Új privát üzeneted érkezett!

Szilveeaa
Nem kuldod az adatokat priviben?
Vendég
 


zsrit, én igenis becsülöm, hogy megpróbálod! És elhiszem hogy nehéz lehet, úgyhogy szerintem tök szuper dolog, hogy egyáltalán le tudtad csökketeni. Szerintem senki nem vet meg itt ezért, és tök jó, hogy őszintén elmondtad. SZerintem itt mindenki azokról beszél, akik gond nélkül az utcán, bárhol látszik hogy tök felhőtlenül szívják a pocakkal a füstöt vagy épp a babakocsiban alvó gyerekük mellett... Szóval szerintem az is nagyon jó, hogy igyekszel!

twinsmomma nem semmi ahogy gömbölyödsz!!!

Trixi, nagyon sajnálom! Tudom, hogy ilyenkor nincs semmi vígasztaló, ezt csak az idő enyhítheti, de próbálj arra gondolni, hogy valószínű tényleg könnyebb akkor neki. Szörnyű lehet. :( Sok erőt!!! És bár az unokája születését nem érte meg, de az is milyen szuper érzés lehetett neki, hogy tudott róla. Fentről biztos mindig nézi majd hogy hogy ügyesedik és büszke lesz rá.

az étvágyamat meg szívesen átadom valakinek... :) folyamatosan ennék. próbálom magam visszafogni, mert nem akarok megint annyit hízni, de szó szerint korog a gyomrom...

Becenevek, nekem az egyik unokatesóm gyerekét mindenki csak Morzsinak hívja. :) :) :) A másik meg Cirmi. :) :) Már úgy megszoktuk, hogy csak most gondoltam igazán bele... :)

Kép
Kép
kopee
 
 


Trixi26!
Nagyon sajnálom, ami történt, én is elszomorodtam. Sajna tudom milyen rossz ez, apukám két éve halt meg. Mindig hiányzik és hiányozni fog. :(

Csak egy ölelést tudok innen küldeni, hogy kicsit vigasztalódj.

Kép
Kép
vcsibe
 
 

 
 

sztercsi írta:Nekem a védőnő mindíg azzal érvel, mikor mondom neki, hogy ezt és ezt nem merem megtenni, hogy anno elődjeink a földekről mentek szülni. Több kg-at emelgettek, stb.
Én meg itt kényeskedek. :)

Nálunk pont fordítva van, a védőnő parázik én meg vígan csinálom, amit akarok. Múltkor a nevetéstől meghúzódott a hasizmom, de gyorsan el is múlt. Szóval bármitől lehet kisebb gond, de attól még élni muszáj.

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Trixi :(
Őszinte részvétem! És sok erőt kívánok Neked ehhez a nehéz időszakhoz ...


Örülök, hogy nem "utáltatok ki" és hogy ez egy olyan topic ahol a különböző nézőpontok szerepeltethetők egy helyen ... ez ritkaság, és tartottam is tőle, amikor leírtam.

Még egyszer csak annyit: hogy nem célom a terhesség alatti bagózás népszerűsítése, sőt!! csak azért írtam le az én esetemet hogy jobban beleláthassatok egy ilyen szituba .. és még1szer köszönöm a tök normális hozzá állásotokat...

Judy, még csak annyi hogy az "áldozat hozás" és egy függőségről való "leállás" sztem nem egyenlő.
Hidd el hoztam én is számos áldozatokat a gyermekeimért és fogok is mert ez egy anya természetes feladata - de ez a fizikai függőség némileg más ...
Bár ha "áldozatnak " lehet valamit nevezni, én részemről a napi 20 szálról való leszokást a néha 1-re komoly "áldozatnak" élem meg ...
Sajnálom ami Veled történt, hidd el!!!
és főleg hogy megmagyarázhatatlanul, értelmetlenül ... de sose "neheztelj" másra csak mert vele nem történt és mert talán "jobban megérdemelte" volna ...
Szerintem ezt senki és semmilyen esetben nem érdemelheti meg.
Remélem, hogy a sors ezerszeresen kárpótol majd ezért!!


Én most eldugulok és elmerülök a vállalati pénzügyek rejtelmeiben – utálom!
De szombaton vizsga …

Mindenkinek kitartást a meleg napokra!! :)

R

Ui: Andi széééép pocak!! :D - és ez még csak a kezdet
:wink: - én a végére már csak kinyújtott kézzel, előrehajolva értem el a tűzhelyet főzéskor - pedig a fiúk még csak nem is voltak túl nagyok :)

Kép
zsrit
 
 


Először is: Trixi, nagyon sajnálom ami történt és őszinte részvétem! Én sokat gondolok arra, hogy mi lesz, ha az enyémekkel történik valami...próbálom elhessegetni a gondolatot, de időről - időre eszembe jut...szörnyű!!! Nem tudom, hogy fogom feldolgozni.

Zsrit, minden tisztelet az őszinteségedért! DE akkor sem tudlak megérteni, persze ezért nem fogok "Neked esni" vagy ilyesmi, csak hát én valahol maximálisan megértem, amiről írsz, hiszen ahogy írtam, dohányoztam én is, méghozzá azt is tudom nagyon jól, milyen az a bizonyos fizikai függőség...én láncban szívtam, ha épp olyanom volt, többet szívtam, mint a férjem...de amint pozitív lett a teszt, letettem és igen, néha eszembe jutott, hogy jól esne rágyújtani (egy-egy nagyobb kajálás után...egy veszekedés után...amikor olyan igazán sz*r passzban voltam...tudod gondolom milyen pillanatokról beszélek), de azonnal a kisbabát láttam magam előtt, aki a pocakomban növekszik és hogy NEM TEHETEM EZT MEG VELE, hiszen én vagyok az anyja és ha nem én vagyok az, aki CSAK a legjobbat akarja Neki, akkor ki?! Én úgy gondolom, itt kezdődik a felelősségvállalás...és ne haragudj, ha rosszul esik, de én is csak őszinte akartam lenni! :wink:

Ma délelőtt elmentem anyukámékhoz a régi bizonyítványaimért (ehhez a hülye vizsgához már csak a bugyiméretemet nem kérték be :roll: ), tesóm és az ikrek meg pont indultak egy kis ebéd előtti motorozásra, úgyhogy Velük tartottam, jaj olyan tüneményesek, imádom őket! Mindig annyira feltölt, ha Velük vagyok, akár csak negyed órát is! Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha Őket ennyire szeretem, mennyire fogom majd az enyémet :!: :!: :!:

Reggelre szerencsére a szemeim a régiek voltak, elmúlt a "Pandúrságom" :lol: tegnap este már nagyon elegem volt belőle, hogy nem látok rendesen :evil: volt egy jó kis film, de nem tudtam a feliratot olvasni :roll:

Étvágy: hát az nekem is van :roll: van itt a közelünkben egy kebabos, legszívesebben minden nap ott ebédelnék :lol: de rettenetesen kívánom a gyümölcsöt is pl. meg tudok vadulni az őszibarack illatától, egy 5-6 kilós görögdinnyét meg talán egy ültő helyemben meg tudnék enni egyedül :shock: :lol:

Poci: még nem volt érkezésünk fotózni, majd talán ma!...
Vendég
 


mrsparis írta:Zsrit, minden tisztelet az őszinteségedért! DE akkor sem tudlak megérteni, persze ezért nem fogok "Neked esni" vagy ilyesmi, csak hát én valahol maximálisan megértem, amiről írsz, hiszen ahogy írtam, dohányoztam én is, méghozzá azt is tudom nagyon jól, milyen az a bizonyos fizikai függőség...én láncban szívtam, ha épp olyanom volt, többet szívtam, mint a férjem...de amint pozitív lett a teszt, letettem és igen, néha eszembe jutott, hogy jól esne rágyújtani (egy-egy nagyobb kajálás után...egy veszekedés után...amikor olyan igazán sz*r passzban voltam...tudod gondolom milyen pillanatokról beszélek), de azonnal a kisbabát láttam magam előtt, aki a pocakomban növekszik és hogy NEM TEHETEM EZT MEG VELE, hiszen én vagyok az anyja és ha nem én vagyok az, aki CSAK a legjobbat akarja Neki, akkor ki?! Én úgy gondolom, itt kezdődik a felelősségvállalás...és ne haragudj, ha rosszul esik, de én is csak őszinte akartam lenni! :wink:



Eszti :D nagyon gratulálok! És örülök, hogy Neked 100%-ban sikerült. Büszke lehetsz magadra!
Nem vagyunk egyformák ...
Én most a saját 98 százalékomra vagyok "büszke" mert nekem és belőlem ennyire tellett.

Hogy a felelősségvállalás itt kezdődik? Lehet. Számodra.
Ez is szubjektív.
A feleősségvállalásnak sok-sok összetevője van. Ez csak egyetlen egy.

R

Kép
zsrit
 
 


((((((((((((((((((((((((Trixi))))))))))))))))))))))) :cry:
Óriási ölelést küldök Neked!!!!!!!!! Őszintén együtt érzünk Veled :cry:


Levizsgáztam, el is fáradtam alaposan :oops: de nagyon örülök, hogy túl vagyok :P

császár:
valaki írta, hogy azzal kell majd szülnie (nem tudom ki :roll: ), ezt a doki javasolta? :roll:
Tényleg, Ti tervezitek már a szülést? Alternatív/hagyományos vajúdás, EDA vagy sem, stb?

Én Vackornál hagyományosan akartam vajúdni, de lehetett volna bordásfalazni meg labdán ülni is, de nem akartam...sőt, mikor felállítottak, hogy úgy jobban tágulok, az első fájásnál visszakéretzkedtem a szülőágyra :roll: :lol: és kértem EDA-t is, nem is bántam meg!

tillidian
 
 


Sziasztok!

Nem hiszem el!!!!!Már vagy 20 perce pötyögtem,erre a gép leállt magától! :twisted: :twisted: :twisted: nem vagyok ideges,nem vagyok ideges!!!!!! :? :? :? :? :evil: :evil: :twisted:
Megpróbálom összeszedni,amiket az előbb írtam!

Trixi!
Fogadd őszinte részvétemet! :cry: :cry: :cry: Nagyon nehéz lehet most Neked!Szerintem ennél rosszabb nem történhet az emberrel,amikor elveszti a szülőt! :cry: Én is úgy vagyok vele,mint MrsParis írta,hogy akaratlanul is eszembe jut,hogy mi lesz velem,ha a szüleim.....De ilyenkor gyorsan másra terelem a gondolataimat!
Te pedig gondolj sokat apukádra!Idézd fel a szép emlékeket Vele kapcsolatban!És ezeket az emlékeket senki nem veheti el Tőled,ezek csak a Tieid!
Ha "jobban" leszel,gyere hozzánk! Várunk vissza!

MrsParis!
Írtad,hogy voltál szemészeten!Ez nálatok kötelező vizsgálat a kismamának? :shock: :roll: Engem még se a dokim,se a védőnőm nem küldött szemészetre.A fogorvosról tudok,de erről nem.Na majd úgyis holnap megyek a védőnőhöz,rákérdezek! :roll:

Kaja:
Nem vagyok én bélpoklos!Á,neeeeem!!!!!! :oops: :oops: :oops: Ebéd után benyomtam egy fél sárgadinnyét,kb egy órája majszoltam a sportszelet sütiből (csodálkozom,hogy még van belőle),most meg benyomtam egy Milli Mia krémtúrót. :oops: :oops: :oops: Ja és kivettem a görögdinnyét a hűtőből.Vacsira betúrom a negyedét! :oops: :lol:
Szóval ennyit arról,hogy nincs étvágyam! :lol: :roll: :roll: :wink:

Jovana!
Szóval akkor Te jelöltél be! :lol: Délelőtt kérdem a páromat,hogy:"Ismered ezt a lányt?" Erre Ő: "nem,de nagyon jól néz ki!" :lol: :lol: :lol:
Mostmár képben vagyok! :lol: Visszajelöltelek! :lol:

Vcsibe!
Vicces lenne,ha a kismami még nem is nevethetne! :lol: :lol: Én a tüsszentéssel vagyok úgy,ha érzem,hogy kell,akkor a pocimat megfogom alulról,hogy a baba ne rázkódjon nagyot!De lehet,hogy ez hülyeség,csak én parázok miatta! :lol: :roll:

Andi!
Szép "kis" pocak!Az "albérlők" bizti jól érzik bennt magukat! :lol: :wink:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Trixi őszinte részvétem!!!!!!!!!!!!!!!
Apukádnak már jobb,hisz nem fáj neki semmi!!!!!!!!!!!

Tündér azért az is kemény lehetett......
Tillidian...én ha simán szülök akkor kádba vajudok és kérek Edát is..........ha csaszi az se érdekel!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Zsrit, úgy értettem, ha már akarom azt a gyereket, akkor megteremtek mindent, hogy Neki jó legyen, szerintem a cigit letenni a minimum, erre írtam, hogy itt kezdődik a felelősségvállalás...persze van még más összetevője is, de most ez volt a téma...de direkt kértelek, hogy ne sértődj meg a véleményem miatt, próbálom én ezt megérteni, de ugye mindenki magából indul ki és abból ami neki fontos...amúgy meg azért vagyunk itt, hogy megbeszéljük a véleménykülönbségeket! Párod egyébként mit szól a cigihez?!

Tilli, én most, hogy a szemem tuti rendben, bátran mondhatom, hogy hogyan tervezem: hagyományosan, érzéstelenítés nélkül, 4 óra alatt :lol: erre agykontrollozok :lol: hogy apás-e, még nem tudom, ez az egy kérdés van még, valószínűleg akkor és ott fog eldőli, hogy akarom-e, hogy bent legyen, de egyelőre nem nagyon...!
Vendég
 


Tilli!
Én tudatlan tudok ám lenni! :oops: :oops: :oops: Mi az az EDA??? :roll: :shock: :shock:
Grat a vizsgádhoz!!!! :lol: :lol: :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Jovana, én is visszajelöltelek, bár eleinte csak sejtettem, hogy innen valaki...aztán olvastam, hogy bejelöltél mindenkit...úgyhogy Te vagy!

Sziszkó, nem kötelező, csak 3,5 és 4,5 dioptriás kontaktlencsés vagyok (13 éve hordok lencsét) és emiatt küldött a háziorvos, mert ha nem megfelelő a szemnyomás és az erek állapota, akkor kerülni kell az erőlködést és nem szülhetnék természetesen, de semmi gond, minden a legtökéletesebb!

Fogászaton már mindenki túl van? Én még nem vettem rá magam... :oops: nem tehetek róla, utálom!!!
Vendég
 


MrsParis!
Ja,már értem!Amúgy én is kontaklencsés vagyok.Meg szemüveges is.A lencsém:2.5-ös a szemüvegem:2,75-ös.
Gondolom akkor én még beleférek!? :roll: :shock:
Dehogy!Még én se voltam fogdokinál!Én is tartok tőle! :twisted: Úgy tervezem,hogy július-augusztuban ejtem meg valamikor. :oops: :roll:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Szisz, ha megvolt már a belgyógyászati vizsgálatod a háziorvosnál és ő nem mondta, hogy menj el szemészetre, akkor nem kell. Ha lencsés vagy, akkor úgyis folyamatosan jársz szemészhez nem? Én bevallom, két éve már netről rendelem a lencséimet, úgyhogy ebből a szempontból örülök, hogy most megnéztek...

Nekem a védőnő már célzott rá, hogy VÉGRE túl kellene esni a fogászaton...úgyhogy addig biztos nem húzhatom, mert a fejemre koppint :lol: legkésőbb jövő héten elmegyek, de akkor is úúúúúgy uuuuutálooooom!!! :lol:
Vendég
 


Szisz az Eda az gerincbe ....illetve a csigolyák közé adják a fájdalom csillapítót!!!!

mrsparis én se voltam fogászaton......a 24.hétig kell menni azt mondta a védőnőm....de én nem tudtam magam rávenni...tulságosan félek........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziszkó,
az EDA epidurális gerinc-érzéstelenítés, "sétáló peidurál"-nak is szokták hívni, mert ha jól kötik be, mászkálni is lehet vele.
Bekötik 2 csigolya közé és folyamatosan adagolják a fájdalomcsillapítót, a szülés előtt viszont leállítják, így Te magad "élesben" szülöd meg a babát, utána a varrásnál megint tudják adagolni. Én meg sem éreztem, és nagyon sokat segített, mert nem fogyott ki az erőm a fájások miatt, és könnyebben is szültem...mondjuk 6 óra alatt :wink:
Este 8-kor mentünk be és hajnali 2-re megvolt Vackor! 6-kor már sétáltam a folyosón és hívkáltam a rokonokat :P

Fogorvos: még én sem voltam :oops:

tillidian
 
 


Nita,Tilli!
Köszi lányok a felvilágosítást!Már minden tiszta! :oops: :lol: :lol:
Szerintem én is élni fogok ezzel a lehetőséggel! :lol: Bírom a fájdalmat,de azért na! :roll: Mindennek van határa! :lol: :lol: :wink:

Eszti!
Igen,én rendszeresen (4-5 havonta :oops: ) járok kontrollra.Mert amikor lencsét veszek,akkor mindíg megnézik a szemem.Bár januárban csináltattam új szemüveget,azóta nagyon keveset hordom a lencsét,így nem is használódik annyira.Meg ha veszek,akkor mindíg 3 havi adagot veszek egyszerre.Ez 3 pár lencse.(Havi lencsém van) Régebben volt olyan is,amit egy hónapig lehetett hordani,de nem kellett kivenni.Így abban aludtam.De az nekem nem jött be.1 hét után már fájt a szemem.Azért néha kell a pihenés a szemnek is.Gondolom Neked is van szemüveged. :roll:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziasztok!!

Én már voltam fogászaton, még a legelején. Magánorvosom van már nagyon rég óta, bár még soha semmit nem csinált szerencsére. :) Azt mondta amúgy, hogy a 7. hónapban menjek el ismét, mert ha mégiscsak történik addig valami akkor még meg lehet csinálni (pl. fogtömés), utána már nem ajánlott.

Én is szemüveges vagyok, kontaklencsét hordok többnyire. 3 körüli dioptriával. Nekem sem mondta a háziorvos hogy menjek ez miatt szemészetre. Hétfőn megyek majd nődokihoz, megkérdem tőle is.

Trixi
Őszinte részvétem!! Sajnos én nem tudom még talán átérezni sem, hogy milyen lehet... Apa nélkül nőttem fel, pár hónapos koromban váltak el szüleim, és nem volt rám kíváncsi. Nekem a nagypapám volt, aki nagyon közel állt hozzám, sajnos már elég rég meghalt.
Hiszel a reinkarnációban??? Lehet a te babádban fog újjászületni apukád, azért kellett most elmennie...

Lili

Kép
édi16
 
 


Köszönöm mindenkinek,hogy gondoltok rám.

Jövök ahogy megy.

22én megyek 4d-re és 24én lesz a temetés.Kapunk hideget meleget az elmúlt pár hónapban.

Nektek addig is csk jót és szépet kívánok,olvaslak majd titeket és igyekszem írni is,mert ez jó,jó dolog,hogy így összejött ez a csapat:)

Köszönöm az öleléseket is!
Vendég
 


Jovana,
visszajelöltelek! :wink: Iringó név gyönyörű! :D
(kié az az édes pici baba az iwiw-en? Tiétek? Nem Iringó lesz az első? :roll: )

tillidian
 
 


Trixi
Őszinte részvétem!

Till
Hogyan fogok szülni? Ahogy a legkisebb lesz a kockázat! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Trixi!
Sajnálattal olvastam a történteket. :cry: :cry: Fogadd őszinte részvétemet, és kitartást kívánok az elkövetkező időszakra.

Szemészet:
Nekem is kéne mennem majd, mivel én is a kontaklecsések táborát erősítem -6 és -6,5 dioptriával. A szemüveget nem szeretem, így pihentetni se szoktam a szememet. Anno mikor a fiamat vártam szülhettem volna természetes úton, remélem most is így lesz. :wink: Amúgy apás szülést tervezünk. Bízom benne hogy most átélhetem a szülés természetes módját is. :wink:

4D:
Mi a 25 hét környékén tervezzük hogy elmegyünk. A fiamnál is akkor voltunk, és akkor már szépen látszott hogy kire fog hasonlítani (apjára :D )
Mutatok nektek képet a 25 hetes uh-ról és a pár napos fiamról. :wink: Szerintem nagyon hasonlítanak, vagyis jól visszaadta az uh az igazi énjét. :P

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


sziasztok lányok!!!!!!

elmaradtam ismét és annyit írtok naponta, hogy lehetetlen behozni az elmaradást, de azért pár dologra reagálnék...
Trixi!!!!: Őszinte részvétem, nagyon nagyon sajnálom ami Veled történt és szintén sajnálom hogy nem tudta "megvárni" apukád a kis unoka születését!! Ha legalább láthatta volna!!!! Én az anyukámat vesztettem el 8 évesen (ő 33 éves volt) és sajnos nem élte meg az unokáit, de bennünket sem látott felnőni. Sok sok lelkierőt kívánok Neked teljes szívemből!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Twinsmomma: én nem osztottalak ki Téged a koffein miatt-de ha úgy érezted, akkor nagyon sajnálom!!! :( Csak sokalltam a 2-3 kávét, mert tudom, hogy a sok koffein igenis árt a babának. Egy csésze kávé főleg tejjel nem gond, csak én vagyok ilyen konok és nem engedem meg magamnak azt sem.
Amúgy cuki a pocakod!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
lányok,milyen jó ,hogy otthon van 4d. Itt sajnos nem hallottam róla, pedig én is szívesen elmennék!!! Gnemoni, nagyon szép volt a kisfiad mind az uh-n, s gyönyörű a születése után!!!! Valóban nagyon kivehetőek a vonásai.

KépKép
KépKép
betty76
 
 


moni tényleg hasonlít!!!!és tüneményes a fiad!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Tilli, én pont a napokban kezdtem el agyalni azon, hogyan szüljek... mondjuk igazából egy kérdés van: EDA yes or no.
Az összes barátnőm, aki edával szült, vígan tette - a vajúdás olyan volt, mintha a buszra várnának és mivel nem fáradtak el, simán kinyomták a bébiket. Ellenben azok a csajok, akik naturálba nyomták, hát... egyikőjüknek sem volt egy leányálom. És még az idő sem szépítette meg az emlékeket - pont tegnap beszéltem egyikőjükkel. Ötször küldték el zuhanyozni (???) a vajúdás alatt, mígnem ötödszörre úrinő mivoltából kivetkőzve küldte el a szülésznőt melegebb éghajlatra... :lol:

Hát idáig nem szeretnék eljutni.

Kép
szilveeaa
 
 


Trixi, nagyon sajnálom, ami történt. Arra próbálj gondolni, hogy megváltás neki! :cry:
Te pedig vigyázz magatokra nagyon! A baba a hasadban sok erőt ad!
Én szinte betegesen féltem a hozzátartozóimat, ezért is borít ki, hogy a Nagyim kórházban van. És nagyon remélem, hogy hamarosan kijön, meg is fogadtam, hogy attól fogva nem megyek dolgozni, vele leszek amennyit csak lehet.

Rengeteget írtatok, alig győztem visszaolvasni.

Sopronban voltunk pár nap pihin, szuper volt 8) , de tegnap délelőtt tök furát éreztem: mintha 'ott lent' ki akarna valami szakadni belőlem, és folyamatosan pisilnem kellett. Pontosabban nem kellett, hanem úgy éreztem, h nagyon kell. Iszonyat érzés volt, már tanakodtam, h beviharzok a kórházba.. Aztán estére alábbhagyott. :? :?

Kajálás megy rendesen, igen gyakran megéhezem :oops:

Szülés: én mindenképpen szeretnék EDA-t. Amúgy meg minél természetesebben, annál jobb. :P De nem parázok rá a témára.

Kép
screen
 
 


Édi, a tábliból észrevételeztem, hogy egy napon ünnepeljük a szülinapunkat! :D

Kép
screen
 
 


Szilveeaa,
mikor Vackort szültem, úgy mentem be, hogy majd én megmutatom, hogy kell ezt csinálni! :shock: :lol: Rögtön bejelentettem az ügyeletes orvosnak, hogy szó sem lehet EDA-ról, ő meg csak a vállát vonogatta, hogy ok, én tudom, mit akarok (dehogy tudtam :wink: )
Aztán 2 óra múlva már koncsorogtam egy kis kéjgázt, de olyan erősek lettek a fájások, mire a dokim beért, hogy már könyörögtem az epidurálért...Féltem tőle, de utólag tudom: ennek köszönhetem, hogy megőrizhettem "úri mivoltomat" :lol: a szülés közben is és "szalonképesen" viselkedtem :D
Szóval most nem is kérdés, hogy fogok kérni.
Apa végig bent volt, rengeteget segített, most is jön, ki nem hagyná :D

tillidian
 
 


Eszti :)
Nem sértődöm meg,
tiszteletben tartom a véleményed...
mint írtam korábban is - mi emberek - nem vagyunk egyformák - ezért a dolgokat is másképp más hangsúlyokkal szemléljük.
(A párom egyébként értékeli, hogy idáig eljutottam, mert ismer és tudja mennyire nehezen megy/ment - de a témát dugítanám ezúton :) vannak ennél számotokra sokkal szebbek jobbak fontosabbak :) )

Gnemoni :)
baba egyszerűen GYÖNYÖRŰ!! - és ahogy ezt a kisképeden látom ez nem is változott :)

Jó Nektek, hogy egyáltalán van mit gondolkodni a szülés dolgon -
sajnos nekem nem akarják engedni a normál szülést mert a fiúk császárral jöttek - bár akkor sem volt semmilyen különös oka, csak "biztonsági" döntés volt a doki részéről.

Sokat olvastam azóta erről pro és kontra - elvileg nem lenne akadálya (heggtől függ + mikor volt az előző császár stb.) de a dokik mégis ódzkodnak tőle.

Én igazából nem kényszeríteni szeretném, mindenáron, de ha lehet nagyon nagyon megpróbálnám a normál szülést ...

Még egy kört majd próbálkozom a dokinál azt hiszem ...


Most nézem, ettől a tanulástól milyen éjjeli bagoly lettem
Wa


R

Kép
zsrit
 
 


Sziasztok!

Szemészeten és fogászaton még nem voltam.A fogorvostól nagyon félek,legszívesebben kihagynám....
Szülés:Pannit fájdalomcsillapítás nélkül szültem,nagyrészt kádban vajúdva(ez nagyon sokat tágított.A férjem közben zuhannyal melegítette a pocimat)És mindez 4-5 óra alatt megvolt.
Nem mondom,hogy nem fájt,de nekem sokkal kellemetlenebb emlék a gátseb....

Gnemoni,igen,egyértelmű a hasonlóság.Nagyon cuki

Kép
Kép
zanikó
 
 


Zsrit!

Egyáltalán nem állt szándékomban megbántani téged, vagy pálcát törni feletted. Már csak azért se, mert ha jól vettem ki a szavaidból, te igenis hoztál áldozatot (nem tudok rá jobb szót) a gyerekeidért, amikor drasztikusan lecsökkentetted az elszívott cigi mennyiségét.
Pontosan ezért nem kimondottan neked szólt, csak azért emeltelek ki, mert te képviselted leginkább a másik oldalt, és csak biztosítani akartalak én is, hogy csak mert valamiről más a véleményed, nem fog senki kiutálni.

Másnak is volt az enyémmel közel azonos, vagy nagyon hasonló a véleménye a témáról, de egyikőnk se személy szerint rád értette.
Talán pontatlan voltam, amikor azt írtam, hogy "pont az én babámat vette el a sors", de ezt nem lehet (vagy csak én nem tudtam) másképp megfogalmazni.
Remélem, nem gondoltad komolyan, hogy azt feltételezed rólam, valaha is kívántam másnak rosszat, mert ő jobban megérdemelte volna, ami velünk történt. Soha nem volt ilyen. De MI SEM érdemeltük meg.
Nagyon vágytam rá, hogy ANYA lehessek! Minden ízem-porcikám és hormonom arra készült, hogy egy kisbabát szeretgessen, majd szinte egyik percről a másikra mindennek vége lett, és ott feküdtem szétvágva, üres hassal és üres kézzel, és a könnyeim nem akartak elapadni... (Mint ahogy a gyógyszeres kezelés ellenére a tejem se, de ez már csak hab volt a tortán.)
Én nem ölelhettem magamhoz, sőt még csak nem is láthattam, olyan hamar itthagyott bennünket... (A hamvasztást a férjem és anyukám intézte.)
3 óránként mindenkinek hoztak egy kis nyöszörgő csomagot, csak nekem nem. Kivéve azt az egy alkalmat, amikor tévedésből más babáját nekem akarták ideadni...
Na, az az érzés semmihez se fogható, és a leggonoszabb ember lennék, ha bárkinek is azt kívánnám, éljen át akár csak hasonlót is! Úgyhogy még 1x írom: csak remélem, hogy nem nézed ki belőlem!!!
Aztán amikor megkegyelmeztek, átraktak még szülés előtt álló kismamák közé, hogy legalább a babákat ne halljam. (Húú, tényleg sokkal jobb volt nagy pocakkal közlekedő leendő anyukákat látni, akárhová néztem!)
Volt egy húszéves láncdohányos lány a szobában, akinek azt várták, hogy ugyan érje már el a babája valahogy a 2,5 kg-t (a 40. héthez közeledett!!, és hetek óta megfigyelés alatt állt), aztán megindítják a szülést, vagy megműtik, mert a bagótól a méhlepénye már szinte semmire nem volt jó.
Azt hiszem ilyen esetben normális, hogy az ember az egész világra haragszik, és keresi a miérteket, de meg se fordult a fejemben, hogy milyen jó lenne, ha beteg gyereke születne!
Bármit megtennék, hogy visszakapjam a kislányomat. De az sem rajtam múlott, hogy elveszítettem. A szervezetem űzött gonosz tréfát velem, és valószínűleg az első perctől kezdve el volt rendelve, hogy így végződjön.
Ehhez képest egy olyan áldozat meghozása, (vagy függőségről való leállás - ahogy jobban tetszik), mint leszokni a cigiről, ami egyben kockázatcsökkentő tényező (mert anélkül is annyi minden történhet) - az én szememben eltörpül. Még akkor is, ha soha nem cigiztem, így nem vagyok tisztában a fizikai nehézségeivel.
De még egy erős dohányosnak is van döntési lehetősége. Nekem nem volt.
Vendég
 


Tilli, nekem lesz programozott császárom, mert az extrém koraszüléseknél (azért, hogy minél óvatosabban tudják kivenni a babát, és nehogy csontja törjön, stb.) keresztben vágják a méhet - így nekem is. Viszont az erősen vérellátott hely, így ha a későbbi rendes szülés esetén véletlenül reped, nagy baj van. Nálam emiatt nem kockáztatunk. Ráadásul az én esetemben az eltelt idő is nagyon kevés egy sima szüléshez.
De egy normál császár után (megfelelő idő elteltével, és ha nincs más komplikáció) jó esély van sima szülésre. Nővéremnek 2004. decemberében császármetszése volt, 2007. októberében a második babát minden gond nélkül meg tudta szülni! :D

Gnemoni!
Gyönyörű a pici fiad! És tényleg jól ki lehet venni a vonásait a 4D-s képen! :D

Szemüvegesek: Szeretnék mindenkit megnyugtatni!
Nekem elég rossz a szemem, lézeres műtétem is volt, de még így is kell szemüveget hordanom. A tavalyi dokim azt mondta, hogy 5 dioptria felett a császárt szokták javasolni. De mivel én nem akartam, elmentem szemészetre, ahol a dokinő semmi akadályát nem látta a természetes szülésnek. Azt mondta, önmagában a fénytörési hiba soha nem indokolja a műtétet! Persze a kímélet, a (szemre irányuló) erőlködés lehető legnagyobb mértékben való csökkentése, és megmutatni magatokat szemészorvosnak azért nem árt. :wink:

Én már túl vagyok a fogdokin! :D Szerencsére a fogaimmal nincs gond, úgyhogy most se kellett csinálni semmit.
:D
Vendég
 


Judy!!!!!! Nagyon sajnálom, ami veled történt az első kisbabáddal...én is túl vagyok már egy vetélésen, de természetesen össze sem hasonlítható a helyzetünk. Én még nagyon az elején, a 2-dik hónapban veszítettem el(s bár ő még olyan parányi volt, sosem felejtem el az elvesztését)... El sem tudom képzelni min mehettél keresztül, de érzem a fájdalmadat, mert ennél rosszabb dolog nem is történhet egy anyával. Én már a 3-dik babámat várom, de annyira félek nehogy történjen vele valami!! A férjem csodálkozik is rajtam-mondván az Iliasszal nem is voltam ennyire félős. Dehogy nem, csak akkor kevésbé mutattam ki, mert nem akartam, hogy ő is szenvedjen. Akárhányszor észrevettem egy kis barnás vérzést, egyedül sírtam és azt hittem őt is elvesztem. Csak imádkoztam, hogy minden rendben legyen. Teljes szívemből kívánom Neked, hogy a kis Dominó egészségesen jöjjön világra valamikor októberben és végre megélhesd Te is ezt a csodálatos élményt: az ANYASÁGOT!!!!!

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Drága Judy,
hatalmas ölelést küldök Neked!!!!! :oops: Rettenetes, amit át kellett élned, és igazad van, ezt senki nem érdemli meg :oops: :(

De most érkezik egy Csoda, aki ha nem is kárpótol Titeket a veszteségért, mert azért nem lehet, de teljes erejével megszépíti majd az életeteket! :D és most minden rendben lesz!!!

Lányok,
szerintem akár császár, akár normál, a lényeg, hogy nemsokára életet adunk! :lol:

Nekem ma végre szabadnapom van :D most keltem fel :oops: :lol: de megyek is főzni meg takarítani :P

tillidian
 
 


Lányok!!!hol van mindenki??? ilyenkor már legalább 15 hozzászolást írtok. alig győzöm olvasni utána.

Monica: a potya uh-t végül is megcsináltam aznap délután!!! (nem bírtam ki, de férjem hülyenek is nézett miatta) A babuci jól van, már 315 g-os!!!!!!! Felvett egy új poziciót, de még mindíg nagyon jobb oldalt van. Nem mutatta meg a "micsodáját", bár az orvos azt mondta lát valamit, de nagyon valószinű, hogy az a köldökzsinor a két lába között. Szóval nem segített sokat. Na majd 2 hét múlva a saját dokimnál talán megmutatja magát!!! :D egyébként te mire tippelsz?? (sokaknál bejött a jóslásod-lassan pénzt is kérhetnél az előrelátásért!!!!! :lol: ) Én úgy érzem kislány, mert annyira más ez a terhességem!! Mindenesetre nagyon örülnék egy kicsi lánynak Iliasz után!!

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Ja, veszteség:
biztos van itt - rajtam kívül -, akinek meddőséggel is meg kellett küzdenie. Senkinek nem kívánom ezt a 6 évet, ami mögöttem van, rettenetes időszakai voltak :oops:
Bizony, az elején -2003 márciusától várjuk a kistesót - én is elgondolkoztam, mit követhettem el, és másoknál miért "potyog" a baba, pedig nem is akarják...
Viszont kaptam is valamit ezalatt az embert próbáló időszak alatt: megerősödtem lélekben, megtanultam sokkal türelmesebben nevelni Vackort is (bizony, sokszor voltam türelmetlen :oops: ), és nemhogy szétmentünk volna Apával, hanem megacélozódott a "szövetségünk" :P

Betty,
én vagyok! :wink: Drukkolok akkor 2 hét múlvára! :D :P

tillidian
 
 


Sziasztok....vagyok én is!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


jaj Judy, nem is tudom elmondani, mennyire felkavaró volt olvasni a soraidat... mindig teljesen értetlenül állok az ilyen rettenetes történetek előtt, amelyeknél egyszerűen nincs a MIÉRT?-re válasz...

sajnos annak, hogy itt vagyunk jó páran, akik kizárólag írásban kommunikálunk, megvannak a hátrányai... sokszor nehéz megfelelően megfogalmazni dolgokat, mert lehet, hogy egyikünk teljesen másképp gondolta a hangsúlyokat, mint a másikunk, aki olvasta. Személyesen valószínűleg sokminden másképp hangzana, így meg sokkal nehézkesebb, pláne olyan témákban, amit ennyire másképp látunk mindannyian, hiszen a személyes élményeink nagyban befolyásolnak minket.

na, nem ragozom tovább.

Kép
szilveeaa
 
 


ja, képzeljétek, tegnap olvastam, hogy írtok fogdokiról és eszembe jutott, hogy én is halogatom már egy éve. És mi történt erre? Hajnalban orbitális fogfájásra keltem és rájöttem, hogy a bölcsességfogam, amit kb. másfél éve ki kellett volna húzatni, most újra támadásba lendült... Most is fáj. Aspirin C-t vettem be, mást nem mertem.
Úgyhogy sikeresen megvártam a foghúzással a nyarat és a terhességet. Tudok élni!!!

Kép
szilveeaa
 
 


szilveaaaa nekem félig van kint a bölcsesség fogam....de eleinte mig kibujt a hegye nem bírtam rágni.néha most se......de legalább már nem fáj.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


sziasztok:

Szilveeaa: ez a tudatalatti ereje :lol:

Szülés: apás volt és ha nem kell császár akkor az is lesz. Érzéstelenítés nélkül. (Mondom most, aztán majd a helyzet hozza. :D )

Voltam dokinál, minden ok odabent. Legközelebb 1 hónap múlva találkozunk, ha nincs semmi panaszom. Uh csak a 30.héten lesz. :?

Kép
Kép
tündér09
 
 


szülés: nekem tuti császár, még másfél év sem telik el a kettő között. De nem is bánom. Nekiindultam, 6 órát vajúdtam, tudom milyen, elég lesz. :) A császár után semmi bajom nem volt. Oké, a sebbel óvatosan mozogtam kb. egy hétig, de már a műtét másnapján is egész nap kinn ültem a padon. :) Úgyhogy ettől nem tartok. :)

Judy, tényleg nagyon szörnyű lehetett átélni amit írtál, és sokmindenben átérzem a fájdalmadat. Bizonyos értelemben mi is gyászoltunk. Egy egészséges gyermeket, és az álmainkat. Néha megfordult a fejemben, hogy mi a jobb. Elveszíteni egy babát és megőrizni az emlékét bármilyen fájdalmas is, vagy minden nap szembesülni azzal, hogy a tiéd más mint a többi, hogy az emberek gondoszak és megbámulnak mindenhol, hogy nem telik el úgy nap, hogy ne azon gondolkoznál, hogy vajon tud majd járni vagy beszélni, képes lesz-e normális életet élni... És én is világ életemben mindig is anya akartam lenni, és amikor megadatott, az tele van fájdalommal és küzdelemmel... Nem így képzeltem... Ne értsétek félre, nagyon szeretem a fiamat, hihetetlen kedves és szeretetreméltó egyéniség, de baromi nehéz a mindennapokat élni vele. És nagyon remélem, hogy három-négy év múlva csak mosolygok majd a mostani kétségeimen...

Amúgy visszatérve én spinálist kaptam a császárhoz, és valahogy olyan jól eltalálta az anesztes, hogy nem volt utána semmi fejfájás, semmi kellemetlenség... Remélem ez most is így lesz. :)

Mi holnap megyünk nyaralni, majd lehet hogy még előtte benézek, de ha nem tenném, akkor mindenkinek nagyon jó hétvégét és jövő hetet!

Kép
Kép
kopee
 
 


Judy :)

ahogy írtam is ami veled történt arra igazából - anyai szemszögből - nincs is jó és elég kifejező szó.
Szörnyű és igazságtalan és hihetetlen erő kellhetett ahhoz hogy egyáltalán "életben maradj" egy ilyen tragégia után.
Nem feltételeztem, hogy rosszat kívánnál, hidd el. Nem is ezt írtam.
Csak abban amit és ahogy írtál ott volt a neheztelés azokra akik felelőtlenek vagy felelőtlenebbnek tartod őket és velük mégsem történik ...
De Szilveaa szerintem nagyon jól fogalmazott amikor azt írta:
" .... kizárólag írásban kommunikálunk, megvannak a hátrányai... sokszor nehéz megfelelően megfogalmazni dolgokat, mert lehet, hogy egyikünk teljesen másképp gondolta a hangsúlyokat, mint a másikunk, aki olvasta."
Szóval nem feltételezek rólad ilyen rossz indulatot!! csak némiképp puhítani szerettem volna a lelked azon gyarlókkal kapcsolatban akik nem csinálnak mindent tökéletesen mégis megszületik a babájuk ...

úgyhogy :) Neked és őszintén remélem - mint már írtam - az élet ezerszeresen kárpótol majd ezért!!!

És Kopee :)
... hát igen. Nagyon nagyon komoly kérdések ezek ....
Nem tudom, ha dönthetnék hogy döntenék.
Neked nem volt választásod - nagyon nehéz lehet.
Földig hajolok előtted - és mindenki előtt aki beteg gyermeket nevel - hogy van ereje kitartása és küzdi a mindennapokat.

Ilyenkor rájövök hogy amit az ikrekkel problémának érzek mennyire NEM problémák, pl. a Tiédhez képest.

Kívánom, hogy legyen sokkal könnyebb és hogy javuljon a helyzetetek amennyire csak lehetséges!!
És addig meg +erő+erő+erő Neked :)

R

Kép
zsrit
 
 


Sziasztok!

Mrsparis: csak nem agykontrollos vagy Te is? Én is pont így tervezem a szülésemet.....van egy ismerősöm dec.-ben szült így,ahogy mi is elképzeljük...

Tilli: köszi... :lol: férjem öccsééké a baba,tavaly aug-ban született...
Tegnap kölcsön kaptam egy utónévkönyvet,csak magyar eredetűek vannak benne.... háááááát elég furikat is találtam....

Amúgy a Lencse létező név :lol:

Grat. a vizsgákhoz!!!!

Szülés: ha eszembe jut nagyon parázok,úgy döntöttem 10 hétig még hallani sem akarok róla..... :roll:

Kézeljétek,most mindenki értem aggódik,mert nem tudták,h mondják el nekem a rossz hírt,h apukámat megcsípte egy darázs tegnap előtt és allergiás rá,hívták a mentőt,leállt a szíve,újra kellett éleszteni,majd helikopterrel vitték a honvéd kórházba,intenzíven van,kómában... este telefonálok a mamámnak,m most vannak bent a dokinál,h mit mondott... én nem merek bemenni a kórházba,amúgy is hajlamos vagyok arra,h rosszul legyek,hát még most....

Kép
jovana
 
 


lányok, azt mondta a fogdokim, hogy terhesség alatt érdemes aloe verás fogkrémet használni, mert ez segít megelőzni az ilyen jellegű problémákat (fogínyvérzés, foggyulladás, stb.), ami ebben az időszakban sokkal gyakoribb.
Én ezt most hallottam először, gondoltam megosztom veletek.

Bevettem fájdalomcsillapítót, nem bírtam tovább, annyira fájt.... :shock: :shock: :shock:

Kép
szilveeaa
 
 


Jovana!
Nagyon sajnálom apukádat! :cry: :cry: :cry: Szerintem meg fogja érteni,hogy nem mész be hozzá a kórházba! :roll: Szerintem se ajánlatos kismamának kórházba mennie látogatni.Pláne ha fertőzött betegek közé kellene mennie.Mi egy hónapja temettük el a nagynénémet,anyukám nem engedte,hogy bemenjek hozzá látogatni.Meg most párom nagyijánál se voltam,amíg kórházban volt.
Drukkolok ezerrel,hogy minél hamarabb felébredjen apukád a kómából és,hogy felépüljön!

Szilveeaa!
Még erről az aloe vera-s fogkrémről eddig nem hallottam.De eddig megúsztam a fogínyvérzést,foggyulladást! :roll: :roll: :roll:
Nem lenne jobb,ha elmennél a dokihoz és megcsináltatnád,hogy ne szenvedj vele?
Tudom,könnyű ezt mondani,hisz én se szívlelem őket!De ha már nekem fáj a fogam,akkor minden erőmet összeszedve elmegyek hozzá.

Tündér!
Örülök,hogy mindent rendben talált bennt a doki bácsi! :lol: :lol:

Én ma voltam védőnéninél.Párom is jött velem,mert ő is hallgatni akarta a baba szívhangját.Kicsit nehéz dolga volt a védőnőnek,mert a kis kukisom állandóan elmászott,de végül is sikerült hallani a szívhangját.Majdnem elbőgtem magam! :oops:
Párom vigyorgott ezerrel! :lol: :lol: :lol: :lol:
Eddig összesen 1 kg-ot híztam.A vérnyomásom is oké.
Szóval nálunk is rendben van minden! :lol: :lol: :wink:
Ja,és rákérdeztem a szemészetre.Azt mondta,hogy csak akkor kell vizsgálatra menni,ha nagyon rossz a szem.Nekem ugye 2,75-ös.Ez még teljesen belefér a normál szülésbe! :)

Betty,Judy!
Hát az biztos,hogy annál nincs szörnyűbb,mint ha az ember a gyermekét,magzatát veszíti el.Sajnos én is tudom.És ahogy látom sokan vagyunk itt,olyanok akik már veszítettek el babát! :cry: Sajnos! :cry: :cry: :cry:
Ezt elfeledtetni semmi és senki nem tudja!És nem is kell elfelejteni!

Gnemoni!
Nagyíon cuki a kisfiad mind a két képen! :lol: Mi a 27.-ik héten megyünk 4D-re.Remélem nekünk is meg fogja így mutatni az arcocskáját! :lol: :lol: :lol: :wink:

Kopee!
Nagyon jó nyaralást Nektek! 8) 8) 8) 8) Pihenj sokat! :lol: :lol:
Amúgy hova mentek? :D :) :D :)

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Jovanna jobbulást apukádnak!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Csajok, hoztam pociképeket, ilyen vagyok a 22. hét közepén +5 kilóval :oops:
Kép
Kép
Kép

Jovana, hajrá agykontroll! Mi, Esztik, tartsunk össze! :D Nekem anyum nagy agykontrollos, Tőle tanultam...

Látom, a fogdoki senkinél nem túl népszerű...nem csodálom! Na én jövő héten tényleg rászánom magam, kezdem a sort, aztán szépen mindenki menjen el! :wink:

Holnap megyek a táppénzes papíromért és kérek egy potya UH-t, remélem sikerrel járok!
Vendég
 


Eszti!
Nagyon csini kismami vagy! :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) :wink:
És ezen az uccsó képen,nagyon szép barna vagy! :lol: :lol: :wink: Vagy csak a fényviszonyok miatt? :lol: :lol: :lol: :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: