Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon szép szerzemények Floranan :lol:
Vendég
 


Erika, madar, Anna, lányok, nagyon köszönöm :oops:

Floranan, boboka én is megleslek benneteket :) :)

Ja, a centizőknek gratula! :) :)

Madar,igazából nincsen senki, aki be tudná vállalni a 3 gyerkőcöt, mert Ati sem Párom nagyijával nincsen el hosszú távon, sem anyósommal.... vele még annyira sem, mint a dédivel. Úgy hogy én most nélkülözhetetlen vagyok kérem alássan :D :D :D
Anyuval el van, de ugye ő meg kicsit arrébb lakik.

Anna tényleg jó lenne közelebb lenni :) Nektek bejönnek a hegyek? Itt van egy pár, költözhettek! :) :) Azért majd összehozunk egy találkozást :) Ja, a vihar talán ideér, de nem akarom elkiabálni ..

vicger
 
 


a kisvuk cipőbe beleszerettem:))))) bár erősen az első pár hónap és vuk rendszeres látogatása ugrott be..:)))) de nagyon ari

képzeljétek a múlt éjszaka kórházban fogtak....... épp készülődtünk dokihoz (30 percre másik városban) én sminkeltem párom meg beviharzott a fürdőbe tusolni... ahol én sajna előzetesen szép tócsát csináltam fürdés után...ő megcsúszott zakózott egy hatalmasat de ezzel a lendülettel engem hozzápaszírozott a mosdókagylóhoz....épp a szeméremcsontom érte...fájt is... de aztán elmúlt. babó rugizott, uh szerint minden rendben volt de amikor doki megvizsgált utánna elkezdett fájni a pocakom, úgyhogy közölte nem enged el éjszakára megfigyelésre ott kéne maradnom úgyis ő az ügyeletes.... Hááát betojtam rendesen... De hál isten úgy néz ki minden rendben. Babó szivecskéje olyan kis erősen hangosan ver:))) hogy csak na és képzeljétek hízott:))) és már átlépte az 1200-at:)))

Tartottam a kezemben egy 4 órás babócát:)))) annyira édes volt (még sosem fogtam újszülöttet) és arra jutottam ezennel befejeztem mindenféle aggódásomat súly és narancs meg minden ügyben.... egyszerűen megéri ez a babó az összes narancserdőt:))) akárhány kilót is:))) nemtudok mit csinálni.... mindig 49-50 kiló voltam de úgy látszik rám terhesen rakódik... maaaajd lemegy.... oszt kész.

A kórház teltházas volt - elég ritka - mindenhol feküdtek. A melegfront állítólag meghozta a babókat. E miatt nem tudták külön tenni a babásokat és láttam kezdődő vajúdásokat meg szülés utáni dolgokat. Érdekes volt..... ennyire testközelből a múltkori kórházasdikor azért nem láttam semmit.... Bevallom így hogy babának -aki egyre inkább úgy tűnik, hogy Dorka:)))- semmi baja örülök, hogy kezdem látni mi vár rám.... egy csomó dolog félelemetes lett volna ha most nem látom.....

KépKép
dorkamartini
 
 

 
 

jjjjaaa
és képzeljétek volt a kórteremben egy csajszi ..kb most 30 hetes.... akinek a 26.!!!!!! héten derült ki, hogy terhes. Hallottatok már ilyet? Mesélte, hogy tök rendszeres menzesze volt alatta, semmi tünet, kissé molett volt...a hasa sem tűnt fel.... és mivel nem akartak babát nem csinálta a terhes tesztet éjjel nappal mint sokan ;))))) ....szóval enyhén szólva meglepődött amikor egy rutinvizsgálat alatt közölték vele. Meg kell jegyeznem a csaj tök rendben volt mindenhogyan....- szóval semmi agyi nullaság vagy efféle... én eddig azt hittem csak ilyenekkel eshet ez meg... sosem értettem hogyan lehet nem észrevenni egy terhességet.... nos.. hát így....

KépKép
dorkamartini
 
 


Andi,nagyon boldog szülinapot!!!

Madar,köszi,küldtem privit.

Köszi az együttérzéseket,de nem ezért írtam.Ilyen fiatalon amúgy ha hiszitek ha nem, könnyű volt.később jött ill.jön hogy kár hogy a szüleim nem láthatják az unokát,nincsenek itt mikor szükségem lenne rájuk.

Hú megint annyi infot írtatok hogy nehéz minde lereagálni,így mivel ha jól emlékszem mindenki kapott valakitől választ így én már nem teszem.

De természetesen akinek kell gratula,akinek kell meg drukk!!!!!!

sutimano76
 
 


Dorka, sajnálom, hogy a kórházban kellett tegnap aludni :cry: de azért úgy látom hál Istennek volt pozitív része is a dolognak :)

Párodnak nem lett semmi baja az eséstől (az ijedtségen kívül)?
Vendég
 


Dorka, hála az Égnek, hogy nem lett bajotok! Tessék vigyázni a csúszós helyeken! És tényleg megéri :D
Kismama: döbbenet valóban... s a magzatmozgások? Hogy nem vette észre? Hisz a 26. héten azért már rendesen mennek a boxmeccsek a pocakban...
Hűűű, hát ha én nem tudnám, h terhes vagyok, tutira azt hinném, h valami parazita garázdálkodik a hasamban... tiszta alien :D
Süti, a tények azok makacs dolgok. Akkor is nagy vagy, s minden tiszteletem a Tiéd, és a nővéredé!!!!
a varrótanfolyamot nem felejtettem ám el, de a gép még mindig anyósnál van... Atesz elfelejtette elhozni :?

vicger
 
 


Dorka, tényleg, a kismami :shock: hát elég furi. Én is azt hittem eddig, hogy ezt csak a hogy is mondjam milyen emberek nem veszik észre, szóval azt hittem, hogy ezt nem lehet nem észre venni :roll:
Vendég
 


Képzeljétek, azért nekem sem jó ám semmi... :oops: Ma ugye szénhidrát napom van, szóval ilyenkor lehet enni tésztaféléket, édességet, fagyit hasonlókat. Két napja megveszek valami édességért, erre ma ettem. Most pedig majd meghalok egy sajtosrúdért, vagy valami sóspogiért... Rajtam sem lehet ám kiigazodni :lol:

vicger
 
 


Dorkababa anyukája,vigyázzatok jobban magatokra,remélem apuka is jól van.

Kriszti,varrógép :? ,na de nem késő,még itt leszek egy ideig.Hívhatsz bármikor!!

sutimano76
 
 


Köszi Süti :)
Most megyek elteszem magam holnapra...
KisAti az ágyunkban alszik, nem hazudok, van 10 centis helyem...
Na pá :)

vicger
 
 


tök aranyosak vagytok, hogy páromért is aggódtok:) háááááát szóval a műtött orrát a kádba verte be....a térdével esett a járólapra és a másik bokájával... háát így visszagondolva csoda , hogy törés nélkül megúszta. De nagyon édes volt mert amint tudatosult benne, hogy bevertem a pocim egy jajjszava sem volt.. csak ma árulta el hazafelé jövet, hogy valójában beverte a nóziját is ami elég érzékeny még ....
Valamelyőtök írta, hogy a párja vitorlázik ( bocsi de nem emlékszem ki) hol? itt a balcsin? azért kérdem csak mert enyém párom most teszi le a vizsgát ha minden jól megy és teljesen odáig meg vissza van tőle:)))

KépKép
dorkamartini
 
 


Kriszti: akkor nézzük a dolog pozitív oldalát ... az, hogy nélkülözhetetlen vagy csak erősítgethetné azt a fránya önbizalmat .... :wink: Komolyra fordítva, igen tudom, így nehéz, pláne ahogy olvasom, még egy barátnő sincs a közelben :? ... maradnak az éjszakák apával kettesben :wink: bár most az írtad, hogy KisAti is az ágyatokban van :roll:
Te ezt az ún. 90 napos diétát csinálod, ahol szét kell választani a kajákat? Ezt lehet várandósan is?

Anna: már itt is esik :) ugyan szép csendben ... de azét csak eső :)

Dorka: ez a kismami story nem semmi ... én is azt hittem, hogy ezt nem lehet nem észrevenni ... én már az előtt megérzem, hogy a teszt kimutatná :) persze ez a sok nem sikerült várandósság eredménye :(
... és tényleg a pocakmozgás .... hogy nem gyanakodott?
Tessék óvatosabbnak lenni, apának is Neked is!!! De a lényeg, hogy mindenki jól van. :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


Hát Kriszti,ne vedd kioktatásnak,de nem ártana kisAtit kitenni egy saját ágyba.lehetőleg másik szobába.Láttam ilyet a viasaton lévő okosító műsorokban,nem lesz könnyű.

sutimano76
 
 


Bobóka, Floranan nagyon cukik vagytok:):)

Madar, Apa efekteket csinált a filmben még anno.. akkor még a vajnával dolgoztak, most meg próbálnak saját lábra állni.. volt még egy szabadság szerelem is, de inkább külhonba dógóznak...
most a második félév nyugisabb lesz, s elgondolkozott, h akkor mit is fog csinálni most.. aztán felvilágosítottam, h építkezik, ja és apuka lesz:)

Télleg Hős vagy, nekem is pont így húzták ki!!erre télleg nem tudsz így ráparázni, ott meg már tök mindegy:) pihizzél!!

Vicger
, télleg szedd elő az önbizalmadat, meg mindenki!!!!!

Ennél nagyobb dolgot a Földön nem tehetünk, h kihordunk egy vagy több kis életkét!! számomra még mindig felfoghatatlan, s érthetetlen, de egyre nyilvánvalóbb, h télleg van bennem egy kis gubacsnyi életke..

Azt viszon megértem, h néha felnőtt beszélgetésre is vágysz, ez teljesen érthető.. látom a sógornőmön ( nála 3 gyerek van, kis orgonasípok, gyorsan egymás után, s kicsit besokallt),
ha egy szál barátnő sincs ott neked, mi itt vagyunk, s gyere, nekünk mondhatod a búdat bánatodat, örömödet, s bármit ami éppen kikivánkozik:)

Anna, szenyó védőnő..ha már egyszer felírta, akkor mééé nem ment?! ez olyan bosszantó, főleg ha várja az ember!!
beszéltél vele?

Néztem a képeidet, nagyon nagyon szép családod van!!!


Jaaaj, mi van ezzel a magzatvízzel? mikro van több meg kevesebb? miii van???

Hűű, Dorka vigyázzatok magatokra!!!! de azért az jó, h ilyen szépnek láttad a kórháázat!! 40-50kilós mivoltomra nem is emlékszem:)

azért kemény ez a nem vettem észre, h babát várok..mik vannak?!! :shock:

Kép

Kép
móka:)
 
 


Juj lebuktam! :oops: Nagyon szépen köszönöm nektek!
Holnap végre vége a diliháznak.Ma este fél 10kor jöttem el az irodából,még holnap dolgoz,és elindul a mandula.
Remélem sikerül behoznom a lemaradást.

Kép
v.andi
 
 


Andi végülis hova költöztetek az irodával,uncsiöcsém holnap 6-ra megy castingra.megeshet hogy hozzátok???

sutimano76
 
 


Kép
Vendég
 


Itt olyan borongós az idő :cry:
Reggelizés után alighanem visszafekszem :wink:
Vendég
 


Kismama: szerintem előfordulhat, pont a napokban olvastam hasonló történetet. Ott azért nem vette észre, mert eléggé molett volt, sokévi próbálkozás, ahol mindig azt mondták neki, hogy nem lehet gyereke, főleg ha nem fogy le, gondolom le is tett a spontán babáról. A babamozgást hascsikarásnak hitte (mivel nem volt még terhes, fogalma sem lehetett milyen a babamozgás).
Azért sokan azért sem tudnánk nem észrevenni, mert ennyi idősen már a pocink megy elől :D:D, egyértelműen jelezve mindenki számára a helyzetet. Takargatni sem tudnám, kb. a 16. hétig rucival még lehetett, utána már azzal sem.

Itt gyönyörű az idő, tegnap nagyon fújt a szél, pici eső is volt, de nem túl komoly.

Anna!

A védőnővel szerintem ne foglalkozz, majd jelentkezik. Csak ti szóljatok neki, ha megjött a baba (intézményi szülés esetén ezt hivatalból is megtudja, de ha nem ott lenne, akkor nektek kell).

Kriszti!

Nálunk a nagyszülők messze. Valószínű pár órára bevállalnák a 4-et is, de azt én is látom, hogy 2-nél többet nem nagyon tudnak hosszabb időre bevállalni, 4 gyerek sok annak, akinek nincs ennyi. Más gyerekét egyébként is nehezebb viselni. Az én legynagyobbam is 8 év múlva 18 lesz, na de addig mi van? :D:D
Barátnőm tavaly elköltözött innen, és úgy már nem lehet olyan kapcsolatot ápolni.
Játszótérre nem járunk (ennek több oka is van, először is kertes házban lakunk, és mivel (nagyon) kis városban lakunk, többnyire más is, játszótér min. 3/4 óra sétára).
Egyébként a legkisebb nálunk is velünk alszik. Igaz, éjszaka ha már elaludt, nem sok vizet zavar. Gondolkodunk azon, hogy saját ágyba rakjuk, de még nem volt meg a komoly elhatározás (ugyanígy az eggyel és kettővel nagyobb is nálunk aludt, ilyen korban szoktattuk ki őket).

Dorka!

Húúú, jó hogy nem lett semmi bajotok! :):)

Szülésznő: nagyon jó, ha van. Én azért fogadtam az első után, mert elég sok időt kellett a szülőszobán töltenem, közben szülésznőváltás volt. Így picit intimebb kapcsolatba egyikkel sem kerültünk, nekem pedig jó egy biztosabb pont egy (majdnem) ismeretlen helyen, aki viszont jártas a helyi dolgokban. Mondjuk az utolsó szülésemnél elég kevesen voltak az egész szülőszobán, egy kismama szült még, de se másik orvost, se másik szülésznőt nem láttam, sőt másik embert sem (a babát a szülésznő helyben ellátta, gyerekorvos nem nézte meg akkor), a két órás megfigyelés meg tök csendben telt, jó volt.

Tegnap este a pocim szabályosan 10 percenként keményedett. Nem fájásosan, de azért kellemetlen volt. Picit aggódtam már, de aztán elmúlt. Lehet, hogy nem kellett volna előtte 2 órát vasalnom???? :D:D:D

Astrid

Kép
astrid
 
 


Sziasztok,
nálunk - az ablakon keresztül - gyönyörű, napos idő van.

Az esti keményedés a hidegfronttol is lehetett, de azért nem kellene 2 órát vasalni. Sok kismamitól hallottam, hogy ülve vasalnak... :)


dorkamartini:
az én férjem is ~ 2-3 hete tette le a vitrolás vezetői vizsgát, pont tegnap jött meg a vezetői engedélye. Azóta kint van a polcon :lol:
A te férjed hol tanul?

t-pk
 
 


Szép napot! :)

Madar: diéta: megbeszéltem dokimmal, védőnővel áldásukat adták rá. Muszáj volt, mert 92 kilónál jártam, s nem kaptam levegőt, fájt a sarkam a túlsúlytól. Most teljesen jól érzem magam :)

Süti
: nem veszem kioktatásnak. De én úgy nevelem a gyerkőceimet, h ők vannak az első helyen, én a másodikon. Tehát az ő igényük szerint van akár a saját ágyunkban alvás, akár az övében. S annak idején a szoptatás is igény szerint volt, ahogyan megéheztek. ugyanis naivitás azt gondolni, h egy csecsemő 3 illetve 4 óránként éhes és x+2 a négyzeten gramm tejet kell neki meginni. :) Vicám is velem aludt másfél éves koráig, ezt igényelte, elemi szüksége volt rám. Utána minden gond nélkül aludt saját ágyban. Gergőnek nem volt szüksége ilyen szoros viszonyra, ő végig kiságyban aludt. Ati szintén nagyon bújós, nagyon anyás, neki még mindig szüksége van rám nagyon, s ez teljesen természetes. Így, ha tiltakozik a saját ágyában alvás ellen, jön a miénkbe. Mert erre van szüksége. El fog jönni az az idő, mikor végleg beköltözik az ágyába :) Már egyszer huzamosabb ideig ott aludt, de aztán volt egy ominózus eset, mikor a genetikai ultrahangra kellett mennünk, s anyósomra bíztam én marha, ahelyett, h vittem volna magammal, s nyomorult gyerek végigbőgte a közel 3-4 órát, amíg nem voltunk otthon... merthogy abban a hitben voltunk, h minden okés, anyós nem telefonált, így bementünk vásárolni a teszkóba is... Na, gondolhatjátok milyen látvány fogadott, mikor hazaértem.. szegény kicsi fiam vörös szétsírt fejjel zokogott az ágyon, anyós ült mellette... s közölte, h aludt Ati, kb fél órát, álomba sírta magát. Hát azt hittem, h én is elsírom magam.... úgyhogy innentől kezdve senki más nem kell, csak én.. S ezzel nincs is baj, hiszen szegény gyerek azt hitte, h eltűntem, hiszen nekik nincs még időérzékük, nem értik azt, h anya 10 perc múlva jön, csak azt látják, h anya nincs...
Így aztán nálunk Lucánál sem lesz külön szoba. Nagyjából ennyi, még órákig tudnék beszélni a "nevelési" módszerekről, csak az a baj, h mindig vitát szül :)

Móka :) köszönöm :)

Astrid, akkor ismered a dörgést :) :) :)

Képzeljétek, azt álmodtam, h megszületett Luca :D :D :D hajas baba volt, és péntek 13-án született a kiírt idő előtt, kb a 38. hét körül, s minden okés volt :D

Hűűű, mindenki vitorlázik? :shock: :shock: Eddig az alsó-középosztályba soroltam magunkat, de most asszem még lejjebb kellene körülnéznem :lol: :roll:

vicger
 
 


Móka: húúú, ez izgalmasan hangzik (apa) ... akkor Ő is jó sokat utazik? Azért akkor most szerencsésen alakulnak a dolgok, hogy többet tud itthon lenni Veletek. :)
Fogügy teljesen jól alakul, nem fáj, nem érzékeny, nagyon örülök, hogy ilyen simán ment ... és még büszkék is lehetünk magunkra. :wink:

V. Andi: ma van az utolsó nap? Húúúúú, de jóóóóó ... pihenj sokat, élvezd ki a hátralévő idő minden pillanatát! :)
És még jól nem köszöntöttelek fel tegnap, ne haragudj. De így utólag is mindenféle szépet és jót kívánok Neked. :)

Mabe86: milyen jó kis meglepetés volt ez a mackó reggel ... Julcsi pont itt volt velem, teljesen rácuppant a monitorra ... most majd törölhetem le az ujjlenyomatait.
Nálunk azért jobb az idő ... nap is van ... meg szél is ... nagyon kellemes most (még) a levegő :)

Dorka: én írtam, hogy apa vitorlázik, ráadásul nekünk az egyik vállalkozás is ehhez kötődik. A Balatonon is van több hajónk, kettő Füreden (ez egy klasszikus régi fahajó, szép nagy vitorlás), a másik egy igazi rohanó gép, apa ezzel indul július elején a Kékszalagon, és van egy barátokkal közös kishajónk Zánkán (just for fun) :) Ti merre hajóztok?

Kata: gratulálok a vitorlás vizsgához ... apákok büszkék erre nagyon :))

KépKép
KépKép
madar
 
 


Kriszti: nekem is kicsit jobban oda kellene figyelni, már 15 kg rajtam van, bár tény, hogy Julcsinál 25 volt a végén és a szoptatást alatt úgy szaladtak lefelé a kilók :) ... jövő héten én is megbeszélem a dokival ... pláne, hogy azt mondod, sokkal jobban érzed magad aztán ha elakadok, majd kérdezek Tőled, mint tapasztaltabbtól ... és nem győzöm hangsúlyozni, milyen ügyes vagy :)

Nanemááá Kriszti! Nálunk a vitorlázás szerelem ... ezért van ez a hajóőrület :)

madar

KépKép
KépKép
madar
 
 


Kata, ne aggódj a fehér folyás miatt! Nekem az elejétől van, elég erős... csináltak mindenféle vizsgálatot, vizelet és kenet, hüvely, mindent, minden tökéletes... ráfogták, h előfordulhat terhesség alatt...

Erika, te se aggódj a magzatvíz miatt, szintén volt nekem, mondta a doki, h figyeli majd, de aggódásra nincs ok.

Madar, köszi a poci-bókot... 8) Mostmár felismerhetően nem csak zsírpárnából áll, az elején gyanúsan nézegettek az emberek hehe

Anna, védőnő :evil: Jók a képek Picasán!

Dorkamartini, örülök, hogy nem esett komoly bajotok!! Érdekes az a kismami, fura, hogy megtörténhet... nekem is megjött az első hónapban, így a 9. hét körül fedeztük fel, de a 26.... és vajon mit szólhatott? Nem semmi meglepetés... Remélem jól vannak... és tényleg azt hittem, ez csak gáz emberekkel történhet meg! Én nem is tudom amúgy, voltam-e egyáltalán valaha 50 kiló :lol:

Astrid és a többiek, kövezzetek meg, de én egyáltalán nem vasalok, UTÁLOK és pont... :? vigyázz magadra, és ülve, tényleg!!

Vicger, jó álom!! :D Azért megnéztem, se augusztusban, se szeptemberben nincs péntek 13. :wink:

floranan
 
 


Sziasztok!

Floranan, megelőztél, pont azt akartam megnézni, hogy van e azokban a hónapokban péntek 13 :lol:

Kriszti, ez az álom 8) 8) 8)
Vendég
 


Floranan, Kriszti: jaj, ezt én is meg akartam nézni, amikor olvastam, hogy lesz-e péntek 13, nem vagyok babonás, csak az álom miatt ... aztán meg jól elfelejtettem. :roll:

Floranan: látom 100 alá mentél ... vághatod a centit
Ezt én is átéltem, a gyanús méregetést ... amikor még nem merik az emberek megkérdezni, hogy babát várok-e vagy csak úgy szimplán meghíztam ... :wink: :lol:
És bármennyire utálom a fotózást ... jelentem, ma reggel csináltam pocakfotót ... ez csak a Ti érdemetek :wink: majd este töltöm le a gépről, mert ma a barátnőm kislánya ballag az oviban, ott még fotóznom kell, szóval ezt a projektet estére halasztom.

Anna: nagyon jók a fotók, megnéztem most én is ... gyönyörűek a lányok ... :)

madar

KépKép
KépKép
madar
 
 


Boboka: :) egyre gondoltunk :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


:lol:

Madar, akkor este várjuk a képet :wink:
Vendég
 


Sziasztok!
Köszönöm a bókokat :D

A védőnővel az a fő bajom, hogy legutóbb még a főorvos is kiselőadást tartott nekem arról, hogy kell járni a védőnőhöz, meg ilyenek :evil:

Astrid, tegnap én is vasaltam :wink: , de nálam szerencsére nem volt gond.

Hát ha így folytatódik a diéta, akkor én szülés után leszek 50 kiló :? . Több, mint egy hónapja, nem nőtt a súlyom, láthatóan fogyok, csak a hasam nem :wink:

Nekem elvileg kevesebb, mint 80 napom van, de ha jól emlékszem soha nem szoktam a kiírt napon szülni.

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Sziasztok!

Jelentem ma voltunk a védőnőnél és 117 cm a haskörfogatom... :shock: Azt mondta ne aggódjak miatta,tényleg szép nagy poci,de a kilók alapján (eddig összesen +7 kg) ez csupa baba és magzatvíz.Na ez egy kicsit megnyugtatott. Mindenki mondja milyen nagy hasam van,tényleg csak egy baba van benne? :D

Remélem mindenki jól van,a nyaralóknak jó nyaralást és mindenkinek szép napot!
Vendég
 


Lina, örülök, hogy minden rendben van veletek :)

Most én is lemértem a pocim: 114 cm
Vendég
 


nem találom centit :evil:

KépKép
KépKép
madar
 
 


Reménytelen :( .... ma veszek egyet ... :wink:

Lina: csak 7 kg, ügyes vagy :) örülök, hogy minden rendben :)

Valaki mondja már meg nekem, hogy 8 gyermek után mi újat tud mondani a védőnő. :roll: :evil:

Anna: nagyon ügyes vagy ezzel a diétával! :) Te is azt a kaja szétválasztóst csinálod, mint Kriszti?
Mi lehet, hogy nagyon közeli időpontban fogunk akkor szülni, mert nekem még 71 nap :wink:

KépKép
KépKép
madar
 
 


Sziasztok!!

Madár: üdv neked!! igen, mi még nem találkoztunk itt. Május elejével
leköltöztünk Pestről a Balatonra ( Gyenesdiásra) megvettünk egy 81-ben épült házat, és most azt újítjuk. Még nagy a káosz itt a háznál ,emiatt nem tudok gyakran netezni . Sőt.....a net igazából pár napja van csak bekötve, de már ez is fél siker.
Most éppen itt üldögélek a teraszon és élvezem a napsütést!! :)
Látom,hogy hajóztok , ha erre jártok ,tegyetek felénk egy látogatást ( de ezt mindenkinek mondom :) ) Az elérhetőségeim fent vannak a táblázatban.

Boboka: Köszi a lelkesítő szavakat, néha már kiborulok, mert úgy érzem sosem lesz vége ennek a felújításnak.

Ráadásul nekem is az a gondom ,hogy itt még nem nagyon ismerek embereket, Kornél pedig szintén sokat utazik ,és sokat van távol....
Tegnapelőtt kellett mennem terhesgondozóba, gondoltam összefutok pár kismamával.. Voltak is nem is kevesen, de itt annyira elzárkóznak az emberek ( ez fura)


Móka: Meddig vagy Badacsonytomajban? Vagy csak voltál? Kocsival mobil vagyok, ha itt vagy és van kedved összefuthatunk .


Képzeljétek, a dokim a tegnapi 4D-n 2 héttel nagyobbnak mérte a babát. Most olyan 1780 gramm körüli. Szóval kép opció van: vagy bazi nagy gyerekem lesz, és megszülöm a kiírt időpontban augusztus végén, vagy előbb szülök...még az is lehet ,hogy augusztus elején.

Önbizalomhiány: ismerős érzés.......főleg mostanában......az építkezés miatt Kornéllal szinte semmi időnk nincs egymásra, alig beszélgetünk, este hulla fáradtan bevánszorgunk az ágyba, és 1 percen belül alvás. És én sajna bebeszélem magamnak ,hogy már nem érdeklem mint nő,és nem tart vonzónak, és úgy érzem már csak a gyereke anyját látja bennem.


Olyan jó lenne mindenkinek írni, csak olyan szinten le vagyok maradva információkkal, hogy nem győzöm visszaolvasni.


Ma megint mentem szülészetre vas injekciót beadatni,és ott volt a leendő szülésznő!! Valami tüneményes nőci!!!! Mindenről lehet vele beszélni tök nyíltan. Tőle tudtam meg pl.,hogy szülés után sokkal jobb a spirál felhelyezése, mint a gyógyszer.


Uh...be kell fejeznem,mert mindjárt lemerül a gépem.

sziasztok, amint tudok jelentkezek!!!
jó pocaknövesztgetést!!!

KépKép
csikipetra
 
 


Petra, és az esküvő tervezéssel-szervezéssel hogy álltok? Bocsi, de nem emlékszem már, hogy szűk körű családi esküvő lesz vagy sok vendéges?
Ha jól számolom kb. egy hónap van még hátra ugyi?

Gratula a szép baba méretekhez :wink:

Hát, úgy látszik önbizalom kérdésben a legtöbben meginogtunk :oops:
Én sem vagyok a toppon, iszonyat nagy bálna lettem...

De szépen visszaáll majd minden a normális kerékvágásba, sőt :)
Vendég
 


Boboka, július 18 az esküvő időpont, csak szűk családi körben lesz.
Ha rajtam múlna, még a szűk családi kör sem kellene, csak bemennék és aláírnám.
Valahogy nem hiányzik ,hogy pocakosan végigbőgjem a saját esküvőmet, és más ezen csámcsogjon.
Eddig ahány esküvőn voltam, az mind annyira megható volt, és mindig bőgött az ifjú pár és a rokonok is......és legtöbbször én is. és ez most annyira nem akarom.
Kornéllal megbeszéltük,hogy nem fogunk nagyon kiöltözni.
Brendonban én néztem egy fehér kis vászonruhát,valószínű azt megveszem ,és tudom jad hordani a nagy melegben.
Kornél meg valami laza vászonnadrágot vesz fel egy csinosabb inggel.


Szóval nem bonyolítjuk túl.
Ha pedig jövőre marad pénzünk ,akkor barátoknak rokonoknak szervezünk egy nagy sátras lagzit itt a környékünkön. De ezek is csak tervek.

KépKép
csikipetra
 
 


Petra, az a lényeg, hogy mindent csakis úgy csináljatok, ahogy nektek ahhoz kedvetek van.
Ha mindenkinek a kívánságát meghallgatnátok, abba előbb utóbb bele lehetne bolondulni.
Vendég
 


Vicger!

Nevelés ügyben én is ugyanazokat az elveket vallom, mint te. Együtt is alszunk. És ez nekünk így tökéletes, bevált nagyon. Én már nem az eszemre, hanem az ösztöneimre és a szívemre hallgatok....mondhat bárki bármit :wink:

Nekem Balázs is Fanni is és a párom is 13-án született :D

Pocak: 117 cm

Petra: nem semmi babaméretek!!!!!!

Kép
arvaerika
 
 


Petra: nem irigyellek a házfelújítás miatt ... brrrrrr ... mi is végig csináltuk és most csak a kaput újítjuk fel, de így is van kőműves, kapuszerelő, asztalos ... és csatatér a kapu környéke kb. 2 hónapja .... és úgy utálom, hogy sosem sikerül elsőre azt csinálniuk, amit kérek, pedig nem olyan bonyolult dolgok ezek ... :evil:
irigyelem viszont a Tó közelségét ... meg a békés teraszt ... a nyugalmat ... nézdd a dolgok jobbik oldalát és örülj ennek :)
Június elején jártunk Keszthelyen, minden évben akkor van ott a Pünkösdi Regatta, egy csomó hajó szombaton elvitorlázik Földvárról Keszthelyre, aztán vasárnap van ott egy pályaverseny az öbölben és pünkösd hétfőn vissza Földvárra ... nagyon szeretjük, ide mindig mi is elmegyünk Julcsival, jövőre már két csajszit viszünk :) De kösz a meghívást, nem lehetetlen, hogy járunk még arra, akkor majd jelentkezem.
Babaméretek szépek, szerintem tuti hamarabb lesz ebből szülés :wink:

Önbizalom: hát erről aztán lehetne írni bőven ... nem is olyan régen azon gondolkoztam, hogy amikor Julcsit vártuk akkor is ilyen gondolatok voltak a fejemben (nem mondom, hogy most nem jut eszembe) ... időnként szoktam írogatni, amolyan napló félét ... elővettem ... nem is emlékeztem, hogy időnként hogy magam alatt voltam és pont ugyanezekre gondoltam, hogy már nem nőként néz rám stb. stb. stb. ... ezt meg is mutattam neki ... mostanában annyi mindent meg tudunk újra őszintén beszélni ... és kiderült, hogy Ő teljesen másként emlékezett vissza erre az időszakra, teljesen más volt a fejében ... ezt csak azért írtam le, mert tudom, hogy nagyon fáradtak vagytok, de nagyon fontos beszélgetni és nemcsak a ház felújításáról, hanem magatokról is ... sokszor csak mi gondolunk valamit, hogy mi van az ő fejükben, mit gondolnak ők ... és ebből kreálunk rossz érzéseket ... ezt azért tudom, mert én is ilyen voltam ... sőt mostanában is belecsúszok időnként ... de ha mindenről lehet őszintén beszélni ... akkor ez vagy elkerülhető, vagy ha tényleg van probléma, akkor pedig legalább tudjuk, hogy mire kell figyelni, min kellene változtatni .... húúú, most nagyon bölcseket mondtam, mi? :roll: ... szóval tudom, hogy nehéz, én is kűzdök ezzel ... hidd el nem okoskodásnak szántam ... csak nekem az első szülés után majdnem totálisan ráment erre a kapcsolatom ... persze nem vagyunk egyformák, és a kapcsolataink sem ... de azt viszont hiszem, hogy mindenhol nagyon fontos a kommunikáció ... mert abból tudjuk meg hogy van a másik, mi van vele, milyen érzések, gondolatok vannak benne .... és Ő ugyanígy csak ezekből tudhatja meg, hogy mi mit érzünk

Uhh, nagyon hosszú lettem, ne haragudjatok ...

most indulok Julcsiért az oviba, aztán megyünk a barátnőm kislányának ovis ballagására. :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


Sziasztok!
Annyi minden történt, azt sem tudom, hol kezdjem! Voltam védőnőnél múlt hét csütörtökön, minden rendben volt, nézett vizeletet is, tökéletes. Szombaton 4D, megkérdezték, mikor volt a terheléses cukor, mert kicsit sok a magzatvíz. Épp előtte nap voltunk, pénteken. Mondtam, mindennek rendben kell lenni, semmi bajom, minden tökéletes.
Fruzsika 834 g.
BPD 6,70
HC 23,60
AC 21,68
FL 4,46
Hosszú lábú lesz, mint én (187 cm vagyok), azt mondta a doki!! Szandi koncert volt a Hepinetben, és ahogy elkezdődött az UH mindkét fülét befogta!!!
Tegnap elgurultam a dokinénimhez az eredményekért+vizsgálatra, erre a megengedett feletti érték jött ki a terhelésnél, úgyhogy mehetek diabetológushoz, és oda az esti fagyizások :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Naggggyon betojtam, apának sírtam is este, hogy eddig semmi baj nem volt, erre itt van ez :cry: :cry: Nem híztam sokat, nem vagyok vészesen szomjas, a pisilés sem sok, szóval tényleg semmi tünete ennek a szarnak, mégis annyira ijesztő következményei vannak, hogy az első dolgom egy cukormérő beszerzése volt. Tegnap vettem, de már tiszta lyuk az ujjam :lol: :lol:
Na.. de csak pozitívan!! Mindent megteszünk, hogy a kis pocakhullámoztatóink egészségesek legyenek, nem igaz?!
Ja, és örülök, hogy rátok találtam, olyan jó kis "társaság" vagytok, öröm olvasni benneteket!
Na, pusssssz

Kép
lili34
 
 


Madar: nem is a házfelújítás bosszant,mert az alapjában véve egy nagyon izgi dolog,jó látni ,hogy szépül és újul a ház, de anyuék pöttömnyi nyaralójában lakunk Balatonberényben, onnan ingázunk a házhoz, ha van munka, mosni csak anyuéknál tudok, ami 40 km innen, a cuccaink nagy része rokonoknál és barátoknál van bedobozolva. Szóval már kész horror az egész.....
Úgy tartanék ott, hogy itt takarítok, és rámolom ki a dolgainkat a dobozokból..
De egyszer talán ennek is vége lesz!!!

Hm......pár hete voltam lent a Gyenesi strandon reggel, akkor rengeteg vitorlást láttunk, a szomszédaink azt mondták,hogy Keszthelyről indultak. Valószínű ez az ,amiről most te is írtál.
Nekem eddig egyszer volt szerencsém vitorlázni Aligán még a korábbi munkatársaimmal,de baromi nagy élmény volt. :D

Erika,Boboka?Mi ez a pocakméregetés??Nekem sosem mértek ilyet, és én sem centizgetem magam.Számít valamit? Vagy pusztán csak kíváncsiak vagytok?


Lili, van egy barátnőm ,aki már több,mint 10 éve diabéteszes. Neki pár hónappal ezelőtt ajánlott a volt budapesti főbérlőnk( aki belgyógyász) egy dietetikust és diabetológust.
Ha jól tudom a mammut környékén van a rendelő . Ódákat zeng róluk, ha gondolod megkérdezem neked az elérhetőségeket, ha még nem javasoltak neked senkit.

KépKép
csikipetra
 
 


Nagyon köszi Petra, aranyos vagy, de megvan a doki, telón beszéltünk és nagyon kedvesaranyossegítőkész. A Honvédben van a rendelője, és kizárólag a terhességi diabétesszel foglalkozik. Remélem bejön!!

Kép
lili34
 
 


t-pk : párom földváron vizsgázott épp ma vitorlázásból... hát az írásbeli nem jött össze nekik úgyhogy két hét múlva megint mennek

vicger: különben a vitorlázás nem olyan drága mulatság ám... csak annak hiszi az ember. Persze ha saját hajód van meg efféle akkor lehet költeni ezerrel de ez ugye minden hobbira igaz. Ha bérelsz vitorlást az olyan 15 ezer körül már lehetséges egy napra és ha azt nézed, hogy mondjuk 3 pár összeáll és úgy mész ki a vízre akkor olcsóbb mint egy esti szórakozóhely.... (jesszusom..... hogy én milyen régen voltam esti szórakozóhelyen....:))))))............. aztán meg a pasiknak kellenek ilyen hobbik.... kieresztik a gőzt és akkor könnyebb nekünk is..;)

csikipetra: nálunk is megvannak ezek a magamalattlevős dolgok.... Valahogy a férfiakból mintha kihozná a baba a munkamániát.. még azokból is akik egyáltalán nem olyanok... párom abszolút nem olyan épp ezért álltam értetlenül előtte..... de erre is jó volt ez a kórház para most, mert megbeszéltük, hogy ez sem véletlenül történt....kezdett minden fontosabb lenni mint mi 3-an...... de hála isten megbeszéltük és jesszusom mennyire félre tudjuk érteni egymás jeleit vagy jelzésnek hitt valamilyeit..:))))
Szóval azóta megint nagy a szerelem:))) és olyan jó. De iszonyat magam alá kerültem én is....

szóval aki ne adj isten maga alatt van (illesmi miatt) és magában gyötrődik MOST tessék rákérdezni férjeurára :)) mert tuti semmi gáz nincs, szeretnek azok a pasik minket :)

KépKép
dorkamartini
 
 


Jó reggelt!

Dorka,örülök,hogy mindketten jól vagytok!A kismama pedig megdöbbentő.Tényleg furi,mert ahogy Vicger is írta,26. héten komoly box meccsek vannak.Pont a minap mosolyogtam én is azon,hogy amikor hullámzik a hasam,nekem is az alien jutott eszembe.

Vicger,anyuka csomagjánál nincs jobb.Vaníliás kiflit bárhol,bármikor
:wink: Gratula a súlyodhoz. Én is szoktam kimenőt adni apácskának,muszáj neki is,hiszen le a kalappal,mennyit segít nekem.

Katám,örülök,hogy jól vagy,és a babával is minden rendben. Nagy ölelés.

mág folytatom,csak közben dolgozom........ja,és reggel 9 kor kezdtem írni nektek,és most tudtam volna folytatni,de mégse

Kép
v.andi
 
 


Petra: pociméregetésnek manapság nincs jelentősége. Régen, amikor még nem volt uh, ebből mérték a védőnők, hogy nőtt-e a baba :shock:
Most csak hobbiból mérem...

Kép
arvaerika
 
 


Jaj Andi!!!! BOLDOGSÁGOS SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!! :D

Sütik: engem a nagymami kényeztet mindenféle finomsággal,mivel anyuék leléptek 1 hónapra tesómékat meglátogatni.
Hm....kaptunk tegnap igazi házias rántott csirkecombikat petrezselymes újkrumplival és tejfölös ubisalátával,meggyes pitét és linzert. nyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Igaz a gyomorsavam az egekbe ugrott estére ,de megérte!!!!!! :wink:

KépKép
csikipetra
 
 


Sziasztok!

Elnézést kérek a zavarásért, a 2008. augusztusiaktól vagyok.

Eladó a képen látható olivazöld quinny babakocsi, mózeskosárral, sportrésszel, maxi-cosi bébihordóval, adapterrel, az összes tartozékkal. (szúnyogháló, esővédő), újszerű állapotban.

(A bébihordó műanyag részén található karcolás, a többi kifogástalan, gyönyörű állapotban van)


Ár: 90.000,- Ft

Ajándék römmer biciklisüléssel.

Ha valakit érdekel, kérem keressen fel pü-ben.

Köszönöm!

Mindenkinek további boldog babavárást kívánok!

Kép

Kép

Kép

Kép

Barbi
Kép
manci79
 
 


Ezt a linket ismeritek:
Kép
http://www.mindmegette.hu/index.php?app ... cikk=12388

itt vannak jó receptek arra a mindennap más diétára.....

KépKép
dorkamartini
 
 


Halihóóó,

egyszerűűűűen képtelene vagyok gyakrabban jönni. :S Most is mire végigolvastam már hallom, hogy Míra mocorog az ágyában...

Micsoda történetek vannak! A kismamis nagyon fura... De épp nemrég hallottam én is hasonlót egy doki ismerősömtől. Ott úgy volt, hogy a nőcinél megállapították, hogy van valami daganata és meg kellene majd műteni. Ő meg csak húzta-halasztotta, mígnem egyik nap elég rosszul lett, görcsölt, meg minden. Gyors be a kórházba, család vele... e a vizsgálóba, uh... doki rémülten ugrott fel, hogy nincs ott semmiféle daganat, hanem egy pici baba, aki épp meg akar születni... Gyors csaszi (ez már nemtommiért volt). Közben a családtagok kint izgultak, mert semmiről nem tudtak. Majd a műtt végén kiment a doki, hogy most már ok minden bemehetnek anyuka itt van a baba meg az újszülött osztályon. Volt nagy tátogás. :d Durva, mi? Mindez Szekszárdon történt és nem a középkorban, hanem 1-2 éve...

Dorka, csak tessék magadra vigyázni. még jó hogy nem lett komolyabb bajotok. De így utólag belegondolva elég viccesen nézheted ki párod az esés közben. :) 8)

Súly... hááát én se épp +7-nél tartok. :oops: Ezzel a nagy méricskéléssel felkeltetétek az érdeklődésem. Előkotortam a Mírával készült feljegyzéseim... pont ugyanezen a napon akkor is centiztem, mérlegeltem. Így legalább össze tudom hasonlítani a dolgokat.
Kiinduló súly: 69 kg - 72 kg
Súly (27+4): 81,5 kg - 84,5 kg
Mb.: 108 cm - 108 cm
Db.: 98 cm - 106 cm :oops:
Csb.: 104 cm - 104 cm
Asszem most egy kicsit megnyugodtam... Igaz jóóóó nagy bálna vagyok, de azt tudom, hogy akkor vissza tudtam nyerni a régi önmagam és most is annyi hízást engedélyeztem magamnak... de hogy ennyire fej-fej mellett haladnék! :shock:

Kép Kép
manósziget
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?