Új privát üzeneted érkezett!

köszi! Jövök gyakrabban! Kép

Anikó
vakili
 
 


Anyucik!

Ti vittetek mellszívót a kórházba? Hogy lehet ott sterilizálni?

Anikó
vakili
 
 


A csecsemősök streileznek is, ha szólsz nekik.
Jajj üvöltés hegxek, bekattanok Kép
Zs.
zsuzso
 
 

 
 

Anikó: nem vittem. Nem is kellett, mire belövellt a tej, már jöttem is haza.
Adél tegnap szintén nyűgös volt. Vissza három hónappal. Kettős front. Hálisten apa itthon volt.
Tünde: igaz!
kóci
 
 


Zsuzsó,Vera!
Köszönöm!Kép

Anikó
vakili
 
 


Sziasztok!

Atocha finisben van, ezért itt a táblázat. Ha szretne valaki Atochával egyszerre szülni, az szóljon!
V.

<pre>

Név Kiírás napja A babáról Tesó Kismami életkora Mission completed
Atocha 2004.06.25. Dávid: 3. baba Márton - 6 és Balázs -2 és fél éves 39
Anikó 2004.08.15. Bence: 3. baba Gergő - 7 és Kata - 5 éves 33
Beja 2004.08.16. Eszter vagy Norbi: 2. baba Bálint - 2 éves 28
Noémi 2004.09.08. 1. baba nincs 28
Beszti 2004.09.15. ? vagy Hanna: 3. baba Beni - 5 és Nátán - 2 éves 29
</pre>
kóci
 
 


Sziasztok!

Van valamilyen információtok dr. Gulyásról (MÁV Kórház)? Egy távoli ismerőstől kaptam meg a nevét, és alig tudok róla valamit. Jelenleg orvost keresek, ezért lenne fontos. Előre is köszönöm!
sziklamano
 
 


Sziasztok!
Kisdiótól kérdezném, hogy az a bizonyos doki vissza lesz véve a Mávba? Ugyanis én is nála szültem( minden ok. volt és korrekt), és a Máv-hoz is ragaszkodom, így nehéz a döntés, ha máshol kezd majd dolgozni és vállalunk mégegy gyereket.Így is alig értünk be a kórházba, messzebb nem mernék dokit választani...
Hol vállal most szüléseket?És egyáltalán, mi történt vele?
Egyébként mindegyik szülésznő jó a kórházban.
any
 
 


Vera!

Köszi a táblázatot,én nem szeretnék egyszerre szülni Atochával.Kép
Csak vicceltem,bocsi!
Aranyos vagy,hogy gondolsz ránk!

Puszi:Anikó
vakili
 
 


Sziasztok!

Anikó!
Te még bőven ráérsz, nekem ugyanis 17-én lesz a császár, az meg mindenképpen korai Neked.
Persze ha addig kibírom, ugyanis nagyon lenn van a baba feje, és a külső méhszáj is nyitva van egy kicsit. Szóval bármikor megtörténhet, de jó lenne kibírni 17-ig, mert nem lenne jó éjszaka beesni a kórházba hogy gyorsan-gyorsan csináljanak egy császárt. Majd kiderül, de ahogy érzem magam, tényleg nagy csoda lenne ha kibírnám addig.

Atocha
atocha
 
 


Atocha, izgulok érte, hogy kibírd, jelentkezz rendszeresen addig. Látod, próbálok neked kórházi kismama-ismerőst toborozni. ;)
Nem is rád gondoltam, Anikó Kép, hanem más kismamákra, akik akorül szülnek, mint Atocha.
V.
kóci
 
 


Any!
Jövőhéten megyünk HSZ-hez, és az első kérdésünk az ő ügyére vonatkozik, mert én is kezdek fókatestből bálnatestbe átmenni, és ketyeg az óra.
Megírom feltétlenül, hogy mit mondott. Ahhoz való képest, hogy nem avatkozhat be a szülésekbe (Szt. István kórházban), csak jelen van, rengeteg pocakos páciense van.
Ha a jövőhéten azt mondja, hogy augusztusig nem rendeződik az ügye, akkor szülésig átmegyek egy MÁV-os dokihoz.
Sziasztok! 31+5

Kép
kisdió
 
 


Sziasztok!

Tényleg eltűntem egy kicsit, mert sosincs időm semmire, besűrűsödött az élet felénk!Kép

Atocha, drukkok, hogy még bírjátok egy darabig!Kép

Akit érdekel a baba-mama torna, mi voltunk ma is és múlt héten is! Ma már nagyon jól bírta Petike, sikerült végigtornáznom az egészet.Kép
Szóval a lényeg, hogy kisebbekkel (6 hónaposig) csütörtökön menjetek, ahol meg már közlekedő gyerek van, az a keddi csoport. Mi azért megyünk kedden, mert a nyagyobbam igencsak közlekedik!Kép De ő ott a legnagyobb, a Petike meg a legkisebb!Kép

Vera! A Füvészkertről olvastam valahol és nagyon érdekel. Esetleg talizhatnánk ott valamikor. Jövő héttől már itthon van a párom (éljenek a pedagógusokKép), úgyhogy sokkal könnyebben fogok tudni mozogni!Kép

Zafi
zafi
 
 


Sziasztok!

Na, ma volt egy téves riasztásom, bementem a kórházba, de semmi. Reggel óta folyt belőlem valami, azt hittem hogy magzatvíz, de csak átlagosnál erősebb folyás. Mindenesetre csináltak CTG-t, vizeletvizsgálatot és megmérték a vérnyomásomat. Szerencsére benn volt a dokim, így nem kellett még egy idegen matatását elviselni.
Kicsit kétségbe voltam esve, még nem készültem fel arra hogy ma felszabdalnak. Így marad a 17-e, hacsak valami közbe nem jön.

Vera, köszi, rendes vagy hogy társaságot próbálsz verbuválni nekem.

Hogy bírjátok a hirtelen jött meleget? Babák hogy vannak? Szerencsére nálunk jó árnyékos a kert és mozog is a levegő.

Atocha
atocha
 
 


Atocha:Micsoda izgalmak! Kép
Szurkolok,hogy kibírjátok addig.

Kisdió:Mit jelent az,hogy a szülésig átjössz egy MÁV-oshoz?Majd kíváncsi vagyok az új hírekre.

Üdv:Anikó
vakili
 
 


Ma a Fűvészkertben voltunk, Zafi, ha jöttök telefonálj, mail-ben küldöm a számom. Anikó, tieidet is érdekelheti: van egy kis tó a japánkertben és úszkál benne három-négy teknős. Vannak macskák is. Most a rózsák a legszebbek. Különféle híres magyarokról vannak elnevezve a fajták. Ma 10-től háromig ott voltunk és árnyékban húzódtunk meg.
Atocha, hogyan tudsz aludni? Hű, már csak egy bő hét.
Vera
kóci
 
 


Aludni már régóta rosszul alszom, azt már megszoktam. A tegnapi téves riasztás miatt viszont a férjemnek vissza kellett menni a munkahelyére és csak éjjel fél egykor jött haza. Így rám maradt a fürdetés, altatás. Vigaszul fagyit ettem, nem is keveset.
6 órától viszont kóbor fájásaim vannak, de nem akarok még egyszer feleslegesen a kórházba menni, inkább várok még. Viszont ha ez tényleg "az" akkor hogy dobnak össze egy soronkívüli császárt?
Mindenkinek szép, nyári napot kívánok!
Atocha
atocha
 
 


Sziasztok,
Atocha, sztem "lazán" összehoznak egy gyors császárt - e miatt ne izgulj :-)Ha nem titok, miért lesz csaszi? nekem is az volt az elsö, a folytatás miatt kérdezem...
Kisdió, én azt hallottam, hogy hsz már a schöpf-ben folytatja, illetve oda viszi a szülö nöket...
kriszta
topszlix
 
 


Sziasztok,

Én továbbre is fájok, kb. 13-14 percesek a fájások. Lassan felhívom a dokit.
Az első császár volt, fájásgyengeség, gyengülő szívhang, stb. miatt. A másodikat HSZ nem engedte rendes úton megszülni mert nagy volt a BPD és nem akarta hogy baj legyen. A harmadiknál pedig nincs választás.
Atocha
atocha
 
 


Atocha,
mizujs? Otthon vagy még?
Zsuzsó
zsuzso
 
 


morgen Kép

atocha, nekem mind 2 császárom rögtönzött volt Kép
tudtuk, hogy császár lesz, de doki kivárta, hogy beinduljon a szülés. az igaz, hogy annyi szerencsém volt, hogy mind 2x éjszaka kezdődtek a fájások és reggel mentünk csak be Kép
drukkolok neked nagyon!
vera, sajna nem tudok menni mostanában, mert a mi kertünkben épül a kinainagyfal Kép nagyon klasz lesz(jól leválaszt a hátsó szomszédtól) csak az a baj, hogy kifogtuk kőmíves kelement Kép és ezért hihetetlen tempoban készül, szóval vszinű rámegy a jövőhetem is Kép
na majd utána...

tünde
panka1971
 
 


Csütörtök óta senki. Atocha, ez azt jelenti, hogy...?
V.
kóci
 
 


Sziasztok!

Vera:Igen,biztosan érdekelné a lurkóimat a Füvészkert,de hogy is kell azt megközelíteni?
Játszótér van? Az árnyék az nagyon jól hangzik! Kép
Ti laktok arrafelé? Mert nagyon szívesen megismerkednék Veled,ha esetleg ott össze tudnánk futni.Most csütörtökön elmegyünk nyaralni,úgyhogy majd csak utána aktuális.

Atocha: ?????

Tünde:Ugye asszonyt azért nem építi be? Kép

Ma voltam Uh-n,és szép nagy babánk lesz.Idősebb is egy héttel a számítottnál valószínűleg,és már kb.2 kiló. Kép Gép szerint 32 hetesek vagyunk.
Lábam csúnyán dagad,és lehet,hogy egy lágyéksérv van kialakulóban.de a doki szerint egyenlőre nincs vele tennivaló,majd szülés után meglátjuk.Kép

Puszi a többieknek is!

Anikó
vakili
 
 


Sziasztok!!
Ezt most azért írom le, hogy nehogy más is így járjon!!
1 éves a fiam, terhesség alatti hormonváltozásra megváltozott egy pötty a lábamon, de azt mondták, ez ilyenkor normális hormonhatásra.
A bőrgyógyi adott beutalót az onkológiára, hogy ott levegyék, mert lábon zavaró a gyantázás miatt(nem csúnya, nem áll ki, csak sötét 5mm-es pötty) Az Onkológián kezdeti stádiumban lévő melanómát állapítottak meg(a legdurvább bőrrák)
Jövő héten veszik le, a szövettan mondja meg, hogy mennyire gáz.(áttét stb)
Minden kismamát kellene bőrgyógyászatilag is szűrni, mert nem csak a méh és mellrákban lehet...
Szóval légyszi, mindenki figyeljen, ha kicsit változik valami pötty, bármilyen jelentéktelen, elmenni megnézetni, és ne lézerrrel!!!levenni, hanem sebészeten ( Onkológia) ahol szövettant csinálnak)
A Főorvos szerint az utóbbi 2 évben nagyon megnőt az ilyen esetek száma.
Sajnos, erre nem figyelnek eléggé!!Mivel nem tűnik fel, sokszot a család is kiröhög, mondván: Ja, nekem is van ilyen, az semmi(csak ők nem onkológusok, ők nem röhögnek, de gyorsan elküldenek szövettanra)
Szóval remélem, ezzel kicsit segítek ezt a témát terjeszteni, nehogy egy anyuka életébe kerüljön. Remélem, az enyémbe sem
Puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra!
any
 
 


jaj... most kicsit rám ilyesztettél Kép na persze köszi!
én eléggé anyajegyes típus vagyok és mind2 terhességem alatt kb 20-30%kal több lett rajtam Kép ...azaz igazság, hogy az ember saját magát is nyugtatgatja, hogy ááááá velem biztos nem történik semmi, ez a pötty biztos semmi... satsatsat..
félelem ide vagy oda, de most tuti biztos elmegyek bőrgyogyihoz! (amilyen gyorsan csak tudok!)
any: mesélnél még nekem részleteket, ha nem baj?
milyen volt eredetileg a pettyed? ránézésre megmondták v. mintát vettek? anyajegyes típus vagy? satsatsat. ha nem ide, akkor légyszi az emil címemre(profilomban) nagyon köszi előre is!

szebb napot mindenkinek!
t.
panka1971
 
 


Sziasztok,
jaj, any, ez elég rosszul hangzik! :-( Remélem, minden OK lesz veled, sehol semmi áttét! A nagymamámnak is volt ilyen problémája, az arcán, levették neki, nem volt szabad napra mennie, és nem is jött neki elö máshol.
erröl mostanában sokat hallani, a napsugárzás stb miatt gyakoribbak lettek az ilyen elváltozások. Amúgy nekem is az utóbbi években nött meg a szeplöim száma...
A gyereket 30-as naptejjel kenem, sétánál, bár nem is nagyon éri nap, remélem, ez elég...
topszlix
 
 


Hülyeséget irtam, napra mehetett a nagymamám, csak napoztatni nem volt szabad az arcát.
topszlix
 
 


Sziasztok!

Szóval nem vaklárma volt, hanem valódi fájások. Csüt. 1/4 1-re értünk a kórházba, 1-kor már ki is vették a babát (Dávid, 3400 gramm, 57 cm). Este 9-kor már fel is kellett kelnem és ma jöhettem haza. Szopi rendben, bár kínlódtunk a kőkemény melleimmel, de a csecsemősök segítettek rajtam. Egyébként mind a nővérek mind a csecsemősök (1-2 ember kivételével) nagyon rendesek és segítőkészek voltak).

Láttam viszont egy csúnya esetet. Az egyik szobatársamnak nagyon szép, gyors szülése volt. A szülés után röviddel elkezdte inni a Laktoherb teát, mert nagyon akart szoptatni és az első lányát nem sikerült. A melle bedurrant, a baba nagyon jó szopó volt, a lány melléből mégsem jött ki semmi. Mindent kipróbáltak, fejést, maszírozást, férj is segített hátha ő meg tudja szívni, de az sem segített. Kapott oxitocint is, az sem múködött. A baba sokat aludt, besárgult, kék fényezni kellett. A lánynak gyógyszeresen elapasztották a tejét. Mindenki jó megszidta hogy milyen hülyeség laktoherb teát inni szülés után. Állítólag csak két hét után lehet elkezdeni bármilyen tejserkentőt szedni.

Anikó!
Egy másik szobatársam a dokidnál és egy Ani nevű szülésznővel szült. Gyors szülése volt gátvédelemmel, és nagyon dicsérte mindkettőjüket.

Atocha
atocha
 
 


atocha! GRATULÁLOK!! Kép Kép Kép
te hogy érzed magad? nem olyan, mintha minden császár után egyre gyorsabban regenerálódna az ember? ..vagy nem? Kép

jó egészséget!
t.
panka1971
 
 


Drága Atocha!

Nagyon sok szeretettel gratulálok a kisfiadhoz!
Sok-sok tejcsit kívánok Nektek!
Nagyon sokat gondoltam ám Rád! Kép
Köszi az infot a dokimról,és a teáról is.Pedig én is akartam rögtön inni a Laktoherbet,de akkor kivárok vele. Kép

Sok puszi:Anikó
vakili
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a jókívánságokat!
Köszönöm én jól vagyok, bár azt mondták hogy a harmadik császár után a legnehezebb a felépülés, nekem ez volt a legkönnyebb. Tej szerencsére van, a baba szépen szopik. A fiúk nagyon édesek voltak, a nagyobbik állandóan a baba körül sertepertél, nézegeti, nagyon segíteni akar. A kicsi hozta a takaróját, betakarta, persze a fejét sikerült.

Egyébként nagyon meleg volt a kórtermekben, szellőztetni nem nagyon lehet, mert akkor huzat van a babákra, ráadásul a folyosóra vezető ajtókat éjszakánként kulcsra zárta a nővér és el is vitte a kulcsot.

Atocha
atocha
 
 


Atocha!

Aranyosak lehetnek a fiaid. Kép
Miért zárják az ajtókat éjszakára? Azt még érteném,hogy az anyukák belülről bezárják,nehogy meglepje őket valaki,de így?
Remélem nekem is a harmadik utáni felépülés lesz a legkönnyebb.Kép Bár nem panaszkodhatok az előzőekre sem.

Minden jót Nektek:Anikó
vakili
 
 


Atocha,
gratula a babához!
Én is azt hallottam, hogy a többedik császárok könnyebbek, mint az elsö, remélem..
Nincs légkondi a szobákban? Én mintha azt hallottam volna, hogy klimásak a kórtermek, bár igaz, hogy az nem lenne a legjobb a babáknak..
A szobatársadnak nem lehet, hogy alkatilag vmi probléma miatt nem volt teje, ugyanúgy,mint az elsönél?
kriszta
topszlix
 
 


Anikó!
Nem tudom miért zárják a szobákat, "ez a szabály" - mondták. Egyébként nem mindegyik zárta be, az öt éjszakából kétszer volt bezárva. Mindegy, mert egyébként is csak résnyire lehet kinyitni az ajtót, mert olyan nagy a huzat. Az egyetlen lehetőség a szellőztetésre a babák fürdetési ideje alatt volt.
A nagyobbik fiam azóta sem nagyon akar elmozdulni a baba mellől, sokáig ült ma mellette és énekelt neki. Sokáig kellett győzködni hogy kimenjen a kertbe játszani. Nem valami egyszerű dolog három gyerekkel, pedig a férjem is itthon van és egy családi házban lakunk a szüleimmel.
Te jól vagy? Szerencsére most nincs az a nagy meleg, bár egy kis nyár már nem ártana.
Kriszta!
A szobákban nincs légkondi.
Persze, a szobatársam alkatilag sem tudott volna szoptatni, csak tetézte a bajt a laktoherb teával. A tea csak serkentette a tej mennyiségét ami nem tudott kijönni és így még jobban begyulladt a melle. Senkit nem akarok meggyőzni arról hogy igyon vagy ne igyon ilyen-olyan tejserkentőt, csak leírtam amit hallottam. Egyébként mindenki (gyerekorvos, csecsemősnővér, gyermekágyas nővér, saját szülésze, ügyeletes orvos)a fejét fogta amikor meghallotta hogy laktoherb teát ivott.
Atocha
atocha
 
 


Atocha!
Nálunk a lányom lesz az,akit elkergetni sem lehet majd Bence mellől.Kép Legszívesebben már most is egész nap a pocakommal foglalkozna,énekel neki,mindig elmondja,hogy most éppen hova megyünk,mit fogunk csinálni.Tündéri! Kép
Holnap hajnalban elutazunk,úgyhogy most egy hétig nem leszek,reméljük lesz azért egy kis nyár is a gyerkők miatt.Nekem annyira azért nem hiányzik!
Egyébként viszonylag jól vagyok,bár még egyik terhességem sem viselt meg ennyire.Most a lábam nagyon vizes,és a visszereim nagyon gázosak.Pedig még csak 5 kilót híztam,és már 32 hetes vagyok.Kép
Én lehet,hogy egyedül leszek majd a 3 lurkóval,legfeljebb anyu tud besegíteni,merta páromnak muszáj dolgozni.Mondjuk nálam már nagyok a gyerekek,talán nem lesz gond.
Puszi,most már mennem kell csomagolni. Kép

Anikó
vakili
 
 


Anikó, kellemes nyaralást!
Atocha, akkor a klima tévinfó volt, bár csodálkoztam is, hogy újszülöttek mellett klima... a téli dögmeleg nagyon fárasztó volt.
A tej dolog azért érdekelt, mert nekem sem volt tejem, próbálkoztunk mindennel, bár vizsgálni senki nem vizsgált, a gyerekorvos szerint a kimerültséggel volt elfoglalva a szervezetem és nem a tejtermeléssel (nekem se jött ki semmi)- gondolom, következö gyereknél kiderül, mi volt...
Én nem is Laktoherbet ittam, hanem valami mást ajánlottak a tej beinditására, meg azt is mondták, hogy a Laktoherb szélgörcsöket okozhat a babáknál. Nekem a védönö valami Milumil teát ajánlott, emlékeim szerint.Laktoherb témában nincs tapasztalatom, úgyhogy én is csak azt irom, amit hallottam.
A nagyobb gyerekeid mennyivel nagyobbak a babánál? A sebed már OK?
kriszta
topszlix
 
 


Atocha,
gratula az új jövevényhez Kép Örülök, hogy te is jól vagy.

Anikó,
szerintem se igyál semmiképpen semmilyen tejserkentő teát. Be fog az indulni magától, megy a drukk +++++ Aztán egy-két hét múlva már lehet.
Zsuzsó
zsuzso
 
 


az én tapasztalatom, az, hogy minden típus kérdése...
az első terhességemnél kenegettem ezerrel a bőrőm és 1db csik sem lett rajtam, de egy pötty sem, semmi. ittam a laktoherb teát is a 2. héttől és 1,5éves korig(akkor már 4hónapos terhes voltam és ő választotta el magát) szoptattam málnát.
a második terhességemnél a 9 hónap alatt max.3x!kentem be magam spec.krémmel (lusta voltam Kép) és most sem lett rajtam 1mm-nyi repedés, vagy csik vagy bármi. idáig még egy korty teát nem ittam és bőven, normálisan (csak!) szoptatok....
na ezzel csak annyit akartam, hogy mindenki más és más alaktilag, szóval valószinűleg elsőre sem lett volna semmi baja a bőrőmnek és tea nélkül is tudtam volna szoptatni. (de persze én is megtennék mindent! Kép) ..a sok sok tartalmas folyadék( alkoholmentes sör, tej, kakaó, 100%gyümölcslevek..) viszont látványosan megdobja a tejtermelésem. vigyázat! a sör hízlal Kép

t.

ps. szegény panka mégcsak ma kapta meg a diperte 1/a-jat és elég nyűgös.. már adtam neki egy germicid c-t, remélem nem lesz lázas és nem csomósodik be nagyon az oltás helye..
nálatok mi volt? ja.. és hogy vagytok a +oltással? ti beadatjátok?
panka1971
 
 


Sziasztok!

Atocha!

Gratulálok!KépKép

Kriszta!

Ha valakinek hiányzik a tejtermelő mirigye vagy egyéb más anatómiai eltérés van, azt egy egyszerű mellUH-val meg lehet nézetni. Ha nálad felmerült már kérdésként, hogy miért nem sikerül, akkor érdemes lenen kivizsgálni.
Még a szopi megkezdése előtt érdemes már a tehesség alatt szoptatási tanácsadóhoz fordulni.

Egyébként nekem nem teljesen tiszta a Laktoherbes kérdés. Önmagában a Laktoherb ivásától nem kell, hogy úgy alakuljon a dolog, hogy emiatt nem fog a mellből tej kijönni és el kell apasztani. Van, akinek természetes módon is annyira elindul a tejtermelése, hogy többszörösére duzzad a melle, de lefejhető...
Arról sem hallottam soha, hogy csak a 2. héttől lehetne tejserkentőt inni, miért? Nem kötözködésképpenKépKép...

Hogy Panka gondolatsorát folytassam:
1. én alkatilag hajlamos vagyok (sajnosKép) a csíkosodásra, már kamaszkoromban is volt a derekamon "terhességi csík" és minden kenegetés ellenére nagyon csúnyán csíkos a hasam.
2. A nagyobb fiamnál nem ittam teát, ennek ellenére nagyon bedurrantak a melleim, de azért le lehetett fejni. Viszont a másodiknál a kórházban én is ittam tejserkendő teát, közel nem teltek meg annyira a melleim, mint a nagyobbnál, és ennek ellenére 21 hónapos koráig szoptattam Nátánt, és akkor is ő választotta el magát.
Sokat számít (persze az anatómiai dolgok meleltt), hogy hogyan lehet megszoptatni a babát, mennyire hajlandó (a fenti esetben látom, ő közreműködő lett volna). Nekem valószínű, hogy Nátánnál azért is nem telt meg annyira a mellem a tejserkentő ellenére sem, mert a második naptól 1,5-2 óránként hajlandó volt szopizni és jól is csinálta. Viszont Beninél azért igen, mert besárgult, aluszékony volt, és nem tudtam megszopiztatni...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Atocha gratulálok Dávidhoz!
Lehet, hogy a kórházban találkoztunk is. Nekem 10-én született meg kisfiam a vártnál három héttel korábban. A csecsemős nővérekkel kapcsolatban én azt tapasztaltam, hogy van 1-2 aki segítőkész,a többi említésre sem méltó.
Az én egyik szobatársam is ivott Laktoherb teát (nem tudom miért), szerencsére neki nem durrant be tőle a melle.
Néhány dolgot azért furcsálottam az állítólag bababarát kórházban:
1. A szülészeti osztályon órákba telik míg találnak egy lázmérőt, hogy a babák testhőmérsékletét megmérjék.
2. Ha besárgul egy baba és felviszik kék fény alá az embernek keményen a sarkára kell állnia, hogy este 7 után is megszoptathassa és ne cumisüvegből adják neki a lefejt tejet.
3. Hogy a babának, amelyik nem tud szopizni, mert úgy tele van váladékkal az orra nem szívják ki, hanem hagyják kínlódni egy napon keresztül vagy tovább, amíg meg nem unják, hogy az anyuka állandóan a nyakukra jár.
A szülésznők mind nagyon segítőkészek és kedvesek voltak.
Remélem a csecsemősökkel kapcsolatban nektek jobb tapasztalataitok voltak vagy lesznek!

Mindenkinek sok boldogságot kívánok!
Dati

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Sziasztok!
Atocha és Datolya, gratulálok a babáitokhoz. Most anyukáméknál vagyunk, de ha hazamentem, küldök táblázatot!
Vera
kóci
 
 


Datolya,
gratula a babádhoz :-)
Beszti,
ezt az Uh dolgot csak terhesen lehet? Ha most megnézetem, akkor gondolom, nem látszik semmi?
Nálunk a gyerek akart szopni, szerintem ügyesen is csinálta, a nővérek segítőkészek voltak, éjjelente is jöttek gyötörni. Amúgy császárral született, szerintem ennek tudták be a sikertelenséget.A végén, miután a gyerek már bőven alatta volt a születési súly mínusz 10%-nak, az egyik megsúgta, hogy ha akarom, akkor kérhetek hozzátáplását, hogy a gyerek ne sárguljon be (aki már akkor 2 napja ordított az éhségtől). Ne tudjátok meg, mit kaptam másnap a gyerekorvostól... Amúgy mindent próbáltam itthon is, homeopátiás szerektöl kezdve, masszázs, lll, alkoholmentes sörhegyek, stb..
Mindegy, ezen már nem rágódom, legközelebbre kinyomozom ezt az UH dolgot.
Amúgy én is az alkati dolgokban hiszek, de szerintem ezek korrigálhatóak.
kriszta
topszlix
 
 


sziasztok,
eloszor is gratulalok nektek, Atocha és Datolya!!! sok boldogsagot a picikkel.
mi megerkeztunk italiabol (ahogy miksa fiam mondja). minden nagyon nagyon szuper volt, jol sikerult. misu es hedi is elvezte a repulest, a tengert. hedit is levittem a partra, arnyekban jokat aludt. jot tett a sos levego, teljesen kitisztitotta a szorcsogeset! jol aludt, mosolygos volt, szoval teljesen ok!
most, hogy vege az ovinak, ket kicsivel vagyok itthon, ez neha nehez, de legalabb mar azt elertem, hogy egyutt alszanak delutan, igy van legalabb 2 ora nyugim, mar amennyira a turbo fozes, mosas, rendrakas nyuginak szamitKép
nem tudom miert, de 2 napja, hedi megint felkel ejjel Kép es valahogy nyugtalanabbul szopizik napkozben is, pedig tej az van eleg, azt erzem. amugy edes, kacagos, mar nyul es fog, forgolodik, es kuszni is elkezdett. van otletetek, hogy mi lehet a gond?
sziasztok
szep napot nektek
d
idras
 
 


Kriszta!

Be kell valljam, nem tudom, hogy nem terhesen érdemes-e ilyet csináltatni, de megkérdeztem neked, ha kapok választ, akkor megírom.KépKép
A császár nem indokolja az, hogy ne legyen tej, akkor lehet gond (de ez hüvelyi szülésnél is), ha a méhben marad valami (burok-, méhlepénymaradvány).
Én egyébként ilyen szempontból is "állatorvosi ló"KépKép vagyok, mert nekem a nagyobb hüvelyi úton, a kisebb viszont császárral született. És a kicsinél még hamarabb volt tejem, mint a nagynál...

Idras!

ItáliaKépKépKép! Úgy szeretnék én is menni valahová, de még nem látomKép, hogy mikor lesz rá módunk legközelebb valahova eljutni. És szeptemberben érkezik a baba...
Egy tippKép: hát épp ez az, hogy már annyi mindent tud Hédi, érdekes minden, kinyílik neki a világ. "Nem ér rá"Kép szopizni nappal. Az éjszakai ébredés oka is lehet épp ez, hogy kompenzálja a dolgot és esetleg éjszaka nyugalomban szeretne egy jót szopizni.Kép
Megzavarhatta a helyváltozás is...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


dóri welcome home Kép

nem lehet, hogy egyszerűen csak a környezetváltozások miatt nyugtalanabb?
amúgy pankánál nem változik a környezet Kép és mégis időnként más más időpontban ébred hajnalban, mint a megszokott.
jó ötletet adtál... sósvizet kell párologtatni a szobában. amúgy a szimpla egésznapos levegőn lét is jó. ha kit tudom tenni a kertbe hosszabb időre, akkor éjjel is jobban alszik Kép

üdv
tünde
málna lányom 3napja csak tündinek hajlandó hivni, ezt találta most ki Kép
panka1971
 
 


Beszti,

császáros szobatárson is láttam, abszolút semmit nem csinált, és mégis dőlt a teje - pedig neki idő elött, 3 héttel korábban kellett kiszedni a babát.
MellUH: biztos terhesen kell :-) a mirigyeim sztem meg voltak duzzadva, de előtejem se volt soha egy csöpp se.
Nálatok a gyerekek mennyire érzékenyek erre a változékony időre?? Az enyém most egyfolytában alszik :-)
topszlix
 
 


..mellesleg én is császárral szültem mind2-t és az elsőt 3.naptól a másodikat 2.naptól tudtam szoptatni, ugyhogy továbbra is alkati kérdésnek tartom... (ja és már a terhességem alatt is kellett néha pamacsot tennem a melltartomba Kép)

beszti!
hogy is volt az az anyatej tárolás normál hűtőben?
és nem hűtőben? meddig lehet, hány fokon?
Kép köszi

t.

jaj... datolya! gratula neked is! Kép
panka1971
 
 


Tünde!

"Szobahőmérsékleten (19-22 C fok) 10 órán keresztül tárolható. Nyilván ne hagyd elől sokáig ha 30 fok van.
Hűtőben (0-4 C fok) 8 napig.
A hűtőben lévő fagyasztórekeszben 2 hétig
Fagyasztóval kombinált hűtőben (külön ajtós fagyasztó) 3-4 hónapig.
Fagyasztószekrényben vagy ládában (-19 C fok) 6 hónapnál is tovább."

Előtej: érdekes, mert nekem az viszont csak a nagyobbnál volt, és most sem látom jelét. Bár lehet, hogy a mellem örül, ha végre pihenhet ennyi idő utánKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Hű, ez elég "laza" ahhoz képest, amit nekem mondtak: nem fagyasztott tejnél hűtőben 24 óra, fagyasztottnál 6 hónap..
topszlix
 
 


Sziasztok!

Datolya!
Gratulálok a babához! Biztos összefutottunk a folyosón. Nekem nem volt bajom a csecsemősökkel, azért minden műszakban volt legalább 1 ember akihez nyugodtan lehetett fordulni. A baba, az első éjszakát kivéve, végig velem volt. Amikor bedurrant a mellem és kínlódtam a fellazításával, nekem is felajánlották hogy adnak pótlást a babának, de ahhoz az én beleegyezésem is kellett volna. Én ezt semmiképpen nem akartam, mert legjobban csak ő tudott rajtam segíteni amikor is végre sikerült felébreszteni (csütörtökön született, pénteken egyáltalán nem volt hajlandó szopni, szombaton kb. 3X tudtam csak felébreszteni hogy mellre tegyem). Viszont vasárnap hajnaltól egyfolytában eszik, szerencsére, mert már kezdett besárgulni és aggódtam hogy mi lesz és "gyötörtem" szegényt rendesen.

Egyébként nekem mind a három császár után a 3. napon bedurrant a mellem, úgyhogy ez most sem ért meglepetésként, de szerencsére a csecsemősök segítségével sikerült fellazítani a mellem és mellre tenni a babát. Én a második gyereknél ittam laktoherb teát már a kórházban is és nem lett bajom tőle. Most csak ásványvizet iszok és ugyanúgy van tejem. Nyilván alkati dolog a szoptatás, én csak azért osztottam meg Veletek a történetet hogy hátha valaki nem lép ugyanabba a hibába mint a szobatársam, vagy legalábbis előtte megkérdez valaki hozzáértőt. Sajnos én láttam a lány testi, lelki szenvedését ettől az egésztől. Ráadásul most saját magát okolja a történtekért.
Dóri!
De jó hogy sikerült a nyaralás! Irigy vagyok nagyon. Nekünk még évekig nem lesz ilyenben részünk. A gyerekekhez kitartás! Tényleg nem egyszerű.
Kriszta!
Milumilt és is ittam a második gyereknél, de nem tapasztaltam egetverő változást a tej mennyiségét illetően. A "Pöttömök" topikban olvastam hogy a lucernacsíra nagyon jót tesz a tejtermelésnek, valamint a TOPJOY Duett alma-birs gyümölcsleve.
Az első gyerek 6 és fél éves, most megy iskolába, a második 3 lesz októberben. Mind a három gyermek fiú.
A sebem már jó, persze még nem szaladok, de nincsenek fájdalmaim. Viszont nagyon hamar elfáradok, de három gyerek azért csak már szinte "tömeg", hiába van itthon a férjem és anyukám főz és vasal ránk.
Hú, ez nagyon hosszú lett. Bocsánat.
Atocha
atocha
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?