Új privát üzeneted érkezett!

És akkor a szülés történet.

Éjjel egy órától voltak 10 perces keményedések aztán hajnal 3-tól 4-ig 5 percesek de nem fájtak, csak keményedett azt hittem hogy csak jósló, de aztán még is csak felhívtam 4 kor a dokimat aki azt mondta hogy menjünk be. Akkor az ügyeletes fél 5-kor megvizsgált és zárva voltam, Úgy volt hogy haza jövünk, de a dokim elindult a kórházba, így meg kellett őt várni, aztán 5-től 6-ig nst, ami mutatta a fájásokat, megvizsgált a dokim és akkor már 2 ujjnyi voltam, de akkor még mindig csak keményedéseket éreztem. Aztán mászkáltam, megjött a szülésznőm, és előkészített, megkaptam az antibiotikumot, és fél 10-kor burkot repesztett, akkor már bő 3ujjnyi voltam majd mászkálás nst, onnantól voltak már rendes fájások. aztán fél11-kor megnézett a doki de nem változott semmit a tágulás kaptam oxitocint, de az sem használt, akkor emelték az adagot, és kb 11-től voltak brutális fájások, és kb fél 12-kor kezdődött a toló fájás, és a3. fájásra 6. nyomásra született meg 11:55-kor. Kiderült azért volt ennyire nehéz mert a nyakára volt tekeredve a zsinor illetve a hátán keresztbe. De ebből az nst semmit nem mutatott mert végig szuper volt a szívhang.
Gátvédelemmel született, semmi repedés nincsen. Simán tudok ülni. Csak az az egy a baj hogy a tolásnál mivel elakadt egy kicsit a zsinor miatt szétcsúsztak a szeméremcsontom és alig bírtam menni emiatt, annyira hogy a lábam nem bírtam felemelni. Most már jobb a helyzet. Legalább tudok egyedül zuhanyozni, ott bent még azt sem tudtam, mert nem bírtam annyira felemelni a lábam hogy a zuhanyzóba belépjek.
Tejcsi már tegnap kezdett megindulni, de ma már brutálisan be vannak durranva a cicijeim, és szopi után 80-at lefejtem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Első sorban gratula Gabinak és Ritának!!!! :lol:

A csipőszűrést többen is említettétek. Nálunk azt mondták (ugyan mi egy éve voltunk), hogy a jobb csipő kötött és azonnal vegyünk terpesz pelenkát, de azért uh-ra is kapunk időpontott. Oda egy héttel később mentünk, ahol közölték, hogy Dinának semmi baja nincsen és nem kell a pelenka. Eleve a apának volt már rossz tapasztalat a tpelenkával kapcsolatban, és Ő katagorikusan elutasította, hogy megvegyük. Viszont tornáztattuk minden fürdés után, és szerintem avval többre is mentük, mint a szadizással.

Marcsi!

A mi babakocsink is csak kb.90%-ig fektethető, és az első perctől fogva ebbe volt a Dina (mivel nem volt másik). Semmi baja nem volt és nincs is tőle.

Baba!

A kutya témával kapcsolatban írok neked.
Nekünk egy nagytestű kutyunk van. Nincs kizárva a szobából, ugyan nem is tudnám, mivel minden egy légtérben van nálunk. Amikor hazajöttünk a kórházból az volt az első, hogy megmutattam neki a kis tronörököst. Most, hogy Dina már megy a kutyut kell a Dinától félteni és nem fordítva.
Egyébbként én azt tanácsolom neked, hogy ha megszületik a pici és hazamentek a kutyát ugyanúgy enged mozogni, mint előtte. Nem értek egyet sem a védőnővel, sem a kiképzővel, hogy ki kéne zárni a szobából a kutyát. Egyetlen egy titka van az egésznek. A kutya után rendet kell tenni (porszívózás, felmosás), és a legfontosabb időt kell szakítani a kutyára is, foglalkozni kell vele is ugyan úgy mint a baba jövetele előtt. Nem véletlen hogy annak idején rengeteg kutyatámadásról lehetett hallani. Egyébbként itt a neten is utána tudsz ennek nézni.
Mára befejezem vigyázzatok a picikékre a kismamáknak kitartást Sziasztok Gika

gika01
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk és már alig vártam,hogy lássam mik a hírek,
Hát szívből gratulálok Gabinak és Ritának. gyors regenerálodást és rengeteg örömöt kívánok.várjuk majd a képeket ritától is.

gabi: nagyon kis tünemény a kis csajszi

Üdvözlök minden új fórumozót.

Mennem kell kipakolni,de holnap jelentkezem,

marcsi,tengdi,trinky,viccvucc,törpiri remélem veletek és a babókkal(mátéval) is minden rendben.

Pusszantás

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 

 
 

sziasztok!
Gabi!
Még egyszer gratulálok! Nóra igazán szép és nagy baba! :D
Andy!
Örülök, hogy megjöttetek! Gyere holnap és mesélj!
Törpiri és gika nektek is köszönöm a babakocsis hozzászólásotokat!
És egy kép Bogiról! (2009.06.20)

Kép

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Jó éjszakát mindenkinek!
puszi

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Szia Andy..köszi velünk minden rendben.

Lili még mindig egy nyugodt kis vidám tündér :wink:

Trinky nekünk a védőnéni szúrta át a fülünket,mert nem tudtam,hogy a kórházba lehet.Ha elmúlt 6 hónapos akkor már viheted lövetni,szerintem most már jobban jársz azzal,mert amúgy tűvel szúrják és lehet azt jobban megszenvedné már ilyen idősen.

Gabi nagyon aranyos a babyd,és mekkora :shock: :wink:
Gratulálok...és még több tejcsit :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Jaj de gyönyörű Bogika :lol: :lol:

Jó éjt

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Hááát hallod-e Gabi Nórinak aztán teljesen felesleges lett volna még odabent időzni!!!! :D Máténak egy hónapos korára lett kb ilyen kis hurkás combja...jaj de jó volt ezeket a képeket látni!!! Nagyok mit szólnak Nórihoz? Én eszméletlenül irtózom a burokrepesztés gondolatától, ha azt kérem ne legyen, csak a legeslegvégső stádium utáni helyzetben, akkor Kardos doki ebben partner ugye? Még nem beszéltünk erről.
Amiatt nem voltak igazán fájások, mert a köldökzsinőr Nóri nyakára volt tekeredve?
Még egyszer gartulálok! Gyere rendszeresen beszámolni, ha van időd!!!

Andy köszi kérdésed minden rendben velünk,csak már egyre jobban be vagyok sózva, látom itt a sok picurkát, édes kis Bogit is - anniyra drága - indulnak itt a szülések....és már várom a mi időnket....ezt a fülledt időt nem tűröm túl jól, akkor már inkább melegebb de száraz, de utálom ezt az állandó nyirkosságérzetet!!! :( Máté is érzékeny a frontokra, kicsit nehezebb vele...de a legnehezebb, hogy elképesztően anyás....nem tudom mi lesz amíg majd bent leszek...


Rita várjuk a beszámolót és képeket!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Gabi

Hatalmas gratula Nórihoz!! Gyönyörű kisbaba!!!! :D :D
Én is úúúgy szeretném már a kezemben tartani Kendét!! :) De persze nem siettetem, maradjon bent, amíg kell!!

A tegnapi nap tényleg katasztrófa volt itt időjárás szempontjából. Egyszer szakad az eső, és 18 fok van, fél órával később hét ágra süt a nap, és közeledik a 30 fok... Kész voltam. Remélem ma jobb lesz...

Jó babázást mindenkinek, aki már a kezében tartja, aki még a pocójában, annak meg kitartás!! :lol:

Lili

Kép
édi16
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk a védőnőtől! Bogi 4110g és 55cm!!! :D Szépen fejlődik!
Nagyon sokat mosolyog, mindenféle hangokat ad ki, vagyis beszélget, és hason fekve (így szeret feküdni, bár sokan ellenzik) felemeli a fejecskéjét és nézelődik! Nagyon boldog vagyok! :D
Csak ezt az időjárást bírjuk kicsit nehezen! :( Meleg van ugyanakkor minden nedves, nyírkos! :?
További szép napot mindenkinek!
Pocakosoknak kitartás!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


sziasztok!


Gabi!
gratulálok a gyönyörűséges kisangyalkátokhoz! Nagyon jók a képek! Már rutinosak vagytok a férjeddel, mert szuper szülőszobás képeket csináltatok Nóráról! Boldog heteket kívánok és tejcit , de az azt hiszem van anélkül is! Szuper. Kitartást a következő napok éjszakáihoz! :lol:


Marcsi
Bogi is csodaszép! Hatalmas szemeivel igazán sok szívet fog összetörni!

Lili
Élvezd ki a babavárás minden csodás percét! Igazán gyorsan eltelik az a 40 hét ami után további csodás dolgok várnak ránk ANYÁKRA, de a várandóssák elmúlása mégis furcsa érzés. tehát az az időt nagyon ki kell élvezni! Sok örömöd lesz még a szülésig a babával.

Andy
Örülünk hogy ismét itt vagy köztünk. Milyen volt a az anyai jelenlét? Gondolom nagyon jól éreztétek magatokat, és a kis Hanna is nagyon élvezte. Várunk vissza és képeket is tehetnél fel a kiscsajról!

Trinky
Egész friss képeket az előző oldalon találhatsz Hannáról mert a héten (múlt) tettem fel. Amúgy tényleg nagyon szépen eszik HAnna, nem is értem mert a cicim legfeljebb éjszaka duzzad meg mikor átalussza este 8-tól reggel 5-ig 6-ig tartó időszakot a kiscsillag! Amúgy meg nem is hioszem el hogy elég tejcsi van benne de ő kiszívja a nem létező tejet is belőle! :lol: Ami persze meg is látszik rajta, a kis hurkáin, az elégedett kis arcán! A hálás tekintetében! Imádom. Remélem a te kicsikéd is hamarosan jó étvágynak fog örvendeni!

Mindenkinek szép napot!

Éva
viccvucc
 
 


Sziasztok!

Segítsetek nekem, ugye már a 38. hétben vagyok és van hogy alul vagy 3-5 percig fáj a hasam menstruációs jeleggel, ez már a jósló lehet???

Tünde
tücsi85
 
 
 


igen Tücsi valószínű :D
végülis már abszolút időben vagy...

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, de igyekszem visszaolvasni az írásaitokat!

Gabinak és Ritának még egyszer gratulálok! Nóra szép nagy baba lett. És a képek is nagyon tetszenek. A férjemnek is megmutattam, persze ő rögtön a technikai oldalról nézte a dolgokat: "Szép élesek.." Erről ennyit (de azért ő is megcsodálta). Azért az én női szívemet megdobogtatták. A tesók is odavannak érte gondolom.

A múltkor kerestem azt a csengőt amit meg kell nyomni, ha odaértünk a szülőszobához, de valahogy nem találtam..csak figyelmetlen voltam. Hol található? Ja amúgy írattam a kis könyvem hátuljába egy bejegyzést az orvosommal, ha mentővel kéne mennem, akkor a Bajcsyba vigyenek. Lepecsételte. Remélem ez elég lesz, de kb. 15 percre van tőlünk a Bajcsy, kb. annyira, mint Kistarcsa (ahová tartozom)..ahol ha fizetnének, se szülnék. Az az egy hét a terhességem elején bőven elég volt.

Tücsi!

Igen szerintem is a jóslókat érzed. eddig még nem voltak neked? Mostanában nekem is felerősödtek (37. hét holnaptól), de főleg éjszaka. Mozdulni se bírok tőlük, ja és a mi új, hogy a szeméremcsontom meg a többi csont odalent néha annyira szúr, hogy éjjel a falba kapaszkodva tudok csak kimenni wc-re, plusz a hüvelyembe is nyílal...a babám meg egyre "lejjebb" csuklik, viszont rengeteget. De úgy tudom, hogy ez jó, mert gyakorolja a légzést.


A dzsungelklíma viszont nagyon lefáraszt, egész nap csak aludnék, és izzadok, mint egy ló...

Kitartást minden pocakosnak velem együtt, a friss mamiknak meg jó babázást!


Kép
fruzsa7
 
 


Gika!
Nekem is ez a véleményem!!! :-))
Semmi pénzért nem akarom kizárni csak egyszerűen a férjemnek nem tudom megmagyarázni,hogy nem karanténba jön a baba hanem haza ahol kutya is van!!!Most is rendben van tartva minden a kutya után,fürdetve van szinte 2 naponta.Csak a férjem idegel ki ezzel a tüntessük el a kutyát mániájával. :-((
Pedig tényleg imádja a kutyi a gyerekeket.
baba0727
 
 


Fruzsa,

De már éreztem egy-két hete de mostmár egyre erősebbek, a szeméremcsontos dolog meg nekem is játszik elég régóta pedig elég széles csipőm van, de konkrétan érzem ahogy az is tágul és tolódik szét alul. Nekem a bébike már nagyon régóta csuklik, napi kettő a minimum, hát Fruzsa lehet mi is együtt fogunk szülni :-) , ezt a mentős dolgot nem is tudtam de akkor ez hogy is mükődik mert nekünk elég messze van a kórház egy 20-30 perc, és ha napközbe jön rám lehet nekem is lehet a mentő lesz a végső, és én nem akarok a Dél pestibe kerülni semmiképp!!! szóval mit kell csinálni h nehogy oda vigyenek??

Tünde
tücsi85
 
 
 


Ja és ezt csak a doki tudja elintézni, mert csak jövőhéten találkozok vele és ha addig történik valami?? Bajcsyban más nem tudja elintézni?
tücsi85
 
 
 


Tünde!


A csuklás a babómnál főleg éjjel a legszuperebb, mert állandóan felébredek rá...de csak gyakoroljon!

A mentős dologról én itt a fórumon olvastam először, azt hiszem Gabi írt róla, és egy kicsit megijedtem, hogy nehogy ilyesmi miatt kössenek belém. Bár megjegyzem a terhességem során kétszer szállítottak mentővel, az elején, mert dőlt belőlem a vér (fiam kitartó volt, csak azért is életben maradt), ill. félidősen erős görcsökkel. Én mindkét alkalommal aranyos, megértő mentősöket fogtam ki. Félidősen (akkor már volt választott kórház, orvos) csak annyit kérdeztek tőlem, hogy hová járok terhesgondozásra, melyik kórház, orvos. Mondtam Bajcsy, és mondták, jó akkor odavisznek. Nem kötözködtek, nem kértek semmit. De állítólag valóban nem kötelesek elvinni, ha nem oda tartozol, ill. ha valamilyen komplikáció van az anyánál, akkor persze nincs választási lehetőség.
De úgy tudom, ha íratsz a dokival róla papírt, vagy a kis könyvedbe, hogy az a kórház, ahová jársz befogad, akkor elvileg elvisznek oda. Ha a dokid nem elérhető, akkor azt hiszem a kórház is tud írni valamilyen "befogadó nyilatkozatot", vagy mit. De a dokié állítólag elég. Én is csak annyit mondtam az orvosomnak, hogy ha mentővel kéne menni, akkor mit kell csinálni. Beírta a könyvem hátuljába: "Szülés megindulása esetén a Bajcsy-Zsilinszky kórházba szállítandó" És odanyomta a pecsétjét. Ennyivel elintézte. Engem ez megnyugtatott. Ha egyedül lennék otthon, nincs ismerős, a taxi esetleg necces (meg nem is mindig szeretnek vajúdó nőt szállítani, sokan féltik az autót, magzatvíz egyebek), akkor nincs kedvem két fájás között a mentősökkel kötözködni. Minden eshetőségre felkészültem.
Bár ha belegondolsz ,..nem biztos, hogy a kórház, ahová tartozol örül annak, ha egy olyan kismamát visznek oda, akiről nem tud semmit. Nem oda járt terhesgondozásra, nem ott van az orvosa stb. csak azért, mert oda tartozik. Persze ez Pesten más szerintem, mint vidéken, ott nagyobbak a kórházak közti távolságok.

Na ez most jó hosszúra sikeredett. De ha tudsz, írass valamit. Már csak azért is, hogy ne idegeskedj ilyesmin.

Kép
fruzsa7
 
 


Fruzsa,

Köszi a választ csütörtökön megyek NST-re, Nórához a szülésznőmhőz majd megkérdezem hogy el tudjuk e intézni, mert én is innen ha úgy jön hogy hirtelen el kéne indulnom lehet csak a mentő maradna, habár ezt szeretném legutoljára, férjem elég messze dologzik majd 1 órás út, azért van pár rokon, ismerős a környéken, de azért jó bebiztosítani!
Köszi a választ mégegyszer!!
Te mikor legközelebb a kórházba?

Tünde
tücsi85
 
 
 


Tünde!

ja... még azt akartam tőled kérdezni, hogy te már elkezdted a málnalevélteát inni?


Kép
fruzsa7
 
 


Tünde!

Én szerdán megyek Nst-re, de én a 17. kerületbe járok, mert ott csak odamegyek és fél perc múlva be is szólítanak, persze előre kérek időpontot. Így nem kell várnom, mert nekem nincs fogadott szülésznőm, és a kórházban lehet, hogy várni kéne. Az Uh-ból kiindulva, ..ott is van időpontod de néha így is 1 ,másfél órákat vár az ember. Úgyhogy nem tudom mikor járok a kórház felé. Az orvosomhoz se odajárok. Nem tudom lesz-e még Uh...lehet, hogy már csak szülni megyek...!

Kép
fruzsa7
 
 


Igen elkezdtem már ugye ez a második hét mióta iszom!! Remélem használni fog :-D Habár már így is nyitva vagyok teljessen bő 1 ujjnyira (ez volt múlthéten)!! úgyhogy remélem Bulcsú csak úgy kipottyan :-)
tücsi85
 
 
 


Sziasztok

Fruzsa

ki a dokid? Érdekes ahogy a másik kórházról vélekedsz. Nekem is vannak ott tapasztalataim, mert egykor a dokim ott dolgozott, de hála szülni már a Bajcsyban szültünk. sajna a másik messze elmarad a a jó kórház miliőtől. Nekem anno nem is jutott eszembe ilyesmi, bár mi 5 perce lakunk onnan (Bajcsy) de más kórházhoz tartozunk, bár korábban veresen laktunk.

Gabi!

Milyen volt otthon az első két éjszakátok? A kis Nóri megszerette az új szép környezetét, a szép kis ágyacskáját? Hogy alszik éjszaka?
terveztek ötödik babát a férjeddel? Bár tudom ez korai kérdés de nem nagyon ismerek más 4 gyermekes anyukát akitől megtudhatnám. Ha rajtam állna én legalább annyi gyermeket szűlnék mint te, de sajna a férjem egyenlőre marad csak Hannánál. :cry:

Tündi

Én már csak ismételni tudok, de valóban a jóslók lehetnek. A szem.csont valóban elgé érdekesen "illeszkedik" a baba érkezéséig, de aztán a szülést követően az érzés rögtön el is múlik. A természet csodáj!!!! :lol:

Éva
viccvucc
 
 


Lemaradt!

Képzeljétek HAnnusnak , bár még csak 4 hónapos, de már kint van a két alsó fogacskája! Annyira édes az a fehérlő kis "izé" a szájában amivel majdan kellemesen leharapja szopizás közben a bimbit! :oops: igen koránérő a kicsasszony. Remélem azért nem rohan mindjárt kisfickókat kergetni.

:lol:

Tényleg szisztok

Szép estét
viccvucc
 
 


Éva!


Én 12. hetes terhes voltam, amikor egyik pillanatról a másikra szó szerint dőlni kezdett a vér belőlem, élénkpiros, a fürdő padlóját a férjem takarította fel utánam. Épp azon a héten készültem először a Bajcsys orvosomhoz, de mivel még nem jutottam el hozzá, így a mentő kénytelen volt Kistarcsára vinni. Ez a protokoll. Egy hetet voltam bent, mivel nem volt orvosom (a Bajcsyban volt ), így kicsit "máshogy álltak hozzád". Persze nem a nővérekről, szülésznőkről beszélek, ők nagyon kedvesek voltak, persze volt kivétel. De éjjel is segítségedre voltak- készségesen! , ha gond volt. Inkább az orvosok részéről érzékeltem ezt. Egyetlen egy orvos volt, aki foglakozott velem, Toldi doktor, Minden reggel ő vizitelt, mert épp az utolsó heteit töltötte Kistarcsán, de ő még a folyóson is megkérdezte, hogy miként vagyok, ha épp velem szembe jött. Úgyhogy kellemes élmény volt őt a Bajcsyban a második kórházi fekvésem idején szintén a reggeli vizitnél látni.

Nekem inkább a kórházi körülményekkel volt problémám. A 6 ágyas szobák eleve lehetetlenné tették a pihenést, főleg, hogy bár a mi szobánk a "problémás terhesek szobája volt", a rengeteg abortuszost is odarakták közénk, ami miatt szinte átjáróház volt a szoba, főleg, hogy az "egynapos beavatkozásos emberkék" hozzátartozói állandóan bent tébláboltak, kijárkáltak a teraszra a szobánkból cigizni, utána persze az egész szobába dohányfüst volt (újszülöttünk is volt bent!). Próbáltunk szólni érte, mert más nem foglalkozott vele.
A vagyontárgyainkra nagyon kellett figyelni, mert azokon a hetekben rengeteg volt a lopás, de a mi a legjobban megdöbbentett, hogy az egész osztály (kismamák, már megszültek, abortuszosok, mindenki) egy darab zuhanyzót használt, és egy darab wc-t, a másik elromlott. Plusz a babákat látogatók is oda járkáltak be. Higiénia az semmi nem volt, a wc mindig tiszta vér volt...úgyhogy inkább nem ragozom, de bennem nem hagyott túl szép nyomot a kórház. Bár a szülőszobák viszonylag szépek.



Kép
fruzsa7
 
 


Fruzsa

Borzasztó lehetett az az időszak nektek. Igazi kis harcos lakozik ezek szerint benned, aki megközdött hogy bent is maradjon! Erős jellem! Örülök hogy végül nem lett semmi komolyabb baj akkor a terhességeddel. Én pont a Toldi doki (ő a választott orvosom) miatt metem tovább a Bajcsyba szülni mert én februárra voltam kiírva ő pedig január végéig volt ugyebár a Flórba! Ő valóban egy nagyon empatikus orvos, akibe a hivatástudat magas szinten rögzült. Nekem sajna volt gondom a személyzettel de ez is csak éppen attól függöt hogy miylen napja vagy órája volt az adott szülésznőnek, növérkének. Nekem sajnos terhességi toxémia miatt a 36 hétben bent kellett feküdnöm hogy a magasvérnyomást orvosolják. Egyébként sajnos ott valóban átjáróház van ami a látogatókat illeti.


Gabi

Végül a sárga szobában szültetek. A képeket látva kérdem. Biztos foglalt volt a fr. ágyas. Azért remélem minden az elképzeltek szerint alakult a szülés során. A gátvédelem szuper lehet, de hogy a csontod igy szétmenjen. Remélem Nórinak tényleg nem lett baja a köldökzsinór rátekeredése miatt. Olvastam a blogodban hogy kissárgaság lépett fel. Remélem gyorsan kiűríti Nóra azokat a csúnyaságokat magából.
:lol:

Éva
viccvucc
 
 


Sziasztok!

Gyorsan visszaolvastam.a kérdésekre látom a válaszok megérkeztek.tényleg nem sokan vagytok már pocakosok,türelem hamarosan ti is babázhattok.addig is pihenjetek nagyon sokat,persze akinek első baba.

annyira jó volt a Gabi képeit nézni,gyorsan előszedtem az enyémeket is,hisz hanna már 3 hónapos lesz,így jó volt felidézni milyen kis picur volt.

nagyon jó volt vidéken a rossz idő ellenére is,még esőben is kivittem esővédővel,hisz ott nagyon friss a levegő.élvezte is sokat aludt az első napokban,aztán kimaradt 3 nap kaki és nyügi lett.
szegénykém kínlódott,de nem sikerült(infacol,lázmérőzés ,torna sem segített. végül teát adtam neki és megindította.

ma már 3 órát aludt napközben,amúgy ilyet nem szokott.

sokat változott ügyesen emeli a fejét és megállás nélkül dumál és vigyorog,teszek majd fel képeket.

viccvucc: az én Hannámnak is ömlik a nyála,szerintem nekünk is hamar kibújik a fogacskája.

marcsi: Gratula nagyon szépen fejlődik a kis csajszi

trinky: nekem is jobban szereti Hanna a jobb cicimet,nem tudom miért,de azért erőltetem a másikat is.de mostanában eléggé fáj ha szívja nem tudom mi lehet.

Gabi: milyenek az első napok? tej beindult?

minden új fórumozót üdvözlök.

majd jövök.

pusz

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Kép

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Kép Kép Kép

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi is még egyben vagyunk sőt a mai vizsgálaton elkeserített a dokim, hogy én problémás leszek a szülésnél.
Szép kilátások. Arra értette hogy pici vagyok és szerinte nagy a baba. Egyáltalán nem tágulok és fájásaim sincsenek csak sokat keményedik és feszül a hasam.
Azt monta sima szüléssel indulunk neki de ő biztos a császárban:(

Gabi: édes Nórika olyan jó hogy Te már túl vagy rajta:9
Mielőbbi felépülést:)

Niki
nikike75
 
 


Sziasztok

Andy!
Annyira édesek Hannáról a képek! Mennyi és milyen hosszú haja van! Édes az copf az utolsón! Én is szeretném ha az én angyalomnak lehetne ilyen csuda frizkókat csinálni de neki még nagyon kis picur hajacskája van!
Amúgy nekünk már 2 hónapos kora óta bő nyálcsorgásunk van és most két hete bújtak ki a fogacskák! Hát nagyon izi volt. Napról napra egyre jobban bújt ki. Élmény volt és még ma is az, látni hogy növöget! Annyira izgalmas!!! :lol:

Niki

Remélem azért mégsem lesz komplikált a szülés. Bizz abban hogy a tested be van pogramozvan (hú de terminátorosan hangzik...na de mégis erre vagyunk bekódolva) arra hogy eg ybabának adj életet és minden a maga természetes rendje szerint fog menni. Ne izgulj előre! Mi szorítunk hogy te is csodaként gondolj vissza majdan as zülésedre!


Hanna egyre többször fordul már meg spontán magától hátáról a hasára! Napról napra több újdonságot élünk meg.

Jó éjszakát mindenkinek!
viccvucc
 
 


Tünde!

Majd mindenképpen írd meg, hogy mi volt csütörtökön az Nst-n! Én szerdán megyek. Ha gondolod priviben cserélhetünk telszámot, arra az esetre, ha akció lenne valamelyikünknél...tudjunk róla. Nehogy véletlenül úgy járjunk, hogy egy időben vagyunk bent, de nem tudunk a másikról!

Milyen volt az éjszakád? Nekem borzalmas, már ha evvel le lehet írni...néha 20 percenként sikerült elaludnom, nagyon melegem volt, és minden csontom fájt. Hajnaltól meg jöttek a jóslók erős derékfájással. és nagyon idegesített az állandó gyomorkorgás, úgyhogy 3-kor és 6-kor is ennem kellett.
a mellemből meg folyamatosan szivárog az előtej, és megfogja a felsőmet, márpedig én éjjel nem vagyok hajlandó melltartót viselni, hogy tapadjon rám, így is izzadok ezerrel....

Éva!

Ha a 36. héten befektettek, akkor hogy sikerült szabadulnod? Én eddig azt tapasztaltam, hogy akit ennyire a végén kórházba fogtak, már nem igen engedték ki, csak babával....gondolom te szabadultál, hiszen nem a Flórban, hanem a Bajcsyban szültél? Csak magas vérnyomás volt, vagy fehérje, vizesedés, tehát toxémiás voltál?

Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok

Viccvucc igen a sárga szobában szültem, mert akkor a franciaágyasban voltak nst-n, és a többiben meg szültek. Ez volt szabad, de nem bántam meg, itt is jó volt.
Nórinak nincs semmi baja 10/10-es apgártja lett neki.

Andi hát kicsit nehézkesen telnek, Nóri hasfájós egy kicsit. Bővebben a blogomban olvashattok róla, így egyszerűbb, mert nincs annyi időm hogy hosszabban leírjam. De hát ezt ti is tudjátok
Gyönyörű Hanna baba

Tengdi nem tudom miért voltak gyenge fájások, lehet hogy ez többedszer szülőknél jobban előfordul, már a harmadiknál is volt ilyen, de nála csak akkor amikor már a tolók jöttek és nem folyt el a magzatvíz, és megrepesztette a burkot, akkor kaptam oxit is hozzá. Most meg azért kellett a burokrepesztés, mert mivel nem voltak rendes erős fájások így nem is tágultam normálisan, gondoltuk így jobban fogok tágulni, a fájások ugyan megjöttek, és rögtön bő 3 ujjnyi lettem, de utána csak nem ment tovább. Csak mikor a labdán üldögéltem akkor lett 4 ujjnyi. Szerintem ezt nyugodtan megbeszélheted a Kardossal mert mindenben partner, én még a gátvédelmet sem említettem egyiknek sem, ő még is automatikusan arra készült. Nagyon rendes, nyugodt ember, nem idegeskedik. Én már kezdtem parázni mikor mondta hogy nem nagyon akar lejjebb menni, azt hittem császár lesz. Ő meg csak a maga nyugalmában mondta, nem lesz semmi gond. Kifog ő bújni. Csak nagy, és az 5 év is számít. És akkor megnyugodtam.
Úgy hogy te is beszélj meg vele mindent amit csak tudni szeretnél.
Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Fruzsa,


Elküldtem privátban a számom!!
Én elég jól tudok mostanában aludni, mondjuk azt hozzá kell tennem hogy ehhez nagyon sokáig fent kell maradnom hogy tudjak aludni, ez a taktika vált be a legjobban így kellőképpen kifáradok.
De egyébként ugyanazokat tapasztalom mint te reggel arra keltem én is hogy fáj a derekam és persze a hasam is mintha megjönne.
Nekem nem jött semmi előtej, remélem azért rendessen lesz tejem ettől függetlenül!
Az éhség nekem is egyre nagyobb, sajnos nekem a savam is elég nagy terhesség nélkül is, főleg így képzelheted, van hgoy kimarja a torkom és szó szerint úgy érzem mintha megfáztam volna és fáj a torkom annyira lemarja :-( Na meg ami egyre rosszabb az a járás alig bírom vonszolni magam annyira fájnak nekem is a csontjaim.
Na de mindegy ezt a kis időt már kibírjuk féllábon is :D

Tünde
tücsi85
 
 
 


Tényleg Fruzsa elkezdted inni a málnalevél teát??
Írj te is mi volt majd az NST-n!!
tücsi85
 
 
 


persze, vele beszélem meg, a dokival, csak egyelőre nincs jelenésem, s mostmár foglalkoztatni kezd egyre jobban a téma... :D már tkp csak ez érdekel. Arra gondoltam majd az utolsó harmadban több pihenő kell, a nehezbb mozgás és a meleg miatt egyaránt, s majd olvasok, filmet nézek, engedek egy kis magamra fordított időt, szerencsére Máté mellett lehet, engedélyez napi 1-2 óra lazulást. Meg hát a szülés után újszülött és egy nem egészen két és fél éves mellett ezeket alighanem elfelejthetem....egy időre. Na ehhez képest egyszerűen nem köt le semmi, csak a szülés, várandósság téma, semmi regény, semmi film...de biztos így is van ez rendjén.

Azt látom, hogy nagyon nyugis ember, ez nagyon fontos is egy szülésnél, szerintem egy vajúdó nőt totál le tud blokkolni pszichésen, ha azt érzi a dokin, hogy már sietne...A gátvédelemt én is szeretném, de mivel ez inkább a szülésznő dolga, s nekem nem lesz fogadott, ha teltház lesz netán, akkor nem tudom lesz-e ideje...mindenestre én úgy készülök....

Képzeljétek a mi lépcsőházunkban ( 43 lakásos ) 4 kismama van, egy júliusban szül, szintén Kardos dokinéál, egyikőjük augusztusban, ő ügyeletesnél, és ketten vagyunk 30 hetesek, s mindeketten Kardos dokinál szülünk. Utóbbit tegnap tudtam meg, hát csúcs ez az egész. :D

Tényleg a júliusi szülő kismamák között itt a fórumon nincs valamelyikőtök a Harmat 150-ből? Mert ha igen, jó, hogy itt levelezünk s pár ajtó van közöttünk... :)

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatom hozzátok?
A kisfiamat még az ÁEK- ban szültem császármetszéssel. Mikor szerettünk volna kistesót kiderült, hogy van egy cisztám a bal petefészekben, amit meg kellett operálni, de a régi dokim nagyon nem tetszett már. Unokatesóm ajánlására orvost váltottam, így kerültem a Bajcsiba, túl vagyok a műtéten, a petefészkemet teljesen "megette" a ciszta így most a lábadozás után egy petefészekkel vágunk neki a próbálkozásnak.
Sok jót hallottam a kórházról, a nőgyógyászati osztály előtt le a kalappal, mind a nővérek, mind orvosok nagyon rendesek voltak.

Kép
Kép
susytunder
 
 


hááát Gabi nem lehet könnyű!!! Nyilván sokat számít, ha majd teljesen regenerálódsz, és elmúlik a hasfájós időszak, mert ez akettő iszonyú sok energiát visz, és hát igen, a nagyobbak ilyenkor gondolom nem óhajtanak háttérben lenni :D ami érthető is részükről...

az 5 évet arra értette a doki, hogy az előző szülés óta ennyi telt el? Az rémlik, de fejből nem emlékszem mennyi idősek is a gyermekeid.

Kép
Kép
tengdi
 
 


hogyne csatlakozhatnál!!!
Ne légy elkeseredve, biztos, hogy a kezelés, műtét után meggyógyítottak, hát ha biológiai ismereteim nem csalnak, akkor ugye egyik hónapban egyik másik hónapban másik petefészekben érik petesejt, így neked minden második hónap esélyes. Az viszont ugyanúgy 100%-al...nagyon drukkolok! Ki az orvosod?

Kép
Kép
tengdi
 
 


Tünde!

Nekem szerencsére nincs ilyen élményem, mármint a savakkal kapcsolatban, hanem inkább a gyomrom fáj, de nem maró jelleggel, hanem ...nem is tudom megfogalmazni hogyan. De ennem kell. Amióta lent van a hasam ráadásul nagyobb helye is van a gyomromnak, és visszatért az étvágyam is.

A "tejszivárgás témával" kapcsolatban úgy tudom semmi köze nincs ahhoz, hogy mennyi tejed lesz szülés után. Magyarul annak is lehet rengeteg teje, akinek nem igen volt a terhessége során előtejszivárgás, vagy csak egy-két csepp..és persze fordítva is. Csak kissé fura, mert nem víz ugyebár, így nem tud megszáradni úgy , hogy utána semmi ne látszódjon belőle, hanem kemény marad a ruha utána egy foltban, ráadásul ha fehér felső van rajtad, akkor látszik, hogy sárga színű.

Majd írok a holnapi Nst-vel kapcsolatban. A málnalevélteát holnap kezdem. Remélem iható. Majd teszek bele mézet.

Kép
fruzsa7
 
 


nekem egyik gyermekemnél sem volt egyetlen csepp előtejem sem...ehhez képest Máténál ömlött később, sőt homeós szerrel is alig bírtam elapasztani ( egyik óráról a másikra kellett abbahagynom sürgős gyógyszer és injekció miatt a szoptatást 15 hónapos korában ) és a jobb mellemben még egy hét apasztás után is annyi tej volt, mint mikor szülés után bedurran...

ha esetleg szedsz vasat és azt este teszed, akkor legkésőbb 3-ig vedd be, mert fájhat attól éjjel a has, aki érzékeny rá...

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok

fruzsa

nekem minden együtt volt a toxémia tünetei miatt. A 38-as lábamra a 42-es cipó nem jött fel télen így papucsban jártam. A karikagyűrűmet úgy kellett levágni az újjamról mert nem kaptam időben észbe, még jó hogy a jegygyűrűt még időben lekaptam. A kórházi diétával és gyógyszerbeállítással a vérnyomásomat rendbe tették és a fehérjeürítés a vizeletben is csökkent, s bár a vizesedés nem de hazamehettem 1 hétre rá hgy befeküdtem. Itthon meg szednem kellett a gyógyszert meg sómentesen kellett abszolút étkeznem. ritka "sz.." volt mert én amúgy rettentő fűszeresen főzök, hát így meg se íze se bűze nem volt a kajáknak! De hála kihúztuk a kiírt időponmtig, bár az utolsó nst után 11-én nem engedett haza a kórházból a doki a vérnyomás miatt és 13-án megszületett Hanna kisasszony.

Susytünder

Örülök hogy csatlakoztál. Én anno még nagyon fiatalon estem át három petefészek ciszta műtéten egymás után a jahn ferencbe, mert mindig újra kiújjúlt. Meg 12 évesen anno a madarász utcai gyklinikán is műtöttek, vagyis 4szer ugyan azzal és az egyik petefészkemet meg is nyírbálták anno. Akkor kérdeztem a dokitól hogy nem fog e ez problémát jelenteni ha babát akarok, de az mondta hogy még tán jobbak aza esélyeim. Nem emlékszem miért de így lett mert miután a párommal eldöntöttük hogy babát szeretnénk, rögtön az első próbálkozásnál meg is fogant a kistündérünk. Ugyhogy szerintem nektek is biztos fog sikerülni. Csak tényleg bizni kel benne. A doki mit mondott?

Üdv mindnekinek most megyek és azt hiszem elmegyek vásárolni.

Éva
viccvucc
 
 


Sziasztok!

Andy!
Hanna baba gyönyörű nagylány! Csuda aranyos a kis copfjával!
Mit szólt a környezetváltozáshoz? (pestről-vidékre, ill. vidékről-vissza)
Azért kérdezem mert szept. első hetében mennénk nyaralni és nem tudom Bogi mit szól majd?! (tudom minden gyerek más, de mégis)

Boginak állandóan csorog a nyála! Főleg alvás közben! Mikor kiveszem az ágyából "hatalmas" tócsa van a feje alatt! gondoljátok, hogy ez normális? A fogzással lenne kapcsolatos? De még csak 7 hetes!

Susytündér
Persze, hogy csatlakozhatsz! Légy üdvözölve!

Megyek vár a házimunka!
Ti hogy bírjátok baba mellett vinni a háztartást?
sziasztok

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Légy üdvözölve nálunk Susytündér

MArcsi: nyugodtan viheted szeptemberben,én öt hetesen 200 km utaztam vele kocsival,most meg lefele menet vonattal mentünk.elsőosztály,párom feltett és szüleim levettek,jól bírta.
szóval szerintem jobb minnél előbb az utazáshoz szoktatni,nekem főleg kell,hisz minden rokon,barát vidéken van.

Hannának is ömlik a nyála,szerintem normális,de lehet sokáig eltart mire kibújik a foga,mindnen gyereknél más.

ma én is rohamban vagyok,egy csomót mostam minden hol száradnak,majd vasaltam egy jó kupacot,majd séta(bolt,gyógyszertár) és most végeztem a kajával.
itt van a férjem 13 éves lánya,szóval nem unatkozom,

de most mindketten alszanak,szóval gyorsan tudok írni.

most megint elkezdte hanna,hogy puki van ezerrel,de kaki sehol.
ti babáitoknak van rendesen?normális ez a kimaradás?

Hétfőn megyünk az aquawoedbe,valaki volt már ott.bírni fogja szerintetek hanna?

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Köszönöm az üdvözlést. :)

Igyekszem majd vissza is olvasni, hogy képben legyek.

Az orvosom Dr. Nagy László. esetleg ismeri valaki?
Azt mondta, hogy nehezebben foganhat meg a baba, de nem feltétlenül. Majd meglátjuk. Mindenesetre optimistán állunk a dolgokhoz.

Előtejjel kapcsolatban, nincs jelentősége, hogy a szülés után sok, vagy kevés lenne.

Békefiné
Ha anyatejes Hanna, akkor teljesen normális, hogy napokig nincs kaki. Nagyon jól hasznosítja a szervezete, ezért van.

Marcsi
A nyálzás szerintem normális, hiszen már ilyen korban is elindul a fogzás, ahogy írtátok hosszú hónapokba is bele telhet, mire kibújik az első. Vannak babák, akiknek 3 hónaposan már van foguk, és akkor a ti 7 hetes korotok nem korai.

Házimunkát kicsit nehéz ellátni gyerek mellett, kicsit úgy érzem sosem jutok a végére, mindig van mit pakolni. Általában mindenhol játékok vannak, ha össze szedem az meg addig tart. Lehet én csinálom rosszul. :roll:

Kép
Kép
susytunder
 
 


Ezek szerint időnként nálatok is szalad a lakás?! Már kezdtem aggódni, hogy én vagyok ügyetlen! Mi egy 2 szintes családi házban lakunk öten. (Bogi, párom, az ő kamasz fia, apósom és én)
Tehát mindíg van mit csinálni. Most még csak-csak megy, de később ha babóca többet lesz ébren?
Sebaj!! Ezt is megoldjuk! Aztán, ha Bogi nagyobb lesz majd segít! :wink:

5-6óra után szoktunk kimenni sétálni, akkor már jobb a klíma, de estére esőt mond, így megpróbáljuk most! Kipróbáljuk az új babakocsit!

Köszi Andy, hogy megnyugtattál! Akkor már most elkezdem Bogit trenírozni, hogy majd bírja a 6-7 órás utat!
Na lépek!
További szép napot!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!

Jaj, nagyon le vagyok maradva! :) Üdvözlök minden újonnan csatlakozót! :)

Gabi, gyönyörű kislányod van! Gratulálok! Megkérdezhetem, hogy a fülébe hol tetettél fülbevalót? Én is szeretnék majd Emmának. És nem zavarja őt? Azt hogy állapítottad meg, hogy hasfájós?

Ne haragudj, hogy pont most zavarlak ennyi kérdéssel, de Emma már 2 napja nem alszik csak kb. 30 perceket és közte folyamatosan sír! Ha leteszem, ha felveszem, ha kakilt, ha pisilt, ha evett!!!! Semmi nem jó szegénykémnek! Nem tudom, hogy az időjárással van baja vagy a pocija fáj! Ja, és olyan sokszor előfordul, hogy evés után bukik, meg persze nem akar büfizni! Már teljesen el vagyunk keseredve, hogy nem bírjuk megnyugtatni!! :cry:
Van valakinek valami ötlete????

Rita, hova lettél??? Remélem, minden rendben veletek!

pusszancs mindenkinek :D

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Elfelejtettem!

Marcsi! A házimunka nálunk is csak a sokadik helyet foglalja el! :D Ennyi sírás mellett erre már nem lenne idő, le sem bírom tenni a kezemből szinte! Nem is tudom, mi lenne velünk, ha anyukám nem segítene be néha legalább a vasalásban! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Marcsi
Szerintem kevés az az anyuka, akinél patyolat tisztaság van, vagy makulátlan rend. Gyerek mellett ez képtelenség. Nekünk 94 nm a házunk, egy szintes, de nem vágyom nagyobbra.

Crissy
Ha a baba pocija fáj, általában húzza a lábacskáját fölfelé. Ha csinál ilyet Emma akkor a pocija fáj. Nekem, ha Kristóf nagyon sírt, vagy sokat, bebugyoláltam jól egy takaróba, az megnyugtatta, mert az, hogy valami körül öleli az anyaméhre emlékezteti és ez biztonság érzetet ad neki. Bár ebben a melegbe ez nem túl jó.

Kép
Kép
susytunder
 
 


crissy:

Homeós bogyókat is mondtak már,hogy a sokat sírós babáknak segítenek.érdeklődj utána a dokinál,hátha tud javasolni valamit.

tegnap premier előtti vetítésben megnéztük a jégkorszak 3.addig egyik barátnőm vigyázott Hannára,hát már minden bajom volt a mese égére,persze egy hangja sem volt,hisz jó baba,de azért nekem nagyon hiányzott.

Házimunka: hát igen én is bele fuladok sokszor a vasalásba,mára is van egy jó halom.de mivel kánikulát mondanak,maradunk itt bennt és megcsinálom,hanna nagyon jó baba és tudok mellete most ezt azt csinálni,

szép napot mindenknek!

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: