos a dokink a 2 hónapossal elfelejtette beadni a pneumot, így mi most kaptunk 2 oltást+Rota, és még 5 hósan kapjuk a 2. pneumot.
Én a lányoknál Panadolt adtam fogzáskor is, láznál is.
Viszont a magasabb lázat nem vitte le csak amidazophen vagy algop. 2-3 óra múlva Panadol. Ezt kellett váltogatni, állítólag így a hatásos olyankor, ha valamelyik fajta lázcsillapító egyedül nem képes megbírkózni a lázzal, és persze +a hűtőfürdő. A László kórházban is ezt ajánlották. Persze ez oltás után nem aktuális, hiszen attól hőemelkedés lehet esetleg aznap este, de a lányaimnál például sosem volt semmi utóhatás.


Chanel:
Mi az a golyó? És hogyan adod be? Ádám nem iszik semmi mást, csak a tápit. Azt sem viszi túlzásba.

NÖvekedési ugrás?! Azt tudom, hogy 3 hónap körül is van egy... Nálunk olyan még sosem volt!!! :( Én próbáltam növekedési ugrást kreálni Ádámnál, de nem jött be.
Nálatok mennyit esznek a babák?
Mi 5x eszünk, és kb. 3x 140 körül, 2x 160 körül.
Igaz, Ádám hízik, de nem kevés ez? Próbáltam többet adni, de akkor mintha egész nap fájna a pocija, sírós, nyugtalan. 6x-i evéssel ugyanez a helyzet.
Este 9-1/2 10 körül eszik 167-et, majd reggel 7-ig cumit kér csak, mikor nekikezdünk az evésnek akkor 130-140 csúszik le.

orelle:
Édes Júlis nagyon!!!
Izompólója honnan?!

Detty:
Remélhetőleg nem kaptál el tényleg semmit.
Bár azért meglehetősen sok vírus kering most is.
Nálunk is körbejárt egy 1 napig tartó "érzem a torkom, nem kérek enni, mert rossz a gyomrom".
Nekem 2 napig reggel hányingerem is volt, tegnap egész délelőtt,
picit fájt a torkom, de mára elmúlt.
Kicsit megijedtem azért, mert nem tervezünk gyermeket, legalábbis nem ilyen hamar. :( A napokban kellene megjönnie....
Neked sem lesz semmi komoly biztosan. Szedsz valami vitamint?

KépKép
francestz
 
 


Annus:
MAM cumi? Nekünk is ez van /ahogy a vonalzós képen látható :D /, lányoknál is ez vált be még annyi évvel ezelőtt.

Ja, közben látom, maszatmama is ezt kérdezte. :)

Mi váltottunk a 2-6 hónaposra, de nem igazán van olyan üzelt itt a közelben, ahol nagy lenne a választék.

KépKép
francestz
 
 


Francestz! A homeos golyókat fel szoktam oldani forralt vízben, vagy 1-2 korty anyatejben. De tápszerben is bevehető....lényeg, hogy folyadék legyen....
Tegnap is adtam 1x5-öt Hellusnak, mert egész nap nem aludt éd ki volt bukva...

Nem is mondtam még, de képzeljétek, reggel indulunk a Balcsiraaaa!
Már izgulok, hogy milyen lesz! Szabadi sóstó a cél, 8 család együtt :shock: 12 gyerekkel! :wink: Majd beszámolok vasárnap, mert csak 4 napra megyünk.... most pakolászok, teszek-veszek, vasalok......áááá, tuti itthon marad vmi :x
(pedig rengeteg cuccunk van!!!!!)[/url]

chanel_28
 
 


Sziasztok!
Picikék cukik.
Mam cumi jó.
Mindig lázasak voltunk oltás után,40 fok.
Kengurunk 12 kg-ig jó.
Chanl:Érezzétek jól magatokat!
Én holnap reggel dokihoz,írok,ha van valami. :D
Vendég
 


Gabi!
+++++drukkolok!!!!Egész sokáig húzod!Ahhoz képest h már műteni akartak vagy 2 hete! :wink:

Chanel!
Irigy irigy a balcsi miatt!Dórit is piszkosul irigylem :wink:

Igen,mam cumi,ez a felicitas csomiban volt.Odaadtam neki mikor úgy gondoltam h na kipróbáljuk,és azóta ez van.Van egy másik mam is,az picit nagyobb,

Julis és Kata nagyon csini!!!Örülök h gond nélkül átvészeltétek az oltást!!!

