Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Köszönjük szépen a dicséreteket! :) Bogi most kicsit "furcsán" néz ki! Elöl kihullott az "újszülött haja", a feje búbjától hátra felé pedig még meg van és szép hosszú! Vicces! :roll:
holnap megyünk csípőszűrésre. Remélem mindent rendben találnak!
Gabi,Rita hajrááááá!!!!!!!!!! :wink:
puszi mindenkinek

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


A 17. kerületben, keresztúron, Akadémia telepen.

Jajjjj hát nem lettem boldog attól amit írtál Törpiri.... :roll:

De nem siránkozok előre, utólag meg minek, akkor már úgyis nálam lesz Luca baba! .)
Én akkor is pozitív vagyok és bizakodó! :) Azért bevallom, h tegnap mikor beértünk a kórházba, kicsit rámjött a para....

köszi mindenkinek a drukkolást, rám/ránk fér!

Gabi, várom a jelentést h mit mondott a doki!

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok

Megjöttem a dokitól. Minden rendben van. A belsőméhszáj zárva van, a külső továbbra is 1 ujjnyira van nyitva. És a méhnyak fel van puhulva.
Uh-on minden rendben van, jó nagy baba BPD 98, AC 370 és kb 3500-3700 között van most. Csinált áramlást az is rendben volt, és a lepény kezd meszesedni.
Legközelebb 1 hét múlva hétfőn nst, aztán kiírás napján szintén, és ha jövő héten szombatig nincs semmi, akkor csinál oxitocin próbát, nem engedi nagyon túl hordani mert nagy baba nagyon és nem akarja hogy gond legyen szülésnél. Ja és nincs beilleszkedve a buksija, de azt mondta hogy többedszer szülőknél ez csak a szülés előtt szokott lenni tehát nem jelent semmit.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 

 
 

hát már most próbára tesznek titeket a csemeték.....

Kép
Kép
tengdi
 
 


Rita,
én majdnem 24 órát vajúdtam, de ebből 12 órát szinte észre sem vettem, csak néha görcsöltem. Éjszaka mentünk be fél tizenkettőkor, és 5 óra 9-kor született Lotti. Nem császároztak engem sem, de ez így volt jó. Ugyanúgy mint Törpirit, a finis előtt vittek a műtőbe.
De!!! Ne félj a vajúdástól, egyáltalán nem olyan gáz. Fáj, de ez nem olyan fájdalom mint amit eddig éreztél.
Én sokáig rosszul éreztem magam a császár miatt, mármint lelkileg, hogy miért nem normál úton szültem. Viszont annak már akkor is örültem, hogy vajúdhattam, mert így megtapasztaltam a majdnem szülést :D , a babának sikerült felkészülnie a születésre. Nekem azért lett műtét, mert ugyan lent volt a kisasszony, csak a feje nem úgy fordult. Arra vártunk két órán át, hátha mégis beilleszkedik. Végülis az a legfontosabb, hogy egészségesek legyetek, és hidd el, akkor már mindegy lesz, hogyan születik meg a bébi, csak jöjjön már ki :D :D
Amúgy szerintem mikor bementek szülni már nem fogsz parázni. Valahogy ott már olyan frankón erős csaj lesz az ember lánya. Vagy nem?

Törpiri, az 5-ös szobában voltam. Te hány órakor szültél?

Gabi, tényleg nagyra nőtt a bébi. Amilyen frontok lesznek most, lehet, hogy nem várja meg az oxitocin próbát.

KépKép
trinky
 
 


már én is nagyon készülhetek lelkiekben a szülésre, ha ez eszembe jutott.... :)
Tehát első szülő kismamáknak ajánlom, ( többedszer szülőknek is, csak nekik gondolommegvan már a saját bevált módszerük...) hogy vigyenek be Germicid kúpot is. Személy szerint nekem mindkét szülésemnél csak ez vált be. Mert gátsebbel ugye nem könnyű az első széklet, ráadásul nekem nagyon kijött az aranyerem, viszont hashajtót semmiképpen nem akartam bevenni, leginkább amiatt át ne menjen a tejbe, még a kolosztrumba sem.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Rita Niki mi újság?

tengdi nekem szerencsére nem volt gondom a széklettel, igaz hogy az elsőnél nem volt valami kellemes érzés, de a másik kettőnél simán ment. Jó nagyban számított az is, hogy a harmadiknál gátvédelem volt.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Trinki,én 31-én 17.27-kor és reggel (1-én) 1/2 6-kor vittek ki a szobába..(1-es),mert nagyon magas lett a vérnyomásom az oxytocintól és nem mertek addig kivinni.

:?

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!!

Én július 19-re vagyok kiírva, és a Bajcsyban fogok szülni Boros Edinánál.
Szeretnék csatlakozni hozzátok!!
Tudtok esetleg mesélni nekem Nóra szülésznőről azthiszem Bányai talán. A héten megyek már NST-re. És már alig várom hogy kint legyen a bébikém :-)
Most ugye a 36. hétben vagyok és most elkezdtem inni a málnalevél teát is mert állítólag az segít a tágulásban majd a méhizomzatnak. Ti hallottatok róla?
Meséljetek nekem :-)

Tünde
tücsi85
 
 
 


Tünde!

Üdv közöttünk! Én július 20-ra vagyok kiírva, és Tóth Ágnes az orvosom, de a te orvosodat is ismerem, nagyon kedves nő. Én is a héten megyek az első Nst-re. Ultrahangra nem mész a héten? Én szerdán megyek 10-re, ha esetleg összefutnánk, tudjam kiről van szó. Amúgy hogy érzed magad? Jóslók? Én éjjel már nem igazán tudok tőlük aludni, elég erősek már. Kisfiút vagy kislányt vársz? ha ennyire közel vagyunk egymáshoz időben még az is meglehet, hogy egy időben szülünk.

A málnalevélteát nekem is ajánlották már. Rita néhány oldallal előbbrébb ír róla hosszabban, ...legalábbis úgy emlékszem ő ír róla. Viszont én eddig sehol sem találtam. Dm-ben nem volt. Patikában nem volt, azt mondták nem árulnak. Most gyógynövényboltban próbálom majd beszerezni.

Többiek! Mindenki meg van? Nem vagytok túl komásak ebben az időben?

Kép
fruzsa7
 
 


Szia fruzsa!

Én még NST-re a dokimhoz megyek a magánrendelésére, uh-ra meg sajna csak júl 2.-ra kaptam időpontot :-(
Én is kisfiút várok, Bulcsút :-)
Én is elég rosszul alszok már de nem a jóslok miatt hanem hogy annyit csuklik és mocorog :-) napi kétszer biztos csuklik szegénykém :-) úgyhogy már nagyon ki akar jönni :-)
Remélem egyszer összefutunk bent, ha másnem a szülésnél :wink:
Mi a málnalevél teát simán a gyógyszertárba vettünk a herbáriától.
Egyik barántőm hát ugye nem bizonyított hogy ettől de 3 óra alatt megszült, azért az elég jó :-D
Külön szülésznő nálad lesz???

Tünde
tücsi85
 
 
 


tücsi üdv itt.

Én iszom a málnalevélteát. És a harmadik babánál ittam. Zárt méhszájjal indultam itthonról és 3 óra alatt meg lett. Igaz hogy harmadik baba volt. De akkor is azt mondom hogy könnyebb szülésem volt.
Most is iszom, és én gyógynövény boltban vettem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Rita lehet hogy már azóta babázik, ma még nem jelentkezett:)

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


De izgi itt közötettek, kiváncsi vagyok Ritára :-)
Gabi mennyit iszol a málnalevél teából??
tücsi85
 
 
 


tücsi85
 
 
 


na jó nemtudom hogy hogy látszik ez a vonalzó :D
tücsi85
 
 
 


tücsi én naponta 1 litert iszom. 1 liter forralt vízbe teszek 1 evőkanál málnalevelet. És fél óráig hagyom állni. Teszek bele cukrot és citrom levet. És azt iszom meg egész nap.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


FONTOS!!!!!!![/b]

égedelem hülyeséget írtam!!! dehogy Germicid kúp, az lázcsillapító, hanem GLYCERINES KÚP.

Igen, inkább gátmetszés esetén lehet jelentősége, sajnos nekem mindkét alkalommal volt, majd talán most nem!

Rita eltűnése valóban elgondolkoztató, smst még nem írt, amint megkapom, sietek nektek jelezni! :)

Akkor hány szülés is várható mostanság, hogy is van?
Gabi, Rita, Nikike, igaz? Ti finiselők vagytok. Nikike sem jött mostanában, lehet emiatt?

Fruzsa és Tücsi pedig 3-4 hét múlva.


Hogy kell fényképet feltenni a felhasználói nevem alá?

Kép
Kép
tengdi
 
 


na jó, erről ennyit!

pirossal, vastaggal akartam a FONTOST

a többit simán. :oops:

Kép
Kép
tengdi
 
 


ja, tegnap volt itt Nikike, na jó, lehet ma jobb elvonulnom, nagyon nem vagyok működődképes :oops:

Kép
Kép
tengdi
 
 


Tünde!

Kár, hogy nem holnap jössz Uh-ra.

Kíváncsi vagyok mekkorára saccolják. 3 hét alatt 102-ről 109-re nőtt a haskörfogatom. Bár tény , hogy ez idő alatt szállt le a hasam, és a bab máshogy fekszik, mint eddig, a köldököm körül lehet a gerince. Viszont most tartok 9 kiló plusznál, nem tudom az jónak számít-e. Mindenesetre igyekszem kevesebb édességet enni. Pedig most rettenetesen kívánom. Lehet, az alacsony vércukrom miatt is. 3, 4 lett éhgyomorra a múlt héten, 4, 1 azt hiszem az alsó határ, tehát kissé alacsony. De már beszereztem egy tábla sima Boci tejcsokit a szülőszobára.
Viszont eddig semmi vizesedés nem volt nálam, és most kicsit dundibb lett a bokám környéke, a cipő is kissé szorít, pedig azt hittem teljesen megúszom.

Az én babám is sokat csuklik. Épp délelőtt volt itt a védőnő, és szívhangot néztünk. Akkor kezdett rá, érdekes volt "házimozi rendszerben" hallani a szívhang mellett a ritmusos csuklását. Viszont a szívhang egészen lent volt már. Egyre lejjebb kerül a drágám. De érzem is. a járásom néha, mint egy jól megtermett pingviné.

Ritára én is nagyon kíváncsi vagyok, bár Gabinál is eljátszottuk ezt egyszer, aztán este már bejelentkezett. Lehet, hogy Ritának is csak a net mondta fel a szolgálatot. :D

Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok!

Még egyben vagyunk:) Pénteken megyek legközelebb dokihoz.
Jövőhét szerdán pedig bemegyünk a kórházba ha előbb nem..
Izgulok:)))

Niki
nikike75
 
 


Szisztok! Fruzska!

Én is már nagyon várom hogy halljam lássam a bébikét!! Csütörtökön megyek a dokihoz NST-re. Olyan gyorsan megy az idő, nemrég tartottam ott hogy megláttam a tesztet most meg hetente kell menni NST-re olyan hihetetlen :-)
A járásom már nekem is egy túlsúlyos pingvinéhez hasonlít, én 12 kg. ot szedtem fel idáig!

Gabi köszi a választ a teára, már szinte megittam egy litert :? :)

Ma már teljessen összepakoltam a cuccomat a kórházba :)
Megvan a köldökzsinór tasakocskám is amit vinnem kell, tényleg valakit vetet le őssejtet??
Én már nagyon sokszor álmodom a szülésről :-) Pedig azért van még idő :-)

Tünde
tücsi85
 
 
 


Üdv Mindenkinek!

Hát még mindig itthon..... :roll: Mára vagyok kiírva, ráadásul ma van a férjem névnapja, de ez a kiscsaj egyelőre nem akar az éccsapja névnapi ajándéka lenni. Na erről majd utólag elbeszélgetek vele, ha kijön! :lol:

Viszont azért nem jelentkeztem be délelőtt, mert ma nagyon nyomi vagyok: fáj a derekam, a hasam feszít, vonszolom magam, semmi nem jó...és ma olyat csináltam mint eddig még soha: f9-kor felkeltem, majd 11 körül ledőltem a kanapéra és 2-ig aludtam, heverésztem, és marha jól esett!!! Most is ledőltem volna szívesen, de kényszerítettem magam, h leüljek a gép elé, mert ha délután is bealszok éjjel nem tudok magammal mit kezdeni...vergődni meg utálok. Lehet emiatt a béna idő miatt vagyok ilyen nyomi, nem tudom...
Ja, és éjjelente már annyira nehezemre esik a felkelés....komolyan mintha egy ágyugolyó lenne a hasamban, és egyik oldalról a másikra fordulás is komoly logisztikát igényel!

Szóval még nem babázunk, de ami késik nem múlik. Minden este úgy fekszem le, hogy biztos éjjel rámjön a szülés....de még nem. :lol:

Gabi, akkor te pont ugyanúgy állsz mint én....csak nekem kissebbre saccolja Lucát a doki, és oxitocin próbáról egy szót sem ejtett.
Csüt.-ön 17:00-ra megyek NST-re, utána megvizsgál, már készülök előre...viszont ami érdekes, hogy nem kell naponta bejárnom NST-re, Kardos aszonta h mivel vasárnap este megnéztük a dolgokat, elég ha csüt. megyek. Ha ő mondja!
Viszont: a férjem minden este meghallgatja a gyerek szívverését, simán lehet hallani ha odarakja a fejét a hasamra, nagyon jó!!! Házi szívhangmérőm van! :lol:

Tengdi a Glycerines kúpot megvetetem ma vagy holnap a férjemmel, köszi!

Trinky, én nem magától a szüléstől félek (egyelőre), csak vergődni nem szeretnék fél napot, vagy egy egész éjszakát...de ez nem kívánságműsor, tudom.
Ezért is szeretnék EDA-t, minek szenvedjek annyit ha nem muszáj? Tudom h van aki attól érzi jobban magát ha szenved, na az nem én vagyok.... :)
De kitartó leszek és erőőőőőőőős!!!!!

Málnalevél tea: én a helyi patikában szoktam venni, eddig mindig kaptam. A 37. héttől iszom, napi 2-3 csészével. Reméljük használ!

Tünde: Bányai Nóra a szülésznő neve, én őt választottam a dokim ajánlása alapján. Fiatal csaj, nagyon szimpi, majd szülés után leírom hogy mit nyújtott élesben. :)
Kb. a 32. hét tájékán találkoztam vele először, körbevitt minket a szülőszobákban, mindent alaposan elmondott, adott egy listát h miket kell bevigyek a kórházba, olyat majd kérjél te is.
Az NST-ket is jellemzően ő csinálja a kórházban, nála voltam a legutolsó vérvételen, szóval mostanában sűrűn találkozunk.
És bármikor hívtam a mobilján, szinte mindig elérhető, ha nem vette fel, rövid időn belül visszahívott.

Őssejtet mi nem vetetünk le, egyelőre nem találjuk értelmét, amíg csak Kínában tudnak vele mit kezdeni...majd ha lesz tesó, akkor valszeg meglépjük.

Fruzsa, sztem a 9 kiló plussz tök jó, de ezt a védőnő meg a doki is mondta nem? Én ma betöltöttem a 40. hetet és össz 10.5-11 kilót híztam úgy, hogy MINDENT megettem amit akartam a 9 hó alatt.
De ha 15-t híztam volna, az se érdekelne...bár sokszor elmondom a férjemnek, h fel nem fogom, hogy a mázsás túlsúlyos emberek hogy tudnak normálisan élni-mozogni...

További szép napot, végre kisütött a nap is! :)

Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Rita: elküldenéd Nekem priviben mit érdemes bevinni a kórházba?

Köszi

Niki
nikike75
 
 


OK, megy a privát.

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


ÓÓÓ Rita azt hittem már babázol :lol:

Még meglepheti apukáját..még nem múlt el éjfél :wink: :lol: :lol:

AMikor én a vajúdóban voltam,volt egy kismama és végig orditozott,engem meg úgy idegesitett..erre vele kerültem egy szobába szülés után..elmesélte,hogy kapott EDA-t :roll: :roll: csak tudnám akkor mitől orditott??? :shock:

Én nem kértem,és az utolsó 3 óra brutál fájt,de olyan kussba voltam,hogy a szülésznő is megjegyezte,hogy le a kalappal elöttem olyan csöndbe vagyok,pedig szivem szerint orditottam volna egyet én is,de attól csak jobban kifárad az ember szerintem.

Én 14 kilót hiztam..de már le is ment..csak még kicsit el vagyok deformálódva..a hasam még nagyobb mint kellene,de majd lassan visszahúzódik remélem :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Rita, félre ne érts nem vagyok mazoista, én is EDA-val szerettem volna szülni. Csak ugye addig várakoztunk, hogy azt már biztosan nem kaptam volna.
Törpiri teljesen egyetértek, az ordítástól csak kifárad az ember. Én is csendben voltam, valahogy befelé fordul az ember egy kissé. Szerencsére amikor Lotti született senki sem ordítozott, csak a madarak csicseregtek :lol:

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok

Lányok nekem jött az előbb ilyen csúszós átlátszó váladék. Nem tudom hogy a nyákdugó eleje volt e vagy mi. Mindenesetre ilyen folyásom nem volt eddig.
Majd figyelem hogy az volt e, vagy jön e még.

Rita? Niki? MErre vagytok?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


hát drukkolok, hogy az legyen!!!

Reggel első, hogy meg szoktam nézni a telefonom, nem jött-e tőletek sms? :D

Kép
Kép
tengdi
 
 


Nekem az szülés elött 3 héttel ment el(nyákdugó).és mennyire örültem,hogy nemsokára szülök...aztána fenéket!!!

De Gabi neked kivánom,hogy hamar meglegyen.

RIta?????Biztos már babázik :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Most van időm levegőt venni. Reggel 8 óta meg se állok...ülni is alig volt időm. Délelőtt elintéztem a ultrahangot, sajna babából nem láttam semmit, mert elvitték a szülőszobára egy időre a gépet, és mikor visszahozták, nem tudták beüzemelni a fenti képernyőt. Ennyit erről. Ráadásul elég szétszórtak voltak odabent, mert hozott a mentő egy ..- utóbb kiderült állterhest-, aki állítólag 40. hetes volt, és rosszul lett valahol, újra kellett éleszteni, hozta a mentő, hogy a babát még meg tudják menteni. Ez az állítólag terhes egyébként tolókocsiban volt, tök lapos hassal-ami a mentősöknek nem tűnt fel :roll: . Szóval kissé lefárasztotta az orvosokat ez a vígjátékba illő jelenet.
De a babával minden oké. 2600 g-ra saccolták, persze ez nem jelent semmit. Viszont megdicsértek, mert a placenta 1.-es fokozatban van, vagy mi..állítólag ilyenkor már 2-es vagy 3-asban szokott lenni. Nem igazán öregszik.
Délután azt orvosomnál voltam, méhszáj zárt, viszont a streptococcus eredményem is megvan. Szerencsére negatív lett. Eggyel kevesebb macera a szülőszobán.
Na jó, írjatok azért ti is magatokról.

Kép
fruzsa7
 
 


Gabi? Rita?
Lehet már babáznak??? :shock: 8) :lol:
KIRÁLY!

Tünde!
érdeklődhetek a levételről? mi is szeretnénk, de még nem léptem, mert nem tudom, h meglesz-e rá a keret... gondoltam rákérdezek a dokimnál, hogy ő mit gondol róla. ti melyik céggel szerződtetek?

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!!

Én holnap megyek NST-re meg dokihoz. Kiváncsi vagyok hogy állok mert amikor 4 hete voltam már a külső méhszájam nyitva volt :shock: , ez lesz az első NST-m már nagyon várom hogy halljam a kis szívét :-)

Niki: Mi a Humancell-el szerződtünk, az egyik ismerősőm ott dolgozik, így elég sokmindent mondott róla, mi is részletre szerződtünk 12 havi részlet 32 ezer. De azthiszem van 24 havi is ami azthiszem 17 ezerrel jár. Mi érdemesnek tartjuk igaz még sajnos az idegrendszeri betegségékre Mo.-on nem alkalmazzák, de viszont mint a leokémia ez az egyetlen ami segíthet, és azért elég sok betegségnél alkalmazzák Mo.-on is(pl.: porcépítés, szervképzés)! Nem mellesleg lehet 5 év múlva az idegrendszeri betegségekre is megfelelő lesz és akkor nekünk már ott lesz, de remélem nem lesz rá szükség és csak egy felesleges biztonság lesz. Amúgy meg a szülőknek és a testvérnek is 75% os eséllyel alkalmazható. A Humancell Mo-on tárolja az őssejtet én már megkaptam a kis hordozót amit vinni kell magaddal a szülésnél és a nődokid veszi le a köldökzsinórból mikor leválasztották rólad a bébit :-) majd hívnod kell a futárszolgálatot és elviszik. Ja és 20 évig tárolják, utánna majd gyerkőcődnek kell gondoskodnia a hosszabításról!

Tünde
tücsi85
 
 
 


10 perce jött Ritától az sms!!!!!!!!!!!!

14.40-KOR MEGSZÜLETETT LUCA JÚLIA, 3510GR 53 CENTI. JÓL VANNAK, CSODASZÉP BABA.

és van egy *szövegrész hiányzik* vagyis lehet írt még Rita, mert 2 smsben kaptam meg ezt, de nem jött át vmiért.

Kép
Kép
tengdi
 
 


14.44-kor elnézést. Így pontos. :D

Kép
Kép
tengdi
 
 


De jóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!! :D

Alig várom a beszámolót :-)
tücsi85
 
 
 


Sziasztok!
Én júli 27-re vagyok kiírva,szeretnék hozzátok csatlakozni!Első babánk lesz és tele vagyok kérdésekkel.
Fogadott szülészem/szülésznőm nincs,de a Dán dr.-hoz járok az sztk-ba.
35 hetes vagyok most.Múlthéten leszállt a hasam,azóta jósló fályásaim vannak.(néha már megkönnyezek a fájdalomtól)
Tegnap is 2 órán keresztül voltak ilyen fályásaim és amikor fájt éreztem,hogy picit folyik ki valami.De utána el is múlt.Nagyon jól aludtam az este.
A Bajcsiban fogok én is szülni,de nem tudom hogy működik.Babának ruhát,pelust kell bevinni vagy azt adnak??
Segítsetek!!!!
baba0727
 
 


Igen, Gabi a szülőszobán van, 2 ujjnyira volt kitágulva, mikor írt. Én is épp bent voltam 30. hetes uh-n.
Jó lett volna Ritához benézni, de nem tudtak tovább vigyázni Mátéra, így jönnöm kellett haza.
Tündéri doktornő volt aki csinálta az uh-t, de az asszisztens is nagyon kedves közvetlen.
Minden rendben, nagyon megdicsértek milyen szép a méhlepényem, 0-ás, nincs rajta egy gombostűfejnyi folt sem, egyszerűen tökéletes. Kiakadtak, hogy 3. gyerek, azon meg végképp, hogy a nagylányom 20 éves.
Na mondom ide jövök minden héten! :D

Ábel pedig másfél kiló.

Már számon sem tudom tartani már vagy öten is vagytok, akik július 20 tájékára plusz mínusz 1-2 hét vagytok kiírva.

Baba üdvözöllek itt köztünk! Nem tudom mennyi időd van visszaolvasni, minden ilyen információ fent van a fórumon, ha tudzs menj vissza mondjuk idén januárig. Ha nem, szerintem még márciusig is elég, lehet még áprilisig is.
Ne aggódj, normális amit érzel, főleg, ha a hasad leszállt, minden ideget nyom már ott Picurka, és hát az utolsó hetek alapján nevezték el szerintem a terhességet terhességnek. :)
Kisfiú lesz vagy kislány? Neve?
Ha nincs időd, kedved visszaolvasni, én lassan szedegetem majd össze miket kell bevinni, s ha kész elküldöm, de nekem még azért van plusz 5 hetem hozzád képest, ha sürgős akkor erre azért ne várj.

Na vajon milyen lesz Gabi szülése???? Sima, gyors, és minden komplikációtól mentes.

Most lemegyünk a játszótérre, amint jön az sms, próbálok minél előbb írni nektek, bár úgy látom Jimbone is tartja Gabival akapcsolatot.
Jaj én már úgy be vagyok sózva!!!
Seperc alatt elmegy ez a két hónap, és értünk fogtok drukkolni!!! :D

Kép
Kép
tengdi
 
 


nekem 2 éve Mátéval már 6 héttel szülés előtt voltak jóslófájásaim, míg Jettával egyetlenegyre sem emlékszem.
De nem biztos, hogy rossz ám az! Szerintem én épp amiatt tudtam villámszülni, mert az előtte levő jóslók úgy felkészítették a méhemet, mindenmet, hogy ire esemény volt, már piszkosul tudta a dolgát. :D

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!!

Jaj ne is mond tengdi, én is már úgy be vagyok sózva mióta veletek vagyok, hogy itt mindenki lebabazik.
Főleg hogy már nekem sincs sok hátra. Júl 19-re vagyok ugye kiírva, én ma megyek dokihoz meg NST-re és jövőhéten UH-ra! Nagyon kiváncsi vagyok a beszámolókra főleg hogy én is friss első anyuka leszek ugye :-)
Mi lehet fruzsával fogunk együtt szülni, ő azthiszem 20.-ára van kiírva, de valamiért van egy olyan érzésem hogy előbb fog kibújni a drágám!! :-)
Én most voltam az előadáson és nekem ezeket mondták amit be kell vinni:
törlőkendő, pelenka, textilpelenka 2-3db, cumisüveg, cumi, cumilánc esetleg, zokni vagy kesztyű, kis sapka, ruhácskát vihetsz de én úgy vettem jobban örülnek ha csak hazamenős ruhát viszel és a sajátjukat tudják használni. A bébinek azthiszem ennyi, én a bébinek ennyit raktam el.

Tünde
Tünde
tücsi85
 
 
 


Ritának nagy gratula a babához, sok-sok tejcsit kívánok. :D :D
Gabinak meg mennek a drukkok.

Baba, tücsi,
ruhából tényleg csak a hazamenős kell, mert adnak rucit. Sapi kell, valamilyen vékony, meg kesztyű (az is vékony) mert lehet, hogy nagy lesz a körme a babának és akkor kesztyű nélkül összekarmolja magát. Kesztyű helyett mondjuk megteszi a zokni is. A cumisüveg szerintem jó ha bent van, mert ha tudsz fejni, akkor abból odaadhatod a bébinek. Meg ha akarod, hogy cukrosvizet, vagy tápszert adjanak neki, akkor abból adják neki. Én vittem bimbóvédőt is, meg a mellszívómat (ez utóbbi felesleges, mert van bent egy az újszülött osztályon, és éjszaka is lehet menni. Popsikenőcs is kell, meg mint tücsi írta textilpelus, eldobható pelus. Jó ha van napraforgó olaj (gyógyszertári) ha esetleg ki van száradva a bőre a babának.
Nekem most ennyi jutott az eszembe.


Ja, és még valami: a csecsemősöktől mindig kérdezni kell, mert maguktól nem valami segítőkészek, de ha kérdezel szívesen segítenek. (Van egy alacsony göndöres hajú csecsemős nővér, ő egy tündér :D )

KépKép
trinky
 
 


Hú Rita nagy gratula!!!!

Gabi neked is szurkolok :lol:

Sziasztok "új"kismamik :lol: :lol:
Az alacsony nagyöngöndör hajú csecsemős Ildikó..ő tényleg egy tündér :lol:

Én vittem saját ruhát...vigyáznak rá és fürdetésnél visszakerül hozzám,nem kallódik el!!

Na szaladok mert Lili kiabál :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok![color=red][/color]

Remélem nem haragszik meg érte a Gabi, csak tudatni szeretném, hogy a mai napon 11.55-kor 3840gr és 55 centivel megszületett Nóri.

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl
 
 


Gratula Gabinak!! :D
Akkor most Ritával együtt vannak a kórházba :-)
tücsi85
 
 
 


Szisztok

Rita és Gabi!!!!

nagyon örülök hogy világra hoztátok a csöpp kisasszonyokat!!!! GARTULÁLOK!!!!
Hát tényleg együtt babáztok odabent!!!
Várunk vissza titeket a beszámolóitokkal!

Sok tejcit és kitartást kívánok!!!

Puszi nektek

Kedves újjak
Legyetek üdvözölve!
Jó csapatba kerültetek itt a topikon!
Kitartást hamarosan Ti is babázhattok! :lol:

Mindenkinek szép napot!

Kép Hanna és az elefáni
Kép Hannus már megfogja a kis lábacskáit
viccvucc
 
 


Persze, hogy nem haragszik meg, hogy megírtad! :D Már merem venni a bátorságot és nyilatkozni anevében. Kíváncsi vagyok hogy lesznek, esetleg egy szobában-e agy nem is tudom talán gabi mintha anno mondta volna, hogy jó lenne az egy ágyasba? De lehet nem ő volt...

Olyan jó nekik!!!!

Na nemsoká mi is jövünk!!!

Múltkor azon gondolkoztam, hogy milyen furcsa, hogy az ember ránéz a pici babájára a születése után egy nappal mondjuk, mikor még csak 24 órája, hogy vele van, - mi ez a 24 óra???? semmi - és mégis már annyira ismerős, és olyan, mintha mindig ott lett volna, mindig az élete része lett volna, s már akkor alig tudja elképzelni hogy van amikor még nem volt a család részse a picurka. Biztos értitek mit akartam ezzel írni, nem sikerült túl jól, de talán átment mit szeretnék... :oops:
Bár nekem nem volt sem depi sem hasonló sem olya, hogy hosszabb idő kellett, míg megbarátkozom a gyermekkel, én ezért is tudtam ilyet érezni...

Hanna anniyra szép és édes!!! De jó is babázni!!!!!!!!!!!! Nem tudom vajon nálunk menniyre jön ki majd Máté féltékenysége, vajon hogy tudom/tudjuk majd kezelni, hogy mindkettőre jusson idő, mikor csak ők vannak velem, vagyis csak nekik vagyok...minden figyelmet szeretetet, törődést maegkapjanak, amire igényük van, remélem ügyesek leszünk....

Kép
Kép
tengdi
 
 


"Le vagyok döbbenve"! Micsoda forgalom van ma...még csak most volt időm leülni.
Gabinak és Ritának hatalmas gratula! De jó nekik, már babáznak. :D

A jóslófájások nekem már nagyon rég óta vannak, már a 30 hét előtt is voltak, na jó, én feküdtem is velük. De mostanában nekem is akkor erősödtek fel, és olyan "fájdalmas" görcsökké alakultak, amióta leszállt a hasam. Tehát kb. a 34. héttől. Főleg éjszaka. Napi olyan 15 körül van mostanában.

Tünde!

Én is úgy érzem, hogy a fiam előbb fog kibújni, de majd meglátjuk. A családom is ezen izgul, mert a húgom július 22-én megy ki Angliába néhány hónapra, és még szeretne találkozni vele. Remélem ezt babóci is tudja OTTBENT!
Mi volt az Nst-n? Én most értem róla haza. Mit nem mondjak..volt már aktívabb időszaka is, azért piszkálgattam, hogy mozogjon, de azt mondták jó lett. Viszont az alsó grafikont nem tudom értelmezni. Elvileg az az összehúzódásokat nézi. De mit jelentenek a számok? Felül egyenként számol 19-ig, oldalt függőlegesen pedig ezek a számok vannak: 20, 40, 60, 80. Van egy nagyobb görbe nálam, ami kb. az 51.-en áll ha függőlegesen nézzük. Ez mit jelent? Valaki segítsen kérlek!

url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/url]
fruzsa7
 
 


Húúúú Gabi nem is olyan kcisike ez a baba!!!

Hatalmas gratula!!!!!

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Fruzsa..a felső részen lehet látni a babó szivverését...
az alsón a méhösszehúzódásokat.

A 60-80-100-as az már fájás,de ha összenézed a felsővel és ott is van elmozdulás akkor ott éppen rugott a babád az nem olyan fájás....

NEm tudom elég érthető voltam-e :oops: :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?