Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már korábban is figyeltem a társalgást GYES/GYED/szocpol és hasonló ügyekben, de az ember nem szívesen szól bele olyan témába, aminél nagy esély van arra, hogy valaki személyeskedésnek veszi, így hadd írjak inkább csak néhány általánosságot azoknak, akiket ez a téma érdekel, a többiektől pedig bocs az off-topikért.

OECD adatok szerint Magyarországon 3x annyit költ az állam egy gyerek megszületésére támogatások formájában, mint OECD átlagban. Ez leginkább a gyes/gyed kifizetéseknek, és az európai átlagnál magasabb számú táppénzes napok miatt van. Igazából az adat önmagában nem is lenne probléma, a baj ott kezdődik, hogy a 3x annyi pénz ellenére a gyerekvállalási kedv Magyarországon nem nagyobb, mint az európai átlag. Szigorúan közgazdasági szempontból tehát a jelenlegi támogatási rendszer nem kifizetődő, ez tisztán látszik. Közpénzt költünk, de cserébe a közjó (azaz a sokkal több gyerek) elmarad.

Persze lehet erre azt mondani, hogy mi gyerekközpontú kultúrában élünk, aminek ez az ára, de akkor ezzel tisztában kell lenni, meg kell fizetni az árát (adóban, járulékokban), és nem kell a pártokat az alapján versenyeztetni négyévente a választások alkalmával, hogy ki tudja csökkenteni a költségvetési hiányt, ha társadalmi konszenzus van a költekezés mellett.

Szóval nem szeretnék igazából semmi és senki felett sem pálcát törni, csak ha támogatunk egy támogatási formát, akkor érdemes ezt tudatosan tenni, végiggondolva a következményeket, és megnézni azt is, hogy más országokban milyen tapasztalatok vannak. Európában sehol nincsen 3 évig ilyen támogatási forma, mint ami nálunk létezik, a szülők bármelyike sokkal rövidebb időt tölt otthon, azt viszont senki nem gondolhatja komolyan, hogy emiatt a más országokban felnövő gyerekek lelki zakkantak lesznek mind.

Mégegyszer bocs az off-topikért, az eszmefuttatás célja tényleg nem a személyeskedés volt, csak gondoltam, mivel téma volt a dolog, hátha érdekel valakit a közgazdasági-szociológiai háttér :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!

Bener: az hogy milyen felhasználó vagy az üzenetek számától függő. Én a 100. üzenet után lettem felhasználó. Gondolom minden 100. üzenet után másmi leszel. Lásd Linácska 5000 feletti üzenetével már régi felhasználónak számít :lol:

Ágota: de jó hogy írtál! Örülök hogy a kicsi Villő még nem siet annyira kifelé :lol: És tök jó hogy tudsz írni, mert ugye nem lehet tudni hogy meddig lesztek bent, lehet hogy még hetekig és így legalább elütöd az időt egy kis netezéssel meg jobb is ha nem gondolsz arra folyamatosan hogy bármi baj lehet, de nem is lesz mert ott jó kezekben vagy!

Én egyfolytában nézegetem a babakocsikat de nem tudok dönteni.
Mindenki tudja már hogy milyet vesz?
Vendég

Piroska: én is most babakocsi és légzésfigyelé lázban égek, de nagyon nehéz :shock:

Nálunk most óriási vihar van, engem a mai időjárás eléggé megviselt, úgyhogy gyorsan le is feküdtem, meg betakaróztam a tv előtt...

Bea

Kép

Kép
dbea

Piroska,
azért nem vagyok függő, 4 év alatt sikerült összehozni ezt a hozzászólásszámot :lol: Amúgy azt hiszem 500-nál vagy 1000-nél, nem is tudom pontosan, már régi felhasználó leszel.

Flake,
szerintem sohasem lesz egy rendszer igazságos, valakinek mindig az érdekeibe fog ütközni. Pl. ok, hogy máshol nincs ennyi ideig támogatás, de ameddig van, addig tisztességesen megélsz belőle, és még csak messzire sem kell nézni. És van esélyed visszamenni dolgozni, és pénzt keresni. Nálunk ez is probléma, kismama nagy átlagban már csak a szabadságaiért és a felmondásáért tud visszamenni. Na meg az sem túl jó, hogy még a befizetések nincsenek maximálva, a kifizetések igen. Ha én félretehetném azt, amit az államnak befizetek TB címen, király módon élnék, amíg itthon vagyok a babával, meg választhatnék olyan orvosi ellátást, amire nem hónapokat várok, és még minőségi is.
Pár éve próbálkoztak olyannal, hogy extrém sportoló esetleges balesetének költségeit nem állják, fizesse magának a gipszet, mert kockáztat. De a dohányos az nem kockáztat??? Na mindegy. Én nagyon örültem volna pl. az egészségügyi reformnak, végre jó irányba mutatott volna, de megbukott 300 Ft-on. Na de tényleg vége az offnak :lol:

Tündi most írt sms-t, puszil mindenkit!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Áááááááááá... ezeken nem érdemes agyalni, igazságosság nincs.

A meddőség pl. nem is számít betegségnek :cry:
A sok alkoholista, drogozó számtalan alkalommalmehet TB-finanszírozással "kezelésre". Egy meddő párnak csak 5 lehetősége van arra, hogy TB-finanszírozott lombikkezelést vegyen igénybe. És még így is egy-egy kezelés belekerül akár 200000 forintba. :evil: :evil: :evil:
Vendég

Piroska
Nekünk igazán csajos babakocsink lett a végén :lol: :lol:
Evenflo Aura Travel System
Kép
Vendég

Ágota,
ez a kocsi szinte teljesen olyan, mint a mi Graco-nk. Először azt hittem, hogy az.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska
Az Evenflo és a Graco között van valami kapcsolat :wink:
Eredetileg én Gracot néztem ki, aztán ezt megkaptuk vadiújonan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(ismerősök hozták az USA-ból)
Vendég

Sziasztok Lányok!

Újra itt!!!Hát ez a nap valahogy nem az én nem az én napom volt!!Valahogy egész nap olyan voltam, mint aki nem is itt van!!!Lehet már nekem is jót fog tenni a szabi jövő héttől!! :)

Ágota:Szia!!De örlüök, hogy itt vagy, és hogy minden rendben van veletek!!Örülök, hogy a kicsi Villő még úgy döntött, hogy marad egy kicsit :lol: Vigyázz magadra nagyon!!!

V.piroska:Köszi az infót!Nem tudtam, hogy ettől függ a felhasználói szint!!De jó most már ezt is tudni!!!Én Kunert babakocsit vettem!!Nekünk erre komoly kis terepre azt hiszem megfelelő lesz!!!

Lányok:A magyar légzésmegfigyelőkről hallottatok már valamit!!Van valakinek véleménye esetleg róla?Vagy valamilyen tapasztalata?Nálunk itt a közelben efajtákat lehet kölcsönözni!!!

Kép
bener

Ági,
Örülök, hogy itt vagy :) Ez a babakocsi nagyon jól néz ki, és tényleg hasonlít a Graco-ra, de legalábbis arra a Graco-ra, amit mi vettünk. Persze sokkal csajosabb a színe :D

Piroska, Bener,
Nálunk is légzésfigyelő-láz van, egy idő után be fogok csavarodni, ha sokat olvasgatom a műszaki adatokat :) Mondjuk leírás alapján az Angelcare tök jónak tűnik, itt a fórumon is sokan dicsérték...

Adri

Kép
Kép
flake76

Sziasztok!
Este is milyen aktívak vagytok :lol:

Nálunk Apa nemrég jött haza, futni volt, jól bőrig ázott. Jövőhéten lesz a Hortobágyon valami futós rendezvény, ott futják a félmaratont, készülnek :lol:

Ágota: üdv újra itt, nagyon aggódtunk ám értetek !!!! Aztán pihi ezerrel (gondolom nem is nagyon tudsz mást csinálni), és fórumozz aktívan, segítünk, hogy jobban teljen az idő :lol: :lol: Nagyon édes babakocsitok van, gyorsan meg is nézem a neten :lol: :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam, pedig még a faros gyerek megfordításával is adós vagyok... :oops: De valahogy olyan nyavajás vagyok mostanában, rosszul alszom, fáradt vagyok nappal is, türelmetlen, a gyomorsavam is zaklat, pláne este, az egész mellkastájékom fáj tőle, mintha szívrohamot akarnék kapni, nagyon utálatos érzés. A medencém katasztrófa, vizesedek, a visszereim megvannak, az ínyem is begyulladt, szóval kicsit elegem van már. Persze tudom, még egy hónapot minimum ki kell húzni, de bevallom, alig várom az augusztust. :roll: Közben meg kicsit szégyellem magam, hogy ugye milyen szép állapot is a terhesség, meg hogy élvezni kéne, meg minden, de most valahogy annnnnyira szó szerint terhes vagyok!

Ágota,
mennek a drukkok, hogy Villő továbbra is bent maradjon! Ó, látom, már nagy ennek az esélye, éljen! :) Csak így tovább!

Hízás: én is 13 kilónál tartok, ráadásul a védőnő képes volt beírni a ruhástól mért súlyomat, amit egy olyan mérlegen mért, ami (most mondta el) mindig többet mér, mint az otthoniak szoktak. :evil: Így most úgy tűnik a kiskönyv szerint, mintha 4 hét alatt 7 kilót híztam volna, áááááá! :? Nem hiszem, hogy a doki boldog lesz... A hasam 104 centi, az elsőt 103-mal, a másodikat 106-tal, a harmadikat 109-cel szültem, azért remélem, nem folytatódik a tendencia, mert már nincsen hely több csíknak, hehe. 8) :D

Holnap megyek uh-ra, utoljára 20 hetesen voltam, kíváncsi vagyok. :)

Vasalás: én az elsőnél fél éves koráig vasaltam mindent, a másodiknál már csak a bodykat, azokat is 2 hós koráig, a harmadiknál semmit. :D Most sem fogok. Ami szerintem fontos, hogy sok baba allergiás az öblítőkre, én az első óta illóolajos ecettel öblítek, az jól kiveszi a ruhákból a mosószermaradványt (mármint az ecet). Persze durvább tapintásúak, mint az öblítős ruhák, de nekem az öblítőtől bepöttyösödött az elsőm bőre alaposan, így azóta hanyagolom.

Madaran,
az anyatej rendkívül gyorsan megemésztődik, 2-3 óra alatt, így éhes lesz a baba éjszaka is. A pociban hozzászokott a folyamatos tápanyagellátáshoz, szegénynek nem könnyű ám átállni. Ráadásul időérzéke sincsen egy babának, ha órára eteted, te ugyan tudod, hogy fél óra múlva fogsz adni neki, de ő csak azt tudja, hogy éhes, és nem jön a kaja, és totál reményvesztetten sír, mert nem érti, miért nem segít rajta senki. Legalábbis én így látom. Tudom, hogy másoknak bejön az időre etetés (bár én láttam már babát emiatt tápszeressé válni, nem is egyet), de én túl érzékeny vagyok ehhez, nem bírom elviselni, ha sír a baba (meg hát miért is kéne, ő szenved, én szenvedek, senkinek sem jó, ilyenkor érdemes az ösztöneidre hallgatni, nem az "okos" tanácsokra). Az én nagylányom 2 óránként evett 1-1 órán keresztül, azaz egy óra szopit követett egy óra szünet. Ezt két hós koráig csinálta, csak utána kezdett három óránként enni, egyszerűen ilyen volt a gyomra, neki így kellett. A másodikam egy hós kora után 5 percnél többet sosem szopizott egyszerre, és ezt három óránként tette (addig sárga volt, és ébresztgetni kellett a szopihoz). A harmadikra nem emlékszem, ott lefoglalt az első kettő, sosem tudtam, hány óra van, hehe, ha kellett neki elfogadta a cicit, ha nem, nem, én mindenesetre sűrűn kínálgattam. :D
Már ajánlottam nektek Guóth-Gumberger-Hormann: Szoptatás című könyvét, ez nagyon naprakész, részletes, okos, meg van a Szoptatásért Magyar Egyesület honlapján sok info: http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kiadvany , meg az LLL oldala is jó, vannak a füzeteik a honlapon is: http://www.lll.hu/fuzetek , itt a Szoptatás: hogyan fogjunk hozzá? részben az első időkhöz van sok tanács, de a többit is érdemes elolvasni. Amúgy is akartam már írni, hogy érdemes tájékozódni a szopiról bővebben, mert nem könnyű helyesen mellre tenni a babát (én sosem gondoltam volna, hogy az első után bármi gond lesz, de mindkét fiúval gondjaim voltak, kicsire nyitották a csöppnyi szájukat, ezért egy hónapig csak hónaljtartásban tudtam őket szoptatni, de mire Csabinál erre rájöttem, már tök sebes volt a mellem, és két hétig véres tejet bukott, horrorisztikus volt...). Szóval érdemes már a szülés előtt utánaolvasni a dolgoknak!
Én mindhármat kizárólag szoptattam 6 hós korukig, semmit nem kaptak az anyatej mellet, vizet sem, még a legnagyobb kánikulában sem, ilyenkor egyszerűen gyakrabban szopiztak kevés ideig, hogy a hígabb előtejjel a szomjukat oltsák. Túlélték. :D Sőt, egyik sem volt hasfájós, pedig ők aztán volt, hogy fél óra után is kaptak cicit, ha kérték. Aztán mindháromnál a terhességek miatti számomra kibírhatatlan cicifájdalom vetett véget a szopinak 18, 16 és 20 hós korukban. (Emiatt nagyon kíváncsi vagyok, hogy most meddig fogok szoptatni, ugyanis terv szerint ez a baba az utolsó gyermekünk.)
És fejni sem fejtem sosem, csak az első héten, a mellgyulladást megelőzendő. Ehhez én túl lusta voltam/vagyok, reménykedtem, hogy nem lesz szükség fagyasztott tejcsire, szerencsére nem lett.

Csuklás: nekem rengeteget csuklik a babó, napi 5-6 alkalommal minimum, és a nagyok is csuklottak sokat, születésük után is. Nekik sosem okozott gondot (anyós citromlevet adott az unokatesóknak ilyenkor már pár hetesen, ami komoly allergiát okozhat, no comment...).

Bikmakk,
nálunk ez a napirend totál követhetetlen lett volna, lévén az elsőm egyszerűen nem aludt nappal, amíg meg nem tanult mászni. :lol: Biztosan vannak babák, akiknél ez kivitelezhető, de annyira különböznek a gyerekek, még a tesók is, szerintem egyszerűen a babát kell figyelni, csak te tudod kiismerni, hogy neki-nektek mi a jó. Ja, és én pl. örültem, ha bealudtak evés közben/után, mert akkor legalább nem kellett altatni őket, arról nem is beszélve, hogy az anyatejben nyugató, ellazító anyagok vannak, természetes, hogy elalszik közben a baba, és ilyenkor felébreszteni, utána meg keserves munkával elaltatni, háááát, én ehhez kevés vagyok. És végül mindhárom megtanult szopi nélkül elaludni. :wink:

Pelenka: tényleg nagyon változó, hogy melyik babának mi a legjobb, függ a combmérettől, hasmérettől, hogy sokszor keveset, vagy egyszerre többet pisil, érdemes próbálgatni. Fura módon nekünk az elején mindháromnál a Pampers Newborn jött be, de pl. az unokatesóknak nem.

Na, akkor a végére a faros baba megfordítására praktikák, 34 hetes kortól már lehet őket csinálni, hátha kedvet kap a baba megfordulni:

Képzelet: átgondolni, vajon miért is akar a baba így lenni, és megbeszélni vele, hogy várják őt, elképzelni bukfencezni, amint helyes irányba fordul.

Elemlámpás módszer: van, aki szerint a has alját kell naponta többször 5-5 percig megvilágítani, mások szerint az utat kell mutatni, azaz a has tetejétől lefelé szépen lassan végighúzni többször a lámpát.

Csengettyű: a has aljánál napi többször csengetni (fogalmam sincsen, használ-e).

Muzulmán imádkozópóz: négykézláb állva a karokat behajlítani, fejet a földre tenni, fenék a magasban. Ebben a pózban maradni, amíg lehet (10-15 percig, naponta többször, ha kényelmetlen, akkor abbahagyni!).

Indiai híd: kényelmetlen a babának és az anyának egyaránt, így nagyon fontos, hogy csak addig, amíg nem nagyon kellemetlen. Háton úgy kell az anyának feküdni, hogy a medencéjét megemelik (párnákkal, apuka segítségével, ahogy könnyebb). Lábak lelógnak, felsőtest is valamennyire. Ez kényelmetlen, mert a baba ekkor egy fő vénát nyom (vena-cava szindróma, emiatt nem tudunk terhesen háton aludni sem), meg a tüdőt is, szóval légszomj, ájulásérzés stb. jelentkezhet, ekkor mindenképpen gyorsan négykézlábra fordulni, mélyeket lélegezni, hogy a tüdő kipihenje magát. Négykézláb bármeddig maradhat az anyuka. (Bevallom, nekem ez a testhelyzet kissé rémisztő, de azért leírtam.)

Moxa-módszer: itt a kislábujj egy pontját kell ürömcigarettával melegíteni, de ez már szakértelmet igényel, így nem írom le.

De sokszor ezek sem segítenek, mert valami oka van, hogy a gyerek farfekvéses, pl. rövid a köldökzsinór vagy kicsi lenne a medence a szüléshez, szóval lehet, hogy a gyerek szimplán okos, és tudja, hogy a normális úton nem lenne jó kijönnie. 8) Így én csak óvatosan csinálnám ezeket, de azért szerintem pl. a lámpázástól és az imádkozópóztól nemigen lehet baja a babónak, max nem fordul meg. :wink:

Na, ennyi voltam, holnap korán kelünk, délelőtt lesz az uh, aztán doki, ráadásul még a hepatitis leletemet is meg kell kérdeznem tőle, a védőnő ugyanis azt mondta, hogy nem őhozzá jön (a múltkor is ez volt, egymásra próbálták hárítani a megkeresését, remélem, most a dokinál lesz alapból).

Szép napokat!

Mimi,
ja, még tőled akartam elkérni a dokid nevét, és elérhetőségét a későbbiekre, nagyon szimpi ugyanis! Lehet priviben is!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Jimbone

Sajnálom, hogy tegnap vissza kellett menned a laborba én is nagyon mérges lettem volna. De a lényeg az zárt méhszáj.

Anetto

Köszi, már nem is aggódok azon mekkora a pocak a lényeg Gréti méretei megfelelőek. Néha olyan buta tudok lenni.

Itigram

Pont tegnap hallotam én is ezt, hogy nem javasolt a gyantázás a terhesség alatt és főleg a vége felé. A benne lévő anyagok miatt beindíthatja a szülést. Fu büdi hús hát nem semmi jó, hogy visszavitted igazad van.

Bim-Bam

Ezt a receptet tuti kipróbálom. Az én vonalzóm is más lett, nekem cumi helyett 4 levelű lóhere van. :D Gréti is sokat mozgolódik de ma olvastam, hogy a 30-32 hét között a legaktívabbak a babák a pociba.

Irdab

Én úgy tervezem, hogy csak 1 üveget fertőtlenítek ki azt a szekrényébe elrakom. A többit majd ha hazajöttünk a kórházból a mellszívót be nem viszem nehogy valami baci rákerüljön. Cumisüveg az is van a korházba oda az sem kell szerintem. Vagy nem jól gondolom?

:lol:

Madaran

Jó ötletet adtál ma túrófánkot csinálok meg valami bab leves félét. Én inkább tejcit adnék éjszaka mint teát vagy vizet.

Hmbori

Gyerekorvost én is így gondoltam, tőlünk 3 percre van aki körzetileg lenne, meglátjuk milyen ha nem jó akkor váltunk.

Earhart

Mi nem kapjuk meg a receptet csak ha Gréti megszületik és az ő nevére az én tajszámommal kapjuk a receptet, majd apa megy érte a védőnőhöz.

Dbea

Én nem ismerem, mi az Angelcar-t fogjuk venni a bébiőr és légzésfigyelő egyben. Remélem jól írtam a nevét.

Ágota

Nagyon örülök, hogy egybe vagytok és remélem sokáig így is marad. Nagyon szép a babakocsitok, szuper, hogy van neted így gyorsabban megy majd az idő. Kicsi Villő bent marad még szerencsére, ügyes kicsilány.

Piroska

Nekünk olyasmi lesz mint a Bergon babakocsi csak kicsit régebbi kiadás, meg veszünk mellé egy esernyőre csukhatót ami újszülött kortól használható, mivel ez befér a csomagtartóba.

Magunkról

Hát a rendszerrel én sem értek egyet, nekünk a lombikon kívül kellett még egy vizsgálat a beülti előtt amit az állam nem támogat. Preinplantációs Géndiagnosztika a neve, megvizsgálták a beülti előtt az embriókat. Ez 30 ezer + 10.000.-/ embrió. 16 embrió volt ebből 2-ő volt egészséges de mindet ki kellett fizetni. Ezt eddig 3-szór. De nem baj mert itt ez a kicsilány a pociba és megérte. Csak nagyon igazságtalan az egész.
Tegnap átköltöztünk a nappaliba ami így már hálló és nappali egyben. Egész jó lett a szoba nem zsúfolt nagyon. Még kell ide egy szőnyeg és kész. Ma letépem a tapétát a kisszoba faláról ahol elérem. Apa szombaton szigeteli a falat.
Suttogót én kihagyom, ismerősöm kiolvasta de a babánál nem jött be.
:)
Na jó hosszú lettem megyek is picit tv-zek még azt reggeli és megtámadom a szobát.
nikó

Nikó,
szerintem vidd be a mellszívót a kórházba, nagyon hasznos a tej megindításában. Én nem vittem Lilinél, szenvedtem is rendesen. Kézzel nem jött semmi, gyerek nem tudott szopizni, szerintem ez nálam már meg is alapozta, hogy nem volt felhőtlen a szoptatás, vagyis soha nem lett annyi tejem, hogy ne kelljen pótolni. A szobatársam hozta, meg egy tálat sterilizáló folyadékkal, szóval bacimentesítést megoldotta, és már a 2. nap 70 ml-t fejt a fiának.
A gyantázást anno nekem is mondták, hogy 30. hét fölött már nem vállalják a kozmetikusok, mert maga a lehúzás által okozott fájdalom "stressz" beindíthatja a szülést.

Na végre jó idő van, elszaladunk még a postára, aztán irány a part.

Szerintem a reggelivel megint túllőttem a célon. Olyan rossz, hogy két hete nem tudom mérni a cukrom, mert hiánycikk a tesztcsík a mérőmbe. Pont most, mikor napi 3x elémrakják a kaját, nem én csinálom, és jó lenne néha mérni, hogy sikerült-e belőni az adagot.
Reggelire mondjuk sokat ettem, sült virslit, rántottát, sült szalonnát, kenőmájasos kiflit, de ami ebből ch volt, az a másfél pici barna kifli. Azért remélem nem volt túl sok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Ágota: örülök, hogy Villő még bent maradt! És Örülök, hogy itt vagy! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

gyantázás: a szemöldökszedéssel mi a helyzet? Azt lehet azért?????Nem szeretnék Kiszel Tünde lenni! :cry:

kovisziszka

Linácska

hát ezek nagyon finik lehette én meg itt töröm a fejem a reggelin. Köszi az infót a mellszívóval kapcsolatba. :D
nikó

sziasztok!
Ágota, de jó, hogy jól vagytok, most már nem lesz baj!!! És tök jó, hogy tudsz majd jelentkezni is!!!!!!!! A babakocsi tényleg nagyon csajos!
a miénk meg igazás kisfickós:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25

ez lett. Vettünk hozzá hordozót is, nagggyon tetszik, már le is teszteltem, szédszedtem, összeraktam párszor... Tologatom a szobában stb.... :wink:

Zsizsa :lol: Jöhetnél gyakrabban! Köszi a szopis tanácsokat, majd böngészek is...

Jimbone :lol: Neked is köszi!

Végül is abban teljesen egyezik a véleményetek, bárkiét is olvastm, hogy a lényeg, hogy a babaára kell figyelni, és akkor nem lesz nagy baj! :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok!

Kicsit beugrottam dolgozni, hát nem mondom, hogy annyira klassz újra a munkahelyi légkör :cry: Nemsokára megyek, elég is volt ennyi, nekem ez a stressz már nem hiányzik...

Tegnap megmértem a pocim: 108 cm-nél tartunk. Jövőhéten megyek védőnőhöz, kíváncsi vagyok mennyi a súlyom, otthon még szerencse, hogy nem tudom mérni.

Zsizsa: nem hangzik jól amit írtál (mármint a hsz elején, hogy nem vagy jól), de a vége azért nagyon vicces lett, itt kuncogtam hangosan :lol: A vasalás nagyon tetszett, de a babamegforgatós technikák is mókásak, főleg a csengettyűs és elemlámpás módszer jópofa. A négykézlábasat a kismamajógán nekünk is mondta a tanár, hogy érdemes vele próbálkozni. Még jó, hogy Marci jó gyerek és már helyén van mindene :lol: :lol:

Tényleg van akinek még nem fordult meg a babája?

Kovisziszka: nem tudom ti hogy vagytok a szemöldökszedéssel (én mondjuk az epilálással is így vagyok/voltam, amíg bírta a bőröm), de nekem már egyáltalán nem fáj, olyan régóta szedem a szemöldököm, hogy gyakorlatilag immunis lettem a tépkedésre :lol: :lol:

Gondolkoztam a bébiőr-légzésfigyelő kombináción és úgy döntöttem, hogy a mindenki által dícsért márkát veszem meg, nem kockáztatok... 10eFt a különbség a kettő készülék között, de attól sem akarok frászt kapni, hogy tévesen riaszt, meg attól sem, hogy nem riaszt rendesen, úgyhogy marad az Angelcare, a Brendonban most akciós, úgyhogy mindjárt elrobogok és meg is veszem.

A vasalásra visszatérve: én nagyon utálok vasalni, muszáj minden babaruhát átsimítani, nem elég, ha csak kimosom őket???

Bea

Kép

Kép
dbea

Ja, tényleg, azt akartam még kérdezni, hogy az újonnan vett babakocsik huzatát is érdemes kimosni????? vagy fölösleges macera???? Ti kitisztítottátok????

madaran

Ja, igen, amit elfelejtettem: éjszaka úgy elfeküdtem a nyakam, hogy alig élek. Nem elég, hogy alig tudok így is mozogni, olyan vagyok mint egy kisebb bálna, főleg ha vízszintesbe kerülök, de így éjjel már majdnem sírtam, hogy már tényleg sehogy sem jó. Nagyon vacak éjszakám volt! Majd délután tervezem, hogy pihizek kicsit!

Kép

Kép
dbea

Még nem olvastam vissza, most jöttem meg nstről, és jó lett. Nagyon megnyugodtam :lol:

Ági de jó, hogy itt vagy, és egyben, már valószínű hogy haza sem engednek szülésig? Nagyon örülök, hogy van neted, majd mi elszórakoztatunk :wink:

Sissi írt tegnap este, és ma is, csak már nem voltam szgép közelben:
Tegnapi: Ati egy nap alatt 60 grammot hízott, és már 1530 gram a drágám, 2000 g ha eléri vihetem haza!

Kérdeztem, hogy hogy van, erre a válasz: Néha jobban, néha viszont nagyon nehezen. Még sok van hátra mivel meg kell tanulnia szopizni, mert még szondán keresztül kapja a hamit, nagyon elfárad.

Mai smse: Ma megy Ati a Péterfybe késő délután.
Kérdeztem, hogy minek, de választ nem kaptam még.
Visszaolvasok.

Adri

Kép

Kép
irdab

dbea :lol: nálunk is dilemma a bébiőr-légzésfigyelő.. nem is tudom, lesz-e, a párom nem nagyon érti, miért is kell.... :shock: sokkolta az ára. Pedig én skkkal nyugodtabb lennék. még nem futott le a dolog, de én is ANgelcare-t szeretnék. Mennyi most akciósan????

vasalás: én ledöbbentem, milyen gyorsan megy! picik a rucik, nem tart hosszú ideig. én már mindet kivasaltam, be is tettem a szekrénykébe...

még jövő héten jönnek a redőnyösök, a függönyt csak utána teszem fel, addig még valahogy be kellene szegni, megcsinálni a karnisbujtatós részét, csak sajna nincs varrógépem.... :roll: pedig annyira én szeretém csinálni.

baba befordulás: nekem már régóta befordult, remélem, már nem akar megfordulni... Most pár napja pontosan érzem, hogy van a kis behajlított lábija, néha egészen kirajzolódik a jobb oldalamon... :lol:

egyébként megint a suliban dekkolok....... sose lesz vége???

madaran

Jah elfelejtettem írni, hogy volt uh is, meg áramlásvizsgálat is. Méhszáj állapota változatlan. Minden rendben, most ezen a uh-on (rendelőin- eddig maszekba csinálta) 2650 g Zora, és 35 hetesnek megfelelő, szoval a múltkori 2 hetes +-ából lefaragott.
Azt mondta a dokim, hétvégén ne szüljek mert nem lesz :roll: . Nem is akarok, de most hogy felmásztam a negyedikre sikerült megint egy fájást produkálnom.
Nah olvasok tovább.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok lányok!

Jó sokat írtatok az elmúlt 1,5 napban, mostanra sikerült visszaolvasnom :).
Ebben a 'szuper' időben sikerült jól megfáznom, töménytelen mennyiségű zsept elhasználtam, igyekszem sokat pihenni, most is mindjárt lefekszem egy kicsit, már ülni se nagyon bírok :(.

Tegnap voltam érsebészeten, a terhesség alatt nem tudnak vele mit kezdeni (kompressziós harisnya+visszérkenőcs, amit használhatok), de megbiztattak, hogy a szülés után valószínűleg mindkét lábam meg kell műteni. Azért én bízom benne, hogy erre nem kerül sor...

Babarucik: én szeretek vasalni, igaz, most a nátha alatt nem annyira szuper az orromba áramló gőz, de a babarucikat átvasalom majd.
Tényleg, aki még szeretne vásárolgati babának: a Tescóban sok termék 30-50%-kal le van értékelve, tegnap vettünk még egy body csomagot -3 body volt 750 Ft. (A nőiruha osztályon is érdemes szétnézni, fehérneműk 70%-kal le vannak értékelve!)

Ágota, jó, hogy be tudsz jelentkezni és minden rendben Veletek!

Bener, nálunk is esélyes a Kunert babakocsi, csak itt Miskolcon még nem láttam boltban és szeretném 'élőben' is látni, mielőtt megvesszük. A másik esélyes a Pierre Cardin -egy barátnőm ajánlotta és kategóriában kb. olyan lehet, mint a Kunert VIP. Ti milyen színűt vettetek?

A nyaralóknak jó pihenést, remélem, már a Balcsin is szép az idő, itt nálunk ma már süt a napocska :).

Kép
angelita

Adri :lol: köszi a híreket! nem lehet könnyű Sissinek, de ha jól számolok jövő héten vmikor talán haza is mehetnek, ha ilyen jó iramban gyarapodik Atika!

végül hogy tetted el a fertőtlenített cuccokat?? vissza a dobozba? nem is tudnám máshogy bevinni a kórházba, nem? Valami neylonban elég vicces lenne :roll: :wink:

madaran

Adri :lol: de jó, hogy jól vagytok, azért óvatiosan azon a frány lépcsőn!!!!!!!

Angelita :lol: jobbulást! Tea, alvás a legjobb gyógymód! Pihizz, amennyit tusz!

madaran

Sissit megkérdeztem miért viszik át Atit:
Sisis: Már nincs szüksége intenzív kezelésre, a lényeg az hogy most hízzon, és megtanuljon szopizni"

Nah végigolvastam: de nem biztos, h mindenkinek tudok reagálni :oops:

Linácska: szerintem a ch a lényeg, érezd jól magd, és ne parázz. Egyél ami jól esik főleg olyanból amiben nincs ch :wink:
Tündit mi is pusziljuk :lol:
Jó pihenést nektek :lol:

Mandaran: nagy lusta voltam tegnap és végigaludtam a délutánt :roll: . Mára tervezem ismét a fertőtlenítést. De most Linácska nagyon jó ötletett adott. Mivel vettem egy új müanyag edényt aminek van teteje a fertőtlenítéshez, a fertőtlenített dolgokat abba fogom beletenni, mivel fertőtlenítő folyadékot is vettem. Így apának majd csak a dobozt kell majd utánam hoznia.

Nikó, én mellszívót mindenféleképpen vinni szeretnék a kórházba.
Csak azt nem tudom, hogy mikor is kezdjem fejni magam vele????? Tapasztalat?

Angelita: sajnálom, hogy majd műteni kell, de utánna biztos jobb lesz, nem? És majd a második babánál nem kell harisnya sem.

dbea, remélem ezek már az utolsó napk a munkahelyeden ugye?

Légzésfigyelő, Angelcart vettünk mi is, és a neten találtunk akciósat. Nekünk nincs benne bébiör, mivel kicsi a lakás és ezt választottuk, ajándék kuka is volt hozzá, és ingyen hozták házhoz. 22.000.-Ft volt így.

Babakocsi nekünk bergon van, és nagyon occsón ismerőstől, és nem használt. Ha nem válik be esetleg, akkor majd veszek másmilyet, de az itteni nagy sz@r utakra szerintem ez lesz a nyerő.

Gyantázás: én gyantáztatom magam. Legutóbb 32. héten, és nem indult be a szülés, és még a szülés elött 1x mindenkében szeretném lehúzatni a bundámat :lol:

Megkérdeztem a dokimat a magne B6ról, azt mondta a 36 hetemet szedjjem még végig.

Ma gyroszos nap van, úgyhogy ma még egyszer meg kell másznom a negyediket.

Adri

Kép

Kép
irdab

nikó

Sziasztok!
Én nagyon mérges vagyok.Most 3.x-ra kezdek neki az írásnak...
1x kiléptetett a rendszer egy jó hosszú iromány alatt,majd rá klikelek az elküldre,fel állok mert a Szabi pucéran jött be az udvarrol kettő varanggyal a kezében.Mire vissza jöttem a jelszó mező ugrott fel és el is felejtettem miért is akarok én belépni.ÁÁÁ
No ezután újra kezdtem és lefagyott ez a trágya gép...
Na most szedek kis meggyet és utána írok
Addig is...
Kép

mimi12

Ja míg el nem felejtem.Örömmel olvasom,hogy Sissiék mennek a Péterfibe..Tök jó!!!
Eddig az I-es Nőin voltak???Mert ha igen,az a leg gusztustalanabb kórház .Vagyis nagyon rossz híre van a koraosztályának.Túl nagy a szigor,túl vaskalaposak,és kicsit le vannak maradva a korral.
A barátnőm 2400gr os 363 x napra született ikert lányát nem adták neki oda 1hétik.A kisfiú majd 3kilós volt,őt szoptathatta,de a kislányt nem engedték,és csak sopánkodtak,hogy nem hízik rendesen a baba.
Ő nagyon rossz szájízzel jött onnan el..Tényleg úgy küldték a babákat a Péterfibe,hogy a kislány infúzión volt még..A Péterfibe este 7körül értek át,és 21 h körül már vitték és neki mindkettő babát,mondván tök egészségesek,ügyesek és semmi bajuk,csak anyahiányiuk van.Ja ez volt pénteken és vasárnap haza is engedték őket.
Úgyhogy ha Sissiék is az I-es-en vannak,akkor jobb hír nem is jöhet felőlük,mint hogy mennek a Péterfibe :lol:

mimi12

Adri :lol: spéci műanyag doboz vagy bármilyen? milyen fertőtlenítő folyadékot vettél és hol?

Nikó :lol: :lol: Köszi! Lehet ,hogy interneten megrendelem, azt kész...

Jimbone :lol: Áron :lol: :lol: gyönyörű szép babuci volt!
Hát, a jelenteéseket már megírtam.... :roll: már csak a portörlés maradtm---még keddig

és egy kérdés még egyszer: a vadiúj babakocsi huzatát átmossátok-átmostátok egyszer????

Mimi :lol: Szabi nagyon édi!!!! :lol:

Sissiékről szuper hírek!!! :lol:

madaran

Madaran,
mikor vadi új volt a babakocsi, mi nem mostuk át. Azért nem kell ám ezt szerintem annyira túlzásba vinni. Ok, a bocykat meg a kisruhákat persze, hogy kimossa az ember, de én lehet, hogy a vadi új takarót sem fogom. Most olyan jó kis puha.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Madaran! A Szabi kezében kettő gusztustalan varangy van :lol: :lol:

A Szabinak az elején kölcsön babakocsink volt.Én azt kimostam,mert nem tudtam mennyire volt koszos.
A meglévőt most kimosom,mert betonozott a pincénk és minden poros koszos.De egyenlőre a babahordozót mostam ki,az a nagy kocsinkra megy rá,és a Peg Perego-hoz meg kaptunk mózest.Azt nem mosom ki,mert isteni fincsi frissen mosott öblítő illattal kaptam kölcsön :lol:

Háát,én lehet kiöblíteném amúgy az új babakocsit.De csak azért,hogy ne legyen olyan gép szaga..

Vasalásról is volt szó..Én mindent ki vasalok a mai napig.Nem azért,mert fertőtlenítem.Egyszerűen én úgy vagyok ezzel,hogy ha a gyerekem párom gyürött ruhában megy el itthonról,és azt valaki látja,akkor engem szólnak meg.Vagyis engem minősít,hogy milyen a ruha a családomon.Viszont ezt ne vegyétek komolyan nálam.-Itt nálunk hatalmas kupi van,a Szabi kb 3perc alatt csinál mocskot a lakásban,és rámol szét mindent.
Viszont a dilim az a vasalás.Jó 1éve még a törülközőket is kivasaltam,mert úgy tetszett :lol:
De ha valaki nem szeret vasalni,szerintem bőven elég az első hetekben vasalgatni,míg a baba bőre hozzá szokik a kinti élethez..

mimi12

Sziasztok!

Ma végre elmentem vásárolgatni...voltam a tescob,brendon,d.m-be calag lóvét költöttem... :oops:
És igen tök nagy leárezások vannak a tescoba vettem baromi jó hálózsákot 3500-ról 2600-ra :P Meg egy csomo zoknit Nolinak és bugyit meg a kiscsjnak még kisgatyákat.A brendonba plüssöket meg ágyra tehető cucokkat.A d.m-be vettem via poharat és tetőt itt a tető nagyon olcsó volt a 10db. volt egy ezres...
De még ma lehet,hogy elmegyek tovább úgy belejöttem :lol: csak Noli most alszik...
bippába is be akkartam menni (babaholmiolcsón)de 7-én nyit :?

Ági nagyon jó,hogy van nett.igy jobban tellik az idő és örülök,hohy minden endben van.... :P

Sissinagyon jól hízik igy is már Ati :P de a másik kórházban jobb helyetek lesz az tuti :P ügyesek vagytok :P

Na én most kérdeztem meg anyámat 2750 grammal születtem 8) mondjuk nem csoda mert a tesom között és köztem csak 1 év és 21 nap van :shock: és egyből haza jöhettünk a harmadik nap...

Én egy Graco Trekkot vettem(3 kerekű) lábzsák,mózes adapteres autóshordi szóval egy állom kocsi igaz nem tiszta csajos mert akkor nehezeben tudnám majd eladni...de olyat szerettem volna egy szép kis rózsaszínt de apa lebszélt rólla igy ilyen világos kekis..

ÁÁÁ én tök lusta vagyok ...nem mosom ki a babakocsit...
Elég a többi dolgot :wink: az is néha sok.

Noémi jó a kisbéka :P :P

Jimbone Áron tök szép kiscsávó :P :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na a délutáni alvásomnak lőttek. Itt őrzöm Lilit a szobában, gondoltam, hogy alszok én is egy kicsit, de úgy felhúztam magam, hogy csak na. Az albérlő megint nem fizetett, vagyis nem a teljes díjat, a férjem felhívta, hogy mégis hogy gondolta, nem volt elég, hogy alig egy hónapja beszéltük meg, hogy vagy működik a rendes fizetés, vagy repül, erre közölte, hogy hát igen, volt pénze, de aztán hazament, és elköltötte másra, amit fontosabbnak gondolt. Meg még neki állt feljebb, hogy a földön alszik, mert kényelmetlen az ágy. Persze egy éve még nem volt az, csak azóta a 130 kilójával alszik rajta, gondolom szétfeküdte. De most álljak neki 34. hetes terhesen 70 kilóméterről új bérlőt keresni???? Ha megszületik Levi ez lesz az első. Mondjuk most a férjem közölte vele, hogy keddig fizet, vagy zárcsere, de ha ez utóbbi, attól nekem még jövő hónapban nem lesz pénzem, így babaszületés előtt nem esne túl jól...

Mimi,
milyen édes kis varangyok :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina!
Ez az albérlő nehéz ügy...Az a gáz,hogy benne van a pakliban,hogy kifizeti a tartozását,de az is hogy nem...Ilyenkor tényleg nem lehet tudni mi a jó megoldás?
Hááá,szerintem cseszegetni kell,hátha fizet majd,mint múltkor is.

No még egy kép,ezen jobban látszik mit művel a kölköm...
Kép

mimi12

Köszönjük! :lol: :lol: :lol:

Légzésfigyelő
Nekünk Angelcare van.

Szoptatás
Nem tudom, ki hogy van vele, de én valahogy viszolygok attól, hogy egy éves koron túl is szoptassam a gyereket :oops:

Pelenka
Mi vettünk Huggiest és Liberot.

Nikó
Nektek se volt akkor egyszerű a baba-projekt :cry:

Suttogó és egyéb könyvek
Egy az egyben egyik se ad precíz leírást az ÉN gyerekemhez, csak ötleteket, hogy mit lehet, mit érdemes kipróbálni :wink:

Madaran
Tényleg fickós a babakocsi :lol: :lol: :lol: :lol:
Én nem tisztítottam ki a babakocsi huzatát. Kellett volna? :roll:

Sissiékre sokat gondolok!
Nekem az a jó, hogy itt nagyon klassz a koraszülött osztály (PIC). Nem kell más kórházba menni, ha baj van. DE nem lesz baj :wink:
(és itt hamar odaadják a babákat anyukának)

Irdab
Ha meg is születne Zora, már nem lenne nagy baj!
Nekem most a 35. hét a cél :lol: :wink:

Angelita
Ami viszér egyszer kitágult, az már csak rosszabb lesz!

Jimbone
Gyönyörű!

Mimi
Szabi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bim-bam
Nekem megvan a rózsaszín babakocsi :lol: :lol: :lol:
Én az eladáson nem is gondolkoztam.

Linácska
Albérlő :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Ágota,
és kapsz még valamit, vagy csak pihenned kell??? Mikor Lilit szültem, volt bent egy lány, 34. héttől tartották vissza babáját kisebb-nagyobb időközökkel volt nyugtatóra, infúzióra szüksége, aztán egyszer rájött már 37. hetesen is, a dokija nem volt bent pont, és az ügyeletes meg már rutinból visszatartotta akkor is a saját doki nagy örömére. Valamikor a 38. született végül meg a baba. Ma már annyi mindenre képesek a babák érdekében.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy lopom a helyeteket és talán az időtöket, de talán valaki közületek tud nekem segíteni.
Tegnap indítottam egy topic-ot azzal kapcsolatban, hogy bizonyos dolgok miatt szeretném megőrizni a kondíciómat terhesség alatt és ehhez lenne szükségem tanácsra, tapasztalatra.
Sajnos úgy néz ki, hogy a kérdésem eléggé elveszett a szénakazalban, nem örvend túl nagy látogatottságnak... :-(
Ha esetleg tud nekem valaki segíteni, akkor örömmel várom a hozzászólásokat a Babanet Társalgó » Várandósság » Hogyan lehetünk fitt kismamák? cím alatt.
Még egyszer ne haragudjatok a zavarásért!
Vendég

Ágota!
Én a Szabit 2éves koráig szoptattam.Ha sikerül most is szeretnék sokáig szoptatni..
Viszont ez annyira egyén függő.Én elítélem azt aki szót emel az ellen aki esetleg nem szeretne szoptatni..Mert ok tényleg jó,meg a gyereknek is az anyatej a jó.De van akinek nincs,van aki viszolyog tőle,.stb.Szerintem ez mindenki magánügye,hogy hogyan csinálja.
Ez egy olyan dolog,amibe más nem szólhat bele.
Én nagyon nagyon szoptatás párti vagyok.Viszont azt mondom én is,hogy ne egy védőnő vagy az imerősők akarják már megmondani,ki hogy tartja jónak...
Mindenkinek lehet véleménye erről is,de van mikor magunkban kell tartanunk..

No és mesélj!Milyenek a szobatársak??Azért lásd be,jó kicsit dumcsizni hasonló szituban lévő kismamikkal.
Ja ma kérdeztem egy ismit.Ő 35hétre szült és 1hetet sem voltak a kórházban a babával...No az még másfél hét,az már nem olyan sok..
Néztem,hogy egy napra vagyunk ki írva.Hááát én úgy fogom fel,hogy már a 34. hétben járunk :lol:

mimi12

Linácska
Kapok magnéziumos infúziót, meg Diaphyllint. Meg javasolta a doktor a nyugtatót is, a végén azt elhagyjtuk.
Mi a 35. hetet céloztuk meg, hogy addig kapom a gyógyszereket, utána meg a kisasszony dönti el, hogy mit akar :wink:

Mimi
Igen, egy idősek vagyunk :wink:
Egy barátnőm is 35. hétre szülte a kisfiát, 4 naposan mentek haza :lol: :wink:
Két ágyas a kórterem, egy hármas ikres anyukával vagyok együtt. Neki is lombik babái vannak. 32 hetes.
Így azért nem olyan elviselhetetlen a helyzet, hogy normális a szobatárs :wink: (másoktól már hallottam, hogy itt azért a lehetőségekhez képest figyelnek arra, hogy kit kivel raknak össze) :wink:
2-3 ágyas kórtermek vannak zömében, általában 2 szobához tartozik zuhanyzó, WC.

Szoptatás
Én azt annyira furcsának találom és tőlem annyira idegen, hogy nyilvános helyen szoptasson valaki, vagy már akkora gyerket szoptatni, aki fut, beszél.
Én meg fogom ismertetni Villőt a cumisüveggel is.
Én élvezni akarom, hogy gyerekem van, nem azon görcsölni, hogy szopott-e rendesen, eszik-e eleget?
Vendég

Sziasztok! Ma inkább csak olvasgatok, lusta vagyok írni, mert közbe rendezkedünk át!

szoptatás: Szeretnék minnél tovább, de azért nem 3 éves koráig! Aztán majd a természet megoldja, hogy mire vagyunk manóval képesek, de mindent megteszek , hogy sokáig legyen tejcsi!

pelus: tescost és Pamperst szereztem be! Majd kiderül, hogy neki mi a jó!

vasalás: régen imádtam vasalni, most annyira már nem, főleg, hogy alányom nagyon trehányka és semmi értelme vasalni, mert nála úgyis gyürött minden! De sok mindent azért vasalok!

babakocsi: Nania kerekes hordozót vettem! Szeptembertől óvi, isi, és ezt találtam praktikusnak a kocsiból ki-be ugráláshoz!

Ági: Örülök, hogy jól vagy és tudsz írni! Minden rendben lesz! :wink:

linacska: gáz, hogy ilyen albérlőt fogtatok ki! Mi albiban lakunk, de velük nem volt gond! Tavaly nekünk a főbérlők voltak seggek, mert átvertek két helyen is, költözés után pár nappal eladták a kecót, annak ellenére hogy megegyeztünk, hogy hosszú táv!
Remélem találtok jó albérlőt! :wink: Ne idegeskedj most ezen, a nyaralásra koncentrálj és érezzétek jól magatokat! Most már az idő is nektek dolgozik!
mimi: nekem a lányom gyűjtögetett múlt hétem 4 tücsköt! Sőt amikor a fiam 5 hónaposan négykézláb mászott a kövön, megtalálta a lányom által begyűjtött csigát! És persze megkóstolta! Én amikor megláttam, majdnem elhánytam magam!

Nem semmi fickó Szabi! Bár jobb, mintha félne az állatoktól!

kovisziszka

sziasztok

huha nagyon aktivak vagytok ahogy látom :wink:

Ágota örülök h rendben vagytok :wink:

Noémi én a Péterfiről is totál ezt halottam a párom unokabátyának a feleség szülésznőként dolgozott ott és a 3 lányát is ott szülte és anak elenére h ott dolgozott és tudta h mi a szitu nem tudta megakadájozni h a 37 hétre született lánya a 2900g született a koraszülött osztályra vitték inkubátorba rakták és cukros infuziot kapot és nem is szoptathata 4 napig akkora sikerült neki kiharcolni h kivegyék az inkubátorbol azt mondták neki h ez a szokás ugyhogy szerintem mindenhol vannak ilyen esetek.
Én az 1 Nőin fogok szülni de nekem már most elmagyarázták h mire számithatok h a kicsi jól lesz és a sulya is megfelelő lesz és a vére is rendben lesz az első perctől kezdve ott lesz a szobába az ágyam melett ugyhogy most ere gyurunk :wink:

babakocsi Gracot vettünk én nem mostam ki a huzatot

Linácska Tündi jó nayaralást :D :D :D

Margit
Vendég

Mimi :lol: :lol: a varangyokkal együtt édes :lol: :lol:

Linácska :lol: az én du-i alvásomnak is lőttek, apu teljesen rosszul lett, Anyukám Lengyelo-ba utazott (ma hajnalban persze, négy napig nem lesz, még csak idegesíteni sem akarom), az otthon lakó húgom meg táboroztat. ÚGyhogy nekem kell istápolnom, ami nem lenne olyan nagy cucc, csak Apukám egy iszonyat makacs ember, még a lázmérőt is alig akarta berakni.... Szóval, rá kell néznem még ma párszor. Fél éve nem tudják kideríteni, mi a baja (ez Tatabánya), és folyamatosan egyre szarabbul van---iszonyat rossz végignézni. Na, oké, off vége

Bim-bam :lol: :lol: Irigy-irigy a vásárlásért... Akkor a leárazások a Bippában csak 7-éig szólnak?? Ma én is vettem egy-két cuccot a dm-ben (wc-ülőke, kéztrölő, éjjeli fény, Aventes bimbóvédő), ill. vettem egy kínais, de tök jó papucsot a kórházba. az itthoni már elég tré, épp ideje volt lecserélni. HÁt, erre a kolléganőm, aki mellettem ül, hazavitte az egész szatyrot, véletlenül felkapta, és most hívogatom, hogy ugyan má holnap hozza el nekem, mert nem hiszem, hogy mostanában kell neki a bimbóvédő kenőcs :wink: :wink:

Ágota :lol: de jó, hogy jelentkeztél!!!!!!!!!!! Két hetet végig akkor bent kell lenned? SZÓval, ez azt jelenti, hogy haza már csak Villővel mész, igaz??? Papi meg rendezi a helyet ezerrel, vagy már mindennel elkészültetek?

madaran

Ágota,
nagyon örülök, hogy sikerült benttartani Villőt! És tök jó, hogy még neted is van, így nem unatkozol annyira :)

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Ágota: tényleg igazi csajos babakocsitok van :lol: Ha nem terveznénk még egy gyerkőcöt én is biztos igazi lányosat néznék ki :lol:

Valaki kérdezte hogy muszáj-e a babaruhákat kivasalni. Én úgy tudom hogy nem csak azért kell vasalni hogy szép gyűrődésmentes legyen hanem azért is mert az plusszban fertőtlenít is. Tehát én kifogom vasalni Hajnus ruháit.
Vendég

Tényleg és mit szóltok a pihenőszékekhez?
Én nagyon gondolkodom rajta, mert Máté mellett kellene a lakásba egy olyan kis valami, ahova be tudom rakni a picit, ha nem az ágyába van, hogy mégsem a földön legyen. (nálunk a kanapé nem kihúzható)
Ja, és jobb, mint a babhordó, mert valamelyiket vízszintig le lehet tolni, szerintetek?

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Hali!

Voltam uh-n, meg dokinál, ez most megint letudva egy kis időre. :) Az uh egy nagy csalódás volt, tök szótlan doki, kb. ha három mondatot mondott a 10 perc alatt (nagyon mocorgott a babó, alig tudta megmérni a combcsontját, azért vizsgált eddig), és még a tévét sem kapcsolta be, hogy én is láthassam, amit ő. :( Szóval nem láttam az én kincsemet, de legalább megtudtam, hogy jól van, és korának megfelelően fejlődik, ez is valami. Továbbra sem tudom a nemét (úgy gondoltam, hogy ha a doki véletlenül elkottyintja, akkor oké, ha meg nem, akkor én nem kérdezek rá, de hát ez a doki néma volt :P ). A nőgyógyásznál meg semmi érdekes, méhszáj továbbra is zárt a durva jóslóim ellenére (némelyik már inkább jóslófájás, mint keményedés), és megvan a hepatitis leletem, hurrá! :) A vérnyomásom továbbra is alacsony, egy kávé és egy fél literes kóla plusz egy óra várakozás után 92/56, nem csoda, hogy ma kétszer is majdnem elájultam az úton. A pulzusom viszont 130...

Pihenőszék: nálunk csak a harmadiknak volt egy kölcsönbe (az első kettőnél feleslegesnek ítéltem), hogy vihessem magammal mindenhová, és szem előtt legyen, azaz meg tudjam védeni a nagyoktól (főleg a középsőtől). Nekünk bejött, bár azért nem használtuk túl sokat. Ja, és amikor beteg volt Berci, és éjjel taknyos, akkor ebben jobban tudott aludni, mert kicsit meg volt döntve. Arra vigyázni kell, hogy a nagyobb gyerek könnyen kiboríthatja belőle a kicsit, nem szabad egyedül hagyni őket!

Vasalás/fertőtlenítés: teljesen megértek mindenkit, aki vasalni fog, mert az elsőnél még én is vasaltam :wink: , de az az igazság, hogy azért a túlzott fertőtlenítés sem az igazi, nem fejlődik az immunrendszer. (Azért senkit nem akarok lebeszélni a vasalásról, szerintem ezt is érzésre kell, mindig úgy, hogy az ember jól érezze magát!) Meg aztán úgyis nyúlkál majd a babó mindenhová egy idő után, a mi ruhánkhoz is hozzáér a keze, a szánkba dugja, aztán a saját szájába veszi, szóval jut oda ez-az. Amit én nagyon utáltam, ha már a fertőtlenítésnél tartunk, hogy a rokonoknak minden áldott alkalommal a szájába kellett rágni, hogy 1. mossanak kezet, amikor megérkeznek valahonnan, és csak úgy nyúljanak a babához, 2. ne puszilgassák a baba kezét. Ez utóbbit egyszerűen nem is értem, hogy juthat eszükbe.

Mennem kell fürdeni (apa küld), majd még folytatom. :)

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Hmmmm, közben megsült az isteni meggyes piskóta, fincsi friss meggyből, nyami! :)

Vasalásról még annyi, hogy a nagynéném mesélte, hogy őt kérdezte anno a gyerekdokijuk, hogy vasalja-e a pelenkákat, mire ő önérzetesen mondta, hogy természetesen. Erre a doki: ne vasalja őket, inkább foglalkozzon a gyerekkel helyette. :lol:
Én amúgy semmit sem vasalok, csak apa ingeit, ha kell valamilyen alkalomra, szerencsére nagyon ritka az ilyen. Lusta vagyok, na! :oops: :P (Bezzeg a kertben akármennyit elszöszölök...)

Szopi: kíváncsi vagyok, majd később mint mondtok. :) :wink: Én az első előtt szintén úgy éreztem, hogy nem lennék képes egy éves koránál tovább szoptatni, hiszen egy egy éves gyerek már olyan nagy, de folyamatában azért teljesen más a dolog (meg aztán egy egy éves gyerek még roppant kicsi, hehe :D ). Az mondjuk tény, hogy 2 év felett már nekem is furcsa elképzelni, de lehet, hogy csak azért, mert még nem jártam ebben a cipőben. 8)
Nyilvános helyen szoptatni: ha nem akar bezárva lenni az ember lánya (pláne a nagyobb gyerekkel nem akar kiszúrni), akkor majdhogynem kénytelen nyilvánosan is szoptatni (mondjuk nekem ez sosem okozott gondot, pedig alapból elég keveset mutatok magamból, még haskivillantós pólót sem hordtam soha, pedig a hasam kinézetét tényleg szerettem, meg a nagyon kivágott felsőkben is kényelmetlenül érzem magam, nincs is olyanom, de a szopi az valahogy más, pláne, hogy lehet nagyon diszkréten is csinálni, úgy, hogy semmi se látszódjon belőle).
Szerintem a cumisüveggel kifejezetten többet lehet görcsöni azon, hogy mennyit eszik a gyerek, mert ott ténylegesen látszik, hogy mennyit eszik, a szopinál meg az ember rábízza a babára, és a megelégedett arcocskát figyeli csak (persze ehhez nem szabad méricskélni minden szopit, csak hetente egyszer lemérni a babót, hogy hízik-e). Én anno az elsőt elégedett felhőcskének hívtam szopi után, mert olyan cukin mosolygott a tejes pufók arcával. :D
Egyébként nekem sincsen semmi bajom azzal, ha valaki csak tápszert ad inkább, vagy azt is a szopi mellett, mert tényleg van, akinek így a megfelelőbb, nagyon fontos, hogy az anyuka is jól érezze magát. :) Én csak azt találom felháborítónak, ha a szakemberek (védőnő, gyerekdoki) elavult infoi és tanácsai (pláne utasításai) miatt nem tud szoptatni valaki, pedig akart, és emiatt rosszul érzi magát. :?

Madaran,
apukádnak jobbulást! Valami természetgyógyászati módszer esetleg nem segíthet? Biorezonancia? Homeo?

Mimi,
mintha csak az én lányomat látnám (a fiaim óvatosabbak)! :D Cuki Szabi nagyon a békákkal! :D
Én ismertem ám olyan embert, aki vasalta a törölközőket is, nem vagy egyedül! :wink: :D

Linácska,
albérlő. :evil: Olyan felháborító, hogy ilyenek is vannak, megértem a férjedet, hogy ultimátumot adott neki!

Babakocsi kimosás: én nem mostam ki, hanem egy textilpelust tettem mindig a baba alá (már ameddig egyáltalán próbálkoztunk a babakocsival... :roll: ).

Jimbone,
nagyon édes Áron a képen! :)

Tényleg, ez nagyon jó tanács, amit Jimbone írt, érdemes megfogadni (mármint azt, hogy mindig jó megpróbálni aludni, amikor a baba alszik nappal, úgy nem lesz annyira fáradt az ember lánya)!

Sissiékről nagyon jók a hírek! :)

Mellszívás a kórházban: én sosem azért csináltam, hogy beindítsam a tejet, inkább mindig a babát tettem mellre, amikor ébren volt, és hagytam, hogy cumizzon, amennyit csak akar. Nekem ahhoz kellett, hogy a baba szopizásától iszonyúan bedurrant melleket lefejjem egy kicsit, és ne gyulladjanak be. Mert az elején nagyon be tudnak ám durrani, talán már írtam, hogy Pamela Anderson elbújhatott volna mellettem a tejbelövelléskor és utána még pár napig. :D

Angelita,
jobbulást! Nekem minden ismerősömnek visszamentek a visszerei szülés után, ha nem is teljesen, de nagyon sokat javultak! Hátha nem kell műtét neked sem!

Ja, azt nem is írtam, hogy szépen fejjel lefelé van a babóm, aminek nagyon örülök! :) Remélem, most már nem nagyon akar megfordulni!

Nikó,
ezek a lombikos árak tényleg elképesztőek! :?

Na, már megint meddig fent vagyok, de nem baj, mert legalább eszegettem egy jót a meggyesből, holnap úgyis letámadják a gyerekek!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Zsizsa,
meggyes piskóta, nyami-nyami :lol:
Hát tudjátok diéta ide vagy oda, itt olyan finom sütik vannak, meg desszertek, hogy délben is, este is lecsúszik valamennyi, cukormérőm meg ugye nincs. Azt hiszem annyi lesz a hízásnak.
Albérlőügyileg nem a férjem ennyire harcias ám, ő hagyná a francba az egészet, csak összevesztem vele, hogy férfimódjára álljon már ki, mert úgy látszik engem nem vesz komolyan. A 300e tartozást is én hajtottam be, csak akkor megmondtam, hogy több ilyen nem lesz, ahogy nem fizet időre, cseréljük a zárat. Csak azt nem értem, hogy alapvetően egy rendes, normális srác, meg szokta kérdezni hogy vagyok, mikor szülök..., és ezek után közli, hogy elköltötte fontosabb dologra a pénzét. Ez kiverte nálam a biztosítékot.

Pihenőszék: Nálunk hinta van, kis elektromos, azt is rögtön lehet használni, mert dönthető. Zenél is, masszív is, Lili nagyon élvezte, bár ő már 5 hónapos korában kapta.

Szopi: én 10 hónapig húztam, de úgy, hogy 5 hónapos volt a lányom, mire egy reggelire tudott eleget szopizni, amúgy meg mindig pótolni kellett üvegből. Azt is úgy, hogy 100 ml kb. 20 percig tartott, csak ugye bármilyen ügyetlenül csinálta, abból jött. Fél éves korától már csak reggel-este szopizott, mert egyszerűen nem bírtam, hogy egy etetés szopi is, meg tápszer is, csomó idő elment vele ebben a tempóban. Így meg vagy szopi volt, vagy más. Én egy éves korig szerettem volna kihúzni, aztán 10 hónapos korában egyik reggel úgy döntött Lili, hogy összeszorítja a száját, elfordul, sír, és nem hajlandó szopizni. Ez így ment egy hétig, aztán megkérdeztem a védőnőt, hogy van-e ennek így értelme. És ő mondta, hogy nincs. Minden gyereknek így kellene csinálnia, hogy magát elválasztja, akkor, amikor jónak látja, és már kár erőltetni. A barátnőm lánya ugyanezt mondjuk 3 hónapos korában játszotta el, és nem is volt hajlandó szopizni utána.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?