Új privát üzeneted érkezett!

Ágiboldi, nem nem akarom, hanem félek tőle. Attól, hogy ott ülök majd és mellesleg biztos jól is érzem magam, de azon fog járni az eszem, hogy a négy gyerek közül minimum kettőt össze kell szedni délben, Maja nagyjából egyedül jár haza, de ettől is tartok még, mindig nézem az órát, hogy mikor kell hazaérnie, és du. az otthonlévőket el kell szállítani sportra, házival el kell készülni, Petinek aludnia kell, vagy legyen 5-ig bölcsiben, jajj...
Fizetés: hát közalkalmazotti, félállás, szóval... :D Igen, a lakás miatt, de azért nem lapáttal fogom a talicskába szórni a pénzt fizetéskor...
Ugyanakkor szabad-e válogatni ilyen (privát és ált. gazdasági) helyzetben...

De olyan aranyos vagy, hogy így belemélyedtél... :) Köszi!

Meli, Dénestől odavagyok!! Kb hároméves szinten van, abból is az ügyesebb fajtából! :)

Felvilágosítás: Kérdezgettek ebéd közben. Olyan érdekes volt, annyira tudják, mi való nekik! Még "csak" a női szervezet szépségeinél tartottam, amikor Adél annyit mondott: "Ez röhögséges, én nem fogok egy kis pelenkát tenni a bugyimba."- és elment... :) A nagyok meg tovább kérdezgettek, bár tkp azt gondoltam, Bernátnak még lehet, h nem mesélnék el mindent, de ő volt a konkrétabb... Kiderült, Majának az osztálytársai már elmesélték, mi az d...s, :shock:, mert ezt tudnia kell :shock:, úgyhogy elmeséltem az én verziómat is.
Maja kissé furcsállva rámnézett és megkérdezte, "és neked már volt ilyen?" Aztán rögtön magának válaszolt is, "ja persze..." de csodálkozva nézett rám... :D
Aztán arról beszélgettünk, hogy ez azért olyan szép, hogy ha két ember szereti egymárt, akkor a kettejük tulajdonságai összekeverednek a kisbabában, meg milyen jó, hogy mindkét szülőnek köze van a babához, nem csak az anyukának... stb. Ez a rész tetszett nekik. :)
Mondtam nekik, hogy azért ez egy elég csúnya szó, mert bizony sok felnőtt sem tud erről szépen beszélni, és ronda szavakat használnak. Hogy ne higyje, hogy az oszttársai mocskos szájúak, mondtam nekik, h ez nem a legrosszabb szó, de nem szép. Persze megkérdezték mi csúnyább, én meg megmondtam, de aztán azt is, mik a szép szavak.
Mondtam nekik azt is, hogy persze erről furcsa beszélni, én is kínosan érzem magam egy kicsit, mert ez nagyon személyes dolog, mégis szeretném, ha megkérdeznének, mert nehogy rossz érzésük legyen. Kiderült, hogy amikor Majának az oszttársa elmondta, ő el akarta felejteni, de pár nap múlva szóbakerült az osztálybn, és azóta nem tudta elfelejteni. Kérdeztem tőle, hogy akkor miért nem szólt.. Nem tudja... jajj.

Örülök, hogy újra van itt élet! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita
Jaaaaj, micsoda témák! Már előre félek, hogy fogok én reagálni az ilyen dolgokra. Nálunk a családban sajnos ez elmaradt, és szeretném ha az én gyerekem inkább tőlem/ünk hallana ilyesmiről, mint bárki mástól!

Ülés: én is úgy hallottam, hogy jobb a saját öves. Gondolom azért, mert ha a kocsi övével kötöd be, akkor az ülés nincs pluszban rögzítve, így nagyobb az esély egy balesetnél, hogy üléssel együtt a gyerek is kicsúszik belőle. (Ezt most csak így kútfőből gondolom!)

Állás ügyben ne félj! Ha a szívedre teszed a kezed, nagyban az is közrejátszik, hogy mint írtad, még nem is dolgoztál, igaz? Előbb utóbb valószínüleg úgyis fogsz és jobb előbb kezdeni, főleg egy lájtos félmunkaidővel. A gyerekeknek sem lesz semmi bajuk nélküled, ahogy olvasom azért van még felnőtt, aki besegítene. Persze nehéz, én is izgulok, hogy lesz majd ősztől. Nekem is majd 3 év kimaradt.

Ja igen, még nem írtam: Brigó szemptembertől bölcsis lesz. :) Végre felvették. De hogy lássátok, hogy mennyire sz.r lett a helyzet, tavaly mindenkit sikerült elhelyezni a kerületben, idén a jelentkezőknek csak a 2/3-át tudták. Ez nagyon durva!!! És ez max. a válság miatt lehet, mert a gyes lerövidítése még nem él idén. Egy jó barátnőm kislányát nem vették fel, és szegények nem tudják hogy fogják gyesből fizetni a lakáshitelt, az apuka sem keres sajnos valami jól. :( Ami még feltűnt a felvettek listáján, hogy nagyon sok az 1 év körüli, vagy még fiatalabb is. :(

Pann
Mi újság veletek??? Ugye írsz egy sms-t valakinek???

Lorca
Rád is vonatkozik ez! Hihetetlen, hogy repül az idő!
Az uhusok sokszor elnézik a dolgokat sajnos. Pont a dokinődnél jártam egyszer, aznap 5 uhut csináltak 5 különböző eredménnyel. Akkor találták ki azt is, hogy nem is 34 hetes, hanem 38 hetes terhes vagyok. (Persze rosszul, mert tényleg 34 hetes voltam) :?
Örülök, hogy Nati hamar túlesett a kötőhártyagyuszin.
Igyekszem fotót csinálni a Brigipociról. Bár sajnos pont olyan, mint műtét után, csak már nem sebes. Nagy valószínűséggel már nem lesz lyukas köldöke. Talán ahogy nő még visszahúzodhat, nem tudom. Majd mutatok képet, kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Ágiboldi
Örülök, hogy írod a köpködést, mert Brigi is köpköd. Pedig ő sem látta ezt tőlünk. Sőt még bölcsibe se jár, ahol esetleg megtanulhatta volna. Szóval lehet valami az életkori sajátosságban. Mindenesetre jó erre fogni. :wink:

Mmóni
Nagyon édes a villamosos sztori! :lol: Jót nevettem rajta, aztán végig gondoltam ugyanazt, amit fentebb Ritának írtam. :roll:

Sno
Bocsi, nem akartam a gólyákkal bekavarni. De a bicótúra előtt még ott tartottam, hogy babát szeretnél. Aztán meg mégse egyelőre. Azért remélem örülsz, ha mégis meglátogatott az egyik! :lol:

Kditke
Még mi sem gondoltunk nagyobb ülésre. Ha magamból indulok ki (márpedig én voltam ilyen vékony kicsinek, párom kis duci volt :) ) akkor Brigóca is 6 évesen max. 20 kg lesz. Tehát ezt a kérdést én nem szeretném elsietni. :)
Amúgy bővebben mi újság veletek? Olyan szűkszavú vagy mostanság.

Brigi is taknyos egy picit. De csak az orra folyik, ezenkívül semmi más tünet nincs.
Most épp nem szeretem ezt a sok esőt. Persze amikor meg meleg volt, azt nem szerettem. Hogy nekem semmi se jó? :oops: :lol: De azért egy köztes időjárásnak örülnék. Tegnap pl. a legnagyobb zuhiban sétáltunk egy órát. Brigi nagyon élvezte, neki ez élmény volt. Jól beöltözve vízhatlan öltözékbe. Persze nekem nincs gumicsizmám, így az én cipőm sz.rrá ázott. De Brigit élmény volt nézni... :lol:
Mostanában túl intenzíven tört rá az önállóság. Mindent egyedül akar, ami rendben is van, de egyedül akar wc-zni is. Itthon még ez is rendben van, de pl. az utcán előre szalad és már húzza is le a bugyiját az út közepén és persze a nacija és a cipője is tiszta pisis, ha nem kapom el időben. Ilyen másnál is van?
A másik amivel megőrjít, hogy mindenről megkérdezi, hogy hol vettük. Vagy kitől kaptuk. Eleinte próbáltam a valóságot válaszolni, de sokminden már olyan régi, hogy nem tudom. Mostanában elég sokszor hangzik el olyan ostobaság pl. hogy "lámpaboltban", vagy "függönyboltban" stb. De időnként már nem lehet ilyenekkel lerázni.
Alvás nálunk elég jól megy. Du. egyedül alszik el, este meg ált. meseolvasás és puszi után szintén egyedül. Lényeg, hogy a kötelező kellékek meglegyenek. Ink. az a bajom, hogy megint egyre később alszik el. Tegnap pl. n11-kor aludt csak el este. Ötletem sincs, hogy hozzam ezt korábbra, mert hiába nem hagyom sokáig aludni du. és fárasztom ki. Több ötletem meg nincs. Azért remélem majd ez is visszaáll, legkésőbb bölcsikezdésre muszáj lesz.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára lora7 2009.06.23 12:53-kor.
lora7
 
 


Ágiboldi
Többetek gyereke is odajár hozzátok bölcsibe. A jóbarátnőm, akinek nem vették fel a gyerekét ott dolgozik(na) a Mester utcában. Szerinted van esély, hogy oda felvegyék?
lora7
 
 

 
 

Most csak emiatt:
Orsi, megkérdeztem a korai fejlesztő ismerősöm. Ő is várna min. 3 éves korig még a felméréssel is (ahogy Rita is írta, annyira eltérően fejlődnek ebben a korban a gyerekek). Aztán meg a nevelési tanácsadóval lehet konzultálni…

A Nap süssön rátok fényesen!
Vendég
 


Lora, sztem meg lehetne kérdezni, hogy időszakos felügyeletbe beveszik-e, ahogy Lillus is kezdte. Ha nincsenek nagyon tele akkor hátha, ez pénzes, de nagyon nagyon olcsó, már nem emlékszem pontosan de tényleg nem sok. (horánszky utcai bölcsi, a VIII. kerületi bölcsik lapján van a telefonszáma, adatai)

Rita, ezt most nem fogod nekem elhinni, de egy két hetes beszokásos pityergős idő után ha az ember dolgozik, odafigyelve, akkor NEM jut eszébe folyton a gyereke :wink: Tényleg. Persze mikor haza kell érnie Majának egyedül akkor az órát fogod nézni és telefonálsz, de ennyi.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Bigsis,
köszönöm szépen, akkor egyelőre minden szempontból jól csináljuk :)

Lora,
én nagyon hálás lennék a gólyátoknak!
hát ezek nem túl jó hírek bölcsi ügyben, ill. azt hogy Brigót felvették az jó. Munkahely?

Rita,
aszem gyerek mellett sosem lesz ideális időpont a munkakezdésre, inkább a saját igényeid alapján dönts, valami megoldandó feladat mindig lesz a gyerekek körül, a kérdés inkább az, hogy neked van-e igényed rá (a félelmeket felejtsd el, anélkül nem fogod úgyse megúszni)?

a felvilágosítós részt úgy olvastam, hogy csak a végén vettem észre a dermedt testtartásomat. Izgalmas téma

Meli,
Dénes rajzolás és kommentálása nagyon kemény!

Panka,
nálunk is túltöltik a bölcsis csopikat: 2 gondozóra 8-8 gyerek, 16 fő, elvileg aszem csak 10 lehetne, vagy 12 már nem emlékszem, de azt mondják, hogy így vannak ennyien a betegek miatt, ha normál létszámmal mennének, akkor kihalnának a csoportok időnként.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Hihi, Rita én is izgatottan olvastam a felvilágosítást, főként mivel először nem jöttem rá milyen d...s, mondom nehogymá' valamiből kimaradjunk ha már "neked volt ilyen" :lol: :lol:

Dénes rajzolása tényleg döbbenetes, Boldi csak egy körbe össze-vissza kusza krikszkrakszot csinál (nekem persze nagyon tetszik), majd tetszőleges pontra mutat rajta, ahol a feje ill. lába van, de ez 5 perc múlva akár teljesen fordítva alakul :D

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztoook!

Itthon vagyunk! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

2009. 06. 18-án megszületett Réka baba, 3008g és 57 cm.

Szóval csütörtök volt a naaagy nap, vasárnap már haza is engedtek minket a kórházból, azóta pedig próbáljuk utolérni magunkat. :lol:

Csütörtök reggel még voltam a kórházban ctg-n, de ne mmutatott semmit, a dokim is megvizsgált, és megállapította, h már két ujjnyira van nyitva a méhszáj. Elmentünk uh-ra, ahol elcsodálkozott, h mennyire lent van a baba feje, majd felmentünk a vajúdóba egy érzékenyebb ctg-n megnézni, h van-e vmilyen méhtevékenység. Nem mutatott semmit, meg én sem éreztem semmit, úh a dokim a lelkemre kötötte, h ha 10-15 percesek lesznek a fájások akkor jöjjünk be, ne várjuk ki az 5 perceseket, mert útközben kipottyan a baba. Mindent megígértem, és 11 körül kisétáltam a kórházból. Hazajöttem, Ádámot elengedtem dolgozni, én meg megebédeltettem, lefektettem Gergőt, aztán kezdtem érezni a fájásokat. Nézegettem az órát, de teljesen rsztelenek voltak, úh Ádámnak mondtam, h vmi van, de azért még várjunk, ne induljon még haza. Eltelt kb. egy óra, mire újra hívtam, h most már jöjjön, mert bár még mindig rsztelenek, de már elég erősek a fájások. Fél óra alatt itthon is volt, addig pakolásztam Gergő cuccait, majd Gergőt "leadtuk" a húgomnak, mi meg 4 perces, immár rsz-es fájásokkal jelentkeztünk a kórházban. Befektettek a vajúdóba, ahol kb 10 percre ctg-re tettek, majd jött a dokim, megvizsgált (2,5 ujjnyi méhszáj) és átmentünk a szülőszobába. Ott egy ideig magunkra hagytak minket, majd 5 után picivel burkot repesztett a dokim. Ezután nagyon bedurvultak a fájások, sőt, nagyon-nagyon. Szerintem ez volt az egész szülés legrosszabb szakasza. Szerencsére hamarosan jött megint a szülésznő, megvizsgált, majd meglepve közölte, h "Jé, eltűnt a méhszáj!" Gyorsan szóltak a dokimnak, h "kitolásban vagyunk", és akkor már én is éreztem, h ez nem vicc, tényleg kitolásban vagyunk. Villámgyorsan megjött a dokim is, aztán szerintem 4. fájásra kint is volt a baba. :D Persze volt gátmetszés is, azt nem úszhattam meg, de azért nem olyan szörnyű, mint Gergővel volt. :D Szóval elláttak engem, meg Rékát is, aztán hármasban hagytak minket 4 órán keresztül, ami n-n jó volt! Ezután felmentünk a gyerekágyra, ahol Rékát elvitték fürdeni, meg vizsgálatra, engem meg elküldtek aludni. Próbáltam is, de nem jött össze, úh elmentem visszaszerezni Rékát és meglepően könnyen meg is kaptam. (Köszi Lorca a "jogom van hozzá" típusú hsz-eket, ezeken edződve mertem egyáltalán próbálkozni). Ezután már végig velem volt, csak fürdeni kellett elengednem, meg az utolsó orvosi vizsgálatra, de ez még elviselhető. :roll:
Szóval vasárnap óta itthon vagyunk, Réka eszik és alszik, túl sok fennakadást egyelőre nem okozott. Gergő néha kicsit durván simogatja, meg nyomogatja, de igyekszünk úgy korlátozni, h azért nem legyen eltiltva.

Most bef., mert dráma van (Gergő).
Vendég
 


Hűűűű, gratulálok!!!!! Szuper nagyon, fura nosztalgikus érzés! Kérünk fényképet is!!! Hasonlít Gergőre anno? szoptatás beindulása? Érzések első gyerekhez képest? Hozzáértés nagyobb, vagy megint fura, h olyan pici stb.?
(p.s. héééé, mi tartott két napig, h bejelentsd?) :lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Pann,
Szívből gratulálok Neked és a férjednek!

Réka,
Isten hozott!

Gergő,
Kitartás! :D


Engem is érdekel minden részlet pl. tényleg nagy laklinak látod Gergőt Rékához képest, meg minden ilyesmi

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Juhujj!!!!


Isten hozott Réka, nagyon örülök neked!!

Pann, neked meg gratulálok ehhez a kérésed szerinti szüléshez!
Éppen így szeretted volna, nem? :) 3008 g vicces, ha levágod a körmét, éppen 3 kiló! :)


Ágiboldi, :D :D :D Sztem volt már részed benne... :D

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


HALI!!!!!!!


AZTA!!!!!!NAGYON nagy gratula!!!!Olyan jó,hogy minden rendben van!!!!!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


HU Pann! Ez aztán a jó hír! Hatalmas gratula Nektek! Fényképeket hozzál!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Pann, gratuláció Rékához!
Réka, üdvözlet itt!!!


Még jó, hogy bekukkantottam és megtudtam a jó hírt!

Örülök, hogy a szülés és az egész kórházi időszak most sokkal jobban sikerült. :D
Most mondogatom Daninak, hogy valójában 38 hétre kell születni, az a 40 csak a könyvnek szól. :roll:

Lora,
Szabi bölcsijéből még mindig nem jött hír. :roll: Remélem, a Horánszkyval sikerrel jár barátnőd. Mi már a 8. kerület keretén felül jelentkeztünk, de még várok...szerencsére nekünk azért nem olyan nagyon fontos.

A dokinénim sem tulajdonított nagy jelentőséget az uh-nak. Én azért bepánikoltam, de mostanra már túltettem magam. 5 uh?!

A köpködést Nati anyóstól tanulta, amolyan nyelvkidugós prrrrr volt. 8) Szerencsére elég gyorsan sikerült leállítani. :lol:

Én is küzdök a késői fekvéssel. Szabi többnyire Natival kel 7 körül, du kb 2 órát alszik. 9-10 körül ki van ütve, de azért jó lenne, ha néha előbb is le lehetne tenni.

Rita,
Ahogy Ágiboldi mondta, ha már belerázódsz, nem fogsz csak a gyerekekre gondolni. Amikor tanítok, akkor nekem szinte nem jut eszembe egyik gyerkőc sem, max Dani, mivel ő az óra közben sem hanyagol, szétrúgja a bordám. :?

Bevallom egy kicsit gondolkodnom kellett, mi az a d....s. :lol: De én sem adtam fel.

Család itthon... 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Magamtól én sem így mondtam volna, csak a történeti hűség kedvéért írtam így... Mellesleg meglepődtem, egy irtó helyes kiskölyök volt az informátor, nem hittem volna, hogy a szókincsében ez a szó szerepel...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Köszönjük a gratokat, feltettem négy képet a "Tesók" mappába.
Vendég
 


Pann

Nagy-nagy gratula nektek!

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Pann!
Hatalmas gratula Nektek!Sok boldogságot, jó egészséget kívánok Nektek!!!!:)
Nagyon szupi, hogy ilyen "könnyű" szülésed volt, simán ment minden!
Én is kivi vagyok, hogy milyenek a hétköznapok, van-e elég tejcsi, Gergő hogyan viselkedik, stb:)

Ágiboldi!
Emili jól bírta a bulit,de f10 kor már nagyon álmos volt a kis táncosnőm:)Haza vittük anyóshoz, ő vigyázott rá, mi meg visszamentünk mulatni;)Jó volt!:)

Meli!
Dénes festőművész lesz?
Tényleg elképesztő a rajztehetsége!!!Képet tudsz feltenni róla?Na és hogy még kommentálja is...!!! :o
Nagyo kis ügyi!

Rita!
Jelentem én egyből tudtam mi az a d...s, de csak a szövegkörnyezet miatt :wink: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:03-kor.
pankaa
 
 


Megnéztem a képeket, nagyon éééédes Réka baba!!!:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Rita,

nem hittem volna, hogy a szókincsében ez a szó szerepel...
Majáról gondoltad volna, hogy ez a szó szerepel a szókincsében? :lol:

Nati még kényelmesen belefér a régi ülésbe. Az jobban rögzíti, mint az autóé. Adél azért nagyobb nála. Petinek, bár nem vagyok azért szakértő, szerintem még jobb lenne egy saját öves ülés. Az mégiscsak nagyobb felületen fogja ha baj van és kisebb a holtjátéka. Ennyi idős korban még az lenne a legjobb, ha menetiránnyal háttal ülnének, csak épp ilyen ülést nem kapni. :twisted:

Az állást én biztos elfogadnám. :wink: Minél tovább halasztod, annál nehezebb lesz. A volt fehérvári szomszédunk, bár házas, egyedül nevelte a két gyerkőcét. A tökéletes háziasszony, mindenre figyelő anya. Azután a gyerekek felnőttek, leérettségiztek. 50 évesen ott állt, amikor már egész jól elvoltak magukban is és egy kicsit sok is volt nekik. A huszas éveiben még dolgozott, most a 60 felé masírozik, és persze nyugdíjnak még reménye sincs. A férj meg persze ezt nem felejti el az orra alá dörgölni, az idióta. Négy gyerek azért persze más, de én nem merném még így sem megkockáztatni. Félállást meg különösen nehéz szerezni. De ha sem szakmailag, sem anyagilag nem éri meg, azért persze nem mindenáron. :wink:

Panka,
A gyereket nem lehet megvédeni a sérülésektől. :lol: Ma, amikor hazajöttek, Robival mindketten a két gyerek mellett álltunk, amikor elkezdtek veszekedni. Nati egy pillanat alatt fejbevágta Szabit a játéklovával. Szabi homlokán most egy szép patkó alakú kék folt virágzik. :twisted:

28 gyerek van tulajdonképpen egy csoportban? :shock: A két egybenyíló szobánk 50 nm, ami épp, hogy elég játéktér Natinak és Szabinak. El nem tudnám képzelni, hogy ekkora helyen akár 10-15 gyerek ellegyen. Plusz a 4 felnőtt. :o

Gondolom azért köldök, mert keresett egy lyukat és ott talált. :lol:

Verekedés:
Az enyémek főként csak egymást verik. :roll: Ez most jó vagy rossz? :lol:
Én nem engedem, hogy "visszaadja" és nem foglalkozom azzal, hogy "ki kezdte", nem akarom tudni, hogy mi történt. Csak leszidom mind a kettőt. Hogy melyik ütött utoljára, azt könnyű kitalálni. Az menekül röhögve. :twisted: Ha nincsenek négy fal közé zárva, agresszió kb nulla.

Orsi,
Én már nem szeretném, ha odabent tovább nőne a feje. :lol: Csinálja azt itt kint. 8)

Csongriát majd megpróbálom rávenni, hogy időnként nézzen be. :D Mostantól már elég sűrűn fogok bejárni, próbálom majd vele felvenni a kapcsolatot. Bevallom, szombaton nem voltam valami érdeklődő. :oops: Megy náluk a bölcsi és most félállásban van, hogy többet tudjon foglalkozni Benivel.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Pann!
Sok szeretettel gratulálok Rékához! :)

(remélem megkaptad az sms-t, csak lehet, pont rosszkor írtam :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!!!

Megnéztem a képeket és teljesen elérzékenyültem...olyan szép és nyugodt mindenki....remélem minden jól alakul és tejecske is lesz bőven!!!Én azt hittem,te is a sote I-en szülsz!!


Köszi mindenkinek a dícséretet,tényleg elképesztő,számomra már az is durva,h szabályos kört tud rajzolni,nem még egymás mellé 2 egyformát,vonalat húz közé és jó helyre rajzolja a láppákat,stb.Pl.ha én rajzolok egy oldalról nézett autót óriási rajztudásommal,akkor ő befejezi,rajzol rá lámpát pirossal,tökjó helyre.Vagy ha furgonféleséget csinálok,akkor neki magától eszébe jut,h legyen rajta sziréna és az már mentő...majd próbálok jól elkapott képet csinálni.

Lorca,Dani aztán tényleg nem kapkodja el...ha dokinénid van,akkor tuti nem uaaz az orvosunk...Riával én 7-én talizok.

Timo,de jó,h benéztél,ha lesz időd,írj kicsit magatokról is!!!!!!Lillus jól van???És ti??

Panka,nekem is ez az állattarás a lakásban a legfőbb bajom,mert bár anyósom rendszerető,de kutyaszőr(puli
:x )az van rendesen.Macskák már nincsenek benn egy ideje...meg és még azért is parázok,mert a kutya egy igazi elkényeztetett családtag,aki nem mellesleg 16 éves,süket,vak és tök debil már.D meg ugye nem fogja még fel,h nehogy úgy menj oda a Buksihoz,h megijeszted,nehogy odakapjon,nehogy ráess,belerúgj,mert megijed,nem hall,nehogy megharapjon,stb.Apósom állítja,h soha nem fordulna elő,de én akkor is félek...

Kép Kép
meli1118
 
 


Réka gyönyörű! :D köszi a képeket.

Lorca, emlékszem egyszer a Boldi combcsontját mérték rövidnek a 4D-n, valszeg rossz helyen kezdték a mérést. Én utána egy órán keresztül gyötörtem a saját dokimat aki oda vissza méregette nekem 100-szor, h tökéletes és tényleg :D

Meli, kutya: egy ismerősöm férjének most harapott ki a combjából egy tenyérnyit a jól bevált már vagy 10 éve meglévő kutyájuk úgy, h ledöntötte a 130 kg-s embert a földre és még szerencse, h ennyivel megúszta.. amúgy sem nagyon kedvelem a kutyákat, ennek spéci hirtelen elment az esze :roll:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Jézusom,Ági!!!Dénes heti 2 délutánt ott tölt...most aztán még idegesebb leszek...ez az,sosem lehet tudni,mikor bolondul meg egy kutya,ráadásul ez még féltékeny is a D-re,mert letaszította őt a trónról...

Kép Kép
meli1118
 
 


Pann

Gratula Réka babához gyönyörű , nagyok sok Boldogságot nektek !!!!!! :lol:

Meli

Dénes nagyon ügyes a rajzolással !!!!

Lora

Nálunk is javában dúl a "Tobi, ne anyuszi ne Tobi, majd Tobi" korszak így át tudom érezni ami nálatok is lehet !!

Brigi nagyon ügyes a pisiléssel ezek szerint, nézd a jó oldalát !!!
Tomi is szól sokszor főleg ha időhúzásra van szükség, :annyuszi szomjas vagyok, pisilni kell, kakilni kell, másik curát kérek !!!! :wink:

Továbbá teggnap elvették az életkedvem is, ugyanis apának szerettem volna venni egy telefont Pannonéknál az ő nevére, mivel itt már van egy előfizetése azt szeretettem újabb 2 éves hűségnyilatkozattal és törzsvásárlóival megvenni , de ezt csak ő személyesen teheti meg, úgye ami már így kimeríti az ajándékozás fogalmát, meg amilyet szerettem volna egész Budapesten nincs. Más forgalmazónál pedig kétszer annyiba kerül a listaára ha ott veszem(128 000 FT).Így azt hiszem László névnapra édesapa kap egy pár zoknit !!!!Hi-Hi-Hi !!!

Tobika már jobban van, úgy néz ki jövő héttől mehet bölcsibe !!!
Anyós második hete nálunk, így azt hiszem indokolt a letargiám !!!!
:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Továbbá most szervezeem a nyaralásunk aug. -ban Alsópáhokra ha sikerül és lesz még hely !!!!!!!!!!!!!!!(nagyon remélem) :wink:

Panka

Babaülésünk MaxisCosi XP de nem tudom hány kg-is van és mivel Tomika jelenleg 15 kg és roppant jó étvággyal rendelkezik, azért kérdezgetem, hogy képben legyek !!! :wink:

Szörnyű érzés lehetett ebben a tudatban lenni, hogy így hagytad ott Emilit anyósnál !!!!! :wink:
Bölcsiszünetben szabin vagytok ????
Házépítés hogy áll ???????????

Ágiboldi

Kutyaimádat nálunk is megy de azért soha nincs vele egyedül hagyva Tomika !!!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


pann
ezer gratula! minden jót kívánok! és persze amint tudsz, jelentkezz az infókkal, engem n érdekelne, h milyen volt a _második_ szülés, önmagában is, ill összehasonlítva az elsővel. és persze, h az első napok mennyire kemények, számít a gyakorlat?

csajok
nem tud vlki jutányos áron eladó/bérelhető bölcsőt, aminek kereke is van? a barátainknak szeptemberben jön a második gyerekük, és ilyet szeretne anyuka..

majus3
 
 


Május, de, ill. megkérdezem, megvan-e még...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Pann,
Szívből gratulálok Nektek! Ahol Réka babával vagytok ketten, meg nem mondanám, hogy szülés után készült, olyan nyugis, békés.

mmónika
 
 


Pann
Gratulálok! Réka, téged meg üdvözöllek a kinti világban! :D De jó, úgy örülök nektek!
Ha időd engedi, írj majd részletesebben, pl. Gergő hogy viseli, ill. ez a gyakorlat téma engem is érdekel!
A 2. képen sztem nagyon hasonlít Gergő kiskori képére, de a többin nem annyira látom ezt. Szerintetek? Dejó.... :D

Ágiboldi
Köszi, átadom a bölcsi elérhetőséget az illetékesnek. :)
lora7
 
 


Ditke!
Szünet van nálunk a bölcsiben mostantól 4 hétig!Így én kivettem 3 hét szabit jövő 7ttől, Tomi meg ehéttől 3at:)
Házat régen láttuk, majd holnap megyünk ki, de szerintem nem sok változás van, hiszen nagyjából készen van, kívül is be van már szerintem vakolva,mármint a legkülső színes nemesvakolat is rajta.Várjuk hogy szóljon az építtető hogy vehetjük a burkolatokat 8) Bár szerintem arra vár, hogy a bank rábolintson a hitelünkre :roll:
Alsópáhokon a Kolpingba mentek?Mi is voltunk ott 2 éve, nagyon szupi volt, idén is elmennék, de még ezt sem engedhetjük meg most a ház miatt :?

Állatok:egyedül Emili sincs hagyva soha a kutyával, és én is azt vallom, hogy egy légyben sem lehet megbízni!!!!, nem hogy egy kutyában!!!Hiszen akkor miért támadnak a gazdájukra??Főleg a gyerekeket nem csípik, amikor aszemüket akarják kioperálni!Persze a férjem szülei mindig azza jönnek, hogy nem fogja bántani!Na persze...Nem is kell, hogy felfalja, de az is elég, ha csak megkapja az arcát és örökre ott marad a nyoma! :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pont jókor panaszkodtam, hogy nem kaptunk semmi bölcsis üzenetet, tegnap megérkezett. Szabit felvették. Most nem tudom eldönteni, hogy örüljek-e. :lol: Az utolsó körben fogom kérni a szoktatást, ha Szabinak nem tetszik, visszakozok. Meglátjuk.

Készen van az ablakcsere. 3 db csak, nem járt elviselhetetlen kosszal, de azért volt (van) még mit takarítani. Teljesen kinyúltam, pedig csak egy fél délelőtt csináltam. :? Most meg megirígylem az ablak alatt sétáló nénik járókeretét, annyira be van görcsölve a pocim. Pann, de irigyellek. :lol:

Kditke,
Én annyira azért nem örülnék, ha lehetőség lenne arra, hogy valaki más vegyen az én nevemre előfizetéssel telefont, uh azért megértem a Pannont. :roll: Az nem jó, ha a saját nevedre veszed? Nem is értem, hogy miért jobb a zokni. :lol:

Állatok:
Én sem hagyom egyedül állattal egyiket sem, de én nem az állatban, hanem a gazdájában nem bízok. :twisted: Egy kutya, normális öszönökkel soha nem támadna kisgyerekre, de egy rossz gazda, beltenyészétés sok kárt tehet benne. Még egy hörcsög is komoly harapásnyomot hagyhat. Nati egy éves koráig volt macskánk, egyszer visszafordult és behúzott körmökkel felé ütött, amikor Nati megpróbálta becserkészni. Addig lakott nálunk.

Kép KépKép
lorca
 
 


Pann,
Nagyon gratulálok, örülök nektek! Aranyos kisbaba, és nagyon szépek vagytok. :D

Lorca,
Kitartás.

Mmónika,
Még azóta is a villmamosos történeteken röhögcsélek. :lol:

Rita,
A te javaslatodra beszereztem én is egy Nyári böngészőt. Köszi a tippet, nagyon bejött, bár Zsófinál az Anna és Peti túlszárnyalhatatlan.
A munka dillemáidra nem igazán tudok mit mondani, de azért talán inkább bevállalnám a melót. Mindenesetre a beszámolódból kiderül, hogy a nagyokkal sem könnyű.
A szexuális felvilágosítást pedig én is igen érdeklődve olvastam, azt hiszem nem lesznek egyszerűek az ilyen beszélgetések.

Rólunk:
Nimród (itt a hasamban) már a 36. hét végén 3410 becsült súllyal rendelkezett. Szóval, kicsit meg vagyok ijedve. Egyébként minden rendben, júli 17.-re vagyok kiírva.

Zsófit nemrégiben heti pár nap családi napközibe vittem, és bár az első napokban nagyon tetszett neki és rohant az "oviba" , mostanában nem akar menni és sír elváláskor, bár még akkor abbahagyja, ha az ovó néni beviszi és leköti valamivel a figyelmét. De úgy sajnálom. Úgy tűnik nincs semmi baja az ovó nénikkel (nekem szimpatikusak), csak az a probléma, hogy én nem vagyok ott. Na, mindegy ha kistesó születéséig nem változik a helyzet, akkor lehet mellőzöm a családi napközizést. Most praktikus okaim is vannak (a sok vizsgálat). Lehet így nehéz is heti 2 napban "beszoktatni".

A témához kapcsolódik, hogy közben lett egy kutyánk is (de csak kint a kertben) és Zsófi imádja, viszont azóta, hol a kutyára, hol Zsófira kell ordibálni, attól függően ki nyúzza jobban a másikat. Kis bemelegítés a kétgyerekes élethez. De nem bánom, annyira szereti.

KépKép
bozotka
 
 


Bozotka!
De jó hogy Te is jelentkeztél!:)
Mi van Veletek?Kistesó mikor is jön?(aktuális egy vonalzó csere :wink: )

Képzeljétek, ma hívott az építtető, hogy holnap vár minket a festő!De jóóó, na meg odaadja a pénzt is aparkettára, úgyhogy holnap megyünk vásárolni :D :D 8) Vszleg egy hónapon belül készen is lesz a házikó:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pann! Szívből gratulálok Nektek! :P

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Hali!!!

Bozótka,gratula a "picike "Nimród babához!!!Remélem minden rendben lesz a szülés után is!!!!

