Új privát üzeneted érkezett!

Laptetőn a Szabó jányok! :lol:

A felső Iringó, az alsó Gyöngyvirág
Vendég
 


Böbi: nem értettem, miért töltötted fel kétszer a képet :lol: Nagyon édesek, hasonlítanak!

Kirakók:

http://www.pagony.hu/index.php?page=pro ... e&id=14976

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=16584 (nem pont ilyen, de ilyesmi)

Ezekkel játszik :) Meg van öltöztetős macija, ilyen:

http://pinokkio-webaruhaz.hu/components ... 40e2dd.jpg

Ezeket nagyon szereti :)

Hozok képeket, ha hagyják... :D
Vendég
 


Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Mostanában nincs időm semmire. Ma tartottuk Aminám szülinapját, mert amikor eredetileg volt neki akkor én ugye kórházban voltam. Egyébként meg rendesen el vagyok foglalva, az én kicsi lánykám egész nap eszik. Ha meg befejezte, és evés után nem alszik el, akkor cipelteti magát. Nem tudja, hogy második gyerek és kevesebb az időm. :) A kiságyban 10 percnél tovább nem nézelődik, jelzi, hogy unatkozik, vegyük fel. Szóval már most nagyon okos. :lol:
Szopival kapcsolatban: nem mérem mennyit eszik, nincs is mivel. Azt sem tudom mennyi időnként, mert amikor jelez, akkor kap. Eddig nem aggódom semmin, úgy érzem nincs rá okom. Ha eszik utána elégedett, 1 héten egyszer leviszem tanácsadásra ott lemérik és ennyi. Remélem továbbra is minden ok lesz velünk.
Hát ennyi rólunk, mindent olvasok, de semmi nem marad meg a szita agyamban. :oops: Arra emlékszem, hogy Hean írt nekem, és köszönöm, jó tudni, hogy nem vagyok egyedül.
Ja a lényeg: Krémnek és Nikinek nagy-nagy gratula!!!

Kép
Kép
g_reny
 
 


böbi
panndi

nagyon szepek a lanykak!!
fruzsi hajacskaja tunderi :)
nekunk is nohetne gyorsabban :D

zsofi esernyos kepe pedig tunderi...... :P

Netti
Kép
maumau
 
 


mostanaban minden tunderi es meseszep nalam miota megszuletett a kiscsaj :D
bocs a szo ismetlesekert :D

joejt mindenkinek! :P

Netti
Kép
maumau
 
 


mau: köszi :) Amúgy zsófinak is nagy haja volt annio, de látod, most azért lightos a mennyisége :)
Vendég
 


Nagyon aranyosak a lányok! Nekem leginkább Fruzsi nevetése tetszik! :wink: Meg milyen vicces az egyforma Szabó-lányok! :)

Anita, dehogy haragszom! Csak nagyon sűrűek a napok, alig jutok ide... Holnap Dokinéni, remélem, hamar megmondja, hogy csak az anyatejtől vagyunk sárgák, és nem lesz semmi egyéb vizsgálat... Nem szeretnék 12 vérvételt... :roll:

Vanni, jó hogy jöttél, hát Marci akkor elég nagyra nőtt már! :) Szerintem már nem kell félteni a látogatóktól, meg vinni is lehet emberek közé (anyatejes védelem alatt áll! :) ), de nyilván te szabod a határokat, merd felvállalni azokat a dolgokat, amiket nem szeretnél, hogy tegyenek vele!

Tényleg nem kell féélteni ezeket a csöpp kis embereket, sztem jó hatással van rájuk, ha sok arcot látnak, nem kizárólag anyát és apát. :) Meg azok, akik látják, nagyon örülnek neki! :wink:

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Jaj, helló, Reny! Jó volt a szülinap? Fénykép? :lol:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Na jó reggelt!Én még Szolnokon!De a délelött folyamán hazaérek!!!Hurrá!!!

Böbi,Panndi!
Nagyon édesek a gyerkőcök!Kicsik és nagyok egyaránt!! :wink:

Amúgy szerintem is jó ha sok arcot lát és sok felé jár a baba,persze épp keretek között!Iza is mindenhol annyira figyelt!Körbenézett a drágám :wink:

Na mennem kell...csuklik és nem tud így aludni :roll:

annus11
 
 


Jó reggelt:)
Ígértem képeket Marciról... megtalálta a kis ujját, lehet, hogy most kellene cumit vennünk... a játszócumitól nem tud kialakulni cumizavar, ugye?

Kép Kép
vanni
 
 


Nagyon szép ez a kisfiú, Vanni! :D Mostmár milyen kis husi! :)

Szép reggelt!

Ma nagyon izgi lesz, le kell mennünk Dokinénihez 3asban... :roll: Tudom, itt már sokan csináltak ilyen túrákat, de én még nem voltam egyedül a két gyerekkel itthonról távol gyalog... Na mindegy, majd ügyeskedünk. Nem másért tartok tőle, minthogy igen veszélyes lesz pl. átkelni a zebra nélküli úttesten a babakocsival+Samuval... :roll:

No, még egy picit pihenek, aztán készítem a fiúkat és indulunk...

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Jó reggelt!
Gyönyg és Iringó szépek és hasonlítanak!!!
Panndi,Zsófi és Fruzsi is szépek.Grétinek is ilyen az ernyője!
Dóri,akkor jó!Drukkolok a dokihoz,na meg az úthoz!!!
Vanni,nagyon kis pasis Marci és kis husika!Olyan édi.
Lányok én lehet bolond vok,de mintha nem lenne annyira sárga a szemefehérje mint volt.Létezik?Amúgy ez a szint mindig annyi a nap folyamán,vagy hol ennyi hol annyi.?
Olyan jó bimbóvédő nélkül szoptatni,bár így elég érzékenyek még a melleim,gondolom szokniuk kell.De Hanna is azóta élvezi szó szerint a szopit.Dumál,közben.
Mennem kell,sírás van

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Panndi
Fruzsinak nagyon jó sérója van!

Iringó is nagyon aranyos. Hogy cseperednek a babák. :-) Tegnap megmértük Kolost, 4,12 kg. Kórház óta 1,3 kg és csütörtökön lesz 1 hónapos. Már van tokája, hurkái a lábán :-)

Tök jó, hogy Iza ilyen jól viselkedett. Meg hogy csodájára jártak. Mi 4 hónaposan voltunk vele 2 esküvőn is.


Vanni
én is most vettem cumit, még nem volt használatban, de hátha 1-1 hisztisebb nap bevetem. De ha neked semmi más nem indokolja, csak, hogy megtalálta az ujját, akkor had játszon vele (szerintem).
Én ugyanezt csináltam Majával, mint most te. Már a kórházban is rajtam aludt, itthon is csomószor. Szopi után bekábult és hagytam magamon. Én leszoknék erről a helyedben, én megbántam. Ágyában nagyon sokára tudott hosszabbat aludni... És Maja is hasonalvó pár hetes kora óta.

Én se hagyon sírni Kolost, max nyöszörögni kicsit.
pumuklii
 
 


Helló csajok, szép jó reggelt.

Elég tűrhető éjszakánk volt. Hála annak, hogy a férjem szerint kötelező 10 perc bőgés után a gyerek 2 perc salatt elaludt a karomban, és le is tudtam tenni, fel sem ébredt! Egyébként az uram nem szadista! :lol:

Jaj, de szépek a babák, Zsófi, Fruzsi, Gyöngy, Iringó és végül, de nem utolsó sorban Marci!

Anita, nekünk is egyik napról a másikra következett be egy jelentős javulás, örülj neki!

Lányok! Belegondoltatok már, hogy mennyire szerencsések vagyunk? Kb. 50 egészséges kisbaba született ebben a topicban, mindenki bőven 2 kg felett, 32. hét után!! Szerintem ez nagyon-nagyon jó statisztika! Annus majd ha hoz táblit, tüzetesebben is megszemlézhetjük, amit alkottunk!

A cicim gyógyul, az egyik. Még hezitálok, hogy a másikkal mi legyen. Az se romlik, csak nem is javul... :?

Na bocsi a regényért, puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Bocsi-bocsi bocsi, még egy kérdés! A mi kis Csanink hason szeret aludni, az ágyában is, babkocsiban is, rajtam is... Hallottam, hogy ettől nagyobb a bülcsőhalál kockázata. De ha így jó neki? Ráadásul kijönnek a pukik meg a böfik sokkal jobban, és nem fáj feleannyit se a hasa. Hanyatt már csak ébren marad el. Szerintetek mit kezdjek ezzel a helyzettel? Köszi előre is a tanácsokat!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Szabó jányok nagyon édesek, annyira hasonlítanak, a férjem azt hitte ikrek. :lol:

Panndi! Zsófi gyönyörű nagylány, Fruzsi pedig nagy kópé!

