Új privát üzeneted érkezett!

csak étfutottam gyors.
látom a hzzátálálása téma, akkor én is leirom nekünk miket mondtak.
a gyerekorvos aki egbyen vmi etkezési tanécsado is azt mondta az 5. hotol kezdjem és 30ghus, 50g répa és 70g krumpli igy egyben. gyümölcsöt 1 honap után adjak.
a másik azt mondta föttrépa, majd jöhet a krumpli, söt még az almát is fözzem meg.
na akkor szerintetek? azt tudom még nem kezdem, majd 5hos kora felé. hogy alma lesz e vagy répa majd meglátom.

zsany: ne parázz h petra nem evett, azt mondta a gyerekorvos lehet lesz ilyen h nem eszik annyit, ez tök normális, nem kell megijedni.

kaandi: tényleg 6 hos korig jo csak menni uszásra? csak azért mert itt szeptember vége felé kezdödik és akárhogy is számolom mandarin7-8 hos lesz. és nekem azt mondták bármikor el lehet kezdeni.

aposom tegnap megint bebizonyitotta h egy- nem is tudok rá szavakat találni- nagypapa. komolyan undorito és uuuuuutálom.

Kép
Kép
nicko
 
 


Zetivera: Gyönyörű!!!
Ja, a cumidolgot írtad... Más megoldás? Ha körbeburkolod, nem jobb? Mert igénye nem lehet ennyi szopira!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Nicko: Apósod mit tett? :?:
Érdekes, Magyorországon azt ajánlják, hogy 6 hós koráig ne adjunk húst és az ételeket fokozatosan, egymás után vezessük be... :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 

 
 

Arra már gondoltam hogy a kajáról le kéne szoktatni, egy darabig csináltam a felveszem-megnyugtatom-visszateszem dolgot, de jópár nap után is legalább egy óra volt ez a műsor, egyszerűen nem bírtam. Nem tudta megszokni ezt, pedig tényleg jópár napig csináltam. Aludni csak hason tud, úgy nem tudom becsomagolni, a karjai kellenek. Visszaviszem a dokinak, hátha még garanciális. (hú de sz.r poén :oops: :lol: )
(Julcsi nekem van egy fél kántor-szakmám, nagyon sajnálom hogy nem fejeztem be. )

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


ja és akkor most egy 3. verzio a hozzátáplálásnál:
1hét: a tejcsi elött pár kanál répa, minden nap egy kicsivel több.
2. hét: ha jol viseli a baba lehet krumplit hozzá adni, az adagokat gyorsabban emelni
3.hét: hust lehet hozzá, ha egy fél bébiételt megsezik nem kell tejcsivel már megkinálni.
majd esténként be lehet vezetni a tejpépet.
azt ajánlja h legkorábban 4. ho legkésöbb 6. hoban tanácsos elkezdeni.

Kép
Kép
nicko
 
 


A husin nekem is kikerekedett a szemem... én első körben nem adnék még csirkét sem.

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


julcsi most ezt tényleg irjam le?

Kép
Kép
nicko
 
 


Én is kíváncsi vagyok :) írtam már ide cifra dolgokat, és megkönnyebbültem. :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


szoval...
ugy kezdödött h kérdi aposoma férjem h a sogornöm diplomaosztojárol vannak e már képek. mondja férjem vannak csak az összes el van mosodva. férjem aposnak: de a keresztelöröl neked is elöhivatunk 5 képet. erre ö igy nyámnyogva jaaaaaaa. kb ugy hangzott :mi a lof.asznak, nekem ilyen nem kell. tudjátok fölt a fejem. az idiotája nehogy örülne h kap erre még huzza a száját. de a tusko sogornömröl (jo a gyereke) arrol aztán kell.
el sem hiszitek mennyire utálom öket, na jo azért vannak kivételek. ha otthon lennénk mandarint mindenki körbeugrálná itt meg ha mi nem visszük senkit nem érdekel. esküszöm nektek ha nem hoznám le 2 hétig az emeletröl ez meg sem kérdezné mi van.
tudjátok mennyire utálok itt lenni?! csaka férjem miatt csinálom, különben már rég nem itt lennék. meg sem akarok senkit ismerni itt már, feladtam azt hiszem teljesen. azért arra törekedni fogok h mandarin gyerekek közé kwrüljön.
na kipanaszkodtam magam

Kép
Kép
nicko
 
 


vera: teával nem probáltad lerázni mármint éjjel? mandarin igy tanulta meg. a cumi nálunk sem segitett sajna
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nicko 2009.06.08 14:18-kor.

Kép
Kép
nicko
 
 


Nico: persze lehet menni később is, csak azt mondják, h a búvár reflexük 6-7 hóig marad meg nekik, ezért... :lol: :lol:

Kép
kaandi
 
 


Szegény Nicko...a férjed nem költözne Mo-ra a kedvedért?

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


Nicko eddig lusta módon inkább betömtem a száját a cicicvel, az mindig készen állt. Ha teát adok lehet hogy arra szokik át, nem? De azért egy próbát megér, nincs vesztenivalóm.

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


Hát Nicko sajnálom, azta labanc úristenit.... :cry: persze vannak kivételek! gondolom! De legalább tudsz menni sokat síelni!! Minden rosszban van valami jó és gyönyörű környezetben éltek!!

Kép
kaandi
 
 


Ja, Nicko, nem költözne? Ha neked ennyire rossz?

Zetibebi: Én hason be szoktam csomagolni, úgy, hogy a kis karjait kiveszem... Nem mintha olyan sokat segített volna eddig... :roll:
És a teán már én is elgondolkodtam... (Mondjuk két szopit kibírunk, csak ha több lenne, akkor) Bár asszem Marcinak sem kellene már 7-8x ennie egy nap... :? Szóval bagoly mondja verébnek, de segíteni akarok, azért ötletelek itt. :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


vera: szerintem is megér egy probát, mandain sem szokott rá, pár nap mulva nem ébredt már fel. mondjuk csak 1x kelt elötte is.
költözne ö szerintem, de nem tud egy szot sem magyarul, na meg ebben a sz.r helyzetben mit csináljunk ott. itt legalább jol keres, szereti a munkáját. csak vhol én nekem hiányzik a boldogságomhoz egy kis darab

kaandi: igaz ,na de akkor inkább nem mennék sielni :?

Kép
Kép
nicko
 
 


Nicko erre tényleg nincs szó, hogy milyen az apósod... :evil: most miért kivételezik... a sógornőd miért fontosabb...

Zetibebi le a kalappal előtted! Nagyon édi Oli! :wink: amikor Oli eszik akkor bőségesen bekajál vagy csak cicizni kel fel?

Julcsi-79 ááááá nem szabad anyósra hallgatni szerintem nem is emlékeznek már rá, hogy mit kell egy picibabának adni!!! :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


pár kép
nálunk 2 szivárvány szokott lenni egyszerre 8) Kép
mandarin dolgozik
Kép
hammmm bekaplak
Kép
van egy ölebem
Kép

Kép
Kép
nicko
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 14:56-kor.
Vendég
 


Nicko, mondom én h gyönyörűűűűűűűűű, na meg mandarin is nagyon ari :D

gabi: a visszafelé nyilakkal ott fent a fájl alatt tudsz mozogni ide-oda visszA :lol: :lol: próbáld ki!

Kép
kaandi
 
 


Mondtam már, hogy Crtl C és Ctrl V!! :wink:

ladmon
 
 


Mandarin nagyon ééédes, a dupla-szivárványos lakhelyről meg nem is mondok semmit!! :D

ladmon
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 14:56-kor.
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 14:57-kor.
Vendég
 


nicko! én csak itt álmodozok! Gyönyörű helyen laksz!!!na meg fiacskád is édes nagyon!

Talinekem is ok!!!a júl.1.

nemnagyon olvastalak titeket, csak futtában....látom már minden hozzátáplálnátok, meg főzelék is előjött...hát nálunk Vinci szopizik, és csak gyümit eszik még mindig, és van hogy babaételt veszek, mert nem adhatok mindig banánt....más nincs, na meg almát. Őszit vettem,. de kemény, és savanyú még, így üveges kajiban ette...
Én adok tejpépet neki, nagyoknál bevált :)
Kakilásunk viszont sajna igen gyér lett, sűrübb is az állaga, 2-3 naponta van csak, úgyhogy próbálok neki kicsit hashajtós kajikat adni. a sok banán nála szorulást okozott, de az is lehet, hogy együtt a szopival nem jó. lehet ki kéne hagynom egy szopit naponta, mert már igen sokat megkajál gyümiből.....
előbb szopizik amúgy, és utána ezsi a gyümit., aztán vagy iszik teát, vagy megin kis szopizás...
krumpit majd jövőhéten kezdjük....Ha jól belegondolok a nagyok ekkora korukra már régen főzelékeztek :) Amúgy imád enni a csemete, és simán kiakad, ha nem teszem fel székre az asztalhoz az autósülésben, mikor mi eszünk :):)ha már kötöm a partedlit, majd elszáll, úgy örül :)

na megyek, keltenem kell Vincit kajihoz, meg menni kell még boltba, mert Andris holnap megin osztálykirándulni megy, és még semmit se vettem neki kajára :):)
eset talán már ráérek...de most apa itthon betegen....rosszabb mint a 3 gyerek együttvéve :) azt a nyűgit amit le tud ilyenkor vágni! Na de azér sajnálom szegényt...fáj a feje, van kis láz, meg alig bír mozogni. remélem nem a h1n1..vagy mi. :):)
ja, és szép volt a tegnapi szavazás eredménye!!! Frankón narancsárga lett az ország :) Én reménykedek még valami jóban!Végül is a mi országunk!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


ja és Vinci 6300g, és nem mértek hosszt, mert süket banya a védőnéni :(majd lemérem itthon!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


én is úgy csinálom gabi,h mikor visszanézek nyíl és aztán megint vissza az íráshoz, nem ctrc zek,naaaaa próbáld már ki a kedvemért!!!!!!! :lol: :lol:

Kép
kaandi
 
 


ja és nem lázasodott be, de a biztonság kedvéért kapott kúpot, aludt sokat viszont, na majd megnézem azt is a királyhágósa6t, az a béke tér,nem? itt a gyerek a kézben látszik... :lol: :lol:

Kép
kaandi
 
 


Nálunk tegnap 6700 g-ot nyomott a mérleg. :shock: hete volt 5700.
De szerintem épp tele volt a pocakja és ruha is volt rajta, szóval inkább csak 6400 körül van. :) Én megmértem centivel, kb. 64-65. :)

Ma evés előtt attam neki reszelt almát. Aztán benyomott 200 ml tápszert, majd böfizett és a következő böfivel visszajött az alma. Érdekes, mert azt ette először és szinte csak az jött vissza, a tápszer nem.
Most nemrég megint adtam neki egy pár kanállal, jól elnyamnyogott rajta, aztán elaludt. :) Most eddig még nem jött vissza.

Van egy német könyvem a babápolással...stb. kapcsolatban, ebben le van írva, hogy szép fokozatosan hány hónapos kortól milyen zöldséget-gyümölcsöt, húst lehet adni. Ebben is az van , hogy már nagyon korán lehet húst, amin én is csodálkoztam. :roll: Én egyelőre csak a gyümölcsökkel-zöldségekkel próbálkozom és tejalapú dolgokat én sem szeretnék még adni jó sokáig. Bár a tápszer is tehéntej alapú, amit kap. :roll:

Hasmenésünk még mindig megvan, bár szerencsére továbbra sem olyan sűrűn, mert csak kb. kétszer egy nap. A doki szerint meg lehet próbálni szójatápszert, szóval lehet hogy kérek rá receptet. Jövő héten úgyis mennünk kell oltásra.

Egyébként jól tudom, hogy a tápszeres babáknak nem kell K vitamint adni? Az 1 orvosi kontrollvizsgálaton kapott, de szerintem azóta nem és nem is mondta, hogy kellene. Megnéztem, a tápszerben van jócskán, csak nem tudom, hogy ez fedezi-e a szükséges adagot. :?:

Panna
pandusika
 
 


Bogi, képzeld Bencus aludt 1 órától 4-ig! :shock: Ilyen már egy hete nem volt, de most tök vidám, nem nyüszi! :) Én is vele szundiztam! :oops:

K-vitamin, igen csak anyatejes tápláláskor kell adni!

Millye, hát még jó hogy el tudott jönni anyukám, férjem szerdától lesz itthon! Érden lakik anyukám, szerencsére közel, vett ki szabit!

TAli, nekem ok az időpont!

Zétivera, nagyon édes Oli! :lol:

Hozzátáplálás, nekem a védőnő 6 hónapot mondott, gyümölcslevekkel, és gyümölcspépekkel az első körbe!

Nickó, após :twisted:
Nagyon szép a szivárvány, na persze a legszebb Mandarin! :lol:

Ikverus, Apának jobbulást!
zsu83
 
 


Panna, szerintem tápszernél már nem kell adni a K-vitamint! :roll:
zsu83
 
 


Hú lányok ti mennyit irtok.
Na én meg úgy tudom hogy fehérjét és szénhidrátot egyszerre adni nem szabad...én már nem értem ezeket...megyek majd a "nagy könyv"szerint.Igaz sz.tem mi csak 5,5hósan kezdjük el a hozzátáplálást.Igaz a mai evése is katasztrófa volt :cry: beveszem kiköpöm-beveszem kiköpömött játszott az édes....mirre én közöltem vele más baba örülne ha anyukájának lenne tejcsie...erre képen röhögött.
Nikó apos egy állll...attt :twisted: de nem csipem az ilyen embereket!Amugy a kilátásért még mindig irigykedek,ja és mandarin gyönyörű...és te is nagyon csini vagy.Kitartás..nehéz a külföldi élet,de meglehet szokni..igaz mi se lennénk itt, ha nem ennyit lehetne itt keresni :wink:

Panna mi se szedünk K-vitamint,anno nekünk megkapta ezt injekcióba..ja és egész Dánia területén nem is lehet kapni K-vitamin cseppet,szerintük egyszerűbb még csecsemő korba beadni injekcióba.

Sürü nap volt a mai....mivel apátoó kaptam tegnap egy új hiper szuper fritüt, igy ma dupla mennyiségű Tiramisuval várom...nemsokára megérkezik...
Bogi...jaja mensi :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


babanyul: egy cipőben...Szoni ránk ver legalább egy kg-t

julcsi: akkor inkább gyümi és zöldség, jul.1. nyugta.

nicko: mi a baj apóssal? persze ha nem akarsz nem válaszolsz.
na közben ahogy tovább olvastam látom, és máshova költözni,
albérlet...vmi?

zsu: irigykedem, Füge apán a kenguruban aludt auchanban

Kép
budabo
 
 


Julcsi örülök ha filózol a dolgon, a fene se tudja mikor esik le egy olyan ötlet ami sorsfordító lehet :wink:

Nicko ma éjjel Olivér teázik úgy döntöttem :wink:
Nem lehet könnyű neked...viszont tényleg nézd a jó oldalát, mesés a hely ahol éltek, rengeteg irigyed van emiatt, és ha nem lennél ott nem lenne ez a gyönyörű Mandarin sem :D Már akartam is kérdezni, honnan ered a Mandarin?

Millye Oli éjjel nem csak cicil, eszik is rendesen, úgy mint nappal. Ha megszűnnek az éjjeli kajázások szembe kell néznem 1. a tejtermelés visszaesésével, 2. Olivér súlygyarapodásának csökkenésével. Ezt a kettőt tuti meg kell oldani ha éjjel nem fog enni. Írok pü-t.

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 14:57-kor.
Vendég
 


Bogi, Bencus meg elaludt a cicin, aludt mellettem egy órát, aztán átraktam a kiságyába!
zsu83
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.22 14:58-kor.
Vendég
 


Gabi: Igen, kitörlődik...

Gyerekem frankón cseszik elaludni..... Egész nap. Üvölt a kiságyban! Szép az élet!

Erről jut eszembe: Hugic, ti hogy álltok?

ladmon
 
 


Gabi: Vecsésen, Lőrinci út, Kati Bababolt, ott van minden! néz rá az interneten,így h Katibababolt, du 4-20 ig van nyitva.

Kép
kaandi
 
 


magma?

Kép
kaandi
 
 


zsu: jó nektek, dokinő azt mondta örüljek hogy ennyit alszik a gyerek, délelött csináljak meg mindent egész napra. Ja, de attól még estére elfárad, és azért neki még egy vagy két normális alvásnak kell hogy legyen szerintem. Na mindegy, holnap nem keltem és meglátjuk hogy lesz,max 3 óránként fog enni.

Remélem nem fogunk lázasodni.

Millye: meg van a hiba :oops:

Kép
budabo
 
 


köszi a dicséreteket

gabi: ne aggodj ez nálam sem müködött még, mindig kitörlödik.

verus: jaj ne is mond a férfiakat betegen. nemcsak a tied ilyen ám

panna: nálunk sincs kvitamin. akkor kapott amikor megszületett meg 1 honaposan azt hiszem.

zsany: hát igen, mindig a pénzröl szol a dolog. fritü az mi? fritu? milyent kaptál?

bogi: jo lenne albérlet dehát inkűbb minden honapban maradjon meg az a pénz és kibirom a hülyeségét. még jo h noncs sokat itthon, igy könnyebb.

vera: ne kérdezd honnan, egyszercsak kicsuszott a számon amikor megszületett, azota mindenkinek mandarin. különben van jelentése, megnéztük a wikipedián. hányszor kel oli éjjel. azt mondom ha sokszor akkor ne adj neki minden alkalommal teát mondjuk minden másodiknál csak. és kitartás mert tuti nem fog eslö éjjeltöl jobb lenni. tudod türelem rozsát terem. megnyugtatlak a cumitol mandarin sem aludt ám vissza. söt a végén már 2x is felkelt néha.

zsu: napirendetek hogy áll? nekünk 2 napja visszállt a régi kerékvágásba.

ladmon: ha nem alszik esztike én el sem merem mondani mennyi mandarin alvása 1 nap mert megköveztek érte:-)

azt hiszem lassan kacagás lesz. minden este amikor veszem le a felsöjét fürdéshez hát ugy örül neki, és ma már egy kacajhang jött de nem volt az igazi.

eldöntöttem h minden este megyek biciklizni, ma már vtam. nekem is jot tesz meg a kutyának is.

szépséges éjjelt és álmokat

Kép
Kép
nicko
 
 


hosszúujjú bodyt én brendonban vettem legutóbb 1000ft alatt...800-900ft-ért kb, de fenn van interneten, és nagyon jó minőségű!!!!
http://brendon.hu/ProductSearch/browser ... ssz-hosszu
a sima egyszínű is ugyanolyan minőség, mint a mintás, de most nézem hogy a mintásak sem drágák, leértékelés van!!!!!!!

fürdés előtti vetkőzés nálunk is vidáman telik, mondom neki, hogy megyünk pancsizni...vetkőzünk, és majd elszáll, és nagyokat nevet :)

Husit szerintem csak 5-6 hósan kaptak a nagyok is!
akkor is először marhát asszem, meg csirkét....turmixoltam a csirkelevest, de akkor már télleg 6 hósak voltak. Én még 4hósan nagyon korainak tartom.

na, jóéjt, migyá jönnek haza a vizilabdabajnokok :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


nicko: azért rossz lehet ilyen hangulatban, de ott van neked Mandarin és a párod és a kutyus és este a bicaj :wink:

Kép
budabo
 
 


Gabi, épp én is hosszúujjú body-vadászaton voltam ma! :lol: és szintén bosszankodtam, hogy sehol sincs, aztán a Corában találtam 500 pénzért akciós Disney baby-set (persze rózsaszínt :lol: :lol: :lol:)

Nicko, még mindig gyönyörű a hely, ahol laksz, bár ahogy olvasom, ez most nem vigasztal nagyon... :( sajnálom, hogy olyan egyedül vagy ott, jó lenne tényleg, ha tudnál találni a környéken normális embereket, hogy ne csak a hülye apósodat kelljen hallgatnod :( Nincs arrafele valami baba-mama torna, vagy csoport, vagy ilyesmi, ahol esetleg ismerkedhetnél?
Ja és az ölbekutyád helyes kis "csöppség" :)
Mandarin meg nagyon nagyot nőtt, legalábbis ezeken a képeken most egész nagyfiús a pofija :)

Hozzátáplálás: mi se kezdjük még el, majd hat hósan, ha addig még lesz elég tejem. Ha nekiáll megint ébredni éjjel, vagy ilyesmi, akkor persze kap előbb. Meglátjuk.

KépKép

KépKép
stelly
 
 



Kép
budabo
 
 


Bogi,ez nagyon jó, köszi!!! Itt még nem is jártam! :lol: :lol:
na itt is azt írják,h két etetés között!,nem?

Kép
kaandi
 
 


kaandi: :lol: igen, én meg úgy döntöttem, hogy Fügém kapja a gyümit, gyümihusival és kb. 2-3 múlva de lehet hogy előbb elkezdem a krumplit,répát. Ha dokinőre hallgatok a tejpét jönne előbb, de az is csak 5 hónaposan a főzelék meg 6. Na szerintem előbb kezdünk, de az majd Fügcsitől is függ. Ja képzeld sórógnőm annak idején a krumplit paradicsommal adta a kereszteknek és imádták.

Kép
budabo
 
 


Hugic: SZÖKÉS mindjárt kezdődik :lol: :lol:

Kép
kaandi
 
 


a paradicsomos dolgokat Erik is imádta, Dani meg olyan rég volt, ó de kár, h így elszaladt az idő... :cry: :cry: szerintem is kezdjétek el madj, mit akartál írni 2-3 hét múlva?

Kép
kaandi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?