Barbuss,Május,ennyi????És veletek mi van????? :lol:

Panka,de jó,h így halad a dolog!!!!Akkor hamarosan újra költözés!!!Milyen bátrak vagytok!!!Emili könnyen megszokta?Én meg azon is stresszelek,h D új szobába költözik át :roll: :roll:

Állatok:Anyósomék állítják,h sosem hagyják egyedül azzal a döggel.De már az is épp elég,ha ott állnak mellette és úgy harap egyet rajta...jajj,még leírni is rosszul esik.Egyszer a mi kutyánk még szabadon volt akkor még nem volt leválasztva a hátsó része az udvarnak és imádja Dénest.De egy debella és ahogy szaladt hozzá,meglökte.Hiába álltam mellette,nem tudtam elkapni és zuhant vagy fél m-t.Akkor csinálta meg apa akerítést és lett Lara hátrazárva.

Dénes új szokása:ő már olyan profin beszél,h nem szükségen kimondania a szavakat,így leharapja.Annyira sok a mondandója,h nem ér rá végigmondani.Ő maga Dé lett...Dé játszik a macival,Dé rajzol jufit,stb.
Én már csak aja vagyok,de néha csak A.És szabályosan hadarni kezdett,valamit olyan gyorsan pörög az agya előre,h nem tudja követni a nyelve és így olyan,mintha dadogna....hát mit mondja,vicces,aki nem tudja,h milyen jól beszél,annak olyan,mint egy kis elmezavaros halandzsa :lol: :lol:


Pann,milyen a kétgyermekes lét?????

Ditke,szerintem nem kell még nagyobb gyerekülés.Tomi nem lehet annyival nagyobb,mint D és ő kényelmesen elfér még benne.Sikerült telot kapni?

Na mentem...

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Most van egy kis időm (meddig?). Eltelt egy hét itthon, és lassan össze tudom, szedni, h miben változott Gergő:
1. hisztisebb
2. cumisabb (sok cumi, egész nap)
3. éjszakára vissza kellett adni a pelust

Hát eddig nagyjából ennyi. Holnaptól jön az érdekesebb rész, mert akkor egyedül leszek velük. :shock: Mondjuk ha nem fog esni az eső - véletlenül - , akkor ki tudunk menni a játszira...meglátjuk.
Réka egyébként hihetetlen egy baba, főleg Gergő után. Csak egyszer kel éjszaka, (három körül) eszik és aztán visszaalszik. Látható ok nélküli vagy hasfájós hiszti még nem volt. Kopp-kopp. :D Gyakorlatilag eszik-alszik baba, néha nézelődik. Teljesen más habitusú, mint Gergő, és ahogy én látom kinézetre sem fognak hasonlítani. Rékának kifejezetten sötét haja van, sötétkék szemekkel, ami akár még be is barnulhat (bár n csini lenne, ha így maradna :mrgreen: ), úh egyelőre rendesen elüt Gergő szőkeségétől és világos szemeitől.

Rutin: ha-ha. Volt már itthon köldökcsonk-pánik, meg besárgult a baba-pánik, aztán jött a doki, és mindent rendben lévőnek talált. :oops: Aztán van olyan is, amire az ember azt tudja mondani, h "Ja, tényleg!" pl. mikor berottyant a ded fürdés után a törölközőbe. :lol:

Lorca! Én mindennap megköszönöm neki, h olyan rendes kislány, hogy már nem a pocakban kínoz. :lol:

Van vkinek vmi ötlete a terhességi csíkokra? Gazdagabb lettem néhánnyal, de nem ragaszkodnék hozzájuk. :?

Ki kell kapcsolnom a gépet, mert csapdosnak a villámok és mi rendszerint begyűjtünk egyet-egyet.
Vendég
 


Pann!
Akkor én, mint "vonalzó-felelős" :lol: szólok neked is, hogy aktuális a vonalzó csere :wink: Persze ha lesz rá kapacitásod :wink: , ráérős idődben inkább írj!!! :D
Nagyon jó, hogy Réka ilyen jól viselkedik, én is ilyen babát fogok rendelni a gólyától 8)
Gergő:hát biztos nem könnyű neki sem, de te számítottál is ezekre a dolgokra, nem?Mintha régebben írtad volna... :roll: Remélhetőleg hamar visszaáll nála a régi rend :wink:

Meli!
Emilinek meg sem kottyant a költözés, így most sem parázok rajta.Már annyiszor voltunk kint vele, hogy nagyon otthon érzi magát :wink: Mindig mondjuk is neki, hogy megyünk megnézni az új házikónkat, ahová megyünk majd lakni :wink:
Emilinek is aja vagyok, de ha nagy gáz van, akkor anya :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Emili

De jó akkor már nálatok elkezdődött ezerrel a nyár !!!(csak az időjárással is tudatni kéne !!!!)De jó, hogy a párod is otthon lesz 3 hetet !!!! :wink:

Körkérdés bölcsisekhez:
Nálatok ha köhög a gyerek mehet bölcsibe ????
Illetve mikor nem mehet ?????(láz azt tudom)

Meli

Igen Tomika is elfér kényelmesen csak már annyira gyorsan nő, hogy lassan iskolatáska ügyben kérdezősködök !!!!!Hi-Hi-Hi !!! :lol:

Igen meglett édesapa telefonja, igaz nem a Pannontól, hanem kártyafüggetlen kissé drágább (90 ezerl) de legalább a Vodafoneos kártyáját is bele tudja rakni és kristálytisztán hallom, szuper a fényképezőgép része és a videokamera is !!!(N95) :lol:


Köszönöm az üléses válszokat !!!

Lorca

Igazad van a gazdát illetően , elsősorban én is a gazdát okolom, bár itthon nálunk más a helyzet, mivel nálunk nagyon jól nevelt a kutya, de azért nem árt a két lépés távolság !!!!

Telefon saját névre 125 ezer uram nevére 82 ezer, csak eze indokból szerettem volna az ő nevére venni. Neki valami törzsvásárlói kártyája van !!!!!! :wink:

Férj feleség esetén nem értem a Pannon dilemmáját, pláne, hogy írattam a férjemmel egy meghatalmazást is.(Igaz azt mondtam neki, hogy telefonszámla rendezéshez kell a Pannonhoz) :wink:


Bozótka

Itt a biai családi napközibe jártok ?????

Könyvek: mindenkinek javaslom "Első szavaim " a cime, de szerintem nagyon szuper, képek aláírva a nevük, van közlekedéses, kedvenc állataim és Hüllők, Vizi állatok kötete, nálunk nagy sláger.Hétvégén a gyerek keresztapja megkérdezte, hogy már olvasni is tud a gyerek annyira profin mondja a képek tartalmát. :wink:

Pann

Nagyon jó kisbaba ezek szerint Réka !!!!!
Gergő nem ilyen volt, már nem emlékszem ????????!!!!!

Rólunk:
Hétvégén voltunk úszodában és teljesen leesett az állam, hogy 7-8 éves gyerekek hogy félnek a víztől, nem mertek beugrani a vízbe kinnt sírtak a parton és csak a kezüket fogva mertek vízbe menni. Az én gyerekem meg lassan a fejest tanulja.Nagyon sokat számít a babaúszás !!!!! :wink:

Tomika még a héten is idehaza (3 hete)van mivel még néha köhög, de nem hurutosan hanem szárazon ma elviszem orvoshoz, hogy most köptetőt vagy köhögés csillapítót adjak neki ????? :shock: De szerencsére jön a másik mama vigyázni rá !!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Panni!
Sok szeretettel gratulálok én is a szép és problémamentes szüléshez! Réka babának pedig hosszú, boldog életet kívánok!


Néztem a képeket: nekem az első találkozós a kedvencem, ahogy Gergő elmélyülten vizsgálgatja a Picit (és az apuka is csini :wink: ). :lol: Várjuk a további fotókat, mert ilyenkor még annyit változnak!
Ja, és üdv a gyereknevelés újabb dimenziójában! :lol: :lol:

Bozótka,
szerettel várjuk Nimródot is (klassz név :wink: ). Üzenem neki, h fejre vigyázni, ne döntse meg Zsófi rekordját!

Lorca,
kitartás (bár, lehet, h már te is újra babázol, ahogy itt jönnek-mennek a frontok 8) ! De ha még nem, próbálj meg előre pihenni inkább, mint pocakgörcsölésig takarítani :o .

Most csak ennyi, bocsi, majd gyakrabban benézek, mert tényleg nagyon izgi!

jó egészséget mindenkinek!
Vendég
 


Kditke,
Igen, teszteltem (meglátogattam) több családi napközit Biatobágyon, árban hasonlóan drágák, színvonalban eltérőek. Végül is az "Én kicsi pónim" nevű mellett döntöttünk, ami kicsit túl sok tevékenységgel rendelkezik (ami, nekem egyáltalán nem volt szempont, sőt ( lovaglás pónin, balett, torna, ének)), de én úgy láttam itt törődnek rendesen a gyerekekkel, és mikor beléptünk akkor nem én voltam az első, hanem Zsófi. Nekem kb. szimpi volt még Bián az Eszi néni féle gyermekmegőrző is, csak az nekünk már nagyon messze van. Az ugyan fapadosabb (kicsit az olcsóbb is, de nem sokkal), de Eszti néni elég szimpi volt.

Pann,
Hát ez a hiszti téma elég sok mindenkinél jelentkezik (Nem hiszem hogy megúszzuk). Örülök, hogy Réka viszont kisangyal.

Bigsister,
Igen Zsófi 38 cm feje tényleg extra volt. A szülésznő azt mondta 1 ilyen mérettel találkozott a 20 év során. De sajnos jelenlegi adatai alapján Nimród sem fog aprócska lenni.

KépKép
bozotka
 
 


Még mindig egyben. :? Ráadásul minden zárt, dokinénim el is keseredett egy kicsit hétfőn. :lol: 4-től szabin van, csak engem fog várni az elutazással. :wink:

Bozotka,
Esetleg új vonalzók?
BPD-ben mit jelent egy 38-as fej? Mennyi Nimródé?

Bigsis,
Én csak babáznék. :twisted: Jelenleg még csak egy jósló fájás sincs, csak a derekam akar leszakadni. De mivel az már tart vagy öt hónapja, nem hinném, hogy bármit is jelentene. :lol:

Kditke,
Bölcsit nem tudom, de köhögve, csorogva mehet oviba. Bárányhimlő szezonban Natinál szóltak két pötty miatt. Volt, akinek szintén szóltak, de két nap után ismét ott volt a gyerek, nem forszírozták. Natinál egy 38-39 fokos láz sem látványos, nem biztos, hogy észrevennék.

Tudok azért pár olyan férj-feleséget, akik bármit megtennének azért, hogy a másikat szivassák. :wink: Bár hülye lenne vki bosszúból egy drága telefont venni, de mondjuk ha a legolcsóbbat megveszi és ráállítja a patagóniai pontos időre, azért okozhat egy jó kis kellemetlenséget. :twisted: Személyi nélkül nem lehet telefont venni, a férjed nem adhatja neked a személyijét hivatalosan, uh még csak törvényileg sem megoldott az ügy.
De így már érthető, miért az ő nevére akartad megvenni. :lol:

Éjjelre adhatsz köhögéscsillapítót, nappalra pedig köptetőt. :D

Pann,
Milyen volt az első nap 3-asban? Emlékszem, én előre rettegtem tőle. :oops: Játszóterezés hogy megy?
Nem csodálom, hogy Réka könnyebb baba. :wink: Az ELSŐ és főként az ELSŐ FIÚ kategória szerintem a legnehezebb. :lol: Szabi is egy angyalka volt, azután rá kellett jönni, hogy nem az összehasonlítás, hanem a rutin miatt. :roll:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!!!
Nincs túl nagy mozgás mostanában errefelé :(

Lorca,nahát,még egyben????És hogy viseled a kánikulát???Nekem még viszonylag kicsi a hasam,de meg akarok halni,egyfolytában folyik rólam a víz valahol :?

Pann,ha lesz időd,mesélj az első apa nélküli napról-Nagyon félek előre tőle,Dénes állati hisztis most is.

Tegnap is olyan hiszti volt,h apával csak álltunk.Jászberényben sétáltunk és csak úgy előrtört és tartott vagy fél órát....kivagyok...

Én már arra is tippelek,h lehet,h az új helyzet borítja ki őt is ennyire.Ugyanis szobatiszták vagyunk(alakulunk)nappalra.
Úgy kezdődött,h vas.hazaértünk Pestről és levettem róla mindent,meg dögletes meleg volt benn,csak a pelus maradt...én a konyhában vacsorát készítettem,ő a szobájában játszott.egyszer csak hallom,h jön a pisi.Gondoltam,ok,olyan ügyes,h mondja,amikor pisil a pelusba.Megyek,erre félúton találkozunk,egyensúlyozza a teli bili a wc felé,h kiöntse.Lenyúzta a pelust magáról,kihúzta a bilit a sarokból és pisilt.Olyan büszkék vagyunk és úgy döntöttem,h próba szerencse.ÉS egyedül hétfőn volt baleset,amikor bebefeledkezett a hintázásba.Nappalra teljesen szobatiszta eltt,tegnap pl.kinn voltunk az udvaron délelőtt és direkt nem mászkáltam utána,h kell-e pisilni.Fél órát játszott és aztán jött,h ana,pisijek...ÉS tegnap _Jászberény felé a kocsiban sem volt rajta semmi,csak bugyi és nem pisilt be a kocsiba,15 perc az út,de ott azonnal pisilt,ahogy kiszálltunk.
Azt még nem tudom,mi lesz,ha mondjuk Pestre megyünk,v majd a Balatonhoz.Az hosszú út,nem bírná ki még egy-két megállóval sem.De akkor hogy maradok következetes????Nem zavarom össze vele???
Keddi szőnyegre kaki kicsit mondjuk kibillentett az egyensúlyomból,de egyébként meglepően egyszerű a helyzet...

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Lorca
Most miattad nézek be ide minden nap! :) Látom még egyben. Szegénykém, én nagyon rosszul viselném ezt a hőséget óriás pocakkal. Gondolom te sem örülsz neki. Szurkolok, hogy minden okés legyen és minél előbb előbújjon a kis Dani!

Bozótka
Örülök, hogy te is benéztél! Már lassan nálatok is idő van! :) Remélem te is jelzed valahogy nekünk, ha megszületik a picúr!
Szerintem is szép név a Nimród. Nálunk a játszón van egy 1 év körüli kisfiú, őt is így hívják. Előtte nem ismertem senkit, akit így hívnak. Nektek is megy a drukk!

Meli
Gratulálok a szobatisztasághoz! A délutáni alvás is pelus nélkül megy? Bevallom, én még mindig nem merem, pedig már hónapok óta pelus nélkül megy a nappal. De Brigi fel-fel ébred, és rengeteget iszik. (Főleg ilyen melegben) Emiatt szinte mindig pisis a pelus mikor felébred. Persze lehet, hogy szólna alvás közben is (ill. mikor felébred), de én még nyuszi vagyok.
Nálunk egyébként nem okoz gondot a holvanpelus-holnincs. Viszont, ha pelus van rajta, csak a kaki miatt szól. Hosszabb utaknál, vagy nagybevásárlásnál még legtöbbször van pelus nálunk is.
A kakilás miatt ne aggódj, az egy kicsit más, mint a kisdolog. Brigi sem akart eleinte a bilibe kakilni. Aztán egy pár baleset után azt is megtanulta. Gondolom az más érzet és nem olyan könnyű visszatartani a biliig.

Pann
Hogy megy a kétgyerekes lét? Remélem minden okés!

Pann és a többi szobatiszta gyerkőc anyuja
Ti hogy oldjátok meg, mondjuk a Tesco közepén a pisiltetést? És mondjuk a belvárosban, ahol nincs egy db fűszál sem?
Asszem most már inkább magamat kéne rávenni erre...

Kditke
Hogy van Tomika? Száraz köhögésre köhögés csillapítót kell adni tudtommal. Egyébként a homeos Stodal mindkettőre jó, azt hiszem.

Nálunk minden okés szerencsére. Eltekintve a rengeteg harci sérüléstől. Jelenleg mindkét térdéről és a homlokáról hiányzik a bőr. :? Meg tele van csípésekkel. Hiába kenem mindenféle csípéselleni vacakkal. Itthon is megy a szúnyogírtó. És mégis... Hogy honnan szedi össze? Szegény rosszabb, mint mi az apjával. Sajnos mindkettőnket szeretnek a bogarak. Pedig én hogy utálom őket! :x
lora7
 
 


Lora!!!

Nem!!!Én sem merem,emrt amikor nappal is ébred,pisis eléggé.Nem azvarja össze,amikor felkel,mondja,h most már vegyük le a pelust.
Kaki nappal neki nem nagyon van,ő szinte(kivéve ha nem)csak este kakil vacsora után.Most 3. napja úgy oldjuk meg,h bekapcsoljuk a bebetv-t,odaül elé a bilire és várunk.....meglepően sikeres.

Szegény Brigó!!!A homloka???Ezt hogy hozta össze :) ?
Dénest még soha egyetlen szúnyog sem csípte meg.Engem imádnak,de otthon van irtó,így nincs szúnyog.

Kép Kép
meli1118
 
 


Lora,
Köszi :D

Engem nem a meleg zavar, hanem a pocak. :lol: Sajna jelen pillanatban is csak a köldököm felett kb 10 cm-rel próbál kijönni. Hiába mondom, hogy nem kell ilyen magasra törni, esze ágában sincs beindulni. :twisted: Dokinénim pedig holnaptól szabin, kedden elutazik. :?

Szabi is úgy néz ki mint egy patchwork takaró. :lol: Kék, sárga, barna, piros, csíkban, foltban... Ez főleg azért furcsa, mert Natin ilyen korban nem volt szinte egy darab sérülés sem.

szobatisztaság:
Szabi kapott egy bugyit, szájába rágtuk, hogy ha kell pisilni, akkor szóljon. Szólt. :D Igaz, egy pici becsurrant, de odarohant Robihoz, bugyiból kilógó fütyivel, hogy pisi és rápattant a wc-re. A fő gond, hogy nekem nincs kedvem vele szórakozni. :? Igy nálunk marad a pelus, pedig sztem nappalra már lenne remény.

Kép KépKép
lorca
 
 


mmm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 13:57-kor.
pankaa
 
 


Lorca
Te ugye a Berkes dokinénihez jársz? Ha szabin lesz, akkor marad az ügyeletes, vagy ajánlott valaki mást?
Tényleg, egyben vagytok még egyátalán? :lol:

Panka
Gratulálok a hitelhez! Üdv az adósok körében. :D
Olvastam a blogban, hogy Emili ecsetelésre jár a fogdokihoz. Miért? Ez még a régi letört fogacska miatt?
Vajon mikor kell először megmutatni a gyerek fogacsakáit egy fogdokinak? Nem szeretném, ha akkor ismerkedne meg a fogorvossal, mikor baj van. (Kopkopkop)

Meli
Brigócám rendkívül tehetséges módom a sík betonon elesett. A kezeit nem tudom, hogy mindeközben hová tette, mert azok megúszták épp bőrrel. (Anyjától örökölte ezt a tehetségét, én is rendkívüli módon gyűjtöm a lila foltokat és sérüléseket. :oops: )

Képzeljétek, gyerekmentesen vagyok egyedül itthon. Sajnos páromnak muszáj dolgoznia. Brigike meg anyóséknál pancsol a medencében. Elkérték egy pár napra. Most csütörtökig programot kell találnom, mert uncsi itthon. 8) Na megyek is tovább gondolkodni. :lol:
lora7
 
 


Lorca
Tettem fel a picasába "ilyen lett" képet Brigó köldökéről. Csináltam egy "2009 nyár" mappát, abban van. (Bár remélem, most ez foglalkoztat a legkevésbé :lol: )
lora7
 
 


Lora,
Mindjárt megkuksolom a képeket. 8) Hetek óta arra várok, hogy megszüljek, mindenre van időm, amit ülve lehet csinálni. :lol: Pláne múlt csütörtök óta. Akkor fejeztem be a tanítást.
Berkes a dokinénim, már szabin van, de együtt dolgozik Dr Magyar nemtudomkivel. Ő vesz majd át. Csütörtökig, ha megszülök, még dokinéni, utána már csak dokibácsi jut. :roll: Szülésnek semmi jele, bébi tök jól van, szerdától (ma.. :twisted: ) már naponta járhatok ctg-re.
Fogorvost a lelkesek onnantól ajánlják meglátogatni, hogy kibújt az összes fog. Én is azóta szeretném elvinni Natit. :oops:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lora!
Igen, a letört fogat ecsetelik neki 3 havonta.De egész jól tűri, nyitja nagyra a száját:)Egyébként Emili lelkes ha orvosról van szó, persze csak amig be nem megyünk.Mondjuk sírni előre nem szokott, a fogait szereti nagyon mutogatni, spatula sosem kell a torknézéshez :lol:
Én is úgy tudom egyébklént, hogy ismerkedés céljából jó elvinni amikor nincs baj, hogy anya is idejár, és anya szereti a dokit, stb. szöveggel :wink:(félősebbeknek lehet venni egy szuper kinézetű fgkfét, és azt a doki adja oda;))
Később ugyanez a teendő lányos anyáknak a nőgyógyásszal, de szerencsére az még odébb van!!! :lol:
Megnézte aképeket, látványos a különbség!
Miylen hosszú Brigi haja is, fésülködés hogy megy?Fodrész vágja neki?Mi holnap megyünk.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?