Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon jól a képek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én még mindig szenvedek :cry:
Vendég

hello lányok!
gratulálok a 12. heti UH-hoz!
szerintem már mindenki szeretne túl lenni rajta de nagyon lassan telik az idő...

végre sikerült bejelentkeznem egy dokihoz hurrráá.. :D
pénteken este 21.30-ra sikerült is időpontot kapnom remélem akkor már nekem is lesz képem majd megpróbálom feltenni

azt nem tudja valaki, hogy a veszélyeztetett terhesség ugyanolyan táppénznek számít -e mint a többi, vagy az más
mert nekem egyelőre mióta nem dolgozom azóta több a fizetésem de tartok tőle h csak valamit elcsesztek a munkaügyön és később megszívom
és mikortól 60 %?
A védőnő szerint ilyen előzményekkel nem szabadna visszamennem dolgozni pláne nem laborba de a segélykérés meg nem az én műfajom

Móni
KépKép
reunion

Reunion, este fél 10??? Én akkor már sokszor alszom :lol: :lol:

A veszélyeztetett terhesség ugyanolyan, mint a sima táppénz, csak annyi a különbség, hogy nem rakhatnak ki, védettséget élvezel. Ha jól tudom, augusztus 1-től 60% :twisted:

Konkrétan ezt találtam:
A táppénz mértéke augusztustól egységesen 10 százalékkal csökken. Így legalább kétéves, folyamatos biztosítási jogviszony fennállta esetén a táppénz összege a munkabér 70 százalékáról 60 százalékára, ennél rövidebb biztosítási jogviszony esetén a bér 60 százalékáról 50 százalékára csökken.
A táppénz egy napra járó összege nem haladhatja meg a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér négyszeresének, a biztosítási jogviszony megszűnését követően pedig a minimálbér másfélszeresének harmincad részét.
A 15 napos betegszabadság idején járó táppénzt is érinti az új szabályozás: az eddigi 80 százalék helyett a bér 70 százaléka jár a munkavállalónak. A baleseti táppénz mértéke a kereset 100 százalékáról 90 százalékára csökken.

Azért azon nagyon fel vagyok háborodva, hogy mindenki a teljes fizuja után fizet TB-t, de amikor ki kellene fizetniük akkor maximalizálják a minimálbér összegének függvényében :twisted: De mindegy, itt nem politizálunk, majd kiderül, mennyivel kapok kevesebbet...

Reunion, jó az új vonalzód!

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi,
Köszönöm az infót!!!

Móni
KépKép
reunion

Üdv mindenkinek,

én is csatlakoznék hozzátok :-) Azért csak most, mert nagyon későre "esett le", hogy várandós vagyok... Már a 8. adik hétben voltam (egyszerűen annyira megszoktam, hogy 30-70 naposak a ciklusaim, hogy nem gyanakodtam erre). Akkor teszteltem, mikor már három napja nem tudtam hová legyek egy furcsa érzéstől, amit ráadásul előszőr gyomorbántalomnak hittem: a nagy éhség és sok gyomorsav miatt. Utána tudtam meg, hogy a gyakori vizelés, fáradtság+éjjeli álmatlanság is azt jelentheti...

Szóval a nődokinál 8 hetesen voltam, már 13.7 mm volt és 166-ot vert a szívecskéje :) Addig nem is vigyáztam, voltam túrázni hegyekben jó nagy hátizsákkal, napi 15 km, bicikliztem, vezettem, ja és az esküvő is ezalatt tartatott meg :-) Na és az esküvő miatt szoliztam is... Remélem ezek után jól lesz a babám... nem volt könnyű 8 hete. Azóta viszont vigyázok.

Tegnaptól vannak vér-eredményeim, de nem értem, hogy jó-e vagy rossz... csütörtökön megyk a családorvosomhoz. Nálunk így kell.

Elkezdtem olvasni előlről az írásaitokat, de még csak 5 oldalt sikerült végigolvasni... lassan behozom :-) Sokat lehet tanulni.
nilszi

Nilszi!
Üdv közöttünk!

Itt ücsörgök a gép előtt és ki vagyok akadva. a gyerek felkelt fél egkor és azóta nem alszik. Játszik, röhög, jól elvan. Jaj, nem akarom, hogy ezt megszokja. Egyenlőre úgy tűnik nem akar aludni. Hosszú éjszaka lesz.

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok!

Nilszi, üdv köztünk, ls gratulálok a babához! És sok boldogságot az esküvőtök miatt is :wink: :lol:

Kima, meddig éjszakáztál végül? :? Ilyen szokott nekünk is lenni nagyritkán, de szerencsére nem állandó. De ma annyira fáradt lesz, hogy legalább többször nagyot alszik ma - remélhetőleg :lol:

Nem láttatok jó kismama-farmert? a múltkori óriási rám, muszáj vennem egy kisebbet, de olyan rondák vannak :cry: Ma meg venni akarok, mert péntek este szabadtéri koncertre megyünk, és nem tudom, milyen idő lesz, de felfázni nem akarok...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi!
Reggel fél 5-ig szórakozott. Akkor aludt el. 8-ig aludt :D :D Ő nem szokott napközben többet aludni, ha éjszaka hiszti van akkor sem, esetleg a déli 1 órás alvás 2 órás lesz (remélem). De sajna sem délelőtt , sem délután nem alszik. Neki elég a kevés alvás is (nekem nem :? )

Kismama farmer: tavaly soginőm a C&A-ban vett egész normálisat. Utána szinte végig azt hordta, mert nagyon jó , állítható dereka volt.
Hétvégén kutyakiállítása megyünk és nekem is elő kell dúrni a kismamis nadrágjaimat. Neked is nagyobb a hasad, mint Marcival ennyi idősen volt? Nekem most akkora, mint vele 4-5 hónaposan. Mi lesz itt később?

Kima
Kép
Kép
kima75

Hát én jártam C&A-ban a héten, de nem tetszettek. Ma megnézem az Arénában is, mert mindenhol kicsit más az árukészlet. Ha ott sincs, megyek a Westendbe, talán ott a legnagyobb a választék :lol: Megnéztem, és centire nem nagyobb, mint másfél éve, de most jóval kevesebbről indultam :lol: Szóval arányaiban szerintem nagyobb...

Fél 5-ig??? Úristen! Akkor most hulla lehetsz.

Brigi

Kép

Kép
hékás

Uxi, szorítok neked hogy minden rendben legyen!

KIma, én logisztikai projekteken dolgozom egy multinál. Ja végülis általában jó a sok doki a családban de néha átok is.

NIlszi, üdv itt! Legalább nálad kimaradt az első hetek idegeskedése, hogy vajon valóban terhesség-e , és lesz -e vmi a petezsákba, meg ilyenek :wink:

Kima nálunk ilyen éjszakai fentlét nem volt, de 10-12 hónapos kora közt Zsófi is nagyon keveset aludt napközben.. általában kétszer 20-30 percet.. nagyon fárasztó volt, mire letettem és lejöttem az emeletről szinte máris felkelt..
1-2 hónappal később meg már 2-3 órákat aludt egyben.. volt egy ugrás úgy 14 hónapos kora körül... igazából nem tudtam mihez kötni, mert járni meg 12 hónaposan tanult meg, tehát nem attól lett fáradtabb.. a fene tudja mitől, de egyszercsak elkezdett aludni sokat :) kívánom hogy ti is így járjatok :D

Én is C&A ba megyek ma, mert nem férek bele a gatyáimba... ZSófival 12 hétig jók voltak.. most meg..

Képzeljétek már tegnap gyanúsan rekedt voltam de ma reggelre teljesen elment a hangom.. nem jön ki semmilyen emberi hang a torkomon.. csak suttogni tudok.. fájni kicsit sem fáj :shock:
azért bejöttem dolgozni, de le kellett mondanom az összes megbeszélést és telefonkoferenciát..
Zsófi annyira röhögött reggel hogy kiabált velem én meg nem tudtam visszakiabálni, majd megszakadt a röhögéstől :D
pici76

Az első terhességi-idegeskedések elmaradtak, viszont annál nehezebben telt az idő a tesztelés (csüt éjszaka) és az uh (szerda d.u.) között. Majdnem 1 hetet aggódtam, hogy nem vigyáztam eléggé addig.

Tanulság: írtó hamar összejöhet a baba. Mi nagyon meglepődtünk, nem számítottunk ilyen gyors sikerre :-)

Csináltam vonalzót, kiváncsi vagyok jó lett-e...

Hatodik UH: esetleg jan. 6.-án, ha még egyben leszünk :)
Kép
nilszi

:D
nilszi

Pici, akkor most örül a férjed, nem tudsz hangoskodni :lol: Ilyen alvás-mennyiség változás nálunk is volt. Majdnem 10 hónapos volt Marci, amikor elindult. Na akkoriban nem sokat aludt. Most meg baromi sokat alszik. Tegnap átaludta a délelőttöt, 3 és fél órát aludt, délután meg még másfelet :lol: Most megint alszik, kíváncsi vagyok, most meddig. :lol:

Nilszi, jó lett a vonalzód :wink: Kukkants vissza a 30. oldalra, ott van egy táblázatunk. Ha elküldöd Heydienek az adatokat priviben, bevesz Téged is.

Kissgizi, nászutazol most? :wink:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Nem tudom, nálam ez a hülye időjárás teszi-e, vagy csak későn érő típus vagyok, de az elmúlt 2 napban teljesen szarul éreztem magam. Semmi kaja nem esett jól, és olyan nincs kedvem semmit sem csinálni hangulat lett úrrá rajtam. Ma talán egy fokkal jobb a helyzet, de majd ebédidőben derül ez ki igazán. Itt vígasztalódok, hogy sokatoknak már múlik a hányinger, ettől kicsit jobban érzem magam :lol:

A táppénzről: engem teljesen kiakasztottak a hírek! Sajna csak pénteken lesz bent a pénzügyesünk, addig várnom kell, hogy megerősítse, de én totál arra számítottam, hogy a jelenlegi fizum 70%át fogom kapni. Ha ez lecsökken 60%-ra, akkor talán még ki tudjuk fizetni a lakáskölcsönt, de ha hozzá van kötve a minimálbér 4x-hez, akkor én nem is tudom, mit fogok csinálni. Azt hiszem, ma ennek a kinyomozásával fogom tölteni a napot. :roll:

Kismama-farmert én a C&A-ban láttam (Campona), 9-10 ezer forintért, és szerintem jól néztek ki

Bogaracska, Afra, gratulálok a képekhez, nagyon cukik! Remélem hétfőn én is kapok majd... :wink:

Uxi: jobbulást Neked, vigyázz magatokra!

Nilszi: üdv itt, ilyen kezdetekkel biztos stramm lesz a bébi :)

Na, megyek nyomozni a táppénzről! :!:

Üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Érdekes, hogy nálatok 12.es UH van, engem júli.8-ra írtak be, de akkor már majdnem 15 hetes leszek menszesz szerint :!: .
A doki azt mondja, hogy mivel rendszertelen ciklusom volt, ezért valszeg később fogant, mint a 14.-ik napon... Na de akkoris, ez soknak tűnik. 5 kerek hét a 2 UH között... Kivárhatatlan :roll:
Volt valakinek ilyen későn ellenőrzése?

Kép
nilszi

Sziasztok!

Megnyugtattam magam! :lol: Mindig keverem a táppénzt és a tgyás-t. Utóbbi szerencsére továbbra is az előző évi összkereset 70%-a. Kemény 168 napig.

Mondjuk ettől függetlenül azt még ki kell nyomozni, hogy ha valami miatt az ember betegállományba megy terhesség alatt, akkor az munkaviszonynak számít-e és beleszámolódik-e az előző 1 év fizuba, vagy sem? Micsoda bonyodalmak jönnek! :roll:

nilszi: én a 6. hét után 9 hetesen megyek jövő hétfőn legközelebb dokihoz (még nem árulta el mit fog csinálni azon kívül hogy részletesen elmondja a 2 héttel ezelőtti laborok eredményét, remélem lesz uh), utána tudok nyilatkozni a kövi ip-ról, de sztem a 12. heti az elég standard.

Üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Nilszi, nálunk a 12-13. heti kötelező, genetikai UH Down-kór szűrés miatt. Látom, Te marosvásárhelyi vagy, lehet, hogy nálatok más kötelező vizsgálatok vannak?

Szcsm, ha megtudod, mennyi a max nettó táppénz, elárulod? Engem is érzékenyen érint :oops:

na megyek, főzök egy kis baracklevest. Estére jóóóó hideg lesz, jól fog esni :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Helloka!

Afra - nagyon cuki a kép :)
Kima - akkor átírom mindjárt a táblában!

Nilszi - üdv köztünk és gratula a babához! Akkor gondolom nagy volt a boldogság, amikor kiderült, h nem gyomorbántalom, hanem baba :D az esküvőtökhöz is gratulálok!

Pici - :shock: :shock: még mindig nem jött vissza a hangod? Zsófi haláli lehetett... :D

Farmert az én barátnőm is a C&A-ban vett, meg vmelyik nap én is ott láttam jót, bár gondolom, nálunk azért vmennyire más az árukészlet, mint otthon.

12. heti nálunk is van (legalábbis akkor kell mennem legközelebb, jún. 29.), de aztán a 16. héten, ami otthon az AFP, az nekünk nincs...ha minden igaz, terheléses cukor van vhogy akkortájt, de majd az UH-n megkérdezem a dokit.

Fú, baracklevest de ennék...ja, amúgy eddig tartott a nagy babakaja-láz... :D

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie

Na, azóta megfejtettem, h nem akkor van a terheléses cukor...nemtom mikor. Ebben a vizsgálat-témában (is) elég kezdő vagyok :roll: majd a doki felhomályosít 8)

Kép
heydie

Sziasztok!

Üdv Nilszi gratulálok a bébihez és persze az esküvőhöz is!

Heydie kitartás, csak elmúlik lassan ez az undok rosszullét! :) Ha többet iszol nem jobb?
Nekem egyik napról a másikra mintha elfújták volna, remélem nálad is minnél előbb vége lesz.

Pici gyógyulj meg hamar! :)

Remélem Uxi jól vagy!

H&M -nek is van kismama ruhája, vajon itthon is lehet kapni (Heydie, Austriában biztos van)?? Na majd jól megnézem..... 8)

Mindenki vigyázzon magára!

Mariann[/b]

Kép
arian78

Heydie, a C&A-nak kb ugyanaz a kínálata nálunk, mint Nálatok. Pár éve ott nyaraltam, és bármerre mentem, mindenhol C&A-volt, oda jártam hűsölni. :lol: Legalábbis abban az évben hasonló volt a kínálat.

Gyere baracklevest enni, már kész van :lol: Mire kihűl, ide is érhetnél :lol: :lol: :lol: Ha leálltál a babakajával, most mit eszel? :lol:

Mariann, én az Árkádban néztem a H&M-ben, de ott csak babaruha volt, kismama nem. Bezzeg Londonban dugig volt tuti jó kismama cucokkal :twisted: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi

Kép

Kép
hékás

Mariann - köszi ;) remélem én is, h elmúlik...én azt vettem észre, h nekem akkor jobb, amikor hidegfront jön. Úgyhogy úgy tervezem, h szombaton jól leszek :D (most 20 fok körüli idő van nálunk, szombatra már csak 13-at mondanak...június közepén)
H&M-ben amióta kiköltözünk szinte nem is voltam, pedig otthon szerettem. Jó h írtad, ha aktuális lesz a kismamaruha-kérdés, tuti benézek.

Brigi - mindjárt hozom a garázsból a repülőszőnyeget és megyek :D jó kérdés, h mit fogok most enni...baracklevest :D :D
Marci annnnyira zabálnivaló!!!! ♥.♥

Kép
heydie

Sziasztok!

valaki kérdezte a kismamafarmert ill. ruhát.

vaterán és teszveszen érdemes utána nézni szerintem. ott sok jó dolog van! és olcsó!

Bevallom őszintén, hogy már én is többször felvettem a kismama nacimat. Irtó kényelmetlenek már a nadrágjaim. kivéve a tréning nadrágokat, de abból is van ami már szorít.

Marci nagyon édes!!!

Újaknak üdv.

Émelygés úgy látszik alább hagyott, az utóbbi két napban egész normálisan tudtam enni. a hétvége volt nagyon rossz és a hétfő.....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Sziasztok!

valaki kérdezte a kismamafarmert ill. ruhát.

vaterán és teszveszen érdemes utána nézni szerintem. ott sok jó dolog van! és olcsó!

Bevallom őszintén, hogy már én is többször felvettem a kismama nacimat. Irtó kényelmetlenek már a nadrágjaim. kivéve a tréning nadrágokat, de abból is van ami már szorít.

Marci nagyon édes!!!

Újaknak üdv.

Émelygés úgy látszik alább hagyott, az utóbbi két napban egész normálisan tudtam enni. a hétvége volt nagyon rossz és a hétfő.....

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Bocsi, kétszer ment el...

Mary
Kép

Kép

Július 20. doki vizsg+uh
ollem

Nilszi, örülj neki hogy ilyen hamar sikerült!! Olyan sokan hosszú hónapokat éveket várnak a gyerekre.. te kis mákos :wink:

Szcsm, nagggyon durva lenne ha a TGYÁSt kötnék a minimálbérhez.. asszem még egy évet sem tudnék otthon maradni.. ne fesd kérlek az ördögöt a falra :shock:
a terhesség alatti betegállomány is beleszámít a munkaviszonyba, szerencsére minden egyes kifizetés beleszámít, például a kifizetett éves bónusz is, így kaphattam én pl több TGYÁST mint ami a havi fizum volt :wink: no meg kevesebb járulékot is vonnak belőle az is megdobja..

Hékás nagyon aranyos MArci :)

nulla hangom van.. nem rezegnek a hagszalagjaim..egyáltalán.. csak suttogni tudok :shock: :roll:
pici76

Pici - nem látogatod meg a dokit? :roll: nehogy nagyobb baj legyen :roll:
Jobbulást, vagy nem is tudom mit mondjak...küldöm a csíít a hangodnak 8)

Kép
heydie

Sziasztok Csajok!

Két tárgyalás között, ahelyett, hogy az aktáimat tűzném ki, inkább feljöttem olvasni titeket. Hát most irigyelem azokat, akik otthon vannak. De szívesen tenném fel a lábam és néznék meg egy Poirot-ot! :D

Brigi:Lehet munkahelyre is rendelni baracklevest? :D Marci zabálnivaló!!!

Látom a táppénzt megoldottátok. És Szcsm, sikerült megtalálnod neked is a választ. Úgyhogy akkor én nem is jártatom a szám :).

Nilszi:Isten hozott közöttünk! Gratula a babához, az esküvőhöz! Valóban össze tud jönni a baba könnyen. Még akkor is, amikor nem igazán akarjuk :D. De inkább legyen így, mint az ellenkezője! Egyébként én csak azért vettem észre, mert nekem órára pontosan jön meg, és ha nem jött meg abban az órában, akkor biztos, hogy terhes vagyok :D. Nekem ennyi előnyöm volt, hogy már az 5. héten tudtam róla. De ha össze-vissza jön meg nekem is, akkor szerintem csak a baba mozgását veszem észre :lol:

Kismama farmert fogalmam sincs, hogy hol lehet kapni akkor, ha a C&A-ban nincs. 2007-ben én is ott vettem... Most még nem néztem szét, mert nekem inkább szoknyában vagy egybe ruhában kell járnom, azokat pedig könnyen tudok venni.

Uxi:
Remélem minden ok veled! Pihenj nagyon sokat!!!!

Somaanya:
Mi volt az UH-n???

Pici:Jobbulást neked!

Gizi:Jó időtök volt? És most hol süttetitek magatokat? :) Jaj de cserélnék!!! :D

Heydie: Ha Brigi nem tud küldeni nekem egy kis hideg baracklevest, légyszi kanyarodjál már erre a járgányoddal :D. Örülök, hogy jobban vagy, és hurrá hidegfront?! Végül is januári baba lesz Buborka, nem kell, hogy a meleget szeresse :D!

Ollem: Csak elmúlik egyszer a rosszullét! Szorítopk, hogy hamar teljen az idő!

Na megyek vissza a sok díszpintyemhez. Nehogy hiányomat érezzék!
Vendég

Sziasztok!

Megvolt tegnap az uh. Babácskával minden okés, szépen nő, pont annyira mérte a gép mint a vonalzón látszik. :D
Van viszont egy kis hematóma a méhszájam balső részén ami miatt újabb fekvéses isdőszak következik... :cry: Soma még a héten itthon de aztán vasárnapelviszik újra a szüleim magukhoz vidékre.... :cry:
Két hét múlva pedig nyaralni mennénk Erdélybe, az egész család (10en), így nemtom mi lesz. A dokim nem értékelte az ötletemet, hogy elmegyek és ott fekszem amíg a többiek kirándulnak, szerinte maradjak itthon. De ha itthon maradok egyedül megintcsak nem tudok feküdni mert boltba néha muszáj lesz ugye elmenni meg tényleg bármi van, kinek szóljak. Bárki aki segíteni tudna elutazik majd a családdal. Az meg a másik, hogy Soma nélkülem, idegen helyen, nem saját ágyban fogalmam sincs hogy aludna el...Ti mit tennétek a helyemben????????????

Kép

Kép
somaanya

Somaanya:Először is nagyon örülök, hogy minden rendben van a babócával! Izgultam érted tegnap! Másodszor. Nehéz kérdés, hogy mit csinálj. Én úgy gondolom, hogy most a pocakodban lévő babára és a saját egészségedre kellene koncentrálnod. Soma nagyfiú már. Vele lesz az egész család. Nem idegenek fogják körbe venni, hanem a szerettei. Viszont, ha a doki azt mondta, hogy az új életnek és neked is a fekvés a megoldás, akkor szigorúan fekvés. Senki nem járna jól, ha csak azért, mert félted Somát, hogy a nagyszülők, apja és rokonok között elkallódik :D, valami bajotok lenne. Ezt az időszakot szerintem áldozd be egy kicsit a fiad terhére, és a születendő új élet javára!

Ez az én véleményem :), aztán pedig cselekedj a szíved szerint :)!
Vendég

Na, akkor ha nem tudtok jönni... Remélem nem baj, hogy a hétköznapi tányérban tálaltam, díszítés nélkül... Úgyis az íze a lényeg :lol:

Kép

Véletlenke, ha valahol Zuglóban van a melóhely, megoldható, messzebbre most nem szívesen mennék :wink: :lol:

Somaanya, ez nehéz kérdés. Mert a nyaralás az nyaralás. De a baba meg a baba. Ha a doki nagyon nem javasolja, akkor én azt hiszem, itthon maradnék. És ahogy apát ismerem, ő is itthon maradna velem. Mi már halasztottunk el pihenést a gyerek miatt :cry: A haematoma egyébként felszívódik? És ugye nem akadályozza a megtapadást?

Pici, hívd át anyóst Zsófihoz, tuti Téged is meggyógyít :lol: Nekem a nagyapám volt állatorvos. Ha anyu beteg volt, akkor kapásból rávágta, hogy milyen gyógyszer és mennyi kell neki - ha anyu elárulta, hogy hány kiló :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

uxi: megy a sok-sok drukk......kitartás, minden rendben lesz!
Bagoly mondja verébnek.... :D :D :D

Brigi: kár volt említeni ezt a baracklevest.....mióta kezd múlni a rosszullét eszméletlen sokat eszem. No persze magamhoz képest.

Kicsit tartok is tőle, hogy a sok zabálás+ágynyugalom kombó nem tesz majd túl jót a kilóknak. :roll: Mondjuk kb. 52-ről ha indulhattam, szóval egy darabig nem aggódok.

Nliszi: Üdv köztünk te mázlista! Én még csak ott tartok ahol nálad fény derült a terhességre és már szétaggódtam az agyamat! További egészséges babavárást!

Heydie: beírsz a táblába? Valahová a fekvős szakaszba... :D

nick: jutkakiss
név: Judit
szül: 1977
lakhely: Bp. III.
első poz. tesz: 2009.05.19.
kh: Szent Imre
baba: Kistesócska
szülés várható: 2010.01.25.
baba legyél: egészséges kislány
tesó: Soma (2)

Kép

Kép
somaanya

Véletlenke épp most gondoltam rá bemegyek a blogodba megnézni mi van veled, de így csak Twistet kell lecsekkolni :wink: remélem ő is "csak dolgozik" azért nem járt erre.

Somaanya, én is gonodltam rád, ez végülis jó, hogy kiderült hogy mi az oka a vérzésnek... hematóma remélhetőleg felszívódik,

Őszintén szólva én is lemondanám a nyaralást... fájó szívvel, de itthon maradnék, gondolom autóval mennétek Erdélybe, amikor mi voltunk egy mondatot tanultam meg Románul a 10 nap altt:
Drum in lucru.. ami annyit tesz, hogy útépítés... a Király hágó után 10 kilométerenként volt egy druminlucru.. csak így hívtuk, ahol a betonút átváltott kavicsosra.. és rázott mint a veszedelem..
Ez 5 éve volt talán, és lehet hogy azóta jobb a helyzet, de akkor is tizen x órás út egy vérző hematómával... Román utakon... hááááát..

Hékás, tetszett ez az állatorvosos sztori :lol: anyósnál is minden kilóra működik, merthát a babáknál is a kor mellett a kiló ami szintén mérvadó az adagolásban :) már kértem szakértői vélemyént tőle, ez alapján iszom a kalcimuscot.. de attól tartok ez most egy kicsit komolyabb, lehet hogy bevitetem magam a gégészetre az urammal ha holnapra nem lesz jobb..
pici76

Sziasztok!

Elnézést kérek a zavarásért, a 2008. augusztusiaktól vagyok.

Eladó a képen látható olivazöld quinny babakocsi, mózeskosárral, sportrésszel, maxi-cosi bébihordóval, adapterrel, az összes tartozékkal. (szúnyogháló, esővédő), újszerű állapotban.

(A bébihordó műanyag részén található karcolás, a többi kifogástalan, gyönyörű állapotban van)

Ár: 90.000,- Ft

Ajándék römmer biciklisüléssel.

Ha valakit érdekel, kérem keressen fel pü-ben.

Köszönöm!

Kép

Kép

Kép

Kép

Barbi
Kép
manci79

sziasztok!

üdv nilszi gratulálok a babához szerintem is jó ha az ember kimarad az első 4-5-6 hét izgalmaiból

engem is elért a végzet új gatya kéne hmm.... :cry:
a férjem már kedvesen felajánlotta hogy az övét is hordhatom
mondtam
én is szeretlek drágám :lol:

Találtam egy oldalt www.bboom.hu -- jó kis ruhák

Móni
KépKép
reunion

Reunion!
Jó sokáig rendel a dokid! Este fél tíz….én olyankor már nem vagyok képbe, csak bámulok ki a fejemből.

Brigi!
Zombi vagyok. Remélem a fiatalúr ma hajlandó lesz aludni. Viszont erről le akarom szoktatni, mert ez így nem fog menni….
Barackleves…nyami…nagyon jól néz ki. Megyek hozzátok enni
Hogyan tanítottad meg erre a fiad? Annyira cuki.

Pici!
Remélem mi is úgy fogunk jármi, mint ti, mert már néha rámférne, hogy Marci aludjon. Mire megtanul aludni megszületik a kistesó
Torkod, hangod jobban van? Mézes tea?

Nilszi!
Az csak jó, hogy olyan szerencsés vagy, hogy hamar sikerült a baba! Uh-n utoljára akkor voltam, amikor az uh szerint 6 hetes voltam (igazából 7). Legközelebb majd csak a 12 hetesre megyek.

Szcsm!
Remélem hamar túljutsz a rosszullétes időszakon.

Soma!
Nem biztos, hogy a helyedben elmennék! Az autóutat végig kell ülni, ott pedig szerintem nem fogsz tudni pihenni, mert el fogsz csábulni…

Úgy örülök, hogy többünknek nő a pocija. Eddig olyan gnómnak hittem magam, hogy 9 hetesen már pocakosodom.

Kima
Kép
Kép
kima75

Véletlenke - jólvan, kanyarodok majd feléd a szőnyeggel, csak előbb megállok majd tankolni egyet, jó? :lol:
Fúú, Brigi - ez nagyon jól néz ki :D

Csajok - annyira jó felsőt vettem, fekete rövidujjú, mell alatt meg lehet kötni. Nem kismamafelső, de jó bő, szóval simán jó lesz majd akkor is, ha elkezd nőni a pocak, meg előtte is. Az egyik boltban leértékelés van, naná h benéztem :D addig még a hányingerem is elmúlt, de mostmár jön fel a gyomorsav is... :?

Véletlenke - wow, azért nem semmi, h többet tárgyalsz egy nap, és ilyen jól bírod, pörögsz meg minden...minden elismerésem :)
És igen, vmi olyasmi, h hajrá hidegfront. Jobban örülnék, ha így simán a hűvösben ellennék, mert akkor sok panaszom nem lehetne... :D

Somaanya - beírlak a táblába, persze :) fekvős részleg :D
Én is maradnék sztem, az a helyzet, h én annyira parás vagyok, ha azt mondaná a doki, h 9 hónapig csak fekvés, talán még arra is képes lennék, pedig én egy annyira pörgős csaj vagyok, nem bírok megmaradni a fenekemen 5 percnél tovább...csak fórumozás közben :D szóval fájó szívvel én is, de lemondanám Erdélyt. De ezt neked kell eldönteni... :)

Kép
heydie

Kima - ne aggódj, nem vagy gnóm, de én is annak érzem magam :D, mert nekem meg nem nő...

Mi amúgy megint meccselünk :D spanyolokat szeretjük nagyon 8)

Kép
heydie

Somaanya - betettelek a táblába. Pontos születési dátumot nem adsz meg? Azért találtuk ki így, h tudjuk, h mikor kell köszöntgetni :)

Ezzel kapcsolatban meg egyébként arra gondoltam, h minden hét elején (vagy minden vasárnap) felteszem az aktuális hét születésnaposait, és akkor tényleg meg tudunk köszönteni mkit :) most néztem, ha minden igaz, Dytten kívül -egyelőre- nincs több júniusink.

Táblát este dobok.

Kép
heydie

Sziasztok!

Somaanya csatlakozom Pici véleményéhez, főleg az autóban zötyögés lehet szerintem veszélyes. Én 2 éve voltam Erdélyben és hát az utak kritikán aluliak voltak. Magamból kiindulva úgyse tudnám megállni, hogy ha már ott vagyok csak feküdjek... :)

Brigi Marci nagyon-nagyon cuki, zabálnivaló :lol: A leves nagyon guszta.. :P

Én mióta nem vagyok rosszul, egyfolytában ennék. :roll: Nem tudom mi lesz velem.... nagyon nehéz megállni.

Mariann

Kép
arian78

Várom az új táblázatot, remélem én is benne leszek:) Ha jó személynek küldtem el az adataimat ... :)

Kép
nilszi

Pici: köszi az infot, a betegállományról. És bocs, nem akartam ördögöt a falra festegetni, csak pár percre lefagytam, mert így is azon gondolkozom hogy a 168 nap után hogy tudom megoldani hogy itthonról dolgozzak (egyáltalán belemennek-e a cégnél) a gyerek mellől, és kicsit megállt a szívem azon a maximalizált 60%-on. Viszont a bónuszbeleszámítás nagyon jó hír!!! :lol: :lol:

Egyébként minden elismerésem azoknak a kismamáknak, akik már rendelkeznek 1 vagy több gyerkőccel. Én mostani állapotomban nem nagyon tudom elképzelni, hogyan bírnám a megpróbáltatásokat. Ahogy hazaesek a munkahelyemről (ez jó esetben este 7kor mostanában megtörténik), egyből az ágy felé veszem az irányt.

Hékás: az a leves tényleg nagyon jól néz ki. És én zuglóban dolgozom 8)

Reunion: köszi az oldalt, tényleg jó cuccok vannak, és nem is olyan horror az ár. Egyébként gondolom kismama ruha ügyben is érdemes a baba-mama börzéket látogatni

http://vampiregang.com/ itt inkább vagány baba dolgok vannak, meg a szülőknek pólók. Én már kiéztem, melyiket fogom megvenni magamnak a kismama pólók közül, ha aktuális lesz!

üdv:

szcsm

Kép
szerencsemák

Hahó!

Voltam uh-n..ez már a 3. volt..16 mm a baba, jó erősen ver a szívecskéje :) csak megint a frászt hozta ránk, mert a doki megint nem találta..totálisan hátrahajló méhem van és valami tök eldugott helyre ágyazódott be..elöl tapadt meg így mondta a dokika...a mérete alapján 8 hetes, de menstru szerint már több, mint 9 hetes vagyok...

Már szépen rajzolódik ki a baba a fotón...alakulunk.

Rosszulllét talán már múlik..hála a sok kólának amit iszom...meg abbahagytam a terhesvitamint, mert valszeg azt nem bírom.

2 hét múlva ismét uh és kontroll, de akkor már a terhesgondozásra kell mennem és vérvétel, kiskönyv minden lesz.

Baromi sok kérdés motoszkál a fejemben..két gyerekes anya leszek, ha jól megy minden..hogy fogom megoldani? Emlékszem a fázisokra a Boncsi első évében, amikor mg 2-szer is aludt, amikor róttuk a köröket kint babakocsiban, mert sehogy sem tudott elaludni, amikor 6 hetes korában kifakadt az oltása, amit ugye születése után kapott a kórházban., szóval 6 hetesen akkor 1 hétig éjjel-nappal fent volt és az egy rémálom volt, meg a lakás nem olyan, hiába nagy, hogy amíg a pici alszik a nagyobb nyugodtan hangosan tud játszani szaladgálni..meg egyébként is régi lift van és nem fér be testvérbabakocsi..ja és a szülséről nem beszéltem..mi csak 3-an vagyunk..a kislány a férjem és én..na most akkor a szülés hogy lesz? Egyedül szülök? És megint ha éjjel kezdődik? Felverjük a kislányunkat irány akórház, én maradok szülni eyedül, ők meg haza? Jaj, annnyi kérdés éskétely van bennem..tudom, tudom, azt mondják, úgyis megoldom, így is lesz, de én szeretek előre lelkileg felkészülni, meg hogy mit hogyan szeretnék stb és egyelőre csak a káosz van a fejemben..nagyon hosszú hónapokig a picinek más lesz az alvási rendje és szokása mint a Bonitámnak..és még sorolhatnám-sorolhatnám..
Ne haragudjatok hogy titeket zaklatlak, de igazából nincsen kivel megosztanom a félelmeimet..fog ez nekem menni? És hogyan? Így egyedül, segítség nélkül? Mármint rokon nélkül...

Kép
dytt

http://elenorkismamaruha.gportal.hu/

Itt sokkal, de sokkal olcsóbbak a rucik..nem mindegy mennyiért vesz az ember kismamaruhát, amit úgyse sokszor és sokáig hord..szerintem.

Kép
dytt

http://www.kismamaruci.hu/

Itt is tök jó olcsók

Kép
dytt

Sziasztok! Ha nem bánjátok én is csatlakoznék.
Rólunk: 34 éves vagyok. Van egy 1,5 éves lányunk és januárra várjuk a tesót :)

Kép
Kép
alma26

Szia Alma, üdv a csapatban!

Dytt, nem hangzik jól hogy semmi segítséged nincs.. nem tudsz beszerezni egy kedves szomszédot, vagy a környékről egy megbízható nénit, aki néhanapján vigyázna 1-2 órát Bonitára, vagy akinél ott lehetne hagyni ha mész szülni? Én tutira keresnék valakit.. és még lenne bő fél éved hogy te is és Bonita is szokjátok a szitut hogy mással is elvan pár órát...
Én megmnodom őszintén nálunk két nagymama is segít, de anyukám 90 kmre lakik, anyósom meg még dolgozik, így van egy mobil babysitterünk, aki inkább olyan 3. nagymama, a családja imádja Zsófit, és ZSófi is őket, és ő van ZSófival két napot hetente, ő a tuti beugrósom ha esetleg beállna anyukám dereka megint.. amire már volt példa..sajnos
Ha olyan embert találsz aki szemmel láthatólag imádja a gyerekedet, érezni fogod hogy otthagyhatod vele! Én előtte próbálkoztam egy korombeli fiatal csajszival, és annyira nem tudtak egymással mit kezdeni, hogy bőgtem hogy ez nem fog menni, és elküldtem, de amikor a mostani nénihez elvittem, és láttam hogy milyen összhang van köztük az első pillanattól kezdve, tudtam hogy Ő az én emberem rögtön.
Na ez csak egy ötlet.

Aztán ha bölibe nem is akarod vinni ott vannak a családi napközik is, addigra két éves lesz, 1-2 órára oda is be lehe adni, legalább gyerekek közt lesz, addigra már majd 2 éves lesz!

Hidd el atöbbi is megoldódik apránként :) Elég sokan nőttünk fel a mi generációnkból kétszobás panelben :wink: majd szép lassan minden kikristályosodik!
pici76

szcsm, ez a vámpír gang nagyon szuper oldal :lol:
pici76

Sziasztok!
Ismét be tudtam kukkantani, lányom végre elvan a járókában (napi max.2-szer fél óra).
Az émelygés nálam is megszűnőben van, de néha egészen váratlan időpontokban tör rám. A dolgozóknak minden tiszteletem, én a munkahelyen elég hülyén mutatnék a zöld fejemmel. :D
Kismamiruhák: én nyárra szolidan vásárolok, mert már csak 2-3 hónap, és aztán jönnek a hideg idők, és igazából akkor nő majd a poci.
Dytt: szerintem tök jó, hogy előre gondolkodsz, bár jómagam ilyenkor hajlamos vagyok túlstresszelni magam. Szerintem elsősorban a férjeddel beszéld meg a félelmeidet: egyrészt, hogy tudjon róluk, másrészt hogy a magáénak érezze ő is a feladatok megoldását. Ha ennyire nincs segítség, lehet, hogy neked egy félnapos bölcsi is megváltás volna (a nagyobbik gyerkőcnek).
Mindenkinek szép napot,
M.

macianyu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?