Sziasztok!
Apa azt mondja hogy ő nem látja jobbosnak a gyereket. Szerinte én vagyok para. Ő pont azt nézte hogy mindig a bal keze van a szájába és forog mindkét irányba. Na most komoly megfigyelés alá vetem a gyereket.
Bogyó: tündéri a képeken Balász bébi!
„A 2. hónapban a baba átlag napi 30 g-ot hízik, de van hogy egy nap semmit, másnap 6-at.” Ezt olvastam egy prosiban. Ha a 30-at beszorozzuk 7-el, az 210 szerintem tuti jók vagytok!!!!!!!!!
Gabka: köszi az infót.
Gesztenye: akkor ez nem a gólyacsípéses folt, mert én arra gondoltam. Kendének az van és lassan 3 éves és még mindig megvan neki.
A skarlátot többször el lehet kapni. Én is voltam kis koromba és most terhesség alatt elkaptam Kendétől. Mondjuk az allergia 1 fokkal jobb, mint a himlő.
Ildi: szuper, hogy kifogtatok egy rendes dokit
És azért ez a kengyel sokkal emberibb! És nagyon jó, hogy csak 2 hónapig kell viselnie!
Voltunk maszek alapon ortopéd dokinál a múlt héten, és ő azt mondta minden okés a gyerekkel. Egy pici ránc-asszimetriánk az van, de azt mondta hogy az nem csípő eredetű. Nekünk a nyakára nem mondták a kórházba hogy kötött lenne. És most figyeltem ő leteszi a buksiját szépen vízszintesbe.
Akkor lehet nincs is baj velünk.
Dharma: a piciknek a szeme fél éves korukra már nagyjából végleges színű, de van akinek még ez után is változhat. Az egyik ismerősömnek óvodás korában lett végleges színű.
Az én Csaninak barna szeme van, és ez már születéstől ilyen és nem hiszem hogy ez változni fog neki.
Cat: köszi a kaksis választ. Lehet hogy telezabálta magát Csani. Mindig sokat eszik.
Simán begyulladhat a melled bármikor. Sajnos. Nekem 6 hós volt a Kende mikor begyulladt, bár akkor már kevesebbet szopizott tuti attól volt nekem.
Eda: nálunk is csak akkor van cumi, mikor hason van, mert azt akkor be tudom támasztani neki a kezével
Ha háton fekszik akkor röpül a cumi kifelé
Mi a mam-osat használjuk ami a babacsomiba volt.
Örülök, hogy már jobbnak látod a szemét. Én is egy picit jobbnak látom Csaninak. Bár én nem masszírozom, mert nagyon rángatja a fejét. Te hogy csinálod, hogy ne rángassa? És adsz neki egyébként szemcseppet is?
Nekem is van hogy napközbe ha fent van óránként eszik. Éjszaka is illetve hajnalba (5-től) is óránként kelek hozzá.
Grat Marci bizijéhez.
Kocska: ugye hogy jó a 2-es pampers. Mondtuk mi
Semmi baj, ha feláll a pömpi. Normális nekik ez.
Én két gyerekkel tuti nem megyek babaúszásra. Nincs autóm se
Zsu: mi is buggyantak vagyunk, hogy nem tudunk kimenni. Már 3. napja folyamatosan esik
Barninak még mindig meg van a köldökcsonk?? Vagy már levették neki?
Értettem ahogy írtad a nyelves dolgot. Csaninak akkor nincs lenőve
A náthával úgy állunk, hogy azt hiszem visszajött.
Tegnap már megint hapcizott sokat, meg újra csurog az orra
Érdekes hogy neked kell szedned a cebiont. De gondolom te másfajta c vitamint szedsz (nagyobb dózisú), nem ezt a gyereknek valót. Vagy igen?
Ettike: akkor tuti a foga kínozza Alexet.
Viburcol a kúp neve. Nekünk annó nem használt.
Bogi: én se mindig tudom eldönteni, hogy épp a hasa vagy a foga miatt sír. Tán akkor sír a foga miatt amikor túrja az öklével a száját, és akkor a hasa miatt, mikor kifeszíti a lábait. Esetleg ezt figyeld meg.
Dörzsölheted az ínyét! Vannak rágókák és azzal masszírozhatod neki.
Irigykedek a koncert miatt. Tuti jó lesz!!!
Tisa: grat a karcsúsodáshoz.
Tasin: ugyanez van nálunk is. Kis szopi, sírás, felveszem megnyugszik, utána szopi, sírás…. Én se tudom mitől van. Van hogy a büfi kínozza, van, hogy a kaka, de van hogy nem ezek a bajok. Szerintem néha belehasít az ínyébe a fájdalom és azért hagyja abba a szopit.
Köszi a Dévényes listát! Grat Korinnai bizijéhez.
Kikocska: köszi a telcsiszámot. És grat a forgáshoz.
Tünemény: hurrá, hogy van gépetek! Jajj a kulcsos dolog nem semmi
Liliana: szép lehetett a keresztelő. Gratulálok! Azt hogy érted, hogy nincs keresztszülő???
Nem semmi az anyósod, de a férjed se
Tecaaa: Kendével kb. 13-14 hetesen kezdtük az alma levét. Imádta
Kaja: én se nézem mennyit evet és mikor. Nem érdekel, ha éhes eszik, ha csak nassolni van kedve akkor csak nassol. Ha belegondoltok mi felnőttek se eszünk mindig egyformán. Nem eszünk meg egy ebédnyi reggelit és a vacsira se tömjük meg magunkat. És ha napközbe megkívánunk egy kekszet, vagy csokit akkor megesszük. Szerintem így van ez a babánál is. Nem kell minden alkalommal megenni a 100-akat, és nem kell feltétlenül 3-4 órát kibírni kaja után. Nekem egyébként sokszor csak 2 órát bír ki, de van hogy 4-5-öt is. Én nem parázok ezen. És mérlegem sincs már 1 hónapja. Majd 2 hét múlva leméri a dokinéni. De szerintem fejlődik rendesen, mert már majdnem átfordul, csak a keze van útban, és napközbe jókedvű, ha épp nem fáj valamije.
Hízás: 6 hós korra (de van olyan baba aki 3 hós korra) megduplázza a születési súlyát a baba, 1 éves korára tripláz. Általában az első 3 hónapban havi 1 kg-t hízik a baba, utána már egyre kevesebbet.
Látom Kikocska is írta már ezt.
Éjjeli peluscsere: nekem muszáj, mert rendszerint úgy kel fel, hogy van benne termés, ha meg nincs akkor szopi közbe jó nagyokat rottyant.
Nekünk napjában 4-5ször van híg kaki. Ez ugye normális?
Fogzást könnyítő szerek:
- hűtött rágókák (van a dm-be babylove márkájú fogkefe tanuló szett, amibe 3 féle dolog van. 1 buzogányszerű rágóka, 1 gumisfogkefe, 1 rendes fogkefe. Nekünk a buzogányos rágóka nagyon bejött, mert tök jól lehetett vele hátul is dörzsizni az ínyét.
http://kep.index.hu/1/0/285_2f2b265625d ... eaf_wm.jpg itt a linkje )
- Dentinox N gél - Ez lidokain alapú, így nem lehet sűrűn kenni vele.
- Dologel fogzáskönnyítő gél - ez gyógynövényes és annyiszor kened ahányszor akarod. Imádják a kölykök, nagyon finom
- Panadol baby, vagy Nurofen (3 hós kortól)
- Viburcol kúp – homeopátiás kúp. Kicsit megnyugtatja a kölyköt.
Megjegyzem Kendének a fentiek közül nem igen jöttek be ezek a cuccok.
Jó sok lettem.
Puszika...