Új privát üzeneted érkezett!

Misi megint elaludt, ideszöktemmegint.
Ildi, létezik terpesz pelus is! hátha az is elég... annak valami merevítő van a lába között, vagy mi, hátha az is elég. És akkor ti tuti nem dévényes tornásznál voltatok, mert az egész testen dolgozik, mert az inkább masszírozás,mint torna :( .
na, majd kíváncsi vagyok, mit mond a másik doki... szegények...

kikocska
 
 


K-vitamint tápba keverve adjuk, lefejt anyatej volt a másik verzió, de senki nem mondott olyan hülyeséget, hogy magában. :evil: Megint egy idióta doki...

Csípőjét már a kórházban szűrték. A gyerekdoki szokta tekergetni, nem mondta, hogy gond lenne. Mindkét lábával egyformán integet.

Ha jobbra nézek, én is egy púpos segget látok, Mia csak így szeret aludni :D :D :D

icamica
 
 


http://www.ottobock.hu/cps/rde/xchg/ob_ ... /7308.html

Na, ez az, ami azért valahogy barátságosabbnak tűnik.

Kikocska: Igen, elvileg az elejétől kezdve terpeszpelus kellett volna, amíg rá nem kerül a kengyel... De valahogy én is bízom benne, hogy elég lesz az is. Csak ez az orvos nagyon megijesztett, teljesen el volt borzadva a csípőjétől :( A háziorvos meg csak annyit mondott, hogy a bal oldala kötöttebb (miután szóltam, hogy azt kevésbé használja). Azt hittem csak tornáztatni kell majd. Igen, Jankát is masszírozta, de csak deréktól felfelé. Az ajtajára volt kiírva, hogy ért ehhez a Dévény-féle dologhoz.

Kép

Kép
sildi83
 
 

 
 

Hú, jó sokat írtatok..

Sildi!
A doki egy köcsög, ne idegesítsd magad ez nem a te hibád, hogy nem vetted észre!!

Létezik igen egy olyan mint a gumibugyi volt régen, egy patenos pelenka és műanyag van a lába között, az tartja szét..keresztlányomnak kellett..rendben meggyógyult!
Itt is minden oké lesz!Ezt ma már jól tudják gyógyítani!És legalább jó, hogy nyár van, nem kell olyan sok ruha, őszre meg már biztos elég lesz a terpeszpelenka !

Mirát nézték a kórházban, a gyerekorvos is nézte itthon, aztán elküldött még hasi, koponya és csípő UH-ra itthon, és 6 hetesen voltunk ortopédusnál, ja és mi is járunk Dévény tornára, ott is megnézte a csaj...
Sztóval remélem ezek után rendben van... :shock:

Svs!
Sajnálom Emmát, remélem hamar rendben lesztek!!!!++++++++++++

Liliana!
Anyukádnak jobbulást!!!Nagyon szép Sára!

Ettike!
Jól áll a frizurád, olyan bájos arcod van!A Kis pasik meg ennivalóak!!!
Párod normalizálta a viselkedését?? :roll:

Demetnik!
Még mindig rád hasonlít ugye?Nálunk csak a szeme az enyém..az apja meg tisztára ki van nyúlva, amikor azt mondják, tiszta apja.. :lol:
Lili is olyan kis hörcsi pofi mint az én kis Mirellám......kis zabálnivalóak..Pelikán Kapitánynak hívja a párom......( persze bagoly mondja verébnek! :lol: :wink: )


Tünemény!
Éljen-éljen hogy jössz!
Remélem hamarosan meg lesz a számítógéped!!!Luca egy kis igazi hölgy abban a kalapban! Nagyon szép a vers!!
És ismét megállapítottam, hogy te egy nagyon érzékeny lelkű, érzelmes csajszi vagy, tele szeretettel.... :lol:
Aki megérdemli, hogy végre boldog legyen!!!

Vasalás: csatlakozom a trehányok közé...nem erősségem és rá sem érek! :wink:
Ki szoktam azéééé vasalni, de általában jó kupac összegyüllik a kosárban mire neki állok, addigra jó pár felkerül rá vasalatlanul.. :oops:
A mi ruháinkat is csak felvétel előtt vasalom, és csak ha muszáj...

Korikám a drága imád vasalni :shock: és multkor is kivasalta huga ruháit! :lol:

Ma éjszaka nem tudom mi volt, de ilyen sokszor még sosem kellt fel az én Drágám.....olyan vagyok mint egy zombi....
fél 9-kor fektettem és 11-kor, fél 3-kor, negyed ötkor, fél 7-kor fél 9-kor.....most remélem már alszik egy nagyot...
Olyan sokat nyöszörgött, forgolódott...meg állandóan felmászik a kiságy sarkába és felpaszírozza magát a rácsvédőre.... :shock:

Kép


Kép
tasin
 
 


Tasin!

Mit ettél tegnap?
Marci akkor szokott ilyen gyakran felkelni és "mászkálni" az ágyban, ha fáj a pocakja.

Sildi!

Ahogy utánaolvastam, különböző okokból kell a terpeszpelenka és a kengyel. Illetve a baj mértékétől is függ melyiket alkalmazzák.
Én biztosan elvinném egy nagyon jó hírű ortopéd orvoshoz, aki UH-on is megnézi.

Egyébként most én is beparáztam, hoyg valami baj van Marcival. Mert nekünk csak fizikálisn vizsgálta meg a doki, és így is azt mondta, hogy tornáztatni kell, mert egy kicsit kötött a csípője.
És mi van, ha UH-gal többet láttak volna?
Tudom, csak túlreagálom a dolgot.
És a fiúknál sokkal ritkábba csípőficam.
De mostantó tuti jobban fogok rá figyelni.
Július 6-án úgyis mennünk kell kontrollra, majd akkor rákérdezek.

Most eszembe sem jutott, mert Benivel sem volt semmi baj.

Kikocska!

Te nagy szakértője vagy a Dévény módszernek.
MArci ha háton fekszik most már néha egyenesen is tarja a feját, de eleinte csak jobbra vagy balra fordítva. Telejesn elnt volt az arca a párnán. (Én nem tudom annyira elfordítani a fejem.)
Viszont, ha hason van, akkor pedig szinte csak akkor van lent a feje, mikor már lecsukódtaka a szemei.
Ugye Te is úgy gondolod, hogy így nem lehet gond a nyakizmaival?
Vendég
 


Érdekes cikk a genetikáról és a szülői felelősségről:

http://www.hirextra.hu/2009/06/18/a-vel ... elelosseg/
Vendég
 


Cat: akihez hétfőn megyünk, az állítólag nagyon jó. Én is azt hittem, hogy csak tornáztatni kell majd, mert a doktornéni azt mondta, h a bal oldala kötöttebb. De állítólag szembetűnő, hogy baj van.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Én mindkét vitamint (D,K) anyatejben adom be neki azt mondta a doktornőnk... Hát hihetetlen hogy mindenben mást mondanak! :(

Na megyek... vasalok míg Csani alszik... mostanában nyűgös és sokat nyáladzik, lehet hogy fog előjel?? Bár értenék hozzá!

Ja ha már vasalás én sosem vasaltam csak amit nagyon muszály volt 100 évente 1-2 darabot, de egyenlőre Csani ruháit vasalom... De inkább azért mert úgy szebb rajta. Lehet a mieink is szebbek lennének ha vasalnám???

Gabka egy embernek elhittem az utcán hogy tényleg rosszul van... és pénzt is adtam neki.... én hülye, pedig sose szoktam.senkinek (20 forintot se!) ... de most megetetett, és persze adott telefonszámot meg minden jól szituált 40-50 közötti. Mindegy.... nem is akarok rá gondolni, csak nem értem hogy dőlhetek még be ilyennek... mindegy hagyjuk BALEK VAGYOK!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Sziasztok!

Sildi megértem hogy szomorú vagy ha ránézel :cry: Daninak is kötöttebb a bal csipője de nekünk azt mondta a doki hogy torna meg terpeszpelenka

Vitaminok:én mindkettőt tejjel adom igy jobban elfogadja...

egy hete csütörtökön megkaptuk az oltást... nemtudom csak én vagyok ilyen gyenge de én majdnem hamarabb sírtam mint a Dani...
Ráadásul hiába borogattam neki este egy orán keresztül sírt mert fájt neki.pedig még csak be sem pirosodott.Úgy sajnáltam akkor is csak bőgtem vele hogy ilyen tehetetlen vagyok nem tudok rajt segíteni.

A fiúk, lányok meg minél nagyobbak annál szebbek :)

Méreszkedés is volt múlt héten 6900g és 62 cm... kis hurkás :lol: :lol:
meg azt mondta a védőnő hogy úgy látja jön a foga :shock: :shock:

A napvédőkrémmel Ti kenitek az arcát is? mert én eddig azt nem mertem csak a kezét meg a lábát??

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


És egy kép:
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Cat!
Gondoltam én is a kajára, de szerintem nem ettem semmi olyat..mondjuk sok meggyet ettem, de azt állítólag szabad.. :roll:

Mira nagyon magasra felemeli a fejét, nagyon sokáig tartja is, mégis ülésbe húzáskor lemarad a feje, ezért mondták hogy mérsékelt nyaki hypótómiája van..
Amikor megszületett akkor ülésbehúzáskor abszolute nem emelte a fejét, csak lógatta.
Most már Hál' Istennek úgy látom, hogy emeli és tartja is. Persze még nem tökéletes, de úgy olvastam, hogy 3 hónaposan kell teljesen a test vonalában tartani..tehát ha emelem ülésbehúzáskor, akkor a feje a törzs vonalával halad egyformán..
Na ezt zavarosan írtam le, de remélem érthető..

Sildi, nektek is ezért kellett tornáztatni, vagy más okból és most mi a helyzet ezzel?

Gabka!
Nektek a bal oldali biccentőizom probléma múltkor is megvolt amikor neurólógusnál voltatok, vagy ezt most vették észre és ez valami új...milyen tornát csináltok vele ?

Kikocska!
Én örülök neki, hogy mondtad ezt a Dévény módszert,köszi érte! És ajánlom én is mindenkinek, mert ártani nem árt, és az olyan problémákra is használ, amit lehet észre sem vesznek.. :roll:

Mi attól függetlenül járunk, hogy a neurológián azt mondták, hogy nem kell tornáztatni egyenlőre, de úgy vagyok vele, inkább most mint később....
mert így lehet mire visszamegyek azt mondják, teljesen rendben van, és nem marad le a fejlődésben semmiről..

Képzeljétek még a szájja belsejét is átmaszírozzák, az arcidegeket..( ilyenkor kis steril gumit húz az ujjára)
Szóval biztos jót tesz, mert minden izmot, ideget stimulál, azokat is, amiket egyébként nem használ, vagy nem olyan mértékben..

Azt mondta a csajszi, hogy a mérsékelt hypotómia magától is gyógyulhat, de ezekből a gyerekekből lehetnek akik kicsit ügyetlenebbek, esetlenebbek, csúnyábban írnak, stb...súlyosabb esetben lehet a diszlexia, diszgráfia stb..
De kezeléssel teljesen meggyógyulnak....
és nem marad vissza semmi...

Mert ha belegondoltok a mi gyerekkorunkban nem foglalkoztak ezzel a tartja.-nem tartja a fejét dologgal, és mégse látni ferde nyakú felnötteket.. :shock:
Szóval gondolom az enyhe esetek tényleg meggyógyulnak maguktól, de lehet hogy azok nem is tudják miért voltak tesi órán bénábbak, vagy miért nem olyan a kézügyességük stb...vagy miért kezdtek el később mászni, ülni, menni....

Kép


Kép
tasin
 
 


Teca: én kenem az arcát is, persze. És ne aggódj, én is majdnem sírtam, amikor megszúrták, meg tegnap is, amikor rátették a kengyelt. Szegénykém még most sem tudja mire vélni a dolgot.

Én is tejben adom be neki a K vitamint, a másikat csak úgy belecseppentem a szájába. Nem nehéz, mert fürdés után mindig ordít. Viszont így a kengyelt visszatenni rá annál nehezebb.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Tasin: Jankának torticollisa volt. Elfeküdte a nyakát a méhben és balra nehezebben fordította, ezt hozták helyre. Még mindig szívesebben tartja jobbra, de balra is fordul, ha akarja.

Kép

Kép
sildi83
 
 


A nyakát Dani sem tartotta sokáig amikor ülésbe húztuk. Még a kórházban azt írták rá a lapjára hogy:csökkent nyaki tónus, és mondták hogy itthon tornáztassuk.Ugyhogy mostmár hanyattfekve csak megfogom a kezét és már emelni akarja a fejét és erőlködik. de ha húzom akor teljesen egyenesen tartja,persze ha nincs a közelben semmi érdekes mert akkor azt figyeli...

A másik amit kérdezni akartam:Ti mikor kaptátok meg az adókártyát?Nekünk eddig csak a számát küldték el.

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Pregnancy tickers
tecaaa
 
 
 
 
 


Ja, és még egy dolog...mivel a babák 5 hónapos korukig rendelkeznek olyan tartalékokkal, amivel elő lehet hozni azokat a dolgokat amik nem teljesen jók, minnél előbb el kell menni!!!!!!!!!!!!!!!
Temészetesen később is hatásos, de korán még jobb!!!
Én 12 naposan voltam vele először, mert akkor mondta a gyerekorvos, hogy gond van a nyakával....szerencsére azóta már kiderült, hogy nem akkora a baj... :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekünk 4000 ft a kezelés, de egy órát maszírozza, tornáztatja ezért.
Hetente járunk, nekem ennyit megér, nagyobb hülyeségekre is elköltök ennyit. :oops:

Múltkor egy 10 hónapos kisfiú volt előttünk, aki még SEMMIT nem csinál, és az orvosok NEM IS MONDTÁK az anyának, hogy nagy baj lehet, csak hogy tornáztassa.....( katona-féle módszer-ülésbehúzás stb....) persze nem javult semmit, akkor mondta a rendelésen neki egy anyuka, hogy másképp is lehet, akkor jött ide ő is..



Ja Kikocska!
Majd megkérdezem a szúnyoghálóst, hogy vállal-e Pesten is munkát, más a munkája és hétvégenként csinálja az ilyen asztalos munkákat. Ugyis jön még hozzám két ablak miatt.

Kép


Kép
tasin
 
 


Teca!
Két hete megkaptam az adókártyát!
Természetesen nekem se jött le a ragasztó :twisted: :roll: :lol:
Így én rátettem egy nylonra és körbevágtam... :lol:

Sildi, Teca!
Örülök hogy renben jött a Picik nyaka, remélem hamarosan én is elmondhatom ezt!! :lol:

Kép


Kép
tasin
 
 


MI múlthéten kaptuk az adókártyát, de attól függ mikor éntézték az apukák a papírokat!
Nekem se jött le az a kacat, de próbálkoztam a CAT féle módszerrel,m és mikor azthittem már hoyg a kártyát teszem tönkre mert oda nyomtam be a körmöm és a kártya válik ketté akkor egyszer csak tényleg le lehetett húzni egy vékony fóliát, szóval próbálkozzatok lányok! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Tasin: ez a doktornő most teljesen más fajta tornát mutatott nekem.Meg kell fogni a pofiját és teljesen oldalra fordítani úgy, hogy érje az arca a "földet" mindkét oldalon.

Voltunk védőnőnél és sajna csak 15 dkg híztunk pedig 27-30 szokott lenni. :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
gabka7926
 
 


vasalás: én van, h még a törcsit is kivasalom... :oops:

tegnap nehéz napunk volt, alig volt tejem, sőt Balázzsal egész nap mászkálnom kellett a lakásban, mert ha leültem vele sírni kezdett. így estére hulla lettem. fejtem fejtem, persze semmi nem jött szinte, de már éjjel is 110-120akat evett újra, (tegnap 60-70-80)

Ma vettem egy mérettel nagyobb bimbóvédőt, mondván már nagy gyerek... aztán gondoltam egyet és anélkül kezdtünk cicizni. És ment. Tudom, Ti rendesen szoptattok, és nekem már nagy lelki teher volt h milyen anya az ilyen, nem vagyok kompatibilis a gyerekemmel... de ma végre sikerült, olyan boldog vagyok...
aztán büfi után beraktam az ágyába, és magától elaludt, amit előtte sosem csinált...

amúgy a lábát ő szerencsére mind a kettőt "használja" jár keze lába, egész nap, remélem nincs vele gond.

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo
 
 


Basszus, elszállt minden, pedig olyan sokat írtam! :evil:

Sildi!
Nagyon sajnálom, hogy Jankának kengyelt kell viselnie. Ilyenkor csak közhelyekkel lehet vigasztalni: az ő érdeke, stb.
Szerintem is keress fel másik orvost is!
Meddig kell egyébként hordania?
Nem is értem, hogy nem vették ezt észre korábban. Nekünk megnézték születésekor a kórházban, megnézte a gyerekorvos (pedig a miénk elég gyenge), megnézték a 6 hetes UH-n, és az ortopédiai szűrésen is.

Zsu!
Barni hasonlóan gyarapszik, mint Luca: 4 hét alatt éppencsak hogy elértük a 600 gr-ot, ami ugye a minimum. Ahhoz képest, hogy mindenki azzal riogatott, hogy a tápszeres gyerekek milyen kövérek lesznek...! :shock: Oké, Ő csak 30%-ban tápszeres, de hát egyáltalán nem mondható ducinak. Szombaton lesz 2 hónapos, és 4,6 kg. 3,8-al született, 3,4-re mentünk le. Kemény munka volt ez a 1,2 kg hízás is.
Továbbra is van kaki, pisi, jókedvű, sokat alszik. Nem lehet gond!

Teca!
Még mi is csak az adószámnál tartunk, kártya még nem jött.

Vitaminok: az esti szopi után adjuk be tápszerrel együtt egy kiskanálban.

Kép
gesztenye74
 
 


Gesztenye: Állítólag 2-3 hónapig lesz rajta, de most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy a másik orvos mit mond majd. Úgy tűnik, hogy itt születésekor nem nézték (felháborító!!!), 6 hetes uh és ortopédiai szűrés nem is volt. A doktornéni nézte amikor hazajöttünk és én is ezt nem értem, hogy ha olyan durva a dolog, akkor hogy nem vette észre? A kiskönyvébe az van írva, hogy normális a csípője. A kórházi résznél meg üres a rubrika...

Kép

Kép
sildi83
 
 


Vitaminok: én a D vitamint kiskanállal evés előtt adom be, a K vitamint szintén kiskanál evés előtt nekem semmi baja nincsen TŐle.

Kép
lili&ana
 
 


Vitaminok: d+c+k vitamint este pancsi után kevés teával kapja utána szopi.

Vasalás: én mindent vasalok. Kicsinek, nagynak, apának és magamnak is. Kivétel a plüss cuccok, mert azt ugye nem kell. Meg apa boxeralsóit és a melóspólóit már nem vasalom, de régen azt is vasaltam. :lol:
Most is van 2 nagy kupac, csak így a nagy melegbe nehezen veszem rá magam. Lehet holnap a hajnali szopi után nekiállok. :)

Eda: köszi a masszírozós tippet. Próbáltam de úgy visít és rángatja a fejét, hogy majdnem kinyomom így a szemét. Kaptunk most egy másik szemcseppet. Holnaptól adom neki, bár élmény azt is belecseppenteni a szemébe. :?

Most mást nem írok. Voltunk csípőszűrésen, de ezt majd holnap mesélem, de most csicsi.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Már jó régen nem írtam, de igyekszem olvasni Titeket.

Nagyon szépek a kicsik, egyre babásabbak! Hihetetlen, hogy már 2-3 hónaposak, pedig csak most születtek.

Én a D-vitamint a szájába csöppentem, a K-t pedig kiskanállal adom be. Még nem volt belőle baj, kicsit fintorog a lelkem, de nem hányta ki.

Mi tegnap voltunk csípőszűrésen. A doki szerint a bal csípője kicsit kötött, emiatt minden pelusozásnál meg kell tornáztatni. De nem lehet olyan vészes, mert a kiskönyvbe azt írta, hogy negatív. 4 hét múlva kell visszamenni kontrollra. A kengyel tényleg elég sokkoló, de talán a másik orvos humánusabb megoldást talál.

Zorka nagyon szépen tarja a fejét, mindig fel akar ülni, ha ölben van. Ha felhúzom a kezénél fogva ülésbe, végig tartja a fejét, pedig még csak két hónapos. Apropó, boldog két hónapos hónapfordulót minden ma született babának! :)

Pelenka-ügyben anno én vetettem fel a kérdést, hogy melyik márka lenne jó. Nekünk végül a Huggies vált be. A kettes méretet használjuk, gumis, nagyon jó nedvszívó, úgy látom,hogy kényelmes a babának is és nem utolsósorban olcsóbb, mint a másik két nagy márka. :)

Jó éjt mindenkinek, nyugalmas éjszakát, minél kevesebb felkeléssel!

Kép

Kép
kisszilva
 
 


Most csak dévény :) a mániám, sajnálom, és hülye papagájnak érzem már magam, hogy nem tudok leszállni a témáról, mert hülyeség miatt szívnak később a gyerekek, és mivel nem államilag támogatott dologról van szó - mivel nincs leírt protokollja, vagymi, meg még valami, hiába vannak akár csodaszámba menő eredmények, a szinte teljesen eredménytelen katona-módszert támogatja és ajánlja az egészségügy, mert annak meg vannak a papírjai...

cat, szerintem nincsen gond :) a tipikus esetek a dévényes oldalon fent vannak a fórumokon. Ilyen, ha egyik oldalra görbül a gyerek pl. vagy csak az egyik oldalra fordítja a fejét, mindig ugyanarra néz, ha teheti, ha láthatóan laposodik a feje egyik oldalon vagy hátul, ha mikor kiemeli a fejét, alulról néz felfelé. és én csak a feszes izomtónusra vonatkozókat tudom, mert az én gyerekeimnek ilyen gondja volt.

És igen, kitornázhatja magától, ahogy tasin írta, nekem is pont ezt mondták, de bizony könnyen lehet, hogy ügyetlenke lesz, csúnyán ír, utálja a tesit, a sportot, a mozgást, esetleg tanulási nehézségek, diszlexia, ilyenek. A hipotónia meg nehéz beszédtanulást és csúnya beszédhibákat okozhat, mert a száj izmai is túl lazák.
Ezért tartanám kötelezőnek én az ortopédiai szűrés mellett 10-12 hetesen egy ilyen szűrést... szívesen lobbiznék is ezért, de egyenlőre nem bírnák a hozzáértők, túl kevesen vannak, egészséges gyereket nem is vállalnak el.


Ildi, nagyon sajnálom. Szerintem írj a dévényeseknek, ha van időd, és energiád, hogy így jártatok, és kivel, mert 1. nem gondolom, hogy csak felsőtesttel foglalkozik egy dévény módszerrel tornáztató, nálunk is a szájat is belülről is. 2. nem hiszem, hogy abbahagyja a masszírozást, tornát egy lelkiismeretes valaki, mielőtt a gyerek ténylegesen mozogni kezd. Általában a mászásnál szokták abbahagyni,akkor már onnantól minden rendben szokott lenni, és elengedik a delikvenst. A mászás nagyon fontos, mert olyan idegpályákat köt össze, amik pl. a diszlexiát okozzák, vagyis nem okozzák :) szóval akik kihagyják a mászást, nagyobb eséllyel diszlexiások.

Mi csak fél órát járunk, és az 1500ft, a háromnegyed órás meg 2500. és már csak a felénél sír...

lépek, mert nagyon késő van, de hiába akartam nem okoskodni már megint, muszáj vol tleírnom...

Ja, voltunk strandon, és nándi karúszó nélkül beleugrott a vízbe, de kimentettem. :) blogra írtam.

kikocska
 
 


Bogyó!

Mi is kb két hete szoktunk le a bimbóvédőről, amikor 2 hónapos volt.
Beni is ilyenkor tudott csak magától szopni.

Bár Marci már két héttel előbb is próbálkozott pár alkalommal, de nem volt kitartó, és pedig nem erőltettem.
Mostanában is vannak kemény menetek, amikor nagyon nehezen tudja bekapni a cicit, de már nem fogadja el a bimbóvédőt. Inkább küzd.

Ma ete megszakadt egy kicst a szívem.
Átvittük a mi hálónkba Marci kiságyát, így ma este már abban alszik. Nem mellettem a nagy ágyon. Olyan furcsa. És már most hiányzik, pedig nem is vagyok fent.
De könnyebb most, mit fél év múlva.
Ráadászul ő csak egyszer eszik éjszaka és akkor is ülve szoptatom, tehát ebből a szempontból mindegy.
Beni éjszakánként általában háromszor kelt, de félálomban, fekve evett. Így ő közel 11 hónapig mellettem aludt.

De más a két gyerek. Ezt meg kell szoknom. És lehet, hogy Marcinak ez a jobb. Csak az én Picurkám, és már most sem velem alszik.

(De lehet, hogy 1-2 év múlva ő is velem alszik majd délben, mint most Beni. Hozzámbújva. :D )
Vendég
 


Kikocska!

Szerencsére Beni nagyon sokáig mászott. :D Hónapokig. :D

De még mindig van, hogy csak én értem mit mond. Keveri a betűket is néha.
Kíváncsi vagyok ez csak a korából adódik, vagy kihagytunk valamit anno, amit nem kellett volna.

De Marcit el akarom vinni megmutatni valahova. Csak időpontot kell kérnem.
Vendég
 


Igen most vasárnap lesz a keresztelő, izgulok nagyon, pláne azért hogy probáljam jól érezni magamat ésnem idegesíteni mindenért magamat.

Kép
lili&ana
 
 


Hát igen tényleg most születtek és mennyi mindent csinálnak már.
Nekem nagyon hiányzik a pocimból Ő, már d.u.ként én is ha alszok akkor együtt vele ileltve mikor reggel vissza alszik olyan 7-8 tájt akor együtt a nagy ágyban alszunk, annyira jó érezni az illatát, meg ahogy szuszizik. Ugye Ő 2 -3 hetes kora óta külön alszik Tőlem.. Nagyon rossz, de ő imád a kis ágyában aludni és ugyan ugy ragaszkodik hozzám.

Na megyek én is aludni, holnap még valami szandit, vagy cipőt kéne vennem, remélem sikerül.

Kép
lili&ana
 
 


Sildi ez a kengyel tényleg nem néz ki vmi jól :cry: Node várjuk a hétfőt.

Cat,h ment az éjszaka? Marci elfogadta a kiságyat?

Liliana szép keresztelőt Nektek,ha addig nem jönnél,lehet lesz sok dolgod.

Vitamin: én őszintén van,amikor a D vitamint simán a szájába cseppentem,mert olyan kicsi az-az egy csepp,h attól tartok,h pl a cumisüvegbe marad. Olyan aranyosan tátog,amikor cseppentem,meg adok Neki utána tejet.

Maja sztem normálisan mozgatja a fejét,meg múlt héten a védőnő kitöltött vmi lapot,h mennyire mozgatja? fényre,h reagál? meg tudom-e nyugtatni? stb és nem mondta,h gáz lenne.

Az elmúlt pár napban 3 körül már kelt Maja és attól függetlenül,h már napközben is hajlandó aludni elég álmos vagyok,mert persze akkor nekem azért vannak tehendőim :oops:

Tegnap volt 6 hetes kontroll. Minden ok,a fenekem még fáj,már kezdtem azt hinni gáz van,de azt mondta az orvos,h az hónapokig is eltarthat,mert valószínű megrepedt. Ennek elég nagy az esélye,mert máskor is már volt ilyen.

Szerintetek az normális,h Maja keményet kakil? Az elején még fosiszerű volt,de most már kemény,nem is keni össze a pelust. Mondjuk ez azóta van,h az antireflux tápit kapja,mert az sűrűsödik.

dharma
 
 


Ja...az adókártya nekünk is múlt héten megjött és úgy,ahogy Cat írta nagyon nehezen található,de ott van az a választék. Én is először elkezdtem leszedni ragasztóstul,aztán kerestem és nagy-nagy nehezen megtaláltam a jó választékot.

dharma
 
 


Sziasztok !

Ildi! sajnálom a kengyelt és, hogy a doki olyan bunkó volt!Reméljük az új doki kitalál valamit.

Zsu! mi van Emmával? remélem jobban van már!

D-vitamint mi szájba cseppentjük, K-vitamint üresen kanálból adjuk, nekünk simán beveszi nem is fintorog.

Kocskával mi van elmúlt a mellgyuszi?

Adókártyától természetesen mi is idegrohamot kaptunk, de hála Cat-nek megoldódott a probléma :)

Kép
Kép
gaba_30
 
 


reggelt.

adó kártyáról végül nekem is sikerült leszednem a ragasztót,valóban csak meg kellett találni a gyenge pontját és utánna simánn le lehetett húzni.

alvás:

én addig szándékozom Alex mellett aludni míg eszik éjjel...de őt utánna sem hiszem hogy bele lehetne szoktatni a kiságyba,szó szerint utálja....pont mint Patrik....ugyhogy ha elhagytuk az északai szopit akkor szerintem veszünk matracot és azon fog aludni addig míg bele nem nő egy rendes ágyba.Patrik is sokat aludt matracon,azon nyugodtan benn mertem hagyni éjjelre egyedül

Alex ha hanyatt fekszik és megfogatom vele az ujjam,akkor szinte teljesen felhúzza magát,és szépen tartja közben a fejét is :lol: ügyi babám van :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
ettike
 
 


a sok sikerélmény után én is megpróbáltam, és nekem is lejött a nyíves adókártyáról a ragasztó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
tényleg csak bele kell nyomni a körmöt a szélébe és egy vastag fóliával együtt lejön..pedig én már ciffel is súroltam róla... :shock:

Kép


Kép
tasin
 
 


Jó reggelt!

Nem tudom, hogy mikor jönnek a frontok (vagy itt vannak-e már), de Lucám nagyon nyugodt ma.
Kicsit korábban kelt ma ugyan, mint szokott (6.15-kor), de az evés óta édesen nézelődik a kiságyban. Beszélget a forgóval és néha bealszik egy kicsit.
Holnaptól mondják az erős lehűlést, biztos megviseli a babákat majd a változás. :(

Sildi!
A gyerekorvos nem adott nektek beutalót 6 hetes UH-ra és ortopédiai szűrésre? :shock: Ennyire nem lehet hülye!

Viri!
Te C vitamint is adsz Csaninak? A gyerekorvos mondta, hogy add?

Dharma!
Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy az nem baj, ha ritkán van kaki (akkor többet használ fel a szervezete a táplálékból), a lényeg, hogy ne legyen kemény. Csak a híg kaki a jó kaki. :)
Tehát inkább szólj a dokitoknak, ne hogy gond legyen!

Kép
gesztenye74
 
 


Én még ugyan nem kaptam meg az adókártyát, de röhej, hogy mennyit szenvedtek vele! :D

Nem kéne az APEH-nak elgondolkodnia azon, hogy változtasson rajta? :shock:

Kép
gesztenye74
 
 


Dharma!

Ha kemény a kaki, akor az az antireflux táptól van, de szerintem akkor viszont nem jó az adagolás.
Nekik még nem kell keményet kakilni.
Beszélj az orvossal!

Marci gond nélkül aludt el a kiságyban. Mintha ugyanott lenne, ahol előtte. Semmi változás. Vacsi után betettem, kezét a szájába vette, s otthagytam. 10 prc mnúlva visszamentem, még mindoig a kezét rágta, de aztán hamarosan elaludt. :D Mindezt egy hang nélkül.

Sajnos a kéz szopásról-rágásról nem tudom leszoktatni. Nem kell neki a cumi. Vagy csak nagyon ritkán, ha a hordozóban van.

Én már arra is gyanakszom, hogy elkezdett nőni a foga. Csak dudort nem látok még mindig. De van sok kaki, nyál és kézrágás. És nyűgs, ha ébren van de nem fogom.
Szerencsére még mindig jól alszik, bár már harmadik napja negyed nyolc-fél nyolc körül ébred. Viszont többet alszik délelőtt.
Vendég
 


Cat Csani ugyanezeket produkálja és én is a fogára gyanakodtam de kicsit korainak tartom. De pont az általad leírt dolgokat produkálja napok óta, és nyáladzik is, eddig ezt nem tette.... Lehet hogy tényleg a foga??? :shock:

Zsu jól vagytok?

Kikocska el vagy tünve!

Tisa!!! JÖN APA!!! KITARTOTTATOK ÜGYESEK VAGYTOK! Öröm boldogság! (De a hajadat még nem láttuk! :P )

Mi ma megyünk a csípőszűrésre délután és már kicsit parázok az itt olvasottak miatt, bár én semmit nem észlelek Csanin, de hát honnan is tudnám mit kéne.... (na jó tőletek amit itt leírtatok már... :oops: )

tegnap azt hittemm baj van ment a hasam és Csani is hatalmas és nagyon hígat csinált.... de szerencsére csak egyszer remélem nem lesz baj....

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Bogi!

lehet, hogy jön a fiúk foga. De sajnos ez eltarthat több hónapig is... :shock:

Ha nagyon izgulsz, akkor pelenkázásnál nézd meg a combredőit és ha hasrafordítod, akor a fenekét is.
A lényeg, hogy teljesen szimmetrikus legyen. Akkor szinte biztos, hogy minden rendben van.
Illetve amikor háton fekszik, húzd fel a lábát, és nézd meg mennyire tudod oldalra kihajlítani terpeszben. Ha elég laza, akkor szinte teljesen lemegy a pelenkázóig. Ha valamivel kötöttebb, akkor azt úgyis érzed.

De majd a doki megnyugtat.
Vendég
 


Gesztenye: tényleg nem adott...Kérdeztem is annak idején a védőnőt, hogy nem kellene csípőszűrésre menni? Mire azt felelte, hogy ha a doktornő nem lát rendelleneset, akkor nem :shock: És ezek szerint nem látott, meg a kiskönyvbe is simán be van írva az 1 hónapos vizsgálatokhoz, hogy normális a csípője...Ehhez képest most szenved ebben az irtózatos kengyelben, a csípő veleszületett k.m.n dislocatioja dignózissal.

Én is nézegettem a redőket és lehet hogy én vagyok a béna, de nekem még most is szimmetrikusnak tűnik :shock:

Janka is ugyan így tömködi a kezét a szájába és csorog a nyála.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sildi!
Bocs, hogy ezt mondom, de a védőnőd és az orvosod is egy idióta! A csípőszűrést minden gyereknél elvégzik, akár lát rendelleneset a gy.orvos, akár nem. Az U.H. kimutat olyat is, amit szabad szemmel nem látni. Egy gyerekorvos nem biztos, hogy észreveszi azt, amit egy ortopéd szakorvos igen. :x

Kép
gesztenye74
 
 


Sziasztok!

Zsu: kitartást nektek! Drukkolok nektek! Az unokaöcsénk kruppos és nyáron a fagyasztót szokta kinyitni neki a sógornőm, és onnan szívja a hideg párás levegőt a kissrác.

Cat: nem alszunk együtt Csanival, mert nem fér be a hálóba a kiságy. Sajna mikor felkel enni akkor kicsit eszik, akkor kakál, megint eszik, jó esetben nem kakál be, rosszabb esetben megint és megint eszik. Ő ilyen kis éjszakai kakás. Így van hogy csak 1 óra múlva tudom visszatenni a helyére.
De az elmúlt 2 nap tök jó volt. Csak este 8-9 tőle 3-4-ig aludt. Jó lenne ha így maradna. Ez így kényelmes lenne. :)

Dharma: köszi hogy bemásoltad a suttogó részletet. Nálunk is van ilyen, hogy 10 perc múlva bealszik, de kb fél óra múlva már megint kajálni akar. De van hogy mikor elalszik felveszem büfizni és akkor megébred és utána már eszik is tovább. :) Egyébként én már volt hogy lefejtem az egész cicit és a zsíros tej nekem nem jött olyan soká kb. 6-8 perc után.

Sziszi: örülök, hogy minden ok volt a hallásvizsgálaton.

Gizu: jó hosszú hajad van. Nem semmi.

Bogi: derekad? Sajnálom, hogy nálatok is van még hasfájás. Én most tesztelek egy új gyógyszert, eddig még nem látom a hatását. Drukk a csípőszűréshez!

Ettike: jók a képek!

Ildi: elhiszem, hogy sajnálod Jankát, rossz lehet így látni őt, de sajnos muszáj ezt használnotok. Inkább 2-3 hónapot legyen kengyelbe, mint hogy műteni kelljen! Tudom rossz érzés ez neked, meg neki is, de túl lesztek rajta! Elvileg a ráncokat kellett volna figyelni a kis lábán, de ne okold magad honnan tudtad volna! És furi hogy röntgenezték és nem uh-zák.

Tünemény: jó fej apa, hogy popsikrémmel kente be Lucát fürdéskor. Egyszer én is csináltam. Apa odakészítette a fürdővizet és a krémet, csak nem a fürdetőt, hanem a popsit. Én meg nem figyeltem vettem belőle egy adagot és kentem rá. Na akkor már láttam, hogy nem ez amit kenni kéne :lol:

Demetnik: a rácokat kell figyelni a baba combján (hurkákat). Ha nem szimmetrikus akkor az utalhat csípőficamra. Mi már megszoktuk a meleget. A 27-28 fok az nem is olyan sok. Majd mikor igazán nyár lesz és 37 fog lesz itt na az már gáz lesz. Én hálózsákba és rövidujjú bodyba altatom Csanit.
Édesek a képek!

Liliana: cisztát??? Nem is hallottam még ilyet, hogy ilyen kicsinek is lehet.
Én még a helyedbe nem kezdeném a hozzátáplálást, max egy hónap múlva. Egyébként nem fogja elhagyni a cici a hozzátápi miatt! Klasszak a képek!

Bogyó: grat a védő nélküli cicizéshez! Ügyesek vagytok!

Gesztenye: mivel Kende náthás-taknyos beteg így rákérdeztem a doktornőre adhatok-e Csaninak c vitamint már most. Azt mondta igen. Napi 5 csepp cebiont.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Tegnap megvolt nekünk is a csípőszűrés. Minden rendben van. Szóltam a dokinak, hogy látok egy kis ránc-asszimetriát, és alaposan megvizsgálta és azt mondta hogy az nem csípő eredetű :) De vissza kell mennünk 4 hósan hogy lássa a csontmag kifejlődését is.
Ti is mentek majd vissza a dokihoz hogy megnézze a csontmag fejlődését?

Egyébként azt honnét lehet tudni, hogy kötött a nyaka, vagy valamije???
Azt vettem észre, ha hasra teszem és elalszik mindig jobb oldalra fordítja a fejét. Meg ha háton alszik akkor is általában jobbra fordul, néz. A bébihordóba is jobbra húz, és a jobb lábán több a hurka. Szerintetek baj lehet vele vagy én vagyok para? A bal oldalát miért nem használja rendesen?

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Kisvirág: Néztem én a redőket a lábán, de mondom, hogy még most sem látom különbözőnek őket. Azt meg, hogy kötött volt a nyaka, még a kórházban megmondták (kész csoda, hogy ezek az analfabéták ezt észrevették egyáltalán). A bal oldalra nem nagyon fordította és nem ért le a lepedőig a kis arca.

Gesztenye: egyetértek Veled, elmondani nem tudom mennyire mérges vagyok. Én először itt tőletek hallottam, hogy mindenki megy csípőszűrésre, ezért kérdeztem rá, aztán megnyugodtam, hogy akkor minden rendben.

Ráadásul ez az ortopéd orvos szinte semmit nem mondott. Mutogatta ott nekem a röntgen felvételt, de igazából akkor látnám, hogy mi a baj rajta, ha egy egészégeset is mellé lehetne tenni. Fogalmam nincs hogy kell ilyen korban kinéznie ott a csontoknak. Remélem hétfőn okosabb leszek. Hihetetlen bunkó módon beszélt velem, nem tudom, hogy alapból ilyen-e. A 10 évvel fiatalabb öcsém kísért el amúgy a vizsgálatra, hát nem az apjának nézte??? Lehet azért volt ilyen nyers, mert engem is 17 évesnek hitt???? Ez még önmagában nem lenne ok, de sokan nagyon bunkók a fiatal anyukákkal.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Ildi: akkor tényleg honnét kellett volna neked tudni, hogy baj van. A kórházba meg észre kellett volna venniük. UTÁLOM a magyar egészségügyet! Csoda hogy a nyakát észrevették.
Egyébként a kórházba nekünk se mondták, hogy kell menni külön csípőszűrésre. Én az első gyerkőcömnél tudtam meg, hogy kell menni, így most rutinból mentünk már. Mi maszekba vittük csípőszűrésre (Kismarosra), mert legalább ott rendesen megnézik! Bár tőletek elég messze van ez a hely, de szívesen megadom a címüket.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Emma jól van, hazajöhettek ma!!!! :D :D :D
Ha tudok, majd jövök később!

Köszi a drukkokat!

Zsu
svs
 
 


Zsu: hurrrááááá!!!! Majd gyere amikor tudsz, most szeretgesd meg Emmát!!!!!!!!

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


tegnap megvolt a buszozás Balázzsal, hát eléggé féltem felszállni vele a tömött 173gyors-ra de volt egy viszonylag szellős járat, felmásztam és rögtön átadták a helyet. Bali végig aludt, minden szupi volt.

én néztem most Balázs lábait, a kakik miatt mi sokat tornáztatjuk a lábát, én úgy veszem észre teljesen ki tudom hajlítani a lábát, a térde leér a pelenkázóra. és mindkettőt erőteljesen használja, össze vissza jár neki, tiszta rugó lábú.

viszont a nyaka aggaszt, mert hason csak a jobb arccal fekszik az ágyban háton meg balra... mert a pelenkázó felett bal oldalt van egy lámpa azt bűvöli :)

a bal combján már félúton is van egy redő a jobbon nincs.. ajhm...
jah és az normális, h sötét zöld majdnem feketét (de hígat) kakilt? olyan spenót -méreg zöld...

Zsu örülök, h jobban vagytok.

Cat: szeretném megkérdezni, hogyan tudnám rávenni Balázst arra h nagyra nyissa a száját?? mert most bimbóvédő méretűre nyitja és az ezek szerint nem elég, mert úgy fáj a bal bimbóm, h majd be pisilek... hiába húzom le az állát amikor kitátja, hiába dugom be az ujjam és nyitom nagyra mire berakom a cicim picire összecsukja... Nektek rendesen ment a védő után?!

másodikán megyünk oltásra...... Aki még nem volt, jó tanácsokat kaptam a doktornéninktől, leírom, hátha hasznos.

lázkúp fele, egy napig amikor csak megnyekken inni/enni adni neki, akár tea, víz, anyatej bőőő folyadék. 1 napig nem szabad napra vinni (nem mintha amúgy vinném ilyen uva-b sugárzásban) és lehet borogatni az oltás helyét, forrázott gézlappal, vagy baba ápolásra elkülönített ronggyal, lehűteni, rárakni és fóliával betekerni. így gyorsabban felszívódik.

előre rettegek...

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo
 
 


Kikocska: Én nem tudom hibáztatni a gyógytornászt, aki Janka nyakát hozta helyre, mivel eleve a nyakával utaltak be minket, semmit nem kellett fizetni és sajnos max. fél óra volt egy-egy babára, minekután ő az egyedüli gyerek gyógytornász Egerben :?

Kép

Kép
sildi83
 
 


később jövök most csak 1 gyors.

beo nekünk a mellbimbóvédő után ugyanez volt, én odalról összecsípve adtam be neki a mellem, kb 1-2 hétig még érzékeny volt a mallem és sokat kentem, de utána összeszoktunk!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?