Új privát üzeneted érkezett!

Na,végre nyugi van, alszanak.... de csak suttogni merem, nehogy megzavarjam Hellát, aki itt szundít ,mellettem.... Oli végül kint motorozott elalvás előtt :o)

Detti! Sok pusza a kis Alexának, neked pedig kitartást!
Ambrob! Gyóóógyulj!!!!

Ezt az érdekes és hasznos cikket most találtam:
http://www.okoszolgalat.hu/zold_praktikak/mososzer

Nemrég kezdtem átállni én is a környezettudatos életvitelre, a férjem kicsit hóbortosnak is néz...hihi
Megjött a mosható pelus próbacsomag is, ma kipróbáljuk:o)))

chanel_28
 
 


Minden várakozás ellenére itthon vagyunk. Igaz, egy olyan döntést kellett meghozni, amit szerettem volna elkerülni (megyünk vs maradunk). Összesen másfél órát aludtam az éjjel, teljesen kivagyok. Összeszedem magam, és hamarosan jelentkezem.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty! Nem irigyellek, hogy van Alexa? Próbálj meg pihenni, nehogy kidőlj mellőle...

Jó éjt!

chanel_28
 
 

 
 

Detti, azért az jó, hogy már otthon vagytok!
Neked kellett dönteni, hogy maradjatok v. menjetek? :shock:
Nem az orvosnak kellett volna?

Én is csak azt tudom mondani, mint Chanel: pihenj, pihenj, pihenj!!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Detty:Tényleg érdekes,hogy te döntöttél,de majd biztos jössz a részletekkel,és megértem.Kapott infúziót Alexa?
Vendég
 


Detti!!!


Pihenj,aztán gyere és mesélj!!!!Alexával akkor minden oké?Gondolom akkor fel se merült volna h hazajöjjetek!

Chanel!
Milyen pelust rendeltél végül?Én most vettem többet is,így teljesen a készlet!Most mrá csak el kell használni a még itthon lévő pelusokat mielött kinövi...éjszakára azt adok még rá,nappal meg a mosható!
Ha gondolod nézz körül itt is! www.okonet.hu ,én már tag vagyok,ha kell vmi szólj és szívesen megveszem neked!(a regisztráció elég drága,nekem meg már van így kedvezményem is)

annus11
 
 


Dobok képet!Iza ma 2 hónapos!!!!
Ezek tegnapiak!Iza beöltözve a júniusi nagy "melegben".Aztán egy közös kép...én pizsiben,apa pislog,mögöttünk a a száradó ruhák(ebből már levágtam nagy részét)Na de legalább látszik h zajlik az élet :wink:
Kép
Kép

annus11
 
 


Annus!! Nagyon szépek vagytok!!! Izus is gyönyörű, jó husiban van és jókedvű baba :lol:
beatrix161
 
 


Sziasztok!
Gyorsan írok,voltam dokinál,méhszáj 1 újjnyira nyitva,baba befordulva,vérnyomi nagyon magas,a ctg-n magas a gyerek szívverése,vagy mi,180-190 (120-160 a jó).Vizeletben most sem cukor,sem fehérje nincs.Hasam,a seb felett fájdogál,a seb alig 3 mm,lepényen foltok,víz kevesebb.Szóval lényeg a lényeg,hogy du be kell mennem a klinikára,ctg,vérnyomás mérések,holnap meg vérvételek,mert ugye alacsony a trombocitaszám.Ha beigazolódik a toxémia,akkor pénteken kiveszi a doki,mert szombattól szabira megy 2 hétre.Ha még maradhat,akkor hazajöhetek pénte du.Szorítsatok,én jobban örülnék,ha kivenné,ha már úgy is be kell mennem.Pénteken 36+6 leszek,baba 3 kg körüli.
Gabi
Vendég
 


Sziaszok!

Azt nem mondom, hogy kialudtam magam, bár Csabi még ma is itthon van, és hagyott reggel aludni, de attól még érzem azt az átvirrasztott éjszakát.

Szóval, az történt, hogy Alexa hétfőn kezdett nagyon keveset enni, de mivel a gyerekorvosunk azt mondta, hogy a gyerekek mindig tudják, mennyire van szükségük, próbáltam nem erőltetni. Viszont a másik, hogy egész nap nagyon nyűgös volt, sokat sírt és nem érdekelte semmi. Azt hiszem, azt még írtam, hogy a gyerekorvos reggel még azt mondta, hogy biztos a foga miatt van.
Délutánra annyira rossz lett a helyzet, hogy fogtam Alexát és bementünk a Heim Pálba. Ott megvizsgálták, és találtak 2-3 aftát a szájában, és szerintük lehet, hogy a torkában is van. És ez állítólag nagyon fáj, illetve biztosan, mert nekem is volt már, és tényleg nagyon rossz. Akkor megállapították, hogy ki is van száradva. Közölték, hogy maradunk, nálam meg még pelus se volt, mert azt hittem, kapunk egy receptet pl. torokgyulladásra és jövünk haza. Hívtam a férjem, hogy jöjjön be a kórházba. Közben bekötötték ALexának az infúziót. Na, az borzalmas volt. Mivel Alexa elég hurkás, nagyon nehezen találtak rajta vénát. Három próbálkozás után hívtak egy aneszteziológus asszisztenst, aki ugyebár ezzel foglalkozik, és végre neki sikerült megszúrni. Sajnos a 3 próbálkozás miatt Alexának 3 vénája szét is ment, így nagyon kevés volt a lehetőség. Alexa úgy sírt, majd megszakadt a szívem (persze, én is sírtam, főleg a többedik próbálkozásnál, azt hittem, sose lesz vége). A haja csapzott volt az izzadságtól meg a könnyektől. Utána bekerültünk egy karantén szobába, ahol Alexa elaludt a karomban. Amikor felébredt, ott hagytam Csabival, én meg hazarohantam kettőnknek cuccokért (csak én tudok vezetni). Utána átkerültünk egy sokágyas betegszobába az ambulancián, ahol volt egy kínai csaj egy 1,5 éves gyerekkel. Mivel az övé volt a babaágy, nekünk egy normál ágy maradt, ami jó volt, mert az éjszakás főnővér megengedte, hogy Alexa mellé fekhessek, azzal a feltétellel, hogy reggel 6.10-kor felkelek, mert akkor jön a váltás. Az egyetlen borzalmas az volt, hogy kívül egy halom erős neoncső volt, amitől rettentő világos volt a szobában, és Alexa meg hozzászokott, hogy sötétben alszik. Éjfélig folyt az infúzió. Alexa fél 11-től éjfélig aludt. Akkor ébredt fel, amikor már csak nagyon kevés volt a tasakban, de akkor ordított - gondolom, hirtelen megijedt, hogy hol van. Levették az infúzióról, és ahogy felvettem, valahogy kicsúszott a branül, úgyhogy alaposan összevéreztünk mindent, beleértve engem is (a bokájánál tudtak vénát szúrni). Na, éjféltől fél 4-ig nem tudtam elaltatni Alexát, pedig álmos volt, de azt hitte, hogy mivel ott vagyok vele, akkor játszunk. Sétáltam vele a folyósón, mert akkorákat sikongatott, hogy féltem, felébreszti a kínai gyereket. Közben az ügyeletes nővérke főzött nekem kávét, mert attól féltem, összeesem. Fél 4 előtt nem bírtam tovább, lefektettem, és hagytam sírni - kb. 5 perc alatt álomba sírta magát és aludt 6-ig. Nekem 4-től sikerült fél 6-ig aludni valamit, de nagyon kényelmetlen volt, mert Alexa szétterpesztett lábakkal aludt, és nem fértem el tőle.
Reggel szinte semmit nem evett (éjszaka viszont ivott 190 ml gyümölcslevet), és akkor el kellett kezdeni fecskendővel, kanállal, bármivel folyadékot belejuttatni. Borzalmas volt. És jöttek megint vénát szúrni neki, mert vért kellett venni tőle, és a branült is benthagyták, mert még nem tudták, kell-e neki még infúzió. Alig tudtak vért venni, olyan sűrű volt még a vére. Akkor is csak többedik próbálkozásra sikerült, így mielőtt hazajöttünk volna, mindták, hogy tényleg erőltessük az ivást, mert most már nem tudnak neki vénát szúrni, mindegyik eldurrant. Nem tudom, mennyi idő kell, míg helyrejön. Alexa ugyanolyan rosszul viselte, még a férjem is sírt a látványtól, pedig nekem kellett lefogni a gyereket.
Utána megint elaludt, és én megint hazajöttem, mert Csabi itthon felejtette a cumisüvegeket és le is akartam zuhanyozni.
Mire visszamentem, Alexa megint kapott fájdalomcsillapítót és egy nővér tömte gyümölcslével. Azt mondták, hogy bent kell maradnunk ha 1. a vérvétel kimutat valamit, 2. Alexa nem iszik annyit, amennyivel biztosak lehetnek abban, hogy itthon is inni fog. Persze nem ivott annyit, pedig tényleg nyomtuk bele, de legtöbbször úgy összezárta a száját, hogy semmi nem ment bele. Aztán kiderült, hogy a vérvizsgálat negatív. És akkor jött a döntés: vagy hazavisszük, azzal a feltétellel, hogy minimum 700 ml-t belenyomunk naponta, vagy befetetik a belgyógyászatra, ahol valószínűleg pétekig ki sem engedik, mert csak akkor mehetünk haza, ha avírus teljesen elmúlt, az meg akár 10 nap-2 hét is lehet. Szerintem csak szimplán nem akarták, hogy ott maradjunk, ezért akartak megijeszteni, de nehéz volt dönteni. Igaz, hogy itthon is ugyanazt kell csinálni, mint bent (erőltetni az ivást), de ott legalább felügyeltek rá, és ha nem ment, még mindig ott volt az infúzió. Itthon viszont mindketten tudunk aludni, és csak jobban gyógyul itthoni körülmények között. Végül hazahoztuk.

Tulajdonképp semmivel nincs jobban (de rosszabbul sem), mint a kórházban volt. Nagyon nehéz etetni/itatni, tényleg két emberes, mert le kell fogni a kezeit, hogy a szájába tudjam nyomni az adagot. Kapott egyébként fájdalomcsillapítót (Cataflam cseppet), de mivel az van ráírva, hogy 1 éves kor alatt nem adható, nem merem beadni neki. Így kap Panadolt. És adtak még valami érzéstelenítőt, de gézlapra téve kellene bekenni vele a száját belül, az meg majdnem lehetetlen. Nem bírom szétfeszíteni a száját.
Ma vettem a gyógyszertárban még fecskendőt, meg homeopátiás afta elleni bogyókat, meg valami olyan ecsetelőt, amiben vírusölő is van, nem csak érzéstelenítő.

Holnap megyünk a gyerekorvoshoz kontrollra, bár maga a fertzés csak jóval később fog elmúlni. Amikor beszéltem a nővel, mondta, hogy keres nekünk egy táplálkozási tanácsadót is, hogy ne legyen Alexa etetése ilyen nehéz. Végre felfogta, hogy nem miattam eszik nehezen a gyerek!

Hát, nagyjából ennyi a történet. Huh, jó hosszú lettem, elnézést! Remélem, Ti jól vagytok!

Gabi, neked nagy drukk, hogy minden rendben legyen! Nem csodálom, hogy szeretnéd, ha pénteken kivenné a doki a babát. A 3 kg meg már tényleg szép! Kitartás, és jelentkezz hamar!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty! emberfeletti ahogy küzdötök. rémes lehetett a kórházban, nem is találok szavakat... Alexának mielőbbi gyógyulást kívánok.
Gabi! A legjobbakat kívánom neked is. biztos minden rendben lesz.
üdv, o
orelle
 
 


Orelle! Köszi a jókívánságot! Ha egy kérésem lehetne, biztos az lenne, hogy Alexa hipp-hopp jól legyen és egyen rendesen. Valamiért a tápszert egyáltalán nem hajlandó elfogadni (talán a cumisüveg miatt, nem tudom), pedig a szokásos 200 ml-s adagja nagyon nyomna a latba az 1000 ml-hez. Az itatós poharat is folyton eltolja, így nagyon nehét itatni, 10 percenként próbálunk 2 fecskendőnyi folyadékot belenyomni. Nagyon kimerítő!

Kép
Kép
detty74
 
 


Basszus Detty! ez nagyon komoly! Mielőbbi gyógyulást kívánok Alexának!!!
Ehhez képest az én ismételt mellgyulladásom kutya-fütyi.... Nem is ecsetelem... :cry:

Annus! Nagyon köszi, megnézem az oldalt!!! :wink: 1 swaddlebees zsebest vettem betéttel és egy Kushies próbacsomit, + 1 tekercs eldobható papírbetétet. Már mostam őket, nagyon szupik, és máris beleszerettem a moshatóba :D
Veszek apránként egy készletet és Olinak is gondolkodom a leszoktató nacin....
Kipróbáltam az ecetes öblítést levendula esszenciával, hát mennyei!
A mosószódáról nem is beszélve! Már 1 hónapja használom! :wink:

Na, megyek a zuhany alá, hátha jobban leszek... reggel hívok egy nyirokmasszőrt, állítólag házhoz jön. Remélem segít!!!!!!!

chanel_28
 
 


chanel! ajaj. nagyon sajnálom, hogy ismét támad a mellgyuszi. bocsánat a hülye kérdésért, de mijaza nyirokmasszőr? és hol lehet olyat leakasztani? én is remélem, hogy segít.
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Detti: borzasztó ez az egész, remélem hamarosan túllesztek rajat!
Tudom biztosan sokan okoskodnak, most én is : kicsi jénais pohárból próbáltátok már itatani Alexát ( egy nagyon kedves védőnő barátnőm javasolta ezt picik etetésére). Szóval, ha igen, ne haragudj!

Chanel: szegény Te, lázad van? (Gondolom ez annak a jele, hogy jó sok tejed van, ami azért jó!!)

Orelle: Nálad sem javult a helyzet? Egy barátnőm mesélte, hogy neki attól lett mellgyulladása, hogy mindig fejt (védőnő tanácsára), szóval én ezen megfontolásból, csak az első héten fejtem.

Gabi: drukkolok, remélem minden úgy lesz, ahogy Te szeretnéd!

Annus: nagyon szépek vagytok, mint mindig (és látszik, hogy nagyon boldogok!!)

Bea: nem is örvendeztem Neked :lol: , mi volt a neurológián?

Ambrob: gyógyulgatsz?

Maszatmama
maszatmama
 
 


Chanel! Nagyon sajnálom, hogy már megint begyulladt!!! Remélem, hamar túlleszel rajta! Lázad is van megint?

Maszatmama! Köszi a tippet, és igazából a tippek mindig jól jönnek. Nem, a poharat nem próbáltuk, mert az egyik afta Alexa szája sarkában van belül, és a pohár pont hozzáérne.

Mellesleg egy dolgot nem értek. OK, hogy fáj neki, de akkor miért eszi meg olyan lazán a sütőtök és őszibarack pürét? Akkor nem fáj? Miért cumizik? Akkor nem fáj? Gyakorlatilag a tápszert utasítja vissza egy az egyben, és gyakran az itatós poharat (bár azért azt könnyebb elfogadtatni). Ja! Amikor nekem volt ilyenem, az akkor is fájt, ha épp nem volt a számban semmi. Etetésen/itatáson kívül viszont Alexának elég jó kedve van, csak olyankor sír, ha valamit nem kap meg, vagy nem ér el, de egyébként vigyorog. Úgyhogy kicsit kezdek kételkedni a diagnózisban. Remélem, az orvos holnap mond valami értelmeset.

Megyek aludni, holnap rohadt egy nap lesz először egyedül szenvedni az etetéssel.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
nagyon durva ami Veletek történt! Reméelm, hamar rendbe jön Alexa.
Milyen tápszert adsz Alexának és mióta? Nem lehet, hogy unja már?
Lehet a cumisüveg is gond. Fiacskám pl az Aventost sokáig utálta, nekünk a NUK vált be.
Ádám is nehezen eszik, figyelni kell a változatosságra, mert ha megunja az ízeket, nem eszik. Már azt adok neki, amit mi eszünk, mert annyira nem eszi a natur zöldségpüréket, hogy hihetetlen.Tegnap pl. kelkáposzta főzeléket csináltam, mielőtt berántottam, kivettem az adagját.
Inni mit iszik Alexa? Nagyon bevált nálunk a Hippes málna-csipkebogyó instant tea.
Bocs, hogy beledumálok, csak gondoltam hátha tudok segíteni.

Kitartást és sok erőt Nektek, Alexának pedig gyors gyógyulást!

Eszter

Kép

Kép
ske
 
 


Jó reggelt!

U.a. a helyzet, mint legutóbb... Éjjel hidegrázás, láz, izzadás, stb... fél 3-kor fejnem kellett, de 6-kor már szintén, mert a másik mellem is kezdett csomósodni és baromira bekeményedett :cry:
Azért ez hihetetlen, hogy Olival ilyenkor már tápszer is kellett kiegészítésnek, most meg, hogy kicsit több van, rögtön mellgy.-k....
Egyébként a homeonak tudom be, mert jó pár napig nem szedtem, elfogyott. Végül a férjem hozzott kedden, este már bevettem és reggelre már éreztem, hogy gond lesz....... Hirtelen indult be nagyon a többlettermelés szerintem....

orelle: ami a masszőrt illeti, én sem hallottam még ilyenről, a barátnőm ajánlotta, akit végül megműtöttek a sorozatos mellgy.-k miatt...

Fejni, azért fejek, hogy legyen tartalékunk, ha menni kell vhová, vagy, ha netán a férjecském úgy dünt, hogy elvisz egy szombat este!!! :wink: (mondjuk ahhoz már sok van)
áááááááááá, igazából nem is tudom... van már egy negatív tapasztalatom szoptatással kapcsolatosan, most mindent jobban akartam csinálni...aztán nesze....

chanel_28
 
 


ja és a tegnapiból lemaradt, hogy Isten éltesse Izát! Meseszép baba! mindenkinek szép napot! üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Elég nagy a gáz, azt hiszem, visszamegyünk a kórházba. A sütőtökön kívül már mindent csak erőszakkal lehet Alexába juttatni, vagy még úgy sem. Szinte semmi folyadékot nem lehet belenyomni, mert rájött, hova kell tennie a nyelvét, hogy lezárja a fecskendő nyílását, és az egész kispricceljen a szájából. Semmilyen tápszert, tejpépet, rizspépet nem fogad el, még erőszakkal sem. Tegnap este leszorítás, szájfeszítés árán 120 ml tápszert belenyomtunk, így azt hittem, hogy éjjel kelnünk kell, de nem. Sőt, reggel sem evett többet 80 ml-nél. Utána kapott sütőtököt, hogy legalább legyen benne valami.
Azt hiszem, idegösszeroppanást kaptam, teljesen kész vagyok. Nem tudom, hogyan tovább.
Ske! Köszi a tippet, de azt hiszem, ebben több van, mint hogy megunta a tápszert, amit egyébként csak nemrég kap, és már vettem neki vaníliásat is, de az se segített. Inni meg mindent próbáltam (gyümölcslé, víz, instant baba teák), de csak nagyon kevés megy le.
Na, megyek, hívom a gyerekorvost, hogy jöjjön ki anyámékhoz délelőtt, mert vissza akarom vinni Alexát a kórházba.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Beszéltem a gyerekorvosunkkal, és beutal minket a kórházba, csak nem a Heim Pálba, hanem az I. sz. Gyerekklinikára, ahol nagyon jó a gasztroenterológia. Kér egy teljes gasztroenterológiai kivizsgálást, és egy pszichihátriait is, mert szerinte egy csecsemőnek még örömnek kell lennie, ha eszik, és hát itt valami nem stimmel. Attól függően, hogy ma mennyit sikerül Alexába beletölteni, még ma, vagy holnap délelőtt kell bemennünk, úgyhogy egy pár napra biztos el fogok tűnni.
Remélem, legközelebb már arról fogok tudni beszámolni, hogy minden rendben van (csak valahogy érzem, hogy nem így lesz).

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!

Ez borzasztó...remélem h mihamarabb kiderül h mi a baj....Mielöbbi gyógyulást kívánok!Neked pedig sok erőt mindehhez!Én már azon kiakadok h szívni kel Izus orrát....Pedig az ehhez képest semmi!
:(

Chanel!
Neked meg a gyulladáshoz jobbulást!Én úgy csinálom a szopit,hogy minden kajánál megkínálom a másik mellből is.Éjjel amikor hosszabban alszik,akkor csak 1 cicit kap,a másikat meg lefejem.Ez már 1 hónapja működik nálam!Nem is kellett a lefejtből pótolnom!Mind megy a fagyóba!Napközben pedig nem fejek,csak igyekszem mindkét mellett 3 óránként "használni" egy picit!
Remélem h beválik a pelus!z a zsebes fajta szerintem jó!Nagyon hamar szárad!!!!

Gabi!
Huu,már ilyen korán kivenné?A lényeg h egészséges legyen!Majd szólj ha van vmi történés!!!Drukkolok nagyon!!! :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Detty, nagyon nagyon szoritok Nektek!!! Nagyon sajnállak téged is és Alexát is, de biztos vagyok benne, hogy a gaszto-bigyó segiteni fog. Nagyon rendesek a klinikán. Mi endokrinológián voltunk ott, Vili mellékvese bevérzése miatt..az a gasztro-bigyo mellett van..és nagyon nagyon rendesek voltak!!!! Biztos minden rendben lesz!!!

Chanel, hát neked is kitartás!!! Igen, biztos azért van ez, mert Olinál volt zűr a tejjel, mostmeg túl jól csináltál mindent.
Én már nem szedek semmit, nem is iszok, viszont 2 hetente észreveszem, hogy kevesebb a tejem estére, egyszer már pótolni is kellett este, de másnap fejtem egy napig, ittam a teát és rendbe jött. Ha baj van csak akkor folyamodom praktikákhoz..mindegy nem okoskodom, te már kétgyermekes anyuka vagy, biztos jobban tudod.

Szóval bevált nektek ez a mosható pelus? És mennyit rendeltek belőle..?Vagy betétje van és azt kell cserélni..vagy hogy van ez?

Maszatmama!! Olyan aranyos vagy!! Te mindig örülsz nekem :-)
Neurológiára júli elejére kaptam időpontot..nagyon kiváncsi vagyok mi lesz!!! Katababával mizu? Mit csinál mostanában..?
Vili most a talppuszira gerjed eszeveszettül!!! :-)

Gabi!!! Sok sikert!!! Drukkolunk Neked!!!
beatrix161
 
 


Sziasztok!


Először is gyors gyógyulást Alexának és nagyon sok erőt kívánok neked, Detti! Remélhetőleg VÉGRE kiderül, hogy mi is az alapprobléma.

Gabi! Nagyon szorítok Neked, pénteken gondolok Rád!


Szóval az utóbbi két és fél napban szinte folyamatosan hasmenésem volt, néha 1-1 hányással "színesítve". Lekopogom, reggel óta csak egyszer voltam WC-n, talán kezd javulni. Persze ez akkor sem akkora baj, mint ami Dettiéknél van. Csak találnák már meg a dokik, hogy mi a gond! Izus gyönyörű és remélem, hogy a többi baba is jól érzi magát a hülye időjárás ellenére. Chanel neked is jobbulást kívánok!

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Detti: borzasztó, hogy megint be kell mennetek, de remélem így kiderül mi is a gond valójában! Ha tudunk segíteni bármit, szólj!!

Bea: Kata mostanában nagyon szeret beszélgetni egy kis piros békához :D Szeretné elérni a dolgokat, de hát nem megy ugye...
Ja, még a kezét sem fedezte fel, szóval tökre begurul mindig :)
Sajna elég sírós baba, de mi így is imádjuk (persze én sem hagyom sírni, de van amikor semmi nem segít :( )
Játék: már mindent próbáltam, de nem nagyon lehet lekötni, mindig jár keze lába, mint egy sajtkukacnak :lol: Ja, és egyfolytában fel akar ülni :shock:
Szóval, nekem hihetetlen, hogy vannak babák, akik egésznap békésen elnézelődnek :)

Ambrob: örülök, hogy javulgatsz!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Köszi az együttérzést, tényleg jól esik. Igyekszem tartani magam, de sajnos már nem nagyon megy (most is potyognak a könnyeim, de nem tudom megállítani).

Maszatmama! Eszembe jutott valami, ami segíthet. Sok helyen lehet kapni olyan kis zoknikat, aminek valamilyen figura van az orrán és az csilingel. Mi is kaptunk ilyent, de már láttam a Cora-ban is, meg baba boltban is. Próbáld ki Katánál, hátha leköti egy kicsit. Alexát is lefoglalta, kezdetben amíg rá nem jött, honnan jön a zaj, utána amikor rájött, hogy ő képes ezt produkálni, és végül amikor fel tdta emelni a lábát, majd meg is tudta fogni. Szóval sokáig használható (mi még az autóban szoktuk néha használni, hogy nyugi legyen), és sok érzéket fejleszt. Van olyan is, amit csuklóra lehet tenni, mint gey csuklópántot, és az is zörög, talán most még az is jó lesz.

Ambrob! Gyógyulj meg minél előbb!!! Gondolom, már nincs sok erőd! Ez az egyik legutálatosabb betegség, amit ember elkaphat.

Megyek, Alexa alszik, anyu vigyáz rá, mert vennem kell neki gyümölcslevet, hátha megissza.
Ha csak reggel kell bemennünk, akkor este még jelentkezem.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
remélem, a kórházban végre kiderítik Alexa baját, légy erős.

Ambrob!
Jobbulást!

Maszatmama!
meggyógyult már teljesen Kata köldöke?

Bea!
Boldog névnapot Vilinek, ha ma ünnepel!

Kép

Kép
ske
 
 


Detti: köszi a tanácsot, és főleg, hogy még ilyenkor is gondolsz ránk

Ske: köszi, igen!!!! Végre, végre meggyógyult.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Ske!! Köszönjük ma ünnepel, mert ápr. 5-én született, és 6-án van a másik Vilmos nap..úgy döntöttünk nem szúrunk ki vele!!! :-))
beatrix161
 
 


sziasztok,
detty! nagyon szomorúan olvasom a soraid. tényleg a legjobbakat kívánom.
bea! boldog névnapot Vilikének!
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Hát, holnap reggel 8-ra megyünk, és csak abban bízom, hogy azért a hétvégére még hazaengednek. Ettől függetlenül kész a bőrönd, már csak a holnap reggel még szükséges dolgok mennek bele.
Viszont képzeljétek! Alexa este megevett 150 ml tápszert! Magától!! Cseppentő nélkül!!! És talán evett volna még, de nem volt több az üvegben, és ő az "utángyártást" sose fogadta el. Így nem próbálkoztam, de megkapta a mai maradék sütőtököt és őszibarackot (nehogy hiánya legyen, ugyanis ma CSAK azt ette).
Szóval, köszi a drukkot mindenkinek, és remélem, nagyon hamar újra itt lehetek!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!!!

Éljen!!4Ez már haladás!!!Remélem h rendbe jön a kisasszony!!!!!++++++++++++++++++++++++

annus11
 
 


Sajnálom Alexát,a klinikán jó kezekben lesztek,mi is megjártuk már más betegséggel.
Hazajöhettem,mert javult a vérkép,Lotti jól érzi magát bent,még várunk,amíg lehet.A dokim szabira megy,átadott Sára Leventének.Ismeritek,nekem szimpi,ma megkerstek együtt,és megbeszéltünk mindent.Lotti 3200 gr kb.
Vilinek boldog névnapot!
Iza cuki.
Vendég
 


Gabi!
Örülök h javult a vérkép!!!Azért csak jobb még odabenn a babának!Korai lett volna kijönni :wink:


Alexáról várom a híreket...remélem csupa csupa jóra jövök holnap!

Kellemes hétvégét mindenkinek!!!!!

annus11
 
 


sziasztok!

Gabi ez jó, (bár már vártam az sms-t) :D

Egy gyors kérdés, Ti minden fejés előtt kifőzitek a mellszívót?
Köszi előre is a válaszokat!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok,
Gabi! A legjobbakat kívánom. Pihenj sokat!
Maszatmama! Én olyan mikrós sterilizálót használok minden fejés előtt.
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Maszatmama, én nem sterilizálok minden fejés előtt... az első hónapban igen, de már nem.. kell az immunrendszer :D

Ja, a legjobb kombináció mellgyuszira:
- bryonia 9ch 2 óránként 5golyó
- Belladonna 15ch 2óránként 5 golyó
- Apis mellifica 15ch 2óránként 5 golyó
másnaptól 3x5 golyó, kivéve az Apis, abból 6x5golyó

Nekem bejött, már kutya bajom!!! A gyerekorvosunk ajánlotta :D
Remélem nem lesz rá szükségetek....

Lilisgabi! Én Leventénél szültem, ne félj, tök jó fej!

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Hihetetlen, de itthon vagyunk, persze, nem tartósan.
Szóval bementünk reggel 8-ra, de csak 9-kor látta orvos, mert ugyan ott voltunk mindannyian, de nem ismertük fel egymást, utána meg elment vizitelni.
Viszont a Klinikán HIHETETLENÜL rendes mindenki. Teljesen elámultam, annyira emberiek. Kiderült, hogy Alexának nincs aftája, ha meg volt is, olyan durva nem lehetett, amiért ennyire nem tud enni, mert akkor még meglennének (érthető vagyok? Iszonyat fáradt vagyok, bocsi, ha hülyén fogalmazok.). Szóval afta nincs. Van viszont egy áttört felső egyes fog és áttörőben van egy RÁGÓ fog (aminek egyébként még semmi keresnivalója a külvilágban, de az én lányomat ez nem érdekli). Ez esetleg okozhatja a nem evést, de ez egy kicsit túl szélsőséges, így nem biztos.
Szegényt megint megszúrták, volt is sírás, izzadás, csapzott haj (nekem meg egyre kevesebb, mert úgy tépi a hajam, hogy csomókban marad a kezében). Jó sok vért vettek tőle, de minden vizsgálatot megcsinálnak, még immun vizsgálatot is, amihez a vérrel nekem kellett elrohanni a Mária utcába, mert különben csak hétfőn jutott volna oda a vér. Egyenlőre minden negatív. Kaptunk egy tök jó szobát, Alexának egy kórházi fém kisággyal, nekem egy másfél személyes nagy ággyal, külön fürdővel. Azt hiszem, 6 ilyen szoba van, és nem vagyunk protekciósak, csak ez volt az egyetlen szabad szoba.
Szóval, haladt a nap, nagyon nem hagyhattuk el a szobát, mert fertőző betegek is vannak a folyósón, így senki nem érintkezhet senkivel. Egész nap egy kék cipőzsák volt a lábamon.
Alexa viszont nem evett. Reggel, itthon összesen 60 ml tápszerre futotta, és a vérvétel után megivott 170 ml-t, de ezen kívül kora délutánis semmit. Utána megevett majdnem egy üveg őszibarackot. Aztán megállt. Jóval később próbálkoztam a tápszerrel, de a szájába se vette az üveget. Pont ekkor jött be az egyik ápolónő. Most, hogy a doki kéri, hogy próbálja ő is megetetni, de ha nem megy, akkor szonda. Infúziót már nem tudnak neki bekötni, mert nincs több használható vénája, ma az utolsót is elhasználták. És persze nem evett. Bepánikoltam, és mondtam, hadd próbáljam meg még egy kis sütőtökkel. Úgy ette, hogy alig győztem lapátolni. Erre a nővér beküldte a dokit, és megegyeztünk, hogy hazajöhetünk, de az 1000 ml-t tartani kell. (Mindjárt leírom, mi ez az 1000 ml.) És mivel papíron bent fekszik Alexa, holnap 9-re be kell menni pisi vételre, hogy ellenőrizzék a kiszáradás mértékét. Ha nem jó az érték, akkor szonda, ha jó, akkor hazajöhetünk és vasárnap reggel vissza. Pisivétel, eredmény, haza vagy maradunk, és végül hétfőn jönnek az újabb vizsgálatok. Azért örülök, hogy hétvégén itthon lehetünk, mert bár tényleg kényelmes a szoba (TV is van), azért jobb, ha mindenki a saját ágyában alszik.
Nem túl nagy mennyiséggel jöttünk haza, még volt vagy 400 ml hiányunk, de kora este pipettával (nyugi, 10 ml-s) adtam neki 170 ml vizet, és este vacsira csodák csodájára megevett 220 ml almalével dúsított tápszert, meg kb. 30 ml natúr joghurtot nádcukorral édesítve. Úgyhogy megvan az ezer! Nem bízom már semmiben, tegnap is hihetetlenül örültünk, aztán reggel jött a hideg zuhany.
Viszont most már tudom, hogy innen úgy nem távozunk, hogy ne segítenének rajtunk, még ha egy hónapig is kell bent lennünk.

Na, megyek, a férjemnek kell a gép, én meg csak az ágyamat akarom!

Gabi! Örülök, hogy jól vagy! Kitartás, már nincs sok hátra!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty! Jó, hogy otthon vagytok! Továbbra is kitartást neked! Nem ajánlottak homeos bogyókat Alexa étvágyának javítására? Oli kapott olyat, hogy zabált tőle! (???)

Annus!!! Segíts! Lehet, béna vagyok, de nekem annyira nem megy ez a moshatózás.... A Kushies-al befaragtam, átázott, mint állat, és azt hittem beteg lesz a kicsi lány...
A másik szupi, de abba meg tuti az első fél órában bekakil, így mehet rögtön az ecetes vízbe :cry: Szóval sokáig még nem volt rajta Hellán... :roll:
Találtam egy csajt a neten, tőle rendeltem Coolababy-t, kipróbálni, mert lényegesen olcsóbb, mint amiket én néztem...
A mosással kapcsolatosan mit tegyek, a redőkben combnál néha marad folt :?:
Te használsz bele papírbetétet?

chanel_28
 
 


Chanel!

Én a dmes mosószappant hazsnálom,azzal szoktam átdörzsölni a kakis részt,nekem szépenki is jön!Én a tárolásnál csak a száraz vödörbe dobom.Tehát kiöblítem,kinyomom a vizet és mehet a vödörbe,teafa olajat csepegtetek rá.
A kushiest enm ismerem...1-2 szer nekem is volt h kijött a pisi,de ott én voltam a béna,rosszul tettem fel...de már akkor láttam h igazítani kéen,csak Iza rettentő éhes volt...így inkább hagytam a fenébe!De amúgy azóta nem volt ilyen gondom!

Gyöngyusztól rendeltél?Én tőle vettem ,a mamamin árulja,1990 dbja,de ha többet veszel olcsóbb.

Papírbetétet nem használok,anyatejes kakinál nem ajánlott még,mert elég híg,és csak szétfolyik rajta,nem szívja be olyan jól.Szóval azt majd csak később!
Tegnap nekem is volt h kaja elött és után is cserélhettem mert akkorát rottyantott....de nekem ugye már megvan a készletem(20 db)így nem volt gond!
Remélem a coolababy beválik!Nekem bejött!

annus11
 
 


Detty!
Lehet h Alexa csak válogatós!Érdekes h a sütőtököt hogy benyomja4!!!!Remélem minden rendben lesz a vizelettel és jöhettek haza!!!!

annus11
 
 


Detty:Légy erős,ha ezen túl vagytok,minden könnyebb lesz.Nekem csak keveset eszik a Lili,bár ő minden befal.Kicsi lehet a gyomra.Vész nincs,de tudom milyen nehéz etetni egy gyereket,aki nem akar.Kitartás,a kórház tényleg a legjobb,mármint a dokik.
Vendég
 


Mosolygunk!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

annus11
 
 


Sziasztok!

10-re megyünk vissza a kórházba. Mindkét nap hazaengedtek minket, csak nincs túl jó kedvem, és erőm sem volt írni. Még mindig erőltetni kell az evést, a szombat OK volt, de tegnap nem volt meg az előírt ezer mili.
Kchriske! Ígértem, csak elfelejtettem megírni, mi is ez az ezer ml. Ezt a testsúly kilóban szorozva 150-ből hozták ki. Ez alapján Alexának naponta kb. 1300 ml-t kellene bevinnie, és 1000 ml kell ahhoz, hogy ne száradjon ki. Ebben benne vannak a pürék, joghurt, stb. is, de pl. a pörkölt krumplival nem. Tehát tényleg pürés, folyós dolognak kell lennie.
Még mindig nem tudják, miért nem eszik, ill. hogy miért nem fogad el szinte semmit. Tegnap kipróbáltuk a céklát, pár kanál után nem kellett neki, és azt a pár kanalat is végig öklendezte. Nem kellett neki a gyümölcsös tejbegríz sem, a sárgabarack sem. Tele a hűtőnk felbontott, kidobásra váró HIPP-es kajákkal, mert nem eszi meg.
És emellett inni sem hajlandó, így fecskendővel nyomjunk bele a folyadékot is. A tápszert hol elfogadja, hol nem, és kaja előtt mindig bekenem az ínyét azzal az érzéstelenítő folyadékkal, de ez még nem garantálja a sikert.

Azt hiszem, lemondok a kistesóról, mert nem hiszem, hogy ezt még egyszer végig tudom csinálni. Nem tudom elmondani, mennyire kivagyok, és nem találom a kiutat ebből a helyzetből.

Megyek, mert készülődni kell. Nem tudom, vigyek-e bőröndöt, mert tegnap láttam, hogy a "szobánkat" odaadták valakinek, így nem tudom, benntartanak-e, vagy hazajöhetünk. A kocsiban nem hagyhatom a bőröndöt, mert a csomagtartó tele van a babakocsival, az ülésen meg nem hagyhatom, mert a VIII. kerületben tuti feltörik az autót estére.

Jók legyetek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty:Nagyon sajnálom,és remélem,hogy hamar megtlálják,hogy mi a gond.Tényleg ki lehetsz,és ez természetes most,de csak jobb jöhet,ebben bízz!A kistesóval én is várnék a helyedben,megértelek.Nem tanácsolták még a pszichológust?Lehet,hogy valami lelki baja van Alexának,egy régi ijedség,rossz emlék,stb...Gondolok rátok,Gabi.
Vendég
 


Hazaugrottunk ebédelni, mert egy üres ágy sincs, Alexa meg csak fekve eszik. 1-1/2 2-re kell visszamennünk, megnézi még egy fül-orr-gégész, bár nem hiszem, hogy talál valamit. Eddig minden negatív. Ők még nem tanácsolták a pszichológust, de én már gondoltam rá, mert szervi baja - úgy tűnik - nincs. CSak hát én nem javasolhatom, meg nem úgy néznek ki, mint akik ebben az irányban is szeretnének próbálkozni.
Ha a mai vizsgálat sem mutat semmit, akkor ma kapunk zárójelentést. Hogy utána merre tovább, nem tudom.

Na, készülődünk...

Kép
Kép
detty74
 
 


Na,nyákdugónak annyi,búcsút intettünk egymásnak! :D
Detty:Vizsgálják őt uh-gal is,hasát,torkát,stb...Gondolom igen,csak már én is gondolkozom,hogy mi lehet a baj?Keresgélek a neten,ha találok valami érdekeset,megírom.Kitartás!
Vendég
 


Húúú Lilisgabi, közel a vége :wink:

Detty! Nagyon sajnálom, elhiszem, hogy kivagy! :shock: Reméljük, hamar visszatértek a régi 7köznapokba...

Na, nekünk tegnap meg volt a keresztelő, minden simán ment, Oli felfedezte a templomot....benézett a szőnyeg alá, csengetett ezerszer, lefeküdt a padra, stb.... de nem zajongott :wink: megúsztuk... :lol:

Kép

Kép

Kép
balról: férjem, én, húgom (keresztanyu), férjem öccse (keresztapu)

chanel_28
 
 


Gabi! Vigyázz magadra!!! És köszi, hogy még ilyenkor is segíteni próbálsz!!!! Nagyon jól esik! Uh-val nem nézték, hasát nyomkodják ezerrel, és a torkát is nézték már vagy százszor (kicsit piros, de ettől még ehetne). Voltunk a fülészeten is, ez is negatív. Megint vettek tőle vért, de csak a sarkából, ahhoz a PKU vizsgálathoz, amit az újszülötteken is csinálnak (nekünk kétszer is, mert először rossz volt a minta), és pisi mintát is ezredszerre. Jövő héten szerdára lesz meg egy csomó eredmény.

Chanel! Gratulálok a keresztelőhöz! A mellgyulladásod elmúlt? Remélem, igen!!!

Remélem, mindenkivel minden rendben, úgy szeretném, ha másra is maradna energiám Alexa evési hülyeségein kívül.

Kép
Kép
detty74
 
 


Chanel:Szép lehetett a keresztelő,és szépek voltatok ti is.Detty:Ők biztos jól éretenk hozzá,de nekem mindjárt ilyenek jutnak eszembe.Hasi uh,koponya ct,vagy ilyesmi,ami a legkisebb elváltozást is kimutatja.Éjjel keresgélek a neten,még napközben nem volt időm.Súlya rendben van neki egyébként?Kb 7-8 kg körüli?
Vendég
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?