Új privát üzeneted érkezett!

No, felhívtam a védőnőt, és megkérdeztem a csípőszűrésről. Azt mondta, hogy a kórházi papírra írják rá, ha kell 6 hetesen kontroll, egyéb esetben nem csinálnak szűrést. És mivel Bálint születésekor nem találák indokoltnak, ezért nem is küldték. Szóval nem kötelező a szűrés, legalábbis ITT nem. :?
Ilyenkor érdemes még elvinni? (Csak mert mintha nálam annak idején lett volna gond, de majd anyát kikérdezem. Jól felhúztam magam ezen a (nem) szűrésen...)

Emma, ezt nem nagyon értem, kaptál egy uh leletet, orvos meg nem volt mellé, aki kiértékeli és elmondja a teendőket?! Döbbenet!

dkata
 
 


Esztert én magánszorgalomból vittem el kb. 2 hósan. Megnézte az ortopédus, majd ő csinálta az UH-t is. (Budai Gyermekkórház)

Kép
petyaanya
 
 


Emma :)
Szerintem az eddigi beírások alapján Zalán eszi a legkevesebbet :)
Terpeszpelenkázást szerintem elkezdheted sima tetrapelenkával addig is, amíg találkozol az ortopéd orvossal.

Kata :)
Balázsnak még a kórházban mondták, hogy enyhén asszimetrikus a csípője, aztán a dokink azt mondta nem vészes, ezt a sima pelenka korrigálni fogja. Aztán kb két hónaposan mentünk csípőszűrésre és addigra mind a kettő teljesen ok volt.

Hajni :)
Hogy vagy? Hidegfrontot te nem érzed meg? Tegnap nekem többet volt kemény a hasam, mint puha.
Gyanítom, hogy hidegfrontnál fog beindulni a szülés is.

Kisruhák mosva-vasalva a szekrényben :) Hirtelen annyi ruhát kaptunk, hogy alig tudtam elpakolni, lett sok rózsaszín ruhácskánk :D
Vettem gyönyörűséges géz hordozókendőt (azt hiszem a Nandu rám rohadna így nyáron), holnap megyünk a kiságyért, lassani mindent kipipálhatok. Már csak pár apró tétel van a listámon, hogy mit kell venni, de már olyanokat is megvettem pl, hogy fél literes víz a szülőszobára. Működik a fészekrakó ösztön :D

wish
 
 

 
 

Nekem a kórházban mindkettőnél mindent rendben találtak, de az itteni védőnőnek és a dokinknak is teljesen egyértelmű, hogy mindenkit szűrnek

Wish
kb. február óta tényleg keveset eszik, de másfél éves koráig, addig evett, amíg adtam :) ott jött a sok plussz, azóta a súlya nem változott, viszont 5 cm-rt nőtt. Szóval másfél éves kori BMI-jéről ne is beszéljünk
Tök jó, hogy mindenetek megvan!!! Nekem 37 hetesen volt minden meg, utána meg csak türelmetlenkedtem

Kép
Kép
emma1976
 
 


Sziasztok!

Szeretném a tapasztalt Anyukáktól megkérdezni, hogy a Balatonon hol van olyan strand, amelyik 1 évesekkel is élvezhető. (Besétálós strand, árnyék van, nincs nagy tömeg... ilyenek)
Köszönöm!

Emma :P
Gratulálok Boldizsárhoz!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Szandra :)
Almádiban és Tobrukban (Balatonfűzfő Almádi felőli része) is van. Az almádi strand az viszont mindig nagyon tele van, tobruki nyugisabb. Bár mi elég ritkán járunk le.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szandra!
Mi minden évben Siófokra megyünk nyaralni.Amikor csak 8 hónaposak voltak,nem élvezték a vizet,mert hideg volt nekik.Gumicsónakba raktunk csapvizet,ami a Napon gyorsan felmelegedett,abban pancsoltak.Tavaly,amikor már 20 hósak voltak,direkt olyan strandra mentünk,ahol bokáig ér a víz,de Ők a nyakig érőben érezték jól magukat.A kismedence is beválhat.

Wish,Hajni,
nagggyon telnek a hetek! :D

Andi
Kép
aanda
 
 


Szandra,
A tesómék mindig Lellére mennek, ott van szerintem a leghosszabb homokkal feltöltött partszakasz, ahol belesétálhatsz simán a vízbe, nem kell lépcsőzni. Épp ezért rengeteg gyerekes van. Árnyék a vízben nem nagyon van, de a parton sok a fa. De a tesómék úgy csinálják mindig, hogy elvisznek egy napernyőt és leszúrják a víz legszélére.
Siófokon van a Móló- és a Mala café közvetlenül a parton, azok előtt van még egy besétálós rész, ahol nem kell lépcsőzni, persze jóval kisebb, mint a lellei.

Lányok, 35+0 ma, úgy örülök! :D Már nem is vagyok olyan óvatos, előfordul, hogy felemelem Olivért és én is jövök-megyek velük, nem fekszem olyan sokat... :oops: Megvolt a streptococcus-szűrés is, bár nem tudom, mekkora a jelentősége császárnál.:roll: Pénteken lesz az első ctg.

Sapka-ügyben még mindig várnám a tanácsot, egyszerűen akárhogy tuszkolom, leszedi... :?
20140901102739
 
 


Sziasztok!:)

A babavárósba írtam hát nem hagyhatlak ki titeket sem :)

Látom szépen nőnek a pocakok és lassan mindenki ismét babázhat. :) Szívből kívánok mindenkinek gyors fájdalommentes szülést. :)

Azért tehettek ám fel babaszobaképeket is szívesen nézem. Necsak má az elsőket kényeztessük képekkel.

Andi!
Gratulálok a vizsgáidhoz. Akkor már nem is mennek a skacok nyáron bölcsibe majd ősszel oviba? Nálatok ez elég szuper hogy felveszik a gyerekeket már szeptemberben oviba nálunk nem csak ha betöltötte a hármat utána szeptemberben, vagyis enyémeket 2010 szept. :(

Hajni!
Olivérnek van akkor étvágya, nem is tudom a ti esetetekben melyikkel járnék jobban ruházni vagy etetni :lol: :lol: :lol: :lol:

Rólunk:
Balázs átesett a bárányhimlőn Esztin most várjuk hogy elkapta e a tesótól. Remélem igen legalább le van a gond. :) Nappalra mindketten szobatiszták, Eszti teljesen. Nálunk kaja gondok vannak Balázzsal néha semmit nem eszik csak turkálgat, Eszti imád enni bármit bármikor. :)
Mostmár egymással nagyon szépen eljátszanak persze ha olyanjuk van akkor képesek összeveszni bármin. Egyre szebben beszélnek már szépen mondatokban elmondanak mindent ha kérdezzük már nincsenek titkok. És sokszor magam is meglepődöm hogy olyan időből mikor még nem igazán beszélek tök maguktól mondanak dolgokat. :)

És pár képet is mutatok róluk:



Kép
Kép
Kép

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
hú, de nagyon megnőttek! :o Eszter nagyon hasonlít rád, olyan édesek így együtt!
Képzeld, tökre a tavalyi ruháit hordja, minden jó rá, csak picit rövidebbek! Úgyhogy alig kapott egy-két nadrágot, pólót talán egyet se - ja de, egy Thomasost egy kisbarátjától! :lol:
Jöhetnél gyakrabban! Gyerekek járnak bölcsibe?
20140901102739
 
 


Hajni :)
Nálatok minden kész? Mi ma raktuk össze a kórházi csomagot. Kiságyat jövő hétvégén szerelünk.
Én még nem merek nagyon duhajkodni, még úgy két hetet jó lenne egyben tölteni. Bértegnap voltam a Minimanóban is, meg az Ikeában is, megvenni és elhozni a bútorokat, meg szerettem volna venni is pár apróságot, de ezt Balázs nem akarta, mind a két helyen extra nyűgös volt.
Én is pénteken megyek az első CTG-re :)

wish
 
 


Sziasztok,

Eltűntem egy kicsit mert sajna Máténak nem allergiája volt hanem kötőhártya+torokgyulladása ugyhogy egesz heten otthon voltunk megint. Sőt pénteken voltunk kontrollon, ahol a tüdeje és a torka tiszta volt, a szeme is, de az orra miatt az arcüreg gyulladás gyanúja merült fel....hétvégére már véres volt az orrváladék is amit leszivtunk, és szivás után többször is elkezdett vérezni az orra...persze ma a fül-orr-gégészeten kezdtünk, és naná hogy arcüreg gyulladása van.... kicsit már kezdem unni ezt a betegség halmozást.....nem tudtok valami immunerősitőt ? A háziorvos mindig ignorálja ezt a kérdésemet.....apa meg ki akarja venni Mátét az oviból....csak attol nem oldodna meg a dolog, max elodáznánk a további betegségeket legközelebbre....
OK hogy mindenki felkészitett arra hogy az első félév az oviban erről szól, na de ennyire ???


Vissza a zöldségekhez, igen, és is azt gyanitom hogy nem fogom tudni túlságosan erőltetni, csak amiért valamit kellene tenni, az pont ez a vitamin-hiány....a szintetikus látszólag nem ér semmit, a húsban és a tésztában pedig nem túl sok van :cry: :cry:
Sajnos a levesben sem eszi meg a zöldséget Máté már egy ideje, csak a levet, husit, tésztát..... ha összeprürésitem (pl krémleves) akkor meg bele sem szagol...


Csipőszűrés témában a II nem olyan vészes, Máténak IV. csipőficama volt, ami a legdurvább....Pavlik kengyelt kapott, ami nekünk szörnyü volt, de ő kibirta, 3 hónapig viselte és aztán teljesen rendbe jött. Szerintem II.-re max terpeszpelenkát fogtok kapni egy pár hónapra, ha kell, akkor hordjátok, pikk-pakk rendbe jön, de ha elhanyagolod akkor lehet belole gond...

Amugy én úgy tudom hogy 6 hetesen kötelező a csipőszürés, és szerintem nem érdemes kockáztatni azt hogy kihagyja az ember. Az UH meg a 2 perces lábmozgatás nem fáj, de ha nem vesznek észre valami problémát akkor később sokkal több gond lehet...

Nálunk a kórházban beirták akiskönyvbe hogy csipő negativ, és igy lett belőle IV. csipőficam 2 héttel később!!!
Azóta is áldom a Madarászos gyerekorvost, aki elküldött minket soron kivül....

Wish,

Nagyon szoritok hogy még legalább 2 hétig kibirjatok egyben !!Pihenj sokat és magasra a lábakat !

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Zsebi,

Nagyon édesek a gyerkőcök, milyen nagyok, hihetetlen...annyira emlékszem még mikor mindannyian csak hittük hogy a babák ott várnak minket az 'út végén'...
Tök ügyesek vagytok szobatisztaság terén is - irigy vagyok :lol: :lol:
Maradsz még velük otthon vagy van tervben bölcsi ?

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta,
a fiaim kaptak broncho-vaxom immunerősítőt,kérdezz rá az orvosnál.Most adok nekik Omega 3 Kid-et,nagyon finom feketeribizli ízű,ők cukornak hívják.

Zsebi, :D
végre jelentkeztél!
Olyan hatalmasak a Te gyerekeid is!
Most akkor jövő szept.-ig otthon leszel velük?Sikerült otthoni melót találnod?Hogyan telnek a napjaitok?
Félreértettél,nálunk már 2 hete bölcsiszünet van,még 3 hétig.A bölcsit felújítják,ezért a 2 csoport átköltözik az óvodába 1 évre.Júliusban mennek megint.A bölcsisek teljesen külön lesznek az ovisoktól,(csak 1 épületben)még az udvaron is lesz egy elkülönített részük.A kajájukat is külön készítik,a bölcsis szakács fog főzni nekik ugyanúgy.

Hajni,
azért még egy kicsit pihizzél!

Andi
Kép
aanda
 
 


Wish,
hacsak nem felejtettem el vmi fontosat ( ami simán meglehet :roll: ), akkor néhány apróságot kivéve megvagyunk... Dokihoz is pénteken mész legközelebb? Én igen. Csináltattál strepto-tenyésztést?

Kriszta,
sajnálom, hogy ennyit betegeskedik Máté! :( Ha tőletek látja, hogy eszitek a zöldséget, gyümit, úgy se kell neki?

Anda,
fiúk hogy bírják otthon? És Ti hogy bírtok velük?:lol:

Orsi,
Lilinek boldog szülinapot!

Pompi, megint eltűntél!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140901102739 2009.06.15 20:25-kor.
20140901102739
 
 


Kriszta :)
Béres csepp, FalvonMax Kids. Balázs ezeket kapta a télen, és nem volt beteg, csak 2-3 alkalommal náthás, de azt is csak egy-két napig. A Flavonnak van Flavon Green nevű kivonata is, az is jó lehet nektek, ha zöldséget sem eszik.
Arcüreg gyulladás az szar, nekem is volt párszor, sajnálom Mátét. Mondta a doki, hogy ezentúl nagyon figyeljetek ha náthás, mert az arcürggyulladásra általában hajlam van? Nekem amikor krónikus lett csinlátak CT-t és kiderült, hogy a jobb oldalon valami csatorna odebben szűkebb, ezért vagyok rá hajlamos.
De azért legalább nem szívtok az allergiával, az is valami, még ha soványka vígasz is.
Jobbulást!

wish
 
 


Orsi!
Lilinek nagyon boldog születésnapot. Tortás képet tegyél fel biztos te készítetted. :)

Andi!
Jaaa akkor tényleg nem figyelmesen olvastam :) Hogy telik otthon velük a nap?
Nem nem dolgozok semmit itthonról. A napok nagyon jól telnek általában öröm és jókedv van. :) Imádtam a kicsi korukat meg végülis mindegyiket de pont a napokban mondtam a páromnak hogy mostmár olyan sok minden könnyebb velük.Ha nem megy pont délbe aludni sincs baj jobban bírják meg hát azért elég jól el lehet velük beszélgetni is. SZóval ez most klassz időszak. :)

Hát a munka bölcsi téma (mindenki kérdezte így egybe írom) nem vették őket sajnos fel a bölcsödébe. Eléggé ki voltam tőle mert hát már szabin vagyok és most mehetek vissza GYES-re oviba évközben szinte esélytelen hogy bekerüljenek de listára tettem őket azátn meglátjuk. Ha felveszik őket évközben mennek akkor oviba ha nem akkor jövő szeptemberben kezdik el csak. Nem tudok mit tenni. Két gyerekre magán bölcsi itt ami van 75e lenne ennyi pénzt ha kifizetünk már nem éri meg dolgozni.

Mostmár hogy a párom lenyugtatott hogy majd lesz valahogy mindig van. Úgy fogom fel hogy kaptam az élettől egy évet velük mert ennyit már soha nem leszünk együtt mint most. Mást nem tudok tenni mint elfogadni és a pozitívumokat nézni benne.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Köszi csajok :)
Torta még nincs, de a blogon van friss kép róla. Most az bölcsis bulira készül épp a "torta", már megsült, krém is kész, reggel rakom össze.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni :)
Egyszerre írtunk :) Én bízom benne, hogy így a második gyereknél nem felejtettünk el semmi fontosat :)
Pénteken CTG után a dokimhoz is megyek, remélem a helyzet változatlan odabenn. A kiscsaj tegnap egész éjjel a méhszájamat szerelte, ötkor tudtam csak elaludni.
Szerintem a strepto tenyésztést is pénteken veszi le, bár Balázsnál pozitív volt, így gondolom most is az lesz.

Orsi :)
Boldog szülinapot kívánok én is Lilinek :)

wish
 
 


Köszönöm, Lányok :D
Nahát Kriszta :P , Te is babát vársz? Nagyon örülök neki :D
A többiekről tudtam már!
Sziasztok!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Lili bölcsis tortái itt vannak:
http://vkorsi.blogspot.com/2009/06/tortak.html

majd hétvégén lesz a nagy buli

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi,
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK LILINEK!!!

A torták nagyon guszták!

Hajni,Zsebi,
a napjaink nagyon jól telnek itthon.Az első 3 nap kicsit nehéz volt,mert rettentő fáradt voltam a suli miatt,akkor jött ki a sok nem alvás és stressz.Szinte minden nap alszom velük ebéd után,élvezem a "semmittevést"!Délelőtt boltba megyünk,gyurmázunk,főzök,ilyesmi.Délután játszótérre megyünk,jól elvagyunk,nem emlegetik a bölcsit.Egyre szófogadóbbak és olyan jó hallgatni,ahogy beszélgetnek egymással.Kaptak orvosi táskát,állandóan hallgatják egymást.2 hete szigetelünk,a férjem haverjáék csinálják,(ezen a héten már végeznek)úgyhogy nézik az ablakból,ahogy dolgoznak a fiúk,nagyon érdekes nekik.
Kb.1 hónap múlva veszünk nekik ágyakat,hát kíváncsi leszek.
A ti gyerekeitek már nagyágyban alszanak?
Nagyon félek az átszoktatástól,hogyan kell csinálni?Első nap benthagyjam a szobában a kiságyakat is?

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok,

Orsi,
Boldog szülinapot Lilinek !!! Megnéztem a képeket, nagyon hasonlit Mátéra szerintem :lol: :lol:
A tortácskák is tök szuperek, honnan van ilyen kicsi formád ?

Wish,
Köszi a tippeket, Béres kid multivitamint szedtünk egész télen, az látszólag nem ért semmit.....de a Flavont meg fogjuk próbálmi....
Hát még most van először arcüreg gyulladása Máténak, és szerintem ez is elég lightos, tegnap este meg ma reggel már csak egész kicsit tudtam neki szivni, remélem nem lesz belőle hajlam.....Az eddigi teleken mi sosem voltunk betegek, még náthásak sem, ugyhogy azért bizom benne hogy hamarosan jobb lesz a helyzet....

Szandra,

Igen, csodával határos módon jön a kistesó hamarosan :lol: :lol:
Jó titeket is látni :lol: :lol:

Andi,

Broncho-vaxom az csepp, tabletta, receptköteles vagy nem ??
Mindent jegyzetelek.....
Sajnos átszoktatás témában nem tudok tippet adni....Máté ágyáról már másfél évesen levettük a rácsot, mert másképp nem maradt meg benne, kapott ugyan másik ágyat is, de egyikben sem alszik ugye, csak a mi ágyunkban :oops: :oops:

Hajni,
Nem, mi hiába esszük, nem kell neki se a gyümi se a zöldség...Na jó, almából 1-2 gerezdet le tudunk eröltetni, meg télen a banán is ment, de semmi más nem....pedig az oviban is van minden tizoraira gyümölcs, és a többi gyerek is eszi....de látszólag hidegen hagyja a dolog...

Zsebi,

Szerintem is örülj az extra évnek otthon (bár gondolom anyagilag azért húzós) de az tuti hogy ilyen sokat nem fogtok tudni többet együtt lenni. Durva hogy nem vették fel őket bölcsibe, többe nem tudtatok próbálkozni ? Vagy több helyről is elutasitottak ?? A tévében meg állandóan szajkózzák hogy növelik a bölcsödei férőhelyek számát.....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


kriszta71 írta:Sziasztok,

Orsi,
Boldog szülinapot Lilinek !!! Megnéztem a képeket, nagyon hasonlit Mátéra szerintem :lol: :lol:
A tortácskák is tök szuperek, honnan van ilyen kicsi formád ?


Mátéval tényleg hasonlítanak:
Kép

szilikonos formáim vannak, szerintem a lidl-ben vettem fillérekért. 2x6dbos, akkorák, mint a muffinok.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!
Nagyon jól néznek ki a tortácskák. Tök ötletes az egész. :)
Hát tényleg nagyon hasonlítanak Mátéval egymásra. :)

Andi!
Akkor nálatok is jól telnek a napok. :) Nálunk sima ügy volt az ágyról a rács levétele.Nem maradt a rácsos ágy egy el sem fért volna kettő a rácsoságyukat át lehet alakítani. 25 hónaposak voltak mikor leszedtük a rácsot semmi nem változott elolvasok egy mesét ők közben isszák a tejet puszi betakarom és alszik. :) Néha persze kijönnek de egy héten max egyszer annyi meg belefér. A délinél ugyan ez van de ott soha nem jönnek ki.

Leesni sem estek le talán egyszer Eszter.

Kriszta!
Pocakfotót kaphatunk?
Nem próbáltam más bölcsit mert nekünk ez a körzetes és itt gyak mindegyikbe tök nagy a túljelentkezés másikba még ennyi esély sem lett volna. Illetve itt úgy van hogy a központiba kell jelentkezni és Újpesten csak egybe lehet vagy magán de az számomra megfizethetetlen. Itt még tudok olyan gyerekről akit oviba sem vettek fel....

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Orsi
Gratulálok a szülinaposnak! Hihetetlen, hogy már két éves!! Jó ez a kép Mátéval.
Ötletesek a tortáid, és igazán bölcsiseknek való!

Megrendeltük az ágyat Eszternek, de nem hiszem, hogy könnyű lesz odaszoktatni. :?

Kép
petyaanya
 
 


Zsebi,
sajnos nem lehet a rácsokat levenni,lefűrészelni meg nem akarom.
Olyan ágyakat fogunk venni,amiken van leesésgátló,úgyhogy ettől nem félek,a mászkálástól már annál inkább!
Mentek nyaralni?
Tesót terveztek még?Mert régen említetted,hogy szeretnétek még egy babát.

Kriszta,
A broncho-vaxom az por,30 db-os,4500 ft,receptköteles.3x10 nap alatt kell megitatni,20 napos kihagyásokkal.Én gyümilébe tettem bele.

Melcsiről tudtok valamit?

Andi
Kép
aanda
 
 


Zsebi,

Tök furcsa, de igy a masodik terhesseg mar nem olyan 'varázslatos', meg leginkább indő nincs semmire, igy pocakfotok sem nagyon készülnek...pont múltkor néztem végig hogy Mátéval minden hónapban csináltunk egyet...azert valahogy szerzek majd egyet és felteszem. A hasam különben brutál nagy ahhoz képest hogy még több mint 3 hónap van hátra....meg nehezebben is viselem, nyilván a nyár miatt meg a Mátéból eredő plusz induló kilók miatt is...

Igen, én is hallottam olyat hogy valakit oviba nem vettek fel, de eddig csak Pest környéki agglomerációkban, ahova ugye mindenki kiköltözött a kicsikkel és tényleg nincs elég ovis hely...

Orsi,

Sajnos Lidl nekünk nincs a közelben...de tetszenek a formák, majd nyitva tartom a szemem, biztos lesz mashol is....

Andi,
Köszi, megkérem majd a dokit hogy irjon fel...

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


GYES-téma:
Én táppénzen voltam 6 hónapig, most TGYÁS-on.
1. tamás igényelhetne GYES-t Zalán után?
2. ugye mivel 2 éven belül szülök, a fizetésem újra a TGYÁS alapja?

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:GYES-téma:
Én táppénzen voltam 6 hónapig, most TGYÁS-on.
1. tamás igényelhetne GYES-t Zalán után?
2. ugye mivel 2 éven belül szülök, a fizetésem újra a TGYÁS alapja?

1. nem, csak 1 ellátást igényelhetsz adott időszakra
2. emlékeim szerint mivel tavaly nem volt meg a 180 bérezett napod - tgyás szempontjából az számít -, így a tgyás alaja a szerződés szerinti béred, de maximum a minimálbér 2szerese (ebben más az, ha valaki gyorsan megy el szülni a másodikkal, mert a tgyásnak normál esetben nincs felső határa)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kriszta :D
ez a 6os minikuglófforma szokott máshol is lenni pl. tesco, nem ritkaság

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Andi!
Nem biztos hogy gondod lesz a kimászkálással én mondjuk mielőtt szétszedtük az ágyakat előtte egy hete magyaráztam nekik hogy már nagyok nem lesz rács de hogy itt kell maradni. Hogy mit értettek belőle nem tudom. :)
Hát nem védekezünk ha 35 éves koromig összejön a csodababánk akkor lesz még egy gyerköcünk ha nem akkor nem... Szeretném ha lenne még egy babám de ezért már nem küzdök ha a úgy van megírva hogy három legyen annyi lesz ha nem nem. Ígyis teljesen boldog vagyok. Harcolni már nem harcolok többet.

Kriszta!
Hát igen gondolom hogy a másodiknál már nincs meg az a varázs leginkább a rohanás miatt meg hát itt van már ugye az első. :) Azért tessék csinálni képet vele is hisz majd mikor nagyok lesznek biztos számon kéri a kicsi :) Nekem anyuék amikor a tesóm pici volt rengeteget fényképeztek mikor én megjöttem már nem igazán van én már rájuk olvastam hogy rólam alig van kép :) :) :)
Nyáron nem megy Máté oviba?
Azt már tudjátok hogy a picike milyen nemű? Neve van már?

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,

Igen, igazad van, igyekszünk a fényképezést nem elhanyagolni....szerintem a kistesóról lesz sok kép, csak valószinüleg több lesz a kettőről közösen mint csak róla....de mivel Zoli mániákus fényképező, szerintem nem lesz azért hiány, csak a mamiról van kevesebb :lol: :lol: :lol:

Máté jár oviba nyáron is, márha egyszer végre meggyógyul....de van 4 hét nyári szünet júli végétől aug 20 körülig...de akkor már én sem fogok dolgozni, először kiveszem a szabijaimat, aztán betegácsiba megyek...már nagyon várom :lol:

Kislányunk lesz, voltam szúráson, úgyhogy papirunk van róla :P
Valószinűleg Viktória Klára lesz, de még nem 100%....

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Itt egy nyaralós kép Horváto-ból, bár pont a hasam nem látszik, Máté is cumizik, de ez sajnos elég életszerű..
Kép

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta!
Szépek vagytok nagyon. TE semmit nem változtál Máté nagyon nagy fiú lett. :)
Szép nevet válatsztottatok a kislányotoknak. Mostanában olyan sok a vegye páros régen (még az én gyerekkkoromban alig alig volt a vegyes páros gyerekek nem?) vagy csak nekem tűnik most többnek hogy nekem is az van :oops: :oops: :oops:

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Sziasztok,

Mindenki elment nyaralni, vagy mi van ???

Zsebi,
Szerintem a gyerekek neme elléggé megoszlik, nekem sok egynemü gyerekes ismerősöm is van, de a végére pont kijön az 1 lány-1 fiu átlag :lol: :lol: mikor mi voltunk gyerekek, akkor mintha több lett volna a kislány, de ez lehet hogy hülyeség.... (bár ahány szingli lányismerősöm van, lehet hogy mégis igaz ??)

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Én itt vagyok, csak nem nagyon neteztem a napokban. A nyaralást az idén kihagyjuk ;)

Kriszta :), csini vagy, Máté meg már nagyon nagy!

Voltam ma CTG-n, ott minden rendben volt, fájás persze nulla, pedig itthon néha órákon keresztül keményedik a hasam, de Murphy már csak ilyen. A dokim nem volt ma sajnos, úgyhogy más vizsgálat nem volt, de remélem tartja magát a méhszáj! Egy hét múlva megyek majd megint.

wish
 
 


Kriszta!
Régen mindenképp több volt a kislány szerintem is. :)

Wish!
Örülök hogy minden rendben van mostmár akár hogy is lesz baj nem lesz belőle. Nagyon ügyes voltál de azért még maradjon a kisasszony. :)

MI a bárányhimlővel vagyunk szobafogságban. Eszteren elég sok van szegénynek de jól viseli nem viszket neki néha lázas de ezt leszámítva jól van.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Wish,

Kitartás, nehogy megszülj ebben a hülye frontban a hétvégén 8)
Azért kicsit irigyellek.....én már most úgy érzem hogy tudnék szülni....mármint hogy kezdek tényleg 'terhes' lenni, főleg magamnak :roll: :roll: :roll:

Mindenkinek jó hétvégét :lol: :lol:

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Zsebi,

Mégis elkapta Eszter is :( :( :( Szegények...de legalább túl vagytok rajta.....mi meg még reszkethetünk :lol:

Jobbulást nektek !

Kriszta

Kép

KépKép
kriszta71
 
 


Kriszta :)
Pedig neked még sok van hátra :)
Mondjuk én is reménykedem még legalább két hétben, bár már valóban elértem oda, amiért terhességnek hívják ;)
Megnyugtató, hogy elértük a 36. hetet, de ez csak a hivatalos számítás, én tudom, hogy egy héttel kisebb, szóval nagyon jól jönne még két hét egyben.

Zsebi :)
Szegénykéim, akkor most újabb két hét szobafogság :( Még szerencse, hogy jövő héten hűvösebb, esős idő jön, talán így kicsit könnyebb lesz.

wish
 
 


Sziasztok!

Gondoltam, bejelentkezem mielőtt végleg elfelejtetek! :lol:

Szülinaposoknak sok boldogságot!!!
Orsi,
A torták szuperek!

Wish, Hajni,
Sokat gondolok Rátok! Sitty-sutty eltelt ez a 36 hét! Drukkolok, hogy még min. 2 hétig ne akarjanak kijönni a leányzók!

Emma,
Balázs is nagyon rossz evő lett kb. fél éve, de az utóbbi két napban ismét sokat eszik (nem is voltam rá felkészülve és már ő szólt, hogy éhes :D ) Remélem, nem átmeneti!

Szeptemberben kezdjük a bölcsit! Bizom benne, hogy sikeresen vesszük majd a beszoktatást!
Andi,
Nektek mennyi volt? 2 hét?
Mostanában sok programunk van, kihasználjuk a még szabad heteket. Júliusban, augban már 1-1 hetet dolgozni fogok, szeptember végétől pedig indul újra a mókuskerék. :roll:

Andi,
Gratula a vizsgákhoz, nagyon ügyes voltál!

Zsebi,
Nagyon szépek a gyerkőcök! Jól megnőttek ők is!

Kép
bandika
 
 


Hali!

Szerintetek ez mi? Ugye nem bárányhimlő? Csak a hasán van és már vagy egy hete. Mindig jönnek ki újabbak meg múlik is. Láza, hőemelkedése nincs, nem viszket neki. Némelyiknek sárga pattanásszerű a közepe. Egy b.himlő elleni oltást kapott, úgyhogy elvileg enyhébb formában kijöhet rajta. Hívjak orvost szerintetek?

Kép
20140901102739
 
 


Anda,
mi pont úgy vagyunk az ágyakkal, mint Krisztáék: a rácsos Blankáé lesz (abban se aludt csak az első pár hónapot ), az új ágyában egy éjszakát se, velem alszik. De mostanában nem is próbálkozom, majd kistesó-megszokás után vmivel... :roll:

Wish,
anno a streptora kaptál antibiotikumot? És Balázs? Ctg nekem se mutatott semmit. :roll: Én tökre élveztem a terhességet, mostanában viszont már nagyon idegesít, hogy egy zuhanyzás is annyira kiveszi belőlem az energiát, hogy utána min. félórát feküdnöm kell. elég bosszantó! :?
Az én lányom is mindig kisebb, emlékszem, Olivér meg mindig nagyobb volt egy héttel...:roll:

Zsebi,
tudsz feltenni b.himlős fotót? Jobbulást Eszternek is!

Rólunk: Méhszájam 2000-ről (tudtam, hogy átver és nem 3000 volt a méhszáj :twisted: ) 2100-ra változott, doki szerint ez megfelel a terhességi koromnak, nem gáz. A nagy hír: július 9. koradélután fog megszületni Blanka, ha ő is úgy akarja! :D (Már csak azon gondolkodom, hogy mi lesz Olivér du.-i alvásával... :roll: :lol: ) Az kb. 2,5 hét, nem tudom, kihúzzuk-e addig... A súlya 2830 gramm kb. Nem lesz egy nagy darab, dehát végülis kislány... :roll: :D Heti 150- vagy 200 gramm hízást lehet számolni?
20140901102739
 
 


Hajni :)
A bárányhimlős kiütés hólyagos és nem múlik el, hanem varos seb marad utána (akkor is ha nem vakarja), ami idővel leszárad. Csak a hasán van? Bhimlő a hajas fejbőrön is kijön.
Én azért megmutatnám dokinak, ha már egy hete tart.

A streptora szülés közben kaptam antibiotikumot, hamarabb nem kell. Balázs nem kapott volna, de mivel a magzatvízből leoltottak valami másik bacit, amiatt végül kapott.

Bandika :)
Jó, hogy jelentkeztél :) Akkor most ki kell élvezni jól az utolsó nyarat Balázzsal.
Igaziból emiatt is örülök nagyon a kistesónak, hogy így maradhatok még Balázzsal is itthon tovább. Bár megmondom őszintén, hogy néha azért már hiányzik a munka.

wish
 
 


Hajni!

Konrétan nincs kép a bárányhimlősről. De olyan mint amilyennek mondod csak éppen midnenholjön és max négy napig jön új pötty utána heggesedik és majd egyszer csak eltűnik. Egy hétig nem nő új és Baázs már csütin volt két hete hogy elkezdteés még mindig látszanak a pöttyök pedig egyet sem kapart el. Én mindenképp megmutatnám hétfőn orvosnak.

Kismamik!
Tessék az picik szobájáról szobarészéről képet feltenni. És a pocakfotokkal is még mindenki tartozik!!!!!

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hajni :)
http://images.google.hu/images?hl=hu&q= ... a=N&tab=wi

Zsebi :)
Mi pont ma álltunk neki a szobának, persze nem sikerült befejezni. A bútorokat összeszereltük, de a pakolás fele holnapra maradt. Remélem holnap sikerül elpakolni mindent, mert most nagyon kaotikus állapotok uralkodnak.

wish
 
 


Hajni
Ha már egy hete tartanak a pöttyök, miért nem orvosnak mutatod meg?

Kép
petyaanya
 
 


Zsebi,
sajnálom a bárányhimlőseidet!

Bandika,
BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK BALÁZSNAK!!!

Igen,2 hét volt a beszoktatás,a 2.héten csütörtökön már ott aludtak.Azért tervezz 3 hét szabit,mert minden gyerek más.

Andi
Kép
aanda
 
 


Vmiért nem tulajdonítottam jelentőséget a pöttyöknek, talán mert a gyerek olyan, mint szokott, mégcsak hőemelkedése sincs. :roll: De akkor holnap felhívom, hogy nézze meg!

Bandika,
boldog szülinapot Balázsnak!

Wish,
köszi a képeket, némelyikkel találtam hasonlóságot. :? Bár Olivér pöttyei varasodás nélkül gyógyulnak...

Mai pocak (kaja előtt hmmm... :roll: ): 104 cm, +8,5 kg, és 9-ig 18 napunk van még hátra... :shock:
innen: Kép

onnan:
Kép
20140901102739
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: