Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Stocki az infót.

Azt nem tudjátok esetleg, hogy mikor lesz a köv. szülésfelkészítő, mert a tavaszinak már vége, és nekem korai is lett volna. A honlapon viszont nincs új infó.

Köszi és üdv.
Marica
maricka
 
 


Szia Stocki!!!

Ne haragudj,hogy nem írtam mostanában, de el vagyok havazva...Múlt hét pénteken hazamentem Debrecenben,mert vizsgáztam, és nem is jöttem vissza ,mert intézem a főiskolai váltást(az összes tanszékvezetőt meglátogattam:( )Kiderült hétfőn,hogy szerdán is vizsgázom!REMEK!!!!!Tegnap a vizsga után autóba ültem és most megint itt vagyok, mert mennem kell 14:00-re az sztk-ba táppénz miatt.Ha minden igaz most találkozom először Mecsérrel és ha jól megy akkor beszélek is vele...Múlt héten az asszintes nem tudott időpontot adni ,mert annyian vannak nála. Mellesleg engem meg doki már több,mint 7 hete nem látott.Szívhangot sem néztek a babánál....:(:( A legjobb az egészben,hogy ma délután vissza is kell mennem Debrecenbe,mert holnap ismét vizsgázom!!!!!
Fáradt vagyok, nem pihenek...sokat zsibbad és görcsöl a lábam stb stb

Velem ennyi történik mostanában.

Te hogy vagy? Mi újság veled???
Hogy telnek a napjaid?

Puszi:Judit

Judit

Kép
szgiuditta
 
 


[quote="m.anikó"]H írta:m.anikóelló!
Újra itt. Kitöltöttem a jelentkezési lapot a Minimanó honlapon, de semmi válasz nem érkezett még, így nem tudom most mi van,mehetek vagy sem. Ha valaki még jelentkezik,légyszi szóljatok már, nektek küldtek-e választ.
További jó babavárást, babázást.

Anikó


Én is jelentkeztem keddre, és fel is hívtam őket, de nem tudtak válaszolni, megérkezett-e a jelentkezésem, de javasolták, h írjak e-mailt a minimano@minimano.hu-ra, és akkor majd válaszolnak. Ezt tettem, majd meglátjuk.
Anikó! Akkor lehet, hogy találkozunk a bemutatón! :)

Sanghai

Kép
Kép
sanghai
 
 

 
 

Sanghai: valószínűleg találkozunk :) Nem kaptam választ, de azért elmegyek, az üzletben az egész előadásról nem tudtam mondani semmit, ami picit fura.
S most nézem, hogy 1 nappal vagy csak előttem, én 14.ére vagyok kiírva. A kórházban is lehet,hogy egyszerre leszünk.
Nektek szokott görcsölni a vádlitok? Nekem már két éjszaka begörcsölt:-(
Szép napot mindenkinek.
m.anikó
 
 


Sziasztok,
Anikó: lábgörcsre nagyon jó a magnezium citricum, Mecsér felírja, feleannyiba kerül, mint a magne b6.
A babakelengye bemutató biztos jó dolog, de azért vigyázzatok- szerintem ha a Minimanóban van, akkor elég könnyen rábeszélnek mindenfélére, amit "feltétlenül" meg kell venni. Kelengye listát ad majd a védőnő is, nekem is van egy, szívesen küldök, és egy jó tanács: amit halaszthattok ne vegyétek meg, csak ha tényleg kell. Én pl. sose használtam a mellbimbóvédőt, tejgyűjtő kelyhet. Felesleges a szivargyujtóra csatlakoztatható cumisüvegmelegítő, a kenguru (a gyerek utálja, csak a hordozókendőben marad el). Vagy pl. tönkrement a kölcsönkapott mellszívóm gumija, erre pánikból vettem egy vadiúj szívót 15 rugóért, mert nem tudtam, hogy pótgumit is lehet venni. Van az Nlcafén egy régi fórum, "Kár volt megvenni" címmel, itt lehet olvasgatni jótanácsokat- egy csomó felesleges kiadástól meg tudjátok magatokat kímélni, a megspórolt pénzt pedig lehet a gyerekre költeni később:)
Ha már itt vagyunk, nem tudtok valami jó kis gyerekturkálót? Tegnap voltam a Hádában a Nagy lajoson, nagyon jó és szinte új gyerekcuccok vannak potom áron, csak rugdalózót nem nagyon találtam- bár nem is túrtam végig az összes konténert.
Jövő hétvégén lesz bababörze, majd még megírom, hogy hol.
nusildi, dolgokat eladni szerintem jobb a piactér rovat, ott többen olvassák.
Egyébként én szívesen vennék egy használt bébiőrt, vezeték nélkülit, ha valaki tud ilyet annak örülök.
Maricka: dokiválasztás ügyben olvasd vissza a fórumot, de vannak speciálisan ebben a témában is fórumok. Én is elolvastam annak idején, mondjuk utána se láttam tisztábban. Mindenki mindenfélét mond, épp annyi a választott doki melletti érv, mint ellene. Az én szülésemet is olvashatod itt, nálam az lett, hogy Mecsér doki tulképp munkaidőben, a fizetéséért végezte a császárt, szóval nem volt semmi extra szolgáltatás, amiért azt gondolom, hogy megérte volna a pénz, amit adtunk. Mi azért döntöttünk így, mert be voltam tojva az ismeretlentől, de minden doki, akivel az uzsokiban találkoztam (mert túlhordás miatt két napot benn voltam és folyton vizsálgattak) nagyon-nagyon rendes volt. Szóval szerintem bízhatsz bennük.
Mecsérre egyébként kicsit kiakadtam, háromszor mentem vissza a hathetes kontrollra. EGyszer szabin volt, de nem azon a héten, amiko rmondta. Másodszor szülni volt, mondjuk ezt megértem, mert a mienk is rendelési időben született. Harmadszorra elmenőben találkoztam vele a folyosón, de nem mondta volna, hogy lelép egy órára- végül a Hajdúhoz bementem, hogy vizsgáljon már meg, nem tudok ennyiszer ilyen pici baba mellett az sztk-ba rohangálni. Igaz a mecsérrel csak a szülésre "szerződtünk" de azért odaszólhatott volna ott a folyosón, hogy elmegy és nem várjam.
Ennyi dióhéjban, jó babavárást,jó babázást, sok tejet,
Heni
hermione71
 
