Új privát üzeneted érkezett!

Rita nem biztos hogy megindítja. Még ha bent akkor sem, ha nem indokolt.

Én a harmadik lányomat hordtam túl, és engem is rendelt be úgy a kórházba hogy ő is ott volt, meg a szülésznőm is. De azt mondta hogy hiába harmadik akkor is csak akkor indítja meg ha nyitva van a méhszáj. Hát nekem csontra zárt volt, hiába hordtam túl. 40+5-nél született, magától. Úgy hogy este voltam nst-n, minden ok, semmi fájás. Reggel vissza mert indítás. De nem kellett mert hajnalban megindult magától. Tudta a dolgát:)
Hogy hogy bent lesz vasárnap? Nem szokott csak szerdán ügyelni. Ügyelni fog? Na akkor megbeszélem Nórival hogy jöhet:) És akkor szülünk együtt, jó?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


A méhszáj nyitva van 1 újjnyira, ezt a hétfői vizsgálat után mondta Kardos. A vasárnapi megindítást csak én gondoltam magamban, hátha majd ezt fogja javasolni...de lehet szépen hazaküld, h várjunk még. Meglássuk!

Ja, beosztották őt vasárnap éjjelre, rosszul is volt tőle. :)
Kb. f8-tól lesz bent, én 8-ra megyek NST-re, és sztem utána meg is vizsgál, én is szeretném.

OK, te mész a franciaágyra, mivel már rutinos versenyző vagy. :)
Én meg a sima 1 ágyasba. Kardos meg rohangál közöttünk mint pók a falon...egyébként rákérdeztem, h szokott-e ilyen lenni, aszonta nagyon ritkán igen. :)

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok

Azt hittem babadömpingre jövök..erre sehol senki :wink: :cry:

Anyuméknál voltunk vidéken...pihi hegyek :lol:

Eszti a Fülöp Ilona egy angyal szülésznő,én nagyon birom...ha kell megszerzem a számát....

MArcsi veletek minden ok???

Királylányom :lol:

Kép

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Törpiri

Gyönyörűséges a kislányod! Hercig kiscsaj ebben a ruhácskájában!!!!

Eszti!

Én Fülöp Ilona szülésznőnél hoztam világra a kislányomat 4 hónapja! Nem volt fogadott szülésznő csak mikor a szülés megindult ő volt szolgálatban a szülőszobákon. A dokimmal együtt szuper együttest alkottak! NAgyonm áldásos segítséget nyújtott a vajúdás folyamatában! Csak ajánlani tusom.
:lol:

GAbi és Rita!

Kitartást Nektek! Egyébként nekem mikor szültem egyetlen egy kismama szült akkor abban az időben 12 órától a szülőszobánm kb csak mi voltunk vele és férjünkkel együtt meg a dokinkkal aki egy és ugyanazon személy volt! Ő 18 órakkor hozta világa a kislányát és pedig 18 óra 58 perckor! Amikor felgyorsultak az "események" volt ide oda "rohangálás"! :lol:

De én ennek semmi kellemetlen hatását nem éreztem! Még viccesnek is találom így utólag, csak szegény dokimat sajnáltam akin még a februári "hűségben" is folyt az izzadságcsepp a homlokán! :lol: :lol:
ha úgy alakul élményteli kellemes együttszülést nektek!

Mindenki vigyázzon magára és a babájára!
viccvucc
 
 


Sziasztok!

Törpiri: Lili nagyon aranyos,tényleg hogy nőnek ezek a drága babókák.

Gabi,Rita: Nagyon drukkolok,ügyesek legyetek,most egy hétre lemegyek a szüleimhez vidékre,amire hazajövök,már izgalommal várom a szülés történeteket.

Mindenkinek puszantás

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok!

Ahogy látom felpörögtek az események. Nem sokára két babával bővűl az oldal. Ez tök jó drukkolok a kismamáknak.
Crissynek gratulálok Emma babához. Remélem a tejcsi azóta beindult.

Reunion!
László Ádám az oszályos orvos róla nem hallottam valami jókat, Mosonyit nem ismerem. Akikről jókat tudok mondani az a Sulyok és a Széchényi, bár a többi dokit nem igazán ismerem.

Jimbone

Nagyon kedves a védőnőd! Ne haragudj, hogy megkérdezem, de minek mész hozzá? Ebben csak az a dühítő, hogy védőnőt nem vállaszthat magának az ember. Ritának igaza van! Kéne jelenteni a főnöküknek, hogy mennyire segítőkész hozzá állása van a kedvesnek.
Hál istennek nekem szerencsém volt, mert a mi védőnőnk egy tündér. A gyerek dokink is nagyon rendes. Őt viszont lehet választani, aki teheti vállassza a Gecsei doktornénit. Szerintem nem fogtok csalódni.
Nálunk is felpörögtek az események. Pici lányom megtette első önálló két lépését, (este 22 15-kor) azóta erős próbálkozás van.
Látszik rajta, hogy már nagyon menne, de még bizonytalan. Viszont ha fogom a kezét akkor olyan mintha elakarna szaladni. Nagyon fajin. Az alvás az még mindig nem megy nekünk, most épp csak úgy alszik el, ha nem lát minket.
Judit jó múltokorában kérdezted, hogy nincs e szeparácíós szorongása.
Utána játrtam és megnyugtattak, hogy ez szóba sem jöhet Dinánál.
Múlthéten egyik éjszaka linkre hívtam ki az ügyeletet, majd másnap levittem a rendelőbe is. Arra konkrét választ senki nem tudott adni, mitől lehet az, hogy Dina este nem akar elaludni, és olykor nyugtalanul alszik, de azt kategorikusan kizárták, hogy bármilyen szorongása lenne. Ez legalább megnyugtatótt.
Na mindegy, majd lesz valahogy most kisérletezünk, hátha valami megoldás bejön.

Sziasztok, vigyázzatok magatokra és a picikékre.
gika01
 
 


Halihó!

Na, "szüjjetek" má'! :D
De jó, egyszerre több topikbaba is érkezik közénk lassan!

Gabi, én kész vagyok a hasadtól, hihetetlen gigantikus :roll: nem buksz még orra tőle?

Írtatok a védőnőkről:nos, mi itthon csak támadónéni-nek hívjuk magunk között a miénket, szóval ebben minden benne van....én eddig 5 védőnőt fogyasztottam el, ebből egy volt normális! :( Sajnálom hogy olyan sokatokak van rossz tapasztalata, mert főleg egy első babás Édesanyának borzasztó nagy szüksége van rájuk....ám az ajtón tényleg nem kötelező beengedni ha olyan!!

Gika, gratulálok az első lépésekhez! :)
Azt írod, szerencsére semmiféle szorongása nincs, meg hogy megnyugtattak, hogy nem szep. szor.-a van!
Biztos tudod ha utánaolvastál, hogy ezen minden baba átesik egyszer (kétszerháromszor), ez teljesen normális, semmiféle abnormalitás nincs benne! Bizonyos kor(ok)ban a gyerek azt hiszi, hogy azáltal, hogy az Anyukája kilép a szobaajtaján és Őt otthagyja aludni, nem látja többé.Ők akkor még nem értik, hogy ez nem örökre szól. De megkerestem ezt a neten is Neked:
"A szeparációs szorongás a kisgyermek félelme attól, hogy a szülei elhagyják. Ez azt jelenti, hogy nincs jelen az a személy, akitől biztonságunkat kapjuk, szorongás és félelem lesz úrrá rajtunk, pánikba esünk. A szeparációs szorongással küzdő gyermek pánikba esik és sír, ha szülei magára hagyják, ha csak a szomszéd szobába mennek át akkor is.Normális esetben 8 hónapos csecsemőkben jelentkezik és 10-18 hónapos kor között tart, de 2 éves korra általában megszűnik. Intenzitás és időtartama változó, és részben a szülő gyermek kapcsolattól függ: hamarabb elmúlik például ha a kapcsolat a szülővel egészséges és erős, mintha gyengébb. Nem jó, ha a szülők a szeparációs szorongásra az elválások csökkentésével vagy elkerülésével reagálnak, mert ez veszélyezteti a gyermek érését, fejlődését......"

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Crissy, sok szeretettel gratulálok a Kicsilányhoz!!!Képeket nagyon várom!!

Törpiri, Lili gyönyörű!!

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


sziasztok!

törpiri!
Köszönjük, velünk minden rendben! Bogi jól van és szépen fejlődik! Sajnos az emésztésével még vannak kisebb problémák, de hamarosan ezt is leküzdjük! Most kapott emésztés segítő granulátumot (Bonolact kid), ha egy hét alatt nem javul a helyzet, tápot cserélünk. :D Ma "szabadnapos" vagyok, párom lesz egész nap a kisasszonnyal. (Megyek kozmetikushoz és fodrászhoz. És ha belefér, akkor alszom egy nagyot!) :wink:
Hét végén teszek fel friss képeket!
Lili igazi kis herceg kisasszony!
Gabi, Rita!
Kitartás! Drukkolok nektek!
Évi
Hogy bírjátok ezt a hőséget?
puszi mindenkinek!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!

Marcsi

Nagyon aranyos a párod hogy ennyire tud téged támogatni, vigyáz Bogira! Az meg külön jót tesz majd neked hogy ezt az időt úgy tudod eltölteni hogy nőcis "ápolom magam" kényeztetést kapsz! Azért tényleg mindenképpen aludj is ha már így alakult!
A képeket meg nagyon várom Bogiról, de ezzel mindenki így van ebben a topikban! Vigyázz magatokra! Amúgy a meleget a panelban lehetetlen normálisan elviselni! Még Hannát is elviszem a csap alá (ahogy azt a kórházban a csecsemősöktől láttam-Hanna nagyon szereti így a vízzel való találkozást!!!!!) pancsizni hogy lehűtsem! Persze én is ezt teszem. Na mindegy.
Mi szépen fejlődünk, Hannának most bújik az első fogacskája alul! Hát hogy az milyen csodás kis fogcsúcs! :lol: Olyan édes vele. Már várom is mikor "leharapja" szopizás közben a bimbit! :oops: egyébként úgy tűnik egész jól viseli, korábban voltak gondok de a Chamomilla 30ch -t nagyon tudom ajánlani rá mindenkinek akinek csöppségénél elérkezettnek látszik a fogacskák elúbújása és azt fájdalom kíséri! :cry:

Ami még csodás látvány hogy már fogdossa a lábait, amit már nagyon vártam mert az mindig is ennivalóan édes volt mikor más babáknál láttam! Hogy ezek a kis csöppségek milyen rugalmasak és hajlékonyak!

Én már a napi 3szori tornámnál "megpusztulok", Hanna meg egész nap emelgeti a lábait és kitartja! :shock:
Persze a tornát csak módjával hogy az izomláz nehogy jelentkezzen!

Na megyek is mert miközben csacsogok itt össza vissza Hanna jelzi hogy éhes!
Szép napot mindenkinek!
Kép

Éva
viccvucc
 
 


Sziasztok Lányok!

Régen jelentkeztünk, de mi is egyben vagyunk még.
Olvastam hogy milyen telt ház van a szülészeten, azért ennek nem örülök. Mindegy max hazajövünk:)

Eszti: Nekem is Fülöp Ilona lesz a szülésznőm, ha még nem sikerült elérned írjál prvivit és elküldöm a számát, leegyeztetem Vele. Nem is néztem mikorra vagy kiírva de ő Júli 3-tól szabira megy.

Szeretném kérdezni, hogy volt e valakinek itt közületek streptococusa pozitiv , mert Nekem sajna az lett. Ha esetleg igen, mi lett a babával és a mamával a kórházban.
Szép napot mindenkinek:)

Niki
nikike75
 
 


Niki!

Nekem most vették le a kenetet, az eredményt még nem tudom, remélem negatív lesz. Gabinak viszont pozitív lett (néhány oldallal hátrébb ír róla). Ő tud róla felvilágosítani...már ha jelentkezik, mert az is lehet, hogy épp szül. :D .....De ha jól emlékszem ő annyit mondott. ill. írt, hogy infúzióban fog antibiotikumot kapni a vajúdás alatt, ill. ha erre nem lesz esetleg már idő, akkor a bébi fog a szülése után szintén infúzióban.

De javíts ki Gabi, ha rosszul mondtam. :D

Kép
fruzsa7
 
 


Sziasztok
Itt vagyok és még egyben:)
Este megint voltak jóslók, de a melegvíz után elmúlt, és tök jól aludtam az éjjel.

Most viszont baromira fáj a derekam, meg a medence csontom.

Nikike igen nekem pozitív lett. Azt mondta Kardos hogy amikor megindul a szülés akkor kapok infúzióban antibiotikumot, és ezt a vajúdás alatt 4 óránként ismételni kell, ha nincs rá idő akkor pedig a baba fog kapni a születése után branülön keresztül antibiotikumot. Azt nem tudom hogy mennyit de hallottam olyanról hogy 3-5 napon keresztül. De hétfőn megyek hozzá így ezt pontosan megkérdezem.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Pár kép Emma babáról. :lol:

Jól vagyunk. Sajnos tejcsi az hol van hol nincs. Tápszerrel pótoljuk, de még nem adjuk fel. Azt mondta a doki, hogy a következő 3 hétben ez még változhat. Bizakodunk! :D

A strepto szűrésem nekem is pozitív lett. Infúzióban kaptam antibiotikumot, semmi az egész, olyan kb. mint a vérvétel, fél 11 és fél 5 között kétszer volt rá idejük. Aztán míg bennt voltunk vettek vért a babától is, megnézték nem kapta e el, de szerencsére nem.

Rita, Gabi nagyon drukkolok nektek!!!! :lol:

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép Kép Kép [/img]

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Crissy jaj de nagyon édes.

Akkor megnyugtattál, ezek szerint a baba csak akkor kap ha ő is pozitív lenne. Vagy ha nincs idő nekem legalább kétszer adni.

Nálunk minden ok, tegnap este olyan mozgásban volt a drágám, hogy fel kellett ülnöm az ágyban mert baromira fájt ahogy mozgott, fészkelődött. Éjjel semmi extra nem volt. Viszont úgy veszem észre mintha márra lejjebb ment volna a hasam megint.

Rita veled mizus?
Niki?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Mi is egyben vagyunk még...Alig aludtam az éjszaka olyan meleg volt..
Gabi ha mi igy huzzunk lehet együtt szülünk:)
Nekem is megnyugvás ha a baba nem kap antibiotikumot, én is úgy tudom ha nekem sikerül 2x adni a vajudás, alatt akkor Ő nem kap...

Niki
nikike75
 
 


Hello,

én még mindig itthon.... :roll:
De még van 3 napom, vagy még több is....de ha eddig nem jött ki, maradjon bent szépen holnap estig, majd a doki bá' megmondja mi a szitu.
A tegnapi napot borzasztó rosszul tűrtem, estére alaposan feldagadt a lábfejem meg a bokám, úgy néztem ki mint zsákos frodó a gyűrűk urából...:lol:
Kb. 35 percet tartózkodtam az utcán, na az pont elég is volt.
Estére már vonszoltam magam, úgy éreztem magam mint aki lenyelt egy óriás strandlabdát, aszittem szétdurranok.
De a frontok, a bazi nagy szél, meg minden kényelmetlenség ellenére kiválóan aludtam. Ez a gyerek tutira nem lesz frontérzékeny! :)
Ma viszont nagyon nyomi vagyok, elmentünk bevásárolni, alig vártam h hazaérjünk, hamarosan lepunnyadok és semmit nem csinálok...
Kezdek kissé türelmetlen lenni...én télleg nem bánnám ha Kardos holnap este azt javasolná: indítsuk meg. Biztos ami tuti, úgy megyünk be a kórházba h a cuccok bent figyelnek a kocsiban...aztán lehet hazakullogunk és folytatódik a vergődés.
Most már tényleg nincs mit kitakarítanom, soha az életben nem volt ekkora tisztaság itthon! :lol:

Crissy, annyira cuki Emma baba, nagyon tetszik h ekkora haja van!
Gabi, tök jó lenne ha tényleg együtt szülnénk, és egy 2 ágyasba sikerülne összekerülnünk...legalább adnál néhány hasznos tanácsot! :)

További szép napot!
Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Crissy, gratulálok Emmához, annyira szép baba.

Gabi, most néztem meg a blogodon a friss képeket rólad...hogy bírod cipelni Nórát? Nem fáj a hátad? Tényleg nagyon nagy már a hasad.

Erre a lehűlésre és szélre én is alvási rohammal reagáltam. Teljes komaság van rajtam...

Szerintetek így a 35. hét végén már késő szülésznőt fogadni? Mostanában elcsábultam rá, hogy esetleg mégis, bár ez az anyagiaktól is függ. Ti kit ajánlanátok? Az is fontos, hogy júliusban ne legyen szabin.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
fruzsa7
 
 


Rita pedig azt hittem már babázol.

Hát nagyon kíváncsi vagyok neked mit mond holnap a Kardos. Én hétfőn egyek hozzá este 7-re az utolsó vizsgálatra, ha addig nem lesz semmi.
Rita hát igen tényleg jó lenne ha egyszerre szülnénk. De azért majd holnap jelentkezz ha haza értetek.

Fruzsa nekem a Sipos Erzsi a szülésznőm. Nála szültem a másodikat akkor ő volt ügyeletben, aztán a harmadiknál már őt fogadtam meg. Most meg nem is volt kérdéses. Magdit nála meg az elsőt szültem. Ő is aranyos. a többieket nem ismerem. Az én szülésznőm épp most van Debrecenben, és majd csak hétfőn este jön haza, így azért reménykedem hogy azt még Nóra megvárja.
Hátam nem fáj inkább a derekam, medence csontom, és a szeméremcsontom fáj.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Fruzsa, sztem nincs késő.
A saját szülésznőről megoszlanak a vélemények: van akinek nem kell, mert majd az ügyeletes segít, egyébként én csak jókat hallottam az összes szülésznőről.
Én mindenképp akartam fogadni, nyilván amiatt is mert első baba, én a tutira megyek, és hogy végig legyen ott velem vki a férjemen kívül.

Egyébként én megkérdeztem a dokimat, ő is javasolta a fogadott szülésznőt. El is mondta miért: mert rengetegen szülnek a Bajcsyban amióta súlyponti kórház lett és főleg az első babás anyukáknak megnyugtatóbb ha van egy fix ember aki ott van mellettük, segít, vizsgál, intézkedik, stb....és ha nincs fogadott szülésznőd, és pont kifogsz egy frontot (mint amik most mennek), előfordulhat hogy nem tudnak veled olyan intenzitással foglalkozni mint ahogy te igényelnéd....
Persze ezt cáfolják meg azok az anyukák, akiknek nem volt saját szülésznőjük.
Az is biztos, hogy ha van fogadott sz.nő, az anyagilag is pluszt jelent.

A babás csajoknak már van tapasztalatuk, majd ők biztos megmondják kit érdemes felfogadni....nekem Bányai Nórát ajánlotta Kardos doki, eddig abszolút korrekt és segítőkész, mobilon is bármikor elérhető. Napokon belül "élesben" is letesztelem, majd megírom a tapasztalatokat. :)

Gabi, BRUTÁLISAN nagy a hasad!!!!! Nagyon vicces! A férjemnek is megmutattam, csak nézett! :) Állati jól bírod!!!!

Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Jaja, mindenképp jelentkezem a holnap esti vizsgálatok után....ha meg eltünök 1 napnál hosszabb időre, akkor az 1 vagy 2 ágyasban (jobb esetben) megtaláltok! :lol:

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Sziasztok!
crissy!
Gratulálok! Emma szép kislány! És mennyi haja van! :D
Fruzsa!
Nekem Deákné Nyirkos Zsuzsa volt a szülésznőm! Csak jót tudok róla mondani! Kedves, türelmes, segítőkész és szakmailag is a maximumot nyujtotta! (és nem utolsó sorban, bármikor elérhető telefonon!) Segítségével megúsztam gátmetszés nélkül!! :wink:

Néhány kép Bogiról! Kép apa ölében
Kép hideg van!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


És még kettő! Ezek a héten készültek!

Kép figyelem anyát

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Valamiért a negyedik képet nem tudom felrakni! :(

De még kísérletezek! :wink:

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Marcsi gyönyörűek vagytok:)

Nálunk minden ok. Éjjel jól telt. Este viszont baromira fájt a derekam, alig bírtam menni, melegfürdő és utána tök jó volt.

Viszont már nem egyszer ébredtem éjjel arra hogy a bal oldalamon a vesetájékán baromira fáj. Olyan mintha ráfeküdne a gyerek. Elmegyek olyankor pisilni, és akkor a vizelet szaga is más. És aztán a pisilés után elmúlik.

A másik pedig hogy a kezemen az ujjaim a középső ujjpercnél egyre jobban fájnak. Nem tudom eldönteni hogy a víztől vagy az ízületek vannak begyulladva. Úgy hogy holnap ezeket megkérdezem a Kardostól.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Lili, Emma, Bogi, hát egyik szebb, mint a másik!!! Annyira édesek! Még most is a kislányok jönnek, Luca és Nóri, Nikike, neked nem emlékszem kislány vagy kisfiú? És te mikorra is vagy kiírva? Te is most Gabival és Ritával?

Gabi, Rita, gondoltam rátok ahirtelen front miatt, tegnap nem voltunk itthon.
Rita ha hazaküldenek ma feltétlen írd meg mit mondott Kardos, te meg ha addig semmi a holnapi vizsgálat után próbálj jelentkezni Gabi, ha még lesz energiád.

Nekem a tegnapelőtti éjszakám borzalmas volt. Amúgy is egyetlen gondom az alvászavar, immáron 2006 december óta, mikoris 5 hónapos voltam Mátéval, aztán meg az ő eszméletlen alvási "technikája"...de most ez hagyján is.
Viszont péntek éjjel 0 aza NULLA percet sikerült aludnom, azért enniyre nem szokott durva lenni. De még ezen is túlléptem volna, ha nem szombaton délben van a húgom esküvője Kő-hegyen, Pomáz és Szentendre között, ahova csak egy 5-6 km-es túra után lehet feljutni. De még ezen is túlléptem volna, ha szép az idő, ledőlök az erdőben egy fa alatt, s alszom 1-2 órát, aztán majd pihentem volna itthon.
De így!!!!!
A nulla perc alvás után kelni reggel, azt sem tudtam milyen ruhákat tegyek el, itt még jó idő volt eléggé...mire felértünk már hűlt sokat, a túra alatt már szemerkélt az eső, ott fenn már csak 13 fok volt és metsző északi szél, aztán eső, nadrág, pulcsi, kabát volt rajtam s minderre egy plédet tettem, mégis a derekam majd szétfagyott....a kialvatlanság ugye még fázósabbá tett.....
Mátén két nadrág 2 pulcsi dzseki, sapka, de nem tudta élvezni, ráadásul ő is korábban kelt, mint szokott s fáradt is volt...szegény húgom a vékony ruhájában....
háát szóval nagyon sajnálom, mert ez annak volt a tipikus példája, mikor az időjárásnak teljesen ki van szolgáltatva az ember.
Hát nem kifejezetten a szülés témába vágott a fent leírt pár sor, csak kikívánkozott belőlem....mert nagyon csalódottak vagyunk, és hát ez nem az az alkalom, amikor azt mondja az ember, hogy "na majd legközelebb"!

Mindenki el volt képedve, hogy még hátra van két és fél hónapom, hogy mekkora lesz a hasam addigra, ha már most ilyen nagy, úgyhogy most meg is nézem Gabi blogját, nála(d) mekkora volt a 29. hét tájékán, mert nagyon de nagyon nem akarlak nemhogy túlszárnyalni, de még utolérni sem a has méretét tekintve!!!! :D

Legyen szép és vidám a hátralevő napotok a szomorkás idő ellenére!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Még egy próba!
Kép evés után "beájultam"

Na! Csak sikerült! :wink:

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok,

Még itt!!! :lol:
Asszem hogy a magam részéről mindent megteszek Luca teljes benti kényelméért. :)
Éjjel éreztem néhány szúrkálást meg kisebb görcsölést a hasamban, de semmi többet, egész jól tudtam aludni. Ma reggel kicsit fájt a derekam, még most is, de igazán nem vészes.
Azért délelőtt újra kitakarítottam a fürdőt (kényszeres takarító lettem) , aztán főzöcske de okosan, most leültem a gép elé egy kicsit...
Tök kíváncsi vagyok h mi lesz este, mit mond a doki....ha hazaküldenek mindenképp bejelentkezem egy pár sorra.
Férjem szerint ma szülünk....nekem már fogalmam sincs, de már nem is gondolkodom ezen. Viszont folyamatosan hivogatnak a rokonok h mi van már.....kicsit kezdem unni. Elvégre keddre vagyok kiírva, addig még van 2 nap! :)

Tengdi, elég rossz élmény lehetett a tegnapi, na nem a lagzi miatt, hanem a kialvatlanság+az októberi időjárás végett. Nem bánom h nincs 35 fok, de ezért ez durva, hogy szitál az eső, és 17 fok van, mint ősszel!

Épp azon gondolkozom, hogy Lucának beviszek még egy hosszú újjú rugdalozót meg egy vastagabb plédet a biztonság kedvéért, bár gondolom a szülészeten 100 fok van így is-úgy is.
Plusz én köntöst sem viszek be, egyrészt melegre számítok, másrész alig bírnám bepréselni. És azért egy 3. táskát nem fogok becipeltetni a férjemmel, az már tényleg tök ciki lenne.

A gyerkőcök nagyon édik, irígyellek titeket h már rég babázhattok!

Üdv,
Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Hú de izgi, kiváncsi vagyok Rita hogy jelentkezel e még ma:)

Én ma átrámoltam anyuval a gyerekek szobáját, kiválogattam a ruhákat. Jól elfáradtam, most mindjárt fektetek.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Na Rita? Csak nem szülsz már azóta?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Gabi, Rita nagyon drukkolok nektek!!! :D Bár Rita nem jelentkezett, lehet, hogy már szül???!!! :lol:

Marcsi, nagyon édes a baba!!! Tündéri ahogy alszik!! :lol:

A szülésznő témához csak annyit, hogy nekem első perctől kezdve volt fogadva (Tóth Ferencné, Móni) nagyon aranyos volt velem végig a 9 hónap alatt de sajnos pont úgy fogtam ki, hogy ő volt ügyeletben amikor szültem és sajna nemcsak én szültem aznap éjjel, hanem futószalagon jöttek a babák úgyhogy nem nagyon ért rá foglalkozni velem. Nagyon aranyos volt, csak a sors nem úgy hozta, hogy túl nagy segítség lett volna. :(
De mindegyik szülésznőről azt hallottam, hogy nagyon kedves!

Rita, jelentkezz majd!!! :lol:

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Itt vagyok! :? Még nem szülünk.
Doki megvizsgált (nem volt túl kellemes), és még nagyon fent van a gyerek, nem tudta a fejét kitapogatni, ezért nem is akarta elindítani a szülést. Még várunk...pedig úgy készültek ők is, ha ideális a szitu, akkor burkot repesztünk és mehet a menet.
Csináltak NST-t is, de nem nagyon mutat fájásokat, nem is érzek semmit.
Persze nem vagyunk még lekésve semmiről, mert eleve keddre vagyok kiirva....
Abban maradtunk, hogyha csütörtökig nem indul be magától, akkor aznap bemegyek Kardoshoz a rendelőbe, ott csinálnak NST-t illetve méhszáj-vizsgálatot, aztán ott megbeszéljük hogy mikor legyen az indítás. Sztem pénteken-szombaton megtörténik, tovább nem várunk. De én reménykedem h magától beindul, az mégis jobb lenne....vagy én már nem is tudom.
Szülésznő is mondta, hogy jól érzi magát odabent, addig pedig minden oké, kap még pár nap pihenőt. :)

Egyébként egész nyugisnak tűnt odabent a helyzet, szerencsére nem voltak örjöngő anyukák, bár a szülésznő mondta, hogy mennek szülések, de csendben. :)
Pont rákérdeztem a szülésznőnél arra amit Crissy írt: mi van ha akkor jövök be, amikor pont ügyeletben van, és épp tolonganak a szülő nők? És hogy akkor ő egyedül van ügyeletben?
Egyedül van - ezen kicsit meglepődtem- és akkor az van, hogy rohangál ide-oda, de természetesen nálam tölti a legtöbb időt, és igyekszik velem foglalkozni a legtöbbet.
Na de ha pont akkor ugrana ki a gyerek a másik anyukából mint belőlem??? Akkor ki kapja el? :) A doki?

Na ezért is lenne jó, ha akkor jönne rám a szülés amikor nincs éppen ügyeletben, mert akkor tutira velem foglalkozik.

Remélem Lucácska ezt tisztán és világosan hallotta, és megteszi azt a szívességet édesanyjának, hogy a megfelelő napon jön világra! :lol:

Hát akkor holnap jelentkezem, jó éjszakát mindenkinek!

Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Hát lányok egyszerűen az a helyzet, hogy ezek a nem kibújós babák Rákok akartak lenni s nem Ikrek. :D

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok

Rita pedig én már azt hittem hogy megszültél. Na sebaj, ha jól érzi magát odabent Luca akkor jöjjön akkor amikor ő szeretne, és reménykedjünk abban hogy még az indítás előtt megérkezik magától. Nekem annó Réka szófogadó volt. Ez a kinti életében nem igazán mondható rá :D :D :D

Nálam az éjszaka szörnyű volt. Éjjel jóslókra ébredtem, alig bírtam vissza aludni mert állandóan azt figyeltem hogy na ez az e már, aztán meg olyan mozgásba kezdett Nóri, hogy azért nem tudtam aludni. Pedig ilyet nem szokott éjszaka csinálni. Aztán mire elaludtam volna addigra ébresztett Norbit, majd végül hajnal 3-kor Réka. Úgy hogy baromi jó volt mondhatom. Olyan vagyok mint a mosott rongy. Most ők persze még alszanak, de nekem fel kellett kelnem, mert jön 8-ra a vízszerelő. Hurrá. Majd délután pihizek egy jót. Ja és megint kellett mennem éjszaka nagy wc-zni is.
Este megmegyek a Kardoshoz, kíváncsi vagyok nekem mit mond majd, van e hatása ezeknek a jóslóknak.

Rita neked a méhszájad hogy áll?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Tengdi na nekem is éjszaka pont ez jutott az eszembe hogy most már rák jegyű lesz. És az sokkal jobb mint az ikrek.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Hello,

a vonalzóm is azt írja ki, hogy Lucc 1 nap múlva születik meg! Hát csak eljutottunk ide! :)

Gabi, a méhszáj 1 újjnyira van nyitva, csak a gyerkőc még nem szállt le eléggé....erre vajon hogyan tudnám rávenni? Utánanézek a neten, hátha van rá 1-2 jógagyakorlat.
A végén még hamarabb megszülsz mint én, hiszen már a 39. hétben jársz!
Feltétlen ird meg, hogy mi volt ma Kardosnál, pláne ha vizsgálat is lesz!

A tegnap esti vizsgálat óta folyamatosan érzek én is kisebb szúrkálásokat, de nem vészes....de érzem, hogy a "nagy keresgélés" némi hatással lehetett odabent a dolgokra. Ha már fájt, legalább legyen némi jótékony hatása is!

Egyébként annak kifejezetten örülök, hogy a gyerek Rák lesz és nem Ikrek. Tudja ez a Luca gyerek, hogy milyen horoszkóp kell neki! :)

Egyébként szép őszi időnk van ugye? Ha ez lesz idén nyáron, az újjatlan bodykat meg napozókat elő sem kell venni a szekrényből, viszont mehetek még hosszú újjú szerkókat venni.

Kép
szolnoki rita
 
 


Gabi a blogod nagyon szuper :)
Nekem is kellett volna vmi hasonlót csinálni, de én ehhez lusta vagyok.
Mennyi idős a legnagyobb lányod?
És látom te is Skorpió vagy. :lol:

R.

Kép
szolnoki rita
 
 


Rita köszi. BEtti 10 éves, Norbi 8 éves, Réka pedig 5 éves múlt.

Persze mindenképpen jelentkezni fogok, ha más nem akkor küldök sms-t tengdinek. Bízom benne hogy egy kicsit kinyíltam már. Fogalmam sincs hogy hogy lehet rávenni hogy lejjebb menje. De hallottam már olyat hogy egyiknap nagyon magasan volt, másik nap meg megszületett:)

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

A pocakosoknak nagyon szép szülést kívánok.
Rita a baba "leszállását" a sétálás is segíti, vagy a fittballon ruganyózás. Nekem bevállt. :lol:

Törpiri, nagyon édes a kislányod. Azt hiszem már mi ismerjük egymást, vagyis találkoztam vele az újszülött osztályon, hiszen egy nappal idősebb Lottimnál. Állandóan fejtem, úgyhogy sokat nézegettem a piciket. :D

Crissy, a barnasör és a madártej jelentősen növeli a tejhozamot.

Marcsi, gyönyörű a picúr, tetszik a hatalmas cumi. Lotti is cumizik és a fél arcát eltakarja :lol: :lol:

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok!
Nem semmi ez a várakozás! :? De elég türelmesek vagytok!
Én majd biztos a falat fogom kaparni.
Mostanában nem vagyok vmi jó passzban, ezek a frontok jobban megviselnek, mint eddig. Mindig azt érzem, hogy annyira lement van a vérnyomásom, hogy mindjárt elájulok...
Elég szar, mert nem tudok itthon annyi mindent megcsinálni, mint szeretnék.
Tegnap megvettük az álom babakocsit is! de ilyen nyomottan ennek sem tudtam kellőképpen örülni :cry:
Tegnap előtt a kiságyat, úgyhogy mostmár a legnagyobb tételek megvannak :)

Babások! ti mit csináltok ilyen rossz időben?
Marcsi! Bogi annyira szép kislány! nagyon teccik :)

Kép
Kép
nikilány
 
 


Gabi, délelőtt nekem teljesen zárva volt a méhszájam (sőt nagy fájásokat sem mutatott az NST), de pár óra múlva megszületett Lotti. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy bármi megtörténhet, ha esetleg zárva vagy, nem jelent semmit.

KépKép
trinky
 
 


Trinky persze tudom. Annó a harmadik lányomnál volt úgy, hogy túl hordtam, este voltam bent a kórházban nst-n, meg vizsgálatn totál zárt voltam, semmijele a szülésnek, úgy volt hogy reggel vissza újabb nst-re és indításra, erre hajnal 4-kor meg megindult a szülés spontán.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok Lányok!

Mi ai ma voltunk nst-n. Ma jelzett a gép először fájásokat 4x volt 60-80 között. a dokim szerint szerinte ha nem lesz meg a hétvégén a baba akkor jövőhét szerdán kezdünk valamit. :) Érdekes mert ezek a fájások amiknél a gép jelzett már sokszor jelentkeztek Nálam de nem gonodltam volna hogy erre kell várni:)

Gabi: ha nem vagyok tolakodó cserélünk priviben telcsiszámot, hátha együtt leszünk bent:)

Niki
nikike75
 
 


niki küldtem privit:)

Mindjárt megyek fürdeni, aztán 6-kor indulunk a dokihoz.

És mától most már engedélyezem magamnak a szülést mert estétől már elérhető a szülésznőm.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Marcsi..nagyon édes Bogi :lol:

Trinki mikor szültél..azt látom,hogy 1-én,de hajnalba vagy nappal???Melyik szobában voltál???
Küldj egy képet,ugy tudni fogom,baromi jó a memóriám :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Rita nem akarlak elkeseriteni,de nekem ezért volt császár,mert végig fent maradt.

MEginditották mert túlhordtam,kitágultam,de Lili fent maradt,igy császár lett a vége :cry:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Crissy

Óriási gratula a kis Emmához, tényleg gyönyörű haja van!

Rita

Nagyon aranyos ahogy "elbeszélgetsz" a kis leánykával! Bízzunk benne hogy a szülés folymatában is ennyire szótfogadó lesz! :lol:
Mindent bele!

Fruzsa!
Nekem nem volt fogadott szülnőm de egy áldott jó szülésznőt fogtam ki aki odafigyelt rám és egy másik éppen szülő nőre is! Ebből is látszik hogy aznap mikor Hannám a világra kívánkozott akkor csak ketten "dorbézoltunk" a szülőszobán, legalábbis este 21 óráig biztos mert én akkor már kisétáltam onnan! tehát így is lehet szülésznővel jól járni!

Marcsi!

Annyira édes a kis Bogi! Szépen fejlődik amint az a képeken jól látszik! helyesek vagytok. Örülök hogy jól vagytok!

Puszi mindenkinek

Kép
viccvucc
 
 


Hát ha annak kell lennie, akkor az lesz. Amit a doki javasol...meg ami Lucának a legjobb!
De jobb szeretném a normál szülést, arra készültem.
Olvastam mit irt Gabi meg Trinky, hogy egyik óráról a másikra beindult magától a szülés, reménykedem h nálunk is ez lesz.

Törpiri és téged meddig hagytak vajúdni, mire eldöntötték h császár legyen?

Kép
szolnoki rita
 
 


Nekem az előző is császár volt és azt hittem majd nem szenvedek hanem hipp,hopp megcsászároznak és kész..de nem!!
Végig vajudtam...teljesen eltünt a méhszáj és még akkor is fent volt,igy utána rögtön vittek a műtőbe.
De kivárták a tágulást hátha lemegy... :?

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Rita te merre laksz???

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: