Új privát üzeneted érkezett!

amúgy ez nem jár, összehasonlítani így a tüneteinket!! Én még csak 5+1vagyok, míg Ti meg már a 7.hetet tapossátok!! Akkor én sokkal rosszabbul állok! Ti is rosszúl voltatok már ennyi idősen is???
Szami!!! Arra gondoltál, hogy neked azért látszódik, mert vékonyka vagy??? Vagy mire írtad, hogy Te azért érzed...???
/ "Ronci, Akkor gondolod nekem azért kezd érződni, mert alacsony a súlyom? Huhh para, lehet, hogy velem nem okés valami....." /
Mert egyértelműen jobban látszik azon, aki vékonyka, mint aki amúgyis úgy néz ki, mint aki állandóan jól van lakva!! :lol:

Szóval azt mondjátok, hogy a hányós rész java a 7.hét környékén jön???? :shock: [/quote]

Kép
Kép
ronci
 
 


ronci: Tudod mi a furcsa? Én azt mondtam, hogy van akkora pocakom, hogy majd tök jól el tudom titkolni kb. 20 hetes koromig. Ehhez képest teljesen más alakja van a hasamnak és már most úgy nézek ki, mintha tényleg 20 hetes lennék minimum. :) Szóval meg kell ezt a dolgot beszélnem a munkatársaimmal, pedig a 12. hétig nam akartam, de szerintem nagyon látszik. A hányósságról: Nekem is állandó hányingerem van, csak hol jobb, hol rosszabb. Szerintem ez nekem már kb. azóta van, mióta az uh-t csinálta a doki. Szóval én is hamarabb kezdtem a 7. hétnél. Remélem azért nem lesz rosszabb, ezt még tudom tartani.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky!

Mi az az utró?? Bocs, de nem tudom. :oops: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nmarya 2010.02.19 19:31-kor.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 

 
 

nmarya: Én is 156 cm vagyok és olyan hasonló ttestalkatnak tűnsz. Szóval ez vár rám. :) Az utro, az a progeszteron-pótlására szolgáló utrogesztan hüvelygolyó. A meddőségi kezelések után automatikusan adják, nekem 3x1-et kell használnom.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


És meddig kell szedned az utrot?

Ekkor a terhesség alatt 2 kg-ot híztam, remélem most is igy lesz. Szülés után 10 kg-mal voltam kevesebb, mint a terhesség kezdetén. De sajnos szoptatás alatt visszajöttek a kilók. :( :( És meg is maradtak.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Ja, azt elfelejtettem megírni, hogy pénteken én is megkaptam a kiskönyvet. Vérvételre szerdán megyek majd.
Kérdeztem a védőnőt, hogy kell-e vmilyen vitamint szednem, azt mondta, nem kell semmit se.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


nmarya: A 12. hétig és utána fokozatosan csökkenteni, ha jól tudom. Amikor már átveszi a méhlepény a progeszteron termelését, akkor már nincs szükség a gyógyszerre.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


nmarya!! Akkor Te nem szedsz semmilyen vitamint??? Ez érdekes!!! Ritka, hogy ilyet mondanak egy kismamának!!!

Vicky!!! Én is úgy tudom, hogy szépen lassan lehet csak abba hagyni, nehogy hirtelen megvond a szervezetedtől...
Hát az én hasamon még nem lehet látni semmit.. vagy a fene se tudja..lehet, hogy nem volt ekkora??? :lol: :lol:
Előbb sütöttem zabkorpás palacsintát.egyáltalán nem rossz. /ebből gondolom kiderült, hogy most csináltam először. Párom elment focizni, és gyorsan kihasználtam a lehetőséget és csináltam: így nem látja miből van, még az is lehet, hogy megeszi Ő is!!!/ :lol: :lol:
Amúgy ma nem voltam rosszul. csak kétszer megszédültem, de ennyi..juhé!!! :D :lol: Nem bánnám, ha így maradna.. tudom hiú remény, de akkor is!!!

Kép
Kép
ronci
 
 


Ne izguljatok lanyok, a pocakon meg nem is kell latszania semminek.
Vagyis a babanak biztosan nem.
A puffadas viszont nagy esellyel latszik, meg annal is, aki nem veszi eszre, hogy puffadna. Ez a terhesseg elso heteivel egyutt jar.
Egyebkent: a baba es a meh korulbelul a 12. hetig a szemeremcsont mogott van. Ez annyit tesz, hogy kifele meg nem dudorodhat, hiszen teljesen a csont takarasaban van. Ami teljesen jo, tekintve, hogy ekkor a csont pajzsa nelkul nagyon vedtelenek lennenek. A termeszet ezt igy alkotta meg. A 12. heten hagyja el a szemeremcsont vonalat, feljebb no, addig csak a beleket tolja, amik meg puffadnak is, ezert latszodhat mar pici pocak, vagy lehet szukebb egy-egy nadrag. Meg kemenyebb is lehet a gazok miatt. A puffadas egyebkent amiatt van, mert a szervezet masfele keppen is vedi a babat: az osszes izom belassul, lustabb lesz, tobbek kozott az emesztorendszer is es ezert erezhetunk hamarosan hihetetlen nagy faradtsagot.
Nalam Kristof babanal ugy alakult, hogy eleg koran, mar 5-6 hetesen elkezdtem puffadni. Elotte teljesen lapos hasam volt, ezert tunt fel. Reggel szinte normal lapos hassal ebredtem, de ahogy ittam-ettem, telt a nap egyre jobban szoritott a naci. De siman lehetett titkolni, legalabbis senki sem jott ra, akinek nem szoltam. Es annak ellenere nem vettek eszre, hogy en csiponadragot es rovid, szuk bluzokat, felsoket hordtam.
A 10. het korul megszunt a puffadas es ismet lapos hasu voltam. Ugy lenyegesebben a 14. hettol lattuk, de az utca embere meg akkor sem vette eszre, csak mi.
De egyebkent most jut eszembe, hogy van egy kepsorozatom a valtozasrol.
Mindjart megnezem, hogy megtalalom-e es ha igen, akkor felrakom.
Vendég
 


Nem tudom eldönteni, hogy mit csináljak... a dokim a kórházban dolgozik, viszont a klinikánk az "bababarát" /szemben a kórházzal/ és hát lehet, hogy jobb lenne a klinikán szülni... A kórházban nem engednek be senkit hozzád, még a férjedet se... mármint a kórterembe. A klinikán viszont igen.. jajj nem tudom! Ti milyen helyen fogtok szülni???

Kép
Kép
ronci
 
 


Itt a kepsor:
Kép

Kép

Kép

Nah, ezek azok. Azt hiszem, hogy sikerult idorendben felrakni oket.
Vendég
 


Sziasztok,
hát jó sokat termeltetek nem mondom... :) Nem győztem visszaolvasni, amit írtatok!
Vicky, ne aggódj minden rendben lesz, csak így tovább pihizz nagyon sokat.
Egyébként mi sem mondtuk még el a családnak, csak az egyik volt kolléganőm tudja, hogy babát várok, mert amikor kijöttem a dokitól, pont ott volt ő is. Közös dokihoz járunk. Úgyhogy nem nagyon tudtam eltitkolni előtte, a bébi fotójával a kezemben. :)
Én pénteken megyek UH-ra, akkor lesz pont betöltött 7. hetes, úgyhogy utána már elmondjuk a szűk családnak is, hogy örüljenek.
A múltkor írtam, hogy émelygés stb.. elkerül... hát jól elkiabáltam, tegnap is és ma is egész nap rosszul voltam. Éhes vagyok, de ha a kajára nézek, hányingerem lesz. Egyébként ettől függetlenül én is fogytam már 1 kilót... mondtam is a páromnak, hogy szóljon rám többször, hogy egyek, mert nem nagyon kellene már fogynom.
168cm-hez 54,2 kg voltam reggel.
A naci nekem is kényelmetlen, ki is gombolom, ha lehet, bár még egyáltalán nem látszik semmi... szerencsére. A melóhelyen amúgy sem szeretném még elmondani, csak ha már nem tudom az esti vacsira fogni a dolgot. Az meg még odébb van... Addigra jön is a pulóveres szezon... :)
Ronci, én mindenképp azt javasolnám, hogy olyan korházban szülj, ahol beengedik a családtagokat, és a baba is veled lehet, ha akarod.
Még jövök, ha tudok...
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


[quote] írta:hes vagyok, de ha a kajára nézek, hányingerem lesz.


Hát ezt én sem fogalmazhattam volna meg jobban. Egyedül a gyümölcsökkel nem vagyok így, azok jobban csúsznak.

Nálam a munkahelyi bejelentéssel az a gond, hogy a beavatkozást egyáltalán nem titkoltam. Persze mindenki aggódott, hogy sikerült-e. Eddig a hasam a cisztákra tudtam fogni, de most táppénzen is voltam és holnap is később érek be. Vannak egy páran, akiknek elmondtam, de nem pletykásak. Szerettem volna az első trimeszterig kihúzni, de akkor nem vigyáznak rám annyira, szóval nem tudom. Van egy kolléganőm, akinek a 10. héten ment el a baba, mert véletlenül megütötte egy konténerrel. Szóval miatta szeretném is elmondani, meg nem is. Ha mégis elmegy a baba(ami ugye nem történhet meg még a barnázás ellenére sem) nem szeretném a sajnálkozó tekinteteket és a hülye beszólásokat kapni. Azt hiszem még egy pár hétig megpróbálom magam a cisztás sztorihoz tartani. Bocsi hogy hoszzú lettem.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!
Nálam egyenlőre semmi rossz közérzet vagy ilyesmi. Néha fáj a pocakom, amúgy ok. Ahogy már írtam én írtó sokat hánytam mind a két lányomnál, így bízom benne, hogy talán harmadik terhességnél ezt megúszom (tudom, hiú ábránd).
Annak idején olyan 6-7 hetes terhes voltam, amikor elkezdődött.

A hízást nem ecsetelem, erről már írtam, nálam kényes téma :? (egyébként 69 kg és 176 cm magas vagyok)

Én a Szent Imrében szültem, ahova szintén nem engedik be az apukákat, de késő este megoldottuk, hogy találkozzanak... Igazából szerintem az sem normális, amikor két, három gyermekágyas anyuka fekszik egy kórteremben és állandó jövés menés van, tehát valahol én értem, hogy sok helyen miért nem engedik be az apukákat, szerintem ez a babák érdeke is, hogy lehetőleg ne vigyenek be semmi bacit az osztályra...
Olyan kórházról, ahol a baba nem lehet a mamával ma már nem nagyon hallani...
Szerintem a legfontosabb az, hogy megbízzál abban a kórházban és dokiban (habár neki van a legkevesebb szerepe), ahol/akivel szülni fogsz...
Félre ne értsétek, természetesen tök jó, ha bejöhet apuka, de nyilván annak is megvan az oka, hogy sok helyen nem engedik be a látogatókat a kórterembe.

Egyébként tegnap született meg az egyik gyerekkori barátnőm kisfia. Gondoltam megosztom veletek.

No, jó éjt!

üdv,
Judit
szevasz
 
 


Vicky... szerencsés vagy, hogy legalább a gyümölcsök benned maradnak... én az előbb pakoltam ki a dinnyét...
pedig olyan finom volt... :(
Jó éjt mindenkinek
Barbi

Barbi

KépKép
hbarbi80
 
 


hbarbi: Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy. Nálam a gyümölcsök és a befőttek nagyon mennek és bennem is maradnak.

Jó éjszakát nektek is.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok,

Vicky, tök jó, hogy elmúlt a barnás cucc!

Ananácska, mi az a digitális teszt? Ilyenről nem is hallottam. Ez is egyszer használatos?
Tök jó a képsor, jó nagy pocakod volt a végén, mennyivel született Kristóf?

Tünetek: cicifájás, hányinger és émelygés nincs, cserébe farkasétvágy és lehet, hogy emiatt is, de a hasam akkora mint egy 20 hetesnek, de gondolom a puffadás miatt, ahogy Ananácska is írta.

Nmarya, de szép pocakod volt :-)

Lara
lara
 
 


Ronci!

Igen, én nem szedek semmi vitamint. Tudod az első 2 terhességemnél sem szedtem semmit, illetve a végén vigantol-t. A 3-ik terhességnél a 6-ik héttől szedtem elevitet, de sajnos elvesztettem a babát. A védőnő is mondta, hogy ez nem attól volt, de én inkább úgy döntöttem, hogy nem szedek semmit. sok gyümölcs, zöldség. Már ami megmarad bennem. :(
Ma is vettünk dinnyét, nem tudom ti, hogy vagytok vele, de még nem az a finom édes. Annyira megkívántam, s 1 óra múlva vissza is jött.

Itt Körmenden olyan a szülészet, hogy a babákat 3 óránként hozzák ki szoptatni, nincs baba-mama szoba. Bár csináltak egy szobát, hogy veled lehet a baba, de azért fizetni kell.
Egy kórterembe 6 ágy van, s két kórterem van így a kismamáknak. A látogatók nem jöhetnek be a szobába, van egy ebédlő, ahol lehet a látogatókat fogadni.
Nekem így tökéletesen megfelelt, hogy nálunk így működik. 30 km-re, Szombathelyen lenne baba-mama szobás elhelyezés, de semmi pénzért nem mennék oda.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Köszi Lara! Jó nagy volt, alig bírtam mozogni vele. Aztán még a leányzó 5 napot rá is húzott, nem akart előbújni. :D
Aztán olyan gyorsan megszületett, 20 alatt.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


20 perc alatt. Így akartam írni. :D :D :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Lara: a Clearblue-nak van digitalis tesztje. Ugyanolyan pisilos, mint a hagyomanyos. Annyi a kulonbseg, hogy nem csikok vannak, hanem miutan vizeletbe martod az ecsetet es lerakod elkezd a kijelzon egy homokora villogni es kiirja, hogy Pregnant, vagy Not pregnant. Legalabbis az itt kaphatok angolul irjak ki, szerintem a magyar valtozat is. Nem sokkal kesobb pedig kiirja azt is, hogy a hcg szint alapjan a fogantatas ota hany het telt el. Ha 1-2-t ir, akkor az 3-4 hetes terhesseget jelol, ha 2-3-at, akkor 4-5 hetes terhesseget jelol, ha 3+ akkor az tobb, mint ot hetes terhesseget jelol.
Annyi, hogy ha a terhesseg korat is precizen akarjuk megkapni, akkor a reggeli elsobol kell tesztelni, mert kesobbi hig vizeletbol nem biztos, hogy jol meri le a hcg-t.
Sajnos csak egyszer hasznalatos ez is. Viszont itt nem olyan draga, ket darabosat vettem atszamitva kb 2500 forintert. De annal inkabb megnyugtatott!
Itt van a foto a ma reggeli tesztemrol, igy nez ki: (lefotoztam emlekbe, mert elvileg egy nap utan mar nem irja ki az eredmenyt, en viszont szeretnem valamilyen formaban megtartani)

Kép
Vendég
 


Jah, es ezt elfelejtettem: 3700 grammal szuletett Kristof.
De a gyakorlat egyebkent azt mutatja, hogy nem mindig van osszefugges a baba sulya es a pocak merete kozott, legalabbis a baratnom pici pocakbol szult negy kilos babat, egy masik ismerosom viszont mar hat honaposan lekorozte az en szules elotti pocakomat es 2700 grammal szuletett a babaja.
Nem is ez a fontos, csak egeszsegesek legyenek es szep legyen a szules!
Vendég
 


Sziasztok!
Én most még csak bekukkantok, visszaolvasgatok (már amennyire lehetséges, ennyi hozzászólást!!!)... Ugyanis én még csak holnap tesztelek...Nagyon várjuk már a kistestvért! :) Ha holnap a teszt eredménye okot ad rá, akkor bővebben bemutatkoznék Nektek, ha nem bánjátok! :)
Addig is vigyázzatok Magatokra!
Vendég
 


adrienne!!! szia!!! várunk...ha pozitiv akkor mi lesz a születési dátumod???

ananácska!!! Szép nagy pocak!! és szép nagy lakója volt!!! :lol: :lol:

szevasz!!! nem is szeretném, ha az egész család bent ülne egyfolytában, de nekem az se tetszik, hogy az apuka akkor láthatja "élőben" a gyerekét mikor viszik haza.. addig meg csak üvegen keresztül, vagy ha kitartod neki az ajtóba..ja meg a szülésnél, de utánna.. szóval szeretném, ha minél hamarabb egymás közelébe kerülnének!!!!

Nálunk egyfolytában esik az eső.. :(

Kép
Kép
ronci
 
 


Hát lányok, ez tényleg nehéz döntés lehet, hogy babás, vagy nem babás szobát kérjen-e az ember, illetve olyan helyen szüljön-e, ahol mehetnek látogatók, vagy ahol nem mehetnek.
Igazából mindkettőnek megvan az előnye és hátránya. Az egyik ismerősöm olyan helyen szült, ahol mehettek be látogatók. Az tök jó volt, hogy az apuka bemehetett, azt viszont nagyon nem szerette, hogy nem csak az apukákat engedték be. Ő hat ágyas szobában volt, hat anyuka, hat babával. Azt mondta, hogy már eleve amiatt sem tudott aludni, mert a három napban, ha valamelyik baba sírt, akkor a többi is felébredt, így nagyjából mindig ébren voltak éjszaka. A nappalok pedig a látogatók miatt voltak szörnyűek, mivel valakihez mindig jöttek. Ő és még két kismama megkérte a rokonságot, hogy max csak a nagyszülők jöjjenek, de a másik három anyukához konkrétan jött szinte az egész falu. Az utolsó bent töltött napjuk épp vasárnap volt és azt mondta, hogy délután 2 és 5 között konkrétan egyszerre 20 látogató volt bent a szobában. Traumatikus volt, hatalmas hangzavar, vittek kisgyerekeket is, akik bújócskáztak a kórteremben, kipakolták a kajákat, mintha menza lenne és az ő ágyát is körbeülték. Akkor még ő elég zavarban volt a szoptatás miatt is.
De a sógornőm a Margitban szülésznő és amikor néha bementem hozzá, akkor láttam, hogy az anyukák a babákat az üvegajtón keresztül mutogatják az apukának és a testvérkének, majd csak az anyuka jöhetett ki hozzájuk a társalgóba.
Szóval egyik sem jó.
Talán az lenne a legjobb, ha a kórterembe csak és kizárólag az apukák mehetnének be, más hozzátartozónak maradna az ablakon keresztüli mutogatás. Nem?

Itt teljesen máshogy működött a dolog, amikor Kristóf született. Mi csak utolsó pillanatban értünk be a kórházba, akkor már teljesen ki voltam tágulva és kezdődtek a tolófájások. Hát igen, nagyon gyorsan vajúdtam szerencsére. Összesen három órát.
A szülőszoba úgy nézett ki, mint egy hotelszoba, nagy volt, a szülőágy nem is tűnt szülőágynak. Volt bent kanapé az apukának és étkező asztal. Az összes gépet beépített szekrények mögött tartották, nem is láttuk, amíg elő nem kellett szedni valamit. Volt szép függöny és saját fürdőszoba wc-vel, ami a szobából nyílt. Megszületett Kristóf és itt maradtunk hármasban. Nagyon sok vizsgálatot végeztek a babán, többször jött a gyerekorvos, tetőtől talpig átnézte, nézte az izmokat, volt számítógépes hallásvizsgálat is, de az összes orvos hozta a kis cókmókját, nem vitték a babát sehova. Mivel nem volt különösebb komplikáció, a baba makkegészséges volt, nekem pedig sikerült csillapítani a gyors vérvesztésemet, így mondták, hogy ha megtörténik az első magzatszurkos kakilás, akkor mehetünk is haza. Ha nagyon akartunk volna, akkor maradhattunk volna éjszakára, a férjem is aludhatott volna a kanapén, de mindenkinek a hazamenetel volt szimpatikusabb, nekünk is.
Így Kristóf reggel hét előtt született, és délután öt után el is hagytuk a kórházat.
Kényelmesebb volt otthon, egy hátránya volt: én szinte fel sem fogtam, hogy hajnalban nagy pocakkal hagytam el a lakást, késő délután meg hazatérek lapos hassal babával. Olyan hihetetlen volt.
A következő napokban minden reggel jött egy orvos, átvizsgálta a babát, megnézett engem is, volt vérvétel is mindkettőnktől, majd a következő héten már csak két alkalommal jött, azután pedig már a védőnő járt hozzánk. Ő nem is jött túl sokszor, mert látta, hogy minden rendben, ellátjuk szépen a gyereket, Kristóf hízott rendesen, így meg tudtuk beszélni, hogy nem kell jönnie, hanem majd mi megyünk ellenőrzésekre. Ő sem bánta, hogy kevesebb munkája van és én sem bántam, hogy nem kell reggelente a lakás rámolásával és vendégvárással foglalkoznom.
Röviden itt így működik. Ezután már csak bcg-oltásra kellett vinnem, 4 hetente mérésre a védőnőhöz, majd havonta kötelező oltásra a háziorvoshoz, négy hónapos kora óta meg nem voltunk sehol, mert most már nagyon ritkán kell mérni, ha mindent rendben találok, oltás meg egy éves korában lesz legközelebb.
Vendég
 


sziasztok.

Hetvegen apa birtokolja a gepet es ti annyit irtok hogy szinte keptelenseg visszaolvasni.

Vicky nekem szerda reggelre volt egy barna potty a bugyimon.tudom hogy a stressz miatt volt,azota elmult.

szintus varlak a hirrel :)

Mia nagyon sajnalom,en a te helyedben fel evig semmit nem csinalnek csak onfeledten szeretkeznek a parommal,ez a baba is gyorsan jott nem kell nagyon ragorcsolni az elejen.

kb ennyi maradt meg az agyamban.

megjottek a vereredmenyeim,par ertek picit magas,de osszesegeben nem rossz.a cukrom is rendben van 4,9.csutortokon megyek a vercsoportert.

kicsit be vagyok tojva mert elmultak a tuneteim,marmint a hanyinger nem olyan eros mint eddig volt e miatt aggodom picit :?

Kép
monyo83
 
 


Nalunk nem johetnek be a korterembe a latogatok.
A szuleszetnel ki van irva hogy csak az apukanak mutatjak meg a babat,de ha nagyon kedves cvalaki,akkor a naygszuloknek is megmutatjak.
Itt a szulesnel sem johet be senki,bar most talan van egy olyan lehetoseg ha megfogadsz egy babat(megvan hogy kit)akkor az elintezi hogy apuka is bejohessen a szulesnel.A baba maga 100euro de azt nem tudom hogy ebben benne van e az is hogy apuka bejohet-e.

ti szulesznot vagy dokit fogadtok a szuleshez?

Kép
monyo83
 
 


Én személy szerint nem fogadtam senkit, mert itt nem is kell/lehet.
A midwife (aki a terhesgondozást vezette) a körzetemhez tartozott, hozzá kellett járnom, dokival csak egyszer találkoztam a kórházban, amikor uh-ra mentem.
Szülni pedig annál szültem, aki épp dolgozott aznap reggel.
Itt nagyrészt a szülésznők csinálnak mindent, orvos hozzám sem nyúlt. Kb fél órán át volt a szülőszobában, igen ritkán szólalt meg.
Vendég
 


Sziasztok!
Tényleg nagyon eltérőek a kórházak. Mirjam nálunk hasonló körülmények között született, mint Ananácskánál Kristóf. "Alternatív" szábában, saját fürdőszoba, kád, franciaágy, zene, stb... és ottmaradhattunk a szülés után még vagy 1,5-2 órát együtt hárman, nagyon jó volt.
Maja olyan hirtelen jött, hogy nem volt erre lehetőség, azonnal hagyományos szülőszobába vittek, de nem telet el 25 perc és meg is volt, itt is engedték, hogy Apával együtt maradjunk sokáig...
Egyébként még a szüleimet is beengedték a szülés után az "alternatív" szobába, csak a többi napon nem.
Apával azért megoldottuk, hogy találkozzanak a babával utána is :)
Én örültem, hogy nem volt átjárás a szobában, talán tényleg az lenne a legjobb, ha csak az apukákat beengednék...

üdv,
Judit
szevasz
 
 


nekem nincs vedonom,csak a a doki.
a parom szeretne megfogadni mertt felt bennunket.ha sima szules van akkor ugye nem szamit hogy van-e az embernek dokija,de ha ne adj isten tortenik valami komplikacio akkor szeretnenk biztonsagban lenni.Mar csak az a kerdes hogy menyit ker el egy szulesert,erre nagyon kivancsi vagyok.

Kép
monyo83
 
 


Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni. Épp most néztem meg a kalkulátor segítségével, hogy ha minden jól megy, a kis pocaklakó születése február végére várható. Tehát itt a helyem.
Amúgy ez a 4. babánk lenne és őt nagyon nem terveztük, de a Jóisten jónak látta ránk bízni. Két fiam 12 és 10 évesek, lányom 7 éves jómagam meg 39. Kicsit "vénecske", kicsit túlsúlyos. Nem mondom, hogy nincs bennem félsz. Páromnak még nem mondtam semmit, majd csak ha a doki is látott. Két pozitív tesztet már csináltam, de még jómagam is emésztem a hírt. 8 éve mikor lányomat vártam akkor is sok támogatást jelentett a babanetes kis csapat. Most Ti vagytok az elsők akiknek elmondom, hogy várandós vagyok.
Bár már negyedszer kezdem, de minden terhesség más. Most pár napja fájogat a hasam alja, mikor hosszú ülés után felállok, akkor meg mintha húzódna a hasizmom. Másoknak van ilyen tünete?
pammut
 
 


Szia Pammut! Udvozollek a februari kismamak kozott.
Orulok, hogy jossz, legalabb meg tobb tapasztalat lesz ezen a forumon, meg nagyobb forgalom es sok-sok 2010 februari baboca. :-)
Gratulalok a negy gyerekhez. Gondolom elsore ijesztonek tunhet, de ismerek tobb negy gyermekes csaladot es hogy oszinte legyek nincs nagy kulonbseg a harom gyermekeshez kepest.
Mi is negyen voltunk testverek, nagyon hasonlo a tortenetetek idaig a mienkhez. En a nem-tervezett negyedik baba vagyok, a testvereim 13, 10 es 8 evesek voltak, amikor en megszulettem. Anyaekat tobben batoritottak arra, hogy nem kell mar a negyediket megtartani, de szerencsemre es Istennek hala nem fogadtak meg a tanacsot. Akkor talan annyival volt konnyebb, hogy (barmilyen volt is a kommunizmus) akinek fix munkaja volt, az jol is keresett, legalabbis a szuleimnel ez abszolut igaz volt, igy anyagilag nem jelentett gondot negy gyermeket nevelni.
Vegul egyebkent anyukam mindig mondja, hogy velem mar olyan volt az elet, mintha en lettem volna az egyeduli gyerek, mert nagy volt a korkulonbseg es a testvereim mar tinik voltak, elkerultek suli miatt, kirepulgettek es csak en maradtam nekik otthon pici gyereknek. Ha nem szulettem volna, akkor ok sokkal hamarabb atkerultek volna az idosodo hazaspar kategoriaba, igy viszont tovabbra is pici gyerekes mozgekony szulok maradtak. :-)
Remelem, hogy kesobb semmifele hasonlosag nem lesz a tortenetben, legalabbis egyeb teren ne legyen, mert sajnos nalunk tortent egy nagy tragedia, vegul megis csak harman vagyunk testverek mar.

A ferjed biztosan meg fog lepodni! Mikor mesz orvoshoz?
Hat nekem meg pocakfajasom mindig nincs. Marmint az a folyamatos mindjart-megjon-jellegu fajas nincs.
Viszont tudom, hogy mit ertesz a huzodas alatt, az mar nalam is jelentkezett. Tegnap fekve tusszentettem egyet hirtelen az agyban es ugy meghuzodott mindket oldalon a hasam alja, mintha kessel szurkalnanak. Ez normalis es sajnos ismet szokhatok hozza, a mehszalagok huzodnak ilyenkor mindenfele hirtelen mozdulat hatasara. Felallasnal, felulesnel, fordulasnal, tusszentesnel, kohogesnel. Kristoffal rengetegszer ereztem es eleinte nagyon megijedtem, de a doki azt mondta, hogy mozogjak ovatosan, amugy meg ettol baj nem lesz.
Vendég
 


Jeh, most nezem, hogy az en vonalzom is csuszik. Lehet, hogy inkabb keresek masikat, mert ez engem idegesit. Az a furi, hogy nem minden nap kesik, mert tegnap reggelre mar jo napot mutatott, azota eltelt masfel nap es meg mindig a tegnapi van kiirva. En ezt nem ertem...
Vendég
 


Most csak gyorsan, mert munkahelyen vagyok:

Minden rendben, már a jövő héten nem is kell visszamennem, de valamikor az ajándék miatt majd bemegyünk a budaiba. A másik petezsákom még meg van, de sajnos ez már üres marad. Egy babával is nagyon boldog leszek. Már 8mm és látszottak a kezecskéi (én legalábbis annak vélten). Szive még mindig 140-es. A petefészkeim nem lettek kisebbek, de a többit majd a saját dokim intézi.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky! ez jó hír, ha nem is kettő baba, de szépen nő az az egy is. Csak ne erőltesd meg magad.

Ananácska! Ugye azt írtad, hogy Izraelben élsz? Legalábbis így emlékszem. Itt nálunk ma hallottam a helyi rádióban, hogy Izraelről van kiállitás, s te jutottál eszembe.

Üdv Pammut közöttünk.

Nálunk a kórházban, mint írtam nincs baba-mama szoba, s az apukáknak, rokonoknak, látogatóknak üveg mögül mutatják meg a babákat. Szobába nem jöhet be senki.
Mondjuk én nem lennék olyan helyen, ahol szinte átjáróház lenne, mások előtt kellene szoptatnom. Idegenek ott lennének egész nap, s hallgatni, ahogy ott beszélgetnek. Kisgyerekek futkoznának...
Na, szóval én nem szülnék ilyen helyen.
Szülésnél nekem nem hiányzott, hogy most labdán üljek, kötélen lógjak, fürdőkádban pihenjek. Nekem pont megfelelt, hogy az ágyon, háton fekve elviseljem a fájásokat, majd szüljek.
A fiammal éjjel 2 órakor mentünk fel a szülőszobába, s 4.35-kor meg is lett. A lányommal éjfél volt, hogy felfeküdtem a szülőágyra, s 0.20-kor már meg is volt. Direkt erre az alkalomra vettünk kamerát, hogy majd vissza tudjam nézni, hogyan bújt ki a babócánk. De sajnos olyan gyorsan történt minden, hogy apa elfelejtette elővenni, így mikor meglett, akkor szóltam neki, most már azért neki állhatsz kamerázni. Aztán végül is onnantól megvan minden. Tisztítják orrát, száját, lemérik...
Majd talán a mostaninál sikerül kameráznia. :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Megkezdem a 8-ik hetet!!! :D :D

Majd mikor azt írom, hogy már csak 8 hét!! Gyorsan itt lesz az is. :D

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Tényleg nagyon sokat írtatok! De ez jó :)
Én mindenképp a párommal szeretnék szülni, de fogalmam sincs, hogyan működnek itt a dolgok. Az biztos, hogy van kb 200km-re egy kisváros, ahol egy chicagoi kolónia él és náluk alternatív módon lehet szülni, saját szobája van mindenkinek és a párom is ott lehetne végig. A gond csak az, hogy nem akarok olyan messzire menni és ketten úgysem tudnánk, mert az állatkáinkat nem hagyhatjuk egyedül hosszú időre.
A kajálásról annyit, hogy a gyümölcsök csúsznak, de csak a savanyúbbak, édességre rá sem tudok nézni, bizonyos ételeket eszem 2 napig, aztán undorodom tőlük.
Vitamint én sem szedek, csak a folsavat és a mg+B6 (hátha enyhül a rosszullét), de ezt már írtam korábban, a gyümölcsökben jobban hiszek ;)
Ronci; arra gondoltam, hogy azt érzem, hogy nagy a hasam, de látom, hogy más is érez így, megnyugtattatok :)
Nekem 5. hét 5. napon kezdődött a rosszullét, a következő egy hét rémálom volt, nagyon rosszul voltam, aztán hullámzóra váltott az állandó rosszullét. Az első pár napban a citromos víz segített egy kicsit, aztán a "leves", ami a következőből állt: meleg víz, szójaszósz, tészta. A normál levesre nem tudok, még csak gondolni sem. Viszont ma már a leves sem akar lemenni, váltok krumplipürére. Nálam a kulcs a kis mennyiség, de az gyakran.
Ananácska; köszi a felvilágosítást, nálam tényleg erről lehet szó, mert reggel még semmi, aztán estére akkora a hasam, mintha már egy nagy bébit rejtegetnék. Minden hülyeségen úgy megijedek.
Nmarya, Ananácska; milyen édesek vagytok a pocakotokkal :)
Nmarya, Vicky; De jó, ti is ilyen picik vagytok, mint én :) Egész életemben nagyobbra nőtt nők vettek körül, bár most fizikailag nem találkozom veletek, de mégis jó tudni, hogy nem én vagyok az egyedüli ebben méretben.
Adrienne; remélem + lesz az a teszt!!
Pammut; Gratulálok a babához!!!! mi is 4 babát szeretnénk, de 33 vagyok és csak most várjuk az elsőt, nem tudom, hogy végrehajtható-e a nagy terv, de bizakodunk.

Mindenkinek szeretném írni, aki kicsit idősebb az "európai anyaszámítás" szerint a babaváráshoz, hogy nálunk a nők 50-60 éves korukig szülnek és családonként általában 4-5 gyerekkel büszkélkedhetnek (van egy amerikai ismerősöm 9 saját gyereke van és 2 örökbefogadott), itt a terhesség egy teljesen megszokott, mindennapi dolog. Nagyon sok pocakos nőt lehet az utcákon látni és valóban minden évjáratban. Remélem ezzel sikerült egy kis pozitív hozzáállást eljuttatni hozzátok :)
szamibaba
 
 


Vicky! Sajnálom, hogy üres az egyik petezsák, de örülök, hogy a másik babád rendben van!!!!!!! puszi nektek
Én holnapután megyek megint uh-ra, már tiszta ideg vagyok..
szamibaba
 
 


Ágicca!

Mi újság veled? Mi volt a dokinál? Majd, ha ráérsz, gyere és mesélj.
Tudom nehéz napok állnak mögötted...

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


igértem én is képet:
http://kepkezelo.com/images/o09kxe0j6bj7by45w9af.jpg
ezeket találtam, többnyire 2008 végén és 2009-ben készültek (az a kiscipős 2008 decemberi, amikor elhatároztuk, hogy összehozzuk az első bébit és megvettük az első cipellőt :) ).
Mint már írtam, nincs nagy választékom saját képekből, ebből a néhányból nehéz lett volna kiválasztani azt, amelyiken a leginkább érződik a valódi énem, így inkább megmutatom mindet :)
szamibaba
 
 


Szami!

És kisfiút szeretnétek? Mert kisfiúnak való a cipő, nem?
Tényleg elég vékony vagy. Hány tetkód van? Jók a képek.
Macska kiállításon vagytok a macsekkal? ( vagy hogyan kell mondani, szépségverseny? :oops: )

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok!

nem fogok sokat írni, mert lassan vége a munkaidőnek és rohanok haza a csajokhoz... gyorsan végig olvastam mindenkit...
üdv. az újaknak.

lányok, egész nap olyan érzésem van, mintha meg akarna jönni... fél óránként rohangálok a wc-re, hogy megnézzem, nem jött-e meg. :oops:
nem vagyok teljesen normális...

üdv,
Judit
szevasz
 
 


Judit; Ha nem lennél terhes akkor most kellene megjönnie? Nekem akkor volt ilyen és később pedig olyankor, ha megerőltettem magam, pl sokat álltam vagy valamit pakoltam. Ja, tényleg, akkor is, amikor pizzát ettem és oregánó volt rajta, csak később olvastam, hogy vetélést is eredményezhet az első hetekben, mert alhasi vérbőséget okoz.
Nmarya! Kislányt szeretnénk, de csupán barna és kék cipő volt az első boltban ahová bementünk, ezért a kékre esett a választás :)
Hááát, 4 tetkóm van, de csak ezt az egyet szeretem, a többi fiatalkori hülyeség..
Igen, jól mondod, macskakiállítás, a párom imádja, de én nagyon-nagyon-nagyon utálom, ezért már vagy fél éve nem is voltunk.
Vékony, kicsi és fiús, a legrosszabb egyveleg, régen aggasztott, hogy kisfiúnak néznek, de mióta itt lakunk hosszabb a hajam és valahogy nőiesebb is lettem, most pedig hatalmasak a cicijeim, szóval totál női külsőm lett :)
Tényleg, nektek van tapasztalatotok ebben, a cicik mennyire csusszannak le a szoptatás után, gondolom nem lehet általánosítani, de nektek mennyire volt vészes a dolog?
szamibaba
 
 


Sziasztok,

Ananácska, hát lehet, hogy itt is lehet ilyen tesztet kapni, én nem emléxem, hogy a gyógyszertárban ajánlották volna. De amúgy tök jó, hogy kiirja, hogy a HCG szint hány hetesnek felel meg!
Ez a hirtelen húzódás lenn, amit irtál (tüsszentés, hirtelen mozdulat, felállás) nálam is játszik. De már rutinos vagyok, próbálok lassan felállni, mert tudom, hogyha gyorsan teszem, akkor jön a szúrás.

Én az elsőnél olyan szobában voltam, hogy az utcáról akárki bejöhetett. Bent állt a szomszéd ágynál 6 pasi, nekem meg WC-re kellett volna mennem, nem mertem felkelni (vérzés), szoptatni sem lehetett, mert azért vadidegen pasik előtt nem esett jól előkapni, alig vártam, hogy elmenjenek, 1,5 órát ott voltak, szeirntem nagyon gáz volt. Én ki voltam akadva, és ha az egyik influenzás lett volna, csak nem tud róla, simán lefertőzhette volna ott az újszülötteket. :?

Pammut! Szuper hir!! Anno melyik topic-ba irtál? Én is nagyon sokat babaneteztem, amikor kb. 8 éve vártam a lányom.. Más neved volt?

Vicky! Nagyon örülök, hogy ilyen jó hirrel jöttél! :D

Nmarya, a 8 hetet töltötted és a 9-et kezded meg, nem?

Én leközelebb kb 2 hét múlva leszek, addig is jók legyetek!

Üdv, Lara
lara
 
 


Sziasztok!!!

Én ma egésznap itthon voltam keresztfiammal... ugyhogy egésznap ő lógott a neten és Mariozott..Én meg sütöttem-főztem mindenki szája-íze szerint: Zsombor fánkot kért, párom pedig csikós tokányt tésztával...
És..egésznap esett az eső!!!
Úgy döntöttünk, hogy a klinikán szülünk inkább, nem a kórházban..ha minden igaz! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci
 
 


Ja, egyébként ki hogy van??? én tegnap meg ma nem nagyon voltam rosszúl, szerencsére..de holnap biztos rosszúl leszek, mert dolgozni fogok.. :cry:
De ha hirtelen felállok, a szédülés az meg van most is!

Kép
Kép
ronci
 
 


Sziasztok!
Nem bírtam ki holnapig, teszteltem ma. 2 csíkosat!!! :) Így a kalkulátor szerint febr. 25. a mi dátumunk, de ez csak nagyon elvi időpont, mert Zaránd is a 37. hétre jött, és egyébként is császáros volt (valószínű most is az lesz), meg egyéb tényezők miatt amúgy sem hagyják a 4.hétig! :) Nagyon vártuk már, még nagyon nem is mondjuk el jó ideig senkinek, mert sajnos most februárban volt már egy vetélésem a 13. hétben, így még nem merjük nagy dobra verni...
Vendég
 


"40. hétig" akart lenni!!! :D
Vendég
 


Jó sokat írtatok délután óta!

Ananácska
Jövő péntekenj, júl. 3.-án megyek dokihoz. Addigra már biztos kell látszania valaminek az UH-n. Én is azt számolgattam, hogy ha megszületik a manócska, akkor pont addigra megy suliba, mire a pici lányom elvégzi a 8. osztályt, nagyfiam meg 19 éves lesz. Hú!

Szamibaba
Kösz a bíztatást az "öregebbeknek" már most félek a szűrések miatt, mi lesz akkor ha eljön az idejük? A cicik mindaddig rendben vannak, amíg szoptatsz. Ezt évekig lehet művelni. Aztán jöhet a következő baba :) ... Sajna utána elveszti korábbi kislányos feszességét. Nem túl szép. Én azonban felszedtem egy csomó kilót és ez is segített :? .
Judit, én is érzem, hogy meg akar jönni. Derekam is fáj, hasam is váltakozó mértékben. Pihenj egy kicsit és tartsd magad melegen! Mi a férjemmel épp fiaim szobáit festjük, nem hiszem, hogy a nyújtózkodó plafon festés pont nekem való. Ma este én is korábban megyek ágyba.
Adrienn!
Gratula a két csíkodhoz! A kalkulátor nekem is febr. 25.-t dobott ki! Szóval mi együtt haladunk.
Lara
Bori néven a friss kismamák topikjába jártam.
pammut
 
 


adrienne!!! Gratula a zebrához!!!!! :lol: :lol: Jöhet a vonalzó!!!
Pammut! Te nem csinálsz vonalzót??? Vagy még mindig kivársz vele??? Hát a festés nem pont a legideálisabb tevékenység most neked!!! Tegnap én is festettem , de én asztalra lerakott díszléceket.. az kicsit kevésbé megterhelő.. na meg kint csináltam az udvaron, hogy ne kelljen az illóanyagaival károsítanom a pocibabámat.. :lol:

Kép
Kép
ronci
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?