Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok bocsi hogy nem jöttem de kórházban voltam 4 napig sajna :cry:
Elkezdtem barnázni és vetélés gyanúja állt fent de már itthon vagyok és tök nyugodt vagyok elmúlt a barnázás kaptam rá utrogestant és már 12 mm -esek vagyunk hétfőn megint megyek u-ra és majd felrakom én is a piciről a képet!
Jajj annyira féltem ebben a 4 napban hogy valami baj lesz de remélem már ott marad a kis kuckójában az a kis pinduri babóca!Annyira szeretjük!!!!!Szoritsatok!
Ja és már elkezdődött a hányás korszakom is :lol:

Judit

Kép

Kép
jucccy
 
 


Drága Juccy! Drukkolok 10000L szerencsére , jó kezekben vagy ahogy olvasom, nem lesz gond! Jó egészséget Nektek!!
Vendég
 


Babácska: de igen, ő a mi jack russel terrierünk, Lara. (Jack Russel vagy Parson russel, szerintem ugyanaz, nem folytam bele a témába.)
Szereted ezt a fajtát?

Kép
Vendég
 

 
 

:D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P :D :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.14 06:18-kor.
Vendég
 


Lara, csudiszép kiscsaj!!! Teljesen olyan mint a barátnőm egyik aranymackója!!!!Csak őt Daisy-nek hívják! Nekik 4 van ! Larácskád is Parson, hosszabb lábú-egyenes, 36cm körüli inkább feletti marmagasságú! Ez annyira de annyira nagyon nem is tudom milyen....Majd egyidős pocakosok vagyunk és még a kutyánk is azonos fajta :D ( pedig nem nagyon elterjedt...) :D :D
Vendég
 


Nekem is volt régen Mask babakutyám. Iszonyat mozgásigénye vaaaaan! :lol:
Most "csak" bolognese van...
Vendég
 


Szia Lucababám!
Igen, ez a fajta igen mozgásigényes!!! Ezért van 2 :D Lefárasszák egymást :D Pontosabban , kevesebbet kell nekem fárasztani :D , de én imádom őket! Tegnap előtt ajánlottak fel megint 1 kicsilányt, mondtam,hogy 3 gyerek- 3 kutya , plusz a főiskola még nekem is sok....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.14 06:20-kor.
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Nagyon szépek a képek, édesek mind a babák mind a kutyusok! :D
Juccy: vigyázz magadra, próbálj sokat pihenni, nagyon drukkolok, biztos minden rendben lesz :)
Tegnap voltunk dokibácsinál, már 6 mm a babóca és gyönyörü a szivhangja ! Hivatalosan is Kismama lettem, hurrá :lol: Bár mi még várunk a hir közlésével mert babonásak vagyunk..
Annácska: melyik volt ez a futárszolgálat? (Hogy elkerüljük?)
Itt Belgiumban havonta kell orvoshoz járni ellenörzésre, otthon is olyan sürün?
Ronci: köszi a tippet, kípróbáltam a McDonalds kaját, hamburger formájában le tudom nyelni a húst :D (Bár ez a kilóknak nem fog kedvezni) ...

KépKép
andee73
 
 


Na, voltam dokinál. Betöltött 6, majdnem inkább 7 hetes baba, szívműködés sejthető!!! Méhen belül van. Hurrá.
Azért teljesen nyugodt még nem vagyok, apukával még meg kell vívjak. Szorítsatok, hogy örülni tudjon, de legalábbis ne legyen elutasító!
Egyébként tök hányingeres vagyok, ma reggel alig bírtam visszatuszkolni a reggelit.
Majd este jelentkezem, mi lett.
pammut
 
 


Szia Pammut!
Ne aggódj, minden rendben lesz. Apukával nekem is van meccsem, mert nagyon váratlanul ért minket a legkisebb baba, nála nem lehet tudni, hogy meddig marad meg a munkahelye, így nagyon aggódik, de úgy látom, hogy szép lassan minden elrendeződik...
Szorítok.

