Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

vasalás: nálunk mindenki vasalja a magáét :lol: A férjemhez egyébként is egy vasalónő kellene: mire kitalálja, hogy mit vegyen fel, legalább 4-5 dolgot vesz elő a szekrényből, amit ezután kis gombócba rak vissza - így már az elején rájöttem, hogy nincs értelme előre kivasalni a ruháit.

Pocak és kg-ok: azt hittem nagy pocim van.... Bár az elmúlt 1-2 hétben sokat nőt. Most ~ 101 cm, pedig ketten vannak bent. És úgy 9 kg híztam.

t-pk
 
 


http://www.hepinet.hu/

Rita, én Bátorfyval nagyon meg voltam elégedve, ő is nagyon alapos, nekem 2X is átnézte a babát.

Kép
kata05
 
 


[quote="boboka"]K írta:bobokaöszi csajok :lol:

Klinikás írás, akit nem érdekel ugorjon egy nagyot:):):):):)

Floranan, miután elmentetek, volt a gyerekágyas részen egy kis rövid dumcsi, elmondta az Éva, hogy mikor kell elindulni a kórházba (nagyjából azokat, amik a felkészítőn is elhangzottak). Azt is mondta, hogy aki kb. egy órányira vagy kicsit többre lakik a kórháztól (dugó stb. is beleszámít), akkor ő hogy induljon el (hüle vagyok nem jegyzeteltem, de mintha olyasmit mondott volna, hogy kb. egy fájást számoljon az útra - ez kb. fél óránkénti fájásokat jelent, ha jól értem(?), bocsi, de nem akarok hülyeséget írni)
+, ha vérzés van (nem a nyákdugós), akkor mentő, és lehet, hogy az nem a klinikára visz be, hanem a legközelebbi kórházba, mert ilyenkor vészhelyzet van.
Bementünk egy kórterembe, felújított fürdőszobás szoba (reméljük a többi is ilyen :lol: ) 5 ággyal, hűtővel, szerintem teljesen rendben volt, ha jó szobatársakat fogok ki, akkor semmiképpen nem megyek a másodikra a külön szobába. Az sem valami nagy szám, annyi, hogy ott van légkondi is, de szerintem a napi 10.000 azért túlzás egy kicsit érte.



Köszi, Boboka, akkor tényleg nem sok újat... én azon agyaltam, hogy sztem azért hamar bemegyünk majd, jobban érezném magamat, hogy ott vagyok, max sétálunk ott valahol... A párom barátja, akinek 2 hónapja született a fia, mesélte, hogy a mama 4 ujjnyira tágult minden fájdalom nélkül, első baba, azért az elég jó, nem??? És álltólag azért, mert szambázik és hastáncol... tök jó!!
Hú, jó lenne, ha a szobák mind ilyenek lenének, akkor én sem mennék fel!!

floranan
 
 

 
 

Boboka, ágy :shock: :shock: :evil: :evil:

A Praxis UH tényleg jó!! Én Győrfi Mátyáshoz mentem, nagyon aranyos és jó szakember... most a saját dokimhoz megyek, pedig drágább és nem ad annyi képet :( :( de nem akarom magamra haragítani, mert mondta, h menjek, és akkor, ekkorra és stb stb stb, én meg meg sem mertem nyikkanni, hogy hééé, én nem hozzá mennék... ő is UH specialista, tehát jó lesz biztosan, csak... de a lényeg, h rendben átnézzék a babát!

floranan
 
 


Szép napos napot!

Vicger: Ne haragudj, most jutottam géphez, pedig van 2 asztali és 2 laptop :lol: . Ha erre jártok feltétlenül szóljatok, és összefuthatunk. Mindkettőnknek népes serege van, szerintem jó ötlet ha nem nekem kell tollasoznom a fiammal, mert attól félek kipotyognak babákjaim. csunyeszka@gmail.com, és azt minden nap követem :wink:

Apropó, önbizalom: Nem tudom mitől ne lenn önbizalmad??? Mi sok-sok életet adtunk már, és abban a kategóriában kell vizsgálni minket nem pedig a tökéletes 20 évesekhez mérni magunkat!!! El kell hinni, hogy igen, még nők vagyunk!!!! Én a mai napig bikiniben vagyok, nem takargatom babóimat, és ha nem tetszik valakinek van a strandon fiatal popsi, tessék azt bámulni :lol: :lol: :lol:

Front: Nekem is rendesen 8 perces fájásaim voltak, a párom mérte, aztán a sok-sok lenyelt magnézium előbb hatott, mint a bátorságom, hogy ügyeletre menjek, pláne 3 rosszcsont otthon aludt...és nem vasaltam!!!

Vasalás: Reggelitorna! Eddig 5 emberre kell, majd 7 embernél visszasírom azt az alacsony létszámot :lol:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Kata, köszi a linket. Nem nagyon tudom kibogozni az ottani dokikat. A Bátorfi is rendel ott?

Rita, tudom, nagyon dicsérik a Hajdú Krisztinát. Én bevallom őszintén nem nagyon szimpatizálok vele. Tavaly voltunk nála, és nem igen vett észre dolgokat. Bár azt mondják tévedni ultrahang dolog :) ha nem muszáj idén nem szeretnék hozzá menni. Nem azért mert nem jó orvos, hanem személyes okokból.
De attól még tényleg biztos nagyon jó doki, ez csak egy személyes dili nálam.

Férjem az Istenhegyibe szeretne menni a dr úrhoz, de nem tudom ott a kötelező genetikai ultrahangokon kívül vállalnak e a dokik uh-ozást?
Vendég
 


Csunyeszka, Úristen, még kimondani is sok, hogy 5 emberke ruháit kell vasalni :shock:
Én még a kettőnk cuccával is mindig elmaradásban vagyok :oops:
Vendég
 


Boboka, Bátorfy csak (én úgy tudom) az istenhegyin rendel, a hepinetben nem. De ti is voltatok már nála egyszer mintha úgy rémlene? :roll:

Csunyeszka 8 perces nem semmi. Magneb6-ot vettél be? Mennyit?

Kép
kata05
 
 


Kata, mi már kétszer voltunk nála, a 12. és a 18. heti genetikai uh-okat nála is elvégeztettük.
Apának és nekem is elég alaposnak tűnt a vizsgálat, ezért is szeretne hozzá menni.
(férjem nem igazán szeretne 4 D-re menni (szerinte feleslegesen /vagyis azért, hogy mi mozizzunk/ ne ultrahangozzák a picit), ezért kötnénk azt a kompromisszumot, hogy menjünk el a dokihoz, nézze meg Nikit és néha váltsunk át 4D-re is :lol: )

Floranan, még a homeos bogyókról volt szó, hogy ne szedje csak úgy össze vissza a kismama, mindig beszélje meg a dokival vagy a szülésznővel.
Ja, meg, hogy a rucikon kívül szinte mindent vinni kell a babának, a legjobbak a gyógyszertári kenőcsök, virágot ne vigyenek a hozzátartozók a kismaminak a szülés után, mert úgysem engedik bevinni. Megint elmondták, hogy evőeszközöket vigyünk.
Végül is nem volt utána már relaxáció, így is 4 után végeztünk.

Nekem a második emelet elég barátságtalannak tűnt, ezért sem szeretnék oda menni a külön szobába.

Ja, és a gyerekággyal szemközti ajtón túl van a csecsemő örző, láttunk sok kis édes csöppet:). Ide kell majd minden nap (ha jól értettem egyszer ) vinni a babát vizsgálatra. Ide állítólag az apukák is vihetik.

Ha még eszembe jut valami megírom :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.06.18 15:38-kor.
Vendég
 


Köszi Boboka!!!!

floranan
 
 


Csunyeszka okés, majd kiabálok!!! :) :) Na, a tollasozást nem ígérem, hogy bevállalom ;) Vicám egy kicsit tud tollasozni, tavaly nyáron tanulgatta, de még nagyon amatőr /értsd: bénácska :) /
bikini: ó bakker, azért Te nyugodtan lehetsz bikiniben ilyen sport múlttal :D szóval ez nem összehasonlítási alap. Egyébként tök igazad van, és ettől függetlenül nekem is bikinim van. Előzetes tervek szerint 5-6-7 körül ugrunk le Keszthelyre, s szerintem az az ész szerű, ha helyben maradunk :) :) s helyszín lehetne a városi strand /a kedvencem :D/ mellette úgy is ott van a kikötő, oda meg odahajóznak Madarék és Dorkáék :D :D :D Na, jól leszerveztem itt a dolgokat :D
8 percesek: nagyon durva, még jó, h a magnézium jót tett!

vicger
 
 


Halihóóó,

Bobokának NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!!

Imola-lak nagyon szép! :lol: De látom ő is csak előre terjeszkedett. :)

Dokik és a hízás! :twisted: Tudjátok, azért megnéznék egy faszit, hogy ő hogyan tudná tartani a súlyát terhesség alatt. Meg hogy szigorú a doki. :twisted: Én tuti kiosztanám, ha tenne rá vmi megjegyzést. 8) :oops: Sztem egy terhesség nem arról kell hogy szóljon, hogy állandóan görcsölve lessük a mérleget. Persze egészséges körülmények közt kell maradni. Én sem habzsolok, szimplán normálisan étkezem... és ha az a fránya 20 kiló fel akar jönni, hát jöjjön. Sosem szerettem sanyargatni a testem fogyókúrával... inkább edzem kétszer annyit. Hála az égnek (és valszeg a kitartásomnak) sose volt gondom és tudom, ha egyszer valamit elhatározok, akkor azt véghez viszem... de nem most, most első a baba. És igenis, ha megkívánok vmit, akkor azt nem vonom meg magamtól. Nem szeretném, ha bármi feszültség is kialakulna bennem emiatt.

Sex.... hmmmm........ én már csak álmodozom róla. :cry: Apika nagyon be van carva... fél, hogy úgy járok, mint Míránál, hogy a 30. héten 3111 lettem és feküdnöm kellett. Most azt mondja inkább kibírja nélküle, csak nehogy megint gond legyen. Sajna nem érti meg, hogy akkor se ez volt az oka.... :cry: Én meg hááááát, már eléggé kivagyok. :oops:

Rita, köszi a linket. Én is ma megcsináltam azt a kukoricás palacsintát. Jaj, valami isteni lett!!!! Pont itt volt anyós is és anyámék is és mindkettő elkérte a receptet. :D Szval nagy volt a siker.

Nekem se olvadnak le szopikor a kilók. :( A felszedett 19-ből -10-el jöttem ki a kórházból... és a maradék 9-hez azért bőven kellett sok meló, mire lefaragtam. De nem baj, megérte. ;)

Én is vasaló-típus vagyok. :oops: Párom szerint néha már kicsit túlzásba is viszem a dolgokat, mert még az alsógatyáit vasalom. :lol:

Kérdeztétek van-e már öcsinek neve. Hááát eddig volt, de most úgy néz ki mindkettő el van vetve és újra keresünk. De nem eccerű. :S És hogy hol rejtegetem? 174 vagyok, valszeg elég helye van felfele is és ezért nem csúcsosodik annyira előre. Bár a környezetem hüledezik tőle, hogy úúúúristen már mekkkoraaa! De valszeg csak az alaphoz képest látszik nagynak. Mint tegnap megmértem kicsit nagyobb, mint Mírával volt ugyanekkor, de én messze nem látom hatalmasnak. Evvan.

Zsófi hírnek nagyon örülök!!!! Drukkok mennek folyamatosan!!!

A Balatoni talit tényleg jó lenne elkezdeni szervezni! Bár ebben a hülye időjárásban nem lesz eccerű jó időpontot találni. Vagy olyan helyre kell, ahol fagyveszély esetén is el tudunk lenni. Alapból én a lellei homokos strandot javasolnám családostul... de az rossz időben nem a legjobb megoldás. :(
Keszthely is jóóó nekem! ;)

Én még mindig nem vettem Öcsinek semmit. :cry: Mondjuk odáig már eljutottam, hogy Míra ruháit kiválogattam... hááát nem maradt valami sok. De azért a kezdő készletünk nem vészes.

Kata, gratula. Gondolom azért most megnyugodtál.

Boboka, még jó, hogy a végén jól sült el minden.

Kép Kép
manósziget
 
 


Manó, ha jó Neked is a Keszthely, akkor gyerünk :) Lelle nekünk egy kissé messzebb van, ha lehet, maradnék Keszthelyen :oops:

Mostanában olyan vagyok, mint akit belőttek... elaludni este csak nagyon későn tudok, kb 1-2 körül, reggel ébresztő ugye, délután már csak vegetálok, de aludni egyszerűen nem tudok, még akkor sem, mikor lenne rá lehetőségem.

vicger
 
 


[quote="manósziget"] írta:manósziget174 vagyok, valszeg elég helye van felfele is és ezért nem csúcsosodik annyira előre. Bár a környezetem hüledezik tőle, hogy úúúúristen már mekkkoraaa! De valszeg csak az alaphoz képest látszik nagynak. Mint tegnap megmértem kicsit nagyobb, mint Mírával volt ugyanekkor, de én messze nem látom hatalmasnak. Evvan.



Hát szerintem egyáltalán nincsen úúúúúúúúúristen mekkkoraaa pocakod, viszont szép formás, szerintem tökéletes!

vicger
 
 


Pocaknagyság nagyon egyéni.. Tesómnak 5. gyerekkel, 5 héttel előrébb kisebb a pocakja,mint az enyém :wink:
Vendég
 


Boboka, minden jót kívánok én is neked :D !

Zsófi, nagyon örülök, hogy mindannyian jól vagytok!

A többi gyerekről nem találtam elég kis formátumú képet, amit egyedül fel tudnék tenni :(

Ma voltunk a Várkertfürdőben Pápán. Annyira jó volt úszni egy kicsit!

Én csak 3-4 kilót szedtem még fel, de ha így megy tovább, még le is fogok fogyni a végére. Kb. 5x annyi tésztát szoktam egyszerre enni, mint amennyit most lehet, gyümölcs csak mérve, minimális, tegnap elbőgtem magam, amikor nem tudtam kiszámolni, hogy akkor a másodikból mennyit ehetek (olyan kevés minden, hogy kár vele vacakolni), Folyton az órát lesni, persze sose vagyok kész időben... A gyerekeim meg szerteszét hagyják a csokijukat, sütit sütnek, ami nagyon finom, de én meg se kóstolhatom...
Nagyon remélem, hogy szülés után elmúlik.

Imola, gyönyörű vagy! :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Anna nagyon sajnálom :( :( :( :( naaaagy nagy simi Neked! Egyébként ilyenkor van kontroll? mondjuk 3 hét múlva? Vagy végig kell diétázni a szülésig?

Én holnap megyek vérvételre, azért izgulok...

vicger
 
 


Van kontroll is valamikor, de mindenképpen kell folytatnom szülés után még hat hétig a diétát (ennek annyiból örülök, mert akkor szoktam meghízni :wink: )

Ne izgulj! (Az állítólag felviszi a cukrot :lol: )

És tényleg gyertek be, ha mentek anyukádhoz!!!!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Anna, akkor mikor megyünk, akkor nem tudunk, de egy hétig lent leszünk, s szerintem mindenképpen szerét ejtem egy mezőlaki túrának :) :)

A 6 hét az valóban necces :lol: én spec faltam a csokikat /sokakkal egyetemben :D

vicger
 
 


Kép

Boboka!! Nagyon Boldog Szülinapot kívánok Neked!!

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Anna! Sajnálom a diétát, ez egy kész kínszenvedés!!

Vicger! Remélem Vica haja mielőbb rendbejönl!! Mielőbbi gyógyulást neki!

Bex! Az én bal lábam is dagad, de nagyon! Már alig várom a táppénzes időszakot!!

Zsófi!! Nagyon örülök a jó híreknek!! Puszi Nektek! :wink:

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Sziasztok!

Boboka én is csatlakozom és Nagyon Sok Boldogat kívánok még!

Lehet, hogy féleírtam valamit a fáradtság miatt? Természetesen járok tüdőgondozóhoz, ő írt is fel gyógyszert. Így az asthmára szedek gyógyszert, pont azt amit Mabe is írt, hogy szokták kismamiknak adni. De napi 4 a max. és az mellett volt a roham. De allergiás astmás vagyok és az allergiára nem szedhetek semmit. Megkérdeztem szülésznőt és terhesgondozót is, akik megerősítették ezt. Egyébként hétfőn este megyek dokihoz megint.
Csak a holnapot kell kibírnom és utána egy hét pihi!
bex13
 
 


Magnézium úgy 3 szem...tudom, kettő a megengedett ecccerre, de nem akartam megszülni! És itt a következő hidegfront a nyakunkon :evil:

Én már 8 kilót szedtem magamra, bár én is gondolkodom, hova...biztos a kinder-tojásban van valami súlyos meglepetés :lol: :lol:

Én is úgy szeretek úszni, ezres az a táv, amit még könnyen leúszom, erre nem nyitott a méhszájam :twisted: , így most kihagyhatom.


Szex: Na de lányok-asszonyok! Hol marad a kreativitás??? :wink:

Jövő héten lakásátrendezés és Mini-Manó lak kialakítás van terveben. Elérjük a babonahatárt...remélem nem kiabáltam el, tényleg félek a frontoktól :? A nagy gyerkőcök az apjukkal tengereznek, így van egy hetem erre nyugisabban.

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Csunyeszka, elhiszem, h félsz a frontoktól, nem is alaptalanul, de bízom benne, h még jó darabig egyben maradsz!!!! Mondjuk úgy a 37+4 az már tökéletes dátum nem? ;)

Peppino, lehet, h a baba nyom valamit, akkor szokott csak az egyik láb dagadni.. Beszéld meg vele, h menjen arrébb :)

Bex
, nem egyszerű az élet neked sem...

Ismét meg kell állapítanom, h frankón szerencsés vagyok, semmi bajom nincsen. Na jó, most egy kicsit megfáztam, így a 40 fokban. Mikor máskor? :D

vicger
 
 


Kinek az? :D :D :D
De nem adjuk fel! Na jó, egy kicsit néha.
Na puszi nektek én hulla vagyok. És a holnap sem egyszerű!
Jó éjt mindenkinek!
bex13
 
 


Lányok, mindenkinek nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyosak vagytok :)

Anna, sajnálom a méricskélést, elhiszem, hogy idegesítő :cry:
Annak viszont örülök, hogy szép napot töltöttetek a fürdőben :)

Kriszti, Vicádnak én is jobbulást kívánok. Remélem hamarosan rájönnek, hogy mi lehet a baj.

Bex, Peppino, tessék többet pihizni, tudom, könnyű mondani, de téllleg egy munka sem ér annyit, hogy egy kismami szenvedjen mellette.

Csunyeszka, abban a kinderben két szép meglepi is lakozik :wink:
És a nyolc kiló két babával semmi szerintem.

Én meg sem merem mondani, hogy mennyit szedtem fel :oops: :oops: :oops:
De a mai napot Kriszti és Floranan Istennős önbizalom növelő biztatásával fogom zárni, és letojom a kilókat :lol: :lol: :lol:
Még annyit, hogy az én dokimat nem nagyon érdekli (legalábbis eddig nem nagyon érdekelte), hogy mennyit szedtem fel. Múltkor megkérdeztem, hogy gáz-e, azt mondta, hogy ezt majd apával tárgyaljam meg szülés után, hogy gáz e a felszedett kilóim mennyisége :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó éjt, megyek, begurulok az ágyikóba 8)
Vendég
 


Jó reggelt!

Boboka,tényleg szerencse,hogy nem vitték el a kiságyatokat.Dokid jó fej,apával kell tárgyalnod a kilókról Kép Kép Kép

Csunyeszka,remélem ezúttal nem lesz több front.Ijesztő volt olvasni is.Megszavazom neked a 35. hetet minyimum :lol: :lol: :lol:

Anna, nem semmi ez a diéta.Kitartás neked.Nagyon ügyes vagy.A lelki része nem lehet könnyű.Én is voltam pánikbeteg,de 3 éve tünetmentes vagyok.Nehéz volt meggyógyulni,de sikerült.Nekem segített a pszichiáter.Persze nem vagyunk egyformák,és gondolom a dokin is múlik,milyen a szimpátia és a bizalom.Ha bármiben tudok segíteni,szólj! Kép

A balatoni talira nagyon irigy vagyok.Nem lehetne inkább Velencén??? :idea: :lol: :lol: :lol:

Vasalás: jelentem én nem vasalok,csak amit muszáj Kép Kép Kép Ahogy kész a mosómasa,egyből tereget,és így megúszom.

Vicger,remélem túlélted te is a mai vv-t.

Én ma nyolcra mentem vv-re,7kor itthon megettem egy zsemlét és ittam hozzá 2 dl tejet.Mikor odaértem,egyből hívtak is be,és épp le akartak szúrni,hogy miért nem 7re jöttem.Mondom azért,mert a telefonban azt mondták nekem,hogy 7-kor eszik,nyolckor itt van Kép Egyébként nagyon szeretem ezt a nőt,aki a vért veszi az Uzsokiban.Nagy a rutinja,ésnem barmolja szét a kezem.


ÉÉÉÉÉÉÉÉs,akkor a tegnapi élménybeszámoló: Hepinet, Péterfy kórház.Nagyon kedvesek voltak a hölgyek,csak éppen Barnabás szúrt ki velünk.A fiatalúr bealudt,és az istennek nem lehetett felébreszteni.Természetesen azért sikerült róla szép képeket készíteni.És ami nagy meglepetés volt számomra,hogy eszméletlenül megindult a növekedésben. Eddig vagy a korának megfelelő folt,vagy +,- egy két nap,tegnap viszont 2 héttel mérték idősebbnek.
BPD:67 mm
Becsült súlya:1034 gr.

A kép:
Kép

Kép
v.andi
 
 


Sziasztok!

Andi: Így is nagyon szép képek készültek Barnabásról! És félelmetes, hogy már több, mint kilósak a babáink. :lol:

Vicger: Mi is megfáztunk Andrissal. :roll: Nálunk most már jó ideje az a rendszer, hogy fiatalúr elkap valamit a játszótéren vagy a játszóházban és én tőle kapom el. :wink: Jobbulást!

Manó: Örülök, hogy ízlett a palacsinta. Nekünk is! :lol: Csináltál hozzá valami mártogatósfélét?

Holnap jön föl Anyós Andrissal játszani, amíg mi takarítunk és olyan lomtalanításfélét csinálunk. Aztán ebéd után, amíg ők alszanak, Apával elmegyünk Andrisnak szülinapi ajándékötletért egy játékdiszkontba. Bár még csak 1 hónap múlva lesz 3 nagyfiam, de nem akarom az utolsó pillanatra hagyni a rohangálást. Nekünk is elég nehéz megoldani a nélküle vásárlást, így kihasználjuk ezt a jó kis alkalmat. Aztán lehet, hogy Máté is kap valamit. :wink:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Andi: Tényleg nagyon jók a képek :D !
És ezt nevezem, mindenkinek kilós babája van, nekem szerintem még nem érték el a kilót, örülök, ha 800g-megvannak darabonként, de jövő szerdán többet tudok majd, megyünk megint 4D-re.

Délután felhajtom a gyogyitárakat, jönnek a hajszálvisszerek, és lehet van valami gyógynövényes kence, ami jó rá, mert a harisnya 40 fokban állatkínzás!

Diéta: Anna, sajnállak, de biztos nagyon változatosan lehet kalória és szénhidrát nélkül is élni! Látok erre jó példákat, recepteket, de amíg lehet, maradok a magyaros ételeknél :oops:


Keszthelyi strandolási tervek: Lányok, a kikötő melletti városi strand belépői a legdrágábbak! Nekünk mindegy, mert bérleteink vannak, amiket a keszthelyi lakosok kiválthatnak, de szerintem a Helikon és a Libás strand is olyan szép és homokos, pláne fele árért! Bár ha a cél, hogy porontyainkat kitegyük a sok pénzköltési felületnek, akkor tökéletes a városi strand!

Én speciel a Helikonra viszem őket minden nap, homokos, és szép parkja van, nem hemzsegnek az emberek, és ping-pong asztaltól-hintáig van minden! Árakban is sokkal jobb, ha a büféket nézzük, akkor is :wink:

Csak jót akarok, hisz babát várni nem olcsó mulatság!

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Sziasztok!

Andi, csudaszép fotó :)

Gratula a méretekhez :)

Ilyenkor mennyit híznak úgy nagy átlagban a babák hetente? (tudom, nem lehet általánosítani, csak úgy sacc / kb.)

Egyébként tök furi, de múltkor a dokim azt mondta, hogy a babák hossza nagyjából megegyezik a hetek számával, ellenben ezzel nagyon sok könyv pl. már a 24-25. hétre 30-33 cm-nek írja a babát. (Persze, ez is babafüggő)

Rita, Kriszti, remélem minél hamarabb elmúlik a megfázás.
Andris már meggyógyult?

Rita, jó vásárlást nektek, remélem sikerül valami szupi ajándékot találni Andrisnak és Máténak is :)

Csunyeszka, irigy vagyok a balaton közelsége miatt :oops: :oops: :oops:
Csak egy 15 perces elintéznivalóm volt délelőtt, de már megint pest undorom lett :x
Vendég
 


Kriszti, vérvétel???

Én hétfőn megyek, ma még ki kell váltanom a port, remélem nem leszek olyan dinka, hogy elfelejtem :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Helló Halló,
tegnap votunk dokinál, minden szipiszupi.. méreteket nem nagyon tudok, majd a 4d-n méricskézünk, de mindene megvan, dobog a szíve lelkesen, kapálózik, s ásítozik..

Nálam is minden ok, zárt a méhszámjam, bacikat felejtsem el, valószínűleg nem "jól" pisiltem.. majd megismételjük.
És mehetek uszizni:):)
Kilók ugye azóta jönnek,mióta nem mertem menni, hiába nem eszek többet, úgye más az anyagcsere..
szóval nincs diéta, csak újra mozgás, így kordában lehet tartani a 10 kilócskát :)
Dokikám még max 5öt engedélyezett, a saját érdekemben..
És még mindig nincs kiló parám, apa azt mondta, h tetszem neki még mindig :oops: :oops: , csak mozgáshiányom!!

Akinek nem tetszek nagy ívben........... erre jöttem rá :D :D

kaptok képet is kisGubacsunkról

Kép

Kép

Kép
móka:)
 
 


Bobóka, szerintem nyugodtan mehetsz az istenhegyire..
nekünk ott mindig átkapcsol a doki 4d-re is..
és most is oda megyünk.. s Ő is mondta, h majd ott mindent tüzetesen átnézünk..
Szóval szerintem nem csak mozi lesz a 4d-n..

Floranan, még nem reagáltam a multkorira.. szóval nekem is folyamatosan ajánlják, h legyen szülésznőnk...
Most nálam az a szerencse, h a szülésznő általában a dokimmal együtt dolgozik, így csak egy icipici egyeztetést kell végrehajtani..
Azt majd szeritnem a köv. hónapban, amikor már nem dógózok elintézzük..
Megkérdezem a nevét, s majd megírom.
De szeritnem a Levi is szokott ezzel a szülésznővel együtt dógozni. mintha mindkét sógornőm Őt ajánlotta volna.. csak most nem akarok hüleséget írni.. De akár nála is rákérdezhetsz, h Ő kit ajánl, hisz neki sem mindegy, h kivel kell együtt mükődnie egy szülés alatt..:D


Anna kitartást!!!
Ez olyan egy fránya dolog, hisz amikor nem volt kötelező a diéta, akkor is odafigyeltél, s tán könnyebb volt.. fránya pszichénk :P

Andi, nagyon kis cuki Baranabásod!!

Bex, Csunyeszka, Peppino tessék pIhizzni !!

Kép

Kép
móka:)
 
 


Köszönöm a sok bátorítást! :D

Barnabás nagyon aranyos!!!

Csunyeszka, megint nagyon durva hidegfrontot mondanak, pihenj, amennyit csak tudsz!

Kriszti, elfelejtettem tegnap írni, hogy az én rokonságomban Vica-tünetekkel pajzsmirigyproblémák voltak, ha mindent rendben találnak egy átlag vérvételen, akkor kérdezz rá erre is.
Remélem, nem lettél rosszul a löttytől, és szuper az eredményed!

Móka, nekünk a kórházban közvetlenül pisilés előtt le kellett zuhanyozni, és adtak valami gézbecsomagolt vattát, hogy a hüvelyből se folyjon semmi oda-nem-való a vizeletbe - állítólag így el lehet kerülni a téves pozitív eredményeket :wink:

Én is nagyon vágyódom egy 4D-re, de még kell egy kicsit könyörögni érte (főleg, hogy nincs a közelben...)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


sziasztok!

a praxis rendelőben megcsinálják a kötelező vizsgálatokat is ugye? végülis egy uh rendelő, és a hepinetben is adtak leletet is! valaki írta, hogy 9000 volt az egész vizsgálat mindennel együtt!
én két hét múlva mennék a 29. heti ellenőrzésre, de ahova eddig jártam ott 8000 és legutóbb még képet sem kaptam ennyiért, akkor inkább egy ezressel több és kapok képet meg mindent!
aki volt már ott, milyen előre kell bejelentkezni? azt sem találom, hogy mikor rendelnek, én csak délután 6 körül tudnék menni, mivel apa addig dolgozik, és ő mindig elkísér!

KépKép
Kép
s.vera
 
 


Vera: Mi a Praxisban voltunk. Hajdú drnőt és Győrfy drt is ajánlják. Ha mindegy, hogy kihez mész, akkor szerintem már akár a jövő hétre is kaphatsz időpontot, de minél előbb telefonálj.

http://www.babanet.hu/ultrahang.php

Az itt található regisztrációval kapsz 1000 Ft kedvezményt. Miután megvan a visszajlező email-ed, akkor telefonálj, már ott be lehet diktálni a kódot.

Ezzel volt 9000. Kaptunk 6 fekete-fehér képet és a vizsgálatot DVDre írták.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Vicger: Csatlakozom Annához. Szerintem is érdemes a sima vérvétellel együtt TSH értéket is nézetni. Erre a háziorvos is tud beutalót adni és akkor egyben letudnátok a szúrást. Nálunk a pajzsmirigy vérvétel eredményére az SZTKban 1 hetet kell várni, gondolom máshol is hasonló a helyzet. :roll:

Ha a családban van/volt pajzsmirigy beteg, akkor nagy eséllyel indul, főleg az ember lánya (bár ritkán fiúknál is előfordul). Én már 3.generációs vagyok. :roll:

Egyéb tünetek is szoktak lenni: nagy fogyás/ hízás hírtelen, fokozott izzadás, heves szívverés, hajhullás.

Ja, és mindenkinek mondom, hogy sajnos szülés után is sokaknál előjön, akinél előtte nem volt. Így ha ezeket a tüneteket tapasztaljátok, érdemes vérvételt kérni.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Móka: KisGubacs nagyon helyes! És szuper, hogy veled is minden rendben. :lol:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Anna: Köszi az előrejelzést, bár azóta a neten követek minden előrejelzést és megkezdem az óvintézkedéseket :wink:

Móka: Neked is szépen növöget a palántád :lol:

Szülésznő: Én nem fogadtam, de sokkal több segítséget adtak, mint az orvosom, így a doki borítékjából szépen kikúszott egy része és az ajándékcsomag mellé megkapta inkább a szülésznő!
Én eddig csak nagyon aranyos és segítőkész szülésznőkkel találkoztam, de ehhez a jó kapcsolathoz az is kell, hogy ne tobzódjuk túl az egész vajjúdást és szülést! Senki nem szereti az okoskodó vagy épp hisztis libákat!
Ez a titka, és nem kell külön megfogadni őket, mert lelkiismeretesebbek és megértőbbek, mint a férfi dokik!

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Sziasztok!!!

Keszthelyi taliban én is benne vagyok. Szinte m inden nap átrobogok rajta, ahogy jövök be gyenesre a házhoz.
A libás strand szerintem is tuti kis hely, és úgy tudom nemrég újították fel.



Bobóka!Utólag is boldog születésnapot!

Most rohanok,mert iszonyat mód korog a gyomrom, és itt csak max.malteros vödröt találok.......

Jó hétvégét, és aki strand közelben van ,az még ma élvezze ki ,mert holnaptól már lehűlést mondanak.

Képzeljétek, tegnap szedtem meggyet a kis fánkról, és olyan de olyan fincsi meggylevest csináltam belőle, hogy nem győztem magamat dícsérni!! :)


Ja,és Zsófi nagyon örülök én is a jó híreknek!!!!!

KépKép
csikipetra
 
 


halihó!

Most csak gyorsan végigfutottam amit írtatok, igyekszem majd bővebben reagálni, de közben gyártom a vacsit

Pajzsmirigy: nagyon köszi, h szóltatok, most már egy vv-tellel nem ússzuk meg, Vicának is levették ma. De nem fájt neki, hős volt, úgyhogy lehet benne van egy ismétlésben is :D

terheléses: hát iszonyat volt... :shock: :shock: :shock: tavaly jobban bírtam. Bár nem kellett helyben ülnöm, mondta a csaj, h mehetünk /Vicát másik kórházban szúrták, úgyhogy muszáj volt/ de elég vackul voltam. na mindegy, eredmény hétfőn. délután fél kettőkor ettem először, már minden bajom volt.. A zöldségnaponak meg jól odavágott ez a cukros lötty, úgyhogy mivel már minden mindegy délután ettem egy Alexandrás light túrórudi jégkérmet. Nem volt vizes jégkrém, pedig én azt szeretem ...

Libás strand: ez melyik? a helikont ismerem, a libás nem tudom melyik.. városira szoktunk járni, s bevallom egyáltalán nem találtam drágának... ugye én répcelaki vagyok, Bük, Sárvár mellett, ott iszonyat árak vannak osztrákékhoz szabva, ahhoz képest paradicsom volt a városi strand. Szóval kérek utcát, házszámot, h gps-be betöltsem célállomásként :D :D :D

Andi Barnus csudaszép!!!!!!!

MÓka: ezt az édes nózit.... zabálnivaló már most :D

na futok cukkinit rántani :D

vicger
 
 


Atesz átvállalta a vacsora elkészítését :) :)

Rita, jobbulást nektek is!!!

Boboka, jól teszed! Most már én sem vagyok görcsös egyáltalán kilóilag. ha már így maradok, már akkor legyőztem saját magam :D :D :D :D

Ma vettem egy strandkendőt /seggtakarót :D/ így aztán nyugisan fogok bikiniben drasszálni :D nem látszik a narancsültetvény a hátsó fertályon :D

Tényleg, kendőbe is bele szoktak menni a vízbe, vagy az csak szárazföldi viselet? :oops: :oops: merthogy nekem ilyenem még soha se nem...

s egy másik kérdés: úszópelus... ilyet is most vettem először, ez hogy műkszik? nem szívja be a vizet, de a pisit-kakit nem engedi ki? s meddig bírja egy - egy pelus? mert csak egy csomaggal vettünk, nem tudom elég lesz e... Szóval help!!!!!!!!! :)

vicger
 
 


[quote="vicger"]
írta:
vicger
Ma vettem egy strandkendőt /seggtakarót :D/ így aztán nyugisan fogok bikiniben drasszálni :D nem látszik a narancsültetvény a hátsó fertályon :D

Tényleg, kendőbe is bele szoktak menni a vízbe, vagy az csak szárazföldi viselet? :oops: :oops: merthogy nekem ilyenem még soha se nem...


De lökött vagy Kép Kismama vagy,csini vagy,nincs mit takargatnod.Amúgy a kendőt illik levenni vízbe menés előtt :wink: :lol:

Kép
v.andi
 
 


Vera!

Mi is a Praxisban voltunk (Győrfy), teljesen korrekt lelettet is kaptunk (mi csak mozizni mentünk, de először megnézte rendesen, hogy minden rendben-e és csak utána 4D-ztünk).
Az időpontért hívd őket, mintha csak 2-szer egy héten rendelt volna ő, viszont már a következő hétre tudtak időpontot adni (én még egy későbbi időpontot is választottam, mert nekünk az volt jó).
Mondjuk én mehettem volna a saját dokim rendelőjébe is, mert ott is van babamozi külön bejelentkezésre (nem az orvosom végzi, hanem szakember).

Szülésznő: én fogadtam, és nem is bántam meg. A legnagyobbnál még nem volt, és belefutottam egy 10 órás szülőszobai tartózkodásba, szülésznőváltással. Nem volt belőle semmi gond, de azért láttam, hogy egy normál szülésnél a szülésznő többet van a kismamával, mint a pár vizsgálatra bejövő orvos. Volt olyan szülésem, ahol a szülésznőn múlt, hogy milyen minőségű varrattal vartak. Az utolsónál meg gyakorlatilag ő volt a biztos pont, mert a terminus után hagytam ott az orvosomat és mentem a korábbi kórházomba, korábbi szülésznőmhöz. Vele sajnos már nem tudok szülni...

Kriszti!

Nekem eddig nem sikerült megfejteni, hogy jó-e. Az biztos, a víz belemegy a pelusba, talán nem szívja meg annyira magát, mint a rendes. De szerintem a pisi kijönne belőle, max. a darabos kaki nem...

Én eddig 6,5 kg-t híztam, de 5 hete is ugyanennyi voltam... Viszont sajnos nem 50 kg-val kezdtem.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Kriszti, a lényeg, hogy túl vagy a lötyin :wink: az eredmény miatt meg ne izgulj, minden rendben lesz!

Móka, kis Gubacs nagyon édi :)

Andi, szépséges az új avatarod :)

Petra, köszi :)
és gratula a meggyleveshez :)

Kriszti, stand kendőm nem volt még (és úszó pelusom sem, úgyhogy ezekben nem vagyok ottan 8) 8) 8) ) :lol: :lol:
Vendég
 


Andi köszi :) :) :) áááááááááá pedig jobb lett volna, ha illő belemenni a vízbe is vele :lol:

Astrid
: ahhhha.... na de akkor ez megint egy nagy átvágás, semmi más...
kilók: ez nem tétel Astrid :)


Boboka
, na majd beszámolok róla, sőőőt, lehet, h még fényképek is lesznek :D :lol:

/ha nem hagyom itthon a masinát, vagy az elemeit :)/

vicger
 
 


sziasztok ....megjöttem..
két napja meggyszedés van,magozás,lekvárkészítés,fagyasztóba csomagolás,és leveskészítés.KIVAGYOK!!!

ANDI,MÓKA gratula babákokhoz!!!

Most többre nincs erőm,pusza ha kipihentem magam jövök.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Na, most én nem győztem olvasni, pedig alig bő egy napig nem voltam csak :) Uhhhh, és micsoda nap volt, egésznap rohangáltam, millió dolog, hivatalok, ügyintézés, mindez iszonyat melegben, az autó néha 37 fokos külső hőmérsékletet írt ki ... nem annyira szerettem ezt most. :( Olyan jó volt újra itthon, hűvös, csend és nyugalom. :)

Kriszti: ne érezd magad bűnösnek a "diétás marhaság" miatt, egyszerűen csak leírtad, hogy mi van Veled. Mindannyian tudjuk, hogy most nem ez a legfontosabb, szerintem valamennyien teljesen normálisan állunk hozzá. Az nem baj, ha ésszerű és normális határokon belül vigyázni akarunk és ebben támogatjuk egymást, de én úgy érzem az olvasottakból, hogy egyikőnk sem lihegi túl ezt a kérdést. Pláne, hogy olyan trénereink vannak, akik megerősítenek minket abban, hogy milyen nagyszerű Istennők vagyunk. :wink:
Terheléses: a lényeg,hogy túl vagy rajta és hamarosan meglesz az eredmény,hogy rendben :) és jól tetted, hogy megjutalmaztad magad egy light túrórudi jégkrémmel, márha az lehet jutalom (még nem kóstoltam), majd holnap folyt.köv. a diéta, ettől ne legyen lelkiismeretfurdalásod, nem dől össze a világ. :wink:

Kata05: gratulálok az eredményekhez. :)

Boboka: meg tudom erősíteni, amit többen is írtak, én is a Praxis-ban volram Győrfi dokinál a 4D-n, és nagyon elégedett voltam, rászánta az időt, nem sürgetett, pedig a mi manónk is szunyokált éppen, szóval rendben van a hely és az ember is :)

Csunyeszka: 8 percesek, ejha ... és most is jön a front .... vigyázz magatokra .... de rendes gyerkőcök ezek, tudják, még hogy dolguk van odabenn. :)
Ha találsz valami jó viszeres kencét, lsz. írdd meg. Köszönöm.

Rita, Manó: kedvet csináltatók a kukoricás palacsintához, ezt én is ki fogom próbálni. :lol:

Andi: gratulálok Barnabáshoz. Nem baj, hogy aludt, látod így is milyen jó fotó kerekedett, és annyira helyes az arcocskája. :)

Móka: örülök, hogy Nálatok is minden rendben, helyes kisGubacs :)

Ne haragudjatok, ha nem reagáltam mindenre, de a mai nap után tőlem, most ennyi is nagy teljesítmény. :oops:

KépKép
KépKép
madar
 
 


Süti: na, jó OK, de most már tessék pihenni!

KépKép
KépKép
madar
 
 


[quote="madar"]S írta:madarziasztok!

Na, most én nem győztem olvasni, pedig alig bő egy napig nem voltam csak :) Uhhhh, és micsoda nap volt, egésznap rohangáltam, millió dolog, hivatalok, ügyintézés, mindez iszonyat melegben, az autó néha 37 fokos külső hőmérsékletet írt ki ... nem annyira szerettem ezt most. :( Olyan jó volt újra itthon, hűvös, csend és nyugalom. :)

....


Hmmmmm,és te mikor pihensz????

sutimano76
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?