Új privát üzeneted érkezett!

Timi, jobbulást a barátnődnek. Most már legalább állandó felügyelet alatt van. Nem lehet semmi baja! Ez az elefánt láb nem hangzik jól. :? Reméljük, a baba jól érzi magát. Majd adj hírt róluk!

skrisz72
 
 


Zsebi!
Hát igen, gyönyörű gyerkőceidet elnézve nem tegnap volt. Pedig hidd el, nekem sem tűnik olyan régnek, mikor te voltál pocakos :) Ezek a cseresznyés képek iszonyú édesek, ahol a nózijukat összedugják, na attól teljesen behaltam :D

Skrisz!
na szép ha nem gyilkolászol, akkor muszáj dolgozni??? Vagy füvet nyírni?? Te mindig kitalálsz valamit.....rosszkislány!! :)

Till!
Mondanám, hogy az én érdemem, de inkább csak a gének... :roll: Utsó munkanap, jippijájéééé!!! :D

Hunci!
Köszi :)
Ez a császár számomra sem lett vonzóbb :?
Szeretnék kérdezni tőled: Szerinted hogy kéne csinálni itt a vége felé a met-levezetést? Mikor kéne abbahagynom? Vagy hogyan? A dózist csökkentve, vagy megvonás, ha bekerülök a kórházba?? Mert az bármikor megeshet :?

Timi!
Drukk a a baránődnek, nem hangzik jól a dolog :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois,

nem tudom mennyit szedsz...de folyamatosan kell abbahagyni pont a szülésig, na most ez ugye macerás egy nemtervezett szülési napra rávetítve,mert azért nekem ez könnyebb volt, ekkor szülök oszt jó napot... :lol:
de viccet félretéve, 37. hétig érdemes szedni a teljes dózist, mert az ir még addig bekavarhat.utána szinte kis túlzással egyik napról a másikra elhagyhatod .én a 3*850-et 5 nap alatt hagytam el.

ha nem akarod, hogy az ir megint elhatalmasodjon rajtad, akkor amint már nem intenzíven szoptatsz, azaz nem éjjel-nappal, hanem hébahóba, akkor kezdd el megint,ha úgy érzed, persze az orvosok ezt máshogy gondolják, gondolom, sejted, szóval érdemes, mert a szopi abbahagyása után egy ires futhat a szép hormonjaiért és ir eredményért :cry:
de kizárólag akkor kezdd el, ha akarod, ha már nem a szopi van túlsúlyban.de ha elhagytad teljesen a szopit és tesót akartok, akkor azért mindenféleképp kezdd el.
amúgy a hébehóba szopis időszakban sokan a met xr-t szedik, mert az xr nem követel akkora ch mentes életet, és ugye a szopihoz meg ch kell....

ez fontos kihangsúlyoznom, mert
Vendég
 

 
 

Hunci!
Tündér vagy, hogy ilyen gyorsan válaszoltál :D
3*500-at szedek. Nehéz ez így, mert nyitott külső és belső méhszájjal gőzöm sincs (és a dokimnak sincs :? ), hogy meddig húzhatom.
Az apró betűset meg magam is így véltem, köszönöm, hogy megerősítettél, tudom, hogy a szopi meg a met nem kompatibilis együtt, nem tervezem szedni, csak ha teljesen abbahagytuk már (persze erősen bízva benne hogy lesz mit... :roll: ) Ha valami oknál fogva nem lesz szopi, azon majd gondolkodom akkor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Timi!
Drukk barátnődnek, ez így elég toxémia-gyanúsnak hangzik.

Lois!
tesóm a legnagyobb fiát nyitott méhszájjal 8 nappal túlhordta! És nem feküdt egy percet sem... :lol:
vovanda
 
 


Timi,sajnálom a barátnődet.A legjobbakat kívánom neki!
Vendég
 


Barátnőm nevében köszönöm a drukkokat! Most beszéltem vele, vérvétel után hazaküldték, hogy majd holnap, ha megvannak a leletek eldöntik, hogy mi legyen. :? Én is attól tartok, hogy toxémiás, nem is értem, hogy a vérnyomáscsökkentővel csak 150-re megy le a vérnyomása és mégis hazaküldték.

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Vanda!
Na ez az, tökre nem lehet tudni :?

Támadónénim sincs a helyzet magaslatán, ma voltam nála, 1.5 órát vártam rá a világ legkényelmetlenebb padján :evil: Mondom neki hogy mi a stájsz, hogy még egy hét fekvés, aztán már nem kell, meg amúgy is elhagyom a a Mg-t meg a No-spát (most szedem preventív jelleggel, hogy egy esetleges görcstől nehogy jobban kinyíljak), erre nekiáll ott észt osztani, hogy "hogy gondolom, hogy utána felkelhetek, a gyereknek az a dolga, hogy 40 hétig benn maradjon........"
Erre mondtam neki, hogy a 37.-ik már hadd ne parázzak azon, hogy egy több, mint 3 kilós baba meg akar születni :shock:
Meg azt is mondta, hogy lehet hogy eddig lenn volt a buksija, de most már tuti nincs..... Ebben mondjuk lehet valami, szerintem is teljesen oldalfekvésbe váltott, a szívhangja is jó magasan van, köldökvonalban :( Ráadásul pár napja teljesen vízszintesen feszít szét, nem függőlegesen érzem, ahogy korábban :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois,védőbanya :evil:

A múltkori body és rugi számokon kicsit meglepődtem,rájöttem még sokminden kell... ma bementem egy angol turiba,szól anyós,hogy látta,nyílt itt nem messze egy,aztán kiderült 4 éve itt vannak :shock:
Kiváncsi voltam az árakra,hát beszereztem 9 bodyt(többnyire next és newborn) meg ezt a három plüss csodát összesen 3700 ft-ért. :D
Kép Kép

Még kell majd kb 10 darab 56-os rugi,mert még csak 6 darab van,és akkor is alatta vagyok a 10db/gyerek/méreten.
Vendég
 


hihi,kacsalábam rajtamaradt a fotón :lol:
Vendég
 


Nyuszi!
Pont a lábikódon nevettem :D
Cuccok édesek, főleg az a kislány plüss rugi. Gondolom nem véletlen, én csak fiúruhákat nézegethetek, elvarázsolódom a csajcuccoktól :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Sziasztok!

Bocsi, nem hagynak a gyerkőcök sokat netezni, csak olvasni szoktam, az utolsókra próbálok reagálni is :)

Nyulasz :) Én is 6 db/fő bodyval, rugival számoltam, meg próbáltam egyenletesen a rövid/hosszúujjúkat válogatni, merthogy a body+rugi párosítás időtől függően lehet hosszú-hosszú, hosszú-rövid, rövid-rövid :) Nekem ez elég volt, bár tény, hogy mivel Grétikém sokkal kisebbként született, igazából nem egy méretet hordanak.

Timi! Barátnődet sajnálom, nem tudom, melyik kh, de elég bátrak. Toxémia tünetei a magas vérnyomás + fehérje a vizeletben + vizesedés. Gondolom, a vérből májfunkciót néznek (engem azonnal befektettek, amikor a vérnyomim nem akart 140 alá menni)

Lois! Majd a kistesónak veheted a csajos cuccokat :wink: Amúgy a koraszülés nekem nem világos, hogy 36 v. 37 hét, én 36+4-en hivatalosan koraszültem (nekem úgy tűnik, mindenki a 36-ot hangoztatja, de a hivatalos idő a 37. Pl. a kórházban a 36. hét betöltésével abba akarták hagyatni velem a magnéziumot, de a dokim azt mondta, hogy szedjem "titokban" még egy hétig :))

folyt. köv... (szükség van a cicimre :))



Kép

 
 


Lois,ja paták ott maradtak.Sebaj :lol: Mondtam anyósnak,hogy mindegy milyen rucikat vesz,de én fidres-fodros-csipkés és társait nem fogom a gyerekre adni.Már a boltban láttam,ezért a ruciért még szívni fogja a vérem...és igazam is lett :lol: :lol: :lol: rögtön kiszúrta a fodrokat :lol:
elöl is és hátul is fodor
Kép Kép


ezeket meg a Bendon outletjéből lőttem,sajna csak 62-es méret volt belőlük,de elöbb-utóbb belenőnek
Kép


Mó,asszem bodykkal már jól állok,56-os van 18db vegyesen.Persze,most fogok otthagyhatatlan darabokkal találkozni a boltokban :D
Ti most mekkora méretet hordtok?
Vendég
 


Skrisz,gyere majd uhu után :wink:
Vendég
 


Nyulasz :D
szuper cuccokat vettél :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Megjöttem. Méhszáj zárt, Eszter irányban, lepényem nullás-egyes fázisban. Vizeletben pozitív lett a nitrit vagy nitrát... nemtom. Kaptam beutalót laborra, a héten mennem kell. Megint teljes vérkép, vizelet, terheléses cukor. 3 hét múlva kell mennem legközelebb magánrendelésre. Az lesz az uccsó. Na de akkor már a 37. hetet fogom betölteni. Nem kéne már a 36. héten ctg-re mennem? Nem kaptam beutalót, és nem is mondta a doki. Nekem meg már a metrón jutott eszembe. Vagy ezt a szülésznő intézi majd nekem? Jövő héten kell felhívnom.

Nyulasz, tök jó cuccokat lőttél! :lol: Tetszenek.

skrisz72
 
 


Skrisz :D
a ctg/nst az kórházfüggő, van, ahol csak _betöltött_ 36. héttől csinálnak, máshol meg már van, hogy a 34.től.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Nyuszi :D
Édes rucikat vettél!

Angel :P
Nagyon örülök, hogy hamarosan hazamentek.
Drukkolok, hogy minden rendben legyen a kivizsgáláson!

Zsebi :P
Tündéri édes gyerekeid vannak!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Lilinek :P boldog 2. szülinapot!

Nyuszi :P
Én 36. héttől voltam ctg-n, előtte UH+ flowmetria volt a 34. és 35. héten.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Skrisz,
melyik nap mégy laborozni? Mehetnénk együtt! :P
(Nekem csütörtökön 8.30-kor UH, és mindegy, melyik nap labor (TSH, terheléses cukor, stb)

Nyulaszka,
jók a cuccok :P

Valaki a múltkor (talán Lois? :roll: ) feltett egy start kelengye listát, kérhetném az még egyszer? Jöhet priviben is! :P

tillidian
 
 


Köszi a rucidicséreteket :D Élőben még szebbek,nem ilyen fakók.

Krisz,örülök,hogy méhszáj okés,és Eszternek üzenem maradjon mostmár így :D .Labort sajnálom.
Vendég
 


Esetleg valakinek ötlet,hogy függönyt a gyerekszobába hol érdemes venni?
Vendég
 


Sziasztok!
CTG: én a 30. héttől jártam... Nagyon vigyáztak ránk.

Mó!
Koraszülött a betöltött 37. héttől vagy 2500 gramm alatt.

Nyuszi!
Szépek a rucik!

Rékám beteg, piros a torka, de pisitenyésztés is megy, mert nagyon nem eszik, esik a súlya. :cry:
vovanda
 
 


Vanda,jajj,picilánynak jobbulást!!!!
Vendég
 


Tilli, megbeszélem anyuval, hogy neki melyik nap jobb, hogy velem töltse a napot, és akkor reggel mehetünk együtt laborozni. :lol: Priviben elküldöm a telefonszámom. :lol:

skrisz72
 
 


Mó!
Itt betöltött 36.-ik hét a vízválasztó.

Nyulasz!
Azért fodros meg fodros között igen nagy különbségek vannak :wink: Van a cuki meg a gáz kategória......ez a cuki...abszolúte :wink:
Én a függönykérdésnél már nem preferáltam az ún. "gyerekes" függönyöket, először is tök ízlésteleneket láttam, meg elég babás már a fal meg a bútor, a függönyre valami egyszerűt akartam. Ami a lényeg volt, hogy blackout anyagot választottam, az zárja ki tökéletesen a fényt, mert a babaszoba keleti fekvésű (ja én csak sötétítőt cseréltem abban a szobában :roll: )

Skrisz!
Na most hogy írtad, nekem is leesett, hogy CTG vagy NST (sosem tudom, hogy melyik :oops: ) szóba sem került... Arra is a védőnő ad beutalót?? Háromszor rákérdeztem ma hogy akkor csak az Uh-ra kell beutaló a köv. 2 héten, aszonta igen...... Mikor legközelebb megyek akkor már betöltöm a 37.-ik hetet, akkor most addig semmi?? :shock:
Klassz, hogy Eszter okésan fekszik. Ja azt nem is írtam, hogy én is ma kaptam meg a labort, ilyen jó jót még sosem produkáltam, meglepően jó vérkép, jó vas, jó cukor, minden pöpec :D Legalább valami jó is volt ma.

Till!
Én raktam fel a kelengyelistát, átküldöm priviben! :)

Vanda!
Ohh, az a kicsi lányka beteg, jobbulást!! :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Till!
És már röppent is :wink:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois, most olvastam el a Péterfy-s protokollt. Csak a 37. héttől van ctg/nst. Addig semmi. Úgyhogy megnyugodtam. Egyébként meg a dokinak kell arra beutalót adni, nem a védőnőnek. Nálunk a 36-37. héten van hüvelyváladék vizsgálat is. Igaza van Orsinak, minden kórházban másképp csinálják.

A TTC az mi a vizeletben? Nekem az most pozitív lett a lakmusz papír alapján. Pénteken a védőnőnél még negatív volt. :roll:

Nyulasz, én sem vettem babás függönyt. Az már túl giccses lett volna. Elég a bordűr meg az öntapadós bútordísz.

skrisz72
 
 


Skrisz!
A betöltött 37.-ik héttől? Itt nálunk én mindenre a védőnőtől kapok, a dokimtól még sosem kaptam semmire sem beutalót :shock:
A hüvelyváladékot meg már a 32.-ik héten levették.
Ja és 2 hét múlva megyek újra védőnőhöz, erre így néztem :shock: , de azt mondta, hogy most kezdek majd csak igazán járni hozzá :shock: Most mi a rákot nézeget rajtam kéthetente??

Most olvastam, a hivatalos védőnői kötelezettségeket a terhesgondozás alatt, elvileg 5 X kéne kijönnie a terhesség alatt itthonra...na erre meg így csináltam: :o :o :o

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


A TTC az én kisokos laboros oldalamon, ahol informálódni szoktam nincs fenn, szóval passz :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Vagyis ezt jelenti:
TTC-szignifikáns bakteriuria szűrése
A TTC (trifenil-tetrazólium-klorid) próba a fekáliás szennyezôdést mutatja ki.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Üdv mindenkinek!
Végre megint gépközelben!
Nyuszi!
Olyan tüneményesek a cuccok!Szeretnék már én is ilyeneket nézegetni, de ez még korai.
Koraszülés-téma
36+4 voltam és hivatalosan nem tekintettek korásnak(2850g).Pedig még a születés körülményei is neccesek voltak.Szerintem ez kórházfüggő is.
Zsebi!
Ugyanazt irtad le, amit én is éreztem.Viszont nekem megmutatták rögtön a gyorsvizit után.
Angel!
Micsoda igazi küzdő babád van!Le a kalappal előtte!
Ha gondolod, otthon próbáld meg a hálózsákot, csak egy body és a zsák.Az enyém nagyon szerette.Egy próbát megér.
Jó egészséget mindenkinek!
A Zsebi-féle haskötőt minden császárosnak én is ajánlom.Sajnos nekem még nem volt, de megoldottuk egy háromszögre hajtogatott lepedővel.
konak
 
 


Lois, az én védőnőm még sehova sem adott beutalót. Ki sem jött megnézni az otthonunkat. És csak négy hetente találkoztunk. Július 3-án megyek hozzá utoljára. Utána már csak a baba születése után találkozunk, akkor ő jön házhoz. Az összes beutalómat a doki írta meg.

skrisz72
 
 


a védőnőnek nincs beutalási jogköre.. nagyjából semmiféle jogköre nincs.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lois!
Az itteni védőnők igen lelkiismeretesek.3 éves elmúlt a gyerek, de még mindig jön 2-3 havonta.A szülés előtt nem volt itt, csak én mentem rendszeresen, de utána mindig itt toporgott az ajtóban.
konak
 
 


Furán mennek itt a dolgok, mert nekem meg mindenre a védőnő ad beutalót.

Skrisz!
Eddig én is 4 hetente jártam, most meg 2 hét múlva megyek újra.
Ő sem jött ki hozzám, nem is fog, csak miután hazajövünk a kórházból.

Konak!
Nekem is van már haskötőm, Triumph a'szem, már beraktam a pakkomba :)
Te jól vagy amúgy?? Azóta semmi vérezgetés??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


loislane írta:Furán mennek itt a dolgok, mert nekem meg mindenre a védőnő ad beutalót.

akkor is azon másnak a pecsétjének kell lenni
a beutalásnak vannak alapfeltételei (orvosi pecsétszám, naplószám), tehát akkor nálatok ezeket utólag vagy előre írják meg, de magának a védőnőnek nincs beutalási jogköre

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lois!
Köszönöm kérdésed!
A forradalom színe, nagy örömömre elkerül.Bár egész hétvégén próbáltam ledőlni, ha tudtam.De ez nehezen sikerül, mert most a kicsi fájlalja a torkát és ő nagyon anyás.(A múlt héten a nagy volt lázas beteg.)A frász kerülget, hogy én is elkapom, bár már lerohadt a kezem a fertőtlenítő szappantól, annyiszor mosom.
A régi rendszerben nálunk haragudtak az orvosok, ha bekötöttük a hasunk.Sőt bugyit sem lehetett hordani :oops: .Agyrém volt!Fogalmam sincs miért.Annyi totyogó nőt rég láttam.
konak
 
 


Skrisz :D
köszi, írtam is vissza :D nagyon szuper lenne, ha összefuthatnánk :D

Lois,
köszönöm a listát!!! :D

Vovanda,
Rékának gyors gyógyulást!!!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Konak,
Nálatok milyen idősek a Tesók? :P

tillidian
 
 


Till!
3 és 9 évesek.
konak
 
 


Orsi!
Nos igen ez valóban így van, a szakrendelésen napló számozzák fel, de a beutalót magát akkor is a védőnő adja ki, kizárólag, a dokim nem adhat, se a szakrendelésen nem adhatják ki. Felesleges köröket futtatnak állandóan :?

Konak!
Vigyázz magadra, mert így az első trimeszterben könnyebb bekapni minden fertőzést :? Örülök, hogy azóta minden oké, a legkisebbel :)
Igen hallottam ilyen rémtörténeteket, hogy nem lehetett semmit felvenni... :shock:

Tilli!
Szívesen :D

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis
 
 
 
 


Lois!
Nagyon durva volt!Ha kicsit előbb érkezett a vizit, a leghevesebb szerelmes éjszakát meghazudtoló gyorsasággal toltuk lefelé a bugyit. :lol:
konak
 
 


Sziasztok!
Konak,ez az utolsó mondat :lol: :lol: :lol:
Tesónak jobbulást!
Nem csinálsz vonalzót?Olyan jó lenne látni,hogy hol tartasz.
Függönytéma,lehet giccses lesz,de szeretnék babás függönyt.Nekünk a szobában igazából semmi babás nem lesz,csak ez.Perszte ha a bútor is,meg a fal is,meg minden babás,akkor ahhoz jól mutat egy sima függöny.
Till,továbbküldenéd nekem a listát? :D
Vendég
 


Jó reggelt!

Konak: :lol:

Lois: nálunk is minden beutalót a védőnő ad, megbíznak benne a helyi orvosok, nála vannak a lepecsételt, aláírt beutalók. Csak nekem nem, mert nekem nem itt van az orvosom, úgyhogy szaladgálhatok.

Nyulasz: én is babás-gyerekes függönyt szeretnék, a falra nem tervezek babás dolgokat, de csak azért mert a rajztehetségemet egy két éves is felülmúlja. :oops: :)

Beteg lurkóknak jobbulást!

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Nyulaszka
persze! Dobsz egy email címet priviben? :P

Lois
:D

Konak,
naháááát :D én 2001-ben szültem, akkor nem volt gondjuk, ha bugyit hordtunk...de hisz szülés után elég vastagon távoznak a színes dolgok odalent :roll: vagy fél óránként ágyat húztak Nálatok? :shock: (barátnőm épp most ajánlotta, hogy hálós bugyit vegyek és azt vigyek be, eldobhatósat, akkor nem kell mosogatni)

Skrisz,
megírod majd, melyik nap mellett döntöttél? :P

tillidian
 
 


Till: én is írtam e-mail címet, ha nem baj! Jól jönne az a lista! :wink:

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 


Till!
Ez 2000-ben volt és nem a főváros.Most már engedik.2006-ban már én is hálóst használtam.

Megint meghatározták a vércsoportomat.Én nem sajnálom tőlük, de életem során már ez az X-edik alkalom.Szerintük lehetséges,hogy változni fog? :roll: :lol:
konak
 
 


Konak!
Ezt én sem értettem. A Kaáliban simán elfogadták a régi terheskönyvemből a vércsoportot. Terhesgondozáson meg kétszer is megnézték... :lol:
vovanda
 
 


A vércsoport vizsgálat a heppjük. Pedig RH pozitívnál semmi értelme újra és újra megnézni. Nekem először a laparnál nézték meg, aztán meg a 12. heti labornál újra. Hát nem változott. :D

skrisz72
 
 


Ellenanyagszűrést is végeztek.Azt mondta, a pozitívaknak 3-szor kell, a negatívoknak 4-szer a terhesség alatt.Lehet, hogy ehhez kell a vércsoportvizsgálat.(Előírás?)
konak
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: