Új privát üzeneted érkezett!

drukkoljatok a jó éjszakához,rámférne már!De nem panaszkodom mert akkor mégrosszabb jön :wink:

mush:gondolom fáradt is lehetsz az úszás miatt...drukkolok hogy éjjel jobb legyen!

zöldi:nektek is drukk!Apának ízlett a dzsemed?mi az a smarni? :shock:

KépKép
lyndee

Lyndee: ááááááááááááááááá, imádom a madártejet…

A többi nyonyósnak üzenem, hogy Domi egy hónapja volt ilyen, aztán kijött a két fogacska és azóta újra angyal! Van remény. :D

Kérdés: Már kérdeztem, de nem válaszoltatok, hátha valaki tudja...szóval az első kettő fog után mikor érkezik a többi? Felül jön majd?

Domi délelőtt gyümizik, egy fél almát és egy egész őszit szoktam neki összeturmixolni és imádja. Szerintetek elég? Vagy sok is? Annyira nem érzem még. Délután pedig egy fél üvegnyi krumpli-sütőtököt nyomunk, a főzött krumplit nem hajlandó megenni a drága... :?

Amúgy én is műpapi (jóéjt és társai) ellenes vagyok. Szerintem tele van felesleges szar cucokkal, akkor már inkább egy sinlac papi... :D

Kép
mannababoca

Mush: Nagyon irígykedem!!!!! Nekem sajnos nem jön haza apa időben... :( Ha meg van egy órám, rohanok a csempebolttól az OBI-ig.

Lyndee: Kitartás, ha már látszik pár nap és kint lesz a fogacska és minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Kép
mannababoca

Köszi mégegyszer mindenkinek a köszöntéseket

Megkaptuk a féléves oltást, vigyorgott a dokinak előtte, üvöltött egy sort utána, estére pedig nemhogy nyűgös, vagy levert, vagy netán lázas lett volna, hanem ki volt akadva. Röhögött mindennek, és mindenkinek, visongott, egy lendülettel átpördült a fél szobán, majd beájult...

Vera: asszem nem tőlem akartad kérdezni...

Lyndee: édi Arnid

Boci: nagyon tetszik a videód! Hogy csináltad?
Közben már elolvastam a választ is...

Szorsi: a védőangyalotok vigyázott rátok. Nem letem volna a helyedben...

Mush: irigyellek a kimenős estéd miatt

Kép
galzsuzsa

Mush: visszavonom. Ha ilyen nyügi babót kaptál, mégsem irigyellek a szabad este miatt :roll:

Kép
galzsuzsa

[quote="jurmine"]A írta:jurmineida: jól látom, hogy Noli szőkül nagyon?

A fekete hajához képest -ami születéskor volt- most már teljesen világos barna vagy nem tudom milyen.. :lol: :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Még egy kérdés eszembejutott: Miért van az, hogy van aki lereszeli a friss almát, őszit és úgy adja és van aki csak megpárolva? Én mindig nyersen adom neki. Ettől lehet baja?

Másrészt: Mit adjak ebéd után zöldségként? Krumpli, sárgarépa, sütőtök....ok...tud valaki még valami mást is?

Kép
mannababoca

A vonalzóm -Noli baba vonalzó- és az avatarom közti különbség szembetűnő. :D Mintha két különböző gyerkőc lenne. :lol:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Manna, biztosan nem lesz baja, ha nyersen adod neki.. Noli már evett üveges bébiételben paradicsomos burgonyát és zöldborsópürét -ez a kedvence :D- is. Ilyesmiket még nem próbáltál? Mármint üveges bébiételként.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zsuzsa, fél éves oltás?? :shock: Nekem múltkor azt mondta a védőnő, hogy a 4 hós oltás után legközelebb 15 hós korában lesz. Most akkor mi van?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="mannababoca"]K írta:mannababocaérdés: Már kérdeztem, de nem válaszoltatok, hátha valaki tudja...szóval az első kettő fog után mikor érkezik a többi? Felül jön majd?

http://kismamaknak.hu/gyermekagy/jon-a-baba-foga.html ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

hahó

látom sokféleképp csináljátok.
sztetek adjak neki de és du is gyümi-főzit? ill. de csak gyümit és du csak főzit? már ilyet is hallottam. egy nap nem az a jó ha csak egyfélét kap? mármint h de meg du is uazt?
ma du is kapott a de.i almakrumpliból és csak falta befelé de meg épph megette.
olyan nehéz eldönteni még most csinálom először és azt sem tom miből mikor mennyit hogyan stb adjak:( még akkor sem ha olvastam róla mindenfélét. épp ez abaj, h mindenfélét irnak.. :?

andy

Kép
andy30

aida: nekünk a 4hós után volt 6hósan majd lesz 8 hósan meg 13 hósan is :roll:
a 6 és 8 hós a prevenar ami nem kötelező és a 13 hós sem kötelező az meg a menningococcus.
nem lehet h te nem adattad be a prevenart? kérdezz rá!

Kép
andy30

Andy, miért nem csinálod saját érzésből, figyelve a baba visszajelzéseit? Mert van ám nekik... Csak meg kell tanulni észrevenni. Komolyan mondom. Én mostanában valahogy nagyon összehangolódtam Noellal. Lassan alig lesz kérdésem, mert minden jön magától. Szerintem ne előírásoknak megfelelően tegyél, hanem saját érzésre. A saját érzést pedig merítsd a babád visszajelzéseiből.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szorsi: Jézusom, remélem, hogy a rendőrök helyretették azt a barmot!

Lyndee: sajnálom. :( Ha gondolod, akkor tényleg küldd át, hátha tudok vele valamit kezdeni. Ha kisebb, mint 12 MB, akkor simán átjön, de ha freemail-es vagy, akkor tudsz óriáslevelet küldeni.
Mailcímem megy priviben.

Manna: Kristóf már eszik ezen kívül zöldborsót (ha te főzöd, akkor turmix után még esleg át lehet passzírozni, mert a héja puffaszt, és nem magában főzeléknek, hanem keverni az elején mondjuk répa-krumplival), spenótot (ezt hetente max. 2x), és a héten bepróbáljuk a cukkinit is aztán meg a paradicsomot. De lehet még céklát, édesköményt, salátát főzeléknek, ami így hirtelen eszembe jutott.
Gyümölcs nyersen jobb, mert benne marad a vitamin. Én csak akkor párolom az almát pár percig, ha véletlenül kemény húsút sikerül venni, mert azt nem lehet normálisan lereszelni vagy turmixolni, mert nem lesz pépes, hanem szétválik a leve a szálaitól.

Kép

Kép
gabilany79

Aida: más ország, más rendszer :lol:
Édi szőke Nolid

Bébic: jó az oldal, böngésztem kicsit, puszi anyósodnak :wink:

Kép
galzsuzsa

Andy, beadattam.. De azt még Pesten... Múltkor amikor legutoljára beszéltem a pesti doktornővel, azt mondta, hogy változtatták az oltást és legközelebb csak 8 hósan kap. Előtte kapott 1 és 2 hós korában.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Lyndee, akartam mondani, hogy menő a két kép kisfiadról! ;) És milyen ügyes! Egyedül iszik a csőrös pohárból? Annyi idős mint Noli, de sokkal ügyesebb.. :roll:

Boci, videód nagyon szupi! ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Kiscsaládom alszik, megyek én is, jóéjt

Kép
galzsuzsa

vera! 15c-t nem szabad mert tejapaszt! csak 5 ch urtiból és ricinusból is! és mehet eccerre én is gy szedem.

aida: akor nemtom. prevenar 3 oltás azt tom.
etetés: ha magamra hallgatnék akkor még mindig nem adnék neki csak anyatejet:)
de amugy örülök h ilyen ügyesek vagytok és ilyen magabiztos lettél! lehet jót tett neked ez a egész (mármint saját belsődileg) ezt jól megmondtam:)

na mentem pihizni remélem ma nem lesz semmi tegnap is hüppögött majd ijedve felriadt orditott ma meg már fektetés óta eccer felébredt sirva:(

jóét mindenkinek

holnap salit próbálunk

ja!!!majd elfelejtem! peluskiütésink lettek mára! sztetek ez lehet a hozzátápitól? eddig semmi hasonló nem volt.. és hogy kell kezelni?
köszi előre is!
és a hasán is van pár kiütés. lehet a melegtől? semmi uj kaját nem kapott csak amiket eddig is és az utsót is már egy hete kapja akkor bizti nem allergia ugye mert az hamarabb kijönne nem?

andy

Kép
andy30

Boci: nagyon szupi a videó!!!
Amit apának karira csináltam, azon én is bőgtem, míg gyártottam :oops: Főleg, hogy tök szép zenét találtam hozzá (Cirque du Soleil, amúgy is imádom), meg vágtam ki részleteket a 3D uhuból, és voltak benne pocakos képek, aztán meg már ott volt a manó... jaj, megint mindjárt elérzékenyülök... :oops:

Kép

Kép
gabilany79

Lyndee: nagyon aranyos Arnid!!!

Bocika: ügyes vagy! nagyon tuti a video!

manna: én úgy tudom, hogy 9-10 hónapos korban jönnek a következő fogacskák.

Az én drága kislányom pár napja nem akar este aludni. Nem sír nem nyönyöke csak nem álmos. Pörög- forog. mai elalvás 10.15 körül volt. eddig 9 -kor már aludt. Szerintetek ez mitől lehet? Ez is lehet a fogzás miatt?
Vendég

Andy: prevenar most már csak kettő oltás.
peluskiütés lehet melegtől, fogacskától, stb. Sudocrem pontjó rá.

Kép

Kép
gabilany79

[quote="andy30"]a írta:andy30ida: akor nemtom. prevenar 3 oltás azt tom.
etetés: ha magamra hallgatnék akkor még mindig nem adnék neki csak anyatejet:)
de amugy örülök h ilyen ügyesek vagytok és ilyen magabiztos lettél! lehet jót tett neked ez a egész (mármint saját belsődileg) ezt jól megmondtam:)

Az anyatej valóban jó, de ha a baba igényt tart rá, szerintem igenis semmi gond nincsen a hozzátápival. De mindig csak abból és csak annyit, amennyit szeretne.. Noelnek is van olyan napja, amikor nem eszik semmit csak anyatejet iszik meg tápit. Másik nap meg délelőtt is eszik meg délután is fincsiségeket. Esténként meg általában azért már megy a tejpép. Azt mindig lelkesen várja. :) Amúgy tényleg jól megaszontad! :lol:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ja én mondjuk ettemm cseresznyét két napja is meg ma is... lehet attól? csak nem.

pedig mondom holnap akarok ujitani salival meg vettem ma cukkinit és céklát is meg találtam mindenmentes őszi üvegest is. hm.

Kép
andy30

Gabi, én is így tudom, akkor csak nem én vagyok a h.lye a prevenarral kapcsolatban. :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida

[quote]D írta:e mindig csak abból és csak annyit, amennyit szeretne.. Noelnek is van olyan napja, amikor nem eszik semmit csak anyatejet iszik meg tápit. Másik nap meg délelőtt is eszik meg délután is fincsiségeket.

de ehhez az kell h mindig kinálni kell nem? nekem ez is nehezen megy:)mármint ennek eldöntése h mennyit és mikor kináljam. sajna az enyém ha adok neki eszik ha nem adok neki nem reklamál:) mind1. ugy is tom h adnikell neki csak még a gyakorisággal meg mennyiséggel nem vok tisztában teljesen. plusz félek h majd le akarja cserélni a cicit:(

na téleg huztam:)

andy

Kép
andy30

Kép
zölddisznó

andy: lehet a melegtől a kiütés. Pár nap alatt elmúlik.
Vendég

gabi

[quote]p írta:revenar most már csak kettő oltás.

nem igaz az! én is aszittem aztán felvilágositott dokinéni h 15 hósan még van egy 3.

na pápá

Kép
andy30

Andy, végülis lehet igazad van, de sztem bele fogsz szokni szépen fokozatosan aztán olyan természetesen fog jönni. Amikor majd igazán érzed, hogy megismered a bébid.. Amúgy a cicit mai napig elfogadja Noli, imádja, szeret rajta aludni. Nálunk ezzel tehát nem volt gond. Pedig először én is féltem tőle.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

azta zöldi ez nem semiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!! megkönnyeztem! te nem?:)

na mostantól aztán pakolhatsz!:)

ja és uolyan ágyneműnk van:)

Kép
andy30

lyndee. nagyon cuki Arni.

Zsuzsa. apanak sikerult elaltatni 25 perc alatt! :lol: :wink:

KépKép
KépKép
mush589

Andy: a 3 oltásban tényleg igazad van, de furi, hogy a 3. 15 hósan. :roll: :?
Eszerint akkor nincs oltás...

http://www.pneumo.hu/Kezd%C5%91lap/Gyak ... ult.aspx#9

Kép

Kép
gabilany79

A család legifjabb informatikusa :lol: Megint csak azt tudom mondani, mint a motoros képeknél.. Anyja fia :D

Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Nolinak még mindig kék a szeme. Mikor kezdhetek benne bízni, hogy ilyen is marad? :roll: Van aki azt mondja, már nem változik. Van aki szerint 1,5 éves korra alakul ki a szemszín. Hogy van ez?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote]z írta:oldi. sargadinnye is mehet, ugye?
es akkor keverjem ossze a 2 izt vagy csak adjam oket egymas utan?

Musi Mehet. Szerintem keverd, az arányok fokozatos eltolásával.

[quote]T írta:e hogy állsz,hogy bírod?Sűrűn bűnözöl?

Mínus 8. Sűrűn.
Vagyis én úgy csinálom, hogy nem mindig napi bontásban választok szét, hanem étkezésenként. Így van, mikor ebédre főzelék, este meg husi+saláta. És hát nekem tolódik a vacsi, van hogy 10 körül eszem.
Gyüminapot eddig még nem nagyon tartottam be, este mindig husiztam, sajtoztam és salátáztam.

[quote]Z írta:öldi! Smarni? Utána meg smárni?
Ááááááááááááá! Szeles, te nem is vagy olyan fáradt! ;) :)

[quote]z írta:öldi:nektek is drukk!Apának ízlett a dzsemed?mi az a smarni?

Lyndee!
Hannám ma du és este is angyal volt - talán az úgy homeós bogyók??? - apa nem ért ide, csak reggel jön.
Smarni=császármorzsi.

[quote]K írta:érdés: Már kérdeztem, de nem válaszoltatok, hátha valaki tudja...szóval az első kettő fog után mikor érkezik a többi? Felül jön majd?

Manna! Gyakorlatilag bármikor. És általában a felsű kettő (vagy 4, akár egyszerre is) metszőfog.
Te vagy CSÍK-fun?

[quote]D írta:élután pedig egy fél üvegnyi krumpli-sütőtököt nyomunk,
Dettó! Hipp! Ez a kedvenc. De. őszi (egész) egy negyed banánnal. (nem bio :( )

Nyersen a legjobb, párolni akkor szokták, ha nem eszi meg, csak a nagyon pépeset, mert a párolt az turmixolható.

Vera! Mehet együtt!

Kép
zölddisznó

Achtung! Andinak van igaza, én csak azt néztem, hogy milyen higítás, azt, hogy mire akarod, azt nem!

Kép
zölddisznó

Andi! Allergia is lehet, nem tuti, hogy azonnal kijön. De nem valószínű. Inkább a meleg. A fenekén lehet a fogzás jele is, szerintem Sudocream.
Na, Gabi megelőzött. :)

[quote]n írta:a mostantól aztán pakolhatsz!

Andi! Hát ja!!!
Ágynemű? Ikkkkejjjja.

Kép
zölddisznó

Látom már elvonult a jónép.. Én is megyek akkor. Jóéjszakát! Húú, itt szakad az eső! :shock:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Még egy gyors-
Találtam egy jó idézetet:

"A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni és szabadságban kell elbocsátani."

Gondoltam rá elküldöm volt anyósomnak.. Aztán vagy megérti a lényegét és az értelmét ennek vagy nem... De mivel szerintem az utóbbi lenne, így inkább nem teszem! :roll: :D
Egyébként szép idézet és találó szerintem.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ja erdekesseg keppen akartam irni, hogy Kincso 2, 3, 4 hosan kapott oltast es majd 1 evesen kapja a kovetkezot.

meg azt is, hogy itt a chamomilla ch6-ban van. meg egy helyen ultricat is talaltam, szinten ch6-t. na vajon ezket hogy kell szedni?

KépKép
KépKép
mush589

[quote="zölddisznó]
Hannám ma du és este is angyal volt - talán az úgy homeós bogyók??? - [/quote]

milyenek? info please! tenk ju

uton van a lanc!!! :lol: :lol:

megjott a jaroka, de meg nem raktuk ossze.

na megyek bebujok apa melle, aztan csicsi, mert bebi - a tapasztalatok alapjan- 1-2 ora mulva ebren lesz.

ma este fejtem az esti szopi utan fejtem. es 100ml lett. kiralysag!
asszem estenkent megint elkezdem a fejest. azt mondta a vedono, hogy a babarizst anyatejjel vagy tapival csinaljam neki, es akkor mar inkabb anyatejjel, ha mar van! :wink:

KépKép
KépKép
mush589

zoldi. nagyon jofej Hanna!(mint az anyukaja! :wink: ) es nagyon ugyes!!! :lol: :lol:

sargadinnyehez meg annyit, hogy az eskuvon az volt az eloetel, es adtam bebinek egy darabot, hogy szopgassa, hutse az inyet. erre laharapott belole darabokat es meg is ette. :shock: :lol: :oops: :roll:

KépKép
KépKép
mush589

Tyűűű azannnnyját ZÖLDI!Hanna nagyon ügyes!!!! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Noel annyira aranyos pofa!
Mush van Kincsőnek foga,hogy harapott a sárgadinnyéből?
Szeles nem semmi hogy el birsz menni nap mint nap dolgozni,otthon hagyva a babát,nagy lelkierő kell hozzá az biztos!gratulálok neked.
Nagyon xar éjszakénk volt.Rengetegszer fenn volt Írisz,akkor aludt csak ,mikor magam mellé rajtam,egy szál bodyban aludt,de a homlokáról patakokban folyt a víz.Ablakot nyitni itt nem lehet mert a szomszéd 5 kutyája folyton vonyít épp itt az ablakunk alatt!Még csukott ablaknál is idegtépő.

Zöldi,akkor megnyugodtam hogy te sem birod annyira szigorúan betartani azt a hüle 90 napost ahogy igazából be kellene.Mert úgy ahogy le van írva,az önsanyargatás,éhezés.
De nagyon figyelek én is mostmár mit eszem.Kenyér NO,édesség NO.Én mínusz 20 -at szeretnék minimum,kb.szeptemberre. :wink:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Zöldi, akkor Én is adom továbbra is Nekik, remélem "meghallották" és ma nem lesznek olyan nyűgik. :lol: :lol: Ígérem nem árullak be!

Nagyon ügyes Hanna. Tibcsike is így nyomja már egy ideje és vasárnap pedig megtette az első mászás lépéseit(kezeit szépen pakolgatta, de a lábaival még nem volt összhangban :lol: ), tegnap viszont már rendesen mászott. Olyan édes, persze oda megy ahová nem szabadna. :roll: :lol: :lol:

Aida, szemész mondta, hogy a végleges szemszín alakul ki 1,5 éves korára, de szerintem ha most is még kék, akkor az is marad.

Gabi, Jurmine, Zöldi meggyógyultatok már?

Szeles, le a kalappal előtted, hű nem lehet egyszerű dolgot!

Boci, nincs ám elfelejtve, ma már tényleg bemegyünk a Malomba felmérni a terepet! Bár valószínű, egy eldugott padon kellemesebb lehet, mint ott.
Nagyon jó a videó! Nekem apukám állított össze egy aranyos pps-t anyák napjára, hát ne mondjam, hogy hogy bőgtem neki.

Tegnap este voltunk pálinkázni meg vacsizni(Kecskeméten a héten bor-és pálinkafesztivál van, rengeteg bor, pálinka, kajálos sátor :shock: :lol: ) Férjnek norvég vendégei vannak azokkal lumpoltunk, ölég rendes ezek az északiak. :lol: Persze mi hamarabb hazajöttünk, férj azért picit másnapos lett ma reggelre.(na de ma kutyaharapást szőrivel :lol: )

verzso

[quote]H írta:annám ma du és este is angyal volt - talán az úgy homeós bogyók??? -

http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=227
Cham., Mer., Puls.

[quote]z írta:oldi. nagyon jofej Hanna!(mint az anyukaja! ) es nagyon ugyes!!!

Róka! Kéne a sajtom, mi? ; :)

Sarmi! Köszi, megmondtam Hancsinak.
-9

[quote]m írta:egnyugodtam hogy te sem birod annyira szigorúan betartani

Mondjuk úgy inkább, hogy nem akarom. Mivel egyelőre így is működik, ezért nem saNYARGATOM MAGAM TÚLZOTTAN. mOST TARTOK OTT, HOGY MÁR ÉLVEZEM. sAJNA LASSAN VÉGE A DAGIKRA JELLEMZŐ KEZDETI NAGY FOGYÁSNAK, ÉS JÖN na most már kisbetűvel a stargnálás lassan, de addigra olcsóbb lesz a dinnye, és a lecsó alapanyag, amin én eléldegélek heteken át nyáron.

Verzsó! Köszi, én már teljesen meggyógyultam, és pinduri sem kapta meg hál' istennek.

Pálinkázás miattrettentően irigy vagyok!!!

Apa végre ma Pesten, ugyan dolgozik, de ma már volt itt, és jön még vagy 2 órára.

Kép
zölddisznó

[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznóPálinkázás miattrettentően irigy vagyok!!!

ezt rogton gondoltam! :wink:

amugy jo reggelt!
nalunk az ejszaka: ebredes hn12-kor (fel oraval az utso iromanyom utan itt), szopi, n1-kor sikerult visszatenni a kisagyba, ott nyomta 2.50-ig, megint szopi. lokott anya mar megint elaludt a hintaszekben 4.20-ig. megint sikerult letenni a kisagyba, de fel ora mulva fent volt. akkor mar vilagosodott, igy nagyon kinyiltak a csipai. apa athozta hozzank, es igy sikerult aludni hn8-ig. annyira nem is volt veszes, ugye?

sarmi. meg nincs foga, de mar nagyon duzzadt az inye plussz vekony volt a dinnye es eleg erett.

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?