Új privát üzeneted érkezett!

Sajna Boboka én még küzdök az enyém dvd, feltételével a picasara,de nem boldogultam és sajna segítő ember nem ért rá hogy megtegye helyettem.Valami VOB fájlról lenne szó,de én ehhez nem értek.

sutimano76

Boboka: sajnos én nem értek ehhez :oops:, de ahogy láttam van itt egy-két profi, biztosan jön majd segítség. Az én feltett képem a Praxisból van, ott adnak DVD-t és fotót is.

Süti: Jó ötlet. :) Tudod, minden agyban dől el. :wink:
Megyek én is, vár az ágy és a könyv.

Mindenkinek jó éjszakát! Kiváncsi vagyok Mabe reggel milyen képpel jön. :)

KépKép
KépKép
madar

Kép
Vendég

Mabe: Úgy legyen! :) Kösz. :)

KépKép
KépKép
madar

GG!

Üdv köztünk!

Bobóka!

Gratula a cukoreredményhez!

T-pk!

Én is én is...(az újraélesztős linket!)

Madar!

Balatoni tali: még semmit nem tudok, de ha adsz egy telószámot priviben, hátha összejön.

Amúgy nekem a lábaim azt mondták, hogy köszönik szépen, nem bírjuk cipelni a pocakot. Mert viszonylag vékony lábaim vannak a pocóhoz képest. Tegnap szabályszerűen összecsuklottam....
Amúgy bírnám, mert nagy futóbajnok voltam annó, ezért car érzés...

Megjött a laborom, egy csomó mindent néztek, gyakorlatilag rendben van, de a magas koleszteinszintemet szívesen elcserélném alacsonyabbra :lol: .

Kép
arvaerika

Ja, most jutott eszembe...van, akinél az utolsó hetekben csinálnak strepto szűrést??? Mert azt hallottam, valahol rutinszerűen, valahol meg kérni kell...
Állítólag azért kell, mert ha pozitív, akkor szülés előtt adnak antibogyót, hogy a baba ne fertőződjön meg, amig átjut aszülőcsatornán.

Kép
arvaerika

Hahó!!

Találtam egy édi képet én is:
Kép

Oooooolyan jó felkelni úgy, hogy MAGAMTÓL, amikor felébredek, áááá, nem baj, hogy így is kb fél 8 körül, de legalább nem az órára!!! Szabadsááááágggggg 8) 8) 8)

Petra, nálam is van olyan, hogy egyszerűen nem jön az ihlet… és akkor csak olvasom a fórumot, és az is olyan jó… de nem jön semmi, pedig még gondolataim is vannak, válasznak, de képtelen vagyok leírni :lol: :lol:

Boboka, köszi a nevet hehe, biztos a melegtől volt :lol:
Cukor, tök jó!!!
A Kismamák nagykönyve az, amiben egy göndör hajú nőci terhességét viszik végig? Azt én is kölcsön kaptam, tényleg jó, bár a képek néha ijesztőek :D
Én kaptam pár fotót, de a többit nem tudtam lemerevíteni, hülye formátum ez a VOB, bár most találtam egy progit, ami átalakítja más formátumba elvileg, csak még nem próbáltam… maradtam a házi, „lefotózom a monitort” megoldásnál.

Tegnap voltam a védődnéninél, az enyém tényleg aranyos!! Megmért mindent, amit kellett, egyáltalán nem volt kiakadva a kilóimon (+10), szerinte elmehetnék nyaralni Horvátba is, (de valszeg nem vállalom már be…) tök aranyos volt, mert mondta, hogy ne izguljak a béltágulat miatt sem, meg amiatt sem, ha esetleg nem lenne kész a baba-sarok, mire Márk Ébano megérkezik, mert „az első 1 hónapban a sublótfiókban is elalszanak”, magyarul ne stresszeljem magamat… szóval nem áll dárdával a hátam mögött, ez tetszik, és tényleg hasznos infókat mond, azt hiszem, szerencsém van!!

Süti, és a többiek, én is készülök bemásolni az egész felkészítős anyagot ám! Csak legyen türelmetek kivárni!!

T-pk, engem is érdekelne az anyag!! Hálóingben én sem veszek nagyon extrát, legyen kényelmes és ujjatlan (spagetti-pántos), ha lehet, abban szeretek aludni.

Én is csatlakozom szívesen a tanfolyamhoz, csak szóljatok pontosan, mikor is lesz!

Balatoni tali végülis hol lesz, ha lesz? Úgy néz ki, péntek-szombat Akarattyán leszek!

Szopipárna: még ti ajánlottátok itt a szopiparna.hu-t!

floranan

Erika, sajna nem tom... (strepto szűrés) nem is tudom, mi az :oops:

floranan

Mielőtt elcsomagolom a gépet, bekukkantottam. A többi dolog már az autóban. :)
Még reggeli és irány Balatonfüred. 8)

Erika: küldök mindjárt privit.
Láb: ez komoly. Lehet, hogy többet kellene pihenned, feküdnök? Vigyázz magadra!
Strepto szűrés, majd legközelebb rákérdezek, mert én sem tudom, hogy csinálnak-e.

Floranan: Szabadság, éljen! 8) 8) 8)
Ez a jó védőnő, szerintem is így kell hozzá állni. Szerencsére nekem is hasonló jutott. :)
Találtam Neked egy cikket a strepto-szűréssel kapcsolatban.
http://www.babazo.hu/szakertok/20080827 ... tozes.html

Na, megyek, összeszedem Julcsit, reggeli és indulás, de gép lesz nálam, szóval néha jövök ám. :) :wink:

KépKép
KépKép
madar

[quote="madar"]M írta:madarielőtt elcsomagolom a gépet, bekukkantottam. A többi dolog már az autóban. :)
Még reggeli és irány Balatonfüred. 8)

Erika: küldök mindjárt privit.
Láb: ez komoly. Lehet, hogy többet kellene pihenned, feküdnök? Vigyázz magadra!
Strepto szűrés, majd legközelebb rákérdezek, mert én sem tudom, hogy csinálnak-e.

Floranan: Szabadság, éljen! 8) 8) 8)
Ez a jó védőnő, szerintem is így kell hozzá állni. Szerencsére nekem is hasonló jutott. :)
Találtam Neked egy cikket a strepto-szűréssel kapcsolatban.
http://www.babazo.hu/szakertok/20080827 ... tozes.html

Na, megyek, összeszedem Julcsit, reggeli és indulás, de gép lesz nálam, szóval néha jövök ám. :) :wink:

Köszi madar!
Igy mar ismerosebb a neve... :wink:

floranan

Erika!

Na ez az (Strepto), amit biztos fogok kérni, hogy vegyék le, akkor is, ha egyébként az orvosom nem tenné. Korábban volt mindig, az akkori orvosom magától csinálta a 36. hét környékén. Szerencsére nem volt gond soha. (Van egy topik valahol itt a Babaneten, hát nagyon durva dolgokat lehet benne olvasni... Megtaláltam: http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... sc&start=0 )
Konkrétan én ismertem olyan kismamát, akinek a babája emiatt halt meg... :( Ez nem ijesztegetés, de szerintem a szűrés csak egy mozdulat az orvos részéről, viszont egy nagyon komoly dolgot lehet vele megelőzni, és kezelni viszont egyszerű... Az ilyen szűréseket én nagyon támogatom!

Astrid

Kép
astrid

[quote="astrid"]E írta:astridrika!

Na ez az (Strepto), amit biztos fogok kérni, hogy vegyék le, akkor is, ha egyébként az orvosom nem tenné. Korábban volt mindig, az akkori orvosom magától csinálta a 36. hét környékén. Szerencsére nem volt gond soha. (Van egy topik valahol itt a Babaneten, hát nagyon durva dolgokat lehet benne olvasni... Megtaláltam: http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... sc&start=0 )
Konkrétan én ismertem olyan kismamát, akinek a babája emiatt halt meg... :( Ez nem ijesztegetés, de szerintem a szűrés csak egy mozdulat az orvos részéről, viszont egy nagyon komoly dolgot lehet vele megelőzni, és kezelni viszont egyszerű... Az ilyen szűréseket én nagyon támogatom!

Ezt mindig a 36. környékén kell?

floranan

Nem tudom, valószínű a fenti topikból több minden kiderül...
Ez a dátum nálam inkább az utolsó időpont, mert így még a szülés előtt lesz eredménye. (Sajnos olvastam olyat, ahol a pozitív eredmény utólag igazolódott egy vetélés vagy koraszülés után. De ugye bármilyen folyással amúgy is orvoshoz kell fordulni, és anélkül is kell egy kenetet venni már a terhesség elején.)
Mivel én 35. hét elején megyek legközelebb orvoshoz, akkor mindenképpen levetetem.

Astrid

Kép
astrid

GG üdv köztünk!!

Mabe köszi, sejtettem, hogy a tejtermeléssel van összefüggésben, így akkor nem rohanok orvoshoz :D

Lili, Fruzsi tényleg nagyon cuki, és le a kalappal a 150 gr-os szénhidrát diáéta miatt, meg persze a többiek előtt is!

Ez iszonyú.. Nekünk is volt a versenyek előtt.. nem volt jó :twisted:

A huillahopp karikát nem értem..
Szerintem iszonyú lehet a babának, h mindig koppan rajta valami...
ja, és én derék formálásra szoktam használni, arra ISteni!!.. de mooost valahogy ez nem fér össze nekem, de ahogy látom nektek sem:)

Madar, látom tudsz pörögni rendesen:)
Én is bele szoktam szaladni ilyen napokba, utána meg csak pillázok, h mitől is vagyok fáradt?!:)
Ja, h egy kis Életke van bennem, s már nem mindig olyan az állóképességem, mint régen?! :wink:

Mi is megyünk a Balcsira a hétvégén, akkor azt hiszem most az északi partot kerülővel közelítem, mert nem kis felfordulás lesz ott, assszem..

Bobóka, éljenek az eredmények!!megnyugodhatsz!

Most pedig elköszönök, találtam a neten egy anyukát, aki megválna a gyermeke ruháitól, úgyh most ellógok a melóból, s lecsekkolom, h milyenek, s remélem egy full szettel távozok majd tőle.. :lol: :lol:

Kép

Kép
móka:)

Jobbulást a beteg gyerkőcöknek és jó Balatonozást hajózóknak, én is megnézem anyáékat a hétvégén a déli parton:)
Boboka, nagyon jó lett a terhelésed :) gratulálok!!!
Csak nagyvonalakban:
a diétám 150gr. Reggeli: 25g hétkor, tízórai: 25g tízkor, ebéd:50g egykor, uzsi:20g négykor, vacsi:30g hétkor. Időpontokat szigorúan be kell tartani. A részletekkel nem akarok untatni senkit, de pl. egy szeletke abonettben van 6-9g.
Fruzsi teljesen kész van a melegtől(gondolom én), a megszokotthoz képest nem mocorog sokat. Van, hogy egy órát is nyugiban van :) vagy a hely egyre kevesebb?!?!?! :twisted: :twisted:

Kép
lili34

Nálunk a 37. héten szűrik a streptococcust, és akinek nincs eredménye, az automatikusan kapja a nagy adag antibiotikumot szülés közben. Ez tavalyelőtt a János kórházban is így volt, elég általános gyakorlat lehet akkor...

A hulahopp karikára is vonatkozott, hogy égnek állt tőle a hajam :wink:

Szép lehet a vitorlásverseny...

Ja, Vera fagyasztott borsóval, mint helyi kezeléssel is lehet próbálkozni, esetleg ha a hideget nem bírod, forró gyömbéres pakolás, de szigorúan csak az adott területre. Kicsit előrébb nem kell a vérbőség...

Imola, sokat jelentenek a reggeli képeid :)

Szép napot! (rengeteg dolgom van...)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Floranan, annyira jó, hogy ilyen jó fej védőnőd van! És a munkatársaid is nagyon kedvesek :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Sziasztok!

Lillám kicsit jobban van, bár reggel még 37.8ra ébredtünk, kapott kúpot, és most úgy tűnik, jobban van, nem lehet ágyban tartani :)

Tegnap este 10kor még hívtam az ügyeletet, mert a gyerekorvosunkat kerstem délután, aki természetesen ilyenkor an szabin :( ... szóval: negyed7kor kapta tegnap hajnaltól számítva a 4dik kúpot ... igaz, ez 3féle volt ... de nem mertem automatikusan adni neki többet ... 8kor hűtőfürdő, akkor lement neki 36.6ra, de 10kor megint 38.8 volt :shock: :shock: :shock: ... Szóval: hívtam az ügyeletet, hogy mit csináljak vele, szerencsére volt itthon egy 4.féle kúp, amiből még nem kapott tegnap, azt kellett neki beadni, majd beülni vele a hűtőfürdőbe ...

Így már végig aludt az éjszakát, többször néztem éjjel, de még csak hőemelkedése sem volt ... aztán 9kor erre ébredtünk, hogy megint 37.8 már reggel ... :( ... most kicsit meglepő, hogy varázsütésre jobban van ... délután még biztos fel fog menni neki , de szerintem kifelé jövünk belőle: eszik-iszik rendesen, és ez a lényeg :)

Mindenkinek köszi a biztatást, Lilla nevében is :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Streptoszűrés: nekünk hasonlóan volt, mint ahogy Anna leírta ... akinek nem volt negatív eredménye, annak automatikusan ment az antibiotikum ...

NE haragudjatok, nem tudok mindenre reagálni, nem sokat aludtam az utóbbi 2 napban :shock: :shock: :shock:

Diéta: ma mértem magam: majdnem egy kilót fogytam nem egészen egy hét alatt ...

Érdekes: nekem nem szabtak ilyen szigorú diétát ... pl az időpontok tekintetében ... én 9 körül reggelizem, mert nem ébredünk hamarabb ... 11 körül tízórai, ami általában egy tejeskávé, kb 1-1,5 dl tejből ... 1 körül ebéd ... 3-fél4körül uzsi, ami tegnap pl mozzarella caprese volt (paradicsom, vizes mozzarella, pici olivaolaj és friss bazsalikomlevél, só-bors :) ... isteni volt :) ... vacsi 6-fél7 körül és utóvacsit is ennem kell, ez általában gyümi: őszibarack, vagy görögdinnye fél9 körül ...

De más cukros terhes barátnőm is mondta, hogy a 7 óra a kezdő és fixek az időpontok ... erre majd rá fogok kérdezni: mostmár nem tudom, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, vagy tényleg nem mondták ... :shock:

Süti: nem te fertőzted Lillát meg, hisz nem is vagy beteg ... hanem hét végén a felelőtlen sógorom ...no comment :cry:

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="bibiesbrumi"]
írta:
bibiesbrumiÉrdekes: nekem nem szabtak ilyen szigorú diétát ... pl az időpontok tekintetében ... én 9 körül reggelizem, mert nem ébredünk hamarabb ... 11 körül tízórai, ami általában egy tejeskávé, kb 1-1,5 dl tejből ... 1 körül ebéd ... 3-fél4körül uzsi, ami tegnap pl mozzarella caprese volt (paradicsom, vizes mozzarella, pici olivaolaj és friss bazsalikomlevél, só-bors :) ... isteni volt :) ... vacsi 6-fél7 körül és utóvacsit is ennem kell, ez általában gyümi: őszibarack, vagy görögdinnye fél9 körül ...

De más cukros terhes barátnőm is mondta, hogy a 7 óra a kezdő és fixek az időpontok ... erre majd rá fogok kérdezni: mostmár nem tudom, hogy csak az én figyelmemet kerülte el, vagy tényleg nem mondták ... :shock:

Én ezt találtam a múltkor, mikor a terhességi cukorbetegségről olvasgattam:

egy 160 g-os szénhidrát diéta beosztása

.............. g ch.......ebből max. gyors ch
7:00 ........25 .......................0
10:00.......25......................10
13:00.......50......................20
16:00.......20......................10
19:00.......30........................0
22:00.......10........................0

Astrid

Kép
astrid

[quote="astrid"] írta:astrid
[quote="bibiesbrumi"]
írta:
bibiesbrumiÉrdekes: nekem nem szabtak ilyen szigorú diétát ... pl az időpontok tekintetében ... én 9 körül reggelizem, mert nem ébredünk hamarabb ... 11 körül tízórai, ami általában egy tejeskávé, kb 1-1,5 dl tejből ... 1 körül ebéd ... 3-fél4körül uzsi, ami tegnap pl mozzarella caprese volt (paradicsom, vizes mozzarella, pici olivaolaj és friss bazsalikomlevél, só-bors :) ... isteni volt :) ... vacsi 6-fél7 körül és utóvacsit is ennem kell, ez általában gyümi: őszibarack, vagy görögdinnye fél9 körül ...

Én ezt találtam a múltkor, mikor a terhességi cukorbetegségről olvasgattam:

egy 160 g-os szénhidrát diéta beosztása

.............. g ch.......ebből max. gyors ch
7:00 ........25 .......................0
10:00.......25......................10
13:00.......50......................20
16:00.......20......................10
19:00.......30........................0
22:00.......10........................0

Na, igen ... pontosan erről beszélek ... arra tutira emlékeznék, hogy este 10kor enni kell ... ilyet biztosan nem mondtak ... és gyors ch-ról sem volt szó ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="bibiesbrumi"]N írta:bibiesbrumia, igen ... pontosan erről beszélek ... arra tutira emlékeznék, hogy este 10kor enni kell ... ilyet biztosan nem mondtak ... és gyors ch-ról sem volt szó ...

Majd jönnek, akik diétát tartanak, de én úgy tudom, hogy azok számítanak gyors ch-nak, amik hamar megemelik a vércukrot, de utána vissza is esik. Ha jól tudom, a diáta egyk eleme (ezért is kell az, hogy meghatározott időpontban meghatározott ch bevitel legyen), hogy a vércukorszintet egyenletesen tartsa, ne legyenek kiugrások.
Gyors ch-ba tartoznak azok a dolgok, amiktől ilyenkor eltíltanak, vagy nagyon csökkenteni kell a bevitelüket (egyébként erre van is egy mérőszám, glikémiás indexnek hívják).
Pl. ezek magas glikémiás indexű hamik:
Krumlipüré
Kukoricapehely
Pattogatott kukorica
Sütemények
Palacsinta
Karórépa
Pasztinák
Görögdinnye
Gyümölcslevek
Szörpök
Alkohol
Érett banán
Nokedli
Aszalt szilva
Datolya
Édesített tejtermékek
Zsömle, Kifli
Édesített kekszek
Puffasztott rizs
Fehér kenyér
Tésztafélék fehér rizsből
Müzli
Sült krumpli
Rizsfelfujt
Ropi
Coca cola
Fehér rizs
Normál csoki
Cukor

Pl. ezek közepesek:
Hajában főtt krumpli
Kukorica
Fehér répa
Zöldbab
Tök
Cékla
Mango
Sárgadinnye
Befőttek
Ananász
Szárított gyümölcsök
Banán
Magvas kenyerek
Füge
Mazsola
Fagyi
Kakaó
Rozskenyér
Pizza
Pita kenyér
Tortilla
Müzli (édesítetlen)
Gríz
Kuszkusz
Háztartási keksz
Ananászlé
Basmati rizs
Lekvár
Méz

Pl. ezek alacsonyak:
Zöld zöldségek
Paradicsom
Földi mogyoró
Fokhagyma
Hagyma
Répa
Cseresznye
Sárgabarack
Alma
Körte
Grapefruit
Narancs
Kiwi
Zöld szőlő
Szárított sárgabarack
Zsírszegény tej
Yoghurt
Árpa
Teljesörlésű tésztafélék
Teljesörlésű kenyér
Spagetti – Makaróni (al dante)
Zabpehely
Bab
Lencse
Csicseriborsó
Almalé
Vadrizs
Keserű csoki
Gyümölcscukor

Ez utóbbiakat ajánlják fogyasztani is.
(Persze pl. a teljeskiörlésű kenyér cukros túrókrémmel sem jó... :D:D)
Ha valami nem így lenne, javítsatok, én is úgy találtam a táblázatot a különböző glikémiás indexű ételekről, szóval nem ellenőriztem adatról adatra... :)

Astrid

Kép
astrid

Ja, ilyen táblám nekem is van ... az első csoportba tartozókat (ezek a gyors ch-k?) én egyáltalán nem eszem !!! ... 90 %-ban az utolsó csoportból áll az étrendem :oops: :oops: :oops: :lol: ... az én táblámban a görögdinnye a második csoportban van, és rozskenyeret eszek, nagyon keveset (max 2szelet per nap, az kb 10 dkg)

Astrid: azért NAGYON KÖSZÖNÖM, hogy próbálsz nekem segíteni ... igyekszem tartani a diétát, és szerintem egészen jól sikerül is :) ... hiszen fogytam majdnem egy kilót az utóbbi nem egészen egy hétben ...

Csak az nem stimmel nálam, hogy nem 7kor kezdek enni, és ezért nem szabályos 3 óránként (hanem szabályos 2 -2,5 óránként :) kerül sor az étkezésekre ... de nálam is megvannak a kisétkezések, kevesebb ch-val, az ebéd és vacsi, pedig tartalmasabban (általában azt eszem vacsira, amit ebédre, csak kevesebbet ... és szigorúan 6szor eszem naponta

De ezzel együtt nekem még mindig elképesztőnek tűnik Lili fogyása :2.5 hét alatt 7 kiló, az több, mint 2 kiló per hét ... ilyet kb akupunkturás 600 kcal-ás fogyival lehet produkálni, és nekünk ugye még a babó is nő a pociban ... és nem is volt tetemes súlyfeleslege ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Streptococus-szűrés
Ez is egy olyan dolog, amivel tudják szegény amúgyis aggódó mamikat idegesíteni...
http://www.kismama.hu/babavaras/strepto ... ozes/1794/

Gonosz vagyok...elolvastam a diétázásotokról írtakat... és adtam Imolának egy rizses Milka csokit :oops: :cry: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lillának mielőbbi gyógyulást!
Kép
Vendég

Lányok: egy kérdés:nem kéne összeírni mondjuk a táblázatba,hogy ki kit fog értesíteni szülés esetén?Csak mert ha június végén született augusztusi baba,akkor már júliusban is születhet szeptemberi nem?Vagy csak én látom így?
Vendég

Sziasztok!
Segítség!!!

Beteg a fiam, és tanácstalan vagyok?? Ha dokihoz viszem, mivel bárányhimlő járvány van, ezért tuti hogy megfertőződünk, én is sajnos ,mert még nem voltam, szerintetek mit csináljak??

Brumi!! Te Lillát vitted dokihoz, vagy hogyan kezeled. Ma reggel Janókám sírva kelt, hogy nagyon fáj a feje búbja, ivott egy actimelt meg aztán üdítőt, és aztán hányt. Adtam neki egy adag Nurofent, bár láza nem volt, de gondoltam fejfájásra jó lesz, jó is volt, és a hője sem ment 37 fölé, egészen mostanáig, most már egy óra alatt 36.8-ról, 38.2 lett. Nem köhög, nem tüsszeg, orra nem folyik, csak kicsit bágyadt, és a fejét még mondja néha. A torka sem nagyon piros.

Tanácsokat várok!!!

Kép
babcika

[quote="babcika"]S írta:babcikaziasztok!
Segítség!!!

Beteg a fiam, és tanácstalan vagyok?? Ha dokihoz viszem, mivel bárányhimlő járvány van, ezért tuti hogy megfertőződünk, én is sajnos ,mert még nem voltam, szerintetek mit csináljak??

Ha barijárvány van, azt bárhol elkaphatjátok!!!!
A doktornál meg elvileg van a fertőző betegeknek külön váró...
Apa nem tudja elvinni Janót a doktorhoz?
Gyerekklinka ügyelet?
Vendég

[quote="lina85"]L írta:lina85ányok: egy kérdés:nem kéne összeírni mondjuk a táblázatba,hogy ki kit fog értesíteni szülés esetén?Csak mert ha június végén született augusztusi baba,akkor már júliusban is születhet szeptemberi nem?Vagy csak én látom így?

A táblázatban vannak a telefonszámok. Kinézel néhány embert, akit értesítesz. Csak akad köztük olyan, aki éppen nem szül és megírja ide a nagy hírt! :wink:
Vendég

Imola!

Hogy őszinte legyek nekem is eszembe jutott mindkettő, lehet, hogy az lesz, csak apa is 8-tól dolgozik, meg a doki is elvileg akkor kezdene, gyakorlatilag meg fél 9-kor kezd, és apának most nagyon kell teperni a melóhelyen, mert egy valaki lehet repül.

A klinika is eszembe jutott, meglátjuk!!

Kép
babcika

Babcika
Ha esetleg most kapod el, nagy baj most nem lehet. Az első trimeszterben és a szülés körüli időben veszélyes :cry:
Vendég

[quote="astrid"]E írta:astridrika!

Astrid, Erika és a többiek!

Ma beszéltem a védőnénivel, azt mondta, hogy mindenkinek kötelezően leveszik, csak annak nem, aki tuti császár. A 36. héten, mert addigra az eredmény is megjön, mire szül az ember lánya. (Akkor nem tudom, mi van, ha hamarabb szül :shock: ) Szóval elvileg lesz nektek is!!

floranan

Hát akkor reggel viszem, addig meg kezelgetem, most alszik.

Igazából csak a fejfájás ilyeszt meg, mert gyakran előfordult, hogy lázas volt 3 este is , és mire a dokihoz jutottunk volna, már rendbe jött. Meg tudom is a diagnózist: " Hát piros ennek a legénynek a torka, adunk neki egy kis antibiotikumot", és hát az sem a legjobb, de én mégis nagyon orvos párti vagyok, inkább lássa, mint ne lássa.

Kép
babcika

Babcika, sztem ügyelet! Vagy, akit ki lehet hívni!
Remélem nemsokára jobban lesz!!

Brumi, remélem ti is jobban vagytok!

Visszaolvastam, látom, másnál is leveszik a streptot, szóval akkor tuti így van.

Anna, én is örülök, hogy jó fej! Én nem tudtam, hogy sokan hárpiák, csak itt szoktam hüledezni, amiket olvasok!

Lina, sztem is, akivel találkoztál v szoktál beszélni és lehetőleg utánad (vagy jóval előtted) szül :D Bár én nem tudom, így szept. 24-el kinek írjak :D

floranan

Most beszéltem a főnökömmel, aki gyermekorvos volt évekig, és most is doki, csak most pszichiáter, és szerinte vírus fertőzés, itassam sokat és meglátjuk holnapra.

Szegény nyuszókámmal mindíg veszekszem ha ugrál, kiabál, most meg itt fekszik, meg el-el alszik, mit nem adnék,ha ugrálna. :(

Kép
babcika

[quote="mabe86"]S írta:mabe86treptococus-szűrés
Ez is egy olyan dolog, amivel tudják szegény amúgyis aggódó mamikat idegesíteni...
http://www.kismama.hu/babavaras/strepto ... ozes/1794/

Gonosz vagyok...elolvastam a diétázásotokról írtakat... és adtam Imolának egy rizses Milka csokit :oops: :cry: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nagyon jól tetted !!!! :wink:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Az én szülésem nem progi császár, és nem is császár, ha minden ok, de rám szept 11 számítsatok. Janót is febr. 26-ra terveztem, és mondtam hogy éjszaka lesz és hó. Mikor reggel mentem a család kiröhögött, hogy persze,25. e van reggel, és nincs is hó, erre 26.-a éjjel, 1.50-kor született, és közben leesett egy adag hó.

Ja és vasárnap gondoltam egy rég látott ismerősre, 10.05-kor,hogy Ildi vajon nem szült még, és délután írtam neki sms-t hogy van e baba, és írta ,hogy aznap 10.05-tehát bízom az előérzetemben.

Kép
babcika

[quote="floranan"]
írta:
florananLina, sztem is, akivel találkoztál v szoktál beszélni és lehetőleg utánad (vagy jóval előtted) szül :D Bár én nem tudom, így szept. 24-el kinek írjak :D

Annak, aki pl. szept. elejei :lol: :wink:
Vendég

Ezek az időpontok olyan jók :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gyereknek adtatok be már határidőnaplót? :wink:
Vendég

[quote="babcika"]S írta:babcikaziasztok!
Segítség!!!

Brumi!! Te Lillát vitted dokihoz, vagy hogyan kezeled. Ma reggel Janókám sírva kelt, hogy nagyon fáj a feje búbja, ivott egy actimelt meg aztán üdítőt, és aztán hányt. Adtam neki egy adag Nurofent, bár láza nem volt, de gondoltam fejfájásra jó lesz, jó is volt, és a hője sem ment 37 fölé, egészen mostanáig, most már egy óra alatt 36.8-ról, 38.2 lett. Nem köhög, nem tüsszeg, orra nem folyik, csak kicsit bágyadt, és a fejét még mondja néha. A torka sem nagyon piros.

Tanácsokat várok!!!

Én csak az abszolut akut esetben rohanok vele az orvoshoz, de ehhez az kell, hogy van egy homeopata dokinőnk, és Lilla rendszeresen szedi az alkait szert, és van itthon egy komplett homeos házipatikám, amihez rögtön nyúlok, ha már látom, hogy kezd beteg lenni ...

AZÉRT tegnap délután, miután annyira nagyon lázas volt, én is felhívtam az itteni gyerekorvost, akit kihívtam volna hozzá, de szabin volt ... így este az ügyeletet kellet hívnom, mert nem tudtam, adjak-e még neki kúpot, és milyet, és 39 fok k9örüli láz az nem játék !!!

De ha csak 38 körül van a láza (mint általában), akkor szépen elboldogulok egyedül is ... ha másnapra javul, akkor oksé, ha harmadnapra nincs jobban, akkor először a homeos dokinőmet hívom, és ő eligazít ... vagy azt mondja, hogy nézessem meg a gyerekorvossal, vagy mond még más szert, amivel egy nap múlva jobban kell lennie ...

Vírusfertőzés: alapból oscillococcinum, én is ezt adom neki (plusz van 3 szer, amit adok), és lázcsillapítás (kúp és hűtőfürdő, illetve 2 homeos szer, csak tegnap sajnos a leglényegesebb elfogyott nap közben ... ), folyadékpótlás ... mást az orvos sem tud ... NEM náthás, nem hány (csak 1szer, amikor elkezdődött a betegség), nem megy a hasa, és eszik-iszik rendesen, pisil is ... én ilyenkor nem megyek vele orvoshoz !!!

HA meg nagyon nagy gáz van (és a ti esetetekben indokolt is az állapotod miatt), akkor kihívom az orvost, nem megyek vele a rendelőbe, csak, ha muszáj ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Én szept. 8-ra vagyok kiírva...Imola normális esetben megszülethet aug.18-a és szept. 22-e között...(37-42. hét)
Vendég

[quote="mabe86"]L írta:mabe86illának mielőbbi gyógyulást!
Kép

Aranyos vagy, köszi !!! :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="mabe86"]E írta:mabe86zek az időpontok olyan jók :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gyereknek adtatok be már határidőnaplót? :wink:

na, igen :) ... bár Lilla 40. hétre született, de én akkor is, most is úgy készülök, hogy az utolsó hónapban elvileg BÁRMIKOR kibújhat, és ugye túl is lehet hordani, tehát: aug közepe és szept vége között VALAMIKOR fog megszületni ... és ez az optimális állapot, ennél lehet picit előbb is ... ez azért fontos, mert így gyakorlatilag sug. elejére kész kell lennem mindennel :):):) ... babaszoba, gyerekruhák, minden :) ... és már most vásárolok Lillának őszi holmikat, mert szeptemberben nem lesz időm ezzel foglalkozni :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="mabe86"] írta:mabe86n szept. 8-ra vagyok kiírva...Imola normális esetben megszülethet aug.18-a és szept. 22-e között...(37-42. hét)

hasonlót írtam én is az előbb :wink: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Hát Imola!

Próbálkoztunk beadni neki határidőnaplót, csak nem fért be :lol: , persze csak viccelek, de az ukrán barátnőmet is akivel pedig telefonon csak akkor tudok beszélni ha Mo-n van mindíg akkor hívtam fel amikor Mo-n volt, tehát szült, pont aznap, és előtte telefonon nem beszéltem vele kb. 2 éve. Gondoltam rá, lehet szül, megpróbálom, bejött, 2* is.

Kép
babcika

Sziasztok!

Babcika, Brumi, jobbulást kívánok a csemetéknek :!:

Floranan, a csaszisoknak miért nem adják automatikusan a strepto ellenit?
(még nem olvastam el a cikkeket, lehet, hogy abból kiderülne, de most arra nem nagyon van időm 8) )
Vendég

[quote="babcika"]A írta:babcikaz én szülésem nem progi császár, és nem is császár, ha minden ok, de rám szept 11 számítsatok. Janót is febr. 26-ra terveztem, és mondtam hogy éjszaka lesz és hó. Mikor reggel mentem a család kiröhögött, hogy persze,25. e van reggel, és nincs is hó, erre 26.-a éjjel, 1.50-kor született, és közben leesett egy adag hó.

Ja és vasárnap gondoltam egy rég látott ismerősre, 10.05-kor,hogy Ildi vajon nem szült még, és délután írtam neki sms-t hogy van e baba, és írta ,hogy aznap 10.05-tehát bízom az előérzetemben.

:D :D :D ez tetszik, biztos így lesz akkor! én úgy a szept. 17. csütit érzem egy jó ideje... na meglátjuk :D

floranan

[quote="mabe86"] írta:mabe86
[quote="floranan"]
írta:
florananLina, sztem is, akivel találkoztál v szoktál beszélni és lehetőleg utánad (vagy jóval előtted) szül :D Bár én nem tudom, így szept. 24-el kinek írjak :D

Annak, aki pl. szept. elejei :lol: :wink:

Jaja :D
Milka csoki nyerő, én pici fiam ma mákos gubát kapott :P

floranan

Boboka, mert a szülés közben kaphatja el a szülőcsatornából a bébike, és csaszi alatt nem megy át rajta.

floranan

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?