üdv,
Judit
szevasz
 
 


Édesek a kutyáitok!
Ha nem baj, én is feldobok két képet az enyéimről. Ők Konyak (a nagyobbik - fiú) és Zserbó (a kicsi - lány).
...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.07.06 20:29-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Ananácska! Tök jó színe van a kocsinak, meg jól is néz ki. Kristóf biztos szeret majd benne csücsülni..

Juccy! Az a lényeg, hogy már jól vagy. Vigyázz magadra és a babidra.

Bocsi csajok, ne utáljatok, de én nem vagyok "állatbarát". Nem igen vagyok oda a kutyákért, macskákért. Ha lehet messziről elkerülöm. Valahogy félek tőlük. :oops: :oops:
Kakti! A szomszédunkban is ilyen kutya van, mint a tied, s Brunónak hívják.

Csuppancs! Íme a krumplis pogácsa recept. A Fanny újságból vágtam ki.
Hozzávalók:
50 dkg krumpli, 5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 2 tojássárgája, 25 dkg vaj, 1 tojás a kenéshez.
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, s sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük, s hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt kevés langyos vízbe morzsoljuk.
A krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, egy kanál sót, a tojássárgákat, a vajat, élesztős vizet, és a tésztát alaposan összegyúrjuk.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét éles késsel bekockázzuk.
A tepsit kivajazzuk vagy kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tepsibe teszük, és a tetejét megkenjük a felvert tojással.
A sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

JÓ ÉTVÁGYAT!!!

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


El kell panaszkodnom az első babás kálváriámat. Ma kellett mennem első vérvételre. Beutalót nem írt senki, majd a kiskönyvre megcsinálják a vérképet, a vizeletvizsgálatot és az éhgyomori cukorvizsgálatot. Mivel szemben velünk van egy sztk, gondoltam én kis naív, hogy egy vérvételért nem mennék be a margit kórházba. Csobánka téren persze elküldtem, mert nincs beutalóm, miért nem irattam a háziorvossal. Felhívom a védőnőt. Szerinte ide tényleg kell beutaló, menjek a margit kórházba. Elmegyek. Portán fogalmuk sincs, hogy hová kéne mennem, kérdezzem meg a nőgyógyászaton. Ott fölhomályosítanak, hogy a terhesgondozás a másik épületben van az onkológia mellett! Hát ennyi erővel akár a kórboncnok mellé is tehették volna. Bemegyek a terhesgondozóba, erre közli velem a nő, hogy miért nem mentem beutalóval a csobánka térre. Na ekkor durrant el az agyam. Mondom neki, hogy a védőnővel most beszéltem reggel és ő küldött ide. Na jó, leveszi a vért és elveszi a vizeletet, de mondjam meg a védőnőnek, hogy ne küldözgessen ide vérképre kismamákat, mert ezt nem ők csinálják. Még jó, hogy rendes volt a csajszi és hajlandó volt megszúrni. A védőnőt meg majd jól kiosztom, csak menjek legközelebb. Én vagyok a 29. kismamája az idén és nem tudja, hogy hová kell mennem???? És persze mindezt úgy végigcsinálni, hogy nem vehettem be a reggeli gyógyszeremet, mert arra enni kellett volna. Mikor kijöttem, már alig vártam, hogy egyek. Komolyan mondom, hogy ezek nem normálisak.

Bocsi a panaszáradatért és hogy hosszúra sikeredett, de remélem ti nem estek ugyanebbe a hibába. Máris elkezdek visszaolvasni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Ha nem bánjátok, csatlakoznék hozzátok. :)
Második minimanócskánkat várjuk, és kicsit aggódunk, hogy minden rendben legyen, mert fog.gátló mellett csúszott be a kis cseles, ráadásul a nővérkéje is némi kis defekttel született, ezért mindenféle genetikai kivizsgálás vár majd ránk.
Ha valamelyikteknek van (pozitív :)) személyes tapasztalata, hogy hol érdemes csináltatni, azt megköszönném.

Amúgy én is futottam néhány kört apánál amikor kiderült a babó, mert egyenlőre nagyon nem terveztük még a kistesót, és ha lehet ilyet mondani, akkor szegényke nem jött túl jókor ( horror lakáshitel-törlesztő, akkor még bizonytalan munkahely a páromnak...). De én már nagyon-nagyon beleéltem magamat az újabb pocakosságba :D
14-én megyek újra dokihoz, mert előzőleg még nem volt szívhang - remélem mindent rendben talál majd.

Magamról egy keveset: 27 vagyok, és gödöllői. Látván az édes kutyis képeket gyorsan elmondom, hogy állatunk nincs ( a férj minek számít :roll:??? ), csak a legyek meg szúnyogok tévednek be néha ide a 6.-ra...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára redwings 2009.07.03 12:16-kor.

Kép

Kép
redwings
 
 


Visszaolvastam.

lucababám: Köszi az infót, akkor majd gyüjtögetem a bejegyzéseimet a kiskönyvbe.

ronci: Szép nagy baba. :)

csipike: Hasi volt? Akkor már a jövő héten nekem is lehet, hogy hasi uh-t csinál a doki? Nem lenne rossz, bár én már hozzászoktam a hüvelyihez.

ananácska: Csak nem? Végre van babakocsi? Szép kocsi, tök kicsire össze lehet csukni. Azért legalább elküldted a futárt a fenébe? A fiad gyönyörű. :) Nekem a meddőségi kezelés miatt kellett kétszer mennem uh-ra a pozitív teszt után. Ezután adta csak ki a papírjaimat, hogy most már mehetek a saját dokimhoz. Én azt se bánnám, ha minden héten láthatnám a babámat, eléggé parás vagyok, sok a mellékzönge, ami szerintem okozhatna bajt, de a dokim nem aggódik.

jucccy: Sajnálom, hogy kórházba kellett feküdnöd. :( Drukkolunk persze, hogy maradjon a bébi. Most már csak rendben lesz minden.

babácska: Nagyon aranyosak a kutyák.

pammut: Remélem apa is örülni fog.

kakti: A te kutyáid is édesek, szeretem ezt a fajtát.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


redwings: Üdv. Nagyon cseles volt ez a baba. :) Meg kérdezhetem, hogy kicsi lányoddal mi a gond? A kombinált tesztet egyébként egy pár kórház ingyen csinálja, egyébként 28.000 Ft lenne. Megkerestem a cikket róla.

http://hvg.hu/egeszseg/20080923_down_kor_szures.aspx
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Redwings, annak idején a Schöpf-Mereiben működött az ország egyik legprofibb és legjobb szakemberekkel működő genetikai tanácsadó gárdája. Annak idején én is jártam náluk többször is, egyszer egy rossz afp miatt, egyszer pedig mert az én 3. gyerekem is "némi defekttel" született (dupla hüvelykujj a bal kezén)!A kh bezárása miatt a Bajcsy-Zsilinszky kh-ba mentek át, az én orvosom, Ferenczi Miklós vezetése alatt működnek kedden és csütörtökön du. van tanácsadás. Ha szükséges, az amnio-t illetve a korionboholyt is ott végzik.(az afp-ket is oda küldik át bp. összes kórházából) Rájuk bátran bízhatod magad!!
www.bajcsyszul.hu itt megtalálod a pontos paramétereket!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Sziasztok!Lehet még hozzátok csatlakozni?Eddig is olvasgattalak titeket,de amig nem láttam szívhangot nem mertem írni:D Ma voltam orvosnál ahol láttam a pici babát és dobogott a szivecske:D
Röviden rólam: Van egy 7 és fél éves nagyfiam,6éve vártuk a kistesot,tavaly jött de aztán felköltözött az angyalokhoz!Most meglepett minket a picike és nagyon örülünk neki!Február végén szülök:D

Virág
Kép
Kép
virag24
 
 


Viki!

Nem tudom, Nálatok a terheléses cukor hogy megy majd (orvosa válogatja, valahol enni kell, valahol cukros vizet inni) de nekem az volt a horror. Reggel 6:30-ra kell menni éhgyomorra. Leveszik a vért. Majd ott helyben megitatnak Veled egy pohár langyos vizet kb 10dkg szőlőcukorral. Utána még mindig nem ehetsz (nem is hányhatsz! :evil: ) és egy óra múlva megint megszúrnak.
Jaj nekem ez a halálom! :?

Nálunk amúgy 9000Ft a kombi teszt. Annyi még belefér simán. A drágábbat nem hiszem, hogy választanám, mert 25 évesen nem tartozom a veszélyeztetett korcsoportba és ha a doki mindent rendben talál... Persze pár évvel később már máshogy gondolnám.

Redwings!

Üdv köztünk! Olyan rossz ilyet hallani, hogy van apuka aki esetleg nem örül a babának!
Bár anyukám 19évesen szülte a nővéremet. Majd elvált. 29 évesen összejött apuval. Terveztek gyereket, de nem olyan hamar, ahogy én jöttem. 25nm-en laktunk 4-en, amikor megszülettem januárban. Augusztusban anyu elment a dokihoz, hogy még nem jött meg neki. Mire a doki közölte, hogy jóhogy, mert 12 hetes terhes. Másnap elment UH-ra, ahol közölték, hogy nem 12, inkább 16. :oops: Na akkor apám megkérdezte, hogy "Doktor Úr, nem lehet inkább, hogy daganat??" :lol: Februárban megszületett a húgom...

Amúgy a leges-legdurvább korkülönbség, amiről hallottam, az egyik tanárnénimé. 1969 januárjában született egy lánya. Majd 1969 november végén egy fia... :oops: :oops: :lol:
Vendég
 


Én mikor terheléses cukor vérvételre mentem, vittem magammal citrom levet. Odaadták a fél liter cukros löttyöt, s szépen beleöntöttem a citromlevet. Olyan volt igy, mint a limonádé. a védőnőm tanácsolta, hogy vigyek magammal, mert tudta, hogy amilyen hányós voltam, ez is kijönne utána.

Redwings, Virág üdv közöttünk.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Terheléses cukor vizsgálaom már nekem is volt 2. Nekem 120 perces terhelést néztek mind a kétszer. Az elsőnél nem vittem citromot, de nem voltam rosszul. 2 dl vízben oldotta fel a 75 gr. glukózt. A másodiknál fizetősben voltam, ott adtak citromot, az azért jobb volt. Nem igazán tudom, hogy mikor kell ilyen vv-re mennem, mert elég rossz volt a terheléses cukrom és az inzulinom is. A védőnő azt mondta, hogy a 24. hétnél hamarabb csináltatunk egyet. Remélem sikerül elmennem. Azt egyébként tudtátok, hogy mozogni sem lenne szabad addig nagyon, amíg a második vérvétel meg nem történik? Állítólag befolyásolja az eredményt, mert cukrot égetünk el a mozgással. Az elsőnál visszamentem dolgozni, a másodiknál nem és a második rosszabb is lett. Nem bánnám, ha most majd 8 alatt tudnék maradni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Köszönöm Lányok a bíztatást nagyon megnyuguttam, és már jol érzem magam nincsennek görcseim egy csepp barna folyásom sincs :lol: :lol: hurrráááá
És állandóan fel vagyok puffadva és áloms vagyok jah és a cicimről nem is beszélek mert hihetetlenűl fáj :)
Ugyogy biztos hogy jol érzi magát a babóca odabent!
Olyan jo hogy vagyok nekem lányok!!!!!!!!!!!!!!!!!

Judit

Kép

Kép
jucccy
 
 


Uh csajok, nem tudom, Ti hogy vagytok, de olyan durván tudok éhes lenni. Délben ettem két barackos gombócot, most meg majd éhen halok. De nem ám az a sima éhség, hogy érzem, hogy tudnék enni. Szabályszerűen megveszek a kajáért, mintha valaki "kizabálta" volna belőlem a cuccot! (na ezt nem tudom szebben leírni!) :oops:
Vendég
 


Lucababám Sajna a munkahelyi mail-re kaptam a címet, ahova küldenem kéne az adatokat és azt itthonról nem látom. Légyszi a hanuszb@haninet.hu címre is küld el. Ez az otthoni. Merthogy küldeném.
Ja és hol lehet megnézni a félkész művet? Tegnap próbáltam visszakeresni, de nem találtam.
pammut
 
 


Itten a félkész termék, még sok adatot várok. Tudom, hogy sokan már ezerszer megírták ezeket a dolgokat, de ezt sem tudom, hol keressem. Szóval légyszi! :oops: :lol:
1246630605.9681.xls
Vendég
 


Vicky79:
Megkérdezheted :)
Ő is polidactyliával született, mint Judit kislánya, csak neki mindkét kezén volt 1-1 plusz ujjperc, amik a kisujjáról lifegtek, 10 hetesen műtötték meg. Apájának van egy plusz pár lengőbordája, valszeg onnan van a selejtes gén ;)
Ráadásul meszes lepény miatt (éppencsak betöltött) 37 héten született, de hál istennek hamar behozta a súlybeli lemaradást.

A kombinált-, integrált-, négyes teszteknek utánaolvastam már, csak még helyszínt keresek. A SOTE1-re irányítottak az Sztk-ból, de olyan lekezelő és tirpák volt a telefonban az asszisztens, hogy inkább megoldom valahogy magánúton, még akkor is, ha okosan kell kicentizni innen-onnan az árát.

Judit, köszi a Bajcsy-s infót, utánajárok!!!!

Lucababám:
Úuu, én is folyton éhes vagyok :D Más tünetem egyébként nincs is (a fáradtságon kívül, de az betudható az energiagombóc törpeterroristánknak is). Amennyit eszem - vagy inkább: zabálok :oops: - nem csodálnám, ha most bepótolnám a múltkori várandósság alatti minimális többletsúlyt...
De ha az éhség nem lenne ( és ugyebár a kimaradt mensi9 nem is tudnám, hogy babócás vagyok. Remélem minden okés odabent... kicsit izgulok, mert gyanús, hogy mennyire jól vagyok.
:roll:

Kép

Kép
redwings
 
 


Lányok, nagyon édesek a kutyáitok. Én is kutyapárti vagyok :D

Vicky: igen, hasit csinált, nem szereti bolygatni a dolgokat fölöslegesen.
Juccy: kitartás, pihenés (ha lehetséges),drukkolunk
Judit: te is a Schöpf-Mereiben szültél? Az orvosod az a Ferenczi Miklós aki ott dolgozott? Én is ott szültem dr.Tarró Sándornál. Sajnos Ő már nyugdíba ment, így előszőr próbáltam rákeresni Ferencire (ő uh-zot+a császáromnál ő is ott volt a dokimmal) a neten, de nem sikerült. Ekkor ajánlotta a barátnőm a mostani dokimat.
Terheléses cukor vizsgálaom még soha nem volt. Valahogy mindig elmaradt. Gondolom most nem fogom megúszni :cry:
Pammut: sajna a barátnőm lemondta a baba látogatást, így nem tudom kipróbálni a szopi párnát.
Lucababám: nem vagy egyedül
Kombinált teszt: én már jelentkeztem rá a dokinál. Beszélgettünk a gen rendellenességekről és azt kell,hogy mondjam kijozanító. Semmire sincs garancia. Minden esetre csak akkor megyek magzatvíz vizsgálatra, ha ezek a leletek okot adnak rá (legalább is most így gondolom)

Kép
csipike09
 
 


redwings: én nem hagynám ki a SOTE-t a barátnőm szerint ott a legprofibbak. Viszont az is igaz hogy 1 heti hidegélelem kell+ nem a kedvességükről híresek. Ő nekem még + az ottani spec. szív UH-t is ajánlotta, vmint az Istenhegyit ahol szerinte a szekvencia szűrést csináltassam meg. Az igazság az, hogy elég húzos ára van.
http://www.gendiagnosztika.hu/
ezen az oldalon lehet olvasni a tájékoztatót + az árakat

Kép
csipike09
 
 


redwings: Akkor ez nem okoz neki később gondot, így megnyugodtam, hogy mégis csak egészséges a kiscsajotok.

lucababám: A lakhelyem már budapest és a korom 29 év. Foglalkozások belső ellenőr, nincs tesó és még nem tudunk neveket, majd azt csak később. Köszi, jó a tábla.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok lányok, egy gyors bekukk, aztán fekvés.
tegnap bevéreztem, de nem egyszerű módon, reggel első dolgom volt a dokihoz menni, aki megállapította, hogy a babával minden ok, viszont van egy 2cm-s hematóma(vérömleny) a méhem hátsó falán. Úgyhogy most gyógyszer és fekvés ezerrel, úgyhogy nem biztos, hogy fogok tudni jönni. Azért majd még megpróbálom.
Üdv mindenkinek:
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


Tessék már elfelejteni a vérezgetéseket meg minden egyéb veszélyeket! Februárban szülünk és KÉSZ!
Monyo kap felmentést, ő szülhet januárban! Többieknek meg dádá lesz, ha előbb jön az a gyerek! Megmondtam, csak a miheztartás végett! :roll: :!: :!:
Vendég
 


Sziasztok!
Ma voltam az első uh-n... 10mm-es petezsákot láttunk csak, de szerencsére azt jó helyen! :) A fiamnál 5 hét 5 naposan is csak ennyit láttunk, kisebb petezsákkal...

Redwings! Az ország legjobb genetikusa Dr. Hajdú Krisztina és a régi MÁV Kh.-ban rendel (most ÁEK). Nagyon profi! (egyébként itt laksz "mellettünk", én Isaszegen lekom! :) )
Vendég
 


Csipike, igen, ahhoz a Ferenczihez járok, most a Bajcsyban szüleszt.

Adrienne,igen, Hajdú Krisztina az egyik legjobb genetikus! :)

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Ezt jó tudni, akkor lehet menni Hajdú Krisztinához genetikai uh-ra is az ÁEK-ba? Mert úgy tervezem, hogy akkor inkább oda megyek a Margit helyett.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Igen, elvileg lehet hozzá menni! Természetesen időpontot kell kérni! :)
Vendég
 


Adrienne és Redwings!

Sziasztok szomszédok! :) Én Kerepesen lakom! :)
Kérdésem van: ti hol fogtok szülni? Én még mindig vacillálok... de valszeg maradok a János kh-nál.

Ami a terheléses cukrot illeti:
nekem előre szóltak anno, hogy vigyek magammal 2dl citromos vizet. Kifacsartam egy egész citromot még itthon, kiegészítettem 2 dl-re csapvízzel, és ezt vittem a vizsgálatra. Hát nem mondom, hogy jó volt, de megittam, és bent is maradt. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Sziasztok Lányok!
Megvolt a dokilátogatás, 28 mm-es petezsák, benne 10 mm CRL-ű embrió. Méhen belül. Ja, és mindez HASI ultrahanggal.
Gondolom hogy az elmúlt 1 hét alatt nőtte oda magát, ezért nem látták hüvelyin múlt szerdán... :evil:
Kaptunk képecskét is. Fürdeni fürödhetek nyaralás alatt, csak 30 fok alatti legyen a víz. Legközelebb júli 31-én megyek dokihoz.
Lucababám hová kell küldeni az adatokat? Neked priviként?
Pammut, megvolt a harc apával?
Nmarya, köszönöm a receptet, ki fogom próbálni, a fiúk nálunk nagyon sütisek.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Sziasztok! Mar reg nem volt alkalmam irni, de mire elolvastam azt, amit addig irtatok, mar minden kerdesemre megkaptam a valaszt.
Nagyon sajnalok mindenkit, akiknek rosszulletek nyomoritjak ezeket a heteit:cry: Nekem meg mindig olyan hihetetlen, hogy terhes vagyok, es ha nem nott volna meg az etvagyam es a mellmeretem neha megijednek, hogy biztos minden rendben van-e.
De a tegnap voltam UH-n es lattam vegre a szivvereset es a leendo kis kezeit es labait. A ferjemmel csak vigyorogtunk, mint nyul a vadalmara, es mindent elfelejtettunk megkerdezni a dokitol, amit szerettunk volna.
Fura, hogy Nektek van sztk-s rendeles es ingyenes vervizsgalatok. Nalunk-Romania- a terhesgondozas csak maganuton zajlik es mindenert fizetni kell. Persze a babajaert nem sajnalja az ember, csak bosszanto, hogy annyi befizetett ado utan minden mast is fizessen az ember.
Na, most alaposan kipanaszkodtam magam. Bocsi.Tovabbi lehetoleg "zavartalan " babavarast mindenkinek es szep almokat a pihenore teroknek.
Kép
geri79
 
 


Kakti, én a fiamat szültem anno a Jánosban. Nem vagyok pesti, csak a dokim ott dolgozott akihez jártam. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs
 
 


Kakti, én is a János kh-ban fogok szülni

Kép
csipike09
 
 


Csipike, neked ki a dokid? Én Kelemen Csabához jártam, és hozzá is mennék vissza...

Én csak attól reszketek, hogy télen, már nagy pocakkal kell majd ott botladozni a hegyen...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Sajna apával még nem találtam egy alkalmas pillanatot. Tegnap egész délután dolgozott, melege volt és ingerült. Este meg mire minden sarjat ágyba dugtam ő is kidőlt. Majd csak lesz rá alkalom a hétvégén. De nagyon parázok tőle.
Azt nem is írtam, hogy manócska 5 mm. Legközelebb aug. közepén van jelenésem a 12 hetes UH-n. Na az éppen a nyaralásunk közepén lesz, tehát bumlizhatok a Balatonról Mosonmagyaróvárig. De doki bá akárhogy számolt másképp nem jött ki és most nagyon fontos, hogy az időben legyen.
Csuppancs jó, hogy írtad a fürdést, mert ezt én elfelejtettem megkérdezni. Bár a Balaton vizére allergiás vagyok, csupa viszkető pötty leszek, így alighanem kétszer is meggondolom, hogy bele menjek e.
Nmarya. Ma a zöldbab leves mellé a pogi lesz, már fő a krumpli.
pammut
 
 


Kakti, nekem Molnár László a dokim. A nagy meleg miatt még bele sem gondoltam, hogy febr nagy hó is lehet :D
Pammut, szorítok neked. Nálunk apának ez az első csemetéje lesz 46 évesen, így ő kitörő örömmel fogadta a hírt. Sőt nem is értette először miért kapott kiscipőcskét ajándékba :D
A nagyfiam viszont problémás , ő már a kapcsolatunk elején jelezte, hogy nem szeretne több kistesót.
Én is most, a hétvégén szeretném a gyerekeknek elmondani...

Kép
csipike09
 
 


Csipike ezek a nagyfiúk nem egyszerűek. Egyszer már az én 12 éves fiam is mondta, hogy nem kéne több tesó. (Míg kisebb volt lelkesedett a gondolatért.) A 10 éves fiam azt mondta ő szeretne tesókát, a 7 éves lányom meg egyenesen odáig lesz az örömtől. Csak apa... Már a 3. után azt mondta, hogy ne is álmodjak többről, ennyit is nehéz lesz felnevelni. Tévedés ne essék. A gyerekeket imádja. Mindet. Csak azt szeretné, ha nekik könnyebb lenne, mint nekünk volt. Erre most bepottyan még egy kicsi.
pammut
 
 


Pammut!

Ezer éve a nagyapám is ott tanított, ahol Te. Apukám még ott született. Aztán mikor öregebb lett, elköltöztek és a váci mezőgazdasági szakközépben tanított, ahova anyukám járt. Anyukám kertész-virágkötő :-)
És rengeteg ismerősöm jár Hozzátok tanulni, de nem merem elmondani, mert biztos velük van a legtöbb gond az egyetemen! :oops: :lol:

(drukkolok, hogy apa jól reagáljon! Így duplán rossz érzés, hogy látom, hogy PhD vagy. Nem mintha bármi bajom lenne a szakmunkást végzettekkel, sőt!, de szégyen gyalázat, hogy egy egyetemi oktatónak több diplomával küzdeni kelljen az anyagiakkal! :oops: )
Vendég
 


Lucababám Nagypapád még fénykorában ismerte ezt a patinás intézményt. Én is, sőt párom is ott végzett. Két gyerkőc között alkalomadtán néha dolgozok egy ideig :lol: .
Ez most a leghosszabb, immár 4 éve egyfolytában. De ha minden jól megy 5 nem lesz :D , legalábbis most.
pammut
 
 


Bori!

Igen, ő még az "akadémián" tanított. És igazság szerint őket sem vetette fel a pénz soha. Ott is laktak valahol az egyetemen. De 4 gyerekük volt! :lol: Sajnos a kislány meghalt, de apu orvos lett, az egyik nagybátyám iskolaigazgató, a másik természetfotós.

Szóval Ti az egyetemről ismeritek egymást a férjeddel?
Vendég
 


Igen egyetemi ismeretség. Én Veszprémből származom, ő meg Nagyigmándról (Bábolna mellett). Így lettünk szigetköziek :D .

Most madarat lehet velem fogatni. Végre megmondtam :!: :!: És apa örült a babának. Azóta is csak hitetlenkedik. "Még ilyet", meg "most kezdjük előlről" és vigyorog. Ha az anyagi részére gondol, na akkor felhők jelennek meg a homlokán.
Szóval most már nyugodtan lehetek kismama. Még a hányingerem is jobb lett (bár ez betudható a doki javasolta Magne B6 és C vitaminnak is).
Nmarya tök finom lett a pogi. Az elsőnél ugyan már kiszaggattam mire eszembe jutott a rácsozás és félig megsült, amikor lekentem tojással - erre összeesett és finom ropogós lett. A második tepsi az profi lett, csak kicsit sótlan.
pammut
 
 


Sziasztok!

Adrienne és Csipike: köszi az infót! Az istenhegyi honlapját már nézegettem, nagyon szimpik. Hétfőn jó sokat fogok asszem telefonálni mire körbeérdeklődöm...

Vick:
nem, szerencsére ennél komolyabb baja nincs, de végső soron ez mégiscsak egy fejlődési rendellenesség, ami miatt a kistesónál körültekintőbbnek kell lennünk.

Hgabi: pihizz sokat! szurkolok, hogy ne legyen nagyobb gikszer...

Adrienne + Kakti: Üdv "szomszédok" :)
Ja, a kistarcsai Flór F kh szülészetéről elég negatív tapasztaltaim vannak sajna, ha módotokban áll, menjetek máshová szülni.

Csuppancs: Grat a 10 mm-hez :D! Ja, nekem anno azt tanácsolta a dokim, hogy ha hajlamosabb vagyok a fertőzéseket összeszedni , akkor csak úgy menjek fürdeni várandósság alatt, hogy beizzítok egy Canesten-kenőcsös tampont. alkalmaztam is úszás közben, bár nem szoktam benyalni az ilyesmiket, de azért jobb az óvatosság.

Pammut: :D tök jó, hogy Apátok örült :D
Nálunk is kellett jó pár nap, mire megbarátkozott a helyzettel a férjem.
Húúú, és most nagyon megkívántam a pogit... bár holnapra nekünk fánk van előterezve, idei meggylekvárral.

Kép

Kép
redwings
 
 


Redwings. Finom a fánk is, bár én mostanában nem bírom az édeset. Kifejezetten sósra utazom. Ami nem is baj.
Emberem csodás kovászos uborkát készítette, estére behűtöttük, az egész család azt ropogtatta. Most nézem, Nektek is elég húzós lesz a kis korkülönbség miatt. Legalább nem unatkozol majd :D :D (6 gyermekes anyai barátnőm szállóigéje.)
pammut
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?