Új privát üzeneted érkezett!


Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Sziasztok!!
Nincs időm visszaolvasni, este írok, de lenne 2 kérdésem!!

Ugye szept. közepén lejár a szerződésem, határozott idejű!
Azt mondta a főnököm, hogy ha úgy gondolom, hogy visszamennék dolgozni a nagykövire, akkor lehet, hogy eleve úgy vennék fel az utódomat, hogy 2-3 évre, és akkor állományban maradnék, megpróbálja megbeszélni kinn. Csak ugye ez nem multi, vagyunk kb 3-an... a kérdések, hogy:

1. Van valamilyen fizetési kötelezettségük utánam ezek alatt az évek alatt, ha passzívban állományban maradok, tudtok erről valamit? (A könyvelőt nem érem el.)

2. Ha esetleg mégsem megyek vissza dolgozni, bármi miatt (újabb baba, nem akarok, elköltözünk Brazíliába :D stb), lehet bármilyen hátrányom, jogilag, vagy ez a megállapodásunktól függ? Kötelezhetnek, hogy visszamenjek, vagy vmilyen "kártérítés" stb?

Bocsi, hogy most nem tudok reagálni, leszek később!!!

Köszi, ha tudtok valamit, szép vasárnapot!!!! Pusssszi

floranan
 
 


Az első kérdésedre a válasz tuti nem fizet utánad semmit,se táppénz,(illetve ott 15 napig,de utána nem),se gyed,gyes alatt.
A második kérdésedre a választ nem tudom sajna,de ha nincs benne a szerződésbe akkor sztem nem lehet baj ha nem mész vissza.

sutimano76
 
 

 
 

Kriszti!

Hát nem tudom, én ehhez a bútorhoz nem biztos, hogy asztalosra várnék...
Azt tudom, hogy ebből a kombinációból a lépcsős rész dobozokkal együtt 25 e Ft körül van, mert nekünk is ilyen van, kettől szembeforgatva a gyerekszobában (és minden Lego-t, stb. elnyel :D:D). Szerintem ezt egy asztalos sem csinálná meg olcsóbban, mert kb. 4-5 e Ft a tárolódoboz (nekünk két legnagyobb, két középső és két kisméretű van egy lépcsősben, azaz összesen ennek a duplája a kettőben). Magyarán a keret kb. 20-21 e Ft. És ez egy elég jóminőségű fa (tömör fenyő), nem laminált, élzárásos bútorlap, szerintem csak az anyagköltsége lenne ennyi egy asztalosnál (van némi ismeretem a bútorlapárakról), és akkor még nincs rajta a munkaköltsége. De még ha munkaköltséggel együtt ennyi lenne is (olcsóbb biztosan nem), akkor is miért várni rá, ha másnap meglehet, mert egyszerűen bementek és megveszitek? Egyébként stabil, strapabíró (ez egy gyerekbútornál abszolút nem elhanyagolható), elbírja a gyereket, ha rámászik, és én egyedül össze bírtam szerelni... (nálunk ez utóbbi is fontos szempont, nem kell a páromra várni az mindig jó (nem lusta ember, csak annyi minden férfidolgo val egy házban, hogy a munkáján kívül bőven le van kötve így is).
Az ajtós részről nincs tapasztalatom, de megnéztem az árakat. Ha a lépcsős részt levesszük akkor a maradék 60 e Ft. Ebből csak a két ajtó és a fiókos rész 16 Ft az árak alapján. Magyarán a keret 44 eFt. Kérdés itt is az, ez megéri-e. Ezt nektek kell eldönteni, ha lenne rá pénzem, nem gondolkodék, mert így azonnal meglehet, összeszerelitek és használható, nem kell egy asztalosra se várni, és ez a rész is tömör fenyő, kivéve a hátlap.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Sziasztok!

Zsófi örülök, hogy apróságok cseperednek és hogy Te is jól vagy. Sok erőt kívánok az elkövetkező hetekhez.
Anna, a Te eredményeidnek is örülök és annak, hogy nem kellett bennt maradnod.

Varrás... egyszer próbáltam és nem gondoltam, hogy ilyen nehéz egyenesen tartani az anyagot a gép alatt. Anyut nézve nem tűnt bonyolultnak. De mint láthattátok sokmindent megvarrt már. A párnát és a baldahint uncsitesóknak, nekem meg azt a másik fajta párnát, amit össze lehet kötni. Amikor már fiacskám nem tűrte a hason fekvést, akkortól használom. Meg átalakította egy farmeromat és azt nagyon szeretem. Mert amiket láttam itt-ott... A legolcsóbb is 7ezer volt, ami még nem lett volna akkora baj, de valami borzalmasak voltak. Sehol nem találtam olyat, ami tetszett. Így meg megvolt ingyen. Varrt még kismami ruhát is, de a fazonja miatt azt majd utána is tudom majd használni. Szoknyát, a függönyeinket és még sorolhatnám. Takarót. Kis kockákból, az nagyon jól néz ki. Nagyon kreatív, a konyhába a képeket is ő csinálta szalvéta technikával és a legutóbbi ajándékom, amit nagyon szeretek egy teásdoboz. Azt régóta szerettem volna. Apukám meg ezermester. Nagyon sok pénzt megspóroltak nekünk az építkezés alatt fáradtságot nem kímélve. Most is kinnt betonozzák a kerítésalapot párommal. A spejzba a polcom isteni jó. Én kitalálom mit szeretnék, a család meg ilyenkor nagyon szeret! :D :D :D A következő projekt a konyhapult lesz. Több mint 9 méter U alakban és mivel nincs pénzünk a konyhabútorra kitaláltam, hogy legalább a pult legyen meg ideiglenesen, mert nem férek. Van itthon calvados színű bútorlap és pont akkora, hogy meglessz körbe. Eredetileg majd a bútor lesz ilyen színű, meg az ajtóink azok így pofásabb lesz végre a konyha is. De bútor mikor lesz? A legolcsóbb ajánlat eddig 670ezer volt. :D :D Az ismerős asztalosok 1 millát mondtak. Még van mit csinálni. Most a kerítés legyen meg végre, aztán még ősz előtt jó lenne a terasz is, és utána szépen lassan talán indulhatunk fölfelé. Bár ha belegondolok a tegnapi takarításba. Tegnap azt csináltam, nem volt egyszerű. Ez az időjárás sem kedvez, kicsit rosszul is lettem. De mivel tegnap majdnem mindent megcsináltam, ma pihenhetek. Majd ebédet csinálok, de azt se nagy dolgot. Meg talán kimosok egy adagot. Éjszaka is alig alszom.
Ti hogy vagytok? Derékfájás? Időnként lábbra állni is nehéz, vagy az ágyban felülni. De nem is a derekam, hanem lejebb a gerinc vége és a derék között 2 oldalt. Mintha a csont fájna. Ti milyen tünetekkel küszködtök?
bex13
 
 


A szalvétatechnikát én is nagyon imádom,már csináltam több tucat képet,amiket elajándékoztam,de pár megmaradt:
Kép Kép

És vár még rám pár befejezetlen kép.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Húúú, most olyan vagyok, mint egy jól lakott óvodás :lol: :lol: Kicsit /nagyon/ megcsúsztunk a kajával /úgy volt, h délelőtt bevásárlás, de a fiúkat elkapta vmi hasmenéses vírus, így mire kiderült, h a nagy bevásárlás ugrik, már eleve csúszás volt, mivel a kaja alapanyagokat is meg kell venni. Na mindegy, így Vicámmal s Atival elmentünk a közeli teszkóba, persze több millióan voltak. Fél kettőre lett kész minden. Szerencsére húslevest már tegnap legyártottam, szezámmagos rántott cukkinit készítettem tepsis újkrumplival salikkal és sült csirke is maradt tegnapról. Szóval zöldségnap lévén degeszre ettem magam cukkiniből :) :) :) Imádom!

Szalvétázni én is szoktam, meg festeni, meg üvegfesteni stb, s egyéb kreatívkodni, nagyon nagyon szeretem, de mostanában kb 3-4 éve bizony alig semmi időm nincs rá :(
Bex, szuper ezermester családod van! :) Én apum is hasonló , mondjuk ő vasban utazik, régen faragott is, előszobafalat is csinált, most már kicsit lehiggadt :)

Astrid, na igen, ez a dilemma tárgya. Az asztalos ismerős, meglátjuk milyen ár-idő kombinációt mond. Július elején pedig megyünk az Ikeába, adott esetben vásárolni. :) :) Már annyira várom ám! :oops: :oops:

Tünetek: na az éjszakai nemalvás nálam is előjött... Atival is volt, csak nem emlékeztem, h ilyen hamar. szinte hajnalig fent vagyok. Egyelőre még bírom a reggeli keléseket, majd meglátjuk meddig :) Tegnap frankó gyakorló méhösszehúzódásaim voltak, a szemem könnybe lábadt tőle. Mondják, a 4. szülés vagy nagyon kemény, vagy nagyon laza. Remélem az utóbbi. Bár azt is mondják, h ha két szülés között 5 évnél több kimarad, akkor az olyan, mintha az első lenne, s nálam ilyen is van. Szóval akár a második szülés is lehet most, ami pedig ugye gyors ;) Igaz, mindegyik gyors volt :)
Másik kellemetlen tünet az emésztés teljes lelassulása... hát valami szörnyű... már néha azon filózom, h honnan szedjek hashajtót. :oops: Pedig orrba-szájba zöldség-gyümit eszem.
Na kisregény lett, futok mosogatni :)

vicger
 
 


Kép Zsebes tartó Kép Baba képek
lipót beatrix
 
 


Sziasztok! Csak ötlettek miatt raktam fel a képeket!
lipót beatrix
 
 


Sutimano nagyon jók a képek! Az iwiwen csináltam egy oldalt kreativ otthon cimmel ott még találsz egy párat,ha érdekel!
lipót beatrix
 
 


Nekem nagyon tetszenek Beatrix!!!!

Kriszti nincs idő!!!!Én reméltem hogy míg nem kell rohangálni a gyerek után addig kiélhetem a kreativitásom.Ne keseríts el.

sutimano76
 
 


Bea nagyon ügyes vagy!!!

vicger
 
 


Köszi Vicger! De nagyon sokan képesek erre csak idő kérdése!
lipót beatrix
 
 


Süti ne ess pánikba! :) Két gyerkőc mellett simán lehet kreatívkodni, napközben is. 3-4 gyereknél vagy megvárja az ember, míg a legkisebb is 3-4 éves lesz, vagy kihasználja az éjszaka csendjét és nyugalmát! :) :) :)
Mikor Vicám kicsi volt, karácsonyfadíszeket gyártottam sógyurmából, égettem, festettem, lakkoztam. Ezt is éjjel, hisz a Jézuska dolgába kontárkodtam bele :) :) :) :) Évekig meg voltak azok a díszek, még most is van pár darab belőle valahol otthon. Bohóc, kisvonat, macik, hintalovak sötöbö. De például a mézeskalácsok és mézeskalácsház készítése már tradíció és független a gyerekek számától, pedig azzal is nagyon pepecselni kell. Ezek a tavalyiak:

Kép Kép


Ha majd egyszer sok pénzünk lesz, és naaaaaaaaaagy családi házunk, ott majd lesz nekem is egy vackom, ahol minden kincsem tudom tárolni, s ahol kiélhetem magam. :) :) :) :)

vicger
 
 


Kriszti,akkor jó,megnyugodtam.Ez a mézeskalácsház nagyon jó,na ennyire ügyesnek nem tartom magam,de a gyerekeim kedvéért biztos megpróbálom,és igyekszem majd őket is minnél töb ilyenre megtanítani.Az unokaöcsém is megtanult goblejnezni,meg szalvétatechnikázni és nagyon tetszett neki.
Na megyek szavazni,ti voltatok????

sutimano76
 
 


Én az ilyen kreatívkodáshoz 2 balkezes vagyok :oops:

Floranan
TGYÁS, GYED, GYES ideje alatt fizetés néküli szabin vagy. Munkáltató nem fizet utánad semmit. És a határozatlan idejű munkaviszonynál se kötelezhetnek, hogy visszamenjél!
A te döntésed a lényeges!
(Nekem határozatlan idejű a kinevezésem. Most lvileg vhetnek fel a helyemre 2012 szept-ig embert. Általában a helyettesítő embereket 3-6 hónapos szerződésekkel veszik fel. Ha én visszamegyek BÁRMIKOR, akkor a helyettes szerződését felbontják)
Vendég
 


Én szinte semmit nem örököltem. Nekem nincs türelmem az ilyenekhez. Ellenben munkamániás, precíz és kitartó vagyok. Ja és a szemmértékemmel tudom őket az őrületbe kergetni. :D :D
Amikor a bejárati lépcső elkészült közöltem, hogy nem jó. Anyu és férjem is hülyének néztek, hiába mondtam, hogy érzem a különbséget, ahogy lépek rajtuk. Na addig addig szórakoztak, míg mondtam Petinek, hozza a mérőszalagot. A 3 lépcsőfok 3 különböző méreten van. 2-3 mm az eltérés. Burkoló? Képen láttam a munkáit, tetszettek, de megmondtam neki, hogy mm-eket is észreveszek és ha zavar felszedetem vele. Gyönyörű lett. Egy két-helyen van nagyon apró, azt csak én látom, más nem. :D :D Viszont a fürdő sűrgős volt a lakhatási miatt és ő nem tudott jönni, ezért mással próbálkoztunk. Neki megnéztük a munkáját, nem volt gáz. De amikor elkezdte rakni, kiborultam. Nem kicsit, mert nagyon sügetett az idő, más nem volt, de azt amit csinált.... Már megkérdeztük, hogy nincs fugakeresztje? De van, de miért, látja ő. Aha. Én is láttam. A 3mm-es kereszt a minta egyik végén bele se ment a másik végén meg kiesett, mert kb. + 2 mm volt benne. Nem is kellett elzavarni, mert amikor Peti mondta, hogy ez nekünk így nem oké, megsértődött és összepakolt. Akkor még megmondtuk, hogy mit szedjen le és betegen a fűtetlen házban hideg vízben kapartuk le a ragasztót, hogy ne kelljen kidobni a csempét... Aztán egy másik fejezte be 2 nap helyett 5 és nem volt rossz. De másnap amikor kifugázta.... Vakartuk a fugát a csempe széléről. Ide más nem jön, csak az első srác, meg is mondtam neki. Ha kell várok hónapokat, lakhatási megvan nem sűrgős már. Meséljek még ilyeneket? Kik vannak túl építkezésen, felújjításon? Gondolom ott is vannak hasonló történetek. És a legszebb, hogy még nincs vége..... Meséljetek ti is, ugye nem csak én jártam rosszul? :) :)
bex13
 
 


Kriszti! Ez aztán a házikó.... Egyike a türelemjátékoknak. Bár a konyhában szeretek pepecselni. Ezért is lett nagy konyhám.
bex13
 
 


Mi tavaly nyáron döntöttük szét a lakást, kb most 99%osan van kész. A wc-t még ki kell csempézni a nyáron, s a konyhába is fel kell tenni a mozaikot a gáz mögé,fölé, a többi helyen már fent van. Na meg a szobákban a polcokat kell feltenni, tiszta csupasz még minden :? De mindig közbe jött valami, ami miatt nem jött össze. Most december óta pedig Luca miatt várunk, hogy lesznek az átszervezések gyerekelhelyezés ügyében, melyik szobában hogyan, hányan és kik lesznek :D :D :D De mi a kőműves melót nagyjából megúsztuk, át akartak vágni bennünket, kb 15 ezer forinttal, de Atesz észnél van mindig szerencsére, s nagyon precíz, Őt nem lehet :) :)

Lehet, h jövőre belevágunk egy építkezésbe, attól függ hogyan alakul kishazánk politikája, mert ebben a társasházban katasztrófa a lakóközösség, lassan már elviselhetetlen :evil: :evil: :evil: :evil: Majd meglátjuk mi lesz. Ha visszajön a szocpol, s már tényleg nem bírjuk a sok barmot /most le gyomírtózták a maradék füvet kb 4nm-t a közös udvarban, meg kaviccsal töltik fel, h az autóknak jó legyen. Hiába javasoltuk páran, h legyen egy füves rész padokkal, gyerekeknek homokozóval stb, legyen az autóknak helye, meg lehet oldani, szakembert kell felkérni tervezni, s tökéletes lesz. De nem... mert csak... / szóval akkor eladjuk ezt a lakást kb 30misit ér, valszeg ennyiért nem megy el, ebből anyós és sógornő tartozásait kifizetjük, s belevágunk egy építkezésbe.... Ha Isten is úgy akarja.

Süti szavazni még nem voltunk Atesz 3 percenként wc-re jár, lehet nem is megyünk, pedig most már nekem is kedvem van.

Bex, elvileg nekem is nagy konyhám van, gyakorlatilag azonban ez is kicsi néha :D :D :D

vicger
 
 


Mindenhol ennyire szakad az eső? Igy nem lesz szavazás!
lipót beatrix
 
 


Itt esik,és szavaztam is :oops:

Kép
v.andi
 
 


Akkor jó,itt dézsából jön :D
lipót beatrix
 
 


Párom ezért nem ment bele se lakásba, se társasházba, alternatívaként jöhetett volna szóba ikerház, de abból egyet találtunk a 25-30-ból ami tetszett, de akkor még nem voltunk házasok. Így utólag már nem bánom. De egy-két ötletet onnan vettem méretügyileg a házunkhoz. A nappali így lett 6x4,5-ös pl. A lépcső alatt a spejz.
Nem irigyellek a lakók miatt... Bár a szomszédok milyenek lesznek??? Még egyik oldalról sincs közvetlen szomszédunk. Mert mellettünk úgy döntött eladja, mögöttünk meg nincs pénze elkezdeni és hitelt nem akar felvenni. Albérletbe 2 gyerekkel... Most meg ugye a szocpol balhé, évekig még biztos nem lesz. Másik oldalon még focipálya, szakadó esőben is már a második meccs megy, nagyon szeretem!!! :evil: :evil: :evil: Itt k.....va anyáznak és ordítanak az ablak alatt. Rég meg kellett volna szűnnie és már fel kellne legyen parcellázva. De a sarok szomszédunk cuki pofa, hétköznap este 8-kor vág füvet... De előtte hétvégén sem akkor vágta amikor ment az ordibálás és egyébként se tudtam pihenni. Megvárta míg vége és este 7-kor kezdte el. Nem nagyok a telkek és közel vagyunk egymáshoz. Bár még mindig jobb, mint ikerházban vagy társasházban, de ennél kicsivel nagyobb telkekre építenek itt a telepen 4 lakásosokat. :evil: :evil:
bex13
 
 


Sziasztok!

Nagyon ügyesek vagytok, látom. Én üvegfestékezni szoktam,. Andris ajtaján és ablakán vannak műveim. Szalvétatechnika is tetszik, de még nem próbáltam. Gondoltam arra, hogy Máté szobájába csinálnék a falra néhány aranyos képet.

Mi is nyáron tapétázzuk újra a kisszobát, de nem csináljuk majd tipikus gyerekszobává, mert ugye Máté kb. 6 hónapos korában összeköltözik Andrissal, én pedig megöröklöm a kisszobát (kb. 6nm) tanításhoz. Eddig a konyhában oldottam meg a tanítást, de ott csak 1 emberrel férek el, így ha esetleg 2-3 ember jönne tavasztól, akkor a szobában tanítanám öket.

Ma fiúk megint ültettek. A Pombar macis zacskókban van virágmag, azt ültették el. Andris imád ilyen dolgokkal ügyködni. Már csak egy kert kéne hozzá. :lol:

Vicger: A Gattaca című filmet láttad? Az aztán tényleg olyan, mint az 1984. Egyik kedvenc filmem.

Mi is kacérkodtunk ezzel az Ikeás tárolórendszerrel, de én kicsit drágának találtam. Így megoldottuk Ikeából, de olcsóbban. Vettünk egy fenyő polcrendszert és arra átlátszó nagy fedeles dobozokat, így Andris mindig látja melyik dobozban mi van. Megpróbálom megkeresni a linket a polchoz. Persze ez nem annyira designos, mint a Trofast, de a célnak tökéletesen megfelel. Főleg mivel kisfiamat nem érdekli különösebben, hogy színes-e a doboz vagy sem. :wink:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Ez a polcrendszerünk. Ajtót és többféle dobozt is lehet rá venni.

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... 364/11703/

És ilyenek a dobozok:

http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... ies/12553/

Kép

Kép
hgrita
 
 


Mi is szavaztunk már! :lol:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Most én is elmentem volna, de csak ezért felmenni pestre, mert oda vagyok még bejelentve.... És nálunk ez az idő egyet jelent a sártengerrel.... És még nem állt el, mi lesz reggel. Ráadásul fiúk betonoztak és elfáradtak, férjem itt durmol. :)
bex13
 
 


[quote="vicger"]S írta:vicgerziasztok!


Másik kellemetlen tünet az emésztés teljes lelassulása... hát valami szörnyű... már néha azon filózom, h honnan szedjek hashajtót. :oops: Pedig orrba-szájba zöldség-gyümit eszem.
Na kisregény lett, futok mosogatni :)


Ha most a lelassuláson azt érted, hogy székrekedésed van, akkor próbáld meg:
este áztass be egy kis pohár vízbe pár szem aszalt szilvát, reggel azzal kezd a napot, hogy megiszod a levét és ha diéta engedi, akkor az aszalt szílvát is edd meg. Aszalt szílvánál figyelj, hogy ne legyen cukrozott.

t-pk
 
 


[quote="mabe86"] írta:mabe86n az ilyen kreatívkodáshoz 2 balkezes vagyok


Nekem is van egy barátnőm aki ezt hitte,aztán leültünk megmutattam és ő is szép szalvétaképeket csinált,az díszíti a konyha és étkezőfalát.Szóval keríts egy barátnőt aki megmutizza,sztem menni fog!!!

sutimano76
 
 


Ha minden jól jön össze,holnap nekiállok életem első cseresznye lekvár és -befőttjének.Szorítsatok hogy sikerüljön.

sutimano76
 
 


Hgrita! Én láttam a Gattacát, nagyon tetszett! :) Érdekes és izgis és lekötős film...
Mindig is irigyeltem azokat, akik tudnak ilyen ügyes dolgokat, mint Ti, én is - mint Mabe - kétbalkezes vagyok, de lehet, hogy csak türelem és idő kérdése... és ki lehetne valamit próbálni.
Bex! nekem olyan fájdalmaim vannak, hogy este amikor lefekszem az ágyba akkor a szeméremcsontom fáj, de nagyon, aztán most hogy hazaértünk elkezdett alul fájni a méhem, meg a hátam szokott fájni, illetve a vállaim is... de ezek szerintem természetes tünetek, majd szülés után csak elmúlnak... :wink:

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Akik két balkezesnek hiszik magukat,ajánlom a babaképet amit felraktam! Veszel egy képkeretett,kivágsz olyan anyagból amin valamilyen babás motivum van, akkorát hogy a lapra jó legyen és ráragasztod . A keretett befested és végül ráragasztod,vagy tüzögéppel ráerösited a keretett. Az anyag és a keret közé én raktam átlátszó fóliát is.
lipót beatrix
 
 


Kép
lipót beatrix
 
 


Süti!


Érdekelne a cserilekvár recept. Rengeteg cseresznyénk van, én imádom, de a diétám miatt csak mértékkel ehetem, a gyerekek meg nem nagyon vannak oda érte :cry:

Vicger!

Én csak ámulok a kézügyességeden!!!!

Meg itt mindenki milyen kreatív, én Mabe-hez hasonlóan kétbalkezes vagyok...sajnos a finommozgások nem mennek (pl. disortográfiás vagyok-csúnyán írok), meg pl. hajat fonni sem tudok...stb.

Kép
arvaerika
 
 


Vicger!

Most én is azon parázok, hogy egy csomó helyről hallottam (meg ismerőseim elmondásából), hogy a 4. gyereket a legnehezebb megszülni!!!Pedig volt olyan, akinek alig 2 évente jöttek és mégis...
Akkor ez nem csak szóbeszéd?

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!
Kriszti, gyönyörűek a mézeskalácsok :D

Én ma fekete erdő tortát sütöttem Lilla szülinapi bulijára. Délre szépen szét is folyt a tetejéről és az oldaláról a tejszínhab :( , de sikerült kijavítani, mire megjöttek a lánykák 8) .

Holnap megyek a zártójelentést, gondolom, akkor kapok eligazítást is, hogy hogyan tovább.

Én is szoktam varrni, bár elég ügyetlen vagyok. Nem foglalkozom vele, ha nagyon elrontom, kibontom, újravarrom, és kész.

Holnap mi is cukkinit eszünk, az már van a kertben :D
Nálunk a konyhaszekrényajtók, egy felsőszekrény, meg a fürdőszobaszekrény ajtaja hiányzik. A férjem nagyon ügyes, csinált egy galériaágyat, a konyhaszekrényeket, a fürdőszobaszekrényt, a kiságyat, nyúlketrecet - csak most sajnos nincs pénzünk anyagra. :oops:
A múltkor az a szerencsétlen autónk este 7-kor éppen egy kapualjban romlott el Pápán, és hajnali 5-kor lefényképezték, hogy "szabálytalanul parkol" :roll: . Most nagyon hiányzik az a 30ezer. Mindegy, ez van.

A fájdalmak sajnos hozzátartoznak a "más"állapothoz, de figyelmeztetnek is: tessék pihenni!

Szép estét!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Nekem az 5. és a 6. volt a legnehezebb, egész pontosan az ötödik, (nagyon nagy feje volt-van). A negyedik teljesen átlagos volt. Ne programozzátok magatokat rossz irányba!!!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Sziasztok!

Ma hosszú napom volt: Lilla és a férjem szülinapját, illetve az én névnapomat ünnepeltük anyósomékkal, és sógoromékkal ... szerencsére nem ebédre jöttek, csak kettő körül, tortát rendeltünk, nem volt erőm ennyi emberre sütni .... :shock: :shock: :shock: ...mostanában vannak jobb és rosszabb napjaim: van, amikor hegyeket mozgatni, máskor meg (mint ma is), elég a napi házimunka, és semmi pluszt nem tudok tenni ...

Mondjuk az ebéd elég extra volt, meg ágyneműs nagymosást is csináltam, nem csoda, ha nem ment több :):):) ... még karácsony környékén kaptunk pecsenye kacsamell filét, az a fagyasztóban várta, hogy bátorságot gyűjtsek elkészíteni ( még soha nem volt dolgom kacsamellel) ... és azt sütöttem meg, cseresznyemártással, és fokhagymás petrezselymes újkrumplival :)

Szóval: így telt a mai napunk, meg rendezgetjük a gyerekszobát, lassan minden bútor a helyére kerül :)

Kézügyesség: én keresztszemes hímzést csináltam anno, amikor még volt időm (pl Lillával, vajúdás közben is !!! :) ... na, azóta egy Xet sem hímeztem, kezd hiányozni :) ... a műveim közül az elefántos mintájú díszpárnák a kedvenceim: 3 van, egyiken 9 db kis elefánt 3 sorban és 1-1 pedig egy nagy elefántot ábrázol, az egyik egyik irányba, a másik másik irányba néz :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="laki papné"]S írta:laki papnéziasztok!
Kriszti, gyönyörűek a mézeskalácsok :D

Én ma fekete erdő tortát sütöttem Lilla szülinapi bulijára. Délre szépen szét is folyt a tetejéről és az oldaláról a tejszínhab :( , de sikerült kijavítani, mire megjöttek a lánykák 8) .

Holnap megyek a zártójelentést, gondolom, akkor kapok eligazítást is, hogy hogyan tovább.

Én is szoktam varrni, bár elég ügyetlen vagyok. Nem foglalkozom vele, ha nagyon elrontom, kibontom, újravarrom, és kész.

Holnap mi is cukkinit eszünk, az már van a kertben :D
Nálunk a konyhaszekrényajtók, egy felsőszekrény, meg a fürdőszobaszekrény ajtaja hiányzik. A férjem nagyon ügyes, csinált egy galériaágyat, a konyhaszekrényeket, a fürdőszobaszekrényt, a kiságyat, nyúlketrecet - csak most sajnos nincs pénzünk anyagra. :oops:
A múltkor az a szerencsétlen autónk este 7-kor éppen egy kapualjban romlott el Pápán, és hajnali 5-kor lefényképezték, hogy "szabálytalanul parkol" :roll: . Most nagyon hiányzik az a 30ezer. Mindegy, ez van.

A fájdalmak sajnos hozzátartoznak a "más"állapothoz, de figyelmeztetnek is: tessék pihenni!

Szép estét!


Nálunk is feketeerdő torta volt, az én Lillámnak ;) :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi, nagyon finom lehetett az ebédetek!!!

Mi vasárnap mindig pihenünk (kivéve az ebédfőzést), elég 6 napig dolgozni.
:wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Gondolom, a tietek nem csúszott szerteszét!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Erika!

Nekem már megvolt a 4.! :D:D Nem volt a legnehezebb, az a 2. volt, de ő végül császár is lett. Egyik sem volt villámszülés, de azért kicsit gyorsultak, meg hát tudtam is mire számíthatok. A kórházi rész a 4-nél a beérés pillanatától csak 1 óra volt, előtte a kemény rész 2,5 óra (ez már nálam egész gyors, mert az első 10,5 óra volt burokrepesztéstől).
Szóval nekem a 4. a legkönnyebb volt, lelkileg főleg.
Na de az utófájások, húúú, az nagyon rossz volt, az szülésről szülésre erősebbek, több ideig tartanak. Komolyan, rosszabb, mint a szülés maga, mert az 3,5 óra alatt lezajlott, az utófájás meg több napig, főleg szopikor (a fájásokat kibírtam fájdalomcsilaapítás nélkül, de az utófájásoknál jónéhányszor eszembejutott).

Nekem azért van valamennyi kézügyességem, most épp keresztszemesezek...
Ez az én művem: (az van benne, ami rajta, azt is én csináltam :))
Kép

Astrid

Kép
astrid
 
 


[quote="laki papné"]G írta:laki papnéondolom, a tietek nem csúszott szerteszét!


Reggel csinálták, és annyira friss volt, hogy alig lehetett vágni: akkor csúszott szét, amikor szeleteltük :):): ... és friss meggy volt benne, egyszerűen isteni volt :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


VAn egy Cuprum Metallicum nevű homeopátiás szer, az segít az utófájásokon (kipróbáltam).

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Akkor ma ilyen torta-szétcsúsztató nap volt :lol: :lol: :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


[quote="laki papné"]B írta:laki papnéibi, nagyon finom lehetett az ebédetek!!!

Mi vasárnap mindig pihenünk (kivéve az ebédfőzést), elég 6 napig dolgozni.
:wink:


vasárnap általában mi is, de májusban alig voltunk itthon (legutóbb 9 napig voltunk távol) és sok minden összejött: férjem még füvet is nyírt ma, muszáj volt egy alaposabb takarítást is csinálni, az ágyneműket meg nem bírtam tovább nézni, és reggel úgy tűnt, napos, szép idő lesz .... háááát, sajnos itt száradnak bent a lepedők :(:(:(

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="astrid"]E írta:astridrika!

Nekem már megvolt a 4.! :D:D Nem volt a legnehezebb, az a 2. volt, de ő végül császár is lett. Egyik sem volt villámszülés, de azért kicsit gyorsultak, meg hát tudtam is mire számíthatok. A kórházi rész a 4-nél a beérés pillanatától csak 1 óra volt, előtte a kemény rész 2,5 óra (ez már nálam egész gyors, mert az első 10,5 óra volt burokrepesztéstől).
Szóval nekem a 4. a legkönnyebb volt, lelkileg főleg.
Na de az utófájások, húúú, az nagyon rossz volt, az szülésről szülésre erősebbek, több ideig tartanak. Komolyan, rosszabb, mint a szülés maga, mert az 3,5 óra alatt lezajlott, az utófájás meg több napig, főleg szopikor (a fájásokat kibírtam fájdalomcsilaapítás nélkül, de az utófájásoknál jónéhányszor eszembejutott).

Nekem azért van valamennyi kézügyességem, most épp keresztszemesezek...
Ez az én művem: (az van benne, ami rajta, azt is én csináltam :))
Kép


Astrid ez nagyon szép! ... de mikor van időd hímezni ? (nekem csak ilyenkor lenne, de ilyenkor meg már nem látok rendesen :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Valaki írta nem sokkal előrébb, hogy a köldöke felett rugdal a baba : nekem is kb 10-12 cm-vel !!! :) ... és apósom (aki amúgy háziorvos) ma megjegyzete, hogy mintha lejjeb is lenne láthatóan :shock: :shock: :shock: ... na, ezen mondjuk meglepődtem, az nem lenne még túl jó ... a dokim egész augusztusban szabadságon lesz !!! ... muszáj kihúznunk legalább szeptember elejéig ! :lol:

jóslófájások: Lillával az utolsó másfél hónapban olyan erősek lettek, hogy amikor megindult a szülés, és már 5 perces fájásaim voltak, csak azért hívtam fel a dokim, mert hasmenésem lett (és előtte végig szörnyű székrekedésem volt, meg egy nappal előtte elment a nyákdugó) ... szóval: mondtam a dokinak, hogy 5 perces, meg hasmenés, de én nem mennék be a kórházba, mert ennyire máskor is szokott fájni a hasam ... erre ő: jöjjön csak be, és hozza a pakkját is, inkább nézzük meg :) ... kb másfél óra múlva, amikor már megmostam a hajam, és kisminkeltem magam, és útban voltunk a kórház felé, már tudtam, ez tutira szülés: hihetetlen, hogy egyik pillanatról a másikra hogy be tudnak erősödni a fájások ... akkor már nem gondoltam, hogy olyan, mint máskor (mire beértünk, már 4cmre nyitva voltam :)

de nekem pl utófájások nem voltak (vagy csak a császár miatt nem éreztem, mert a sebem fájt, a sok ki-be ugrálástól az ágyba, ( amiről már írtam, hogy a nővérek nem segítettek, nem ápoltak )

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


De ügyesek vagytok csajok!
Astrid ez a kis üveg nagyon cuki :idea: :!: Nagyon ötletes.
Én is szeretek kreatívkodni,de kevés az idő rá.Gobleinezni szeretek,és anno Daninak rengeteg képet festettem,és az üvegfestés volt egy ideig sláger.

Vasárnap mi is lustizunk.Már egész jól megy mindhármunknak :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi
 
 


Peppino a hát és vállfájdalom nálam majdnem mindennapos, de a szeméremcsont fájás nem egy jó dolog. Dokit kérdezted már róla? A méhem nekem is szokott fájni. Azt mondták a 18 hétig természetes, de azon már rég túl vagyunk. Azóta ha kérdezik mondom és akkor vizsgálat, de mindig teljesen zárt.

Anna, nem hiszem, hogy ez a fájdalom arra figyelmeztet, hogy pihenjek, mert amikor fexem sokkal rosszabb. :)

Brumi én is így tervezem, előtte fürödni, szép lassan elkészülni, aztán csak indulni.

Sütimano, biztos finom lesz a lekvár.

Más: akinek van tapasztalata, attól kérdezném, hogy mi a vélemény a Bergon kocsikról? Esetleg Anmar-ról valami?
bex13
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?