Új privát üzeneted érkezett!

detty!
Ne légy annyira elkeseredve! Tudom, kegyetlenül hangzik, de tényleg ne eröltess semmit a kicsinek, hagyd, had éhezzen meg rendesen....
Olinál még mindig vannak gondok kaja terén, nagyon válogatós. Én is hagyom, majd szól, ha éhes, akkor hajlandó csak megenni azt, amit főzök. Ha én kínálom, akkor tiltakozik....
Jól megfuttatom az udvaron, stb... van, hogy délben ebéd nélkül alszik el, de mikor felébred, bármit megenne!!!
Szóval kitartás, tudom milyen szar azért harcolni a gyerekkel, hogy egyen már meg vmit... (ez is egyébként modern kori 'betegség' a gyerekeknél - anno mindent megettek, még a száraz kenyeret is)

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek!

Danusia: megpróbálok utánajárni annak a készítménynek., hátha segít.

Chanel: Sajnos tegnap megpróbáltam az "éheztetést" is. Ordítás volt (éhes volt), de sehogy nem volt hajlandó elfogadni a zöldséget hússal, pedig sütőtököt adtam neki, amit imád. A végén nem bírtam tovább, és kapott tápszert, amiből megette az egészet (addigra már 5 órája nem evett).

Most megpróbálom valahogy "reset"-elni a gyereket. Csak tápszert kap pár napig és utána újra megpróbálom elkezdeni a hozzátáplálást előről, kezdve a pár kanál gyümölccsel, stb. Remélem, lesz elég erőm hozzá.

Nekem OK a szökőkút, de elképzelhető, hogy egy kicsit késni fogunk, mert Alexa normál körülmények között 2-1/2 3-ig alszik, így csak utána tudunk indulni. Tőlünk kb. 20 perc a Sziget.
Viszont tegnap beszéltem Aranynappal, és igaza volt, amikor javasolta, hogy egy B terv is kell, mert állítólag esőt mondanak szombatra. Persze, ez még egyáltalán nem biztos, és lehet, hogy pont Budapesten nem fog esni. Én apát itthon hagyom, szegény, legalább pihenhet egy kicsit.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

B terve: fogalmam sincs hová mehetnénk gyerkőcökkel, ha esik v. hideg van :(

Maszatmama
maszatmama
 
 

 
 

Na itt!

Gyorsan az előzmények:arcüreg gyulladásom van,csinálok kamillás gőzölést aztán ennyi,gyógyszert ugye nem akarok,inkább szoptatok.Még a dokitól is megkérdeztem.De közben folyik az orrom és köhögök is picit,igaz mára sokkal jobb!Viszont!
Iza hajnalban tüsszögött ,köhögött picit és szörcsögött az orra.....Felhívtam reggel a védőnőt h mi tévő legyek.Mondta h mit vegyek,meg megbeszéltük h szeretném azért ha megnézné a doki!
Most jutottam a reggeliig......Eddig Izával voltam elfoglalva!
Lementem a gyógyszertárba,vettem Stérimart.Ez vmi sóoldat,van külön babyknek h kisebb adagot spricceljen....hát aki ezt kitalálta egy idióta volt,de hogy nem adott be ilyet pici babának az tuti! :evil: Olyan nehezen sikerült spriccelnem,mert h spriccel....és szerintem nem is kis adagot.(kipróbáltam magamon is....még így is félig olyan lettem.És tök nehezen lehet megnyomni is,meg elhajlik ááááá,szóval szar az adagoló...mért nem volt jó a sima cseppentős :roll:
Vettem egy kis elektromos orrszívót is,Izusnak nagyon tetszik!Szerencsére imádja!Van porszívós is,jó is a porszívónkhoz...de inkább nem azt vettem elő.Amúgy csak picit szívott ki,nincs eldugulva neki,csak picike takony van benne.És csak nagyon ritkán köhög,és nem csúnyán.Láza nincs,enni eszik,aludni alszik,mosolyog.Szóval remélem semmi nagy baj.De inkább jöjjön ki feleslegesen a doki,mint egyszer ne jöjjön mikor meg kéne!Levihettem volna este(6-8) a rendelésre,de bizti nem örültek volna ha ott krákogok.Szerencsére ma jár körbe a dokinő!!!Így inkább jön!
De én már halálra aggódtam magam.Nem vagyok egy sírós(akkor se sírtam mikor Izus született és megfoghattam)de most sítam :( Kezemben a gyerek,aki kicsit szipog én meg mondogatom neki h ne haragudjon h elkapta tőlem :( Buta anya :roll: :wink: Mi lesz itt ha mondjuk bárányhimlős lesz :shock: Na nem is gondolok ilyenre mert mindjárt sírok :lol: :lol:

Na vége az offnak :wink:

ja felavattuk az új mosható pelust!Eddig minden oké!Ma és holnap tesztelem,ha beválik akkor veszek még belőle,mert egyenlőre csak 5dbot vettem!Majd lefotózom,naygon csini benne!Szép szinesek is :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Császáros kismamiktól szeretném kérdezni, hogy a császáros őrző melyik emeleten van a klinikán? Tegnap volt szülőszoba stb. látogatás, és elfelejtettem megkérdezni.

+ még annyit szeretnék kérdezni, hogy minden gyermekágyas szoba olyan szépen felújított fürdőszobás, vagy csak egy felújított van, és mindig azt mutogatják a kismamiknak? :lol:

Mindegyik gyerekágyas szoba ugyanúgy néz ki?

Köszi szépen

Annus, jobbulást kívánok nektek.
Vendég
 


Boboka!
Köszi!
A szobákat folyamatosan újítják ahogy én tudom,tehát nem csak 1 új van már! :wink: Én egy újba kerültem!Szerintem ugyan úgy nézhetnek ki,már ahogy én belestem a többibe :wink:
Örző....fogalmam nincs :oops: Felfelé menet ugye az ágyon voltam,nem láttam.Lefelé meg...már arra se emlékszem h liftel mentünk e....bár azt hiszem igen!Tehát akkor a 2. vagy a felett volt vhol :wink: :lol:

annus11
 
 


Boboka! Bár én nem császárral szültem, de az őrző valószínűleg a másodikon van, mert feljebb már nem lehet menni. És nekem úgy rémlik, hogy amikor szülés után 10 nappal megműtöttek és a másodikon voltam, volt még a szinten friss császáros anyuka is.

Annus! Ne ess kétségbe, a szörcsögő nózi a legkisebb baj, ami Izával előfordulhat. Főleg, ha még nem is tűnik betegnek és eszik szépen. Viszont lehet, hogy jobb lenne a porszívós orrszívás, mert az sokkal sokkal hatékonyabb, mint az elektromos, és valójában egyáltalán nem durva, sőt. Egy szippantásra kint van minden, és tényleg jól kiszívja. Inkább akkor van baj, ha valamennyi bent marad, mert attól arcüreggyuszit kaphat a baba is (én 3 évesen majdnem meghaltam egy ilyentől, mert akkor még nem létezett semmilyen megoldás a babák orrának kiszívására, és a gyulladás végigment az egész szervezetemen, míg végül az agyamra is ráhúzódott - hónapokig voltam kórházban 40 fok feletti lázzal). Ezzel nem megijeszteni akartalak, félre ne érts, csak azt akartam elmondani, hogy fontos, hogy rendesen leszívd a váladékot és ha ennek az az ára, hogy pár pillanatig kellemtlenséget okozol Izának, akkor az semmi. Mellesleg a férjem kipróbálta (mindent kipróbál, amit Alexával csinálunk, kivéve a végbél hőmérőzést), és azt mondta, hogy egyáltalán nem szörnyű. Én meg utána sterilizálhattam az orrszívót. :? Egyébként magát az eljárást Alexa se szereti, de onnan tudom, hogy hatékony a dolog, hogy ahogy vége, azonnal vigyorog, gondolom, mert kap levegőt.
Ja! A Fluimare sokkal jobb, mint a Sterimar, főleg babáknak, mert nem hajtógázos, és sokkal könnyebben adagolható. A múltkor nem kaptam, csak Sterimart, azzal mi is szenvedtünk, mindenhonnan az csöpögött, a végén ki is dobtam, és 3 helyre is elmentem Flumare-ért. Abból is van direkt kisbabáknak adható. És én babáknak adható Nasivine-t is vettem, mert igazi megfázásnál és orrdugulásnál a sós oldat már nem elég. Abból viszont van cseppentős is.
Kitartás, és jobbulást mindkettőtöknek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


chanel
Szia!

Elhiheted az infóim tuti biztosak a szülésznőket illetően, sajnos :( :( :(
kisvörös
 
 


Kisvörös!

Oké, rendben, meggyőztél! Ha tuti, akkor tuti... :lol:

chanel_28
 
 


Hol vannak a zugolvasók :?: ????

Tud valaki Liliánáról??? Nagyon régen jelentkezett...

chanel_28
 
 


Köszi szépen a szoba infókat :)
Vendég
 


Detty!
Szívtam neki azzal is természetesen!Tudom h vigyázni kell nehogy lerakódjon....

annus11
 
 


sziasztok!
A II. sz. fogok szülni! Egyenlőre csak jót hallottam róla és én is ott születtem.
viszont mivel Alex az első babám kicsit félek, hogy milyenek az ápolok, meg a szülésznők, hogy segítőkészek e vagy nem, mert a legnagyobb félelmem, hogy hogy fogom megfogni a kicsikém, ill pelusozni, etetni meg ilyenek. Szóval jó fejek vagy készüljek fel , a legrosszabbakra.. ???
Dokim : Kazy Zoltán... Róla jó infó????

KépKép

Viki
viki23
 
 


Sziasztok!

Kicsit én is elmaradtam, hosszú volt a hétvége. Szombaton romeltakarítottunk a vasárnapi vendégvárás előtt, vasárnap keresztelő, ami nagyon jól sikerült, de annyira kidőltünk Mátéval, hogy a hétfőt átpihentük, kedden voltunk szurin ma meg alig aludt valamit a csöppeteg...

Szombaton ott leszek kettőkor a szökőkútnál! (ha nem esik, mert, ha jól vettem ki a hiányos visszaolvasásból, akkor nem lesz találka, ha szakad az eső... alternatív ötletem sajna nincs, de ha van már B terv, akkor biztosan benne vagyok :) )

Ezt a szülésznő dolgot én sem értem, bár nekem fiatalabb (30-as) nagytudású és tapasztalt szülésznőm van, akivel nagyon elégedett vagyok, kinek állna érdekében lecserélni az "összes tapasztalt, nagy tudású szülésznőt"... Nem értem :?

Hétfőn voltunk 2 hónaposak :) a mai adatok szerint 6040gr és 63cm Máténk! Szép, arányos babóc! :)

Annus!
Jobbulást Nektek!

Végül képek a keresztelőről:

Kép Kép Kép Kép Kép

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Annus: jobbulást, Izának tuti nincs komoly baja, néha mi is szörcsögünk!!

Dóra: nagyon- nagyon jók a képek, és gyönyörűek vagytok!!!

Újabb parám van: Kata ha hanyatt fekszik, és ébren van, akkor csak balra fordítja a fejét, ha beszélünk hozzá és követ a szemével akkor is csak kicsit fordul el jobbra!! Mindig hason alszik és olyankor jobbra és balra is fordítgatja a fejét szóval nem értem! :shock:
szerintetek ez baj? és mi ez?

Maszatmama
maszatmama
 
 


Szia Maszatmama!

Köszönjük szépen! :)

Nálunk jobbra húzott nagyon a pici... Nekünk a neuronénni azt mondta, hogy az nem jó, úgyhogy tornáztatni kell. Látható a javulás. Hogyha leteszed a hátára, akkor az egész kis testét is kicsit inkább balra látod "dőlni" és szinte mindig? Ha igen, akkor lehet, hogy érdemes rákérdezni a dokinál, hogy mit gondol róla, mert lehet, hogy semmi az egész..., ha meg úgy látja, akkor megnézni egy neurológus és ő mondja, hogy semmi az egész problémának látszó dolog (ezt szépen megfogalmaztam :oops: ) vagy ad tanácsot a tornával kapcsolatban.
Ja, és ne parázz, mert nem jelent semmi súlyos gondot SZERINTEM... :roll:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Szia Maszatmama!

Köszönjük szépen! :)

Nálunk jobbra húzott nagyon a pici... Nekünk a neuronénni azt mondta, hogy az nem jó, úgyhogy tornáztatni kell. Látható a javulás. Hogyha leteszed a hátára, akkor az egész kis testét is kicsit inkább balra látod "dőlni" és szinte mindig? Ha igen, akkor lehet, hogy érdemes rákérdezni a dokinál, hogy mit gondol róla, mert lehet, hogy semmi az egész..., ha meg úgy látja, akkor megnézni egy neurológus és ő mondja, hogy semmi az egész problémának látszó dolog (ezt szépen megfogalmaztam :oops: ) vagy ad tanácsot a tornával kapcsolatban.
Ja, és ne parázz, mert nem jelent semmi súlyos gondot SZERINTEM... :roll:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Szia Maszatmama!

Köszönjük szépen! :)

Nálunk jobbra húzott nagyon a pici... Nekünk a neuronénni azt mondta, hogy az nem jó, úgyhogy tornáztatni kell. Látható a javulás. Hogyha leteszed a hátára, akkor az egész kis testét is kicsit inkább balra látod "dőlni" és szinte mindig? Ha igen, akkor lehet, hogy érdemes rákérdezni a dokinál, hogy mit gondol róla, mert lehet, hogy semmi az egész..., ha meg úgy látja, akkor megnézni egy neurológus és ő mondja, hogy semmi az egész problémának látszó dolog (ezt szépen megfogalmaztam :oops: ) vagy ad tanácsot a tornával kapcsolatban.
Ja, és ne parázz, mert nem jelent semmi súlyos gondot SZERINTEM... :roll:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Bocs, hogy csak így, ismeretlenül írok. Én is a II. nőin szültem 2008 májusában (egyébként egy szörnyen fiatal, de kedves, ügyes és készséges kirendelt szülésznővel), és csak ritkán szoktam benézni ide hozzátok, hogy mi a helyzet.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a szülésznős info honnan származik? utána lehet lesni valahol?

Ági

Kép

Kép
ágic
 
 


Izabel náthás!Ez lett a diagnózis tegnap!

Éjszaka jól telt!Este csomószor leszívtam neki és utána nem szörcsögött annyira.Aztán szokásos hajnali 3kor evés.Megint leszívtam vagy 4-5 ször...kis időközönként.Szomszédok biztos örültek a korai porszívózásnak :lol: :lol: :oops:
Most még alszik,de lassan kel.

Nem tom hogy lett náthás.Magamról még oké,mert nem figyelek oda,meg nem érdekel ha picit fázok stb.Amúgy egy pelenkázásba is meg tudok izzadni stb.De Izusra mindig figyelek.Bababkocsin mindig ott a pelenka,huzat nem érheti stb.Szóval lehet h tőlem kapta el,de ezt elfelejtettem megkérdezni.Bár az uram azt mondta h hallotta ahogy a védőnő ezt mondja...én erről lemaradtam(Iza épp a kezemben sírt,miután jól meghallgatták).Tüdeje tiszta,már ez megnyugtató!

Ja és kérdeztem a védőnőt h mivel tartozom.Erre ő h semmivel.Szóval csak megköszöntem szépen.Aztán picivel később hív...rossz kabátot vitt el! :lol: Nekem is ugyan olyan színű a kabátom mint neki,és sietett és csak leakasztott egyet :wink: este visszajött és cseréltünk 8)
Izusnak el van a bal oldala nyomva,vagyis laposabb ott a feje...forítgatni kell...hát igyekszem,meg szoktam,de úgy látszik többször kell!Éjjel pl már a másik oldalra fordítja a fejét...na majd kiderül mennyi idő múlva lesz szimmetrikus! :wink:

A stérimart csak arra használjuk h jól feloldja a taknyot ,könnyeb kiszívni!Amúgy mi is a nasivin babyt vetjük be utána!

Dóri!
Nagyon szépek vagytok!!!!!Gratulálok a keresztelőhöz!!!!

Viki!
Nem is tudtam h a sotén szülsz!!!!Tök jó!Ne aggódj!Mindent megmutatnak majd!!!!Ha szerencséd van akkor a szobatársak is segítenek!!!!Amikor én voltam benn a 4 szobatársamból 2 nek már a 2.babája volt,a másik 2 pedig ikres mami volt és már egy ideje a kórházban dekkoltak szegények....de sok tapasztalatot szereztem! :wink: Nagyon rendesek voltak!!!!Tehát ne aggódj,menni fog minden!Ha kérdésed van,akkor meg segítenek odabenn,bátran kérdezz,nekem szimpatikus volt mindenki!!!

Maszatmama!
Pont írtam h Izusra is figyelni kell,mert a bal fele laposabb.Igaz én nem látnám h nagyon balra fordul mindig a testével,meg most is jobb oldalra dönti a fejét alvás közben.Szerintem is mutasd meg dokinak,ő látja majd rögtön h mi a helyzet!Tornáztatást nekünk nem mondtak!

annus11
 
 


Sziasztok!

Annus!
Remélem hamar kilábal Izus a náthából, azért jó, hogy nem viseli meg annyira!

Nálunk nem lapos Máté egyik oldala sem, csak az izmai a bal oldalán nem voltak elég erősek... ezért kell a torna, hogy megerősödjenek. Az elfekvésre tényleg elég a forgatás...

Sír...

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Hello!
Gyorsan reagálok.
Annus:
Nagyon sajnálom Izát. NÁlunk is van szörcsögés, mikor leszívom látszik, hogy szerencsére csak tejet büfizett fel, és az orrüregben maradt. De az fehér, gondolom nálatok más a helyzet.
Mi is fellazítjuk spray-vel az "anyagot", majd porszívós orrszívó, az a leghatékonyabb, utána 1x kellett orrcsepp. Most naponta is szívom, utána eltűnik a szörcsögés. Ádámot nem zavarja, engem viszont iszonyúan. Amikor több a puki, olyan napokon fordul elő leginkább. Gondolom ahogy nyomkod, erölködik, esetleg fekve büfi jön ki, így jut fel a tej oda, ahova nem kellene.
Egyébként az a fura, hogy éppen az hírlik, az anyatejes /főként a csak anyatejes/ babák nem kapnak el szinte semmilyen felsőlégúti vírust, mert a mama teje tartalmaz ellenanyagokat, főként, azt nem kapják el, ami éppen a mamánál fennálló nátha stb.
Mikor a kisebb lányomat 4 hónapig csak anyatejjel tápláltam, szinte hetente volt náthás. Úgyhogy ez is csak általános dolog ezek szerint. A múltkor én is náthás voltam, torkom fájt, párom is, lányok is, egyedül Ádám nem lett az /örök hála az Égnek!!!! le is kopogom/, pedig a tejecske már nagyon kevés. Ő már nem is hajlandó szopizni. Ahogy érzi, hogy cicire tenném, ordít, lökdös, feszít. Megszakad a szívem, mert tej lenne akármennyi is, pedig semmit nem teszek érte...

Dóra:
Szépek a képek, Máté édes, ahogy nézelődik. Nem sírt a víztől?

Éppen a napokban gondoltam én is Lili-re, mi lehet velük?! Remélem, jól vannak!

Maszatmama:
Ádám is az egyik kezével kezdett el 2 hete nyúlkálni, nézegeti, lökdösi az állatokat, néha már meg is fogja őket, a jobb keze lustább. Azt mondta a doki, mikor rákérdeztem, hogy még ez semmit nem jelent, majd 1-1,5 hónap múlva kell mindkettővel tudatosan mozogni. Mostanra már látom, hogy azt is kezdi "észrevenni", de nálunk is balra nézeget inkább, ha háton fekszik. Ahhoz, hogy jobbra is nézegesse a játékokat, középen mutatni kell valamit Neki, mikor elkezdni figyelni, akkor lassan szoktam elhúzni az állatkák jobbra. Na, akkor már elnézegeti egy ideig, picit a keze is dolgozik már. Ha karban van, akkor viszont mindig jobbra nézeget inkább, úgy támaszkodik a felkaromra is :)
Ha hason alszik, akkor mindkét irányba forgatja a fejecskéjét, s ha úgy emeli meg a felsőtestét, akkor minden Ok. Nem húz egyik oldalra sem.
Egy ismerősömnél is hasonló a helyzet, jártak neurológusnál ők is, most 3,5 hónapos a baba. Azt mondták nekik, semmit aggódnivaló, 1 hónap múlva kontroll. Persze, gondolom, vannak apró dolgok, amiket csak egy hozzáértő vesz észre, és aszerint dönti el, hogy a baba lusta-e, avagy "baj" lehet esetleg.
És hát, DÓra is nyugtatott, semmi komolyat nem jelent, ha tornáztatni kell, akkor sem.

Dóra: és milyen tornát javasoltak? LE tudod írni pár sorban?

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Francestz!
Köszi a dícséretet! :) Nem sírt a víztől, utánna a keresztapja karjában 3 perc alatt kidőlt! :) Nagyon cuki volt! :)

A torna:
1. "Ültetés": háton fekszik, a tenyereibe teszem a hüvelykujjaim (rászorít az ujjamra a fogóreflex miatt) és megfogom a többi ujjammal a csuklóját/alkarját. Lassan húzom és ő húzza magát fel ülő pózig, majd lassan vissza ereszkedik. A lényeg, hogy ő húzódzkodik fel és "hozza fel" a fejét és nem én ültetem fel, csak segítek feljönni, eleinte fájt neki az izommunka, a megerőltetés, de mostmár néha mosolyog is közben..

2. "Csomagocska": Háton fekszik, két kezemben öszzefogom a lábait és a kezeit bokánál és jobbra- balra döntöm, egészen "rá" a fejére. Ez eddig a kedvence! :)

3. "Keresztezős": Háton fekszik és a jobb karját a bal lábával, majd a bal karját a jobb lábával összeérintem a pocakja felett.

4. "Mászatás": Hasra fordítom, az egyik kezemet az álla alá, a másikat a pocija alá csúsztatom és megemelem addig, hogy a keze és a lába még a felületet érje és elkezdem előre "húzni". Ahogy húzom, ő mozgatja a lábait és a kezeit előre, mintha mászna.

5. "Görgetés": Háton ráteszem egy pokrócra és a pokróc sarkát emelve átfordítom hasra úgy, hogy először a feje forduljon és azután a teste. Ezt is nagyon élvezi.

6. "Lóbálás": Ehhez két ember kell. Háton fekve rátesszük egy pokrócra és a sarkait fogva felemeljük. Hintáztatjuk jobbra- balra, előre- hátra és fel- le. Ez megnyugtatja akkor is, amikor nagyon sír.

Bocsi, hogy csak így tudtam leírni, de hirtelen ennyi tellett... :oops:

Nézegettem az időjárás-jelentéseket és nem ígérnek sok jót szombatra... :( Pénteken még 32 fok meleg is lesz, de szombatra sok esőt, záport és 16-22 fokot mond... nem tudom mi lesz :shock:

Szerintem előre hozom az ebédelést, mert farkas éhes vagyok... :lol:

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat! Biztos, ami biztos elviszem ma tanácsadásra.

Háát a szombat érdekes lesz, ha rossz lesz az idő, úgyis értekezünk délelőtt itt a babaneten, és eldöntjük mi legyen!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Dóra:
Nagyon köszönöm, főként, hogy biztosan nincs sok időd a gép előtt ülni!
Még egy kérdés: Máté kiscipője milyen anyagból készült? Nagyon szép ugyanis :)
Azt nem írtam, az első két képen "elolvad a szívem", ahogy bújik Hozzád. :)

KépKép
francestz
 
 


Szia Francestz!

Nagyon szívesen írtam le és bár általában nincs sok időm, ma Máté kitett magáért, mert de. nem aludt el, viszont 11h-kor, kaja után teljesen kidőlt, majdnem 3-ig aludt, aztán evett és most megint alszik..., még sosem csinált ilyet :lol: , de azért megtudnám szokni (bár éjjel nem aludt jól, sokat altattuk, elfáradt... szóval inkább éjjel aludjon ekkorát :roll: )

A kis cipőt most jól megvizsgáltam és úgy gondolom, hogy vékon horgoló fonalból készült. A Brendonban vettük, már ott belebolondultam, de amikor ráadtuk majdnem elsírtam magam :oops: annyira kis helyes volt benne... csak ültem és néztem... :oops: Néha elkap a szentimentalizmus! :lol:

Vasárnap kifejezetten anyás volt a kis bogár. Apán kívül mindenkinek leüvöltötte a haját és csak nálam akart nézelődni a sok emberre. Édes volt nagyon, ahogy belekapaszkodott a pólómba és forgatta a fejét, bámészkodott, de amint valaki rajtam és Apján kívül hozzáért visított.

Megébredt, kipihente a kajálást, megyek!

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


sziasztok,
jobbulást a lábadozóknak!
Dóra! Nagyon szépek a képek! biztosan igen meghitt volt a keresztelő. Melyik templomban volt?
Én eddig nem vettem észre, hogy Julis jobbos vagy balos lenne, de innentől figyelni fogom. én is szoktam tornáztatni, csak úgy gyűrögetem, semmi orvosi rendelvény nincs jelen állás szerint.
néhány napja gondok vannak a nappali altatással. a babaarcú démon sztrájol, vagyis nem akar aludni, csak séta közben. miután kedden és szerdán térdig lejártam vele a lábam, ma taktikát változtattam. kora délelőtt elvittem egy nagy sétára - bealudt rendesen. Kora délután viszont csak a kertbe tettem ki, némi ringatás után. először kissé zokon vette az új rendet, de aztán elaludt. most kezd ébredezni. azért még nem bízom el magam, lehet, hogy csak csatát nyertem, de nem a háborút.
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Doktornéni szerint nem kell izgulni, minden rendben van! Mondjuk az ortopédián is ezt mondták (vagyis a papírra az van írva, hogy nincs ferde fejtartás stb...), azt hiszem egy kicsit túlparázom a dolgokat, szóval Orelle szerintem ne is nézegesd, ha eddig nem tűnt fel semmi különös, akkor tuti minden rendben van!

Ja kérem nálunk a nappali altatás alatt én mindig kilométereket gyalogolok, gondoltam is, hogy veszek egy lépésszámlálót :lol:
Az az érdekes, hogy éjjel nincs semmi gond, kajál és ha cicin nem is alszik el, lerakom a kiságyába, kicsit mókolgat, aztán szunyál. na nappal a mólolgatást felváltja a vörös fejjel üvöltés, ami néha köhögőrohamba is át tud csapni, szóval ilyenkor jobbnak látom ringatni (nehogy szegénykém idegpályái módosuljanak, na meg az enyémek se :lol: )
Szóval várom a javaslatokat a hogyan altassunk el egy hisztis babócát című projekter (akit mellesleg ordítás közben szoktunk szétpuszilni az Apukájával) :lol:

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Csak olvasgattam, mikről folyik itt nagyban a szó és gondoltam van egy téma, amihez szívesen hozzászólnék.
A szülésznők szülőszobáról való kirakásáról lenne szó.
Nem egészen úgy lesz, ahogy itt leírtátok. Biztos forrásból tudom (ez most úgy hangzott, mint egy akciófilmben), ez a következőképpen fog kinézni:
szeptemberben úgynevezett forgás indul a klinikán, mégpedig úgy, hogy 2 régi szülésznő kiforog, 2 új szülésznő beforog, ez azt jelenti, hogy marad ott legalább 10 régi. Fel éves periódusok lesznek, fél évente 2 régi ki, 2 új be.
Remélem, azért így már nem olyan felháborító a dolog. :)
csocsó9
 
 


Na, kivagyok, mint a liba. Férjem elment zenélni, persze ahogy kitette a lábát, Kata felébredt és 3 órán át altattam (járkáltam, ringattam).

Ott tartunk, hogy utál feküdni, ahogy megfogja a kezem húzza fel magát, és csak akkor érzi jól magát ha ülő pozícióban van (de gondolom ez nem tesz jót a gerincének :( )
Szerintetek mit kezdjek vele, mit játsszunk? mert szerintem csomószor unatkozik. A babatornázó kb. 3 percig köti le, játékok mutogatása 2 percig, zenélő forgó 10 percig (ilyenkor szoktam kajálni), velem "beszélgetés", éneklés 5 percig... aztán jön a nyűglődés, van hogy 2 órán keresztül :( ha egyedül vagyok, akkor rém fárasztó!!

Szülésznő téma: háát én is fenntartással kezelném ezt az infót (egyébként nekem egy 25 éves szülésznőm volt, de semmiért nem cseréltem volna el az ügyeletes 40 évessel - úgy beszélt velem, és a férjemmel, mintha a s..-ből rángatott volna ki minket (bocs)- persze, ha valóban el akarják küldeni a tapasztaltakat, akkor felháborító a dolog.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Kedves csocsó9!
Mint klinikai orvosnak, tudnod kell, hogy ez nem egészen így működik!Még szerencse, hogy nem próbálod kismamának álcázni magad.
Üdv: csocsó10
márkíza
 
 


Huu,a nyűgös babákhoz nem tudok ötletet adni...nekem még sose kellett járkálnom vele h aludjon :oops: még ringatni se....
Ha épp fáj vmi akkor szokott kézben lenni és akkor mindent bevetek,de ennyi...

Esetleg babakocsiban tologatás,pihiszék?Jobb ötletem nincs...vagy kocsikázzatok egyet,már ha van jogsid meg autó is :lol:

annus11
 
 


Kedves márkíza!

Nem talált, nem vagyok klinikai orvos! :oops:
Csak annyit tudok, hogy így fog működni, de majd rájössz Te is, csak figyelj!
csocsó9
 
 


Kedves Csocsó9!
Ne haragudj, de nem értem, miért megnyugtató, amit írtál. Gyakorlatilag megerősítetted, hogya régieket kirakják...
"Kiforog, beforog"-írod-, vagyis áthelyezik, kirakják.
Azt senki nem gondolta, hogy holnap mindenkinek útilaput kötnek a lábára, természetes, hogy ennek valami az általad leírthoz hasonló forgatókönyvet írnak.
Nem mellesleg úgy tudom, hogy az egész folyamat már elkezdődött, így senkinek nincs oka kételkedni abban, hogy ez a felháborító dolog igaz-e vagy sem.
Ha ennyire belső információid vannak, akkor próbálj már meg meggyőzni, hogy miért lesz ez jobb?
A fél év alatt felszedett rutin többet ér majd a 20 évesnél?
Lehet, hogy gyengeelméjű vagyok, de nem értem, hogyha bizonyos
emberek munkája közmegelégedésre szolgál, miért kell bármilyen módon is megbolygatni azt?


Kedves Mindenki!
Ne kételkedjetek, inkább fogjunk össze, hogy ez a dolog ne történhessen meg... :!: :!: :!:
sedi
 
 


Kedves sedi!

Semmi olyat nem mondtam, hogy ez megnyugtató, csak ez így fer a többi, házban dolgozó szülésznővel szemben. Honnan lenne nekik 20 éves tapasztalatuk, ha oda sem engedik őket egy szüléshez sem?! :(
Egyébként majdnem az összes kórházban ez így működik, és működik!
Egy kérdés: Mi értelme van akkor a szülésznőképzésnek, ha a fiatalok nam jutnak szülőszoba közelbe?
Ja és még annyit, hogy nem nullkilométeres szülésznőkről van szó (már egy mostani harmadéves tanuló sem az)!
Mellesleg rosszul tudod, mert a folyamat szeptemberben kezdődik!
csocsó9
 
 


Sziasztok!

Maszatmama! Próbáld ki a pihenőszéket, abban még nem ül, de eléggé fel van támasztva ahhoz, hogy lássa, mi történik körülötte. Valószínűleg nagyon unja a plafont bámulni. Alexát is nagyon nehéz volt elszórakoztatni, rettentően kimerített. Nagyon hasonló volt, mint most Kata. És sajna ez el is tart addig, amíg maguktól el nem jutnak a kívánt helyre, vagyis még hónapokig. Alexánál is csak mostanában javul a helyzet, hogy már kúszik, de így sem hagyhatom magára, mert akkor ordít. Illetve akkor már jobb egy kicsit, amikor maguktól nyúlnak dolgokért, és közelről elkezdik vizsgálgatni a tárgyakat. De sajnos akkor is hamar elunják magukat.

Az autózáshoz viszont nem szabad hozzászoktatni őket!!! Az egyik legjobb barátnőm ezzel próbálkozott, és hamarosan annyit autózott naponta, mint egy taxis, csak hogy a gyerek aludjon. És csak borzalmas szenvedés árán tudta leszoktatni róla.

Alexánál bevált a markolós kendő, a mai napig azzal alszik. Ha lefektetem, s odaadom neki, odanyomja az arcocskájhoz és addig gyűri, amíg elalszik. Igaz, Kata mg nem tudja gűrni, de ha kap valami puha, meleg tárgyat, az lehet, hogy segít megnyugtatni. És nálunk bejött, hogy ha lefektetem, mánem nagyon veszem ki. Ha sír, akkor csak simogatom a pociját, fejét, odabújok hozzá (most már nehéz, mert leengedtük az ágyát, így nagyon mélyre kell hajolni), és halkan dúdolok neki. Max. 3-5 perc alatt megnyugszik annyira, hogy el tudjon aludni. Sokszor egyébként az álmosság miatt sír, vagy mert annyi a feldolgozandó inger, hogy csak így tudja levezetni.
De 3 hónapos kor után ez is jobb lesz! :)

És esetleg lenne egy ötletem a B tervre is. Egyszer láttam egy csapat beszélgető anyukát pici babákkal a Lurdy házban a másodikon. Ott van egy nagy szabad rész, ahol rendezvényeket szoktak időnként tartani. Messze van az emberektől, vannak padok (nem mellékesen WC is) és fedett. Csak egy ötlet. Lehet, hogy ma amúgy is megyek arra, mert egy barátnőm ott dolgozik. Megnézhetem, hogy van-e szombaton valamilyen program, ami miatt foglalt lenne a hely. Nem idilli, de jobb, mint elázni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Maszatmama:
Elmesélem nálunk mi "történt, történik" ezügyben.
Ádám kb. 1,5 hónapig csak karban volt, az ágyát nem is ismerte.
Ez volt egyébként a nagyobbik lányomnál is évekkel ezelőtt, úgyhogy kicsit kezdtem bepánikolni, hogyan is lesz a f olytatás, semmit nem tudtam csinálni, még pisilni sem nagyon szaladhattam el.
Kezdtem kiborulni, mert, természetesen, éjszaka sem aludtunk csak 2-3 órát, utána felébredt a fiatalúr, evett immel-ámmal, de nem aludt vissza, 2-2,5 órát járkáltam a sötét lakásban, hogy elaludjon.
Annak idején Krisztivel ezt 9 hónapos koráig bírtam, azaz nem bírtam, de nem tudtam mit is tehetnék. Azt az egyet nem voltam képes végigcsinálni, hogy leteszem az ágyba, és hagyom sírni, majd abbahagyja. Egyszer próbáltam, mikor már az ájulás szélén álltam, de fél óra múlva kivettem az ágyból, mert levegőt sem kapott, úgy ordított.
SZóval, 9 hónaposan elesett, és beütötte a fejét. Legalábbis úgy láttam, olyan gyorsan történt, hogy nem biztos, ráadásul úgy is vettem észre, hogy 1 pillanatra mintha elveszítette volna az eszméletét. Semmi utóhatás nem volt, de azért kérteme beutalót a neurológiára, valamelyik gyerekklinikára. Ott egy idős professzor fogadott minket. Csináltak EEG-t stb., megállapították, semmi baj.
Viszont elmeséltem, hogy nem alszik szinte semmit, mióta megszületett, csak a karomban van el, ha leteszem sír, az éjjelek is 1,5 óránkénti felébredéssel telnek.
MEgvizsgálta. Szerinte azzal, hogy ennyi ideje nem alszik, azaz az elején rontottam el vmit., pláne, hogy egyedül képtelen ellazulni, egyrészt azt mutatja, hogy nagyon érzékeny az idegrendszere /ez ma is így van, ami jó is, nem is/, valószinüleg emiatt érzékenyen reagál pl. a fogzásra is, az agyi fejlődésre, másrészt felborult a bioritmusa, amit vissza kell állítani, mert ebből komoly idegrendszeri károsodás is lehet. Kaptunk gyógyszert is, de a lelkemre kötötte, hogy tanítsam meg szeliden egyedül elaludni, mert MUSZÁJ, hogy pihenjen.
Na, ez kitérő volt, de előttem ez lebegett néhány hete. Ádám elaludt a karomban, ha letettem kb. fél óra múlva ébredt, én felvettem, járkáltam Vele. Ha megpróbáltam letenni, a jobb pillanatokban 5 percig elvolt, azután már nyafogott...
Végül a védőnőnek is elmondtam, mi a helyzet, és Ő is azt tanácsolta, ezt ne csináljuk így tovább, mert senkinek sem jó, a babának SEM. Végül az a "módszer" jött be egyre több sikerrel, amit egy alvási-tanácsadó javasolt. Etetés-kb. 1,5-2 óra /ez az idő haladtával kitolódik persze/ játék-alvás, majd evés-játék-alvás....
Azt, hogy a játékból mikor elég, észreveszem, hiszen elkezd kiabálni, picit még én is játszom Vele, s ha már úgy is türelmetlen, picit járkálok Vele, ringatom, majd mikor látom, hogy készül aludni, laposakat pislog, leteszem az ágyába. Ha kiabál, bemegyek, megsimogatom a hátát, cumit adok, és kijövök. Néhány nap után beállt minden így, sőt, azóta éjszaka is elég, ha beadom a cumit, simogatom és kijövök. Eleinte ébredt 1 és 4 óra között, s volt olyan, félóránként mentem be Hozzá. Ez kitolódott 5 körülre. PErsze aki hallotta azt javasolta, etessem meg. De Ádám 2 hetes kora óta nem akar enni éjjel egyáltalán, ha kiveszem úgy veszi, fel lehet ébredni. Szóval, ma ott tartunk, hogy fél 6-kor ébred kb. /néha ezért becsúszik nyugtalanabb hajnal is még/, akkor is csukott szemmel kiabál, cumit kap, és alszik még 7-ig. Akkor reggeli, sétálgatás, nézelődés, pelus-ruha csere, majd 8 körül nyügi lesz, és lerakom aludni. EZ napközben is így megy. A babakocsi nálunk nem vált be, mert már ott sem aludt fél óránál többet, csak sírt.
Igaz, néha-néha még előfordul, hogy elalszik, majd pontosan félóra múlva kiabál. Na, ilyenkor vettem ugye ki régebben. Most csak cumit kap, simogatást, és ezzel visszaaltatom. A szeme csukva van egyébként ilyenkor. Ahhoz képest, hogy Ő úgy tesz, mintha kialudta volna Magát, még 2-3 órát alszik ezután. Egyébként ilyenkor nem sír, csak nyafizik.
Na, ezt a mi történetünk, csak úgy leírtam, talán kicsit kusza is lett. Persze nekem fülembe cseng a prof. diagnózisa, és javaslata.
Egyébként a második lánykámnál már eleve így csináltam mindent, s Ő tök jól eljátszott, ha ébren volt, nem sírt egyáltalán sokat stb.

KépKép
francestz
 
 


Ja, egyébként Detti tanácsai tök jók szerintem is.
Az autóztatás csak ideiglenes megoldás.
Nekünk azt is ajánlották, ne szoktassuk hozzá semmi olyan altatási módszerhez, amit később nem tudunk megadni Neki.
Így a simogatást sem jó addig csinálni, míg teljesen elalszik, mert felriad arra, hogy már nincs ott a keze a mamának, vagy apának.
Olyan előfordul azért, ha fáj a pocak, nagyon-nagyon sok a puki, akkor azért bealszik a karomban, és a mellkasomon alszik el. Ilyenkor nem teszem le, biztosan jól esik Neki az alvás néha így is.
Este pedig mindig Apa mellkasán alszik el nagyon hamar, ehhez már hozzászokott, s érdekes módon ilyenkor sosem ébred fel, ha betesszük az ágyba aludni. Napközben viszont mindig így volt.
Szóval, érdekes dolgok ezek nagyon. Van egy alapjavaslat az alatatásra, elalvás megtanítására, de ez azért rugalmas szerintem, mert a mama azért érzi, hogy a Picinek mi az, ami azért nincs teljesen ellenére az alaptermészetének, így tud ahhoz alkalmazkodni.
Bocs, kicsit zagyva lett, de nagyon sietve írtam, mert vendégek jönnek a hétvégén, úgyhogy rendbe kellene vágni a lakást kicsit, a lányok a Balatonhoz mennek, nekik is csomagolok, úgyhogy van mit csinálni...
Nálunk viszont a pihenőszék abszolut nem válik be, úgyhogy éppen most készülök eladni. Kb. 5x ült benne, de 2 perc után kiabál. Pedig én is azt olvastam, és hallottam is sokaktól, hogy ott nagyon jól érzik magukat a babák, mert nézelődhetnek.
Hát, mi formabontók vagyunk ebben is.

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Én is kisregényt tudnék írni altatás ügyében...
Olinál ez mindig is gondot okozott, pláne napközben. Este pici korában kint a teraszon babakocsiban aludt el, nyár volt. Később letettem a kiságyba és elaludt magától. Napközben kézben ringatva, vagy babakocsiban, a terességem alatt már mi is autóztunk, aztán jött a leszoktatás... borzalmas volt, de azt hiszem anno írtam is nektek, hogy kivagyok....
Hagytam sírni, időnként bementem megnyugtatni, majd elaludt. Egy doki azt mondta, 25perc után abbahagyják és elalszanak... Oli képes volt öklendezni a hisztitől, szóval már Ranschburg könyvet is vettem, stb...
Aztán megoldódott, most szépen elalszik, zokszó nélkül.
Hella meg már most elalszik egyedül némi morgás után, mert nála már tudatosabban csinálom...
De minden gyerek más és más, ami beválik az egyiknél, tuti, hogy nem a másiknál...

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Köszi a tanácsokat!
Az az érdekes, hogy Kata kezdettől fogva a kiságyában alukált.
Mikor pici volt (mert mostmár óóriási :lol: ), evett aludt, cicin alukált el, de rögtön leraktuk az ágyába és fel sem ébredt!!!

Aztán ahogy nőtt természetes, hogy evés után játék van, meg beszélgetés, de aztán elfárad (gondolom én), próbáltam én pici ringatás után betenni a kiságyába (amikor már ásítozott, meg laposakat pislogott), de akkor jött a nem kapok levegőt ordítás (azt meg nem hagyom!!!!).
Marad a ringatás, járkálás, ami azért nem mindig 3 óra (szerintem tegnap hiányzott az Apukája, mert este mindig ő altatja).
Babakocsira nem akarom rászoktatni, az maradjon meg a sétákra (autónk meg nincs). (pihenőszéket ő sem szereti)
Ja igen, mint már írtam éjjel, hajnalban semmi gond nincs :shock:

Képzeljétek ma reggel hasról hátra fordult a kiságyában!!!
Technika a következő: popót felhúzza, és az azonos oldalon lévő lábával, és kezével löki magát oldalra és hopp már át is fordult :lol:
Lehet ez is véletlen, de olyan büszke vagyok rá!!!

A Lurdy nekem sajna nem jó, nincs kocsink, és olyan messzire meg tömegközlekedni nem szeretnék :cry:

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama:
Gratulálok!!!! Nagyon-nagyon ügyes Kata!!!!! :D
Apukája biztosan hiányzott, pláne, ha Ő altatja este.
Nálunk is teljes nyugalomban történik minden este ugyanaz a szertartás. Este csak Ők Vannak egymásnak! Én az esti kaja után "kilépek", és nézem Őket. :)
Ha ringatás után lerakod, akkor alszik? Akkor az nem ugyanaz a helyzet, mint nálunk volt anno és most.
Nálunk az volt a nagy baj, hogy felébredt, és nem aludt vissza, én azonnal felvettem, és így nem volt semmi alvási ritmus.
Ha Ádám utána aludna úgy, ahogyan most alszik, akkor én is ringatnám, mert végülis az a lényeg, hogy kipihenjék Magukat, különben jön a nyűgösség.
Én még azt figyeltem meg, hogy egy-egy nyűgösebb, nyugtalanabb nap után mindig valami "újat" mutat, akár a kezével, akár egy nagyobb mosoly, akár egy tovább tartó hason nézelődés stb.
Ja, még azt mondta a prof. akkor, hogy egy nagyobb fejlődési lépcső esetén sokkal felületesebben alszanak, mert az agy teljes gőzerővel dolgozik pihenés közben is.

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!


Altatás témában egyetértek az előttem szólókkal, NEM SZABAD kézben, órákat járkálva elaltatni a babát. Marci születése óta a kiságyában alszik el, szerencsére magától. Este a lefekvés előtti kaja végeztével az Apukája beteszi a kiságyba és ő vagy én még pár percig álldogálunk az ágya mellett. Ha nagyon tiltakozik, akkor egy pici körkörös pocaksimogatás és amikor látom, hogy már alig tudja kinyitni a szemét, akkor szép lassan kimegyek a szobából. Persze nem akkor, amikor már elaludt, hanem amikor még épphogy fent van. A nyugtalan alvás vagy nehéz elalvás lehet annak a jele is, hogy túl sok inger érte a babát és nehezen birkózik meg velük. Ezért pici kora óta utolsó etetés előtt, fürdés után már csak "beszélgetni" szoktunk vele, hogy egy picit megnyugodjon a napi események után.

Remélem, a holnapi "randit" nem mossa el az eső! Én kocsival megyek a Margitszigetre, tehát ha onnan valahová tovább kell vándorolnunk, akkor nálam 2 felnőtt+1 baba még elfér.

Szülésnő ügyben pedig eléggé nyugtalanító, amit írtatok, bár az is tényszerű, hogy a fiatalabb generáció tapasztalatot csak a szülőszobán, a gyakorlatban szerezhet. Ez a "rotáció" :? remélem nem azt jelenti, hogy kirúgják a tapasztalt, megbecsült szülésznőket! Én sem cserélném le soha a szülésznőmet, utólag is ezer köszönet neki(Tigyi Zsuzsa)!

Annus!

Jobbulást Izának és Neked is, remélem már kilábalóban vagytok a kórságból!

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Alexa alszik ( :) ), így nekem is lett egy kis időm. Arra én is gyorsan rájöttem, hogy Alexának úgy kell elaludnia, hogy én már nem vagyok vele. Akkor ha felriad, és nem talál ott, nem ijed meg, csak visszaalszik. Nálunk is van, hogy fél-3/4 óra után van egy kis nyüszítés, talán ekkor vált át mély alvásba. Ilyenkor már csak figyelni szoktam, hogy tényleg sír-e, mert az ajtón a kilincs nagyot kattan, illetve recseg a parketta és ezek általában tényleg felébresztik, így nem megyek be mindig. 10-ből 9-szer nem is kell, pár másodperc alatt visszaalszik. Viszont az is igaz, hogy az elalvást is tanulniuk kell, és lehet, hogy Kata épp most tanulja, hogy is kell ezt jól csinálni. Nálunk érdekes, hogy Alexa pont evés után tud jobban elaludni, így a 3 tápszeres kaja + 1 más mindig alvás előtt van (reggeli 7-kor, fél 8 felé alvás, ebéd délben, fél 1 felé alvás, uzsi fél 5-kor, fél 6 felé alvás, vacsi fél 9-kor, 9 felé alvás), és így talán könnyebben is elalszik. De régen nálunk is játék alatt fáradt el úgy, hogy le tudtam tenni.

Ambrob! Marcinak nagyon boldog első szülinapot!!!!!!!

Én kocsival megyek holnap, és már a szigetre is ki tudok vinni valakit, aki Pesterzsébet környékén lakik.

Kép
Kép
detty74
 
 


Tényleg boldog szülinapot a gyönyörűséges Marcinak!!!

Háát szerintem már késő, Kata nappal csak kézben hajlandó elaludni!
:( Próbáltam én másként, de mindig nagyon sírt...
Na mindegy holnap (remélhetőleg) jól kitárgyaljuk ezt is!

Francestz: ha sikerül elaltatni, akkor nincs gond, nem ébred fel ha letesszük!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Boldog szülinapot Marcinak!
Én már nem tudok menni szombaton,fáradt vagyok.De nektek jó szórakozást!
Vendég
 


Sziasztok!

Csak gyors beugrás...

Ambrob!
Boldog szülinapot Marcinak! :)

Altatás:
Eleinte Máté is karban aludt vagy a mellkasomon, de ma már az ágyában szunnyad el. Nehezen szokta meg a váltást, amikor rájöttünk, hogy ez nem igazán jó, sokat sírdogált, de mivel fizikailag már nem bírtam a fáradtság miatt felemelni és csak ott álltam a kiságy mellett és simiztem a hátát, időbe telt, de megnyugodott, aztán ebben maradtunk. Egyedül az esti altatás az, amit karban tölt, apáéban. :) Nagyon szeret hozzá bújni, és olyan békésen szuszog. Minden este elénekelünk neki egy halom altatót, mindig ugyan abban a sorrendben és a vége felé (utolsó ének utolsó versszak) átveszem apától és megy az ágyikóba... Néha felébred, de olyankor már nem vesszük ki az ágyból, hanem simi, jóéjt puszi és "Jóéjt Máté!" Viszonylag hamar elalszik!
Ja, és nálunk is kaja után van az alvás és játék napközben két kaja között, amikor nem alszik, általában de.. Ma pl. 7-13h közt öszvissz 35 percet aludt, kaja és 13:35-kor tettem le, remélem most jól alszik majd...

Megyek, mert ajándékgyártásban vagyok. (Vasárnap lesz az első házassági évfordulónk és készül a meglepi! :) )

Üdv: Dóra :)

Kép
mddora
 
 


Szia Gabi!

Pihenj sokat!!! Beszéltem Aranynappal ő mondta, hogy lehet megcsászároznak, de akkor szerencsére nem kellett még! Hogy vagy?
Tényleg pihenj!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat!


Gabi!

Inkább pihenj, de gondolunk majd Rád. Viszek fényképezőgépet és teszek majd fel képet a találkáról.

ambrob
ambrob
 
 


Kedves maszatmama!

A szülésznőket természetesen nem rúgják ki, másik osztályon fognak dolgozni, szülést is vállalhatnak, ha nincsenek műszakban le is vezethetik.
Szerintem elég kicsi az esélye, hogy pont akkor lesz műszakban egy másik osztályon.
csocsó9
 
 


Kedves Csocsó9!

Nem Maszatmama, hanem én írtam, hogy remélhetőleg nem rúgják ki a tapasztalt szülésznőket, de szerintem mindegy is, hogy ki írta. Csak azt szerettem volna ezzel jelezni, hogy mi, akik a SOTE II-n szültünk, mind nagyon elégedettek voltunk a szülésznők munkájával, hozzáértésével. A mai világban szerintem ez egy örvendetes dolog, hogy ilyen szakemberek vannak ott, hiszen SAJNOS sok helyről, nagyon sok rossz dolgot hall az ember lánya. Ezért "féltjük" azt a jót, amit már megtapasztaltunk!

ambrob
ambrob
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?