Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !
Ma rossz napja volt a kisasszonynak most tettem le ! :?
Viszont tegnapeste 8-tól reggel 6-ig aludt ! :lol:
Mi is gratulálunk Lilienhez gyönyörű babó ! :lol:
Gaby Neked is aranyos a picurod ! :lol:
Pár ismerős arcot én is találtam iwiw-en ! :lol: ( Azt a 10 percet voltam napközben net közelben :evil: ) Legalább az északáim nyugodtak ! :lol: Ja és mi ma voltunk elösször fél órát odakint babakocsiba ! Nagyon élveztük ! :lol:
Jó éjszakát !

KépKép
anyettka
 
 


Sziaztok!

Gratulálok, Niki, na látod, Lilien semmaradt bent örökre! :wink:

Gaby, üdv itt!

Anita, megijesztettél... :roll: Mi a hét vége felé kezdzünk sárga lenni, tegnap bevittem a Margit Kórházba, megszúrattam, 118 az érték. Remélem, nem nő tovább, hanem rendeződik, de akkor fertőzéstől is lehet sárgulniezek szerint, és 6-8 hetes korban is? :roll: Megyünk hétfőn a Dokinénihez, remélem, addig csak javul a helyzet.

Mindenkinek drukkolok a szopiért, nálunk is vannak ilyen ingadozások, de én már nem parázok, tudom, nem tragédia, ha 1-1 kajánál picit kevesebb megy a pociba, kicsit később újra szoptatom, és utána ált. jól kidől. :) Aztán legközelebbre már elég szokott lenni a tej. :)

No, jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Mozza, ma megvolt a nagy áttörés: Csani sírdogált az ágyában (miután fürcsi-tisztábatevés-szopi-büfi megvolt), a férjem az ajtóban, és közölte, hogy most 13 percig nem csinálunk semmit. Én a nappaliban bőgtem. Aztán láss csodát 11 percnél síri csönd, bejöttünk, ő urasága meg édesdeden alszik... Én nem tudom, csak attól rettegek, hogy nem lesz ősbizalom, meg honnan tudjam, hogy csak nyefeg, vagy azért hallgatott el, mert rájött, hogy az anyja úgyse segít neki, hiába sír? Engem ezek az elméletek a halálba frusztrálnak... :oops:

Maumau, azért örülök, hogy kiderült: a Te lánykád majd egy kilóval nehezebb, mint az én kis Csanim.

Ja, böfihez: bár a gyerek nem böfizik, de minden kaja után csuklik tök hangosan... Az gáz?

Na jó, szopi jön, aztán remélem mindketten alszunk!

Puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 

 
 

Anika, hát én mindig is tudtam, hogy te nem vagy semmi, de a szüléstörténetedtől azt hittem falnak megyek! 2 óra alatt ikreket szülni, akik darabonként nagyobbak, mint az én Csanim, hát le a kalappal, én ezt el se tudom képzelni... :shock: :shock: :shock: Szívből gratulálok az egész terhességhez, és a szülés is méltó megkoronázása volt az előtte levő 9 hónapnak!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

kutyafüle: milyen autósülést vettetek pontosan? Fruzsi is azt ka keresztelőre a rokonságtól, a héten szeretném megvenni, és mi is 9-25 kg-sat szeretnénk :)

Anita: nekem volt tejallergiám, Zsófit is kiüti a tej, hát megpróbáltuk.

Anika: csatlakozom szofihoz, nagyon ügyes voltál végig :) Lesz negyedik gyerek? :wink:

Kenguru: a miénk elvileg 2 kilótól jó, de én sem tettem bele Fruzsit... kendőtől félek, de a meitai nagyon bejött :)
Vendég
 


Jó reggelt!
Anika,én is úgy szoptattam már tegnap dél óta,még éjjel is kellett a két cici.Szerintem ma is nyúzzuk egymást,meg próbálok fejni,kb 1 óra alatt 10-20 ml.Egyelőre küzdök hogy ne kelljen pótolni,de azért ha úgy alakul nem fogom éheztetni.
A szüléstörténeted nem semmi,ügyes voltál!Szép nagyok már a lányok!!
Panndi,akkor értem.Fruzsi édi az új képen!
Kutyafüle,akkor tegnap jó napod volt.Már én is úgy mennék.
Dóri,ne haragudj,nem akartam a frászt hozni rád. :oops: Miért nem tom én befogni,vagy írtam volna picivel. :oops: Bizti nem lesz baj Danóval.Ó de bánt hogy ilyen lüke vok,ne haragudj!!Meg persze mindenkitől bocsánat!!!
Mennem kell szopi idő.Nem tom hogy jövök ma,mert látogatóink lesznek!
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Köszönöm, aranyosak vagytok!
4. gyerek? :) Hát, előbb legyenek ők hárman óvodásak aztán meggondoljuk.:)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jó reggelt Csajok!

Csanika műsorozott ma is fél kettőig, de utána aludt szépen, csak etetni keltünk fel.

Csajok, én annyira kis bizonytalan hülyének érzem magam! Az életem egy teljesítménykényszer-túra, amiben az a j anyaság fokmérője, hogy sír-e a baba. És ha sír, főleg, ha nem tudom, hogy miért, az engem totálisan kiborít.

Honnan lehet azt tudni, hogy nem elég a tej? Én egy mellből szoptatok alkalmanként, és amikor bealudva elengedi, akkor lefejem a maradékot és viszon'látás! Kellene még utána kínálgatni? Vagy másik ciciből? Márnem is kéne bizti, de mindig elfelejtem! :evil:

Na jólvan, alszok még egy kicsit, mert hulla vagyok! Puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Ja és még egy ! Rettenetes, de már második napja elfelejtettem neki odadni azt a KKKKKRVA D vitamint!!!! Most mit csináljak???

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi,nyugi kimaradt és kész,ma add neki ugyanúgy.Pótolni nem tod,mert 1 nap 1 cseppet kaphat.
Onnan tudom hogy kevés a tej,hogy kapkod,sír és kb 5-öt szív mire 1et nyelhet szegény.Meg ilyenkor megnyomom és nem is jön belőle max 2-3 csepp tej.Olyankor adom a másikat neki.De tegnap annyira nem volt tejem hogy a második cici után is éhes volt és nem is jött belőle semmi.Grétivel így kezdődött és szépen elapadt.Ma jobb picit,regel elég volt 1 cici,de a köv etetésnél úgy érzem kell kettő.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Jo reggelt!

A mi ejszakank ismet f*s volt,alig varom h egy huzamban 6-7 orat alhassak.

Szofi,
nyugi,jo Anyuka vagy! Nem konnyu egy babaval, Bogi is sokszor sir,es nem tudom mi baja.multkor en is bogtem,mert mar total kivoltam.. Mindig az lebeg a szemem elott,h naprol napra,hetrol hetre erosodik,megszokja a kinti vilagot,es javul a helyzet.
D vitamint tegnap nem adtam en se,ugyanis tegnap elott sztm vagy 2-3csepp jott a cseppentobol,elbenaztam. Sztm semmi bajuk nem lesz.

emese1979
 
 


Sziasztok,

Szofi, nyugi ezzel nem te vagy egyedül én is sokszor érzem azt hogy, nem tudom mi tévő legyek mert nem tudom miért sir, de meglátod lassan lassan bele jösz te mindenbe, fő a nyugalom.
A D vitamint most hogy, mondjátok én is elfelejtettem a tegnap aszem oda rakom a babaolaj mellé igy ha azt elveszem este meglátom a csepeket is majd :D .
Én is be irtam a blogomba a szülés sztorit, majd át rakom a közösbe is valahogyan.
Mi is jól aludtunk Ármin kel 2-kor, 5-kor majd fél 7-kor amikor már magam mellé veszem picit.
Megyek mert sirdogálás van.

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Anika
én is elolvastam, jó gyors volt. Engem az lepett meg, hogy csak 3 perc van köztük, azt hittem az több idő.
pumuklii
 
 


Anika! Tök jók a képek! :lol:

Viszonylag jó éjszakánk volt, volt egy kis sírás elalváskor, meg éjjel 2-kor a kajálás után, de 8-ig alvás volt.

Most még mindig nem alszik azóta, nézelődik. Pedig már mennénk szavazni, mert F1 is lesz...

Szofi, látod, semmi baja nem lesz egy kis sírdogálástól!

Kép

Kép
adraci
 
 


Jaj lányok, örülök, hogy másnak is vannak ilyen problémái. Mármint hogy ezek szerint nem én vagyok egy ösztöntelen antitálentum anya, hanem ez tényleg kicsit nehezebb, mint a könyvekben írják...

Emese, csatlakozom! Azon a napon, mikor újra fogok tudni egyhuzamban aludni 9 órát, akkor megiszok egy üveg pezsgőt és elszívok egy doboz szivart, és próbálok nem gondolni arra, hogy addigra 50 éves leszek!!! :shock:

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Anita!
Samu is besárgult a kósházban, 3 napig kékfényezték, csak szopizni vihettem ki kétóránként, vagy hozták ki, ha esetleg hamarabb megéhezett. A szívem szakadt, ahányszor mentem érte, ill. vittem vissza. Minket 231-es bilirubinszinttel engedtek haza, igaz vissza kellett menni 2 nap múlva. Még akkor is látszott a bőrén a sárgaság, engem is rémisztettek, hogy lehet, bent kell maradni, de a vérvétel eredménye szerint csökkent a szintje, és így hazamehettünk. de akkor is még 211 volt!
És nem is rendeltek vissza minket!
Ne aggódj, szerintem ilyen értékkel tuti nem kell bent maradnotok!

Szofi!
Nekem Samu a második baba, de én is többször emésztem magam a sírás miatt. Hagyjam, ne hagyjam? Szerencsére nem sokat sír, és legtöbbször csak ha éhes, vagy ha nagyon fáradt. A fáradtságos sírásnál vannak kétségeim. Benteszem a kocsiba, és néha felsír. Nme sokáig, de keservesen. nagyon sajnálom ilyenkor, de félek, ha kiveszem, akkor hozzászokik a kézben elalváshoz, és 2 gyereknél nem nagyon kellene. Csak hát rossz hallgatni ...

Eyg gyors kérdés: pár napja már elég volt a tisztasági betét, de most megint elkezdtem egy kicsit jobban vérezni. És a vérzés sem vérzés volt már, de most megint. Nem erősen, de mégis. Szerintetek ez normális? Nem emlékszem már, Máténál hogy is volt.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Na kb visszaolvastam!

Niki!
Gratulálok!!!Gyönyörű kislány!!!!

Gaby !
Üdv itt!Neked is gratulálok!!!

Akkor holnap dobom a végleges táblit!!!(csak holnap leszek otthon)

Na a tegnapi nap szenzációs volt!!!Szerintem el se fogjátok hinni!!!!De hozok képeket,hátha az majd meggyőző lesz!

Iza egy angyal!!!Semmi kétség!Már lassan ott járok h kezdek aggódni h túl nyugis baba! :lol: :lol: Bizti tőlem örökölte,na de akkor is!
Szóval 3kor volt az esküvő.Iza fél2kor evett,így szépen odaértünk a szertartásra.Mi sétáltunk,persze pont csöpögött az eső,de nem volt vészes.Aztán nem aludt,nyomta még egy kis büfi,így az apja kinn maradt vele,én meg néztem a szertartást.Majd megdobáltuk a menyasszonyt rizzsel,fotózkodtunk stb.Izának egy hangja nem volt!!!!Aztán irány haza a köv szopira!5 után meg is érkeztünk az étterembe.Az asztal szélén ültünk,így elfért a végénél a babakocsi.Végig ott aludt a drágám!!!Szintén egy hang nélkül!
Fél8 kor megint szopi,az irodában volt rá lehetőség,majd vissza az asztalhoz.Olyan szinten nem zavarta semmi,hogy amikor a kb 100 fő egyszerre ütötte a tányért a kajához ő békésen alukált!(remélem h nem süket...)
Kaja után hangossabb lett a zene,de ez se zavarta!Mikor kimentünk h mondom hátha nyugalomra vágyik akkor felébredt :lol: így tettem egy kört a Tisza parton és bealudt.Táncoltunk is az urammal,szerintem az esküvőnk óta nem is táncoltunk...Ő még megforgatott pár rokont,szegények jól el is fáradtak :lol: :lol:
A végén az előtéreben ücsörögtünk és beszélgettünk,Iza persze aludt! :wink: Mondták is h bizti nincs is a babakocsiban,meg csak egy babát hoztunk,nem is igazi gyereket! :lol: El voltak ájulva!Na persze mi is,mert nem gondoltuk volna h ilyen rendes kislány!Még az éjfélt is megvártuk,1 körül mentünk haza evett és aludt fél6ig :lol: :lol:
Az apját is megdícsérték!Hogy milyen gondoskodó!
Egyszer elmentem videózni,egyszer csak hátranézek,az uram böfizteti Izust és körülötte vagy 5-6 nő gügyörészik Izusnak :lol: Szóval haláli volt!!!

Na mindjárt dobok képet is h Iza a táncparkett mellett alukál! :lol: :lol: A mási baba,aki 12 nappal volt öregebb mint mi :wink: már a vacsi után hazament!Tehát Iza igazi kis party csajszi! :lol: :lol:

Na jó hosszú lett,de még most se hiszem el h az én 6 hetes nagylányom egy esküvőt végig kibírt egy nyik nélkül!!! :wink: :lol: :lol:

Amúgy kérdés:tényleg vannak ilyen nyugis babák?Ugye ez nem vmi bajt jelent?Lassan ezen fogok aggódni! :roll: (amúgy figyel,mosolyog,heherészik,tartja a fejét,sír ha éhes,ha erölködik a pukin stb)

annus11
 
 


Moncsi,köszi!A kórházban nekem kellett Hannát kékfényezni,széles ragasztó szalagos vattával ragasztani a szemét.Beleragadta bőrébe,hajába,ordított mikor szedtem le,minden szopikor.Tiszta vörös volt a kis feje emiatt.Bizakodom,hogy megússzuk,meg nem hagyom magam.Teljesen felborulna az egész életünk.A kicsiknek is,már olyan jó kis napirendünk van.Sanyit visszavette a volt főnöke,ha én bekerülnék,tuti kirugná,mivel Gréti miatt nem tudna dolizni.Ördögi kör.
Vérzés normális,nekem is akkor lett újra erősebb mikor Hanna 2-3 hetes volt.
Én olyan boldog vok!!Megtanult Hanna Bimbóvédő nélkül szopizni!!!Olyan jó!!!Eddig már 2x evett úgy.Lehet a cumisüvegezés miatt?
Mindjárt jönnek a vendégek és pont szopi idő jön. :roll:
A bcg oltásunk kezd pirosodni é sduzzadt is!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Annus semmi baja Izusnak!!!Csak egy kis Angyalkátok van!!!! :D Örülök hogy jól éreztétek magatokat!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Üdv!

A tejci nálunk hol ennyi hol annyi.Lefejni én nem is tudok mert pont annyi vn amennyit megeszik, szóval ha nincs elég akkor tápszer.Remélem nem fog elapadni a tejem.

D vitamin,
én is elszoktam felejteni, de nem csinálok belőle ügyet.Lehet hogy kéne, de nem nagyon aggódok hogy egyszer kétszer kimarad egy-egy csepp.Ennyi belefér.Szerintem.

Annus,
Iza tényleg nagyon nyugis baba.

Az én fiam napok óta napi 5-6 órákat alszik, szószerint.Nem tudom mi lesz így.Nem iszok kávét meg teát se csak a szoptatósat, de mégse alszik.Állandóan eszik viszont.Egyszer eszik 70-et utána egy óra múlva megint eszik 30-at meg az evések közt nem alszik csak nyüglődik.Hétfőn majd megmutatom a gyereorvosnak mert szerintem már a kimerültségtől csinálja ezt a bömbölést egésznap.éjjel viszont nyugis baba, csak enni kel fel.Szóval már nem értem mi van.A cicim meg nem bírja követni a tempót.

KépKép
harhaj
 
 


Kép Kép Kép

annus11
 
 


Sziasztok!

Szofi drága, Nyugi!!! Mindent jól csinálsz! Nekem Balázs az 5. babám, mégis eszméletlenül sokszor elbizonytalanodom, hogy vajon mi baja, hogyan segíthetnék, jól csinálom-e? Ki nem állhattam amikor Vivien (az 1-ső :)) volt kisbaba és tele voltam kétségekkel, meg görcsökkel és mást sem hallottam, mint hogy úgyis tudni fogod mit kell tenni, te vagy az anyja te ismered legjobban, miközben egyszerüen elvesztem a jobbnál, jobb tanácsok özönében grrrr :evil: Egyszerüen olyan ideges voltam (annyira akartam mindent jól csinálni, és persze mindig találtam hibát, nem tudtam megfelelni!), hogy képtelen voltam élvezni az anyaságot, egymerő idegbaj voltam. Persze volt is egy szinte egész nap bömbölő kisbabám. Szerintem biztos van abban valami, hogy, ha anyuka nyugodt, olyan lesz a baba is. Hiszen nézd meg Annus Izáját épp olyan nyugodt, mosolygós, mint anyukája! :) Az én babáim is egyre nyugodtabbak lettek, ahogy én is egyre kevésbé akartam megfelelni (elsősorban magamnak)! Hidd el, nem tudsz akkora "kárt tenni" Csaniban azzal, hogy akár egy hétig nem kap D vitamint (bizony én volt, hogy 1 hétig elfelejtettem), hogy nem tudod azonnal megnyugtatni, hogy nem tudod mindig kitalálni mi baja! Próbálj inkább megnyugodni és élvezni a kisbabáddal töltött gyönyörü és nagyon rövid időszakot, majd belerázódsz, meglátod, egyre rutinosabb leszel és egyre könnyebben fog minden menni, nem baj, ha nem vagy tökéletes, senki, senki nem az. Viszont az biztos, hogy te adhatod a legjobbat Csanádnak, senki más, mert ő arra vágyik ami te vagy, nem egy profi csecsemőgondozóra, hidd el!

Sírás: azért tettem fel a bloggra azt az írást, hogy talán mankót nyújt, segítséget ad, ahogy írtam is, nekem nagyon tetszik minden egyes szava, abszolút magaménak érzem a gondolatokat. DE ez sem Szentírás, van akinek bejön, másnak nem. Hogyha te is úgy látod, hogy jót tesz a nagyfiúnak, ha kicsit sirdogál magában, majd nyugodtan elalszik, tedd ezt, ha úgy érzed nem vagy képes hallgatni a sírást, mond meg apának, hogy te erre nem vagy képes, és ne hagyd! Kutyafülének is bejött a sírni hagyás. Ahogy a mi bölcs Dórink :) írta már többször is: minden anyuka a legjobbat szeretné a csemetéjének, még akkor is, ha mindenki másképp csinálja! :)

Végül azért olyan jó ez a fórum, mert elmesélhetjük kinek milyen problémái vannak, kinek mi segít és látjuk, hogy nem vagyunk egyedül, nem csak nekünk nem megy minden olyan flottul! :)

Remélem nem veszed okoskodásnak, amit leírtam, szívből segíteni szeretnék neked, nem az észt osztani. :)

Sok-sok vidám babázást és minden jót kívánok nektek!!!

Puszi: évi[/b]

Kép
Kép
evemama
 
 


Kép

annus11
 
 


Kép

Így tartjuk a fejünket!!!

annus11
 
 


Evemama! Egyáltalán nem veszem okoskodásnak, sőt, nagyon hálás vagyok, köszi! Olyan szépen írtál, hogy könnyekig meghatódtam! És hát Te aztán mindannyiunknál több tapasztalattal rendelkezel! Most majd azon fogok igyekezni, hogy ne igyekezzek annyira... :D
Ami a sírást illeti... Érdekes, de van olyan amikor hallom, hogy csak nyefeg, sírdogál, és utána szépen elszundikál, azt kibírom, azzal nincs is baj (leszámítva a lelkifurdit, hogy szegény sírva aludt el), de van amikor kifejezetten bömböl, meg torkaszakadtából ordibál, na akkor én nem bírom ki, hogy ne vegyem fel... Mostmár csak az kéne, hogy ne azon izéljek, hogy jól tettem most, hogy felvettem? vagy jól teszem, hogy nem veszem fel? hanem egyszerűen csak elfogadjam a saját döntésem és kész. Majd dolgozom rajta! :D

Annus, a Ti Izátok tényleg angyal! És már elmúlt 6 hetes? Édes istenem, hogy repül az idő! :D

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Hahó

Niki, gratulálok Lilienhez!!!!

Gaby, üdv közöttünk, Máté cuki!

Annus, Iza egy angyalbaba!!! és milyen nagy már!!!

Anita, gratulálok, hogy nem kell bimbóvédő!! nekem úgy rákapott, hogy anélkül már nem is szopik (igaz, lassan azzal sem...). Irigó szemfehérje is még mindig sárga.

Szofi, nyugi, én is gyakran elfelejtem a D vitamint, de gondold el, hogy Angliában, ahol sokkal kevesebb a napfény, mint nálunk, egyáltalán nem kötelező. Mégsincs már angolkór ott sem.

Mozza, nagyon nevettem az ugrabugrán! :-) Én a fenekét szoktam alulról püfölni. :-) Nekem is újszülött a kenguru, de még elveszlik benne, szerintem kb 2 hónaposan tudom majd használni.
Van valami abban, hogy ha nappal nem alszik rendesen, akkor este gáz az elalvás, mert tegnap fél 3-tól egy megszakítással fél 9-ig aludt, paráztam is az éjszakától, de 10-kor letettem és fél 3-kor evett legközelebb, nálunk ez a csúcs. Ma annyira fitt vagyok, hogy még arctisztításra és szemöldökszedésre is jutott az energiámból.

Evemama, a szívemből szóltál, hogy nyugalom kell, én magamon is érzem, hogy jobban élvezem a babázást, mert nem parázok már annyit. Pl a tápszerrel sincs bajom, szerencsére keveset kell pótolni, de akkor szemrebbenés nélkül megteszem, míg Gyöngynél csak vártam, vártam, sírt meg sírt, míg végül maga a gyerekorvos mondta,hogy ideje pótolni.

csajok, egyhuzamban 6-7 óra??? Én már annak is örülnék, ha összesen megszakításokkal tudnék aludni 6 órát! :lol:

Megvettem a kendőmet, amit Reny ajánlott, csak sajnáltam rá a lóvét, de hála a google-nak találtam eg yhirdetést, ahol 5000-ért árulta a csaj, pont előző nap tette fel a hirdetést, már le is csaptam rá! :-) Ez a rugalmas, amit nem kell kötni.
Vendég
 


Panndi, a kirakózásról akartam kérdezni, hogy milyen kirakót használtok? nekünk van az a fa fajta, aminek fogantyúi vannak,de Gyöngyöt egyáltalán nem érdekli. Más készségfejlesztőkkel elvan, pl a formabedobóval, de ez hidegen hagyja.

Hogy telnek az éjszakák amióta nem hasfájós Fruzsi?
Vendég
 


Ez a sírás jó téma. Én azok táborához tartozom, akik nem hagyják sírni a babát. Úgy gondolom úgy alakítom ki benne a bizalmat irántam, ha válaszolok a jelzéseire. A sírás a legfontosabb, mert ő még nem tud másképp reagálni, ha valami bántja.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


sziasztok!

szofi
1kilo rengeteget szamit :)
ma 4,25 volt :shock:
ugy nez ki beallt a 110-120-ra :$

sargasag miatt meg ne aggodjatok!!
legkesobb 2 honapos korukra "kinovik",azt mondtak az okosok.. :roll:
es ha nem olyan veszesen magas a bilirubin senkit sem fognak bent tartani!
veszesen magas pedig 250 felettinek szamit..
sztem max elmondjak h kapjon folyadek potlast tobbet es egyen tobbszor vagy ilyesmi..
de amugy nem is ertem a 150es ertekekkel mi a gond..
minket nem rendelt vissza senki. pedig 230korul jottunk haza.
mondtak majd kitisztul es ennyi volt...
igy is tortent :oops:

annus.... ketseg nem ferhet hozza! izus tenyleg egy angyal :)
ha te is ilyen nyugis vagy akkor toled orokolte :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok!

Eve! Bölcs Dóri... :oops: Haha. :lol: Köszönöm. :)
Szerintem is a legfontontosabb, hogy nyugodt legyen az ember lánya, amikor a manó(i)val foglalkozik. :) Én biztos vagyok benne, hogy nem miattam nyugodtak, és nagyon jók a gyerekeim (annyira jók, hogy mi is csinálhatunk bármit velük együtt, szóval egész gyakran nem is vagyunk itthon szinte egész nap), hanem ez egy hatalmas ajándék, de az biztos, hogy az én nyugalmam biztonságérzetet ad nekik. Ezt tapasztalom. :)

A sírás szerintem is érdekes kérdés, de ez az a kategória, amit mindenkinek saját magának kell lemeccselnie! :wink: Én hiszem, hogy akkor is tud bízni a gyerek a szüleiben, ha sírni hagyják, mert amikor semmi baja sincs a manónak, csak úgy sírdogál, akkor pont azt tanulja meg, ha nem reagálunk ilyenkor a sírásra, hogy nem a sírással éri el a célját. Amikor vmi gond van, számíthatok anyára, apára, amikor meg csak úgy sírdogálok, akkor nem pattannak... :) Bár nem tudom, hogy van ez 3 hónapos kor előtt. Hála Istennek, nekünk nem kell ezen agyalni, egyik fiú sem (volt) sírós fajta.

Örülök, Annus, hogy jól talt a hétvégétek!
Érdekel a végleges tábli, majd lehet csinálni összesítéseket...

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Mindenkit visszajelöltem iwiw-en, aki bejelölt! :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Evamama,
nagyon szépen írtál.Azt hiszem sokunkat megnyugtattál most.

Igazából engem nem az zavar hogy sír hanem hogy nem tudom miért.Hiába teszek bármit.Egyszerűen ilyen baba.
Az evéssel meg annyi a gondom, hogy nem eszik egyszerre sokat.Inkább eszik 30 perc alatt olyan 90-100-at és kel fel 2 óra múlva még 30-40-ért aztán visszaalszik.Mostanában legalábbis ez a szokása.Szerintem emiatt a fejlődési ugrás miatt.

Pihenek egy kicsit mert végre elaludt.reggel óta összvissz 1 órát aludt.

KépKép
harhaj
 
 


Sziasztok!
Én csatlakozom Harhajhoz.Engem sem a sírás zavar,hanem hogy nem tudhatom mi bjaa,mert szegényke nem tudja elmondani.Ma is elaludt a szobában,mi is aludni akartunk,átvittük hát a szobájába.Naná,hogy azonnal ébredt,és már sírt is.Megvigasztaltam,simiztem.Kicsit abbahagyta,ahogy kimentem rázendített.Ez most akkor mi?Én úgy értelmeztem,hogy "Ne menj el!!".Megsimi,majd otthagytam.Bömbölt még vagy 5-10 percet,majd bealudt.Szerintem ettől nem lettem rosszabb anyja.De mindig lelkifurdalással hagyom ott.
Kérdés:Akiknek volt csomójuk pontosan mit csináltatok vele? Meddig volt meg? A kis göbömből mára jó nagy csomó lett,fáj meg bevörösödött. Próbálom melegvíz alatt masszírozni,de hiába egyelőre.Van tippetek?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Nagyon rohan az idő, legalábbis napi szinten... Reggel elhatározom, hogy írok nektek, és már megint este van... a picur rajtam lóg gyakorlatilag egész nap... lehet, hogy hiba, de én így érzem magam jól--- majd megklátjuk, mi lesz,,,, a mellkasomon alszik el, mert hason sokkal kényelmesebb neki... a kiságyban hason el lenne, de a dokik nem javasolták, sőt... így marad a hasamon való hason fekvés, mert a légzésemet ugye átveszi, ott nincs bölcsőhalálveszély:)

most is itt szuszog, a laptop pedig alatta.. remélem nem kap sugárzást...:)

Egyébként nem nagyon jöttem, mert gondoltam, ugyan, biztos egyedüli vagyok a dilemmáimmal, és nem akarlak benneteket traktálni.. de pont engem is a folglakoztat, ami itt többünket.. a sárgaság, és hgy elég e a tej...
Sárgaság: Marci még mindíg az, most 192 a bilirubunja. 3 hete 253 volt, hazajövetelkor, azaz 1 hónapja és 10 napja 262 volt. De volt 378 is. Nézték pontosan 12 alkalommal, ami ugye 12 vérvétel... és az lett az eredménye, hogy vérszegény lett... most vas cseppeket kap, amitől székrekedése van, jobban fáj a hasa, pedig amúhgy is hasfájós, és mindent összekenünk a cseppekkel, amit kibukik, mert szinez rendesen.... szóval, ha nem muszáj, ne szurkáltassátok a babákat, nekünk a korazsülött osztály vezetője mondta, aki 20 éve ott dolgozik, hogy 2 hónapos korukra rendeződik amennyiben anyatejes sárgaságról van szó. nálunk arról.. persze ki kellett zárni több betegséget, amitől sárga lehet a baba: májbetegség, miegymás...

Tej:
reggel azt hittem egyáltalán nincs, olyan puha volt mindkettő cicim, erre 70grammot megevett, és még 40 et lefejtem... Én sem szeretnék tápszerrel pótolni.. ti nem gondolkoztatok a női tejes pótláson? A férjemnek nem tetszik az ötlet.... merthogy nem tudhatjuk, hogy mivel táplálkozik a leadó anya... adalékanyagok, stb...

Fejés: jól lértettem, annak is vab értelme, hogy az üresnek tűnő cict is nyüstöljük a fejéssel, attól is több tej lesz?

Tánci:-sírás: nekem is imádja, ha táncolok vele... és úgy ringatom.. Era és Chopin a kedvencek....


Annus, szuper, hogy jól viselte Izus az esküvőt! Mázlisták vaygtok!

Szofi, egy cipőben járunk itt sokan, úgy látom... szia sorstárs:)

Lányok, ti mikortól viszitek nagyobb közösségbe a babátokat? Csak mert annyira követelőznek a rokonok, hogy menjek hozzájuk, többen is, de még csak 1 oltást kapott...
A keresztanyám mikor lejött llátigatóba, szájon!!!!!!! csókolta Marcit... basszus, remélem nem hordoz valami rejtett kórt... még én sem puszilgatom az arcát sem segyenlőre, hogy nehogy átadjak bármit is, igaz, nem vagyok beteg, de mégiscsak... nem tudom mi a véleményetek erről... teszek képet én is hamarosna.. Marci most 4380 gramm...

Egyenlőre tartja a heti 300gramm és afeletti gyarapodást, és amikor mondtam a koraszülöttes főorvosnak, hogy szerintem kecvés a tejem, azt mondta, hogy érje be ennyivel MARCI baba.. én még mérek, és néha 125ml-re jön kia napi betvitel... csak anyatejet kap..

Mozza, tetszik a helyben futás:)
vanni
 
 


kutyafule
cici-csomo-hasonlo helyzetben jarok mar lassan ket hete
valtozatlan
mindennap forro viz.. masszir
de semmi...
megmindig ott
es szep meretes!!
van h faj is...

azon gondolkodom par napja lehet mostmar kene kerni szakszeru segitseget is?!

harhaj

en csoppem is ezt csinalja a kajalasnal par napja.. felkel hamarabb h meg repetazzon kicsit!
pedig elotte is evett rendesen :)

vanni
boro is rajtam vagy az apjan csung rengeteget!
mindenki azzal jon h "elkapatom"
en ugy gondolom az elso ket honapban nincs ilyenrol szo
de ha megis hat igy jartam :)
most is itt van rajtam,laptop mellettem. :D
hat ezvan..

nalunk is nagyon koveteloznek a rokonok..
kicsit tartok is toluk
remelem senki nem akar majd hozza nyulni es puszilgatni meg megfogni se :S
lehet en tulzom el
de ez van..
es ket het mulva akar jonni kb mindenki :|
inkabb elviszem vasarolni magammal akarhova mintsem hozzank jojjenek.
de tul kell tennem magam ezen azt hiszem :roll: :roll:
masnak is nehez ? :oops:

Netti
Kép
maumau
 
 


Maumau!Milyen orvoshoz lehet ezzel fordulni?Én ezt sem tudom.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle, szoptatási tanácsadóhoz... az lli honlapján több telefonszámn is van, még telefonon is segítenekm de lehet személyesen is, csak az azt hiszem pénzbe kerül, hacsak nem a csoportos foglalákozásra mész, ami megadott időpontban van, régiónként vannnak Pesten és környékén, havi egyszer.. én a telefonost és a szeméyest is igénybe vettem, vagyon előzékyenek, és profik! Egyébként a csomóra: burov krémmel ,masszírozni, a meleg zuhany után, de úgy, hogy fűájjon nagyon.. szét kell trancsírozni a csomót, kegyetlenül... és a baba álla a csomó felé legyen, úgy szoptass... hogy hogyan? Nekem azt mondták, ha olyan helyen van, amit ölből nem lehet kivitelezni, akkor a nagyágyra kell tenni, és négykézláb úgy helyezkedni a baba felé... nem vicc... őt meg lehet emelni valami párnával, stb..
vanni
 
 


Köszönöm Vanni!Szóval ne kíméljem?Próbálom.Reggel is srva masszíroztam a kádban.Próbálgatom majd.Mi az a burov krém?Tudsz segíteni ebben?

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


hat en is a tanacsadora gondoltam.. hatha tudnak ebben segiteni..
meg probalkozok a jovoheten mindennel!
kicsit nehezit h raadasul abban a mellemben van amit amugyis nehezebben tudok a szajaba adni :S
ha jovoheten nem javul akkor hivok segitseget mindenkepp
mert igy nagyon lecsokkent a tejtermelese annak a mellemnek-- olyan 30mlket produkal :(

Netti
Kép
maumau
 
 


burov kremrol meg en se hallottam!
de megprobalom beszerezni
hatha segit .. :?
utana olvastam es tok sok jot irnak rola!

Netti
Kép
maumau
 
 


Csajok, szerintem cici-csomó ügyben hívjatok fel egy tanácsadót! Inkább felesleges telefonhívás, minthogy durvábban begyulladjon!
Bizti van jó tippjük!

Vanni, de jó, hogy jöttél!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Tudom nem olyan nagyszám,de én annyira örülök neki:Rikit az előbb hasra fordítottam,és vagy egy percig rendesen tartotta a fejét és forgatta jobbra-balra.És csak ennyi idő után tette le.Én annyira büszke vagyok a mancsira!!! :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Nekem is volt egyszer vmi a mellemmel,de nem volt csomó,csak mondtam h fáj.Én is maszíroztam,borogattam stb.Aztán nem javult és nem foglalkoztam vele,majd egy szopi alkalmával elmúlt.Lehet h a gyerkőc szívta ki,passz!Mai napig nem tudom mért volt igazából érzékeny....én is paráztam h nehogy mellgyulladás legyen,szerencsére nem lett.

Tejci:én most nem is tom hogy állok.De most arra álltam rá h mindkét ciciből kap.Éjjel elég neki 1,akkor a másikat lefejem,ez minimum 100ml,a vésztartalékom :wink: Aztán ahogy közeledik az este egyre több kell a másik ciciből is,de pár napja nem kell kipótolnom a lefejt tejből!Szóval remélem h beválik ez a taktika!A lényeg h a 2 ciciből elég legyen neki!!Homeóst nem szedem már,szerintem belövelt eléggé!Már megint mindent tejjel áztatok el :lol: :lol:

Ja és itt ugye nincs mérleg,nem tudom méri h mennyit eszik...néha sajnos túl sokat és utána jön vissza neki.... :roll: :wink: Kíváncsi vagyok h mennyit híztunk!

Kutyafüle!
Riki nagyon ügyi!Lassan el is indul :lol: :lol:

Vanni!
Én most nagyobb közösségbe vittem!
Én megkérdeztem a védőnőt azt mondta lehet!Csak ne az legyen h kézről kézre jár mert az nem bizti h tetszik neki!(hozzáteszem Iza imádja az új arcokat,annyira megfigyel mindenkit,aztán csak mosolyog!)
A vendégeket én az első 2 hétben letudtam.Szépen megbeszéltük ki mikor jön.Az h ők mikor akarnak jönni az nem érdekes!Nálunk mindenki úgy kezdte h jöhetnek e!Volt h én mondtam h jöjjenek nyugodtan ekkor és ekkor.Mivel Iza általában aludt még akkor,ha nem akkor szopizott,így nem nagyon tudták megfogni,csak 1-1 fénykép erejéig.

Na megyek,kisasszony nem akar elaludni...szakad az eső :roll:

annus11
 
 


Sziasztok!

Múltkor váltottam egy privit Szofival, és jöttem megnézni, hogy mi van velük. Így olvastam a mostani pár utolsó hozzászólást.

Szofi! Örülök, hogy sínre kerültetek szoptatás-ügyben.

A tejpangással, tejcsatorna elzáródással, mellgyulladással küzdőknek: Három gyermekem van. Összességében nagyjából hét évet szoptattam folyamatosan és ez idő alatt sikerült néhány tejcsatornaelzáródás illetve mellgyulladást is összeszedni. Ami nálam bevált: Szoptatás előtt meleg zuhany, vagy meleg borogatás. Szoptatás úgy, hogy a baba álla a csomó felé nézzen. Ehhez remek pozíció, ha a baba hanyatt és négykézlább fölé hajol az ember a megfelelő irányban. Külső szemlélőnek érdekes látvány de hatásos. Ráadásul ebben a pozícióban még a grívitáció is segítségére van az embernek. Ha gyulladásról van szó, és kifejezetten meleg tapintatú a csomónál, akkor rövid időre és csakis az érintett részre esetleg hideg borogatás. Megelőzésnek pedig jó, ha az ember váltogatja a szoptatási pozíciókat. Persze mindent kivédeni így sem lehet, így is maradnak kivédhetetlen helyzetek, mondjuk egy nagyobb éjszakai alvás, vagy mondjuk egy alapos mellberúgás a gyermek részérő pelenkázás közben, vagy valamilyen stresszhelyzet, aminek lehet következménye egy elzáródás. Ha mindenre kiterjedő és részletes információt szeretnétek ezzel a problémával kapcsolatban kapni, akkor érdemes elolvasni a http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... _problema4 oldalt illetve nagyon gyakorlatias verzióban okokkal, megelőzéssel, kezeléssel együtt a http://www.lll.hu/node/13 oldalon.

Szoptatási segítséget lehet kérni a szoptatási tanácsadóktól illetve laktációs szaktanácsadóktól. Előbbieket a http://www.lll.hu/telefon oldalon talájátok, utóbbiakat a http://www.ibclc.hu/elerhetoseg oldalon találjátok. Míg az előbbiek képzett önkéntes segítők, akik telefonon, e-mail-en, vagy a baba-mama csoportjaikban személyesen állnak ingyen a segítségre szoruló anyukák segítségére, addig az utóbbiak szintén képzett szakemberek, akik viszont az ingyenes telefonos, e-mail-es tanácsadás mellett akár házhoz is mennek, de köztük találjátok az István kórház ingyenes szoptatási ambulanciáját is (Sarlai doktornő elérhetőségénél). Az enyémnél egy kisssé részletesebb leírás különbségekről a http://www.ibclc.hu/kik_a_laktacios_szaktanacsadok oldalon található.

Vanni! Kérdezd meg a férjedtől, hogy tehénről tudja, hogy mit evett, amelyik a tápszerhez adta az alapanyagot? :)

Mindenkinek jó babázást!

Zita
pzita
 
 


Zita!
Köszönöm szépen a segítséget.Kipróbálom ezt a négykézláb szopit,hátha beválik.
Annus!
Azért remélem arra még várni kell,de tényleg olyan ügyi volt az én szememmel. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Annus,Iza még mindig gyönyörű csajszi!
Vanni,de örülök Neked!Köszi a nyugtatást is.Persze mindenkinek köszönöm,rám fér!akkor fölöslegesen nem akarok befeküdni,majd látjuk mi lesz!Marci is szép nagy baba már,hozz majd képet!
Kutyafüle,Riki nagyon ügyes.Hanna is csinál ilyet,meg ha fogjuk akkor tolja el magát tőlem és tartja a fejét.
Képzeljétek,5-kor evett,aztán játszott,teázott,majd mivel Gréti játszott,így én babáztam.Bújtunk,gőgicsélt.Sokáig fenn volt,valamikor repetázott is,csak nem írtam fel mikor.Majd olyan 18 óra valahánykor bealudt és azóta alszik!!Mit csináljak?Ha fel kel eszik,de még nem fürdött.Nagy gáz ha ma nem fog locsizni????Nagyon késő van ahoz.Csak olyan rossz,mert én nem vok ilyen,ne hogy koszosnak gondoljatok,de már szerintem késő lenne hozzá.
Dóri remélem nem haragszol rám???????
Na pihizem,nem tom mikor kel.
Holnap nem kell főzni,mert elláttak kajával a látogatók!!!
Szép álmokat mindenkinek!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Zita, de jó fej vagy! Nagyon köszönöm a segítséget mégegyszer neked is és köszi az infókat.

Lányok, ezt eddig nem is meséltem. Az a helyzet, hogy az én kis Csaninjám kicsi, mint a bors, de erős. A kórházban a csodájára jártak! Már amikor a hasamra tették egyedül tartotta a fejét, azóta is tartja, és már az első napon kinyomta magát hason "fekvőtámaszba". Nagggyon durrrrva! A pelenkázón, ha nagyon ideges, akkor fekvőtámaszból át tudja magát dobni háton fekvésbe! A doktornő is csak pillogott, hogy ilyen erős kislegényt! És már nem is olyan kicsi: ma méreckedtünk, és 3300 g vagyunk! 18 dkg 5 nap alatt, jippi, ezek szerint nem éhezik...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


anita
dehogy gaz ha nem furdeted meg..
o amugyse tud koszos lenni.. :D
egyebkent sok doki szerint amugyse egezseges ha mindennap furdetve vannak a csecsemok!
nalunk is maradt mar ki
ugy alakult..
elofordul az ilyen :)

Netti
Kép
maumau
 
 


Ja, Anita, nekem már kétszer volt olyan, hogy nem úgy jött ki a lépés, hogy fürödjünk, hát szerintem ennyi belefér. Viszont végre beadtam azt a vacak vitamint. :)

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Gyors esti bekukk.

Csomó: nekem is a meleg vizes masszír, fejés v szoptatás és utána jéghideg zuhany, ez jött be. Szoptatás pedig minden leheteséges irányból.

Anita, látod nem kell aggódnod, Vanniéknak extra magas a sárgaság szintjük!!!

Vanni, szegényke, jobbulást a vérszegénységhez!

Megint tudok kicsinyíteni, kezdetnek egy kép, amit Annus szerkesztett. (Még egyszer köszi!)

Jó éjt!!!!

Az 5 napos lánykáim

Kép
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: