Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kata, nekem ez nagyon pénzéhesen hangzik. 6 mp-es 12. heti uh, és menjetek magánba, ha mozizni akartok? Én sztk-ba járok, a dokim a 16. heti vizsgálatkor fogjuk felkérni a szülésre, de a 12. hetu uh-on 30 percig voltam bent. És totál kedvesen magyarázta magától, hogy ez a könyöke, ez az ökle, a talpa, a kis agyacskája, a gerince vonala...
Nagyon hálás is voltam neki érte, és ekkor dőlt el, hogy több filozofálás nem kell (kell e dokit fogadni vagy elég szülésznőt) szeretném, ha ő lenne a szülésemnél, mert jól fog bánni velünk.

Gombi! Nekem sincs pesti ideiglenes lakcímem, de ez sem a védőnőnél, sem az sztk-ban nem számít. Bár amennyire "egységes" az országban az orvosi ellátás, nem tudom, hogy ez csak orvos/védőnő függő-e, de szerintem mivel szabad orvosválasztás van nem. A védőnő meg csak a tartózkodási helyed szerinti lehet. Szóval emiatt szerintem ne aggódj. Egyébként tapasztalataim szerint a főbérlők nem nagyo szeretik bejelenteni az albérlőiket, hogy nehogy elfelejtkezzenek kijelentkezni, aztán baj legyen belőle. Állítólag, ha adott lakásban 5 éve be van jelentve valaki, akkor az már szinte résztulajdonosnak számít (kolléganőm panaszolta, hogy a fia barátnője, aki még csak nem is menyasszony, a fejéhez vágta, hogy lassan 5 éve él a fiával, így ha szakítanak, a lakás fele az övé. Kérdeztem erre, hogy és ha letagadja az élettársi kapcsolatot? Erre felelte, hogy mivel be van jelentve a lakásba, az elég bizonyíték. Hogy ez valóban így van-e?...) Szóval én nem reménykednék, hogy máshol engednek bejelentkezni. De ne legyen igazam.

Én már vettem eg kismama nacit, holnap veszek még egyet. Nagyon kényelmes, és hiába nem akkora a hasam még mint egy dinnye, nem néz ki hülyén rajtam, szépen kifeszül, és persze még van hely nőni is. De én is nagyon várom a jó időt, mert ettől az esős időtől jobban fáj a fejem, fáradtabb vagyok...

A magzatmozgásról már volt szó? Jól lemardtam, pedig próbáltam bepótolni. Éppen azon agyalok hogy amit a múlt héten éreztem az lehet-e a baba? Csak kétszer éreztem: először mintha egy lufi ütődne a hasfalamhoz háromszor, másodszor pedig mintha kipukkadt volna egy buborék. Tudom, hogy korai lenne első babánál, ezért nem is tudtam be annak, bár a fejemben ott motoszkált. Egyik barátnőm viszont rákérdezett, hogy mikorra mondták, hogy érezhető lesz a mocorgás, és szerinte a babát érezhettem. Azt viszont nem kérdeztem, hogy akkor az azóta eltelt 1 hétben nem kellett volna még éreznem? Szerintetek? Van aki érzi már? És mennyire rendszeres?
Vendég
 


Hát én nem tudom, mennyire lehet a baba, amit érzek, de ez a buborékpukkadás nekem is volt. Egyszer meg mintha egy nagy ér vert volna a hasam aljában, de nem olyan ritmusban, mint a szívem. Mondjuk két-három naponta, talán két hete volt először ilyen... Én azt hiszem ráfogom, hogy ez a babó :D Olyan megnyugtató érzés!

briell
 
 


Sziasztok :-)
Huh, kicsit kivagyok egész nap rohangáltunk, ügyintéztünk, jól elfáradtam..
Megkérdeztük az önkormányzatnál, hogy mi kell az apasági nyilatkozathoz (nem vagyunk házasok), és egy csomó minden... orvosi igazolás, hajadonsági nyilatkozat, satöbbi... olyan kedves volt a hölgy! Azt is megtudtam, hogy a baba lakcíme automatikusan az anyuka állandó lakcíme lesz...
És rákérdeztünk arra is, hogy milyen módon lehet lakástámogatáshoz jutni a kerületben... Annyira szeretünk itt lakni és jó lenne már saját lakást fizetni, nagyobb lenne a biztonságérzetem. És lehet pályázni, csomó lehetőség van, de mi kell hozzá? Kerületi lakcím :o
Lehet én vagyok túl naív, de szerintem ez akkora hülyeség!!! Ahelyett, hogy örülnének annak, hogy egy fiatal pár itt akar "letelepedni", itt költené a pénzét, a helyi vállalkozásoknál.. :evil:
Vendég
 

 
 

Tedorka, van esetleg telefonszámod a védőnőhöz?? Ha tényleg olyan rendes felhívnám!! És hogy működik náluk, időpontot kell kérni oda is??

A SOTE-s tapasztalatokon csak nagyokat nézek :shock:
Nekem múltkor azt mondta az orvosom, hogy kapok fényképet a 12.heti UH-ról, hiszen azt alapesetben nem ő csinálta volna, hanem ő csak kiértékelte volna az eredményt.. (Most hogy ugyi változott a helyzet és 16-án ő csinálja, mert nem volt időpont, hát remélem így is kapok fényképet..)

4D-re egyébként mikor érdemes menni? És hova?

Én még nem érzek semmit a magzatmozgásból "fizikálisan", de lelkileg érzem, hogy mikor alszik, mikor van ébren.. vagy ez hülyeség és csak beképzelem??
Vendég
 


De jó Brill! És ezek után még aggódol? :) Mármint ha 2-3 naponta érzed a ficánkolást.

Most már tényleg nem tudom mi van. Na mindegy, majd a dokit megkérdezem. Mert ezek szerint én is a babát érezhettem, de azóta hogy miért nem? Remélem minden ok. Bár délután is lefeküdtem, és próbáltam beszélni hozzá, mutassa meg hol van egy kis ficánkával, erre egy kis idő múltán folyamatos hasi feszülést éreztem. A hasamhoz nyúltam ahol feszült, és totál ki volt emelkedve a méhem. Nagyon kitapintható volt pár percig. Szóval nem ficánkolást éreztem, de mintha így akarta volna tudatni minden ok, és hogy hol is van. Szóval Gombi, szerintem nem hülyeség, hogy lelkileg érzed a babád.

Szerintem is hülyeség Gombi, hogy a már adott kerületben élők kapják a támogatást. Azt megkérdezhetem, hanyadik kerület és mekkora összeget adna? Kamatmentes hitel formájában, vagy vissza nem térítendő támogatást adnak? Mi is lakásvásárlás előtt álunk, így nagyon érdekelne, hol mekkora összegeket adnak. Jó tudni, kb. mire számíthatunk. Ja, Gombi. szerintem más kerületben is érdeklődjétek meg a támogatásokat, mivel nem azonosak a feltételek. Feltéve persze, ha nem ragaszkodtok az adott kerülethez.

Ha már az anyagiaknál tartunk: az önkormányzatok úgy tudom adnak valamilyen születési támogatást. Ez önkormányzatonként eltérő. Érdemes ennek is utána nézni. Már csak azt nem tudom, hogy ez azonos-e az életkezdési támogatással, amit ha jól tudom a babkötvénybe ad az önkormányzat. Ti ezekről képben vagytok, hallottatok róla?
Vendég
 


Szerintem a 4D-t azalapján döntsétek el, hogy mire vagytok kíváncsiak: a babát szeretnétek térben időben látni, vagy a rendellenességekre vagytok kíváncsiak. A rendellenességek miatt érdemes a 16-20 hét között menni. A 22.hét után kezdenek húsosodni, utána szebben láthatóak. Bár nekünk nyilván már most is gyönyörűek lennének a kis csontijaink, de mégis csalódás lehet, ha jó, látványos babaforma képekre vagyunk kíváncsiak
Vendég
 


A 4D-s képek között vannak képek a 12. héttől. Hát még a 12 hetes babák is gyönyörűek. Szerintem a 16. heti vizsgálat után kérünk 4D-re időpontot.
Vendég
 


O'hara: a 13.kerben lakunk, már lassan 7 éve! Nagyon jó környéken (ugye Tedorka :) ) és nem szívesen hagynánk itt, sem a már kialakult barátságok, sem a helyi "adottságok" miatt... Csak hát albérlet mellett félretenni annyit, hogy összejöjjön az önerő.. de nem panaszkodom, nem mi vagyunk az egyetlenek, akik ezzel a problémával küzdenek... A röhej az, hogy most 3 szobás lakást szeretnénk kivenni (párom munkája miatt muszáj a külön hálószoba- külön gyerekszoba) és amennyi a bérleti díja, abból már a hitelt tudnánk törleszteni.... :twisted:
Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy milyen konkrét összeggel támogatnak és milyen formában. Arról hallottam, hogy pl. most is adtak át egy 30 lakásos újépítésű házat, ahova pályázni lehetett...

A támogatásokról/ juttatásokról ennyit tudok én is:
http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=43203
Vendég
 


Hát a XIII. kerület valóban központi, jó hely. De gondolom az árak is "jók", bár mi a XV. kerületben szeretnék majd lakást venni, így a XIII. ker. áraival annyira nem vagyok képben. Az valóban úgy van, hogy a hitel ugyanannyia sok esetben, mint az albérlet ára. És akkor csodálkoznak a politikusok, hogy mi magyarok miért ragaszkodunk annyira ahoz, hogy saját lakásunk legyen, ami adott helyhez köt minket. Akinek van egy kis önereje, nyilván nem egy idegen zsbét tömi majd, hanem inkább hitelt vesz fel. Annak 20-30 év múlva legalább már lesz látszatja, egy saját lakás, ami esetleg a csemetéknek is kiindulási alap lehet.

Ezt találtam még arról, mikor érdemes 4D-re menni, talán segít:

http://www.csodabent.hu/mikorerdemes
Vendég
 


Mindenesetre szülői, vagy egyéb segítség nélkül nagyon nehéz elindulni egy fiatal párnak... Engem személy szerint "csak" az bánt, hogy világ életemben dolgoztam, már továbbtanulás alatt is (19 éves korom óta), és nem érzem azt, hogy "igen, megérte"... :cry:

4d-s vizsgálatra én akkor mennék szívesen, amikor már egészen jól kivehetők a babó vonásai, próbálok türelmes lenni és kivárni a 20onpár hetes korig.. Nem biztos, hogy sikerül.. :oops:

A 15.kerület is nagyon jó!!! Nézegettem ott is lakáshirdetéseket. Olyan szép lakások vannak!!! És aztán felébredek arra, hogy az északi szél rácsapja a kisujjamra a mesekönyvet :D
Vendég
 


4D-s uh témához: mi a fiamnál a 18-20. héten voltunk, az azért jó egyrészt, mert egyben genetikai uh is ( igen lényeges dolgokat néznek rajta), másrészt belefért a képbe, és tökéletes vékony babaformája volt, abszolút nem csontváz, nagyon pozitív meglepetés volt! A nemét is megmondták, és mozgolódott összevissza, nyitogatta a száját, szopogatta a csuklóját, ásítozott - nagyon édes volt! Ja, és totál látszott még a nagyon pisze orra is, ami tökéletesen olyan volt születésekor is! Most is ebben az időben fogunk menni.

A baba nemével korábban az a baj, h. elég nagy a tévedési arány... kolléganőmnek is mondta egy egyébként kiemelkedő tudású uh-os orvos a 16. héten, h. fiú, aztán 10 hét múlva már kislány volt... A 16. hétig még nagyon összetéveszthető a kislányok és kisfiúk nemi szerve, nagyon hasonló! Szóval szerintem addig nem érdemes nézetni, vagy csak tippnek jó.

Kép

Kép
nóna
 
 


Sziasztok, vagyok ám én is csak ritkán jutok a géphez, próbálom vissza olvasni amit eddig írtatok, de még nem jutottam a végére. :oops:
Nagyon esemény dús a hetem így nem biztos, hogy a héten tudok jönni olyan sűrűn, a szombat miatt egy kicsit ideges vagyok, akkor lesz a párommal a polgári esküvőnk. Olyan ideges vagyok mintha először mennék férjhez. :oops: :D

manocskak
 
 


O'hara! Születéskor minden gyerek automatikusan megkapja a babakötvényt, ez nem önk-i, hanem állami "adomány". Ettől függetlenül sok önkormányzat ad pénzbeli vagy tárgyi juttatásokat, ez is automatikus. Érdemes felhívni őket, hogy nálatok mit adnak. A XI ker. tudom, hogy 60 ezer ft-ot ad, legalábbis pár éve még úgy volt. Mi Érden csomagot kapunk, amiben van 100 db pelenka, nagyon szép ruhácskák, kombidressz, sapika, cipőcske, pléd stb...Ezekről hallottam. De lehet, hogy a ruhás tartalma változik, a pelusok az tuti. Így csak a kórházba kell vennem néhányat, amíg meg nem kapjuk a csomagot.
Remélem mire megszületik a kicsi, lesz még pénze az önk-nak, hogy ne vonja meg ezt a támogatást. Sajnos már minden pénzt elvettek tőlük is. :evil:

4D-re mi is a 18-20. hét között megyünk.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Én már egy hete kismama nadrágot hordok, sikerült vennem egy nagyon jó kismama farmert. Vékony anyagú, nagyon jó a szabása, mert szépen rásimul a pocira, de nagyon sok hely van még, mert jó nyúlós anyag, együtt nő a pocakkal.
Van még két másik is gatyám is, de azok már nagyobb hasra valók, máshogy van bevarrva a pocaktartó, nem körbe, hanem csak az elejére.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Manócskák: Kívánom, hogy nagyon szép esküvőd legyen! :)

Pókica: megkérdezhetem, hol vetted azt a nadrágot, és mennyiért? Amiket én próbáltam, azoknak mind olyan nagy volt a pocakbetétje... :(

Mi a XIV. kerültben laktunk évekig, és nagyon beleszerettünk. Azt hiszem, az még sokkal drágább. De kénytelenek voltunk jó messze költözni Pesttől, de nagyon nem bánom. Kezdett nagyon elegem lenni a tömegből, meg zajból. Vidéken jobb élni nekünk.

briell
 
 


Sziasztok! Remélem mindenki jól van!
Gombi: http://www.euszolg13.hu/wps/portal/euszolg/keruletiellatas?kat=vedono
270-3527 számon értem el őket, aztán mondtam, hogy kismama vagyok. Megkéredték hol lakom és már adták is a védőnénit. Vannak fogadóóráik, és időpontot adnak. Az enyém legalábbis adott egy időpontot, amikor ráért és csak velem foglalkozott.

Most már nekem is el kell mennem venni valami nadrágot. Nincs valami ajánlatotok Pesten, hova érdemes elmenni? Nem akarok méregdrága nadrágot venni...
tedorka
 
 


sziasztok
hogy vagytok ma?jó nektek ennyi mindent kapni a szülésre itt nem adnak semmit:(sajnos a polgármestrer nagyon undi csak magára gondol és persze a haverokra
kiváncsi vagyok mi lessz a 4d-én.mi jobban azért akartunk ilyen korán menni mert látni akarjuk hogy tényleg mindene meg van-e mert a 2d-én nem sokat lát az ember meg több szem többet lát.
aztán persze majd később is megyünk úgy a 20. hét körül utána meg már a dokim is csinál csak szerinte a 26. hét előtt nincs értelme így inkább elmegyek máshová.bár szerintem ezt nem neki kéne eldönteni hanem a kismamáknak na mindegy.
nóna az már kicsit durva hogy 16 hetesen téved akkor azért már látni rendesen.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


én a c&a ban vettem nadrágot igaz 9900ft volt de divatos és nagyon jó szabása van farmer

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Én is a C&A-ban néztem gatyókat. Mondjuk farmert nem próbáltam, és az már majd egy hónapja volt. Na, majd ha megint Pesten járok, megnézem újra.Mostanában nincs nagy kedvem beutazgatni. Olyan jó itthon pihizni :oops:

briell
 
 


én dunakeszin vettem lassan 2 hete de rám simán jó pocakban igaz a legkisebb méret bár elég nagy hasam van
81cm a has körfogatom annó a fiammal 28 hetesen volt 84 és most sem volt hasam terhesség előtt :oops: bele sem merek gondolni mekkora lessz:)
ja és nem híztam csak fogytam ez is érdekes

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


JO reggelt mindenkinek! Hogy vagytok lanyok? Azert remelem, mar mindnekinek elmultak a rosszulletei, bar par napja meg olvastam, hogy a 15. heten is szenved valaki :(
AZ nagyon szupi lehet, ha erzitek a babat mocorogni, en is alig varom. Nehanyszor en is ereztem valamit, de mindenhol azt olvastam, hogy elso babanal lehetetlen ilyen koran...nna persze azt is olvastam, hogy az 5. honaptol latszik a pocak, nekem meg mar hatalmas van, ugyhogy ez alapjan...
Vannak sportos nacijaim, amiknek boven jo lenne a dereka, de egyszeruen iszonyat kenyelmetlenek, mert erzem, hogy ott van vege az anyagnak es idegesit, akkor is, ha nem szorit...ugyhogy nalam egyertelmuen nyero az overall es az egyreszes ruha.

Kép
pumipumi
 
 


Nekem is 80 centi a hasam :) Mondjuk ez a derekamnál, ha kicsit lejjebb mérem, több. Én sem tudom, mekkora lesz a végén, de nem hiszem, hogy csak attól függ, mennyire gyorsan kezdett el nőni. Mondjuk én híztam is vagy három kilót már :(

briell
 
 



SZiasztok!

Tedorka, köszönöm az infót!!

Állítólag a Lövőház u-ban van egy nagyon jó kismama bolt és állítólag annyira nem drága... csak ajánlották, személyesen még nem voltam, bár lassan időszerű lenne nekünk is...
Szerintem nekem még a legkisebb kismamanadrág is nagy... csak úgy nézek ki, mint aki jól bezabált :-)
Vendég
 


Ma reggel elkezdtem megalkotni a terhessegem albumat...beleteszem az osszes UH kepet, meg magamrol kepeket. kezdtem csimota eletenek elso (fogantatasanak) napjaval...magamrol egy kep :) aztan 2 naposan, amikor elete elso kokteljat kapta tolem (SOHA nem iszom, de ott miamiban, az ocean drivon muszaj volt egy 1 l-es mojito...pedig sejtettem, hogy szegeny csimota mar bent figyel)...aztan most majd 2 hetente csinalok 1-1 kepet es ezeket mind beteszem...szep kis szines matricakon gyartom hozza a feliratokat...mar 3 oraja butykolok vele, nagyon bena vagyok...sajnos tipikus mernok...vonalzo nelkul semmire nem megyek, de vagni meg vonal menten sem tudok es fantaziam a mar meglevo dolgok atrendezodesere szukul...de azert aranyos album lesz :)

Kép
pumipumi
 
 


manocskak! Nekem is ugyanez volt az erzesem, pedig mi csendesen, kettesben eskudtunk, de iszonyat ideges voltam, bar csak kesobb, kb 2 oraval az eskuvo elott kezdodott...elotte meg egyutt pancsoltunk a vizben, jo volt igy, hogy nem kellett szervezkedni. parom forditva kototte fel a nyakkendojet izgalmaban, csak a szertartas utan vettuk eszre :):) De vegulis igy szep...izgalommal telitve :):) azert ne aggodj semmi miatt :):) en siman felvettem a feher menyasszonyi ruhat a templomira is, masodik alkalommal, es szerintem nagyon szep voltam benne, mar a pocakkal is, olyan buszke voltam :):) majd rakok fel kepeket, csak meg nem jutottam el odaig.

Kép
pumipumi
 
 


Briell: Zugló is nagyon jó kerület, ott is laktam :) Egy költözőmadár hozzám képest.... :lol:
Teljesen megértelek, hogy eleged lett a tömegből, meg a zajból, néha én is úgy érzem, hogy kell pár nap nyugalom... olyankor hazamegyünk hétvégére a szülőkhöz. És vasárnap már rohanunk is vissza, hogy túl nagy a csend :)
Vendég
 


A meretekrol: en 1 kilot hiztam idaig, kicsit nott a mellem, bar egyebkent is 90 cm folotti volt, most 98. A derekam vekony, 75 cm a legkisebb reszen, az most is maradt kb ugyanannyi...de ettol legyebb, a pocakresz sokat nott. kezdetben nem tudom, mennyi volt, de lapos hasu vagyok...18 napja mertem eloszor, mikor rajottem, hogy talan nem a legvekonyabb derekreszen kene mernem :oops: akkor 86 cm volt...most 92 cm.

Kép
pumipumi
 
 


én még nem érzek mozgást pedig 2. baba néha van valami kis izélődés de az még tuti nem az nagyon korai lenne.
pumipumi biztos jópofa a naplód:)

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


nekem is nőltek a melleim és ezt szerettem a legjobban a "mellékhatások" közül annó is és most is mert egyébként nem túl nagyok :oops:

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Pumi: most erről eszembe jutott, hogy én meg elkezdek fotókönyvet csinálni azt hiszem. Azzal tök jókat lehet variálni :)

Akkor te tipikusan az a csinos kismami leszel, aki tiszta karcsú, csak a pocakja nagy :wink:

briell
 
 


Nekem is a mellnövekedés a kedvenc mellékhatásom 8) Mondjuk volt honnan: 84-ről 92-re nőtt eddig. Én pont ekkorákat szeretnék most már mindig, ha lehetne... Na mondjuk néha nagyon feszít és fáj, az elmaradhatna.
El is kéne kezdenem kenegetni, meg a hasamat is. Aki már szült, van valami tuti tippje? Én eddig a weleda olajról/krémről hallottam jókat...

briell
 
 


Hat, remelem Briell, hogy igazad lesz :):)Szerintem jo eselyem van ra, mert egyebkent hizos alkat vagyok, most viszont nem hizom, pedig nincs meg a napi min. 2 ora edzes, csak az uszas, joga, nyujtas, vizitorna...szoval most valahogy jobban egetek, azt hiszem. Foleg az tetszik, hogy az mar most latszik, hogy a pocak total kifele no, vagyis inkabb elorefele terjeszkedek, nem oldaliranyban...olyan, mintha egy masik felem lenne, a testemen kivul, ezt mar most latom...marha letezik ilyen, de lehet, hogy ez csak hulyeseg es kesobb valtozik.
En mindig fotokonyvet keszitek mindenrol, nagyon szeretem en is... most viszont marad az album, mert ugye ebbe lepesenkent teszem bele a kepeket meg az infokat es kzben is lehet mar nezegetni.
A nemmel kapcsolatban...en ugy vagyok vele, mint POkica. Azt nem mondanam, hogy kozombos vagyok, de ha sallang nelkul fogalmazok, akkor egyszeruen nem erdekel a neme...es nem is ertem, miert mindig ez az elso kerdes, amit feltesznek nekem....megertenem, ha lenne mar 3 fiam...de most egyenlore totl mindegy...mindkettot szeretnek...cuccokbol meg ugyis feheret, narancsot, sargat, zoldet, pirosat veszunk...az meg jo mindenkinek :):)
Az en mellnovesem csak centikben hangzik durvanak, de szerintem semmit nem latni, mert a csipom is nagyon szeles...csak a csini mellcsiket nem hordom tovabb, mert azokban elotte is epphogy belefertem.

Kép
pumipumi
 
 


Sziasztok!

Centik, súlyok, nadrágvásár, hihetetlen, mennyit tudtok írni (ami ugye nem baj) csak mint dolgozó nőnek, nem biztos, hogy van időm reagálni.

A fiú/lány kérdés engem sem izgat különösöbben, úgyis lányom lesz 8) de azt szeretném tudni, hogy Pókica hogy oldod meg, hogy nem is fogod tudni szülésig? Hiszen készülsz Te is 4d-sre, lehet, hogy akaratlanul is meglátod, hogy milyen nemű a baba a pocidban.

Lehet, szerencsés vagyok, de nekem még jók a nyári nacijaim, egyenlőre csak felsőket nézegettem magamnak, amiben már az is látszik, hogy nem csak bekajáltam és meghíztam. Hétvégén ballagásra megyünk, így muszáj is volt a ruhatáramon újítani.
Ma vagy holnap megyek védőnőhöz, még nem sikerült időpontot egyeztetni vele, akkor meg fogom tudni a súlyomat is, hogy mit alakítottam 4 hét alatt :roll:


Manócskák ne aggódj, biztos nagyon jól sikerül a hétvégi esküvő, olvashattad, milyen bonyodalmakkal indult a Pumipumié is, és mennyire jól sikerült az övéké is!

Üdv. Gabi
Vendég
 


öö, csak úszás, jóga, nyújtás, vizitorna??? :shock:
basszus, nem csoda, hogy jó formában vagy :lol: Nekem a teregetés és a porszívózás, meg az időnkénti séta a dokihoz a mozgás. :oops:
Jógát már kinéztem, de csak júli közepén akarom elkezdeni. Most sokat nem leszünk itthon. De a Rubint Rékával lehet, hogy megpróbálkozom. Azért nagyon tehén nem szeretnék lenni :?

briell
 
 


briell én már egy ideje napi egyszer kenem a pocakot most csak nivea testápolóval annó is úgy volt hogy mindennek kentem mikor mit vettem dove testápoló aventos krém rossman-os kismamakrém a végefelé pedig jó zsíros dove kézkrém.szerencsére nem lettem csíkos remélem most is megúszom

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Képzeljétek el, hogy akartam írni, és már tök sok mindent leírtam ,aztán egyszer csak eltűnt az egész. Na mindegy, a lényeg, hogy ma reggel azzal keltem, hogy a tükörben azt láttam ,hogy "gigászi a hasam". Mármint ahhoz képest, hogy eddig tényleg mindig fogyóztam, és nem is volt hasam, csak csípőcsontjaim. Nade nem baj, ma szoknyában jöttem, és ugyan úgy nézek ki, mint aki jól bekajált és hízott is, de nem zavar.
Mielőtt teherbe estem nagyon le voltam fogyva, úgyhogy nekem az első hetekben eléggé gyorsan nőtt a súlyom, viszont az nem gond, mert alultáplált voltam. Azóta meg 1-2 kiló.
tedorka
 
 


na azthiszem kiszabadulunk egy kicsit az udvarra majd később vissza nézek.a náthám még mindig nem múlt el :cry:

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


NNa ez azert nem egeszen igy van...egy nap csak egyfelet csinalok, kiveve a jogat, mert azt mindig, meg egy kis seta...de amugy aki babaval sokat maszkal, az joval tobbet mozog, csak nem nevezik sportnak...akarcsak a hazimunka...majdnem ugyanaz.
Gabi!en is ugy erzem, hogy lanyom lesz, bar semmi okom ezt gondolni, csak ugy...Bar egyebkent is jo eselyem van ra, mert az ovulacio idopontjatol a megtermekenyites pillanataig kozel 30 ora telt el...addig meg a pasi himivarsejtek nem nagyon birjak...10 ora utan mar doglodnek...ami persze nem szabaly, de megiscsak joval nagyobb esely van lanyra.

Kép
pumipumi
 
 


Tedorka! Az a par kilo aztan rad is fer, ha sovany voltal! Amugy is normalis, hogy a sovanyak az elejen gyorsabban nonek, mert -mint a terhesseg alatti legelso feladatok egyike- a szervezet ugye igyekszik egy kis pluszt bespajzolni vesz esetere, hogy a babanak mindig legyen energiatartaleka...de akinek (mint nekem is) van mar egyebkent is 1-2-3-4 vagy tobb kilo plussza, annal ez nem tema.
A bekajalos kinezet ellen szerintem nagyon jo megoldas a kifejezettem pocakos felsok vasarlasa...gabi, biztos te is ilyet vettel :):) Mert ha sima szuket veszel fel (en persze direkt ezt csinalom, raadasul egy szammal ksebbet a meretemnel), es nem vagy egyebkent aranyosan elosztva, viszonylag vekony, akkor tenyleg nagyhasunak tunsz. De ha ezeket a mell alatt varott, aztan bovulo bluzokat veszed fel, mindenki rogton tudja, hogy ott baba van...mert az a tipusu felso egyebkent is kismama-ruhadarab volt eredetileg es azt a hatast kelti midnig.

Kép
pumipumi
 
 



ha nincs nagy lagzi akkor szerintem mindegy mekkora a poci:)
na meg különben is büszkék vagyunk rájuk

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


NNa...gyorsan teszek fel par eskuvos kepet, mint OFF...bocsi, nem a szep kepeket valasztottam ki, meg meg nem is alakitottam oket, csak parat, ahol picit latszik a pocak, meg 1-2, ahol a parommal vagyok kozelrol, bar ugyis picik a fotok....bar nem nagyon talaltam, eloben sokkal jobb volt...meg van 1-2- kep a 2 nappal kesobbi esti fogadasrol is. Bocsi, ha valamit ketszer raktam, vagy vannak egyformak, de most rohannom kell.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
pumipumi
 
 


Pumipumi Te aztán gyönyörű menyasszony voltál...nagyon szépek a képek. Nekem nagyon tetszik, amelyiknél a hasadat fogod, az olyan kismamás. Gratulálok, nagyon szépek a képek. Igazán szépek voltatok!
tedorka
 
 


pumipumi szépek vagytok jó képek lettek:)

Kép
Kép
anitaaa03
 
 



Hát igen Gombi, valóban nem egyszerű előre jutni. Én is nézegetem, hogy milyen támogatások vehetők igénybe, mivel lehetne kicsit könnyebb. A XV. Ker. pl. ad egy gyermekre 400.000 Ft vissza nem térítendő támogatást. Ez mondjuk jövedelem függő. A XIII. kerületben ha jól tudom, ezt előre is odaadják a bevállalt gyerekekre, ugyanúgy mint a szocpolt. És első lakás vásárlásához 1.000.000Ft kamatmentes hitelt adnak. És itt az is elég, ha a kerületbe akarsz költözni. Szerintem nézzetek szét a XIII. ker környéki kerületekben, hátha vannak kedvezőbb feltételek. Az életkezdési támogatást viszont csak úgy adja az önkorm. ha 1 éve a kerületbe be vagyunk jelentve. De ez csak 10000 Ft.

Nóna
, mi is ekkor tervezzük elmenni. Jó hogy ilyen pozitív élmény volt, így még inkább meggyőztél.
Manócskák! Nyugodj meg, minden rendben lesz. Hibák mindig vannak egy esküvőn, de a páron kívül soha senki nem veszi észre. Hányan lesztek?
Pókica! Tudom, hogy a babakötvényt az állam adja, én arra az összegre gondoltam, amit az önkormányzat pluszban hozzátesz. Ez önkormányzat függő, nálunk 10.000Ft, de valahol láttam 80.000-t is.

Én itt vásárolok kismama nacit:
http://bolthely.hu/kismamaruha/lista/47 ... a_farmerek
Elfogadják a baba-mama kártyát, amit már ajánlottam, 10% kedvezményt adnak a nem akciós darabokra.
Pumipumi, gyönyörűek voltatok! Gratula nektek!
Már én is készítgetek kis baba naplót. Képek még nincsennek benne, csak adatok. De hamarosan már kép is kerül bele! :)
Vendég
 


Pumipumi köszönjük a képeket, ismét varázslatosak voltatok, csak sajnos a fordítva megkötött nyakkendőt sehogy sem látom a képeken :lol:
Igazi kismamis, boldog fotók, itt élvezhettétek a meghívottak figyelmét is!


Manócskák ismétlem, ne aggódj. Tudom, könnyű ez innen mondani... de legalább azon nem kell aggódnod, hogy nehogy a vőlegény meggondolja magát, hiszen már úgyis házasok vagytok, még akkor is, ha ez nem igazán hivatalos.

Én holnap reggel megyek védőnőhöz, délután dokihoz. Remélem fogok képet kapni, és meg akarom vele beszélni a 4d-set is. Valamikor még a hónap végén szeretnék menni, addig még oda is be kell jelentkezni.


Pókica hogy álltok a lánynevekkel? Én az estémet az utónévkönyvvel töltöttem :oops: de teljesen kétségbe estem... Mivel rajtam kívül mindenkinek ősi magyar neve van, így azt gondoltam, hogy a legkisebbnek is az legyen. Egyszerűen alig van ilyen lány név, az én könyvemben összesen 8 db-ot találtam :cry:
Valakinek valami ötlet lánynévre, ami igazi magyar? Lehet, csak én voltam figyelmetlen az este.
Vendég
 


a lány névvel mi is bajban voltunk annó aztán gyorsan kiderült hogy nem is kell hát majd elválik hogy most szükség lessz-e rá :)
bár nekünk a tipikus magyar nevek nem is tetszenek :oops:

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


m&g
Végül is az is hivatalos, mert ott is írtunk alá házassági könyvet.
Én a Joelnek amikor kerestük a nevét. :D Az anyakönyvezhető neveknél találtuk, és ott azt hiszem a jelentését is leírják illetve, hogy milyen eredetű.

manocskak
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?