Új privát üzeneted érkezett!

Floranan, Lina, akkor már ne nagyon csináljatok semmit a melóhelyen ebben a három napban :lol:

Tessék sokat internetezni és tojni már a melóra :lol:
Vendég
 


Boboka, Flora: torokfájásra Homeogene 9 csodaszer !!! egy nap, és jobban lesztek tőle ...

most egy kicsit berekedtem, erre Homeovox-ot kezdtem el szedni

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="bibiesbrumi"]S írta:bibiesbrumiziasztok!

Premaxx: én sem használtam még, nem tudom, izgő-mozgó gyerek mit csinál benne ... nekem azért úgy tűnik, hogy amíg nem tud forogni, addig tutira fixxen marad benne ... és amúgy is féle kézzel tartani fogom, nem engedem el teljesen ... nem tudom elképzelni, hogy kiesne belőle a gyerekem, és ne tudjam elkapni :shock: :shock: :shock: ... Mókás kedvű gyerek kikapcsolta a buszon? ... nos ez bármilyen márkájú kengurúval előfordulhat, talán csak a kndőt nem tudja kikötni ily módon senki ... nekünk a kendő Lillával nem vált be, ha valaki szeretne egy kendőt baráti áron, szóljon (bézs színű, spéci kendőnek való anyagból, ami minden irányba nyúlik, kényelmesen felveszi a babó formáját)

Textilpelus: a baba feje alá teszed, párna helyett, illetve büfiztetéskor a válladra, hogy ne a ruhádat büfizze le ...

JELENTEM, JOBBAN VAGYOK !!! ... mindenkit szeretettel várok a pénteki talira, aki még nem tette meg, légyszi, klikkeljen:

Nekem az Oscillococcinum és a Stodal szirup segített (homeos szerek) ...


Brumi, és az Oscillococcinum-ból mennyit szedtél? Ezeket lehet szedni homeos dokival való egyeztetés nélkül is ugyi?

Én régebben szedtem, akkor használt, csak akkor nem voltam babás. Akkor úgy emlékszem, hogy x óránként 5 bogyót szedtem be.

Egyébként ezt én sem értettem, hogy sehol nem ajánlják a kispárnát a gyerekágyba. Én nem is akartam venni, de olyan kis takarót sehol nem találtam, amihez nem járt volna párna :roll:

Én valahogy a kendővel sosem szimpatizáltam. Igaz, még sosem próbáltam, de valahogy attól félnék, nehogy kioldódjon és kiessen belőle a babó :oops: Persze tudom, hogy ilyen valószínű sosem történne, de akkor is.

Bibi, örülök, hogy jobban vagy :wink:

Most én vagyok úgy, ha nem javulok holnap estig, akkor nem tudom, hogy bevállaljam e a talit. Ma elkezdem a homeosokat, hátha megelőzöm a náthát. Én sem szeretnék senkit sem megfertőzni.
Vendég
 

 
 

[quote="boboka"]F írta:bobokaloranan, Lina, akkor már ne nagyon csináljatok semmit a melóhelyen ebben a három napban :lol:

Tessék sokat internetezni és tojni már a melóra :lol:


nanááá, mondjuk hónapok óta kb ezt csinálom :lol: :lol: :lol: 8) :P

floranan
 
 


Nekem is egyre rosszabb a torkom, már olyan bágyadt vagyok :(
Lehet, h kihagyom tényleg, úgy látszik, az élet mindenáron így akarja :(
Főleg, ha többünkben bújkál a nyavalya... de júliusra szervezhetünk akkor tényleg még!!

floranan
 
 


Boboka: OScillo: benne van a használati utasítás a dobozban, szigorúan a szerint ... terhesség nem befolyásolja az adagolását ... attól függ, milyen tüneted vannak, amikor elkezded szedni ... ez nem számolós golyós kiszerelésben van, hanem egy kis flakkon egy adag, és abban vannak nagyon apró golyók, azt mindet be kell venni egyszerre ...

Nekünk nincs kispaplan, mert hálózsákban alszik, most is még, és remélem, még sokáig ... és még most sincs párnája sem ...

http://cgi.ebay.co.uk/Pink-Gingham-Slee ... otohosting

Ezekből létezik többféle melegségi fokozatú (ez a TOG), nyárra nekünk 1 tog-osak vannak ... és többféle méret is van ... én nagyon szeretem a GROBAG márkát, nagyon jó minőség...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Most csináltam egy meggy-joghurtos turmixot, nyomatom a gyümölcsöket ezerrel, hátha használnak valamit :)
Vendég
 


Köszi Bibi.
Én már nagyon régen szedtem, akkor sem adagolós volt, hanem icipici kicsi bogyók, de arra már nem emlékeztem, hogy hogy kellett szedni, ma mindenképp beszerzek egyet. Meg a stodal szirupot is.

Én már vettem egy melegebb hálózsákot, meg van kettő kis vékonyabb.
De azért van egy kistakaró-párna-fejvédős szettünk, meg egy kis takaró-párna szettünk. (az utóbbit hétvégén szereztem be kemény 3000 forintért :lol: )
A párnákat én sem fogom használni.
Vendég
 


Bibi, Manó, császáros kismamik: a hasleszorító bugyit pl. a második naptól már lehet használni?
Egész nap lehet hordani, vagy csak napi egy-két órát?

Mert én tavaly csak kb. 1 héttel utána vettem, nem is ment vissza a hasam :)
Vendég
 


Boboka:

Nekem nem bugyi volt, hanem haskötőnek nevezett gumis pánt, amit gyógyászati segédeszköz boltban lehet beszerezni ... mivel nem fogytam vissza a kiinduló súlyomra, nem tudom, a hasamból mennyi maradt volna, ha 15 kg minusszal kezdem a terhességet ... amiben viszont nagyon jó volt, hogy sokkal könnyebben tudtam a sebbel mozogni !!! ... én már 2. naptól használtam (ugye kénytelen voltam ki-be ugrálni az ágyba :shock: ... és éjszakára levettem

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Boboka!

Manapság én csak olyan pelusokkal találkoztam (a nagyon olcsó kategóriát nem veszem, így arról nyilatkozni nem tudok), amin tépőzárjellegű a ragadós rész, és nem ténylegesen ragasztós. Az visszatapad, akár töbször is. A legkisebbemnél az elején semmi nem volt jó valamiért (Huggies, Libero, Pampers), mindből valamerre folyott (komolyan, már azon kezdtem gondolkodni, hogy direkt gyártanak ilyet, hogy minél több fogyjon, bár inkább a rucik bánták, így nem a pelenka, hanem mosópor és a víz, áram fogyott :D:D). Aztán idővel DM-est kezdtünk használni (azóta meg, hogy nálunk is nyitottak, pláne), az azóta jó. Még a Tesco-s lilát fogom kipróbálni, arról jókat mondanak.
Én egyébként egyiknél sem cseréltem automatikusan 3 óránként, hanem érzetre ha kellett (egy idő után az ember tapizva érzi, mikor kellene cserélni), illetve soron kívül, ha indokolt (pl. kaki miatt).

Kendő: én az instantabb megoldásokat kedvelem. Van kendőm, de karikás (azt nem kell kötözgetni, csak belebújni (nem kapcsos :D:D)), meg már írtam, ilyenem: www.ergobabycarrier.com . Én ezt nagyon szeretem, főleg onnantól nagy kényelmes, ha már hátravehető a baba, akkor olyan, mint egy jó hátizsák. De elől és oldalt is lehet hordani. Drága, de tartós dolog. Ebből háton hordva sem esik ki a gyerek egész tuti, mert a derékra kell szorosan kapcsolni, a gyerek meg ül benne.

Babakelengye: megnéztem a listákat, és hát mosolyogok magamon rendesen, mert nekem a mennyiségekről időnként teljesen más elképzeléseim vannak... Írnak 4-6 db bodyt, és ebben szerintük már lehet 62-es is. Én meg szórakozok, hogy 15 db elég lesz-e. :D Jó, arra is alapozok, hogy az enyémeknek jó volt az 56-os, és nem 1-2 hétig, és mindig tudtam, hogy lesz még következő, aki majd hordja... :D:D (És azt is, hogy alapra, itthonra szerintem teljesen jók a Tesco-s, Auchanos body-k, amiknél van 7 db-os 1,5-2 e Ft-ért (most épp rövid ujjú akcióst láttam), nem kell 1000 Ft/db-os itthonra, max. 1-2 extrább darab elmenetelhez.) Na jó, 56-ost már nem fogok venni! :D
Mondjuk ugyanakkor meg saját magukkal kerülnek ellentétbe, amikor napi 2-4 átöltöztetést is írnak, mert ez a 4-6 bodyval összehozva akár napi szintű mosást is jelent.
Látszik, hogy ebben is mindenkinek más válik be. (Én a nagyobbaknál sem szeretem, hogy ha valami történik a rucival, akkor ne legyen tiszta (a legkisebbnél ez napi 3-4 pólót/bodyt is jelenthet), viszont van itthon használható és elmenős.)

Nálunk a hálózsák már járó kortól nem OK, mert lakáson belül van lépcsőnk, és előfordul, hogy jön lefelé hajnalban, ez hálózsákban elég veszélyes lenne, igaz előtte is inkább pizsiztünk.
Érdekes, hogy a naggyal még sokat használtuk, van minden méretből, mégis már a legkisebbel szinte egyáltalán nem... Nem tudom, miért alakult így. (Talán azért, mert nagyon aranyos és jó anyagú ágyneműket (huzatot és töltetet is) lehet kapni az Ikeában, többféle méretben, és mivel a nagyobbaknak azt használjuk, a kicsi is kapott. A párnát nem használtuk sokáig, most már igen.)

Astrid

Kép
astrid
 
 


Brumi, Astrid, köszi :)
Vendég
 


Köszi mindenkinek a hordozós hozzászólásokat, asszem nem tudok dönteni....akkora a kínálat! Az azért tök jó, hogy minden ilyen hordozóeszközös képen teliszájjal vigyorgó anyuka van, holott én úgy éreztem egy pár perc után, hogy beszakad a hátam....vagy csak én vagyok selejt... :?

Párna: van olyan ágyneműszett, amihez direkt nagyon vékony párna van....de amúgy megteszi a pelus is. Nekem még van olyan textilpelusom, ami még az enyém volt(azaz 40 éves) és tök jó puha, nem keményedett be, mert sajna ezek a mostaniak pár mosás után olyan durvák tudnak lenni, és az nem éppen kellemes a babának.

Babamosószer/öblítő kinek milyen vált be eddig (gyerekesektől kérdezem)

Lina!

A kislány előtt a képen az mind torta??? De jó neki!!!

Anna!

Biztos hozzátok is odaér a jó idő, nálunk már jó meleg van, küldök neked is :D

Torokfájósoknak jobbulást!




Én egy ideig a Gabival mostam/öblítettem, tud valaki jobbat vagy mást?

Tesco-s body-k tök jók és akciósan 7-db-osan nagyon baráti az áruk. Vannak szép mintásak, de legpraktikusabb a fehér, mert azt jobban lehet tisztítani.

Kép
arvaerika
 
 


Erika!

Igen a KISFIÚ előtt az mind torta. :D :D
Vendég
 


Erika: Tesco bodyk nekem is bejönnek ;) ... mosás: én nem öblítettem a babaruhákat öblítővel egészen mostanáig ... és perwolt használtam, a rózsaszínt ... a gabit is kipróbáltuk, de ÉN viszkettem tőle (a saját ruháimat mostam ki vele, és nem öblítettem) ... szóval, mi maradtunk a perwolnál, és soha semmilyen bőrirritáció nem volt Lillánál ...

Hordozó: ez szerintem egyéni, hogy kinek mi jön be, mivel érzi kényelmesen magát ... tél lesz, mire hordozzuk, nem hiszem, hogy a kabát alá kényelmes lenne kendőt kötni ... nekem olyan kell ,amit könnyű felvenni, és a baba fekszik benne ... én szerintem itthon fogom sokat használni, mert ha elmegyünk valahová (tőlünk bárhová), az autóval, tehát autósüléssel történik ... nekünk Lillával volt egy Quinny Qurbb csípőkengurúnk ... tök jó volt, nagyon szerettük mindketten ... egészen addig, amíg gondoltam egyet, és el nem indultam a Népfürdő u-ból a Duna Plázánál lakó barátnőmhöz babakocsi nélkül, csípőmre csatolva a gyerekkel ... Lilla kb 9 kiló volt akkor ... 5 perc séta volt a metró, és kb 10 percre laktak ők a metrótól ... gondoltam: ennyit tudunk sétálni, és mennyivel könyebb lesz, mint babakocsival le és felvergődni az 1000 lépcsőn a metrónál ... na, ez volt az első és utolsó ilyen próbálkozásunk, mert azt hittem becsinálok, mire hazaértünk, olyan nehéz lett a gyerek, aki közben el is aludt, mert ugye ő kényelmesen volt ... :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Lányok, miért kell a baba ruháit külön mosószerrel mosni? Lehet, hogy ez alap, de nekem nem egyértelmű... és öblítő is más kell, ha használok? :shock:

floranan
 
 


[quote="floranan"]L írta:florananányok, miért kell a baba ruháit külön mosószerrel mosni? Lehet, hogy ez alap, de nekem nem egyértelmű... és öblítő is más kell, ha használok? :shock:


Azért, mert a baba bőre érzékeny, és lehet, hogy irritálja a vegyi anyag, ami a mosószerből a ruhán marad ... :)

JA, és még a hordozós sztorimhoz: viszont arra kiválóan alkalmas volt ez a csipőkengurú, hogy ha bevásárolni mentem, akkor ebben nyugton volt, a két kezem szabadon volt, mivel Lilla sokáig nem ült a bevásárlókocsiban ... a lényeg, hogy lépcsőzni ne kelljen vele :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="floranan"]L írta:florananányok, miért kell a baba ruháit külön mosószerrel mosni? Lehet, hogy ez alap, de nekem nem egyértelmű... és öblítő is más kell, ha használok? :shock:


Azért, mert a baba bőre érzékeny, és lehet, hogy irritálja a vegyi anyag, ami a mosószerből a ruhán marad ... :)



De akkor ez nem törvényszerű?
Tehát akkor ki lehet próbálni a normál mosószert, vagy rögtön babamosószert?

floranan
 
 


Hordozó: nekem majdnem biztos, hogy két vállas lesz, így sem tudom, hogy fogom vinni a derekammal. Mondjuk valószínűleg akkor használom majd, csak ha nagyon úgy alakul. (Így gondolom én most :) )

floranan
 
 


Textilpelus
Én simán vettem a tescoban. Arra teljesen jó lesz, hogy Imola arra köpködjön, azt használjuk a feje alá. (én egy gyerekre készülök, sajnos nálunk azért kicsi a valószínűsége a kistesónak :cry: )

Kifogó
Pelanka anyagú fürdőlepedő. Nagyon jó!!!!!

Madar
Gugli képkeresőben olyan jókat lehet találni :lol: :wink:
Napi hangulatomtól függ, hogy mit kaptok.

Csunyeszka
Sav :cry:
Én szedek rá gyógyszert. (van egy olyan gyógyszer, ami a savtermelést csökkenti és kismamák is szedhetik :wink: )
Bankrablás apának is eszébe jutott, mikor először néztünk be a brendonba :cry:

Bobóka
Nekem ilyen taknyos, torokfájós nyavalyákra Sinupret, Bioparox és orrcsepp a bevált kombinációm.
Ha a pelusnak a ragasztója nem ragadna vissza, lehet kis ragtapasz csíkkal átragasztani :wink:

Lina
Szépek vagytok!

Astrid
Tescos lila pelustól a nővérem legkisebbjének gombás lett a feneke.!!!!

Hálózsák
Van olyan gyerek, aki kicsinek se szereti :cry:
Én nem is vettem.

Erika
Én is selejt vagyok :wink:
Én nem is gondolkozom kendőn, kengurun... és a bébihordozóban is elég nehéz vinni a bébit... a súlya mellett valahogy nem is áll igazán kézre...

Floranan
Nem kell feltétlenül más mosószer a babaholmihoz, mint amit használsz.
Tesóm is, sógornőm is a babaholmit is együtt mossa a többi gyerek ruhájával...
Vendég
 


[quote="boboka"]
írta:
boboka
Lányok, megfázás elmúlasztására kérek szépen tippeket :roll:
A tegnapi torokfájás nem javult, sőt, már köhögés is társul hozzá néha néha.


Csak gyors bekuk.
Boboka:nekem nem rég volt megfázás,elmentem a körzetihez.Ami nagyon jó nekünk kismamiknak:

Torokra:Homeogene 9, szpopgatós tabletta,
Náthára:Sinupret tabletta,lenyelős
száraz és hurutos köhögésre:Sinupret sirup

Nekem 4-5 nap alatt teljesen elmúlt,és nagyon jó volt mindhárom homeos ebben a sorrendben,ahogy leírtam.

Kép
v.andi
 
 


Én csak a Gabit próbáltam ezen kívül (én is ekcémás voltam, és nekem évek óta jó ez a mosószer, ezt használjuk mostmár mindannyian) ... a babamosószer is vegyi anyag, arra is lehet érzékeny a baba ... ha gond van, akkor úgyis valamilyen természetes mosószert érdemes megpróbálni, erről azonban szerintem Annát érdemes kérdezni;)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Mosószer + öblítő: én nem mostam mással sose. Kevesebb mosószer, minimál öblítő (igaz magunknak is Silan Sensitivet használok) és kétszer öblítés (másodszor szer nélkül). Azért egy darabig külön mostam azért a babaholmikat...

Hordozó: nekem a fenti hordozóval soha nem volt ilyen gondom, nagyon jó súlyelosztást lehet vele csinálni, ha jól be van állítva.
Inkább a gond az lehet, hogy nem minden baba szeret minden pozíciót. Nekem a legkisebb hónapokig nem akart úgy lenni, hogy magunkfelé fordítva, így még altatni is úgy tudtuk, hogy félkézre fektetve ráztuk a popsiját... :D Utána megszerette.
Az ideális az lenne, ha az ember kipróbálhatna többfélét is a gyerekkel együtt.

Mabe!

Komolyan?? :shock: :shock: :( Akkor lehet, hogy nem próbálkozunk, kipisilés-kakilás bőven elég, gomba nem kell!!!
Babahordozóban + kézben a legnehezebb és kényelmetlenebb cipelni. Már egészen kicsi súlyú gyereket is, hisz a hordozónak önmagában van súlya, és fogásuk sincs rendes..

Astrid

Kép
astrid
 
 


Köszi Brumi és Mabe az infokat!

Mondjuk mással nem nagyon akartam mosni, apa ruháival pláne nem, földön forog, ugrál stb...
De akkor lehet, h megpróbálkozom a normál folyékony mosószerrel...

floranan
 
 


Bobóka, Floranan, Brumi javulást nektek. Én akkor voltam beteg mint Andi, de mai napig köhögök és ennek már egy hónapja. Én ugyanazokat használtam mint amit ő leírt. :wink:

Lina, szépek vagytok!!

Ma nagyon beindultatok, látom sok mindenről volt szó. Én ma vettem cumit, cumisüveget, meg avent tejes poharakat. Tudom sokan feleslegesnek tartjátok, de hát első szülő leszek. :D :lol:

Kép
kata05
 
 


[quote="floranan"]H írta:florananordozó: nekem majdnem biztos, hogy két vállas lesz, így sem tudom, hogy fogom vinni a derekammal. Mondjuk valószínűleg akkor használom majd, csak ha nagyon úgy alakul. (Így gondolom én most :) )


A Mei-Tai-t ismered? ... Az 2 vállas, mondjuk nem fekszik benne a baba, de sztem kb 3 hós kortól lehet benne simán a kicsi ...

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=14

az egyik barátnőm használja, és nagyon szereti ... van valakinek esetleg ebben tapasztalata ??? :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="astrid"]M írta:astridosószer + öblítő: én nem mostam mással sose. Kevesebb mosószer, minimál öblítő (igaz magunknak is Silan Sensitivet használok) és kétszer öblítés (másodszor szer nélkül). Azért egy darabig külön mostam azért a babaholmikat...

Hordozó: nekem a fenti hordozóval soha nem volt ilyen gondom, nagyon jó súlyelosztást lehet vele csinálni, ha jól be van állítva.
Inkább a gond az lehet, hogy nem minden baba szeret minden pozíciót. Nekem a legkisebb hónapokig nem akart úgy lenni, hogy magunkfelé fordítva, így még altatni is úgy tudtuk, hogy félkézre fektetve ráztuk a popsiját... :D Utána megszerette.
Az ideális az lenne, ha az ember kipróbálhatna többfélét is a gyerekkel együtt.

Mabe!

Komolyan?? :shock: :shock: :( Akkor lehet, hogy nem próbálkozunk, kipisilés-kakilás bőven elég, gomba nem kell!!!
Babahordozóban + kézben a legnehezebb és kényelmetlenebb cipelni. Már egészen kicsi súlyú gyereket is, hisz a hordozónak önmagában van súlya, és fogásuk sincs rendes..


