Gabi! Az én nagylányom és fiam is olyan, akik még sosem láttak cumisüveget.
Mikor a fiamnál kiváltottam a várandós csomagot, volt benne egy cumi. A lányom egyből megkérdezte, hogy ez a cumi???
A pelenka ügyben mindenkinek más jön be. A lányomnál születéskor huggiest használtunk, csak abból nem folyt ki a cucc. De 8 év alatt sokat romlott a minősége és már a fiamnál egyáltalán nem vált be, lazábbra csinálják a gumit. Így a második gyereknél liberóztunk, a pampersből ugyancsak minden kijött. Fél éves volt kb mikor áttértünk a pampersre, mert nagyon jó az anyaga, szelős, nem olyan nylonos. Azóta is ezt használjuk.
Én nem merek tescos, DM-es stb... pelust venni, félek, hogy nem jó és rajtam marad, inkább a beváltakat veszem, még ha drágább is. Nem kísérletezek.
Gabicika! Nálunk dettó ugyanez van! A szobáját nem, de minden mást örömmel vállal. Ő is kis házi tündér, kérni se kell, már azt lesi mit segíthet, de valahogy a szobája...
...ezért nem értem.
A fiúnevetek nagyon tuti!
Endaaj! Látod, én még életemben egy cseppet sem fejtem és mégis iszonyat sok tejem volt mindig. Mindketten 6 hós korig kizárólag szopiztak. A fiam az első hónapban 1860 g-mot hízott, fél évesen már 9370 g volt. (pont itt van nálam a kiskönyve). Fél éves korig se inni, se enni nem kapott mást, csak igény szerinti szopit.
A szopi utáni fejés akkor jó, ha kevés a tej. Egyébként csak túlságosan megnöveli a mennyiséget és a baba úgysem tud annyit kiszopizni, így a mellgyulladás veszélye megnő. Hacsak újra le nem lesz fejve.
De most azért fejni, hogy több legyen, amit úgyis ki kell fejni...? Ennek nem látom sok értelmét.
Akkor ok a dolog, ha a fejéssel meg lesz növelve a mennyiség mert kevés és azt mind megeszi a baba. De ha kiüríti, akkor meg mit fejsz le szopi után? Nekem ez a fejés dolog egy kicsit magas, látszik, hogy lövésem sincs hozzá.
Nóna! Teljesen egyetértek minden szavaddal amit a pelusos-fejtegetős üzidben írtál!!! Tehát nem biztos hogy az olcsóbb az valóban olcsóbb. Mondjuk nekem tapasztalatom nincs erről, mivel nem próbáltam olcsóbb kategóriát, de mástól már ugyanezeket hallottam.
A cumi-cumisüveg üzid: Hááát, nem tudom, de nálunk még soha egyik gyereknél sem volt olyan helyzet amikor bármelyikre is szükség lett volna. A sok tejtől fájt a hasa...ilyet még nem is hallottam, de hát Te tudod...Minden helyzetet meg lehet oldani és nem azért mert az ember eleve ellene van ezeknek a műanyag kütyü-szaroknak, hanem mert úgy természetes.
A valóban igény szerinti szopi esetén nincs mellgyulladás, hiszen a kereslet-kínálat elv ezt eleve kizárja. A barátnőmmel mindketten így szoptattuk mindkét gyermekünket és egyikünknek sem volt soha. Érdemes ilyen ügyekben a szülés előtt beszélni egy LLL-es szoptatási tanácsadóval. Sajnos megfelelő tejelválasztás estén a sok fejés is csinálhat ilyet.
Tegnap felfogadtam a szülésznőmet! Nagy szerencsém volt, mert még december közepére szabad volt. Semmi gond nincs belőle, hogy most nincs fogadott dokim és még csak nem is a területi kórházban fogok szülni. Annyi lesz az egész, hogy majd nem a területileg illetékes SOTE-ra fogok menni az utolsó 4 hétben CTG-re, hanem a Szt. Imrébe, ahol szülni szeretnék. Szülésznőt pedig lehet választani fogadott doki nélkül is. Örülök nagyon, hogy ez is el van intézve és újra itt szülhetek!