Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Itt ülök a fejővel, pedig azt hittem, már vége, elpakolhatom, de elkezdett bekeményedni a mellem, úgyhogy jobbnak láttam lefejni a felgyülemlett tejet, nehogy még utoljára mellgyulladásom legyen nekem is. :( Már 125 ml-nél tartok, pedig azt hittem, max. 60 lehet benne. Igaz, 3 napja fejtem utoljára.

Chanel! Köszi a bíztatást, sokan mondják, hogy tényleg másképp lesz, és talán Alexára is jó hatással lesz a tesó, mert az ő hülyeségeire sem lesz annyi időm reagálni, és akkor majd szépen felhagy vele. Viszont amitől félek, az a terhesség első három hónapja, amikor a férjemnek is nekiestem minden apró dolog miatt. Hogy fogom tudni kezelni Alexa szeszélyeit? ÁÁÁÁÁ Meg hát a további nehézségek: hogy tudom felvenni Alexát, hogy tudok behajolni a kiságyba, futni utána, stb. nagy pocakkal? Mi van, ha húzós lesz a terhesség eleje (Alexánál csak egyszer lettem rosszul, amikor Csabi szalonnát pirított), hova teszem Alexát, amíg én a klotyón rókázom (bocsánat)? Szóval, ilyen részletek foglalkoztatnak mostanában.

Kép
Kép
detty74
 
 


Húúú Detty ezek jó kérdések...én is kiváncsian várom a válaszokat :roll:
beatrix161
 
 


Őszintén szólva, nekem a 2. terhességem sokkal könnyebb volt. Kivéve az utolsó hónapot. :wink: Az már nyűg....
Az elején voltam rosszul, még hánytam is, a fiam pedig az ajtóból nézte... :lol: :lol: A lényeg az volt, hogy elkezdtem meséket olvasni neki, beszereztem tuti mesés könyveket, és mikor szarul voltam, lefeküdtem és Ő hallgatta hozzám bújva :D
Az élet nem olyan kegyetlen, hogy ne legyen mindenre vmi jó megoldás!!!
Egyébként felveheted és fel is tudod majd venni Alexát, én a 12kg-os fiamat emelgettem és nem tiltotta a doki sem...

chanel_28
 
 

 
 

Apropó! Ma volt a nagy nap! Hella baba fülbevalót kapott :lol: :lol: Kép

chanel_28
 
 


Jaj de édi minden baba!!!!Énis akarok fülbevalót!Csak nem tom milyet és mikor.Amúgy minden stimmel :lol: :lol: Lehet h majd visszamegyek a kórházba és ott csináltatom meg neki,majd megkérdem h lehet e!

Visszalvasni még nem tudtam,még a blogomhoz se jutottam el...de amjd most,ha minden igaz!!

A tali viszont megütötte a szemem!Este igyekszem nyilatkozni!Igaz mentünk volna le 2 napra egyik haverunkhoz a telekre.Fiúk pecáztak volna,mi meg pihiztünk volna a jó levegőn.De lehet el tudok menni a talira is,max majd utánuk megyek,nem gond.Kérdés h mikor lenne a tali?Délelött,délután???Mennyi idő kb?Max szoptatok ott vhol :wink:

Kullancs...hát kivédeni nem lehet úgyse!Jól át kell nézni a gyerkőcöt utána!Ennyit lehet tenni...

annus11
 
 


Annus! A kórházban szúrják a babák fülét, én már nem biztos, hogy végig tudnám nézni :shock:
Mi lövetni voltunk ma, Hella inkább ijedtében kezdett sírni... :wink: Remélem a keresztelőre lecserélhetjük majd a fülcsit, mert húgom, mint keresztanya azt szeretne venni :D
Tényleg, szerintetek egy 2éves fiúnak milyen ajándékot lehet adni? Valami ötletet vár a tesóm.. :?: :?:

chanel_28
 
 


Sziasztok!
Záróvizsgám 4-es lett, diplomába kerülő végső jegyem szintén 4-es:)
És még csak meg sem szültem.
Most visszaolvasok, remélem mindenki jól van?
Visszaolvastam:Detty:Lehet,és kell is emelgetni a kistesót,ha nem vagy veszélyeztetett.Nem tiltja a dokim,Lili13,5 kg.Még mindig naponta emelgetem.Hányást ő is nézte,mellettem állt,mert én 16 hétig hánytam.Lilivel 6 napig...
Maszatmama:Dokit váltani,azonnal.Pneumot tényleg beadathatod még,ne aggódj,van a neten is oltásos táblázat,keresd meg.
Fülbevaló.Lilinek utolsó nap rakták be a kórházba,most is így lesz.
Gabi
Vendég
 


Szia Gabi! Nagy-nagy gratula az államvizsgához! Akkor nincs más hátra, mint pihenni, és várni Lottira!

Annus, még nem tudom a pontos időpontot, kinek mikor lenne jó? de. v. du.?

Az uh-n minden rendben volt (még a csípőjét is megnézték, pedig arra nem szólt a beutaló).

Én most egy kicsit eltűnök, mert megyünk haza Kecskemétre az osztálytalálkozó miatt, remélem Kata jól viseli majd a máshol alvást!

Addig is Mindenkinek szép hétvégét!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Chanel! Köszi a válaszokat, remélem, tényleg minden rendben lesz. Sajnos, alapból veszélyeztetett leszek, mert volt már vetélésem, de ha minden ok, akkor csak az első három hónapban. Viszont Alexa még "csak" 9 kg (8920 g és 71 cm - ma mérték), így még egy ideig biztos elbírom.

Gabi! Nagy gratula az államvizsgához! Látod, megérte elmenni!!! Akkor most már csak pihenj a következő erőpróbáig!
Jaj! Én nem akarok hányni, pláne nem 16 hétig!!! Gondolom az, hogy Alexával nem volt ilyen, nem jelenti azt, hogy most sem lesz. Jól gondolom?

Ami a talit illeti, nekünk a délután jó, mert Alexa délelőtti alvása fél 10-ig is eltarthat és délben már ebédel, így semmi értelme messzebb menni. A délután meg amúgy is hosszabb. Nem tudom, nektek melyik a jobb?

Remélem, mindenkinek nyugis éjszakája és holnapja lesz. Én tartok a fronttól, Alexa már ma is nagyon rosszul evett. Ja! Képzeljétek! Ma azt mondta a gyerekorvos, hogy valószínűleg Alexának most a felső szemfogai fognak kibújni, sokkal duzzadtabb ott az ínye, mint a felső metszőknél. Hogy fog kinézni a kislányom??? Mint egy kis vámpír! Középen nincs fog, a két szemfog meg kilóg!!! Remélem, gyorsan beindulnak a metszők, és még idejében beelőznek! Egyébként már elég durván harap, és ha rászólok, csak vigyorog. Pedig próbálok komoly maradni, mert ez már nem vicces.

Na, jó éjszakát!

Kép
Kép
detty74
 
 


Gabi!
Ügyes vagy!!!Gratulálok!!!

Tali:hát nekem majdnem mindegy,mertIza 3 óránként eszik...de valószínű h nem fogok tudni menni.Mivel elég hosszú lenne vonattal,egyedül...kocsival meg már pénteken lemennénk.Pedig már úgy akarnék veletek talizni :( Csak ez már le van dumálva egy ideje....de majd a köv talira megyünk!

Blogban beszámoló és képek!

pusz

annus11
 
 


Gabi!

Gratulálok!! Most már pihenj sokat!

ambrob
ambrob
 
 


sziasztok!
én is gratulálok Gabinak!
nekem a szombatok általában nem jók, mert akkor szoktunk bevásárolni, takarítani ... stb. sajnos ezt nem tologathatom más napokra, mert az én aranyember férjem csak szombaton ér rá segíteni nekem. :(
majd számoljatok be, hogy hogy sikerült az összeröffenés!
Köszönöm az érdeklődést, Julis tök jól van. Remélem, hogy a többi babával is minden okés.
Hella nagyon csini.
Szegény Julisnak sanyarú gyermekkora lesz, mert én bizony nem lövetem ki a fülét, legalábbis most nem. Viszont vasárnap elviszem a Ludwig múzeumba Anton Corbijn kiállítást nézni... Legalább lesz miről panaszkodnia majd felnőtt korában a pszichológusának. :)
üdv, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Orelle! Akkor Alexa osztozhat Julis sanyarú gyerekkorában, mert neki sem lövettük ki a fülét. Én félek, hogy beakad valamibe, bár Helláét látva mégsem olyan nagy a veszély.

Nem tudom, nektek milyen napotok van, de a mienk egy katasztrófa. "Jó" szokásához visszatérve Alexa alig eszik meg valamit, reggel 100, ebédre 20 ml tápszert volt hajlandó meginni. Evett még egy kis gyümölcsöt, de inkább csak koszt csinált vele. És az alvás sem nagyon megy, folyton felsír. Gondolom a szél, vagy a szokásos fogzási nyavalya készíti ki, de nem egyszerű vele ez a nap. Meg azt hiszem, rám is rámférne egy kis kikapcsolódás, mert megint kezdek meghibbanni.

Megyek, megint sír.
SEGÍTSÉG!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Orelle csodáld meg helyettem Dave Gaham-et :)
én sem lövetem ki Kata fülét. szóval csatlakozunk a sanyarúak táborához (nekem sincs kilövetve)

Kata ma és tegnap is hisztizsák, tuti a szél. szóval gondolom Alexára is ez hat, megyek is mert itt sajtkukacoskodik az ölemben (és ördíííít).

Maszatmama
maszatmama
 
 


Még nekünk sincs fülbevaló,de akarok neki,csak nem most!Nagyon izgága....

Ja és ilyet tudunk!Mobilla kaptam el,csak azt akartam lefilmezni hogy tartja a fejét...azt nem sikerült mert addigra már bénázott!
http://www.youtube.com/watch?v=fzkLSxNtS_g

annus11
 
 


Na, nálunk sem fényesebb a helyzet, mint a többieknél... Tegnap és ma egész nap nem aludt/alszik 30percnél többet Hella sem... :cry: Tegnap, amint eleredt az eső, bevágta a szunyát és nyomta fél 7-ig, mikor is gonosz anyja felkeltette fürödni, stb... 8-kor ismét aludt már :D
Ma sincs ez másképp, tiszta nyűgi a lelkem...
Köszi orelle :wink:

Egyik gyerkőcnek sincs szopó párnája??? Olinál nem tapasztaltam, de Hella felsőajka sokszor úgy fel van dagadva középen, hogy csuda... Phlogosollal kezelem, de semmi változás... :cry: Meddig tarthat vajon??? :?:

chanel_28
 
 


Chanel: Nekünk volt szopóhólyagunk, ha arra gondolsz ami középen van a felső ajkuknál, de az nekünk mindig lejön és nő helyette másik :)
Hella természetesen tündérke, csak elfelejtettem írni!

Annus: nem semmi mi még nem forgunk, bár nem tudom hol gyakorolná, mert mindig a kezemben van :lol:

Na mostmár tényleg megyek csomagolni, a hétvégére!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok,

Bocsika, hogy befofátlankodok hozzátok.

Elméletileg jövő hónap elején (a 4D-s UH szerint már e hónap végén) fogok szülni a SOTE 2.-n Kisfalvi doktornál. Sok jót hallottam róla. Többek közt, hogy állítólag nem hajlandó a szülésnél pénzt elfogadni. No de ez azért mégsem így működik... Őszintén szólva fogalmam sincs, mennyi most a "divat", pl. a SOTE 2.-n. Szerintetek mennyit illik adni mostanában?
Úgy hallottam a SOTE 2-n nem adnak a szülés előtt beöntést. Ez tényleg igaz? Nem gáz? nem rajongok érte, de tartok, hogy enélkül a szülésnél kellemetlen dolgok is kicsusszannak.

Kép
Kép
Kép
teranita
 
 


Teranita!

Nekem anno azt mondták, hogy a terhesgondozás összegét "kell" megszorozni tízzel, és azt az összeget szokás adni a szülésért. Mi így csináltuk, mert az orvosom semmit nem mondott előre.

Nem, tényleg nem adnak beöntést, és tényleg "kicsusszannak kellemetlen dolgok", de szülés közben valahogy már semmi sem számít. Amikor éreztem, hogy lesz valami, még zavarban voltam, de mivel úgysem tudtam volna megállítani, próbáltam nem erre koncentrálni. A szülésznő meg azt mondta, hogy majdnem mindenkivel megesik, úgyhogy ne érezzem emiatt rosszul magam. Akkor segített, de persze utána, amikor kicsit kitisztultak a dolgok a fejemben, azért hülye érzés volt.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Nagy gratula Lilsgabííí!!!!!!!

chanel_28
 
 


Sziasztok!
Köszönöm szépen a gratulációkat,aranyosak vagytok. :D
Lilike ma 2 oltást is kapott,mindkét kezébe 1-1-et.Bárányhimlő ellenit,meg prevenart.Nagyon ügyes volt,kicsit sírt,de mire kijöttünk,abba is hagyta.Adtam neki előtte homeos bogyókat,meg nurofent,még semmi baja,már alszik,egész du futkározott,bringázott.
Voltunk ma eper szedd magadban,szuper volt,ő is élvezte,de egy idő után megjegyezte,miért nincs itt pad?Igaza van,sokkal jobb lett volna azon ülve csemegézni,amit apa leszed. :D
Apának kullancsa volt,este vette észre a gyerek,én kikaptam,most a hűtőben figyel,ha baj lenne. :?
Teranita,Demendi dokinál fogok szülni 2-3 hét múlva,és császár lesz,beöntés,borotválás van.
Vendég
 


Sziasztok,

köszi szépen az infókat. Hát nem egy olcsó dolog szülni sem manapság. Én eddig havi 8.000,-Ft-t adtam, és ezek szerint még 80.000,-Ft a szülés.

Lilisgabi, lehet hogy találkozunk 2-3 hét múlva. Én legalábbis már nagyon nem bánnám. Bár még semmi jele a dolognak, se keményedés, se görcs, a CTG-m is ok volt pénteken. Azért még bízom a frontokban.+

Kép
Kép
Kép
teranita
 
 


Hella annyira édes volt ma, ahogy a hordozóban vigyorgott, hogy meg kell osztanom veletek :wink:
A kalapos kép készült ma :D
Kép

chanel_28
 
 


Mikor mindenki alszik, van időm a hobbimra is :wink: :D
Kép

chanel_28
 
 




Sziasztok lányok!

Már egy ideje olvasgatok itt-ott ezen a babás oldalon,de még nem írtam sehova.
Látom itt beszéltek Demendi doktorról is,én hozzá járok a budaörsi terhesgondozásra,és nagyon szimpatikus,és velem tök normálisan viselkedik.
Viszont még nem mertem megkérdezni tőle,mennyit kér a szülésért.
Tudnátok ebben segíteni? Lassan ideje lenne döntenem kit is választok. A másik jelöltem Timmermann dr. Őt ismeri valaki közületek?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Vendég
 


Sziasztok!
Én is "zugolvasó" lettem. MIndennap olvaslak Titeket, de mire elkezdeném az írást, közbejön valami, főként Ádám :D

Gratulálok LilisGabi a vizsgához. Most tényleg pihengess, mert már nincs sok időd rá! Már amennyire Lili mellett tudsz persze.

Mindenkinek csodásak a képei, Chanel klassz a "hobbid"!!! :)

Hella nagyon édes a mosolyával /is/!

Annus: BIztosan véletlen volt?! :D Nálunk ez még arrébb lesz, mert úgy mint Maszatmamánál, Ádám még mindig a karomban tölti a legtöbb időt. :oops: :shock:

Nem tudom mitől, de a tegnapi és mai napunk katasztrófális!!!!! :shock: :shock: :shock:
Pedig már olyan simán ment az elalvás is. Igaz, nem éjszaka.

gabicika: Többen is járunk Timmermann-hoz, nála született néhányunk babája. :D
Kérdezz bátran, akár priviben is.Mikorra tervezel babát?

KépKép
francestz
 
 


Kép Kép Kép

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Örülök,hogy vannak itt Budaörsiek:)

francestz: hát... a terven kicsit már túl vagyunk,elvileg tegnap töltöttük a 15.hetet:) Ugyhogy a mikulás hozza a bébit,dec 5.-re. Én a Szathmáry doktorhoz jártam,de sajnos ő már nem vállal szülést :(
A védőnöm tanácsára meglestem Sára dr.-t is és a Demendi-t is,akik itt rendelnek a terhesgondozáson. Ha csak a kettő közül választhatnék,biztos Demendi -t választanám.
Viszont sok jót olvastam már Timmermann-ról is,és most a kettő között vívódom.A férjem rámbízta a döntést,aztmondja nekem kell,hogy megfeleljen. Érdekelne,hogy Timmermann mennyit kér a szülésért,mennyire törődik veled,a szülés előtt és utána is,milyen a stílusa, és minden amit csak mondani-írni tudnátok róla.
Vendég
 


Chanel!
Jó kis hobby!Csodásak a gyerkőcök!!!Én is az ilyen hobbykat szeretem :wink:

Francestz!
Ádám annyira hasonlít rád!!!nagyon édes!!Hát h véletlen...úgy érettem h nem tudatos,vagy fene se tudja.Vagy csak számomra volt meglepő h tud ilyet.Mindenesetre nem szeret hason lenni így jobbnak látta átfordulni!
Hozok képet hogy tartja a fejét már!
Kép
Kép
Kép

annus11
 
 


Gabicika:Én Demendihez járok,sok-sok dokit elfogyasztottam már,de ő lett a befutó!Semmi pénzért le nem cserélem,amíg csak élek:)
Vendég
 


Sziasztok!

Gabicika! Gabihoz hasonlóan én is Demendihez járok, és fogok is, amíg nőgyógyászhoz kell járni. Nekem nem mondott összeget a szülésért, így a terhesgondozás szorozva tízzel megoldást választottuk. Nagyon nagyon normális (nekem sem ő az első), kedves volt végig, pedig csak az 5. hónaptól jártam hozzá. Csak jót tudok róla mondani.

Annus! Alexa is csinált ilyen megfordulósdit 6 hetesen, de az orvos azt mondta, hogy ez még nem tudatos, inkább csak a feje húzza. Akkor kicsit megsértődtem, mert azt hittem, az én babám ilyen ügyes, de a mai fejemmel belátom, tényleg nem szándékos lehetett. Egész más technikája van az igazi megfordulásnak, és azt tényleg izomból csinálják, nem annyira a súly viszi. Viszont az már jó, hogy szokja az érzést és a mozdulatot. Alexa anno ezt két-háromszor csinálta és utána majdnem 5 hónapot várhattunk az igaziakra. :( De a fejecskéjét gyönyörűen tartja! És nagyon szép kisbaba!

Francestz! De jó, hogy megint jelentkezel! Ádám tényleg nagyon hasonlít rád! Le sem tagadhatnád! A két lányod is ennyire hasonlít rád?

Chanel! Tök jó hobbid van, nagyon tetszettek a képek!

Megyek, lefekszem, Alexa nagyon kikészített a hétvégén. Tegnap délután nem bírtam tovább, itthon hagytam az apjával, beültem a kocsimba és meg sem álltam a Margit-hídig. Ott megálltam a Duna parton a parkolóban és addig bőgtem, amíg két lengyel busz be nem futott, és a turisták nem bámultak rám, mintha valami UFO lennék. Utána hazajöttem, és ment minden úgy, ahogy eddig. Este azért jó volt: megünnepeltük az első házassági évforulónkat, ami ugyan ma van, de vasárnap este kevesebb kedvünk lett volna a romantikázáshoz, így előre hoztuk. Remélem, az új hét visszahozza az aranyos kislányomat, aki a változatosság kedvéért enni is fog egy kicsit.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Szép napot mindenkinek,és köszönöm a válaszokat priviben!
Remélem mindenki jól van,a bébik nagyon édesek!!!
Előttem van még idő bőven,de majdcsak eljön a december is:)
Vendég
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül írok, de annyira felháborított, amit hallottam, hogy igyekszem minden lehetséges fórumon tájékoztatni a kismamákat, hátha tudunk tenni valamit.
Biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki szeretne még szülni a klinikán és ragaszkodik a szülésznőjéhez. Hát képzeljétek, az összes tapasztalt, nagy tudású szülésznőt ki akarják rakni a szülőszobáról. Húszon évek tapasztalatát fogják hamarosan nullatapasztalatúakéra cserélni. Azt gondolom, hogy ez nem csak felháborító, hanem veszélyes is. Mert persze, adjanak lehetőséget a fiataloknak is, de a tapasztaltak mellett.
Bocsánat, ha zavartam, de érdekelne a Ti véleményetek is.
kisvörös
 
 


Detty!

Igen,én is így gondolom,h ez még nem az igazi!Azért is írtam h véletlenül :lol: :lol: Reméljük h hamarosan megtanulja a rendes technikáját is!
Na most mennem kell...

annus11
 
 


Szia teranita!

Én is Kisfalvinál szültem tavaly márciusban. Valóban nem mond összeget, hogy mennyit kér a szülésért. Mi nem fizettük a 10x-es összeget, hanem kevesebbet, de ő ebből nem csinál "ügyet". Annyit adsz, amennyit tudsz.

Sok türelmet az előtted álló pár héthez!

Rita

mpuma
 
 


Sziasztok!
Én is ezt halottam. Én két gyereket szültem ugyanazzal az ovossal és szülőnővel. Úgy gondolom , hogy az ,hogy ma két egészséges gyerekem van annak is köszönhető, hogy a választott szülésznőm tudott segíteni amikor baj volt, mert "tudása" volt ( és van) amit nem lehet könyvekből megtanulni. Nélküle nem éreztem volna biztonságba magamat. A szülésznő szerepe nagyon fontos és ezt aki már szült tudja csak igazán! és első a biztonság! Nem tudom mit szólnának azok akik ezt a cserét támogatják (vagy kitalálták) ha olyan repülőgépre kapnának jegyet ahol fiatal, aranyos piloták vezetnék a gépet de kizárólag szimulátoros tapasztalattal!....Ezzel nem akartam az orvosok szerepét kicsinyíteni, azt hiszem az ő érdekük is ,hogy olyan szülésznő vigyázzon a kismamára aki semmit nem "baltáz"el amíg ők odaérnek és teljes értékű segítséget tud nyújtani ha kell---!

mindenki jó és biztonságos szülést kívánok...egy anyuka :-)

[quote="kisvörös"]S írta:kisvörösziasztok!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül írok, de annyira felháborított, amit hallottam, hogy igyekszem minden lehetséges fórumon tájékoztatni a kismamákat, hátha tudunk tenni valamit.
Biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki szeretne még szülni a klinikán és ragaszkodik a szülésznőjéhez. Hát képzeljétek, az összes tapasztalt, nagy tudású szülésznőt ki akarják rakni a szülőszobáról. Húszon évek tapasztalatát fogják hamarosan nullatapasztalatúakéra cserélni. Azt gondolom, hogy ez nem csak felháborító, hanem veszélyes is. Mert persze, adjanak lehetőséget a fiataloknak is, de a tapasztaltak mellett.
Bocsánat, ha zavartam, de érdekelne a Ti véleményetek is.
szildoka
 
 


Hát tényleg nem kéne kitenni a tapasztalt szülésznőket....Igaz most hallok erről először!A köv gyerkőcöt is a klinikán szeretném szülni,nem tudom addigra mi lesz :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Engem személy szerint nagyon dühít ez a dolog! És akkor a "régiekkel" mi lesz? Azért mert van tapasztalatuk, kiteszik őket? Akkor a fiatalok kitől fognak tapasztalatot szerezni? Remélem, nem a hibáikból fognak tanulni!!! Mert az életveszélyes lenne...

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


sziasztok,
gyorsan bekukkantok ide, amíg csend van :)
nagyon aranyosak a babák!
ezt a szülésznő-csere ügyet nem értem... mi az, hogy egytől egyig elküldik a "régieket"?!
Maszatmama! Hogy sikerült a hétvége?
üdv, o
orelle
 
 


Mi lesz a szombati találkával? Tervezem a hétvégét (igen, tudom, hogy még csak kedd van :) ), és nem tudom, mi lesz a szombattal...

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Új vagyok itt, azért írok most, mert az előttem szólók olyan súlyos és fontos problémát vetettek fel, ami engem is nagyon érint.
Én idén márciusban szültem a Klinikán a kisbabámat. A párommal szeretnénk még babát, de én senki mással nem szeretném a szülést végigcsinálni, mint a mostani szülésznénimmel, Mészáros Judittal.
Egész egyszerűen azért, mert Vele és a Doktor bácsimmal, Dr. Melczer Zsolttal minden fájdalom ellenére élmény volt a szülés. Biztonságban, jó kezekben voltam, voltunk a kis Manómmal végig, mert mindketten óriási TAPASZTALATTAL rendelkező, kedves, emberséges,jó szakemberek, akikben ösztönösen megbízhat az ember. Kell-e hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos dolgok ezek egy szülésnél?
Sok ismerősöm van, aki a Klinikán szült, (és még szeretne is szülni..) Nekik hasonlóan jó élményeik kötődnek a szüléshez. A jó élmény pedig nem múlik máson, mint a szakembereken, akik körülvesznek.
Eddig azt hittem, hogy az orvostudomány egy olyan terület, ahova soha nem fog betörni, ez a mostanában oly divatos fiatalítási láz. Hiszen az ember ösztönösen jobban bízik akár egy 70 éves sokat megélt professzorban, mint egy fiatal pályakezdő dokiban.
Kell-e mondanom, hogy az én szülésznénim is a "veszélyeztetett" kategóriába tartozik. Tiszta őrület: veszélyeztetett, mert majdnem 20 éves tapasztalat birtokában van...
Remélem, az illetékesek sürgősen meggondolják ezt a dolgot. Hiszen minek felborítani azt a kevés dolgot,a mi jól működik a mai világban...
Arra gondoltam, írhatnánk közösen egy levelet a témában valamelyik (vagy mindegyik) babaújságnak, illetve akár a Klinikának is.
Írjatok, ha egyetértek...
Köszönöm.
sedi
 
 


Sziasztok!


Mi újság a szombati találkozó ügyében? Lehet, hogy lemaradtam valami fontos infóról? :(


Detti!

Remélem, hogy már sokkal jobb a kedved, mert elég elkeseredettnek tűntél pár nappal ezelőtt! :( Sok kitartást és jobb kedvet kívánok!

ambrob
ambrob
 
 


Ez a szülésznő csere egy agyrém, remélhetőleg csak egy, az egészségügyi minisztérium sok halvaszületett ötletei közül, és nem válik valóra. Már ha egyáltalán helytálló ez az info.
Elképzelni nem tudom miért vezetnék ezt be. Nem rughatnak ki senkit csak azért, mert túl rég van a szakmában, netalán ráncos. :shock:
Vagy a Klinika egy idióta versenyben "a leghamvasabb szülésznőkkel dolgozó osztály" cím díj elnyerésére pályázik? :x

Márti

KépKépKépKép
aysegül37
 
 


Sziasztok!

Ambrob! Köszi, nagyon jól esett az érdeklődésed. Sajnos, a helyzet nem javult sokat, bár Alexa már legalább a tápszert elfogadja, meg este a tejbedarát (HIPP, 300 valamennyi forint, mert ha én csinálom, kiköpi), de a zöldséget, gyümölcsöt nem. Ez valami őrület, amit ez a kölök művel!!! :twisted: Meglehetősen el vagyok keseredve, mert fogalmam sincs, hogy tudok megbírkózni ezzel a helyzettel. A gyerekorvos mondta, hogy kezdjek el adni húst a zöldséghez keverve, de hát a zöldséget sem tudom elfogadtatni vele, így teljesen esélytelen. Próbálkozom, de minden a kukában köt ki, már egy vagyont dobtam ki. A doki azt is mondta, hogy ha nem kell neki, ne erőltessem. OK, nem erőltetem, de akkor ordít, mint akit nyúznak, mert persze éhes a lelkem. És végül anya nem próbálkozik tovább, kap tápszert (már amennyit megeszik), és kész. Sejtem, hogy nem fog érettségi előtt még tápszert enni, de fogalmam sincs, mit tegyek, és igazán senki nem tud segíteni. Semmi nem működik, keverhetek én bármit bármivel. Legszívesebben hagynám az egészet a fenébe! Na, abbahagyom, mert megint fojtogat a sírás. :cry: :cry: :cry:

Remélem, azért mindenki jól van!

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Találka: szombat, Margitsziget, 14.00
eddigi biztos résztvevők, ha jól vettem ki az irományokból: Dóra, Chanel, Detti, Ambrob, Maszatmama (Aranynapot még próbálom hívni)

ha mégsem stimmel akkor írjatok!!
a 14.00 az én önkényes időpontom :lol:

Ja és hogy a Mszigeten belül hol találkozzunk, azt én nem tudom (életemben 2* voltam ott), szóval azt mondjátok meg Ti!

Megyek mert ma még nem ettem, ha lesz időm még jövök!

Orelle: köszi a kérdést nagyon jó volt, de még erről is írok majd!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Mpuma,

köszi az infot. Tegnap voltam Kisfalvinál, rákérdeztem, nekem sem mondott összeget. Eddig meg vagyok vele elégedve, az anyagi helyzetünk nem túl fényes, de őt sem szeretném megbántani.

Kép
Kép
Kép
teranita
 
 


Úgy sajnálom h nem tudok menni a talira...képzeljétek,szombatra 4 programom is lenne :shock: máskor meg egész nap szinte itthon ülök :lol: :lol: A végé az lesz h itthon maradunk :lol: :lol: Főleg ha szakad az eső :wink:

annus11
 
 


Háát, ha szakad az eső akkor mindenki otthon marad, ez vígasztaljon Annus!! :D

Beszéltem Aranynappal ő is jön, és a szökőkutat javasolta találka helynek, amire még én is emlékszem, hogy hol van, szóval szerinetem az jó lesz!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Kedves Detty!

Teljesen megértem a kétségbeesésedet. Az én kisebbik lánykám, aki másfél éves, rettenetesen rossz evő. Fél éve ugyanannyi a súlya: 7 és fél kiló. Én is el vagyok keseredve, mert nagyon beteges, (a nagyobbik hozza haza az oviból a különféle bacikat) azért sem eszik rendesen. Bármit tettem elé, nem kellett neki, én is vagyonokat dobtam ki. Volt, hogy egész nap csak 1 db banánt és 1 db joghurtot evett meg, semmi mást nem volt hajlandó. Az orvos a fogzásra fogta. A fogzástól fogékony lett a felső-légúti betegségekre, orr-fül- garat problémáink vannak szinte másfél hetente. Gyakran kellett szednie antibiotikumot is. Fájó torokkal, eldugult orral, fájó füllel nem csodálom, hogy nincs kedve enni. Elvesztette az érdeklődését az étel iránt. De talán most úgy látszik megoldódnak a gondjaink (remélem, kop-kop)

A nagyobbik lánykámnak (4 és fél éves) pocak gondjai vannak már egy éve. Ő is elég rosszul evett egészen addig, amíg el nem jutottunk gasztroenterológushoz. A gasztron a doktornő ajánlotta a Bonolact készítményt, amit 14 napig kell szedni. Ez egy gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, probiotikum. A doktornő szerint a Normaflore és a Laktív csak addig hat, amíg szedjük, ellenben a Bonolactnak hosszantartó hatása van a kúra befejezése után is. A kúra ismételhető. Két hétig szedtettem a leányzómmal és gyökeres változás állt be nála: állandóan éhes és gyönyörűen eszik, hízott és nőtt is 1 hónap alatt szépen.

Megkérdeztem a gasztron a doktornőt, hogy a kisebbik lánykámnak is adhatok-e Bonolactot, hogy végre egyen és fejlődjön, erősödjön az immunrendszere. A Bonolact Re+ General-t ajánlotta csecsemőknek egészen kis kortól. Kipróbáltunk és (lekopogom!) működik, mert a picur már egy hete az előzőekhez képest gyönyörűen eszik! Még ugyan küzdünk, hogy bizonyos ételeket hajlandó legyen megenni, de már az is hatalmas eredmény, hogy napjában 5-ször eszik elfogadható mennyiséget! Ha továbbra is így marad, áldani fogom ezt a készítményt.

Csak egy tipp: ha gondolod, nézz utána a Bonolact-nak a neten, vagy kérd ki orvos tanácsát, kérdezz meg anyukákat a tapasztalatokról. Hátha nektek is segítene.
Mindenesetre sok kitartást és jó egészséget kívánok nektek!

Üdv.

D.
danusia
 
 


Sziasztok!

Tényleg Maszatmama, 7vége????
Ami a Margitszigetet illeti, én per pill. nem emlékszem, hol a szökőkút, de lesz nálam telefon :wink:
Épp most fűzöm Apát, hogy jöjjenek Olivérrel Ők is, van ott minden látnivaló, sétálgathatnának, motorozhatnának addig, míg én a randin vagyok :D

A szülésznő témában osztom a véleményeteket, de egy kicsit kételkedem az infó hitelességében... Ti el tudjátok képzelni, hogy egytől egyig elküldenek minden tapasztalt szülésznőt??? Én nem. Pláne az öreg rókákat nem akik pl. nyugdíj előtt állnak...
(utána kéne olvasni vhol)

Péntekig van előrejelzésem, 32fok lesz... Csak nem fog esni szombaton...

chanel_28
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?