Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mo :Gratula a barinödnek a babához ,könnyű szülés volt??

na kitünő lett a nagylány bizonyitványa bezsebelt még mellé 3 oklevelet is:))

Képzeljétek még mindig nem mult el a köhögés és kértema dokitól beutalót hogy kideritsem nem-e asztma!
De sajnos az kezdödő asztma kaptunk egy gyógyszert amit 2 óránként bekell spricelni a szájába ....nagyon megijedtem mitől van ez??
A doki azt mondta lehet a szönyeg ágy poratka mondtam hogy szönyeg nincs parketta van ágy???azzal nagyon nem tudok mit csinálni :(

Lányok tudtok valamit erről a kisgyerekkori asztmáról??
Na megyek etetni jóéjszakát mindenkinek és elöre is köszi a válaszokat:)Sziasztok

Kép
Kép
marcsi2525
 
 


Marcsi, sajnos fogalmam sincs az asztmáról... Nem hangzik vmi jól... :roll:

Mó, gratulálok! Mármint a barátnődnek... Várom a képeket! :)

BábaIldi, megkaptad a privimet?

Jó éjt! :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Marcsi, nekem kiskoromban a paneltól kezdett kialakulni légcsőödémám, és a gyerekorvosunk azt mondta, költözzünk ki onnan, ha tehetjük. Nálam nem csak köhögés volt, hanem nagyon durva fulladozás éjszakánként. Általában az ügyeleten kötöttünk ki. Kiköltöztünk panelból, és megszűnt. Pedig volt párásítónk is, és mégsem bírta a szervezetem. Aztán ezt kinőttem, mert most is panelban lakom :) Remélem azért nálatok nem ilyen mértékű a baj. Majd szorítunk, hogy jobb legyen, és kinőjje a manócska.
És nagyon ügyes volt a nagylányod!!! Nagyon szép bizonyítványt vitt haza!!!! :)

Mo, nagyon GRATULÁLUNK a barátnődnek!!! :) Nagyon szép neve lett a fiúcskának!!! :) Az én párom is Lajos :) :) :)

Anhel, igen, mintha csiklandozna valaki, valami, egy-két másodpercre. Én is a pocaknövekedésre gondoltam, mert általában különböző helyeken érzem, és néha egész oldalt is :) Gondoltam, hogy még a 15. héten ez nem nagyon esélyes, bármennyire is figyelek, hogy megérezzem a bébit, meg az anyukám is mondta, hogy először ő a 20. héten érezte a tesómat :) szóval még várok, csak már nagyon várom is :) :) :) de tudom, tudom, az egész várandósság egy türelemjáték :D Mást nem tudok.... :)

Na megyek dolgozni, még ma oktatásunk is lesz :D

Szép napot Mindenkinek!!!

Kép
Kép
etelka
 
 

 
 

Ja, Marcsi, el is felejtettem, én is gratulálok a nagylánynak!!!

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Anhel: Én pénteken szültem, és csak hétfőn találkoztam a tanácsadó hölggyel, kedden délelőtt meg már jöttem haza. Hétfőn mondták el a házirendet, meg mindent a gyerekágy és a csecsemős részleg működéséről, vicces volt. Egy példa: mondták, hogy napközben tegyük tisztába a babákat és ápoljuk a köldökcsonkot. Én így is tettem, viszont azt senki nem mondta hogy reggel 6kor kihozzák a babát és 10körül mikor viszik vissza vizitre, addig nem szabad tisztába tenni, mert 6kor és 10kor mérik hogy mennyit sikerült ennie. Na engem lecsesztek ezért is, hogy miért tettem tisztába....Oké hogy kérdezzen az ember, de pl eszembe nem jutott volna megkérdezni hogy van e olyan időszak amikor nem lehet tisztába tenni.

Na de befejeztem tényleg ezt a témát.

Dórinak egy foga van kinn, de nagyon nyüszi 2 napja, szerintem jön a 2. is. Remélem hamar kibújik, mert nem aludtunk megint jól az éjjel.
Vendég
 


etelka:Hál istennek nincs fulladozás és csak köhögés is csak hébe hóba van csak az a baj hogy már majd 2 hónapja :(nem panelban lakunk hanem kertes házban remélem ez egy plusz+ ami segit .
Most kint van levegözni a teraszon a babkocsiban elaludt:)hát nagyon remélem elmulik hamar..

Ilyen pocak csiklandozás nálam is volt olyan 12. héttöl kezdödöen:)))De konkrétan érezni a mozgását csak a 20 héttől kezdtem el na de akkor igen intenzíven megsem állt szinte:)))

Na megyek csinálok valami ebédet ..sziasztok

Kép
Kép
marcsi2525
 
 


Sziasztok!!!!!!
szép napot mindenkinek!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!
Beagle: erről beszéltem, amikor azt mondtam, kevesen vannak. A szoptatási tanácsadó csak hétköznap és csak délelőtt áll rendelkezésre, mert ha hétvégén, és délután is lenne, akkor legalább 3 embert kellene alkalmazni. Gondolod, hogy ez az Ő hibája? A kulimunkán pedig azt értem, hogy a napi taposómalom miatt kialakul a "kiégés" szindroma. Tetszik vagy sem, az ilyen monoton, mindig ugyanazt kell csinálni, de gyorsan és pihenő nélkül, nem kedvez az egészséges kommunikációnak. A csecsemősök hárman vannak egy műszakban, ebből egyikőjük a szülőszobára jár a szülésekhez, és a friss babákat látja el az első 12 órában. Ők teljesen külön boxban is vannak, és csak 12 óra elteltével (ha minden OK), kerülnek ki ebből az intenzív megfigyelő helyiségből. A fennmaradó két emberre jut a gyakran 25-30 ujszülött ellátása, a hajnali füdetéstől, az este 11 óra utáni etetésig, tisztázásig. Nem menti ez a rossz kummunikációt, tudom én, hogy milyen gondok vannak velük, de magyarázza. Tudjuk mi, hogy nálunk a szülészeten Ők a leggyengébb láncszem. Nehogy azt higgyétek, hogy azzal, hogy kiviszi a gyereket szoptatni, kész-vége és pihi. a cumisüvege sterilizálásától, a vérvételen, gyógyszerelésen keresztül az adminisztrációig millió feladatuk van. Vagy ha az egyikük a szülőszobán, a másikuk 6 gyerekkel az ultrahang vizsgálaton a második emeletem, akkor egy embernek kellen fogadni-felügyelni a csecsemőszobába visszavitt piciket, és kimenni segíteni a szoptatásban, köldökápolásban. Száz szónak is egy a vége, nincs elg ujszülöttes nővér, amikor 1500 szülés volt évente, ugyanilyen létszámmal dolgoztak, most viszont 2100 szülés volt tavaly is.
Az ügyféllel valló kapcsolattartásról. beszédstílusról meg csak annyit, nagyon keserű tapasztalataim vannak ezen a téren. És nem hiszem, hogy sokkal jobb lenne a helyzet általánosságban.
Ami segít: ugye mindig adnak a hazamenés napján felmérő kérdőívet az ellátással kapcsolatban. Ezerszer elmondtam, tessék beleírni, mi nem tetszett, ki volt szemtelen, nemtörődöm. De a reakció az, minek konfrontálódjak, ugyis hazamegyek, most már nem érdekel. Akkor mitől lenne jobb? A jobb ellátásért, emberségesebb hangvételért tegyetek Ti magatok is. Segítsétek a mi munkánkat azzal, hogy leírjátok a hiányokat.
Na, bocs, hogy ennyit írtam, de ez valóban egy fájó pont a mi (szülésznők) életében.
Zdori: nem jött át a privi! Küldd el még egyszer!
bábaildi
 
 


Ildi igazad van amit leírtál.........én szivesen segítenék komolyan...de ahhoz ugye olyan végzettség is kéne...nem elég egy csecsemő ápolós tanfolyam.....imádom a babókat......
egyépként majd viszek be baba ruhákat az osztályra mert nagyon sokat kaptunk....gondolok itt sapikra....azok ott elkellnek ugye? :roll: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Marcsi!
Mi is asztmások vagyunk, hazajárunk a Heim Pálba (bár már húsvét óta nem voltunk kopp-kopp-kopp)!
Ha van bármi kérdésed, írj nyugodtan privit!
Szia: Eszti

Kép Kép
fricky
 
 


sziasztok,hát könnyű szülése volt,mert 2óra volt az egész.bocsi,most képet sajnos nem tudok rakni,mert nagyon sötétre sikerült,nem engedtek be,így ott az ajtónál csináltam ,ahogy odahozta,de ott ráis szólt a nővér,hogy vigye vissza a babát,tehát csak a telefonon van jó kép,ahoz meg nincs usb,de majd jövőhéten rakunk fel képeket,szombaton jöhetnek haza,de én el leszek utazva pénteken kb.3 napra.majd jelentkezem.

mó73
 
 


fricky irtam privit és elöre is köszi a segitséget:)

Kép
Kép
marcsi2525
 
 


Sziasztok!

Bocsi, de nem tudok mindenre reagálni.. :oops: :oops:

Mó: gratula a barátnődnek.. 8)

Etelka: nemsokára fogod érezni a babádat.. :wink: a költözéshez sok erőt küldök.. :wink:

Anhel: írtam neked privit, megkaptad?

Marcsi: gratula a lányod bizijéhez, nagyon klassz kis csajszi.. :P
Levi köhögését nagyon sajnálom, remélem hamar kinövi.. :wink:

Dóri: remélem jól vagytok, szépen gyarapodtok.. 8) igyekszem majd sűrűbben jönni, de mostanában amikor le tudnék ülni írni, tutira felébred az egyik csemetém, vagy vadul tornázom, vagy éppen takarítanom kell.. 8) de azért olvaslak ám benneteket..

csecsemősök: Matyival én sem kaptam túl sok segítséget, de ha kérdésem volt, mindig nagyon kedvesen válaszoltak.. Ákossal már sokkal könnyebb dolgom volt, nem is igazán hiányoztak.. :wink: az is igaz, hogy mosolyogtam én boldog-boldogtalanra a nagy boldogságomban.. :P még egy nagyon morcos szülésznőt is sikerült mosolyra bírnom.. :P :P Klárihoz nekem is volt szerencsém, de én csak jó nagyokat vigyorogtam rajta.. (milyen meglepő :lol: :lol:)

Rólunk: most lábalunk kifelé egy jó kis hasmenéses nyavalyából..:roll: de szerencsére már mindenki jól van.. :lol:
a fiaim egyre nagyobb csibészek.. Ákos most már olyan szinten megtanult járni (sőt szaladni), hogy ha nem vagyok eléggé résen alig tudom utolérni.. 8) a kedvenc szórakozása, hogy kergetni kell, Ő meg sikongatva "elszalad".. :lol: nagyon édes, ahogy kapkodja a kis csülkeit.. :lol: Matyi meg már teljesen nagy fiú lett..8) Ákost óvja, terelgeti.. sokszor mikor épp megyek vissza pl. a fürdőszobából, állnak a szoba közepén és ölelgetik egymást.. :P olyan jó látnom, hogy ennyire kötődnek egymáshoz.. :lol:

hoztam pár képet is..

Kép

halló.. :P :P

Kép

ki kellett próbálni anya hajgumiját.. :P :P

Kép

kicsi csibészek.. :P :P

Kép

anya ne izgulj, ez csak sááár.. :P :P :P

Kép

Matyi glettel.. :P :P

amint tudok újra jövök..

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Beagle: írtam az iwiw-re!

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Mo, nagyon gratulálunk még mindig a barátnődnek, és olyan jó, hogy ilyen gyors, és könnyű szülése volt!!! :)

Morca, édesek ezek a kis csibész srácok!!!! A saras kép, az hatalmas, mindkét kópénál :) és éééédes, ahogy segít, ahogy látja, hogy tapasztva van, és ő is csinálja!!! Zabálni valóak!!!! :) :) :) És örülök, hogy már jobban vagytok! :) és szívesen fogadjuk az erőket :D :lol:

Én is hozok majd pocakos képet, de a héten valahogy minden este sikerült késő hazaérni, meg lefeküdni... így kimaradt... :( de előbb-utóbb pótoljuk :) :) :)

Szép és nyugodalmas jó éjszakát Mindenkinek!!!

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka: várom ám a poci fotót.. :wink:

Kép

Kép
morca
 
 


Nasziasztok! :)

Mó, hát akkor tök jó, hogy gyorsan és könnyen ment! Türelmesen várjuk a képeket! :)

Jaj, Morca, nagyon örülök ám, hogy újra itt vagy! :lol: Na és a képek!!!

Nagyobbik gyermekem nagyon megnevettetett ma: délutáni alvásra (közvetlenül ebéd után) tettem le, és nyüszögött. Odanéztem, hát a cumija kb fél méterre tőle. Nagyon stírölte. :) Odaadtam neki, és egy az egyben azt csinálta, amit Danó szokott - forgatta a fejét, kilöködte a nyelvével, nem szívta ügyesen, ezért iesett, stb. Akkorákat hahotáztam rajta, hogy egyszer csak ő is elnevette magát. :) Rég nevettem ekkorát. :lol: Tetteiben sosem látszott (na jó, időnként, ha nem szabad pl. kitörni Danó karját (ó, de gonoszak anyáék), akkor csapkod, néha Danónak is jut), hogy féltékeny lenne, de van egy kis "játékunk", amiből azért látszott, hogy időnként nem tudta hova tenni öcsit. Kérdés-felelet: Szereted Apát? Ge. Szereted Anyát? Ge. Szereted Danót? No itt időnként volt válasz: Ge, időnként nagy hallgatás volt, időnként meg: Nyem. De mindig, amikor nem volt "megfelelő" a felelet, akkor "elbeszélgettem" Samuval, hogy nagyon szeretjük őt, és akkor is nagyon szerettük, amikor ilyen pici volt, mint Danó most. Pedig ő is sírt időnként, mégis nagyon szerettük/szeretjük. A kistesójának meg arra van szüksége, hogy a bátyja szeresse, és vigyázzon rá. Ezután mindig újra "játszottunk", és legtöbbször a "jó" válasz érkezett. Ha mégsem, akkor megmondtam neki, hogy ez nagyon elszomorít engem. Na kisregény lényege: mostmár minden alkalommal a legnagyob lelkesedéssel közli, hogy GE! :) Ezen kívül bőszen hintáztatja a bölcsőben - múltkor túlfordította, ő elesett, Danó majdnem kizuhant, hála Istennek épp mellettük álltam -, és Hinta-palintát énekel neki, dugdossa a cumit a szájába (inkább az arcába... :) ), puszilgatja,meg ilyenek. Szóval roppant aranyosak! :)
Ennyi a kisregény mára. Ja, azóta még 1x volt bilibe kaki Samunak: előre énekelte a kaki-dalt, és ügyesen kakilt. :)

Egy Klárira gondolunk? Szigorúnak szigorú ugyan, de én nagyon jól kijöttem vele. :) Kedves volt hozzám. És őszinte.

Csecsemős nővérekkel meg nem volt dolgom (sajnos) most, illetve volt, csak a PIC-en. Az ő munkájukkal maximálisan elégedett voltam/vagyok, le is írtam. Danó kórházi Doktornője is nagyon kedves volt, a szülésnél kiemelten is. És Samuval is írtam véleményt, őszintén tettem.

Na, mára ennyi, mert már hulla vagyok. Csak gondoltam, írok nektek egyszer hosszabban is. :)

BábaIldi, küldöm.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Bábaildi: értem én hogy kevesen vannak, hogy nem áll rendelkezésre mindig szoptatási tanácsadó sem. A túlhajszoltságot és a rossz fizetést is aláírom át is érzem, csak annyira próbáltam rávilágítani hogy ha egy csecsemős nővér olyan amilyen akkor rögtön mindenki ezeket az érveket hozza, sose azt hogy igen adott esetben az a nővér egy nem kedves segítőkész fajta. És nem általánosítani akartam mert mint feljebb is írtam jó tapasztalataim is voltak, bár tudnám a nővérke nevét leírnám. A másik meg hogy minden kórházra jellemző ez, én csak emiatt szerettem volna másik kórházban szülni majd a tesót, de letettem róla, mert a csecsemősökkel kapcsoaltban az Istvánról, Szent Imréről, II-es nőiről is hallottam rosszakat.

Olyan kérdőívet én nem kaptam!
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak a képek :P
István kórházi csecsemősőkről..hú hát nincs jó véleményem :twisted: Szerintem itt annál csak jobb lehet a helyzet :P
Azt akkartam még kérdezni,hogy ha viszem magammal a mellszívót akkor a kórházban van rá mód ,hogy kifertőtlenítsem vagy vigyek magammal fertőtlenítő folyadékot?
A másik ezt majd meg akkartam kérdezni a szülésznőmtől csak elfelejtettm :oops: ,hogy itt a kórházban szoktak egyből fülfurrást vagy lövést végezni?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam
 
 


Bim-Bam: mielőtt hazajöttök, megkaphatja a fülbevalót a babóca.. :wink:
Ki a szülésznőd??

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Morca, írtam vissza.
Vendég
 


Morca, már válaszoltam is. :)

Lányok, ki a Klári? Biztos' én is találkoztam vele, de nem emlékszem. :(

Kép
anhel
 
 


Bim-bam, én forró vízzel mostam el a mellszívót, mert a mikrót alapvetően csak kajamelegítésre használták és hát nem volt olyan patyolat (megint lehet ezt is kritizálni, de elég sokan használták a kismamák, fedő híjján fedő nélkül, így az lett volna csoda, ha mindig tiszta).

Kép
anhel
 
 


Nem írtam igazat, volt dolgom csecsemős nővérrel: megkértem, hogy sterilezze a mellszívómat, hogy Danónak tudjak fejni. Nagyon készségesen megcsinálta. :) Lehet ám ezt kérni, hogy ott fertőtlenítsék, de ha ennyi a dolguk, akkor már lassan szégyellem, hogy még én is szaporítottam a tennivalóikat... :roll: De megcsinlják sztem szívesen.

Ismét lázas vagyok, nagyon izgi, mert semmi más bajom nincs a lázon kívül... :roll:

Jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Ezen a "gyönyörű" napon nektek milyen a kedvetek? Ilyenkor ti is jobban ingadoztok??? Gondolom a Porontyok nyűgösebbek... nem lehet menni lovagolni, szaladgálni, homokozni....
Én ma már kb 3x tudtam volna sírni, meg ordítani, és egyszer muszáj is voltam kimenni az erkélyre, és kicsit kipityeregni magam. :( kértek tőlem egy olyan dokumentumot, amit eddig még sosem kellett írnom, és folyamatosan csak mondták, hogy nemjó, nemjó, más szemszögből írjam.... de bakker hogy írjam más szemszögből, ha én ebből vizsgálódom... nem értem :roll: és csak mondták, nem így kell, ez így nem jó... :( ma talán kapok hozzá segítséget is, de a mai az utolsó utáni nap.... :( ettől ma nagyon elszontyolodtam, és most érzem, hogy eddig miről is beszéltek, hogy hangulatingadozás, meg hormonok, meg stb... még így is örülhetek, hogy nem minden napom ilyen..... :cry: a mai is sok... és megterhelő nekem. ja, és még rám is fogták, hogy csak hisztizek... pedig eddig még tényleg nem írtam ilyet. Tudom azt is, hogy nem szabad ennyire magamra venni, de mindent ilyet személyes "vereség"-ként élek meg, egyfajta kudarcként. Nekem sem jó így, de ilyen vagyok. Álmos is vagyok, fáradt is, húzós volt ez a hét, megyünk ma még haza a szüleimhez is.... Ami jó, de legalább 2,5 órát utazunk, lehet, hogy esőben, éjszaka, és ez most nem nagyon hiányzik nekem a kis lelkivilágomból :( De megyünk. Ünnepnap van holnap, névnap :) szóval megyünk.

bocsánat, hogy hosszúra ömlengtem, de nagyon jól esett leírni most ezt

Remélem, a Ti napotok jobb....

Azért jó hétvégét Mindenkinek!!!

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka: talán ez segít: :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :wink:
Vigyázzatok magatokra az úton!!

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Etelka: nekem sincs fergetesen jó kedvem sőt tegnap se volt, pedig tegnap volt a szülinapom, jöttek köszönteni, de nem volt az igazi. Dóri sincs formában sokat sírt tegnap, úgyhogy nem tudtam önfeledten ünnepelni. Szerintem az időjárás mindenkire hat plussz a kis pocaklakod miatt a hormonok is játszhatnak. Emlékszem én nem sírtam a munkahelyem miatt soha, pedig sok stressz volt, hanem béketűrő bárányból átváltoztam egy dühöngő sárkánnyá. Nem voltam hisztis, csak jobban kiálltam magamért, jobban szóvátettem a sérelmeimet. meg is lepdőtek a kollégák. Én 4,5hónapos pocakos voltam amikor eljöttem, és jól tettem mert tényleg sok volt a feszültség, így volt egy jó nyugodt terhességem, és egy nagyon nyugodt babám.

Anhel: miért írtad hogy megint lehet ezt is kritizálni??? Kicsit úgy éreztem nekem szántad a sorokat, ha nem így van akkor elnézést a feltételezésért.
Vendég
 


Morca, ez tényleg jól jött :) Köszönöm!!!!!! Ezért is szeretek ide jönni, és írni!!! :)

Beagle, így utólag azért Boldog Születésnapot!!!!!
Nem sok a stressz itt nálunk, én úgy érzem, csak néha vannak ilyen völgyek... ez most egy rosszkedves völgy volt... Én érzem félre ezeket a dolgokat, mert nem bántásból mondják, meg segítettek is végül, csak mindenkinek ezernyi dolga van, és arra jut a legkevesebb idő, hogy egymást tanítsuk... :( illetve, hogy kérdezgessek, mit hogy... én úgy tervezem, hogy november közepéig vagyok, mert még ember sincs a helyemre, pedig ez sem egy-két hónap alatt betanulós munka... úgyhogy még muszájból is maradnom kell egy ideig. De meglátjuk, mi lesz. Ha nem viselem jól, akkor sajna mennem kell pihenni.

Kép
Kép
etelka
 
 


Sziasztok!

Próbálom nyomon követni az eseményeket több kevesebb sikerrel :(.

Velünk minden rendben, Dóri már több, mint egy kilót hízott mióta haza jöttünk és már 6 cm-rel hosszabb :). Ez azt jelenti, hogy az 56-os rucikat már ki is nőtte. Voltak rajta vagy 2szer. Főleg a kis vékony ruhácskákat nem nagyon tudtam ráadni ilyen szörnyű időben. Különben ő is nagyon érzékeny erre az időjárásra, nem akar aludni, nyűgös, felsír stb. Szerencsére nem hasfájós, az éjszakák nyugodtak, csak enni kel fel 2-3 alkalommal, aztán visszaalszik. Reggeltől viszont nem csukja le a szemét. De inkább nappal legyen fönt, mint éjszaka :lol:

Beagle én is szeretnék boldog szülinapot kívánni :D

Csecsemősökre visszatérve nekem is voltak jó meg rossz tapasztalataim. Az biztos, hogy a következő gyerkőcnél már rutinosabb leszek. Szóval tényleg segítettek, mikor kérdeztem őket, de volt olyan is, aki elég lazán vette. Aggódtam, mert Dóri sárgasága miatt nagyon sokat aludt és nem bírtam felkelteni. mikor mellre tettem, egyből beszundizott. Mentem aggódva, hogy mit csináljak vele, hogy felkeljen és hogy egyen, a válasz az volt, hogy ne aggódjak, nem baj, ha veszít a súlyából, mert jó húsban van. A másik dolog, hogy elvileg 24 órán belül kakilniuk kellene a babáknak születés után (legalábbis nekem azt mondták). Én nem láttam erre utaló jelet, mindig kérdezgettem őket, hogy volt e széklete, mert én nem találkoztam vele. Mindig az volt a válasz, hogy biztos, mert azt ellenőrzik. Na mikor hazajöttünk, a dokibácsi hőmérőzte meg és kijött belőle egy csomó kaki, amire azt mondta, hogy szerinte ez az első.

De hogy jót is mondjak, volt aki bejött és megnézte hogyan szopizik, segített cicire rakni, megkérdezték, hogy evett-e eleget, jól szopizik-e (persze nem tudtam, mennyi az elégés mit jelent a jó). De szerintem mindegy, hol töltöttem volna el azt a pár napot, mindenhol ugyanez lett volna tapasztalatom híján.

Biztos nekik is nagyon nehéz így túlterhelve dolgozni, csak amikor a saját gyerkőcről van szó, az ember mindig a maximumot várja el és nehéz elviselni mások rigojáit.

Mó gratulálok barátnőd babájának :)

Most megyek, lassan aludni kellene...

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
plutonella
 
 


Etelka, sajnálom a rossz napot, de örülök, hogy rendeződtek a dolgok! Készülj, lesznek még ilyen napok... Meg nem csak terhesen lesznek... :lol: Ha az ember tudatosan tudja, hogy ilyenek vannak, akkor sztem könnyebb viselni. Legtöbbször nevetek az egészen. :) Persze, nem mindig sikerül... :roll:

Plutonella, semmi gond, ha nem tudsz gyakran jönni, csak időnként tudósíts! Ügyes Dóri, szépen gyarapodik!

Jó éjt, lányok!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Jaj, jaj, jaj, még mikor elkezdtem írni, eszemben volt, csak közben elfelejtettem, Beagle, Isten éltessen utólag! Azért tuti lesz még jobb szülinapod! De arra gondoltál, hogy ez az első Dórival kívül??? Ez csodaszép dolog! :wink:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Köszönöm szépen:-)
Persze gondoltam rá sokat hogy ez az első ilyen. Karácsonyunk már volt együtt, jó volt, más volt. Igazából azért voltam kicsit elenődve mert apától nem kaptam semmit :( Nem szoktunk nagy ajándékokat venni, de valami jelképes kis dolog eddig mindig volt. Szóval szomorú voltam picit, de apa megsúgta hogy van meglepi csak vasárnapig bírjam ki, nagyon titokzatos volt, ötletem sincs mi lesz vasárnap.

Plutonella: Örülök, hogy te Dórid is jól van, szépen nő. Tegyél majd képet.
Vendég
 


Teszek fel képeket :) Kép Kép Kép Kép

Bocsi, ha sok lett, nem tudtam választani :D
Vendég
 


Sziasztoook!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Beagle, dehogy szántam Neked! Arrafel írtam így, mert joggal lehetne kritizálni, olyan állapotban hagyták. Nem a csecsemős nővérek, ill. nem hiszem, hogy az ő dolguk mindenki után kisuvickolni (máskérdés, hogy a kórházi kajához adnak műanyag tetőt, elvileg azzal be lehet tenni melegedni az ételt), hanem a kismamák lehetnének olyan kis rendszeretők, hogyha már betolják a lecsót/paprikás krumplit vagy az akármilyen szaftos kaját (pirospaprikás fröccsnyomokból erre következtettem), vagy tegyenek rá fedőt vagy egy eldobható törlővel egy mozdulattal töröljék ki maguk után. A kritizálást erre értettem. Egy ilyen mikróba nemhogy a mellszívót, de még a kajámat sem szívesen tenném be.
És nem hiszem, hogy én vagyok túl finnyás, üzemi konyhán kajáltam évekig, láttam sok csudát...
Viszont nem is ezzel, hanem azzal kellett volna kezdenem, hogy boldog szülinapot! :) Majd írd meg, mi volt a meglepi vasárnap!
(megj: én sem kaptam a férjemtől most a szülinapomra semmit, valahogy a gyerek körül forgott az egész világ és elfelejtődött, sebaj, majd a következőn :)

Kép
anhel
 
 


És Dóri nagyon szép kislány! Milyen kis mandulavágású szemei vannak!

Teszek én is friss képeket az enyémről:
Kép
Kép

Kép
anhel
 
 


Anhel: Köszönöm a köszöntést. Nagyon szép Dórid, látom a habtapi nálatok is nagy kedvenc. Milyen szépen ül már, én Dórim nem tud ülni, én nem merem ültetni, azt mondta a védőnőm hogy nem szabad. Annyit csinál, hogy ha fekszik és odaadom neki a kezem akkor 2 ujjamba kapaszkodva felhúzza magát ülésbe. Várom már hogy ő is üljön.
Ajándék dologra visszatérve, nálunk is minden a baba körül forog, apának könynebb dolga van, én madj az ő szülinapjára nem tudom hogyan jutok el ajándékot venni, de majd megoldom, mert szerintem fontos, hogy azért mert itt a babó, megmaradjanak azok a kis huncutságok, meglepik mint régen :)

Örülök hogy nem nekem szántad, egyetértek tényleg nem volt szép állapotban, de 3-4 napig azért kibírtuk. Annyira szeretnék legközelebb 1 vagy max 2 ágyasba kerülni...

Képzeljétek el.Sokszor játszottunk mostanában "kukucs" játékot. Apa jó magas (190centi) felveszi Dórit, én meg apa háta mögött bújkálok és mindig másik oldalon dugom ki a fejem, Dóri meg kapkodja a kis fejét minden irányba hogy vajon honnan fogok közelíteni. De! Elmentem a boltba ma reggel, apa kezében volt a baba, nem látott és azt hitte hogy megint játszunk mert percekig kapkodta a fejét minden irányba és keresett, olyan aranyos. Egyébként nálunk most anya korszak van, mindegy mit és hol csináljuk, de engem lásson.
Vendég
 


Sziasztok!!

Etelka: ne aggódj, lesz ez még "rosszabb" is.. :wink: :P engem is kiáltottak már ki hisztisnek anno, de a hormonokkal nincs mit tenni, ez van ezt kell szeretni.. :wink: pedig nem is vagyok hisztis.. :wink: most is előfordul, hogy eluralkodik rajtam ilyesmi, de az már a fáradság miatt van ha van.. :wink: de Te ne törődj semmivel, élvezd csak ki a terhesség minden pillanatát, (még a "hisztiset" is) .. :wink: :wink: :P ja, és mi "hisztisen" is örülünk Neked.. :wink: :P

hú, de sokszor írtam le, hogy hisztis.. :P :P :P

Beagle: én is szeretnék Neked így utólag Boldog Szülinapot kívánni.. :P :P

és egy pici ajándék..:wink: 8) 8)

Kép

Kép

Nekem a névnapomat felejtette el a kedves férjem nemrég.. :roll: csak akkor szembesült vele, mikor Matyi mondta neki, hogy húzza meg a fülem.. :lol: láttam, ahogy elkezdenek kattogni a kerekek, aztán nagy nehezen leesett.. :lol: és nagyon igazad van szerintem is kellenek ezek a kis apró meglepik.. 8)

a vasárnapi meglepiről, majd számolj be mindenképp..:wink:

Dóri baba változatlanul gyönyörű, igazi kis huncut csajszi.. :lol: majd Ő is úgy csinál mint a Matyi, hirtelen mindent behoz egyszerre, aztán kapkodhatsz a fejedhez, hogy merre is szaladj utána.. :wink: :wink: :lol: :lol:

Plutonella: nagyon szépen fejlődik Dórid..esetleg ha tudnál képet feltenni Róla, szívesen megcsodálnám.. :wink: :wink:

Dóri: nagyon aranyosak vagytok, ahogy terelgetitek Samut :wink: és nagyon édes lehet, ahogy próbál gondoskodni a kis tesójáról.. Ákosnak mostanában Matyi mossa meg a fogát, meg adja be a vitaminját.. :lol: :lol: ja, és mindig megvigasztalja, ha valamiért sír, mondja neki, hogy "nincs baj", meg ilyesmi, miközben simogatja a buksiját, ja és énekel neki Matyi (az nagyon cuki).. :lol: :lol: Ákos pedig szinte azonnal megnyugszik, és nagyokat vigyorog Matyinak.. :lol: :lol:

Anhel: Hát a Te Dórid is egyre szebb, komolyan mondom.. :lol: :lol: és milyen szépen csücsül.. :lol: igazi kis huligán csajszi, látszik a szemein.. :lol: :lol: :wink:
képzeld, asszem Ákost is sikerült "lóügyben" elrontanunk, ugyanis azt csinálja, hogy a kezébe vesz egy kis műanyag lovat, majd csapkodja a földhöz mintha vágtatna, (ezt Matyitól tanulta) és közben csettintget a nyelvével.. :P :P hihetetlen kis fazon.. már van egy csomó trükkje.. 8) tornázik, megmondja, hogy csinál az oroszlán meg a paci, és táncol (hát az haláli, ahogy rázza a kis popóját, ahogy zenét hall, és még figurázza is) ja, és dobálja a puszikat.. :P :P

na, most asszem én is dobálom a puszikat, megyek ebédelni.. :wink:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Nagyon szépek a Dórik! :) :) :)

Morca, a fiaid meg!... :) Annyira szeretném, ha az enyémek is ilyen jóban lennének a későbbiekben is! De jó a példa, hogy van erre esély! :)

Pusz!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Lányok gyönyörűek a gyerekek!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Egy kis esti mese a fiúkról, csütörtökön történt, a Dokinénis tanácsadáson: Danót 2x szúrták, először nem sírt, aztán a 2. után ordított. De túlélte, Samu meg végignézte a jelenetet. Őt is megnézte Dokinéni, de ahogy elkezdett hozzá közeledni, nagyfiam éktelen ordításba kezdett. Azt hitte, most ő jön... Én sem tudtam igazán megvigasztalni, de Apja odahozta Danót, mellé fektette, nagyfiam odatornászta magát öcsihez, és az egyetlen dolog, ami megnyugtatta, hogy öcsinek adhatott puszit. Nagyon édes volt. Dokinéninek meg köszönt: "Iiiiiaaaa!" Dokinéni megértette, és visszaköszönt neki. :)

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Dóri: hát ez annyira édes lehetett.. :P szerintem Ők is nagyon jó testvérek lesznek.. :P :P :wink: majd meglátod, amikor Danó manó elkezd mászni, akkor fognak csak igazán összenőni, mert mindenhova követni fogja Samut és mindet úgy akar majd csinálni, ahogy a nagy bátyus..8)

én is mesélek egy kis esti mesét.. :wink: egyik délután elvittük a buszhoz a mamát kocsival, de egy kicsit messzebb álltam meg a megállótól.. anyukám aggódott is egy kicsit, hogy hogyan jutok vissza a két törpivel a kocsihoz.. de simán..8) egyik kezemet Matyi fogta, a másikat Ákos..:lol: így integettek míg elment a busz, azután szép lassan visszasétáltunk a kocsihoz.. Ákosnak annyira tetszett az új formáció, hogy azóta így járunk vásárolni, Ő meg nagy büszkén totyog Matyi után és rettentően büszke magára, hogy Ő is ilyen nagy fiú már..:P :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Köszönjük mindenkinek a dícséreteket!

Beagle, most megnéztem a naptárban, nincs egy hónapja sem, hogy Dórim így ül. Előtte támaszkodva próbálkozott, ez kb. egy hét volt, aztán rájött, hogy' kell. Úgyhogy szerintem Te Dórid is nemsokára így tesz. :) Amúgy azért is klassz dolog ez az ülés, mert már sokkal jobban el tudják foglalni magukat ülve. Nálunk azóta kevesebb a napközbeni nyűgösködés, minden játékot meg tud fogdosni, szétszedni, stb.
A kukucsjáték nagyon aranyos lehetett így "élesben"! :)

Morca, nagyon édes lehet Ákos a lovacskázással, szerintem simán megfertőzödött...:)
Ami a mozgást illeti: Dóri sokáig amolyan terminátorosan, a karján tekerve magát haladt a földön, azaz kúszott. De nagyon érdekes, mert ahogyan rájött, hogy' kell felülni és úgy maradni, kb. 2-3 nap múlva már mászni is tudott. Azóta pedig olyan bőszen gyakorolja, hogy ma már újabb kihívásokat választott, próbál felállni. Szóval úgy érzem, ő is rohamtempózik, bár sokáig igazából semmi nem történt (vagyis dehogynem, csak azok nem voltak ilyen látványosak nekem :)

Dejó!! Összesen hány Dórink van, baba, mama viszonylatban? :D

Kép
anhel
 
 


Sztem 3+1. :)

Amúgy a kukucs-mese nekem is nagyon tetszett. :)

Terminátor! :lol:

Szép vasárnapot!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Dóri: kiderült, hogy mitől voltál lázas??:roll: remélem már miden oké.. 8)

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Dóri...Morca nagyon édesek lehetek a gyerekek!!!!!!!!!!!igazi jó testvérek!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok Lányok!

Mindenekelőtt GYÖNYÖRŰEK EZEK A MANÓKÁK és egyre szebbek!!!
Nagyon cukik!!!

Tegnap megérkeztünk a nyaralásból.
Az Őrség csodaszép hely tényleg! Érdemes volt elmenni! Az a sok pici falu szinte egymásba ér, az a béke, nyugalom, sok-sok virág, csupa zöld minden a subalpin éghajlat miatt. Tényleg nagyon szép! Kullancs sincsen sok, legalább is nem annyi, mint amire számítottam az elmondások alapján.
Orsi is hihetetlenül jól érezte magát! Tobzódott, kivel is játszonn: jó volt így nagycsaládostul menni. Én pihizgettem, nem sokat mászkáltam, próbáltunk minden elérni autóval, a kirándulásokat kihagytuk, majd legközelebb. Nem is bírtam volna.
A cukrot méregettem, jó lett az új beállítással, sőt ahol tudtam/tudok, még szorítok rajta. Most már csak kihúzzuk ezt a kis időt valahogyan.
A balcsi már kicsit rosszabb volt, főleg a hétfő, mert tiszta depis lettem az időtől, el tudtam volna sírni magam lépten-nyomon, de annyira, hogy meg se tudtam volna mondani, hol érezném jól magam, a világ mely pontján épp milyen elfoglaltsággal. Semmi nem volt jó. De aztán legalább nem esett és tudtunk sétálni, átmentünk Füredre hajóval, szóval jó volt.
De mikor tegnap hazaértünk, olyan jó érzés volt belépni a lakásba! Hiányzott már. A saját ágyamban is nagyon jól aludtam végre.
Viszont a kezem egyre rosszabb. Már szinte egész napra kicsit érzéketlenül zsibbadt marad, már nem megy ki belőle, reggel pedig kimondottan fáj és percekig tartom hideg víz alá éls masszírozgatom, mire ökölbe tudom szorítani megint. És már a bal is kezdi. Meg 3 napja hasmenésem is van (bocsánat ezekért a részletekért), egyre több erős keményedés van, úgyhogy én gyanítom, hogy valami közeleg. Mindenesetre az megnyugtat, hogy már semmi nem történne, ha jönne a baba, már egészséges lenne, és minden OKÉS lenne vele.
És meg is vagyok nagyjából mindennel, bár most a nyaralásos cuccok kimosása és vasalása még vár rám.

Teszek majd fel képeket nemsokára egy párat, épp töltöm őket.

Mindenkinek puszi addig is, és vigyázzatok magatokra!
Visszaolvasgattam ám, és láttam, mindenki milyen ügyin csinál mindent: lovaglás, pocaklakónevelés, stb.! Nagyon kiru!!!

Puszi nektek!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Szia Eszti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

már hiányoztál ám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
várjuk a képes beszámolót is!!!!!!!!!!!!!
ha meglesz a kis törpepalánta meglátogathatlak a korházba?????!!!! :roll: :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Eszty: örülök, hogy újra közöttünk vagy.. :wink: várom én is a képes beszámolót.. :wink:

Nitacska: minden oké?? Barnabás baba jól van, növekszik szépen?? 8) :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Húú, eddig bíbelődtem a képekkel.
Viszont már többet nem bírok ülni a gép előtt, és ide át kéne szerkesztenem.
Ezért inkább beszúrom a flickr-es linket, ahol sok képet találtok, csak be kell szúrni egy böngészőbe!
http://www.flickr.com/photos/boeszter/

Nitacska: persze, hogy meglátogathatsz, nagyon kedves gondolat tőled, és nagyon fogok örülni neked!!!

Húú, ma elég nehéz napom volt, nagyon nem találtam a helyem, nem kaptam levegőt, csak vánszorogtam. Meg a keresztcsontom is eléggé fáj, de ez változó, hála Istennek, nem állandó fájdalom.
Le is fekszem lassan.
Remélem, holnapra kicsit jobb lesz.

Vigyázzatok magatokra és a babókra!!!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?