Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Jó estét!!

Ma nem voltam, mert tesómra "vigyáztam" , igaz már 25, de sajnos még most sem szült meg, így ma elmentem hozzá!!

Nem tudom már ki kérdezte, de én is fél liter teával ittam, és nekem kifejezetten ízlett, és jól esett, viszont utána én is kissé carul voltam, égett a gyomrom a sok citromtól, és szédelegtem is, de úgy látszik mégsem esett le eléggé a cukrom :(

Fülbevaló: Mi már megkaptuk anyukáméktól,mert tesóm is kapott, nekünk olyan, hogy ne tudjon belenyúlni, mert picike, elől 4db kő egymás alatt, felváltva, átlátszó és zöld, ha találok hasonlót teszek fel képet, mert sajna a sajátról nem tudok, és azért ezt választottam, mert nekem is hasonló van ,csak nagyobb, de a picit is kipróbáltam, :D és mivel nekem alacsonyan van lyukasztva a fülem, ezért nekem is jó tehát sokáig tudja majd használni!!

Én is ennék, cserkót, de nem nagyon merek, a cukor miatt. De azért pár szem már bement meg egy kis dinnye is.

Andi! Kösz a linket a cukorhoz, hasznos :)

Babakocsi!!!

Hát nekem volt minden féle. Először bolygósítható, aztán 2 fogós végül egy nagy és fix kerekű és azt szerettem a legjobban, mármint a nagykerekűt, és nem okozott gondot. A két fogantyús nekem sajnos igen, álandóan el akart menni tőlem. Ha pl fontos telefonom volt az utcán de közben haladni is akartam akkor kapkodtam a kezem a jobb fogóról a ballra és fordítva, hogy egyenesben tudjam tartani. :)

Madar üdv köztünk!!

Nekem Janókám 4,5 lesz mire meglesz Blanki és hát már most mondogatom neki, hogy nem kell megilyedni, ez nem változtat semmin, és hogy nem kell mindíg mindent odaadni majd neki, mert mindegyikük külön egyéniség lesz, és azért mert a másik kicsi, még nem fogok rászólni,hogy add oda neki, stb. Sokszor láttam ezt az unokahúgomnál,hogy az anyja mondogatta, hogy add már oda Jancsinak( az én fimanak, mert neki nincs tesója) és nem szívesen adta, én meg rászóltam az anyjára, hogy az az övé, nem kell ideadnod Petra, majd ha már úgy érzed nem kell akkor add ide, és kb. 2 nap múlva megjelent a kislány a hintalóval, és boldogan adta, mert nem volt kényszer!

Viszont már most fiú csapattá alakultak a fiúk,és ma azt mondta a fiam: " Ha megalakul a lánycsapat is akkor majd együtt megyünk fagyizni" Olyan cuki volt, de egyre jobban ragaszkodik az apjához, és egyre inkább csinálja azt amit apa. Ugyanazt eszik stb. Közben most is itt simogat, és kaptam egy vállpuszit, miközben azt mondta szeretlek anya, tehát hozzám is ugyanúgy ragaszkodik :D

Na bocs a hosszúért!!

Mabe, gyönyörű poci :)

Nekem kocka hasam van , szó szerint, mert a köldököm befelé, és felfelé mélyül, így nem tud kijönni és ott teljesen lapos, mint egy kocka :D

Kép
babcika
 
 


Most ráérek olvasni egy kicsit, így a babanet cikkajánlóba tévedtem, és elolvastam az óvodában kiderül ki lesz jó tanuló cikket.

Sajnálom, hogy a szülőket félreinfózzák állandóan és forrás nélkül ki mernek bődületes baromságokat állítani. Én láttam egy-két óvodai tesztet, amivel kiderítik ki a "más" gyerek, nos olyan rosszak azok(mármint a tesztek zöme), hogy felnőttek is eltéveszthetik, így kiderül 70% gyerek diszlexia, diszkalkulia, disz.... és ráadásul hiperaktív is. Majd egy délelőtt 5 fejlesztőhöz rángatják, és csoda ha meghülyül a teljesen normális is, mert nem azért van az oviban, ami tényleg fejlesztené, hanem mert fejleszteni kell.

Óvónőként belém azt verték JÁTÉKBA integrálunk, ágyazunk...szóval játsszon a gyerek és fejlesszem úgy, hogy ne érezze történik más is, mint a játék.

Komolyan el lehet cseszni oviban a gyerekeket egy életre, és biztos ki is jött, hogy a matek az óvónéni miatt megy nehezen, ez is igaz lehet...de hogy kiderüljön az, hogy mozgásos gyerek nem lesz jó tanuló...abszurd!

Bocs lányok, még annyi minden fortyogna e témában bennem, de itt a felelősségünk pedagógusoknak, ilyen cikkeket megítélni, mert a szülők zöme azt hiszi, csak akkor okos és jó a gyereke, ha 20 féle foglalkozásra íratja..bla-bla, és simán a gyermekkorától fosztja meg, amiből persze alapozná a felnőtt életét.

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Sziasztok!

Jó sokan írtatok a cukros löttyről. Nekem is szerencsém volt és a zsömle+ 2 dl kakaó volt a nyerő. A doki azt mondta, hogy nem kínozzák feleslegesen a kismamikat, ez is ugyanazt mutatja. Erre sokan közölték, hogy hülye vagyok, az nem termeléses. Még a vérvételen a nővérek is. Be is pánikoltak, mert nem tudták, most mi van. :D Engedélyezték a kakaót, mert a tejtől rosszul vagyok.
Nekem annó a pco gyanú miatt is ilyen terhelésesem volt. És most az elején is és most is, és még lesz egy.
Nem hiszem, hogy meg tudtam volna inni... Soha nem voltam nagy édességes, de mostanában még annyira sem. Sokmindent nagyon édesnek érzek. Meg nagyon sósnak. Jobban érzem az ízeket. Főleg a sót. Mindent nagyon sósnak érzek, pedig senki más szerint nem az. Fiam nem szereti a sót. :)
Megint 6 után értünk haza. Én ananászos csirkemellet csináltam, kukoricás rizzsel. Hamar megvan és nagyon finom lett. Az én válogatós férjem is nagyon szereti.
Csak benéztem hozzátok, megyek is fürödni és aludni, ma nagyon fáradtnak, kimerültnek éreztem magam.
Jó éjt mindenkinek!
bex13
 
 

 
 

Na, azóta nézegetem a baba fülbevalókat, de nem sokat találtam. Ma béna vagyok a kereséshez :oops:

Melyik a jobb?
Kép

vagy az, ami hátul bedugós (vagy nem tudom mi a "hivatalos" elnevezése)

Süti, ma két előadás volt egyben megtartva. A fájdalomcsillapításról volt szó és a szülés körüli rendellenességekről.
Még két előadás lesz. Az egyik alatt szülőszoba látogatás lesz, a másikon meg megint valami doki tart előadást.
+ még valószínű, hogy lesz egy szülőszoba látogatás vagy légzéstechnika, de ebben már nem vagyok bizti.

Örülök, hogy kicsit már jobban vagy azért.

Babcika, tesódnak mennek a drukkok
Vendég
 


Csunyeszka! Nagyon nehéz olyan ovit, iskolát találni, ahol hasonló gondolkodású pedagógusok vannak. Vekerdy-t imádom. Én is azt szeretném, ha a gyerekem sokáig gyerek maradhatna és játék közben tanulna. Nem kötelékek, megfelelési kényszer közepette. Iskolában meg... az sokkal nehezebb. Tényleg mindenhol ez a rohanás, hogy eddigre, meg addigra írniuk kell. Aztán meg lesünk, hogy nem tudnak olvasni, felfogni meg végképp nem, mit olvastak. Bocsi, de ettől a témától előre rettegek. Az öcsém nagyon értelmes, tanulás nélkül tök jól megérti és megérteti magát pl. angolul. De ha hangosan kell olvasnia.... vagy helyesen írni... Mert őket ugyanabban a suliban, mint engem, teljesen másképp tanították. Herótom van a kötelező dolgoktól! Ilyenkor előtör belőlem a csak azért sem! Soha egy kötelezőt sem olvastam el, ami nem biztos, hogy jó, de ez van. De imádok olvasni és falom a könyveket. És mostanra majdnem 30 évesen jutottam el odáig, hogy érdekel ez vagy az akkori kötelező. Nem leszek jó szülő, mert nem fogom kényszeríteni a gyerekemet se, hogy elolvassák. :evil:
bex13
 
 


Hú de késő lett,eddig beszéltem a skypen.Hogy mindenki lefeküdt aludni.Végre megvannak az unokaöcsém ruhái,textilpelenkái,ruhácskái,egy halom cipő,egy halom mesekönyv.Szóval hál'Istennek a nővérem semmit nem dobott ki,ajándékozott el.Persze sokminden csak 2-3 év múlva lesz jó,és hát kicsit fiúsan fog öltözni a kiscsaj,de ez van.Majd ünneplőnek kap szép új ruhát.

Hmmmmmmmm,fülbelövés.Nekem a nővérem intézt még csecsemő koromban,hogy mondta anyunak csináltassa meg,mert ő elég későn(7-8 évesen) lötték ki a fülét és mondta hogy nagyon rossz volt.Viszont tini korban akár ő is eldöntheti akar-e egyáltalán,meg ha lázadni akar akkor ezzel fog tudni(ez mégsem orr-vagy egyéb helyen lévő pircing vagy tetkó.Szóval nehéz kérdés.

Boboka a fájdalom csillapítósról tudnál megint jegyzetet küldeni???Köszi előre is,a rendellenességekről inkább nem szeretnék tudni,így nem tudom beleképzelni magamba.Hát mivel nem ott szülök,így a szülőszoba megtekintése is csak arra lenne jó hogy sajnálkozzak,hogy mennyivel kúlturáltabb ,mint az uzsokié.Viszont a légzéstechnika az nagyon érdekel.Szóval beszélünk még róla,hoyg tudok-e menni.

sutimano76
 
 


Napsugaras jó reggelt. :)

Ma 4-kor keltem, nem tudtam tovább aludni. Még csend van, így gondoltam kihasználom végre a lehetőséget!

Mabe: nagyon szép pocid van! :)

Süti: azért nekem is elküldenéd azt a leírást? Hátha a technikámmal van a baj. :roll:

Fülbevaló: nekünk is a kórházban lyukasztották az utolsó napon. Volt kismama, aki cikizett miatta, de nem bántam meg. Karika fülit kapott, apró kis kövekkel. Nem akadt be, nem tépte ki. Szerencsére gyulladás sem volt. (gondolom a steril körülmények miatt sem.) Nekünk a fülit is betették valami fertőtlenítő folyadékba. A kis hölgy is fog kapni, most már nem kérdés. :D

spickey
 
 



Sziasztok!

Én is korán keltem, és nálunk már itt a napsugár :)

Kriszti: mint középmezőnyös ... ezen jót mosolyogtam :D

Babcika: köszönöm az üdözlést, meg az álláspontod is a dologgal kapcsolatban ... egyetértünk :)
és talán ilyen szempontból szerencsésebb, hogy Julcsi közel lesz a 6-hoz mire a tesó megérkezik, mert az oviban és a kisbarátai között a szocializáció ezen szakaszán talán már kezd túljutni. Azért egy-két mondata kapcsán érzem ám, hogy nem biztos, hogy teljesen simán fog menni a dolog. Mostanában rengeteget kell mesélnem neki arról, hogy milyen volt, milyen aranyos dolgokat csinált, amikor pici volt, és utána megkérdezi, hogy a kistesó is fog-e ilyen dolgokat csinálni, és hogy Ő is csinálhatja-e. Ilyenkor megpróbálom elmagyarázni neki, hogy ami aranyos egy féléves gyermektől, az nem biztos, hogy ugyanolyan aranyos egy hatéves nagylánytól. De a cseszegetése helyett inkább majd megpróbálom arra helyezni a hangsúlyt, hogy mennyire örülök neki, hogy már ilyen nagy és ügyes lány, hogy egyedül öltözik, segít reggelit készíteni, főzni, nem kell etetni ... szóval inkább a "nagyság" érdemeit próbálom kiemelni ... hisz azt hiszem az egész arról szól, hogy kivívja ugyanazt az elismerést, odafigyelést, amit a kicsi megkap, hogy milyen aranyos, milyen helyes stb. stb. stb. És én ezt meg tudom tenni - remélem :roll: de a külvilág, legalábbis a többség nem fogja.

Csunyeszka: de szertném én is, ha majd az oviban/suliban ilyen pedagógusok között lehetnének a gyerkőcök (tetszenek a gondolataid, és nyugodtan fortyogd ki magad itt), bár a jelenlegi ovira nem panaszkodunk. :)

Lassan ébredezik Julcsi, úgyhogy megyek, ma sok-sok papírmunkám lesz, úgyhogy néha benézek majd
:wink:

szép napot Nektek
madar
madar
 
 


Sziasztok!

Mabe! Nagyon klassz pocid van, csini vagy!

Fülbelövés: mi még nem lövettük ki Fanninak, én szerettem volna, de a párom ellenezte, így elmaradt. Én is tartok tőle, hogy beleakadhat valamibe (nekem már 20 éve nem volt, most kaptam egyet és igaz, hogy pici karika, de így is zavar az alvásban). Fanni szeretne, mindig nézegeti az enyémet, hát meglátjuk....

Csunyeszka!
nagyon egyetértek veled. Semmi sem fejleszt jobban, mint a mozgás. Egyensúlyérzék, lateritás(jobb-bal), stb. Olvasáshoz is ezek kellenek. Sok szülő azzal nyomja el alelkiismeretét, hogy cibálja az ovis gyerekét ilyen -olyan foglalkozásokra, ahelyett, hogy a szabadban minél többet mozogjon. Én nem azt mondom, hogy ezek a foglalkozások károsak, csak nincs annyi hasznuk, mint hiszik. Én ugyan fejlesztő pedagógus (is)vagyok, de úgy érzem, hogy mára DIVAT lett a fejlesztés. Régen is volt ilyen, csak másképp hívták. Egy jó pedagógus amúgy is ráérez, hogy hogyan kell csinálni és kinél kell. A lényeg a JÁTÉK és acselekedtetés, megtapasztalás. A gyerekeknek még nincs elvolt gondolkodásuk és ezért nem negy a tanulás. Ha tapasztalat útján szereznék az információkat, eredményesebb elnne a tanulás.
Én az egész iskolarendszert úgy ahogy van, megreformálnám, de ehhez én kicsi vagyok :cry:
Töménytelen mennyiségű adathalmazt súlykolunk szegény gyerekek fejébe, csak éppen nem marad meg bennük...

Na, nem háborgok tovább!

Szép napot!

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!

Szociálpedagógusként is teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Fára mászás, sárban játszás, mezítlábazás.. ezeknél jobb fejlesztő módszer nem igazán van. Vekerdy és Ranschburg a két nagy ász, egyszerűen nem értem, hogy évtizedek óta hívják fel a figyelmet a gyerek túlterheltségére, a depressziójukra, a mozgás, a játék fontosságára, az iskolai ártalmakra s senki, de senki nem vesz róla tudomást a döntéshozók közül. Arról nem is beszélve, h mindenki tudja, h nem jól van ez így, mégsem történik semmi, ha pedig igen, abból jó nem sül ki. Árucikk lett a gyerek, forgalmi érték /fejkvóta/ semmi más. Persze vannak pedagógusok, akik szívvel-lélekkel nevelik a csemetéket, de sajnos egyre kevesebben vannak...
Na, nem morgok én sem...

Ma is iszonyatos fülledt meleg van, alig kapok levegőt, nem bírom ezt... kíváncsi vagyok mikor szakad le az ég. Feszült is vagyok miatta rendesen..
Kezdenek fájni a melleim, feszülni, dolgoznak a tejmirigyek.. nálatok is elkezdődött?

Akkor az sms értesítés elvetve, ha történik valakivel valami? Merthogy nem reagálta le senki.

Holnap hozzák a kőzúzalékot az "udvarra".... sírva tudnék fakadni...

vicger
 
 


spickey szívesen! :)

Bibi, neked is küldtem privit, jó pár napja, megkaptad?

vicger
 
 


Madar!

Még egy dolog jutott eszembe a testvérkérdéssel kapcsolatban, ami nem tűnik nagy dolognak, de a gyereknek számít: ha a picibaba miatt látogatók jönnek, akkor érdemes velük előtte beszélni. 1. a nagynak is hozzanak ajándékot (a kicsinek esetleg nem is kell, hisz mi kellhet egy újszülöttnek?) 2. ne a kicsin örüljenek, hanem először mindig a nagy legyen üdvözölve, és ne azt kérdezgessék tőle, hogy jaj, de aranyos a tesó, és hogy tetszik neki (igazán ügyes rokonok csak "mellékesként" nézik meg a babát, úgy tűnik, mintha a nagy miatt jöttek volna).
Ugye a nagy eleve úgy érezheti, hogy anyu sokkal többet foglalkozik a picivel, nem kell, hogy azt is érezze, hogy a rokonságnak, látogatóknak is fontosabb a pici, hisz a féltékenység alapja pont az, hogy "velem nem törődnek".
A picivel kapcsolatos dolgok közül is lehet engedni neki, miért ne kóstolhatná meg az anyatejet (lefejtet, pohárból), feküdhetne a kiságyba (ha nem szakad le :D), játszhatna a játékaival? Persze pelenkát azért ne akarjon, de esetleg kaphat babát (de gondolom már van), és ahhoz minden felszerelést, hogy utánozhassa is anyut. A játék sokszor gyógyít, feszülségoldó.

Előke: hát nem tudom, hogy fog-e örülni neki, azt gondolom, talán 20 év múlva biztos, hisz olyan jó minden, ami arra a csodás napra, a picibabára emlékeztet. Pl. nem nagy dolog, de nektek (akinek már van) nem jó dolog a kis karszalagját megint megnézni. Hogy ilyen apró volt a csuklója? Pedig az csak egy papír.
Az ajándékkal épp az a gond, hogy azért nehéz a másik kívánságát kitalálni. Én a saját családomban is úgy szoktam, hogy egész évben gyűjtöm az ötleteket, pl. ha valami eszembejut, vagy valami csak felmerül egy beszélgetés közben, akkor felírom. De így is lehet olyan, ami nem válik be, és van, ami igen.

Kriszti!

Az SMS értesítést szerintem meg kellene csinálni, bár valószínű az én párom hamar fog jönni, és írni...

Astrid

Kép
astrid
 
 


Szé jó reggelt!

Ill. szebbet mint az enyém. :? Ma 5-kor egyszercsak kippattantak a szemeim (na, addig se aludtam valami fényesen, mert sehogy se volt kényelmes)... rá fél órára Míra is rázendített (nem épp csendesen), hogy tejcit kér... Naná, hogy a víz nem volt jó neki. 6-kor még néztem az órát, majd sikerült elaludnom, de 6.30-kor arra ébredtem, riadtam fel, hogy tutul az órám. :twisted: Valszeg Míra játszott vele lefekvéskor és beállította. Na, szóval onnantól már egyszerűen képtelen voltam visszaaludni. Míra 8 után ébredt, de azóta mindenen és mindenért sír... hisztizik. Szóval az agyam már zsong egy kicsit.
Valszeg eső lesz, már eléggé be van borulva és este nagyon fülledt volt az idő...

Este megyek dokihoz... Eléggé fáj napok óta a szeméremcsontom. Remélem nem annak a jele, hogy kinyíltam, hanem csak a szokásos és normális tágulásé. Kicsit azért aggódok emiatt, de remélem a doki majd megnyugtat.

Kriszti, dehogy van elvetve az sms-es értesítés. Sztem csak azért nem válaszolt senki, mert még korainak érzik. Én bárkit értesítek, ha küld vki nekem sms-t.

Kép Kép
manósziget
 
 


Féltékenység ellen: Mikor szültem a tesókat, mindig megengedtem az aktuális nagy(ok)nak, hogy az őrzőbe már bejöhessenek. Ott már anya fehér ágyban, pici babát szopiztat és mellékesen egy-egy ajándékdoboz állt az ágy mellett. A nagyoknak (baromi nagyok, 3 és 6 évesek voltak) úgysem érdekes a pici 2-3 percnél tovább, így inkább megnéztük az ajándékokat, játszottunk(amennyire fekve sikerült babával a cicin).

A másodiknál baromi jó volt még, mert könnyű szülésem volt, és eperszezon, így amikor elvitték megfigyelésre a kicsit(kórházanként változó)akkor lementem a kórházparkba és a kislányommal felfaltuk a nagymama kosár eprét, fociztunk(nem vicc!) és mondtam, na megyek, öcsit hozzák a baba-mama szobára és félne egyedül. Így a kislány látta a picit, de tudta, vele játszottam, ettem, csak mennem kell, mert szabályok vannak nekem is.
Ez szülés utáni 2 óra múlva kivitelezhető volt nálam, szerencsés alkat vagyok. Ezért nem akarok császárt, mert ezeket nem tehetem meg!

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Szép jó reggelt!

Jaj Manó,nálatok már borul,azt hittem mostmár nyár lesz,én már nem akarok borút.

Sms értesítés:Én már elég sokatoknak(hű de ronda szó)elmentettem a számát.Majd megpróbálok olyannak üzizni,aki későbbre van kiírva mint én.vagy elküldöm mindenkinek,azt valaki csak megosztja veletek.De még az is lehet hogy apát ráveszem,hogy írjon ide.

sutimano76
 
 


Szülők az oviban:
A legnagyobb ellenségei a gyermekeiknek és az óvónőknek.
Vannak, akik simán nem foglalkoznak a gyerekükkel, és ránk hárul az összes feladat, aminek kb. felét már otthon el kellett volna sajátítani.
Tünetei e szülőnek: Legkorábban jön, legkésőbb viszi, foglalkozása HTB. No comment...
Következő: Öntudatosan kioktat, hogy én csak egy óvónő vagyok, honnan tudnám miért jó vagy rossz, ha angol kuckó után, azonnal nem megy ének előkészítőre, de szóljak a zenetanárnak, hogy 20 perccel előbb mehessen el onnan, mert nem ér oda balettre :? :? Mindez 5 évesről szól.
Szülő felismerhetősége: Biztos magasabb végzettség az óvodapedagógusnál, általában ők is pedagógusok. (Ranschburgot. Vekerdyt nem olvasnak, mert azok hülyék, bezzeg az amerikai tanulmányok...).
Ez a kettő a szélsőség. Hála egyre több szülő megérti, hogy ezekre nincs szükség.

És nem az óvónő és a pedagógiai progi a hibás és elavult és defektes, hanem az a ku..a minőség program, ami miatt versenyre kel kelni minden oktatási intézménynek, mert a minőség!!! (ami pénzzel és támogatással jár, tehát választhatóan kötelező)
Aztán az agyonig képzett kicsi 18kg elsős gyermek nem tud majd alkalmazkodni semmihez, anyuci szégyenli, mert nem dicsekedhet vele, hogy az enyém a szuperman, csalódik, kudarc, megfelelési kényszer...aztán majd cigi, drog...és elcsesztük, valahol elcsesztük...és soha nem valljuk be szülők, hogy mi voltunk a hibások, mert fájna!

Én beletörődtem, hogy lányom 3-4 tanuló 5. osztályban. Két pedagógus szülő mellett ennyire viszi, na és? A fiam kitűnő tanuló, baromi ész matekból, pedig egyforma infót és nevelést kaptak. Ez van, nem egyformák! De ha nincsenek pékek, akkor a milliomos sem eszik kenyeret...

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Astrid: teljesen igazad van ... és bevallom Nektek annak ellenére, hogy van egy gyermekem valahogy erre én sem figyeltem eléggé ... szégyenlem is ... pont a napokban gondoltam arra, hogy az usziba, ahová járunk járt egy anyuka három kisgyermekével, a pici 7-8 hónapos lehet, a "nagyok" 5-6 évesek (pont, mint Julcsi), a barátnőmmel, aki szintén odahordja a gyermekeit úszni mindig a kicsit dicsérjük (mostmár csak dicsértük!!!) meg, hogy de aranyos, de helyes stb., és soha nem mondtuk, hogy milyen szépen úsznak a nagyok, milyen ügyesek stb. stb. stb. Pont olyan érzéketlenül álltam a dologhoz, hogy mint annyian mások, ... iszonyatosan sajnálom ..., talán egyetlen előnye van ennek a belátásnak ... nem fogom elvetemült, gonosz embernek látni azokat, akik csak majd a picurral foglalkoznak és Julcsival nem ..., mert hogy pont ebbe a hiába én is beleestem ... sok-sok előnye mellett egyébként erre is jók ezek a fórumok, felhívhatjuk egymás figyelmét olyan dolgokra, amikkel már sokszor csak későn, az adott helyzetbe csöppenve szembesülnénk ... :roll:

Az anyatej dologgal kapcsolatban pont a napokban kérdeztem meg egy szakembert, mert elő is állt már ezzel Julcsi, hogy majd megkóstolhatja-e. Az Ő álláspontja a következő: ne kóstolja meg, ez amolyan bitorlásszerű, elveszi a kisebbtől ... szerinte inkább magyarázzam el neki, hogy a tej (és hangsúlyozottan nem a cici) a kisbabé, neki van szüksége rá a fejlődéshez, amikor Julcsi kicsi volt, Ő sem osztozott rajta mással, csak Ő kapta, viszont Őt ez már nem táplálja ... hát, nem tudom ... el tudom fogadni ezt az álláspontot is, de nem gondolom, hogy nagy tragédia lenne abból is, hogy megkóstolja ... ismérve az ízlését nem fog rászokni :) ... kíváncsi vagyok Ti mit gondoltok erről.
:?:

Manósziget: én sem aludtam túl jól, bár ezt tudom, nem vígasz :wink:
szeméremcsont fájás, húúú az nekem is van, de engem is megnyugatott a doki .... szóval, ne aggódj, biztosan Nálad is minden rendben, azért majd írj, mi volt a dokinál

Megyek vissza robotolni, kis admiisztráció ...
madar
madar
 
 


Csunyeszka teljesen egyetértünk ... bár én nem vagyok pedagógus ... :) rohanok dolgozni, de ezt még le akartam írni
madar
madar
 
 


Sziasztok!

Kriszti, sms értesítés dehogy van elvetve! Nagyon is jó ötletnek tartom :)

Süti, persze, majd leírom a hallottakat. Lehet, hogy ma nem lesz rá időm, de holnap mindenképp :)
Vendég
 


Jelentem elzavartam a felhőket!!! ;)

Kép Kép
manósziget
 
 


Manó, ügyes voltál :) :) :) 8) 8)
Vendég
 


Köszönöm a kocsikról az infót..
még mindig az egykaros játszik nálam.
De láttam már olyat, h be lehet fordítani a két karost, s van hozzá egy összekötő elem, amit valószínűleg könnyű elhagyni:) ..
na jó, megint hanyagolom a témát, majd pár hét múlva nekiesünk Apával:)

Süti, megkaptam az önéletrajzot, köszi!!


Mabe nagyon cuki a hasad!!Te híztál egyáltalán valamit, vagy csak a pocót növeszted?:)

Manó, kitartás a naphoz!!Este kukucsolhatsz:):)


Én is ezt vettem észre, h a ped. szülők a legokosabbak..
És sajnos bárki bármit mond, a gyerek a nevelés hatására lesz olyan amilyen!

Erika én is csatlakozok az iskolai megreformáláshoz.
Már nem dolgozok tanárként, pedig nagyon szerttem, (de megélni nem lehett belőle, és a felső vezetésnek sem az volt a célja, h tanuljanak a gyerekek - aszem akkor még inkább ez zavart!!)
Olyan egyszerű dolgokat kell csak megtenni azért, hogy kiegyensúlyozottak legyenek a gyerekek, s ezáltal ugye a szülők is:)
Ezeket még csak az osztályokban diák tanár szerepben gyakoroltam - ezt azért teszem mindig hozzá, mert már kaptam köveket, h na én aztán honnan tudom, hisz még nincs is gyereked, mikor esetleg a véleményemet elmondom és nem is fennhangon.. :evil:

Kép

Kép
móka:)
 
 


Ja, a terheléses vércukrom 4,1 lett :), de nem tudom,h mennyi volt az éhgyomis, mert azt nem találom a papíron:(
Viszont volt vizelet is, s van egy két érték , ami plusszos lesz..
A legdurvább az a fehérvérsejt 15/látótér ( 0-4 ) és baktérium-szám 1627/látótér ( 0-500) :shock: :shock:
megmaradok azért még?!
A dokimmal csak este tudok beszélni, mert ma egész nap műt.
Ja és semmi tünetem..
Nem vayok ám ráparázva, csak gondoltam, hátha itt vannak nálam sokkal okosabbak!!! :D :D

Kép

Kép
móka:)
 
 


Móka!

Pedig ez nem OK, van valami húgyuti fertőzésed, és azt komolyan kell venni, ne csak beszélj az orvossal, hanem tessék elmenni hozzá (szerintem ezzel a lelettel akár háziorvoshoz is, ha a másik nem ér rá) és szerintem sürgős!
(Nőknél ugye minden elég közel van egymáshoz, nehogy gond legyen...)

Astrid

Kép
astrid
 
 


[quote="móka:)"]M írta:móka:)anó, kitartás a naphoz!!Este kukucsolhatsz:):)

Köszi, de kukucs az nem lesz. nincs neki mivel. Ill. csak ő fog bekukucsálni. :( 4D holnap este lesz!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép Kép
manósziget
 
 


Huh, Móka az eredményeid... :? Kiváncsi vagyok mit mond a dokid rá.
A terheléses cukrod meg durva. :D Kíváncsi lennék menni lehetett az éhgyomri. Nekem az is több volt ettől. :)

Kép Kép
manósziget
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerb]spickey szívesen! :)

Bibi, neked is küldtem privit, jó pár napja, megkaptad?


köszi Kriszti, igen ...

sajnos aktualitása is van a dolognak: ma voltam a védőnőnél, és cukor volt a vizeletemben ... egy kereszt ??? ... azt hiszem, így mondta ...

pénteken reggel megyek vérvételre, így nem úszom meg a zsemle-tej kombival, nekem is a cukros lötyis verzió lesz, és diéta ... :cry:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


........na most kezdek szépen lassan mégis beparázni.. :x :x

2 hete voltam vizeleten úgy mint most, akkor semmi, de semmi nem volt.. (Dierket elmenetem, mert ugye uszodázok, DE azóta nem voltam usziba se!! )
mitől lett akkor egyszer csak??! ááááá

A vércukor éhgyomi meg miért nincs feltűntetve?? brrrrr.. kezdek frusztri lenni!!!

Nekem mindig valahogy tök más eredményeket írnak a papírkáimra, mint amiket Ti írtok. :shock:
Valaki még esetleg jár a János kórházba laborozni??

És esetleg valaki volt zsemle tej kombin? Másnak is 1 órát kellett csak várni?

Kép

Kép
móka:)
 
 


Jaj, Móka, nehogy megírd a végrendeletedet! :wink:

Figyu! Vércukor: kb.ilyen lehetett az éhgyomri is, nehogy azt hidd, hogy túl alacsony. Ez az eredmény azt jelzi, hogy tökéletesen funkcionál a hasnyálmirigyed és szépen , a kellő időre visszaállítja a cukrot a normál szintre.

Fehérje, baci: már írtuk többször, hogy terhességnél ez gyakori, tökéletes értéket akkor kapsz, ha steril kémcsőbe pisilsz, és előtte alaposan megmosod a nemi szervet és környékét és lehetőleg középsugaras vizeletet adsz. A fehérje emelkedés utalhat ehyhe fertőzésre, de lehet, nem is kapsz rá semmit. Érdemes egy hét múlva egy kontroll és akkor minden rendben lesz!

Kép
arvaerika
 
 


Bibi!

A diéta csak akkor, ha rossz a cukrod... Nekem is volt cukor a vizeletemben, és a múltkor Mabe linkelt be egy lapot, abban az volt, hogy ez nem megbízható a terhességi cukorra (sem), hanem a terheléses vércukormérés (de ott azt sem írták, hogy emiatt mindenképpen glükózterheléses kell). Az én doktornőm látta a leletemet, és nem mondott rá semmit, gondolom ez azt jelenti, hogy így önmagában nem kell vele foglalkozni (a terheléses jó volt).

Móka!

Nem parázni, hanem orvoshoz menni! :):) Ő majd megmondja.
Laboreredménynél meg csak az a fontos, hogy az adott labor határértékeihez viszonyítva milyen (pl. máshol más mértékegységben mérhetnek, ezért adnak meg referenciatartományt).

Astrid

Kép
astrid
 
 


[quote="móka:)"]. írta:móka:).......na most kezdek szépen lassan mégis beparázni.. :x :x
És esetleg valaki volt zsemle tej kombin? Másnak is 1 órát kellett csak várni?

Nem kell azét parázni. Nyugi!
Ha meg zsemlés-tejes terhelésen voltál, annál nem is emelkedik meg annyira. Nekem anno Mírával még az volt és 4,2-4,4 lett az eredményem. Emiatt aztán végképp ne aggódj.

Kép Kép
manósziget
 
 


[quote="astrid"]B írta:astridibi!

A diéta csak akkor, ha rossz a cukrod... Nekem is volt cukor a vizeletemben, és a múltkor Mabe linkelt be egy lapot, abban az volt, hogy ez nem megbízható a terhességi cukorra (sem), hanem a terheléses vércukormérés (de ott azt sem írták, hogy emiatt mindenképpen glükózterheléses kell). Az én doktornőm látta a leletemet, és nem mondott rá semmit, gondolom ez azt jelenti, hogy így önmagában nem kell vele foglalkozni (a terheléses jó volt).

Móka!

Nem parázni, hanem orvoshoz menni! :):) Ő majd megmondja.
Laboreredménynél meg csak az a fontos, hogy az adott labor határértékeihez viszonyítva milyen (pl. máshol más mértékegységben mérhetnek, ezért adnak meg referenciatartományt).


Köszi Astrid: a védőnő már mától diétára fogott volna ... be is ijedtem kicsit, bevallom :oops: :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Manó!

Az autósülések, hordozók, magasítók szélessége ugyanakkora? Nekünk pár cm híján nem fér el a kocsiban 3 hátul...szerinted van különbség a fajták között?

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!
Erika, én tejérzékeny vagyok, de azért kösz a tanácsot!

A mi lányainknak akkor lyukasztatjuk ki a fülét, amikor már nagyon kérik (Lilla 13 éves).

Madar, én mindig meg szoktam kínálni anyatejjel mindenkit, aki kér (már a gyerekeimet :wink: ). Van aki kér egy kis pohárral (kupicányi), van aki nem. Akinek nagyon ízlik, az iszik még két-háromszor is, többször nem. Szerintem, ha Julcsi kér, adj neki egy kis pohárba, ha nem, nem. Nem tudom elképzelni, hogy rászokna.

Babcika, én is a Margit-kórházas linket találtam, meg volt valahol még egy táblázat, hogy miben mennyi CH van, most mérek mindent, számolok és 160 g-os diétát tartok (180-as, de én este 9-kor többet nem eszem. Tegnap ettem cseresznyét, nagyon rosszul voltam tőle éjjel kettőig, nekem 6 után már nem kell az étel).
Nagyon macerás, de arra nagyon jó, hogy estére az agyam is lefárad, és nem tudnak beindulni a szorongás-fogaskerekek :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Nekem olyan érzékeny a köldököm, úgy érzem, mintha szét akarna szakadni a hasam. Más is van ezzel így?

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Anna: köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataid ... igen, én is ezt éreztem/érzem, hogy a kóstolásból nem lehet baj, nem fog rászokni tőle ... egyébként is, most hogy már olyan "nagylány" :wink: sokszor kikér magának dolgokat, mert, hogy azok "olyan bébisek" :lol:

Mindig elidőznek a gondolataim kicsit, amikor a neved mellett olvasom, hogy 8 gyermek anyja ... minden tiszteletem és elismrésem. :)

madar
madar
 
 


Erika, ezek szerint nem kaptad meg a pü-m. :(
Sajna eléggé változik az ülések szélessége, sőt van olyan is amit állítani is lehet, meg ha van alatta rögzítő talp, akkor még szélesebb.
Nem eccerű, de valahogy úgy kellene összeválogatnotok, hogy elférjen mind, mert megoldható. Nekem volt olyan ismerősöm, akiknek ugyanez a felállás volt, mint nektek és elfértek a Corsában. ;)
Gondolom nekik szerencséjük volt és pont sikerült keskenyebbeket venni. Nézd meg melyik a legszélesebb vagy melyik a leghasználtabb és ahelyett kéne másikat keresni. Na, ez nem lesz egyszerű, mert ált. nem nagyon tüntetik fel sehol sem a méreteit. :?

Kép Kép
manósziget
 
 


Madar merre ténykedtek horvátban? Ha meg szabad kédezni. :oops:

Kép Kép
manósziget
 
 


Madar küldtem pü-t. ;)

Kép Kép
manósziget
 
 


Manó: megkaptam, köszönöm, már válaszoltam is
:wink:

Nem titok, Biogradban van a bázisunk (iroda, hajók).
madar
 
 


Manó!

Nem kaptam meg az üzit! :cry:

köszi!

Akkor próbálgatunk.....

Anna!

Köldök? Az meg mi??? :lol: Nekem nincs, mert már régóta kifordult és olyan vékony alatta a bőr, hogy úgy érzem, szétszakad. Lotti most lábbal van lent, mert végre nem ott rúgdal a köldökömnél, csak így meg a hÓlyagomon ugrál....

Kép
arvaerika
 
 


Halihó!

Csunyeszka, a kórház udvaron lenni szülés után és epret enni a nagytesóval??? Tesók az őrzőben?? Hol szültél, én is ott akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: :D

Madar
: annak idején, másfél éve hehe, nálunk is megkóstolták a tejcsit a nagyok. Vicának ízlett, Gergőnek nem, de ennyivel le is volt tudva az egész. persze pohárból.
A baba a babaápolási cuccokkal nagyon jó ötlet! S az is bizony nagyon fontos, talán a legfontosabb, h a nagytesót is meg kell dicsérni, hogy milyen szép, ügyes, gyönyörűséges, s csak utána a pici. ez nálunk is így volt mindig, most is, ugye Ati még kisebb, és érzékenyebb mindenre.

Bibi drukkolok, h ne legyen szükség diétára!


Manó, részvétem a reggeled miatt.. miénk hasonlóképpen indult, biztos lesz valami zuhé még.

Anna belerázódsz a diétába pillantok alatt. Szülés után pedig senki meg nem mondja, h van már gyermeked! :) :) :)

Móka, lehet, h felfáztál valahol.. ha jól tudom a fehérvérsejt szám növekedés gyulladást jelez, de nem bizti.. Atinál nekem is volt, kaptam rá antibiotikumot. Nem lesz semmi gond, de tényleg jó, ha látja a nődokid.

Már csak két nap a suliból!!!! :)



Valamit még akartam, csak nem tudom, h mit.... tiszta dinka vagyok..

vicger
 
 


Köldök: nekem sem tud kifordulni, valaki írta, h kocka hasa van, most hirtelen nem jut eszembe :oops: bocsi. Nekem azért, mert a 2 évvel ezelőtti laparoszkópiás műtétnél ott volt az egyik bemeneti lyuk, s valahogy hülyén forrt össze. Szóval az én köldököm még befelé figyel, kb az uccsó 3 hétben fordul majd ki emlékeim szerint... így viszont elég viccesen nézek ki, totál sörhasnak látszik :D :D :D :D pedig nem is iszom sört :D

Atinál nekem a végén olyan volt, h szabályosan fájt a bőröm a pocakon, annyira elvékonyodott, ha már kicsit erősebben értem hozzá sírni tudtam volna annyira fájt.. remélem most nem lesz ilyen... lassan el kell kezdenem kenegetni.

vicger
 
 


Sziasztok!

Kicsit hajtás volt reggel a melóban (ilyen sem szokott lenni hihi), meg még a Vodafone-nal is össze kellett ugranom, szóban és utána levélben, de vagyok!

Bibi!
Tök jó az új vonalzód!!
Oké, nekem így is jó a tali!
Annyi csak, hogy nem érek rá júli második felében :( , szóval 15-e után nekem necces egészen augusztus első hetéig sztem... de még nem vetettem el a júni 26-ot sem!

Astrid, nálunk fiúcska jön, de én mindig is szerettem volna fülbevalót neki, ha kislány.

Boboka, Aranynap, felkészítő után láttam meg, hogy feltúrtak ott újra valamit, és az a busz, amihez rohantam, nem járt arra épp, úgyogy kerühettem meg a fél világot, mire eljutottam a célomhoz...... :evil: de este a film nagy kárpótlás volt, a Rockhajót néztük meg (premier előtti vetítés) naaaaaagyon jó volt, ajánlom mindenkinek!!!!!!!!!!!!

Mabe, szép poci!!! És tényleg nem híztál!
Tegnap pont mindhárman egymásra csodálkoztunk Bobokával és Aranynappal, hogy mindenkinek mekkorát nőtt a pocija 2 hét alatt!!
Jövő héten megyünk szülőszoba látogatásra!! Várom!

Vicger, sms oké, sztem a legtöbbünk száma benn van a táblában, ugye? Nekem pár emberé el van mentve.

floranan
 
 


Köldökkifordulás minden kismamánál van? Nekem benn van jó mélyen, és nem tudom elképzelni kinn.... :shock:

floranan
 
 


Köldök, hehe. Nekem Mírával nem fordult ki, még a végén se. Pedig aztán nem volt kis hasam. :lol: Ez 38. hetes pocikép. :oops: 8) :lol:

Kép

Kép Kép
manósziget
 
 


Sziasztok!

Először jöttem dicsekedni. :oops: A terheléses cukrom (lötyis) 5,4 lett, az alapállapot 3,9 volt. Szóval, ezzel most biztosan nem kell foglalkoznom.

Nálunk a baráti körben a legtöbb helyen már 2 gyerkőc van, így hozzászoktam, hogy mindig először a naggyal foglalkozzam, csak utána lesek rá a kicsire. Nagyon dícsérgetni is csak úgy szoktam, ha a nagy nem hallja. Próbálok majd én is mindenkit a családban felkészíteni, hogy Andrisról se feledkezzenek el ha látogatni jönnek. Nálunk kistesó nem tudom milyen ajándékot hoz majd neki... Valakinek valami ötlet? Gondoltam már a nevére hímzett törölközőre vagy fürdőlepedőre, valami személyesre, ami sokáig megmaradhat majd épségben.

Köldököm az pont most van "vonalban". Andrissal nem fordult ki, bár nem tudom, ha végig bentmaradt volna megúsztam volna-e.

Móka: Nekem is volt majdnem ilyen rossz vizeleti értékem. Aztán megismételtük 4 nap múlva (én is paráztam rendesen), akkor már hajnalban lefürödtem és csak utána pisiltem középsugarasat, és az már rendben volt. Remélem nálad is csak erről van szó.

Tejci tesónak: Én is fel vagyok készülve, hogy Andris meg akarja majd kóstolni, de ő sem hiszem, hogy rászokna. Már látom magam előtt, ahogy kér, aztán írtó zavarban lesz, amikor megkínálom. :oops:

Ja, nem is meséltem, hogy nálunk már az a téma, hogy hol bújik ki majd a tesó. :oops: :lol: Próbálok értelmes magyarázatot adni, félrevezetni nem akarom.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Manó: De csini pocid volt! :lol:

Kép

Kép
hgrita
 
 


[quote="manósziget"]K írta:manószigetöldök, hehe. Nekem Mírával nem fordult ki, még a végén se. Pedig aztán nem volt kis hasam. :lol: Ez 38. hetes pocikép. :oops: 8) :lol:



Manó, de szép pocid volt, tényleg!!
Nekem is kb ilyen a köldököm (poci az jóval husisabb :D ), akkor megnyugodtam, h nem törvényszerű a kifordulás, nekem eddig semmilyen változás nincs rajta kopkopkop

floranan
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?