Új privát üzeneted érkezett!

Hétvégén a Széchenyi tér, Partfürdö, Szikin gyereknap

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Karmen!
Engem a Széchenyi tér érdekelne. :wink:
Csak ne essen.
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Most lesz gyereknap? És szombat vasárnap is?Lehet a Széchenyi térre mi is benéznénk!
20140113113746
 
 

 
 


Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Hali.

Mi holnap bent leszünk a Széchenyi téren.

És szerdán megyünk cirkuszba, nyertem két jegyet a héten. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Mné Zsuzsi, Ági, Karmen, Haragosi, Hefe, Nóra!
Köszönöm az oltással kapcsolatos válaszaitokat. Tényleg elég szomorú, hogy nem elég megvenni magát az oltóanyagot, ami önmagában sem olcsó, most még a beadásért is fizetni kell, ráadásul oltásonként. Nekünk is lenne még a nyáron FSME Vandának, még egy Encepur Botinak, Neis vac Botinak + a bárányhimlő elleni 2x.

Karmen!
Praktizálhat az is aki nem kamarai tag, 2007-ben eltörölték a kötelező kamarai tagságot, akkor sok orvos kilépett.
Köszi a részletes tájékoztatást a hétvégi programokról. Vanda mamáéknál van, de szólok nekik nézzenek ki holnap a Széchenyi térre, bár lehet mi is kimegyünk.

Nóra!
Én is úgy tudom a Kálvin tér 5. szám alatt van még a felnőtt bőrgyógyászat, a közvetlen számukat sajnos én sem tudom. Az egyetem központi száma 62/544-000, ha kéred a Kálvin téri bőrgyógyászatot odakapcsolnak. De jól írják a lányok, lehet a klinikára is menni, ha oda szeretnél akkor a bőrklinika ambulanciát kérd a központostól. Beutaló szerintem sem kell, de amikor az időpontot kéred inkább kérdezz rá.

Mi tegnap túléltük a hajvágást, nem volt éppen egyszerű. Először géppel próbálta a csaj, de ettől Boti nagyon megijedt és sírt, így jobbnak látta, ha ollóval folytatja tovább. Az ölemben ült, tartanom kellett a fejét, nehogy elrántsa, persze ez sem tetszett neki. Én rövidebbre akartam, de örülök, hogy így is sikerült.

Szép hétvégét mindenkinek!

Andi
Kép

Kép
rea78
 
 


Sziasztok!
Csajok, akiknek volt bárányhimlős a gyerekük!!!
Meddig fertőz???
Délelőtt vltunk kint a Szikin a gyereknapon, és a trambulinba beraktam Márkot is és Szandit is.
Ugrált, ugrálóvárazott több gyerek is, és volt egy kisfiú, aki ugy nézett ki, mintha összecsipkedték volna a szunyogok, vagy csalános lenne, vagy olyasmi. Arca, lába minden. Kérdeztem az anyját, hogy szunyog? :o
Mondja, hogy nem, bárányhimlős volt, de már hétfőn mehet a bölcsibe, azért merte kihozni.1,5 hete volt bárányhimlős.
NEm voltak ránézésre felelőttlen szülök, de azért én beparáztam. :roll:
Szóval nyugtassatok meg légyszi, meddig fertőz? :shock:
Amúgy tök jó volt, nem volt sok gyerek. Két felnőttnek 1400 ft volt.Volt 2 ugrálóvár, trambulin, arcfestés, ilyesmik, ingyen. Van a strand mellett egy kalandpálya is, az is jó lehet, csak kicsit huzós az ára.
http://www.csusziki.hu/

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita
 
 


Zita!

Szerencsére nekem , nincs e téren tapasztalatom, de úgy tudom a bárányhimlő csak addig fertőz amíg a hólyagok be nem száradnak. ( ez kb. az első tünetek megjelenését követő 6. nap). A pörkök élő kórokozókat már nem tartalmaznak.
Szerintem ha náluk 1,5 hete kezdődött a bárányhimlő, nincs okod az aggodalomra.

Andi
Kép

Kép
rea78
 
 


Sziasztok!

Köszi az együttérzést Dénes nevében! Szerdán megyünk a fogorvoshoz, kíváncsi vagyok mi lesz...

Karmen! Köszi az ötletet, rákérdezek a fogorvosnál, eddig eszembe se jutott, hogy összenőhet! A borítás nálunk azért kellett a fogra, mert nem egy pici luk lett rá fúrva. Dénes annyira kapálózott közben (félt a fúrótól), hogy nem tudták egyenesen tartani a fejét, a végére a fogából hiányzott egy elég nagy darab. :cry: :?

Haragosi!
Szép súlyban van Enéh! :lol: :lol: A szopis infó gondolom késő, de a szoptató helyiség valóban a tapír ház mellett van.

Zita! Tudomásom szerint addig fertőz a bárányhimlő, ameddig le nem esnek a pörkök. A beszáradt, de még látható pöttyök is fertőznek.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi
 
 


Zitaa, szerintem az a bárányhimlő, ami a kisfiún volt, már nem fertőz. A mi időnkben még azt mondták, hogy amikor megjelent, akkor már mindegy, szvsz, a barihimlő legjobban akkor fertőz, amikor még nem is látszik. Na meg, ha az orvosuk szerint már hétfőn mehet közösségbe, nem hiszem, hogy gond lenne.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Még nem sikerült teljesen utolérnem magam az olvasásban. :?

Karmen, tök jó, hogy beraktad ezeket a programokat, mi már kínlódtunk, hova is menjünk a hétvégén, ma a városban csavarogtunk, holnap elnézünk a Széchenyi térre meg a Partfürdőre nyilván.

Zita, passz, nem tudom, meddig fertőzhet. Azért ha még jócskán pöttyös a gyerkőc, szerintem nagy felelőtlenség más gyerekével szemben emberek közé vinni. :shock: :twisted: Dokit nem tudsz megkérdezni, akár telefonon majd hétfőn?

Zsuzsi, jaj ez a fog-mizéria, szegén Déni. :( Gondolok rátok majd szerdán!

Anett, nem irigyellek a vizsgákért, még 4!!! :shock: :( És már nincs sok hátra a vizsgaidőszakból. Kitartás!!!
Bölcsiről tudsz valamit? Szülői vagy valami???

TALI??? :lol:

Haj: Lalinak is le lett dúrva megint, neki kb 3-4 hetente vágni kell nyáron. Emiatt már jó erős is lett a haja.

Szia Rea! :D Szépek vagytok!

Orvos: nekünk sem kell fizetni a szurikért. :shock:

Képzeljétek! Lali 3 napja nem szopizik. Egyik szemem sír, a másik nevet. Örülök, mert már el akartam kezdeni az elválasztást és tök jó, hogy magától elhagyta. Néha még kéri, de elég annyit mondani, hogy nincs cici és megnyugszik. Este is egyedül alszik el a saját kis ágyában. Nagyfiú lett! :D Két hét múlva ottalszik anyuéknál, én a szomszédban barátnőmnél, ha gáz van, tudjak menni vigasztalni. Mert 27-én lagziba mennénk Szerbiába és nem akarjuk vinni Lócit, addig anyuéknál lenne, ha a "főpróba" jól sikerül. Sokat agyalok azon, nem túl korai-e még otthagyni??? :roll: :o

Kép
szilcsi
 
 


Húúú, Szilcsi, de irigy vagyok :oops: (a szopi vége miatt) Mondjuk mi még a másik végletben vagyunk, de köztudottan utálok szoptatni :oops: A nagyok ezt érezték is, ők nem is ragaszkodtak annyira...
Na mindegy, megyek szoptatni :lol:
Vendég
 


MI tegnap a Partfürdön voltunk egész nap, szuper volt. Ma a SZéchenyi téren kezdünk, de késöbb átviszem Orsit amig alszik Norbi a Grimmbuszra meg a többire:)

Zita! Unokahugomék is amikor már mehettek az oviba még volt pötty látható. Szerintem is ha az orvos mondta nekik akkor már nem lehet gond!

Zsuzsi! Jaj szegényke, ha nem hagyta a furást akkor nagyon megviselhette lelkileg is, nagyon félhetett! ORsi is nagyon félt, de mindig elötte megbeszéltük hogy sajnos ezt muszáj és amugy sem fog fájni semmit (elhalt fog volt már) igy végül mindig szépen hagyta, de valójában minden kezelés elött parázott, kellett ujra és ujra beszélnünk rola. ELmondtam neki azt is hogy ha nem hagyja akkor ki fogják huzni és akkor azzal mennyit ártunk magunknak ha a fogunkrol van szo stb. szoval végül megértette ezeket és csak ezért hagyta mindig a kezelést.
Nem tudom gyereknél mennyi idö alatt zárodnak a fogak hiányos fogsor esetén, én csak magambol indultam ki, amit kihuztak régen oda már nem férne be fog.

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


hát, bevallom, totál kiakadtam, hogy van olyan gyerekorvos, aki plusz pénzt kér a nem kötelező oltások beadásáért :(
a mienk is említette, de ő felháborodva mondta ezt!


tesófellépős babakocsi pl. a PP Venezia is, de ezt már nem forgalmazzák, csak használtan lehet venni
nekem külön fellépőm volt a babakocsihoz és nagyon bejött, mi nagyon kihasználtuk :)
Vendég
 


Sziasztok!

Tegnap volt a családi nap az Aranyba (suli),apácskával főztünk bográcsba Jókai babgulyást, Isteni lett :) Egész nap programok voltak, szuper volt, a gyerekek nagyon kipurcantak :D

ATZita: Én örülnék ha minél hamarabb túl lenne Zaza a bárányhimlőn. 2 hete pénteken voltunk egy barátnőmnél, himlős volt a fia (frissen kibújt pöttyökkel, tehát 2. napja volt pöttyös a gyerkőce) Reméltem Zaza elkapja, hát eddig nem pöttyösödött ki, pedig 2 hét a lappangás. És csak az elején fertőz, kb 5-6 napig, ha kezdenek leszáradni a pörkök már nem. Úgyhogy nyugi,nem voltak felelőtlenek a szülők :wink:

Zsuzsi: drukkolok Dininek+++++++++++++++++++++++++
Pusza
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Dancsi, szerintem ezen az oltásos dolgon nem csak Te akadsz ki. Én is mindig morfondírozok, hogy ugye védjem meg a gyereket, de azért még sarcolják a szülőt, holott azért egy-egy oltás beadásával igen sok pénzt spórolunk az OEP-nek, ha azzal megelőzzük a betegséget. De mit tudsz csinálni...(?) Fizetsz.
Én egy kicsit pórul jártam, mert Peti 2008-tól kapja a kullancs ellenit, és nálunk akkortól lett fizetős a szuri. De mostmár csak háromévente kell vigyük. :wink: Na meg ha olyan, akkor megkapja az influenza ellenit, de azért nem kell max. összeget fizetni.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Szilcsi!
Semmit nem tudok, a beiratkozós lapját sem találom, amire ráírták a telószámot amin érdeklődni kell júniusban a szülői felől,neked megvan? El tudnád küldeni?
20140113113746
 
 


Exi,
mit tudsz csinálni? otthagyod a gyerekorvost és keresel egy normálisat :) mi sem a körzeteshez járunk
én nagyon szeretem a dokinkat, sztem remek választás volt minden téren
Vendég
 


Szilcsi, Anett! A Vitéz utcai bölcsi telószáma: 420-508. De ha nem felejtem el, megkérdem nektek a szülői időpontját, Lindus jár még ebben a hónapban, bár 19-én ballag. :)

Mi ezerrel gyereknapoztunk a 7végén, klasszul telt. Tegnap az ovis gyereknapon voltunk, ma a Széchényi téren, Lotti "elájult" Király Viktortól.
Taliztunk Exiékkel, és Karmenakkel is. :)

Dancsi! Sose írsz a srácokról! :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Ja, mi sem fizetünk a nem kötelező oltásokért.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


az oltásért nekünk is fizetni kell, 2000/oltás, ebben a hónapban lesz 4 nem kötelező a 2gyereknek... csak az oltásokért 20at fizettem +a beadás, inkább nem számolok :roll:

én azt hittem mindenhol kell fizetni.
Vendég
 


Dancsi, hát az az igazság, hogy nem csak azért járunk oda, ahova, mert a doktornő a körzetes. Nekem is ő volt, és ezt leszámítva, minden téren maximálisan OK a dolog. És, ha már bevált, csak azért nem fogok váltani, mert a nem kötelezőért fizetnem kell. Mellesleg én is fizetek ezért a saját dokimnál.
(Mondjuk mostmár egyébként is mindegy volna, mert ahogy fentebb írtam, már csak háromévente kullancs elleni, meg ha úgy akarom, évente az influ elleni szuri maradt, az meg bírható.) :wink:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


exi,
te tudod, én tuti nem hagynám szó nélkül ...

[b]Melinda,[b]
Boldi hiperféltékenyés brutál hisztis, korábban is az volt, de ez most már kezelhetetlen ... ő jelenti a nagy kihívást az egész környezetének
Jozsó továbbra is egy tündér, amilyen kis vadmalac volt picinek, olyan okos, aranyos, türelmes nagyfiú lett, aki imádja a kisbabát
Gellért pedig egy csodababa, aki sosem sír, éjjel alszik, egyszer kel fel enni, majd alszik reggel 6-7ig, brutál tempóban gyarapszik, rengeteget eszik és nagyon nyugis baba, akit nem kell altatni, magától elalszik, nem kell a fenekét rázogatni, ha ébren van, nézelődik ott ahol éppen van, stb... persze nincsenek illúzióim, de most per pillanat ez van :D
Vendég
 


Dancsi, azért valljuk be, manapság hogy megy ez? Ha valamiért lehet pénzt kérni, azért a nagy többség kér is.
Én nem az orvosra haragszom, hanem arra, aki ezt kitalálta, mert nem hiszem el, hogy oly nagy teher volna Mo. számára kifizetni azt a néhány nem kötelező szurit, amivel sokkal többet spórolunk - feltételezve azt, hogyha a bébi nem kapná meg az oltást, megbetegedne.

És a szopival hogy álltok? Ezek szerint Gellért nem lóg folyton rajtad. :wink:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


exi,
nemtom, ez nálam elvi kérdés ...

Gellért 4-5 óránként szopoizik napközben is :) és nem az a nyammogós fajta :D
Vendég
 


Dancsi, akkor ezek szerint Gellért tényleg álombaba. :)

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Háj!

Mi sem a körzeteshez járunk, mert:

Bogit annó, a kruppal nem utalta pulmonológushoz, miközben szerencsétlen fulladt és asztmatikus tüneteket produkált.

Nem tűnt fel neki, hogy Vius durván el van maradva a mozgás és értelmi fejlődésében, hogy hipotón és hogy azok a megingások egyensúlyvesztések, fejbiccentések epilepsziás rohamok. :shock:
Vagy ha nem biztos benne mi a fenéért nem utalt be valakihez aki ért is hozzá????????

A doktornő amúgy állítólag nem rossz szakember csak a mennyiség (betegek száma) a minőség rovására megy. Na lecseréltük, azóta jó kezekben vannak a gyerekeim :wink:

Dancsi: Gellért télleg egy álombéjb :) Nagyon örülök, hogy ilyen "könnyű" dolgod van vele! Maradjon is ilyen :)

Lesz a szegedi Fészek nagycsaládosok szervezésében Gyermeknap június 20.-án. Szeretne valaki eljönni? Ha igen lökjetek mélcímet és küldöm a mélt a programokkal :)
Pusza
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Hahó!

Enikő, ez jól hangzik, de mi munkahelyi pikniken leszünk 20-án. (tudjátok, itt ettem tavaly a pipit, amitől olyan nagyon beteg lettem) Na most viszek a családnak szendvicset. :D

Anett! A lapot én sem találom :oops: , pedig nemrég volt a kezemben, eltettem egy jó helyre, és most persze nem találom. De neten rákerestem, ezt hívtam fel: 70/708-6609 és mondták, a szülői augusztus 25-én (kedd) délután fél 5-kor lesz, bő egy órát fog tartani. Pont Lajos-nap lesz! :D

Dilemmámmal felhívtam a védőnőt, mondta, nyugodtan hagyjam anyuékra a törpét, menjünk lagzizni, szoknia kell, hogy tőlem távol legyen. Cicit még este kéri, de csak bepróbálkozik, nem adok neki és belenyugszik, leteszem az ágyba és alszik is. :)

Tegnap voltunk a Partfürdőn, találkoztunk Toncsiékkal. :D A Haribo vár nagyon elbűvölte a csöppemet, sajna fürdős cuccot nem vittünk. Voltunk a Széchenyi téren is, na a kisállatsimogatótól el sem lehetett vonszolni Lalit. :D

Melinda, köszi, aranyos vagy. Lesz nagy ballagás? Családi ebéd, dínomdánom?

Zitus, hogy sikerült a keresztelő?

Kép
szilcsi
 
 


Szilcsi,Melinda!
Köszi szépen!
20140113113746
 
 


Anett, szívesen.

Dicsekszem kicsit. Lali egyedül evett kisvillával, felszúrni kellett segíteni csak a falatot, de amúgy egyedül ebédelt. Kaja után pedig letettem és kijöttem, egymaga elaludt. :lol: Olyan boldog vagyok, ez nálunk nagyon nagy szó!!!

Kép
szilcsi
 
 


Karmen,
keresel még futóbringát? este megbeszélem Jozsóval és ha belemegy, lehet eladom nektek :) a decathlon honlapján meg tudod nézni

http://www.decathlon.co.hu/HU/product_8047528-52481419/
Vendég
 


Enikö! KÖszi, de mi meg akkor nyaralunk amugy elmentünk volna

MI szombaton egész nap és vas. du a Partfürdön voltunk, szuper volt. Sajna én sem hoztam Szegedre fürdös cuccot, még sortot sem, az elözö hideg napok miatt:( Orsi tudott fürdeni, kapott kölcsön füröducit, de Norbi és én csak sovárogtunk:( Tegnap valaki meg 2x is belekakált a vizbe (ami már csak direkt lehetett) mire végre ujra lehetett volna használni a vizet, 5 perc után megint kitiltottak mindenkit, valaki megint wc-nek használta:( Nem mondom hogy a "kreolok" voltak de ök voltak azon a részen ahol ez történt:(
Vas. de mi is a Széchenyi téren voltunk, de mi nem láttunk állatsimogatót:( Norbi odalett volna töle! Viszont nagyon tetszett neki a busz (még sosem ült ilyenen) azota ha kocsibol látja folyton mutogatja és kiabál, szoval megigértem neki hogy egyszer elviszem buszozni (Orsi is mindig ezzel nyaggat, vele 1 hónapja mentünk amig Norbi aludt mamánál 2 órás "városnézésre"):)

Ma felirattam én is az Encepurt, azt mondta most nem kell fizetni.

Dancsi! Hü de jó baba Gellért! Remélem a tesoféltékenység csak átmeneti! Nekünk sem körzetes a dokink, igazat megvallva sosem mentünk még körzeteshez igy nem tudom milyen lett volna, más okok miatt választottuk a mostani orvost és maradtunk nála amikor kiköltöztünk is. Én szakmailag nagyon is elégedett vagyok vele, ha megint elkérné (1 éve sem kért már, de amig volt vizitdij addig igen) akkor is nála maradnánk, mert attól még szakmailag igen jó orvosnak tartom. MIvel ö Kamarai tag, mondta az ajánlást való betartani v. mi szoval igy értettem, ezért kérte el ö is akkor.
De most én is huztam volna a számat hogy a kullancs elleni beadása legyen 8e ft!!:( De elöre letisztáztuk nem kell most fizetni nála.

Szilcsi! De örülök hogy Lali ilyen ügyes! Föleg az alvása nagy segitség:)

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Enikő!
Írtam privit.:)
E.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged
 
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm, aki válaszolt bőrgyógyászat-ügyben.

dancsi: ki az orvosotok? Ha Karmenéknek nem kell a bringa, én vevő vagyok! :wink:

Enikő: és nektek ki a körzetes, akitől eljöttetek? (Jöhet priviben is.)

szilcsi: gratula Lalinak! :)

Kép Kép Kép

Nóra
KépKép KépKép
norus88
 
 


Karmen, a Kárász utca felől menet jobb kéz felől volt egy fa alatt oldalt a simogató. Egy néni volt ott egy siklóval a kezén, meg egy nagy dobozban görög teknősök és tengerimalacok voltak.

Nóra, hol körhintáztatok? Aranyosak a csajok, a fagyis-bajuszos kép a legjobb! :lol:

Kép
szilcsi
 
 


Norus!

Tündériek a lánykáid! Nekem a tyúkos kép a befutó :wink:

Dancsi!

Ez igen! Én már legmerészebb álmaimban sem képzelek magamnak ilyen jó babát :D

Szilcsi!

Nagyon ügyes Lali! Réka lányom még 2 évesen se evett egyedül... se villával, se mással (max kézzel, de azt igyekeztem visszaszorítani a romok mérete miatt :lol: )

Ceniko!
Nagyon figyelmes gyerekorvosod volt neked is :roll: Én is most váltottam le hasonszőrű társát :twisted: Igaz, én már a negyediket fogyasztom :oops:
Vendég
 


Dancsi! Érdekelne, irj légyszi privit hogy mennyiért adod, van-e rajta repedés v. komolyabb sérülés (gondolom karcolás, kis kopás lehet, de attól még tökéletes lenne nekünk ha meg tudunk egyezni)
Jozsónak már kicsi már nagyon? Mert néztem ma az Intersportban, nagyon alacsonyak ezek, sokkal alacsonyabb mint a 12-es bringa leengedett üléssel (pont ma probáltam Norbinak hogy ha levenném arrol a pedált akkor jo lenne-e az neki, de még csak nagyon sokára)

Nóri! Nagyon édesek a lányok, és nagyon hasonlitanak rád, föleg Marcsi!

Jul-ban egy tali?? Én jövö héten nyaralok, most hétvégén meg diszkozok, igy nekem a jun. már nem jó. :o

Szilcsi! Lehet késöbb kezdték az állatsimogatást? :D Valamiért azt nem láttuk tényleg, kár érte mert örültek volna neki biztosan. De igy is szuper hétvégéjük volt. Norbit meg (és magamat) hogy kárpotoljam hogy nem vittünk fürdöcuccot Szegedre és csak néztük a strandon a pancsolokat, holnap du leviszem öket Mórán a fürdöbe

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Dancsi!
Tényleg max. annyi lehet a megoldás , hogy az ember orvost vált, de meg van annak is az esélye, hogy néhány hónap múlva az új doki is úgy dönt pénzt kér a szurik beadásáért.
Enikő!
Még bepöttyösödhet Zaza, 14-21 nap a lappangási idő, barátnőm kisfián a 20. napon jelentek meg az első kiütések.
Nem semmi a volt dokitok jó, hogy megszabadultatok tőle.
Vártunk ám pénteken, majd szólsz ha el tudsz szaladni a pontokért.
Szilcsi!
Nagyon ügyes fiacskád van.
Karmen!
Ezt a kamarai dolgot nem értem. Beszéltem ma a MOK csongrád megyei elnökével és ő nem tud arról, hogy ez kamarai ajánlás lenne. Egyébként utánanéztem egy kicsit és ezeket találtam:
[quote]A írta: nem kötelező védőoltások beadásának költségeit az OEP nem finanszírozza, így ezért a pácienseknek térítési díjat kell fizetniük. Ugyanakkor a vonatkozó jogszabályban ezek a védőoltások nincsenek tételesen felsorolva, így nincs meghatározva a beadásért elkérhető térítési díj összege sem.
A szabály ilyenkor az, hogy a szolgáltató maga dönti el, mennyit kér a beadásért, ugyanakkor erről előre tájékoztatnia kell a beteget, valamint jól láthatóan ki kell függesztenie a tarifákat a rendelőjében. Utólagosan nem szedhető semmilyen díj.
- csak annyi a kikötés, hogy az elkért összeg nem lehet több mint amibe maga az oltóanyag kerül. Ez marha jó, akkor pl. a bárányhimlős szurinál elkérhetnek akár 5-6 ezer forintot is?
[quote]A írta: nem kötelező védőoltások beadásával járó költségeket (munkabér, anyagköltség, veszélyeshulladék kezelése, adminisztrációs feladatok stb.) költségeit a térítési díjból kell az
egészségügyi szolgáltatóknak kigazdálkodniuk. Az embereknek adandó védőoltások beadásánál legalább annyi teendő és óvintézkedés van, mint amikor pl. a kutyánkat oltatjuk be. Ahogyan természetesnek vesszük, hogy az állatorvosoknak kifizetjük a védőoltás beadásának a munkadíját (esetenként kb. 1000–1500 Ft-ot), ugyanúgy természetes az is, hogy a háziorvosainknak is ki kell termelniük az OEP által nem finanszírozott tevékenységük költségeit.

Szerintem ez akkor is felháborító.
Nóra: Nagyon szép lánykáid vannak.

Bocsi ha túl sok lettem.

Andi
Kép

Kép
rea78
 
 


Rea, ahogy már fentebb írtam, én úgy tudom, hogy csak az influenza elleni szurinál van maximalizálva a beadási díj. A többinél fix tarifa van, általában 1-2 e Ft. De ahogy írtad, ezt jól láthatóan ki kell függeszteni a rendelőben.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Rea! Nekem nem most mondta hogy Kamarai ajánlás, hanem még akkor amikor bevezették a vizitdijat is, akkor utána kezdödött ez az oltásért fizessünk mindenütt. Késöbb meséltem már a mi orvosunk sem kérte hogy megszünt a vizitdij, most nem mondta hogy még lenne ajánlás csak én gondoltam. Én elhiszem neki hogy annak idején volt, miért hazudna? Mindig korrekt szokott velünk lenni, amugy most azt mondta tegnap, hogy addig nem kér érte amig a Tb nem kezd el nagyon szarakodni velük, igy mondta.
Igy már rémlik, tényleg annak idején ki is volt függesztve nálunk is az oltás dija

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Rea: Bocsi, az ügyvédnél ültem szinte egész délelőtt+ Bogi aznap ballagott,+3x voltam a piacon a szombati főzésre alapanyagot venni, szal nagyon el voltam havazva :( Bocsi, ha lesz időm megyek a pontokért!!!!!!! Köszi!!
Akkor még várjuk a himlőt, hátha... :)

Norus: Nagyon szépek a csajok,a tyúkos kép télleg szenzációs :)

Lépek ezer a dolog....
Pusza

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Nórus!
Édik a csajok, tök jó a tyúkos kép,Málna is szereti fogdosni a pipiket dédiéknél!

Málna egyedül eszik villával és kanállal is. Villával profi, segíteni nem kell semmit, levesnél szoktam, mert azért mellécsurog kicsit, de főzit is egyedül eszik kanállal. Én azt hittem mi le voltunk maradva ezzel a tudománnyal, hogy ebben az éltkorban már szoktak, de akkor ezek szerint nem! :D
20140113113746
 
 


13-án megint programok a Napfény parkban. Bövebbet nem tudok, de ha valaki igen, megirná ide? A multkor is reklámujság hátulján volt, amit én ide meg nem kapok:( Köszi

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Anett, Peti igazából önmagától a bölcsiben kezdett el enni. Én nem is akartam hagyni próbálkozni, lelki erőm nem lett volna a konyhát csutakolni utána. De ebbe is belejött. :wink:

Kármen:
Tanévzáró Rendezvény a Napfény Parkban 2009.06.13-án.
12.20 - Piroska és a Farkas zenés gyermek előadás
13.30 - Nemzeti Sportszövetség látványos sportbemutatói
14.45 - Latin Táncbemutató
15.15 - A Parkett Ördögei: Katus Attila és Molnár Andrea
15.35 - Nemzeti Sportszövetség látványos sportbemutatói
16.35 - Katus Attila aerobic bemutató
17.00 - Rádió88 nyertesinek kihirdetése
17.20 - Nyereményeső a Napfény Parkban Záró sorsolás
17.45 - Bikini koncert

További programok: arcfestés, kézműves foglalkozás, játszóház, ugráló vár, rodeóbika, vetélkedők, értékes tombola nyeremények.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!
Szülészt keresek Szegeden, és Papp Éva Melindáról keresek használható információt.
Köszönöm. Gréta
gerti
 
 


Ági! Nagyon köszönöm!!

Azt tudja-e valaki aki már volt ott máskor programon hogy a müsorok elött van-e már mondjuk 10töl az ugráló, a játszó v. valami? Vagy minden fél1kor kezdödik? Köszi

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok a héten! :) A hétvégi hepajok miatt irígykedem, mi nem mertünk elindulni a narancs riagó miatt, de a cseresznye szezon is a nyakunkon, szedni, eltenni... :roll: Semmire sincs idő!!!

Nóra: Lányaid igazán bájosak! :lol: Milyen bátrak, hogy így barátkoznak a pipivell! :D

A mai napom úgy telt, hogy miután bemondta a rádió, hogy a halak ma nagyon szerencsések lesznek, eszembe jutott, hogy Dávidkát ma kell vinnem 4 hós csípőszűrésre. Ekkor fél 9 volt, 8-10-ig szűrnek. Rohamban pelusozás, öltöztetés, -anyukám orvosnál volt, ő vigyáz egy kisfiúra, így- 3 gyerekkel mindezt. Közben észrevettük, hogy Doró sántikál, szóval elmentünk csípőszűrésre Dáviddal, minden rendben volt, aztán a körzeti dokinkhoz, aki azt mondta, hogy coxitis, a csípőnél lévő izületek gyulladása vagy valami ilyesmi, menjünk a sebészetre, (azaz ugyanoda, ahol Dáviddal voltunk :evil: ) még ma 2-ig. :shock: Haza szoptatni, aztán vissza az orthopédiára. A doki nézett, hogy mit akarok még, mondtam, ez másik gyerek... azt mondta, mivel nem fáj neki, mert akkor sírna, így nem coxitis, de azért csütörtökön ultrahang, korábban nem lehet, mert nincs hely. 2 után értünk haza, kocsival is (csak egyszer kellett buszoznunk) egész napos program volt. Annyi előnye volt, hogy a csajszi mire haza értünk, elaludt. :)

Remélem a többi hal csillagjegyűnek nem volt ilyen szaladgálós napja.... :lol: :lol: :lol:

Ovis fellebbezés: Az érintettek kaptak már eredményt? Mert mi még nem. Csibe?

Na megyek altatok, ezt is 3 részletben sikerült összehoznom! Üdv:
eszter

KépKépKépKép
hefe
 
 


Karmen! Vasárnap voltunk kint a DM-ben és pl. a trambulin akkor is kint volt és ugráltak rajta gyerekek. Azt, hogy a többi mikortól szokott kint lenni sajnos nem tudom, a gyereknapra mi csak délután néztünk ki.

Andi
Kép

Kép
rea78
 
 


gerti: Papp Éváról csupa jót hallottam (pl. sznanna-tól, aki nála szült), én nem nála szültem, de ő vett fel még Doróval és nekem is szimpi volt.

KépKépKépKép
hefe
 
 


Karmen: A múltkori Napfény programokon azt hiszem Enikő írta, hogy nagyon "színes volt" a program (ha érted, mire gondolok :lol: )

KépKépKépKép
hefe
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?