Új privát üzeneted érkezett!

Tengdi!

Egy ágyas szobában van, jól emlékeztél :)

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl
 
 


köszönöm a gyors válaszokat!
Csak nagyon aggódtunk,pláne az édesanyám,mert szerinte ez nem normális.Igy is mondja,hogy hétfőn lehet,hogy be fektetnek a kórházba.
Holnap megyek keresztúrra az sztk-ba és majd kiderül mit mond az orvos.De ott is van nst,nem??
Ott nem tudom kérni,hogy nézzék meg??Mert ugye uh nincs. :(
Jajj,már alig várom!!
Még egy kérdés:
Van egy kis szobacirkáló kutyusunk és a férjemnek az istenért nem tudom megmagyarázni,hogy nem lesz gond a babával meg a kutyával.
A kutyi még velem alszik az ágyba,de ahogy jön a baba onnan ki akarom szoktatni és utána szép lassan a szobából is.(imádja a gyerekeket a kutyus)
Hogy magyarázzam meg a férjemnek ezt??
Nekem a kutyus olyan,mint az "első gyerek".Végül is bemelegítésnek kaptam a férjemtől 1,5 éve.
baba0727
 
 


Sziasztok!

Én is új vagyok és szívesen csatlakoznék hozzátok.Most 10 hetes és 4 napos terhes vagyok.
Nagyon örülök neki, de egyben aggódom is, mert nekem már volt egy sikertelen terhességem. Aminél fejlődési rendellenesség miatt kellett elvetetni a babát a 16. héten. :cry: Nem volt fogadott orvosom, és nem ment minden simán, háromszor műtöttek újra két nap alatt, és majdnem belehaltam én is.
Most Dr. Kardos Gáborhoz járok és a Bajcsy-ba fogok szülni, ha minden jól megy. :lol:
Az lenne a kérdésem hogy milyen a kórház, és a Dr. úrról is szívesen olvasnék.

Előre is köszönöm mindenkinek!
Minden kismamának jó gyermekvárást!
Aki pedig már lebabázott annak gratulálok! :D
icu03
 
 

 
 

Ne aggódj baba, éna harmadik gyermekem várom, és megijedk rendszeresen mikor jönnek a keményedések, mikor beleszúr a hasamba a fájdalom, pedig tudom, hogy tágulnak a szövetek, a méhszalag nyúlik, érzékenyebb minden a medencében és alhasban....és mégis tudok parázni...bár hamar meg is nyugszom....van ebben már szerintem anyai ösztön is, féltjük a kis csöppeket... :)

kutya témában nem vagyok kompetens...mert elfogult vagyok.
Mikor anno Jettával, a kis 2500 grammos 45 centis első babámmal hazamentünk az akkori exanyósomékhoz, a két imádott kutyájuk, akiknek a mi szobánk kivételével mindenhol helye és joga volt, éppen rühesek voltak...ordítani tudtam volna. Tudnám még fűszerezni, de ennyi is elég, én nem tudok a lakásban kutyát elképzelni.....

Kép
Kép
tengdi
 
 


Szia Icu!

A két kismama aki tegnap és ma szült, tizenévek óta jár Kardos dokihoz, Gabi már harmadik gyermekét szüli nála, ez is elárul valamit. :) Én is hozzá járok, bár én még csak kétszer voltam, hozzájuk képest friss páciense vagyok...

gondolom, aki ezen a fórumon van, elégedett a kórházzal, azért van itt... :D bár igazán akkor deróül ki a személyes benyomás, ha szül az ember...

Nekem egy spontán vetélésem volt Máté előtt a 10. héten, átérzem a fájdalmadat, félelmedet. Mi volt a baj, ha nem vagyok indiszkrét? mit mondtak, ismétlődhet?

Akik újak, azoknak ajánlom, hogy visszaolvassanak, persze ehhez idő is lehetőség is kell...én elkdztem a fórumot az elejéről olvasni, mikor megtudtam, hogy várandós vagyok, január elején, aztán valamikor március tájékán jutottam a végére...de nagyon hasznosnak tartottam, sztem megéri...

Kép
Kép
tengdi
 
 


Szia Tengdi!

Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál :D Ez kedves tőled!
Én is elkezdtem beleolvasgatni az előző levelekbe, csak úgy érzem muszáj friss infókat is szereznem.Ez talán kicsit jobban megnyugtat.
A Kardos Dr. urat egyébként ismerős ajánlotta, úgyhogy sejtettem hogy jó, csak a nyugalom miatt érdeklődöm. Talán kicsit jobban aggódom mint kellene, de sajnos nem tudok ellene mit tenni :?
Az előző terhességemnél(2006 vége) nem fejlődött a baba koponyacsontja és azért kellett megszakítani a terhességet :cry: :cry: Az orvosok nagyon barbárak voltak(3 különböző orvos műtött), és nem is jöttek be rám nézni sem, pedig 3 és fél hétig voltam bent(ebből 2 intenzíven).

Mivel Te már tapasztalt kismama vagy szívesen várok bármilyen tanácsot, észrevételt. :D

Üdv:Icu03
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára icu03 2009.06.25 22:56-kor.

Icu
Kép
Kép
icu03
 
 


Sziasztok legújabbak :lol: :lol:

A kutya témához csak annyit,hogy nekem is van kutyám...az ágyban ugyan nem alszik velem,de bejöhetett a szoába is.Amikor hazahoztam picurkámat akkor még ő volt aki megijedt tőle amikor sirt vagy mocorgott :wink:
Azóta is bejöhet a szobába igaz már ritkábban engedem be,de nem akartam kitiltani,nehogy a babát okolja emiatt és haragudjon rá.
Jól megvannak,azt ugyan nem tudom mi lesz ha mászni kezd és megy a kutya után,de amikor a fiam kicsi volt akkor vilt kutyink és soha még csak felé se kapott,pedig szegény nyuzta,húzta vonta :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


sziasztok!

Üdvözlök minden újonnan érkezettet! :D Örülük, hogy egyre többen vagyunk!

Gabinak, Ritának hatalmas gratula!!!! :wink: Sok tejcsit nektek! Várunk vissza benneteket a beszámolókkal és képekkel!

Pocakosoknak kitartást és könnyű szülést kívánok!
Babás mamik remélem mindenkinél minden ok !!?!!
Évi! Hanna nagyon szépen fejlődik! Gratulálok!

Mi kedden voltunk csípőszűrésen, minden rendben! Bogi nagyon szépen emelgeti és percekig meg is tartja a fejecskéjét! Sokat mosolyog és már "beszélgetni" is próbál! Tegnap 6hetes kontrollon voltam szerencsére ott is minden ok! Megőrülök ettől az időtől! Hol levetkőztetem, hol meg felöltöztetem Bogit!

Jó éjszakát mindenkinek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


ezt főleg babának szánom: remélem nem bántottam meg a kutyatémával, a kutyavéleményemmel :) de ugye teljesen más, ha az ember saját maga dönt saját lakásában, mint ha kénytelen elviselni azt, amire neki nem lenne igénye, s így rá van késnyszerítve, hiszen ő lakik ott szívességből.
Nálunk ez nagyon el volt durvulva, a kutyáknak anyósom főzött este munka után csirkemáj pörköltet, mi meg lecsót ettünk rizzsel.
Na ez kirívó példa volt, de megtörtént. Unokára nem néztek rá 2-3 napig a szomszéd szobában, de a kutyáknak mindent lehetett, s az egyiket végül el kellett altatni, mert rajtuk kívül mindenkit megtámadott. Ezzel az ebbel voltam bezárva 8 hónapig kisbabával, ablakon kellett kimásznom, ha jött a postás, mert nem engedett ki, féltem tőle nagyon. És nem tudtam elkerülni, mert keresztül kellett menni azon a helyiségen, ahol voltak. Csak hátulról támadott, hátrálva oldalazva kellett közlekedni 8 hónapon át....na hagyjuk is, lezártam a témát, nem akarok rá emlékezni sem.

Kép
Kép
tengdi
 
 


jaj de várom a szülésbeszámolókat! Remélem mindketten jó részletesen írjátok majd le!!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


ahogy anno Viccvucc, ha jól emlékszem na az olyat szeretem :D

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Fruzsa, úgy néz ki nekem is előbb bújik ki Bulcsú én is ugye ma voltam NST-n és dokinál, és hát a méhszájam bő egy ujjnyira nyitva már(C1111), szóval bármikor történhet bármi a doki szerint, bár ugye lehet így is kihúzom a végéig bár szerinte július elején beindul a bébi. Az NST-n nekem se volt aktiv az elején de aztán beindult mikor megnyöszörgettük egy kicsit :) Kicsit ilyesztő volt hallani mikor mondta hogy reméli már össze vagyok pakolva :-) kicsit bepánikoltam, úgy tudatosult hogy tényleg nincs sok hátra :-)
Holnap kell hívnom a szülésznőt Nórát, akinél Rita szült, remélem jó véleménnyel lesz majd róla, várom a beszámolóját nagyon!!

Tünde
tücsi85
 
 
 


Sziasztok!

Üdvözlök minden újonnan érkezőt! :lol:

Rita, Gabi óriási gratuláció a bébikhez!!!! Nagyon jó egészséget és sok örömet kívánok hozzájuk!!! :lol:

Évi, Hanna baba nagyon édes!

Mi jól vagyunk, de ezt az időt nem nagyon bírjuk. Emma nagyon nyűgös, nem sokat alszunk. Sajnos a tejcsi most már úgy néz ki, nem fog beindulni. Csak csöpörészik. :( De a tápszert is ugyanolyan szeretettel adjuk neki. És rengeteget fejlődik!

A babának én semmi különöset nem vittem be a kórházba. Tőlem a csecsemősök mindig 2 textilpelust és 2 eldobhatót kértek, ha beadtam. Ezenkívül kellett még popsitörlő meg utólag már azt mondom, hogy popsikrémet is vigyetek, mert a csecsemősök nem keni a feneküket és Emmáé pl. nagyon csúnya lett mire hazajöttünk. Itthon tettük rendbe. Ruhácskát mindig fürcsi után cseréltek rajta. Volt ugyan bennt ruha velem, de csak akkor öltöztettem én amikor hazajöttünk. Cumi is jó ha van, mert amikor én bennt voltam, nagyüzem volt a szülészeten és nekem ugyan még adtak cumit, de akik utánnam jöttek, tőlük már sajátot kértek.
Ja, és a csecsemősöket nyüstölni kell a kérdésekkel, mert egyébként nem törődnek az emberrel. De ha kérdeztek, nagyon kedvesek! :D

Marcsi, tudnál egy kicsit többet írni nekem a csípőszűrésről? Nekem azt mondták az orvosok a kórházi is meg a sajátunk is, hogy kicsit kötöttebb a csípője. Na, ezt nem tudom mit jelenthet???!!! Persze, rám hozták a frászt! Hova kellett vinned? És hogy vizsgálták?

Rita, Gabi várom már a beszámolótokat, meg képeket!!!

Szép napot mindenkinek :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Crissy!
Ne ijedj meg attól, hogy kicsit kötöttebb a csípője Emmának, ez elég gyakori ennyi idős korban, főleg lányoknál.
Mikor teszed tisztába, s nincs rajta pelus, ők még ugye felhúzzák a kis lábukat, s ha minden oké, akkor le lehet a térdüknél nyomni, úgy, hogy hozzáérjen a pelenkázóhoz. Ha kicsit kötöttebb a csípője, akkor nem hajlik anniyra a lágyéknál, hogy leérjen a kis térde.
Nem tudom érthetően tudtam-e elmondani. Szinte mindig elég annyi, hogy terpeszbetétes pelust kell valameddig használni, vagy dupla pelenkát...valami módon elérni, hogy rá legyen kényszerítve arra, hogy minél szélesebb terpeszben legyen állandóan.

Amiatt is van ez a csípőszűrés, mert annyira gyakori...úgyhogy ne ijedj meg....

Kép
Kép
tengdi
 
 


Lehet Rita ma már mehet is haza? Hogy 3 nap a bent lét? Pl ő szerdán szült, délután, bent volt 2 éjszakát, akkor ma mehet, ha minden oké, így számolják a 3 napot, ugye?

Kép
Kép
tengdi
 
 


Crissy, engem a kórházban combredő asszimetriával riogattak, úgyhogy én két helyre is elvittem Lottit. Először az
Országos Gerincgyógyászati Közpotnban voltunk, ott volt csípő-has-koponya uh, majd a Heim Pál Kórházba is bementünk, ott is megnézték. Két hónapos korában mentünk, és most megyünk kontrollra. Beutaló kell mindkét helyre.
Ja, és hála Istennek semmi baj nincs. Sokat segített, hogy minden fürdés után masszírozzuk a kis testét, és a lábával békázunk. Vagyis megfogod a lábát a kistérdénél kívülről, és kifelé nyitod körkörösen a két lábikót. Ezt mi már egy hetes kora óta csináljuk, és sokat számított.

Tengdi, durva ez a kutya ügy. Hihetetlen, hogy exanyósodék ilyen figyelmetlenek voltak.

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok

Ha nekem ilyen kutyaélményeim lennének én sem engednék a lakásba...
NEkünk uszkárunk van,az rettenetesen barátságos.

Tengdi ha szerdán szült 6 óra elött akkor szombaton jöhet haza,ha este 6 után akkor csak vasárnap.

Mi is a gerincgyógyászatiban voltunk uh-on,most kell majd visszamennünk kontrollra.

Crissi sajnálom,hogy nincs tejcsi..iszol rengeteget???Az nagyon sokat számit és sok szénhidrátot egyél..(nem éppen fogyókúrás)de most nem az a fontos szerintem...

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Tengdi

Tényleg borzalom volt olvasni a kutyákkal kapcsolatos sztoridat! Téboly. Az én anyósomék és a két macska esete talán kutya füle fityfene! de ők sem a leghigénikusabban voltak otthon tartva. Felfeküdtek a konyharuhára ami a radiátorra lett téve hogy száradjon, persze anyósom utána használt! Pfújjjj!!!
Meg a fürdő ahova a macskák sáros lábbal betraccsoltak fel a mosdóra kádra, ezzel hagyva maradandó nyomokat maguk után amit mindig !!! én takarítottam le fertőtlenítővel, hiszen a macskák mindenhova elcsatangolnak ki a házból!!! Ez is vezetett egy részről a kényelmetlen kapcsolatunkig és a költözésig! De azért a kutyák a maguk kis rühükkel és agresszíójukkal baba mellett...Borzalom!
Amúgy én tényleg hosszú beszámolót írtam de meg is szenvedtem az egészet de terápiás jelleggel tette. Azért jó tudni hogy még így utólag is emlékszel rá és ha jól érzem tetszett is!

MArcsi

Örömmel hallom hogy a kis Bogi milyen boldog és kiegyensúlyozottan fejlődő kiscsaj!!! HAjrá, így tovább!
A tegnapi napunk nekünk is ilyen volt, az idő és az öltözködés szempontjából! Kész téboly, mert Hannát hol kiüti a meleg hol érzem hogy hideg a kis teste! Nme lehet kiigazodni. Most is le akartunk menni sétálni de jó hogy nem tettük mert hatalmas zuhé érkezett ide!!!


Legenyb
(ha még emlékeztek rá régi kismamik, mindenkit üdvözöl és gratulál a kismamiknak!

Crissy

A csípőtémához csak annyit tudok amit Tengdi írt! Tényleg ne aggódj előre! Nekem anno a gyerekorvos nem is értette hogy miért kérek beutalót a csípőszűrésre, uh-ra! Pedig a védőnő mondta hogy vigyük Hannát. A doki meg azt hogy láthatóan nincs gond a csipőjével, de ha akarom és ragaszkodom hozzá akkor ad beutalót. Végül én isbeláttam, mindegy is volt mert tényleg rendbe volt minden. Védőnénik igen aggodalmaskodók és úgy hiszem még sokan a szakemberek közül is azok, persze mi kismamik meg a legrosszabbat vagyunk hajlamosak elhinni! Legközelebb biztos hogy a kórházban főorvosként dolgozó gyerekorvosunknak hiszek!


Szép napot!
viccvucc
 
 


Én szinte minden este fürdetem a kutyusomat,max.2 naponta.
Szóval ő nagyon jól van tartva.Mindig szép tiszta és imádja a gyerekeket.
Ha az utcán meglát egy baba kocsit már egyből menne oda nyalakodni.
na megyek,mert most kell mennem dokihoz a fájásaim miatt.
Remélem nem lesz semmi gond.!!!!
baba0727
 
 


sziasztok!
Crissy!
Nekünk a gyermekorvos adott beutalót csípőszűrésre. Itt voltunk a XVII.ker.-ben Keresztúron, a Medical Center-ben. Egy nagyon kedves doktor úr nézte meg Bogit, alulról pelusra kellett vetkőztetni és a doktorbácsi "megtornáztatta" a lábacskáit. (ahogy tengdi is írta!)
Szerencsére mindent rendben talált, de azért adott beutalót uh-ra! Ami majd együtt lesz a koponya és hasi uh-val! (július végére kaptunk időpontot) Aztán 4hónapos korában vissza vár minket kontrollra!
Anyukák lenne egy kérdésem!
Boginak nagy kerekű, massziv, nehéz, "terepjáró"babakocsija van (buszra daruval kéne felemelni!),mert a mi utcánk, és itt a környéken még sok másik nincs aszfaltozva! (eddig nem tudtam közért-be vagy DM-be menni)
Most kaptunk egy másikat amivel végre buszra is tudok szállni, ha mennünk kell valahova. Könnyű és esernyőre csukható, viszont csak 90%-ig dönthető! (nem teljesen vízszintes)
Szerintetek kis időt azért eltölthet benne a kisassszony? (hiszen pl. a hordozok sem vízszintesek?!)
előre is köszönöm a válaszokat!
Ma megint "remek" dzsungel klíma van! :roll:
Szép napot mindenkinek!
puszi

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Baba

Örülök hogy te is csatlakoztál! Remélem minden rendben lesz a dokinál. Írd meg ha hazaértél hogy mi volt! A kutyus tényleg tiszta lehet akkor, ha annyira tisztán tartod! Sajna azért sokunknak vannak rosz tapasztalatai az állatokkal így nehéz pártolni őket a gyerek mellett! De azért imádjuk az állatokat! És biztos nevelés és gondozás kérdése milyenek lesznek!

üdv
viccvucc
 
 


A "terepjáró" babakocsinkkal egyébként maximálisan meg vagyok elégedve! Nagyon jól bírja a hepe-hupás, homokos utakat! :wink:
Csak nagyon nehez! :)

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Baba!
Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Írj majd, hogy mi volt a dokinál!
Na, most már tényleg befejezem! (Bocs, ha sok voltam!)

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Szia Marcsi

Szerintem 40 perc és egy óra között nyugodtan hordhatod benne Bogit! Én is most keresek másik kocsit olyan "terepeset" mert Veresen meg fog halni a mi kocsink! Itt pesten jó de Hanna ráadásul kinőtte már most a hosszára a mostanit! Meg tetszenek a 3 kerekű kocsik. Most kutatok utána hogy milyet vegyek!

Hát az idő itt is gáz, ráadásul hol esik hol nem, így sétálni sem merekelindulni.

Puszi
viccvucc
 
 


Marcsi

Ahogy elnézem nagyon jól el van Bogi és Hanna is hogy itt "dumcsizunk"! :lol:
Na mindegy mert a kisasszonyom kezd türelmetlenkedni már!
:oops:
viccvucc
 
 


Marcsi, Lotti két hónapos szülinapján ünnepélyesen egy picit megdöntöttem a mózes háttámláját. Azóta így van. Persze így sincs nagyon megdöntve, de jobban lát, így jobban érzi magát a babakocsiban. Szerintem nem gáz, ha 90%-ig van csak döntve a háttámla, és főleg ha nem sok ideig van benne Bogi.
Sőt most jut eszembe a pihenőszék sem vízszintes, és abban is jól elvannak a csemeték, úgyhogy nyugodtan tegyél egy próbát azzal a kocsival.

Nálunk tök sötét van, szegény gyerkőc egyfolytában alszik. Meddig lesz még ilyen "szép" idő?

Baba, a kutyust nem jobb lenne még a baba érkezése előtt kiszoktatni a szobából? Nehogy féltékeny legyen.

KépKép
trinky
 
 


Viccvucc, a te lánykád is hosszú típus? :D Milyen idős, hány centi?

KépKép
trinky
 
 


MArcsi ,ha nem mered beletenni,kicsit béleld ki az alját egy pléddel,hogy magasabban legyen a kis teste..de nem lesz semmi baja,mert nincs vizszintbe...a hordozóba is majdnem ül :? :lol:

Jaj Viccvucc nem is irtam,hogy milyen édes Hanna :lol:

Lili is ma egész nap alszik :shock:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Évi, Trinky!
Köszönöm a gyors válaszokat! jövőhéten kipróbáljuk a kocsit. Remélem Boginak tetszeni fog, mert nagyon szeretnék már kimozdulni egy kicsit! A környéken minden nap sétálunk másfél-két órát, de szeretnék elmenni a piacra és a DM-be! Remélem 1-másfél órát betehetem a kocsiba, ennyi idő az út oda-vissza és a persze a vásárlás. :roll: Persze rövidebb idővel fogom kezdeni, hogy szokja, és nem akarom minden nap használni.
Itt is sötét van és esik! Lehet, hogy ma nem tudunk kimenni? Sajnálnám!
Na, tényleg megyek!
sziasztok

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Szia Trinky

Hanna már 4 hónapos és ha jól mértem 70 cm. A születési hossza 53 cm volt. Nagyon sokat nőtt, még a súlya is 7280gr volt 9-én. Azt pedig azóta tuti hogy túlszárnyalta! De így tökéletes!
viccvucc
 
 


Kedves mindeki!

Köszönöm a kedves szavakat amivel Hannát illettétek. Minden elfogultság nélkül tényleg tökéletes a kisasszony. Jó időben hoztuk össze a férjemmel! :oops:

Marcsi

Biztos hogy fogja élvezni a séteát csak tényleg kis idővel fokozatosan emelve ezt induljatok és biztos hogy szeretni fogja Bogi. Amúgy én is takarót tettem a kocsi aljába hert amúgy is írtózok a babakocsik műszálas selymes hatásu anyagától. Nme is értem mért nem pamutból varrják a huzatot rá! na ez csak egy szösszenet vol.

Jó sétát ha mentek

üdv
viccvucc
 
 


Sziasztok!
Tegnap sokat gondoltam Ritára! de hogy Gabival egyszerre, ahogy írták!? :lol: tök jó, hogy így sikerült nekik :o
Nagy gratula a csajokhoz és tényleg várjuk a részletes beszámolót!
Üdv az újaknak is, jó kis csapat van itt, sok-sok tanáccsal, ötlettel! Jó helyre jöttök :) Én is még a kérdezők táborát gyarapítom, nem a válaszolókét :)

Marcsi! rakj fel képet Bogiról! már régen láttuk :) egyébként mi is néztük terepes babakocsit, az lengyel tipus volt, és nagyon tetszett, de a harmadikra nem tudtam volna felhozni, sőt még megemelni sem... így a múlt héten megvettük álmaink babakocsiját, egy Pierre Cardin multifunkciósat és nagyon könnyű! és ugyan csak hátul, de jó nagy kereke van.
Bogi tud már ülni stabilan? nekünk azt mondták a bébihordóról, hogy az nem jó a gerincüknek, hogy kagyló formában tartják magukat, míg nem ülnek rendesen, így max 1 órát autózhatunk vele. Ha a másik kocsiba stabilan bele tudod rakni, akkor szerintem nyugodtan vidd abba, 1 óránál többet gondolom csak nem mész vele...

A mostani kismama újságban van cikk a csípőszürésről, és abban pl írják, hogy jó a babahordó kendő, ha a csípődig kötöd fel!

Tünde! köszi a tanácsot, az egyik választás nekünk is a humancell lenne, pont azért mert bp-n tartják a sejteket, és én is így vagyok vele, hogy egyre több mindenre fel tudják majd használni. nem akarom "elvenni" a lehetőséget a babótól, ha esetleg szüksége lenne rá, és mi meg nem vettük le... ezért ragaszkodom hozzá, csak az anyagiak kellenének...

Évi!
Legenyb-t én is üdvözlöm!
Mekkora már Hanna, hogy kinőtte a babakocsit?

Szerintem énekeljük a Süss fel Napot!, mert ugyan melegnek meleg van, de ez a borús idő... :x

Sziasztok

Kép
Kép
nikilány
 
 


az utolsó hozzászólást amit olvastam, az 1 előtt volt.. így Évi a kérdésem, már tárgytalan :)
De tényleg nagyon nő Hanna! vagy ez végül is így természetes?
Még nem vagyok tisztában a gyerkőcök méreteivel... a korukat pl sose tudom megsaccolni... remélem Hunor által majd ebben is gyakorlottabb leszek...

Kép
Kép
nikilány
 
 


Bogi reggel óta kisebb-nagyobb megszakításokkal ordít! :(
Talán ez a hülye idő????
nikilány!
múlt hét végén tettem fel képeket :wink: most nincs frissebb :(

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Marcsi Lili tegnap és tegnapelött orditott amikor jöttek a viharfelhők :?

Biztos zavarja,hogy meleg van,hideg van esik-süt..minket is megvisel hát még őket :cry:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Szisztok

Marcsi

Egyet tudok érteni Törpiri véleményével, s bár Hannát e szempontból nem látom hogy megviselné az étkezéseinél elég rapszodikus és ezt az időnek tudom be!!!

Na megyek mert csak egy percre ugrottam be. Megyek mert vacsiidő van és utána altatás. Az az én sarcom, a fürdetést éppen most végzi a férjem! :lol:

Szép estét.

Kép
viccvucc
 
 


Marcsi, vannak ilyen ordítós napok, főleg frontok tájékán. Elég szörnyű egész nap az ordítást hallgatni, főleg úgy, hogy hiába csinálsz bármit, semmi nem jó. A férjem mindig azt mondja, hogy arra gondoljak, hogy ő csak így tud kommunikálni, és nem direktből ordít. (Bár Lotti már hisztizni is tud :lol: )

Amúgy Lottinak sem volt jó napja, engem az evéssel tesz tönkre. Szerintetek miért van az, hogy az egyik ciciből nem akar enni?

Viccvucc Hanna jó nagy baba, lehet étvágya rendesen. Adhatna belőlle egy kicsit az én picimnek. Tegyél légyszi róla képet. :arrow:

KépKép
trinky
 
 


Trinki nem lehet,hogy az egyikben kevesebb tej van??? :?

Nekem is vannak napok amikor úgy érzem egyikbe kevesebb van mint a másikban,aztán helyre áll a dolog :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Vagy az is lehet,hogy nem szeret azon az oldalán lenni...nem???

Lehet,hogy most hülyeséget irtam,de ez jutott még eszembe :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok! Én is gratulálok Ritának és Gabinak! Ha jól tudom én leszek a következő versenyző. :lol: . Azt szeretném megkérdezni, hogy a kórházban lyukasztanak-e fülecskét vagy sem, illetve kaptatok-e felicitas csomagot? Köszi a válaszokat. Minden kismaminak kitartást, a babásoknak pedig sok-sok türelmet kívánok. :wink: :D
cunci
 
 


Nekem Máté a mai napig megérzi a frontokat, születésétől kezdve. Nappal nem is annyira, éjjel sokkal inkább. :(

Nekem végig sokkal több tej volt a jobb mellemben, ami a végére olyan durva lett, hogy legalább 2 centivel volt nagyobb, de inkább 3. Bár így nem is udom elmondani, a melltartón át is bőven látszott a méretbeli különbség, ha szivacsos volt rajtam és vastag pulóver akkor is. És Máré kifejezetten előnyben is részesítette azt a mellem.

Hurrá!!! A panel szépségei. Megint kalapál a szomszéd... :evil:

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Hú, nagyon felpörögtek az események! Pedig igyekszem nem lemaradni, dehát picúrka mellett nem sok idő van netezni! :lol:

Köszönöm a válaszokat a csípőszűrésről. Már elkezdtem tornáztatni, remélem nem lesz majd gond vele. De azért megnyugtattatok, hogy mást is riogattak az orvosok. Nem tudom, mi szükség van erre, amíg nem biztos semmi???!!! :shock:

Cunci, én kaptam felicitas csomagot, két fajtát is. Jött egy nővérke, hozott egy kartondobozt és ha kitöltöttem egy kupon féleséget akkor kaptam még egy nagy szatyrot is. Elég jó dolgok voltak benne! :D

Marcsi, sajnos az én babakocsim is terepre való típus. Nagyon örültem neki, mikor megvettük, de már én is elgondolkoztam rajta, hogy egy boltba majd, hogy megyek be vele???!!! :roll: Odáig elsétálok vele, de aztán???!!! Szerintem kicsit megdöntheted nyugodtan. Én majd szeretnék neki a lakásba pihenőszéket venni, mert már most látom rajta, hogy zavarja, hogy nem lát ki a mózeskosárból és hát az is meg van döntve egy kicsit. De a hordozóban szerintem se legyen sokáig, abban nagyon összegörnyed!

Azt hiszem, Ritáékat ma már kiengendik!!!! :lol: Már várom, hogy jöjjenek!! :lol:

Emma baba is nagyon nyűgös most már 3-4 napja! Nagyon igényli, hogy a karomban legyen, sétálgassunk ami tök jó, csak éjszaka macerás egy kicsit. Ja, és persze tejcsi nuku. És sajnos lehet, hogy az is közrejátszik, hogy nem tudok enni, inni úgy mint ahogy kéne. Egyszerűen elfelejtem! Mióta megvan a pici, saját magamat nagyon háttérbe szorítottam. Sokszor csak délután jut eszembe, hogy jé, majd szomjan halok, inni kéne valamit! :o Mától meg még nehezebb lesz, mert a férjem már visszament dolgozni! :(

Babás kismamák! Ti mikortól vittétek ki először a babákat? Emma most csütörtökön volt 2 hetes, eddig a lakásban levegőzött, tárva nyitva van minden ajtó-ablak, de kivinni még a teraszra sem mertem ebben "szép" időben! Szerintetek mikor próbáljam meg megismertetni a világgal?? :lol:

Szép hétvégét mindenkinek, pussz

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Crissi..én 2 hetesen simán kivittem.Akkor jött be a jó idő...egy napot vittem az erkélyre 5 percig,aztán másnap irány a séta...először csak 10-20 perc másnap már 1 óra.
Védőnő is kérdezte,hogy hogy állunk a levegőzéssel,mondtam,hogy mi már sétáltunk is,mert nagyon jó idő volt akkor,.
Beöltözteted kicsit jobban,mert ilyenkor ők még fázósabbak és nyugodtan leviheted.
Ha fuj a szél arra vigyázz..én cumit tettem a szájába..nehogy benyelje a levegőt mert attól fájni fog a hasa!!!

Nem tudom ki kérdezte,de fúrnak fület a kórházba és kaptunk csomagot is :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sőt most ha belegonodlok még 2 hetes sem volt Lili :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


crissy, én is kb. 2 hetesen vittem ki Lottit. Ha fúj a szél szerintem ne nagyon menj ki, de ha mégis a fejére mindenképpen tegyél sapit. Sapi akkor is kell ha süt a nap, nehogy napszúrást kapjon.

A hordozóba meg tettük egy kis törölközőt összehajtva, így nem görnyed. Viszont szerintem mire megtanul ülni, addigra kinövi és már autósülés kell neki. Már voltunk 3 órás autóúton is és nagyon jól bírta. Szerintem nekünk rosszabb nézni a görnyedésüket, mert ők jól érzik magukat. Hordozókendőben is jót alszik a lánykám, pedig ott is kifli alakban van.

Ugyanígy voltam én is az evéssel. Kb este 10-kor jutott eszembe, hogy még nem ettem. Az ivásra viszont jobban figyelj, kell a folyadék.

Törpiri, én nem kaptam csomagot......... te kifúrattad Lili fülét? Szerintetek még nem késő 3 hónaposan? Úgy sajnálom szegénykémet.

KépKép
trinky
 
 


Köszönöm Lányok a válaszokat. :wink: Trinky! Azért kérdeztem, hogy fúrnak-e fülecskét,mert a lánykámnak 5 hónaposan fúrták és nagyon megszenvedtük mind a ketten. Ráadásul ott speciális baby fülbevalót kap, nem pedig azt, amit te szeretnél. Laura kb. 1 éves volt, amikor kicserélték neki a fülbevalót. Szerintem minél előbb viszed annál jobb. :roll:
cunci
 
 


sziasztok!
cunci!
Mi is kaptunk csomagot! (egy kisbőrönd szerű kartondobozt és egy szatyrot is)

Minket már első héten kizavartak levegőre! Sőt!!! Csütörtökön jöttünk haza, pénteken volt itt a védőnő és a gyermekorvos, és mind a ketten azt mondták, hogy már hétvégén vigyük ki! (10-15 percre)
Mi szeles időben is kimegyünk, persze akkor sapi, takaró, kiskabát!(de mondom a mi kocsink egy "tank".) (Az autók között ő egy modern, mindennel felszerelt terepjáró lenne! Tehát a belsejében Bogi teljes védettséget élvez!)

Na , szaladok! Később még benézek!
további szép hétvégét mindenkinek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


trinky:
Az én párom is míndíg azt mondja, hogy nem feltétlenül van valami nagy baja a picinek! Egyszerűen ők csak így tudnak kommunikálni! De nekem majd megszakad a szívem,hogy nem tudom megnyugtatni, megvígasztalni, nem tudok neki segíteni!
Azt is mondja az én higgadt párom, hogy meg kell tanulnom, hogy vannak dolgok amiket a piciknek maguknak kell megoldani!
Nem óvhatom meg mindentől, nem vehetem át a "szenvedéseit"! (nyom a böfi, puki! kakilni kell! rossz kedvem van! front van!)
Meg kell tanulnia, hogy bizony ilyenek is vannak!
Na ja! De én akkor is sajnálom "szegényt"! Gondolom ti is így vagytok vele?! :roll:
puszi

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!
Nem lettem okosabb tegnap a dokinál!1 ujjnyira nyitva van a méhszájam,de szerencsére nem kell befeküdnöm.Annyit mondott,hogy sokat feküdjek és a nagy kánikulában ki se mozduljak,mert akkor tényleg előbb kijön a baba.
A kutyusról meg annyit,hogy kutyakiképzőket és a védőnőt is megkérdeztem,azt mondták csak akkor szoktassam ki amikor már itthon van a baba is,mert ha most elkezdem akkor nem fogja tudni miért lett kizárva és azért lesz féltékeny.Meg őt amúgy se fogom a szobából kizárni.Az ágyból igen,de a szobából nem.Bele bolondulna ez a kutya ha ki lenne zárva.
Tudom,hogy imádni fogja a kisfiamat és őrizni,vigyázni fog rá.
baba0727
 
 


Sziasztok

Csak gy gyors bejelentkezésre futja. Már otthon vagyunk mi is és Ritáék, szombaton jöttünk haza.
Mi jól vagyunk. Szülés törénet egy kicsit később, de nem sokára lesz az is.

Addig is képeket hozok.
Tejcsi van bőven szépen megindult, baromira fájnak a melleim.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: