Új privát üzeneted érkezett!

hmbori: nekem feltünt h eltüntél :lol:

Lehet h félreérthető vagyok, de én még nagyon szeretnék még egyben maradni egy jó ideig, de mivel múltkor a dokim is azt mondta ha tovább rövidűl a méhszáj befektett, ezért beszereztem mindent, hogyha úgy alakul (amit nagyon nem szeretnék), akkor meg legyen minden. Nah meg ne maradjak ki a vásárlás öröméből én sem :lol: És a lelkelmis nyugodt.
De ezen a héten mindenki ezzel jön, hogy hogy lennt van a pocak, ami kissé idegesítő már :roll:

Én Bp-en végeztem szakmérnök közgazdász szakon. Nekem hétvégén volt az oktatás.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok,
megvagyok én is, csak az utolsó hetet gyűröm: köszi mindenkinek a biztatást, hmbori, neked is kitartást! Az én utódom/helyettesem iszonyú lelkes, kicsit terhes is a dolog, de ez van. Nagyon örülök, hogy lassan mendegélek haza, és bár valószínűleg nem úszom meg, és a jövő héten is be kell jönnöm 1-2x, az már nem lesz olyan vészes. Hétvégén is bent leszek a Múzeumok Éjszakáján (már írtam, én egy múzeumban dolgozom), és ez a vég!! A kollégák is el akarnak köszönni, de az a muri is csak jövő héten esedékes.
Hétfőn voltam az Ikeában, vettem egy fekvőbetétet azt hiszem, anetto írt róla, tényleg nagyon praktikusnak tűnik, biztosan fogom használni. (Jó, jó, néhány egyéb apróság is becsúszott, de hát úgysem mostanában megyek arra újra :oops: )
Én még július elejére még be akarok jelentkezni a kozmetikába egy utcsó szemöldök-szempillára és egy lábgyantára, mert már egy rendes testápolózás után is úgy lihegek, mint Rexi kutya a melegben. :shock:
Nálam teljesen feladós az éjszakai pihenés; zsibbadok, forgolódom, egyszerűen nem találok egy kényelmes pozitúrát. Már a szopipárnát is kivágtam, de semmi sem segít.
Ja, és feladtam a koffeinmentességet is: nem volt tartható, kétszer is majdnem elájultam az elmúlt napokban, ezért most napi egy tejeskávét iszom, így egy kicsit jobb. Próbálkoztam a zöld teával is, de kutyafülét sem ért, olyan kíméletesen emelte a vérnyomásom, az enyém meg olyan kíméletlenül tud lezuhanni...
Egyébként teljes nagyüzem volt tegnap: Ákoska pakolt odabent vagy nem tudom, merre forgott, de hatalmas púpok árulkodtak a mozgásáról.

Nagyon jók a képek, mindenki csini, mosolygós, a gyerekek pedig olyan igaziak: életrevalóan vidám, derűs apróságok és nem is olyan apróságok! Az ágy nekem is tetszett!

Nem tudtam mindent visszaolvasni, de hazahozós ruhában mi volt a konklúzió? Én is ezen tipródtam: egy hőségre és hűvösre tervezett szett: mondjuk vékonyabb pamut rugi, sapi és pelus (arcocskához) vagy esetleg kisbody, zokni, sapi? Hűvösben pedig melegebb rugi és sapi? Bocs, de lemaradtam valahol...

Tudjátok, mire vagyok kíváncsi: ki lesz közülünk a következő? :lol: Úgy értem, vannak itt júl. végére kiírt kismamák is, és mindannyian rövidesen átszakítjuk a célszalagot... Remélem, mindenki boldogan és egészségesen és persze könnyedén győz!

Kép
goldplast

Irdab,
Nekem ugyan sok tapasztalatom ebben nincs, de szerintem teljesen jó pocakod van. :)
És különben is, sokszor hallani olyat, hogy hamar leszállt, és mégsem jött hamarabb a baba. Meg hát első gyereknél kb. 36. héten normális, ha leszáll, és Te lehet, hogy már ott tartasz, nem? Attól még simán lehet 40 hét..

Bori,
kitartást még a jövő héthez! :)

Na, küldök én is egy képekt. Ez vasárnap készült. Tegnap mi is megmértük a haskörfogatot (most először): 105 cm. Az jó? Kép 31+1

Kép
bikmakk

Hmbori,
én is Pesten végeztem, nappalin 1998-ban.
Képzeld, a szülésfelkészítőn javasolták, hogy hétfőn 11-re menjek be a kórházba, mert akkor hivatalból ott van mindig az anyakönyvvezető, és nagyobb eséllyel tudok vele beszélni, mintha a hivatalban kellene kivárni a sort. Úgyis ott van az újszülöttosztályon, nekem meg ott van ismerősöm, most már csak az kell, hogy dolgozzon is hétfő délelőtt.
A Brendonban én is Anita fürdőrucit néztem, akkor ezek szerint ők hatalmas árréssel dolgoznak. Amúgy maradtam a bikini+strandkendő verziónál.

Nekem szupi védőnőm van, pont anyukámmal egyidős, és a fia és köztem pár nap van, de amúgy nagyon fiatalos.
Lilivel nem hozzá jártam, mert ugye még Pesten laktunk (na ő katasztrófa volt, olyan szerencsétlen volt szegény), csak akkor ismertem meg, mikor már a baba a kezemben volt. Lelkiismeretesen jött mindig, eleinte többször, utána kevésbé, de ha szóltunk, hogy pl. kiütés jött Lilire, akkor már pattant is a biciklire, és kijött megnézni. Tegnap is mondta, hogy az elmúlt egy hónapban kétszer is járt felénk, csak nem voltunk itthon (szegény, ezt már megszokhatta volna), és azért mondja, hogy nehogy azt higgyem, hogy ő nem gondoskodik rólam. Szóval nagyon aranyos.

Irdab,
július 11-én jön a kutymorgusz. Ma délelőtt is kiültem a kertbe, és olvastam a "szakirodalmat", hogy lehetőleg itt az elején ne rontsak el sokmindent. Bár szerintem ezzel a kutyával is úgy van az ember, mint mikor az első gyerekét várja. Elolvas minden fontosat szoptatásról, gyereknevelésről, altatásról...aztán meg majd ösztönből csinálja úgy, ahogy neki is jó, és a gyerekének is megfelelő.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Most jövök az UH-ról, hát sokkoltak a hírek.
Eddig úgy tudtam, hogy 30+1 naposak vagyunk, most meg a méretek alapján 32+5 napnak mondanak. Hát ez majdnem három hét különbség, mindjárt fel is hívom az orvosom.

De egyébként minden rendben :lol: :lol:
Marci már két kilós, BPD 86, AC 270, FL 60 mm. A kukacát is megnézték, az két centis :lol: :lol:

Kinek is mondtak hasonló eltérést? Most lehet, hogy korábban szülünk??? :shock:

Elrobogok dolgozni, aztán este még jövök, meg olvasok is!

Bea

Kép

Kép
dbea

Goldplast,
szerintem nagyon lutri, hogy ki lesz a következő. Az első 10 kismama 1 héten belül van a táblázatban, szóval közülük bárki. Aztán meg lehetnek itt még nagy előzések, más meg még a 42. héten is babásan fog tipródni, hogy mi lesz már...

Emlékeszem a kolleganőm és köztem 4 nap volt. Ő dec. 14-re, én 18-ra kiírva. Aztán nov. 22-én kaptam egy sms-t, hogy ma reggel megszületett Anna..., hát kaptam egyből frászt, hogy te jó ég, itt már bármi megtörténhet.

Képzeljétek, nem bírtam kivárni a 13:00 órát az ebéddel. Egyszerűen annyira álmos vagyok, pedig aludtam éjszaka. Úgyhogy most lefekszem, kikapcsolom a telcsijeimet, és még 2,5 órát aludhatok, minimum, mire az oviba kell készülődnöm.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Én menszi szerint aug 20-ra vagyok kiirva de ultrahang szerint aug.8--ra.Az tuti,hogy nem huzom ki aug 20-ig :shock:
Szóval majdnem 2 hét :? a különbség.

Megyek teregetni.... :?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Ma voltam védőnőnnél és rákérdeztem hogy miért mondta azt az orvos hogy akár július 6-7én is megszülethet Hajnus. Azt mondta azért mert szép méretei vannak és nem lesz pici. De ő szerinte sem fogom aug. 4ig kihúzni.

Keresgéltem ma a butikokban szoptatós melltartót meg kíváncsiságból fürdőruhát is. Egyetlen helyen mondták hogy tudnak rendelni fürdőruhát, ezt az Anita márkájút de azt tanácsolták hogy jobb ha megnézem Bp-en mert ott rögtön fel is tudom próbálni.
Teszek fel tegnapi képet, telcsivel készűlt nem túl Kép 33 hetesen jó minőségű
Vendég

Én menszi szerint, július 28, a baba mérete alapján július 14.
A kiskönyvemben a köztes időt írta be a doki. Azaza mensi szerint 34 hét, kiskönyvben 35. hét, baba mérete alapján 36 hét.

Csilla akartam kérdezni, hogy hogy szedted vajúsád közben a homeos cuccokat, miből mennyit?

Linácska és mi finomat ettél ma? Lehet én is kicsit vízszintesbe teszem magam.

Jah akartam írni nektek, hogy ha valakit édekel, június 26-27-28-án lesz itt Tatán a Víz-Zene-Virág fesztivál.
http://www.tataifesztival.hu/
Itt megnézhetitek milyen programok lesznek

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri, én csak a Caullo-t szedtem. Az első fájástól kezdve fél óránként 5 bogyót kaptam (épp el is fogyott egy fiola).
Azért az hozzátartozik a történethez, hogy én éjfélkor kerültem be a szülőszobára, mert elfolyt a magzatvíz, de tök zárt volt a méhszájam. Sajnáltak is a szülésznők, mondták, hogy reggel 7-kor kapok majd tágító zselét, addig bírjam ki. Szóval nekem nagyon bejött ez a szer, és ezért javasoltam, hogy elég akkor elkezdeni amikor igazán kell.
Ennek egyébként méhnyakizom-lazító hatása van, szóval ha Zora annyira lent van már, hogy feszíti a méhszájadat nem is biztos, hogy jó ha még rálazítasz. (De igazán nem értek hozzá, lehet hogy most hülyeséget írtam... )
Vendég

Jah, az nem is derült ki, hogy elkezdtem éjfél után szedni, és Milu 7-re kint volt!
Vendég

Sziasztok

Végre megjöttünk az UH-rol azt mondták hogy minden ok a méretek:
BPD:76mm OFD:96mm HC:273mm
AD1:75mm AD2:75 mm AC:237mm
FL:54mm
Suly: 1240g
remélem h, ténleg jó mert a dokim sajnos szabin van ugyh telefonon beszéltünk és ha nincs semmi panaszom akkor csak a 35 héten kell ujra menem CTG-re és a 37héten császár.
Na megyek le fekszem egy kicsit.

Margit
Vendég

Itigram: lehet hogy írtad már, nem tudom de miért kell a 37. héten császár?

Csilla: olyan bogyót mindenki kap? Vagy magunknak kell beszerezni? Egyébként én tökre meglepődtem amikor azt mondta az orvos hogy csak a jövőhét csütörtökig szedhetem a magnéziumot, azért mert nagyon kemény a méhszájam és jó lenne ha elkezdene magától kinyílni hogy a szülésnél is jobban táguljak majd.
Vendég

Irdab már csak az hiányzott volna ha Nolit hagyom ott :roll: amennyire szétszort vagyok....

Ma én oldalast sütöttem meg rizst hozzá apa készítésű koviubi :P
de meg mondom öszintén semmi kajcsit nem kivánok igazán... :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-Bam :lol: :lol: :lol: Hát az szép lett volna.

Igen Csilla ezért várok még azt hiszem vele, még egy-két hetet.

Piroska, mekkora Hajnus mérete, hogy majdnem egy hónappal korábban mondta a dokid a várható időt? Csini kismami vagy :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

[quote="dbea"]S írta:dbeaziasztok!
Most jövök az UH-ról, hát sokkoltak a hírek.
Eddig úgy tudtam, hogy 30+1 naposak vagyunk, most meg a méretek alapján 32+5 napnak mondanak. Hát ez majdnem három hét különbség, mindjárt fel is hívom az orvosom.

Bea!
Mi múlt héten voltunk a nődokinál.Méretek alapján korának megfelelő a csajszi,haskörfogat szerint kb 1héttel nagyobb.
Viszont ezen ne parázz! Emlékszem anno a Szabival mikor voltunk a 33-heti uh-n.Minden mérete korának megfelelő volt,vagyis 33hetesnek megfelelő,és 3300gram-ra saccolták :lol:
37hétre született(egy idióta szülésznő jóvoltából,aki elfolyatta a magzatvizemet)és 3900gram volt a Szabi.Másnapra keményen besárgult,és ment is a kora osztályra.Muris volt,mert az összes papíromat bekérték amiből kiderült,hogy bizony 3héttel előbb született,és majdhogynem koraszülöttnek számít a majd 4kilójával :lol: :lol:
Ehhh,hát mondjuk most sem egy vékony dongájú pasi :lol:

mimi12

Sziasztok!

Én olyan lusta vagyok ma,hogy ihajj...Védőnő is igérte,hogy jön,de még nem ért ide :roll: Most telózott,hogy holnap du jön.

Piroska,csini vagy!Akkor már lehet egy hónapod sincs :)

Mimi,hát igazándiból annyit tudni,hogy agyérgörcse volt.A bal agyféltekét érintette a dolog,a nyaki izmai gyengébbek.Most neurólógiai kezeléseket kapnak a Margit kórházban.De talán hétvégén már hazajöhetnek.És azt mondták nekik,hogy koncentráció és memória zavarai lehetnek a későbbiekben.Majd dévény tornára fognak járni,meg gyógy úszásra.

Adri,örülök,hogy nem szóltak az eredményedre semmit,de sztem is az jó még!Ezzel a "has lent" van dologgal,meg sztem ne foglalkozz túl sokat.Kár,hogy nincs fotóm a bnőmről,mert elküldtem volna neked,hogy neki mennyire lent volt és csak a 41+2 naposan szülte meg Bogit :)

Margit,örülök,hogy minden okés volt az uh-n!

Ádibaba,nagyon klassz Ádi ágya :) És milyen helyes kis pasi,látom szerete ő is füvet nyírni :wink:

Kép
Kép
tundi24

Dbea,nem baj az ha nagyobb a babuci.Inkább legyen egy kicsivel nagyobb,mint kisebb!!

Bikkmakk,te is nagyon csini vagy!Merrefelé kirándultatok?Biztosan jó friss levegő volt! :wink:

Goldplast,hát én biztosan nem szeretnék a következő lenni.Aug közepénél előbb nem szeretnék megszülni.De persze fóbiáim vannak.De még se babacuccok,se nekem csomag összekészítve..szóval én még nagyon nem készülök szülni.Remélem,hogy a pénteki uh-n is mindent rendben találnka majd,és vmi jófej dokit fogok ki,mert ugye az enyém szabin van,és csak júli10től rendel :?

Bori,márcsak akkor 2nap a melóból!Neked is biztosan nehéz lesz otthagyni.De utána meg hamarosan lehet babázni :wink:

Nikó,miért kellene írni a magzatmozgást????

Kép
Kép
tundi24

Méretek:
hát nálunk is bonyolult a helyzet. Elvileg menstri szerint nekem július 21 lett volna az időpont, de mivel annak idején csináltam ovulációs teszteket is, én mindig úgy tudtam, hogy két héttel később fogant a gyerek. Ezt igazolta elvileg az első UH is, akkor kalibrálta be a doki néni az augusztus 3-ai időpontot.

Ehhez képest már a 19 hetes UH-n két héttel nagyobbnak látszódott a baba, amin mindenki meglepődött, mondván, hogy ha nagy is lesz, akkor is a gyerekek közti különbségek csak a 25. héttől szoktak mutatkozni, és valódi különbségek az utolsó pár hét növekedési ütemének különbségéből adódnak.

A 30 hetes UH szerint már 3 héttel volt nagyobb a bébi, és mivel a méhfenék-méhcsúcs távolság elég nagy volt akkor (38 cm, és a doki szerint kb annyinak kellene lennie, ahány hetes vki), így július 20-ra előrehozta az időpontot.

Én innentől nem nagyon tudok kiigazodni azon, hogy most mi van :shock: Jövő héten pénteken megyünk UH-ra ismét, elvileg az vagy a 35. vagy a 37. hét. Kíváncsi vagyok, hogy akkorra mekkora lesz :) Igazából persze annyira nem is fontos, mert jön majd, amikor jönni akar, egyedül csak izgat, hogy akkor most mikortól kell majd járnom sűrűn CTG-re, illetve ahhoz ragaszkodtam a doki néninél, hogy ha nem kell, akkor ne indítsunk szülést, ha Ábel nem akar kibújni július 20-a körül. Az utóbbit sikerült is megbeszélnünk.

Adri

Kép
Kép
flake76

Húú Adri!Akkor te lehet 1-2-3héten belül megszülsz???Juj de jó :lol:
No viszont én is kiváncsi vagyok mikor kopogtat neked bébi ezek után. :lol:

Tündi!
Nem értek hozzá,de ahogy így leírtad,akkor talán szerencse a szerencsétlenségben,hogy nem olyan vészes a dolog.....
Amúgy erre mit mondanak mitől lehet?Ezt már csak úgy kíváncsiságból kérdem.

mimi12

Flake,nekem még soha nem mondtak ilyen távolságokat.De mindig tanul az ember vmit!:)

Mimi,ahogy a csajszi elmondta,nyakára volt tekeredve a köldökzsinór,leesett a szívhangja,és csak másfél óra múlva császározták meg.Azt mondja azt mondta a doki a szülésznőnek,hogy figyeljék...És oxigénhiányt kapott,de úgy engedték haza,hogy egészséges baba.
És pesten megállapították neki az I.számún,hogy szülés közben kapta.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Kismamki!

Dbea: szép méretek, jázminnál nekem is két héttel nagyobbat mértek annó, de kivárta az idejét 39 hétre jött, viszont amikor kibújt a dokinéni akkor azt mondta jóval kissebb a kelleténél és kb két héttel elszámolták annyira magzat mázas volt. Szóval nem tudom meg uh sem mindíg pontos lásd Siisinek előtte nap mondták az 1800g-ot és csak 1550-nel született.

Nekem meg azt mondta az uh-s nő, hogy mivel Marcusnak ennyire lennt van a feje hamarabb meg fog születni. De pénteken megyek a dokimhoz és ott majd minden kiderül. Kiváncsi vagyok. Viszont Jázmin is ennyi idősen befordult és mégsem jött előbb.

Margit: a te babád sem kicsi.

Ígértem tegnap, hogy rakok fel képet a vett rucikról.
Kép Kép

Kép

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Piroska én januárban terhesség által élőidézett agytrombozist kaptam és azota minden nap 2x vérhigító injekciot kapok és ezért lesza 37 héten csácsár de azt még nem tudjuk pontosan h utána mi fog történi azt mondták h lehet h a kicsinél vér csere lesz születése után röktön.

Beus nagyon szép rucik :wink:

Margit
Vendég

Terhességi kor
Nálam, ugye pontosan tudott, hogy mikor fogant a baba. Az UH a méretek alapján mégis mindig más időt ad meg. Doktor szerint nem kell ezekkel foglalkozni. A 40. hétre nem egyformán 3 kiló és 50 centi minden baba :wink:
Sose módosítottuk az időpontot. Villő majd megszületik valamikor a 37-42. héten :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

A két barátnőmmel egy hónapon belül vagyunk kiírva. Megy a találgatás, melyikünk fog először megszülni :wink:
Vendég

Itigram: most már értem hogy miért lesz szükség a császárra, remélem hogy azért most már jól vagy és hogy a baba is jól lesz!

Beus: szépek a rucik :lol:

Tündi: én azért szeretném ha Hajnus azért legalább július végéig kihúzná.
A magzatmozgást pedig úgy tudom hogy a kiskönyv hátúlján kell majd feljegyezni de csak a 36. héttől.

Irdab: hú most így fejből nem tudom a méreteket de most nincs kedvem lemenni a papírokért
Vendég

Méretek: semmit nem jelent a szülési időpontra vonatkozólag. Lilivel december 18-ra voltam kiírva, ugye nagy volt, közölte a dokim, hogy majd a télapó hozza szerinte. Na dec. 20-án született 40+2-n, és még akkor is indították.
Most kérdeztem, hogy ha ilyen nagy Levi, hogy 2-3 héttel is nagyobbra mérik, akkor korábban is fog születni, vagy csak nagy lesz. Az orvos azt mondta, hogy erre max. a 36-37. héten tud csak válaszolni egyéb körülményekből, de csak a méret nem jelent semmit. Ugye most aztán mi is tudjuk, hogy mikor fogant.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jó reggelt!

Látom tegnap nem volt nagy élet itt :?: :?: :?:
Mindenkit elkapott a fészekrakó ösztön, és mos, vasal?
Én azt tettem tegnap :lol:
De mára is maradt bőven, anyukám is volt tegnap segíteni, és pont azt beszéltük, hogy annyi ruhácskát kaptam, hogy rá se tudom majd Zorára adni mindet.

8-ra megyek nstre, aztán jön egy bnőm, ma jövök még, de nem tudom mikor :wink:
Szép napot mindenkinek, és kitartást a mai hőséghez. Persze az utánna lévő két nap sem lesz könnyű, front front hátán :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Jó reggelt!

Adri,első NST,én emlékszem úgy izgultam,hogy csak na :) De olyan jó értelemben,hogy na eljött ez az idő is :wink:

Linácska,Ágota,nálunk sem írják át az időpontot attól mert nagyobbnak mérik a bébikét :)

Piroska,nem lesz ott semmi gond,és kíhúzod július végéig! :) Vki szülhetne júli25én,mert akkor lesz a szülinapom :P :wink:

Beus,nagyon édesek a kis rucik! :) Nekem is kellene már vásárolgatni úgy rendesen!

Kép
Kép
tundi24

Linácska,láttad,hogy jövőhétre zivatarokat jósolnak 23fogos átlag hőmérséklettel? :cry: :cry:

Kép
Kép
tundi24

irdab, látod, nst-ben is már előbbre jársz mindenkinél! De azért drukkolunk, hogy ne jöjjön sokkal előbb Zora! (Nekem majd csak 29-én kell mennem először nst-re.)

Tündi, nem 2 napom van, hanem 7 - még a jövő héten is melózok...

Beus, nagyon cukik a rucik, a kedvenceim az I Love My Mummy és Daddy... :) (Kár, hogy egyszerre nem lehet majd rajta mindkettő...) De már előre elképzelem a fotókat, amin Te fogod Marcust a Mummy-s rugiban, apa meg a Daddy-sben...

Tegnap elkezdődött nálunk is a rumlizás: új bútorok jöttek, régik mentek. A cuccok halmokban szerteszét a lakásban, mivel az új szekrényeket még nem volt idő összerakni (majd csak a jövő héten...). De annak nagyon örülök, hogy a régi bútorok eltűnnek, sokkal barátságosabb lesz a lakás nélkülük! :D

Tegnap voltam szülésfelkészítőn, a különböző fájdalomcsillapítási módokról volt szó. Nagyon kihangsúlyozták, hogy tévhit az epidurális érzéstelenítés kapcsán, hogy mellékhatása lehet a fejfájás, rossz esetben a bénulás, mert nem! Merthogy csak a gerinchártya mellé juttatják be az anyagot. Csak császármetszésnél adják mélyebbre, a gerinchártyába, de még annál sem szükségszerű a fejfájás, de ott előfordulhat, ha megsértenek valamit, amiből szivároghat a folyadék (ettől fájhat az ember feje).
De inkább a homeopátiás szereket és a figyelemelterelést ajánlották, mint hatásos fájdalomcsillapítókat. (Persze a homeós cuccot mindenkinek magának kell vinni, abból nincs raktári készletük...) Meg izomba adnak injekció koktélt, nem is vénába.

Kép

Kép
hmbori

Tündi,
láttam az előrejelzést, én a koponyeg.hu-n szoktam nézni. Az az igazság, hogy napról napra változik, szóval szerintem még bármi lehet, de ott olyan 28-29 fokokat ír. Azért az durva, hogy most pénteken 31 fok, szombaton 15.
Nekem az első nst érdekesen alakult. Elmentünk UH-ra, ahol mondta a szonográfus, hogy mintha tachicard lenne a gyerek, úgyhogy menjünk már be a kórházba. Úgyhogy irány a kórház, sürgős nst, tényleg tachicard volt, de nem annyira, úgyhogy szinte naponta nézték. De nekem ez már a 37. héten volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Túl vagyok az első nst-én. Hát mit ne mondjak...............
A gép olyan sz@r mint állat, a gyerekem a hátacskájával nyomkodta az nst azon részét ami nézi a szívhangot, és a gép nem mutatta ki h van szívhang. :shock:
Az egész pocakom hullámzot, de a gépnek nem számított.
Nah aztán sikerült valami szívhangot elkapnia a nőnek, de a lényeg az eredmény, hogy kicsit szapora a szívhang. Most próbálom nem idegesíteni magamat :roll:
Sajnos az én orvosom nem volt ma, pedig azért mentem ma mert Ö van ma a terhesgondozóban, mivel szülésen volt, ezért a helyettesítő orvos azt mondta hétfőn menjek vissza, hogy megismételjük. De csütörtökön is mennem kell, mert akkor van az én orvosom a terhestanácsadóban.

A barátnőm lemondta a mai napot, és holnap jön majd.

Elég durva lesz mad, hogy az országnak az egyik részén 15, a másik részén 28 fok lesz.

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab, sokáig tart egy ilyen vizsgálat? Gondolom, most az is befolyásolta, hogy először nem jól "vették az adást"...

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok lányok!

Adri, akkor ezek szerint nem volt nagy élmény az nst... A kiskönyvedbe ők regisztrálják be az eredményt vagy adnak vmi papírt és az alapján írja be az orvosod? Meddig tart egy ilyen vizsgálat?

Dbea, szép helyeken jártatok és jó, hogy ki tudtatok még kapcsolódni a kisbaba érkezése előtt :)!

Tündi, Ti mikor is mentek nyaralni? Már biztosan jól felmelegszik addigra a Balcsi :)!

Nikó, nem is tudom, hogy lehetne írni a magzatmozgást, pl. éjszaka eleve max. félálomban érzékeli az ember, ha meg úton van, akkor nem is tudja beregisztrálni, meg lehet, hogy nem is figyel fel rá az ember.

A védőnők védelmében: nekem nagy szerencsém van az enyémmel, nagyon rendes csajszi (fiatal, szerintem 25 körül lehet), a héten is felhívott, hogy pont szabin lesz, mikor legközelebb mennék hozzá, így egyeztettünk egy másik időpontot. Az már más kérdés, hogy babához nem ő fog kijárni a költözés miatt -remélem, az új sem egy sárkány lesz...

Remélem, babácska időben érkezik augusztus közepén, mert most még a költözés miatt se az ő szobája nincs rendben, meg úgy általában van mit csinálni bőven, így még időm se volt ráhangolódni az érkezésére. Tegnap mondtam is, hogy inkább visszamegyek dolgozni, az kevésbé strapás, mint a költözés :).

Kép
angelita

kb 10 perc volt az egész nst.

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri,nálunk fél óra az NST.De lehet,hogy csak most elsőre volt ilyen rövid.És ne idegekesdj,biztos azért volt szapora a kis szivecskéje,mert a tiéd is az volt,gondolim kicist ideges voltál amiért nem találta a szívhangot!

Linácska,neked legyen igazad az idő szempontjából!:) A tel számodat meg mentem,hogy tudjunk értekezni randi ügyben :)

Angelita,kedden megyünk,remélem az idő kegyes lesz velünk és tudunk pancsikálni is,mert ha nem hát nem tudom mit fogunk csinálni egy hétig :roll: Mert a múltkor szinte csak kirándulgattunk.És megint ugyanoda elmenni kicsit uncsi lenne.Úgyhogy bízok a jó időben,és linácska időjósaiban :)

Bori,bocsi a 2napért! :oops: biztosan félreolvastam,de egy hét sem sok már :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok

Csajok olyan kérdésem lenne h a ruhácskákat kivürők is belüről is vasalni kell?
Vendég

Sziasztok!

Remélem szép idő lesz otthon a jövő héten, és mindenki, aki nyaralni megy, jól fogja érezni magát.

Itigram, fogalmam sincs a vasalásról, de szerintem belülről már túlzás lenne. A lényeg a hőmérséklet, ami baciölő hatású, szerintem az a ruha belsejében is megemelkedik, ha kívülről vasalod, pláne ilyen icipici ruháknál....

Tegnap voltam szülésfelkészítőn, és szóba került, hogy mennyire gyakori, hogy pontosan a kiírt napon jöjjön a baba. A szülésznő szerint kb, 2%... :) De azt mondta, hogy ugye kiírt nap +/- 2 hét az általános, viszont első babánál, egészséges terhességnél gyakoribb az, hogy inkább késik egy kicsit, mint hogy korábban érkezzen...

Nem is tudom, hogy itt lesz-e NST. CTG-t már 27 hetes korom óta csinálnak, de a magzatmozgással eddig nem vetették össze.

Kép
bikmakk

Margit,szerintem elég csak kívülről! :wink:

Bikkmakk,az NST és a CTG ugyanaz.Csak valahol CTG-nek valahol meg NST-nek hívják :) Köszi a drukkot a jó időnek! :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi, mi is Balcsin leszünk jövő héten! Ti merre? Tudom, hogy ez már volt téma, de akkor csak átfutottam, mert nem érintett...
Mi Szemesre megyünk. És mégvalaki lesz lent ha jól emlékszem. Ha nem leszünk messze, jó lenne összefutni!!!!

Jól beebédeltünk, Milu fel is borult utána :)
Csirkenyársat akartam sütni, de nem sikerült tegnap nyársat venni. Na, velem nem szúrnak ki, már megvolt minden hozzávaló, hát megsütöttem wook-ban :lol: Fúúúú, de fincsi lett!
Vendég

Sziasztok!

Már épp kérdezni akartam hogy mi azaz NST, de Tündi megválaszolta hogy ugyanaz mint a CTG.

Irdab: neked miért kellett ilyen hamar NST-CTG-re menned? Itt csak a 36. héttől kell menni.

Itigram: szerintem is elég a ruhákat kívűlről vasalni. De biztos lesz olyan amit majd csak belülről lehet kivasalni.

De jó annak aki a Balcsin lesz :oops:
Mi csak Bp-re megyünk jövőhéten a rokonokhoz :wink:
Vendég

Tündi, az NST és a CTG nem pont ugyanaz.
A CTG (cardio-tokográf) csak annyit jelent, hogy egyszerre nézik a baba szívhangját és az esetleges méhizom-összehúzódásokat.
Az NST (non-stressz teszt) pedig közben (nyugalomban, innen a neve) a magzatmozgást is nézi. Igaz, hogy technikailag a CTG készülékkel csinálják, de ekkor még az anyának elvileg közben jeleznie kell a magzatmozgást egy nyomógombbal. És arra kíváncsiak, hogy egyrészt a baba mennyire aktív-inaktív, másrészt a saját mozgására és a kontrakciókra hogyan reagál a szívfrekvenciája.

Kép
bikmakk

Cscsi,Balatonkenesére megyünk,meg Linácskáék is ott lesznek kenesén :)
Szemes pont a másik oldal,de hátha összefutunk valahol :wink:

Bikkmakk,látod ezt így nem tudtam,nekem nst-n semmit nem kellett nyomogatnom.
Köszike,hogy leírta d a különbséget!

Piroska,majd gondolunk rád(is) a balcsipartról!:)

Kép
Kép
tundi24

Bikmakk,
nálunk is azt mondták, hogy a CTG és az NST ugyanaz, csak az egyik angol, a másik magyar rövidítés. Amúgy itt nálunk nyomogatni kell magzatmozgáskor a gombocskát.

Cscsi,
én leszek még Balcsin, Kenesén, Tündivel együtt, mi kb. 500 m-re leszünk egymástól, vagy lehet, hogy annyi se. :lol:

Irdab,
csak 10 perc volt az nst-d??? :shock: Itt a minimum 20 perc, de inkább 30. Én tény, hogy a te szívverésed befolyásolja Zoráét. Én ugye halálra idegeltem magam, mert ugye Lili szíve is gyorsabban vert, és mindig azon paráztam, hogy nehogy befektessenek. Mindig figyeltem a gépet, hogy milyen számot ír, ha már 170 fölé ment, idegeskedtem, persze akkor még fentebb ment. Mikor tényleg befektettek, akkor meg tökéletes volt. Gondolom akkor már nem stresszeltem azon, hogy be kell feküdnöm, úgyhogy 2 nap után ki is jöhettem.
Nekünk ezt már nem írták bele a kiskönyvbe, hanem csak megkaptuk a szalagot, ráírták a vérnyomást, a doki meg a következő nst időpontot.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Csajok,
az normális, hogy tegnap is elaludtam 12:45-kor, és 15:45-kor úgy riadtam, hogy jézusom, a gyerek meg az oviban van...
Ma meg már 11 előtt lefeküdtem, és csak 13:20-kor ébredtem fel. Mindezt úgy, hogy éjszaka is viszonylag jól alszom.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

NST-CTG: jójó, pontosítok.
A CTG az a módszer.
És önmagában annyit jelent, hogy baba-szívfrekvenciát és méhkontrakciót néznek egyszerre.
Attól függően, hogy milyen körülmények között csinálják, lehet non-stressz teszt, azaz NST (nyugalomban, terhesség 3. trim.), és stressz-teszt (vajúdás közben).
És az NST-nél sok helyen még a babamozgást mint plusz infót is hozzáteszik (erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy kíváncsi vagyok, nekem lesz-e ilyen).
Egyébként egy egészséges NST/CTG során a babának néha felgyorsul a szívverése. A "normál" értékek: 110-160 közötti átlagos frekvencia, és néha begyorsulás (kb +15/perc, 15 ütésen keresztül).
A gond inkább a lelassulás szokott lenni. És ott sem mindegy, hogy a méhkontrakcióhoz képest mikor van a lassulás és mennyi ideig.

Kép
bikmakk

linacska,
szerintem ez tök jó! Aludjál, amennyit csak tudsz! Most még... :)

Kép
bikmakk

[quote="tundi24"][ írta:tundi24b]Cscsi,Balatonkenesére megyünk,meg Linácskáék is ott lesznek kenesén :)
Szemes pont a másik oldal,de hátha összefutunk valahol :wink:

Mondjuk a Balaton közepén? :lol:

Kép

Kép
hmbori

Lehet, hogy több volt mint 10 perc, az az igazság nem mértem az időt. Szallagot kaptam én is.
Köszi, a nyugtatást :lol:

Piroska azért mondta a dokim, hogy menjek, mivel a baba mérete alapján 2 héttel nagyobb. A kiskönyvembe is egy hetet felkerekített a dokim, oda 35. hét van beírva, de a baba méretei alapján 36 hetes. De az igazi ok, hogy sokat keményedtem, illetve a méhszájam is megvan rövidülve.

Hmbori: lehet hogy Te már rég megszülsz, én meg még mindig egyben leszek. :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?