Új privát üzeneted érkezett!

Gabi!

IGEN, a súlya nagyon is rendben van: 9,1 kg!!! Szóval, ezen nem aggódom. A hasi UH kimaradását én sem értem, nem egy túl drága vizsgálat, bele kellett volna, hogy férjen.
Ma sem lesz meg az előírt mennyiség, hacsak nem táltosodik meg a lányka, illetve végülis egy 200 ml-s tápszerrel már meglehetne. Elegem van, nem akarom számolgatni, hogy mennyi megy bele!

A többiek hova tűntek? Remélem, nem ijesztettem el senki a bajaimmal!!! Inkább el is tűnök!

Kép
Kép
detty74
 
 


Én vagyok :oops: És nem ijesztesz el senkit!!!!!Szerintem a többiek csak babáznak....Nekem meg nyugis Iza,van időm mellette!
Ahhoz képest h nem eszik Alexa jó súlyban van!!!Engem mos már nagyon érdekel mi lehet a baja....Jó lenne ha véget érne a "kínzása",szegényt biztos megviseli a kórházi herce hurca!Te meg nagyon erős vagy!!!Én tuti nem bírnám már!!!Én egy kis nátha miatt is agybajt kaptam :roll: :(

Chanel!
Szépek voltatok a keresztelőn!!!!Egyáltalán nem volt hangos a pici fiad :lol: :lol:

Gabi!
Hmmm,eltűnt a nyákdugó....nekem mikor távozott akkor másnap megszületett Iza :wink: És legutóbb mikor ezt meséltem egy lánynak a nyáldugó távozása után ő is megszült másnap :lol: :lol: Persze ebben nincs semmi boszorkányság 8)


Szerencsére Iza is hízott már!Előző héten mikor beteg volt csak 90g ot hízott 1 hét alatt!Most meg 3 nap alatt 150et!
Ja és 3 napja átalussza az éjszakát!!!Bár eddig is csak 3 kor kelt,aztán 7kor.Most meg fél5-5 körül!És este 8-9 körül már alszik :wink: Mindezt egyedül a kiságyában mint mindig! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Köszi Annus, de bár tényleg erős lennék! Már már szégyellem magam, annyira kiakadok néha (és ilyenkor azon töltöm ki a dühöm, aki először szembe jön, de legtöbbször szegény páromon), de azért igyekszem, hogy Alexa a lehető legkevesebbet vegye észre ebből (bár teljesen nem tudom elkerülni, mert nagyon feszültté tesz).
Tulajdonképpen engem jobban megvisel a kórház, mint őt. A szúrásoknál sokszor én sem tudom megállni, hogy el ne bőgjem magam, és amikor ő utána általában elalszik a kimerültségtől, én még ott maradok a gondolataimmal, és a félelmekkel. Meg a tanácstalansággal és a kiszolgáltatottsággal. Neki meg még ott vagyok én, tehát elméletileg nagy baj nincs, kivéve, ha szúrnak.

Tök jó, hogy Iza átalussza az éjszakát! Azt mondják, hogy az 5 kilós súly, vagy a 3 hónapos kor a fordulópont. Nem tudom, de nekünk az 5 kg vált be.

Na megyek, lefektetem a kis sütőtököt. Már várom, mikor sárgul be Alexa. Az orvos szerint hamarosan a tenyere és a talpa fog besárgulni, de ha változik az étrendje, majd elmúlik.

Kép
Kép
detty74
 
 

 
 

sziasztok,
bocs, hogy eltűntem, csak hát annyi minden van....
Detty! Továbbra is sokat gondolok rád és a kis sütőtökre.
Gabi! HajrÁ! Ebből kisbaba lesz hamarost. :) Vagy már van is?
Chanel! gratulálok a keresztelőhöz (szokás gratulálni ilyenkor?)! szépek vagytok.
Iza továbbra is tündéri.
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok, olvasóban! Az elmúlt napokban nagyon sok vendég volt nálunk + mi is sokfelé mentünk + Kata babát 24 órában kell szórakoztatni :lol:

Detti: nagyon nehéz lehet Neked, és abszolút nem ijesztesz el senkit ( én minden nap azért jöttem olvasni, hogy megtudjam mi van Alexával!!!), szóval kitartás! Úgy emlékszem, mintha azt írtad volna egyszer, hogy a doki elküldött volna benneteket pszichológushoz is, vagy rosszul emlékszem?? Detti, ha van egy kis időd és szeretnél beszélgetni, én szeretettel várlak!!!

Gabi: nagyon izgi, bár nyákdugó nekem nem távozott, de állítólag akkor már nincs sok hátra!

Annus: Iza csodahelyes!! Szerencsére Kata azért az éjszakákat átalussza! legalább akkor nyugis :lol: (pl. tegnap este 11-től alukált ma délig - 2* kelt szopizni, de rögtön vissza is aludt! )

Chanel: nagyon szépek voltatok! Már régen akartam írni, hogy kár, hogy egyidősek a lánykáink, mert csodaszép rucikat árulsz!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!
Még egyben,fáj ám itt-ott,meg mindenhol,de bírom.Minden du. 2! órát sétálok a Lilivel,biciklin tolom,és semmi.Ez a gyerek mindent kibír... :D :D
Holnap doki,mindenféle vizsgálat,ha nem jövök,akkor megint kórház.Sms-t küldhöm,ha kicsalogattam végre hugit. :D
Vendég
 


Sziasztok!
Olvasok vissza ezerrel, amíg időm engedi... :?
Hihetetlen, ahogyan a babák változnak: Máté, Kata, Iza...
Heti kihagyások után veszi ezt igazán észre az ember.
Én csak időnként figyelek fel Ádám változásaira /persze a külsejéről beszélek/, ahogyan egyre "nagyfiúsabb". Aki ritkábban látja mindig elcsodálkozik, mennyit változott..

Detty: Együttérzek Veletek!!! Hihetetlenül nehéz a helyzetetek, és persze csak a közhely jöhet ide, el fog múlni. De ez most Neked biztosan nem segít. Én már attól mindig kiakadtam, ha a krupp miatt /19x/ rohantunk a kórházba éjszaka. Vérvétel, kezelés, RÉka sírt, aludni nem tudott stb.
NÁlatok még nehezebb, hiszen otthon is "folytatódik" az egész, és ami talán a legrosszabb, nem tudni mi okozza ezt Alexánál.
Én is úgy emlékszem, egyszer azt írtad, a dokinéni pszichológust is említett. Ha nem megy efelé a kutakodás, nyugodtan említsd meg a kórházban, legfeljebb azt mondják, ők nem gondolják, hogy ezirányba kellene keresgélni. Egy UH valóban beleférhetne. :?
Nagyon szorítok Értetek! Ilyenkor egy picit azért bennem van az is, ez talán bárkivel megtörténhet...

Gabi:
Drukk megy ezerrel, jó lenne már hallani az örömhírt!
TÉnyleg, Liliről volt már itt kép? Lehet, lemaradtam ebben is.
Kíváncsi lennék a hölgyre!
GOndolom ez a hülye idő is megvisel azért TÉged.
Szóval izgulok!

Bea: Vilinek utólag is sok-sok boldogságot, mosolyt, egészséget...!!!!

Maszatmama:
Irigyellek az átaludt éjszakákért. Ilyenkor oda sem kell menni Katához, vagy "csak" nem eszik, de megébred?
11-től másnap délig.... :)

Mi tegnap kaptunk 3 hós oltást, mondta a doki, hogy ez jobban megszokta viselni a babákat picit, a pneumo pedig pláne, úgyhogy az oltástól számított 2 óra múlva automatikusan be kell majd adni a kúpot. Be is adtuk. Ádám aludt egy nagyot, de este fél 9-kor gondoltam ismét beadok egyet éjszakára a biztonság kedvéért. Jól tettem, mert mikor a kúpot beadtam, nekikezdtünk a vacsinak, és éreztem, hogy meleg a buksija. Kb. 1 óra múlva ment le a hőemelkedés. Hajnalban nagy kaki volt. Talán a ROta is dolgozott picit.
És hát kb. 1 hónapja készülünk motorozni egy órácskát Párommal, kikapcsolódásként, és hát a szerelem...
De valahogy nem jön össze soha. :(
Ja és már 2x vigyázott Ádámra nagymama 3-3 órát, és nagyon jól érezték Magukat. Bár ÁDám mindkét alkalommal magától elaludt, és így csak kb. fél óra volt az ébrenlét azalatt :)

Annus: Iza forgolódik már sokat? MEgnéztem ám többször is a videot :D

Ádám még nem foglalkozik ezzel, inkább hason nézelődik, de azt nagyon. A doki szerint írtó erős a hát- és nyakizma. REngeteget beszélget, kiabálgat, állandóan mosolyog, és még ki sem nyitotta a szemét, már emeli a kezét, amivel azonnal fogni akar valamit, va gy legalábbis lökdösni, ütögetni.
Mindig könnyes lesz a szemem. Ja, és most a "problémánk" az, hogy aludni szeretne, csukott szemmel önkéntelenül is emelgeti a fejecskéjét hason, így picit azért szenvedünk elalvás előtt. De lesz ez még jobb is, mikor mondjuk hátrafordul, amiért majd kiabálgat, hogy fordítsam vissza, hiszen Ő még nem tud, de aludni csak hason szokott... :D

Nem tudom Ti hogyan bírjátok a vendégeket, nekem bőven "elég" a 3 gyerek, nemhogy vendégek.
Hihetetlenek vagytok! :oops:

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

A helyzet nem javul, illetve egy kicsit rosszabb lett: a sütőtök tegnap nem jött be. Ma délelőtt evett egy kis szilvapürét, úgyhogy azért valamit elfogad. Viszont tegnap óta gáz van az alvással, amire hónapok óta nem volt példa. Tegnap este már a karomban aludt, de ahogy hajoltam a matraca fölé, hogy letegyem, iszonyúan elkezdtett visítani. Tartok tőle, hgy igazán beindult a szeparációs szorongás nála. És napközben sem jobb a helyzet. Az előbb már játék közben lecsukódtak a szemei, de most nyűglődik az ágyban. Nagyon nehéz, mert ilyenkor tényleg csak megnyugtatni szabad, kivenni, mászkálni vele nem (és különben sem segít, mert egyszer ugye muszáj letenni), és még hiába magyarázom, hogy ha felébred, akkor is itt leszek. Szóval keményen próbára teszi a türelmem. És nagyon nagyon duzzadt szegénynek a felső ínye, úgyhogy az áttört fog lassan kiszabadul - remélem, inkább gyorsan.

Francestz! Jó, hogy újra jelentkeztél!!! Ádám gyarapszik? Helyreállt az evése?
Igen, tény, hogy ez a nem evés bárkivel előfordulhat, de ha megnyugtat, eddig az összes orvos azt mondta, hogy ilyen erős elutasítást még nem látott. (Hozzátenném, tegnap a neten olyan eseteket olvastam, amikhez képest Alexa semmi.) Tényleg mondta a gyerekorvos, hogy látnia kellene egy pszichológusnak is. Most a maradék laboreredményeket várjuk, és ha azok is mind negatívak lesznek, akkor komolyan felvetem a pszichológust a dokinak. Vagy magánakcióba fogok, főleg, hogy van egy pszichológus a klinikán, akit a gyerekorvosunk ajánlott.
És még valami: jövő szerdán elmegyünk egy kineziológushoz. Addig még ráveszem magam, hogy higyjek a dologban, mert állítólag csak úgy működik, de a tesóm főbérlőjének hasonló problémái voltak a lányával, és nekik segített. Talán ebből is látszik, hogy bármire hajlandó vagyok, csak hogy kimásszunk ebből a helyzetből. Rosszat csak nem okoz, maximum kidobunk egy kis pénzt az ablakon - nem először.

Gabi! Még egyben? Jól vagy?

Aranynap! A gépetek még nálunk van!!!! Elfér, azzal nincs baj, de nem kell?

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Megjöttem a dokitól,méhszáj felpuhult,1 ujjnyi,baba feje még lejjebb kell jöjjön.Ez a vizsgálat már nem volt olyan fincsi,de tudom,hogy még semmi a szüléshez képest.De mégiscsak már leglaább nem esik jól. :D
Pénteken ctg a kórházban délben,aztán hétfőn is,és akkor lesz uh is,az már a 39.hét.Nem akarok várni tovább,kell nekem már az a gyerek..................... :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Sziasztok!!!

Detty! Nagyon sokat gondolok rád!!! Kitartás...hátha kijön a fránya fog, és rendben lesz a pici!! Hát ez az alvás doldog sem lehet semmi...és te tudsz alundi vagy pihenni valamikor? El sem tudom képzelni, hogy birod!!!

Gabi! Fúúú mindjárt jön a baba!! 1 ujjnyira kitágult méhszájjal még hazaengedtek??? Engem akkor már nem..de a vizsgálat nekem is nagyon rossz volt...ahogy a doki csinálta. Utána a szülésznő sokkal óvatosabb..jaa de neked csaszi lesz..igaz?

Francestz! De jó hogy irtál!! Köszönöm Vili nevében az összes jókivánságot..mindegyik egy puszi Neki..:-)
Mi nem szeretünk hason lenni..mindig sikitás a vége..nem tudom mit csináljak..

Chanel! Gratula a keresztelőhöz!! Nagyon szép lehetett!!

Annus! Neked meg gratula az éjszaka átalváshoz!!! Az egy igazi nagy-nagy áldás...Nekem legalábbis az volt!!

Viszont ma Vili elképesztően viselkedik..kb 2 óránkét eszik elég nagy adagokat..én már alig győzöm. Egyre fogy a tejem, ő meg egyre többet enne..csak arra van időm, hogy kapkodjam a homeos bogyókat..meg igyam a teát..annyit ittam már hogy nem is vagyok éhes..remélem rendeződik a helyzet és visszaállunk a jól bevált 4 óránkénti evésre..

Dóri, Aranynap, Ambrob..merre jártok?
beatrix161
 
 


sziasztok,
Gabi! szorítok, hogy minden a legjobban alakuljon!
Detty! Hogy vagytok? Javul a helyzet?
Francestz! Jó, hogy írtál a 3. hónapos oltásról. azt hallottam, hogy a 3. havi jobban megviseli a babákat, mint a 2. Julis tök jól viselte a 2. havi szurit (+ rota elleni). De mivel mostanában nagyon nyugtalan (és literszám folyik a nyála, rág mindent amit ér), attól tartok a 3. havi oltás után lesznek gondok. Szerintetek ilyen idős korban csak a kúp jöhet számításba lázcsillapításra? vagy használható vmilyen szuszpenzió is?
Bea! Ilyen melegben Julis sem 4 óránként eszik, hanem inkább 2- 2 és fél. Valszeg szomjasak a drágák. Én sem vizet, sem teát nem adok neki.
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Detty! Nagyon sajnálom, hogy mindezen keresztül kell mennetek, és persze leginkább Alexát.... Ki tudja mi játszódik le abban a szegény kislányban amiért nem eszik... :cry: Tényleg kell a pszichológus...az nem mumus...hátha segít...

Lilisgabi! Szurkolok!!! :lol:

Azért olvasom, hogy jól vannak a babák, Hella ma 3 hónapos... (és Ádám is, gratula :D )
62cm és kereken 6kg! :shock: Kis ducika... Megkapta ma az oltást is, semmi gáz nem volt, csak sírás :wink: Megint egyedül vittem a gyerekeket és Oli is kapta a kullancsell. 2.-at..... Húúúúú, erős volt!
Jaa, Hella ma kezdett mocorogni, hanyatt tolja magát a lábával ide-oda, helyezkedik a járókában :wink: nagyon helyes...

Köszi a gratulációkat, azért jó, hogy túl vagyunk ezen is.

Na, most hozta rám a férjem a frászt.... kattogott a légzésfigyelő, én meg rohantam.... de csak merül az elem............ Bennem is, jó éjt....

chanel_28
 
 


Na megkaptuk az oltásokat!!!Iza csak egy picit pityergett,gyorsan el is hallgatott!A mérlegen jobban sírt,ott bömbölt szó szerint...szegény fel lett ébresztve....sose ébresztettem még fel :roll:
Amúgy 5 kiló volt kereken!Itthon még nincs annyi,de ugye nem sokkal előtte reggelizett!
Kaptunk ortopédiára beutalót,a dokinéni mindenkit elküld.Amúgy azt mondta picit asszimetrikusnak érzi a csípőt,de egyáltalán nem vészes,ez el fog múlni!

annus11
 
 


Detty!

Nagyon remélem h most már kiderül h mi a baj,mért nem eszik Alexa!Azt hiszem te mindent megtettél amit csak lehet!!!

Francestz!
Áhhh,azóta csak majdnem fordulásaink voltak!Minden nap hasra teszem,tartja a fejét,nézelődik,aztán elfárad és sír! :lol:

Amúgy Iza is gagyog ,mosolyog ezerrel,jár keze lába!Olyan ksi okos feje van :lol: Ő folyton elmászik az ágyban...háton alszik de mindig keresztbe áll a kiságyban....de nagyon jókat alszik ebben a pózban is :wink:

Minekt meg nem mértek meg...fogalmam nincs hány cm...de a 62es ruhák épp jó rá....majd lemérem ma itthon!Eddig csak a kórházban mérték és ennyi!

Dóra???
Mátéval mi újság???

annus11
 
 


Sziasztok!!!

Tegnap Vili elkezdett kiabálni...azt hittem valami baj van..de nem...és esküszöm van egy nyelv amit beszélnek..babanyelv..nyomja ezerrel. De tegnap kezdődött ez nála.

Viszont a hason fekvést nem birja..szerintetek eröltessem, lesz valami kára ha nem fekszik hason? Hogyha a karomba van és úgy van hason..szépen tartja a fejét...

Nagyon boldog hófordulót minden csöppnek!!!

Holnap megyünk neurológiára...drukkoljatok majd!!!! :roll:
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Én is a Sote II.-n fogok szülni januárban. Tudnátok néhány dolgot mesélni a klinikáról, mert én még életemben nem voltam ott, de a dokim ott dolgozik.? Milyenek a kórtermek, a szülőszoba, a mellékhelyiségek.

Látogatási idő, parkolás a látogatóknak?

Előre is köszi a segítséget! :)

Üdv,

Klári

Kép
claracroft
 
 


Sziasztok!

Még semmi újdonság, vagyis inkább annyi, hogy 1 órakor Alexa alig 200 ml-nél tart (reggeli 80, kórházban 90 szilvapüré és pár korty víz, ebéd 2 korty tápszer), vagyis ilyen tempóban kizárt, hogy elérjük a 800-at estére. Már reggel bementünk a kórházba, de nem csináltak semmit. Holnap reggel fél 8-ra megyünk hidrogén-kifújásos vizsgálatra, amivel a laktózérzékenységet vizsgálják.

És a mai nap híre: pozitív lett a terhességi tesztem ma reggel! Csak valahogy most nem tudok neki annyira örülni, amennyire kellene.

Kép
Kép
detty74
 
 


Úúúúúú DETTY!!!! GRATULÁLOK!!!!! Elhiszem, hogy nehéz, de túl lesztek ezen...és utána nagyon boldog idők jönnek Neked megint!!! :-) Csak most nem kéne idegeskedni..amit meg nem lehet elkerülni. És mit csinálnak a kórházban??? Leszarják, hogy a gyerek nem eszik?? Mit mondanak?
beatrix161
 
 


Nem csinálnak semmit. Megkérdezik, hogy mennyit tudunk beleerőltetni, és amikor mondom, hogy alig 800 ml-t, arra azt mondják, hogy ez kevés, de a túléléshez elég. Az, hogy ehhez gyakorlatilag rá kell feküdni a gyerekre, hogy ne tudja eltolni a fecskendőt, nem nagyon zavarja őket. Egyenlőre még mindig minden vizsgálat negatív.
És most pár perce kiderítettem, hogy a Klinikán 8 hónapos gyerekkel nem foglalkoznak a pszichihátrián. Abban segítettek, hogy hova vihetem, de ahhoz meg meg kell várni, hogy minden vizsgálati eredmény meglegyen. Addig viszont simán kiszárad a gyerek.
NAGYON NAGYON NAGYON KIVAGYOK, pedig tudom, hogy most nem szabadna.

Gabi! Nem emlékszel véletlenül, hogy meddig van szabin Demendi doki? Sajna nekem Utrogesztán kúpot kell használnom az első harmadban, de ahhoz recept kell. Meg egyébként is, jó lenne az első vizsgálaton túllenni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Ja! Bea! Egy picit erőltesd a hasonfekvést, de nem kell túlzásba vinni. Alexa 6 hónapos koráig egyáltalán nem maradt meg hason (napi 15 másodperc), így később is kezdett el forogni, de semmi baja nem lett ettől. Szóval, nyugi, majd el fogja viselni, csak lehet, hogy nem most. :)

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Detti nagyon, nagyon gratulálok! Szupi, hogy jön a kistesó!!!
Alexát pedig nagyon sajnálom, meg persze Téged is!

Orelle: most néztem egy Nurofenes prospektust és nekik van olyan szuszpenziójuk amit 3 hónapos kor után (5 kg fölött) lehet adni a babáknak. Azt írják 15 percen belül csillapítja a lázat és 6 órén keresztül hat!

Majd még jövök, csak most mentek el a vbarátok, Kata alszik, én is pihenek egy picit!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Ezt muszáj felraknom :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmama 2009.10.18 20:39-kor.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Szia Klári!

A szülőszoba nagyon szupi, a gyerekágyas részt most újítják fel, szóval a mellékhelyiségeket is, mert minden szobához (5 ágyasak) tartozik egy, szóval januárra már az is jó lesz (szerintem).

Parkolásról nem tudok mit mondani, mivel nincs kocsink.
Látogatás: a kórtermekbe nem mehetnek be a látogatók, sajna. A babákat a folyosóra lehet kitolni, és az üvegfalon keresztül csodálhatják meg őket a rokonyok. Ja és asszem este 7-ig bármikor lehet menni látogatni!

Röviden ennyi. Jó babavárást!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Detty!

Gratulálok!!!!!:)
Ugyanakkor nem irigyellek. Alexa miatt kell aggódnod ezerrel, közben a kistesónak meg most kellene a legnagyobb nyugi. Kitartás!
Egyébként pedig: Én is akarok már kistesót!!!!!!!!! mi még várunk őszig, ádám most már csak reggel szopizik, a többiről önként lemondott.

Bea!
Ádám nagyon utálta a hasonfekvést, de mindig hasra tettem, míg el nem kezdett sírni. amióta megtanult hasra fordulni, állandóan hason van!! Minden altatás azzal telik, hogy forgatom vissza a hátára, hogy ne mászkáljon a kiságyban és mert "háton alszunk, hason játszunk" elvet követjük.

Nem tudom, ki kérdezte: Panadol Baby szirup-fincsi eper ízű, jó lázcsillapító.

Maszatmama:
Kata imádni - és puszigatnivaló!!!!!

Aranynappal mizu?

Kép

Kép
ske
 
 


Nekünk is a Panadol Baby válik be, jó fogzásra és torokfájásra is. A Nurofen nekünk nem vált be.

Köszi a gratulációkat mindenkinek! Most tudatosan próbálok nagyon nyugis maradni, hogy kistesó ne lássa a nagytesó hülyeségének kárát, de bevallom, nagyon nehéz. Sajnos pihenésre nem sok időm marad, és az evés sem mindig előírás szerinti, de Alexával sem mindig jött össze a rendes evés. Azért igyekszem!

Délután Alexa evett egy kis újházi tyúkhúslevest. Beleturmixoltam a sárgarépát, és bár nem lett kereskedelmi mennyiség, kb. 60 ml összejött. Utána még evett egy kis szilvapürét, és kanállal sikerült adagolni neki egy kis vizet is. A 800-nak lőttek, de hátha a 600 ml-t elérjük. Ezzel holnapig kihúzza, reggel meg úgyis megyünk a vizsgálatra.
Csak az a szar, hogy 4 órakor fel kell kelteni inni (vizet, gyümölcslevet), mert éhgyomorra kell vinni reggel. Ez - gondolom - nem fog neki nagy megterhelést jelenteni, mert a ma reggeli 80 ml szerintem akár ki is maradhat.

Huh, nagyon fáradt vagyok! Próbálok pihenni egy kicsit az esti menetig.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
Ma Ádám is újházi csirkelevest ebédelt, csak én az összes zöldséget beleturmixoltam neki, na meg a husit is!
Próbálj pihenni amennyit csak lehet. Csinálj gyümölcspüréket Alexának és ha nem eszi meg, edd meg Te!
Ádám ma csak akkor volt hajlandó kinyitni a száját evéskor, ha közben énekeltem neki! :shock:

Kép

Kép
ske
 
 


Ske!

Az is szép lehetett... :) Lehet, hogy legközelebb én is megpróbálom az egészet beleturmixolni, de most csak kipróbáltam.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty:Gratulálok kistesóhoz,nagy menet lesz,de ne add fel!Nagyon kevés helyen van minden rendben,így semmi ok a pánikra.Ügyes vagy,megoldod,és hamarosan keresünk Alexának egy jó dokit.
Demendi doki még 1 hétig szabin van,jövő szombatig,hogy vasárnap már bent lesz-e a kórházban,nem tudom,de hétfőn már tuti (13-án).Most a Sára Levente helyettesíti,jövő hétfőn a kórházban van tuti,mert akkor megyek hozzá.Megkérdezem neked.
Vendég
 


Detti!!!


Gratulálok!!!Még jó h pár napja írtad h nem akarsz kistesó! :lol: :lol:
Alexához meg kitartást!!!Fogalmam nincs hogy lehetne bele tuszkolni a kaját.....Foga hogy áll?

Mi is egyre jobban hajlunk afelé h januártól jöhet a kistesó projekt,persze ez nem csak tőlünk függ! :wink:

annus11
 
 


sziasztok,
Detty! Én is gratulálok. Most biztos nagyon nehéz, de később biztos, hogy meghálálja az életm, hogy ilyen gondos anya vagy.
Mindenkinek köszönöm a lázcsillapítással kapcsolatos válaszokat. Szerencsére még nem volt szükség sem kúpra, sem semmi egyébre, csak fel akarok készülni, amennyire csak lehet.
MAszatmama! Nagyon édes a kis bömbölős kép! Még ilyenkor is aranyosak :)
Bea! Julis sincs oda a hasonfekvéstől. Én azt csináltam, hogy minden nap néhányszor hasra csapom. Elé teszek vmi kedves játékot vagy én fekszem elé csalogatónak. Van egy rózsaszín tehene, ami zenél. azt felhúzom és ezzel mérem az időd, hogy mennyit bír. mostanság 2 bocimuzik-nyi időt simán hajlandó fekvőtámaszozni. ha elfárad, akkor felveszem, megölelgetem és visszateszem a hátára. Ha van időd, mesélj, hogy mi volt a neurológián.
Klári! gratulálok a babához. Parkolás: a környező utcákban, elég keservesen. ez talán a leggyengébb pontja a klinikának. Tehát éjjel vagy/és hétvégén kell szülni :) Látogatás: "illemszabály" szerint este 7-ig a folyosón. Nekem egyszer tovább maradt a férjem, de senki nem szólt ránk. Igaz nem is zavartunk senkit.
üdv, o
orelle
 
 


Detty! nagy-nagy gratula!
Tudom ez nem vigasz, de nekem mindig az jut eszembe mikor gond van a gyerekekkel, hogy mások mit nem adnának érte, ha otthon vívhatnák csatáikat a gyerekeikkel....
Hányan lennének a helyedben még így is, mert nem lehet gyerekük...

Mindenkinek jó reggelt! megyek, mert anarchia vaaan....

chanel_28
 
 


Klári!

Én kora délután szültem egy keddi napon. A férjemet beengedték kocsival a kórház területére és parkolhatott ott. Már nem emlékszem mennyi a parkolási díj.

Kép

Kép
ske
 
 


Sziasztok, köszönöm szépen a válaszokat :) Biztató :)

Klári

Kép
claracroft
 
 


Kép
Ma reggel

Kép
ruciban

Kép
Babatalin


Maszatmama!
Haláli a kép!Most vettem észre h mi van a bodyra írva!Találó ebben a helyzetben :wink: :lol:

Claracroft!
Ha van időd próbálj visszakeresgélni,mert sok infót leírtunk ott jó részletesen!!!Tudom h hosszadalmas,de vhol április vége május eleje körül is volt ezekről szó!
Ha vmi kérdésed van,vagy nem találod mega régebbi hozzászólásokat akkor kérdezz bátran :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Annus! Igen, tudom, hogy pár napja még azt mondtam, nem lesz kistesó, de amikor ezt leírtam, ő már megvolt (és őszintén szólva nem is lepődtem meg a teszt eredményén - valahogy éreztem, hogy terhes vagyok). A fogantatásakor meg még nem volt ez a gáz Alexával.

Nem mondom, hogy nincsenek kétségeim a jövőt illetően, de hát ha mások megoldják, akkor nekünk is sikerülni fog. Meg hát azért még nem bízom el magam, egy vetéléssel a hátam mögött még nem is igazán gondolok semmire. Majd 8-9 hét múlva.

Ma voltunk laktóz terheléses vizsgálaton. Maga a vizsgálat nem volt vészes, leszámítva, hogy 3 órás volt, de - nem fogjátok elhinni - Alexa egyáltalán nem volt éhes, pedig tegnap este 8 felé evett utoljára. 11-kor, amikor befejeződött, megcsinálatm neki a tápszert, és teljes erővel kilökte a kezemből az üveget, pedig mindenki azt hitte, hogy most majd kifordítja. Teljesen kétségbe estem, de szerencsére megpróbáltam a gyümölcsöt és abból megevett egy teljes üveg őszibarackot rizzsel, meg majdnem egy üveg körtét, és kanállal még kb. 40 ml vizet is lenyelt. Most viszont - 5 óra elteltével - csak egy fél üveg sütőtökre futotta, meg egy kis vízre, viszont most abszolút nem akarok semmit erőltetni, hátha így változik valami.
És a legszörnyűbb: meg kellett tanulnom lenyomni a gyomorszondát Alexa orrán keresztül, hogy ha nem eszik a hétvégén, akkor se legyen nagy baj. Csak néztem, hogy kell csinálni, de utána ki kellett mennem bőgni az épület elé. Nem hiszem, hogy képes lennék erre. Iszonyatos volt, pedig állítólag neki nem fáj, csak picit kellemetlen.

Szerdán 3-ra megyünk a Vadaskert Kórházba, ami egy gyerekpszichihátriai intézmény, és foglalkoznak ilyen kis manókkal is. Viszont ma megtudtam, hogy akár egy év is lehet a kezelés. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!
És a fognak semmi nyoma. Nem tudom, mit látott a doki...

Ske! Igyekezzetek a kistesóval, mert hamarosan egyedül leszek pocakos!!!

Chanel! Tudom, hogy valahol igazad van, de én eddig nem sok emberrel találkoztam, aki szívesen cserélt volna velem. Még olyanok sem, akiknek nincs babájuk, de szeretnének. Ez a rész valahogy senkinek nem hiányzik, még akkor sem, ha nincs gyereke.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Kicsit szokatlan kérdésem lesz, de ki tudná nálatok jobban...
Mit kell vinni a 2-es számú Klinikára,? Mindezt azért, mert úgy volt, hogy az ÁEK-ban szülök, de az orvosom átigazolt, és én kevesebb víz, és érettebb lepény miatt nem szívesen mászkálnék!!
Ilyenek is érdekelnének, hogy légzésfigyelőt, mellszívót stb kell-e bevinni? Köszönöm szépen :) Kép anya és apa

:) K.
csipike1985
 
 


Én is teszek képeket:

Kép
Kép
Kép

chanel_28
 
 


Annus!
Édes a csajszid!
Ja, nekem is a Coolababy jött be leginkább, Gyöngyi lánytól rendeltem én is :wink:
Még Olinak is bejött, pedig nem is gondoltam volna.... :D Mondjuk a kaki takarítással még barátkoznom kell...

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Élünk...még....

Most alig olvastam vissza, szóval előre is bocs, majd igyekszem... :oops:

A hétfőnk, keddünk a fejgörcsé és nyűglődésé volt. Szerdán Életében másodszor kipisilt a gyerkőc a pelusból (ajándékba kaptuk, kipróbáltuk, vacak, de nagyon) én meg gyors ruha és pelus cserében részesítettem...... volna. Ruhát lekaptam róla, pelus és mi a fészkes feneeeee, vérzik a fitymája a makk alatt keresztben... először láttam őt konkrétan vérezni :cry: Hát én rendesen megijedtem. Apa még itthon volt. Reggeli, gyerek összepekol, irány a dokinéni. Nem nagy a gond, sudokrémmel kell kenni. Minden pisilést végigordított szerdán. :cry:

Tegnap neuronéni, azt mondta, hogy már nagyon szépen javul, de még kell tornáztatni és mutatott új gyakorlatokat, ha nem leszek ennyire fáradt leírom :?

Ma a gyülekezeti napközistáborban tevékenykedtem. Elúszott ez a hét.

Vasárnap este megyünk a Balcsira, ami két anyósmentes hét, ha minden jól megy. 8)

Detti!
Olvasgattam, hogy mennyire nehéz Alexával. Sok erőt kívánok Neked és nagyon Gratulálok a pozitív teszthez, még ha most nem is tudod újjongással tölteni az időt.

A babók gyönyörűek.

Ja, a két és fél hós Máténk 6700gr és elmúlt 64cm. :)

Szép estét Mindenkinek! :)

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


http://www.youtube.com/watch?v=1nZ8gjFKFXs

Ezt én csináltam unalmas óráimban!Izabel 5,5 órát aludt délelött....ja és persze Izabelről szól a klipp! ;)

Majd jövök még ha tudok és visszaolvasok!

annus11
 
 


Annus! Irigyellek az unalmas óráidért!!!!!! Izabel tündéri!

És Hella se semmi a kis hurkáival! Zabálni való!

Jó éjt mindenkinek! Ha lehetne, 48 órán át tudnék aludni! Már el is felejtettem, milyen fárasztó az eleje!

D.

Kép
Kép
detty74
 
 


Annus:Nagyon jó a klip,ügyes vagy!Ha megjegyezhetem,sokkal szebb lettél,mint Iza nélkül voltál.Szép voltál kismamaként,és most még szebb!Jót tett neked ez a csöpp lány. :wink:
Vendég
 


Köszike :oops: :lol: Hát a terhesség előtt jött rám pár kiló a gyógyszer miatt,nekem is volt ugye egy vetélésem...szóval volt egy húzósabb korszakom....(amúgy az első kép az első házassági évforduló reggelén készült...és hát lehet h akkor Iza már ott volt a pociban....szerintem előtte lévő nap kerülhetett oda 8) :lol: )

Detty!
Huuu,tényleg!Én is akkorákat aludtam az első hetekben!Pedig én nem tudok napközben aludni!Most se tudtam,még akkor se amikor éjjel 3-4 óránként keltem az elején....szerencse h csak pár napig és utána Iza hagyott nekem időt alukálni!Nem is tudom h lesz ez ha jön a kistesó..... 8)


Dóri!
Máté jó nagy baba!!!!!Iza most 5 kiló!De nekem már most olyan nehéz!A helyedben én is megijedtem volna!Remélem hamar rendbe jön a kis fütyköse!!!2 hét a balcsin??!!!!!Jaj de irigy vagyok! :lol: Anyós még mindig odajár?Részvétem...mi az első hét után,mikor minden nap jött....kérés nélkül persze...közöltük vele h boldogulunk egyedül is.Azóta szerencsére nem jön csak 2 hetente!:lol:


Ja akarok venni kengurut,erre csomó olyan h csak 9 kilóig jó :shock: Na ne má....utána vegyek másikat vagy hogy gondolták....ami 13ig jó azok meg olyan drágák...na majd keresek vmi jó.Apcimra esélyem sincs felkötni akendőt..szerintem olyan hosszú nincs 8) ami körbeérné :wink: Szóval marad a kenguru,ő is szeretné hurcolni!A babkocsiért is közelharc van,ha ő is jön akkor kapja ki a kezemből :lol:


Chanel!
Örülök h ez a pelus tetszik!Hát a kaki része nem túl guszta...de Iza sokszor úgy kakil h extra adagot...akkor meg mindegy h a pelenkát mosom ki,vagy amúgy minden mást...mert h az eldobhatóból kifolyt mindig!Kis kakinál meg nem számít!Bár legutóbb végigfolt rajtam is a kaki....mert borogattam az oltás helyét és a pelusba csiptettem be....hát persze h ekkor kellett kakilni!Felemeltem és úgy minden olyan lett.... :wink: :lol: Hella is olya szép!!!Nagyon tetszik a fülbevalója...nem tudom mikor kéne nekünk is betenni....

Iza folyton keresztbe fordul a kiságyban....vhogy úgy szeret aludni...mert tovább nem megy :lol: Legújabb h nem kell a cumi és a kezét tömi a szájába...de nem cumizza az ujját,hanem nyalogatja őket!!! :shock: Nagyon cuki...de ma is arra keltem h nyaldossa a kezét....mert olyan nagy hévvel csinálja...félek h nem lesznek ujjai egy idő után 8) :lol:


Csipike!
Mindent kell vinni!Egyedül ruha nem kell a babának!De magadnak minden,ahogy írtad is h mellszívű,légzésfigyelő,magadnak még betét,evőeszköz(azt nem adnak a kajánál),pohár,pelus a babának,popsitörlő,popsikrém ha akarsz.Köldökápoláshoz nem kell semmi,az van ott!Vigyél még sapit meg kesztyűt(hátha marja magát...)meg textilpelust is.Ha van akkor szoptatós párna,én is behozattam másnap,jól jött!Hirtelen ennyi jutott eszembe! :wink:

annus11
 
 


Ja és még egy:WC papír 8) :lol: bár ez mindenhol így van :wink:

annus11
 
 


Annus! Ki lehet bírni alvás nélkül, sőt, ha Alexa alszik, akkor is inkább csak lefekszem, de nem tudok elaludni. A tudat, hogy Alexa bármikor felriadhat (mostanában nagyon gyakori) ébren tart. Viszont este nem kell altatni.
Nem akarom elkiabálni, de most sokkal jobban érzem magam, mint annak idején Alexával: egyáltalán nem görcsöl a hasam, és csak hirtelen mozdulatokra nyilall egy kicsit lent oldalt, egyébként semmit nem érzek. Alexával a teljes terhességet, a fogantatástól a szülésig végiggörcsöltem, időnként iszonyúan fájt, és azt hittük, vége az egésznek, ez a baba is el fog menni. De kapaszkodott, és maradt, csak hogy most az őrületbe kergesse a szüleit (a férjem is kezdi elveszíteni a türelmét, pedig ő olyan, mint egy birka - a türelem szempontjából :) ).

Fogalmam sincs, ki tudna segíteni, vagy hogy mit tegyünk (arról meg rég letettem, hogy valaha kiderüljön, miért csinálja ezt), és ez a legrosszabb az egészben. Általában ennyi idő után már rég újra elkezd kajálni, mintha még sose kapott volna enni, de most nem. És ma akárhányszor betettük az etetőszékbe, sírni kezdett.
SEGÍTSÉG!!!!!!!

Csipike! Nekem nagy segítség volt még egy kerek, középen lyukas párna, mert agátseb miatt nem tudtam ülni. Az úszógumi is megteszi.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok,
Detty! Remélem, hogy a Vadaskertben tudnak segíteni nektek.
Chanel! az a kép Hella hurkájáról... nagyon klassz.
Annus! Nagyon ügyes vagy és szépek vagytok. Mindig ilyen sokat alszik ez a csöppség? Mit adsz neki? Pálinkás kenyeret? :)
Mi ajándékba kaptunk egy Baby Björn Active típusú hordozót. Asszem az 12 kg-ig jó.
Dóra! Örülök, hogy jelentkeztél. Ugye már el is múlt a fütyimizéria?
Csipike! Én vinnék még Tena betétet és a hozzá kapható bugyogót is.
Julis ma 3 hónapos. Boldog hófordulót Maszatmama Katájának és Bea Vilikéjének is!
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a tipppeket!
Most már mehetünk szülni... akár... Bár jó lenne ha még kibírna 2 hetet a lepényem.

Kép

:) K.
csipike1985
 
 


Amúgy hogy kell feltölteni képet magamról? Mármint ilyen kicsi avatart...

:) K.
csipike1985
 
 


Csipike: Hello! Írtam privit!

Sziasztok!

Detty: Gratulálok! Kívánom, hogy nyugodtabban, és boldogan várjátok a Picit!
Hogyan telt a hétvége?
Mikor mész a dokihoz végül? Holnap?
Nagyon vigyázz Magatokra! TUdom, könnyű ezt ajánlani, de őszíntén írom!

Annus:
Blogon a kép "Iza és a cumi"!!! :) Annyira édes!!!!!!!!
Mi is elkezdtünk kengurúzni, mert a babakocsit annyira nem bírjuk, ha már nem alszunk benne.
Ez viszont teljesen bevált. Ádám imádja, órákat nézelődött benne a Tesco-ban és tegnap a Vadasparkban is. El is aludt benne, mikor elfáradt. A mienk is 9 kilóig bír. Vaciláltunk, de végül úgy döntöttünk, mi 13 kilót nem érjük el addigra, mire már úgysem élvezné a kengurut, hiszen izeg-mozog, s talán ha nem csak alszik a kocsiban, hanem üldögél, akkor kényelmesebb Neki a nézelődés onnan. Ja, és azért az ember háta sem bírja a túl nagy súlyt hosszabb ideig. Bár Apa azt mondja, nagyon élvezi. KIfejezetten a kedvéért vettük egyébként a kengurut. Kendő számításba sem jöhetett. :D
És nálunk is, ha közös a séta /naponta 1x minimum/, akkor Ő tolja a kocsit. Plusz, ha vásárolunk a szatyrot is Ő akarja vinni, hogy én ne cipekedjek mellette. Vicces, ahogy közelharcot vívunk 1-2 szatyorért... :D
Jól nézel ki a babatalis képen nagyon!
A felsőd új? Vagy....
Tényleg kérdezem!!! :oops:

Chanel:
Hella hurkái szintén!!! :)

Gabi! Mi újság?!

Bea:
NÁlunk sem ment a hasonfekvés a nagylányomnál, talán először akkor feküdt hason, mikor hátról hasra fordult. Utána 1-2 hét, és már mindig úgy aludt...
Most hason alszik Ádám, de ha ébren van, mindig háton nézelődik, játszik. Igaz, kb. 3 napja felfedezte, hogy lehet hason is szemügyre venni mindent. Így most, ha átfordítjuk, magasan tartja a fejét, és dumál ezerrel. Már a babakocsiban is feküdt így. Felnyitottam a kupolát, és úgy nézelődött egy ideig. PErsze azután jött a "Kötelező" ordítás az alvás előtt.... :roll:

KépKép
francestz
 
 


Kép Kép

Bocs a kupiért a képen! :oops:

KépKép
francestz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?