Babahordozó: olyan babakocsi vázam van, ami csak váz, és arra lehet tenni, illetve ha bevásárolni megyünk, akkor bevásárlókocsiba ezzel együtt ... erre gondoltam ... :oops: :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Lina!

Ezer bocsi,hogy kislánynak néztem(pedig írtad is), de mostanában az édességek láttán elvesztem a fejem....

Astrid: nagyon szép rend van már a szekrényben....irigyellek

Bibi!

Te aztán otthon vagy hordozóügyben, mondhatni profi vagy.De mi a csuda az a csípőkenguru? Olyat láttam, ami olyan, mint egy övtáska, csak keményebb, és arra kell a gyerkőcöt(persze csak azt, aki már ülni tud) ráültetni. Persze kell fogni, de azért könnyebb lehet avval együtt. Ilyet tudnék szerezni 1.500 Ft-ért adná a barátnőm...

Tud valaki a Balaton mellett jó szállást pár napra, ami nem nagyon drága? Nem kell Wellness, meg semmie extra, csak legyen játszótér, meg közel víz, meg félpanzió.Neten néztem, de személyes tapasztalat alapján jobb szeretek menni.
Én most Füreden néztem az Annabella hotelt, egész szimpi, járt már ott valaki?

Kép
arvaerika
 
 


[quote="floranan"]K írta:florananöszi Brumi és Mabe az infokat!

Mondjuk mással nem nagyon akartam mosni, apa ruháival pláne nem, földön forog, ugrál stb...
De akkor lehet, h megpróbálkozom a normál folyékony mosószerrel...


igen, az jó lehet, babaruhákat külön mosva, és öblítőt ne használj ... :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Astrid, neked is köszi az infót!
Azt hiszem, én Amway folyékony mosószert fogok használni, az egyébként is elég környezetkímélő.

floranan
 
 


Én Tomi folyékonyt és Lenor sensitiv öblítőt fogok használni (én nem mosok külön szerrel csak ha kiütéses lesz).

Kép
kata05
 
 


[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="floranan"]H írta:florananordozó: nekem majdnem biztos, hogy két vállas lesz, így sem tudom, hogy fogom vinni a derekammal. Mondjuk valószínűleg akkor használom majd, csak ha nagyon úgy alakul. (Így gondolom én most :) )


A Mei-Tai-t ismered? ... Az 2 vállas, mondjuk nem fekszik benne a baba, de sztem kb 3 hós kortól lehet benne simán a kicsi ...

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... t&catId=14

az egyik barátnőm használja, és nagyon szereti ... van valakinek esetleg ebben tapasztalata ??? :)


Juuuuj, ez nagyon tetszik így első blikkre!! Az én őrült színvilágomhoz tökéletes!!!! Köszi!!

floranan
 
 


Sziasztok!

Hú, mennyi téma előkerült ma. Látszik, hogy már a 3. harmadot tapossuk. :lol:

Ma megjártam a Munkaügyi Központot. Kicsit kellett csak sorban állni, elég gyors volt az ügyintézés. Július 15-én kell mennem valami csoportos eligazításfélére, csak utána kezdik el kiszámolni mennyi pénzt kaphatok. Azért fontos az összeg, mert ebből lesz majd számolva a TGYÁSom. :roll:

Mosószer: Mi Andrissal Gabit használtunk kb. 1 évig, szerencsére semmi probléma nem volt vele. Aztán már együtt mostuk a mi cuccainkkal az övét, így attól kezdve már mindenféle mosóport kipróbáltunk, sensitive öblítővel. Ha Mátéval is ilyen szerencsénk lesz és nem lesz érzékeny a bőre, sokáig nem cicózom majd. Megy a miénkkel együtt, normál mosószerrel.

Hordozó: Én megvárom mindenképp amíg megszületik és utána majd kitaláljuk melyik lenne a leghasznosabb. Andrist egyáltalán nem hordoztam, mivel nehéz is volt és nem is mentünk soha kettesben olyan helyre, ahova nem tudtam volna megoldani az eljutást babakocsival. Most azért lehet, hogy kell majd, mert Andrist szeretném - amint tudom - újra vinni a játszóklubba, ami költözik a nyáron. Ha tömegközlekednem kell két gyerekkel, akkor a hordozás valamelyik formáját kell választanunk.

Pelus, kifogó: Mi most vettünk 20 db új pelust, mivel Andris pelusai már nagyon elhasználodtak. Ő rongyinak is ezeket használja. :wink: Kifogónk és kapucnis fürdőlepedőnk is van, én szeretem mindkettőt. Mivel nálunk nagyon kicsi a fürdő, így fürdés után mindig a szobában öltöztetünk. És így a fürdőlepedő hidegebb időben jobb, mert melegít is.

Hálózsák: Én nagyon szeretem, de Andris nálunk is csak addig hordta, amíg nem állt fel. Utána már zavarta, hogy nem tud benne járni-kelni. Utána jött a pizsirugi, most pedig a pizsama. Én sosem használtam babaágyneműt, jobban szeretem a vékony babaplédeket, amik gyorsan száradnak.

Kép

Kép
hgrita
 
 


[quote="arvaerika"]L írta:arvaerikaina!

Ezer bocsi,hogy kislánynak néztem(pedig írtad is), de mostanában az édességek láttán elvesztem a fejem....

Astrid: nagyon szép rend van már a szekrényben....irigyellek

Bibi!

Te aztán otthon vagy hordozóügyben, mondhatni profi vagy.De mi a csuda az a csípőkenguru? Olyat láttam, ami olyan, mint egy övtáska, csak keményebb, és arra kell a gyerkőcöt(persze csak azt, aki már ülni tud) ráültetni. Persze kell fogni, de azért könnyebb lehet avval együtt. Ilyet tudnék szerezni 1.500 Ft-ért adná a barátnőm...

Tud valaki a Balaton mellett jó szállást pár napra, ami nem nagyon drága? Nem kell Wellness, meg semmie extra, csak legyen játszótér, meg közel víz, meg félpanzió.Neten néztem, de személyes tapasztalat alapján jobb szeretek menni.
Én most Füreden néztem az Annabella hotelt, egész szimpi, járt már ott valaki?



A csípőkengurú így néz ki:


Kép

én 8 hós korától használtam ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


A Mei-Tai-t én is néztem, nekem is nagyon szimpi. Én is imádom a vidám színeket, és ez még elég stabilnak is tűnik.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Bibi: Hihetetlen édesen néztek ki ezen a képen! :lol:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Köszi mindenkinek a dicséreteket,aranyosak vagytok!Apa jól néz ki meg a pocaklakó is, én nem igazán voltam topon,de azért nem vagyok túl önkritikus. :D

Erika: semmi gond,amiért kislánynak nézted,nem mondom el neki! :D Egyébként az egyik csokitorta volt,amit én sose szerettem túlságosan,de most sokat ettem belőle és nagyon jól esett.

Bibi: arik vagytok nagyon! :D

Mosószer: én se veszek külön,csak ha esetleg érzékeny lesz a mostanira.Silan öblítőt és Biopon mosóport használok!
Vendég
 


Brumi, nagyon aranyosak vagytok a képen!!
Nem megterhelő a deréknak az a kenguru? :shock:

Mentem lányok, mára vége!!

floranan
 
 


Csajok, köszi az infókat megfázás ügyben :)

Bibi, nagyon aranyosak vagytok a képen :)

Nem is laktunk messze egymástól :lol:
Vendég
 


Ja és mostanában a sav marja a nyelőcsövemet,de úgy rendesen.Nem tudtok valamit,ami esetleg enyhítené?
Vendég
 


Lina nekem a Rennie eddig bevált, de van akinek nem, sajna ezzel is kísérletezni kell.

Nagyon tetszenek ezek a hordozó-félék, de én nagyon derékfájos vagyok, így ez nálunk kizárt. :(

Ja és még bimbóvédőt is vettem szoptatáshoz ma. :D

Kép
kata05
 
 


Savcsökkentésre: Losec kapszula (csökkenti a savtermelést), Rennie (savlekötő)
Előnyös félig ülő helyzetben, de legalábbis magasabb párnán aludni.
Vendég
 


Nálunkjúlius 1-től teljesen új buszok fognak a városban közlekedni, mindegyik alacsonypadlós lesz. Fogok tudni babakocsival közlekedni.
(Ráadásul megszüntetik az eddigi villamos-troli bérletet és kell vennem kombináltat :evil: :evil: :evil: :evil: És az őrült polgármester az ÁFA-emeléssel indokolta a bérlet megszűnését :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )
Vendég
 


[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Bibi: Hihetetlen édesen néztek ki ezen a képen! :lol:


Köszi, imádtuk mindketten: hozzám bújt, de mégis kilátott, és ha nem kellett lépcsőzni vele, akkor kényelmes volt ... mondjuk én nem vagyok alapból sem derék, sem hátfájós ... a derekat nem terheli, mert a súlyt a csípődőn viszed ...

http://www.quinny.com/quinny/productdetail.aspx?id=26

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Még egy kérdés: tegnap reggel 6kor iszonyú lábgörcsre ébredtem,még a könnyem is kicsordult.Melyik vitamin az amit ilyenkor javasolni szoktak?Kalcium?
Vendég
 


[quote="boboka"]C írta:bobokasajok, köszi az infókat megfázás ügyben :)

Bibi, nagyon aranyosak vagytok a képen :)

Nem is laktunk messze egymástól :lol:


mert ti hol? :) ... én 2006 júliustól 2008 júniusig laktam ott :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Lábgörcs: elvileg magnézium hiány illetve kalcium hiány is lehet. Szedtél eddig valamelyiket? Ha igen, akkor szed a másikat, ha nem akkor szerintem felváltva.

t-pk
 
 


Sziasztok!

Bibi: Köszi az infókat. Igaz most már még jobban összezavarodtam, hogy melyik a jobb. Az igaz, hogy tél lesz, és olyan kell amibe könnyen és gyorsan beleteszem a babát azt indulás. Még átnézem azokat az oldalakat amiket belinkeltetek.

Erika: Mi jövő héten megyünk Füredre az Annabellába, utána majd megírom, hogy milyen volt.

Lábgörcsre: Nekem minden éjjel van már jó ideje, most2 x 2magnéziumot szedek, egy ideje meg minden este egy jó pohár tejet iszom.

Boboka:ari vagy hogy kérdezed a mamámat. Holnap megyünk varratszedésre, meg a szövettan is meglesz. Amúgy megvan. Kicsit nyűgős, csak akkor eszik legtöbbször ha beviszi valaki, ez sem jó, az sem jó neki. De majd csak javulgat. Jó lenne már ha többet fent lenne, jövő héten egyedül lesz napközben, csak este jön hozzá egy családtag aludni, jobban magára lesz utalva. Igaz ebédet rendeltem neki, csak át kell venni, meg enni. Majd kiderül.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Bibi, írtam privit :)

Taranee, szorítunk nagyidnak, hogy jobban legyen :!:

Lina, gyomorsavra nekem is az jött be, hogy több párnán alszom, magasabban van a fejem.
+ ha kezdem érezni, eszek pár falatot (perec, köles golyó).
De jó a háztartási keksz is :)

Lábgörcsöm még nem volt szerencsére 8) , arra nem tudom mi kell.
De apunak pl. magnéziumot kell szedni ha jól emlékszem a lábgörcsre, de téllleg nem akarok butaságot írni.
Vendég
 


Sziasztok

jó sokat írtatok.remélem betegek meggyógyultok péntekre!!!

én mosni sunrideres mosószerrel fogok,mert az csak növényi alapú,nem allergén,és ha tintát kiszedi a polóból,akkor szerintem a kakifoltokkal is elbánik,+ nem kell mellé öblítő,hisz fincsi illata van,és ami a legfontosabb elvileg olcsóbban fogok kijönni,mintha bármilyen más mosószerrel mosni.Ha valakinél mégse bírja a baba mosószert ezt tudom ajánlani.

gyomorsav:én is szenvedtem tőle jó pár napig mire rájöttem hogy mitől volt.én főztem teát és azt ittuk,előtte míg vizet ittam nem volt semmi gondom,így nálam az váltotta ki.Tegnap főztem egy jó husilevest ,azt vacsiztam és mától újra csak vizet iszom.A leves óta semmi bajom!!!!A rennie kb.fél órára volt jó utána újból égett a gyomrom.

lábgörcs:mivel magne b6-ot már régóta szedek,így gondoltam hogy calcium kéne.vettem calcium sandozt,két három naponta megiszok egyet és mára már egyáltalán nincs lábgörcsöm.egyre kell figyelni,hogy a magnézium és calcium bevitele közt teljen el min.2 óra!!!!Gyógyszerész mondta!!!

sutimano76
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?