Új privát üzeneted érkezett!

VÁHHHHÁÁÁÁÁÁÁ ÓRIÁSI GRATULÁCIÓK PANNÁHOZ! PUSZI

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Timi! NAGYON ÖRÜLÖK, SZÍVBŐL GRATULÁLOK, várom a történetet és a képeket! Pihenj sokat, pussz: Jubi

Kép

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Kép

Timi!! Gratulálunk Panna születéséhez!!Pussz!Melódia

Kép
Kép
melódia78
 
 

 
 

Sziasztok!!!!


Timi, nagy-nagy gratula Panna születéséhez!!!!!
És légy nyugodt, minden klassz lesz!!!! ;) :)

Jubi: klasszak a képek.
Szem: férjem is megcsináltatta úgy 4 éve a szemét, Pesten. De nem bántuk meg. Most sas szemű lett, pedig olyan dioptriákkal indult, hogy nem kecsegtettek teljes javulással, azt igérték marad majd egy-két dioptria. Aztán láss csodát, jobb lett a szeme mint egy átlag embernek. Olyan mint a pilótáknak ;) :P
Az öregedéssel járó ellentétes szemromlást mi tudtuk, és el is mondták. Egy alapos kivizsgálás során szerintem ezt is elmondják.
Én ajánlom az Optik-Med -et!

Santos: most miattad léptem be ;)
Kérdés: péntek-szombat-vasárnap mennénk fel Pestre. Egy tali? Veronika is ott lesz. Egyeztetünk majd? ;)

True: én lezártam ezt a dolgot magamban.
De neked elmondom, mert nem tudhatod, hogy az antibiotikumok csak a BAKTÉRIUMOK ellen jók. Vírus ellen nem jó. Ha kap valaki ilyenkor mégis kezelésre, akkor azért, hogy a vírus okozta betegségre ne legyen baktériumos fertőzés is, hogy ne szaporodjanak el a legyengült szervezetben.....
És egy csomó vírus ellen nincs is gyógyszer.

Sziasztok
rizibizi

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok

Timi: nagy nagy gratula és puszi nektek, ne izgulj, ez csak a hormonok miatt van, hiszen akkora változáson estél keresztül!!

Santos: mi 17-én jövünk haza.

Riz: értettem, nem fogom többé felhozni.

Antibiotikumok: annyiszor beszéltünk már erről, természetesen tudom ,h ogy csak baktériumok ellen jó, viszont, meg vagyok győződve, hogy ilyen kicsiknél, mint még akár Hanna is (bár rajta már látom, hogy kicsit könnyebben küzdi le a fertőzéseket), de akkor is szerintem ha nem is minden esetben, de kellene, hogy kapjanak, mert nagyon könnyen felülfertőződhetnek. Mikor Marci volt kicsi, minden betegségkor kapott, és nem volt ez, hogy az egész telet végigbetegeskedte, mint most mi, mert egyik fertőzésből a másikba esünk. Már most rettegek a téltől :(

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True!

Én úgy tudom, hogy a gyerekek 8 éves korára fejlődik ki teljesen az immunrendszerük. Nálunk azóta Beni alig beteg. Mondjuk én nem panaszkodom, talán egy fél éve nem voltunk orvosnál a gyerekekkel. Kisebb takonykór volt, de azt házilag kezeltük c-vitaminnal meg mézes teával.

Riz!
Nagyon jó, hogy megírtad, hogy a Párod szemét is megműtötték! Olvasgatom a honlapjukon (optik-med, én is őket néztem ki) a vendégkönyvet, de azért az mégis csak más, ha te mondod :D :wink: Nekem most olyan -6-7 körül vannak a szemeim (nem emlékszem pontosan :oops: ), és már 22 éve hordok kontaktlencsét, amitől már szinte folyamatosan gyulladásban vannak a szemeim :roll: A férjednek mennyire volt rossz a szeme a műtét előtt? Mit mondtak az öregségi látással kapcsolatban?

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Jubi: szerintem csak az a gond az öregségi távollátással, hogy mégiscsak szemüvegre lesz szükséged, mert nem fogsz látni olvasni :( Múltkor mikor Pestről jöttünk haza, egy olyan srác vezetett, akinek megműtötték a szemét, de vezetéshez felvette a barátnője szemüvegét. Amúgy mi a bajod a szemüveggel? :shock: Én csak alkalmilag használok lencsét, most pl. nincs is, de mondjuk nagyon kellene, csak mindig másra megy el a pénz :( pedig nyáron tényleg kényelmes, de én szeretem a szemüveget is.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Jubi: ment privi

KépKép
rizibizi
 
 


Sziasztok!

Timi!
Gratulálok Panna babához. Dórinak is hasonlóak voltak a paraméterei nem?
Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk!
Gyere majd a képekkel és történettel!
Nálatok Dóri bölcsis marad vagy megy oviba?

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok,
úgy néz ki kaptunk helyet egy bölcsiben úgy, hogy bármelyik nap kezdhetjük a beszoktatást. Valaki lemondta, kivette a gyerkőcét, minket meg méltányosságból előrevettek a várólistán. Holnap megyünk megbeszélni.
Ez egy távolabbi bölcsi (oda jártam kicsinek), de mikor nyáriszünetük lesz, akkor meg a szemköztiben szívesen várják már Veronikát, és onnantól maradhatna ott is akár(tőlünk egy perc). Rajtunk áll. Tehát onanntól két helyen is várnák őt. Így a nyáriszünetben is megoldott lenne a felügyelet.... És így mehetek dolgozni. Már csak drága tesconak kell közreműködnie, mert az sem egyszerű :o

KépKép
rizibizi
 
 


Timi

Gratulálok Pannához! Majd írj részleteket és képeket is tegyél!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Riz, ne hagyd magad, addig üsd a vasat, amíg meleg. Én egyébként már nagyon megbántam, hogy kikardoskodtam, hogy visszavegyenek, kifizették volna a végkielégítést, és jól bepereltem volna őket, na de mindegy mostmár. A Jogi fórumon rengeteg topic foglalkozik a kismamák munkába állásával, olvasgasd el, tanácsot is kérhetsz, meg a babafalván is van munkajogász. Sok sikert!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True

Megkaptad a csekket amit igényeltél?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

Timi,na végre megvan a kiscsaj!Gratulálok!!!Szép nagy,nagyon fájt?(én tök félek a szüléstől,nem is akarok még rá gondolni,csak reménykedem hogy ismét császárral fogok szülni,egyáltalán nem akarok ott lent semmiféle plussz fájdalamat.Bocsi csajok,de én ilyen vagyok :? )
Én is kiváncsi vagyok a részletekre,de most csak pihenj s babázz :wink:

Ma voltunk a barinőmmel a budaörsi Ikeában,tök szupcsi volt,nem volt tömegnyomi,fini volt a kaja is,nem is költöttem sokat.Az összes gyerekágyat lefotóztam,nagyon klasszak voltak,Laura mindegyikbe belefeküdt,s szinet az összes lámpát ami fel volt kapcsolva lekapcsolta :roll: :lol: Hazafelé aludt a kocsiban,meg még itthon is egy kicsit,főzni nem volt kedvem igy pizzát rendeltünk,van egy tök klassz hely,ahol a legdrágább pizza is csak 650.Most meg jó szomjas vagyok,valaki felhozhatna egy jeges citromos kóla lájtot :lol:

Nekem jó a szemem,bár a teletexet nehezen fókuszálom be.

Ildi,mi van Levivel?Bizti tök klassz lesz a nyaralás,én is úgy mennék tavaly sem voltunk sehol,na majd jővőre,de tutui mi is szállodába,tudod ki főz,azt itthon is kell.

Jubi,tényleg szép nagy Jazi s mellette milyen kis torkos :wink:

Santos,milyen volt a buli?Királyság gondolom!
Képzeld nem volt olyan frankó cerka Launak az Ikeában :cry:
És ti milyen helyre mentek nyaralni?Nem jöttök át Keszthelyre?(Ildi és tényleg ti?)

Fú nagyon szomjas vagyok le kell mennem egy jeges citromos vizért mert kiszáradok!!

jóccakát mindenkinek!

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!

Egy körkérdés először is. Bölcsibe/oviba milyen mennyi ruhát érdemes beszerezni. Kinek mi a tapasztalata? Harisnyák, nacik, aljak, felsők, írjatok részletesen J Múlt kedden voltam szülői értekezleten :lol: kell majd varrni takaró huzatot és lepedőt.

Amúgy fáradt vagyok nagyon, Kata jó szokásához híven soká aludt el. Akkor én is el tudtam volna, de mindig vmiért fel kell kelni és utána nem tudok elaludni. Ma is amire aludtam volna, hát ¾ 2-kor kelt a Dávidka, meg 5kor, de szerencse 8-ig visszaaludtunk. Majd du. én is aludtam velük és utána mentünk levegőre.
Sajnos gyereknapra nem jutottunk, de szombaton itt Dózsakert (Tbánya egy része) ünnepelte, hogy 40éves és volt ingyen!! Ugrálóvár, kis körhinta meg vonat. Na a Kata ki sem jött a hintából, vonaton is ment 3 menetet. Az ugrálóvárba pár percet volt, nagyon sokan voltak bent, csak a szélén ugrált kicsit, na majd legközelebb többet. Röhej egyébként, mert a kishintára ki volt írva 500 Ft… Tortát is osztogattak, naná, hogy kértünk. Sajnos későn mentünk lufikát nem kaptunk, mindenesetre jó volt kimozdulni és Kata nagyon élvezte, ez volt a legfontosabb. Este kis vendégség is volt, Pizzát evett Kata, neki teljes volt a nap, nagyon boldog volt. Dávidka a babakocsiból szemlélődött egyelőre.

Beuka!
Tegyél pocifotót ha van kedved. Jól vagy/tok? Hogy bírod a nagyfiad mellett? Nem fáraszt le túlságosan? Bár nektek ott a kert kicsit könnyebb kimenni, nem?

Ribizli!
Milyen játszótérre szoktál menni Veronikával? Messze van? Viszel hamit, innivalót. Szobatisztasággal ti hogy álltok? Ha elmegyünk nekem mindig el kellene menni pisilni, de nem tudok…Kata meg nagyon sokáig bírja, nem tudom hogy csinálja.
Szíved szerint Veronikát bölcsibe vagy oviba szeretnéd íratni? De olvasom, hogy már meg is oldódott a dolog :wink:

Hettie!
Tegyél képet! Most neked Arti bölcsis vagy ovis lesz?

True!
Arcfestés szuperjó. Ez is volt szombaton, de nem álltunk sorba. Nagyon jó képeket láttam a gyerekeken, pillangó különösen tetszett.
Nekem nagyon tetszik az új ágyatok. Nekünk is majd vmi hasonlóban kell gondolkodni, hol is vettétek? Van netes cím? Nagyon jó, hogy alul lehet bunkerozni. Egyébként alul is lehetne aludni vastag szivacson? Nekünk emeletes kell tuti, mert nem férünk el. Sőt ha majd kellenek íróasztalok akkor aztán tényleg át kell rendezni a szobát, bútorokat ki.
A csúszda az gondolom nagyon bejön a gyerekeknek. :lol:
Tésztasalit írom holnap. Amit te írtál is nagyon jónak tűnik. Imádom a tésztákat…

Jubi!
Jól megnőtt Jazi, nagyon édesek a képek. Nekem Kata olyan 96cm és 14,7kg, De 26-27-es cipője van…Te is nagyon jól nézel ki a tortavágós képen. Nekem is kellene fogyni 6kg-ot, na meg a hasam … ne is beszéljünk róla. Semmi hasizmom, ez a 2 terhesség szétszedte a hasam teljesen…De próbálkozom. Dávidka már 4x kap hamit, észrevettem este kell neki tejpép, a tej nem elég neki. Max. elalvás előtt még szopik, meg éjjel 1-2x. Kata többször és többet szopott. Dávidka nagyon érdeklődik az egyéb hamik felől, nemsokára babatejet is veszek. De örülök, mert ma megette végre a főztömet :) :wink: Haladunk. Szóval szerintem hamarabb vége lesz a szopinak és hamarabb kezdhetek keményebb fogyóba.

Linda!
Gratula a kislány bébihez :) Tök jó, majd örökölheti a rucikat. Pedig tudom írtad többször unisex dolgokat is vettél sokat, hátha kisfiú lesz a 2. bébi. Jó, hogy jó lett a cukorterhelésed. Mekkora a pocid, mennyit híztál? Készülődtök szobaberendezéssel, ruha egyéb vásárlással már? Sima szülést tervez a dokid egyébként?
Nagyon édi Laura az elbújt bilivel. Olyan érdekes, de az elejétől fogva Kata elbújt kaki közben. Amikor a pelusba ment és nagyobb volt, akkor a függöny mögé bújt, aztán elment a bilivel és mondta elbújok. De mostanában előttem is kakil, de ha tehetem elmegyek, legyen nyugalma. Látom Laura is szereti a virágokat. :) :wink:

Zsuzsi!

Kata csak 3 hónapig kapott vasat te kérdezted nemrégen. Azóta sem, de kellene vérképet csináltatni… Nektek mennyi ruha kell a bölcsibe Rékának? Még megvannak a hányós percek? Te mit dolgozol? Bocsi, de nem jöttem olyan sűrűn kicsit el vagyok maradva…tanítasz?
Bevallom nevettem ahogy leírtad a bilis, filctollas sztorit, nem semmi Réka az tuti :lol:

Ezt a hsz-t is reggel kezdtem...és most fejezem be.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok

Ma voltam Levinek az ovis szülői értekezletén! Megdumcsiztuk óvónénivel, hogy augusztus 24-től mehet :oops: Igaz, picit kicsi lesz még, de inkább így, mint 1-2 hétre beadni bölcsibe, és utána ovit kezdeni.

Gyorsan írok, mert rohannom kell.

Edi: ovikezdéskor Hannát mindig csiniben vittem oviba, ma már inkább a praktikumra törekszem. Kell bevinni sok cuccot, mert sokszor leöntik magukat, stb. de Levinek már szerintem szabadidőt fogok vinni. Bölcsibe is abban jár. Sokal kényelmesebb, mint a farmer, ott csúszni-mászni, nem beszélve az udvarról. Ilyenkor viszünk be sok rövidnacit is, mert reggel még hideg van, délelőtt már rövidben mennek az udvarra. Télen a lányoknak jobb, mert szoknyát szoktam adni az overall alá, és akkor van rajta harisnya, ha kimennek az udvarra. Fiúknak rosszabb, mert két nadrágban nem lehet bent, túl meleg van, viszont az óvónénik nem harisnyázgatnak. Ezért Levinek tavaly vettem térdzoknikat, és úgy szabadidőben meg overallban ment ki, nem volt ki a lába szára. Kata bölcsibe megy? Hiszen már 3 éves. A csúszda tutira bejön a gyerekeknek, Levi felmegy rajta, mármint a csúszdán, nem a létrán, rendesen felállva. Először infarktust kaptam, de már megszoktam. Fejleszti az egyensúlyérzéküket. Babaszoba "nemetbutor" felhasználó. Majd megkeresem a linket is, megígérem.

Linda, te kérdezted, nem szokott már csúszni, ha lefektetem, mert én csak akkor szoktam őket lefektetni, ha álmosak :lol:
Már aznap nem fájt a füle, ma már volt bölcsiben is. Tényleg nincs már az ikeában az a jó kis cerka, együtt volt festékkel meg zsírkrétával, és mind tök jó minőségű volt.

Riz, azt nem tudnátok megoldani, hogy anyósodék vigyázzanak Verora, míg nem tölti be a hármat? És utána meg már mehetne oviba.

Jubi, tényleg hatalmas Jazi, el is felejtettem megdícsérni. MIlyen klassz fényképezőtök van, olyan jó képeket raksz fel. Nem is értem, miért akarsz fogyózni
:shock:

Én is mellékelek egyet az én kis pofazacskós bébikémről :lol: Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


True!

Azért fogyózok, mert van rajtam kb. 5 kg felesleg, de szerintem mind a hasamon :roll: Meg olyan kis "löttyedt" vagyok, szeretnék fittebb lenni.
Levi nagyon aranyos a képen, tényleg olyan kis bébikés :D

Edi!
Az oviba nekünk kell külön benti és kinti nadrágot vinni, meg cserepólót, ha leenné magát, meg tesicuccot. Szerintem sem érdemes a legjobb ruhákat oviba ráadni, Dani még most nagycsoportosan is szinte minden nap koszosan (leeszi, összekoszolja magát) jön haza.

Riz!
26-án megyek az optik-med-be vizsgálatra...már alig várom!

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok4

Timi:
Gratulálok a kis Pannához.Várunka képekkel.

True:
Klassz lesz a nyaralásotok biztosan.Jó lesz kicsit elvonulni a konyhából.Csak vigyázz hamar meg lehet szokni. Mi apiba megyünk de nem főzök mi is étteremben eszünk.Ha már nyaralás én is pihenni akarok. :D A te gyerekeid elálmosodnak?Ha én erre várnék akkor éjjel 1 ig nem aludnánk az biztos.Igy is van hogy Marvin még fél 11-kor mesét kapcsol a szobában.Nagyon édes Levi Ilyenkor olyan jó gyerekek. :)Marvin is visszaesett mostanában megint bepisil.de ami rosszabb hallani sem akar a bilröl. :(

Jubi:
Anyum is megy másodlagos szürke hályog műtétre.Gondolom online jelentkeztél mert úgy ingyenes a vizsgálat.

Linda:
A pici lányod már most mondja a magáét odabent hisz nőből van . :D

Edi:
Kata lába 26-27-es???Az igen..Mi csak 24 est hordunk.16 centi a lába.Merci lába sem volt nagyobb.bár most meg 39-es re nőtte ki magát.


dobok pár képet

Kép

Kép

Kép
tina7373
 
 


Én birka elküldtem előnézet helyett.. :oops:

Nekünk ilyen csúszdánk van.Majd megbolondult érte amióta megvan azóta meg talán 10 szer csúszott le.


Bocs ha valakihez nem írtam.Folyt köv...
tina7373
 
 


Azért még gyorsan elmesélek valamit.Ma párommal mentünk sétálni.Én bementem a postára.ö meg fiammal a a boltba.Marvin nagyon álmos volt aludnia kellett így babakocsiban volt.Megkérdtem párom vegyen neki valami innivalót mert biztosan szomjas,aztán el is fog aludni.
Jövök ki a postárol mit látok :shock: Marvin Gatorade narancsos energia italt lefetyel.Mondtam páromnak na így aztán el fog aludni.

férfiak.... :D:D:D
tina7373
 
 


Sziasztok!

Tina,nagyon vagesz Marvin,s a haja is milyen nagy!Energia ital :roll: :lol:

Ildi,tényleg babás a képen Levi :lol:
Nálunk még mindig pontos napirend van,plusz minusz fél óra.(kivétel ha megyünk valahova messze)Laura is visszafelé szokott mászni a csúzdákon a játszótéren,először én is majd el ájultam de aztán láttam milyen ügyes s hagytam.
Az ovi ruhászkodást én is így gondoltam,úgy is összekoszolják mindennap.Nálunk csak ha már betöltötte a 3-at a gyerek akkor mehet oviba,Levi mákos :wink:

Edi,jó hogy írtál végre egy kis regényt!
Igen a kis babuci minden használhatót örököl Laurától,nem nagyon szándékozom új rucikat venni,csak ami éppen nincs és szükség lenne rá.Poci nem olyan nagy szerintem,majd lefotózóm valamikor,kb 6 kilót gyarapodtam eddig.Szoba berendezés még várat magára mert Lau kiságya lesz a babáé,addig meg kéne vennünk egy újat Laurának,most nézegetem őket én is.(nagyon klasszak voltak az Ikeában,állíthatósak,mi fát szeretnénk)
Most nincs saját dokim,Launál volt ,de minek nem is nála szültem.Ki tudja megint mi lesz.Leírnád hogy neked miért is kellett Dávidot is császárral megszülni?Mennyire befolyásolta az hogy Katát is úgy szülted?Meg miért??(bocsi )

Képzeljétek mi meg tegnap délután már Balcsiztunk,nagyon fullasztó meleg volt,páran fürcsiztek is,Laura is megmártozótt,futkározott a vízben egy kicsit,s a part mellett homokozott,állandóan ment lemosni a kezét nem bírta elviselni a homokot rajta :roll: :lol: Két órát lent töltöttünk,nagyon klasz volt ,én csak a lábamat lógattam bele,rövidgatyeszba +polóban voltam,nem akartam elrisztanai az emebereket fürdőruciban. :mrgreen: Utána hintáztunk csúzdáztunk,jól elfáradtunk.Laura nagyon szeret mezítláb lenni,tieitek is?

Kép

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok!
True!
Tésztasali:
Bármilyen tészta, szerintem a legjobb: csőtészta, csavart tészta olyan, mint a spirál dauer...nem tom mi a neve. A lényeg ne legyen szétfőve a tészta én már megjártam ill. le kell hűteni vízzel...különben olyan maccsos-szerű lesz.
Tejföl-majonéz öntet, több majonézzel szoktam, só, bors (citromlé, mustár is mehet bele én nem szoktam)
Töltelék: hagyma, ecetes uborka, alma, sonka, sajt
Elvileg füstölt sajt és tarja kellene bele, de nekem akkor füstös volt, így trappistát szoktam. Tarját és sonkát is szoktam beletenni.
Főtt tojást is lehet én nem szoktam. Jó nagy adagot szoktam csinálni, amikor összeáll másnap nagyon finom, még akkor kell egy kis majonéz bele, mert kicsit kiszárad.
Lehet enni főtt virslivel, meg szaftos tarjával. Nyammmmm
E.

még majd jövök, Linda válaszolok a császáros kérdésedre.
Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


Tina!
Igen, a neten keresztül jelentkeztem, és ingyenes a vizsgálat. Megnéztem a tájékoztató dvd-jüket is, nagyon reménykedek!
Az energiaitalos történet nagyon jó, az apukák agya néha másképp forog :D

Edi!
Ez a recept nagyon jó, szerintem megcsinálom a családnak, és most nem eszek tésztát (sem).

Képzeljétek, a nagyfiamat kiküldték az óráról, mert unatkozott, és előredolgozott a munkafüzetben. Ez aztán jó módszer :shock: Na mindegy, kibírjuk már ezt a pár napot, de az egyik tanárnéni nagyon gáz. Beni szerint a szókincse ebből áll: "hihetetlen", "te jól vagy?!", "ilyen a világon nincs!"

Ismeritek Ken Follett Katedrális c. könyvét? Annyira jó!!! Először akkor olvastam, amikor Beni született, és most újra. Érdekes, hogy 10 év különbséggel mennyire más hatást gyakorolt rám. Ma vettem ki a könyvtárból a folytatását, azt mondják az nem annyira jó, mint az első rész, de ha csak feleannyira, már az sem semmi...

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Riz!

Írtam privit!

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Sziasztok

Fú olyan sokat írtatok, hogy el is felejtem, kinek mit akartam, de nem baj, írjatok csak! Olyan jó olvasgatni. Komolyan mondom, nekem nincsen barátnőm, csak ti szinte :)

Jubi azt a könyvet nem olvastam, de egy csomó másikat, nekem is nagyon bejön, Kaland Afganisztánban, Hotel, ezekre emlékszem de még más is volt. Én évek óta nem olvasok, csak olyanokat, amit már olvastam, nincs rá időm és energiám sem :( Mostanában Vavyan Fable-t olvasok alvás előtt pár oldalt, de már olvastam őket, de akkor is szórakoztat :)

Ne is mondd a tanárokat, Marcikám második félévben kicsit elengedte magát, bekapott pár hármas dogát természetismeretből (rohadtul nem érdekli a Duna.... :x ) de beteg is, ma csak azért engedtem suliba, mert a tanár felelteti a 4-esért... Erre??? Holnap még rajzórán felelteti egyszer. Pedig holnap már nem akartam, hogy menjen suliba. Fáj a hasa, rossz a közérzete. Hanna is elkapta, mért is ne, úgyhogy én holnap megint nem megyek dolgozni. De Levit visszük a bölcsibe, mert ha mindkettő itthon van, nem tudok autó nélkül létezni.

Na most mennem kell, majd holnap írok.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Jubi

Nem semmi, nemhogy örülne neki a tanár. Habár már minden felhígul, hiába mindenhol a protekcio.... olyan kerül be mindenhová aki mondjuk nem is olyan jo a szakmában, aki meg jo lenne.. annak nincs protkója.
Ezt a könyvet már én is kinéztem magamnak régen :)

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

Mkinek köszi a ruha hsz-t, én is így gondoltam, tiszta szép ruha, nem kell hacacáré. Lényeg a kényelem. :wink: Sok naci, felső, harisnya, alj kell. Én már tárazok szeptemberre, minden van kabáttól kezdve. Már csak cipő kell bentre és kintre zárt. Meg zoknik, asszem ennyi és kész vagyok. Ja meg hát huzatot és lepedőt kell majd varrni, el kellene mennem anyagot venni…
True igen ez a térdzokni jó megoldás, szegény fiúk ja nem harisnyáznak és télen még a bélelt naci sem elég, nem fázik a combjuk? Vmi extra vastag naci kell majd Dávidkának is-majd, most még kap harit.

Megcsináltam ma a tésztasalit, nyami. Spáros tésztát vettünk, azt a spirál dauer csavartat és nagyon jó. Nem főtt szét, állaga is jó, ajánlom.
Egyébként én 300g-os tészta adagot csináltam, ebbe ment egy 160g-os majonéz és egy kis pohár tejföl. Mi most simán ettük, nem lehetett abbahagyni és kólával öblítettem le…
Kata mamánál alszik, így tudtam pakolászni, mosni.

Nektek oviban/ bölcsiben milyen cipőben vannak/ lesznek a gyerekek?
Én már kezdek körülnézni, mert nálunk a kínálat nulla és normális, kényelmes, lábtartós szandit szeretnék. Siestát vagy Assot, hiszen ebben van egész nap. Hátul legyen zárt és elöl nyitott. Most azt ajánlották, hogy tépőzáras legyen és nagyon jók vannak, alul 2 csatos, felül tépőzáras. Assoban 4600 Ft-ért már lehet kapni.

True!

Írtam feljebb a tésztasali receptet :wink: Nem bölcsibe, hanem oviba megy Kata, csak úgy általánosságban kérdeztem bölcsi/ovi ruha. Nagyon édes Levi baba alvás közben :wink:

Jubi!

Megcsináltad a tésztasalit? Hogy bírod ki, hogy nem eszel ilyesmit? Hogy főzöl, megbírod állni, hogy ne kóstolj bele? :wink:
Tesicucc nekünk is kell: egy rövidnaci, poló, mki amilyet akar, nincs előírás. Tornacipő, kérték inkább legyen fűzős, megkötik inkább az óvonénik. A tépőzáras kilazulhat és veszélyes azt mondták. Nem tudom hol lehet kapni fűzős tornacipőt :shock:

Tina!

Nem tudom, hogy 24-es Marvin lába, amikor Kata lába majdnem 16cm, a 16,5cm-es belső hosszú UK 8 ½ -es szandi épp elmegy. Asso cipője 26 és 27-es. A tornacipője UK 8-as, ez olyan 26-osnak felel meg.
Katának is ilyen csúszdája van, de egy fokkal magasabb, ha előveszik a mamánál akkor szereti.
Marvin haja nagyon menő, sosem gondoltad, hogy levágod neki rövidre? Ő megy oviba, ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel, bocs ha már írtad.

Linda!
Irigy-irigy a balcsizásotokra :( Katának van két fürdőrucija, mindig mondogatja, ha kisüt a nap pancsi, dehát nem tudom mikor jutunk el. Nincs fürdőruhám!!! Nem kapok magamra, holnap próbálkozom megint. Egyszer volt pancsi mamánál a kertbe, ha jön a meleg, akkor átmegyünk.
Katánál 38 hétre hajnalban elfolyt a magzatvíz, se fájás, se tágulás. 12 óra szülőszoba várakozás, több óra oxitocin semmi változás. Maradt a műtét. Valszeg azért, én így gondolom, mert Kata nyakán volt a köldökzsinór és nem engedte lefele, nem volt nyomás a méhszájra. És tényleg nagyon fent volt a Kata, mert alig bírtam ülni is, annyira nyomta a bordámat. Dávidkával lent volt a hasam, csúcsosabb volt, simán hajolgattam, de komolyan elég durván leguggoltam, hajoltam, nem éreztem a gyereket. Érdekes, nem tudom hogy feküdt. Na szóval itt meg úgy volt, ha minden megy magától akkor sima szülés. Tehát elindul a dolog és látni a végét…De semmi jele nem volt, egy fájás se. Katánál néha fájt a hasam, dereka stb. Dávidkával semmi!!! Maradt a műtét, de a heg miatt jobb is volt, mert már ment belül szét…ha sima szülés van, lehet szétreped a méh és akkor úgyis megműtenek. Szóval örülök, hogy így alakult már, így volt a legszerencsésebb. Sima szülés után, elaltatnak és megnézik a méhet nem repedt-e meg a heg, ha nem akkor ok, ha igen akkor császár. Szóval 2 szülés. Képzeld el, nekem Dávidka sokkal nagyobb volt, mint Kata, 38cm-es fejjel és 40cm-es mellkassal született, nem volt bejáratott út stb…szóval így volt jó. Amiket leírtam nem elrettetésképpen írtam, hanem ezek tények, nálunk így van, ezekkel jobb tisztába lenni. De szerintem anno is írtam a terhesség alatt ezeket a dolgokat. Mivel volt már egy császárod, ezért valószínű neked is el kell menni ilyen aneszteziológusi beszélgetésre. Ide kellenek a körzetinél megcsinált EKG és vérkép. Ez azért kell, ha esetleg műteni kell, fel legyenek készülve és meg legyenek a papírok az adataiddal, ezt aznap le is kellett adnom az irodán. Az más kérdés, hogy erre csak egy napom ment rá…mhol csak a várakozás…Bocs, hosszú lett.

Edit

Kép
Kép
edi78
 
 


teszek pár képet
Kép Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
edi78
 
 


Sziasztok!

Edi:

Nekünk a cipőinkben 7- 7,5 es van írva.Az jó a 16 centis lábra.24-25-ős.Van egy 27-es siesta kiscipönk de az 17,5 centi.Szóval még nagy nekünk.Kata akkor jó nagy lábon él.
Nagyon szépek a gyerekeid.Dávidka tiszta apa.Katának a haja csodaszép.Ki volt ilyen szöszigöndör kicsinek?Tésztasalid jól hangzik.

Linda:
Azért ezt a Balcsis képet nem kellett volna 8) .Irigyellek .Milyen a víz?Készülünk le Lellére de nem akar jó idő lenni.Majd levisz a szél az erkélyről.Az összes futómuskátlim lobog a szélben félek letöri őket.

Ma évzáró bár már 1 hete nincs suli.Jól kitalálták.

:wink:
tina7373
 
 


Helló Mindenkinek!

Csak felületesen olvastam,próbálok írkálni ahogy eszembe jut.

Edi,
Így utólag: Általában 2 nacit, 1 harisnyát, 3 bugyit, 3 zoknit, 2 pólót, és egy vékonyabb hosszú ujjú pólót vittem be a hét elején a bölcsibe és ha bepisi volt,vagy leette,leöntötte magát akkor még mindig volt váltás...Mondjuk éppen elfért a szekrényében,eleinte én is csinosan járattam aztán rájöttem,hogy szép szép a kisruha és a farmer,meg az ingecske,de pisiléskor fel le húzni nehezebb a gombos gatyákat,ráadásul ha blúz volt rajta nem vették le róla,hanem abban aludt így tök gyűrött volt szegény gyerek...
(bírtam,amikor kapucnis pulcsiban altatták :lol: )
Ja télen meg úgy jártam el mint True,harisnyát adtam rá és szoknyát vagy rövidgatyát,így ha kivitték,akkor volt a kinti cucc alatt harisnya.
Cipő: Én (már amikor tehetem) nike cipőket veszek tépőzáras edzőcipőt,ilyen volt a bentije is és a kintije is (Általában veszek szandit is,de most nem nike-t vettem mert előrecsúszik a lába benne,Teva-t fogok,azok nagyon tetszenek,kell egy szellős benti szandi is...)én ősszel edzőcipőt adtam bentre is, volt hogy melege volt,de akkor levette és ráadták a szandit.
Tépőzáras cipő - szandi azért jó szerintem,mert akkor maga is fel tudja venni,én most vettem egy Rider szandit,de megszívtam vele,mert előrecsúszik a lába benne...nem elég szoros a tépőzár.
amúgy Réka lába 14 cm ez 25-ös körül jár...minden cipőméret más és más,pl a Converse cipője Uk 7 -es összemértem a nike 25-össel ami 14 cm belső talphossz de Uk 7,5-es szóval fura,megbízhatatlan ez a számozás dolog...


Én még nem merek betárazni ruhákat az ovira,néhány pólót tettem félre 98/104-eseket,meg egy két 98-as állítható derekú gatyát,tudjátok,aminek hátul gombolható gumi van a derekába varrva...azokat szeretem nagyon...szóval azért nem merek így ennyire előre raktározni ovira készülni ruhával,mert tavaly is nyáron nőtt a legtöbbet a gyerek,így is azt gondoltam,hogy kihúzom a tornacipőjével a nyarat,de vennem kellett persze újat,most kapta ez a nike-t...annyit nőnek,hogy alig tudom követni,tegnap láttam,hogy egy csomó pólójának eláll már a hátulja persze azok még 92-esek,kilóg a dereka belőlük,mondjuk még a homokban fetrengéshez tökéletes lesz...egy széldzsekit tervezek venni neki még most nyár elején és egy clogs-ot (tudjátok az a habszandi vagy gumiklumpa vagy mit tudom én hogy hívják...szóval az.)

Ja,fűzős tornacipő nekünk is kell,valószínűleg Converse-t fogok venni újra,6000 pénz a síma fehér,de az utóbbi időben az egyetlen cipőcske amivel elégedett vagyok és nem szívtam meg...szóval félre kell tennem egy rakás pénzt,úgy tervezem,hogy szeptember első hetében fogok Rékának nagybevásárlást csinálni ruha ügyben.
Gondolom addig még nőhet és már nem is ábrándozom arról,hogy nem fog kelleni új edzőcipő,mert biztos fog kelleni,kb 3 havonta kell régebben még vettem 1 számmal nagyobbat,de most már nem akarok,mert csúszkál benne a lába,nem elég stabil stb stb stb...

Tina, Marvin tök vagány amolyan "neszójjábe" arcot vág a képen... :lol:

Linda,
Na hogy bírod a fülledtséget? én emlékszem annyria utáltam,fulladtam stb...6kg az tök jó (ellentétben az én félidőig felszedett 20 kilómhoz :lol: amiből símán rajtam figyel még 8, 3 a fejemen 5 az úszógumi vonalon...Tej..ha hiszed,ha nem,én még mindig gyanakszom,hogy a tej miatt is lehet,hogy ennyit hurutos a kölyök..nem tudom,úgyis kell menni a vas miatt vérvételre valamikor akkor megint rákérdezek,csak a gasztrón meg nagy sokára adnak időpontot...ha viszont visszalapozunk párat itt a babanetet,akkor épp meggyőződésem volt,hogy nem tejallergiás a gyerek,szóval már magam sem tudom,de most épp így gondolom,hogy az lehet,vagy enyült neki,de teljesen még nem szűnt meg.

Edi,
Most sokcsomót írtam neked...remélem hasznát vetted,kösz a vas hszt,még nem tudom mi lesz jövőhéten megyünk 2. kullancsos oltásra,akkor rákérdezek,hogy mostakkormivanmár....
Bocsi csajok,ha hosszú lett,majd még jövök,elvileg holnap találkozunk Rizivel,a Városligetben...

Jubi,
Nem ismerem a könyvet,én Agatha Christie-ket szoktam lefekvés előtt olvasni,vagy valami angol romantikust...nagy kedvencem az A büszkeség és balítélet...154454324 szor olvastam és még szerintem fogom is.
Tanárnéni: Bevallom én boldog lennék,sőt megkockáztatom,hogy kisebb örömtáncot járnék,ha a gyermekek előre dolgoznának,mi több,ha lenne munkafüzetük,vagy tolluk,vagy kedvük,vagy kinyitná a könyvét vagy készítene házit valamelyik,vagy ha unalomból töltögetné ki a feladatokat az a gyerek,vagy a fentiek teszőleges kombinációja megtörténne,akkor sírnék is lehet az örömtől. :lol:

Ildi,
Hogy álltok felújítás ügyben,mi sehogy, nagyon csapongok,tudom nem maradhat így a fürdő,de hitelt sem merek megkockáztatni,szóval még rágódom,hogy mi legyen...milyen árajánlatot adtak,szabad tudni?

Jajj képzeljétek el,a kocsinkat elvitte a közterület felügyelet,merthogy nem volt rajta műszaki és nem értesítettek előre minket erről,ill kaptunk a kocsira egy matricát05,11, dátummal,hogy 8 napon belül tisztázzuk a tényállást,ezt megtettük,azt gondolván,hogy minden oké,ennek ellenére,tegnap délben hív az uram,hogy nincs meg a kocsi,de nem tudott róla a központi közterület felügyelet,majd végül a 15,ker rendőrkapitányságon megtudtuk,hogy a 15.ker közterületfelügyelet vitte el,de úgy,hogy azt sem mondták bakfitty és ráadásul még haza sem tudtuk hozni,mert 12 ig volt félfogadás,így kiesett a kedvesek kezéből a toll és így biztosan ki kell fizetnünk a hétvégi őrzést is az elszállítás mellett...háát nem mondom,hogy nem káromkodtam,mellesleg az irataim is elvesztek a pénztárcámban voltak és azt meg elhagytam valahogy valahol...a bankkártyám le lett tiltva,de a többi....áh nem is bosszankodok... :mrgreen: Jajj Levi olyan édi,tényleg babafiú még.

namostmár tényleg sok vagyok puszika

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


bocsi a hibákért,de most a mennyiségre mentem... :lol:

Zsuzs

Kép

Kép
santos
 
 


Sziasztok


Edi, olyan gyönyörűek a gyerekeid, mint a kis angyalkák :)
Az a helyzet, hogy adnék én gyógyszandit a kölkeimre, ha felvennék... Pedig Hannának nagyon kellene, nagyon sokat szokott fájni a lába, de mikor mentünk szandit venni, HALLANI SEM AKART a háromcsatos/tépőzáras szandikról, így aztán divatozunk... Oviba most vettem neki egy csillámos balerinacipőt :roll: :roll: mert a barinőknek is olyan van, és az kell....
Pedig el akarom vinni a nyáron az ortopédiára, mert bokasüllyedése van, (nekem is az van, és nekem is sokat fájt gyerekkoromban, ill. még felnőttkoromban is a lábam), és állítólag adnak valami recit és tök olcsón tudsz neki venni szandit. Be fogok keményíteni, és rá fogom beszélni, persze nem tudom, mekkora sikerrel járok.... Levi utálja az ilyen merev szandikat, most vettem neki teszveszen egy szinte új Nike tépőzárast (ezeket nagyon szeretjük, mert neki meg nagyon széles és magas lábfejű lába van, és nem minden cipő jó rá), meg egy adidas habszandit azt most nagyon szereti. Neki most mamusz van bent a bölcsiben, őszre nem tudom, mit veszek neki. Túl sokat nem akarok rááldozni, mert itt sorakoznak a kis Nike cipik, szép bőrszandik, és a kutyának sem kell, amik nem olyan extrák voltak, elajándékoztam, de a szebbeket hirdetem a teszveszen, de komolyan az 5 ezres szandi 1800-ért sem kell senkink, úgyhogy ezeknek is az lesz a sorsa, hogy elajándékozom....
Levi gyereknek is 26-os cipőket vettem, kicsit még nagy, de a 25-ös már pont passzos, tavaly úgy jártunk, hogy nyár felénél mindent kinőtt.

Zsuzsi, most megyünk aláírni a szocpol szerződést, egyenlőre még csak a szobaépítéssel foglalkozunk, mert ellenőrizni fogják, és olyannak kell lenni a lakásnak, mint a tervrajzokon, mi meg ugye szobákat akarunk szétválasztani és egybenyitni.... Az új szoba építése kőműves meló+anyag 1,3 m, a tetőt Gabi csinálja az apukájával, + még gáz, villanyszerelő, festés. Remélem, kijön 1,9-ből. Mi hitelt fogunk felvenni, mert egy csomó dolog van, amit meg kell csináljunk, de nincs más választásunk. Ki akarjuk váltani a lakáshitelünket egy kedvezőbbre, valami életbiztosítással kombináltra. Muszáj, mert ha félre is tudnánk tenni pénzt, akkor is üljünk 20 évig a sz@rban, és pakolgassuk félre a pénzt? Ha nem fizetnénk hitelt, akkor is elmenne a pénz, így meg legalább lesz szép házunk, ráadásul azért az értékén elég keményen emelni fog egy új szoba, + a felújítás, szóval reményeim szerint ha el akarjuk adni, akkor se fogunk rosszul járni. De akkor meg már olyan nagy ház lesz, hogy elég korlátozott lesz azok köre, akik ilyet akarnak venni. Ráadásul most így, hogy maradunk, már kezdjük belakni is, épp ma lett kész a játszótér, majd rakok képet, vagyis még nincs kész teljesen, csak a szerkezet.

Hú nem írok többet, pedig még annyi mindent tudnék, de nem akarok untatni senkit. Csak még annyi, képzeljétek, van 3 kiscicánk, pedig azt se tudtunk, hogy nő az anyjuk :shock: egyszercsak ott voltak a kosárban, Hanna ujjongott, hogy anya anya, gyertek gyorsan, csoda történt, a Sütinek mégis lettek kismacskái... :lol: :lol: Mondom dehogyis, biztos egy szomszéd macska, azt mondja dehogyis anya ezek icipici babacicák.... Basszus ledöbbentem majd rakok rőluk is képet, mert iszonyúan arik :)

Hűű Zsuzsi ez a kocsi téma nem semmi, de még mindig nem használjátok a kocsit? Akkor tényleg gáz, hogy csak áll, ezt sem tudtam, műszaki nélkül miért nem állhat? :shock: :shock: Érdekes....

Na mentem, jó éjt!!!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Nos itt a játszótér, persze még festeni kell, meg a hinták még nincsenek rajta, de apa csinálta saját kezével!!! nagyon sokat dolgozott, büszke vagyok rá

Kép

És most egy meglepi, Timivel most dumcsizok msn, és küldött képet és felhatalmazott, hogy felrakjam, csak gondolom, még le kell kicsinyítenem, mindjárt nézem, de elárulhatom, hogy csodaszép a bébi :)))

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Kép Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Timi!
Nagyon édes Panna (és a neve is!), szerintem nagyon hasonlít rád, akárcsak Dóri!

True!
Az a csúszda nagyon szuper, a Párom is csinált egyet tavaly, bár az nem ennyire profi, de szeretik a gyerekek. Ezen kívül nálunk csak homokozó van, hinta helyett készítetta Párom egy ötszemélyes masszív családi hintaágyat, azon szoktunk hintázni. Szeretnék még egy kosárpalánkot is felrakni most a nyáron, majd meglátjuk. Egyenlőre egy kis kerti házat építünk, bár nem halad olyan gyorsan, mert csak a hétvégéken tudja csinálni Zoli, ill. esténként munka után. De jún. végén van egy hét szabija, és akkor belehúz. Meg persze mi is alakítjuk a házat. Ti bent fogtok lakni az átalakítás alatt? A tetőcserét meg tudjátok így oldani? Nálunk azért kell alakítani, mert a két fiú már nem nagyon fér el egy szobában (11 nm), és szeptembertől kell Daninak is íróasztal, amit már lehetetlen oda bezsúfolni még így is, hogy emeletes ágyuk van. Törtük a fejünket, hogy mit lehetne még kipréselni ebből a 85 nm-ből, és az a megoldás született, hogy a mi hálónkba (10nm) átköltözik Beni, a Jazi szobájába (9 nm) átköltözik Dani, a fiúk szobájából lesz a mi hálónk, Jazinak pedig kialakítunk egy cuki pici szobát a mostani dolgozóban. Ez a nappaliból nyílik, és jelenleg nincs rajta ajtó, szóval kell rajta egy kicsit alakítani. Nagyon pici lesz (6 nm), de megpróbálom optikailag növelni, és minden helyet kihasználni. A falak fehérek lesznek (majd valamilyen virágos falmatricával feldobom), világos lesz a szőnyege és a függönye is. Vettünk neki egy galériaágyat (használtan jó ára volt), alatta lesz egy komód és egy kis játszózug, és még a ruhás szekrénye lesz a szobában (az szerencsére egy kisebb fenyő szekrény). Na meg kisebb polcok… Ez is így kb. 4-5 évig lesz neki elég, utána vagy beépítjük a tetőteret, vagy költözünk…

Zsu!
Én egyszer nekiveselkedtem a Büszkeség és balítélet film változatának, de a felénél feladtam. Egyébként is sokkal jobban szeretek olvasni, mint filmet nézni, szóval lehet, hogy könyvben még megpróbálkozok vele. A krimiket sajnos nem szeretem, se nézni, se olvasni. Nekem abból elég az esti Híradó.

Edi!
Hidd el, hogy ki lehet bírni. Én egyébként is nagyon elszánt tudok lenni, ha eldöntök valamit, szóval bírom. Tegnap kaptunk egy nagy zacsi pogácsát, az mondjuk csábítgatott (a kedvencem), de gyorsan megkértem a családot, hogy falják fel, így megszűnt a kísértés. :D

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Jubi! A tető nem lesz cserélve a házon, csak az új szobán lesz építve tető, de ott addig nem lakunk, amíg kész nincs :) De hatalmas felfordulás lesz, lesz ez az új szoba, a gyerekek mostani 30 nm-es szobáját gipszkartonnal kettéosztjuk, ez lesz Hannáé és Marcié, a mi régi hálónk lesz a Levié, a nappali és az étkező falát kivetetjük, és a mostani étkezőben lesz konyha. A mostani konyhából lesz egy fürdő és egy spájz, a mostani fürdő közlekedő lesz, a zuhanyzóból wc, a mostani spájzból zeneszoba. Huhhhh még leírni is szörnyű :( Az a legnagyobb gáz, hogy így mindenhol kell festeni, és a mostani laminált padlót is ki kell cserélni a szobaszétválasztás miatt, szóval nagyon be vagyok szarva, hogy mennyibe fog ez kerülni :cry: :cry: A galériaágy szerintem is hatalmas találmány! Felállítottátok már a medit? Mi ma akarjuk, de szegény apa alszik, éjjel dolgozott, és előtte sem tudott aludni, mert egész nap csinálta a csúszdát. Komolyan mondom, az embernek semmire nincs ideje, a cseresznye is leérett, mert mire megnőttek volna a szemek, meg is rohadt, pont rosszkor jött az eső.De nem is lett volna időm elrakni :( Na de majd barackot, az idén sok lesz. Na mentem

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Na mi lett, megkukultatok??? Megvolt az első fürcsizés :) Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!

Jelentem ezerrel dolgoztam egész hét végén 3 nap s két éjaszaka,meg tegnap is,szóval nagyon fáradt voltam,vagyok. :cry:
Ma rendbetettem a kérót,viakolorozik végre az udvart a por meg csak száll ki -be....

Edi,köszi a kimerítő választ,nagyon aranyosak a gyerekeid :wink:

Timi,nagyon jól néztek ki,gratulálok még egyszer,írj majd le mindent,kiváncsiak vagyunk!Nem semmi hogy már fülbevalója is van Pannának :wink:

Ildi,Nem volt hideg a víz?Launak is van egy kicsi uszimedije,de annak kell egy nap mire felmelegszik.A játszótér is klassz,majd nekünk is lesz remélem,külön lehetett venni a csúzdát? :arrow: de az egy kicsit középen olyan pupos,nem huppanak ki a gyerekek?

Bocsi most csak erre a pár sorra volt ídőm,még nem is ettem,meg szerintem le kell dölnöm :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok nos még mindig el vagytok veszve?
Linda amikor kis medencéztünk a gyerekekkel, akkor mindig meleg vizet vittem ki nekik, mert abban csak ücsörögni lehetett, féltem ettől, de 1 nap alatt a szolártakaró alatt szerintem kb. 22-23 fokos lett a víz, ez csak viszonyítás, Balcsi nekem szinte mindig hideg, ma már szerintem 24 is volt, picit volt csak hideg, mikor belementünk, de nem az a jéghideg, mikor megszoktad, már jó. Meg ebben ugye ugrándoznak a gyerekek. Levi megmerült, hiába mondom neki, hogy úszógumi v. karúszó kellene, nem akar :evil: A csúszda direkt olyan, hogy dobjon egyet rajtuk, nem esnek ki belőle, legalábbis remélem. Igen, külön vettük, meg a faanyagot is, a csúszda hibás volt, de megjavíttattuk műanyagossal, mert amúgy kb. 20 lett volna csak a csúszda. Így 10 volt, ez is sok, de egyszer kellett csak megvenni.

Ma ünnepeltük a Levi gyerek névnapját, kapott Roary versenyautót egy Marschával, vízipisztolyt meg úszógumit. Nagyon örült. A bölcsibe meg vittünk kekszet meg ücsit, ott is ünnepeltek. Múltkor egy nagy harapással a kezén jött haza, felhívtam a gondozónőt, mi volt, csúfolt egy kislányt, az meg megharapta :roll:

Na megyek, mert úszok megint mindennel :(

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok!
Csak azt szeretném kérdezni, hogy a ti gyerekeitek alszanak még délután? Kornél fiam már nem nagyon akar, most is már egy órája énekel az ágyában meg autózik. Erőltessem még, vagy hagyjam rá?
Köszi előre,
Dalma

Kép
Kép
dalminha
 
 


Sziasztok lányok!

Itt vagyok!!!!! :lol: :lol: :lol: Remélem senkit nem fogok untatni a szülés történettel. Szóval május 27-re voltam kiírva, és sajnos attól a naptól kezdve minden nap kórházba kellett mennem Ctg-re, és 2 naponként meg magzatvíz nézésre. Dokim azt mondta, h jún 3.-án megindítja a szülést. Éppen jún 1-jén voltam dokinál, minden okés volt. Másnap június 2-án 6-kor arra keltem, h valami nagy nyomás jön 10 percenként az ülő csontomba. Ezt 6:30ig mértem is. Utána élesedett, szóval 5 perces fájásokkal hívtam a szülésznőt. Szerencse volt, h anya nálunk volt, így el is vitte Dórit magukhoz. Mi 7-kor indultunk a kórházba. Gondolhatjátok? A csúcsok csúcsában :lol: :lol: Koncentráltam nagyon, h 38,39,40 -kifúj-vége a fájásnak-pihi 5 percig. Mert bizony 1-1 fájás 40 másodpercig tartott. Beértünk kb 7:30 lehetett. Megvizsgáltak bő 1 ujjnyi. Gondoltam magamban, h a fene egye meg ezek szerint hiába jönnek a fájások akkor még mindig egy helyben topogok. Tudniillik mindig amikor megvizsgáltak ezt mondták, h 1 ujjnyi és még mélyen van hátul a méhszáj. Dórinál ilyenkor már bő 3 ujjnyi voltam amikor anno beértünk a kórházba. Na! Szóval jó 30 perccel később már a szülőszobán vajúdtam amikor megint megvizsgáltak: bő 3 ujjnyi!!!!! Mondtam is: micsoda?????? akkor mindjárt szülök!!!! Valóban mindjárt is volt!!!! 9:20-ra megszületett Panna baba!3780g, 55 cm. Olyan csodálatos érzés volt, h kicsusszant, h leírni nem tudom. Nehezebb volt, mint Dórival, mert hátsó koponyaforgású volt, ami azt jelenti, h az orra volt felfelé. Hála a magzatvíz is magától folyt el, amibe egy picit belekakilt Panna. Úgyhogy egy pici oxitocinnal felgyorsították a folyamatot. Majd egyből el is vitték, mert kapott antibiotikumot. De szerencsére nem lett semmi gond. Engem meg el kellett altatni, mert a méhlepény szívósan a méh falán volt. Mondta is a szülésznő, h nem úgy nézett ki, mintha én túlhordtam volna Pannát. De gyakorlatilag jelentősége nulla. Kedden lesz 3 hetes pici PANNA. Jól vagyunk, bár nem az a klasszikus eszem-alszom baba. Dórival meg elég nehéz mostanában. Most picit jobban kiéleződik. Az az állandó hiszti-akaratosság-dac stb......az őrületbe kerget minket. Olyan szót nem ismer, h: NEM!Akkor egyből hiszti van. Persze ilyenkor mehet a szobájába és akkor ott folytathatja a sírást. Nehéz nagyon. Jó sokat írtam. Bocsi :oops:

Pár friss kép:


[KÉP] [KÉP] [KÉP] [KÉP]


Most ennyi voltam. Ezt az oldalt szeretném elolvasni és akkor jövök ám.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea
 
 


Timi: nem voltál sok. Ez csak egy tisztességes "beköszönés" volt. Gyere, és írj még ha időd engedi! Jó volt olvasni!!!!!!!!!!!
Most nem azért, de Panna baba nagyon hasonlít rád a második képen ;)
Nekem is nagyon jó érzés volt mikor Veronika kicsusszant anno. Karolinánál is jó volt, de nem annyira, kisebb volt ott a nyomás szerintem.

Dalminha-Dalma: én erőltetném. 1. kell még nekik az alvás, nagyon is, szerintem (!!) 2. a bölcsiben mindenkinek aludni KELL 12-től fél 3-ig.
Nálunk is voltak olyan napok, hogy Veronika énekelt az ágyában délután, meg órák múlva aludt csak el.... máskor meg egy percen belül...
De ennek vége lett, mert délután az ágya mellé ülök, és rászólok, hogy feküdjön, csukja be a szemét, ne vakarózzon... megzsarolom, hogy kidobom a micimackót... ha nem alszik.... És ez bejött. (Bölcsiben is zsarolnak) Így gyorsan elalszik, és kijövök. Két hónapja kezdtem ezt a módszert. Ha a kicsivel foglalkoztam, mint neked is van, akkor nem maradtam ott, csak utána, ha még kellett.

Ma mi is strandoltunk. Úgy élvezte Veronika a vízet ;)

pussz zi

KépKép
rizibizi
 
 


Rizi, köszi, én is így gondolom, hogy kellene aludnia. Ma végül elaludt 3-kor, de 4-kor felébresztettem, mert akkor sosem lesz esti alvás.

Kép
Kép
dalminha
 
 


Nekem semmi sem jó... :wink:

Kép
Kép
dalminha
 
 


Dalminha!

Jazi már néhány hónapja nem alszik délután. Ez úgy alakult ki, hogy ő ebéd után egy óra körül feküdt le, aludt olyan háromig, fél négyig, és rohantunk a fiúkért oviba/suliba, hogy négyre odaérjünk. Aztán amikor kezdte ő is mindenfélével húzni az időt az ágyban, egyre később aludt el - ha egyáltalán sikerült -, és fél négykor fel kellett ébresztenem, hogy induljunk, de akkor meg még nem aludta ki magát, és sokkal nyűgösebb volt, mntha egyáltalán nem aludt volna. Azért hetekig próbálkoztam ezzel, hogy mindenképpen aludni kell ebéd után, de aztán beletörődtem, hogy nem fog. (Beni sem aludt már két éves kora után délután). Viszont ha autóval megyünk hosszabb útra délután, van, hogy elalszik, szóval csak fáradt még, de ha nem autózunk, akkor nem látom, hogy elálmosodna. Este így is kihúzza olyan kilencig - mióta szünet van. Abban reménykedek, hogy az oviban jobban le fog fáradni, és ott aludni fog.

True!
Mi a hétvégén akartuk felállítani a medencét, de hát ilyen időben belefagynánk :roll:

Ismeritek a "Ház a tónál" c. filmet? Aki még nem látta, annak nagyon ajánlom, szerintem nagyon jó!!! Tegnap este ez volt nálunk a családi mozi, még a fiúknak is tetszett, csak Jazi aludt be rajta.

Tegnap láttam a Híradóban, hogy Magyarországon forgatják a Katedrálist, és a tv2 le fogja adni a 8 részes sorozatot. Várom is, meg nem is, szerintem olyan jó nem lehet, mint a könyv...

Tegnap délben olyan jó volt, hogy egy kicsit visszautaztunk az időben. Házi újhagymából és házi tojásból (mindkettőt Anyuéktól kaptuk délelőtt, amikor meggyet szedtünk náluk, a gyerekek húzták ki a hagymát a földből, a tojást meg ott tojták a tyúkok előttük) csináltam rántottát, hozzá az én házi kenyeremet ettük, és az én bodzaszörpömet ittuk. Tegnap meg meggylekvárt csináltam (életemben először, eddig nem voltam egy konyhatündér), ma pedig meggyszörpöt fogok.

Szép napot nektek! Nálunk hideg van, szemerkél az eső és be van borulva, de hátha kiderül.

Kép
Kép
Kép
juborka
 
 


Timi

Nem voltál sok :wink: Jo olvasni az ilyen történeteket. Én nem éreztem azt a bizonyos kicsusszanást. Pedig sokan irják. Talán mert nekem nem volt gátmetszés, és inkább csak fájt.
Tényleg tiszta anyuci a Panna. :)

Dalminha

Nekem sem alszik manó, mert akkor este fel lehetnénk éjfélig is. Igy meg már van hogy fél 7kor elalszik, de azért általában 8 kor szokott. De van azért hogy ha nagyon elfárad akkor bealszik. Aztán este meg van nemulass. :D

TRue

Nektek milyen méretű a medence? Nekünk a 360 as van, de eddig még nem sikerült feltölteni addig amig kellene, mert a talaj egyenetlen, szóval még félig sincs megtöltve. Ti fel szoktátok engedni teljesen?

Jubi

Mennyi finomság :o Nekünk is van a kertbe borsótól kezdve a málnáig minden. ?a én is meggyet szedtem. És még nem is lett mind leszedve. Most be van cukrozva aztán majd megy az üvegbe. Jól lesz sütibe, meg húshoz, a leve meg szörpnek.
De jó hogy lesz belőle film , nem is tudtam. (mármint a katedrálisból)

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie
 
 


Sziasztok!

Sajna most én sem tudok sokat írni,péntek óta mindennap dolgozom a virágboltban,elutztak a nyaralani az ismerőseim így én vagyok a boltos egy hétig,vagyis már csak 3 napig.Este 6-ra szoktunk hazaérni (Laura addig a Györökön a dédimamival) s olyankor meg olyan hulla vagyok már ,hamizunk ,fürdünk,gyorsan főzök valamit másnapra, aztán már alszom is,vagyis aludnák,de mostanában megint rosszul telnek az éjszakáim,kétszer kelek pisilni,na meg utána gyáltalán nem tudok visszaaludni,kényelmetlen mindenhogy sajna,de ez van,a babucival legyen rendben minden a többit kibírom!Pénteken már 7 hónapos leszek,hűhaa,hétfőn elmegyek orvoshoz meg tanácsadásra is.
Elég szar idő van mifelénk is,jó lenne megint egy kis meleg .
Nálunk Laura alszik minden dálután,szerintem kell még az ilyen kicsiknek,valamikor 4 órát is alszik :lol: s este sincs probléma,fél kilneckor ágyban van. :wink:

Riz,én is zsarolással gyógyítottam ki egy -két hisztijéből Laut,tök hatásos,nálunk is az vált be ha azt mondtam/mondom neki hogy elviszek valamit az ágyából :P

Ildi,hát akkor csak hajrá, had menjen az építkezés,de legalább megszépültök s elfértek :wink:

Timi,nagyon aranyosak a képek,s milyen nagy Panna.!Hamar kibújt végül is.Az altatás sokáig tartott?Utána nem volt rossz?

Jubi,én is vasárnap tettem el meggy lekvárt,de én már évek óta mindenfélét gyártok a dzsemfix-el.Szörpöt azt nem csinálok,az elég macerás,meg sok cuki kell bele....
Nemsokára érik a sárgabarack,az lesz a következő.

Na mentem.

Linda

Kép

Kép
czmelinda
 
 


Sziasztok

Itt vagyok én is elveszve kicsit... Itt van nálunk az uncsitesó gyerek, hogy Marccikám ne legyen egyedül itthon egész nap. Jövő héten meg ő megy hozzájuk. Utána még egy hét, és felváltva apával leszünk itthon 6 hetet szabin.

Nálunk nincs olyan, hogy nem alszik Levi délután, viszont Hanna egyre többször sajnos. De ha meg elalszik, akkor meg fél 5-ig alszik, na azt is utálom, inkább hagyom, hogy ne aludjon, és akkor este időben van fekvés. Most, hogy itt van a nagyfiú, este a kicsik sem akarnak lefeküdni, pedig 6.15-kor legkésőbb keltenem kell őket. Sokszor Levi még a kocsiban durmol egyet, míg beérnek a bölcsibe :lol:

Ma nálunk akkora vihar volt, hogy a munkahelyemről úgy tudtam kijönni, hogy levettem a cipőm, és felhajtottam a szoknyám. Térdig ért a víz. Utálom már ezt az ősz-nyarat.

Én nem szoktam soha zsarolni, az meg ha a bölcsiben zsarolnának betenné az ajtót. De nálunk nagyon profik a gondozónők, és nagyon felnőttként bánnak a gyerekekkel, és nagyon szófogadóak. (Ott :!: :!: )

Hetti, a miénk is 366-os, tavaly nem engedtünk tele, de idén már igen, nálunk sem egyenes a talaj, sajnos lejt, de mivel beton, ezért nem tudunk vele mit kezdeni. Remélem, kibírja a medi, pár évnél többet úgysem jósolnak neki. A következő csővázas lesz az tuti.

Nem is tudom, kinek akartam még írni. Levi itt üvöltözik mellettem, így azt is elfelejtem, hogy fiú vagyok vagy lány.

Na megyek is, csinálni akarok goffrit. Állítólag hétfőtől kánikula lesz!!

Én is a barack szezont várom, elfogyott már minden dzsemünk, csak meggy van, de azt meg nem eszik a gyerekek. Szilva sajnos az idén nem lesz, elverte a jég, pedig a szilvalekvárom az isteni. Jó fahéjasra szoktam csinálni, remélem, barack kárpótol majd, azt is imádjuk. Én is mindent Oetkerrel vagy Knorral szoktam csinálni, és minden nagyon jól sikerül. Mostanában fele cukor, fele édesítővel csinálom.

Na sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Ja, azt akartam még mondani, hogy a bölcsiben-oviban tuti alszik minden gyerek, nagyon ritka, hogy nem, mert ott -főképp a zajtól - úgy lefárad az idegrendszerük, hogy nem bírják ki alvás nélkül.

Ildi
Kép
Kép
Kép
true
 
 


Sziasztok! Köszi a hsz-eket alvással kapcsolatban. Most úgy tűnik mégis alszik, bár az egy óra énekelés-vergődés elalvás előtt azért megvan. Nekem végülis mindegy, csak legyen csöndben 1-2 órát. :) Hát oviban nem tudom mi lesz. Az már az ovónéni gondja :) :wink:

Kép
Kép
dalminha
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?