Dóri! Szülinap jó volt, Amina nagyon örült, én meg annak örültem, hogy megint azt érezheti, hogy középpontban van. Látszik rajta, hogy kicsit elhanyagoltnak érz magát, annak ellenére, hogy próbálunk vele sokat foglalkozni. Teszek képet: Kép Az öröm Kép A Bozontos torta

Kép
Kép
g_reny
 
 


Micsoda torta! Boldog szülinapot Aminának így utólag!

Szofi
nyugodtan altasd hason. Ez vmi hülye statisztika csak. Maja is hasonalvó, meg csomó baba itt a topicban. Kolos is alszik úgy 1-2x napközben. Altasd hason napközben, éjszaka háton, aztán ha megnyugiodtál, hogy működik, akkor éjszaka is.
A hasonalvók gyorsabban is fejlődnek állítólag, hamarabb tanulják meg emelgetni a fejüket, hamarabb erősödnek fordulnak át...
pumuklii
 
 


Szofi,
Igazad van, szerintem is javítottuk a statisztikát.:)

Hason -háton alvás:Nekem a fődoki és a háziorvos is azt mondta, hogy ne hason altassam őt. Azaz: a házidoki: akkor alhat hason, ha van légzésfigyelőnk. A fődoki: minnél többet legyen hason, a fejtartás javítása miatt, de ez akkor legyen, amikor ébren van és én ott vagyok. Egyébként ne hason aludjon,még ha van légzésfigelő, akkor sem.

Zdori,
jó utat nektek! Kiváncsi vagyok hogy zajlott le az első közös út...

Anita,
szerintem is meg fogja szokni a cicid... nekem 1 hét kellett az elején, nagyon féjt, még hólyagos is lett a fejéstől... és a szopizástól pedig a végére tiszta fehér... és vagy fél óráig nagyon fájdalmas.. aztán lenyugodott.. most már néha egáltalán nem fáj utána, néha pediog csak max 5 percig.

Mozza, nekem azt mondta a nagy szopiguru, hogy azsem jó, ha túl sokat iszik az ember lánya... 3 liter körül vany az ideális folyadékbeviteli mennyiség, a tejkiválasztáshoz...

Homeo-tea:_ nem is tudtam, hogy üti egymást a kettő... ha elfogy a teám, akkkor nyomom majd a homeót.

Reni, a lánykád egy tünemény! Azok a loknik, elolvadok...
Böbi, a tieid is! Tényleg mintha ikrek lennének:)
vanni
 
 


EZ a hasonalvás is pont olyan, mint az összes többi kérdés, mindenki mást mond :-) El kell dönteni hogy jó babának-mamának.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

ma egesz jo ejszakank volt,evett 11kor,fel1-re bealudt,majd aludt negyed5-ig,utana meg negyed10-ig,most szipkazik meg nagyokat pukizik kozben.:)

a kepek tok jok! Iringo es Gyongy tenyleg mint 2tojas :) Fruzsi h mosolyog,tunderi. Marci is milyen nagy mar!

Dori,
jo dokizast,csak ovatosan!

Szofi,
alakul ez szepen Nalatok is! Bogi is szokott sirni,nem tudom mindig felvenni.

befejeztuk a kajat,kivancsisagbol lemertem most,mennyit evett,hat 170-et.. Ezert nez ki ugy,ahogy kinez,nagy pocak,virsli vegtagok :)
Viszont aggodok,a koldoke szepen javult,a csonk meg mult heten leesett,erre most mintha verezne :( de nem piros,nem budi. :(

emese1979
 
 


Ja,meg vmi:
Szofi,
nekunk a gyerekdoki azt mondta,6hetes korig ne altassuk hason,a korhazban azt,h lehet,de nappal es figyeljuk.

emese1979
 
 


Jó reggelt!
Panndinak a gyerekülést hozom,mielőtt elfelejtem:
http://www.expressz.hu/baba-gyerek/ules ... -13901609/
Ilyen lesz.Vagy piros- kék vagy piros -szürke.Rendelni kellett mert nem volt szín.28e Ft,de úgy vagyok vele,hogy a biztonság az egyetlen,amin nem spórolunk.Gyönyörűek a lányok!!Fruzsi hogy figyeli a macit!!!!! :shock: Tündéri!
Vanni Marci csodaszép kisfiú!És milyen kis husis már!!!Jó ez a kép az ujjával a szájában.
Aminának nagyon szép tortája volt!Meg is kívántam az édességet.Hmmm.Lehet újítani kéne vm sütit.Gyönyörű kislány azokkal a loknis fürtökkel.Tényleg itt mindenkinek szép gyereke van????Jó kis topic jött itt össze!!!
Szofi!Miért lenne szadista a férjed,ha hagyja sírni?Ez baromság!!!!Én sem érzem magam annak.Ha valaki annak gondol,az meg tehet egy szívességet. :lol: 8) A bizalom különben sem ebben a korban rendül meg,hanem kamasz korban.Akkor kell majd nagyon figyelni mindenre.Anyum mesélt,és én is rettentő anyás voltam úgy 12-13 éves koromig.Aztán a kamaszkoromban nem tudott bizonyos dolgokat kezelni,és nagyon megromlott a kapcsolatunk.Persze szerinte én vagyok a hibás érte,de ez más kérdés.És hagyott ő is engem sírni.Mégis állandóan rajta csüngtem. :wink:
A hasonalvás érdekes dolog.Én nem merem úgy hagyni,ha én is alszok, de én is hasonalvós voltam,légzésfigyelő nélkül és itt vagyok. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle
jó ez az ülés, és milyen jó áron van! Biztos lemaradtam, de hova ez a nagy sietség? 9 kiló még jó sokára lesz Riki.
pumuklii
 
 


kutyafüle: köszi, mi is ezt néztük ki :)

pumukli: Riki gyereknapra kapja, ha jól emlékszem :) Fruzsi meg keresztelőre, és még az ÁFA emelés előtt megvesszük mi is, eláll nálunk :)
Vendég
 


Pumukli!
A nagyiktől meg a dédnagyiktól pénzt kértünk a kicsinek gyereknapra meg névnapjára.De hogy legyen belőle valami "tárgyi ajándék",ezért megvettük az ülést még az áfa emelés előtt.Legalább spóroltunk is picit,meg lett is ajándok. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Nagyon szépek a csöppségek, a kicsik és nagyok is! :lol: :lol: Amina Bozont-tortája egyszerűen csúcs, én is ilyet akarooooookkkk! (persze a szülinapom már elmúlt pár nappal, de majd jövőre, ha betöltöm a 30at...) :? :?

Felemás volt a hétvége: végre újra élhettünk házaséletet :oops: :oops: a Kedvessel... ez a pozitív oldal. A tejem viszont egyre csak fogy, most zúzok a patikába homeós bogyóért, aztán reménykedem.

Rakok friss képet Őfőszöszkeségéről:

Kép

Kép

Kép
zsüci
 
 


Szofi, hasonalvás: Miu szinte mindig hason alszik, kezdettől fogva (már a kórházban is hasra tették, mikor még öklendezte vissza a magzatvizet) és eddig minden légzésfigyelő-riasztásunk csak azért volt, mert béb lemászott az érzékelőről. (Megjegyzem, én is hasonalvó voltam világ életemben) Szóval, szerintem nyugodtan fektesd hasra, nem lesz baj!

A sírni hagyásról olvastam egy könyvben, hogy ilyenkor a babában kortizol szabadul fel, ami tulajdonképpen egy stresszhormon, amit a mellékvese termel. Ha a babát sokáig hagyjuk sírni, a kortizol toxikus szintre emelkedik, ami károsan hat az agyra (egyes kutatások szerint felnőttkorban túlérzékenységet, sőt depressziót is okozhat). (Egyébként a felnőttkori depresszióban szenvedőknél is ennek a hormonnak a tartósan magas szintje figyelhető meg)
Persze ez a szélsőséges esetekre vonatkozik (pl. órákig hagyjuk a babát torkaszakadtából bömbölni), nem pár percre. Azért megfontolandó érvek... (legalábbis tudományosan jobban megalapozott, mint az "erősödik a tüdeje" vs. "elkényezteted" álláspontok)

Kép

Kép
zsüci
 
 


Zsüci!Kamilla nagyon szép nagylány!!Hogy figyel!!!!
Ez érdekes!! Biztos van benne valami.Mondjuk ha órákig sír megszakítás nélkül az durva.Rikinek ilyen csak néhányszor volt.De akkor nem hagytam sírni,hanem képtelenség volt lenyugtatni.Még az első hetekben.Szerintem megviselte a kintlét. Meg esténként van,hogy sokáig sír,nemcsak néhány percig,de a helyzet olyankor is az,hogy vigasztalhatatlan.Se karban,sem sehol nem jó olyankor neki,csak pillanatokra. Egy valamire nem vagyok hajlandó rászoktatni,hogy nyugi-cicizzen. Lehet az lecsillapítaná,de ne azt szokja meg,hogy cicin csitulunk.Ez nagyon elvem ellen való. De nem lesz ölbe baba sem,mert ilyenkor onnan is szabadulni akar.Szóval marad a sírás és közben simi.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


joreggelt!

mi voltunk tanacsadason dokineninel..
a rendelo ajtaja elott odajott egy idegen oreg no es be akart nyulni borohoz h megsimogassa mert h milyen pici.
nem reagaltam le tul jol a dolgot,ugyhogy neki allt feljebb.
Ellenben nem hiszem h egy vad idegen nonek egy 3 hetes kisbabat kene simogatnia...
meg amugyis hogy gondolta ezt?! :x

4.37 volt reggel.
lepisilta dokinenit is :)

en egyebkent nem hagynam hason aludni,pedig en elso naptol fogva hason aludtam es nem volt legzesfigyelo se :)
bar boro nem birja ha hasra teszem.
egyik ejjel arra keltem h atfordult a hasara es nyuglodott mert nem ment neki a visszafordulas es nem bir ugy alukalni :D
viszont nem hiszem h barmi problema lehet,foleg ha van figyelo is.
a sok statisztika meg tenyleg csak egy atlag....
arra nem lehet alapozni :)

viszont olyan csodalatosan ebredtem reggel!
kinyitottam a szemem,kisasszony fekudt ugye mellettem (ejjeli szopikor mindig ott marad mert elalszunk) szoval fekudt es nezett engem!! oriasi szemekkel!!
semmi nyekerges,siras.. csak nezett!
szet puszilgattam,imadnivalo volt nagyon :)

este viszont ugy jartunk,hogy kapott lefejt tejet potlaskent cumisuvegbol..... es annyira elkezdett uvolteni es hisztizni h nemtudtam mi baja! fel oraig csinalta.. de o nem szokott ilyet soha. max nyekeregni,de kezben minden elmulik..
na ez nem..
gondoltam en biztos pocak vagy ilyesmi.. kakilni kell stb
tornaztunk kicsit.. vegig uvoltotte.. lepisilt stb..
beadtam a cumisuveget kikopte!
teljesen ketsegbe estem :)))
mire gondoltam megnezem azt a cumisuveget....
es nem jott belole egy csepp se!
hogy miert azt azota se tudom mert nem neztem meg ejjel :))
kicserreltuk az elejet es utana megnyugodott h megkapta az adagjat.... :D
kar h ez fel oraba telt. vagy tobb..
annyira felhergelte magat hogy utana nem akart aludni se.
1kor osszejott azert :)

szep napot mindnekinek!

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok!

NAGY GRATULA AZ UTOLSÓ 2 BEFUTÓNAK!!! :)

Boróbogyó naaaaaagyon nem szereti a frontokat. Ezt állapítottuk meg a hétvégén. Eddig kb. úgy viselkedett, mint Izus, erre szo-vas. totál káosz volt! De legalább éjszaka aludt, és nem sírt. Igaz, most nem a "szokásos" 5-6 órát folyamatosan, majd szopi, aztán még szunyálunk együtt 1-2 órát, hanem 2-3 óránként enni akart. Pontosabban nem is enni, hanem szerintem csak mellettem lenni... AZtán közöttünk aludt, a nagyágyban... + Olyan, mint az idősebbik bátyókája, azt szereti, ha teljesen becsomagolom, puha takaróba. A fejét is, két oldalról... ja, és persze, az én takaróm a jó, a sajátja nem...

Szofi! Na ugye, hogy sikerült!!! :) Éjszaka én sem merem hason altatni a törpöt. De nem is nagyon szereti... nappal néha viszont direkt hasra teszem. Ált. oldalt fordítom, mert a büfi nekünk is nagyon nehezen megy. Án meg szemét dög vagyok, mert nem sétálgatok vele 20-30 perceket. Így büfizik, ha olyanja van, és nem fájdul meg a hasa... (A hátát a takaró egy részével kitámasztom...)

Vanni! De jó hallani Rólatok! :)

Babahordozó: Nekünk ilyen van -már többször kölcsönadtam, 12 éves darab, de naaagyon szeretem!!:)


Kép
szkitty
 
 


Fruzsi hason alszik. Háton fekve mindig ébredt éjszaka, hason meg nagyon jókat alszik :)
Vendég
 


Pumukli! Ismét szakmai kérésem lenne: A TGYÁS igénylésénél hány féle lap van? Én 4-et találtam. A jöv.igazolás, a nyilatkozat, a pótlap, és a z igénybejelentő. Ha én magam intézem, akkor ugye nem kell magamnak kitölteni az igénybejelentő lapot? Én ezt tartom logikusnak. De az egyik ismerősöm azt mesélte, hogy nem fogadták el a kérelmét, mert nem tudta bemutatni az előre kitöltött igénybejelentő lapot (=amit ugye a munkáltatóhoz kell beküldenie a munkavállalónak...). Na most akkor ez hogy van? Töltsek ki egy ilyen -ez lenne a 4.sz.- lapot is, és küldjem el magamnak?????? :shock:

Köszi! :)
szkitty
 
 


Böbi

Nagyon édesek a képek!

Reny

Ismerős a helyzet. Nálunk ugyanez van. Egész nap ennének, ha pedig ébren vannak, akkor velük kell törődni. Ők ráadásul ketten is vannak. :D

Kitty
Nekem a munkaügyisünk a nyilatkozatot küldte el, hogy töltsem ki.

Tegnap este nekem is nagyon nyűgösek voltak a babák. Ma délelőtt sem volt jobb, most alszanak.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Na jövök egy összesítéssel!Persze csak azt tudtam öszesíteni ami a tábliban van!Így van 1-2 mami aki nincs benne,de ha szeretne még bekerülhet természetesen! :lol:


Statisztika:
Összesen 50 baba született,47 anyukától!Ebből 26nak első baba!
Tehát van 3 ikres mamink,akik különdíjban részesülnek!Petra és Anika meg kétszeresen is megérdemlik!!!!(szerintem :lol: ) Természetesen minden anyukának gratulálok!Azt hiszem szépen termeltünk így májusban!Továbbiakban jó egészséget kívánok mindenkinek!!!!

Lányok: 30
Fiúk: 20

Normál szülés: 28
Császár: 17
Nincs adat: 2

Legkisebb baba: legrövidebb Bence 44cm, legsoványabb Luca 2160g (Petra)
Legnagyobb baba: Áron 4330g,60cm(Hean)

Legkorábban érkezett baba: Marci 39 nappal,egyben első topik baba (Vanni)
Legkésőbb érkezett baba: Lili 12 nappal (Mozza)

Elöbb érkezett: 32 (ebből 11 még áprilisban)
Később érkezett: 14 (ebből 1 júniusban,MNiki)
Pontos volt: 4(Bencusbabus,Tinu,Vki,Krém)


Ezzel a táblázat kezelésem véget ért,ha vmit elírtam szóljatok!A blogra is felteszem a végleges táblinkat!!! :wink:

Illetve most megint leírom hogy ha gondoljátok csinálok egy közös montázst.Ehhez az kéne h egy közös fotót küldjetek már el a babával(esetleg az összes gyerkőccel)az email címemre és akkr én megcsinálnám!Majd a blogra is felteszem ezt hátha ott többen olvasnak.Max utólag is tudok rajta szerkezteni :wink:

annus11
 
 


Kép
Kép
Kép

annus11
 
 


Pumuklii: Ugye Te írtad, hogy Kolosnak csipás volt a szeme. Nórinak is az elején ez volt, még anno Patriknál is. Ezért nem foglalkoztam vele, törölgettem forralt vizes vattával, és kész. Viszont Nórinak a bal szeme még mindig csipás állandóan. Nektek végül hogy múlt el? Mit csináltál Vele? Vigyem dokihoz, vagy még várjak?

Nagyon szépek a babaképek!

Gratulálok az utolsó topicbabákhoz is!

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk.....mindjárt szopi time.
De, legalább visszaolvastam! Juhú!
Böbi, Panndi, Zsüci, Reny!
Gyönyörűek a csajok!Még-még képeket!

Vanni!
Tényleg jó kis husika a fiacskád! :D Szépen felhízlaltad, ügyes vagy!

Pumukli!
Múltkor feltetted azt a linket, ahonnan le lehet tölteni az egyszeri anyasági támogatást. De nem találom....
Megtennéd, hogy elküldöd priviben? Végre megjött a TAJ kártya, jó lenne intézni. Előre is köszi.

Alvás:
Nekem ahány helyen voltunk, annyi verzét hallottam:

Hason: A kórházban a hason alvást preferálják. Szerintük a baba, ha az orrára fekszik és pl. közben a bukásába nyomja, akkor reflexszerűen felkapja a fejét és nem fullad bele....
Előnye: Jó a pocaknak, kitornássza a pukikat, jó a mozgás fejlődésnek és szép lesz a kis feje.

Háton: Áll. nemzetközileg most ez a preferált. De! Ha bukik és visszamegy, akkor gebasz van.....
Bár a dokik szerint ilyenkor autom. oldalra fordítják a fejüket a bébik....

Oldalt:
Ez lenne a sttisztikailag legveszélytelenebb. De! Az orthopédusok nem javasolják a gerinc fejlődése miatt.
Azonban ha kitámasztjuk jól a hátát, fejét és 2 szopinként váltogatjuk az irányt, akkor ez a legbiztonságosabb. (fontos a fordítgatás, hogy a jobb és bal agyfélteke is egyenlően fejlődjön!

Na, akkor most legyen az ember lánya okos.....altassuk függőlegesen? :lol: (az én lányom benne lenne, eg. nap vállon pihizne...tetszene neki)

Ja, még valamit elfelejtettem!
Valaki fetett egy linket, ahogy rugalmas hordozókendőt lehet rendelni. De nem találom (ezt sem.... :oops: ) Pls. még1szer! :)
Én nagyon agyalok, hogy vagy egy olyat, vagy egy Brendonosat veszek lassan (ez olyan, hogy 2 pánt van, X-ben kell magadra rakni és abba ugrik bele a babóca- valaki használt már ilyet???????????????)

Na, nyugtatgatás témához: Szofi, Kutyafüle és többi Lilihez hasonlóan sírós babák mamijainak ajánlom:
Van egy új trükköm, tegnap jöttem rá: Meghajszárítóztam Lilit!!!!!!!!!!! :shock: :lol: :lol: :lol:
Fájt a pockója, nyöszörgött, sírdogált. Én pont előtte szárítottam a hajam. Szóval gondoltam egyet és a törpi tappancsait, pelusát (csakis a szív alatti részeket) langyi meleg hajszárítóval átfújtam körbe-körbe. És láss csodát, a gyerek eldobta magát, totál belazult, annyira élvezte. Aztán jól betakargattam, hogy tovább tartson a meleg és Lili rögtön bealudt....
Szóval: HAJSZÁRÍTÓ (ma már a hangjától is rögtön megnyugodott :lol: :lol: :lol: -csak nyügi volt, nem fájt a pocija)

Kép
mozza
 
 


sziasztok

gratulálok mniki :)

lányok nem tudom leszoktatni a játszócumiról :(, tegnap szerencsére nem kellett neki egész nap, és estére meg rajtam csüngött, akkor bezzeg tudja hogyan kell csak komfortszopizni, ma délelőtt meg csak a nyűglődés ment, hát megint csak beadtam a szájába és azóta pihen a kiságyban :)

szombaton is úgy felheregelte magát, hogy nem éhes, csak cumizni akar, hogy vörös volt a feje és hang már nem jött ki a torkán :(

ma én is idegesebb vagyok :) megyek 6 hetes kontrollra, és persze az utazás meg a várakozás kiakaszt :(

én már napi 1x fejek 1x a jobbat, 1x a balt, főleg reggel mert akkora megtelik 100 ml-k lejönnek 5-10 perc alatt, de mikor fejtem még szopi után akkor is lejött 50-60

szegénykém tökre kiakad rajtam nem hiszem el, hogy 5-10 perc alatt tele a pocija, pedig ha én lefejek ennyi idő alatt 100-at ő csak benyakal ennyit, hiszen neki meg többször bejön a tejleadó reflex

estére egyébként én is váltogatom a cicit, de csak azért, hogy ne teljen el sok idő a használat között, elég egész nap meg éjszaka, hogy van 6 óra is közötte, hogy rákerül a sor.

sírás: én is útálom, hogy ha sír, de ha már tényleg nem tudom mi a baja, lerakom, kifújom én is magam meg ő is aztán majdcsak rájövök mi a gond :)

szép napot mindenkinek!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


amit mozza irt abban lehet vmi :D
en ugyanezt csinaltam a melegitovel.. az agy fele forditottam es bekapcsoltam mert nem akart szunditani... ugy elvezte a torpim :D
bealudt egybol.... :)

http://www.babakozelben.hu/

itt van amugy rugalmas kendo!
en mondjuk most a babaerszennyel szemezek!
hasznal vki ilyet? :)

Netti
Kép
maumau
 
 



ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


http://www.pookababy.com/hotslings-stretch.html

itt vannak olyan szep szinekben :P

Netti
Kép
maumau
 
 


Boróóó :) Kép furcsi utan :)
Kép :)))

Netti
Kép
maumau
 
 


Annus köszönjük az összesítést!
Mozza,ez jó!Akkor a meleg a kulcsszó.De ere van is valami,a cseresznyemagos kispárna,dm-ben láttam már.Mikróba kell tenni,aztán a pocira.Akkor lehet hozatok egyet.
Maumau édes a lánykád nagyon!
Most rohanok,teregetni,aztán séta!!
Majd jövök.Édua drukk a dokihoz!Azóta már Dóri is remélem hazaért és bizti minden ok.
Puszi

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Kitty
ne haragudj, nem tudom. Nekem múltkor is a munkáltatóm intézte meg most is a TGYÁST. Én soha nem intéztem még se magamnak se másnak. Nincs valaki, aki magának intézte és tud segíteni?
(Ancsika segített még régebben ilyen témákban)

SIssy
én először felforralt vízzel törölgettem, az nem segített, így áttértünk a kamillára. Dokinéni is látta, felírt egy szemcseppet, a nem múlna. Már ki is váltottam, adtam volna neki, de másnapra elmúlt. Jó sokáig tartott. 2 hétig biztosan. EZ nem kötőhártyagyuszi, hanem ilyen sűrű a könnye (ezt mondta a doki), van akinél nehezen indulnak be a könnycsatornák.
pumuklii
 
 


Sziasztok!

Mniki, gratulálok! Jó gyorsak voltatok!

Annus, köszi az összesítést! Érdekes lenne a kiírási időponttól való eltérést vizsgálni, Gauss-görbe-szerűen, nem?

Nem tudok reagálni a dolgokra, kimegy a fejemből, mire az íráshoz jutok. :oops:
Mozza, tornás-büfiztetést mindjárt próbálom mindenesetre! Blanka nem szeret büfizni, inkább bealszik helyette. :D

Én is aludnék. Szofi, Te írtad az 50 évest? Vicces és rémisztő. :lol:

Dóri, remélem sikeresen megjártad az utat.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Halihó!

Mozza, ez a hajszárító nagyon tetszik!

Annus, jól emlékszem, hogy te benne voltál valami ragya-levelezésben? Akkor épp a szopi miatt voltam kiakadva, de figyelnem kellett volna: néha a kismackóm pofiján megjelenik egy-egy ragya! Hogy kerül oda? Csináljak vele vmit?

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Boró nagyon cuki a tappancsaival! :lol:

Anita!
Nem csak a melegtől nyugszik meg, már a hangja is megnyugtatja. A porszívót is imádja Lili!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Totál hulla vagyok.....Lili reggel 9 óta nem akar aludni.....most a kiságyban pihizik 10-15 percet, aztán sírdogál csukott szemmel, majd újra szundizik picit.....
Rendelek valamilyen hordozót, mert a kisebb házimunkákat talán meg tudnám úgy is csinálni, ha Lili rajtam van.
Igazából a főzés és a vasalás az, ami még nagyon nehezen fér bele az időmbe. A többit már rendezem. Remélem idővel belejövök teljesen.
Ti hogy bírjátok csajok? Főleg, akinek nincs segítsége?
(nekem már nincs nagyon, anyósom és anyukám szokott néha besegíteni és hoznak kaját)
És még mindig nehezen funkcionálok a napi 2 x 2,5óra alvással....
no, mind1.....csinálok egy 1/2 kávét....
Btw, ti mennyit kávéztok 1 nap????????? (én 2 x felet 3az1ben löttyből)

Kép
mozza
 
 


Mozza! Nekem a Brendonos keresztbe rakós van, nagyon kényelmes, de hosszútávon még nem volt alkalmam használni. Meg szerintem várok is vele még néhány hetet, hogy Mira rendesen tudja tartani a fejét, akkor jobban el lesz benne. Most még nagyon nehéz neki az a hörcsög feje :lol: , abszolút nem tudja tartani. Mondjuk van egy kis nyaki hypotoniája is, mondta a gyerekorvos, de majd fejlesztjük.
Az én gyerekemet hiába akarnám hasra tenni, utálja. Pedig nagyon kéne neki, hogy erősödjön a nyaka.

Köszönjük a dicséreteket! Kamilla és Boró is nagyon szép lányok!

Zsüci! Jól látom, hogy Kamillának tűzfoltja van? Kicsi Mirának is van, pont ott, a homloka közepén.

Annus! Köszönjük az összesítést, jó kis statisztikát csináltál! :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Annus! Küldtem neked a képet az emiledre!

Kép
Kép
g_reny
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: