Sziasztok!
Most nekem is van ot percem irni, bar alig latok ki a fejembol, olyan faradt vagyok... Ma izgalmas napunk volt.
Volt jo is, rossz is.
Szivhangfigyelo: en vettem, szinten Angelsounds markaju volt es nekem nagyon bejott. 14 hetes voltam, amikortol hallottuk vele a baba szivhangjat. Elotte is hallottunk, de az az en hasi aortam luktetese volt, persze megorultunk neki, mint majom a farkanak, de hamar leesett, hogy az nem az...
Viszont a 14. hettol tenyleg a babaet hallottuk, stopperral mindig probalgattam is szamolni, hogy normalis-e, de olyan veszett gyors volt, hogy altalaban nem sikerult. Szoval en maximalisan meg voltam vele elegedve. Itt nagyon olcson lehet hozzajutni, igy terhesseg utan tovabb ajandekoztam, de most is fogok rendelni, csak megvarom az uh-t, hogy vegre lassam, hogy tenyleg van baba es minden rendben van. Mar csak hat het van hatra addig.
Tenyleg, egy-ket het mulva el is kellene kocognom haziorvoshoz, hogy kuldjon tovabb midwife-hoz (szuleszno fele, o vezeti a terhesgondozast), mert o ker majd nekem idopontot uh-ra, nem szeretnek kifutni az idobol.
Egyebkent a szivhangfigyeloknel annyira kell odafigyelni, hogy vannak olyan tipusok, amelyekkel mar 12-14. hettol hallani lehet szivhangot, tehat ahogy a szemeremcsont fole kerul a baba, van olyan tipus amivel viszont csak a hetedik honaptol lehet hallani. Nah, en ennek nem latom ertelmet, mert akkor mar Kristof az allando borda es gyomorrugdosassal tokeletesen meggyozott arrol szinte minden percben, hogy rendben van.
A nap legjobb esemenye: vegre van babakocsim. Pontosabban mar sikerult megrendelni, mar csak ide kell ernie. Remelem a heten megerkezik. ABC design Take off lett.
A nap legrosszabb esemenye: valtozatossag kedveert ma is beaztunk. Ez mar nemtom hanyadik alkalom az elmult nehany honapban. Az emeletrol a CSILLARON keresztul folyt le hozzank kb TIZ LITER viz olyan tiz perc alatt. Ra a tevere, ra a laminalt padlora, epp Kristofot altattam. Ugy elkezdett omleni, mintha a csapot nyitottak volna meg, azt sem tudtam, hogy a tv-t takarjam le, a laminalt padlot vedjem, a talat tartsam a vizfolyam ala, vagy az emeletre rohanjak kiabalni, hogy zarjak el a csapot. Vegul Kristof furdoviz hordo vedret toltottem meg. Borzaszto volt. Elegge kikeltem magambol es nem tul demokratikusan beszeltem utana a foberlovel telefonon. Remelem, hogy hamarosan megoldja a problemat.
Bar nemtom mit panaszkodok. A multkor a lakastuz miatti evakualas az ejszaka kozepen es a 13 oran at tarto utcan kocsival vandorlas babaval-anyossal-kutyaval sokkal rosszabb volt.
De meg van a megoldas. Szeptemberben koltozunk. A kisteso miatt ugyis kell.
Tanacsot szeretnek magnezium valasztast illetoen.
Ugyanis elkezdett gorcsolni a mehem, az a baj, hogy szerintem ez nem a normalis tagulasos gorcs, hanem a kimerultseg miatt lehet. Ugyanis az egy dolog, hogy Kristof miatt egesz nap porgok, de az elmult harom ejszaka nagyon rosszul aludt, atlagban harom orakat alud. Ugyhogy minden hajnalban gorcsolgettem.
Szeretnek magneziumot szedni, csak itt nincs magne b6.
Ezeket a kombinaciokat talaltam:
1. sima magnezium, 300 mg-os
2. magnezium 300 mg plusz b6 vitamin 2 mg plusz zink oxide 15 mg
3. magnezium 250 mg plusz kalcium 500 mg
Melyik lenne szerintetek jo?
Megneztem, a magne b6-ban csak 47 mg van egy szemben, viszont 4-6 szemet beszedetnek egy nap. Tehat ezek a tablettak jok lennenek a magnezium mennyise szempontjabol, max kette kellene vagni es este fel szem, reggel fel szem, hogy egyenletesen keruljon be.
De melyik parositast valasszam?
A kalcium nem lenne rossz, mert az en terhesvitaminomban nincs kalcium es ugy tudom, hogy az eleve kell a magnezium jo felszivodasahoz.
Ugyanakkor meg a b6 vitamin is jot tenne (bar az van a terhesvitaminomban is), de minek bele a cink?