Ha jól értem a családi helyzetet, akkor Neked az előző házasságodból van két fiad és Neki is van az előző házasságából egy fia. A kis Joel és a pocaklakó pedig közös csemete.
Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz dolog az előző házasságból született gyerekhez való viszonyulás megoldása a másik félnek.
Ha jól értem az Ő nagyfia nem veletek él, gondolom ezért írtad, hogy hozott játékot. Lehet azért engedékeny nagyon az övével, mert nem Veletek él és ezzel kompenzál.
Úgy gondolom, hogy ezt a kérdést eddig is sikerült megoldanotok, hiszen már egy ideje együtt élhettek, már a kis Joel korából ítélve. Nem hiszem, hogy ekkora horderejű kérdést, minthogy kinek mit engedhet meg a féltesójával szemben a másik féltesó, a szőnyeg alá söpörtétek volna. Így kívülállóként nem gondolom, hogy ez újkeletű ügy lenne és ha eddig mindig sikerült megoldani, akkor emiatt lefújnátok az esküvőt. Talán épp az esküvő miatt vagytok túlérzékenyek mindketten és rátett valami amit mostanában csinált az Ő fia.
De tudod, hogy mindig vannak olyan napok, helyzetek, mikor az ember úgy érzi, hogy vége mindennek. Akármennyi örömet, boldogságot jelentenek a gyermekek, de mégis miattuk hullik ki az ember jópár hajszála.
Érdemes lenne leülnötök hármasban beszélgetni (Te, a párod és az Ő fia). Meg kellene beszélni mindent és szembesíteni az apja előtt a tetteivel, hátha nem mer Neki a szemébe hazudni és akkor a párod is belátja, hogy szigorúbbnak kell vele lennie vagy legalábbis jobban odafigyelni.
Nem akarom itt osztani az észt, hiszen mind életkorban, mind tapasztalatban mögötted állok, nem szeretném ha rosszul jönne ki, hogy én bármit is írok.
Összegezve úgy gondolom, hogy egy ilyen előretervezett nagy napot mint az esküvő, nem átgondolt lemondani olyan dolog, probléma miatt ami "veletek él" x éve, mióta együtt vagytok. Eddig mindig sikerült megoldanotok ezt, hiszen eljutottatok az esküvő előestéjéig.
Azt nem írtad az Ő fia mennyi idős... Tudod, hiszen kamaszaid vannak, hogy szinte napról napra változnak. Lázadnak vagy másnap egy angyalok. (mi még csak kb 1 éve kezdtünk bele ebbe az időszakba) Lehet a nagyfiú most pont egy rosszabb korszakában van, amikor undokabb mindenkivel. De ez ne változtassa meg az egymás iránt érzett szerelmeteket. Majd ezt is kezelitek, megoldjátok. Mert abban biztos vagyok, hogy szeretitek egymást! Ezt mutatja a kis pocaklakó is!
Ne keseredj el, üljetek le, beszéljétek át a gondot, hosszú még az éjszaka! A szívedbe nézz és ha úgy érzed szereted, akkor megoldjátok!
Nagyon szorítok!