Kenguru:hát furi volt neki,a kendőben mikor először volt egyáltalán nem sírt...most szerintem több idő kell míg megszokja.Mire hazafelé jöttem már aludt benne :lol: Na de majd megszokja!Amúgy itt is csak a behelyezésnél sírdogált,meg a postán mikro a sorban álltam...de aztán elkezdtem szambázni,akkor elhallgatott 8) biztos nem néztek hüyének :wink:


Iza ma 6ig aludt :shock: :shock: És már fél8kor elaludt...tegnap fél 6ig aludt ,akkor 7 kor már aludt este.....
Kaja:általában 6szor eszünk,néha csak 5ször.7szer már nem nagyon...de h mennyit azt nem tudom...néha mérem csak.Volt h mértem 180at,140,110...szóval kb olyan 140 körül ehet átlagban,de tényleg nem tudom.Tegnap 5050g volt,ha a mérleg nem csal :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Nem tudom, mondták-e nektek, de nem célszerű a kenguruban (a kendőben se nagyon) úgy tenni a babát, hogy előre nézzen. A csípőjének nem tesz jót, mert a kenguru ívével ellentétes irányban áll a baba csípője, és lóg a lába. Mi ezért sem használjuk a kengurut, és a kendőben is már csípőtartásban cipelem Alexát (a 9 kilójával majd megszakadok - neki a felém fordulás már unalmas).

Még mindig szarul érzem magam, tegnap a fejem is iszonyúan fájt.
Ma délelőtt megyük vissza a kórházba a maradék leletért, délután pedig a pszicho klinikára. A kineziológust így kihagyom, főleg mert pocsékul vagyok, meg időben sem fér bele. Alexa így is kilesz, egész nap cipelni fogom valahova, aludni sem lesz nagyon ideje.

Chanel! Én is irigykedem a Balcsi miatt.

Francestz! Remélem, nálatok már mindenki jól van. Igen, szedem az Elevitet. Érdekes, hogy anno Alexával is szarul voltam a terhesség elején pár napig, nagyjából ilyen tájban. Lehet, hogy betegségként éli meg a szervezetem a terhességet?
A mennyiségek, amiket Ádám eszik, teljesen jók! Főleg, ha hízik is tőle!

Bea! Egyszer vagy kétszer nálunk is bejelzett a légzésfigyelő (Angelcare), de nem volt semmi. Szintén kókuszmatrac és gumislepedő. :) És tényleg már, amikor az elem merül le (persze az is az éjszaka közepén, úgyhogy érdemes otthon tartani egy váltás új elemet), mert akkor ritkán, de ütemesen pittyeg. Én egy éves koráig használni akarom a légzésfigyelőt, mert egy barátnőm teljesen egészséges babája már majdnem 8 hónapos volt, amikor egy reggel már nem élt. Még most is kiráz a hideg a történettől!

Remélem, mindenki jól viselte az oltásokat!

Megyek, mert Alexa felébredt!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
Majd mesélj mit mondtak ma!!!
Én magamfelé kötöm fel,mindegy mivel.Eszembe se jutna kifelé hordani!

annus11
 
 


Sziasztok!
Gyors leszek,megyek a kórházba,teljesen nyitva vagyok,vagy ma vagy holnap kiveszik a Lottit.Szorítsatok,félek!
Majd írom az sms-t,ha kint a baba:)
Vendég
 


Gabi!


Ez nagyon izgi, szorítok neked, minden rendben lesz!


Detti!

Remélem, már jobba érzed magad és Alexa leletei is jók lesznek. Bár a saját példámból kiindulva, nekem az első két hónapban 2 hetente volt migrénem és csak tartós fekvés és alvás után volt hajlandó csillapodni. Ha tudsz, pihenj egy kicsit! És írj, hogy mi újság Alexával!

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Detti:Írd majd meg, mit mondtak a Vadasban!
Annus: milyen Felicitas csomagban, amit a kórházban kaptunk? Nekem abban nem volt cumi :(
Gabi: nagyon izgi!
Orelle: köszi a privit
Chanel: én is irigy!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Gabi!
Hurrá!!!!Várjuk a híreket!!!

Maszatmama!
Nem,ez nem az volt!Ezt még a várandós kiskönyvbe lévő papírral lehetett kiváltani!

annus11
 
 


Sziasztok!

Gabi! Remélem, minden OK, és jól vagytok (egyben vagy külön- külön, mindegy). Vigyázz nagyon magatokra, drukkolok!!!!

Borzalmas napunk volt, vagyis inkább nagyon megterhelő. Délelőtt elmentünk a leletekért, amik NEM ÉRKEZTEK MEG!!! És hogy ezt megtudjam, vártunk kb. háromnegyed órát. Alexa majdnem szétszedte a várót, de nem tettem ellene semmit, hátha előbb szabadulunk. Végül előkerült a doki, majd közölte, hogy még egy lelet sem érkezett meg. És hogy jófej legyen, adott egy telefonszámot, hogy hívjam egy hét múlva, ne kelljen bejönni Alexával esetleg feleslegesen.

Hazajöttünk, Alexa fáradt volt, így persze ebédelni sem akart, pedig rendeltem neki éttermi húslevest, mert délelőtt a kórház miatt nem volt időm főzni. Alvás után meg csak a sütőtököt fogadta el. HRRRR!

OK, rohanás a pszicho kórházba. De előtte még elrohantam WC-re és mit látok: kis parnás véres pöttyöket. Meghűlt bennem a vér. A kocsiban hívtam a dokit, aki ugye szabin van, de a rögzítőre rámondott egy számot, akit sürgős esetben hívni lehet. Hívtam is. A helyettes doki mondta, hogy vegyek be Magne B6-ot, és pihenjek, mire mondtam, hogy van egy 8 hónapos lányom. Megértette. Mindegy, most várni kell. Azt mondta, hgy lehet ártatlan dolog is, és lehet belőle vetélés is, majd a következő 24 óra eldönti. DRUKKOLJATOK!!!! Nem akarok még egy vetélést!!!

A kórházban kicsit fura volt. A pszichiháter kedves volt. Elég hamar leszűrte, hogy nem tartom magam elég jó anyának Alexának, bár ez nem okoz evési zavarokat. Ő nem látta kétségbeejtőnek a helyzetet, de azt mondta, hogy a szondát és egyéb kínzó eszközöket (fecskendő) tegyük el, mert csak árt, mint használ. Szerinte nagyon nagyon kevés folyadék is elég egy babának ahhoz, hogy ne száradjon ki, és ha erőltetem/tukmálom belé az előírt mennyiséget, akkor csak az ellenkezőjét váltom ki belőle. Ezzel egyet is értek, de persze ijesztő, ha az orvosok azzal fenyegetik a tudatlan anyukát, hogy a gyerek meghal, ha X mennyiség nem jut bele.
13-án megyünk vissza, mert segíteni akar, hogy felfogjam, hogy Alexának rám van szüksége, és nem másik anyukára. Sajnos a közvetlen környezetem (anyám, anyósom) annyira hangsúlyozta, hogy tönkreteszem Alexát, meg rosszul csinálok vele mindent, hogy teljesen beépítettem, és ennek megfelelően viselkedek vele. Állítólag nem lesz nagyon nehéz megfordítani a dolgot és hamar túl leszünk rajta. Ja! És azt is mondta, hogy ha megeszik 3 féle dolgot (kakaó, joghurt, gyümölcspüré), akkor az egyenlőre bőven elég, nem kell erőltetni a próbálkozást. Persze nem ez a kiegyensúlyozott táplálkozás, de most ezt félre kell tenni.

Szóval, kb. ennyi történt! Remélem, nektek nyugisabb napotok volt! Holnap megyek anyámhoz, hogy kicsit tudjak pihenni, vagy legalább ne kelljen Alexa 9 kilóját annyit emelgetni. Péntekre meg Csabi vesz ki szabit, úgyhogy csak kibírjuk valahogy hétfőig, míg a doki visszajön a szabiról. Bevallom, nagyon félek!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detti!

PIHENJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon szorítok neked, hogy minden rendben legyen, egyéb lehetőségre pedig gondolni sem szabad!

ambrob
ambrob
 
 


Detti!!

Tényleg próbálj pihenni!!!!Drukkolok h minden oké legyen!
Te meg biztosan jó anya vagy!!!Nem is értem hogy mondhat anyukád ilyet...anyóst még megértem,de vele amúgy se kell foglalkozni 8)
Bár én se tudom h jó anya vagyok e,de árki az ellenkezőjét mondaná bizti kapa egy segge billentést! :evil: Látatlanban senki ne mondjon semmit!Szóval szerintem nem vagy rossz anya!!!!!Egyszerűen csak aggódsz Alexáért,ez érthető is!!!!




Tegnap fél5kor végre felkelt Iza,kaja után leküldtem az apjával sétálni,aki folyton mondogatta h menjek utánuk ha végeztem....hiába mondtam h mire végzek,lefürdök már jöhetnek is haza mert fürdés kaja stb....Aztán közben is hívott,végül kibökte h meg akar hívni enni :oops: :lol: Na gyorsan akko összecsaptam a takarítás végét és mentem!Közben öcsémékkel is összefutott,szóval 4esben+Iza mentük kajálni!Jó volt kimozdulni!Igaz csak itt voltunk a téren,de nagyon jó az a hely,nyáron végig nyitva vannak a nagy ajtók,szóval olyan mintha kinn ülnél de mégsem :wink:

Aztán este megmértük Izát,elővettem a centit...eddig csak a kórházban mérték szegénykémet!
Szóval fej:33 volt és most 39,mellkas 34 volt most 40.Hossz 55 volt(ami ugye nem teljesen igaz,mi csak olyan 50nek mértük itthon )Szóval a saját mérésünkkel most 60 cm. :lol: Neki amúgy a felső teste hsszú...este már megint épp h rá tudtam adni az egyik bodyt....ha kinőtte a 62esket akkor idegbajt kapok 8) :lol:

Másik idegességem tegnap óta....aludni is szarul aludtam...ki van írva h 22én(ha jól emlékszem)nem lesz áram 8-12ig :shock: Első gondolatom az anyatajgyüjteményem!!!!!Az nagyon hamar kiolvad...2 dolgot tehetek...remélem h voltaképp max fél óra alatt végeznek...és mindent rápakolok a tejre,alul felül mirelit lesz meg jégaku,benn marad a fagyóban minden és reménykedem.....Ha felolvad a tej én sírógörcsöt kapok..majd 3 havi termés :shock: :roll: Szerintetek?


Na barátnőm végül holnap jön...sógorom nem jelentkezett...na mindegy :roll:

Ma meg megpróbálunk elmenni az ortopédiára,fél2től vannak,ha van most ott vki....

Amúgy Izának hihetetlen milyen napja volt tegnap..lehet érezte h itthon volt az apja,nem tudom.De sokat dumált,szépen eljátszik már a tornáztatón,mindent "eltalál" már.Olyanokat sikongat meg kell zabálni!!!!Oda meg vissza volt az apja is!

Ja és mondta h ANYA :lol: igaz pontosabban azt mondta h anuuuu,és apának mondta,de a jó fülű anyuka ezt anyának érti :lol: :lol: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Igen, igen, próbálok pihenni, de egy 8 hónapossal ez nem könnyű.

Annus! Nem fog kiolvadni az anyatej!!!! A múltkor, amikor ablakot cseréltek nálunk, az idióta munkások a hűtő dugóját húzták ki, hogy a nem tudom mit bedugják a helyére, és a hülyék, meg a hülye férjem (majdnem megöltem) nem dugták vissza. Este, amikor hazaértünk, akkor vettem észre, hogy nem éga lámpa a hűtőben és folyik a víz. A hűtő leolvadt, de a mélyhűtő nem. Akkor mondta apám, hogy a mélyhűtő 24 órán át tudja tartani a hideget, úgyhogy ne aggódjak. Mellesleg felesleges is lett volna, mert Alexa egyáltalán nem fogadja el a fagyasztott tejet, így elkezdhetem kidobálni az összeset. :(
Szép nagy lett Iza. És lassan biztos, kinövi a 62-eseket is, mert Alexa három hónaposan már jócskán 68-ast hordott. Igaz, hogy ő kórházilag 57, gyerekorvosilag 55 cm-vel született, úgyhogy kicsit nagyobb.

Képzeljétek, a tegnapi őrület még folytatódott. Este 10-kor hallottam, hogy a macska nagyon fura hangon nyávog, majd elkezdett sugárban hányni a fürdőben. Legalább 2 napnyi kaja jött ki belőle. Egyből hívtam az állatorvost, aki szerencsére megszállott, és hajnalig dolgozik, így az este 10 még korai is volt neki. Mondta, hogy csak figyeljük a macsekot, ha gáz van, jön. Később, úgy 11 tájban még egyszer hányt, utána elvettem minden kaját előle, csak a víz maradt. Szegénykém, hajnalban ébresztett, hogy most már tényleg éhes. Kapott jó drága Sheba-t, és most jól van. Remélem, neki sincs nagy baja, mert tavaly egy betegsége 70.000 forintomba került, és most felesleges 2000 forintunk sincs, nemhogy 70.

A pecsételés elmúlt, és az egyik terhes-könyvben olvastam, hogy sok nőnél előfordul az elején ilyen, és ha nem fáj, akkor nagy baj nem lehet. Mindenestre elkezdtem az Utrogesztánt (még tavalyról maradt egy fél doboz), mert a dokim mondta, hogy megint kelleni fog, pont az ilyenek megelőzésére. Arra nem emlékszem, hogy reggel-este kellett-e, úgyhogy most csak este használom. Meg szedem a Magne B6-ot, ahogy a másik doki mondta.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!

Tényleg pihenj amennyit csak tudsz!
Én is barnázgattam Ádámmal sokat az elején, de ha nem fáj nincs gond! nekem gyógyszer se kellett, csak egy kis pihit meg az együttlétek szüneteltetését javasolta a dokim. Aztán a 14. hét után már minden okés volt.

Kép

Kép
ske
 
 


Detty!
70 ezer a macsekra??? :shock: Én nem fizettem volna ki....
Én napi 2szemet szedtem a bogyóból,de ha csak 1et kellet anno,akkor bizti elég!Szerintem mindegy h reggel v este,csak ugyan akkor kb minden nap!

annus11
 
 


Sziasztok!

Miket olvasok???? Teljesen ledöbbentem. :D Detti!!!! Gratulálok, és nagyon szorítok, hogy mindennel minden rendben legyen. :) Nem semmi, hogy ilyen hamar bevállaltátok a második babát, főleg, hogy Alexa mennyire leköt Téged. :D Jujj, ez nagyon izgalmas!!!

A Babócák nagyon édesek! Már milyen nagyok, pedig egy hónapja néztem fel ide kábé? Nem semmi. :)

Lilisgabi!
Sokat gondoltam Rád mostanában, hogy vajon hol tartotok, de ezek szerint akkor Pocaklakókád kivárja az idejét. :wink: Remélem, Veled is minden rendben van.

Nálunk minden oké, hétfőn megyünk 4D-re, majd akkor is jövök Anyuékhoz és teszek fel képeket, meg az adatokat.

Találkozót nem szerveztek? Merthogy ugye elmaradt a múltkori. Ja, a vizsgám nem sikerült, de most már teszek rá. :twisted: Megpróbálok majd halasztani, de meglátjuk, itt a Bankárképzőn mit engednek és mit nem, a tanulmányi szabályzatot nincs kedvem böngészni, majd valamikor felmegyek személyesen.

Babaszobával még sehogy nem állunk, Apuci "ej ráérünk" alapon csinálja a dolgokat. :D Illetve hétköznap este 10-nél előbb soha nem ér haza, hétvégén meg a fél szombatot átalussza, marad másfél nap MINDENT csinálni... Háááát, még van majdnem 3 hónap. :)

Annus!
Tök jó árakon kaptál dolgokat!!!!! Főleg, hogy újonnan!!!! Hol lehet ilyet? :)

KépKép
aranynap
 
 


Aranynap!

Örülök h jól vagytok,kár h nem tudsz sűrűbben jönni!!!
Tali!Szerintem várjuk meg Dórit amíg visszajön a balcsiról...reméljük h akkor mindenki itthon lesz.Na meg h nekem se lesz épp vmi programom akkor.

Én itt a 9.kerületben vettem,az ipar utcában van egy bababolt...huuu nagyon menő cuccok vannak ám ott,csak lestem!!!!Ha lenne pénzem tuti ott vásárolnék.... http://www.bababorze.hu/ van sok különlegesség is,de amúgy érdemes ezek szerint nézni az akciókat! :wink:

Képzeljétek,úgy néz ki h a férjem munkatársának a felesége is a SOTÉn fog szülni!Állítólag ma viszik át a klinikára,ikreket vár és magas vérnyomás és társai miatt a múlt héten már be kellett feküdnie....Szóval most babázik a szakasz!Rögtön lesz 3 baba :wink: Lassan bölcsit kell nyitni :lol: :lol:

annus11
 
 


Sziasztok Anyukák/Kismamik!

Nemsokára nálunk is elérkezik a pillanat, amikor megszületik a picurkánk. Én is a SOTE II-n fogok szülni, Dr. Timmermann Gábor az orvosom.
Nagyon sok kérdésem lenne, és bízom benne, hogy ti tudtok nekem segíteni.

- A klinikán dolgozó szülésznők mind kedvesek - ezt hallottam. Igaz ez? Mert ha igen, "feleslegesen" pluszpénzért nem választanék szülésznőt.
- Kismama mit vigyen be a szülőszobára, és mit a kórházi napokra - tehát mire van szükség?
- Babának a kórházi napokra mire van szüksége? Mit adnak a kórházban nekik, és mit nem?
- EDA: nagyon húzzák a szájukat, amikor a kismama azt akar a szüléshez?
- Kispapák tényleg nem mehetnek be a kórterembe? És csak üvegfalon keresztül láthatják ők is a csemetéjüket?

Nagyon nagyon köszönöm a válaszokat előre is!

És sok egészséget kívánok minden pici csöppségnek :)

Kép
bububébi
 
 


Szia bububébi!
Gratulálok a babához, látom már nem is olyan hosszú idő múlva megérkezik.
Én is TImmermann Gáborhoz járok.
A válaszok:
- A szülésznők mind kedvesek valóban, nem muszáj választani, ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy már előre tudd, hogy ki fogad majd, ha elérkezik az idő. Nekem ez számított, pedig végül császár lett, úgyhogy a szülésznő igazán nem is volt velem, de sokat segített lelkileg az is, hogy ismertem már, és Ő kötötte be az infúziót, másrészt Ádámot is Ő látta el először, majd a férjemhez vitte, Akit már szintén ismert. Így mégis jobban esett az egész, ha nem is így terveztük a szülést magát. De hát ember tervez...
- Kismamának: tisztálkodószer, 2 papucs, köntös, WC papír, TENA-plusz betét+hálós bugyi /nem drágák egyáltalán, és a legjobb/, zoknik, hálóing /1 a szüléshez, ujjatlan vagy rövidujjú, ami kb. combközépig ér/, hajgumi /ha hosszú a hajad/, rengeteg innivaló, törölköző /3 db/, kispárna esetleg. MÉg biztosan van valami. Itt is vissza tudsz olvasni, március környékén, vagy kérdezz, ha valami konkrét van.
- Babának: pelus, naponta 7-8 db, popsitörlő, popsikrém. Köldökápoláshoz adnak mindent, és kapsz egy csomagot, amiben vannak termékminták, azok is kisegítenek, ha kell. Ruhát csak a hazamenetelhez kell vinni.
-EDA: TImmermann kifejezetten ajánlja. NIncs gáz, kérdezd meg nála mi a menet. Nekem azt mondta, van egy doki, akivel ő megegyezett, hogy bejön az EDA-t beadni, ha éppen nincs bent más aneszteziológus.
-Kispapák nem mehetnek a kórterembe, a közvetlen folyosóra sem. A folyosót leválasztó üvegen keresztül tudod a babát megmutatni, illetve odatolod a kiskocsit, és Te ki tudsz menni az üveg túlfelére az apukához. Ha pedig picit szeretnél hosszabban a Pároddal lenni, a babát betolhatod a csecsemősöhöz, és kimész a látogatótérbe, amíg jól esik.
Ez egy elég rossz rendszer, de van ok mellette is. Az én férjem nagyon szenvedett emiatt...

Kérdezz még nyugodtan, ha valamire nem válaszoltam.

Aranynap:
Szia!!
ÖRülök, hogy jól vagy!
Mi is "ráértünk", a végén picit kapkodtunk, de minden elkészült. :D És persze vettünk egy csomó mindent, amiről kiderült, hogy nekünk pont nem kellett! :D Most majd győzzem eladogatni. :cry:
Mesélj majd az UH-ról, és eredményekről.
KÁr, hogy ilyen ritkán tudsz jönni!
Milyen a doki új rendelője?

KépKép
francestz
 
 


francestz!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Akkor ezek szerint az Apuka csak a születés pillanatában foghatja karjába a gyerekét, legközelebb meg már csak akkor, mikor hazajövünk? :( Ez nagyon rossz.

Kép
bububébi
 
 


Igen, sajnos!
Lehet, az én férjem túl érzékeny, de mindennap könnyes szemmel ment haza, és nagyon fájt Neki, hogy nem ölelhette magához.
Mondjuk az sem volt szép, hogy a császár után én például 1 percre láttam, az őrzőbe pedig /annak ellenére, hogy állítólag a szabály előírja, hogy a babákat 6 óra körül este fel kell vinni az anyukáknak "ismerkedésre", és akkor az apuka is találkozhat a Picivel/ nem hozták fel Ádámot. Így én több, mint 24 óra múlva tarthattam a karomban. Annak viszont örülök, hogy a műtét után az apukájával lehetett kettesben fél órán keresztűl. Így legalább érezhette, hogy nem a semmibe született, hanem öleli valaki...Na jó, ez szentimentálisra sikerült, de én így érzem...azóta is nagyon bánt...
Ja, lehet alapítványi szobát kérni, ami éjszakánként 10.000.-Ft. Oda apa is /látogatók is, bár szerintem elég az apuka/ bemehet, és akár egész nap maradhat, segíthet, ismerkedhet...De szerencse kell, hogy valaki éppen kifogjon egy üres szobát. Nekem nem volt, mert éppen egy klinikán dolgozó lánynak is babája született, úgyhogy Ő kapta a szobát.
Kesergek ezeken, valószínüleg még mélyen bennem van ez a része a dolognak.
Egyébként szerintem a szobák normálisak, mindegyikhez van fürdő, nővérek is rendesek, a lényeg, hogy kérdezni kell, ha segítség kell, kérj nyugodtan! Nekem csak jó tapasztalatom van e téren.

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Végre történt valami: tegnap felhívtak a kórházból: a széklettenyésztéskor kimutattak egy nagyon gázos baktériumot. Már nem tudom a nevét, mert nem az ismertek közül van, de ma a kórházban a főorvos mondta, hogy ronda egy baktérium. Eredetileg egy olyan gyógyszert kellett volna kapnia rá, amit csak kórházban adhatnak, mert napi négyszer intravénásan kell beadni,de az éjjel tele lett a csecsemőosztály, így minket megint csak papíron vettek fel. Egy Klion nevű gyógyszert kaptunk végül, amiből az előírt adagot porrá zúzatták a gyógyszertárban és cukrot kevertek hozzá, mert állítólag istenverte keserű. Higítatlan szörpbe kell beletenni, és úgy lenyeletni Alexával. Még nem próbáltuk, de be vagyok sz..va. Szerintem nem fog menni. Azt nem tudják, hogy kaphatta el, mert nagyon ritka ez a valami. Rákérdeztem a macskára, de azt mondták, hogy nagyon kicsi az esélye, főleg mert alig érintkeznek. Egy hétig kell adni neki, utána kontroll tenyésztés. Azt hiszem, 3 negatív mintát kell produkálnunk, hogy minden OK legyen.
A kórházban találkoztam egy lánnyal, aki bent volt akkor is, amikor mi is bent töltöttünk egy napot, és az ő lánya sem eszik. Ők már túl vannak ezen a gyógyszeren, de nekik nem segített, bár nem is erre a baktériumra adták.

Aranynap! Mikor jöttök a gépért? Akkor gyakrabban jöhetnél Te is!!!

A találkával szerintem is várjunk meg mindenkit (Dóri, Chanel), meg hogy ez a hülye idő végetérjen.

Annus! Az a baj, hogy egyáltalán nem emlékszem, hogy hányszor kellett használni, de MOST mondja a férjem (pedig 2 napja kérdeztem, hogy emlékszik-e), hogy nekem is kétszer kellett. OK, akkor vissza a kettőhöz.
Amikor a macsek beteg volt, Alexa még sehol nem volt, bár már terhes voltam, csak még nem tudtuk. És nem egyben kellett kifizetni a 70 ezret, hanem két hét alatt három különböző helyen, mert csak a harmadik orvos tudott tényleg segíteni, de addigra már olyan súlyos volt a dolog, hogy egy hétig jártunk vele infúzióra. Meg hát én egy menhelyről hoztam el a cicát, és akkor megfogadtam, hogy amíg él, gondoskodom róla. Szegény, elég rossz állapotban volt, de egy nagy, és szép cica lett belőle, igazi családtag. Mondjuk, most tuti nem tudnánk kifizetni rá egy ekkora összeget, úgyhogy csak remélni tudom, hogy nagy baja ebben az évezredben nem lesz, és a végén is csak csendben elalszik. Igaz, erre még várni kell, mert csak 4-4,5 éves, a menhelyen nem tudták pontosan.

Ske! Köszi, egy kicsit megnyugodtam. Ma is volt egy egész picit, de tegnap nem. Csak ez a szörnyű migrén. Szinte vakon írok (pedig hivatalosan nem tudok gépelni, nemhogy vakon), de alig látok a fejfájástól. És hányingerem is van tőle.
Megyek, lefekszem, mert folyton javítani kell a mellégépeléseket, és így nagyon lassan megy az írás.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Hazaszökhettem a kórházból,de szombaton is be kell mennem egy vizsgálatra,aztán vasárnap már maradok is,mert hétfőn én leszek az első!Lotti súlya 3900 gr kb,de 4400-ig tévedhetnek... :D Kiváncsi vagyok már.
Vendég
 


Gabi! Jól vagy? Akkor ezek szerint mégis Demendi csinálja a műtétet? Milyen a kórház? Vigyázz nagyon magatokra!

Kép
Kép
detty74
 
 


Gabi!!

Huuu,azta mekkora baba!!!!Drukkolok nagyon!!!!Szépen kihúztátok a végéig!!!!

Detty!
És ez a baktérium tehet a nemevésről?Vagy ezzel kapcsolatban mit mondtak?Esetleg kap utána vmi bélflóra visszaállítót is?Vagy azzal nincs gond???Sikerült beadni neki tegnap?

annus11
 
 


Detty:
Akkor "végre" legalább találtak valamit...Persze nem ez a jó, de így elindulhatnak valamerre.
Én szedtem Klion-t 10 évvel ezelőtt, többször is, akkor gombás fertőzésre adták, ami a belekben, hüvelyben él.
És így, hogy nem erőlteted az evést, jobb a helyzet?
A húgom fia, igaz már 10 éves, de még mindig alig eszik valamit.
Üres kenyér, kenyér vaj nélkül gyulai kolbásszal, kevés husi, nutellás kalács, grízes tészta, sajtos kifli üresen, chips, gumicukor. Úgyhogy, igazán semmi egészségeset nem eszik, ráadásul totál kiborító a dolog. Én szoktam időnként rávenni, hogy legalább kicsit egyen valami mást is, ilyenkor rájön, hogy finom, és bevágja.
Otthon viszont továbbra sem eszik. Na, itt biztosan valami pszichés dolog áll fenn. Húgom teljesen hülyes dolgoktól tíltja, hülye szabályokat állít fel anélkül, hogy a gyereknek elmagyarázná, mit-miért. Az eredmény ez: a gyerek szerintem így lázad ellene. Ráadásul, a saját lányaimtól tudom, az anyuka háta mögött már kezdi a csibészségeket elkövetni.
Ez persze teljesen más, mint Nálatok, de ilyen is van. Csak azért írtam le, mert én nem is tudom, hogyan bírnám ennyi ideig, mint Te.
Lehet, Neked nem úgy tűnik, hogy változik a helyzet Alexával, de így "kívülről nézve", mintha...Sokat gondolok Rád! Férjemnek is többször emlegetlek...

Gabi:
Ez már akkor egy biztos pont! :D
Igaz, még várnod kell, de így tudod, legkésőbb hétfőn....! :D

bububébi:
ELfelejtettem, hogy a rengeteg innivalót megihasd, pohár is kell, bögre, evőeszköz, szalvéta... :D

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Tegnap sikerült beadni neki azt a borzalmat: narancsszörpbe kevertem egy kanálban, és amikor a férjem lefektette és lefogta Alexát, a kiscsaj azonnal sírni akart, de ahogy nyitotta a száját, leöntöttem a torkán a trutyit. Azonnal lenyelte, és még sírni is elfelejtett, olyan rossz volt. Igaza van: egy csepp rákerült a kezemre, és bár tényleg szinte semmi gyógyszer nem volt benne, megkóstoltam és borzalmasan keserű volt, ahogy a szörp átvette a gyógyszer ízét.

Francestz! Köszi! Néha jobb a helyzet, néha nem. Most legalább a tápszert kakaóval elfogadja, és így már tudom, hogy kiszáradni nem fog. A normál kaják csak ímmel-ámmal csúsznak, meg-megkóstol dolgokat, de mennyiséget csak ritkán eszik belőle. Az Aktivia még az, amit a legkönnyebben megeszik, meg a kiflivég.
Most csináltam ebédre rakott karfiolt, a barátnőm kisfiának ennyi idősen nagyon bejött, hátha... Remélem, megeszi, mert mi nem szeretjük annyira, és csak Alexa miatt főztem ezt.

És eltelt egy kis idő. Közben megetettem Alexát, és hát ha nem is az egészet, de egy elég tűrhető adagot megevett a karfiolból, és még egy babajoghurtot meg egy pici almapürét is eltűntetett.

Most már elküldöm ezt, mert így is csoda, hogy nem szállt el az egész, amíg nem voltam itt.

Kép
Kép
detty74
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?