Új privát üzeneted érkezett!

Timi, ha nem esik az eső mi is kinézünk erre a szigetre. jól hangzik. remélem összefutunk. számod megvan...

mi tegnap a kapcsolatkoncerten voltunk, eredetileg csak sátélni indultunk a városligetde, de mikor a trolik nem jártak kissé gyanús lett mi van... végülis jó volt. Kolos rohangált egy nagyot, kapott lufit, meg begyűjtöttünk egy csomó t-mobilos labdát. :lol: jó nagyot séltáltunk, mert haza is kellett gyalogolni...7re értünk haza (nem vártuk meg a koncerteket rohand hangos volt már király dávid is)
snooopy
 
 


tegnap mi is a szigetre keszultunk delutan, minden evben kint vagyunk 3-4 napot alizzal, tavaly mar borisszal is (emlekszem tavaly o is eppen meg kicsit pottyos volt a szigeten a 3napos laztol, mint most eszti:-)), mar rohogni szoktunk a kedvesemmel, hogy evek ota az ilyen programok okoznak oromet, a sima sziget rendezvenyen mar csak rohogunk, pedig 92-tol 8-9 evig arra is kijartunk minden evben 2-3-4 napra:-))
na de tegnap a baratnomek kimentek mar delre, mi csak 4 korulre akartunk, de ok is visszajottek, h. ott veig esett az eso, igy inkabb a lanchidi rendezvenyen kotottunk, aminek jo reszet a dunaparton toltottuk, aza aradas nagyob elmeny volt nekik, mint a bohocok:-) aztan utana a hidi vasarban aliz a baratnojevel orakig az arukinalatot bongeszte, vegul kivalasztott maganak egy nemezelt hajgumit (ovono izleset veszi at), en meg borisszal egy konyvespultot bongesztem, ahol "táttáj" felkialtassal lecsapott egy vastag konyvre: a sarkanyok termeszetrajza, nem eppen gyerekeknek, inkabb a muveszettortenet orant erdeklodo felnottelnek szol, de tele sarkanyos festmenyekkel, szobrokkal, s onnantol nem lehetett kivenni a kezebol, igazi hisztit csapott, s mikor rajottunk, hogy 4E Ft helyett 600 Ft-ert adjak, akkor meglapta vasarfianak, nagyon boldog volt, egesz uton nezegette, nagyon komoly arccal, meg a babakocsiba is hajlando volt beulni miatta...asszem, igazi sarkany-rajongoval van dolgunk:-)

ma is be lett igerve a csajoknak a gyereksziget a tegnapi helyett, vagy a budapesti bucsu a ligetben...de nem ugy nez ki, hogy az idojaras engedne, ugyhigy gondolom, idejon mindenki, oszt itt tombolnak majd!

Kép
Kép
momoska
 
 


Asszem ebből nem lesz séta. :( pedig úgy kimozdulnék. ez a június elég ramaty.

használ vlmelyikőtök liberot? mert elkezdtem gyűjteni a zacsiról a vonalkódot amit be lehet váltani ajándékokért... ha nektek nem kell nem adjátok nekem? :lol:
snooopy
 
 

 
 

ma anyuéknál voltunk, ott is zuhogott az eső. Elindultunk szoknyában, aztán ahogy egyre közelebb értünk, a hőmérséklet is csökkent egyre lejjebb és lejjebb, a végén átöltözés lett belőle, hideg volt! Brrrrr

Orsi,
Nekem van most egy liberós zacsi. Ha előbb tudtam volna! El szokta rakni a zacsikat, hátha valamire jó lesz....!!!! Volt vagy 4 db, és a napokban dobtam ki őket. Ezt az egyet elküldhetem neked.

ja és az alvás.
Nem próbáltam ki az ágyunkat, de nem tudom hogy változtassak-e a megszokott napirenden és szokásokon. Majd még rágódom rajta egy kicsit. Az az igazság hogy nem nagyon akarom átszoktatni a mi ágyunkban, mindenkinek megvan a saját ágya ahol aludnia kell.

mennem kell... nem hagy már

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Húztuk halasztottuk, de délután mikor már nem esett csak kinéztünk a szigetre..elmaradt a sok eső miatt és áramtaltanítani is kellett, de ha már ott voltunk sétáltunk egy nagyot.
Nagyon szép és sokkal kevesebben vannak mint a Margit-szigeten.

Hát igen Momoska, diáksziget helyett eljött a gyereksziget ideje 8)
én is nagyon szerettem a szigetet,mindíg ott voltam, egyszer volt az,hogy hetijegyet vettem,s minden nap kimentünk! de jó volt!!
Most is kimennék szívesen a 0. napra!! csak sajnálom már rá a pénzt :?

Ja,amúgy áttették a programokat jövő hétvégére, így szombaton alma koncert, vasárnap kaláka+Gryllus Vilmos
www.gyereksziget.hu

Mi nem használunk liberót, tesco és pampers között válogatunk.

Momoska, de jófej Borisz! a kis táttáj :D Lehet hogy antropológus lesz belőle :wink:

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


jövőhéten nem jöttök játszótérre? vagy máshová?
szerdán kirándulunk, amúgy bármikor jó.
Ja, kedden megyünk Esztimnek személyit csináltatni!
Ez milyen már?!! Eszternek személyi igazolványa lesz!

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Annyira örvendek ennek a személyi-dolognak :)
Gerivel anno 2 évente mentünk útlevelet csináltatni, aztán 8 évesen megkapta 5 évre, de pont számoltam, hogy 14 éves koráig még kellene 1x csináltatni.

Annának is tavaly júniusban megcsináltattuk, de ugye csak 2 évre jár, jövő nyáron ismét kellene.

Mondjuk nem tudom, hogy időnként nem kell-e képet cserélni vagy valami :?

Orsi, mi tescos és rossmannos pelust használunk. Én is néztem ezt az up&go-t, de nagyon drága, így aztán még maradunk a hagyományosnál inkább. :)

Momoska, tündéri lehetett Borisz a táttájjal :D

Anna kedvence a majom. Nem tudom, miért pont az választotta ki :D Bárhol látja, rögtön kiabálja meglehetősen hangosan: MOJÁÁÁ, MOJÁÁÁ. És közben vigyorog nagyokat. Barátnőmtől kapott egy kis majmos napozót. Itthon abban volt és alig tudtam levenni róla, amikor ki akartam vinni. Abban hideg lett volna :)

Jó éjt nektek!!!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Szép jó reggelt mindenkinek!
Hajnalok hajnalán...

Férjem ment dolgozni és 4.40-kor felébredtem én is az ébresztőjére.

Orsi!
Mi Tescos vagy Rossmannos pelust használunk!

Momoska!
Akkor jól jártatok a könyvvel. Tök jó, hogy Borisz így elvolt vele. :)


Hogy van ez a személyi igazolvány dolog? Csak fél füllel hallottam. Jó lenne nekünk is, mert akkor Ausztriába átvihetnénk Dávidot, mikor megyünk Sopronba. Az útlevelet akartuk, de akkor lehet személyit is csináltatni? Bár már igyekeznünk kell.

Kép
Kép
tina82
 
 


Jóreggelt,

hogy megtáltosodtatok így az este folyamán. :lol:

alapból én is tescos meg rossmanos, de találtam egy csajt aki tök olcsón hozza (nem tudom honnan) a liberosat és vettünk tőle párat, csak sajna újszülöttnek valót nem tud szerezni. és amióta a rossmanos majdnem annyi mint a liberos...

ez a személyi engem is érdekelne...én is csak fél füllel hallottam tegnap a híradóban.

Timi jó lenne egy játszi, de ugye én szerdán vizsga (hú, tanulnom kéne... :)), csüt-ön meg délután van a védőnő, de végülis le tudom mondani. és pénteken valószínűleg máshova vagyunk hivatalosak.

édes lehet B. ahogy mondja táttáj. :) kolos semmit nem mond. de dünnyögni azt tud.

szombaton egy babanetes tali a gyerekszigeten?? bár ha 40 fok lesz mi inkább pancsizni megyünk ugye nem baj? :oops: jöhetnétek ti is.
snooopy
 
 


sziasztok,
na tegnap itthom,bolt nalunk estig 5 gyerek ...es ma meg mar megint itt vannak(s mingya jon a vedono is. hogy minek mar...???), mert baratnom athozta a lanyat, a szomszedok (akik csak hetvegere jottek haza brusszelbol, s mennek balcsira 1-2 ora mulva) meg atkuldtek a 2 nagyobb gyereket, ugyhogy most borisz sem az olemben ul eppen, henm egy 5 eves kissraccal autozik.
nekunk jo a jatszo, talan szombaton meg a gyereksziget is, mert csak vasarnap indulunk hajduszoboszlora...de gyerekszigetet csak delutan vallalok be....alma tudom, hogy delelott van sajna, de a gryllusvilmos mikoris???? azt nagyon birja meg mindket kolkom. bar ha tudnatok, most aliznak, mi az aktualis kedvence zeneileg?!!! a palyabea uj cd-je.
a konyvheten voltunk koncertjen, mar eddig is voltunk (szaloki agi reven ismerte meg), s aliz szerette is, de most beleszeretett, meg kellett vennem helyben az uj cd-jet. az igazi kedvenc szamat nem talaltam meg fenn a youtube-n, csak a masodik kedvencet: http://www.youtube.com/watch?v=IWAd6Ip_-Wc (ez meg illik is ide a forumra:-))
az igazirol csak ennyit...a cime: mindenkinek a kurvaannnnya!:-) egyebkent telleg jo a cd, az egesz csalad birja, ugyhogy ha utazunk, mindig ez megy a kocsiban meg a vilmos bacsi dalok2. cd-je:-) ezek a kozos kedvenceink aktualisan, bar a speckojedno es az amorf ordogok is megy mindannyiunknak:-)

ja. apukam csak most kuldte fel a fertodi kepeket...nehanyat:

szoren ultek meg....!
Kép Kép

ennek a ketrecnek meg a legtetejerol is szedtem mar le boriszt, eppen attette a labat, h. bemaszik a ponihoz.
Kép

es egy extra:
Kép

a paskal furdo nekunk is be van tervezve a hetre, a kedvesem annyit dolgozik, hogy nem vele, csak a ket gyerekkel, ha valakinek meg kedve tamad...gyerekkel nincs annal kenyelmesebb strand. kicsi, nem veszik el, atlathato. mi valamikor szerda utan mennenk talan, ha nem esik.

Kép
Kép
momoska
 
 


ja evi,
a majomhoz furcsan all borisz. az allatkert ota, ha meglat egy majom kepet, akkor felkialt: Maooom, majd magara mutat: baba...probaljuk ertelmezni, bar ketsegtelen, hogy leginkabb egy kis majomra hasonlit.

Kép
Kép
momoska
 
 


na...ha mar igy egyedul maradtam...folytatom a kepfelrakosgatast:-) (bocsi!!!)

mai eletkepek!


Kép

Kép

(s eppen mikor fenykepezgettem, athoztak a 9 honapos 3. gyereket is (szinten aliz), h. vigyazzak kicsit ra, mig bepakolnak a kocsiba...na azon borisz mar kiborult:-)

es itten van az - azota is nepszeru - sarkanyos konyv!
Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok ám, csak egész nap nővéremnél voltam+ a három fiacskájánál. Este elmentek ikeába konyhát venni én meg bébisintérkedtem. Mire hazaértünk Esztim kipurcant az autóban (még jó,hogy őt is megfürdettem s már pizsibe öltöztettem) úgyhogy csak felcipeltem és be az ágyba :D

Ez a Palya Bea édi egy nő! nagyon bírom, annyira kedves, normális, emberi, s még egy kicsit bolond is :D Annyira nem ismerem egyébként, cd-jét még nem hallottam, de láttam már fellépni és élőben énekelni, meg nyilatkozni is hallottam és annyira természetesen viselkedett mindíg. Szalóki Ágit volt szerencsém közelebbről is látni és hallani énekelni, nagyon szép hangja van neki is!

Személyi igazolványt holnap reggel csináltatok Esztimnek, akkor megtudok többet róla és megírom. Most csak annyi jutott el az agyamig,hogy ingyenes mint minden első kötelező irat, az eu országaiba lehet vele utazni, de hogy meddig érvényes azt nem tudom. Ha olyan ügyet intézünk amihez eddig kötelező volt a szül.anyak.kivonat, ez azt is kiváltja, elég a személyit bemutatni.

Momoska, nagyon édi 8) képek! Kerítésmászó Borisz nagyon jó, na meg a gyereksokadalom! Gondolom nem kellett altatót bevenned este.

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Sziasztok!

Húú Orsi jó nagyot sétáltatok!
Tényleg még nem mutatta meg magát a babó? Vagy már írtad? :oops:
Holnapra kéz és lábtörést!
Mi már nem használuk liberót.

Tetszenek aképek Momos, Nem semmi gyerek eza Borisz hova fel nem mászik!!!??? Az a sárkányos könyv meg tényleg szépnek néz ki! Melleseleg anyagilag milyen jól jártatok vele! :) Mitől kék a nyelvük?

Levit egyáltalán nem érdeklik a majmok. Most szt hajtja mindig, hogy cica és nyávog utánna (na persze ő nem azt mondja, hogy nyaú, hanem a kutya után szabadon vááááúúúúú :) ) Az előző a paci volt.

Eszti jól kifáradhatott! Gondolom te is Timi!

Nálunk természetesen a múltkori egyész éjszakai átalvás természetesen 1 napos csoda volt ahogy gondoltam. Azóta többször ébred mint előtte... minimum 3x, de volt már több is és nem mindig alszik vissza könnyen! :? :x

Holnap lesz az utolsó babaklub. :( Valamit ki kell találnom helyette!

KépKép
kora
 
 


Most látom milyen új szavakat találtam ki! 8) Bocsi

KépKép
kora
 
 



KépKép
kora
 
 


sziasztok!

De jó képek!! Tényleg, mitől olyan kék a nyelvük, mit ettek? És alóban nagyon jó vásár volt ez a könyv, szép lehet. Én imádom a könyveket. Olvasni mos már nem nagyon van idő, de én csak úgy az illatukat, főleg a régi könyveknek, is imádom. Ennek ellenére nincs nagy könyvtáram.....

Na már nyavalyog, úgyhogy gyorsan.... Ha ideülök jön, hogy Lili képeket nézegessünk!

Ma már megjártuk a postát, főztem reggel gyorsan: raguleves, sóskamártás!

Holnap megyek sebészetre, már megint benőtt a körmöm. Októberben voltam, amikor levették egy részét, mehetek újra!

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok

na végeztem...megjártuk tatabányát (mert ott volt a vizsga, vlmiért nem csináltak szigorlatot a bp-i tagozaton)...hát, jóindulattal talán. de nem fűzök hozzá túl sok reményt.
de már tudom miért nem próbáltam én ezt meg mikor kolost vártam, rohadt szar terhesen vizsgázni, én olyan rosszul lettem, mivel nem bírtam enni, de a baba követelte a kaját, ettól hányingerem lett, fájt a fejem...ahhh

Timi, neked mikor lesz? és mi volt az önkormányzatnál, sokat kell várni, fényképezkedés simán ment? érdemes személyit csináltatni?

Edina, lábad hogy van?

KOra, úgy érted megmozdult már? mert épp pár napja kérdezte Timi és én válaszoltam is, hogy igen. :lol:

Borisz fejét úgy bírom. :lol: a múltkori bamba, most meg ez a könyvnézegetős... és jó magamsra tud nászni.
snooopy
 
 


Timi, Momoska...vlki még...játszó holnap? nincs kedvetek a városligetibe jönni? nekem az úgy megtetszett a múltkor...de maradhatunk a rákospataknál is.
snooopy
 
 


sziasztok!

Orsi,
akkor túlvagy rajta!!! Jó messzire kellett menni! Biztos nem lesz rossz!

Lábam? még egyben. Aki érzékeny az ne olvassa tovább...
Most elég korán mentem ahhoz, hogy ne vegye le a köröm egy részét, csak egy kis betadin csíkot nyomott alá, hogy megemelje a körmöt és ne befelé nőjön. Ezt még megismétli egy párszor, aztán meglátjuk! Eléggé fájt, de ki lehet bírni! Elég jól tűröm az ilyesmit szerencsére. Pénteken újra megyek kínzásra.

Ilyen vagyok 1,5 évesen:
Kép

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Az utolsó babaklubra megjött mindenkinek a kedve, jó sokan voltunk. Játszótéren kívül nem tudom mit fogok még kitalálni neki a nyárra...

Lili milyen aranyos, neki is huncut szemei vannak és olyan kis napsütötte! Jól néz ki!

[quote]K írta:Ora, úgy érted megmozdult már?


Nem, nem, arra gondoltam a nemét megmutatta-e már, azt tudom, hogy te már jó korán érezted, hogy mozog (én nem voltam olyan jó ebben, bár Levi akkor még nem is volt ilyen izgága, mint most).
Vizsga... még jó, hogy nem lettél rosszul. Tényleg jó messzire kellett menni! :?

Húú Edina és mitől lesz mindig benövésed? Nekem is elég bénán nőnek a nagylábújjaimon a körmök, de azért ilyen azt hiszem csak egyszer fordult elő. Nagyon rossz! Kitartás!

KépKép
kora
 
 


sziasztok

Ma korábban keltünk, mosogatnivalóm, pakolnivalóm se sok volt, uh. már itt ülök, Lili meg képeket szeretne nézni, de nem hiszem hogy fog, mert már megint megharapott, pedig már 100x mondtam hogy ezt nem szabad.

A körmöm? Valószínű azért, mert korábban mindig jól levágtam, bevágtam a sarkoknál és ettől alakulhat így a köröm, elkezd behajlani stb. Ezen már csak úgy lehet segíteni, ha - mint ahogy most is csinálta - alátesz valamit ami nem engedi befele nőni, megvárjuk míg a körömágy fölé nő és utána nem szabad csak egyenesen levágni. Na de erről elég ennyi!

Ma jön a dédi vasalni uh. még most reggel megyünk ki, még elviselhető az idő. Utálom ezt a fülled meleget!!!!
Megyünk is ki!

KépKép
domidina
 
 


jóreggelt,

Kolos még alszik...

nekünk is született napszemüveges képünk:
Kép

Kora, két hét múlva megyek UHra, remélem ott kiderül.

Lili tényleg milyen barna, látszik h egész nap kinn vagy vele Edina.
snooopy
 
 


na tegnap vegre strandido volt, ugyhogy elkerekeztunk a furdobe a ket kolokkel, tavaly nyaron is mentem amr kettovel, borisz utoljara meg akkor volt nyilvanos furdoben, mikor meg nem tudott jarni, december elejen, ugyhogy batran vallaltam...de azert most huzos volt picinket, mert egyreszt o se szeret semmi akadalyozo tenyezot (uszogumira gondolok), masreszt folyamatosan megy a vizben, ami csak azert gaz, mert eleg sokszor felborult, s ha mar a hasaig erta viz, akkor nem tul ugyesen all fel, azaz volt mar 8-10 mp-ig is viz alatt a feje, fuldoklott rendesen, mareszt, egyszer akartunk csak kimenni a vizbol kajalni valamit, de megallni se tudtam, sot a penztarcamat elopakolni se, mert rogton szaladt vissza a vizbe, aliz kezebol is kirantotta magat. ugyhogy enni csak akkortudtunk, mikor f6 korul utanunk jott az apjuk, a langos es a sor vonzotta, ez volt a vacsink hat...a kolykoknek csak a langos, bar borisszal elkuldtem a sorospoharam a kukahoz, s mielott bedobta, az uccso kortyot kinyalta meg.

orsi,
mi delutan most biztos megynk vhova, akar a ligetbe is, ha ugy alakul...vagy vmi mas jaccora.

Kép
Kép
momoska
 
 


ja. nagyon szep a portre lilirol. kifejezo! teccik nagyon!

persze kolos-smith ugynok is:-)

timi, erdekes, amit irsz a palybearol. en - barmennyire birom is, amit csinal - eppen az ellenkezojet szoktam erezni a koncertjein es a nyilatkozataiban, pont, hogy zavarban van, es emiatt megjatszos, lazat akar jatszani, de feltunik...aztan kitudja, szemelyesen nem ismerem am:-) s teccik a mezitlabazasa:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska, a fejem 3 napja fáj, sőt rohadt meleg van...így passzolnám a játszót...délelőtt voltunk itt a közelünkben, dédi itt van, így ő ugrált kolos után...nem szép, de most fittebb mint én.
ha kicsit hűvösebb lenne...
snooopy
 
 


ja meg K még nem alszik... nem tudom mikor hajlandó hunyni egyet, már nyűgös, de aludni azt nem.
snooopy
 
 


tegnap nekem is borzalmasan fajt a fejem, pedig terhes sem vagyok.

kolos olyan keson kelt, h. nem tud elaludni? b. mar 2 es fel oraja nyomja, aliz meg megtoltette velem a kismedencet, s itt babaskodik az erkelyen, s varja, h. b. felebredjen, s beusszon melle.

Kép
Kép
momoska
 
 


na 20 perce kidőlt. felhívtam az apját, h nem alszik mit csináljak?...de nem mondott semmi okosat. aztán tisztába kellett raknom amit annyira rosszul viselt, h rugdosott, bömbölt, utána rámdőlt és bánatában elaludt. :) remélem 4kor felébred, vagy ha nem mit fogok csinálni???

egy erkély nekünk is jól jönne, csak kiraknám a medencében, egész nap abban ülne. :lol:
snooopy
 
 


Sziasztok!

Annyi dolgom lenne, erre netezéssel töltöm az alvásidőt! Nem akartan már tovább halogatni a visszaolvasást, így is alig győztem…

Tegnap jöttünk haza a telekről, kint aludtunk 2x, olyan jó volt, Lina egész nap a szabadban, meztelenül. Csak az a gond, hogy ébredés után rögtön megy kifelé a házból, egész nap a nyomában kell lenni. Itthon azért reggel legalább én is össze tudom szedni magam, reggelit tudok készíteni, kicsit elpakolni. Ott nincs net, de akkor nem is hiányzik, csak így utólag.

Nagyon jók a képek, sajnos ezen kívül nem is emlékszem sokra az előző 2 oldal hozzászólásaiból… Levivel remélem minden rendben!
Úgy bírom Momoska, hogy ti ilyen mozgalmasok vagytok, bár ha jól veszem ki a szavaidból ez nem rajtad múlik, hanem Alízon. Én néha olyan nehezen szánom rá magam, hogy elinduljunk, aztán mindig rá kell jönnöm, hogy milyen klasszul érezzük magunkat kint.

Hétfőn mentem volna szájsebészetre kivetetni a bölcsesség fogamat, de mivel jó erős antibiotikumot kellett volna szednem utána, ezért reggel betelefonáltam, hogy lázas vagyok… majd ha már nem szoptatok.

Tegnap csípő Uh-n voltam Linával, a körzeti doki is, meg a radiológus is csodálkozott, hogy ilyenkor minek, de a 3 hós Uh-n azt írta a vélemény, hogy önálló járáskor kontroll vizsgálat. Tünemény aranyos volt a dokinéni is, az asszisztens is, szegény Linus úgy sírt mégis. Meg volt ijedve, csak feküdt, nem rúgkapált, csak sírt, és kiabált hogy oda-oda, meg nuni-nuni. Aztán a végén mégis megbékélt, megmutatta az állatkáját.

Múlt hétvégén volt 3 érdekes este. Lefekvéskor kérdeztem, hogy kér-e tejcit, azt mondta, hogy nem, és elfordult. Aztán egyszer csak felállt, mondta, hogy „ágyó” (ágyikó), és bement az ágyába. Kijött, majd visszament, aztán mikor harmadszor is ki akart jönni, mondtam neki, hogy maradjon bent és ott aludjon, és lássatok csodát, így történt! Ez 3 napig tartott, azóta újra szopizik este is. Viszont mostanában stabilan 2-3x ébred, de nem nyűglődik éjjel és hajnalban. Ki fogom próbálni, hogy újra hálózsákba teszem, (egy ideje pizsama+takaróban alszik) mert én arra gyanakszom, hogy az zavarta, hogy belegabalyodott…

Az új kedvenc szava az, hogy „jó”. Úgy is használja, hogy kérdezek valamit és arra válaszolja (múltkor Gyuri unokahúga kérdezte, hogy kihozzon-e neki egy tanga bugyit, arra is mondta, hogy jó), de úgy is szokta mondani, hogy ő maga rámondja, hogy jó, amit szeretne. „Épí, jó” (Építsünk!)

Azt hallottam, hogy második gyereknél a TGYÁS-t az előző éves jövedelem alapján számolják (annak valami 70%-a), tehát a GYED alapján, ha nem megyek vissza dolgozni?? Ti mit tudtok erről? Mert akkor az azt jelentené, hogy az még annyi se, mint a GYED!

Kép

Kép
csürci
 
 


sziasztok!

Hát én is csak lesek, milyen mozgalmas Momoskáék napjai. Én is olyan nehezen kimozdulós vagyok, nekünk nincsenek ilyen sűrű programjaink. Pedig a gyerekeknek az milyen jó.

A meleg mást is megvisel, nem csoda Orsi hogy téged még jobban. Pihenj amennyit csak tudsz. Jó hogy számíthasz a dédire. Sajnos én nem, még addig sem merem rábízni amíg bemegyek a sebészetre a dokihoz, ők meg a váróban maradjanak addig. Mert erről volt szó, hétfőre volt időpontom, Tibi nem ért rá, inkább áttetettem szerdára.
Ma megint megyek.

Lili ma megint korán kelt 6.15. Délben már úgy alszik el, hogy odafekszem mellé és most már fél óra alatt elalszik, persze megy ilyenkor a hempergés, bukfenc, párnagyürögetés meg amit el tudtok képzelni, de ahogy fárad úgy sép lassal abbahagyja és elalszik. Este viszont maradok az altatásnál, úgy gyorsabb.

megyek, kimegyünk egy kicsit, amíg jó idő van, nem süt a nap, biciglizünk egy kicsit.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,
aliz es anna most mar eppen nyomozosat jatszanak....valaki megolte a nagy barna macit, de kozben kiderult, hogy a pirosat is...borisz meg eppen az olembe keredzkedett "scsuüscsü státtáj" felkialtassal. de nagyon buszke volt magara, hogy a ket szot egyutt mondta, mert megtapsolta magat, s meg vagy 10x elmondta.

csurci ratapintott, en tok jol elvagyok itthon...bar nem esik nehezemre kimozdulni, sot evek ota igazi elmenyt mar csak az jelent, ha azt latom, hogy a gyerekeim valamit nagyon elveznek, ez motival is...viszont aliznak tenyleg mindig tarsasag kell (most jo, mert itt van mar n9 ota a baratnoje, most ki se akarnak mozdulni, pedig felajnlottam), vagy valami uj es kulonleges program, neki a jatszoter is mar csak akkor jon be, ha van ott valami ismerose, borisz meg jol birja a porgest, a sok embert, aliz meg az apjatol orokolte a porgosseget, en meg alkalmazkodom:-)

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok,

én is tök jól elvagyok otthon...de imádok menni is, pont ahogy momoska mondja, tök jó látni ahogy Kolos élvez vlmit...boldogan rohangál, mászik a játékokra. de a legjobb ha vlkivel megyünk h én se unjam el. :lol:

holnap akkor jön vlki a gyerekszigetre? mi megyünk a sógornőmékkel olyan 3-4 körül...amikor a két kölyök felébredt.

ja képzeljétek, sógornőmék elvitték Olivért gyógytornászhoz, mert 9 hónapos de igazából még semmit nem csinál ahol megállapították h vlmi izma le van tapadva a hátán meg még vlhol ezért nem mozog, mert az fáj neki. és ez tök időben észrevehető dolog lett volna ha a doki meg a védőnő nem sz@rja el. :evil: Vera mindig mondta nekik h szerinte vlmi nincs rendben de ők csak legyintettek.
és ettől lehet majd felnőttkorában lesznek hátfájdalmai.
snooopy
 
 


orsi,
mi csillaghegyen vagyunk szombatoton ebedre, ha valahogy letudjuk borisz alvasat ott vagy a kocsiban, akkor mi is megjelenunk a szigeten delutan...persze esofuggo.

kedven uj kepem a csaladomrol Kép

s tegnap igy varta aliz, h. b. felebredjen (majdnem bealudt igy).
Kép

aztan felebredt...b.
Kép

s aliz mar reg nyigott feloltozve, hogy menjunk mar cukiba, de borisz mindig visszaszokott a vizbe...


Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


s vki megmondana, hogyan urithetnem ki hatekonyan a kismedencet egy 1. emeleti erkelyrol.
orsi,
izomtonus eloszlasi gondjai aliznak is voltak (sot enyhen borisznak is), bar alizt 4 hos koratol kezeltek, de csak 1 honapig. lasabban fejlodott, de behozta, majdnem 9 hosan kezdett o is kuszni. boriszt nem kellett kezelni, de itt zugloban van egy jo devenyes gyogytornasz (magan)gyogytornasz, kozel a sogornodekhez. lehet, h. pont nala voltak, ha erdekel, megadom a szamat.
nincsenek elkesve semmivel sztem.

Kép
Kép
momoska
 
 


OKÉ, köszi elkérem a számát, hátha érdekli őket.

ma is brutál meleg lett pedig déleőtt itt budafokon még esett az eső is.
snooopy
 
 


a ket csaj medencezik, borisz alszik, en mar kivasaltam, s lassan betoltom ezt az oldalt. timi te hol vagy?

ja tegnap kiprobaltam borisznal hogyan mondja a forumtarsak neveit...az anna az tokeletesen megy neki (de aliz-baratnonel gyakorolhatta is), az eszti neha ilyen szepen sz-el kijon, neha etti, lili o jiji, lina, jina, david-tadi, levi-jeti(!!!:-)), kolos-toto lett:-) amugy a t a kedvenc betuje, nem csak az altala kimondani nem tudott k-t helyettesiti vele, hanem meg olyan betuket is, amit amugy mond.
regen azt mondta a bácsira, hogy bá, most azt mondja "tácsi", en meg tanitgattam neki, hogy bá-bá-bá-bácsi, erre ő: "bá-bá-bá-tácsi":-). persze boriszt meg nem mondd, mondom neki: mondd, hogy borisz, aszongya meg mindig: baba:-) hat vegulis az!

Kép
Kép
momoska
 
 


Hellobello 8)

Itt vagyok! Szerdán köztisztvis.napra anya volt munkahelyének szervezésében kirándultunk. Nem mentünk ám messze,busszal kivittek minket a vágóhid térhez egy kiképzőbázisra. Naggyon jó volt, szinte az egész családom ott volt na és eszem-iszom dínom-dánom.
Esztim ugrálóvárazott, nagyon élvezte. Alig bírtam elaltatni,mert folyton ment a zene meg a szövegelés a mikrofonba,így bármennyire is fáradt volt, azt hajtogatta,hogy nem aludni. Aztán csak feladta és hunyt fél órát, azt is egy parkolóban,mert nem akartam a tömegbe visszavinni,hiszen akkor még ennyit sem tudott volna. Bezzeg nővérem kisfia szinte a szinpad mellett szunyált édesen :roll:
Volt medence is, úgyhogy fürödtünk is, na,az volt Esztimnek a csúcspont! Asszem nem lesz gond Bükfürdőn!

Momoska jók a képek, uilyen medencénk van kékben. én flakonokkal merítem ki a vizet belőle vagy vödörrel, de elég sz-r meló :lol:

Mi nagyon valószínű,h megyünk a gyerekszigetre!
Megcsináltuk Eszti személyiét, iszonyat édes lett a kép róla!alig birta a nőci lefotózni,mert kattintott,Esztim meg elmozdult mindig 8)
3 évig érvényes.

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


Orsi, gratulálhatok a vizsgádhoz? sikerült? lemaradtam...
Koli nagyon vagány a napszemcsiben 8)

Liliről nagyon jó a közeli, széép kiscsaj!

Csürci és van még tejed? nekem ilyenkorra mikor ki-kihagyott napokat,már alig volt.

Momoska amit írtam a Palya Beáról tényleg úgy gondolom. persze élőben még nem láttam,de a kepes műsorában annyira természetesnek tűnt...jófejnek.

Na,jól megáztunk Esztivel.Még jó,hogy már csak egy saroknyira voltunk a háztól.Huh, itt szabályos jéggolyók potyogtak és nem lehetett látni semmit :shock:

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


na akkor remélem találkozunk Timi a szigeten. mi délután megyünk.
Edina, ti nem jöttök fel??
snooopy
 
 


Egyedül vagyunk itthon, Tibi vidéken, autó nincs, bár egyedül amúgy sem mennék, de azért kösz az invitálást.

Igaz nem tudom melyik nap is lenne, de holnap meg vendégeink lesznek.

Kint voltunk egy órával ezelőtt, de csak fél óráig bírtam, brutál meleg van! Most hűsölünk a 24,5 fokban a lakásban. Várunk még egy kicsit a kimenetellel. Bár Liliről így is folyik a víz! Pedig kánikula ruhában van.

beszédben Lili semmit nem fejlődött még mindig két betüt mond csak a szavak elejéről és azokat a betűket tudja kimondani, melyeket hátul képzünk, meg az ajakkal: g, k, m, p, b, azt hiszem ennyi, a többit meg helyettesíti k-val.
hiába mutatom neki hogyan kell, nem vevő rá, de majd alakul....

meg ami még mindig nem javul semmit, az az éjszaka, baromi sokszor kel, nem tudom mikor fog ez változni?

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Vagyok ám én is, de nehezen jutottam ide a gyümölcshegyek és befőzőfazekak mögül :wink:

Még mindig van két zacskó barack a hűtőben, ma még azt is megcsinálom, aztán egy darabig kész.

Minden délután járunk strandra, sokkal jobb ilyenkor, mint játszóterezni, Anna sokkal jobban elfárad, ráadásul nagyon élvezi a pancsolást.

Éjszakáink változóak, mostanában rosszabbak :(
Hajnali 2-3 körül felébred, enni kér, de nem akarja abbahagyni. Hiába mondom, hogy nincs már több tejecske, elfogyott, elkezd éktelenül sírni. Eddig elég volt, ha rászóltam, abbahagyta és aludt tovább, most képes hosszú percekig üvölteni.
Kicsit tanácstalan vagyok. Persze, aztán belealszik, de akkor is rossz. Simogatom, énekelgetek neki, megnyugszik, aztán megint eszébe jut és ismét rázendít, hogy ciciiiiii :(
Nem tudom, meddig fog tartani ez az időszak.

Palya Beával én is úgy vagyok, hogy inkább hallgatom énekelni, ha beszél, akkor valóban nagyon lazának akar látszani, ezért aztán kicsit mesterkéltre sikeredik.
Szalóki Ági hitelesebb.

Most megyek, mert nem hagy.....

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


[color=orange]EDINA, NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK NEKED!!!![[/color]
snooopy
 
 


Edina én is nagyon boldog Születésnapot kívánok!!!!

<sok-sok-sok-virág>

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


nem értem, nem akarja narancssárgával írni a szöveget. na mind1.

Évi, sajnálom az éjszakákat. azért kel fel mert éhes?
befőzés ismerős. szüleimnél vagyunk két napja és csak barackot eszünk barackkal. :lol:
snooopy
 
 


Nem igazán tudom eldönteni, hogy éhes-e.
Szerintem nem. Pár napja felkeltem hajnalban, melegítettem tejet és azzal kínáltam, de az nem kellett neki. :(

Hát igen, most rengeteg a barack. Meg a meggy.
Munka is van vele ugyan, de olyan jó elővenni, amikor már nincs friss. :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Biztos sokat vagytok kinn.

Évi olyan ügyes vagy ezzel a sok befőzéssel!
Sajnálom az éjszakákat. Levi könnyen leszokott az összes szopiról, már csak este van, arról szerintem viszont sha nem fog leszokni... Néha ha rosszat álmodik vagy történik vmi amitől megilyed akkor kérne cicit, de mondom neki csak este van és akkor le is zárja a dolgot. Este viszont visít ha nincs azonnal amikor akarja. :roll:

Voltunk tegnap a dokinknál. Meg sem hallgatta a szivét, de adott beutalót, majd Gödöllőre kell menni, kértem időpontot :arrow: szept. 15. :shock: Pont a szülinapomon... :?
Vasárnap éjjel belázasodott + az egyik szeme is bedagadt. a szemére kapott cseppet, valszínű homok ment bele. A láz eddig úgy néz ki, hogy ez a 3 napos nyavalya lesz. Nincs más tünet, viszont max hőemelkedésig bírjuk lenyomni neki a lázát. :? remélem egykettőre túlesünk rajta!

Csajok, milyen volt a gyereksziget? Találkoztatok végül?

KépKép
kora
 
 


sziasztok,

mindenki strandon??

én is, szüleimnél, csak 3ig nem megyek ki...Kolos alszik. nincs mit csinálni. :lol:

Kora, nem találkoztunk. Timiék délelőtt voltak mi meg délután. Momoskát nem tudom.
jó ez az egészségügy. :evil: nekünk a csípőszűréssel volt ilyen, h majdnem fél éves volt mire bejutottunk és még minket csesztek le, hogy miért nem jöttünk előbb? mert nem adtak előbb időpontot.
azért drukkolok, h ne legyen semmi komoly Levivel.
snooopy
 
 


sziasztok!

én is vagyok, csak nincs sok kedvem még írni se, gyors megnézem voltatok-e azt annyi. Baromi sz....ok az éjszakák, már mindketten nagyon unjuk, elegem van!!!!!
egyébként mi itthon vagyunk nem megyünk ilyen melegbe sehova hétközbe.
Tegnap délelőtt vásárolni voltunk avárosba azt ennyi, ilyen melegbe még a játszótérre se tudunk menni. Mi se megyünk ki 11-16 között.

van megint egy jó sztorim:
Lilitől megkérdeztem, hogy ki pakolt szét a szobában?
- Kü (ez a Tünci)
- És ki fog összepakolni?
- A (anya)

Jó mi? Van esze a kiscsajnak?

Ma megint sebészet, ezt is nagyon unom már, hogy 2 naponta kell menni! remélem most már csinálnak valamit a körmömmel ami hatásos is - megpróbálom rábeszélni a dokit hogy vegye le - (ilyet is ritkán hallanak hogy a beteg kéri).

megyek mert már megint itt csüng a lábamnál és hajtogatja hogy Nyi-nyi-nyi (Lili képeket akar nézni)

KépKép
domidina
 
 


sziasztok,

na megfőztem az ebédet, lehúztam az ágyneműt már a mosásban van, kiganéztam a fürdőt...mára ennyi elég is. :lol: és még csal fél 9!

Tegnap voltam dokinál, minden rendben, jövő csüt UH...már anynira izgatott vagyok, szeretném tudni kiskukisom vagy puncisom lakik odabenn. :lol: :lol:

Többiek merre vagytok?? Momoska szokott dumálgatni magában, nem én. :lol:
na mindjárt kaptok egy két képet, de még le kell varázsoljam a laptopról és át kell rakjam a nagygépre mert ott nincs normális fotokicsinyítő progi.

Edina, annyira sajnálom, hogy Lili ilyen rossza alvó...megértem a kibukásod, h eleged van... nem is tudok semmi tanáccsal szolgálni...csak hogy KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!
snooopy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?