 


Sziasztok Várandósok!

Nekem még a kórházban adtak egy magnézium citricitumot. Akinek kell és az Örs körül lakik odaadom neki. 2010. februárig jó és még van benne 8 db a 10-ből.
Van egy folsav tablettám is arról nem tudom mit hallottatok, azt is odaadom 50-ből még 44 van.
egy homeopátiás urtica urens 5ch ezt kaptam de nem tudom mire való én nem szedtem



Emese

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
kemse
 
 


Szia Emese!
a urtica urens 5ch tejelválasztás serkentő, és napi 2X 5 golyócskát kell szedni belőle - én ezt szoktam, mert a gyerekorvos inkább ezt javasolta a teákkal szemben (nem emlékszem miért)

Edina
r.edi
 
 


Sziasztok kismamák!!!!

Stocki: Képzeld el, voltam tegnap Mecsérnél a táppénzes papírom miatt és beszéltem vele egyúttal... és elvállalt :D Jövőhéten kell hozzámennem kivizsgálásra.

Heni: A hádának van a Budapest, VIII. ker. Rákóczi u. 73. alatt egy kimondott bébi-, gyermek turija. Még nem voltam ott, de orsica ajánlotta. Ő azt mondta,hogy nagyon szép és minőségi ruhácskákat szokott onnan venni.

Sanghai: Úgy néz ki,hogy kedden este megyek vissza Bp-re. Gondolod szerdán vagy csütörtökön ha neked jó, akkor találkozhatnánk:)

Anikó: Nekem is elég sokat görcsöl a lábam. Nekem azt mondta a védőnőm+ azt sztk-ban is ,hogy Calcium pezsgőtabletta is nagyon jó rá.

Jó éjt nektek!!!

Judit

Kép
szgiuditta
 
 


Heni, köszi a tippeket! Azt mondjuk nem hiszem, h bármit meg tudnának vetetni velem, csak épp kíváncsi vagyok, mit mondanak. Szerencsére már sok mindent sikerült kapni/kölcsönkapni az ismerősöktől. Meg aztán, tényleg mindenkinek más válik be. Egy barátnőm pl. imádja a kengurut, a kendőt meg macerásnak találta. Persze hajlamos az ember felhalmozni mindenfélét, amiről csak hall, hogy létezik a babával kapcsolatban, de sajnos/szerencsére nem vagyunk úgy eleresztve anyagilag, h nagyon sokat shoppingoljak... :oops: :D

Judit: megbeszéljük! Egyelőre úgy néz ki, jó a szerda-csüt.

Anikó: de jó! Na kíváncsi vagyok, mennyire tartják be a babák a kiírt időpontot... :)

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sziasztok csajok!

Judit megelőzött a turival kapcsolatban, én mániákus turkáló vagyok, és tényleg jó cuccok vannak a Háda gyerekboltjában, még eddig mindenhol kifogtam valamit, az a bolt meg maga a kánaán ( ilyeneknek mint nekem).

babakelengyével kapcsolatban szerintem úgyis rájöttök útközben, hogy mire van szüksége, sok mindent mondanak, sok mindent lehetne venni, de vannak felesleges cuccok is, kinek mi jön be, ez tényleg így van.

Judit! Örülök, hogy rendeződött a doki ügy, meg a tp. is.
Mi van a vizsgáiddal, sikerültek?

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Sziasztok,
köszi a hádás tippet, tényleg nem tudtam, de úgy képzelem, maga lehet a paradicsom! A héten ellátogatok, gyorsan nő a srác, az első kör ruha már mind kicsi neki.
Csatlakozom Emeséhez, én is fel tudok ajánlani egy doboz magnéziumot, a Városliget környékén lakunk.
A héten van a Születés Hete, ha valakit érdekel, www. jolerkezni.hu.
Kellemes hetet nektek,
Heni
hermione71
 
 


Sziasztok!
Nem tudja Valaki véletlenül a Gyarmati doktor magánrendelőjének az elérhetőségét? Régen hozzá jártam, de azóta elköltözött a Bajcsyról, csak nem tudom hova...
A mostani tarifa is érdekelne :) (Terhesgondozás, szülés)
Köszönöm!
Bella
bell
 
 


Kelengye
Alap felszerelés-Babának
· kiságy
· ágy matrac (szivacs/kókusz)
· fejvédő
· lepedő (frotír/pamut) gumis legyen
· vastag takaró (plüss, polár, flanel) mosható legyen
· vékony takaró babakocsiba
· textil pelenka cseh tetra tesco kb 15db első nekifutásra.
· babakocsi érdemes olyat venni, ami teljesen fekvős. Nekem titti fajtáju van, nagyon jó, mert mózes, hordozó és sport kocsi, külön illeszthető mind a 3 rész bele, vagyis nem olyan nehéz és jól lehet bele pakolni.
· hálózsák (bélelt vagy vékony) onnantól, ha már nem rottyol be éjjelente 28x. kb 74es méretet érdemes venni
· PVC lepedő/matrac védő huzat ikea
· pelenkázó mi csak matracot vettünk és rátettük a mosógépre
· éjjeli fény csuda tudja, Gigi sötétben alszik
Babaápoláshoz
· fürdető szekrény/kádállvány mi vettünk használtan kb 1000ft-ért babaszoba.hu-n
· babakád tesco
· fürdővíz hőmérő tesco
· fürdőlepedő (frotír/tetra) tesco cseh tetra
· babafürdető gyógyszertár
· babasampon beba, akkortól kell, ha már volt koszmós
· babahintőpor penny
· babaolaj gyógyszertár
· popsi krém gyógyszertár, bár ez popsi dolga, nekem a sudocrem vált be
· hajkefe
fültisztító nekem nem vált be a biztonsági, mert nem tudtam beledugni a fülébe
· lázmérő mária bababolt, www.bebibolt.hu
· steril vatta gyógyszertár
· orrszívó mária bababolt
· játszó és altatócumi dm, nekünk szilikonos van. Ha nem akarod, hogy szopizza az ujját, már a kórházba érdemes bevinni
· babamérleg béreltem a védőnőtől
· körömolló sajátot nem kell venni, kapsz alkoholt is a gyógyszertári csomagban, azzal tudod fertőtleníteni
· popsi törlő dm babylove
· pelenka, nekem bevált a libero és a rossmanos babydream, ha vékonyabb a combja, akkor inkább a pampers lesz jó
· textil pelenka cseh tetra, tesco
· szemetes a pelenkának, ha a fürdőben pelusozol
· szennyes tartó első 3 hónapban külön mosol rá, érdemes olyat venni, ami késöbb játéktartóként szolgál
· fogkefe szoktató dm

Babaetetéshez

· cumisüveg avent
· almareszelő üveg
· üveg- és cumi mosó kefe
· sterilizáló folyadék chiccot használtam kengurugold és bababoltok árulják, de van auchan és tescoban is
· csőrös pohár ha aventosat használtok, ahoz késöbb lehet venni csőrt is és akkor nem kell külön beruházni, jó még a babylove az dm márka
· etetőszék
· botturmix
· szűrő
· előke (textil/műanyag)


Kismamáknak (szülés előtt és után)
· haskötő
· szoptatós melltartó
· szoptatós tea laktoherb dm és gyógyszertár is árulja
· melltartóbetét (mosható/eldobható) ha találsz moshatót, azt érdemes venni, hosszú távon megéri
· mellbimbó védő (latex/szilikon) gyógyszertár
· bimbókrém garmastan gyógyszertár
· szülés utáni intim betét tena, gyógyszertár
· mellszívó (elektromos/kézi) nekem kézi avent fajtáju van.


Ruházat

· pamut sapka (vastag/vékony) használtan érdemes a babaruhákat megvenni, van melletek egy jó angol turi, a sparral szemben én ott vásárolok, valamint a babaszoba.hu, apróhirdetések közül
· body 56-62
· rugdalódzó 56-62es méret
· napozó
· átalakítható overál
· bébi zokni
· bébi cipő
· harisnya

Otthonra/biztonsági eszközök
· járóka késöbb
· etetőszék olyat érdemes, ami dönthető
· párologtató hidegpárásító
· bébiőrző, légzésfigyelő (egyben is kapható) angelcare babaszoba.hu, apróhirdetés
· forgó, zenélő játék
· készségfejlesztő játékok
· csörgők
· rágókák

Utazáshoz

· hordozó kenguru nekem ez vált be
· hordozó kendő
· hordozó/gyermekülés
· utazóágy
Ami a kórházba kell

· IRATOK!!!
· hálóing (2-3 db)
· eldobható bugyi
· bugyi (2-3 db)
· tányér
· bögre
· evőeszköz
· konyharuha/szalvéta
· törölköző
· tisztálkodási szerek
· köntös
· papucs
· könyv, magazinok
· intim törlőkendő
· pelenka a babának
· textil pelenka
· kesztyű/zokni babának
Apukáknak (papás szülés esetén)

· Papucs
· enni/innivaló
· fényképező/kamera

Távozás a korházból

· Body
· Rugdalozó
· sapka (időjárástól függ)
· harisnya
· overall

Kép
nyafi
 
 


Bocsánat a bepofátlankodásért, látom kelengye téma van...nekem megvan még a régi, még a bébiboltnak a kelengyelistájáról vettem le és egészítettem, ill. töröltem ki, ami nekem kellett vagy nem. Téli gyerekem született, akinek nyári a kicsi, az természetesen egészítse ki azokkal, vagy vegye el azokat, amik most nem kellenek. Nem kötelező megvenni amit én jónak láttam, csak azért írtam le, hogy mentőöv legyen, nekünk mire volt szükség. Remélem segítettem. Ahova odaírtam, hogy hol vettem, azok árban ott voltak a legolcsóbbak! És szoptatósszéknek kérjétek el a nagyi karfás székét, mert az a legtutibb.

Kép
nyafi
 
 


Szal nem írtam jól le, újpest, rózsa u a spárral szemben van a turi és a hádában is vannak helyes kis cuccok...de a lényeg a bababörze. Menjetek el, ahol csak van, a bnv-s a legjobb, az legközelebb szeptemberben van, kettő is.

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!
Egy pár szó a babakelengye bemutatóról: szerintem hasznos volt, megérte végighallgatni /bár nem volt rövid:-)/. sok hasznos tanácsot kaptunk. A hangulat is jó volt, nem voltak tolakodóak, tényleg nem azt akarták, hogy minden létező dolgot megvásároljunk. Aki kezdő, mint pl. én, annak szerintem megéri.

Szép napot, sok tejcsit, kellemes babavárást.
Anikó
m.anikó
 
 


Sziasztok!

Új vagyok a fórumon. Az Uzsokiban fogok szülni, eddig Csapó dokihoz jártam aki szuper, de sajnos lehet hogy nem fog ráérni amikor jön a baba :( Aki Dr. Gál Andráshoz járt, vagy esetleg nála szült, legyen szíves írja meg a tapasztalatait!

Jó babavárást! :D

Bubuné
bubuné
 
 


Nyafi, köszönjük a jó kis tippeket!

Anikóval találkoztunk a minimanós bemutatón :). Egyelőre nem vettem semmit, de sztem is nagyon jó volt, legalább van fogalmam néhány olyan dologról, amiknek eddig csak hallomásból ismertem a nevét.
Szóval, akinek kedve van, hajrá! Jelentkezzen be a következőre! Ja, és egyikünknek sem küldtek visszajelzést előtte, hogy szabad a pálya, mehetünk, bár szent fogadalmat tettek rá, h ellenőrzik a rendszert.

Sang

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sziasztok,

Új vagyok a fórumon. Ma kiderült hogy babát várunk, az Uzsokiban szeretnék szülni.

Egy jó dokira lenne szükségem, magánrendelés érdekelne inkább.

Tudnátok nekem ajánlani dokikat, mert nemrég költöztünk Pestre és nem ismerek senkit.

Előre is köszi a válaszokat.

Legyen szép napotok.
barbizugló
Budapest XIV. kerület
 
 


Szia Barbi!
Gratulálok a picihez!
Én örömmel ajánlom az orvosomat, lelkiismeretes, és nagyon emberséges. Ha visszaolvasol, elég jókat ír mindenki a saját orvosáról, így nem lesz könnyű a döntés!
Az én dokimnak csak magánrendelése van újpesten, havonta 10e, a szülésért nem kért pénzt. Ha érdekel írj privit, megadom a számát, ill. ha van egyéb kérdésed, szívesen válaszolok.

Üdv: Zsófi
czzsofia
 
 


Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni ha lehet! :?:
Én szept.2.-re várom a második babánk érkezését.Van egy 20 hónapos kisfiam,most elvileg kislányt várok! :lol:
Az uzsokiban szültem az elsőt,és most is ott fogok,én mindennel elégedett voltam!
Lukács doktorhoz járok a Herminára!
A felújításról is szeretnék infót ,ha tud valaki!

Kép
abygél
 
 


Sziasztok!

Üdv Barbi, üdv Abygél!

Én Dr. Csapó Csabához járok, az Örsön van a magánrendelője, és Uzsokis. Az első lányomat is nála szültem, most is nála fogok, meg vagyok vele elégedve, ha érdekel, küldök elérhetőséget.

A felújításról annyit, hogy most költöztek le az elsőre ( az egész osztály). Kb. dec. végén lesz az átadás, majd beszámolok nemsokára a szülőszobáról is :lol:

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Sziasztok én is Csapó dokinál kezdtem, de ő szereti átadni a betegeit, szülés ritkán van nála. Engem is átadott a 17. héten genetikai előtt, úgy hogy szombaton még voltam nála, boldogan elfogadta a 9000ft-ot és utána hétfőn felhívott az asszisztense, hogy nem tud a szülésre a doktor úr vállalni. :roll: úgyhogy bementem az sztkba sírva és hála az égnek Mecsér dokihoz kerültem akinek azóta is áldom a nevét. A Csapó egyébként jó orvos, csak velem kicsit gusztustalan volt

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!


Velem nagyon rendes volt a Csapó doki amikor átadott Dr. Gálnak. Személyesen mondta el hogy szabadságra fog menni az év végén, rám bízta a döntést hogy így is akarok-e hozzá járni. Maximálisan korrekt volt és végig elégedett voltam vele amíg hozzá jártam. Sajnálom hogy így alakult, de neki is jár a szabadság :)

Barbizugló, Csapó dokit ajánlom, mindíg elmondta hogy éppen mit csinál, mit látok a monitoron. Az is nagyon tetszett hogy betartotta az időpontokat, nem kellett sokat várnom és barátságos a váró hangulata.


Bubuné
bubuné
 
 


Sziasztok!

Maricka: azt mondták, hogy ősszel kezdődik a következő szülésfelkészítő.

Orsica: vége felé közeledsz nagyon. Hogy bírod az utolső heteket?

Judit: Hogy vagy mostanában? Elégedett vagy Mecsér doktorral?
Én köszönöm, jól vagyok, már nem dolgozok, gyakran vidékre utazok a szüleimhez.

Barbi: én is tudom ajánlani Habermajer Lászlót. Jófej pasas, mindent alaposan elmagyaráz, bármit megkérdezhet tőle az ember, végtelenül türelmes.

Szép napot!

Kép
stocki
 
 


Sziasztok!

Orsica: Hogy vagy???Még 3 hét?!Hogy bírod???Már mindent elkészítettél?Pihengetsz?Az eredményeiddel minden rendben van?

Vigyázz magadra!!!!

Stocki:
Múlt héten befejeztem az összes vizsgámat a fősulin. A vége olyan stresszes volt,hogy még a babát sem éreztem kb 3 napig mozogni, meg is ijedtem rendesen.Minden hétvégén Debrecenben vagyok a szüleimnél, ráadásul ezen meg a következő hétvégén lagziba vagyunk hivatalosak. Utána meg nászút!Nem fogok unatkozni:):):)
Mecsér dokival nagyon megvagyok elégedve.Iszonyat aranyos, meg rendes. Közölte,hogy ha véletlenül szabin lenne mikor szülök,akkor bejön és megszüleszt.

És te hogy vagy? Sikerült már beszerezni mindent?Pihengetsz?

Sanghai: Hogy vagy?Alakulgat a pici szobája? Voltál jógán?

Mindenkinek kívánok szép napot!!!

Judit

Kép
szgiuditta
 
 


Sziasztok!

Bubuné: én hosszúidőt töltöttem a szülőszobán, így volt szerencsém Gál dokihoz is. Nekem szimpatikus volt, szakmailag és emberileg is meg voltam vele elégedve (már amennyire a szakmaiságot meg tudtam ítélni;) )

Mindenkinek jó babavárást és "kitartást" a meleg nyári napokhoz.

Régiek, hogy vagytok? Babókkal minden rendben?
Mi jól vagyunk és tényleg sokat változtunk a 3. hónap után. FElfedeztük a hangunkat, kezünket,lábunkat na és a legfontosabb a faleveleket az utcán séta közben:)
Most épp babakocsit keresünk, mert a kisasszony már felhúzza magát a mózes szélébe kapaszkodva, viszont a mi sportrészünk csak 6. hónap felett használható. Tippek? Ötletek?

Üdv:Orsi

Orsi

Kép
bjuti
 
 


Sziasztok kicsit eltűntem.

Az újaknak üdv.És gratula a babákhoz,Én a Halász dokihoz járok,aki ugyan fiatal,de nagyon figyelmes,és kedves,bármikor hívtam még sose rázott le.A IV.ker-i sztkban rendel,a magánja a duna plazánál van.

Az elsőre költözött a szülészet????Én ott voltam a nőgyógyon,szörnyű ott a helyzet.reméltem legalább helyet adnak az új épületbe.

Megyek visszaolvasok.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen az érdeklődést, még bírom, muszáj, mert van itthon egy alig két éves kiscsaj, akinek "ajja" mániája van mostanság. Már nem egészen három hét, és még össze sem vagyok csomagolva. Mindenki azzal riogat, hogy a második gyorsan ön, és még előbb is. Hát remélem még azért kihúzzuk, legalább amíg össze pakolok :D

Az az első emeleti folyosó nekem is nagyon unszimpi, de mad csak kibírom azt a pár napot.

Orsi! Addig amíg nem találtok babakocsit rakj a háta alá egy összehajtott takarót vagy plédet, így egy kicsit megdöntöd, és jobban lát.

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Orsica: mindenképp számolj majd be az élményeidről, kíváncsi vagyok, hogy milyen ott az elsőn...

Judit: Köszönjük, jól vagyunk, nő a pocak, és már kezd irtó kényelmetlen lenni az alvás... :shock:
A babaszoba rohamléptekkel alakul, illetve még csak a nappali, de ez az út vezet oda, hogy végre kipakolhassuk a dzsungelt Dorka szobájából... :P Akkor most azért már jobb így túllenni a vizsgákon, nem? Végre teljes figyelmedet a kicsinek szentelheted. Én is kicsit elhanyagoltam mostanság, jógán is kb. 2x voltam az elmúlt 4 hétben. Mindjárt lejár a bérletem is... :?

Van valakinek olyan tapasztalata, hogy hogyan védjük ki a kiálló pocak kontra gáztűzhely problémát? Múltkor főztem, és azt vettem észre, nagyon meleg a hasam. Nem volt még kellemetlen, de a férjem szerint megsütöttem Dorkát. :o Remélem, nem követtem el semmi retteneteset. Mondjuk azóta is rendesen mocorog, minden a régi, szóval nem jelezte, hogy ejnye, anya! :)

Kép
Kép
sanghai
 
 


Sziasztok!

Stocki köszi az infót! Ma a védőnéni is azt mondta, hogy nyáron jön a szokásos uborkaszezon :-( sajna ezt csak az irm nem gondolja így, ezért szépen keresztülhúzták a számításainkat, és csak 3 napot nyaralunk :-((( talán majd augusztusban még egy hetet...

Szerintetek Habermajer elfogad még kicsit több, mint félidősen? Eddig úgy voltam vele, hogy nem kell fogadott doki, de a férjem nagyon győzköd (túl sok a frissen szült kolléga)... Ja és mennyi nála kb. a szülés?
Régen hozzá jártam, így legalább nem egy tökismeretlen lenne.
maricka
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást! :lol:

Orsica:lassan tényleg ideje lesz összepakolni! :wink:
Nagyon közel vagy már a nagynaphoz!
Nálunk is hasonló korkülönbség lesz a gyerkőcök között!
Kíváncsi leszek majd a beszámolódra!

Sanghai:a pocak problémára sajnos nem tudok megoldást,mostanában nekem is mindig nehézséget okoz,hogy elférjek tőle!
Úgy rémlik a fiamnál a szülőszobán nem volt ekkora a hasam!

Reggel megyünk 4d-re már alig várom,hogy láthassam a pocaklakómat!Kíváncsi vagyok még mindig kislány-e! :wink:
Jó hétvégét mmindenkinek! :lol:

Kép
abygél
 
 


Abygél,ki a dokid???Én pécelen lakok,nem laksz messze tőlünk.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Sutimano:Lukács doktorhoz járok!
Akkor tényleg közel lakunk! :lol:

Megvolt az uh!Minden tökéletes a csajszimmal! :D
Már 980gr!
Nagyon-nagyon jó volt látni!!!
Ilyenkor mindig feldobódok! :wink:

Kép
abygél
 
 


Gratula Abygél!!!

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Most találtam rátok,bár láttok itt ismerőst.
Én is Uzsoki,és Lukács doki.
Próbálok bekapcsolódni,ha nem baj.

Kép
v.andi
 
 


Sziasztok!

v.andi:nagyon örülök neked!
:D
Valakivel a dokink is közös! :wink:
Neked van már babád?

Sutimano:köszönöm!
:lol:

Kép
abygél
 
 


Abygél,már van egy nagy fiam,aki 15 éves múlt áprilisban,de ő még nem a Lukács dokinál született.Dani születése után nem sokkal váltottam.Barátnőmnek is ő a dokija,aki tavaly szeptemberben szült nála,és egyáltalán nem bánom,hogy ő az orvosom.Sőt!Kimondottan szeretném,ha már szeptember vége lenne :wink:

Kép
v.andi
 
 


Szia Andi!

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Üdv Ani és Abygél! Régebben én is jártam Lukácshoz, igaz csak az sztk-ba.

Marica: küldtem privit neked.

Judit: Örülök, hogy lezárul a vizsgaidőszak, s talán nyugisabb hetek következnek! Milyen fősulit végzel? Merre lesz a nászút?

Még nem szereztünk be teljesen mindent, de jó úton haladunk :D .
Babakocsi, légzésfigyelő, ruhácskák, ágyacska már van.

Sanghai: a Padma Stúdióba vettél bérletet? Én is csak kétszer voltam, az enyém is lassan lejár, igaz meg lehet hosszabítani. Nekem a terhestorna jobban bejön.

Szép estét!

Kép
stocki
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak, és boldog babavárást, és babázást mindenkinek!

Már félig összepakoltam, még nincs minden meg, remélem még ezt a 2 hetet kihúzom. Nem egyszerű egy még nem 2 évessel az oldalamon. Hát még majd ezután :oops:

Hát egyenlőre ennyi, hív a kedves lányom.

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Orsica drukkolok hogy még bírd ki a két hetet!!!Könnyű és gyors szülést kívánok!!!!

Abygél tervezed esetleg hogy elmész terhes tornára???

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy Rátok találtam és csatlakoznék hozzátok, ha nem baj.

Én a XV. kerületben lakom, nincs választott orvosom, sztk-s dokihoz járok és elégedett is vagyok vele. Ha nem választok mást, az Uzsokiban fogok szülni, de mivel jókat hallottam a kórházról, a szülésznőkről, maradok.

Ha esetleg van tapasztalatotok, javaslatotok a számomra, megköszönném, ha megosztanátok velem.

Egyébként első gyerek és ha minden igaz 19 hetes és egy kicsi :lol: . Szerintetek elképzelhető, hogy még nem érzem mozogni?

Hát, most elsőre ennyi.

Üdv mindenkinek
symont
 
 


Sziasztok!

Stocki: igen, a Padmába van bérletem, valami 12 alkalmas, azt hiszem, már csak kettő van, de mostanában összecsaptak a hullámok a fejem felett, pedig nem is dolgozom... :roll:
Egyébként egész jól bejött nekem ez a jóga-dolog, igaz, nem tudom, milyen a terhestorna, olyanon még nem voltam.
Az nagyon jó, hogy anélkül, hogy elfáradnék, elég jól átmozgatja az elgémberedett tagjaimat.(huhh, ez úgy hangzott, mintha valami öregasszony lennék :lol: ). De a derekam lazítgatása egy kincset ér mostanság! És az órák után könnyedebbnek érzem magam, ami szintén nem hátrány a jelenlegi, nem-tudok-egy-jó-pózt-felvenni-még-alváshoz-sem státuszomban. :? Meg az is tetszik, hogy lehet kicsit befelé, a babára figyelni is relaxáció alatt, ami egyébként nem olyan könnyű. Mármint a külvilág kizárása. De nem ömlengek róla, ha voltál már, tudod. Nem mindenkinek jön be, pl. a barátnőm is többet várt volna a beharangozásom alapján :oops:

Tud valaki valamit az új osztályról? Mármint, hogy leköltöztek a nőgyógyászatra. Tiszta, rendes? Van elég hely?

Orsica: nem irigyellek! Illetve, tudod, mit? De! Már van egy édes angyalkád, és nemsokára puszilgathatod a következőt! :D
De azért csodálom mindig a második gyerekes anyukákat, hogy hogyan bírják... Én csak a mindennapi dolgok árnyékában is lefáradok, hát még, ha egy picur így lekötné a nap 24 óráját! Én is könnyű, gyors szülést és jó egészséget kívánok!

Judit: nagyon boldog nászutat nektek, és csodálatos időjárást hozzá!!! 8)

Sanghai

Kép
Kép
sanghai
 
 


Symont,én is a XV-ben laktam 30 évig.Melyik része ,melyik utca???Én drégelyvárban.Kihez jársz az sztk-ba??

Sanghai,pénteken megyek a dokimhoz,majd rákérdezek.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Orsica: Én már nagyon irigyellek,hogy már ilyen közel jársz a végéhez! :) Könnyű és gyors szülést kívánok én is neked!!!

Stocki:Tanítóképző főiskolát végzek.De még van egy évem hátra,ha nem kettő:) Majd a kis lányom eldönti:) Vizsgák hiánya miatt nyugisabb idők következnek.
A barátaink nagy részére most jött rá a házasulás feelingje és egymás után két hétvége is lagzi. Persze nekem kell vezetni és én cipelek mindenkit haza is. :( Én meg szenvedek(lábgörcsök, alig bírok ülni stb.)
Nászút???!!!Balatonkenesére megyünk,a T-com hotelbe! Közölte velem a védőnőm,hogy szinte semmit se csinálhatok.../Balaton,napozás,wellness programok felejtős/,..El is vagyok keseredve :(
Amúgy hogy vagy?Hogy telnek ezek változékony időjárású napjaid?

Sanghai: Köszönöm szépen! Remélem találok magamnak valami olyat,amitől nem vagyok eltiltva. Van néhány jó ötletem, csak bírjam elég szusszal.
Hogy vagy? Éjszakáid nem kezdenek nehezedni? Mert én már néha azt sem tudom,hogy milyen pózban aludjak :)

Valaki nem tud valami jó kis kímélő kismama diétát?Eddig 70-80dkg-kat híztam 1 hónap alatt, na de az utolsó 5hétben felszedtem 4kg-t! Készen vagyok!!!
Bekövetkezett amitől féltem, van rajtam vagy 2 stira> kenegethetem magam feleslegesen :(
A kórház engem is érdekelni,hogy mi a helyzet?!Én még soha sem jártam ott!!!Főleg ha le is kerül még egy szinttel!!!


További szép napot mindenkinek!!!!

Judit

Kép
szgiuditta
 
 


Sutimano76, Eötvös u.-ban lakom és Szunyoghy dokihoz járok.

Tegnap voltam a MÁV kórházban APF utáni Uh-n, a doki azt mondta, hogy méretek alapján csak 18 hetes. Biztos az első terhesség miatt, de állandóan izgulok, hogy minden okés legyen...Alig várom, hogy megszülessen és lássam, hogy minden rendben van. Persze, akkor majd izgulhatok másért :shock:

Most meg kismama tornát, jógát, bármilyen mozgási lehetőséget keresek. Amiket eddig találtam,mind délelőtt van, de még dolgozom, így nekem csak du. 5 után jó.

Ti hogy bírjátok a meleget?

Orsica, kitartást Neked! Könnyű és gyors szülést!

Üdv
symont
 
 


Szia symont!
Én is állandóan izgultam az elején, főleg, hogy tavaly volt egy vetélésem, de a 20. hét után kezdtem megnyugodni. Most már a szüléstől kezdek egy picit tartani.
Eddig a Baross utcába jártam tornára, nagyon szerettem, de már nem dolgozok és messze van. Itt is vannak öt után órák .
http://tornastudio.hu/

A Nagy Lajos király úton van a bbgo, ahogy nézem ott is van öt után óra, lehet elnézek oda én is. www.bbgo.hu
Jógára jó hely a Padma stúdió: www.jogastudio.hu

Judit
: Mi Sopronba megyünk jövő héten a férjemmel egy hétre, de már én sem wellneszezek, csak kirándulgatni fogunk jórészt. Erre az évre azt hiszem ennyi lesz a nyaralás.
Már sokkal fáradékonyabb vagyok mostanában, napközben igénylem a többszöri ledőlést, de az időjárással eddig nem volt gondom. Igaz a nagy meleget sosem szerettem.
Vigyázz te is magadra, pihenjél, amennyit csak bírsz.

sanghai: örülök, hogy bejött a jóga. Torna után én is mindig frissebbnek érzem magam, és az én elgémberedett részeimnek is csuda jót tesz.

Kép
stocki
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a bíztatást, és drukkot, mindenképpen adok majd helyzet jelentést a viszonyokról, na meg a többiről.

A tornával kapcsolatban én tudom ajánlani a bbgo-t, Beához jártam az első terhességemnél, és nagyon jót tett. Nekem az a fajta torna nem jött be, amit általában kismama tornának hívnak, hogy felemeljük a lábunkat... letesszük... és lihegünk... na ez nekem túrót sem ért. Itt rendesen leizzadunk közben, persze óvatosan, és csak olyat amit lehet. Szóval nekem ez jött be, és itt a Bea ilyen tornákat tart. Csak most nem jutottam el csak párszor.

Aztán majd jöhetnek a babás foglalkozások is, azok is jók.

na ennyit a reklámról :D

Judit! Én úgy tudtam, hogy természetes vízekbe lehet menni, ha minden rendben van a terhességgel, valaki még uszodába is jár, oda mondjuk nem mennék a fertőzések miatt, de a Balcsi szerintem mehetne. Persze jobban tudják a védőnők. Épp a minap kérdezte tőlem meg a védőnő barátnőm, hogy szerintem hogy is van ez :lol: De ő még csak 2 éve végzett :D

Holnap megyek ctg, csüt-n doki, majd jelentkezek.
Üdv mindenkinek

Családient.hu vonalzók


Kép
orsica
 
 


Judit!
Én épp a múltkor kérdeztem rá Fábiánnál, azt mondta, Balcsi az nyugodtan mehet!!! Szerintem jobb, mint főni a 40 fokban. Még egy tippet hallottam: ha az ember tart vmi altáji fertőzéstől, akkor pár csepp teafaolajat érdemes cseppenteni a tisztasági betétre, mert az elég jól fertőtlenít. Azt tudom,hogy ez tényleg az egyik leghatékonyabb természetes antibiotikum, de ilyen formában még nem használtam... Volt, aki azt mondta, hogy ha sokat teszel belőle, csíphet. Viszont baromi jól elpusztít minden nemkívánt kórokozót. Lehet, h majd mi is lenézünk a balcsira, és akkor kipróbálom.

Sutimano, köszi, nagyon kíváncsi vagyok!

Kép
Kép
sanghai
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?