Új privát üzeneted érkezett!

Esztó! Köszi kérdésed, jól vagyunk. A gátam már csak kicsit fáj, inkább most viszket. Viszont nagyon fáradt vagyok, keveset alszom, nem nagyon eszem, mert nem kívánok semmit. Terhesség előtti súlyomhoz képest -4kg-nál tartok. Amina szereti Kistesót, csak a helyzetet nem, ami vele jár. Esténként nagy cirkuszok vannak, azt akarja, hogy vele is foglalkozzunk, ezért mostanában fáj a lába. Borogatni kell a lábát, fejét, hisztérikusan sír. Nem tudom, hogy ilyenkor tényleg fáj e vagy csak pszichés nála ez a dolog. Minden esetre ilyenkor igyekszem neki megfelelni, a kicsit az Apjára bízni, és lefekszem mellé. Csak hát amikor már Apa jön, hogy nem bír a kicsivel...akkor megint kezdődik a sírás. Szóval nem egyszerű. Napközben tűrhető. :roll:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Nekem 1 vizsgám volt Maja 8 hónapos korában, nappal 2x aludt másfél órát, ekkor dolgoztam ki a tételeket. Este meg tanulgattam. Olyan jó kikapcsolódás volt, hasznosnak éreztem magam végre 8 hónap után.
Most is lesz egy január körül, hát nem tudom arra hogy fogok készülni...

Most én is lemértem kiváncsiságból. Szopizott 100-at majd 3 óra múlva 80-at. El van ő ezzel, nem hiszem, hogy kéne neki 2 cici.

Fruzsi nagyon szép!
pumuklii
 
 


Panndi,nagyon édesek a lányaid!
Reny,nálunk is ez volt,már most sokkal jobb a helyzet!
Én is sörözöm,pedig utálom.
Nem soká megyünk anyuék,csak előtte még fejnem kell,mert igaz nem sok van benne,meg ha van is,alig jön,de nem kéne 3-4 óránál tovább békén hagyni a ciciket.Hanna szopizott volna,de alig jön belőle egy negyed óra múlva kitikkadt,kicsit aludt de persze éhes volt.Kapott tápszert,azóta csend van.
Az normális,hogy többet bukik mióta tápszert eszik??Nem sokat,csak többször fordul elő!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 

 
 

Sziasztok!

Babócák nagyon édesek.

Annus,
Iza nagyon ügyes és klassz hogy így elkaptad ezt a pillanatot.

Nálunk is sokat nyüszörög a pici, szerintem a szeles időt miatt.Elugrottunk Apával vásárolgatni,anyu hívott alig 1 óra múlva hogy fél órája üvölt a gyerek.Na mondom akkor irány haza.Hazaértünk, felvettem, kapott egy kis cicit és alig 1 percen belül elaludt, ennek már több mint 2 órája.Azóta is alszik.Nem lehet átverni a cumival, tudja ő hogy az nem cickó. :lol:

KépKép
harhaj
 
 


pumukli, milyen vizsgád lesz?
Vendég
 


Nekem 1 vizsgám volt Maja 8 hónapos korában, nappal 2x aludt másfél órát, ekkor dolgoztam ki a tételeket. Este meg tanulgattam. Olyan jó kikapcsolódás volt, hasznosnak éreztem magam végre 8 hónap után.
Most is lesz egy január körül, hát nem tudom arra hogy fogok készülni...

Most én is lemértem kiváncsiságból. Szopizott 100-at majd 3 óra múlva 80-at. El van ő ezzel, nem hiszem, hogy kéne neki 2 cici.

Fruzsi nagyon szép!
pumuklii
 
 


Kép

Na most már végre tudok képet dobni a pelenkázóról. :)

KépKép
harhaj
 
 


Na, ez 2x elment.

Panndi
Fruzsi olyan mintha nem is 5 hetes lenne, olyan értelmes buksija van :-)
Okleveles könyvvizsgálóit csinálom, vannak mentességeim, csak 3 vizsga kell. Amiből 1 van meg (jog). Január körül számvitel (5 óra írásbeli majd szóbeli), majd pár hónap múlva könyvvizsgálat, de az már nem olyan vészes, mert csak pár tételre kell tanulni, a nagy része alól felmentettek.
pumuklii
 
 


Hali

Nem tudom mi az oka, lehet, hogy a szél, de Iringó egész nap nem alszik.

Pumukli, a hajnal -es ébredésnél tejci helyett cumit kapott és aludt 4-ig! :-) Elővetted már a cumit? :lol:

Panndi, a laptetős kép haláli!

Megvettem a rugalmas kendőt, hááááááááát, sírt benne! :lol:

Holnap megyünk szülinapi kertypartira, lesz vagy 10 gyerek, remélem egy sem beteg.

Dóri, kérdeztem uram, egyelőre miattam nem kell fejned! :( Tegnap is 8-ig bent volt, még a születési anyakönyvi kivonatért sem ért oda! De nagyon köszi a felajánlást! Ma szedem 4. napja a more milket, semmi haszna, pedig ma is 2 óránként cici, fejés.

Most volt a hétfői fél 2 előzetese, hogy nem vérszerinti anya is el tudja indítani a tejtermelést.... :roll:
Vendég
 


Böbi
volt már használatban. Viszem magammal pl a kertbe, egyik nap bennhagytam a táskámban a telomat és felébredt rá, nagyon elkezdett bömbölni, cumira megnyugodott és tudtunk még maradni Majával. Meg párszor este itthon is bevetettem már, amikor pl nem hagyott vacsizni :-) De nem akarom túlzásba vinni.
pumuklii
 
 


Na itt!

Anita!
Örülök h minden oké!Hurrá h elmúlt a sárgaság!!!Menszit sajnálom :( Gréti után is ilyen hamar megjött???

Minden babóca gyönyörű!Jó ez a függőágy is,a pelenkázó is tuti!És Csanit is megnéztem a blogon!Nagyon aranyosak vagytok úgy együtt!!! :wink:

Nekem ma tiszta duli fuli napom van...bizti az idő.de minden hülye ekkor talál meg.
Lementem postára,jó sokat kellett várni,pedig csak 3an voltak elöttem...Erre egy néni kérdi h kislány?Mondom igen!(Iza talpig rózsaszínben... :roll: )Kérdi mennyi idős.Mondom 7 hetes.Erre ő h és le mertem hozni? :shock: Mondom mert?Jobb neki a szobában :roll: Nem engedem h idegenek fogdossák,ennyi.Semmi baja nem lesz :evil:
Aztán elmentem horgász engedélyt venni az uramnak,mert az egyiket még nem vette meg.2 "kedves"néni volt ott.Olyan "örömmel" szolgáltak ki h majdnem beléjük rugtam :evil: Pedig ugye nyugodt természetem van :wink: Mondtam h kérnék róla számlát is.Erre h jaj az elöbb is számlát írt :shock: Erre a másik h majd jövőre nem kell,mert az eg.pénztárba már nem lehet :shock: :evil: Agyam eldobom.... :lol: :lol:

Na menek,leszűröm a krumplit! :wink:

annus11
 
 


Annus,
nyugi!!!Ma nekem a párom húzta fel az agyamat.Kerti szivattyút vettünk tegnap és ma mentünk el a többi holmiért.
Kérdezem:"Van nálad pénz, mert én nem hoztam."
Erre ő:"Hát én se hoztam."
Na akkor elsétáltam az automatához amíg ő összeszedegette a cuccokat.Mire visszaértem már ott dumált az eladóval.
Mondom:" Na mi van, ingyen odaadták?"
Erre ő:" Hát pont volt nálam annyi pénz."

Ezekután hívott anyukám hogy üvölt otthon a gyerek menjünk haza.Félúton hazafelé eszébe jutott az én Drágámnak, hogy nem vettünk hosszabbítót.Jó, visszasiettünk.Én már ideges voltam, 2 percenként hívtam anyámat, helyzetjelentésért.Visszaérünk a boltba.mondja a csaj mennyi lenne 30 méter hosszabbító.Erre a párom hát ez elég sok, akkor inkább ne vegyük meg.
:evil: :evil: :evil: No comment!

Akkora szél van, hogy nem akartam rángatni szegénykémet és a boltban sem lehetett kártyával fizetni.Ez az én formám.

KépKép
harhaj
 
 


Annus,köszi.Grétivel 8 hetesen mikor ugyanígy kevesebb tejem lett ,na akkor jött meg.Mindegy,ez az én formám.a sárgaságra még csak a védőnő mondta,de a vérvételen látszik majd,aami kedden lesz.Drukkoljatok nekünk!!!
Felénk is hasonló emberkék,nénikék vannak.Én azt bírom mikor szinte beül a pici mellé a kocsiba. :roll: Na olyankor durrogok és még nem tetszik,na de az én picim.Nem?
Harhaj,az én férjem dettó ezeket a dogokat produkálja.Férfiak. :D
Menni kéne anyáék de fúj a szél.Bár babakocsiba nem éri,de Grétike meg nyafizik hogy menni akar.Lehet elindulok,csak vihar ne legyen.Apum is meg kéne kérni hogy kedden vigyen be minket,mert a mi kocsinkat még 2-3 hét múlva vizsgáztatjuk.
Megyek is,szép napot

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hahó!

Laptetős kép tuti! :lol:

Hidegfront frankón betett, éjjel kb 3 órát aludtunk, azóta fél órákat próbálok "begyűjteni". :evil: Meddig lesz rá érzékeny?!

Ahogy olvaslak titeket 3-4 órás szopik, napi 6-7... nálunk min. 12 szopi/nap, rendes éjjel 1x 3,5 órát bír ki szopik között.
Még egy ideig csinálom, aztán jön a szigorú rendszer, nem lesz más megoldás. Csak nem bírom, ha sír. :(

Ma elment anyósom, egyedül leszünk. Persze, ha kell, anyu jön jövő héten. De meg akarom próbálni egyedül. Anyám páromat, anyósom engem idegesít. Ez már csak ilyen. :lol: Bár tény, h sokat segítettek.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Hát nem egyszerű semmi.Nekiláttam a szakdogát csinálgatni.Nem is tudom mikorra fog ez kikerekedni. Nagyon nem egyszerű.Ötleteim vagyogatnak, csakhát összeszedni értelmesen és szakszerűen megfogalmazni...
Riki viszont most jó fiú.Evett most pedig édesen durmol.Megbeszéltük, hogy hagynia kell anyát dolgozni,mert különben anyu buta marad.Nemsokára mosdok meg vacsizok,mert fel kell még mosni ébredés előtt.Aztán lehet, hogy megyük tescozni,ha Dani hazaér.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle, miről, miből írsz? És mi a határidő?
kalloni
 
 


Kalloni,a cégem átfogó gazdasági elemzése a téma. Elég nehéz így azért hogy nem vagyok benne napi szinten,de még nem régen vagyok itthon,szóval valamennyire friss az ismeret.Határidőről fogalmam sincs.Szerintem november lehet. Mielőbb szeretném elkészíteni.Úgy nyár végére,mert addig ugye Riki is kevesebb odafigyelést igényel az ébrenlétek alatt is,mert még nem lehet igazán "foglalkoztatni", másrészt elég melót fog még szerintem adni a konzulensem ősztől,mikor dobálja vissza folyton a dogámat. :? Pedig elég nekem egy kettes is,csak legyek már túl rajta. :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Halihó!

Köszönöm a sok-sok köszöntést.
Mi mától hétfőig 2ecskén vagyunk Lilivel...férjem munkaútonon.
De meglepő módon, akkor Lili a legnyugisabb, ha 2en vagyunk és nincs látogató, pörgés stb.
(ilyenkor sokkal könnyebb betartanom a napirendet is, mert nincs aki ölben babusgatná eg. nap....ugye a nagyik azért vannak, hogy elkapassák az unokát...aztán meg pici lányom egész nap ölben ringatva szerete alukálni... :D és meglepődik, hogy nem lehet :( )

Volt dokinéni nálunk, teljesen elégedett volt Lili 3570es súlyával (1 hónap alatt 3000ről 2700re, majd 3570re...azaz 870/hónap), azt mondta, hogy szépen fejlődik és nagyon ügyi.
Lassan időpontot kell majd kérnem csípőszűrésre, meg orthopédiára.
Volt már valaki???
Mit csinálnak a vizsgálaton???

Más:
A ROTA oltást valaki elkezdte már? Nekünk 2 hét múlva lesz az első. Tapasztalatok? Nyügis tőle a baba?

Fejés:
Nekem, most azt mondta a doki, hogy ha 10-15gr-kat tudok csak szopi után lefejni, akkor inkább le fejjek!
Ha növelni akarom a tejem, szoptassan 2 mellből, úgy hogy az egyiket totál kiszívja, a másikból pótlom (aztán ha gondolom a 2. cicit le is fejhetem, de ha nem teszem, attól nem fog kevesebbet termelni...). Ez kb. 2 nap alatt újra beállítja a tej mennyiségét.
Lehet, hogy pszichésen működik, de lekopogom, nekem ez bejött...
2 napig szoptattam 2 mellből, mára meg simán elég 1 is....110-120 van 1 ciciban, Lili simán elvan vele. :D

Panndi!
Édi Fruzsi! És nagyon király az a hintaágy! Pontosan mi is az? Bejött a csajoknál? Szeretik?
Én is gondolkozom vagy egy rezgős pihiszéken, vagy egy ilyenen. Jó lenne, ha a földszinten is lenne az autósülésen már hely, ahol Lili ellehet.

Kutyafüle!
Írtad, hogy Riki cibálja a cicit , aztán meg bukik a kajcsi után. Lili is néha ezt csinálja...tök idegesen cibálja....De! A dokink szerint nem feltétlenül jelenti azt, hogy éhes még a baba. Rákérdezetm. :)
1. Játszik- ilyenkor leveszed a ciciről, büfizteted, ha megnyugszik 5 perc alatt, akkor nem éhes már.
2. Lassú a tejadó reflexed a sűrűbb tejnél, ami a végén jön és ettől kicsit mérges lesz a pöttöm- a szopi vége felé, amikor elkezdi rángatni, fejővel ráfejsz picit, hogy könnyebben beinduljon, aztán vissza a cicire.
3. Üres a cici- ilyenkor pótlás, ha még éhes, vagy víz, mert elképzelhető, hogy csak szomjas- van olyan baba, aki a sűrű tejtől megszomjazik, ilyenkor pár korty babavíz, vagy forralt-hűtött csapvíz.

Na, megyek...lánykám éhes. :D

Kép
mozza
 
 


Mi voltunk már ortopédián. Kicsit megnyomkodta a lábát, aztán UH. 2 perc az egész.

Ma tök jól eszik Kolos, eddig 2,5 majd 3 végül majdnem 4 órára evett. Az eddigi 2 órákhoz képest ez nagy szó. És mértem ma, 100, 80 ill 160 g-okat evett egy ciciből. És a 80-as után bírta ki a majdnem 4 órát, ki érti ezt? A 160-on meg jól meglepődtem, h ilyet is tudok.
pumuklii
 
 


Szeretnék gratulálni minden anyukának!A táblit elnézve nagyon szép babák születtek és szépen is fejlődnek ahogy olvasgatom a hsz-et.Csak így tovább csajok.Aztán majd jöhetnek az újabb babák. :wink:

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok lányok!

Csani is nyűgös, és ma nekem sincs sok tejem, ilyen 50-60-at szopik két óránként, úgyhogy bedobtam egy alkoholmentes sört. A Drehernek elég tűrhető az íze!

Annus, köszi a dicséretet!

Sok puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Ma Iza is nyűgös volt délután...hülye időjárás....

És ma vagyunk 7 hetesek!És 4440g!Megint 250et híztunk 1 hét alatt!Olyan kis tokája van már hogy csak na! :wink: Szóval 650et híztunk 1 hónap alatt! :wink:

annus11
 
 


Bogi is alig aludt ma (is..)...

Kiváncsiságból lemértem, mennyit eszik vacsira. Evés előtt 3550volt, evés után 3530. Azt hiszem, különleges gyerekem van, nem szívja, hanem tolja vissza cicibe a tejet :)

emese1979
 
 


lanyok!!

parom ismerose ajanlotta,hogy egy A4es lapra rajzoljunk a babonak pottyoket (feketet) es tegyuk a kisagyaba vagy mutassuk neki.
hat orakig kepest elnezegetni!!
nagyon tunderi
imadja
ugye fektee feherben latnak..
nagyon tetszik neki!!
es probalja mar kovetni is!!
probaljatok ki :)
annyira edesen mereng rajta :D
vmi vastagabb filccel rajzoljatok koroket vagy barmit tulkepp!!
nekunk a jobb oldala gyengebb.. mindig balra nez stb
hat e miatt megfordult jobbra is :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok!
Sikerült elöször olyat kakilnia Hannusnak,amit nem bírt ki a pelusa!Cicijéig olyan volt,meg ki is folyt neki.Nagyjából letakarítottam,és az apja kezébe nyomtam míg rendet tettem a pelenkázó körül.Apukát meg lepisilte,és mosolygott :D Aztán ordított hogy még enne,így kis takaróba tekertem és etettem.Erre engem is lepisilt. :D
Iza is jó kis husis.Hanna 6 hét alatt 1550gr-ot hízott.Ez jó ugye?Nekem olyan furi Gréti után,mert kis duci.Kis dum-dum golyónak hívom,az apja meg kis gombóc,meg mikor mi,volt már kis hörcsögfejű is. :D
Amúgy mi is elég nyafisak voltunk délután.Végül a séta is csak a boltig volt,mert nagyon fújt a szél.
Maumau,ezt kipróbálom,bár most hogy írod,eszembe jutott hogy anno a liberó küldött kis könyvecskéket,aminek az egyik oldala fekete fehér.Grétike is szerette.Na meg is nézem holnap,meg van még pár zenélős kütyü,amit még nem vettem elő.
Haladunk a tejjel,délután 1 ciciből 2 óra alatt már 120ml-t tudtam lefejni,de nem tom miért jön lassan.Hanna csak küzd vele,aztán egy 20-30 perc után kiborul és bealszik.Most is érzem hogy fejni kéne,mert van benne,de ha nyomom,alig jön.Biztos lesz vagy 2 óra mire lejön.Ha meg megvárom vele Hannát,addigra bedurran,a sok idő miatt,de akkor meg benne marad,ami nehezen jön ki..
Na mindegy,inkább lefejem,mindegy az hogyan kapja meg míg beindul újra,csak legyen megint tej.Mert kb 10 óra alatt termelődik annyi,amennyinek 3 óra alatt kéne,vagyis 1 hamira való.
Na megint hosszú lettem,bocsi ha untattam titeket. :oops:
Szép álmokat!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Úgy tűnik Lilim fordítva működik, amikor minden baba nyügi, ő akkor jó kislány. :D
Ma pl. fürcsihez is alig tudtam felkelteni, aztán meg a nagy esti 2 cicis szopi közben az első cicinél már bealudt 5 perc alatt....totál kidőlt a kisnyuszi....pont mikor bírnám tejjel és akár 200gr-kat is szopizhatna...áááá.....pocsékolunk
Így fejés helyett :oops: inkább én is lefexem aludni....jó lenne ha a kevés kajcsi ellenére 3-ig hagyna aludni. :roll:

Holnap jön a 2 féle hordozóm. Majd jövök az élménybeszámolóval. Kiváncsi vagyok lánykámnak hogy tetszik majd. :)

Jó éjszakát és hosszú alvás-szopi etapokat mindenkinek!

Kép
mozza
 
 


Csajok én kész vagyok, 11 óta fent van Bogi, 1 órát aludt délután.. most este több, mint másfél órát volt cicin, fél óra alatt megkajált, majd próbáltam altatni - be is aludt rajta vagy háromszor, de ahogy beteszem a kiságyába, 10 perc múlva már üvölt... ölben szintén üvölt, és most nem is a hasa fáj :( :( tegnap ugyanez volt, csak legalább az esti szopi után bealudt. Még egy ilyen nap, és kikészülök megint.

emese1979
 
 


Emese!
Léna is most aludt be, 1,5 órás műsor után.......mondjuk ő legalább napközben jól aludt, de már én is sík ideg voltam :?
nem bírom az esti bőgéseket, ilyenkor már én is nagyon fáradt vagyok, jól esne végre kicsit kiereszteni a gőzt, kicsit tévézni, olvasni....
Na mindegy inkább most csinálja, mint hajnalban.....

Egyébként neked van prémax hordozód, ugye?
mert én is vettem egyet a teszveszen, egy színes csíkosat, ma ki is próbáltam, Léna rögtön bealudt benne:)
Szerintem tök jó és egyszerű a használata nagyon!

Adraci!
Ennek a malátás italnak a neve engem is érdekelne, meg hogy hol veszed, mivel a sört én is csak kényszerből iszom, de nagyon utálom.....

Eszter!
Ma már jobban vagy?

Annus!
Ma én is a postán voltam, ráadásul szintén jóóóó sokat, mivel a kártyás terminállal valami volt, nem működött, 30 percig szerelték...... :evil: :evil:
Cserébe Léna végigaludta
Én is imádom, mikor flitteres, meg csillogós rózsaszín/lila cuccokban lévő lánykámről megkérdezik, hogy fiú, vagy lány???? :lol: :lol:

Panndi!
Jaj, de helyesek a csajok! Gratula a hízáshoz! :wink:

Én ma voltam a Camponában a 3 gyerekkel, háááát érdekes volt. Lénával volt a legkevesebb baj, végigaludta az egész vásárlást. Fiúknak vettünk flip-flop papucsot a h&m-ben, pontosabban ez volt a vásárlás célja. Persze kibuliztak batman-es napszemcsit, meg alsónacikat, Lénának is találtam leértékelt rucikat :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Sziasztok!

Anita, örülök a sárgaság múlásának, és a tej növekedésének! Vérzésnek kevésbé... :cry: Én meg nem tudom, normális-e, hogy még mindig vérezgetek... Ma már mi is 7 hetesek vagyunk... Bár Samuval is 8-10 hét volt, de akkor nem tisztítottak...

Annus, Danó 4600 g ma. Kis zabagép... De hogy lehet, hogy többet hízott, ha kisebb adagokat eszik, mint Iza??? :shock: Lehet, hogy a kisebbeket gyakrabban?

Böbi, sajnálom, hogy nem jó nektek (bár ott a szomszéd, én elfogadnám! :wink: ),

de kérdem, van vki, aki szeretné, hogy dolgozzam érte, hogy legyen több maradék tej, és tudjak esetleg adni? Ha nincs jelentkező, vlsz akkor is megpróbálom, és leadom akkor, ha összejön értelmes mennyiség tejadó anyaként. Csak a vizsgálatok... :roll: Nem tudom, hogy intézném el a 2 manó mellett...

Mindenkinek nyugodt éjszakát, nekünk megint viszonylag jó napunk volt, remélem nem csak szeles időben lesznek ilyenek! :wink:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Jó reggelt!
Az éjszakánk aránylag jó volt.Hanna kelt éjfélkor,fél 3kor,meg 6kor.Éjfélkor evett mindkét ciciből.Én meg 50 perc alatt lefejtem amit hagyott,120 ml-t de már nagyon fájtak a melleim.Azt ette fél 3kor.Most nemrég tápszert kapott,mert a ciciből nem igazán jön.Nagyon lassan,mert géppel is próbáltam.Még nem termelődött annyi hogy jöjjön is jobban.10 ml-ért kínlódtam 20 percet,így várok vele.Olyan mintha ma meg kevesebb lenne,pedig éjjel is alvás helyett fejtem. :(
Pedig szoptatok,fejek,sörözöm,homeózom,rostost iszom,és sokat eszem.Nem tudom mit tehetnék még.Amúgy a tejcsivel nem is bír ki sokat,tegnap óránként,kétóránként kajált rá.Éhes volt.Mikor fejem,akkor már olyan szürkés,vizes áttetsző.
Sajnálom az éjszakai nyafikat,én sem bírnám ha sírna.
Barbi,akkor Léna ügyes volt hogy hagyott titeket vásárolni.
Dóri,nagyon szépen fejlődik Danó,kis husis.Képet nem mutatsz a fiúkról?Meg persze magadról!A blogon???
Megyek takarítok egy picit,míg alszanak.Elvileg Apuka ma 1-ig dolgozik,már alig várom hogy kicsit velünk legyen.
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Jó reggelt!

Anita, sztem légy türelmes! Idővel lesz jobb. Drukkolok!

Böbi, neked szerettem volna még írni, hogy a kapszula nem feltétlenül rögtön hatékony. Vannak, akiknek csak bizonyos idő után működik. Na meg persze biztos van, akinek nem jön be... De én tudom, hogy te jól kezeled ezt a helyzetet, semmi baj, ha nem jön össze, csak gondolom, szeretnéd úgy tudni, hogy mindent megtettél. Én is így szerettem volna Samuval. :wink:

Nem is írtam, Panndi, gyönyörűek a lányok!!!

A pelenkázó is szupi.

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Szerintem az h mennyit eszik nincs összefüggésben azzal h menyit gyarapszik!Ugye más a tej zsírossága is,meg a gyerkőc is másképp dolgozza fel,vagyis nem az egészet.Ez megint olyan h vki eheti a tésztát kiló számra,a másik meg ha ránéz is hízik...de a lényeg h szépen fejlődnek! :wink:


Nálunk szerencsére csak az a pici nyűgösség volt délután,éjjel is szépen aludt.Mostanában éjszak kakail és reggel egy jó nagy adag kakival fogad...na meg hozzá a fülig érő mosoly!

Képzeljétek vetettem az urammal tesco gazdaságos pelust.De nem a szneset,hanem azt a nagyon olcsót!Hát elég érdekes,de a poén kedvéért nem akartam kihagyni.A külső része ami ugye vízzáró...hát olyan mint ami anno nekem volt pelus(a mosható)és azt úgy rá kellett kötni a gyerkőcre.Sokat játszottam vele utána,azért emlékszem rá :lol: Szóval olyan nejlon jellegű!Viszont a ma éjjeli brutál kaki kevésbé folyt ki mint tegnap a liberóból! :wink:

annus11
 
 


Jé, erre nem is gondoltam... Akkor biztos hízásra hajlamos, mint az anyukája... :oops:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Lányok! Mira születésének története a blogban! Kicsit hosszú lett. :oops: Képeket is raktam, van placenta is. :roll:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Reny,nagyon szép.....megkönnyeztem!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Reny!
Tényleg nagyon szép és gyors szülés is volt!!!Legalábbis a körülményekhez képest!!!Nagyon ügyesek vagytok h így összehoztátok!!!

annus11
 
 


Tegnap elírtam h mennyit híztunk 1 hónap alatt!!!!Én csak 3 hetet számoltam :oops: buta anya 8)
Szóval 1 hónap alatt 870et híztunk!!!Nem pedig 650et :wink:

annus11
 
 


Jó reggelt!
Remélem, mindenki tudott éjszaka pihenni.

Bogi aztán este egy óra sírás után bealudt, 3 körül keltünk enni. Utána még lefejtem a másik mellemet, na ez félkómás állapotban jó móka hajnal fél4-kor :lol: Aztán utána 8kor ettünk legközelebb. Azóta fent van, bár most 10 perce az apja karjában elaludt, most a babakocsiban van, mikor ébredezik, kicsit tologatom...

Viszont ez a hasfájás kikészít, a reggeli szopi után is azért nem tudott elaludi, mert fájt a pocija, 1 óráig masszírozgattam, meg tornáztattam, akkor pukizott jó sokat meg telerakta a pelust, azóta nyugis. Az Espumisan is kezdetben jó volt, de már nem nagyon segít :( Remélem a Gripe Water be fog válni. (Ti azt az Espumisan/Infacol mellé adjátok? Mert nekem a gyerekorvos azt mondta, h amellé, de sztm meg felesleges...)

Anita,
biztos minden okés lesz a tejcsvel!! Kitartás, és ne add fel!! Lehet, Neked picit több időre van szüksége a szervezetednek, hogy beinduljon, de bizti menni fog!!

Barbi,
igen, nekem van olyan hordozóm. Most reggel kipróbáltam, de olyan furi pózban feküdt benne Bogi, teljesen össze volt gömbölyödve nem is tetszett neki. Majd még valami nagyobb plüssel próbálkozom, mert valszeg én vagyok hozzá béna :)
Léna meg nagyon rendes kislány ám, hogy napközben aludt, remélem éjjel is :wink:

Harhaj,
nagyon szép a pelenkázótok!!!

Mozza,
megjöttek a hordozók? milyenek?

emese1979
 
 


Reny,
szép a szüléstörténeted!! Gratula mégegyzser, hogy császár nélkül ment, ügyik vagytok!!
A placenta tök érdekes, én is megnéztem a miénket szülés után, de az valahogy más volt.. mondjuk nem volt így szétboncolva, lehet, h azért :shock:

Bealudt a gyereke a kocsiban, juppijééé!!!

emese1979
 
 


bocs kétszer sikerült...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára emese1979 2009.06.13 10:19-kor.

emese1979
 
 


beájulva...

Kép

emese1979
 
 


Emese!
Nagyon cuki így a kocsiban!!!Most nekem is ott alszik,mert visszajöttünk a sétából,ilyenkor ott marad!Tök érdekes h feltartja a kezét!Izus meg szétveti oldalra :lol:
Én most az infacol helyett az espumisant használom
tegnap kezdtük
ma meg vettem neki gripe watert,köv alkalommal azt kapja.De szerintem is külön kell alkalmazni!Nem egyszerre!!

Meg vettem babe sampont is nekimtök sok a haja,meg hámlik a kis fejbőre.Nem akarom h koszmós legyn hátha ezzel megelőzzük!

És ma vettem egy mosható pelenkát is,monopelt.Vettem külsőt belsőt 1-1 dbot kipróbálni.Meg vettem egy hálózsákot Izusnak,akciós volt.A pénztárnál meg mondom beváltom az 500Ftos vásárlási kupont amit a múltkor adtak.Erre a nő h az csak 5ezer feletti vásárláskor lehet.Ja mondom oké,akkor majd legközelebb.Erre kinn az utcán gondolkozom,nekem igencsak 5 ezer felettinek tűnt a vásárlás(persze nem annyit fizettem).Nézem a blokkot,és a hálózsákot nem húzta le!Így az 500 ft helyett 3ezer kedvezményem volt :lol: Nem mentem vissza reklamálni :oops: Amúgy is,a pénztártól valós távozás után reklamációt nem fogadnak el 8) :lol:

Aztán elmentem zoknit venni az uramnak,majd a boltba,közben meg picit ücsörögtünk a jó levegőn is!

Most meg ebéd!!Mindenkinek kellemes hétvégét!Jövőhéten jön a kánikula,utána meg hidegfront!!!

annus11
 
 


Bogi nagyon cuki így kifeküdve!
Annus jól jártál!Tényleg nincs reklamáció távozás után,ezt tanítják is.Keris vok. :D
Úgy volt hogy apa ma délután és holnap egész nap itthon lesz.Erre ma kb estig,holnap meg kb 2-ig dolgozik. :(

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hello csajok!

Az a maláta ital, amit én iszok Németorzágból származik és kartonokkal hozzák nekünk, mert itthon csak a Corában és Tescoban lehet kapni és nagyon drága. :(

Mozza, asszem te kérdezted a Rotát. Az valójában nem oltás, hanem szájon át adandó, úgy tudom semmilyen mellékhatása nincs.

Marcinak éjjel fájt a hasa kicsit, úgyhogy volt kis sírás, aztán a fél 5-ös kajánál nem akart elaludni, azt hitte majd szórakoztatni fogjuk. De apa visszatette a kiságyba, kis sírás és a drágám tudta, hogy bizony-bizony még alvás van. Aztán aludt fél 9-ig.

Mostanában olyan kis nyugis, nézelődik, figyel csöndben, eszében sincs sírni. Vannak 'foglalkozások' nap közben: babazene, játékok, csörgős könyv, nézelődés, éneklés. Ha letesszük, kicsit tiltakozik, de elfogadja, hogy nem lehet állandóan ölben.

Ja és mostanában azon gondolkodok, hogy nem kevés-e amit napközben alszik? :roll:
De ti is írjátok, hogy sokat vannak fent a manók.

Kép

Kép
adraci
 
 


Helló!

Annus, akkor kapott Iza egy ajándék-ajándék hálózsákot! :lol: A múltkor én vitatkoztam a péntáros nénivel, mert csak 6 pogácsát ütött be, de én 8at vettem. :lol:

Vajon miért van az, hogy nekem a tejleadó reflex akkor, amikor Danó szopizik sokkal később indul, mint amikor fejek??? Szegény már kezdi elveszteni a türelmét... És el is fárad jobban, ma 2x is csak 80at evett... ???

Reny, én változatlanul nagyon örülök a szülésednek! Jó mostmár részleteket is tudni róla! :wink:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Reni, mintha az én fel nem tett kérdésemre válaszoltál volna ...

A helyzet: Máté nagyon anyás. Mindig velem aludt el, és éjszaka is létszámellenőrzést tarott. Persze amíg kórházban voltam, aakkor elaludt az apjával is, de most megint nem hajlandó. És nem csak az altatásnál tartana igényt rám. Fürdeni sem akar mással. borzasztó visításokaat tud levágni. Persze az erőszak nem megoldás. Most ott tartunk, hogy velem alszik a két gyerek, ami szerintem nem egetverő tragédia, csak nem mindig oldahtó meg egyerűen az altatás. persze ha a kicsi elalszik, nincs gond, ha meg ébren van, akkor vagy elnézelődik a kezemben, vagy szopizik, amíg Máté elalszik. Ha esetleg valaki tudna valami más megoldást, szívesen olvasnám. Bár nem a májusi babákhoz, inkább a tesókhoz kapcsolódik.
A másik a délutáni altatás. Azt hiszem, Anita írta, hogy náluk sem alszik a nagyobbik. Máté sem hajlandó délután szunyókálni kb. február óta, de egyre többször hallom (innen-onnan), hogy az oviban is aludni kell (szeptembertől ovi), és hogy szoktassam vissza a délutáni alvásra. Az én véleményem az, hogyha igénye lenne rá, úgyis aludna, bár tény, hogy előfordul, hogy estére elég bogaras .
Ti hogy vagytok ezzel? Erőszakkal nem tudom elaltatni, ha meg lefekszem mellé, csak magamat idegesítem, hogy miért nem alszik már, feküdj le, maradj nyugton! Főleg, ha a pici is ébren van.
Tényleg akkora tragédia lenne, ha nem aludna délután? Vagy ha nem, akkor miért csinálnak belőle ekkora ügyet?
Bár régen én is azt gondoltam, hogy minden oviskorú gyereknek szüksége van a délutáni alvásra, de úgy látszik, ez mégsem úgy van egészen ...

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


moncsi

most eszembe jutott,hogy en sose aludtam oviban se otthon.
mindig ebren fekudtem az agyon mig a tobbiek aludtak.
es ezert az ovoneni mindig nekem hozta az ajandek matricakat h valasszak beloluk mig atobbiek alszanak :D
egyebkent sztem ha faradt lenne es lenne igenye az alvasra nem kene nagyon altatni se ..

annus
sztem a tesco pelusbol nem nagyon jon ki semmi,ellenben kicsi kaki is olyan iszonyu budos lesz benne egybol h meg ejjel is atpelenkazod :D

nekem a libero vallt be talan a legjobban,most mondjuk van huggies.. de sztem kicsi mar..... elegge nyomokat hagy boron.
de mar csak par darab van :)
meg asszem vmi happy.. na az nagyon cuki pelus!!
minen pelenkan mas allatos figura :)

Boro meg az apja nyakat is megtalalja "szopizas" celjabol..
sokat fekszik a vallan stb es amikor kezd ehes lenne akkor arra cupppan ra :D
tunderii :oops:

Netti
Kép
maumau
 
 


Elfelejtettem írni, Emese, nagyon cuki a kép! :)

Moncsi, fogalmam sincs. Nálunk jól működik hála Istennek ez az alvás-ügy, ált. amíg Samu füdrik Apával, addig szopizik Danó, aztán együtt fektetjük le Samut, majd jön az ébrenlét ideje Danónak, evés, fürdés, evés, és őt is lefektetem a szobájukba. Mivel Danó sokat alszik, ezért többnyire tudom úgy alakítani, hogy kb. egyszerre aludjanak délután, de 2 külön helyen, mert ez az alvás kevésbé mély Samunál, minden zajra felébred. De ő ahhoz van szokva, hogy ebéd után leteszem, elmegyek a közeléből, és akkor aludni kell... Este is maga alszik el, lerakjuk együtt, és otthagyjuk a szobájukban. Az meg, hogy van-e szüksége du.-i alvásra, hát nem tudom. Én nem vagyok szakember, a szakemberek azt állítják, szükségük van rá... :roll:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Moncsi!Este nálunk dettó ez van,Gréti velem akar mindent.Az alvás úgy van ahogy írtad.Hanna a karomban,Gréti fekszik mellettem és elalszik.Aztán apuka átrakja az ágyikójába.Ha Hanna már alszik,akkor Gréti felmászik az ágyába és ott kell lennem,fogni a kezét míg el nem alszik.
Délután mi már nagyon régóta nem alszunk.Igaz én szalasztósnak hagyom,de amúgy sem tudna elaludni az oviban.Ő addig majd fekszik.Sok gyereknek nincs erre igénye,nem kell parázni rajta.Én kb 1 évig hallgattam mindenkitől,hogy én vok a gyenge mert rá hagyom.Na akkor elaltattam,aludt 1 órát,max 2-őt.És aztán amit persze senki sem tudott csak mi,hogy a lánykánk még hajnal 2kor sem akart aludni és nem is tudott. :shock: Jobb ha nem alszik,mert így legkésőbb 10kor elalszik.Én úgy vok vele,ha lenne alvásigénye délutánra elaludna.Szerintem ne gyötörd magad,mert éjjel neked kell vele lenni,te meg aludnál,ellenben vele.Ha neki így jó,nem kell neki több alvás akkor engedd neki.Érzi ő azt már,hiszen nagy tesó!!!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Halihó!

Na, én totál kész vagyok....már megint túl sok volt Lilinek az új élmény (nem értik meg a rokonok, hogy nem minden családi eseményre tudunk még a picivel elmenni, mégha közel laknak akkor is.... :x ), sokat volt ölben, most meg nem akar a kiságyában aludni...annyira fári...csukott szemmel ordít....

Nem akarom megbántani a dédiket, rokonokat....de bakker, ezzel Lilinek és nekem tesznek rosszat...ölböl ölbe, vállról vállra.... :x :x :x
Most hogy a francba mondjam el úgy, hogy senki ne bántódjon meg????????????
Már a k. 'moss kezet, mielőtt a babához nyúlsz' utasítgatást is vagy 200szor mondom el. Bakker, én nem értem, hogy miért nem természetes ez!!!!?????!!!!Mégcsak 5hetes lesz!
Én is mindig kezet/arcot mosok naponta vagy 100szor, pedig én az anyja vagyok, akkor másnál ezt miért kell elmondani ezerszer??????

Nagyon dühös vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!
És a gyerek most gyanúsan meleg.....kövi szopi után jön a lázmérés!
Ha elkapott valamit én gyilkolni fogok!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:

Tanácsot pls.! Kész vagyok!

Kép
mozza
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: