Új privát üzeneted érkezett!

gerendai zsu:köszke. Cukkinis lapcsánka??? hogy kell?Milyen pohárból adod?

panna: te idáig milyen tápszert adtál? nekem a kórházban
eleve HA-s tápszert írtak, pont a Milupát használjuk az
elejétől fogva.

ladmon: akarom a titkodat!!! hátha apát eltudom kápráztatni
vele.

Kép
budabo
 
 


Zsuzsi, igen, megkaptam, nagyon köszönöm! :)
Lapcsánkát hogyan csinálod cukkinivel? (mondjuk nálunk prószának hívják, de ez is mindenhol másképp van :D)

Húsleves: anyunak világbajnok a húslevese (tényleg, még Tomi is azt mondta, hogy finomabb, mint az ő anyukájáé, ami valljuk be, nagy szó egy pasi szájából...), emiatt én is rettegek nekiállni, nyilván nem lesz épp olyan... talán majd egyszer megpróbálom, még nincs itt az ideje :)

KépKép

KépKép
stelly
 
 


stelly: milyen fura!! nekem is ahúsleves a mumusom,közben mindenki azt mondja hogy a legegyszerűbb, de szerintem sem. Anyukám és anyósom húslevese után para :lol:

Kép
budabo
 
 

 
 

Szakértő.... :oops: :oops: az azért távol áll tőlem.... Csak egyszerűen nagyon érdekesnek tartom, ezért olvastam róla sokat és mindig szerettem volna megnézni, hiszem csodálatos élőlény, mindössze 3 órát él, ezalatt párt talál és utódokat nemz... Lenyűgöző.. legalábbis számomra... :)

Na ez a ételkihordó.... már csak nevetek rajta... tegnap kérdezte, hogy akkor szeretnénk-e jövő hétre is rendelni... mondtuk, hogy ez a mennyiség amit kihoznak, elég kevés, úgyhogy nem tudjuk még. (de komolyan, elég drága és tök pici adag, szóval nem éri meg) Erre azt mondja, hogy tegyük ki tányérra, az sokat számít. :shock:
Akkor majd megnő a mennyisége :?: Ez tényleg tök hülyének néz engem... :roll:

Bogi: mi Hipp Pre Ha-s tápszert használtunk, szóval ez is hippoalergén, viszont mint az összes többi, tehéntej alapú. Most nagyon speckó tápszert használunk, ami szójaalapú azt hiszem és úgy van lebontva, hogy a szójaérzékenyek is tudják fogyasztani. De van egy olyan érzésem, hogy a Protexin fog segíteni... :roll:

Panna
pandusika
 
 


húsleves: nekem is mindig nagy parám volt, de aztán kb 1 hónapja rászántam magam és csináltam. Nagyon fini lett, apának nagyon ízlett, pedig ő tényleg megmondja, ha valamit hiányol. Persze ez is nagyon távol volt anyuétól.... :)

Panna
pandusika
 
 


Ja, és harmadjára már akadékoskodás nélkül megitta... :lol: HURRÁ!!!

Panna
pandusika
 
 


Pandus: De anyukád egy pár éve gyakorolja, nem? :wink:
Nem török származású volt ez a vicces ételkihordó, und spricht kein Deutsch? :lol:
Amúgy ebben az öröklődésdologban lehet valami, Isti és én is szorulásosok voltunk, és Marci is az lesz, úgy néz ki... :(

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


panna: tedd ki tányérra??????????????????????????? majd leestem a székből úgy nevettem :lol: :lol:

Kép
budabo
 
 


Julcsi: megjavulni??!! Ááááá... :) Most körbepárnáztam. Az eredmény: leteszem, szenved, nyüszög, otthagyom, hátha... 2 perc múlva megnézem, a lába kilóg a kiságy rácsán, ott veri magát és a feje belefúródva a kitámaszték szopipárnának. :D Viszont nem fordult meg... Kiveszem, újabb futam... Most alszik, szopipárna meg otthagyva...

Zsuzsi: nem, nem vagyok ám tiszai... A Tisza olyan messze van tőlünk kb., mint a Duna. Csak a múltkor kirándulni voltunk ott, meg néha lemegyünk szabadlevegőzni. (kb. 30 km.) Na, felmentés a tiszavirág ismeret alól megadva? :wink:

Panna: hehehe, azt nem mondta, hogy minél kisebb tányérra tedd?? Annál nagyobb lesz az adag! :lol:

No, minnyá jövök a husilevessel!

ladmon
 
 


Ja, a vicces férjem tegnap megjegyezte, hogy július 1-én az egész Sziget le lesz zárva, rendezény miatt... Mindezt blazírtan, aztán hozzátatte, hogy nézzem meg a mergitsziget.hu-n. :lol: :lol: :lol: Na, itt fogtam gyanút! :lol: De majdnem bevettem... Így három év után is simánát tud néha ejteni... :roll:

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Bogi, figyejjjjééé!!

Megfogod a pulykanyakat, megmosod (ha túl nagy, feldarabolod) és hideg vízben felteszed főni egy büdös nagy edényben. Először felforralod, aztán a legalacsonyabb fokozaton hagyod fedő alatt főni. Amikor megfőtt kb. félig (ja, az mikor van?? marcangolós technikával ellenőrizheted - vagyis tépj le a husiból :) ), akkor a megtisztított zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, 1 paprika félbevágva a csumájával, egy hagyma) beleteszed. Belepakolsz még zellerzöldet és petrezselyemzöldet úgy, ahogyan megvetted csokrostól (csak mosd meg és a műanyag izét vedd le róla, amivel összekötötték. Helyette kösd össze cérnával.)
Megsózod meg amit akarsz raksz bele (én csak sáfrányt szoktam, van aki Vegetát meg ilyeneket is tesz bele) Fedő alatt, továbbra is lassú tűzön megfőzöd, amíg a husi jó nem lesz (szintén cafrangolással ellenőrizve... :) )
Ha kész, tűz elzár, 10 percig hagyd, hadd ülepedjen, majd egy másik edénybe átszűröd. Merőkanállal, szűrőkanálon keresztül.

Tutira jó lesz, még nekem sem sikerült elrontanom, pedig mekkora parajancsi voltam előtte én is!! :D

ladmon
 
 


Ja, nem kicsit elkésve repülő Boginak boldog hófordulót!!! :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Mármint repülő Iringónak :lol: :lol: :lol:
sebaj, engem meg a védőnő szólít megrögzötten Adrinak, de igazából hallgatok is rá :D

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Ööööö, Iringónak! :lol: :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Ladmon, felmentve! :wink:

Csajok! Szerintetek a ti gyerekeitek felnnőtt korukban kinek a húslevesét fogják emlegetni? Hát az Édesanyjukét, mint ahogy ti is. biztosan a ti Anyukátok sem úgy született, hogy élből tudott husilevest! De azé csak elkezdte valamikor, nem? Hajrá leveske! Fent ismertetett mód tökéletes! :wink: :D

Kajakihordó épeszű? :shock:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Ja, cukkínis lapcsánka (tócsni, görhöny, stb): Semmi az egész, úgy, mint krumplival. 1 zsenge cukkíni héjastul lereszelve, hozzá 2 tojás, bele sok só, bors, és liszt annyi, hogy kb tejföl sűrűségű legyen. Kevés olajban evőkanálnyi lepénykéket kisütni, rá fokhagymás tejföl, sajt. Nyamiiiiiiiiiiiii!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Bogi, én is azóta szoktam rá a tejeskávéra! :D

Ladmon, nem is lenne rossz, ha mindig Apa küszködne az altatással, de valakinek dolgozni is kell! :D

Julcsi, olyan rendes Férjurad van, hogy tuti besegít hétvégén! :wink:

Zsuzsi, hát már párszor előfordult ilyen, csak mindig kicsit rosszul esik, hogy nem nekem sikerült! :?

Húsleves, még én se, soha! :oops: :)
zsu83
 
 


Kartársnők, be lehet rakni a recepteket a közösbe?

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


igen vidámkák vagytok :lol: ez a jóóóóóó....ezek szerint javulnak a bébik????? :)
ÍJulcsi jófej a férjed! bakkar, amíg olvastam majdnem rányomtam a margitsziget honlapjára, hogy megnézzem milyen progi lesz :lol: :lol: éngem is behúzot a csőbe :)
Ja, ma van a margitszigeten vizilabda gála!!!!!!
nemmegyünk :(
Én imádom a húslvest, még sose rontottam el áll., lagalábbis eddig mindenkinek bejött a sima csontleves is, emg a fincsi csirke is...nah, felkelt mütyür dagi Vincém....Megyek...

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


cukkinis izét akarooooooooook

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


most olvasom, a tedd ki tánnyérra....áááááá, hát szakadok...megyek Viniczni télleg :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Vagyok én is csak egész délelőtt pályázatot írtam meg pénzügy beszámolót pfffffffff már elegem van.... rövid leszek mert ezer a dolog és nem nagyon tudok visszaolvasni...

Lkverus a sulfurt akkor érdemes lenne kipróbálni :?

Andrea17 a balcsival kapcsolatban még hideg azért nem merem bevinni meg pici korban nem is ajánlják mert nem olyan tiszta és ha érzékeny a bőre akkor kipattog... :shock:

Zsu83 a harisnya jobb mert jobban fogja a lábadat! :wink:

Budabo ha rossz idő lesz akkor csak pecázunk.. ez van... remélem azért az eső nem fog szakadni.. mert akkor biztos hazajövök... a 90 napos azért jó mert nem kell lemondanod azokról a kajákról amit szeretsz csak az adott nap eheted...ennyire kell ügyelni és nem kell koplalni :D nagyon jó Fügéről a videó!

Nilabali muvee autoproducer a progi neve :wink: a hepar sulfur ugyanaz mint a sulfur :roll:

Ladmon hétfőn megyünk Balcsira és remélem szorítotok, hogy jó idő legyen. :D

Majd még jövök csak még nem ebédeltem és kéne tej estére is.... :D :D :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


:) Vinci visszaalukált....ami nekem jó, mert akkopr kicsit később hamol, és le tok menni 5kor spinningelni...
ó, annyira izgulok , mint az első randim előtt :):):) Öreg vok én már az ilyen kiscsajsportokhoz

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


millye!köszi, kipróbálom....még kell szerezenm, mert nem volt a közeli patikában, amásik meg kicseszett velem, úgyhogy oda nem megyek most egy ideig, hát holnapra talán meghozzák a raktárból(ha ott van)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Hogy sziporkázik mindenki... :-)

Julcsi: nem, nem török volt... :lol: igazi bajor, ami azt jelenti, hogy nagyon nehezen értem, amit mond, de most itt volt a párom is, úgyhogy nem értettem félre...
Egyébként elképesztő, hogy a bajorok hogy beszélnek... én nagyon sokszor nem értem őket... olyan szavakat használnak, amit sehol nem tudsz megtanulni... Pl.: gedacht helyett azt mondják gedank :shock: na, most ezek után törhetem magam, hogy megértsem, amit mondanak. Ezért is lenne jó elköltözni, mert azon a részen, ahova menni szeretnénk ott hochdeutsch-ot beszélnek.

Kajakihordó kattant.... ha sütistányérra teszem, akkor tényleg sok... :lol:

Verus: hajrá spinning! :D

Panna
pandusika
 
 


Egyébként az tényleg nagyon jó ötlet, hogy írja le mindenki, hogy mit főzött v ebédelt aznap, mert nekem is mindig az a problémám, hogy nincs ötletem....
Ez a cukkinis tócsi is nagyon jól hangzik, jövő héten ki is próbálom.
Szóval recepteket!!!!!

Egyébként én a húslevest úgy csináltam, hogy megnéztem pár receptet és beletettem mindent, amit a különböző receptekben találtam és mindenből egy kicsit többet, így nagyon ízletes lett. Azt is kéne már csinálni a hétvégén, most nagyon kedvet kaptam.

Panna
pandusika
 
 


Egyébként én ma ungarisch Gulasch-t ettem, de nem sok köze volt a magyar pörkölthöz... :roll:

Panna
pandusika
 
 


julcsi:köszi!! Nem baj értem én. :lol:

ladmon: na jól kipróbálom majd. Esztike megjavult?

gerendai zsu: köszi, lehet hogy ezt is kipróbálom.

zsu: hát igen....én tök megvoltam elégedve a kórház
kajával, nekem elég is volt bőven.

millye: már megint dolgozol!!! :twisted: a peca is jó, pihenjetek!! a végén még kedvet kapok a 90 naposhoz

Andrea: győzött a rakott kel,holnap csinálok apának, magamnak meg töltött padlizsánt

Kép
budabo
 
 


Millye, már megint a munka! :?
Pecázásért irigy vagyok! :oops: :)
Drukkolok, hogy szép időtök legyen! :)

Bogi, én is nagyon elégedett voltam a kórházi kajával! :)
zsu83
 
 


bocsi csjok, nem tok dönteni....megeszem őke, olyan helyesek voltak!:
valami készül:Kép
Andris összeépítete a régi kisvonatát Vincinek:
KépKép
Kintről is meg kell szemlélni
KépKép
és Ági is beszállt a buliba:
Kép

annyira imádom, olyan édibédi gyerekek!!!! :):)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


na ne máááár,h még soha nem csináltatok húslevest??? :shock: :shock: :lol: :lol: a világ legegyszerűbb kajája, na jól van én is ettem már rosszul elkészültet.... a pulykanyakból az a kedvencem,!!!

Boldog hófordulót Fügebabának!!!!
Nálunk is ma gulyás volt, olyan igazi ungarische suppe.. :lol: :lol:

Kép
kaandi
 
 


ma sok mindent nem csináltam,sokat fürödtünk ,napoztam stb......herevere :lol: :lol: ,lusta disznó vagyok ma

majd kicsit később kezdődik a mediműsorunk,mikor már nem lesz annyira erős a napocska Botinak, mindenképp lefotózom, a kis buvárkundomat :lol: :lol:
ja és holnap a guláshoz csinálok kis túrógombócot is...

Kép
kaandi
 
 


Én nagy spinninges voltam Verus, amíg terhes nem lettem (illetve amíg nem tudtam róla :oops: ). Nagoyn szerettem, és ebből ma már nem dok látzik, de akkor meg is látszott rajtam (meg táncosok is voltunk a Párommal.) Na igen, régi szép idők...

Gyerekeid szuper édesek! Andris kicsinek is ilyen vékony volt? Mintha Vinyó más alkat lenne, nem?

Voltunk sétálni, de 600 fok van...

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Éééééééééééééééés megszabadultam a nagyobbiktól :D Nem, nem csaptam agyon, hanem elvitte a sógornőm, elvileg csak holnap jön haza. Ez azért nagy dolog számomra, mert nélkülem két méterre nem hajlandó menni..........Remélem tényleg csak holnap jön :lol:

Férj Pestre ment, kisebbik típusú alszik:) Hawai van:D

Köszönöm a folt-hozzászólásokat. Ez egy ér-tágulat, Millye már írta a hivatalos nevét, de én mindig elfelejtem, valami hema...izé :?
Mikor megszületett még nagyon kicsi pötty volt, de ahogy nőtt úgy a folt is, de a doktor azt mondta, hogy 7-8 hónapos kora körül elkezd majd visszahúzódni és akár teljen el is múlhat, úgyhogy még nem aggódom.

Gerendai Zsuzsi: aranyos vagy, hogy megkérdezted, de engem nem frusztrál, tényleg bízom benne, hogy visszahúzódik magától. Szoktam csókolgatni a foltos popóját:)

Ladmon: gondolod Barbi lábai jobban kitöltik a rács közötti távolságot :D

Ikverus: Spining beszámolóra kívácsi leszek :wink: Nagyon édesek a nagyok, hogy így babáznak!

Nálunk a lapcsánka, prósza az matutka:)

Húsleves, mint mai fő vezérfonal:) 32 éves koromig én is úgy gondoltam, hogy nem tudok( tehát, idén valamikor 3 hónappal ezelött főztem először). Aztán kipróbáltam és rájöttem, hogy tényleg a világ egyik legegyszerűbb kajája. Rajta mindenki, tessék húslevest főzni!:)

Bogi: ismét egy nagyon aranyos video:)

Babanyul???

Kép

Kép
hel29
 
 


Mai menü ami tegnapról maradt:) vadas, nokedli, megyes helyett cseresznyés pite :wink:

Kép

Kép
hel29
 
 


Kiengedtek minket!!! :lol: Szép volt a sebe Znek úgyhogy nem tartottak ott tovább!!! :lol:

Kép végre megyek haza :D (elaludt a kocsiban)

Kép én is megyek haza :D

Kép kaptam egy szuper elefántos őserdős rágó-csörgő kendőt

Kép kár hogy a fejem búbja lemaradt erről a képről

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


...csak tudnám, mi a túrós az, hogy snippingelni :shock: Itt mindenki tudja rajtam kívül? :oops:

Helga, éljen az egygyerekes életmód! Használd ki minden porcikáját! (de azért közben csak hiányzik nem, a fránya kis utánfutó? :wink: )

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Zsuzsi: persze hogy hiányzik, már gondoltam felhívom őket, hogy odaértek e, de még tartom magam.

Vera: ez igazán nagyon jó hír!!!!!!!!!!!!!!!! Vissza kell menni valamikor?

Kép

Kép
hel29
 
 


Zsuzsi: spinning: teremkerékpározás, marha gyorsan tekernek és úgysem haladnak egy métert sem :wink:

Kép

Kép
hel29
 
 


Budabo, Zsu83 már megint dolgozok és még mindig... tele a hócipőm, de inkább most mint nyaralás alatt... :? szerintem ha így haladok kész leszek reggelre :shock: Remélem azért tényleg jó idő lesz, de amióta Bogi mondtad, hogy nem lesz jó idő... nos azóta nyafi vagyok... pecázás biztos jó lesz, de baba mellett nem olyan egyszerű a kivitelezése, de majd meglátjuk :D

Bogi, tényleg jó a 90 napos és méregtelenít is! :wink:

lkverus nagyon klasszak a képek :D

Kaandi irigy vagyok a lustálkodás meg pancsizás miatt!!! :roll:

Hel29 hemangioma éranyajegy Milyen szuper, hogy egy kicsit el vitte a sógornőd a nagyobbik lányodat, legalább tudsz pihenni...

Zetibebi háromszoros hipp hipp hurrááááááá !!!

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Július 7-én megyünk vissza a járórendelésre, akkor vesznek mégegy vért és megint megnézik a toxoplazmát, plusz akkor meglesz a szövettan. Most hogy hazajöttünk első dolgom volt szétdíbolni a homokozót az udvaron :evil:
Torch-on nem voltam, és mivel az egyik doki legyintett arra hogy Oli elkaphatta, a másik meg elsápadt ezért mindenképp ki fogok szedni egy beutalót vérvételre Olinak. Azt a szúrást egy perc múlva elfelejtei a gyerek, és így nekem nem kell évekig várni a tüneteket :?

Remélhetőleg hamarosan jövök lájtosabb és vidámabb témákkal is :) mostmár jó úton vagyunk kifelé ebből a sz.rból.

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


kaandi: köszi! én még ténleg sosem húslevest :oops:

helga: köszi. vadas...azt is imádom. :lol:

millye: ne haragudj!!!!!!! nem én mondtam, hanem az időjósók, nagyobbik kereszt holnaptól táborba megy, gondolhatod, ő sem örül.

Senki nem tud Balatoni nyaralót elfogadható áron pár éjszakára???

Kép
budabo
 
 


zetibebi: legalább otthon vagytok végre! Remélem nyugodt éjszakátok lesz és nem lesz Z-nek semmi baja.

Kép
budabo
 
 


ja és Fügém megkegyelmezett, 29fok a tetőtérben, de ő szunyált délelött 90percet, délután 1 órát és még egy kicsit. Délután megnéztem a "csajok háborúját", jó volt kicsit kikapcsolni, igaz a végénél már kiságy és nappali között ingáztam :lol:

Kép
budabo
 
 


Sziasztok !

Engedjétek meg, hogy kicsit reklámozzam a családi vállalkozásunk keretében megalapított Tárnoky Fodrásziskolát, melynek 12 hónapos OKJ tanfolyamára szeretettel várunk minden jelentkezőt.

Az év tanulója 100.000 forint jutalomban részesül !

Tárnoky László minden idők legeredményesebb magyar fodrászmestere, számtalan nemzetközi és magyar verseny nyertese. A Magyar Állam által fodrászként elsőként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett szakembere több évtizedes oktatói múlttal a mai élvonalbeli sztárfodrászok
( Hajas László,Gellei András, Zsidró Tamás ) generációinak kinevelése után saját fodrász akadémiát alapított Tárnoky Fodrásziskola néven.

Vidékieknek elméleti oktatás távoktatásos rendszerben is.

www.tarnokyfodrasziskola.hu Kép
Vendég
 


Hel: Még nem jött haza? :D Azt a vadas receptet meg lehetne kapni??? :wink:

Zeti: Olyan , hogy együtt lehettek újra otthon! Továbbra is nagyon drukkolunk, hogy kiderüljön, valójában semmi komoly probléma nincs!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Ikverus, nagyon édesek a gyerekek! :lol:

Zétivera, szuper hogy hazaengedtek Titeket! :lol: Ne idegeskedj, minden rendben lesz Zétivel! Arik a képek! :lol:

Millye, nem küldted el még a főnöködet melegebb éghajlatra!? :twisted:
zsu83
 
 


Julcsi: értettem főnök :wink:, majd teszem a receptet a közösbe rendesen leírva (de az csak hétfőn lesz szerintem). Mindenesetre én ma már szereztem be pulykanyakat, mert ráizgultam a levesre, annyit volt szó róla! :)

Helga: hallod, te aztán tudsz élni!! Pina Colada meg gyerek lepasszolva/elaltatva... Ihajcsuhajj-dínomdánom! :D

kaandi: hááát én erre nem is mondok semmit.... Medi, meg ezer fok, meg party-feeling...:twisted:

Zétivera: Éljenéljen újra itthon! Már látom az alvó Zétin, hogy maholnap ugyanolyan gézengúz lesz, mint eddig!! :D

millye:
drága, tényleg baromi hideg lesz vasárnapra... De nem kesereg, ismerjük a klasszikus mondást: "Örökké nem eshet!"

Na jóéjt! Apjuk sörözik, gyerek úgy kidőlt, mint egy fa, én meg persze itt verem a billentyűzetet!
Lehet, még elcsípem az Xaktákat is!!! csácsá

ladmon
 
 


Kérdés volt Ladmon, és betettem... :oops:

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Szrintem ez úgy jó,a hogy van, Ladmon!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?