Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tiil!
Nekem Baluval kenguru volt, az ikrekkel mei-thai van. A mei-thai nagyságrendekkel kényelmesebb, jobb, felkötni nagyon egyszerű. Van e3gy kendőm is, de én azt valahogy nem érzem elég stabilnak.
Fejlődésneurológián azt mondták, a mei-thai nagyon jó, a gerincüknek is, kötöttebb csípőjű babáknak kimondottan ajánlott. Ha megtartja a fejét a baba, akkor már használható.

Balu köszöni a köszöntést!
vovanda
 
 


Sziasztok!!

Tilli köszi remélem én is ha kell találni fogok!! :wink:

Skrisz a palacsintázás nagyon jól hangzik, beszélek apával mi a progink hétvégére. :D

Gratulálok az új baba születéséhez, jó egészséget kívánok mamának, és babának!!!! :D

Kép

Kép
raniko
 
 


Sziasztok!
Wish,gratulálok :D
Krisz,sajna én már nem mehetek palacsintázni...de nagyon irigykedem :wink:

Ma voltam csapoláson reggel,és nem a jövőhéte,hanem mégis ehéten megyünk szülőszoba látogatásra,addigra kinyomtatják a leleteket.
Kevés lett a magnesi citriti,amit a múltkor felírt a dokim,vettem magneb6 extrát,vissza is jött a hasmenésem,ami még az elején volt 3 hétig.
Erre most megint rosszul írta fel,10 dobozzal,ami 100 darab,de napi 4x2 kell,így csak 12 napig lesz elég :evil: remélem a házidoki is felírhatja.
Vendég
 

 
 

Ja,és akartunk még egy kéttanús esküvőt gyorsban,de lehet mégsem lesz,mert nincs mit felvennem,és már kedvem se ruhát nézni.Marad egyenlőre az apasági.Valaki tudja,hogy ez hogyan működik?

Angelékról van hír?
Vendég
 


Wish, gratulálok a kislányodhoz! Sok boldogságot kívánok!

Nyulaszkám, majd gondolunk rád. Vagy felhívunk, hogy belecsámcsogjunk a telefonba. :mrgreen:

Rani, akkor majd szólj, hogy mi a családi döntés!

Lois, jelentkezz!

Katerina, te is egyben vagy még, ugye?

Én ma kezdem a málnalevél teát.

skrisz72
 
 


Skrisz: sajna nekem nem jó a most szombat, mert délre megyek dokihoz, nagyon messze tőled! Pedig úgy szerettem volna menni! :cry: :cry: :cry:

Nyulasz: kéttanús esküvőre bármiben mehetsz! Én egy fekete nadrágban és egy fehér felsőben voltam, párom farmerben. :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyuszi!
Apasági: kell egy igazolás a dokidtól, ha mondod neki, hogy apaságihoz kell, tudni fogja, mi legyen benne. Kértek időpontot az anyakönyvi hivatalba, mindkettőtöknek legyen ott személyi, lakcímkártya meg a te terheskönyved (van, ahol kell). Mindkettőtök személyes jelenléte kell.

Till!
Neked akartam még:
www.velvet.hu és a főlapon keresel olyat, hogy Poronty. Azon belül találsz gyes-gyed útmutatót, az összes családtámogatási ellátás igényléséről ott van minden infó.
Nyomtatványt a MÁK honlapjáról tudsz tölteni.
vovanda
 
 


vovanda
 
 


Vanda, elolvastam, nagyon megható.

Till,én nem is tudtam ilyen közösről :roll: , bár amikor Hanna írta rakott képeket a közösbe, nem is értettem...Szóval ha babás is kaphat, akkor, kérnék :oops:
Vendég
 


Timi, :cry: legközelebb már babás partit rendezek. :wink:

Hunci még csak a múlt héten jött létre ez a gmail-es közös dolog. Nem vagy lemaradva semmiről.

skrisz72
 
 


Vanda,köszi az infót.
Timi,tényleg?Bármiben lehet menni?Akkor lehet házasodunk :D
Vendég
 


Nyuszi!
A gyűrű sem érvényességi kellék. Viszont ha bejelentkeztek, hogy házasodni akartok, akkor a bejelentkezéstől számított 30 nap múlva lehet leghamarabb...
vovanda
 
 


Vanda,gyűrű van,már menyasszony vagyok :wink:
Azt hallottam,hogy a jegyzőnél lehet 2200 ft-ért igényt benyújtani,ha hamarabb szeretnénk,de kell nyomós ok.Nekem kettő is van :lol:
Vendég
 


Nyuszi!
Erről nem tudok nyilatkozni... Nem készülök férjhez menni.
vovanda
 
 


Vanda,
nem ér így megríkatni a többieket :roll: :lol: Nagyon ügyesek vagytok!!! :D
Köszi az infót!

Nyulaszka,
nahááát, tripla öröm Nálatok! :D Soook boldogságot az ifjú Párnak! :D (sajna a jogi kötéshez nem értek...tán Hunci vagy Lois :wink: -én mán' férjö' mentem...ööö...13 éve :roll: :P )

Na, zavarjatok már el takarítani :lol:
(vackor Nagyinál nyaral, most rá is érek :P )

tillidian
 
 


Nyulasz, hát megpróbálhatod, hogy hamrabb legyen, de ez a nyomós indok nem az a nyomós indok, mint ami a tv-ben van, bár neked elég nyomós indok, pláne, hogy kettő van belőle, de a tv szigorúbb kicsit,de egy próbát megér, de ha annyira nem akartok kapkodni, akkor intézzetek apaságit, aztán majd jöhet a bulizás később.
Vendég
 


Köszi,bulizni nem akarunk,csak gondoltuk az apaságit is el kell intézni,akkor nem futok felesleges köröket,megkérem apa kezét :lol:
A héten bemegyek,és kiderítem mi van.
Till,menj má' takarítani :D
Lois,remélem szived csücskéből levizsgázol ma :wink:
Vendég
 


Nyulasz: mi is írtunk kérvényt, a lényeg, hogy a kérvény végére írd oda, hogy a fellebbezési jogotokról lemondtok, akkor nem kell további levelezést bonyolítani és azonnal hatályos az engedély! Mi is ezt csináltuk, mert csak 29 nap volt a jelentkezéstől az esküvőig (csak akkor tudtunk beugrani egy házasságkötésre) :lol: És tényleg abban mész, ami neked kényelmes! Én szakadt farmerben akartam, de mivel nekünk a szüleink is ott voltak, ezért le kellett róla mondanom. :cry:

Krisz: a babásat tuti nem hagyom ki! Ezért is nagyon fáj a szívem! :cry:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Hunci: nálunk a nyomós indok az volt, hogy csak azon a napon értünk rá. Szó nélkül megkaptuk az engedélyt.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, még ne keseregj, mert lehet, hogy nem maradsz le semmiről. Eddig csak Puszedli és Nani jelezte, hogy tuti jönnének.

Én nekifogtam vasalni. Már fáj a hátam. Kicsit pihenek, aztán vasalok tovább.

Mibe kell hazavinni az újszülöttet??? Mit készítsek össze Eszternek?

skrisz72
 
 


Ma megrendeltük a babajárgányt! :D Jövő héten érkezik!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, én sushit akarok rendelni! :mrgreen:

skrisz72
 
 


Timi, most ezt úgy érted, hogy jelentkeztetek valamikor és rá 29 napra lett volna a nagy nap és nem 30.Ez azért más,hisz majdnem a 30 napról van szó,mint az, hogy hát most kérem az engedélyt 10 nap múlvára.
Meg azért az is egy szempont, hogy milyen engedékeny a jegyző.Mert kissebb dolga is nagyobb ezeknél az engedélyenknél, így úgy gondolom, megpróbálni meg kell azért , csak van aki nagyon szeret a tv szerint dolgozni.
Vendég
 


Skrisz,
szerintem nem szabják meg, mibe vidd haza a babát, évszaknak megfelelő ruha (nálunk ujjatlan rugdalódzó, kis zokni és vékonyka kardigán meg cérnasapka volt Vackornál, kánikula volt épp...így volt betéve a pólyába és a fonott mózesbe, szerencse, hogy közel lakunk :P ) Ha jól láttam, általában babahordozóban viszik a piciket, mózes ritkább...ruci pedig időjárás függvénye
Sajna én sem tudom megígérni a most szombatot :roll:

Nyulasz
kösziii :D haladok! :lol:

tillidian
 
 


Hunci: ezekkel a kérvények a jegyzőhöz el sem jutnak, nekünk sem a jegyző neve volt a papíron aláírásnál és, ha 10 nap múlvára kérjük is megadják. Persze nem mindegy, hogy eleve milyen a hivatal. Mivel kisebb gondjuk is nagyobb ennél, nem szoktak ilyenekben kötözködni. Nekem ez a tapasztalatom. Mi a kérvényt is az anyakönyvvezetőnek adtuk oda, aki intézte az engedélyt, 4 nap múlva már hozta is a postás.

Napok óta fáj a fejem. Gyanítom, hogy ettől a szeszélyes időtől. :?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Timi, értem.Nos, akkor nyilván a ti önkormányzatotoknál kiadmányozta a jegyző az aláírási jogot.Mázlisták :lol: .Van olyan város -volt tapasztalatom velük sajnos-ahol bizony a jegyző nem tököl, betartja a tv-eket rendesen, még akkor is, ha felsőbb szintről kerestem meg őket, de van ellenkezője, ahol az ügyintéző seperc alatt elintézte , amit kértem.Azért is írtam, meg kell próbálni, mert sohsem lehet tudni, mi lesz.
Egy szóval lehet ezt jellemezni, közigazgatás.Aki ebben dolgozik azért, aki meg ügyfél, azért tudja, mit jelent :cry:
Vendég
 


Vendég
 


Nyuszika!
Porontyozol te is? ott milyen néven futsz? (lehet privi is)...
vovanda
 
 


Sziasztok!

Csak benéztem,hogy minden okés-e Veletek! :D

Nyulasz!
Azta,esküvő! :D Két tanúsra tényleg bármiben mehetsz! :wink: Nekünk pénteken volt a polg.mest.hivatalban 2 tanú előtt,5 perc volt az egész.Aztán másnap külső helyszínen megismételtük a vendégsereg előtt újból a Rákóczi hajón.A Dunán mondtuk ki újból az IGEN-t. :D DE persze senki nem tudta,hogy mi akkor már házasok voltunk. :lol: Na,szóval a hivatalos esküvőre valami kis ruhácskába mentem,épp a melóból szaladtunk be. :D De sokkal jobb érzés volt ott az IGEN,mint már a hajón.Sok boldogságot Nektek! :D

Krisz!
Abba vidd haza a babát,amiben szeretnéd!Évszaknak,időjárásnak megfelelően.Én mondjuk feleslegesnek tartom a kimondottan erre a célra gyártott és bababoltokban árusított fidres-fogrus ünneplő ruhácskát. :? Megveszed drágán,aztán soha nem adod rá többet. :roll:
Én elbőgtem magam,amikor hazavittük az ikreket.Ugyebár 3 hetet voltunk kórházban,olyan gyorsan jött a befektetésem,hogy még a babruhákat sem tudtam összekészíteni...meg még rá is ért.Na,én hazamenetel előtt elmagyaráztam a Férjemnek,hogy melyikeket hozza be amikor jön értünk.Persze,hogy nem azt hozta. :roll: Mit tett be?2 db. nyári hálózsákot!!!!! :shock: :evil: Se bady,se rugi...semmi.Oké,aud.21-e volt,kánikula,de akkor is.A gyerekek akkor súrolták még a 2 kg-ot.Amikor ölöztettem a Drágáimat,bőgtem idegességemben...meg a stressztől.Az egyik csecsemős nyugtatott,hogy teljesen mindegy,hogy miben visszük Őket haza....de persze adott kórházi badykat kölcsönbe. :D

Bocsi,megint eleredt a nyelvem és hosszú lettem. :oops:

Amúgy minden okés nálunk,egész nap csavarogtunk,a gyerekek alig aludtak,csak kicsiket a kocsiban.Most meg persze kiájultak,szuszognak békésen. :D

A Kistesó meg már küldi a jeleket....délután majd leragadt a szemem,pedig nem szoktam ilyenkor fáradt lenni.

Na,megyek,mindenkinek szép estét kívánok!

Ági
pálgi
 
 


Nyulasz esküvő de izgi!!!! :D
Polgárira tényleg abba mész amiba akarsz és kényelmes, max sz szabhat valami határt ha lesznek képek igazából mi az amit látni szeretnél ezeken a képeken!
Nekünk is egy pénteki nap volt nagyon megható még jobban is tetszett mint a szombaton lévő templomi!(ennek már lassan 4 éve repül az idő)
Ági lehet hogy le vagyok maradva de tudod már hányan vették ki a pocakkéglit? :lol: :roll: :oops:

Kép

Kép
raniko
 
 


Timi,
fejfájás hessss!!!!!!!!! :roll: Rakj majd képet a baba-űrsiklóról :D

Raniko,
pocakkégli :lol: jót mulattam :lol:

Nálam:
végre elmentem az ellenanyag leletért, és rámjött a szívinfarkt :oops: Egyből hívtam is a dokimat, hogy most mi legyen (de megnyugtatott: valszeg semmi gond :) )
Ez volt rajta:
Vércsoport: B Rh (D) negatív - ezt tudtam
Ellenanyagszűrés eredménye. pozitív
Direkt Coombs vizsgálat: negatív
Vörösvérsejt ellenes antitestek: anti-D
Transzfúziós javaslat:...na ez hosszú...
Megjegyzés: A terhes savójából kimutatott anti-D ellenanyag származhat korábbi profilaxisból, de nem zárható ki a terhességi alloimunizáció sem, ezért az apa vérmintájának vizsgálata is javasolt...

Valaki le tudja ezt fordítani "orvosról magyarra", ahogy Vanda mondaná? :P
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára tillidian 2009.06.29 20:12-kor.

tillidian
 
 


Sziasztok!
Nyuszi!Házasodási ügyben nem tudok segíteni, de nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek hozzá, ha mégis sikerül elintézni! :lol:

Az első babánál lekéstem én is a bepakolást és egy pár dologból a használtat hozták be, de nem számított. :wink:
Mondta a nővér, hogy volt olyan apuka, aki csak egy pelenkát és egy pólyát hozott.(decemberben) :lol:
Más:
Azt, amit ma átéltem, nem kívánom senkinek. :roll: Csak azért írom le, hogyha valaki így jár, az ne keresse az okát.
Tegnap du. nagyon megfájdult a gyomrom.Az ebédre gyanakodtam, másra nem is.Ma du.viszont azt hittem, megpusztulok, annyira fájt.Tudjátok mitől?
Egy kis marék tökmagtól. :evil: És rájöttem, hogy tegnap is ettem, csak nem is gondoltam rá.
Egy kis róka valamit segített, de nem sokat.Kemény 4 óra volt.Járt már így valamitől valaki?
konak
 
 


Konak
affene!!! :oops: Remélem, már jobban vagy!!!

(én ma a vitaminnal jártam így: Lencsike visszaküldte a feladónak :? , mindig ez van, ha nappal próbálom bevenni, kizárólag közvetlenül lefekvés előtt tudom...)

tillidian
 
 


Köszi mindenkinek a jókivánságokat.

Konak,jaj,akkor ne tökmagozz.
Vanda,nem porontyozok,te raktad be a linket,én meg belenéztem
Lois????????????????
Vendég
 


Nyulasz, Vanda,
mi az a porontyozás? :lol:

Lois,
tényleg..... :?: :roll:

tillidian
 
 


Till!
Most már jól vagyok.
Ilyet!!!Görnyedtem az ágyon és sírtam. :oops: (Pedig nem nagyon szoktam.)Belém bújt az ördög is, hogy mi lesz a babával?Esetleg árthat neki ez a gyomorgörcs, szóval minden hülyeséget beképzeltem.Teljesen oda lett az a híres pozitív gondolkodásom!Nem tudom mivel magyarázni, szerintem a fájdalom elvette az eszemet, vagy a hormonok is szórakoztak velem. :?
A kicsi lány pedig zabálnivaló volt.Kétségbeesve hozta a vizes-gyógypalackot a hasamra. :D
konak
 
 


Hali Lányok!
Most kerültem csak géphez, bocsi. Látom, hogy többen hiányoltatok :roll: Visszaolvasás is csak átlóban (ezt az átlózást Vandától nyúltam... :wink: )
Velem minden ok, vizsgámon istenkirálylány voltam, utána gyorsan visszaszőkültem és plázáztam, flangáltam és durván agyat mostam naphosszat, vettem két kafa szandit, (jól rá is puffadt a lábamra az egyik estére), meg egy klassz szoknyát, ami körbeér :)
De most már hulla vagyok, lépek, még dolgoznom köll :?, holnap írok egy rendeset, cserkészbecsszó, akkor már ráérek mindenre :wink:
Cupp! :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois,
gratu a vizsgához!!! :D (mégiscsak a B-verzió volt igaz: újra látni akart a fiatal pasi- tanerő :lol: )
Mit dógozol Te még este 10-kor? :shock:

tillidian
 
 


Till!
A Velvetnek van egy Poronty nevű oldala. Gyerektémában nyomnak cikkeket (amik itt babaneten megjelennek, nagyrészt onnan lettek átvéve) és lehet hozzá kommentelni. Vérre menő viták szoktak lenni meg néha kemény anyázások. Én jókat röhögök...

Lois Kollegina! :P
Gratula! Mikor végzel?
vovanda
 
 


Lois: gratula a vizsgához! :D

Konak: jobban vagy?

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Sziasztok!
lois,gratu a vizsgádhoz...és a betöltött 37.héthez :wink:
Vanda,neked mi mindenre nincs időd :shock: én nekem sokszor még a babaneten ez a pár fórum is sok :roll:
Vendég
 


Na, nekem ma lett volna még 1 index beírásom, de a tanár elfelejtett bejönni, pedig vizsgáztat :? :roll: :lol:
Most vissza kell mennem, keresgélni a titkárnőjét :evil:

Lencsikém hajnali fél 4ig műsort adott :shock: úgy tekergett, forgott, rúgott, mintha buli lenne odabent...remélem, ez inkább napközbenre időzíti majd, ha előjött (nem úgy, mint a Bátyja) :roll: :P

tillidian
 
 


Nyuszi!
Porontyon csak félgőzzel vagyok. Ami érdekel, azt elolvasom, ha olyanom van, hozzászólok. Meg az OFFtopikot szoktam olvasgatni.
vovanda
 
 


Lois, gratula a vizsgához és a 37. héthez! :D

Konak, én dióval jártam így. :? Jó kis gyomorgörcsöm volt tőle.

Pocaksimi mindenkinek!

skrisz72
 
 


Sziasztok!

Lois!
Gratula a vizsgádhoz és a betöltött 37. héthez! :D
Irigyellek a plázázás miatt.Én mostanában nem nagyon metem megmnak venni semmit,mondván hamarosan úgy sem fogok beleférni. :D Ahogy elnézem magam,lassan előszedhetem a tavalyi kismamanacijaimat. :shock: Komolyan mondom,már tök nagy a hasam. :?: :shock:
Ez még nem lehet/nek a baba/ák....mondjuk kb. 2 hete szép mennyiségek tűnnek el a tányéromról,inkább attól nagy a pocim. :oops: :lol:

Konak!
Hú,szegény,de rossz lehetett az a gyomorgörcs!Akkor most már tudod,hogy mit nem szabad enned! :? Ma már jól vagy?

Nyulasz!
Nem tudom,hogy írtam-e....13-án megyek uh-ra,akkor derül ki a létszám. :wink:

Till!
Hú,azok a hajnali "bulik" odabent! :D
Sokszor nekem is volt,hogy pont akkor kezdtek virgonckodni,amikor épp elaludni készültem. :? :D De én akkor is imádtam amikor rugdostak. :D

Egész délelőtt olyan voltam,mint egy holdkóros.Sikerült szundítanom fél órát. :D Gyerekeim lassan ébredezni fognak.... :D

puszi mindenkinek

Ági
pálgi
 
 


Lois :P
Gratulálok a vizsgádhoz! Többre már nem mész szülés előtt, igaz? :mrgreen:
Most már tessék pihenni!
Puszi!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Engem a banán ölt meg terhesen...

Pálgi!
Többedik terhesség hamarabb látszik, és nagyobb pocakra is készülj....
vovanda
 
 


Jó estét!
Nekem fájdogál a hasam. Lehet ez a málnalevél teától?

skrisz72
 
 


Skrisz,
a pocid (gyomrod) fájdogál vagy Eszter érzed? :roll:

Ma mindenki távol van? :roll: :P

Mi voltunk a Tescoban, jelentem: tök fölöslegesen :?
szét akartam nézni, de volt összesen 1 féle kiságyuk 13 ezerért, totál csak esernyőre csukható babakocsik, szóval nyista...
ruhát meg most nem vettünk..
remélem, holnap a Minimanóban nagyobb sikerrel járunk :wink:

tillidian
 
 


Na bocsi, már megint csak most értem haza :roll: Valahogy nem megy nekem ez a pihizés, nagyon beleuntam a pihizésbe, és most még ki akarom használni ezt a kis időt :roll: Pedig tényleg nem vagyok az a típus, aki nem tud megülni a hátsóján, csak tudom, hogy a köv. időkben ilyesmit nem csinálhatok :D

Skrisz!

Mennék szívesen palacsintázni, de necces nekem, túl hosszú az út. (Tegnap még egyedül autókáztam 260 km-és megígértem a kölkömnek, hogy ez volt az utolsó :wink: )
Bevallom én még mindig nem iszom a teát. De most lehet mingyá' kotyvasztok egyet.... :roll:

Nyuszi!

Esküvőhöz gratulálok ha lesz, jól a végére hagytátok :wink: Az apasági mindenképpen kicsit macerásabb, bürokratikusabb eljárás, én inkább házasodnék a helyetekben, ha arra is nyitottak vagytok :)

Till!

Csak kicsiket dolgozok, a saját vállalkozásunkban, adminisztratív munka. Terhességi alloimmunizáció?? :shock: Az meg mi a szösz??

Vanda!

Köszi, még soká a vége, ezzel a tegnapival zártam le a harmadévet. De most min. egy felet halasztani fogok, és csak babázom :)
Köszönöm Csajok a gratukat a vizsgámhoz, meg a 37.-ik hetemhez is :D Azért fura látni, hogy már csak 20 nap :shock:

Szandra!

Igenis értettem, igyekszem jó kislány lenni!! :wink:

Ja és megjött a hinta, meg a forgó, meg a lázmérő, nagyon pöpec mind :D Csak még nem van elemem, így kipróbálni nem tudtam, csak összeszerelni, de szépségesek nagyon :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: