Új privát üzeneted érkezett!

winona!
Én már itt az alsó szinten végeztem.. Bence és Adél még fent alszik..
DEhogy nincs függönyünk :lol: :lol: mi egy kertes családi sorházban lakunk most és, amikor a kerten át viszem Teonak a kajáját akkor néz.. mivel egyfelé néz a kertünk.. értesz ugye? :lol: most is jól megfogalmaztam..
Nem olvastad el az utolsó hsz-emet.. előtted írtam még valamit.. nézd csak meg... én szinte biztos vagyok benne, hogy van összefüggés a jól kisírja magát és nyugodtan alszik esettel kapcsolatban..
Hisz a babákat is éri rengeteg inger.. megmerném kockáztatni,hogy több, mint minket.. és ezt nem tudják feldolgozni.. erről már olvastam és,hogy ettől tudnak nyugtalanul aludni.. mivel nem adják ki sehogy sem a feszültséget, ezáltal a sírás feloldhatja.. ezt már én találtam ki.. vagy legalábbis merem remélni,hogy így van, mert akkor meg van a kulcsa Adél nem alvásának. Adélt soha nem hagytuk sírni az elmúlt 10 hónapban csak úgy.. mindig oka volt.. épp fürödtem, vagy épp olyan dolgom volt, de azt sem tartott tovább pár percnél.. így ez a 21 perc sírás extra hosszú idő és ezért merek ilyen összefüggésre gondolni.. na majd ma este meglátom,hogy mi lesz!
Küldök képeket!
Priviben véleményezd, ha esetleg szeretnéd! Jó???!!!

szeder74

Ja és ma megyek apóssal, anyóssal, Adéllal Ócsára térkövet nézni.. jó kis program mi??? :lol: :lol: :lol: 9 kor indulunk.

szeder74

Szeder, Winona: Örülök, hogy alakul az éjszakátok!! Azért a csajsziknak már illik elaludni és hagyni anyukájukat is pihenni! :wink: :wink: :lol: Szugera, hogy így is maradjon! :)

Winona: Már betáraztam 2 karton babavízzel, és kint is babakaját fog kapni Bianka! Jobb félni mint megijedni!

Szeder: Én is kérek szépen ház képet! :wink: Adélkát pedig dicsérd meg az alvás miatt, hogy milyen ügyes, hogy nem kelt fel 6x...!! Holka azt mondta, hogy van valami kúp a durva allergiára (méhcsípés), de alapvetően calcimusk és fenistilcsepp!

A.m: Majd gyere és mesélj, hogy mi volt a házzal!! Nagyon drukkolok!
Vendég

Honey:

[quote="honeymoon"]m írta:honeymoonárti,

Pont akartam kérdezni, hogy ti mikor mondjárok el a szűk családnak... nekem olyan nehéz magamban tartanom! :D
Most már úúúgy örülök! :D
Bár jobban parázok tőle, mint amikor 20 évesen közöltem annyámmal, hogy terhes vagyok... :shock:

... lehet, hogy én vagyok hülye, de én ezt nem értem... Volt valami 20 évesen??? :shock:
Vendég

Szép jó reggelt!

Winona, Szeder!
Mi Annával már túl vagyunk ezen az alvás mizérián. Mióta hagytam sírni, azóta vagy 1x kel fel és egy kis ivás után alszik tovább, vagy 1x sem. :D Viszont fél 6 - fél 7 körül kel. Még mindig jobb, mint fél óránként, óránként kelni éjjel. Aztán, hogy ez attól van, hogy feszültségek szabadultak fel (ami elképzelhető), vagy valami más történt, sosem fogom megtudni. De bevált, amit nem gondoltam volna.

Szeder!
Engem is érdekelne a házikó!!! Elküldenéd a képet? Olyan kiváncsi vagyok! :D
Fúúúúú! Ez a "nézés" dolog nagyon ijesztő!!! :x :evil:
Bence hogy viseli Máté hiányát? Vagy ő is gyakrabban megy most apájához hogy a bratyó ott van?

(Olyan nehezen aludtam el tegnap. Folyton azon járt az eszem, hogy milyen szánalmas nyavalygást zúdítottam rátok már megint. Összeszedem magam és kész!)

Szóval tegnap voltam ezen a Spinningen! Klassz volt! Kemény, de klassz! Csinálja valamelyikőtök? Mit ne mondjak tegnap estére már fájt deréktól lefele mindenem. Főleg, hogy a nyereg jól feltörte a sej-hajomat! :lol: Holnap megint megyek. Kiváncsi vagyok hogy fogom bírni?!

Annácskám egész érdekesen kezd próbálkozni az önálló járással. Amikor úgy gondolja, hogy megpróbálkozik elengedni a kapaszkodó-felületet, akkor valami földöntúli mosoly ül ki az arcocskájára, koncentrál egy picit, majd elengedi a kapaszkodót, feldobja a karjait és minden mindegy alapon elindul, amíg össze nem rogyik vagy el nem éri amit akar. :D Írtó édes!
Ja és olyan nagyon örülök és olyan izgatott vagyok. Sajna az Ibizai nyaralás idén nem jön össze. Nincs hozzá "kedvünk"! :lol: De olyan nagyon jó lenne már egy kicsit kikapcsolódni, hogy megbeszéltük a párommal, hogy hármasban (Ő, én és Anna) elmegyünk valahová egy hosszú hétvégére. Már sikerült is szállást találni és lefoglalni. Július végén megyünk Sikondára. Borzasztóan várjuk már a párommal!!! Aztán persze a nagyobb gyerkőcökkel is megyünk egy kicsit nyaralni a Balcsira valamikor. Egyelőre ez a terv.

Kép
Kép
konan

szeder,
tyűűűű ez nagyon pszichon hangzik!! :shock:
Ez a sírni hagyás tényleg nagyon nehéz téma.... Mi már jó párszor hagytuk sírni, de soha nem sérült a lelke. Látszólag... viszont hihetetlen kipihenten, jókedvűen ébredt.
Nálunk az esti elalvás még nem megy egyedül. Van 10-15 perc popsisimi... de egyenlőre ez még belefér nálam.
Viszont éjszaka és hajnalban nincs apelláta!! De ezt már ő is pontosan tudja. (ma reggel 7-ig aludt, evett, és viszatettem a kiságyába - felsírt, amikor kimentem a szobából, de nem volt több 10 másodpercnél, már aludt is tovább)
Hidd el szeder, sokkal sokkal okosabbak, mint ahogy azt mi gondolnánk!!!

Amúgy a The Palace nevű hotelben voltunk.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

bejci,
igen voltam már terhes 20 évesen... csak hát nem vagyok rá büszke. Se az idő, se a pasi nem volt alkalmas arra, hogy megtartsam a babát. [size=12]Szakítás utáni búcsúszex... [size=9]Mentségemre legyen mondva, hogy mesi közben lettem terhes, úgy hogy elötte tablettát szedtem. ( úgy látszik ez az én formám...)[/size][/size]

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

konan,
úgy elképzeltem magam elé Annácskát! Olyan cuki lehet!!! :D
Biztos jó lesz a nyaralás!

Húúúú hallottatok arrol a pedofil bébiszitteről?! :shock: :evil:
Annyira de annyira durva!!!!! Csak 2 év alatti babákat vállalt, mert azpk még nem tudnak szólni a szülőknek!! :evil:
Csak az vígasztal, hogy az ilyen pasikból csinálják a legnagyobb köcsög csicskát a börtönben! :evil:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Ha nem nyílik márciusi topic, szerintem bepofátlankodom a Tiétekbe, mit szólsz? De előbb doki bácsival megvitatjuk, szerinte mikor fogok szülni...

Márti
borossné becz márta

Kép
Kép
konan

Hello lányok!

Várom a védőnénit, addig gyorsan:

Konan: Hát Annácskát meg kell zabálni!!! :lol: :lol: :lol: Ez a lépegetős videó csúúúúcs!! Milyen kis jókedvű baba, hogy örül az új tudományának!!! :)

Honey: Pedofil bébiszitter: :evil: :evil: :evil: Annyira ideges lettem!!!! Rohadt szemét mocsok szarzsák... hát kívánom, hogy a sitten minden nagydarab őt molesztálja!!!! :twisted: :evil:
Ezért örülök, hogy Bius bölcsis gondozónőit ismerem, tesóm mindkét gyereke hozzájuk járt és tényleg csak a szépre és jóra tanították

...csengettek..
Vendég

konan,
jaj annyira cuki!!! Megnéztem vagy 4x egymás után!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

márti,
tuti nyilik márciusi is! Csak még korán van.
Pont akartam mondani, hogy szívesen átmegyek... mert a februári topic elég furi.... :? Nem túl aktív a topic viszont már most megy a félreértésekből adódó "zsidózás"

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Betti,Honey,Szeder!
Még nem merek tesztelni....úgy vagyok vele,hogy addig is egy kicsit ringatom magam a hitben,hogy hátha...Hát ilyen lüke vagyok én :oops: meg az utolsó ciklusom 40 napos volt :shock: :shock: (az azt megelőzőek átlag 28 naposak voltak)és most nem is tudom meddig várjak a teszttel.De mindenképpen szólok ha lesz valami.Megígérem :D

Szeder!
Kérek én is házikórol képet!Én is mindjárt teszek.
Altatás: hát nekünk nem nagyon volt evvel gondunk sose :oops: mini korától letettem a kiságyába fürdés,evés után és elaludt nagyon gyorsan. A nehezebb napokon bementem kicsit susugni,paskolni,de az már nagyon régen volt. Mivel napközben is ha el kezd nyüszögni akkor beteszem az ágyába és ha megunta a játékot akkor elalszik így este is egyedül alszik már el. Néha előfordul,hogy felsír és ücsörögve vár rám,de ez csak pár hétig ment.Most már magától is vissza tud feküdni. (Azért bemegyek ha hallom,hogy felsír)Szóval én nem nagyon tudok tanácsot adni.
Azért lehet valami a feszültséges dologban.

Konan!
Írtó édes Anna ahogy tipeg :lol: Gratulálok hozzá.

Kép
Kép
a.m.

Honey!
Sajnálom,hogy a februári topic nem az igazi.Ha már most elkezdődtek az intrikák akkor mi lesz később.?

Na képek a házról:

a "szép kapu"
Kép
a ház elölről:
Kép Kép

az emelet:
Kép Kép

az előtér az alcseszett lépcsővel:
Kép

a "gyönyörű kert":
Kép Kép

a garázsnak való:

Kép

ahogy bejövünk a kapun:
Kép

a ház hátulja a melléképülettel
Kép

hát azt hiszem ennyi elég is volt

Kép
Kép
a.m.

Belülről nem teszek több képet.Eygsrészt nehéz is fotózni,hogy látszon valami másrészt meg egyszerűen annyira gáz,hogy majd ha kifestettük akkor hozok inkább képeket+új konyhabútor+új csempe etc.

Kép
Kép
a.m.

am :)
nagyon drukkolok, és izgatottan várom,mikor tesztelsz. Most hányadik napon jársz?
Házikó: az ilyen házakban az a jó, hogy ti alakithatjátok saját izlésetekre. Persze, jó sokba kerül, de aztán olyan jó látni, hogy honnan indultatok és milyen szép lett. A lépcső miért is van elcseszve? Egyébként nálunk is elrontották a kőművesek, 1 lépcsőfokkal kijebb kezdték, igy az 1,80 felettieknek kicsit le kell húzniuk a fejüket. Még jó, hogy Csabival mndketten 1,70 vagyunk :) Ma mentetek ügyvédhez? Minden rendben ment?

szeder :)
én is kiváncsi vagyok a házatokra. dobsz nekem is képet? milyen szint választottatok végül?

nyaralósokat továbbra is üldözi sárga irigységem :oops: :lol:
És mindenki hozzon képet, hadd gyönyörködjünk!

védőnő: én még mindig ezen vagyok fennakadva (most arról jutott eszmbe, hogy Bejci :) irta, hogy várja), hogy nálunk csak 1x volt kinn, mikor megszületett Csongi, azóta én járogatok. Na, nem mintha hiányozna, nagyon birom a fejét, de azért jobb azt úgy tervezni, hogy én megyek az egészségházba :) Ja szülés előtt meg csak véletlen jött (épp kiszaladtunk az utcára Nándival kukásautót nézni-mert ez ugye fontos dolog- és akkor épp biciklizett az egyik kisbabáshoz, és ha már meglátott, gyorsan bejött 2 szóra. Megjegyezte, hogy lenn van a pocakom. 2 nap múlva megszületett Csongi :) Vicces volt)

Na, megyek még vasalok.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Csak gyorsan átfutottam az oldalt.. most altattam el Adélt.. mennem kell takarítani..

Egyet akartam írni, de már látom,hogy írta Honey:
Az a köcsög pedofil állat kívánom neki, legyen minden kétajtós szekrénynek a Qvája.. szemét.. ááá én nem bírom ezt szép szóval illetni, hogy lehet, hogy ilyen embereket a természetes szelekció tovább hagyott élni.. ? Soha nem fogom megérteni Istent sem.. miért engedte őket a Földre??
Áá én úgy fel vagyok most háborodva.. remélem,hogy a rendőrök "jól" bánnak vele.. nagyon remélem..!
Nem is tudom,hogy én mit csinálnék, ha a szemem elé kerülne ez az állat..

Bocsi csajok , tudom,hogy köztetek van, aki nem szereti a kemény szavakat.. de ez úgy jön..... a zsigereimben van az ilyen jellegű utálat.. Az egyik legnagyobb bűn, amit gyermekekkel el lehet követni.. az egyik legnagyobb.....

Am!
Mekkora házatok lesz :shock: hány szint?? kettő?? és hány szoba??
Naa látom, akkor Te is takaríthatsz :lol: :lol: :lol: megtudod ezáltal a "rabszolgasorsot"... :P nagyon örülök,hogy sikerült megvennetek!!
A teszt meg legyen olyan, amilyent szeretnél.. (megnézném mondjuk minikét lányba :wink: :wink: :wink: nagyon helyes kislány lenne!!!)

szeder74

Hello lányok,gondoltam segithet nektek, ha nem bocs a zavarásért!

Nyolc tény a csecsemők alvásáról, amit minden szülőnek tudnia kel

l
Dr. William Sears

Annak érdekében, hogy jobban megértsd, hogyan tudod kellemesebbé tenni az elalvást és magát az alvást a magad és a gyermeked számára is, íme az alvás néhány fontos alapelve, amelyet minden új szülőnek fontos megértenie.
1. Hogyan alszanak a felnőttek?

A legtöbb felnőtt - miután átöltözött az alváshoz -, különböző rituálékkal segíti magát abban, hogy az alváshoz szükséges nyugodt állapotba kerüljön: olvas, zenét hallgat, tévét néz vagy szeretkezik. Amint elalszol, a felsőbb agyi központjaid pihenni kezdenek, és a non-REM-nek nevezett mély álomba kerülsz (non-REM: non rapid eye movement, vagyis nem gyors szemmozgás); ezt a szakaszt nyugodt alvásnak is nevezik. Az elméd és a tested ebben a szakaszban a legnyugodtabb. A tested nyugodt, a légzésed mély és egyenletes, az izmaid ernyedtek, teljességgel ellazult vagy. Körülbelül másfél óra mély alvás után az agyad elkezd „ébredezni" és munkához lát; Te pedig átkerülsz a mély alvásból a könnyű vagy aktív alvásba, melyet gyors szemmozgások jellemeznek, ezért nevezik REM-alvásnak. Ebben a szakaszban a szem mozog a szemhéj alatt, jelezve, hogy az agy működik. Álmodsz, mozgolódsz, megfordulsz, sőt, még a takaródat is elrendezheted anélkül, hogy teljesen felébrednél. Az alvásnak ebben a szakaszában történhet meg az, hogy teljesen felébredsz, hogy kimenj a mosdóba, majd visszamész az ágyba, és azonnal mély álomba merülsz. A könnyű és a mély álom váltakozó ciklusai kétóránként ismétlődnek az éjszaka folyamán, így egy átlagos felnőtt hat órát tölt nyugodt és kettőt aktív alvásban. Vagyis senki nem alszik mélyen egész éjjel, még akkor sem, ha úgy érzi.
2. Hogyan alszanak el a csecsemők?

Ringatod a babádat, sétálgatsz vele vagy megszoptatod, miközben a babának le-lecsukódik a szeme, és elszunnyad a karjaidban. Szemét teljesen becsukja, de a szemhéja továbbra is mozog és a légzése még rendszertelen. A keze és a tagjai még feszesek, riadtan felsóhajthat és arcán mosoly suhanhat át, amit alvási vigyornak hívnak. Akár remegés-szerű szopó mozgásokat is végezhet. Abban a pillanatban, ahogy „alvó" gyermekedet beteszed a rácsos ágyba, és megpróbálsz csöndben elosonni, a baba fölébred és sír. Most próbáld meg ismét végigcsinálni a bevált esti rituálét, de ezúttal folytasd hosszabban (kb. 20 perccel tovább)! Észre fogod venni, hogy a baba grimaszolása és mozgolódása megszűnik, légzése egyenletessé válik és elmélyül, izmai elernyednek. Ökölbe szorított kezét kinyitja, karja és tagjai súlytalanul lógnak. A csecsemő most már mélyebb álomban van, most már leteheted és elosonhatsz abban a kielégítő tudatban, hogy gyermeked végre kényelmesen pihen.

Az éjszakai szülői gondoskodás első leckéje: A csecsemőknek szülői segítségre van szükségük az elalváshoz, nem arra, hogy egyszerűen letegyék őket aludni. Néhány kisbabát le lehet tenni, amikor már elálmosodott, de még ébren van, és magától elalszik, míg másoknak szülői segítség: dajkálás, szoptatás kell az elalváshoz.

Ennek az az oka, hogy míg a felnőttek többnyire azonnal képesek mély álomba merülni, addig a csecsemők az első hónapokan először könnyű álomba kerülnek. Húsz perc vagy még hosszabb idő múlva lépnek fokozatosan a mély álom fázisába, amelyből nem könnyű őket felrázni. Talán Te is tapasztaltad, hogy ha gyorsan be akarod tenni a babát az ágyába, amikor ő még a kezdeti könnyű álom-periódusban van, akkor általában felébred. Sok szülő mondja nekem: „Az én gyerekemnek teljesen el kell aludnia ahhoz, hogy le tudjam tenni". A későbbi hónapokban a kisbabák egy része egyre gyorsabban jut a mély álom fázisába, kihagyva a hosszú könnyű álomszakaszt. Tanuld meg felismerni gyermeked alvási periódusait! Várd meg, amíg a baba mély álomba merül, mielőtt átvinnéd őt egyik alvóhelyéről a másikra, például a Te ágyadból a kiságyba, vagy az autósülésből a kiságyba vagy az ágyba!
3. A csecsemőknek a felnőttekénél rövidebb alvási periódusaik vannak.

Állj oda alvó gyermeked mellé, és figyeld, ahogyan alszik! Körülbelül egy órával azután hogy elaludt, elkezd mozgolódni, kicsit nyöszörög, szemhéja remeg, arcizmai grimaszolnak, rendszertelenül lélegzik és izmai megfeszülnek. Újra a könnyű álom szakaszába lép. A mély álomból a könnyű álomba való lépés kritikus időszak, melynek során a kisbaba felébred, ha bármilyen kellemetlen körülmény vagy kényelmetlenség - mint például az éhség - megzavarja őt. Ha a baba nem ébred fel, akkor a következő tíz percben átmegy a könnyű álom periódusán, és visszasüllyed a mély alvásba. A felnőttek alvási ciklusai (könnyű álomból mély álomba, majd ismét könnyűbe) átlagosan 90 percig tartanak. A csecsemők ciklusai ennél rövidebbek, 50-60 percig tartanak, ezért az éjjeli felébredés szempontjából kritikus perióduson óránként vagy még annál is gyakrabban átesnek. Amikor gyermeked a könnyű álom szakaszába lép, ébredés nélkül átsegítheted őt ezen a perióduson, ha a kezedet nyugtatóan a baba hátára helyezed, énekelsz neki egy megnyugtató altatódalt vagy egyszerűen csak ott vagy mellette, amennyiben a Te ágyadban alszik.

Az éjszakai szülői gondoskodás második leckéje : Vannak csecsemők, akiknek szükségük van segítségre a visszaalváshoz.

A csecsemők egy része képes átmenni ezen a kritikus perióduson anélkül, hogy felébredne, ill. ha mégis felébred, vissza tudja segíteni magát a mély álomba. Másoknak segítő kézre, hangra, vagy mellre van szükségük ahhoz, hogy visszasülylyedjenek a mély álomba. Az alvási ciklusok egyedi különbözősége arra tanít minket, hogy az éjszakai szülői gondoskodás egyik célja éppen az, hogy olyan környezetet teremtsen a babának, amely átsegíti őt az éjjeli ébredés kritikus periódusain, és hozzásegíti ahhoz, hogy felébredés nélkül visszatérhessen a mély álomba.
4. A csecsemők nem alszanak olyan mélyen, mint a felnőttek.

Nemcsak arról van szó, hogy hosszabb ideig tart nekik, mire elalszanak és gyakoribbak az éjjeli ébredés szempontjából kritikus periódusaik, hanem arról is, hogy kétszer annyi aktív (vagy könnyű) álmuk van, mint a felnőtteknek. Első ránézésre ez nem tűnik igazságosnak az egész napos gyermekgondozásban elfáradt szülőkkel szemben. Azonban ha figyelembe vesszük, hogy ez a mód, ahogyan a csecsemők alszanak - vagy nem alszanak - életfontosságú fejlődési elven alapszik, akkor könnyebben megérthetjük a gyermek éjszakai szükségleteit, és olyan éjszakai gondoskodási stílust alakíthatunk ki, amely inkább segíti, mint sérti a baba természetes alvási ritmusát. Ezen a ponton nem értek egyet a modern alvástrénerekkel, akik egy sor praktikát és technikát ajánlanak, hogy segítsék a kisbaba minél mélyebb éjjeli alvását – és ennek ára, sőt talán kockázata is van.
5. Az éjjeli ébredések a túlélést szolgálják.

Az első hónapokban a legnagyobbak csecsemők igényei, ám ezen igények közvetítésének képessége ilyenkor a legkisebb. Képzeljünk el egy kisbabát, aki az éjszaka legnagyobb részében mélyen alszik! Néhány alapvető szükséglete kielégítetlen marad. Az aprócska babáknak aprócska gyomruk van, és az anyatej nagyon gyorsan emésztődik. Ha a csecsemőt az éhségérzet nem tudná könnyedén felébreszteni, az az ő túlélése szempontjából előnytelen lenne. Ha a csecsemő orra eldugulna, és nem tudna lélegezni, vagy fázna, és melegre lenne szüksége, de annyira mélyen aludna, hogy nem lenne képes jelezni a szükségleteit, akkor a túlélése veszélybe kerülne.

Egy dolgot megtanultunk a gyermekorvoslásban eltöltött éveink alatt: a csecsemők azért tesznek úgy, ahogyan tesznek, mert így vannak kitalálva. Az alvással kapcsolatban a kutatók arra jutottak, hogy az aktív alvás a kisbabákat védi. Képzeld el, hogy a gyermeked úgy aludna, mint egy felnőtt, vagyis túlnyomórészt mély álomban töltené az éjszakát! Csodásan hangzik! Neked, valószínűleg, de nem a kisbabának. Képzeld el, hogy a babának melegre, ételre vagy levegőre volna szüksége, de mivel annyira mélyen alszik, képtelen arra, hogy felébredjen, észlelje ezeket a szükségeit és ezeknek megfelelően cselekedjen! A kisbaba jólléte veszélybe kerülne. Úgy tűnik, hogy a csecsemők olyan alvási sémával születnek, amely lehetővé teszi számukra azt, hogy a jóllétüket fenyegető körülményekre válaszként felébredhessenek. Hisszük, és a kutatás igazolja ezt, hogy a gyakori aktív (REM) alvás szolgálja leginkább a babák fiziológiai érdekeit a korai hónapokban, amikor a jóllétük leginkább veszélyben forog.

Az éjszakai szülői gondoskodás harmadik leckéje : Ha túl hamar arra kényszerítünk egy babát, hogy túl mélyen aludjon, az - túlélését és fejlődését illetően - nem szolgálja a legjobb érdekeit. Emiatt az újdonsült szülőknek, akiket elbizonytalanítottak az alvástrénerek javaslatai, melyek szerint rá kell venniük gyermeküket az éjszaka átalvására, nem kellene kötelességüknek érezniük, hogy túl hamar túl hosszú és túl mély alvásra bírják kisbabájukat.
6. Az éjjeli ébredésnek jótékony hatása van a fejlődésre.

Alváskutatók úgy gondolják, hogy a kisbabák „okosabban" alszanak, mint a felnőttek. Úgy vélik, hogy a könnyű alvás segíti az agy fejlődését, mert az agy a REM-fázisban nem pihen. Az agyi véráramlás valójában majdnem megkétszereződik a REM alvás alatt. (Ez a megnövekedett véráramlás különösen nyilvánvaló az agynak azon a területén, mely automatikusan ellenőrzi a légzést.) A REM-alvás alatt a testben megnövekedik bizonyos idegi fehérjék termelődése, melyek az agy építőelemei. Azt gondolják, hogy az aktív alvás periódusában tanulás is folyik. Az agy arra használja ezt az időt, hogy az éberen gyűjtött információkat feldolgozza, elraktározva azt, ami az egyén hasznára válik és eldobva, amire nincs szüksége. Néhány alváskutató úgy véli, hogy a REM-alvás alatt a fejlődő agy stimulálja magát, miközben hasznos képzeteket alkot, melyek az értelmi fejlődést mozdítják elő. A könnyű alvás szakaszában az agy magasabb központjai folyamatosan dolgoznak, míg a mély álom periódusában ezek a magasabb agyi központok kikapcsolnak, és a csecsemő alacsonyabb agyi központjai működnek. Lehetséges, hogy az agynak ebben az óriási ütemű növekedési szakaszában (az első két életévben a babák agya felnőttkori méretének majdnem hetven százalékára nő) az agynak alvás közben is tovább kell működnie ahhoz, hogy fejlődhessen. Érdekes megjegyezni, hogy a koraszülött kisbabák alvásidejüknek még nagyobb részét (körülbelül kilencven százalékát) töltik REM-alvásban, talán azért, hogy gyorsítsák az agyuk növekedését. Mint látható, az életnek az a szakasza, amikor az ember a legtöbb időt tölti alvással, és amikor az agy a legnagyobb ütemben fejlődik, ugyanaz az időszak, amikor a legtöbb időt tölti aktív álomban. Egyszer, amikor éppen arról az elméletről beszéltem, hogy a könnyű alvás segíti a csecsemők agyának fejlődését, egy nagyon élénk kisbaba fáradt édesanyja nevetve megjegyezte: „Ha ez igaz, az én gyermekem nagyon okos lesz".
7. Ahogyan nőnek, a babák alvása is egyre érettebb lesz.

„Ez mind nagyon szép," - mondod, - „megértem ezt a fejlődési rendet, de mikor alussza át a gyermekem az éjszakát?" Az az életkor, amikor a csecsemők "megnyugszanak" – ami azt jelenti, hogy könnyen elalszanak, és jól alszanak - széles határok között változik. Néhány baba könnyedén elalszik, de nem tud jól aludni. Másoknak nehézségeik vannak az elalvással, de jól alszanak. Más, kimerítő babák sem elaludni, sem aludni nem akarnak.

Az első három hónapban a pici csecsemők ritkán alszanak négy óránál tovább anélkül, hogy szükségük lenne táplálékra. A kicsi babáknak kicsi a pocakja. Viszont általában összesen 14-18 órát alszanak naponta. Három és hat hónapos kor között a legtöbb kisbaba megnyugszik. Napközben hosszabb időszakokat töltenek éberen, és éjjel akár öt órát is alhatnak egyfolytában. Háromtól hat hónapos korig 1-2 éjjeli ébredésre számíthatsz. Azt is látni fogod, hogy a mély álom periódusa meghosszabbodik. Az éjjeli ébredés szempontjából kritikus periódusok száma csökken, és a baba egyre könnyebben tud mély álomba süllyedni. Ezt hívják az alvás érésének.

Az éjszakai szülői gondoskodás negyedik leckéje : Fontos, hogy tudd: gyermeked alvási szokásai sokkal inkább a gyermek temperamentumától függnek, semmint attól, hogy hogyan gondozod őt éjjel. Ne felejtsd el: más szülők általában túloznak abban, mennyit alszik a gyermekük, mintha ez volna a jó szülőség fokmérője, pedig nem az. Nem a Te hibád, ha a kisbaba felébred.
8. A csecsemők továbbra is felébrednek.

Az, hogy egy baba mikor érik meg arra, hogy a felnőttekéhez hasonló alvásciklusai kialakuljanak, gyermekenként változik. És bár a kisbabák valamikor az első életév második felében eljutnak ebbe a szakaszba, sokan továbbra is felébrednek. Mi lehet ennek az oka? Gyakoribbá válnak a fájdalmas, kellemetlen állapotok mint pl. a nátha vagy a fogzási fájdalom. A nagyobb fejlődési mérföldkövek, mint az ülés, mászás, járás arra sarkallják a kicsiket, hogy álmukban is „gyakorolják" új képességeiket. Aztán egy- és kétéves kor közt, amikor a baba elkezdi átaludni a fent említett felébresztő hatásokat, az éjjeli ébredés más okai jelennek meg, mint a szeparációs félelmek vagy a rémálmok.

Azzal együtt, hogy megértetted, miért hajlamosak a babák az éjjeli ébredésre, tisztában kell lenned azzal, hogy a szülők és a babák számára is fontos a nyugodt éjszakai pihenés, másként a baba, a szülők és hármójuk kapcsolata sem lehet kiegyensúlyozott.

Fordította: Dénes Anna

Forrás: http://www.askdrsears.com/html/7/T070200.asp

Dr. William Sears gyermekorvos, 8 gyermek édesapja, több mint 30 gyermekgondozási könyv szerzője

* Éjszakai gondoskodás
* 2004/1
kalinka

Sziasztok!

Csak egy gyors életjel most! Kész vagyok: Ádám nem akar aludni napközben... :evil:
Délelőtt alszik max egy órát, kb 11-ig és slussz. És nyügi, semmi nem jó neki - persze, hiszen iszonyú fáradt.
Emellett elkezdett mászni is, de még úgy ahogy írtad, Bejci! Ha siet, visszavált fókába :lol:
És tegnap óta felül ügyesen, de elég gyakran eldől még, viszont buzgón gyakorolja -> gyakori az esés, üvöltés. Térdenállni is próbál, abból dobott már olyan hátast hogy lett egy szép púpja :?
Most tehát kb. 24 órás odafigyelést igényel, semmire nincs időm mellette.
Írtátok többen a tegnap esti sírást. Ő is üvöltött egy hatalmasat tegnap, az egész család virrasztott este 11-től fél 1-ig.

És mindezek mellett még ott van az örökmozgó Dorka is, aki szintén igényli hogy foglalkozzam vele.

Most jutottam el arra a pontra hogy halálosan fáradt vagyok. Ráadásul nagyszülőkre sem számíthatok hogy néha elvigyék őket egy pár órára.

Ne haragudjatok, hogy csak panaszkodtam most, ígérem, ahogy kicsit helyrebillenek jövök majd!

Kistesó projekthez drukk mindenkinek! :wink: :)

Kép

Kép
anyoooka

márti,
neked milyen tüneteid vannak?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Márti :)
írtam egy jóóóó hosszú PÜ-t, győzzed olvasni .
:)

Kép
Kép
Kép
minyu

szeder,

még ehhez a pedofilos sztorihoz:
Azért én a szülőket sem értem. Mert...
1,Nekünk van bébiszittyónk, de soha - soha életemben nem alkalmaznék pasit!! Ha mégis - ami kizárt- tuti, hogy a férjem soha nem menne bele, hogy ne találkozzon vele ő is személyesen (mert hogy itt ez történt)
2, amikor én felvettem a miénket az összes iratáról fénymásolatot készítettem, kértem tőle erkölcsi bizonyítványt... és most ne röhögj, de EÜ kiskönyvet is
3, hiába nem tud beszélni egy pl 1 éves gyerek, a szülő nem látja rajta a jeleket?! Ők még pici ösztönlények, táhát náluk még a klasszikus "szégyenérzet miatt titkolta" verzió sem játszik....

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Minyu!
Azért van elcseszve,mert át kell bújni alatta :( :( ,nem férek még én sem el alatta az 1,68 m-emmel :roll:

Szeder!
Igen 2 szintes a ház. 85 nm/szint.Hát az biztos,hogy lesz mit csinálni rajta,de hát még fiatalok vagyunk tele ötlettel
:D Ja és hát igen,én is azt hiszem,hogy sokat kell majd takarítanom :wink: ,de még nem bánom.

Kép
Kép
a.m.

Jaj nagyon durva ez a pedofilos történet.Én csak tőletek "hallottam" itt,de már ez is elég. Remélem hátralevő életében csak rossz vár rá majd,mert megérdemli.

Bejci!
Mikor indultok?Jó nyaralást :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Jó régen nem írtam már, de ez nem újdonság szerintem. :roll:

Konan!

Te figyi, mi lenne ha kiprószálnád azt a homeos bogyeszt amit Bejci is használ. Néztem a neten, nem is veszélyes az ára, nekem viszont tuti nem használna, mert nincsenek evés rohamaim. Ha Nálad ez a fő gond, hogy a hűtőben portyázol, akkor ez egy megoldás lenne.
Bevallom, nem diétázom, be kellett látnom, hogy egy csomó tényező miatt ez most nem lehetséges. Eszek mindent, mindenből, ahogy eddig is, viszont csak telehasig és nem szétpuffadásig.

A spinninghez nagy drukk, én nem járok, viszont rendszersen bringázok itthon. (Na jó, most kihagytam egy hetet, de este megint fogok.) Starlarknak millió köszönet az Edzésonlányos linkjéért, mert ide be tudom írni mikor és mennyit tekertem, ami a siker szempontjából szerintem nagyon fontos. Én baromira nem vagyok-voltam egy sportember, de tök jó látni, hogy mennyit megcsináltam már és nap nap után ez hajt, hogy tegnap is letekertem 20 km-t akkor ma is menni fog. A lábamon már nagyon szépen látszik az eredmény. Felrakom mégegyszer a linket, hátha valaki kedvet kap hozzá: http://www.edzesonline.hu/
Tény és ezt mindenkinek saját magának be kell látni, hogy diétával fogyni teljesen más, mint sporttal. Diétával lemegy a kilók nagy része, viszont a karfiolos, csúnya tónusú bőr megmarad, mert nincs ami kiürítse ezeket a salak tartalékokat. Sporttal igaz lassabb a dolog, de lehet nekünk még olyan szép combink, mint 18 éves korunkban! :wink:

Honey!

Az az erkélyes kép nálunk is abszolút nyerő volt. Annyira kifejező.
Drukk a pöcsöshöz (bár a nemén már nem lehet változtatni, ugye)! :D :P

A.m.!

Megvallom kicsit irígykedek a ház miatt. Én ezt a részt mindig is nagyon élveztem, amikor semmiből valamit lehet csinálni. Nálam olyan nem nagyon van, hogy valami kész, mert a készen is mindig lehet valamit alakítani.
A Férjem szerencséjére a mi házunkban még bőven van kihívás, de ha egyszer elkészül, lehet hogy addig fogom nyaggatni még tovább nem állunk.
Most van egy nagyon jó lehetőség, amin kicsit kattog az agyam -anélkül hogy bármi realitás alapja is lenne a dolognak -, Pécsen nagyon nagyon jó áron egy családiház. Egyetlen baj van vele, hogy a mamáméktól két háznyira van és az nagyon veszélyes közelség. A mamám eléggé a rátelepedős fajta, rövid távon kivinné a sérónkat. Ha nem ők lennének a szomszédok, lehet hogy nyaggatnám egy kicsit Norbi, hogy mélyedjünk jobban bele a dologba, de így sajnos nem lehet.

Keresztbe az ujjam a kistesóért! :wink:

Szeder!

Eddig nem reagáltam rá, de Adél képei hihetetlen jók. :D Annyira nevettem a saolin mesteren. :lol: A kis hajasbabád annyira szép ebben a zöld ruckóban.
Ide nekem is egy kislányt! :D

Pedofil dolog:
Honey leírt mindent amit én is gondolok. Nálam elsősorban az csapta ki a biztosítékot, hogy szülők hogy alkalmazhattak egy olyan embert, aki nyilvánosan hajléktalannak vallotta magát. Oké, egy gyárban munkásként a hajléktalanság dolog teljesen másként hat, mint amikor beengeded a hajléktalant a családodba a gyermeked mellé. Lehet hogy ez hülye érv, de én előítéletes vagyok és ezt vállalom is.

Humanka!

Gyönyörű helyeken jártatok! Ebben a csodás itthoni nyárban csaknem annyira fel kell öltözteni a gyerekeket, mint Neked Bendőt a tél elején.... :roll:

Ormolya!

Köszi a képeket! Te is régen voltál már.

Rakok én is képet.

Kép
Unokatesó Annával. Anna 1 hónappal idősebb Ákosnál...

Kép
Tipikus Ákos. :lol: A cumilánc lóg a szájából, a csiptető rész van befelé. :twisted:

Nálunk jön a bal felső első fogacska. Gáz volt, mert jó 2-3 hétig alig evett a gyerek, csak a tápi kellett neki, most viszont napok óta olyan jól eszik, hogy öröm nézni. Remélem nem kiabálom el és folytatja majd ezt a tendenciát és visszaszedni amit leadott, rossz látni, hogy a kis puffancs baba pocakja nem göndörödik már, hanem lapos a has. (Bezzeg anyának nem jön a foga. :twisted:) Értelmi fejlődésben is ugrottunk egyet. Kezd utánozni minket, hangokat, mimikát, tök aranyos. Továbbá célzatosan megtanulta nyomkodni a gombokat. Akár egy órán keresztül is képes nyomigálni a zenélős játékok gombjait, ami egy idő után azért elég gáz, mert általában az első két taktus után újra nyom és kezdődik a muzérolás eleje előlről, aztán megint és megint. :lol: Próbálkozik a kapaszkodás nélküli állással, de ehhez is van gógyija, mert általában a franciaágyon csinálja, ott nem lehet akkorát esni. :D

Kellemes estét mindenkinek!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Ez az őrült ember-állat remélem,hogy évekre hűsölni fog.. de az lenne a legjobb, ha életfogytig bent lenne.. nem tudom jobban ragozni.. a szülők meg.. én most olvasom, hogy nem is találkozott mindkét szülő ezzel az állattal?? Hajléktalan és így is engedték gyerek közelébe és,hogy ő felügyelje a gyereket.. hát erre már nem is tudok mit mondani.. jó lenne, ha most példaértékű büntetést kapna és nem lenne jó magaviselet miatt kedvezmény!!!!!!!!
Hogyan is tudna ez az ember-állat jó magaviseletet tanúsítani.. áá remélem,hogy most a törvénybírák jól döntenek és soha szabadlábra nem kerül.. ezt kívánom neki..

Most jól megmondtam a magamét.. de nem is akartam uralkodni a szavaimon.. mert ez az ember-állat nem érdemli meg.. sajnálom a családját.. milyen szégyen ez nekik..

Honey!
Milyen tüneted van?? Nem hiszed el, de nagyon örülök a babásodásodnak! Nagyon!

Monee!
Most szívemhez értél.. :P Azt a betyárját :shock: Ákos milyen hatalmas.. ! A második kép a kedvencem.. olyan kis szeretetreméltó fejecskét vág.. !!! Látom,hogy nálatok is nagy kincs a klaviatúra :lol: Hogy telnek a napjaitok?? Milyen "alvókája" van Ákosnak??
A kilókról meg annyit.. most feljött 1,5 kg.. úúgy nem szeressem .. :twisted: hát ez van.. ez a mi kis keresztünk..
Gyakran taliztok az unokatesóval??

Bejcikém!
Érezd nagyon jól magad és pihenj.. fürödj helyettem is a hűs habokban -imádom a tengert én is..- és egy vacsi után tele pocakkal gondolj ide felém Solymárra.. jó??? :lol: :wink: Vigyázzatok Biusra nagyon!!! Kérek sms-t!!!!!![b] Sok puszika!!

szeder74

Ma másodszorra tettem Adélt le egyedül aludni. Vacsora és szopi után be a kiságyába.. és láss csodát.. ma 12 perc elég volt ahhoz, hogy elaludjon.
El sem hiszem, hogy nekem lehet olyan gyermekem, aki magától alszik el :shock: :shock: :roll: :lol: :lol: én azt hittem, hogy csak olyan gyermeket tudok a Világra hozni, akinek rázni kell a seggét elalváshoz.. :lol: 8)
Most úgy örülök!!

Jó éjt Nektek!

szeder74

Honey!

Ne aggódj, ha nincs tüneted (láttam a másikban, hogy említetted), gyakorlatilag nálam is csak mellfeszülés van, meg ami egyértelmű, hogy minden köhögésnál, tüsszentésnél le kell guggolni vagy felhúzni a lábam, ha fekszem épp, különben jön az éles szúrás bele a pocimba. Ilyet csak terhesen éreztem eddig. Ma csatlakozott ehhez, hogy mindent ki akarok enni a hűtőből, de ez simán lehet, hogy a magzatvédő vitamintól van, abban ugye sok a B vitamin...hát az rendesen tudja fokozni az étvágyat, ami azért is gáz, mert én holnap kezdeném már a ch-diétát, merthogy van a múltamban egy terhességi cukorbetegség...na, kíváncsi vagyok, mire jutok vele, de muszáj a baba miatt.
Ami nekem is fura, hogy még a szagokra sem vagyok érzékeny, de szerintem, ami késik nem múlik.Viszont a hőm magas, szóval remélem minden ok. De megnyugodni akkor fogok teljesen, ha látom 2 hét múlva, hogy jó helyen van és ver a szíve!

Ja, bejelentkeztem dokihoz, 14 én megyek 16. 30-ra!

Am!

Klassz lesz az otthonotok! Nekem tetszik, de persze kifestve, belakva lesz majd tuti!
Teszthez megy a drukk!

Minyu!

Én is írtam hosszút! :lol:

Szeder!

Milyen lesz a térkő???

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt!

Fáj a lábujjam .. nem tudtam már vissza aludni. Adél most cicizett egyet és már aludt is.. de én meg forgolódtam.. azt hiszem,hogy benőtt a köröm a nagylábujjamon.. de majd elmegyek ma , vagy holnap sebészetre, hogy nézzenek rá, mert ezzel nem szabad játszani.

Márti!
Ez a Semmarlok térkő homok barna színe lesz a hátsókertben. (Szürke nélkül, mert nekünk az nem megy a házhoz..)
Kép

Ez meg a garázsbejárónál, és a ház előtt lesz pár vendégautó parkolását megkönnyítve..
Kép
Citytop térkő

Mindkét térkő, só - és fagyálló. Ami ugye elengedhetetlen.
A netről szedtem le a képeket, hogy megmutassam és ne csak a nevüket írjam be :wink:
Tudom ajánlani:
http://images.google.com/imgres?imgurl= ... L8Bt237IUJ

itt elég jó ötleteket találsz.. van egy olyan menü, hogy tippek képekben.. hátha látsz valami nektek valót :wink:

Megpróbálok pihenni még.

szeder74

monee,
te jóóó ég, mekkora Ákos!!! :D

szeder,
na, azért csak alakulnak az esték!!! :D Van még remény arra,
hogy ne keljen 20 év múlva is segget rázni!

Ami a tüneteket illeti, pont az a bajom, hogy semmi bajom! :? De nagyon semmi! Még a mellfeszülés is csak jóindulattal mondható. Simán tudok tőlük hason aludni.
Semmi olyasmi nincs, mint amit Márti írt. :?
Pedig most már én is nagyon örülök és beleéltem magam.
Na mind1... hétfőn kiderül.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Hát sajna én nem jöttem "pozitív" hírrel. :( :( :( Talán majd legközelebb...

Kép
Kép
a.m.

Hello lányok! :)

Megint csak "kutyafuttában", mert ma indulunk, és még vásárolnom kell!! :?

A.m: Házikó szuper!!! Tök jól meg fogjátok csinálni, és tuti szép kis otthon lesz belőle! A hírt sajnálom, de kesergésre semmi ok, pikk-pakk jönni fog a kistesó! Addig is próbálkozzatok "szorgalmasan" ! :wink: :oops:

Monee:
Ákos igazi nagyfiú!!! De édes, ahogy a cumitartó lóg a szájából!!! :) ! Hajrá tekerés!

Honey: Mire hazaérek már lehet, hogy dobsz UH képet? :) ... amúgy nekem abszolút semmi tünetem volt!!!! A 9. héttől kicsit szúrogatott a hasam, de semmi mellfeszülés, semmi étvágy, semmi hányinger! Amúgy ha nem jó afebruári topic, akkor csusszanj át a márciusba! Nyissatok egyet Mártival!!! :lol: Úgyis hó végére leszel kiírva, utolsó szülésesek közt pedig nem jó lenni.. akkorra már mindenki babázik! Márciusban meg az elején lehetnél! :wink: Megy a drukk!

Márti: Neked is megy a drukk 14-én!! Addigra már itthon leszek! Örülök, hogy nincs hányingered! :)

Minyu: Én védőnénim is tök jó fej!! Tegnap 2 órán keresztül dumáltunk mindenféléről, Bius meg aludt! Anno várandósság alatt is , meg most nyáron is alapvetően mi Fűzfőn vagyunk, úgyhogy ilyenkor nincs is nagyon látogatás, ha meg jön, előtte felhív!

Szeder: Tök jó lesz az új házatok! A térkő is szuper! Adél altatásért pedig gratula az anyukának is!!! Anno én sem hittem, hogy Bius átalussza az éjszakát, de azóta már "bizonyított"!! :)
Lábikáddal meg irány a doki!!!
Vigyázunk Biusra... gondolhatod! :) :wink: Valamikor holnap reggel érünk le, majd dobok sms-t, meg lehet, hogy mms-t is, ha a készüléked tudja fogadni! :wink:

Szóval: délután 4 körül indulunk, addig még 1000 a dolgom, úgyhogy elköszönök Tőletek! Majd 13-án érünk haza. Ja, a mózeses megoldás mégsem műkszik, mert elfoglalná az egész hátsó ülést, úgyhogy marad az autósülésben alvás... bár a miénk elég jól dönthető, úgyhogy remélem, lesz alvás! Drukkoljatok, hogy minden O.K. legyen!
Puszi mindenkinek, jók legyetek!! :lol:
Vendég

am!
Sajnálom,hogy most nem pozitív. De figyu! El nem kenődni.. szedj Gravidát, Folsavat, és szorgalmasan szeretni egymást! :wink:

Bejci!
Tudok fogadni képet, úgyhogy küldj!! Még hívlak!
Puszi

szeder74

Szeder!

Jó a térkő, nagyon bejön a színe! nekünk van már, bár még bővíteni fogjuk, majd teszek róla linket, ha megtalálom!
Én is kérek képet a házikóról!

A.m!

Sajnálom, de ne aggódj, jönni fog a picike, amikor kell! A császárheg miatt talán biztonságosabb is lenne picit később!

Bejci!

Nagyon-nagyon jó utat, jó pihenést és sülj szép barnára! Drukk, hogy Bius tudjon aludni! De amilyen remek kis alkalmazkodó lányka, ezzel szerintem nem lesz gond!

Márti
borossné becz márta

Honey!

Azért még nagyon fiatal terhesek vagyunk ám, jönnek majd a tünetek szépen a 6. hét után! Egyébként nekem a fiúkkal sokkal kevesbb tünetem volt és az is később mint Kamillánál! :wink:
A cicifeszülés nálam sem olyan intenzív már, mint amikor gyanakodni kezdtem a babára! Vagy nem figyelem már annyira? Nem tudom!

Márti
borossné becz márta

bejci,
húúú de izgi!!! Sok szerencsét a hosszú úthoz!! Kitartás és türelmet és főleg sok alvást Biusnak! :D
Érezzétek jól magatokat és csinálj sok fotót!!!

a.m.
sajnálom a nega tesztet! :? Lehet ő már a kész házba akar becsücsülni! :D
Majd legözelebb...
Nem rágódni! Szerelmeskedni! :D

Márti
igen, tudom, hogy még nagyon az elején vagyunk.. Mind1... lesz ahogy lesz.
Én már tuti átmegyek a márciusi topicba, ha a doki azt mondja minden ok! Mert ha a peteérés szerinti (és nem a mesi szerinti) szüléskalkulátort nézem, az akkor Feb 29! :D És tényleg nincs kedvem tök utolsónak szűlni a februáriakközött... főleg ha esetleg most is túlhordom picit.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

bejci: nagyon jó utat, és kellemes nyaralást!!biztos supi lesz.

jajj olyan jó h. újra babát vártok honey, márti!most belegondoltam h. milyen klassz lesz megint majd nekem is újra átélni azt a csodás 9 hónapot. pihizzetek azért!

isteni nyári hangulatom van!

Kép
winona

Konan! Annácskát MEGZABÁLOM, ahogy boldogan lépeget!!!!

Monee! Ákosnagyon szép gyerek. A klaviatúráson nagyon kell nevetnem!!! Hajrá bringa! Most én is ezzel próbálkozom!

Bejci! Jó utat!

A.m! Nagy fantázia van a házikóban, és a kertben! Örülök, hogy szépen haladtok! Nem mentek nyaralni valahová? Kicsit elfeledtetné veletek a házzal járó gondokat, meg egy kicsit kikapcsolna, és talán nagyob kedvvel jönne a hugi! Tényleg ne légy elkenődve! Szeder, és Honey tök jól írta: hajrá szerelem!!!!

Honey! Én is az erkélyes képért vagyok oda! Látszik ám a nagy szerelem apán, és Flórán! Nagyon jól néztek ki!!!!

Én már nem is tudom mit gondoljak pedofil ügyben: ma volt egy beszélgetés egy gyermekpszichológussal, aki azon a környéken lakik, ahol a fickó dolgozott, és ő is jól ismerte a fószert. Azt mondta, hogy egy nagyon magával ragadó személyiség, elképesztő gyorsan megtaláljaa hangot a gyerekekkel, ÉS a környékbeli nők - beleértve az áldozat szüleit - a faszit ismerve koholt vádaknak tartják az egészet. Honey! Szerintem abszolút nem túlzás, amiket te bekértél a nőtől. Azt meg, hogy apa nélkül BÁRKI IDGENRE rábízzam a gyerekemet, pláne egy férfire, akiről végülis nem tudok semmit, el sem tudnám képzelni. Kiváncsi vagyok mi kerekedik ebből... Egyébként minden pedofil megérdemli az általatok leírtakat :twisted:

Mi túl vagyunk az első sírni hagyós éjszakán. Háááát, nem volt könnyű, nagyon sajnáltam. Ja, és tegnap egész nap hihetetlen migrénem volt megint, amit persze a leszoktatás miatt nem tudtam kialudni, úgyhogy hányingerrel, szétszakadó fejjel ácsorogtam Bálint ágya mellett. Remélem ma már egy fokkal jobb lesz...

Minyu: mindig elfelejtem írni, hogy nagyon köszönöm az alvajárós homeós bogyót!!!!!!!! Kipróbálom!
blúmi

szeder,
lábaddal vigyázz
én több hónapig szenvedtem vele - aztán végül mégis műtét lett a vége :(
Nem egész 1 hónapja lett vége a mizériának

Kép
Kép
csibe21

ami a pedofilt illeti
az ilyet én is bezárnám sok nagydarab közé - hogy ő is azt érezze, amit ezek a kis gyerekek
melleseleg meg kih..ném - hogy az életbe többet ne tehessen ilyet
és kiállítanám egy nagy tér közepére - körbevéve anyukákkal - lássuk mit kezdenének vele

Kép
Kép
csibe21

Megjöttünk a doki nénitől. 9160 gramm és 76 cm a fiatalember. Viszont még nem mászik, de könyv szerint kúszik végre, alig győzök szaladni időnként utána (mármint ahogy azt könyv szerint kellene, mert nagyon randán kúszott eddig).

Konan!
Jaj de zabálnivaló Annácska lépegetés közben!
Tudod a kilók eltűntetéséhez legfőképp az elhatározás a legfontosabb. Ez pedig nálad megvan. Így SIKERÜLNI FOG !!! csak pozitívan, tudod. :wink:
Engem meg mindenki azzal b@szogat, hogy milyen vékony vagyok. De most mit csináljak? Mert valóban, én meg 2,5 kg-val kevesebb vagyok, mint terhesség előtt, és tényleg látszik is. De nem direkt csinálom, eszek rendesen. Én meg már ezen akadok ki, hogy mindenki ezzel jön. Így hidd el, ez se jó. Az arany középút a legjobb. (nem baj, majd én is hízok szopi után, te meg fogysz, és akkor együtt örülünk)

a.m.!
Sajnálom a tesztet, majd legközelebb. A ház szuper lesz miután elkészül. Legalább a ti elképzelésetek és ízlésetek szerint fog kinézni.

Monee!
Milyen nagy már Ákos. Cuki a billentyűzet előtt.

Szeder!
Gratula Adélnak és persze Neked az alváshoz. Látod, menni fog ez. Csak így tovább.

Bejci!
Jó utat és nyaralást nektek, ha még olvasol minket. Vigyázzatok magatokra és Biusra, sok sok képet készítsetek amit meg tudsz majd osztani velünk.
Én ma szervezem a nyaralásunkat. Már kezd körvonalazódni, de még nem biztos a szállás. Mi „csak” Gyulára és a környékre megyünk.

Honey!
Csak ismételni tudom az előttem szólókat, jól kinéző család vagytok. Főleg ha még egy helyes kis pasitok is lesz, akkor fog ám mindenki irigykedni. :wink:

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honey!

Megnyílt a márciusi topic! És a csajszi, aki megnyitotta nagyon jó fej, ismerem egy másik topicról! Szóval gyere!!!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Blúmi: próbálok gyakrabban jönni, amennyire Zalán enged ;)

Bejci: remélem jól sikerül az utazás!

Szeder: sajnálom az epret :( Én is kérek képet a házról :) Nagyon tetszik a térkövetek! Mi ilyesmit majd csak jövőre nézünk :)

Lanta: gratula a 2 foghoz! Tesós kép tündéri :) Örülök, hogy kezdenek jók lenni az éjszakáitok.

Honey: Üdv újra itthon, nagyon jók a nyaralós képek! Nekem bőven a 7. hét után jöttek a terhes tünetek, úgyhogy próbálj meg nem parázni, hanem élvezni az émelygésmentes kismamaságot :)

Winona: szerintem teljesen változó, hogy melyik gyerek mennyit eszik. Egyébként Zalán is nagyevő, gyümi szintén 220-250g, főzelék 350 körül, és a vacsi is 350g körül+tej.

Ormolya: Boti nagyon jóképű :)

Konan: nagyon édes lehet Annácska, ahogy önállóan próbál menni :)

Am: jó kis házatok lesz :) Drukk a legközelebbhez!

Anyoooka: mászáshoz gratula, és mielőbbi nyugis napokat kívánok nektek!

Monee: Ákos nagyon komoly nagyfiú már!

Pedofilt inkább nem kommentálnám.

Rólunk: Zalánnak kibújt a 3. foga, továbbra is ezerrel mászik, ácsorog, és terrorizálja a kismacskát :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Tiggrincs,
Gratulálok az új fogacskához! Hogy viselte Zalán? Kiscica :lol: Nálunk is inkább menekül a kutyám, ha Juli elindul felé.

Ági,
Nem vagy te olyan vékony, hogy b...gassanak! :shock: Lehet, csak irigykednek! :wink: :D
Dávid ügyes kicsi fiú! Hidd el, most már hipp-hopp mászni fog. Juli egy hét után már át is váltott kúszásból, úgyhogy most már nálatok is biztos beindul a kis drága!

Csibe,
Hogy van Jázmin? Sikerült a pisi-project? :D

Blúmi,
Én is láttam a tv-ben azt a riportot. Hát, nagyon remélem, hogy tényleg csak koholt vádak!!
A sírni hagyáshoz kitartást kívánok, 1-2 nap és úgy fog aludni, mind a kisangyal. Addig meg együttérzek veletek...

Winona,
Én is ugyanígy érzek az új babások iránt! Örülök nekik, és alig várom, hogy általuk én is újból átéljem. Ti mikor szeretnétek - ha szeretnétek - kistesót?

Honey,
Tudom, hogy úgysem nyugszol meg addig, amíg nem látod saját szemeddel a kis dobogó szívecskét, de én is csak azt tudom mondani, mint a többiek: nyugi, nekem sem volt az égadta világon semmi tünetem (persze, én sem hittem el, hogy tényleg terhes vagyok :oops: )

Bejci,
Te más úgysem olvasol, de nagyon jó utat kívánok. És irigykedek ezerrel! :)

a.m.,
Sajnálom! :(
Jön a tesó, ne félj, itt lesz hamar! Ugye nem azért nem jöttél egész nap, mert magad alatt vagy????
Remélem, csak a házikótokat intéztétek. Hát, lesz vele munkátok bőven, de nagyon ígéretesnek tűnik, és biztos nagyon jól be fogjátok fejezni!

Szeder,
Nagyon szép térköveket választottatok! Én is kiváncsi vagyok a házatokra, ha nem baj.. :oops:

Monee,
Jaaj, nagyon helyes Ákos! és milyen szép nagy fiú az uncsitesó mellett!
Ház: Tudod, van az a mondás: hogy annyira kell lakni rokontól, hogy ne tudjon papucsban átmenni. Ez nagy igazság!

Anyooka,
Nagyon sajnálom, remélem, hamar visszarázódik Ádám! Elhiszem, hogy hulla fáradt lehetsz! :(

Noni,
Mi volt ma a dokinál?

Mi - szokás szerint - jól vagyunk. :D Juli is álldogál kapaszkodva, de nem lesz ebből hamar járás, mert még mindig lábujjhegyen pipiskedik. :?
Kinéztem neki a születésnapi ajándékát:
http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... ts_id=4101
Tapasztalt anyukákat kérdezném, hogy mi a véleményük? Érdemes ilyen járgányt venni? Nincs túl hátul a pedálja? meg egyáltalán, szeretik az ilyet a babák? Nálunk az ajándékba kapott bébikomp sem jött be (szerencsére).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hbetti 2009.07.01 20:19-kor.

Kép
hbetti

Most látom csak, hogy milyen névnap van! :shock:
a.m. Boldog névnapot!!

Kép
hbetti

Tényleg, pedig már reggel is gondoltam rá!

A.m!

Nagyon boldog névnapot kívánok Neked!

Márti
borossné becz márta

ági,
húúú én mindig úgy irigyeltem azokat akiknek hízni kell! :D
Jó kis hosszú pasi Dávid! :D

márti,
már át is mentem :wink:

betti,
én pont hasonló ajándékon gondolkozom!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

:oops: :oops: AM!
Boldog névnapot kívánok Neked!!! Volt ünnepi vacsora??? :wink:

Betti!
Nagyon tuti ez a járgány.. én már rég keresgéltem ilyeneket, de az a helyzet,hogy őszinte leszek: ez eddig a legjobb, amit láttam. Azt hiszem,hogy mi is beruházunk egy ilyenre majd a szülinapra. Bocsi, hogy nyúlom az ötleted, de én tényleg sok helyen néztem, de ez a legjobb!

Honey!
Elhiszem,hogy aggódsz, hisz az lenne a furcsa,ha nem tennéd.. nem is csitítalak, mert tudom, hogy felesleges szó.. (ugye nem rég volt, hogy terhesek voltunk.. szinte minden aggodalmamra emlékszem, ezért tudom,hogy mit élsz most át..!!) Én hiszem,hogy minden rendben lesz.. és nagyon-nagyon szorítok Flóra kis tesójának :wink: :wink: :P

Jó napom volt.. és holnap is az lesz.. megyek pedikűrre a pedikűrös csaj mondta, hogy megnézi az ujjam, és, ha menthető, akkor megcsinálja, ha nem akkor megyek sebészetre...
Utána meg megyek a gyerekekkel anyukámhoz.. hosszú napunk lesz holnap.

Megyek alszom egyet!

Jó éjt!

szeder74

Betti,Márti,Szeder!
Nagyon szépen köszi a köszöntést :)
Nem volt semmi különös tegnap ha csak az nem,hogy a párom a szokott fél 6-nál később negyed 8-kor ért haza,mert ma auditjuk lesz. Mivel tudtam ezt előre így ezen nem is akadtam fel. Anyáék eljöttek este így családilag ünnepeltünk. Jó volt ez így,most nem volt annyira ünneplős kedvem.
A tesztet is azért tegnap csináltam hátha meglephetem vele magam....Nagyon-Nagyon jól esett mindannyiótok vigasztaló,biztató szava. :D Így kevésbé szomorodtam el :wink: Olyan jó,hogy vagytok nekem nekünk. :)

Kép
Kép
a.m.

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?