Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok.
Heydie feltennél minket is a listára elküldtem az adatokat privibe.
Mi csütörtökön leszünk 12 hetesek Szerda délután pedig megyünk a dokihoz. Genetikai ultrahangra. Remélem minden rendben lesz.
Megvoltak az első vérvizsgálatok is. Itt kiderült hogy vashiányom van. Ma megyünk a háziorvoshoz és szerdán pedig a nőgyógyászhoz kiváncsi vagyok ki mit mond. Esetleg valaki szed valamit? Mi Femibion 400 - at szedjük biztos e mellé valamit még fognak ajánlani.
Csütörtök reggel teszek fel képeket ismét.
AMugy üdvözlök mindenkit. Nem volt időm végigolvasni minden hozzászólást és én is elég ritkán irok. Gratulálok az ujdonsült anyukáknak és külön gratula az ikreknek :)
És nagyon sajnálom ami történt Véletlenke.........(nem akarom részletezni)
Kellemes napot mindenkinek.
szilardinho

Ja amit elfelejtettem irni én nagyon bízom benne hogy szerdán megtudjuk hogy mi lesz kisfiu vagy kislány. Tudom hogy kicsi az esély de hátha :P :wink:
szilardinho

Sziasztok!

Henya - jobbulást!

Kima - gratulálok a győzelemhez 8) milyen verseny volt?

Pici - jó hallani, h vannak azért még ilyen történetek... :) nagyon remélem, h megenyhül 'anyós', mert amíg nem vetődött fel a kiköltözés, addig nagyon jó volt a kapcsolatunk. Aztán meg elsősorban nem is magam, hanem Bubci miatt remélem.

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Szilardinho - nem kaptam privit :? de ha megpróbálod újra, vagy leírod ide, akkor beteszlek a táblába természetesen!

Amúgy velünk minden oké, ma még csak egyszer volt hányingerem, amikor felkeltem, azóta jól vagyok. Le is kopogom :P remélem így a 12. hét közeledtével elmúlik...

Brigi - neked meg óriási gratula a bűvös 12 betöltéséhez ;) nekem még 6 nap, hát már várom...

Kép
heydie

Sziasztok Lányok!

Köszi az infokat a kombinált teszttel kapcsolatban. Ma voltam dokinál, ő is ajánlotta, sőt azt mondta h a 12. heti uh-n ő majd ad olyan papírt, amivel ingyenesen el is végzik. Ez jó hír. :wink: Most már a hasamon keresztül volt az UH.

Az is jó hír, hogy a babával minden ok, szépen dobog a szívecskéje, és 27mm-es, rendesen nő!!! :lol: :lol: :lol: Ami kicsit érdekes, hogy most a doki azt mondta h 8 hetes terhes vagyok (júni 3án még másik doki 6 hetet mondott, akkor én 7 hetesnek gondoltam magam), és csak júli 23ra hívott vissza a 12 hetes UH-ra. Egyébként akárhogy számolom, sztem én 9 hetes terhes vagyok. :roll: Így egy kicsit aggódom, hogy a júli 23 UH kicsit késő lesz, mert akkor már 13-14 hetes leszek. Annyira örültem az UH-nak, hogy nem számoltam amikor ott voltam. Valahogy megpróbálom lebeszélni vele, hadd menjek 1 héttel korábban. :oops: Remélem, nem lesz szabin.

Képet nem kaptam, de mivel erre számítottam, vittem magammal fényképezőt, és lefényképeztem a monitort, mindjárt megpróbálom feltölteni.

Ja, és a születési ip-ra azt a választ kaptam, hogy január 2. felében...No mindegy, mostmár csinálok egy vonalzót, hiába vagyok még mindig a hetek útvesztőjében... :roll:

Ja, és nem bírjuk kivárni a 12. hetet, úh hétvégén bejelentjük a nagy újságot a családnak!

Detti: gratula az államvizsgához!

Somaanya: a Vapianot én is nagyon szeretem, igaz még csak 1x voltam, de nagyon jó a kaja. Remélem, barnázásod azóta sincs!!!

Hékás! Neked Boldog 12. hetet!!!!

Reunion: cuki a 2 kis csomag az UH-n. Viszont a helyedben megnézném a másik orvost.

Henya: jobbulást!

Heydie: kitartás anyósjelölttel. Az a lényeg, hogy Te mindig legyél vele kedves és kulturált, hátha megbékél... A párod egyedüli gyerek? Mert ilyenkor szoktak begőzölni az anyukák, ha „elviszik” őket...

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Szcsm - dejó h minden oké, úgy mennék én is UH-ra. Egy hét van még a 12. hetiig...már annyira várom h lássam újra Bubcit :)
Párom nem egyedüli gyerek, van egy kb. annyi idős öccse, mint amennyi az én hugom (15)...
Vonalzót várjuk :D

Kép
heydie

Hát, ha nem egyke a pasi, akkor kicsit érthetetlen, főleg hogy egy 15 éves tesója van, aki még vszeg jó ideig otthon lesz...

Lesz majd vonalzó is (remélem már este, de először a sztárfotók, az gyorsabban megy!Remélem sikerül őket felapplikálni

Kép Kép

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

sikerült :lol: 8) :lol:

Kép
szerencsemák

Szcsm!
Nagyon édik a sztárfotók :lol: :lol: Ha tudnák gyerekeink, hogy már ilyen idő korukban mutogatjuk őket :lol: :lol: :lol:

Fél órája megkívántam a kínai kaját. Nem fogok ellenállni, csak meg kell várjam, hogy apa hazaérjen és elmegyünk kínait venni :D :D Mondom én, majd leszek vagy 100 kiló mire eljutok a szülésig. Hát gyönyörű leszek :D :D Pedig próbálok diétázni, meg is rendelte az update kaját ebédre, csak hát most a kínai jól bezavar :D :D Az a baj, hogy terhesen nem szedhetem a metet és így az inzulinom frankón felmegy, a cukrom meg le, szóval folyamatosan éhesnek érzem magam.

Szilardinho!
A 12. héten nem nagyon szokták tudni megmondani. Ha nagyon nagy szerencséd van, akkor majd jól fekszik a baba, jól beterpeszt, de akkor is csak inkább akkor látják, ha fiú. Nekem Marcit a 20. heti uh-n tudták megmondani. Előtte nem akarta magát mutogatni :D :D

szerdán drukkoljatok nekem. Tök ci a mai világban, de én ennyi idősen (jó öregen) csinálom a jogsit és szerdán vizsgázom forgalomban. De jó lenne, ha sikerülne. Bár azt hallottam, hogy ez elsőre nem szokott sikerülni...

Heydie!
CACIB ( nemzetközi) verseny volt. Az én kutyusom lett a legjobb a fajtáján belül. Ha akarjátok (nem erőltetem), akit érdekelnek a kutyusaink elküldöm priviben a webcímem. ( azért nem itt, mert soha nem lehet tudni ki olvassa a fórumot :wink: :wink: )

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima - lehetsz te a szerencsés kivétel, akinek sikerül elsőre! ;) drukkolunk majd mindenképp!
Most h írtad a kínait megkívántam én is, de mire eljutnék odaáig, már tuti nem kellene :D de azért az a szezánmagos csirke...hmmm :D
Én kéremszépen azt a címet, mindjárt küldök privit is! Imádom a kutyukat :D

Szcsm - nagyon jók a képek :wink:

Kép
heydie

Heydie!
Ment a cím :D

amíg nem ér haza apa gondoltam be
keve
rem az amerikai palacsinta tésztáját és este kisütöm. Kínai után kis desszertnek juharsziruppal. Úgy látom nekem ez egy evős nap lesz (tegyem hozzá, hogy ma eddig még csak egy almát ettem meg egy tálka műzlit...... Nem baj, jól bevacsorázok, az aztán az egészséges :wink: :wink: :lol: :lol:

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok lanyok!

Remelem mindenki jol van es a manok a pocakban mocorognak. :wink:

Sjanos regen nem voltam es meg nem tudtam visszaolvasni. Mult heten nagyon pocsekul voltam, elkezdtem verezni, de most minden ok mar. Maszat + mami kapott ujabb hormonloketet :wink: De sajnos igy nem repulhettem haza allamvizsgazni (pont ma lett volna) + a 12 hetes vizsgalatra....

Kepzeljetek, a korhaztol megkaptam az ELSO terhezgondozasi idopontot: szept. 17....akkor kb 25 hetes terhes leszek. :oops: :? Ugyhogy most valami megoldas utan kutatunk...

Volt valamelyikotoknek tarkoredo vizsgalat a betoltott 11 het utan? Milyen volt a normal ertek?
Vendég

Sziasztok!
Ha lehetséges, szeretnék csatlakozni hozzátok. Mi mensi szerint január 18-ra várjuk kistesót. Van egy 1,5 éves kisfiúnk, és nem bánnám, ha megint kiskukis érkezne közénk :) De a lényeg, hogy egészséges legyen!
Kicsit rólam: 30 éves vagyok, Bp-en lakunk, a Jánosba szeretnék szülni, csak igazából még dokit keresek...Gondolom közületek már mindenki volt dokinál. Szeretnék a régi orvosomhoz járni, de most sajnos nem tudjuk megfizetni a magánrendelését (16 ezer) :(( Esetleg ha van valaki, aki a Jánosba szült, vagy ott szeretne szülni, és van dokija, írhatna nekem.
Mindenkinek szép estét és boldog babvárást kívánok!

judit
10+0
jud_

Sziasztok!

Reunion, ezek a képek! Fantasztikusak. Azt lehet tudni, hogy egy vagy kétpetéjűek? Én is meggondolnám a helyedben a dokiváltást. Nem tudod, hogy kit ajánlana a neurológusod? Páran szülünk majd az Istvánban, hátha ismerjük :wink: Az én dokim imádja az ikreket. Egyszer volt egy ikerterhességem, teljesen be volt zsongva tőle Nem akarlak rémisztgetni, de ikrekkel viszonylag kicsi az esély, hogy kivárd az időpontot. Szóval tényleg nagy az esély az idei babákra :wink: :lol:

Henya, jobbulást! Most hogy érzed magad? Van segítséged vagy egymagad vagy napközben?

Kima, elküldöd a címet nekem is? Imádom a kutyákat, kíváncsi vagyok :lol:

Bogaracska, pocifájásra egy kis pihenés, és aztán minden oké. Csak a megerőltetéstől van. Egy-egy pohár bor simán belefér, Marcival néha én is kedvet kaptam hozzá :oops:

Gyöngyi! A dokim szerint ha jó az UH, és a baba is úgy fordul, akár a 12. heti UH-n már látható. De én nem bízom benne, hogy csütörtökön már láthatom, így én a 17. héten megyek majd 4D-re. Remélem ott úgy fog fordulni, hogy lássam. Marcival a 18. heti genetikain tudtam meg, de már volt egy erős sejtése a dokinak a 12. hetin is, csak nem volt túl jó a gépe. Ha a nemét akarod megtudni, akkor a 16. hét után, ha az arcára vagy kíváncsi, akkor a 28-32. hetet szokták javasolni

Heydie, köszi. Én is várom már azt a 6. napot, mert utána megígértél valamit :wink: :lol:

Szcsm, fényképező? Ez jóóóó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És várjuk azt a vonalzót... És a kép is nagyon jó!

Kima, drukkolok majd. Nekem anno megmondták, hogy mennyibe kerül, hogy sikerüljön. Édes, nem???? Ma én sem ettem túl sokat. Anyunál voltunk, egy nagy tányér gombócleves volt, mert cseh fánk. Most már kéne valami rendeset is ennem :lol:

Francesca, de jó, hogy jöttél. A rosszullétet sajnálom, remélem már tényleg minden oké. Marcival 12+6n voltam, 1,66 volt az érték. Most csütörtökön megyek, akkor 12+3 leszek. De Bogaracska mintha írta volna pár napja, hogy milyen értéket mértek. Mindjárt visszakeresem

Brigi

Kép

Kép
hékás

Na megtaláltam, 1,44 volt az érték, de nem tudom,m hogy hány napos volt akkor :lol:

Judit, üdv köztünk! nem semmi ára van a dokidnak... :twisted:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Jud - üdv itt, gratula a babához és a kisfiadhoz is :)
Ha szeretnél bekerülni a táblázatunkba (előző oldalon találod), akkor küldd el légyszi az adataidat nekem :)

Afra megint elég régen írt, meg Adrienne is...remélem minden rendben velük!

Kép
heydie

Sziasztok lányok!
Nekem a 12+1 hetesen 1mm volt a tarkóredő de azt mondta a doki hogy rendben.A nemét nem is mondta nem is foglalkozott vele sajnos elég futószőnyeg szerűen mentek be a kismamák.Meg se mertem kérdezni hogy az 1mm nem e kevés mert nem értek hozzá.Persze én úgy mentem oda hogy 10 max 11 hetes lehetek erre akkor derült ki hogy 12 és ha már ott voltam megcsinálta a genetikai uh-t ami kb 5 perc volt.
Hékás:Akkor a 17 hét arra gondoltam én is így akkor megyek 4 d-re.
Mennyibe kerülhet?Én 9000ft-ot is hallottam már.
gyöngyi-30

hahó lányok!

Üdv mindenkinek!!

Kima: Engem is érdekelnek a kutyusok. Lécci küld a címet
Ez most a székesfehérvári verseny volt? vagy lehet h keverem másikkal
Mielőtt kiderült h gyarapodunk éppen azon gondolkodtunk h legyen kutyánk a magányomra, és én a rövidszőrű foxit választottam ki ,de ez végül is meghiusult

Szcsm: nekem a doki amikor lemérte a babákat 24 mm-re akkor azonnal rávágta h 9 hetesek ami tényleg igaz is

Hékás: az Istvánban a Horváth Tamás lenne az orvosom nekem ő nagyon szimpatikus, nagyon jó fej volt amikor találkoztam vele, majd holnap felhívom hogy ő mit mond

Megkaptam a leleteimet, elért a terhes végzet, pajzsmirigyem elszállt pedig mindig normális volt, remélem ez nem marad meg terhesség utánra? :(

PIZZA PIZZA PIZZA :lol: :lol: :lol:

Móni
KépKép
reunion

Gyöngyi, valóban hasonló árak vannak általában a 4D-n. De inkább 10 felettieket hallottam Pesten. Nekem mázlim van, ingyen lesz, kettőt is fogok csináltatni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reunion, a neve ismerős. Ő nem egy oltári nagydarab pasi? :oops:

Én pont azon töröm a fejem, hogy mit is egyek. Valami NAGYON FINOMAT szeretnék. De még nem jöttem rá, hogy mi lesz az? :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Én pörkölt sós mandulával tömöm magam éppen :D finom.

Mi 4D-re a 20. hét környékén terveztünk menni, akkor gondolom már tuti meg tudják mondani a nemét is.

Kép
heydie

Hékás:Te kis mázlista most irigykedem egy kicsit/persze nem komolyan/ :lol:
gyöngyi-30

Sziasztok!

Én is megvagyok már laposra feküdtem magamat! :lol: De mindent a cél érdekében! :wink:
Ma engedélyeztem magamnak egy fél órás kimenőt délelőtt. Mivel túrós tésztát óhajtottam enni és nem volt itthon szalonna lementem a Tescoba vásárolni. Azt hittem jó lesz kicsit shopingolni, de tévedtem....Az a sok kaja és sokféle szag...áááááááááááá. Végig öklendeztem az egész Tescot. :? Gyorsan összeszedtem ami kellett és irány haza! :D :D :D
Aztán itthon lenyugodtott a gyomrom és bevágtam egy jó adag túrós csuszát! :D
Ez azért borzasztó, hogy folyton kajafixált hozzászólásaink vannak!!!! Főleg nekem.. :oops: Na de miről is írhatnék még.....maximum a minősíthetetlen tv műsorokról....

Kima: Dobsz egy amerikai palacsinta receptet? Miben sütöd? Sima palacsintasütőben?

Judit: Üdv köztünk druszám!

Reunoin: a dokiváltást én is javasolnám. Ez nem hozzáállás, hogy ne szüld meg a babákat! Egyébként irtó cukik a babócák! :wink:

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
somaanya

Somaanya, mit nem adnál egy év múlva azért, hogy LAPOSra FEKÜDHETNÉD magad :lol: :lol: Azt hiszem, mindkettő nagy vágy lesz. A lapos has is és a fekvés is :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Készítettem vonalzót, aszerint is 9 hetes vagyok (remélem meg is jelenik) :wink: Most szórakozik velem a doki? :? Júni 6án az UH szerint 6 hetes voltam. Akkor most elvileg 8 hetes 5 napos. Az már inkább 9, mint 8, nem? Ráadásul bármilyen oldalon nézem a baba méreteket, a 27mm mindenhol 9-10, mint 8 hetes terhességhez van feltüntetve. Kicsit el kezdtem parázni, hogy mi van ha lekésem a különböző szűréseket a 14. hétig. Remélem tudok beszélni a dokival, és rendben lesz hogy 1 héttel korábban menjek a 12. heti UH-ra...Bocs hogy ezen filozofálok, csak most ez nagyon foglalkoztat. :oops:

Kima: én akkor vettem meg a terhességi tesztet, amikor egy olyan nap, amikor a 3. tárgyalásomra robogtam, olyan környéken ahol csak kínai kajáldák vannak (nem nagyon vagyok oda a kínaiért, de a sült tésztát megeszem) és vettem 1 adag tésztát, a 2. falat után majdnem rosszul lettem, így abbahagytam, pedig marha éhes voltam. Asszem aznap este 6ig nem is ettem semmit. Ízlések és pofonok :lol: :lol:

Egyébként látom, ez a kaja téma mindenkinél eléggé toppon van. Mi most vacsiztunk sajtos-tejfölös tésztát, de még mindig éhes vagyok!!!!

Jud, üdv itt nálunk!

KisGizi vajon mikor tér vissza a nászútról?

Na, megyek, művelem még magam egy kicsit CRL témában...

Kép
szerencsemák

Brigi! Ha minden úgy lesz, mint Soma születésekor akkor a lapos hasra viszonylag hamar szert tehetek majd, fekvésre viszont esélyem sem lesz az tuti! :wink: Hál' istennek szerencsés alkat vagyok. Somával kb. 13 kg-ot híztam és le is ment pár hónap alatt. Remélem ez most sem lesz másképp, még ha kicsit több is jön fel a kezdeti nehézséges fekvős evős napok miatt. Egyébként nem eszem többet mint egy normál ember csak sokszor eszem piciket. Az meg kifejezettem egészséges. Legalábbis ezzel nyugtatom magamat. :roll:

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok!

Hát én még mindig sz.rul vagyok..sosem lesz már végeeeeeeeee??????????? Megőrülök már.

Szia Judit!!!! :D

Hát a Boncsikám a 7. hónapban mutatta meg csak magát, novemberben szültem és szeptemberben sikerült nagy nehezen megállapítani..pedig 2-szer is voltunk 4D-n..már azt hittük csak a szülésnél derül ki csak a neme.. :D de volt olyan nő, aki ment a 12. heti genetikaira és vigyorogva jött ki, hogy fiúúúúúúúúú..a hajam téptem... :D remélem most hamarabb megmutatja magát...

Nekem jövő szerdán lesz a 4. uh, plussz vérvétel, kiskönyv stb..akkor leszek 11 és fél hetes..az akor a genetikai lesz már????????????????????????????? Merthogy múlt héten a doki azt mondta uh szerint 8 hetes a baba, 16 mm..ezért nem értem..végül is tök mindegy..

Szende
Olvasol minket? Végül is hogy vagy és mi történt végül? Volt szükség orvosi beavatkozásra?

Véletlenke
Olvasom a blogodat...

Kép
dytt

Sziasztok!

Én úgy tudom, a tarkóredő érték 3 mm-ig jó, efölött küldhetnek további vizsgálatokra.
És gyanú esetén nézik az orrcsontot is, hogy van-e, mert Downosoknál csak később fejlődik.

Nálunk 1,5 és 1 mm volt a két gyereknek.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok,

én éppen csak betöltöttem a 12. hetet Zsófival amikor tarkóredő vizsgálaton voltam és vhol az alsó érték körül volt asszem 0,8 mm vagy ilyesmi. Bár valaki azt mondja nincs alsó határ, asszem a papíromon 0,4- és 3 mm közt volt a normál érték..

Húúú én nagyon nem bírom a fűszeres kajákat.. meghalnék a kinaitól tutira, viszont tegnap ZSófival megettünk 1 kiló (héj nélkül 1 kiló :wink: ) görögdinnyét vacsi után, és rá 1-1 főtt kukoricát... nyami, nem is tudom mikor ettem utoljára ilyen finom csöves kukoricát.. olyan jó húsos, szemei voltak és olyan de olyan zsenge volt :)

Kima holnap megy a drukk, nekem elsőre sikerült, (25 évesen csináltam :wink: )
Amerikai palacsinta recept engem is érdekelne!

Francesca, hálistennek minden rendben van akkor. Vigyázz magadra, tudni lehet hogy mitől véreztél, kell valamire jobban figyelned? Vagy csak barnázás volt?
25. eti első vizsgálat nagyon brutál... és mi még a magyar egészségügyet fikázzuk... azért néha elgondolkodom hogy olyan amilyen, de a Nyugat Európában azért sokkal több szempontból rideg tartás van..

Jud, isten hozott a csapatban! 16 ezer egy magánrendelésért.. wow nagyon húzós..

Somaanya akkor azóta sincs barnázás? Soma mikor jön haza, hogy bírod nélküle? vagy már ott van ? Nyam nyam asszem este én is túrós tésztát fogok enni, sok sok tejföllel :D Kösz a tippet!

Olyan érdekes mert nagyon erősen érzem a szagokat, de valahogy egyáltalán nem öklendezem még a nagyon bűzöstől sem.. pedig amikor először letüdőztem a nagy kukánk szagát mikor húztam ki az utcára azt hittem rögtön okádni fogok, de csak konstatáltam hogy marha büdös és ki kell mosni, és ennyi.
Érdekes :)

SZcsm, bocs de jót mosolyogtam a fényképezős ötleteden :) doki nem nézett rád furcsán?

A 4D itt "vidéken" is 10 ezer..
pici76

Üdvözlöm az újakat! :D Gratulálok a fotókhoz nagyon édesek :lol:
Én holnap megyek vissza a védőnőhöz, már tök ideges vagyok, biztos megint meg fog mérni, és már majdnem 3 kg-ot híztam, ez normális? :? Pedig nem tűnik úgy, hogy olyan nagyon sokat ennék, vagy csak nem veszem észre :shock:
El kellene már kezdeni vmi tornára járni, vki már elkezdte? Tudtok ajánlani Pesten vmi jó helyet, ahova nem kell beutaló, mert természetesen múlt héten elfelejtettem kérni :evil:
Mit egyek ebédre??? :x :x :x

Kép
Kép
bogaracska

4D Ultrahangra hány hetesen érdemes vajon elmenni? Én biztos nem bírom ki, hogy csak egy hónap múlva lássam újra a babót! :roll:

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Pici: a doki egyáltalán nem nézett furcsán, de kezdem már megbánni ,hogy ennyire felkészült voltam, mert először azt mondta hogy most nem tud képet adni, de mondjuk 2 hét múlva ha elmegyek hozzá, akkor majd ad, aztán elővarázsoltam a gépemet (Férjemnek már nagyon szerettem volna megmutatni), így behívott júli 23-ra, ami meg szerintem már igencsak túl lesz a 12. héten.

Dytt: akkor ezek szerint Neked is hasonló számolási nehézségeid vannak, de legalább már elő vagy irányozva a 12 hetes UH-ra, ez fél siker  Addig is jobbulást! Én holnap próbálom meg elcsípni a dokimat és bekéredzkedni hosszá min 1 héttel korábbi ip-ra.

A Down szűrésről vmelyik előző oldalon Bogaracska feltett egy linket, amin vannak infok, ha jól emlékszem, mindenféle értékek is

Bogaracska: én Vadast fogok enni, nem tudom, ez mennyire hozott lázba. Én már nekiesnék, de épp egy dögunalmas telekonferencián ücsörgök...Itt a babaneten van egy olyan fejezet, hogy UH hétről hétre, vannak képek is, szerintem ott a képeket nézegetve meg tudod állapítani, hogy mikor lenne érdemes legközelebb menned (én itt nem találtam rá, a google-es keresésem – ultrahang hétről hétre – hozta ki) Tornában sajnos nem tudok segíteni. Viszont ha ebben a kérdésben előrébb jutottál, majd légyszi oszd meg velünk is!

Üdv mindenkinek!

szcsm

Kép
szerencsemák

Bogaracska, mindenki eltérő ütemben, eltérő mennyiséget hízik. Én egyenlőre még a pozitív teszthez képest 0,5 kg mínuszban vagyok, de tudom, hogy nem fogom megúszni 10 kg alatt... Anno Marcival én a 20. hétre híztam 3 kilót, de ez tényleg egyénfüggő.

4D: ha a nemét akarod, akkor a 16. hét után, ha az arcát, akkor meg a 28-32 között. Egyébként bármikor el lehet menni :wink:

Szcsm, vadas????? de ennék! meg is nézem, hátha a múltkoriból fagyasztottam le, akkor holnap azt fogok enni :lol: Én ma borsófőzeléket fogok enni rántott hússal. Hamar elkészül, és ez nagy előnye :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Köszönöm a tippeket, vadast sajnos nem tudok főzni, pedig szeretem :( lehet, hogy én is a rántott husi mellett döntök, az tényleg egyszerű :D Eddig nem nagyon kívántam húst, de most újra megjött az étvágyam :lol:
Hát a hízással kapcsolatban nem nyugodtam meg, lehet hogy fogyókúráznom kellene :roll: :oops:

Kép
Kép
bogaracska

Sziasztok!

Pici: Barna azóta sincs. Soma még a mamáéknál, ott is lesz a jövő hét végéig ugyanis onnan indul az Erdélyi turné. Amihez én vagy csatlakozok vagy nem. majd csütörtökön kiderül. Úgyhogy hiába hiányzik nagyon az én kicsikém péntek estig tuti nem látom, de lehet, hogy jövő vasárnapig. :cry:

Tegnap du. megint nagyon rossz volt a gyomrom és ma sem sokkal jobb. Nyilván a fekvés miatt van a sok sav és ettől az émelygés. No de remélem holnap után ennek véget vethetek.

Én is nagyon gondolkodok a 4D-s uh-n, hogy mikor menjünk. Somával a 20. héten voltunk és akkor még nagyon kis ufo feje volt. :roll: A 30. hét körülig pedig még olyan sok idő van, hogy azt nem bírom ki! A megoldás az lenne, hogy menni az elején és a végén, de ki bírja azt anyagilag! :evil:

Kép

Kép
somaanya

Jéééé! A vonalzóimon megváltoztak a kis jelek. Én nem csillagocskát és kék pólyásbabát tettem fel annak idején....

Kép

Kép
somaanya

Sziasztok!

Torna - itt júliusban indul a jóga, én arra készülök menni, addigra már a 12-t is töltöm és dokinál is voltam.

Most lehet hülyeséget fogok kérdezni, de a tarkóredőt nézik a 12. hetin, vagy ez egy külön vizsgálat? :oops: abszolút tapasztalatlan vagyok még, ne haragudjatok ha bambaságokat kérdezek...

Én ma csajos napot tartok egy barátnőmmel, nemsokára indulunk is, de azért majd még benézek előtte :)

Kép
heydie

Bogaracska, nehogy fogyókúrázz!!! Próbád ki esetleg hogy kevesebb édességet eszel, vagy fehér kenyér helyett teljes kiörlésűt, vagy keksz helyett aszalt gyümit, vagy mittomén, de foygókúrázni terhesség alatt tilos!!!!

Az első trimeszterben a 2-3 kiló hízás szerintem tök ideális amúgy is, én is szerintem 2 kilót híztam ZSófival az első 3 hónapban, és a végén 11-12 körül álltam végül meg, és 1-2 kiló plusszal jöttem ki a kórházból a szülés után 6 nappal. De a sógornőm több mit 20 kilót hízott, és simán visszafogyott utána újra 45 kilóra (apró termetű)
Figyelj oda mit eszel ha zavarnak a kilók, de fogyizni nem szabad, és a szoptatás alatt sem szabad!!!

Szcsm, hacsak nem vagy biztos benne hogy a gyerek korábban fogant, szerintem a július 23 tök jó időpont a down szűrésre, ezek szerint akkor éppenhogy betöltöd a 13 hetet..
Én azt vettem észre, hogy a kismamik, úgy számolják a heteket, hogy amint betöltik a x. hetet, már x hetesnek számolják magukat, (én is) de a dokik a vizsgálatok során majd mindig fiatalítják a terhességet... náluk a 13.00 az még simán 12 hetes terhes :)
pici76

Sziasztok!

Bocsika, hogy nem olyan sűrűn jelentkezem.
De zajlanak itthon az események....
Az émelygés megint csak megtalált. Volt egy két jobb napom, de most megint rossz. sőt a mai nap eléggé nem vagyok toppon....

holnap megyek délelőtt dokihoz.
remélem minden rendben lesz. mert ugye először csak petezsákot láttunk. szóval remélem, hogy szépen fejlődött azóta a Picurom!

Holnap ha tudok jelentkezem, hogy mi volt a dokinál.
megyek , mert megég a sajtos melegszenyám. most erre kattantam rá. ez jól esik.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Jaj, tényleg a torna. Arra elfelejtettem reagálni :? Én anno a Brendonba jártam, nagyon jó volt, de megszűnt sajna. Én most két helyet tudok - a környékünkön -, egyik helyre sem kell igazolás. Az egyik a Minimanó babacentrum a Nagy Lajos király útján, a másik meg a Fila fitness az Erzsébet királyné útján.

Heydie, a 12. heti genetikai UH-n mérik a tarkóredőt. És igenis kérdezz, ha valamit nem tudsz, elvileg ezért vagyunk, nem? :lol:

Bogaracska, nehogy fogyózz!!! Szerintem is csak figyelj oda, hogy mit eszel. Én még arra is figyelek, hogy milyen gyümölcsöt eszegetek. Nekem van 3 fő étkezés (bár a reggeli néha csak egy Jó reggelt!, ha túl éhesen ébredek), és közötte csak gyümölcs és joghurt jöhet szóba. Azért nem sanyargatom magam, ha megkívánom a palacsintát, megeszem nyugodt szívvel akár nutellásan is :lol: :lol: És arra sem igazán figyelek, hogy mi a 3 főétkezésem. Ha töltött káposztát kívánok, akkor az :lol:

Mary, tuti minden rendben lesz, de azért várunk a hírekkel!

Pici, nálunk nem fiatalítják a terhességet. A 13+0, az 13, a 12+6 az 12 és így tovább. Én úgy szoktam, hogy amikor betöltök egy hetet, akkor én következő nap már eggyel többedik hetes vagyok. Most vagyok 12+1, azaz én már a 13. hétben vagyok :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Bocsi, bocsi, igen, elég ritkán vagyok errefelé :oops: bocsi :oops:

Szüleim pár napja mentek el, azóta meg izgulás volt ezerrel, mert ma volt a 12.heti UH-m (márha itt ezt annak nevezik)

Hála Istennek, mindent rendben találtak, Pindurkám mocorgott, szívdobogott, és rengeteget változott 2 hét alatt :shock: Már igazi babaformája van, a kis ujjacskáit is láttam :D

Ilyen méreteink vannak:
CRL: 62
DBP: 21
SN (Tarkóredő?): 1.1

Ééés itt van egy fotó Róla:
Kép

Eszek, visszaolvasgatok és jövök még

afra.h

Köszi Brigi ;) kérdezek én, ha nem tudok valamit, csak olyan hülyének tudom érezni magam... :D és minden eredmény meg is van rögtön a vizsgálat után? :roll:

Én meg arra felejtettem el reagálni, h Bogaracska - tényleg nehogy fogyózz!!! Terhesség, szoptatás alatt az nagyon nem jó...ha sokszor eszel keveset, az sztem jó, az esetleges hányinger miatt is, meg amúgy is. Sztem 3kg az első trimeszterben nem gáz.

Afra - örülök h megvagy! Dejó kép, már tiszta babaformája van Pindurkának! Mocorgott?? Deeejó :D fúú, úgy izgulok én is az UH miatt, és még 6 hosszú nap :?

Kép
heydie

Heydie, elküldtem az adataimat priviben még múlt héten, de szerintem nem ment át, mert nem látom a táblázatban magam. Ezért leírom itt:
Nick: nilszi
Név: Etelka
Mama szül. 1982.03.29
Lakhely: Erdély
Első poz. teszt: 2009.05.29
Kórház: Marosvásárhely
Baba: Babóc
Szül. Várható: 2010.01.07
Baba legyen: egészséges
Tesó: nincs
Köszi, hogy összesítesz bennünket :-) Jó látni, hogy már milyen sokan vagyunk...

Nekem egyre későibbnek tűnik a 14-edik hetes UH... akkor már késő a tarkóredő, nem??

Rajtam kívűl még van valakinek gyomorsava? A kekszet már utálom!

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

Nilszi - nem tudom, nem értek az ilyen dolgokhoz, de lehet, h felétek megint máshogy csinálják, és a 14. hét ideális a vizsgálathoz, nem? Nálunk is vannak eltérések Mo.-hoz képest.
A táblába betettelek :) annyit még, h a baba neve Babóc vagy Babóca? Mert a vonalzódon az utóbbi szerepel :D persze lehet, h ez olyan, mint ahogy nálunk a Buborékból Bubci lett... :D

Lassan megyek, 4-kor talizom a barátnőmmel, de azért kicsit még vagyok.

Kép
heydie

Babóca, persze, hogy Babóca :-) Elsiettem.
nilszi

Most nézem, kerek 200 napom van még hátra :P
Azért haladunk... :D

Kép
heydie

Nilszi - okés, azt írtam a táblába ;)
Nézegettem, a 01.07. meg a 01.22. elég keresett dátum köreinkben :D este feldobom, addig hátha jön még vmi adat :)

Kép
heydie

Íme az amerikai palacsinta recept:

Hozzávalók:
• 6 tojás
• 24 dkg finomliszt
• 2 púpozott kávéskanál sütőpor
• 3 dl tej
• 1 csipet só
• cukor

Elkészítés: Válaszd szét a tojásokat külön-külön tálba (a sárgája legyen nagyobb tálban, majd abba kevered bele a fehérjét). A sárgájához add hozzá a lisztet, sütőport, a sót és a tejet, keverj belőle sűrű, sima tésztát. Verd fel a fehérjét a csipet cukorral és keverd bele óvatosan a sárgájás masszába. Előmelegített teflon serpenyőben süsd őket aranybarnára (ha tényleg teflon a serpenyő, nem kell a palacsinta alá olaj).

Vigyázni kell vele, mert nagyon fincsi és halálra tudja magát az ember enni.
Sima palacsintasütőben sütöm.

Jud!
Üdv a csapatban.

Reunion!
Mi az, hogy a pajzsmirigyed elszállt? Ez miért terhes végzet? Bocs, hülye vagyok hozzá.

Somaanya!
Egyetértek Brigivel. Élvezd ki a fekvést amíg teheted

Bogaracska!
Amikor én legközelebb megyek a védőnénihez majd sztrájkolok és nem állok a mérlegre. Nekem eddig plusz 1, de ha továbbra is így tömöm a fejem a 9 hónap végére meglesz a + 30 kiló is.
Már szerintem írtam, hogy Marcival 18 kilót híztam. A kórházból + 3 kilóval jöttem ki és az le is ment 2 hónap alatt. Szóval étkezz normálisan és akkor nem lesz a szülés után sem gondod. De ne fogyózz.

Afra!
Tündéri a babócád!

Nálam hányinger elmúlt, hasfájás visszatért és hozta magával a derékfájást is. Remélem nem ez lesz a műsor a hátralévő időben…..

Na és a kihagyhatatlan: a mai kajám császármorzsa volt. Ez sem fogyókúrás, de majd holnaptól odafigyelek

Kima
Kép
Kép
kima75

Én a védőnőnél sosem állok mérlegre, csak előtte reggel itthon megmérem és megmondom. Eddig elfogadta.Na ja, itthon meztelen állok rá, ott meg cipőben-ruhában kéne... :oops:

Én még nem híztam semmit, kb fél kilót fogytam, de fog még ez változni. Úgy tapasztaltam, a második harmadban vagyok a leghízékonyabb, szinte mindkét gyereknél hetente jöttek a kilók. :?

KépKépKépKépKép
uxi

Afra, de jóóóó kép :lol: Tesódék ott vannak?

Heydie, a tarkóredő értéke azonnal megvan, ha vesznek vért is, arra azért várni kell :wink: Jó barátnőzést!

A mérés nálunk is ruhában van, de le kell vonni 1 kg-t belőle. Fura, hogy mindig ennyit, mert most ugyebár papucs, nyári ruha, télen meg farmer, csizma... de mindegy :lol:

Nilszi, nekem szerencsére nincs, de arra állítólag tényleg a keksz a jó. Amitől én annyira kiszáradok, hogy döbbenet. Én is megutáltam, mert én eleinte émelyegtem reggel, és nem bírtam kajára nézni. Az meg kéznél volt. De örülök, hogy már simán megeszem reggelire a sonkás szendvicset jó sok paradicsommal :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok lányok!
Nekem is örök dilemma hogy mit egyek mert folyton éhes vagyok, de egy darabig jól esik amit eszek és napokig ugyanazt utána meg rá se bírok nézni...
Egy hétig melegszendvicset ettem minden reggel most már nem megy le...A mostani favoritom a főtt kukorica,még jó hogy lehet kapni.
Nekem is van derékfájásom,sokszor alig tudok lábra állni, a védőnőm be akar utalni az idegsebészetre ha rosszabb lesz.
Mindenkinek szép napot!
:lol:
gyöngyi-30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?